Keira Knighetly

Jag satt och tittade på posh24's hemsida och hittade ett liten bildserie med snygga Keira Knighetly och hennes bästa outfits. Jag började kolla igenom dem och hittade massa fina klänningar matchade med otroligt fina håruppsättningar. Allt ser så snyggt och stilrent ut. Därför har jag svårt att välja en favorit så de 2 översta blir mina absoluta favoriter! Men alla tycker jag är underbara!

Vilken väljer ni?









Nu ska en trött tjej äntligen snart få sova!

Sov gott!

// Elaine


Skottdagen

Hej!

Vilket strålande väder det har varit idag! Det gjorde mig på bra humör :) Var dessutom till optikern för en snabb syndundersökning inför övningskörningen och slapp betala. De bjöd på de för att jag redan handlar och handlat så mycket där :) Så jag gjorde nog dem inte besvikna när jag beställde nya linser då också ;) haha

Annars fick vi en ny uppgift på arkitekturen idag som gick ut på att fortsätta med café-projectet - men med någon annas café. Med andra ord så ska jag nu designa en möbel eller förbättra en möbel i en annans av mina klasskompisars café. Klurigt! Det kändes lite Project Runway över det hela när vår lärare gav oss uppgiften och lite konstigt att börja lägga sig i något som någon anna har gjort. Men det blir nog lärorikt! :)

Förrutom det har jag kämpat med att hitta en bra mall till förpackningen till parfymen. Det gick inte bra. Jag tappade tålamodet några gånger. Jag vet, inte bra när man arbetar estetiskt... haha



Förresten hittade jag ett par skor på stan som jag blev lite kär i.... livet är inte lätt med alla i-landsproblem.

Nu har jag tänkt att läsa/plugga lite smått med en engelskauppgift inför imorgon och sedan blir det masterchef och te eller grönsaker framför tv:n!

// Elaine

Min parfym

Förra veckan blev jag klar med mitt café. Jag passade på att fota det då också och när jag ändå höll på också min klara parfym. Jag blev klar med skisserna för ett bra tag sen och efter det gjorde jag min modell som blev klar för kanske 2 veckor sen. Nu återstår bara att designa en förpacking till den parfymen som jag ska göra idag. Fast jag har redan börjat lite.

Jag kommer självklart visa bilder på den sen och allting tillsammans men jag kunde inte hålla mig så jag måste bara visa upp min presentation och modell nu. Jag hoppas ni gillar den! :)






Som ni ser har mina 3 ord som jag designat flaskan efter varit " Romantiskt " "Lyxig" "Vanilj" . Den doftar alltså av vanilj men jag ville mer att flaskan skulle spegla det romantiska och lyxiga. Sen tänker jag att själva behållaren med parfym i (det som är innanför det silvriga) är matt vitt eller genomsinligt med lite vit pudrat över den (som typ snö eller vaniljsocker) för att ge just känslan av vad den doftar som - Vanilj. Det är alltså en silverram runt hela flaskan (som är ritat med grått). Ett annat färförslag är också att ramen är i guld. Men korken och en del av "parfymbehållaren" (inanför ramen) är i alla fall vitt. Sen sitter det också en diamant på den för att förstärka den där lyxiga känslan.

// Elaine

Tisdag 28/2

Var det bara jag som blev chockad imorse när jag tittade ut genom förstret och såg snö?! Ändå hade jag anat att det kunde komma mer snö... Men ja hur som helst så blev det ju en solig dag ändå och den mesta av snön verkar vara borta. Jag som tjatade om det i november och december är till och med trött på den nu och vill ha vår. Det är synd men så är det. En halv månad klarar jag kanske med lite snö till och från men inte mycket mer.

I dag har jag i alla fall haft svenska, håla (pysslade i illustrator då) och sedan idrott. På idrotten gymade vi så jag känner mig lite mörbultad men det känns bra! Nu efter en god och behövlig middag ska jag snart slå mig ner framför tv:n och se Top model Sverige och Project runway. Tisdag är på så sätt så mysiga! 

Jag imorse


Hoppas er dag har varit bra!  :)

// Elaine


Prinsen och jag





// Elaine

Otur i turen - eller vad man ska säga?

Hej!

Vilken dag! Har suttit och haft håla innan en hörhör i typ 4 timmar idag. Före det försökte jag förverkla min vision av en maskeradmask på min gipsmask som kag gör. Men det gick inte alls bra x) Förhöret som jag hade i historia gick i alla fall bra och på träningen nu på kvällen. Fast det var tungt. Dock blev jag varm. Har frusit hela dagen annars....

Sen väntade jag på min franskalektion som jag sen fick veta var inställd. Jag åkte då ner på stan för att köpa den där blusen. Jag hade nämligen hittat rabattkuponger så jag kunde få den billigare för. Jag var överlycklig över det för sista datumet var också imorgon! Sådan tur tänkte jag - men ja då kom jag på att det ju inte är 2011 utan 2012! Haha. Alltså jag måste verkligen bli bättre på att hänga med i tiden och inte minst rensa plånboken som bara verkar bestå av gamla kvitton och rabattkuponger...xD haha



Neutral




Jag gjorde det i fredags igen - jag råkade handla. Jag hade gått och tänkt på den här kavajen sen i slutet på december så jag fick lov att köpa den. För den går att ha till det mesta både till våren, sommaren och hösten. Byxor som kjolar och klänningar. Sen vet jag att jag köpte en svart kavaj förrut på melandagsrean Men den här går till beigt och brunt vilken den som är svart inte gör i mina ögon ( jag har smittats av min mamma..haha). Den här är liksom mer neutral. Med tanke på att den svarta hade blått foder också.

199 kr på H&M i alla fall!

// Elaine


Köpa...?

Isabelle tipsade mig om den här blusen och efter att jag provade den i fredags är jag ganska såld. Tror att jag måste gå och köpa den en dag x)

Varinging för suddig bild x)


Känns den inte lite " Elaine" ändå? haha

// Elaine

Mysig söndag

Jag var ut i solen och gick en promenad. Fick bra energi! :) Sen har det blivit lite historia och typ körteori läst. Bra det!

Ha en mysig söndagskväll!

// Elaine


Roligaste filmen



I fredagskväll så var ju Niclas och jag på bio. Filmen vi såg var This means war som vi bestämt sedan förra gången vi var på bio att vi skulle se. Då i fredags var det premiär så filmen visades i en jättestor biosalong men konstigt nog var det många platser över. Det hade jag svårt att förstå för som jag hade trott var filmen jättebra! Jag tror att jag vågar påstå att det var en av de roligaste filmer som jag har sett. Vill se den igen! :)

Den handlade om två hemliga agenter som träffar somma tjej. Hon vet inte om det så de börja tävla med varandra och försöker då förstöra för varandra också.

Se den!

// Elaine


Mellokväll

Heej! Jag är på så bra humör idag för att solen skiner som bara den utanför fönstret! :)

Igår tillbringade jag kvällen hos Isabelle tillsammans med henne och Linnea. Vi kollade på melodifestivalen och poängsatte bidragen. Sen spelade vi spel. Angågnde melodifesitvalen blev jag lite besviken på alla låtar av någon anledning. Utom Lisa Miskovsky som jag blev överraskad av. Man blev liksom fascinerad av hennes dansare som lyste i olika färger och låten var vacker.

I alla fall så blev det massa glass med hallon och maränger till melodifestivalen och sen gjorde vi milkshake med resten som var kvar. Gud så jag mådde illa efter! x) haha

Linnea och jag




Vår poängtavla x) haha

// Elaine

Orange Outfit






Igår såg jag ut så här. Hade en orange tröja som jag fyndade på cubus rea i början på januari för 74 kr. Har jag glasögonen till ser jag lite ut som Welma i Scoobydoo. haha. Gissa vem som har en likadan också - Jo Lovisa. Det var lite kul att hon kom med den en dag. Hon visste inte att jag hade köpt en sån och jag visste inte att hon heller hade köpt en sån. Förmodligen var det också dagarna efter varandra som vi hade köpt dem också.

I alla fall hade jag svarta jeans (också från Cubus) till och ett halsbannd från guldfynd. Tyckte att det passade bra där i halsen. Som ni ser blev bilderna dock suddiga. Råkade ha fel inställning på... Men ja jag tyckte det gav en lite cool effekt ändå.


// Elaine

Plugg



Idag har jag försökt att plugga med en dubbel nougat i handen. Men idag blev det bara franska. Lite körteori och historia får det bli imorgon istället. Sen har jag också skickat in en ansökan om sommarjobb. Det vore så bra om man kunde tjäna lite pengar för jag hoppas på en parisresa till slutet på sommaren eller början på nästa och då skulle det sitta fint med shoppingpengar i plånboken. Och jag lär ju också behöva köpa en ny mobil snart. Så pengar vore inte fel. På inte tal om mer pengar till körkortet. Man vet ju aldrig hur många gånger man kanske kuggar sen på uppkörningen... x) Men en sak i taget nu. Haha

Ha en mysig lördagskväll! :)

// Élaine


Lördagslunch



Jag har precis ätit en av världens godaste kycklingrätter till lunch. Jag missade det till middag igår. Men därför är det tur att det fanns rester över till mig! :) Just den här kycklingen är inlindad med baconoch sen är det en sås och klyftpotatis till det. Mums mums mums!

// Elaine


Biokväll

Hej!

Igårkväll var Niclas och jag på bio (berättar mer om filmen sen). Före det gick vi lite i affärer på stan (stackars honom) och före det åt vi lung/middag hos mig. En mysig fredag sådär fast att vi båda var lite småförkylda. Men jag tror att det är mitt fel att Niclas är det...x). Men det kändes bra att få komma ut lite efter att ha bara suttit hemma i minst 4 dagar i alla fall utan att knappt satt min fot utanför dörren.








