Sista Oktober 2016 Halsont & Hängig

 
Jag tror att jag håller på att bli förkyld för inatt vaknade jag med halsont som sen har hållt i sig hela dagen. Dessutom känner jag mig frusen men det kan bero på att jag har suttit stilla idag. Jag har inte varit hungri så jag har bara ätit nudlar, soppa och druckit te. Jag var nog hängrig redan igårkväll för jag hade ingen apptit, var trött och hade ont i huvudet.
 
Men jag har ändå varit i skolan och jobbat idag då vi hade eget arbete. Så jag var där redan kl 9 till 6 (med undantag för nästan en timmes lunch. Jag varvade mellan två arbeten och kände inte direk att jag kom så långt men det var bättre än att jag kurade ner mig hela dagen hemma - som jag tänkte göra nu. Det får bli en till kopp te.
 
// Elaine

Halloweenoutfit 2016: Mörk älva

 
 
Kläder  (Kjolar) - Gina Tricot / Topp & Örhängen & hårspännen - H&M / Boots - Vagabond 
 
Smink :  Ögonskygga grön  - Nyx (Jumbopen) / Ögonskugga rosa - Loréal / Flytande guldögonskugga & Eyleliner - H&M / Läppstift & Ögonfransar- Glam 
 
I fredags var det halloweenfest på skolan så jag improviserade ihop mig till en älva/fjäril (fast alla trodde jag var en ängel...). Allt förrutom vingar och smink hade jag hemma sen innan. Jag hade tänkt att ha en fjärilsmask också men den var ivägen för mina ögonfransar - som förövrigt är fake, likaså håret.
 
// Elaine
 
 

Oktober 2016

 
 
 Oktober börjar lida mot sitt slut... Och vi kommer in i den tråkigaste månaden på året enligt mig strax. Men först en tillbakablick på månaden.
Jag har:
  • Ätit tårta för att fira mitt körkort och veckan efter en god middag hemma. 
  • Åkt hem till mamma och pappa och kört lite för att hålla körningen uppe.
  • Varit på 95-årskalas hos min granne.
  • Haft den första riktiga presentationen utav ett grupparbete och projekt. 
  • Skypat med Ann-Krisitin och Alexandra (så jag saknar dem!).
  • Haft en minikurs i första hjälpen.
  • Avslutat första kursen i programmet med examiationsuppgifter som gjorde mig helt slut.
  • Haft två veckor och verkstäderna för att jobba med metall, trä och cibatol.
  • Försökt tagit någon spngtur och promenad i höstskogen. En blev med Niclas.
  • Slapat med Niclas till Dollarstore och shoppat behövligheter til hushållet mitt.
  • Fotat massor utav hösten!
  • Gjort klart mina produkter ifrån verkstadsveckorna - efter att ha jobbat övertid.
  • Varit på en shoppingtur med pappa.
  • Hälsat på Niclas, hans föräldrar och hundarna 
  • Hälsat på farmor en kort sväng.
  • Börjat med perspektiv och färgteori i kursen.
  • Varit på halloweenfest på skolan.
  • Firat Robins 20-årsdag med en vrakmiddag.

29/10-16 - 20-årsfirande av lillebror

 
Den här helgen har varit en riktigt mathelg. På dagen igår kom mamma, pappa, Robinoch Niclas hit för att fira Robins 20-årsdag. Så på kvällen var vi och käkade på en riktigt orginel restaurang med amerikanskt Texas-tema. Det var "cowboys", jordnötter och skal överallt och massa saker i taket. Sen skälvklart mat. För mycket dessutom. Jag orkar inte ens se dessa bilder, så mycket var det. En superöverrasking för Robin, mig och Niclas var också att mammas kompis Carina var på rastaurangen när vi kom dit . Så det blev en mycket trevlig överraskning!
 
