I torsdags hade jag den sista bildlektionen. Tog då hem mina ljusstackar i betong. Så min väska som redan brukar vara tung var extra tung. Vet inte hur många gånger jag skrattade åt att det skulle göra riktigt ont om jag råkade slå någon med den där x) haha (inte för att det hade varit så kul...).

Men det var i alla fall inte det som jag tänkte skriva om. Utan det var att jag också ritade klart en bild som jag hållit på med i ca 3 lektioner. Uppgiften var att rita ett halvt ansikte till den andra halvan som var ett foto. Det här var väldigt svårt för mig eftersom jag aldrig skuggat mina bilder med blyerts förrut. Har aldrig vågat "förstöra" ansiktena så jag har alltid nöjt mig med "basen" (de tydliga ansiktsdragen). Men någonstans måste man ju börja lära sig nya saker också och framförallt våga. Här hade jag inget val och fast att det till en början såg ut som att tjejen hade skägg (haha), så såg det väl någorlunda bra ut sen. Det jobbiga är dock att man verkligen kan jämföra fotot med det jag ritat. Ritar man istället av, som jag annars gör ser man inte skillnaderna lika mycket. Men nu kan man ju inte undgå dem när fotot är fastklistrat bredvid. haha  

Jag känner i alla fall att jag gjorde det bästa jag kunde och jag tror jag ska inskaffa en stompf så jag kan öva mer på det där. De är riktigt bra grejer det, stopmfar! Det är så lätta men gör ändå så mycket för en teckning.
Lockarna var väldigt svåra att rita och jag hade tappat tålamodet när jag skulle rita dem. Men men.






(rolig vinkel, den näst sista)

Jag tycker att hon ser ut som en hemafru med en hemlighet...Eller kanske en ond hemafru? haha

Att jag måste öva på att rita lockar vet jag i alla fall att jag behöver.

// Elaine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0