12-16/11-18 Ny kurs och Fältstudie

 
Utdrag från en bok jag läste ut för en vecka sedan.
 
I måndags började vi en ny kurs - Presentation och kommunikation. Den började (förrutom introduktion i måndgs) med en fältstudie på ett kommunikations och reklambyrå, vilken vi besökte i tisdags. Det var väldigt intressant och kul att få komma ut på fältet. Men vi har också haft besök av både en Art Director och en journalist som föreläste om rörlig bild. Det är alltid kul att träffa folk som jobbar kreativt!
 
Förrutom detta har jag haft små uppgiftet att göra så jag och Camilla har suttit i bilioteket och jobbat på ett förslag på en app och eftersom det drog ut på tiden fick jag jobba ihop ett ord i 3D idag. Dessutom fick jag jobba över igår. Så kursens tempo är redan satt och mer kommer det att bli.
 
Men nu är det äntligen fredag!
 
// Elaine

Outfit 15/11-18 Beiga hösttoner

 
Lång Cardigan & Blus  - VILA 180 kr (ord. 499 kr)
Kjol - Yohoti 49 kr (299 kr)
Skor - Deichmann 199  kr (ord. 399 kr)
Örhängen - Dollarstore 29 kr
Glasögon - Ray-Ban
Sjal - Cassels 69 kr (ord. 99 kr)
Hatt - Gina Tricot 49 kr (ord. 179 kr)
 
Gårdagens outfit gick i beiga toner.
 
// Elaine

Utsvängda ärmar med paljetter

 
Caramelle / Chica London - 69 kr (ord. 169 kr)
 
Ytterligare ett fynd från helgen var denna coola tröja. Jag antar att de flesta som gick förbi den tyckte den var gräslig och det var just det som fick mig att tycka att den var så cool. Jag gillar ju de kläder som alla andra tycker är för mycket.
 
// Elaine

Senapsgul manchester

 
Vero Moda - 149 kr (ord. 299 kr)
 
I helgen besökte jag mitt jobb från i somaras och gjorde dessa senapsgula byxor. De passar perfekt med detta diadem som jag köpte på Dollarstore för några veckor sedan. Jag har verkligen fyllt min garderob med gult nu,
 
// Elaine

Outfit 12/11-18 Rött & Svart

 
 
Tröja, Örhängen & Jacka - Gina Tricot 
Byor - Vero Moda 
Botots - Vagabond 
Glasögn - Marc Jacobs 
 
Här är fårdagens röda outfit.
 
// Elaine
 

10-11/11-18 Grå helg med mys

 
 
Den här helgen har jag varit hem och hälsat på mamma. Vi gjorde en shppingtur tillsammans med mammas kompis Carina på lördagsförmiddagen. Sen hängde jag med mamma och Niclas resten av dagen/kvällen. 
 
Idag var jag med Niclas cch hans skäkt till hans morfar för att fira farsags. Jag får fira pappa en annan dag eftersom vi inte kunde det idag..
 
// Elaine

9/11-18 Phil's Burger & Bio

 
Igårkväll firade jag kursavslutet med bio med Robin och Niclas. Vi såg Johnny English och jag köpte rolig sockervadd som jag inte ens öppnade. Typiskt mig. Före det åt vi en sen middag på Phils burger. Det var första gången jag testade det och det blev godkänt.🖒🍔🍟
 
// Elaine

Outfit 9/11-18 Röda rosor & läppar

 
 
Tröja - Indiska
Kjol - Jaquline de Yong
Väska - Hailys
Skor - Din Sko 
Örhängen - Gina Tricot 
 
Här är gårdsgens outfit. Röda läppar och blombroderier gillar jag både på sommaren och den här tiden på året. Nu tyckte jag att det passade med svart.
 
// Elaine
 

9/11-18 Kursavslut

 
 
Den här veckan har jag avslutat kursen som jag började terminen med, den 1:a September. Dock har vi lite kvar att göra på prototypen. Men de två senaste veckorna har varit lugna och sköna i alla fall, resten tar vi på måndag.
 
I tisdags hade jag i alla fall en föreläsning i Varumärkesidentitet med Steven Kautzky. Igår hade jag presentation utav tillverkningsmetoder med Camilla (förrutom förra veckan jobbade vi på det även i måndags och i onsdags). Sen försökte jag läsa ut en bok i designmangement (frivilligt) och sen idag har jag skrivit en reflektion samt lyssnat på tidigare studenter om vad de gjorde efter examen. Det börjar dra ihop sig nu...
 