Sen var inte klockan så mycket men Niclas och jag gick hem till mig och höll på att somna redan vid 8 - sä trötta var vi efter all mat. Men vi orkade upp imorse för att ta en morgonpromenad i solen  till de andras hotel för äta hotelfrukost. Efter det åkte Niclas hem och vi andra åkte och handlade lite (mest storhandling av mat till mig).
 
// Elaine

Grattis lillebror 20 år!

 
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min lillebrors födelsedag! Varför envisas ja hela tiden med att skriva/säga"Lillebror" och inte bara "bror"? Jo, för att han är ju min LILLEbror och kommer alltid att vara det - oavsett hur gammal han blir - som .t.ex: 20 år, som han blir idag.
 
// Elaine

28/10-16 Modellering i kartong

 
 
Idag har vi haft en liten introduktion i modellering med kartong och fått en inlämningsuppgift på det. På gymnasiet, under arkitekturen jobbade vi likadant men det var aldrig mitt favoritmoment. Jag tyckte det var lika svårt att få det snyggt nu. Så jag blev påmind om det igen då jag åter igen satt och svor för mig själv - samma visa som på gymnasiet. 
 
Samma sak kände jag också med perspektiv på gymnasiet och de känslorna kom också tillbaka i veckan. Men det är ju därför jag är här. Fast när vi fik inlämningsuppgiften kändes det okej då jag har fått nästan samma uppgift förrut. Dock gäller det bara att hinna, tidsmässigt.
 
Men vi fick också göra hjälmar i kartong idag, vilket var kul.
 
// Elaine

Blått är flott

 
Gina Tricot - 65 kr (ord.129 kr)
 
Den här tröjan invigde jag, som visat, i helgen som var.
Nu när vintern börjar närma sig vill jag ha mer varma plagg. Men jag vill inte ha för mycket svart så därför älskar jag när jag hittar på färgglada plagg som dessa även nu. 
 
// Elaine
 

Till halloween 2016

 
Jag var och handlade lite till halloween här om dagen. Det blev bara lite smink och ett par vingar. Resten tänkte jag improvisera.
 
När det kommer till sminket var de på rea för 30 kr/st på H&M. Ögonskuggskrämen var så himla härlig och båda produkterna verkade sitta ganska bra.
 
// Elaine

27/10-16 Två dagar färgteori

 
Igår och idag har jag haft färgteori på schemat. Så igår pratade vi färg, gjorde färgcirklar och färgtrianglar. Sen dag pratade vi om färgkombinationer och mönster. Efter lunch fick vi sen ett uppdrag att kolla på produkter i olika färger ute i butikerna. Så min grupp tog en biltripp till ett shoppingcenter och spanade lite. 
 
Sen sprayade jag lite lack på min bil både igår och idag (jag vill bara bli klar nu) och sen började jag städa lite. Med lite fransk musik och radio gick det hyffsat. 
 
// Elaine

Förra Halloweens utklädnad

 
 
Halloween är inte något som jag känner att jag måste "fira". Men jag har ju ända sedan jag var liten gillat att klä ut mig och vara kreativ så därför klädde jag ut mig till Geisha förra året. I år blir det nog inte heller något för läskigt.
 
// Elaine

Luddiga vantar

 
Vantar - 20 kr/st / Reflex - 29 kr / Lösögonfransar - 15 kr / Ögonmakeremover - 10 kr /
 
Detta var vad jag shoppade i lördags. Det börjar bli kallt nu så jag kände att jag ville ha fingervantar och när jag hittade ludiga, i höstiga färger för bara 20 kr valde jag dem. Lite ångrar jag dock att jag inte köpte  ett par mer handsaktiga för 99 kr men jag blev dumsnål.
 
Reflex har jag också "kommit på" att det är bra att ha nu när det börjar gå mot mörkare tider. Annars har det ju alltid funnits hemma men inte nu när man bor själv.
 
// Elaine

En glimta sol i höstregnet

 
Igår sken det upp en kort stund och tur hade jag som var ute just då och fick läge att ta dessa bilder. Hösten är verkligrn vacker än - när det ligger ett lövtäcke på marken och solen skiner på det! 
 
