Sista september 2013

 
Här sitter jag, mummsar annans och känner mig riktigt nöjd med dagen. Jag fick sova ut till kl åtta och då gick jag upp och åt i lugn och ro. Efter det åkte jag till skolan och hade en lektion i fransk grammatik. Jag tog sedan sällskap med Maria och Josefina från kursen, ner på stan för att åka hem. När jag sen kom hem repterade jag det vi hade sagt på lektionen i två timmar innan middag.  Tillsist var jag iväg på ett härligt träningspass innan jag hamnade här.
 
Nu tror jag att jag ska se på en film, imorgon är jag ledig eftersom min lektion blev inställd, dock ska det pluggas.
 
// Elaine
 

Bilder

 
Ja det var ju då inte så passande med motljus men jag gillar ändå bilderna. Niclas är fotografen. Tänk vad tiden går fort nu...
 
// Elaine

Militär och silver

 
 
Tänk att detta är sista dagen på September. Den här månaden har gått så fort!
 
// Eaine

Söndag 29 september 2013

 
 
Igårkväll var jag till Niclas och stannade kvar där tills idag. Hela kvällen blev en tv-kväll och den här söndagen blev en lung dag med lite plugg. Jag pluggade franska medans Niclas och hans mamma övade spela nyckelharpa och gitarr tillsammans. 
 
Nu är jag både tröttt och frusen. Jag sitter inbäddad i min säng, ser på film och äter ostbollar. 
 
// Elaine

Outfit 26 September 2013

 
Topp - Gina Tricot / Jeans - Serious Sally / Boots - Ellos /  Jacka - Frequeent / Sjal - mammas / Halsband - Thomas Sabo 
 
Här är min outfit från i torsdags. Jag hann inte blogga innan och efter jobbet då så det får bli nu istället.
 
// Elaine 

Jeans och skinn

 
September
 

Replay blue button shirt, 1 130 SEK / Boohoo skirt, 190 SEK / H&M ankle booties, 310 SEK / Tory Burch over the shoulder purse, 2 405 SEK / Marc by Marc Jacobs earrings, 310 SEK
 

Jeans och skinndetaljer är faktiskt riktigt snyggt ihop. Sen med lite guld till är allt perfekt enligt mig! Örhängena från Marc Jacobs är så söta!
 
// Elaine 

28 September 2013

 
Idag har jag försökt att plugga. Dock har jag svårt att hänga med och förstå och det gör inte saken böttre när det är så mycket att man blir stressad. Tänk att fast att jag gick ner i tid är jag förfarandre stressad, men det är bra för att jag har gamla saker som oroar mig.
 
Hur som helst så var jag på ett härligt corepass imorse och nu har lillebror och jag ätit tacos. Lite lördag ska man få ha ändå! 
 
// Elaine

Outfit 27 September 2013

 
Skjorta - Gina Tricot / Byxor - H&M / Jacka - Freequent / Boots - Ellos / Halsband - Tigerstore / Örhängen - Baglady / Bälte - H&M 
 
Så här såg jag ut igår! 
 
// Elaine

Naturgodis

 
Gårkvällens fredagsmys framför franskaböckerna förgylldes med lite naturgodis. Jag har alltid älskat Yoghurtdoppade jordgubbarna men nu har jag också fått upp ögonen för Cashewnötter med Sourcream krydda.
 
 
 
// Elaine

27 September 2013

En del av dagens outfit 
 
Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag gick på en föreläsning imorse om Frankrikes historia. Egentligen behövde jag inte gå på den men jag ville höra lite franska och sen senare idag hade jag tänkt köpa ny mobil så det var lika bra att åka till stan. Sen så hade jag tänkt att plugga lite också.
 
Men föreläsningen tog verkligen krafterna ur mig och sen på toppen av det fanns inte mobilen i den färg som jag ville ha ( i fler en än butik). Så med andra ord hade jag kunnat stannat hemma och pluggat hela dagen istället. Nu blir det att jag får plugga hela fredagskvällen. Mais ce la vie.
 
 
// Elaine

Beauty in a ring

 
Untitled #124
 
 

White gold wedding ring, 10 115 SEK / Örhängen - Charlotte Russe
 
Vad förtjust jag blev i den här ringen när jag såg den! Sen såg jag att den kostade 10 000 kr och var en förlovningring. Men det gjorde det egentligen bara ännu vackrare.
 