Gott var det också med popcorn och biochips som vi delade på! :)

// Elaine

Flower Power

Precis som att jag fått för mig att jag ska ha något sött plagg nu till våren har jag också fått för mig att jag vill ha blommigt till sommaren. Egentligen tror jag att jag har underskattat blommigt tidigare men nu har jag insett hur snyggt det är. Visst, det kanske kan bli tantigt men jag tror att det blir chict om man matchar ett par blommiga skor till ett par ejansshorts och en söt vit blus. Plus ett par coola solglasögon. Eller tänker jag fel?


Under mitt "klicka-om-kring-på-massa-shoppingsidor" här i dagarna hittade jag i alla fall de här sött blomiga skorna. De med klack i mitten vore båda två riktigt snygga! Men ja då är det ju det med att man går för mycket i klackorskor anar jag? ;P haha

Sen hittade en blommig blus från och Haléns och skjorta från Bikbok också. Skjortan skulle gärna få hänga i min garderob. Men ja, jag vet - jag har redan ett antal skjortor/blusar...

 


// Elaine


Mylovebasket

Hej!

Nu känns det verkligen som att våren är påväg! Jag hoppas också att det är så för jag behöver verkligen vår nu. Det säger jag som tjatade så om snö ett tag...haha. Men så det var så mysigt att vakna upp till sol utanför fönstret och fågelkvitter. Även Om man sovit lite taskigt pågrund av förkylningen x) Men ja det är en fin fredag idag! :)

Förresten så har jag skaffat ett kontot på sidan Mylovbasket där man sparar kläder som man vill ha. Lite för att inspirera andra. Egentligen skapade jag bara det för att man behövde ha ett konto där för att kunna vara med och tävla i en tävling. Men ja nu när jag ändå har börjat lagt i saker som jag gillar där så får man gärna följa mig om man vill det. Inte för att jag tänker börja tjäna pengar eller så på det där som vissa gör. För mig är det alltså bara kläder som jag gillar. Men jag kan ju inte blogga om precis allting här känns det som. Plagg efter plagg x) haha . Men här är då jag :http://www.mylovebasket.com/se/profile/elaine-hagg-3692497

Guess | Pegana
Ett par snygga skor från Guess som jag 'gillat där.

Ha en mysig dag alla!

// Elaine


Inspiration

Den där tidningen som jag fick på köpet när jag köpte ansikstsmasken hos H&M är visserligen bara reklam för H&M. Men jag tycker att det var fin reklam och H&M lyckas ofta sälja det mesta till mig. Fast det gäller att tänka efter noga innan man handlar eftersom jag hela tiden vill ha de nya sakerna och det snabbt blir "gammalt".  Hur som helst blev jag lite inspirerad av bilderna i tidningen som såg ut såhär:






// Elaine

Sockersött

Jag är världens lyckligaste tjej, det är jag utan tvekan. Min fina pojkvän kom hit i och tog en promanad ( det var riktigt blött ute) med mig och sen såg vi två avsnitt av vänner. Jag uppskattade det mycket. Jag är verkligen så lyckligt lottad!

Sen har jag inte gjort mer idag, men det känns bara skönt. Hur har er dag varit?

Nu till en annan sak - kläder; Jag har drömt om att hitta massa ljusrosa pasteller nu till våren i form av söta blusar och likande. Jag har med andra ord fått en ny "kläd-idé". Åter igen ser jag alltså ett underbart fint klädesplagg framför mig som jag gärna vill hitta i affären. Så nu har jag fått för mig att jag ska ha massa ljusa och skira blusar till våren (jag vet att jag redan har några) - gärna en i rosa. Sen skulle jag vilja färga håret mörkare för jag tror att de skulle ge en fin konstrast till kläderna. Men ja, alla tycker ju att jag ska bli blond då jag är lite kluven... Hur som helst älskar jag söta kläder nu. Jag plockade ihop några här under. Inte så snyggt estetiskt kanske men jag skyller på att jag bara har paint att göra "collage" i - hade varit mycket lättare med photoshop...


De rosa skorna är väääldigt höga, jag vet. Men de låga vita ballerina skorna bredvid skulle jag verkligen kunna tänka att ha till våren.

Sen vet jag vad många tycker om de där Jeffrey Campbelle- skorna som jag tjatat om. Jag håller med om att de ser farligt höga ut och så. Det gör jag. Men jag kan inte låta bli att sukta lite efter ett par sådana ändå x)

// Elaine

Boktips

Nu har jag läst ut boken After you'd gone. Det var en uppgift på engelskan så när jag kommer tillbaka till skolan ska jag ha diskussion/pratstund - "booktalk" om boken och sen ska jag skriva några ord om den. Men känner jag mig rätt kommer jag att ha svårt att anpassa mig till bara några få ord och kommer vilja skriva mer. Men det kan jag ju inte så istället tänkte jag skriva av mig lite här:

Den här boken är den bästa engelska bok som jag har läst. Jag vill inte avslöja så mycket om den. Men jag lärde känna huvudpersonerna så bra tyckte jag så jag hade väldigt lätt att vilja gråta igenom hela boken. Jag som redan har sådan empati. Aldrig har en bok på engelska fått mig att förstå så bra vad det är jag läser att jag verkligen kunnat gå in i den så. Den här boken är verlikligen läsvärd!




// Elaine


Försöker tillfriskna

Det är redan torsdag - vilket innebär att man kan säga att halva lovet har gått och snart är det tillbaka till den stressiga verkligheten. Men vad har jag gjort hitills på lovet egentligen? Jo varit hemma och lite småförkyld. Det är så typiskt när man har tid för annat än skolan.. Men jag mår ganska bra ändå och det är jag glad för. Det kunde varit värre. Däremot skulle jag ha gått på stan idag med en kompis men så blir det tyvärr inte ( vilket jag hade orkat ). Men det får bli en annan gång och det är nog bäst att jag passar på att vila när det ändå är så halt ute. Solen lyser ju också in genom fönstret i alla fall. Frågan är bara om det kommer göra mig pigg eller deprimerad för att jag inte borde gå ut och halka och kanske förlänga den här förkylningen? x)

Jag såg att Style by Tyra hade fått in massa nya skor och ibland dem fanns skorna här under som liknar Jeffrey Campbellskorna. Kunde de inte ha funnits i brunt?!


My own worst enemy

Idag har jag äntligen fått det städat på min rum. Skönt att ha gjort det medans man var ledig. Sen nu ikväll funderar jag på att se en av de filmer som jag har i skåpet bland min filmsamling som jag inte sett än. Förresten räknade jag alla mina filmer, allt från VHS till DVD och nya till gamla. Det visade sig att jag har hela 68 st filmer och när jag räknade lite mer på det uppsakttade jag att jag måste betalat ca 5000 kr för alla dem. Shit vad mycket pengar! Vissa har varit en besvikelse men andra har varit värda pengarna. Observera också att jag oftast inte köpt allt till ordinari pris och fått vissa. Men som ni ser är man en riktigt laglig människa x) haha. Detsamma gäller musik - har massa skivor. Men det är så att jag tycker om att kunna hålla i en film eller skiva i handen liksom. Det är jag det! x)

På tal om musik så bad min mammas kommpis Carina mig att lyssna på en låt och säga vad jag tyckte om den förrut. Låten var den under - My own worst enemy med sångaren från Takida och en sångerska som heter Helena Josefson. Den är skriven för filmen Hamilton. Efter att ha lyssnat på den några gånger måste jag säga att jag gillar den, speciellt refrängen. Men annars är jag lite för mesig för sån här musik...haha Men ja den fungerar. Dock tycker jag att han ser riktigt läskig ut! x) 




Vad tycker ni?

// Elaine

Face mask

Igår testade jag en ny ansiktsmask från H&M som jag köpte i förra veckan. Det såg ut som att de hade fått in nya masker med nya dofter. Den jag testade igår och var den enda som jag köpte den här gången var med apelsindoft och en peeloff-mask. Den innehöll såklart c-vitamin som jag tänkte förmodligen inte kunde skada nu i förkylningstider. Mitt omdöme av den nu efter att ha testat den var att den kändes fräsh. Men jag hade glömt hur mycket det svider (för mig i alla fall) när jag ska skala av den från ansiktet. Det var " Aj" ibland xD haha

Jag fick en tidning från H&M på köpet också som ni ser! :)





// Elaine

Nytt beroende

Jag har gått och blivit förtjust i ett nytt spel som Niclas visade mig. Spelet heter Run rum bear och jag har spelat det hela morgonen. Det är så svårt att sluta! x) Men nu borde jag försöka ta mig i kragen pch börja städa mitt rum istället!


Te och längtan

Hej!

Jag sitter och dricker te till frukostoch äter en macka. Det är Niclas som fått mig att äta hans favoritbröd som heter Längtan.

Sen igår missade jag såklart inte Project Runway. Jag tähar kommit på vem det är jag hoppas ska vinna nu och det är Michael Castello. Alla ger sig på honom och säger att han inte kan sy men ändå har han vunnit två tävlingar och de klänningarna som han har designat då tycktejag var jättefina. Därför tycker jag att han ska visa alla besserwisrar och vinna allt. De andra är så himla dumma mot honom :( Så heja michael!


Myskväll

Jag har tillbringat den här tisdagskvällen så här långt med att se på tre avsnitt av stylisterna på kanal5play och sedan lagt en ansiktsmask - en peeloff. Nu ska jag fortsätta kvällen med ett nytt top model- avsnitt óch sedan två Preoject Runway-avnsitt. Så mysigt! :) Jag tänkte också koka äta lite frukt (tror det blir apelsin som innehåller c-vitamnin och sen parika. Efter det innan jag somnar blir det nog en kopp te med honung och ingefära också för att försöka hålla förkylningen borta! 