// Elaine

25/10-16 Perspektiv & regn

 
Halva dagen igår och hela dagen idag har vi hållt på med perspektiv. Vid 3 var luften i klassrummet slut så jag var helt snurrig. Vår lärare var slut även hon. Så för att få rensa hjärnan lite cyklade jag och handlade. På vägen dit sken det upp men påvägen hem regnade det på mig. 
 
Igår gick vi också igenom vad vi hade gjort i verkstaden de senaste två veckorna. 
 
// Elaine

Outfit 22/10-16 Koboltblått & Guld

 
 
Tröja & Örhängen - Gina Tricot /Byxor - Vero Moda / Jacka - Dorothy Perkins / Skor - Dinsko
 
Här är min outfit från i helgen. Nu börjar det tyvärr gå mot mörkare tider vilket gör det jättesvårt att få bra bildkvalité. Bra dagsljus gör så mycket mer än man tror. 
 
Tröjan är hur som helst ett nytt reaköp från Gina Tricot!
 
// Elaine

Nytt från Little Mix

 
 
Jag känner att det behövs lite tisdagspepp med tanke på det trist och regnigt höstväder. 
 
// Elaine

Skimrande plagg

 
Byxor - VILA ca 299 kr / Tröja - Rut&circle - 250 kr (ord.350 kr) / Koppartopp/tunika - Vero Moda 129 kr (ord ?)
 
Åh vad jag lyste upp när jag såg dessa plagg (i lördags). De som känner mig sedan långt tlllbaka vet att jag alltid har varit svag för glittrande saker. Hade de lite mildare guldiga byxorna passat hade jag inte kunnat låta bli att köpa dem. Så det var tur för min plånnbok.
 
// Elaine

Tidigt höst

 
Nu känns det som att det var ett bra tag sedan detta. Av någon annledning hade jag missat att posta dessa från i mitten av september. 
 
// Elaine

23/10-16 Lördagskvällen & resa hem

Två hundar ville åka bil så gärna. Men den lilla kunde inte hoppa upp i bilen - sötis.
 
Den här helgen har jag som sagt varit hem till mamma, pappa och Robin. I fredags blev det som sagt middag och bad. Sen igår åkte pappa och jag och shoppade lite smått. Jag körde båda vändorna (försöker att hålla körningen uppe). Sen körde jag till Niclas och så hälsade Niclas och jag på hos farmor en kort stund innan det blev middag med Niclas föräldrar. 
 
Sen idag har jag befunnit mig på resande fot hem till mig. Men tack vare en försenad buss missade jag tåget med en minut och fick vänta en timme på nästa - väldigt surt! Sen blev det en tung promenad hem i regnet. Så nu tänker jag bara tvätta och sen ladda för en ny vecka.
 
// Elaine

Shoppingtur med pappa

 
Igår var och pappa (ovanligt) iväg på en liten shoppingtur. Men vi gick på varsit håll. Jag hittade massa att prova men kunde dock inte handla mycket.
 
// Elaine
 

Mer höst

 
Här är fler höstbilder som jag tog förra helgen. 
 
// Elaine
 

21/10-16 Sprayspacklat, Fredafsmys & Varmt bad

 
 Idag har jag sprayat både spackel och färg, samt våtslipat som bara den. Så jag har sprungit fram och tillbaka i verkstaden. Dock blev jag inte klar men jag får ta igen det nästa vecka/på måndag. Nu är det helg och jag är hem hemma, hos mamma och pappa. Jag fick hamburgare när jag kom (gratis är gott) och efter det passade jag på att ta ett bad när jag kunde. Efter hela veckans slipande var det välbehövligt. Nog för att jag har duschat tidigate men ändå.
 