// Elaine 

C'est comme ca

 
 
Vi börjar fredagen med lite musik. Precis som Jalla Dansa Sawa - Gillar jag det!
 
// Elaine 

26 September 2013 - Lektion och jobb

En bild från imorse, höstfärgerna börjar komma fram.
 
Vilken solig och effektiv dag det här har varit! Jag gick upp och åt frukost i lung och ro och efter det åkte jag till skolan och hade en lektion. Efter det åkte jag hem och åt innan jag hoppade in på ett jobbpass. Så jag har varit igång ändå tills nu. Jag missade dock träningen men jag får ta igen det en annan dag. Det var bara skönt att få jobba, tiden gick fort.
 
Sen träffade jag Amanda på vägen till skolan idag, roligt! :)
 
// Elaine 

Fler bilder från helgen

 
Här är ytterligare några bilder (dock mobilbilder) från helgen. Jag kunde verkligen inte sluta fotografera och tvinga Niclas att ta några kort på mig. haha
 
// Elaine 

Black, Grey & Silver

 
Black
 
 
Sweater, 405 SEK / Mango jeans, 255 SEK / Marc by Marc Jacobs sneaker, 3 720 SEK / Dolce Gabbana shoulder bag, 8 590 SEK / AS29 white ring, 25 575 SEK / Lipstick, 190 SEK / Hourglass Cosmetics red lip makeup, 215 SEK / Vera Wang edt perfume, 475 SEK 
 

Det är inte så vanligt att jag bara klär mig i svart, grått och vitt men fr det tycker jag inte att det inte är snyggt. Dock blir det roligare med en röd färgklick på läppar och naglar. 
 
Dessa skor tycker jag var riktigt snygga och likså tröjan som jag hittade på Zalando. Jag gillar dragkedjedetaljerna, det fanns massa liknande toppar från samma märke.
 
// Elaine 

25 September 2013

 
Fina Paris, bild från google
 
Idag har jag pluggat och pluggat. Jag pluggade hela eftermiddagen, åkte sen till skolan och pratade med lärare och studeivägledare, pluggade ca 3, 5 timmar och hade sen fonetiklektion i en timme. Jag hade planerat att hinna plugga klart under dagen så jag kunde vara ledig nu på kvällen när jag kom hem så sent men jag har istället fått suttit och pluggat i en timme till. 
 
Men ja det positiva är ju att jag tror att lite franska börjar komma tillbaka nu ändå. Peppar peppar. 
 
// Elaine

Kreativt

 
 
Bilder från  Tyras.se 
 
Tyra ( bloggaren Tyra Sjöstedt ) visade upp dessa roliga lampor på sin blogg här om dagen. Innan jag läste texten trodde jag att de var köpta från något lycigt märke. Men nej hon hade gjort dem utav leksaksdjur och sprayfärg. Det kallar jag kreativt och snyggt! 
 
Eller?
 
// Elaine
 

Outfit 24 September 2013

 
Tröja - Cubus / Jeans - Serious Sally / Örhängen - Cubus /
 
Igår belv det stövlar och trots att jag hade långa svarta byxor och tröja, plus skinnjacka var jag frusen hela dagen.
 
// Elaine 
 

24 September 2013

 
 
Idag har verit en riktigt kall och jobbig dag. Jag var trött redan när min första föreläsning på två timmar började. Sedan åt jag inte så mycket till lunch, förrutom macka och frukt, så under delprovet i slutet på eftermidagen kände jag mig helt slut och yr. Under delprovet fick jag också bekräftat, som jag trodde, inte kan det som jag borde kunna nu...
 
Mellan föreläsningarna var det i alla fall en liten kort presentation om Instutut de Touraine i Lorriedalen utav en kvinna som kom därifån, självklart pratade hon franska. Men det är riktigt mysigt att höra en riktig fransos/fransyska prata, trots att man kamske inte fattar allt. Jag blev också lite sugen på att åka till Loriedalen.
 
Nu ska jag plugga och sen dra iväg och träna skivstång innan det är tv-kväll!
 
// Elaine 

You again

 
 
Jag och Niclas såg den här filmen i helgen.Den var rolig och bra men är man trött (som jag var) kan det vara så att man just då tycker den är lite lång. Men vill man se en komedi tycker jag att denna är att rekomendera.
 
// Elaine 

Outfit 23 September 2013

 
Tröja - Åhlens / Byxor - H&M / Ballerina - Primo Piano / Halsband - Glitter
 
Så här gick jag klädd igår. Dock märker jag att det börjar bli kallt nu så jag får nog börja använda med boots snart.
 
