Maj 2019

 
 
Den här månaden har gått i rasnde fart! Dock har den inte varit lika mysig som den brukar vara. Dels pågrund av att jag har haft så mycket att göra med examensarbetet men också för att vädret har varit mest molnigt och kallt (dock ser det inte ut så enligt bilderna). Men det har väl kanske varit tur det i och examensarbetet och för att jag har behövt förbereda flytten från min lilla lägenhet. Det tråkigt är bara att jag inte fick det avslut som jag ville riktigt då jag hade sett fram emot sommarrdagar i parken med iste och en bra bok 
 
Hur som helst har jag alltså tiillbringat de sista dagarna av månaden med att flytta och förereda examensutställning. Båda sakerna är nu klara och jag sitter liksom här nu och undrar vad som hände. Jag har inte riktigt hunnit processa en tråkig nyhet som jag fick i slutet av April. Det har helt enkelt varit otroligt mycket. 
 
Det roligaste på hela månaden var helt klart Eurovsion och det var verkligen avkoplling att få ta en paus från examensarbetet och få tänka på annat några kvällar.
 
Månadens mat har definitvit varit Sushi!
 
// Elaine

29/5-19 Vernissage & Middag

 
 
I onsdags hade vi vernissage av examensutställningen. Före det har jag jobbat hela dagar och kvällar med det (plus att packa ner lägenheten inför flytten). Under Vernissage var lokaltidningen på plats och sen under riggningen innan kom SVT (regionala) på besök och intervjuade Camilla. Hon vann dessutom senare pris för årets mest innovativa examensarbe (stolt vänoch det hade jag på känn!) så det var verkligen hennes dag. Sen på kvällen var jag ut och åt middag med mamma, pappa och Robin på får favorit countryrestaurang och sen mötte jag upp klasskompisar på en annan för en drink till efterrätt. 
 
Det var verklige en trevlig och välheöblig kväll men jag var verkligen trött efter Vernissagen och allt som varit. 
 
// Elaine
 

Outfit 29/5-19 Mintgrönt & Glittrigt

 
 
Topp - Vero Moda
Kjol -Jaqueline de Yong 
Cardigan - Only 
Örhängen - Cubus 
 
 

Outfit 22/5-19 Beige, mönstrat, satin

 
 
 
Kimono - Bohoo
Kjol - Yhoti
Sjal - Casells
Solglasögon - Michael Kors 
Örhängen - H&M
Skor - Fabolous 
 
En outfit från förra veckans seminarier.
 
// Elaine

Outfit 23/5-19 Ljusgult & Toffsörhängen

 
Blus - H&M
Byxor - Vero Moda
Örhängen - Vero Moda
Skor - ASOS, Loppis
 
Ännnu en guld outfit från förra veckan.
 
// Elaine

20-26/5-19 Presentationsvecka

 
Veckans godaste lunch!
 
Den här veckan har jag haft presentation och opponering av examensarbetet. Det har inneburit att jag presenterat mitt examensarbete, opponerat på ett annat och sen suttit med en tredje dag och lyssnat på övriga presentationer. Utöver det har jag gjort klart min utställningsaffisch.
 
Annars har jag försökt förbereda mig mentalt på att sluta skolan och flytta. Därför har jag börjat packa och småstäda. Detta gjord jag nu i helgen. Därför var det bra att det regnade. Dock var det inte så här jag hade tänkt mig att de sista dagarna här skulle vara. Jag hade önskat mig sol och picknick ute i parken + massa promenader. Jag kommer verkligen sakna det och min lägenhet!
 
Utöver packning, presentation och separationsångest har jag varit och tränat för sista gången här. Det var väldigt tråkigt och det var framförallt synd att jag inte började tidigare med det. Därför tog jag verkligen tiden till att träna i måndags, tisdags och spinning i onsdags.
 
// Elaine

Outfit 21/5-19 Gula Citroner & Örhängen

 
Blus  & Örhängen  - Gina Tricot 
Kjol - Yjoti 
Solglasögon - Michael Kors
Skor - Fabolous 
 
En outfit från veckan
 
// Elaine
 

Blommigt och pastell

 
 
Topp - Nelly 39 kr (ord- 79 r)
Örhängen - Nelly 69 kr (ord. 129 kr)
Örhängen gula - Vero Moda 39 kr (ord 89 kr)
 

Sandro Cavazza - Enemy

 
 
Fredagsmusik!