// Elaine

Nya riktiga jeans

 

 
Kappahl 249 kr (ord.499 kr)
 
Det är inte ofta som jag hittar jeans. Så när jag hittade dessa i lördags, som inte alls var mycket för långa och satt som jag ville, var jag tvungen att passa på. Det är minst två år sedan jag köpte ett par nya riktiga jeans och minst ett år sedan jag köpte nya byxor överhuvudtaget och som grädde på moset gick mina gamla jeans sönder i förra veckan. Så det var med andra ord meningen att jag skulle springa på dessa.
 
// Elaine
 

Från mitt fönster -höst vy

 

20/10-16 Slipat klart

 
Idag har jag slipat och borrat klart på min bil. Sen han jag spraya ett lager sackel på också. Min linjal är oljad och klar också så nu kan den användas. Imorgon är sista dagen på de verkstadsveckorna så jag ska försöka få klart det sista. Jag tror dock inte att jag kommer bli helt klar imorgon...
 
Jag frös när jag kom hem så nu har jag druckit te och bäddat ner mig. Hoppas att jag fortsätter hålla mig borta från förkylningar och annat jobigt...
 
// Elaine
 
 
// Elaine

Höstboots från Vagabond

 
 
Vagabond 499 kr (ord 1199 kr)
 
Dessa boots fyndade jag på rea i somras. Ett par rejäla men ändå roliga och glamorösa höstskor är något jag verkligen ville ha. Kostigt nog vet jag inte hur jag inte kan ha hunnit blogga om dem förrens nu? 
 
Hur som helst invigdes de i lördags!
 
// Elaine

Att sova som en pudel

 
Ellos - 149 kr (ord. 299 kr)
 
Jag har nya påslakan i min säng. Ett med färilar (som är lika kussarna till vänster), det svarta som jag fått för flera år sedan och sparat tills nu. Men det som jag vill uppmärksamma mest nu är mitt pudelllakan!
 
// Elaine

19/10-16 Bilskisser i 3D

 
Idag har jag börat jobba med cibatol mer ordentligt. Så jag bestämde form på min bil efter gårdagens skissande. Dock tog det längre tid att komma igång än jag trodde och jag är orolig för hur jag ska få ihop allt. Annars så är det kul!
 
Uppgiften är att (förrutom att lära sig materialet) utforma en sportbil till Playsam.
 
// Elaine

Röda rönnblad

 
Under förra veckans springtur fotade jag dessa rönnblad. Dock ser jag verkligen hur kvalitén på mobil och kamera skiljer dig här då dessa är fortade med mobilen.
 
// Elaine
 
 

18/10-16 Klar med T-linjal & Materialshopping

 
Mn T-linjal
 
Vilken lång dag det här blev (fast allt är ju relativt). Jag var i skolan redan kl 8 imorse (en timme tidigare) för att hinna göra klart min T-linjal och tack vare det hann jag klart precis innan lunch, som planerat. Efter lunch var det sen dags att hoppa in i modellverkstaden och börja skissa på en bil till en övning i ett nytt material  - Cibatol. 
 
Sen efter skolan var jag hem och slängde i mig en snabb middag och sedan tog jag mig iväg på lite materialshopping. Så jag blev ruinerad på mycket pengar i form av färg och andra tillbehör till dagarna/kurserna framöver. Sånt är livet som designstudent.
 
// Elaine

Outfit 15/10-16 Lila &Svarta material

 
 
 
Tröja - Gina Tricot / Öhänge - H&M / Armband -present / Byxor - Vero Moda / Jacka - Dorothy Perkins / Skor - Vagabond
 
Här är min outfit från i helgen. Jag invide en ny tröja (från sommarrean) från Gina, mina coola örhängen från H&M och mina nya höstskor från Vagabond (också fyndade på rea i somras.
 
// Elaine
 
 
 
 

Jack Reacher

 
 
Den här filmen fyndade jag på hemakväll för 10 kr, för ett år sedan, när jag precis hade börjat på Wik. Nu, ett år senare såg Niclas och jag den. Vad hände med tiden? Hur som helst var den spännande. Vi funderar på att se 2:an som snart kommer på bio.
 
