Hemma igen!

 
 
Vad härligt det var att komma upp över molnen. 
 
Igårkväll efter 10 landade Niclas och mitt plan från Paris på svensk mark igen. Vi har haft några otroligt bra dagar i Paris och det känns tråkigt att det gick så fort men samtidigt ska det bli skönt att kunna prata svenska igen. Men det har gått välifigt bra med både språk och hitta fram. Det jobbigaste var flygresan hem innan vi landande och lite innan vi landade i Paris för då hade jag lock för öronen som gjorde så otroligt ont. Det gick inte heller att få bort. 
 
Ja, ja nu är det tillbaka till verkligheten som gäller. Tyvärr. Jag saknar redan Paris. Men jag lovar att jag ska berätta mer om hela resan sen. Det kommer vara mycket inlägg om det nästa vecka. Nu väntar jobb före.
 
// Elaine

Dolce Gabbana

 
Dolce Gabbana
 

Dolce Gabbana crop top, 5 060 SEK / Topshop petite shorts, 365 SEK / Dolce & Gabbana high heel sandals, 5 215 SEK / Dolce Gabbana dolce gabbana handbag, 8 530 SEK / Forever 21 analog watch, 150 SEK / MARC BY MARC JACOBS colorful jewelry, 1 300 SEK / Paul Joe Beaute lip gloss makeup, 130 SEK
 
Denna outfit bara älskar jag! Jag äslar blommmänstret och att allt matchar för bra ihop. Jag bara älskar älskar älskar det. Men är det Dole Gabbana så kostar det. 18000 måste man betala för toppen, sandalerna och väskan.

Skimrande från Nelly

 
Jag bara älskar dessa två skimmrande klänningar. Den översta är från kostar 550 kr och ned under kostar 500 kr.
 
// Elaine
 
 

Nothing to hide bag

315 kr Nastygal
 
 
Detta är en sak från Nastygal som jag verkligen älskar (lite tillskillnad från inklägget i fredags). Dock är den ju inte så praktisk men jag bara älskar kombinationen av transparant, svart och guld.
 
// Elaine

Som hund och katt

 
 
Aww vad sött det är när olika djur tycker om varandra så mycket. I detta fall när katter och hundar kommer överrens. Stillbilden här över är ju bara för söt!
 
// Elaine

Black and Olive

 
Bonprix 299 kr
 
Här är min nya bikini som jag fick på posten i förra veckan. Jag älskar denna modell!
Som sagt ville jag ha den även förra året men då hann den ta slut. Den verkar vara populär.
 
// Elaine

Bubbly Caramel

 
Jag köpte och testade den här nya chokladkakan från Marabou i helgen. Den var riktigt god måste jag säga - men mäktig. Vilket är bra för då räcker den länge. Jag gillar hur chokladen både smälter i munnen. Mmmm!
 
// Elaine

Outfit 25/4-14 Blått & Blommigt

 
 
Topp - VILA / Kjol - H&M / Sandaletter - Skopunkten / Örhängen - H&M / Armband - Asos / Klocka - Ur&penn 
 
Här har vi min outfit från i söndags. Jag invigde min nya kjol. Färgkombinationerna och annat blev riktigt bra. 
 
// Elaine

Paris, Här kommer vi!

 
Bildkälla: www.bhmpics.com
 
 

Feel the magic in the air!

 
 
Jag tror jag hittat en ny favoritlåt som är lite lika som "C´est la vie" me Kahled. Den här lika underbar och den gör mig så glad. Den är relativt ny också då den släpptes i mars i år.
 
De senaste dagarna har resfebern smygit sig på. Jag är lite skraj. Men när jag lyssnade på den här låten blev jag så glad och jag börjar förstå att jag förhoppningsvis snart får återse Paris(peppar peppar). Lycka!
Den här kommer spelas på repeat hela dagen!
 
// Elaine

Goda tårtor

 
Igår åt vi detta. Mormor älska Karl-Gustav tårta så därför äter vi ofta en sådan när vi är där. Den här hade de dock missat marängen i... Men det var otroligt söt och fin! Sen var smörgåstårtan riktigt mäktig och god. 
 