Project Runway

Modellen och skådespelaren Izabella Scorupco är tillsammans med superstylisten Jonas Hallberg på jakt efter Sveriges nästa stora toppmodell. (S5, Ep1)

Stylisterna

 
- 3 kreativa program som jag tycker är jätteroligt att se på! Vinner gör ändå Project Runway. Drömmer om att kunna designa sånna kläder så det inspirerar mig mest :)

Vilket gillar ni mest?

// Elaine

Semla till fika



Till fika idag blev det semla som jag önskat. Men det räcker med en semla per år för mig och då tycker jag att det helst ska vara som idag, på fettisdagen. Annars överlever jag utan en semla men idag blev jag som sagt sugen och för mig blirt det lätt så när jag bara sitter hemma...

// Elaine


Lovely dress



Eftersom jag är så shoppingsugen just nu kan jag inte hålla mig från att titta omkring efter kläder på nätet. När jag ser vissa saker vill jag ha dem direkt men jag försöker att avvakta någon månad och om jag fortfarande har klädesplaggen i tankarna (och behöver något i den stilen såklart) är de värt att köpa dem. Dock blir det ju undantag med vissa saker. Idag var det i alla fall den här klänningen från Gina Tricot för 200 kr som jag föll för. Gillar den gula färgen men om jag nu skulle ha en ( kanske dock behöver lista ut en orsak till det först..haha) så kanske den mörka passar mig bättre? Fast jag känner verkligen för söta pasteller nu till våren!

Jag har hittat mycket mera kläder och måste blogga om dem för att "stilla begäret" lite så vänta er mer kläder här inom mycket kort tid! haha

// Elaine

Det kunde varit bättre...

Ja, jag har nog dragit på mig en förkylning. Det kände jag när jag vaknade. Men jag ska försöka att kurera mig mycket med massa te med honung och ingefära och sen massa c-vitamin i form av apelsin och grönsaker. Läste att parika inehöll det :P gott! Sen blev jag sugen på Semla när jag läste att det var fettisdagen idag... jobbigt x) haha

Men idag blir en vilodag. Hade tänkt att städa men får se om jag orkar... Jag kanske ser på någon av de där filmerna under dagen. Ska försöka sätta ihop lite blogginlägg i alla fall.

Jag hittade en gamal bild på mig. Har jag förändrats något sen två år (tror jag) när jag tog bilden?

Jag i maj 2010                              Jag i februari 2012
image description

Jag ser ju brunare ut.. fast det tror jag beror på ljuset x) haha

// Elaine

Ny film

Jag var iväg och tränade nu på kvällen. Det blev ett stationspass, före det uppvärmning, sedan lite kondition och tillsist stretching. Jag blev ganska trött kan jag säga. Vet inte om jag har någon förkylning på gång och att det var därför..?:S Men i alla fall känns det bra nu efter. Har tagit en dusch och ska snart se på tv och äta lite frukt. Jag ska nog också se på Top model och Revenge som jag missade förra vecka. Spelade in det igår.

Sen har jag ju massa filmer att se på! Har två som jag fick när jag fyllde år (sommras) men konstigt nog inte hunnit med att se än. Sen har jag ännu en som jag köpte i höstas. Men tillsist har jag filmen " Har du hört ryktet om Morgans?" som jag köpte förra helgen för 59 kr. Funderade på att se den på bio förr men han inte det så nu får jag se om den är bra.



Men med andra ord har jag alltså massa saker att se om jag får tråkigt en dag och det visar sig att jag har dragit på mig en förkylning. Annars tror jag att jag kommer ha ganska mycket att göra faktiskt.

// Elaine

Färgade bågar

Åhh jag har lyckats gått och blivit ritkigt shoppingsugen....Har granskat varenda affärs hemsida den senaste timmen och kan inte låta bli att vilja ha det mesta som jag har sett. Hade tidigare lite idéer på hur jag vill klä mig i vår (idéer - precis som varje år x) haha).

Det är ju väldigt mycket färg överallt nu till våren. För mig är det inte så nytt. Hade blåa byxor i höst och gröna för några år sedan. Jag har också varit sugen på gula och lila byxor nu samt massa fina pasteller men jag har ganska mycket färg och mönster i garderoben redan så har intalat mig själv att de färgade plagg jag har duger nu. Men när jag såg de här färgglada solglasögonen på cubus hemsida blöev jag lite förtjust. Tänk att ha ett par sånna här härliga solglasögon i sommar!



Konstigt nog försvann de här färgerna på solglasögonen efter att jag hittat dem...Men 99 kr kostar/kostade ett par i alla fall.

// Elaine  

Valentine Cupcakes

Hej!

Jag kom för en stund sedan hem från Niclas. Jag åkte dit och bjöd han och hans föräldrar på cupcakes (som jag bakat) igårkväll. Sen idag på morgonen efter frukost tog vi, hans mamma och brorsa en promenad med hundarna i solskenet. Det var en mysig morgon!

Men nu tänkte jag återgå till att berätta om de där cupcakes; Jag ville göra något roligt på alla hjärtans dag i förra veckan så jag bestämde mig för att baka Cupcakes. Det blev då chokladmuffins med hallonfrossting gjord på philadelphiaost med hjärtströssel på. Jag gick alltså "alla in " med temat. Sen tog jag med dem till skolan så Lovisa, Amanda, Sara och jag mumsade på dem till fika i tisdags. Det fanns också semlor i matsalen men jag skippade det. En liten muffins var väldigt mäktig ändå! Men får jag säga det själv så var det jättegoda och det är inte ofta som jag bakar! Men ja jag gjorde ny frossting igår och begav mig till Niclas för en mysig söndagskväll.




Helt nygräddade inna  jag hade lagt på frossting




Observera de söta muffinsformarna som det stod " I love you " och likande på. Fyndade de för 10 kr i sommras och de passade ju perfekt!

// Elaine

Café petit France

I veckan, onsdags blev jag klar med mitt café som jag har ritat i perspektiv på arkitekturen. Jag redovisade det också samma dag och jag hann montera det på ett svart pappa(dock kunde jag blivit nöjdare med monteringen). Jag kämpade i alla fall in i det sista med färgförslag och sådant. Sen vet jag inte om det visades upp på öppet hus på kvällen. Hur som helst tänkte jag visa upp det här i alla fall.

Cafét är i typisk " Elaine -anda" - franska alltså. Namnet är "Café petit France" och betyder " Café Lilla Frankrike". Min idé var att rita ett café som gav känslan av att vara i Paris men massa franska bakverk och fransk musik i bakgrunden. Jag vill också att det skulle kännas lite trädgårdsaktigt - därav väggen som är i sten. Jag fic lite kritik (eller "kritik " och "kritik"...) om att jag kunde målat in mer växter som jag faktiskt håller med om. Men jag ville också ha en ren och lyxig atmosfär - därav den genomskinliga disken och de klassiska stolarna.









Jag är nöjd med tanke på hur snurrig jag känt med mig alla linjer och allt när jag ritat perspektivet.

Säg gärna vad ni tycker! :)

// Elaine


19 Februari

Jag har ägnat den här söndagen till att ladda över och säkerhetkopiera bilder. Har också städat upp på mitt rum så nu ser det inte allt för hemskt ut. Dock måste jag göra en noggrannare städning i veckan.


Rosa leopard





Hittade den här tröjan hos Nely.com när jag bara var in och kikade lite där. Egentligen borde jag inte göra det. Har tänkt att vänta ed att handla kläder tills i mars. Men ja, ja. Inte för att jag tänker köpa den här. Dock var det väldigt cool tycker jag! Jag skulle inte tacka nej till den om den var gratis om jag säger så. haha

// Elaine


I Will always love you



Min lördagskväll slutade som jag anat framför filmen Bodyguard med Whitney Houston. Dock är det väldigt lång..x) Men ja det sorgliga var då som vanligt slutet och låten över (kanske går den inte att spela upp här?). Sen såg jag också melodifestivalen men blev inte så imponerad av någon låt. Molly som gick vidar sjunger ju riktigt bra och hennes låt var fint så jag tycker faktiskt att det var rätt att hon gick till finalen. Men egentligen är jag inte mycket för balader...x) Björn Ranelid orkar jag dock inte prata om... Jag förstår inte hur hela det där framförandet gick ihop...haha

Nu på morgon har jag hunnit med ett avsnitt av CSI miami som jag spelade in i torsdags. Alltid lika spännande!:)

// Elaine

I wanna dance with somebody!


Clock strikes upon the hour
And the sun begins to fade
Still enough time to figure out
How to chase my blues away

I've done alright up to now
It's the light of day that shows me how
And when the night falls, loneliness calls

Oh, wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah wanna dance with somebody
With somebody who loves me

Oh, wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah wanna dance with somebody
With somebody who loves me

I've been in love and lost my senses
Spinning through the town
Sooner or later the fever ends
And I wind up feeling down

I need a man who'll take a chance
On a love that burns hot enough to last
So when the night falls
My lonely heart calls

Oh, wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah wanna dance with somebody
With somebody who loves me

Oh, wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah wanna dance with somebody
With somebody who loves me

Somebody oh, somebody oh
Somebody who loves me, yeah
Somebody oh, somebody oh
To hold me in his arms oh

I need a man who'll take a chance
On a love that burns hot enough to last
So when the night falls, my lonely heart calls

Oh, wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah wanna dance with somebody
With somebody who loves me

Oh, wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah wanna dance with somebody
With somebody who loves me

Hoo, hoo, dance, c'mon baby he, he, he, he
Woo yeah he, he, he

Don'tcha wanna dance with me baby?
Don'tcha wanna dance with me boy?
Hey don'tcha wanna dance with me baby?
With somebody who loves me

Don'tcha wanna dance? Say you wanna dance
Don'tcha wanna dance?
Don'tcha wanna dance? Say you wanna dance
Don'tcha wanna dance?
Don'tcha wanna dance? Say you wanna dance uh, huh

With somebody who loves me
(Hoo, hoo)
Dance
(Hoo, hoo, hoo)
Hoo, hoo, baby

I torsdags på träningen var det en ledare som jag inte haft innan. Det var egentligen inget fel med henne förrutom att jag hade någron drömliknande känsla genom hela passet. Allt kändes lite flummigt alltså...haha.Men jag fastnade för en låt - I wanna dance with somebody med Withney Houston. Tycker att den är jättemysig och sitter just nu och sjunger med till den! :) Sån här musik får jag energi av!! Så gissa vilken tjej som sitter och hoppar på stolen i denna skrivande stund ;) haha

Annars är jag väl inget fan av henne. Men det är ju inget kul med hennes död och så ändå. Sen såg jag att till minne av henne så visar Bodyguard på 3:an ikväll kl 21.30. Kanske blir det att jag ser den och är fånigt tjejig och gråter till den x) Inte för att den egentligen väl är en "gråtfilm", eller? haha. Låten I will always love you i den är ju faktiskt också väldigt fin.