// Elaine 

Måndag 23 September 2013

 
 
Idag gick jag upp tidigt och pluggade franska och sen åkte jag till universitetet och hade en lektion i grammatik. Efter det gick jag till ett fik och pluggade med en från kursen. under tiden åt jag en macaron men den var faktiskt inte så god, med desto finare att titta på! 
 
Nu har jag varit och tränat och ser på CSI innan det är god natt.. 
 
// Elaine

Harmonsikt och vackert

 
Titta så mysigt Niclas och jag hade i lördags. Vädret och omgivningen var verkligen toppen. Så lungt och fridfullt med min Niclas som jag har saknat. Jag är så glad för att han finns där. Speciellt de här senaste veckorna när han stöttat och tröstat mig. Precis som mamma och många andra. Tack.
 
// Elaine 

Outfit 21 September 2013

 
Blus - H&M / Byxor - H&M / Ballerina - Primo Piano / Örhängen - Guldfynd 
 
Här är min outfit från i lördags. När det var vädligt varmt och fint då tänkte jag att jag fortfarande kunda ha ljusa kläder utan att vara för rädd för att se för somrig ut eller blu smutsig. Byxorna ska ju användaa - älskar nitarna på sidorna.
 
// Elaine 

Slottsvandring och skördefest

 
Vacker utsikt!
 
Gårkvällen och dagen har jag tillbringat på Niclas skola. Igårkväll bara umgicks han och jag och sen idag spelade hans klass på en fest/marknad. Under tiden han spelade umgicks jag med hans bror, Matte, deras kompis och pojkvän. VI var också på en rundvandring i ett av Sveriges äldsta slott (tror jag) och kröp i lönngångar och fängelshålor innan jag fick skjuts av Matte hem.
 
En händelserik och spännande dag. Jag var redan helt slut när jag kom hem Jag hade tänkt att plugga men tror allvarligt talat att jag är för trött för det och det känns inte alls bra. Tur att jag pluggade pytte lite imorse.
 
// Elaine 

Outfit 18 September 2013

 
Blus - H&M / Jeans - Serious Sally / Ring - Guldfynd / Örhängen - Cubus / Sandalar - Skopunkten
 
Här är en outfit från tidigare i veckan (närmare bestämt i onsdags) som jag aldrig hade tid att lägga upp. Dock hade jag mina "converse" till istället för de där skorna. 
 
// Elaine 

Fodral

 
Det som låg i paketet som jag fick här om dagen var detta ipadfodral. Mitt gamla fodral är faktiskt ganska äckligt. Jag har skalat bort tyg och sen spilt både yoghurt och mat på det... haha.
 
Dock så har jag blivit lite lurad med det här fodralet. Det går inte att ställa upp som det både stod i beskrivningen och såg ut som på bilden. Sen är det mer guldkrimmrande än det ser ut på bilden men det såg faktiskt mer guldigt ut på produktbilderna också. Så jag får se om jag skickar tillbaka det. Jag beställde det hos fyndiq.
 
// Elaine 

The Fox

 
 
Är det bara jag som tycker det här känns som nya Gangamstyle? 
 
Jag gillar bröderna Ylvis, de är roliga!
Även om allt egentligen är lite väl mycket då... Men normänn är härliga! 
 
Vad tycker ni?
 
// Elaine 

Outfit 20 September 2013

 
Blus - Halens / Byxor - H&M / Ballerina - Primo Priano / Halsband - Tigerstores / Örhängen - Baglady 
 
Så här såg jag ut igår. När vädret har varit regnigt har man inte varit sugen på ljusa byxor men igår när solen sken var jag det!
 
// Elaine 

Jag idag

 
 

Tillbaka till träningen

Den här bilden tog jag i torsdags påväg till träningen. Nu är hösten verkligen här!
 
Jag har precis tagit en morgonpromenad med mamma och lillebror i höstsolen. Det har känns skönt att ha kommit igång med träningen den här veckan. Jag fick sådan energikick igår och i måndags. Superhärligt!
 