//Elaine

Morsdag 2014

 
Imorse var jag och röstade (Första gången för mig). Sen har jag varit hos mormor resten av dagen med mamma och lillebror för att fira morsdag. Mamma fick dessutom den här oreangea buketten igårkväll. Hon skulle väl ha något hon med när det är morsdag. Lilla söta mamma.
 
 // Elaine

Körsbärsblom

 
Tänk att körbärslblommorna har redan blommat färdigt här. Tur att jag hann ta lite fina bilder. Jag älskar verkligen när träden blommar och måste fotografera det varenda år.
 
// Elaine
 

Outfit 24/5-14 - Svart & Beige

 
Topp - H&M / Kjol -. New Yorker / Örhängen - Claire´s i Paris , köpta för fem år sedan / Ballerina - Skopunkten / Kilklackar - Bikbok
 
Så här såg gårdagens outfit ut. Jag har två par skor men ska jag vara ärlig hade jag bara ballerinaskorna (trots skavsår... hur ska det går i Paris?).
 
// Elaine

Jobb och fika hos farmor

 
 
 
Idag jobbade jag ett kort pass från 8-14 och sen åkte jag, pappa och lillebror till farmor direkt (eftersom det är morsdag imorgon). Vi fikade lite. Min faster hade köpt macarons för min skull. Till middag blev det sen hemmagjort pizza och nu väntar lördagsmys för mig själv framör lite serier. 
 
// Elaine
 
 

Från långt till kort

 
Dessa jeans var långa men jag klippte av dem till knälånga eftersom jag är ibehov av ett par Chapribyxor och de här var dessutom lite för långa. Men annars helt perfekta.Jag ser dock nu att jag inte har klippt riktigt rakt..Jag får fixa till det ser. Fast vad gör det egentligen? haha
 
// Elaine
 

Pricken

 
Igår var en lite sorglig dag. För att från och med igår finns inte Niclas katt Pricken längre. Han har mått så dåligt en längre tid. Det har bokstavligt talats synts på honom på alla sätt. Så han har det bättre nu. Men det är ändå sorgligt att skriva det här. Man fäller en liten tår när man tänker på att man aldrig kommer se honom något mer. Han och hundarna är trots allt de djur som jag kommit närmast. (Plus Carinas katt och min morbrors förra hamster). 
 
Hejdå fina Pricken. Vila i frid.
 
// Elaine

23:e Maj 2014

 
 
Idag har jag varit med Niclas. Vi har planerat lite inför resan men mest suttit och lidit av värmen. Vi åt glass med Niclas föräldrar också. Sen var vi till mig och åt grillat på kvällen. Jag försökte också skissa lite nu på kvällen.
 
Han har förövrigt precis flyttat hem igen efter nio månader på folkhögskola. Lite sorgligt är det eftersom det var så mysigt där. Men nu bor han närmare igen så det är lättre att åka. 
 
// Elaine

Resultat

 
Igår fick jag reda på att jag klarade den svåra grammatiktentan i franska som jag skrev förra fredagen. Det kändes otroligt skönt och jag är stolt över mig själv för jag trodde faktiskt nästan att det var omöjligt att klara den. Så har jag aldrig kännt över en tenta. Även om högskoleprovet också var svårt men där behöver man ju inte passera en gräns för att bli godkänd...
 
Jag har lärt mig mycket av den här tentan. Dels grammatiskt och hur viktig grunden är men dels också mycket nytt. Sen har jag framför allt lärt mig att det går, även när det är som mörkast och jag har börjat förstå hur det är man pluggar på universitet. Det tog ett tag men jag tror jag börjar förstå. Dock vet jag inte om det är plugga som jag vill fortsätta göra... Univierstietet är verkligen riktigt svårt och jag tycker alla är duktiga som klarar av det.
 