// Elaine


Bara tvungen att tävla!

Jag läste om en tävling hos Alexandra - bloggen www.vadfanskajagheta.se och jag kände bara hur jag var tvungen att delta i den då man kunde vinna ett par Jeffrey Campbell-skor som jag ju suktat efter länge. Så ja jag gjorde det mesta för att ha en chans att vinna -Vilken dröm om man skulle ha turen att göra det!! xD



// Elaine


Lördag 18/2

Hej!

Den här första dagen på sportlovet 2012 (om helgen räknas då) har jag varit och hälsat på min farmor och faster som också var där och efter det min farbror. Hos min farmor fikade vi, spelade kort och yatzy. Jag lyckades inte viinna - men inte heller förlora. Det kändes bra att få hälsa på ltie där också efter veckor i skolan som har känts ganska intensiva. Har ju varit påindruduktionskurs till övningskörning och börjat träna. På tal om den där kursen så kanske jag borde börja bläddra lite i läroböckerna nu på lovet som vi fick och köpte då.

Men ikväll i alla fall - så är det melodifestivalen och inget plugg! :)



// Elaine

Sportlov!

Äntligen så har man sportlov! Det känns verkligen som att jag behöver det. Dock inte för att jag ska sporta direkt eller brukar vila´heller men det är ändå skönt att inte ha så mycket arbete och behöva gå upp tidigt. Visst jag har några små skolsaker som ska göras men jag låtsas om att de inte finns nu.

Annars så är det lördag och ikväll ska jag bänka mig framför melodifestivalen med chips, antingen själv eller med mamma och pappa. Imorgon däremot får jag äntligen träffa min pojkvän igen. Längtar ihjäl mig och det är inte kul x) haha


En liten nalle som Niclas fick av mig i tisdags, på alla hjärtans dag.

// Elaine


Ellinor 18 år!

Idag fyller min underbara och saknade vän Ellinor 18 år!!!
Grattis Grattis Ellinor! :D



// Elaine


Det går för långsamt



Bara jag som tyckte att den här låten var lite småmysig i melodifestivalen i lördags? Jag antar det efrersom jag har lite udda musiksmak x) Sen gillade jag kläderna. Kanske att jackan hon hade skulle varit svart bara?
Dessutom tycker jag att hon liknar Veronica Maggio. Någon som också ser likheten?

Imorgon är det dags för melodifestivalen igen - deltävling 3!


// Elaine

Dag 20. Såhär ser jag på mig själv.

Som sagt så tror jag att de flesta ser mig som en lite feg, mesig och noggrann tjej som är aldeles för snäll. Min egen syn på mig själv ser faktiskt lite ut så också. Men det här som alla andra ser som för "fegt och snällt" är det som jag tycker om med hos mig själv. Jag erkänner att jag har ganska mycket stolthet och gör bara saker som jag själv vill och känner för. Men det är det som är min drivkraft (där lät jag nog som blondinbella) och att jag har så starka mål gör att jag orkar med allt. Jag kan ibland inte förstå varför jag ska vara som jag är men jag har insett att jag är bara den jag är och jag vill inte vara någon annan. Jag är stolt över att vara den jag är oavsett alla små saker som jag ibland irriterar mig på.

En gamal bild på mig


// Elaine


Inte kul!

Ja det här är inte min tur dag direkt. Min lägenhet i sketch Up försvann helt från mitt användarkonto när jag satt och jobbade med det. Så nu är jag rädd för att jag får börja om med det nästa gång. Jag vill bara ha lov nu och att den här dagen ska ta slut. Jag orkar inte :( Saknar min Niclas också...

Ja nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall...Förlåt för ett deppigt inlägg x)




IntE så glad va?

// Elaine

Dag 19. Så här ser en kompis på mig.

Jag tror att jag har en ganska tydlig bild av hur jag ses utifrån andra. I alla min klass ögon ses jag nog som en ganska blyg tjej då jag inte tar för mig så mycket. Men från de fyra tjejer i klassens ögon som känner mig ganska bra verkar jag nog lite galen. Då är jag inte blyg minsann - så jag babblar på luncherna och skrattar mellan lektionerna. Men sen på lektionerna blir jag den där lugna tjejen som är en del av mig. Jag ses nog som av många andra som en tjej som stressar upp sig och arbetar i onödan , är för noggrann och disiplinerad. För jag vill inte komma försent, alltid utnyttja tiden till att jobba och inte springa ute så mycket på helgerna. Så ja jag tror jag är sedd från två olika perspektiv. Men framför allt tror jag att jag är den där oskyldiga och för snälla tjejen. Stämmer det?



// Elaine

Torsdagsmorgon

Godmorgon!

Vädermässigt verkar den här dagen vara toppen. Det är visserligen kallt men solen skiner. Däremot känns det som att dagen hade kunnat börja lite bättre. För jag råkade försova mig en halvtimme men jag är i tid ändå. Sen så fungerade inte mitt busskort igen. Det är en sak som kan driva mig till vansinne just nu. Orkar inte med att det tjuter hela tiden när man ska på bussen :( funderar på att skriva en insändare om det...(hah). Jag försöker verkligen att inte ha det nära mobilen ju så jag tycker inte att det borde orsaka det :(

Men aja nu ska jag var glas för det är dags för franska och bara två dagar kvar till lov! :)

Jag idag - både med och utan glasögon.&


Onsdag 15/2

Hej! Jag har varit på en teaterföreställning på Niclas skola nu på kvällen och sett honom spela tuffing. De hade sminkat honom och han skrek så att jag faktiskt blev lite rädd x) haha. Men den var bra! Sen igår var vi också och lyssnade på en kör/ensemble sjunga låtar från lejonkungen.

Nu lyssnar jag på lite franska inför imorgon och sen blir det bonne nuit!

Jag hade Niclas halsband på mig idag och ett par nya örhängen som
Jag köpte på cubus för 29 kr på rea förrut.


Bland parfymer och parfymförpackingar

Hej!
Idag har jag redovisat mitt café som jag har gjort på arkitekturen. Under den redovisningen fick vi också fika. Sen har jag fotat det så bilder kommer förhoppningsvis upp här den närmaste tiden.

Dessutom har jag klurat lite på förpackingen till min parfym och namnet till den. Jag hade ett jättebra namn men när jag sa det och Lovisa hörde en helt annan sak blev jag lite orolig om det kan höras fel på svenska då det (såklart för att vara mig) är franskt. x) Men i alla fall så tänkte jag berätta en sak som fick mig att skratta för några veckor sen när Lovisa sökte på "parfymförpacking" på google och fick upp min parfym som jag ritade hemma på skoj för några år sedan. Det var lite kul tills att den också dök upp när hon sökte på "ful parfymförpackning" haha.

Sen såg jag idag att många andra bilder som jag lagt upp här på bloggen dyker upp där på google. Kul fast jag kanske borde börja vattenstämpla mina bilder ? x) Alltså skriva mitt namn på dem.

Det här är min parfym som jag pratar om:


Dag 18. Mina favoritbloggar.

Jag har nämnt mina favoritbloggar förrut men jag gör väl det en gång igen:

Kenza - www.Kensas.se
Christine & Paris - www.Christineiparis.blogg.se
Lovisa (vän) - www.hallpltsverkligheten.blogg.se
Isabelle (vän) www.bellew.devote.se
Pimpim (vän) www.litenstoor.se
Tyra - www.tyras.se
Hello Miami - www.hellomiami.blogg.se
Fatma - www.fatmas.blogg.se
Alexanda Johansson www.vadfanskajagheta..se

Någon som har något tips på bra bloggar?
Och vad ska jag skriva om här på bloggen?




Jag orkade inte ladda upp bilder från alla bloggar så det blev egentligen (lite egoistiskt) en bild på min blogg x) haha

// Elaine

Dag 17. En låt som alltid får mig att må bra.

En låt som får mig att må bra är definitivt en fransk låt! såklart ;) haha
Sen vilken fransk låt kan var lite svårare att avgöra. Alizées låtar får mig framförallt att drömma mig bort lite och vara glad på det sättet. T.ex låten J´ai pas vingt ans, Gourmandises och Les mails a des ailes. Men jag tror Ella elle L'a tar priset för den som ger mig mest energi och på så sätt gör mig glad. Men den låten finns ju i 4 olika varienter minst vad jag vet. Kate Ryans cover däremot ger den störtsta peppen. Sen Alizés ger som sagt den där glada och lugna känslan.- också typsikt franska känslan. Sen så är ju orginal verisionen av France Gall speciell eftersom det är just orginalet. Men jag lyssnar inte så mycket på den. Hur som helst är jag helt säker på att det här är den låt som gör mig mest glad - speciellt som den spelas på hög volym! ;)

Vilken version tycker ni är bäst?