Sen imorse fick jag reda på att jag klarade tentan som jag skrev i tisdags! :D
 
// Elaine 

Musikhjälp

 
 
Ikväll lyssnar jag på både den här, Darin, Magnus Ugglas " Jag skiter i Amerika"( som har en sådan klockren text!) och lite franskt. Dock har jag en låt på hjärnan som jag inte vet vad den heter. Jag har letat jättelänge, flera dagar, men hittar den inte.Den är spansk tror jag och väldigt glad och pappande. Om någon kanske vet vilken jag menar skulle jag bli så glad av att få veta det! Jag är nästan desperat för den ger mig en såndan glädjekick!
 
// Elaine 

20 September 2013

 
Jag är tillbaka!
 
De senaste dagarna har jag haft beslutsångest och varit orolig över hela franska kursen. Men ikväll känns det bättre då jag har bestämt att jag ska läsa kursen på halvtid istället. I och med det kommer jag fokusera på grammatiken och fonetik nu i höst. Sen i vår kanske det blir skönlitterära texter och Kultur och samhälle. Visst känns det lite tråkigt och det var motidigt att ta det beslutet men nu när jag gjort det mår jag bättre. 
 
Detta "firades" med räkmackor på balkongen till middag och med Polly till efterrätt. Super bra fredagskväll trots stressen tidigare i veckan och under dagen. Jga såg förrestern en film på franska idag och tidigare i veckan läste jag ur samma roman. Jag är faktiskt stolt över mig själv som tagit mig igenom min första franska roman på två veckor!
 
// Elaine 

Inte på topp

 
 
Jag har inte kännt mig så här glad idag.
 
Usch vilken känslomässigt jobbig dag det här har varit. Jag har försökt att plugga men det är faktiskt så att när det är så mycket att göra stänger jag igen och får panik. Det har jag alltid fått så nu när det både är en hög nivå och snabbt tempo blir jag mer stressad än jag blivit förrut. Jag vill kunna ha ett liv utanför pluggandet men det verkar inte gå...ska jag behöva plugga istället för att sova?
 
Så ja denna onsdag har inte varit en så bra onsdag... Jag ligger ändå efter massa I pluggandet.
 
// Elaine

Rutigt och plommon

 
 
Jag tycker det är så fint med lila och vinröda nyanser till hösten. Sen är skjortor tillsammans med blusar också ett favoritplagg. Denna skjorta hittade jag på Gina Tricots hemsida och sen hittade jag två snarlika på Vero Modas hemsida. Alla kostade runt 300 kr. 
 
// Elaine
 
 

Första tentan

 
Idag har jag haft min första tenta ( I grammatisk terminologi). Jag trodde inte att jag skulle kunna något men jag försökte och skrev något på allt i alla fall, sen om det var rätt får vi se sen, om jag ska göra om den eller inte. Just nu orkar jag inte tänka på något. Förrutom att jag måste sätta mig och läsa ut en roman och plugga fransk grammatik. Därför gör jag det istället för tränar ikväll och sen ska jag belöna mig själv med Hollywoodfruar och Project Runway.
 
Jag fick förresten ett paket idag. Jag ska visa innehållet så fort jag har tid. Det är tyvärr lite tight om det nu tyvärr.
 
// Elaine
 

Outfit 16 September 2013


Jeans - Serious Sally / Blus - Gina Tricot / Jacka - Only / Halsband - New Yorker / Skor - Dinsko / Ring - Guldfynd by Kenza 
Igår invigde jag mina nya svart jeans. Just nu älskar jag dem. Vi får se (och hoppas) jag känner lika om ett tag. Tycker det blev snyggt att matcha byxorna med det svarta i halsbandet.

// Elaine 

Pumpakärnor och banan



Min yoghurt har börjat sett ut så här den sista tiden - med skivade bananer och pumpakärnor.Det är fkatiskt riktigt gott och mättande! Så bland annat idag har min frukost sett ut så här. Tllsammans medlite te och proviva. Plus någon vindruva.


// Elaine

16 September 2013

Denna bild tog jag i lördags. Hösten är här!

Idag har som de senaste dagarna varit en tuff dag. Jag började morgonen med att plugga och sen på eftermiddagen hade jag en lektion i franska grammatik. Jag fattade dock inte mycket och hade dessutom gjort fel "läxa" till dagen. Desto svårare var det att hänga med. Sen har ju dagen i allämhet varit regnig och för höstig. Jag blev dygnsur om fötterna påvägen hem.

Imorgon har jag en tenta men den vill jag inte tänka på. Det är olikt mig. Så var jag aldrig förr...Jag var i alla fall och tränade nu på kvällen. Det kändes skönt att få göra det igen. Det är en månad sen sist.


