Jag tänkte att jag skulle visa upp min lägenhet som jag har gjort på 3D-designen. Det tog ca ett år och få allt klart (!) Jag har byggt det i SketchUp men jag har inte byggt möblerna själv, förrutom ett bord. Beskrivning om varje rum hittar ni under bilderna. Jag har också gjort en bok av det här i verkligheten, i indesign. Jag har då monterat bilderna till varje rum på en sida med beskrivningen till. Här i bloggen tyckte jag dock att det var roligare att visa upp bilderna försig, i större format. 


 

Förord

"Min lägenhet har jag valt att inreda som jag skulle vilja ha min framtida lägenhet. Detta innebär fullt med olika färg i nästan varje rum. Därför har rummen sin egen karaktär. Men hela lägenheten binds ändå ihop av svarta möbler och dörrar i varje rum. Trägolven är också genomgående av samma trädslag vilket går som en röd tråd igenom hela lägenheten tillsammans med det svarta. "

 

Hall
 
"Hallen har jag valt att hålla ganska enkel. När man öppnar ytterdörren möts man bara av en stilren byrå, lampa och spegel för att kunna ta sig en titt innan man går ut. 

Lite längre in i lägenheten hittar man en stor garderob där jag tänker mig att jag skulle förvara ytterkläder och skor. Det känns stilrent att inte ha allt synligt men det är ändå lätt att kunna plocka fram och hänga undan ytterkläderna.

Här har jag dock valt att hålla allt ganska neutralt. På väggarna har jag tapetserat en vit tapet med grov grå struktur som matchar de silvriga tonerna i lampan, handtagen och spegeln. På golvet ligger sedan ett trägolv i ek."

 
 
Kök
 
"Direkt efter hallen möts man av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum men som bryts av med en svart byrå. Den fungerar också som förvaring av porslin och annat.

 I köket har jag sen valt att ha en ganska liten matlagninsplats för att ha nära mellan allt så att matlagningen kan ske smidigt. På motsatt sida av spisen har jag placerat tre barstolar för att kunna äta en snabb frukost när man är själv eller så att gäster ska kunna umgås med den som lagar mat. 

Mina färgval här är en uppdatering av hallen. Jag valde en härlig grön färg på mosaiken längs köksväggen och köksluckor i ek för att mtacha golvet."

 
Vardagsrum
 
"Mittemot hallen hittar vi vardagsrummet. Här har jag valt att ha samma färger på soffan och detaljer som de som finns i köket eftersom det är i samma rum. Sedan reser sig en fondvägg med björkar längs ena väggen vilket också tar upp den gröna färgen från soffan. 

I det andra hörnet har jag placerat en matplats för tillfällen då man inte vill sitta och äta vid barstolarna i köket. Ett sådant tillfälle kan vara när man bjuder över gäster på middag. Jag har tänkt att det ska vara lätt att förflytta sig till soffan från matplatsen om man så vill."

 

Sovrum
 

"I sovrummet är väggarna delvis vita för att ge en öppen känsla då rummet annars är ganska litet. Sedan har jag valt att hålla en vägg och textilierna härligt rosa och beiga. Det för att ge en lyxig och romantisk känsla i stil med mönstret i den vita tapeten. Möblerna är sedan svarta med former som förstärker den lyxiga känslan. 

Längst in i rummet finns en öppen garderob. Det är något som jag tycker om eftersom man får en bra överblick över sina kläder och lätt kan prova och hänga tillbaka dem på sin plats. Samma sak gäller skohyllorna då jag tycker att fina skor ska synas även när man inte använder dem."

 

Badrum

"I badrummet har jag valt att ha samma mosaik på både golv och väggar för en stilren känsla. Toaletten, hyllor och handfat har jag sen gjort svarta för att tillsammans med gulddetaljer och växter ge en orientalisk känsla. Jag tycker också att växterna runt duschen ger en häftig och djungellik anda och återigen förstärker den lyxiga känslan."

 

Arbetsrum
 
"Det sista rummet har jag gjort ett kombinerat arbetsrum och syrum av. En plats att jobba på vid datorn känns nödvändigt för både skol/jobbarbeten som designprojekt. Här är det som sagt kombinerat i mitt egendesignade bord som också ser ut att resa sig från golvet. Jag har byggt det i olika höjder så man kan stå och klippa till tyger men också sitta och sy då sybordet är upphöjt under för plats till symaskinspedalen.

Väggen över bordet täcks sedan av hyllor där man kan förvara allt ifrån tyger till andra tillbehör. Fondväggen med vyn över Paris fungerar som inspiratioskälla."

 

Balkong
 
 

"Min balkong är precis lika färgglad som övriga lägenheten och jag tänker mig att alla lägenheter i byggnaden har en färggranna balkong. På min har jag valt en härlig turkos färg på glasräcket. Medan räckerna är färggranna går fönsterkarmarna i svart på huset och därför har jag valt att ta upp det i svarta möbler. Jag har också valt att blanda stela former, då i form av soffan och fotöljen, med romantiska franska stolar stolar för en rolig mix."


 Kommentera gärna vad ni tycker, det skulle göra mig jätteglad

//Elaine


Kommentarer
Postat av: Beatrice Jakobsson - Fotograf

okej :)

2013-01-28 @ 12:41:11
URL: http://beattriicee.blogg.se
Postat av: Ida Nilsson

Så duktig du är! Jag märker att du är mer för den stilrena känslan :) Jag vill gärna ha lite gammalt, franskt och lantligt. Vitt, naturfärgat, rostigt och lite lyxigt med inslag av silver. Det är också så vår lägenhet är inspirerad :)

2013-01-28 @ 13:32:21
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: molz

men gud så snyggt!

2013-01-28 @ 16:31:57
URL: http://molz.blogg.se
Postat av: Sara Ekman

Wow, ser jättefint ut! :)

2013-01-28 @ 17:05:12
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: molz

sv: hoppas ni lär er något av de också! :D

2013-01-28 @ 17:15:58
URL: http://molz.blogg.se
Postat av: Jonna

sv; Den var otroligt god! :)

Riktigt fint! Tyckte mest om köket :)

2013-01-28 @ 17:26:12
URL: http://manicat.blogg.se
Postat av: Erika

Riktigt ballt!

sv. Visst vill man :)

2013-01-28 @ 17:32:58
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: BelleBoo

Nu kan du tävla om en valfri tavla från min webshop; http://belleboo.se

Följ länken för att delta; http://belleboo.blogg.se/2013/january/tavling-2.html

Eller; http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-valfri-tavla.html

Irriterar den här kommentaren dig? I så fall ber jag om ursäkt. Jag vill ju bara tipsa om en rolig tävling =).

2013-01-28 @ 17:47:08
URL: http://belleboo.blogg.se
Postat av: jossan

Jävlar i mej va snyggt! ! Hade aldrig tvekat att bo där :D Va duktig du är :o

sv: Det är den också! :D

2013-01-28 @ 19:39:36
URL: http://josefinsunnanlid.blogg.se
Postat av: NATALIE

Så duktig du är! :)

2013-01-28 @ 19:52:54
URL: http://naataali.blogg.se
Postat av: Felicia

Gud vad duktig du var på att designa!

2013-01-28 @ 20:39:42
URL: http://sockerhornan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0