Vårens blå loppisfynd

 
 
Second hand och återvinning är verkligen rätt väg att gå. Det är både ekonomiskt och ekologiskt hållbart- Jag försöker att börja handla mer och mer second hand. Ett annat mål är att börja handla mer kvalité. Dock har det inte varit så lätt som student.
 
Här över ser vi i alla fall mina blå loppisfynd från den här våren. En tröja från Angelia Blicks kollektion för Bikbok,40 kr, En klänning från Ida Sjöstedt, 100 kr och en hantverkad ring för 10 kr.
 
// Elaine
 
 

Outfit 20/5-19 Vit & Pastell

 
 
Tröja & Solglasögon - H&M
Jeans & Armband  - Gina Tricot 
Skor - New Balance 
Örhängen - Nelly 
 
Gårdagens outfit.
 
// Elaine

Outfit 16/5-19 Guld & Ljusblått

 
T-shirt, Jeans, Armband, Örhängen - Gina Tricot 
Boots - NAKD
Solglasögon - H&M
 
Outfit från förra veckan.
 
// Elaine
 

Though Love - Avicci & Agnes

 
 
När jag hörde Aviccis senaste låt med Agnes Carlsson och Vincent Pontare blev jag såld direkt. Den är s himla fin och jag har redan spelat sönder den.
 
 
Sen tycker jag att det är så otroligt kul att Agnes är tillbaka. Hon är min svenska favoritartist. Jag minns när jag vann biljetter och var på hennes releasfest för ca 7 år sedan. Overkligt.
 
 
// Elaine

13-19/5-19 Vecka med deadline

 
 
 
Den här veckan har saker börjat dragit ihop sig ordentligt. I måndags hade vi inläning av uppsatsen. Dock är mitt exjobb långt ifrån färdigt för det. Jag har dessutom aldrig varit så stressad som timmarna innan inlämningen. Sen hängde sig internet ( förstår att det låter otroligt!) precis när jag skulle lämna in så jag höll ärligt talat på attt få en panikattack och bryta ihop. Efter det försökte jag bara sansa mig och stressa ner så jag var och tränade igen (efter en veckas uppehåll) både i måndags och tisdags. Sen har jag försökt att få ihop en utställningsaffisch men egentligen är jag bara för trött mentalt. Jag har så mycket jag borde göra men det finns inte mycket till mental ork kvar.
 
Sen igår såg jag ju Eurovision song contest och jag har nog aldrig sett en så spännande röstning. Jag tycker det att det är tråkigt att tävlingen blir politisk men jag förstår att det kan vara svårt att undkomma. Hur som helst blev jag otrolgit besviken på Madonnas framförande - inte värt pengarna.
 
 
// Elaine

Outfit 18/5-19 Eurovisonoutfit - Guld &Silver

 
Jacka - Nike
Jeans - Gina Tricot 
Örhängen - H&M
Boots - NAKD
 

Gyllende skor

 
NAKD via Afound 249 kr (ord. 599 kr)
 
Är det Eurovsiontider så kräver de gyllende Eurovsionkläder!
 
// Elaine

Eurovsionfinal ikväll!

 
 
 
Hela min topp 10 kom till kvällens final! Dock tror jag inte att det kommer blir top 10 för dem men den ultimata utgången enligt mig hade sett ut så här (med Sverige på första eller andra plats). Men jag tippsar istället på detta resultat ikväll:
 

Nederländerna

Schweiz 

Frankrike 

Australien

Ryssland

Sverige

Grekland

Island

Cypern

Azerbaijan

Italien

Spanien

Tjeckien

Malta

Albanien

Slovenien

Serbien

Norra Makedonien

Isreal

Danmark 

Norge

Tyskland

Vitryssland

San Marino

Estland

Storbritannien

 

De länder i fet stil är mina favoriter och som ni nog har förstått kommer jag att lägga min röst på är Schwiez, Norge, Spanien!

Jag tror förövrigt att det kommer bli en spännande show ikväll då Madonna ska gästa kalaset och likaså Måns Zelmerlöw och andra tidigare vinnare/nästan vinnare.