// Elaine 

Purple and green

 
050913
 
 

Cynthia Rowley full skirt, 2 715 SEK / Alexander McQueen black platform shoes, 7 840 SEK / Michael Kors shoulder bag, 1 310 SEK / Michael Kors multi strand necklace, 1 290 SEK / Gorjana infinity jewelry, 265 SEK / Lord & Berry lengthening mascara, 105 SEK / Forever 21 perfume fragrance, 85 SEK
 
Jag älskar skimmret på klänningen, gulddetaljerna på skorna. Så allt detta skulle jag mer än gärna ha i min ägo! 
 
// Elaine

15 September - Plugg och jobb

 
Min lunch för dagen. Västerbottenostpaj med kräftstjärtar och sen en mango på det! 
 
Idag har jag nästan inte suttit ner och stirrat en enda gång förrutom nu. Jag började dagen kl. 9 med att plugga både grammatik i svenska och franska. Sen åt jag en snabb lunch på balkongen innan jag gick och jobbade. Så nu sitter jag här och pustar ut efter 7 timmars jobb. Men det var skönt och komma iväg från pluggandet och roligt att få jobba lite. Dock får vi se hur mycket jag har att göra morgon på pluggfronten.
 
Grattis till Lovisa förreseten, hon fyller år idag! 
 
// Elaine

ASOS

 
Asos
 
 

spiked shoes, 830 SEK / purple leather purse, 465 SEK / handbag, 285 SEK / floral satchel bag, 285 SEK / satchel bag, 185 SEK /  black shoulder bag, 165 SEK / pearl jewellery, 88 SEK / ASOS heart stud earrings, 165 SEK / tinted glasses, 66 SEK
 
Asos har faktiskt mycket fint. Mycket fina väskor t.ex, inklusive dessa.  Sen är ju solglasögonen och skorna något som känns ganska så jag. Jag har aldrig haft hjärtformade solglasögon förr men har alltid tyckt om det och när det blir tjejigt är det också " Elaineigt".
 
// Elaine 

14 September 2013 - Plugg

 
Igår hade jag tänkt att vandra runt på stan men jag insåg att jag inte fick plugget att gå ihop då så istället pluggade jag hela dagen från kl 7 på morgnen ( en lördag!) till på kvällen. Jag gjorde en paus en gång och gick en liten promenad med mamma och sen till middag kom Niclas kom hit. Vi satt på balkongen och åt innan Niclas hjälpte mig plugga. Det gick faktiskt jättebra (även om jag har massor kvar att plugga). Jag vet inte hur jag ska få ihop det men nu får jag inte vara negativ.
 
Sen kollade Niclas och jag på film, det tyckte jag att jag hade förtjänat! 
 
// Elaine
 

Vero Moda

800 kr Zalando
 
Jag älskar dessa jackor från Vero Moda! Om jag skulle köpa en skulle jag inte ens kunna välja färg... Eller jo, kanske den vinröda. Men jag älskar deb gröna färgen och beiget känns alltid klassikst och snyggt. 
 
// Elaine

Outfit 13 September 2013

 
Topp - H&M / Kjol - Gina Tricot / Halsband - New Yorker /  Skor - Din sko
 
Så här såg jag ut igår. Jag invigde ett av mina nya halsband som ni ser.
 
// Elaine 

Fredag den 13:de

Bild från förra helgen
 
Idag har jag haft en föreläsning om Frankrike på franska. Det gick över förväntan men jag är en sån som har hårda krav på mig själv så därför är det jobbigt att inte förstå allt, även om jag förstod en del. Vår lärare är dessutom från södra Frankrike och riktigt härlig.
 
Annars har jag försökt plugga hela kvällen men nu tog det stopp. Det gör mig också lite stressad över att inte hinna med allt som jag behöver hinna med till nästa vecka. Nu tycker jag i alla fall att jag förtjänar lite fredagskväll innan jag kryper ner i en nybäddad säng.
 
Den här veckan har förresten gått jättefort! 
 
// Elaine
 

Horisont

 
Här har vi en otroligt vacker horistont! Jag tog dessa bilder i slutet på juli när vi var påväg hem ute på havet. Jag saknar redan det där, även om det ska bli mysigt med höst också.
 
// Elaine

12 September 2013

Det blev mango till efterrätt idag, så mjuk och god! 
 
