Är jag högkänslig? Jag tror det. Men precis som man pratar om i klippen från Malou är det ett personlighetsdrag och man ska inte sätta en diagnos på sig. Men jag har känt i några år nu att jag stämmer in på definitionen. Det innebär enlight DOES-kriterierna att man:
 
D- Bearbetar saker djupt och därmed verkligen tänka mycket på livet.
O- Att man lätt blir överstimulerad i nya situationer (det kan förklara varför jag tycker det är jobbigt med förrändring, ändringar och för spontana saker?).
E - Får starka känsloreaktioner (både positiva och negativa) samt att man är mycket empatisk (Jag upplever att jag kan kan känna av och bli påverkad av en stämning i vissa situationer/miljöer samt att jag tänker väldigt mycket på att andra ska ha det bra och ibland glömmer bort mig själv).
S - Är känslig för viss stimulering och känna av subtila skillnander.
 
Jag tänker att jag skulle försöka läsa mer ur Elaine Aarons bok om högkänslighet som jag köpte förra året men jag försöker också att inte diagnotisera mig själv. Hur som helst tycker jag att detta är så intressant att jag just nu vill skriva en C.-uppsats om det istället för design.Haha
 
// Elaine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0