// Elaine
 

17/10-16 Oändligt jobb i träverkstaden

 
Idag var en lagom kul måndag (ironi). Det var tillbaka till träverstaden och jag råkade slipa för mycket så jag var tvungen att göra om allt som jag gjorde i fredags... Förstår ni att tålamodet sattes på prov?  Tack och lov var jag klar efter lunch och kunde gå vidare som de andra. Men jag är fortfarande inte klar men många andra gick hem tidigare t.o.m.
 
Hur som helst åkte Niclas hem vi lunch så ikväll har jag själv testat att göra tortillapizza på tacorester. Det blev riktigt bra!
 
// Elaine

16/10-16 Riktig höst promenad

 
 
Vad fint det är ute nu! Vi tog en promenad till affären idag och jag kunde inte låta bli att stanna och fotografera hela tiden. 
 
Sen blev det krovstrofanoff till middag trots den goda matlukten bland stans resuauranger - sånt är livet som studenter. 
 
// Elaine
 

Höstfavoriter 2016

 
Bomberjacka - Lindex 399 kr / Glittertröja - Lindex 499 kr / Sweatshirt - Lindex 399 kr / Nyckelring - Accent 69 kr (ord.99 kr) / Väska - Accent, Don Donna 209 kr (ord.299 kr)
 
Här är några höstfavoriter som jag stött på på stan. Jag är ju student nu men man kan ju alltid dörmma och blogga om dessa höstplagg i alla fall. Tröjorna och jackan (med den supefina baksidan) kommer från Lindex väskan från accent. 
 
// Elaine
 

15/10-16 Dollarstore

Småshoppingen.
 
Igår kom Niclas hit så jag var och mötte honom och efter det drog vi ut på äventyr. Så vi gick en promenad i regn till Dollarstore. Jag hade tänkt att köpa lite rengöringssaker att bunkra upp med och sen hade jag även hoppats på att hitta sprayfärg och sådant till veckan men det fanns tyvärr inte.  
 
Så det blev hur som helst en bra utflykt. Jag hade tagit med mig cykeln halva vägen vilket var tur för vi hade så mycket att bära så på vägen hem kunde vi dra mycket på cykeln. Efter att vi bara hade varit på dollarstore så var det en tant på rullator som undrade om vi behövde hjälp. Så gulligt men vi klarade oss ändå.
 
Se på kvällen blev det Tacos och Jack Reacher!
 
// Elaine

Roséguldigt skal

 
Jag har ytterligare ett nytt skal från ebay - eller jag har afktiskt två till. Men detta i roséguld använder jag nu, varvat med det guldiga. Höstigt och bra. Det kostade ca 20 kr. 
 
// Elaine
 
 

Rasberry and Liquorice

 
Jag som älskar hallonlarits var ju bara tvungen att prova den här nyheten - och jag gillade den! Faktum är att den påminner om min favoritchoklad med hallon och yohurtfyllning fram Marabou som dom tog bort för några år sedan.
 
// Elaine
 

14/10-16 Slipning & Snygga väskor

Snygga väskor. Resväskorna från Epic har jag bloggat om i våras.
 
Idag har jag slipat och slipat i träverkstaden hela dagen och efter den här veckan är jag helt slut. Mina byxor var så dammiga efer. Dessutom kändes det imorse som om jag började få ont i halsen så jag cyklade och köpte infefära och honung efter skolan.  Men vi får se hur jag mår imorgonbitti. Det är skönt med fredag och fedagskänsla i alla fall. Det höll vi alla med om under slipningen idag.
 
Dessutom såg jag ett snyggt lapptopfodral (som jag har letat efter hur länge som helst nu) på accent. Men det var tyvärr för litet.
 
// Elaine

Outfit 14/10-16 Dagens outfit

 
 
Tröja - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Örhängen . Ur&Penn / Skor - Dinsko
 
 

Elektrisk

mm 
Fredagsmusik med de här populära norrmännen.