Jag kämpar på med franskan just nu. Igår la jag fyra timmar på alla läsa klart en del ur en roman. Idag diskuterade vi den på franskan och jag märkte då att jag måste ta fram det gamla som jag har glömt sedan jag läste franska sist ( för nästan ett och halv år sedan) . Jag vill hitta tillbaka till det där och jag vill klara det här!
 
Annars har jag kämpat med grammatiken idag. Jag försökte läsa lite i lingvistikboken nu på kvällen i en och en halv timme. Lite tror jag har lossnat men det är mycket kvar och tentan är nästa vecka... Hur det går återtår att se.
 
// Elaine

Elisabeth and James

 
Plum
 
 

Tröja - H&M, 150 SEK / Kjol - Elizabeth and James , 2 700 SEK / Skor - Jeffrey Campbell , 1 550 SEK / Väska - Mulberry, 16 885 SEK / Ring - Monique Péan , 36 305 SEK / Armband - Stylistpick.com , 150 SEK / Eyeliner - Christian Dior  195 SEK
 
Den här kjolen från tvillingarna olsens märke känns så mysig och sött. Jag brukar sällan själv ha kjol men på andra är det snyggt, gärna med en mysig tröja till. Sen älskar jag den här färgkombinationenerna och inte minst ringen!
 
// Elaine 

Nyttig frukost

 
Jag har börjat äta gröt på morgonsrna. Dock är jag inte så bra på att göra det...Men det funkar. Så så här ser min frukost ut idag. - Gröt, lingogrova och te.
 
// Elaine

Roar

 
 
Jag gillar verkligen Katy Perrys nya låt. Så stark och fin.
 
// Elaine 

Outfit 10 September 2013

 
Tunika - Haléns / Jeans - H&M / Ballerina - Primo Piano / Halsband - Glitter 
 
Igår gick jag klädd så här. Jag hittade på ett gammalt halsband som fick bli gårdagens asseccoar.
 
// Elaine 

10:e September 2013

 
Igår fick jag den här boken från en gammal bekant. Någon gång ska jag minsann ta mig igenom den!
 
Jag är helt slut. Jag har tänkt franska sedan kl.9 imorse och slutade nu. Jag känner mig verkligen efter, eftersom att jag har läst ett steg mindre än de flesta och inte heller läst det på ett år. Därför tar det sån tid för mig att komma in i det.  Men  jag får inte glömma att jag fått bra hjälp. Men ja morgondagen lär väl bli lika fullspäckad som dageb. Det verkar bara vara att vänja sig. 
 
Nej men nu ska jag inte låta negativ. Innan jag somnar ska jag göra det som jag tycker är kul - se på Project Runway! 
 
// Elaine

En kvällspromenad

 
Här är några bilder från en promenad i söndags. Jag kan inte motså ljuset och det fina motivet sånna här kvällar trots min sakpligt dåliga mobilkamera.
 
// Elaine 

Svart, volang och blommigt

Blus - H&M / Kjol - Gina Trioct / Örhängen - (present) Guldfynd / Armband - presenter 
 
Så här såg jag ut i igår och i söndags.Tänk att man har gått barbent tio dagar in i september! :)
 
// Elaine 

9:e September 2013

 
Jag kom nyligen hem. Idag har jag bara haft en lektion i franska grammatik men då det känns som att jag precis  har börjat om från noll så var det svårt nog. Jag träffade i alla fall på en gammal god vän som jag hjälpte mig förstå allt lite bättre efter lektionen. Men ja, ärligt talat funderar jag på att hoppa av då och då. Jag känner mig så förvirrad.
 
Nu ska jag lägga ytterligare någon timme på franska den här kvällen. Träningen får tyvärr vänta några dagar till tills att (om) jag får ordning på allt lite bättre
 
Förresten har jag, mamma och min faster namnsdag idag. Grattis till oss! 
 
// Elaine

Star

 
En lite bättre titt på min ring, designad av Jonas Hallberg.
 
// Elaine 

Ny vecka

 
Ja då får vi se hur den här dagen och veckan blir, Jag har försökt att plugga nu på morgonen men det tar sådan tid att jag blir stressad.
 
// Elaine

8:e September 2013

 
Idag pluggade jag fransk grammatik på förmiddagen och på eftermiddagen försökte jag läsa en roman i franska Men det är jobbigt när man måste avbryta och slå upp ord. Men så är det ju att lära sig ett språk. Jag bara hoppas att allt klarnar nästa vecka förövrigt.
 