Så det var den 4:e sista kursen det! Men det var inte så bara och bara det inte.
 
// Elaine

Outfit 6/11-18 Beige & Guldiga insekter

 
 
 
Cardigan - VILA
Skjorta - Lindex 
Byxor - Cubus 
Smycken - Glitter 
 
Tisdagens outfit.
 
// Elaine
 

Moschino X HM

 
 
Imorgon släpps Moschinos kollektion för H&M och den här gången är jag faktiskt väldigt exalterad eftersom jag älskar guld och speciellt i kombination med svart (som min vän Camilla). Allt det här är favoriter men allra mest älskar jaag jackorna och skorna. Hade det inte varit för slagsmålet över dessa kollaktioner (och det faktum att man är student då) hade jag försökt köpa jackorna, skorna eller väskorna men det känns omöjligt. 
 
// Elaine
 
 
 

Outfit 3/11-18 Randig byxdress & Guldkedjor

 
Byxdress - Gina Tricot (149 kr, ord, 599 kr)
Jacka - Gina Tricot (Från Josefin)
Örhängen - Lindex 
Armband & Halsband - H&M
Boots - Din sko
 
Här är min outfit från i helgen.
 
// Elaine
 
 
 

A Star is born - Årets bästa film

Bildresultat för a star is born poster
 
Jag måste bara skriva lite mer om A star is born:
 
Vilken film! A stor is born var verkligen över förväntan. Både Niclas och jag gillade den jättemycket (så ofta är vi inte så överrens) och det kändes som att alla i biosalongen gick därifrån berörda. Musiken och både Bradley Cooper och Lady Gagas gjorde att det är den bästa filmen som jag har sett igår. Jag lyssnade till och med på Soundtracket resten av helgen (och antagligen en bra lång tid framöver). Här över har vi mina tre favritlåtar men hela sountracket är magiskt. 
 
Vill tillägga: Får den här filmen inte en Oscars så vet jag inte vad!
 
// Elaine
 

3/11-18 8-årsdagen

 
Igår var Niclas och jag ut och åt på Pinchos och sen gick vi på bio och såg "A star is born".
 
I fredagskväll hade vi istället en hemmakväll, spelade vi också lite tv-spel och tände ett ljus för alla dem vi saknar.
 
// Elaine
 

8 år tillsammans på distans

 
 
Niclas i Augusti.
 
Idag firar Niclas och jag 8 år. Det är såklart något som jag vill fira. Men eftersom jag själv kan tycka att det blir lite för mycket "skyt" vill bara säga att det inte har varit så lätt på distans de senaste åren. Jag är trött på det nu och hoppas att vi snart hittar någon plats att bo på tillsamans. Den här hösten har också känts extra tung för båda eftersom att skolan tar upp så mycket tid. Men just därför ska man väl fira en sån här dag?
 
// Elaine

Allhelgona

 
 
Igårkväll tänkte jag på mormor, morfar, farfar, farbror och alla andra som inte finns här längre. 
Jag tänder ett ljus för dem och hoppas att de ser det.
 
Om tio dagar är det redan ett halvår sedan mormor gick bort. Lilla mormor. Jag hoppas att du har det bra med de andra och inte känner någon ångest och smärta.
 
Jag saknar er.
 
// Elaine

Outfit 1/11-18 Kamouflage & Kakigrönt

 
 
Blus - Gate 
Jacka, armband & Solasögn - H&M
Leggins - Freequeent 
Halsband - New Yorker
 
Jag började November, igår, klädd i en kamouglagemönstrad blus från Prag och en kedja som hette Gate. Sen adderade jag på den tuffa looken med kedjesmycken. 
 
// Elaine
 

1-2/11-18 Workshop med drivhuset

 
 
 
Den här veckan har varit väldigt lugn. Det känns som jag har befunnit mig i ett vakum för det har verkligen varit en chock från tidigare veckor. Hur som helst har jag haft seminare och workshops med Drivhuset i onsdags och torsdags. Vi pratade affärsmodell och offert. Dock är det himla svårt det där enligt mig. 
 
Hur som helst hade jag minifredags kväll igår. Jag hann dessutom ta en promenad innan solen gick ner och dessutom fånga solnedgången på bild.
 
// Elaine
 

Outfits Oktober 2018

 
Här är mina outfits från Oktober. Det blev en hel del. Första (beiga) och blårandiga är mina favriter.
 
// Elaine
 
 
 

RSS 2.0