Tror ni också att Nederländerna vinner? 

// Elaine


Outfit 17/5-19 Ljust och luddtigt VS Svart läder

 
Jacka - River Island 
Byxor - Carin Wester
Skor - Asos - Second hand
Örhängen - Gina Tricot
 
En outfit från tidigare den här månaden innan värmen kom tillbaka.
 
// Elaine

Shalva Band - A million dreams

 
 
Det var verkligen en spännande Semifinal i Eurovision igårkväll. Schweiz var verkligen bäst enligt mig (men likaså Sverige och Norge). Men ändå vill jag nästan säga att det här var det finaste ögonblicket för kvällen då Shalva Band visade att man klarar allt oavsett funktionsnedsättning eller motgångar. Hade de varit med tävlingen hade de kunnat vinna.
 
Så fint!
 
// Elaine

Guld & Silverjacka

 
Träningsjacka - Nike - Stadium
 

ESC Prints

Women's T-shirt front
Women's T-shirt front
Premium Women's T-shirt front
Unisex Hoodie front
Unisex Hoodie front
Unisex Hoodie front
Unisex Hoodie front
 
Nu i Eurovsiontider blir jag sugen på en av dessa coola tishirts/tröjor från wiwwibloggs webbshop. Jag funderar på att beställa den första (Frankrikes bidrag för två år sedan) till nästa Eurovsion.
 
//Elaine
 

Outfit 15/5-19 Beige och luddigt

 
 
Jacka - River Island
Kjol - Casells
Örhängen - Bikbok
Solglasögon - Kappahl 
Skor - Fabodous
 
Dagens outfit.
 
// Elaine
 
 

4 låtar i ESC som vuxit hos mig

 
 
Dessa fyra låtar i Eurovsion har vuxit hos mig den senaste tiden. Nederländerna, som varit förhandstippad som vinnare länge och antgligen kommer vinna enligt mig tyckte jag var mesig från början. Men nu tycker jag verkligen att den är fin. Speciellt på scen blir den nog mäktigt. Sen har jag adderad Albanien till min spellista på Spotify (utöver mina andra favoriter) såklart. Jag gillar folkmusikinslagen i den och montenegros bidrag även om jag är säker på att det inte kommer gå något vidare. Men jag tror att Australiens framträdande ikväll kommer att bli häftigt och hoppas verkligen att de gå vidare tillsammans med Estland!
 
// Elaine
 
// Elaine

Eurovison invigning & Eurovisonveckan 2019

 
 
Igårkväll tog jag ikapp det som jag har missat i Eurovison de senaste dagarna. I söndags när jag jobbade hela kvällen var nämligen invigningen av Eurovison i Tel Aviv. Tur att det finns på Youtube för den här veckan är min favortvecka på hela året. Jag bara älskar Eurovsion (och tycker att man inte ska blanda in politik i det). Så ikväll kommer jag se första semifinalen om det så blir i skolan jobbandes samtidigt. 
 
Jag håller tummarna för Australien, Cypern och Estland ikväll. Tamta från Cypern och Kate från Australien hade förövrigt de häftigaste klänningarna på invigningen (de första bilderna). Att Viktor Crone som tävlar för Estland var från Sverige hade jag för övrigt helt missat!
 
Ska ni se Eurovison ikväll? 
 
// Elaine

6-13/5-19 Prestationsångest, Stress & Magont

 
Det är mycket nu. Det känns som jag skrivit konstant i en vecka i streck - vilket jag typ har gjort också. I helgen var jag i skolan hela helgen, inatt sov jag fyra timmar och hann knappt äta frukost och lunch så jag skakade när jag skulle skriva. I förra veckan vaknade jag upp med ångest tillsammans med magon flera nätter irad. 
 
Det tuffa är att Niclas är mitt uppe examensarbetande också. Samtidigt som vi snart ska flytta ihop och jag bara vill vara ute och njuta av sista tiden. Men det ser ut att bli några tunga veckor framöer för oss båda. 
 
Jag fick i alla fall gå och träna ikväll. Jag orkade inte med skolan längre. Ville ur i solen, I Maj viill jag bara vara ute i naturen men det verkar inte som att så blir fallet i år. Jag kan hoppas lite på nästa helg.
 