"C'est comme une gaiet
Comme un sourire
Quelque chose dans la voix
Qui parat nous dire "viens"
Qui nous fait sentir trangement bien

C'est comme toute l'histoire
Du peuple noir
Qui se balance
Entre l'amour et l'dsespoir
Quelque chose qui danse en toi
Si tu l'as, tu l'as

Ella, elle l'a
Ce je n'sais quoi
Que d'autres n'ont pas
Qui nous met dans un drole d'tat
Ella, elle l'a Ella, elle l'a Ou ou ou ou ou ou ou
Elle a, ou ou ou ou ou ou ou, cette drole de voix
Elle a, ou ou ou ou ou ou ou, cette drole de joie
Ce donne du ciel qui la rend belle
Ella, elle l'a Ella, elle l'a
Elle a, ou ou ou ou ou ou ou
Ella, elle l'a Elle a, ou ou ou ou ou ou ou

Elle a ce tout petit supplment d'me
Cet indfinissable charme
Cette petite flamme

Tape sur des tonneaux
Sur des pianos
Sur tout ce que dieu peut te mettre entre les mains
Montre ton rire ou ton chagrin
Mais que tu n'aies rien, que tu sois roi
Que tu cherches encore les pouvoirs qui dorment en toi
Tu vois ca ne s'achte pas
Quand tu l'as tu l'as

Ella, elle l'a
Ce je n'sais quoi
Que d'autres n'ont pas
Qui nous met dans un drole d'tat
Ella, elle l'a Ella, elle l'a ..."




// Elaine


14 februari

Här är jag denna alla hjärtans dag. Tog lite rosa på mig för att den skulle matcha dagen liten. Sen imorse blev jag glad när kag vaknade och såg ett sms från Niclas och en chokladask med nougathjärtan från mamma och pappa som mamma smugglat in när jag sov :) haha


Underbarast! <3 <3 <3

Min charmiga och fina gitarrspelande prins! <3 <3 <3





// Elaine


Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag - en dagsom jag tycker är lite mysig. Jag kan hålla med om att det känns som något affärerna bara har hitat på för att få sälja saker. Eller ja ni fattar vad jag menar för överallt finns det ju massa hjärtformade saker att köpa. Men jag tycker ändå att det är en bra och mysig dag. Därför vill jag passa på att berätta att jag är så glad för alla som jag har runt omkring mig - mamma, pappa, min lillebror, Niclas, mina kompisar hemma, i skolan och lite längra bort! <3 <3




// Elaine  

Gammal favorit

I melodifestivalen har de ju något som kallas tredje chansen nu. Det går ut på att man ska rösta på gamla bidrag från tidigare år på webben. Den som får flest röster gör de sen en cover på i varje deltävling. Egentligen är jag inte så imponerad av hela det upplägget och låtarna som de sen mixar ihop allt till - det blir lite för galet. Men i lördags blev jag påmind om Ola Svenssons melodifestivallåt från 2008 - Love in Stereo. Jag röstade på den det året och spelade den många gånger efter det. Men nu tror jag jag får börja med det igen alltså. Tycker den är mysig!



// Elaine

Bortkastat med tid...

Hej!

Har bara sytt i en dragkedja idag på min nessäsär som jag sydde i plast. Det gick förövrigt åt skogen x) Efter det har jag haft håla i ett bra tag och det fortsätter ny tills att jag har franska - känns lite bortkastat med tid. Sen är redovisnkngen på historian som jag kämpade med i helgen framflyttad... Aja, jag har i alla fall fått lite ordning på mitt café.

Söt katt!


Dag.16 Något som jag förrut hatade men lärt mig att älska.

Det finns egentligen ganska många saker som jag har lärt mig att tycka om - när det gäller saker man kan äta är det t. ex honung och brieost ( inte tillsammans då). Jag vägrade öppna munnen när pappa hade lite honung på en sked och frågade om jag ville smaka. Visserligen har jag inte testat det där med att bara äta honong rakt av nu heller men jag klarar knappt av att dricka te utan honung i. Sen började jag må illa av brieost när jag var liten - jag tyckte att det var så himla äckligt! Men nu älskar jag brieost och njuter de få gånger på året som jag äter det. Det är så himla gott på salta kex - något som förknippas av en liten nyårstradition här hemma.


Sen så var jag ju ganska förbanad på illustrator när jag precis hade lärt känna det programet förra hösten när jag började ettan på gymnasiet. Men ja nu tycker jag faktiskt att det är ganska kul och jobbar till och med friviligt i programet - engligt mig är det roligare än photoshop och Indesign! Men det har väl att göra med att jag inte jobbat lite mycket i det.

// Elaine


Blått och grönt




Jag var och kollade på Nelly.coms hemsida och hittade den här perfekt gröna skjortan och den underbat blåa blusen. kan inte låta bli att dras till starka färger som dessa och mörkt lila t.ex. Sä fint!

// Elaine


Today




Jag var ut på en promenad idag på eftermiddagen som jag hade sagt. Annars har den här dagen varit ganska lik gårdagen. Har jobbat lite - lyssnat och gjort en övning i franska och läst i boken. Den är så sorglig. Usch. Annars har jag beslutsångest angående en grej, har haft det hela veckan. Men ja snart är det i alla fall dags för en ny vecka. Men före det blir det snart middag och repris på en avsnitt av project runway (börjar kl 5) och ett avsnitt av Revenge. Det är det mysigaste med söndagar, när jag verkligen får krypa ner framför tv:n och bara ta det lungt.

// Elaine

Söndags godis!

Mmm fruktnappar är så himla gott!


Söndag 12/2

God morgon!

Vilken underbar dag! Jag ska ta en promenad idag, det är en sak som är säker! Sen ska jag jobba med franskan och sen läsa i boken After you'd gone. Jag läste den igår och började (fånig som jag är) att gråta (!). Jag hade anat att det skulle bli sorgligt men när det väl det kom det som en chock ändå. Den påminner liksom om Titanic och det kändes verkligen som om jag kände karaktärerna. Författaren till boken har verkligen lyckats trollbinda mig !! x. Haha

Gissa vad jag har gjort mer nu på morgonen förresten ;) äh det får var en överraskning. Haha


Deltävling 2

Ja då var andra deltävlingen i melodifestivalen avklarad för i år då!

Det var synd att Timoteij inte gick vidare till final. Fast jag kände det lite på mig. Det kändes inte som så många "andningspauser" i låten och det gjorde nog att allt gick lite för fort på något sätt. Eller? Men ja sen plats i andra chansen fick de i alla fall :)

Annars tyckte jag att det var förvånansvärt många bra låtar med den här gången. Det var bara någon som jag inte gillade. Så ja,  jag tycker att det var helt okej låtar som gick till final - Ulrik Munter och David Lindgren. Hade inte hört David Lindgrens låt men det var väldigt fartfylld. Kändes nästan lite som Eric Saade x) Men ja det verkar funka i år med. haha


Bilden är tagen från aftonbladet.se

// Elaine

Heja Timoteij!



Jag har suttit och läst historia en stor del av eftermiddagen så jag tycker att det är klart för den här helgen. Däremot har jag inte lyssnat på franskan än och behöver läsa mer i engelskaboken. Men men nu är det faktiskt lördagskväll! Har ätit mammas lasagne till middag, tagit ett varmt bad och snart ska vi ses på melodifestivlen mamma och jag. Vi två röstar helt klart på Timoteij ikväll! Hoppas att de går vidare! :)
Jag tror inte jag blir besvikeb, har aldrig blivit det på Timteij tidigare.

Mysig lördagskväll!

// Elaine


Sött lila



Den här bikini skulle vara så söt att ha i sommar. Älskar färgen och fjärilarna. Dessutom är ju priset itne så dumt. Ca 150 kr för överdelen och 100 kr för nederdelen tror jag - hos H&M.

// Elaine

Love



Jag och Lovisa såg några sånna här underbart söta mirandabjörnar på stan i onsdags.  Tycker att de är så himla fina (men tyvärr inte så billiga:( ). Men som sagt otroligt söta!










// Elaine


Tjejkväll

Hej!

Skönt med lördag igen! Har egentligen massa saker att göra idag känns det som men jag har inte ork och lust till någonting alls. Vill bara ligga i sängen och titta på ett Project Runway-avsnitt som jag spelade in i tisdags. Har redan sett top model-avsnittet nu på morgonen. Sen imorgon ska jag se det andra avsnittet av Project Runway och Revenge. Superbra serier båda två!

Sen igårkväll var jag över till Linnea en stund och spelade spel med henne och Issa. Sen så proppade de i mig 3 (!) chokladbollar och några rutor mjölchoklad! haha

Den här bilden är tagen från Issas blogg - bellew.devote.se



// Elaine

Turkos fredag

Heej!

Ännu en jobbig fredag och avklarade efter en tung vecka. Men inte får jag direkt ledigt för det... Måste läsa in mig på historia, lyssna på franska och läsa engelska i helgen. Men det ända riktigt tunga är historian för boken After you'd gone som vi läser på engelskan är riktigt bra! Hade jag inte haft massa annat spring i veckan så hade jag helt klart läst den! Kanske berättar lite om
den sen när den är utläst.

Sen läste jag förresten upp mitt tal på engelskan igår. Det gick ganska bra. Hörde något om att jag kanske lät lite ledsen bara från de andra.Men ja överlag blev jag nöjd med det. Dock är jag inte klar med mitt café som ska redovisas på onsdag. Håller på att bestämmer färger. Försökte göra klart den delen idag men drt gick inte alls. Usch det får mig så stressad för jag vill att det ska bli bra :( Men aja, nu är det helg och det väntas en jättegod kycklinggryta med curry till middag med pappa! :)

Jag matchade läsboken idag såg jag med mjn tunika/top (precis som skorna och väskan i förra inlägget). Under ser ni också ett halsband som jag köpt på en båt till Helsingfors för några år sedan.