13/10-16 Avslutning i metallverkstaden

 
 
Idag har jag äntligen blivit klar med mitt pennställ i metallverkstaden (tre dagar tog det). Det hade jag knappt vågat tro. Sen blev det inte helt perfekt fast att jag var så noga. Hur som helst borrade jag och satte fast poppnitar och sen skrev vi ut en del i en laserskrivare. 
 
Efter lunch var det sedan dags för min grupp att flytta oss till träverkstaden. Så vi fick en genomgång i maskinerna där och såga lite. Sen efter middagen var jag ut på en liten powerwalk/joggingtur. Jag stannde även vid ett utegym och gjorde några få övningar eftersom att jag vill få in det som en rutin och komma igång med träningen igen snart.
 
// Elaine

Tillbakablick till slottsfesten

 
För ett år sedan var jag på slottsfest på Wik och blev dubbad till Riddare av Wik. Så jag saknar Wik och vännerna därifrån när jag ser tillbaka på dessa bilder. Naturen där är ju så vacker och jag kommer aldrig glömma den tiden hoppas jag. Dock är det skrämmande att det redan är ett år sedan!
 
// Elaine

Phasma

 
Den här krabaten har Niclas och jag delad vårdbad av, fast den bor bara hos mig. Haha Det var jag som tyckte Niclas skulle ha en (han älskar ju Star Wars) men han höll inte med. Dock kunde inte jag lämnade den på ÖB när den var på rea för 99 kr istället för 199 kr.
 
// Elaine
 

Frustration i metallverkstaden

 
Åter en dag i metallverkstaden. Tiden gick så fort så helt plötsligt var dagen slut. Det ledde till stress, frustration och förvirring. Fast det var ju inget nytt från igår. Det är roligt att jag ändå gillar metalldoften och känner mig hemma i verkstaden. Kanske har det att göra med att pappa och farfar jobbar/jobbade med metall? 
 
Jag har ju aldrig varit duktig på det där och alltid haft en väldans respekt för maskiner men man känner mig som en tuffing (trots förvirring) om filar, borrar och slipar i metall. Jag vill ju lära mig nu.
 
// Elaine

11/10-16 Metallverkstaden, Höstrusk & Soppa

 
Idag har jag haft mer arbete i metallverkstaden och det var mycket att ta in. Min hjärna klarade inte riktigt allt och jag kände mig ganska så dum. Men jag tar nya tag imorgon. Sen när arbetsdagen var slut kl 16 cyklade jag och handlade lite middag och efter det var det skönt att få mysa inne. Det var nämligen mulet, kyligt och det märks att vitern är påväg. Därför blev det ost och broccolisoppa till middag.
 
// Elaine

Frostaktigt

 
 
Bilder från en promenad i förra veckan.
 
// Elaine
 
 

Mens brains VS Womans brains

 
Ni bara måste se denna video! Niclas och jag skrattade oss rakt igenom för att allt är så sant och så bra att det görs på ett humoristiskt sätt. Kommentera gärna vad ni tyckte! // Elaine

10/10-16 Ny vecka - Ny kurs

 
I brist på bilder hittade jag denna av en slump i kameran - en bild tagen helt av misstag. Jag tyckte den var lite arty.
 
Måndag. En grå måndag. Vi började en ny kurs som heter "Form och konstruktion" idag så vi landade direkt nere i verkstaden och min grupp fick börja med metall. Så det närmsta dagarna ska vi bygga ett pennställ. Dock fick jag ont i huvudet mot slutet. Så det var skönt att inte ha några måsten förrutom lite damsugning när jag kom hem. Så nu ska jag ladda för resten av veckan i verkstaden.
 
Sen fick jag ett betyg och omdömme från förra kursen som gjorde mig glad och stolt över mig själv.
 
