24-30/6-19 Första jobbveckan 2019

 
Den här sista veckan i Juni har jag börjat jobba. Så det har varit en riktig omställningsvecka. I tisdags var jag dock ledig så då försökte jag städa lägenheten medans jag lyssnade på podd och sommarprat. Sedan fyllde farmor år i onsdags så därför hälsade jag på henne efter jobbet.Sen igår slutade jag tidigt så då åt jag middag hos mamma och pappa. Det blev grillad lax - en favorit hos mig. Sen idag var jag och såg den årliga musikalen som Niclas är ljustekniker till. Det var som alltid superbra! 
 
Angående examen har jag fått uppsatsen godkänd och ansökt om examensbevis så nu är det bara att vänta lite till och hoppas på det bästa!
 
// Elaine

Outfit 21/6-19 Midsommaroutfiten 2019

 
Klänning - River Island 
Sandaler - Duffy 
Solglasögon - Micael Kors 
Örhängen - Bik Bok 
 
 

17-23/6-18 Midsommarvecka

 
 
Den här veckan (min andra av andra lediga och i nya lägenheten) har rullat på snabbt. Jag har varit hem och rensat/hämtat grejer hos mamma och pappa. Sen har jag och Niclas fortsatt att städa ordentligt nu i helgen - utöver midsommarfirandet förstås. Jag var och badade med Amanda i torsdags också innan en riktig storm drog över oss. 
 
Sen har jag kommit framåt i projektet med att få examensbeviset men det tar sin tid så det fortsätter nästa vecka. 
 
// Elaine

21/6-19 Midsommarafton 2019

 
Igår firade vi midsommarafton vid en midsommarstång med Niclas föräldrar på dagen och sen hos mamma och pappa med släkten på kvällen. 
 
// Elaine

15-16/6 - 19 IKEA & Bingo

 
Den här helgen har jag försökt fått i ordning lite i lägenheten. Den har inneburit en tripp till IKEA som Niclas och vi gjorde igår. På vägen hem stannade vi och åt middag med mamma och senare på kvällen kaffe hoss Niclas föräldrar. Sen idag har jag städat (med värmeslag) och sen var jag med farmor på bingo på kvällen. 
 
// Elaine
 

Outfit 13/6-19 Mormors kjol

 
 
Kjol - Från mormor 
Jacka - Dorothy Perkins
Örhängen - Ur&Penn
Boots - Vagabond 
T-shirt - Primark 
Glasögon - Marc Jacobs
 
I torsdags hade jag mormors kjol på mig dagen till ära. Den är så himla fin! Dessutom passade den bra till min T-shirt från Primark.
 
// Elaine

Lampinspo


 
 
 
Elllos 2079 kr
Ellos 599 kr
Jotex 479 kr (ord. 599 kr)
Jotex 30 kr (ord. 150 kr)
 
Lamp och gardininspiration som gärna skulle få hänga i mina tak/fönster.
 
// Elaine

10-14/6-19 Första veckan efter högskolan

 
Första veckan efter skolan har varit konstig. Jag skulle städa och rensa men eftersom jag inte är helt klar med uppsatsen (pågrund av flytten förrut) så har jag kämpat med den hela veckan. Idag lämnat jag i alla fall äntligen in uppsatsen (vi får se om det blir en vända till men hoppas inte på det. Sen har jag hälsat på farmor, varit på mötet på sommarjobbet och bara försökt att förstå hur mitt liv ser ut nu. Det är som jag hade väntat mig - en omställning.
 
// Elaine
 
// Elaine

Outfit 5/6-19 Examensbankett

 
 
 
 
 
Klänning - H&M 199 kr (ord. 399 kr)
Kavaj - H&M 99 kr (ord. 300 kr)
Skor - Scorett 599 kr
Örhängen - Ur&Penn
Ring - Glitter 
Ring - Second hand
 
Den här långklänningen som jag hade på banketten köpte jag för tre år sedan ihopp om att jag skulle ha den på insparken. Men nu kom den äntligen istället till användning på examensbanketten.
 
// Elaine

13/6-19 Mormor har varit borta i ett år

 
Idag är det ett år sedan mormor gick bort. Så jag saknar henne! Lilla mormor. Jag är ledsen att jag hade så mycket att göra på din födelsedag förra året. Men jag är också glad över alla gånger jag han träffa dig. 
 
Hälsa morfar och ta hand om varandra!
 
// Elaine

5/6-19 Examensbankett

 
 
För en vecka sedan,  förra veckan var jag på examensbankett tillsammans med Camilla, Pontus och Alice och Sofie från vår klass. 
 
Jag har alltid velat gå in i konserthuset så nu fick jag göra det. Vi fick dessutom bästa utsikten! Före banketten tog vi några vackra bilder i regementsparken.
 
// Elaine

Outfit 7/6-19 Rosa Examensoutfit

 
Topp & Diadem - Gina Tricot 
Kjol - Lindex 
Örhängen - Lily and Rose 
Sandaletter - Duffy
Solglasögon - H&M
Hårspänne - Glitter 
 
Min examensoutfit!
 
// Elaine

Giambattista Valli X H&M

 Bildresultat för giambattista valli hmBildresultat för giambattista valli hm
Bildresultat för giambattista valli hm
Bildresultat för giambattista valli hm
 
Altså vilka drömmiga klänningar!
 