Matchande turkost

Sååå himla snyggt att ha de här matchande sandalerna och väskan till sommaren!!


15. Min favoritplats.

Det finns en plats som jag både känner ångest inför att åka till men som jag ändå måste besöka varje år. Den platsen är vår stuga. Annledningen till att jag får lite ångest av att åka dit är att man lever så enkelt där. Det blir lite jobbigt och jag känner mig som en stadsbo när massa spindlar och insekter kryper fram och man måste vara försiktigt med vattet osv. Men jag tycker ändå att det är så troligt fin natur där och när man sitter på altanen och hör fåglarna kvittra ifrån skogen en solig lördagskväll i juli, ja då tycker jag att det är så fint. Naturen är så vacker, speciellt där! Det tycker jag även om jag skriker för insekter och så ( jag kan inte hjälpa det).

Här har vi en utsiktsbild som jag älskar att se varenda sommar! Men det räcker ändå med att åka dit en gång per år x)


// Elaine


Bygger lägenhet

Hej!

Jag håller på och bygger på min lägenhet i sketch up på 3D-designen. Jag börjar förstå hur det fungerar nu och äntligen få det att ser ut som jag vill! :) Nu ska jag bara rita ut några fönster och sen ska jag börja välja golv och färg på väggar. Det är faktiskt riktigt kul men det finns ju så himla många sätt att inreda på så man får lite beslutsångest ibland - i alla fall jag x)

Aja nu ska det fortsätta byggas!


Idag har jag en turkos tunika på mig och sen ett halsband som jag köpt på guldfynd för bara 7 kr! Det kallar jag fynd! ;)

// Elaine

Dag 14. Det bästa TV/Dataspel jag någonsin spelat.

Jag ahr svårt att bestämma mig för ett spel som är det absolut roligaste för jag har 3 stycken som jag knappt har kunnat slita mig fråne n gång i tiden. Egentligen är jag inte en "tv-spels.tjej" men jag har såklart spelat tv och dataspel förrut. Hade en period då jag slogs om tv-spelet med min lillebror x) haha. Det 3 spel som är de där favoriterna är The sims 2 (spelade det i timmar hos min kompis när jag var mindre), Crash Bandicoot 3 till playstation 1 ( Blev ju överlycklig när Niclas hade det så jag fick spela det nyligen igen!) och sen Lego race till play station 1. Tycker att de alla var superroliga!!

Ja jag bryter ju lite mot "reglerna" nu när jag inte kan hålla mig till ett spel men så får det bli x) haha











" Roligare" spel är min grej! :D

// Elaine


Tröööt

Hej! Här sitter en jättetrött tjej! Har stressat med färgförslag på mitt café som ska redovisas nästa onsdag hela dagen. Har inte hunnit med något annat arbete för det som jag hade velat. Sen har jag varit på en introduktionskort för att få övningsköra nu på kvällen. Satt och lyssnade på det med Lovisa och pappa i 3 och en halv timme. Före det käkade Lovisa och jag på Max och råkade ut för några jobbiga killar som
härmade oss nät vi satt och prata.

Men ja snacka om att jag är trött nu så jag säger - Bonne nuit!

Jag var och klippte mig igår fick då också håret plattat ( har annars inte så). Så så här har jag sett ut idag: ( den övre bilden från dagen och de undre från nu på kvällen)


Dag 13. En låt som får mig att gråta.

Det finns en låt som får mig att gråta nästan varenda gång jag hör den och det är "My heart will go on" med Celine Dion från Titanic. Jag gråter för att den påminner mig så mycket om filmen som är så sorglig. Jag gråter redan när filmen börjar eller när låten börjar spelas. Niclas säger att det måste vara något slags rekord och så kan det nog nästan vara... x) haha



Titanic och låten är helt klart den bästa filme och låten!

// Elaine

JLO & LC for Kohls

Igår blev jag helt plötsligt väldigt shoppingsugen. Fick massa nya idéer om hur jag ska klä mig i vår. Men så nu var jag in och kikade på Kohls webbsida (ett klädmärke i USA). Där såg Jennifer Lopez designat en kollektion där
och så också Lauren Conrad ( det hade jag däremot läst innan). I alla fall så tyckte jag att vissa saker såg riktigt fina ut. Jennifer Lopez stil är nog speciellt
lik min. Men jag gillar även Lauren Contads. Sandalar med träklack har jag kommit på att jag är svag för!

Har har jag kopierat några sidor från kohls:

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_188330919.jpg" class="image">


Handsytt

Hej!

Idag är det en tisdag med svenska historia för min del. Sen om någon timme har jag prov i näringslära så den närmaste tiden ska jag plugga på lite till det samt försöka läsa lite engelska.

Ikväll är det sänsongspremiär av mitt favorit program - Project Runway. Två avsnitt i rad dessutom och före det Top model Sverige. Tyvärr kommer jag att missa det men ska se reprisen sen helt klart! Men missa inte det på 3:an ikväll! :)

Appropå Project Runway och att sy - så sydde jag en liten nessäsär i plast på formgviningen igår. Jag blev inte klar utan ska sy i dragkedja nästa gång så jag lär visa bättre bilder på den sen. Men ja så har ser den i alla fall ut just nu: (hoppas man ser bilderna, gör man det?)


Dag 12. Mina mellannamn och vad jag tycker om dem.



Mitt mellannamn är Anita och det heter jag efter mamma. Jag tycker att det är ett fint namn och så. Dock hade jag velat haft ett till mellannamn - Monia. Jag skulle ha hetat det innan "Elaine"kom på tal har jag hört. Jag tycker det var fint så jag hade velat hetat det efter Anita. Men jag är nöjd med hela mitt namn ändå :)

// Elaine


Nöjd och glad

Heeej!

Den vanliga "Elaine" är tillbaka! :D (om det nu verkat som att jag varit lite borta). Jag har precis varit på jumpa och jag kände att jag fick så himla mycket enrgi. Det kändes så bra och det var så kul att jag längtar tills näst gång!! Så här exalterad,pigg och nöjd har jag aldrig varit efter ett träningspass förrut! xD

Sen hade idrott i skolan idag och då gick vi och åkte pulka. Dock blev det inte så länge för det blåste riktigt kallt uppe på backen. Dessutom var jag ganska feg så det blev inte så många
åk men ändå lite frisk luft!

Sen har jag haft formgivinig och franska. På franskan var jag den enda eleven så det blev privatlektion x) haha.

Jag testade också mina nya idrottstights pä jumpan och de var perfekta! :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_188161239.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_188161250.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_188161265.jpg" class="image">


Lita eller foxy platform shoes?

Det är något med Jeffrey Campbell-skor ändå. Skulle vara så häftig att ha ett par! Därför har jag funderat på att köpa ett par den senaste tiden. Men då är bara frågan om man ska köpa den populäraste -"Lita"- modellen eller den mer sandal-liknande (foxy platforms) ? Om man sen dessutom ska lägga ut så mycket pengar på ett par skor (1600 kr för Lita och 1300 kr för de sandal-liknande), ska man då köpa ett par som är neutrala och kan användas ofta? Eller ska man köpa några utstickande när man ändå "slår på stort", som glittriga eller blå?

Ja frågorna är många. Ska jag köpa ett par neutrala blir det i alla fall ett par bruna eftersom jag har väldigt mycket bruna kläder och tycker det är snyggt. Men ska jag köra på lite mer crazy blir det ett par glittrande i guld - det är försig väldigt mycket mig x) Hjälp, jag vet itne hur jag ska göra x) Jag vet det är mycket pengar för ett par skor men det skulle också vara så häftig att ha ett par och inte minst snyggt!

"Lita" bruna:
Jeffrey Campbell Lita Shoes Tan på Bubbleroom.se
                                                
                                             "Lita" glittriga:                                                     


"Foxy Platform" bruna:
Jeffrey Campbell Foxy Wood Shoe Tan på Bubbleroom.se

Blåa är jättesnygga men som de glittriga finns de inte i Sverige och det finns en risk för att man kan behöva betala tull för dem då. Det tänker jag inte göra så det är synd om det är så...

Hur ska man göra?
 (Pnegarna som jag skulle köpa dem för skulle i så fall vara mina sommarjobbs-pengar från i sommras)


Hjälp mig!

// Elaine


Skidresan (del 3)

Här är de sista av mina bilder från skidresan. Varnar för vackra bilder på en fantastisk fint natur. Tycker att det är så himla funt att så uppe på ett berg sådär. Galen som jag är var jag tvungen att stanna upp ibland och ta några kort. Så jag hamnade lite på efterkälken. Men bilderna, de fick jag!









Ja här är vi allihopa. Egentligen víll jag bara klippa bort mig men det skulle ha fått bilden så konstig. Så jag får väl vara med där då. Ni ser mina skidor där? Jag sprang alltså i pjäxor från kameran dit. Snacka om att det kändes och förmodligen såg det kul ut! haha

// Elaine


Dag 11. En bild på mig och min bästa vän/vänner.

Jag har ingen direkt bästa vän utan har många vänner istället. Jag är så glad för alla på sitt sätt. Jag är så glad för de som lyssnar på mig och som jag kan prata med. I skolan är det mina fina vänner, Sara, Lovisa, Amanda och Ninni. Vi har riktigt kul vissa dagar :) Sen har jag även mina vänner - Isabelle, Linnea, Frida och Pimpim som jag träffar mer på lov och helger. Jag har även två andra kompisar - Ellinor och Josefin. Josefin bor vid min sommarstuga så henne träffar jag inte så ofta. Ellinor bor betydligt närmare men vi har både mycket att göra på varsitt håll ändå men när jag träffar henne har vi alltid massa att prata om. Jag saknar henne, vet var väldigt länge sen jag träffade henne nu.

Därför kan jag inte lägga upp bara en bild utan det blir 4 st ( har tyvärr ingen bild på Josefin).