// Elaine

9/10-16 Höstjobb, Biltur & Huvudvärk

 
I helgen har jag varit hemma hos de andra. Vi firade ju mitt körkort i fredagskväll och sen igår jobbade jag 11-21. Egentligen har jag sagt ifrån mig jobb nu men jag hade tagit det här passet åt en kollega sedan ett bra tag tillbaka. Dock var det personalbrist (dom sliter så därför är det hemskt att se) så jag fick erbjudande om att jobba idag också men jag erbjöd mig bara 8-15 för att jag ville komma hem i tid men det gick inte att få ihop så istället kom jag hem i tid. Hur som helst trodde jag att det skulle bli svårare att komma in i jobbet igen än det blev. 
 
Dock har jag haft ont i huvudet HELA dagen. Jag vet inte om det är för att jag slappnade av nu efter flytt, körkort och första kursen. Men de stunder som huvudvärken var bättre var jag ut och körde en runda med mamma och Robin och sen en bit med pappa påvägen hem. Jag vill ju inte släppa och glömma allting nu. Dessutom har jag lite finlir att öva på fortfarande.
 
// Elaine
 

Höstpromenad i skogen

 
Bilder från promenaden i måndags när jag visade Niclas runt i skogen. Det var så höstigt i luften men nu när man ser på bilderna ser man att löven bara har blivit gula. Jag ska försöka fånga dem på bild när de har blivit mer oreangea och röda. Dock tror jag inte att det är långt dit,
 
// Elaine
 
 

7/10-16 Första kursen avslutad & Firarmiddag

 
Igår satt jag med examinationsuppgifter så pass (Deadline var kl.16) att jag var helt när jag skulle åka hem hem. Men trots blåsten var det skönt med lite frisk luft på väg till tåget. Men på resan hem höll jag på att somna - fast att jag var tvungen att göra några skisser. Så det gick sådär. 
 
Sen hemma blev det middag för att fira mitt körkort, bättre sent än aldrig. (Tårtan vi firade med förra veckan var hos Niclas.) Sen var ju första kursen på programmet slut också och det är ju kul att jag tog mig igenom den. Dock har jag ju inte sett om jag är godkänd än. Men jobbat hårt, det har jag gjort.
 
// Elaine

6/10-16 I slutet utav första kursen

 
Oj. Ingen uppdatering på nästan två dygn! Vad har jag varit då? Jo, inne i en examinationsuppgift som skulle vara klara klar kl.16 idag. Så hela dagen igår (till kl 22) satt jag med detta (förrutom att jag följde med och vinkade av Niclas vid tåget) och från kvart över 8 imorse till 15.30 idag. Så lagom slut är jag. Men imorgon kommer en sista del på examinationsuppgiften och sen har jag lite att skissa ikväll.
 
Konstigt nog är det när jag kommer igång så här som jag tar tag i damsugning, tvättning, träning och bloggning också. Så därför måste jag försvinna in i pluggbubblan igen nu.
 
 
// Elaine

4/10 -16 Kanelbullensdag...

 
Idag har jag haft en lätt kurs i LABC (Livsfarligt läge, andning, blödning, chock o cirkulationsvikt) inför arbetet i nästa vecka. Sen fick vi en sista uppgift. Så efter lunch försökte jag börja med den men innan middagen kände vi att vi behövde komma ut i friska luften (Idag gick vi inte lika långt som igår då vi gick nästan en mil). Så vi tog en promenad och råkade falla för det där med kanelbullensdag...
 
Sen blev det i alla fall lax och burgur till middag.
 
// Elaine

Blommiga, guldiga och gulliga

 
Cubus - 39 kr (ord.79 kr)
 
Dessa söta blomörhängen köpte jag i tisdag som en present till mig själv. Så i helgen invigde jag dem. 
 
// Elaine

Sascha Pieterse

 
 
Med nytaget körkort känns det kul att lyssna/titta på denna video med PLL-skådisen Sasha Pieterse. 
Dock vill jag påpeka att jag är väldigt försiktig i traiken och sen har jag ju prövotid i 2 år.
 