// Elaine

7/6-19 Examenscermoni

 
 
 I fredags var det dags för min examenscermoni! Mamma, pappa, Niclas och Åsa (Svärmor) var med och såg cermonin där vi först fick snittar vid mingel och sen en ros och diplom. Sen sa jag hejdå till mina klasskompisar som nu sprids ut i landet igen. Det kändes konstigt att lämna både dem och skolan. Lika konstigt och sorgligt som jag hade anat.
 
Sen hämtade vi upp mina sista grejer i skolan innan vi åkte hem och grillade och åt tårta hos mamma och pappa.
 
Så nu har jag snart (så fort sista versionen av uppsatsen är inlämnad och examensbeviset är uthämtat) en kandidatexamen i Industridesign.
 
// Elaine
 

3-9/6-19 Examensvecka

 
Vilken vecka jag har haft! Två examen, ett födelsedagsfirande och nationaldagen på det. Utöver min examenscermoni (som var i fredags) var jag också på examensbankett i onsdags. Så man kanske kan  förstå att man så här på söndagen undrar vad som hände? Jag flyttade ju dessutom in i nya lägenheten med Niclas för en vecka sedan vilket har gjort det här veckan extra fullspäckad med intryck och att jag känner mig trött då vi inte fått i ordning något och ensast prioriterat examen. Dock är inte allt helt klart än, jag ska bara få examensbeviset också. På cermoni fick vi alla ensast diplom.
 
I veckan kommer det dessutom mer bilder från cermoni och bankett. Håll utkik!
 
// Elaine
 

Outfit 6/6-19 Nationaldagsoutfit

 
Kimonoklänning - NAKD 129 kr (ord. 399 kr) 
Örhängen - H&M
Örhängen - Guldfynd 
Sandaler -  Duffy
Solglasögon - Nelly
 
Här har vi veckans nationaldagsoutfit 🌻 
 
// Elaine

8/6-19 Årets första bad & Pinchos

 
 
Idag har jag försökt att landa lite. Eftersom det var så varmt drog jag och Amanda och badade. Jag lyckades bränba mig trots att jag smörjde in mig med solskydd?! 
 
Sen på kvällen var vi ut och åt på Pinchos med Niclas kusiner, morbror och brorsa för att fira examen.
 
// Elaine

6/6-19 Niclas 25-årsdag & Examen

 
 
I torsdags var det inte bara Nationaldagen utan också Niclas födelsedag. Dessutom fyllde han 25 år och tog examen dagen innan så vi firades stort! 
 
// Elaine

3-5/6-19 De sista dagarna i Gävle

Senaste dagarnas bilder.
 
Den sista veckan i Gävle har jag tillbringat till att bara njuta utav omgivningen, det soliga vädret och högskolan. Jag har både presenterat mitt examensarbete för utbildningsrådet, vaktat utställningen och rensat/städat min bänk.
 
Sen igårkväll åt jag (absolut bästa och sista?) Sushi med Camilla och Pontus i älskade Boulognern. Sen gick jag och Camilla lite på stan och kikade på skor till Camilla. 
 
Utöver avslutningskänslan som råder i skolan har jag också sett studentflak och studentmössor. På vägen hörde jag dessutom Ida sommarvisa sjungas av barn från en grundskola. Tack vare det och vädret fick jag riktiga sommarlovskänslor - även om så inte riktigt är fallet för mig, 6 år efter studenten.
 
// Elaine

5 år sedan Paris - 3 år seda Wik

 
Tänk att det redan är 5 år sedan Niclas och jag var i Paris! Innan det var det också 5 år sedan och jag hade hoppats att få komma tillbaka dit i år men förhoppningsvis blir det inom ett år i alla fall. Vi hittade dessutom några klipp från resan som vi ska försöka få ihop till en film.
 
Sen är det 3 år sedan jag slutade på Wik. Det var verkligen en magisk kväll med middag på slottet. Jag saknar alla där ifrån. Den enda som man har koll på är Stina tack vare hennes instagramkonto. Jag ska köpa hennes bok också!
 
// Elaine

Examensutställning 2019

 
 
I onsdags förra veckan hade vi som sagt vernissage av examensutställningen. Den står kvar tills tisdag men för den som inte har vägarna förbi delar jag med mig av dessa bilder. 
 
// Elaine
 
 

1-2/6-19 Första helgen i Juni - Omställningshelg

 
Sista bilderna från lägenheten.
 
Den här helgen har jag varit otroligt trött och slut mentalt. Det tog på krafterna att förbereda utställning, ha vernissage och sen flytta på det. Att bo i en ny lägenhet är också en omställning och det kommer att ta ett tag att vänja sig. Men jag vet att det kommer bli jättebra och jag trivs ändå redan.
 
Jag skickar också ett grattis till Carina som fyller år idag! 
 
// Elaine

Outfits Maj 2019

 

30-31/5-19 Flyttat ut från min studentlägenhet

 
Nu har jag flyttat ut från min studentlägenhet. Sorgligt eftersom det verligen har varit mitt lilla krypin men också kul att prova på att flytta ihop med Niclas. Men det var otroligt konstigt att låsa dörren en sista gång igår.
 
Jag fick stor hjälp av mamma, pappa och Robin att flytta ut alla saker i torsdags och sen igår hjälpte mamma mig att flyttstäda. Jag fick också besök av Amanda och hennes mamma Rigmor en stund där jag visade dem vår utställning och gav dem en rundtur av skolan. 
Sen åkte vi med till Niclas (och nu också min nya lägenhet) och åt flyttpizza. Det var det minst de förtjänade.
 
Jag ska städa, packa upp och rensa också så fort jag får tid när examensarbetet är helt klart och skolan slut.
 
// Elaine
 

RSS 2.0