Snälla bortse från hur liten och konstig jag ser ut som på första bilden. De andra kom på att jag ser ut som en telletubbies och de har det ju faktiskt helt rätt i. Tur att de är söta då ;) haha





// Elaine

Skidresan (del 2)

Här är mer bilder från skidresan i onsdags:

Bilden med glasögonen var ett misslyckat försök av att ta en utsiktsbild. Men jag tycker det blev ganska coolt ändå...










// Elaine


Salt and pepper

Som jag sagt missade jag inte starten på årets melodifestival igår. Jag och Niclas satt bänkade framför tv:n och kommenterade de olika låtarna genom hela programet. Som vanligt blev jag missnöjd med de låtar som gick vidare. Råkade skrika i Niclas öra ibland pågrund av det. Stackars honom x)

Mina två favoritlåtar blev faktiskt Sean Banan och Marie Serneholt i alla fall. Jag hade inte trott att jag skulle gilla Seans låt men det var riktigt rolig och svängig. Dock kanske en aning för mycket? Tror att många retade sig på den faktiskt...Jag klarade däremot inte av att se kläderna på tjejerna. De såg typ ut som kycklingar. haha
Men när Sean Banan imponerade på mig blev jag dock lite besviken på Marie Serneholt. Låten var bra men jag hade förväntat mig lite mer krydda ;) haha Men en plats i finalen hade hon väl i alla fall förtjänat? Men nej det fick hon inte, synd :( Sen förstod jag att Loreen skulle gå vidare redan innan kvällen var slut. Det var fart i låten och hon har fin röst. Men platsar den verkligen i melodifestivalen? Jag vet inte om jag tycker det men jag har ändå en känsla av att den kan komma långt. Kanske till och med vinna allt...? Jag kan inte låta bli att tycka om refrängen ändå.

Maries guldiga dräkt påminde omden Agnes hade när hon var med och tävlade med låten "Love, Love, Love"



// Elaine

This weekend

Hej!

Jag har haft en sån mysig helg. Niclas kom hit igårkväll och lagade tacogratäng med mig till oss, Robin och hans kompis. Sen såg vi på några avsnitt av vänner och såklart melodifestivalen! Sen har han varit här nästan hela dagen idag och tagit det lungt. Vi såg på ännu fler avsnitt av vänner och åt varma mackor till frukost - en sån där mysig dag som söndagar ska vara. Det piggade verkligen också upp mig att få träffa honom igen :) <3 <3 Före att han kom hit var jag också ut lite i kalla snön och tog lite fina kort i solen. Under ser ni de bilderna och vår goda tacogratäng! ;)

Men imorgon är det måndag igen. Det är bara att pallra sig till skolan då och börja en helt ny fullsmockad vecka. Jag är lite skraj för att sätta mig på bussen nu när det är mörkt och snöigt. Men man måste leva och bästa sättet att inte skaffa sig någon "bussrädsla" är att inte sluta upp med att åka buss, bara fortsätta på som vanligt.









          

Och sen kommer det en bild på mat efter bilder på den fina snön x)


// Elaine

Urgulligt!

Jag ladade ner en ny app igår med den talande katten Talking Tom och en ny katt. Dock härmars inte de här utan det spelas fin musik i bakgrunden och sen kan man ta olika kort på dem. Naturligtvis måste det vara något de hitat på speciellt till alla hjärtansdag. Hur som helst tycker jag att det var urgulliga. Tycker att det kan liknas vid Niclas och mig ;). Sen är den sista bilden såå Niclas och hans kompis Markus. Jag är sen tjejen som ser lite sur ut (på skoj alltså). Ja, jag tror ni fattar vad jag menar. Lite kul va? haha

Annars tycker jag tjejen liknar Carinas katt Estelle!








De här bilderna var några av de bilderna som fanns. Vällldigt söta! Håller ni inte med om det?

// Elaine

Lördag 4/2

Hej! Det är så himla fint väder ute idag men kallt som bara den så jag vet inte om jag orkar gå ut då jag har lite arbete att göra också. När jag vaknade var det iskallt i mitt rum kan jag meddela i alla fall x)

Hur som helst så fick jag en franska uppgift i torsdags som handlade om att lyssna på en fransk låt. Kan ni gissa vilken? Jo min favorit låt- " Ella elle l'a" som jag lyssnat på femtio elva gånger. Men konstig nog sa jag inte det. Men ja jag kunde ju faktiskt den utan till när jag var 14 år x) haha Men jag sitter och lyssnar på den nu i alla fall vilket gör mig på gott humör.

Sen ikväll får jag träffa Niclas och så ska jag tvinga honom att se melodifestivalen som börjar ikväll. Gillar alltid spänningen dagarna innan den där festen startar för fullt igen. Sen ikväll tänker jag heja på Marie Serneholt med låten " Salt and pepper"!

Men nu tror jag att jag ska försöka bege mig ut i snön en snabbis och sen in och fortsätta plugga lite näringslära, franska och engelska!

Så här fint är vädret idag - precis som i söndags då bilden är tagen!


Ha en bra lördag!

// Elaine

Skidresan (del 1)

Nu tänkte jag berätta lite om i onsdags - då jag var och åkte skidor! :)

Jag hade verkligen sett fram emot det och äntligen blev något som jag hade hoppats. Men dagen var lång och jag var lite irriterad på att jag gick runt och såg ut som en kort elefant i en lila skiddress. Men egentligen var det lite charmig men jag såg minst dagt rolig ut. Hur som helst var det i alla fall en rolig dag med mina fina vänner - Lovisa, Sara, Amanda och Ninni. Dessutom var det ju Amandas födelsedag och det firade vi med att bjuda henne på en kanelbulle för vi drog i väg klockan 7 på morgonen. Sen tog vi en paus och åt soppa till lunch. Inte den godaste, men det gick.

Ramlade jag då? Jodå, det gjorde jag - ca 2 eller 3 gånger. Råkade landa i en snödriva när jag skulle av ankarliften och sen tappade jag nästan ankarliften en annan gång x) Men sittliften - den var mysig den!

Vilken dag!









Här bjuder jag på en bild på mig när jag var helt inlindad med kläder och hjälm på huvudet. Rolig va? Mer än så blir det inte :P  

Mer bilder kommer sen :)

// Elaine

Läsvärt

Förra fredagen - för alltså en vecka sedan var det förintelsens minnesdag. Eftersom jag glömde skriva några ord om det då ska jag göra det nu eftersom jag har alltid tyckt att andra världskriget och förintelsen varit riktigt rörande. Jag läste som de flesta andra om det i 9:an och fick då en rad böcker att läsa Bland annat Anne Franks dagbok ,Säg aldrig vem du är och Mannen utan öde. De böckerna berörde mig. Därför köpte jag ännu en bok från den krigstiden. Den hette Jag är 15 år och jag vill inte dö. Jag har redan tipsat om den men jag tänkte göra det igen och även om de andra böckerna.  Säg aldrig vem du är är väldigt lättläst, läsvärd och rörande.

Vi såg också filmen Flykten från Sobibor som var ett arbetsläger ( iPolen tror jag).

Usch så hemskt att något sånt där fick hända. Finner inga ord...


 

"I en källare i Budapest 1945 sitter Christine Arnothy och skriver i sin dagbok medan striderna rasar ovanför henne och ett ammunitionståg när som helst kan detonera utanför. Endast femton år gammal berättar hon om en verklighet präglad av rädsla och död, hunger och törst, medkänsla och kallsinnighet, kärlek och sorg.
I det lilla källarutrymmet under familjens sönderbombade våning befinner sig en skara människor som förenas i sin kamp för att överleva. Förutom Christine och hennes föräldrar finns där även den unga modern med sin lilla baby, bankiränkan som bara bekymrar sig för sina pengar, den gamle juden som skyler sin gula stjärna och det unga paret Eve och Gabriel som senare ingår äktenskap i källaren, för att nämna några. Men framför allt finns där Pista, som med sitt glada humör inger dem alla förtröstan och hopp, som skaffar mat och läkemedel och till sist stupar med några burkar torrmjölk åt babyn i ryggsäcken.
Christine får under några månader erfara krigets brutalitet och kliver upp ur källaren som en vuxen kvinna. De människor hon möter, vän som fiende, ska hon för alltid minnas. Och de upplevelser hon beskriver med hoppet om att överleva, lämnar ingen oberörd.

CHRISTINE ARNOTHY lyckades tillsammans med sina föräldrar fly ut ur Ungern och bosatte sig sedan i Paris. Hennes skildring från ockupationstiden har publicerats i fler än tjugofem länder och har i Frankrike belönats med le Prix Vérité. Som ett gripande dokument om vår tid fortsätter Jag är femton år och jag vill inte dö att beröra läsare världen över" 


 

"During the days of Nazi terror in Europe, many Jewish children were taken from their families and hidden. Regine Miller was one such child, who left her mother, father, and brother when she was 10 years old. Utterly alone as she is shunted from place to place, told to tell no one she is Jewish, she hears that her mother and brother have been taken by the SS, the German secret police. Only her desperate hope that her father will return sustains her. At war's end she must learn to live with the terrible truth of "the final solution," the Nazi's extermination camps.
The people who sheltered Regine cover a wide spectrum of human types, ranging from callous to kind, fearful to defiant, exploitive to caring. This is a story of a brave girl and an equally brave woman to tell the story so many years later."


 



"Budapest 1944. En polis tvingar ut en ung jude ur skolbussen. Den fjortonårige pojken begriper inte alls vad saken gäller. Tillsammans med tusentals andra judar sätts han på ett tåg och först när dörrarna till godsfinkan slås upp och vakterna tvingar ut dem förstår han: ryktena om dödslägren som han aningslöst avfärdat var sanna.
Mannen utan öde är en av världslitteraturens starkaste skildringar av koncentrationslägrens verklighet. Det är en märkligt annorlunda berättelse om en ung pojkes väg till Auschwitz, Buchenwald och Seitz - och om hans mirakulösa retur därifrån!