 
// Elaine
 

Outfit 9/5-19 Kakigrönt & Gult

 
Kjol & Satinjacka- Lindex
Topp - Zara
Örhängen - Lindex
Sandaletter - Duffy
Ring - Glitter 
Örhängen - Vero Moda
 Solglasögon - Nelly 
 
Dagens outfit 
 
// Elaine

ESC 2019 - Topp 15

 
 
 Nedräkningen till Eurovision nästa vecka har börjat! Här över  följer min topp 15 med Schweiz och Norge i toppen följt av Spanien och Malta, Estland och Sverige. Sen har jag också siat om vilka som kommer i topp 15 med Sverige på 10 plats. Jag tror Nederländerna, Ialien eller Grekland kommer vinna. Men jag hoppas som sagt på Schweiz! 
 
Vilka tror ni vinner? Vilka hoppas ni vinner?
 
Jag tor dessa länder kommer i topp 15:
 
Nederländerna
Italien
Grekland
Schweiz
Ryssland
Albanien
Slovenien
Island
Malta
Sverige
Portugal
Cypern
Australien
Azerbaijan 
Norge 
 
Sen tror jag Frankrike, Beligen och Tjeckien följer.
 
// Elaine

Outfit 7/5-19 Kakigrönt & Dimgrönt

 
Tröja - H&M
Leggins - Freeuent
Skor - Fabolus 
Solglasögon - Michael Kors 
 
Gårdagens outfit
 
// Elaine
 

Topp 3 - The Met-gala

Bildresultat för met gala 2019Bildresultat för celine dion met gala
Relaterad bild
 
Katy Perry, Celine Dion & Dua Lipa
 
Jag bara älskar de här outfiten! Kont möter mode.

Outfit 6/5-19 Grönt, Beige & Guld

 
Kjol & Örhängen - Lindex
Linne - Nelly 
Sandaletter - Duffy
Solglasögon - Michael Kors 
 
Gårdagens outfit
 
// Elaine
 

Tous les deux

 
 
Den franska låt som jag går runt och sjunger med i/på är den här som kom precis inte klarade sig vidare till Eurovsion. Den är så himla vacker. Videon är änven textad på engelska och handlar alltså om en en dotter och hennes pappa.
 
Min pappa har också lärt mig mycket om vem jag är. Det tog mig lite tid att förstå vad han har menat men poletten har trillat ner. Som mamma alltid har sagt - vi är väldigt lika pappa och jag.
 
// Elaine

Je ne parle pas francais på tyska

 
 
Den här låten ska inte vara med i årets Eurovision men i dessa Eurovisiontider vill jag alltid utforska ny musiik som inte är amerikansk. Förövrigt är jag så peppad inför Eurovision! Det får bli belöningen efter den här tunga veckan.
 
// Elaine

Outfit 1/5-19 Mintgrönt & ljusblått

 
Tröja - H&M
Jeans - Gina Tricot
Örhängen - River Island
RIngar & Armban - Gina Tricot
Solglasögon - H&M
Skor - Fabolus
 
Majs första outfit.
 
// Elaine

Tatlor Swift - Me!

 
 
Årets favoritlåt är defienitivt Taylor Swifts nya låt!
 
// Elaine

Kakigrönt & Guld

 
 
Kjol - Lindex 99 kr (ord. 299 kr)
Örhängen - Lindex 25 kr (ord- 129kt)
 
 

Outfits April 2019

 
 
I April har jag burit mycket ränder i bombination med blommor, kedjor och andra mönster. Outfitsen har gått i färgerna blått, rosa, gult och grönt. 
 
// Elaine

Outfit 30/4-19 Kakigrönt & Guld

 
Blus, Kjol - Lindex 
Örhängen - Lindex 
Boots - Din sko
 
Jag avlsutade April i Kakigrönt.
 
// Elaine

Sista April 2019

 
 
Igår var planen att jag skulle vara i verkstaden hela dagen men då tankarna snurrade för mycket (som vanligt) var jag tvungen att ta en pormenad i solen. Så jag gjorde det, köpte sushi (den godaste sushin jag ätit!) och satt mig på en parkbänk i solen åt och åt samtidigt som jag skissade. Sen var jag ut och såg en brasa. Det var första och sista gången som jag firade valborg här.
 
// Elaine

RSS 2.0