// Elaine

3/10-16 Presentation utav andra projektet

 
Idag har vi haft presetationer utav det senaste projektet. Första kursen är slut på fredag så vi börjar runda av den nu. Det fattas bara en examinationsuppgift (+ lite småsaker som jag ska göra klart/skicka in). Hur som helst så gick presenationen bra. Jag var så nervös och spänd inför den i helgen så det var en lättnad när det var redovisat idag. Bra feedback fick vi också då en lärare (som vi inte haft än) och forskare i design tyckte att vi skulle försöka sälja in våran idé till ett företag.
 
Sen var det ju ett så himla härligt höstväder idag så jag tog med Niclas ut på en promenad. Han har ju inte sett omgivningarna där jag bor än, till fots. Sen efter det skypade jag med Alexandra och Ann-Kristin. Som jag saknar dem!
 
// Elaine

Outfit 2/10-16 Höstiga färger

 
Topp - Lager 157 / Kjol - Lindex / Örhängen - Ur&Penn / Skor -. Scorett
 
Här är min höstiga outfit i camel, rött & Guldfrån 95-årskalaset igår.
 
// Elaine

Blommigt sett

Printed Cropped Woven Top
Clara Henrys kollektion
www.ikon-next.com
299 kr/delen
 
Jag älskar kläder i sånt här blommönster. Speciellt om man matchar det med klackar och fina smycken. Detta sett kommer i från Clara Henrys kollektion.
 
// Elaine
 

95-årskalas

 
 
Idag har jag varit på 95-årskalas hos min granne. Hon har alltid varit som en extramormor så det var kul att vi fick komma. Så det blev mer tårta. Dock tyckte jag att det var nyss som hon fyllde 90 år men tänk att tiden går så fort.
 
Sen efter kalaset skjutsade pappa och mamma Niclas och mig hem till mig tillsammans med en säng också. Jag har fått en av Josefin och Ian så nu slipper Niclas sova på luftmadrass hos mig. 
 
// Elaine

Härligt limegrön

 
Jag har aldrig blivit så nöjd över en städgrej men när jag hittade den här i en fyndlåda för 10 kr gav jag från mig ett " Åh titta!!". Grejen är att jag har tänkt att köpa en dammvippa för att damma min lampa men den här minivarianten som också har en så härlig färg var ju fantastisk!
 
// Elaine

1:a Oktober 2016 -Körkortstårta

 
 
Igårförmiddag slängde jag mig hem till mamma och pappa. Men det höll på att inte bli av för att jag höll på att missa tåget. Men efter spring de senaste metrarna han jag på tåget 1 minut innan det gick. Jag var så trött på mig själv när jag slog mig ner. Speciellt när det sen inte gick en buss som jag hade planerat och sen blev det dessutom  inget pluggat på tåget.
 
 
Så fredagskvällen och morgon igår var inte bra. Men det blev bättre när jag fick komma hem och äta lunch, prata lite med mamma och Pappa och sen åka till Niclas. Niclas och jag tog en provtur i hans bil till affären och gud vad nervöst och konstigt det var. Haha 
 
Sen blev det middag med hans familj och efter det blev det tårta för att fira mitt körkort. Jag fick välja tårta så det blev en med hallon, maräng, choklad och marsipan.
 
// Elaine
 

Outfits September 2016

 
 
 Mycket brunt blev det i september! Utav dessa outfits gillar jag nog första bäst.
 
// Elaine
 
 

Sista September 2016

 
 
 
Jag har vaknat upp till ett soligt första oktober. Men igår var det sista september. Solen sken men tyvärr var jag jättestressad över grupparbetet. Dock var jag så trött efter senaste månaden och grupparbetet att energin var låg mot eftemriddagen. Under kvällen hängde det över mig så jag tog en cykeltur på kvällen för att få komma ut lite. Sen blev det bara vilande hemma. 
 
// Elaine

RSS 2.0