I alla fall så var jag iväg till Niclas på kvällen. Hans storebror fyllde år så deras släkt var där och åt smörgåstårta och tårta. Jag hade med mig ett litet paket men en chokladkaka och trisslott. Han vann faktiskt 30 kr på den. Hur som helst blev det en kvällspromenad med hundarna solnedgången innan jag åkte hem.
 
// Elaine

Silver boot

 
Dinsko 499 kr 
 
Hur bra skulle de här stövlarna inte passa mig? Jo väldigt bra. Fast guld skulle ju vara snäppet bättre. en nu äger jag ju ett par snygga boots som också är riktigt snygga. Jag får ta fram dem om ett tag.
 
// Elaine 
 

7:e September 2013

 
Igår förskte jag plugga hela dagen men efter att ha läst massa sidor, utan att ha kommit någonstans, åkte jag till Niclas. Han hjälpte mig med fonetiken och jag kände mig inte alls lika stressad när jag fick prata och diskutera med honom. Förrutom att plugga tog vi två promenader och njöt av "sommarvädret".
 
Den här veckan har verkligen varit en tuff vecka måste jag säga. Det är en sådan ny omställning att börja på universitetet. Jag ä helt utmattad.
 
// Elaine 

Olly Murs ft Alizée

 
 
I början av veckan säppte Olly Murs och min franska favorit Alizée en duett tillsammans. Den är ganska fin. Roligt att Alizée börjar sammarbeta med andra sångare (Även om han det mer är hans låt). 
 
 Ecotez!
 
// Elaine 

Outfit 6:e September 2013

 
Blus - Åhlens / Jeans - H&M / Sandaler - La redoute / Armband - Gina Tricot / Örhängen - Baglady 
 
Här är en liten glimt av gårdagens kläder och smycken. Dock har jeans varit på tok för varm de senaste dagarna!
 
// Elaine

6:e September 2013

 
Jag har varit sugen på att testa en sån här s gjorde det idag. Den var inte så speciellsom jag trott, utan smakade mest saft med lite syrlighete tack vare kiwin.
 
Idag har jag varit på en föreläsning. Det var den sista utav fem så nu har jag gått igenom en kurs i grammatik terminolig redan. Dock får vi ser hur det går på tentan. Efter föreläsningen träffade jag i alla fall Amanda och pratade om livet på universitetet. Det är verkligen en omställning. Den här veckan har varit tuff.
 
Sen åkte jag hem med mamma och åt tacogratäng till middag innan jag pluggade lite. Men nu är mina ögon för trötta så jag får ta kväll, varva ner med lite musik och försätta imorgonbitt. 
 
// Elaine 

Butterfly

New Yorker 15 kr (ord. 79 kr)
 
Jag har verkligen fått något för fina halsband. Detta hittade jag på New Yroker för 15 kr. När priset var så bra kunde jag inte låta bli!
 
// Elaine 

5:e September 2013


 
Just nu är allt välidgt tungt och stressigt. Just därför har jag inte hunnit blogga så mycket som jag brukar tyvärr. Jag har i alla fall varit på föreläsningar och lektioner både idag och igår. Något mer hinner jag inte göra om dagarna. Jag träffade förresten på min franskalärare från ett år på gymnasiet igår. Hon jobbar där på universitetet och jag fick höra att hon försökte fixa ett stipendium i franska till mig innan studenten, men det gick inte. Det gjorde i alla fall mig glad att höra, speciellt nu.
 
I går köpte jag med mig jordgubbar och hallon hem. Det är ju somrigt nu så jag blev sugen på att ta vara på det sista utav sensommaren.
 
// Elaine

La Dali Shoe

 
Detta är det sista som jag visar från mina tre år på designlinjen. Jag har dragit lite på det för jag vill inte att det ska vara slut men here it goes:
 
Uppiften var att design en produkt som sklle kunna massproduceras och vara inspirerad utav antingen Salvador Dali eller Vivianne Westwood. Jag valde Dali och utav den inspirationen blev det en sko - en välidgt obekväm en med en smal klack i guld (insprerad från en pinne/slangbella/stöd i hans tavlor). Formen på sula liknar sen hans signatur och den går ihop med en mustach. Framifrån ser den sen ut som en en tjur. Obalanserat och konstig, ja det är så jag uppfattar Dali.
 
// Elaine

Outfit 3:e September 2013

 
 
Blus - Esprit / Ring - Jonas Halbberg / Örhängen - Present från lillebror
 
Så här har jag sett ut idag. Nu blir det Hollywoodfruarna och sedan Project Runway.
 
