Tentan som jag hade iförrgår var i skönlitteräratexter. Den innebar att jag bland annat fick svara på frågor utifrån 5 franska romaner som jag läst under ca 3 månader. Oavsett hur tentan gick så är jag riktigt imponerad av mig själv som läst och förstått dessa fem böcker. Jag har inte ens läst en svensk roman de senaste åren (läsa är annars inte riktigt mig grej). 
 
Hur som helst tänkte jag berätta lite kort om böckerna och vilken jag gillade bäst.
 
Je l'aimais av Annan Gavalda - En deppig bok med mycket slang I språket. Enligt mig ganska tråkig. 
Cécile est morte av George Simenon- En deckare från 30-talet med kommisaire Maigret. Denna var bäst enligt mig då jag alltid gillat deckare. Dock var den svårast att läsa ut av alla. 
L'Etranger av Albert Camus ( Främmligen på svenska) - En bok om absurdism som får en att tänka mycket. Dock var den lite för tung för mig...Visst är den intressant, men nästan för intressant.
Bonjour Tristesse av Francoise Sagan - En roman från 50-talet om en 17-årig tjej och hur hon tror hon spelar ett spel med andra som sina marionettdockor.  
Les mains sales av Jean-Paul Satre - En pjäs från 40-talet som handlar om en situation inom andra världskriget och politik. Men som har en mer personlig bakgrund.  Den här får man också tänka mycket i och har samma tema som l'Etranger. 
 
Någon som har läst någon av dessa?
 
// Elaine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0