Den ungerske författaren Imre Kertész var deporterad under andra världskriget. "






"1942 sätter SS-chefen Heinrich Himmler "Operation Reinhard" i verket, med syfte att gasa ihjäl flest antal judar på kortast tid. En rad hemliga dödsläger inrättas. Ett av dem är Sobibor. Under arton månader släcks en kvarts miljon liv här. Barn och kvinnor dödas först. Bara sexhundra människor skonas, tills vidare, för att jobba som slavar. En enda tanke håller dem vid liv: att lyckas fly. Dödslägrets kommendant har fått klara order: För varje människa som lyckas fly, ska lika många fångar avrättas. Med denna förvissning iscensätts andra världskrigets mest våghalsiga rymningsplan. Alla ska fly. Samtidigt!

Detta är historien som nazisterna lyckades gömma undan för eftervärlden i 40 år. Lägret jämnades med marken och alla dokument förstördes. Det är berättelsen om ofattbart mod och människans seger över vansinnet. I rollerna ser vi tvåfaldigt Oscarbelönade Alan Arkin och Rutger Hauer, som Golden Globe-belönades för sin roll. För manuset svarar Oscarnominerade Reginald Rose"




"Den dagbok som den unga judinnan Anne Frank förde i familjens gömställe i Amsterdam ända fram till dagen
Gestapo stormade in, har blivit en klassiker, både för barn och vuxna.
Men de svenska läsarna känner inte Anne Frank så som hon verkligen var, utan bara så som hennes far Otto Frank ville visa oss henne. I den utgåva av dagboken som han gav ut 1947 hade han strukit mycket, kanske upp mot en tredjedel, av hänsyn till sin hustru, Annes mor, och säkert också av faderlig hänsyn till Anne.
I den utgåva som kom ut på Norstedts våren 2005 blir bilden av Anne Frank betydligt mer komplicerad och därmed äkta. Här finns hela hennes beskrivning av den besvärliga relationen till modern. Här finns alla de anteckningar som handlar om kärleken till Peter, den unge man hon delade rum med och här finns hennes funderingar kring pubertet och sex.

Anne Frank (1929 -1945) flydde med sin familj från Tyskland till Nederländerna när Hitler kom till makten. År 1942 gick de under jorden, men gömstället upptäcktes två år senare. Hon dog i Bergen-Belsen i mars 1945. "


Har ni läst några av böckerna eller sett filmen? Om inte är det som sagt tips!

// Elaine


Dag 10. Betydelsen/Anledningen till mitt bloggnamn

Det är något med fredagar. Jag får någon urladdning efter en hektiskt vecka som gör att jag blir lite deppig. Just den här dagen känns inte så bra med tanke på gårdagen. Egentligen var det ingen större grej men för mig var det det. Sen är jag inne i en jobbig period ändå nu. Därför känns är jag inte på toppen humör ikväll. Men jag tänker försöka skriva om något kul så att inte bloggen blir allt för deppig. Om nu någon överhuvudtaget läser? ( Ja ni ser hur mitt humör är) .Sen så ska jag också lägga upp bilderna från skidresan. Men nu fortsätter jag den där "30-dagars-saken" som jag gjort om till en "20-dagars-sak":

Dag 10: Anledningen till mitt bloggnamn:

Hm de här frågorna börjar bli jobbiga nu för att jag känner mig tjatig. För att en en gång är svaret: Paris, frnaska och design. Det är en ganska stor del av min personlighet och jag har en liten stämpel i pannan där det står " franska-galen" x) haha. Men eftersom det är "jag" så tyckte jat att mitt bloggnamn skulle spegla det. Därför valde jag då "mademoiselle" och sen mitt namn när jag startade bloggen. Det för att jag också tycker om mitt namn. Är glad att mamma och pappa valde det till mig! :) Även om det är engelskt kan det göras om till franska.


Jag i Luxemburg trädgården, Paris för snart 3 år sedan.

Just det - Lovisa: Det är lungt, jag förstår :) Var inte ledsen för mig eller så :)

// Elaine

Fredag 3/2

Hej

Idag är jag lite omtumlade efter att jag var med om en liten bussolycka igår. Eller jag vet inte om man kan kalla det bussolycka egentligen... Men när jag satt och läste på bussen började den i alla fall att skaka och jag flög ner på golvet. Jag skadade mig inte. Det gjorde ingen. Eller jag hade lite ont i huvudet igår. Men mest var jag i lite chock efter. Jag förstod verkligen att jag levde och under några sekunder när jag flög ner på golvet (helt vid medvetande och reste mig direkt efter) var jag väldigt rädd. Jag trodde att det skulle bli värre än det blev. Vilken tur vi hade. Men jag tror att jag mår bra. Har bara en liten bula och kanske lite stel i ryggen.

Men ja, jag mår bra :) Dock är jag som sagt lite konstig idag. Vill också att det ska bli vår så väglaget blir bättre och att jag överhuvudtaget blir lite piggare. Har kännt mig lite bortglömd den senaste tiden. Men jag ska inte klaga. Jag vet att många bryr sig om mig. Jag är så glad för det.


15 underbara månader <3

Idag har Niclas och jag månadsdag och det är hela 15 måndader! Tänk att jag varit tillsammans med en så fin kille i hela 15 månader! Kan itne förstå det. Tyckte det var nyss det var januari 2011 och vi hade varit tillsammans i 3 månader! <3 <3




// Elaine

3 Me


Fotograf: Sara

På fotolektionen fotograferar vi just nu parnorama bilder. Förra veckan var vi ut och tog lite bilder i snön och så gjorde vi också idag.

Förra veckan tog Sara panoramabilden ovanför på mig. Vi skulle testa hur det såg ut med mig på flera ställen. Jag tycker att bilden blev rolig. Även om jag kanske fånade mig lite på bilderna x) Men ja den var ju häftig så då ville jag visa den här.

// Elaine

Girl in purple





Idag är jag nästan helt lila. Det var jag försig igår också men. Jag har ett par nya lila örhängen som passade perfekt till den här lila klädseld. jag fick dem av min faster i julklapp. Gillar dem! Sen har jag också ett lila diadem men som inte syns på bild. Förlåt för för den "roliga" bilden x)

// Elaine

Dag 9. Mitt största intresse

Den här "frågan" eller vad man ska kalla det är egentligen väldigt onödig. Redan när man kommer in här på bloggen förstår man att jag är intresserad av Paris och franska. Sen är ju design och kläder ett stort intresse också! Men jag har också insett att bloggen är ett stort intresse. För jag gillar att "skriva av" mig här och jag gillar liksom att "spara" dagarna. Förstår ni vad jag menar med det?

Jag hoppas att det är roligt att läsa om det :) Mitt liv är väl inte speciellare än andras men jag gillar att dela med mig av en liten del av det - med det också mina intressen som jag skriver om. Men jag har funderat på om det är några fler utöver de jag vet som läser min blogg. Är det så? Det vore i så fall jättekul :) Väldigt glad skulle jag också bli om någon ville kommentera det här inlägget (gärna fler också) och kanske berätta vilka de är och om de har en blogg. :)

Sen har jag en till fråga: Vad borde jag blogga om för att göra bloggen bättre eller vad är läsvärt? Jag funderar på att kanske göra om designen eller något också. Men skulle ändå vara kul att veta och om det överhuvudtaget är någon som kikar in här ibland :)



// Elaine

Trött i ögonen och armarna värker

Hej!

Den här dagen var varit otroligt lång. Gick upp halv 5 om kom inte hem förrän halv 8. Så nu har jag varit borta länge. Mina armar värker och mina ögon orkar snart inte vara öppna mer...Men kul har jag ändå haft det idag! :) Jag ska berätta mer om dagen så fort jag har tid. Har tagit ganska mycket bilder så det kommer. Fast en bild lägger jag ändå upp nu så förstår ni i alla fall vad jag har gjort idag och vad ni kan förvänta er för bilder ;) haha Jag ska bara utså den här veckan.... Bara en lång torsdag och fredag kvar sen är det äntligen helg igen! :)



Nu äntligen ska en trött tjej snat få sova! God natt!

// Elaine

Dag 8. Sporter jag gått på genom tiderna

Jag har aldrig varit någon sporttjej. Har alltid tyckt att det har varit jobbigt att ha idrott och man skulle spela i lag. Varför? Jo för att man fick alltid höra att "det var toppade lag" och då var man alltså i den som sa dets lag. Det vill säga - det förlorande laget. Men ändå har jag spelat fotboll i något år. Jag tror att det var när jag var 10 år. Men det var aldrig något för mig. Sedan dess är jag också lite bollrädd. Fick en boll i pannan en gång så att jag tror jag svimmade i någon minut - jättekonstigt :S

Sen har jag också dansat bugg i två omgånger. Första gången var när jag var 7 år. Då dansade jag med en i min klass (en i Niclas band) och några år senare (när jag var 11-12 år?) dansade jag med min lillebor. Jag tyckte egentligen att det var kul men jag ville liksom inte mer sen. Men egentligen är det nog som mamma säger - att jag har takten i mig. Dans är det mest "sportiga" som jag tycker om. Tänkte också nämna att jag kom 2:a (utav 3 par) när jag tävlade en gång när jag var 7 och sen kom jag och lillebror fyra en gång. Mer än så tävlade jag inte dock.


Amanda 18 år!

Idag fyller Amanda 18 år! Det firar vi med en utflykt i skolan! :)

Jag vet inte om jag har tillåtelse att lägga upp en bild... men jag chansar på det och får jag skäll så får jag bäl ta bort den x)



Ja då var yttligare en av vännerna 18 år då!

// Elaine


RSS 2.0