// Elaine 
 

2 år och 10 månader

Bild tagen av Isabelle
 
Idag har jag haft en föreläsning i gramatisk terminoligi och en föreläsning i fonetik. Allt är väldigt mycket och nytt. Jag träffade i alla fall Niclas bror på vägen hem, jag fick lite tips och pepp. Men nu ska jag försöka sätta mig och plugga resten av kvällen.
 
Idag har jag och Niclas varit tillsammans i 2 år och tio månader. Det är alltså vad rubrik och bilden menas med.
 
// Elaine 

Chains

 
TGR ( www.tgr-stores.se ) - 20 kr
 
Det här halsbandet hittade jag på en nyöppnad butik i staden. Butiken har både praktiska och roliga saker till hemmet plus smink, smycken, roligt godis, strumpor, mm. Jag gick in på deras hemsida och fick se att de finns i massa andra länder. Kul att de kommit hit för det för minst sagt roliga saker. Mycket kostar 10, 20 eller 30 kr. Det här halsbandet kostade 20 kr. 
 
Jag ska visa bättre bilder på sen. Det var lite svårt att få det att ligga bra med alla kedjor.
 
// Elaine 

Outfit 2:a September 2013

 
Topp - VILA / Byxor - Cubus / Sandaler - New Yorker / Örhängen - Cubus 
 
Idag har jag haft min första föreläsning på universitetet. Efter det har jag inte kännt mig på topp. Få saker känns bra just nu. Men vi får se. Till middag var i alla fall mamma och jag och åt kinamat.
 
Hur som helst ser ni i alla fall dagens outfit här över. Jag har inte andvänt de där jeansen på länge men insåg att de passade bra ihop med toppen.

Outfit Augusti 2013

 
Augusti var en månad för söta och somriga blusar ( fast så är det ju alltid för mig) och shorts eller kjol. Jag har lite svårt att välja en favorit men det får bli outfit nr 2 i ordningen, från toppen.
 
Någon annan som har en annan favorit?
 
// Elaine 

Skimrande gummistövlar

                 
 
Jag hittade dessa roliga gummistövlar på Zalando från Tretorn. De kostade 849 kr vilket jag tycker är lite mycket pengarmen de guldiga skulle allt lysa upp en regnig dag! Jag skulle ju faktiskt behöva ett par gummistövlar, det behövde jag ju redan förra hösten. Dock kanske för halva priset.
 
// Elaine

Outfit 31:a Augusti 2013

 
Topp och Shorts - Gina Tricot / Sandaler - Bikbok / Örhängen - Glitter / Ringar - fått / Ryggsäck - Second hand
 
Igår var jag modig nog och tog shorts på mig. Det var faktiskt ganska varmt i luften och jag känner att jag inte har fått matchat klart dem än för den här sommaren. Dock känner man sig lite utstirrad nu när man har shorts. haha
 
Lite roligt var det också att en tjej på kanske 11 år skrek " Vilka fina skor du har" bara rakt ut sådär. Sånna saker gör en glad. Ännu roligare hade det varit om jag hade designat dem själv. haha
 
// Elaine 

Sista Augusti och första September

Bilder från igår 
 
Här har det varit lite segt nu över helgen tyvärr. Efter att inte har pratat så mycket med Niclas på en vecka har min helg gått åt till att göra det. Först igår var mamma och jag iväg för att se honom spela med sitt band på en liten torgfest. Sen var jag hem och åt middag innan jag åkte till Niclas. Vi såg på filmen Just like heaven och pratade om det vi hade missat i veckan som sagt. Sen idag hjälpte Niclas mig att plugga lite franska.
 
Nu blir det middag men sen ska jag fortsätta plugga lite innan jag ska ha lite söndagsmys framför tv:n.
 
// Elaine 

Skosamling

 
Nedersta bilden från översta vänster: Pheperoni / Dinsko / Ellos / Bianco / Bikbok / Scorett / Dinsko / Nike / Reebok / Ellos / H&M / La redoute / Dinsko / Tesori / Primo Piano / New Yorker / Network
 
Detta är min skosamling, plus ytterligare tre par till (vinterskor från deichman, dinsko och skopunkten) och några som var för slitna för att visa upp. Så jag har minst 22 par skor. Ganska onödigt egentligen, jag vet. Men jag älskar ju skor. 
 
 // Elaine

RSS 2.0