// Elaine

Weird & Pink

131 kr / 756 kr - Nastygal.com
 
Nastygal har mycket konstiga saker. Vissa är väldigt roliga, unika och fina medan vissa inte alls passar min stil. Detta är någonstans mitt i mellan. Jag gillar lekfullheten - om det matchas med något enkelt. Men det känns som att antingen hatar de flersta detta eller så älskar de det. 
 
Hiss eller diss?
 
// Elaine

22:a Maj 2014

 
 
Vad varmt det har varit idag! 25 grader va? Eller mer? Jag var nyss och tränade i en varm hall och kände hur svetten bara rann om mig hela tiden pågrund av värmen bl.a. Annars har jag mest suttit ute idag och försökt att skissa lite. Jag var ner och handlade lite mellanmål, samt hämtade ut paket också. Jag ska ta lite mer frukt nu och kika på någon serie.
 
// Elaine 

Favoritbiknis 2014

 
Twilfit .495 kr / Cubus 169 kr / Victoria Silverst för Lindex  269 kr / Cubus 149 kr/ Victoria Silverstet för Lindex 299 kr / Twlifit - 569 kr /
 
Dessa är mina favoritbiknis (förrutom de jag själv äger) för i år. Som ni ser finns det ett genomgående tema - Balconett och halterneck. Men favoriten är nog ändå den svarta i mitten. Cubus, Lindex och Twilfit kan de när det gäller biknis!
 
// Elaine

Resgalen

 
Fast att jag ska åka till Paris blev jag lite avundsjuka när jag fick höra att pappa hade vunnit en resa till Milano här om dagen. Det land som jag mest vill besöka efter Frankrike (som såklart toppar listan ändå) är just Italien med Rom, Florens, Venedig och Milano. 
 
Dessutom fick jag höra om en resa till Nice och Cannes som också gjorde mig riktigt sugen på åka dit inom kort. Frida skulle också åka till New York vilket också gör mig avundsjuk! 
 
// Elaine

Kvarj & Hårt bröd

 
 
Idag har jag jobbat kväll. Före det var jag imorse ut och gick i solen. Sen blev det plötsligt regn och jag gick in och åt. Eftersom jag har fastat idag var min middag kvarj och en liten hård macka. Första gången jag smakade den där kvarjen gillade jag den inte men nu tycker jag faktiskt att den är god. Dock hade jag nog inte klarat att äta den utan passionsfrukten...
 
// Elaine

Peach

 
Peach
 
 
Ted Baker peplum jacket, 1 970 SEK / MOTHER super skinny jeans, 960 SEK / Gianvito Rossi slip on shoes, 4 730 SEK / John Lewis pink handbag, 320 SEK / Kate Spade initial charm bracelet, 645 SEK / Alexander McQueen white cateye sunglasses, 2 590 SEK / Burberry beauty product, 175 SEK
 
Jag älskar denna coola jacka! 
 
// Elaine

21:a Maj 2014

 
 
Igår var en lugn dag för min del. Innan lunch var jag ut och sprang i skogen. När jag kom hem hoppade jag sen lite hopprep och gjorde några styrkeövningar. Annars försökte jag göra lite arbetsprover men utan inspiration...
 
Vi får se hur allt blir idag. Jag känner att det mesta jag gör nu är att gå och vänta på Paris så det gör mig lite irriterad på mig själv att jag inte får något annat gjort. Hur som helst skiner solen idag så jag ska vara glad.
 
// Elaine

Outfit 17/5-14 Barbent i svart & vitt

 
Topp - Farmors gamla / Kjol .- Gina Tricot / Ballerina - Skopunkten / Klocka - Ur&Penn / Armband . Asos / Örhängen - H&M 
 
Så här gick jag klädd i lördags. Det var första gången jag var barbent i år - lite ovanligt och kallt när det blåste. Men såklart riktigt härligt att äntligen kunna vara det igen.
 
// Elaine
 

En vecka till Paris

Bildkälla: www.mediatoday.com 
 
Igår jobbade jag ett kort extrapass från 13-19 men det passade bra när det ändå regnade. Dessutom Jobbade också Frida. Sen när jag kom hem kollade jag på CSI och Project Runway allstars. Mer än så var inte min måndag.
 
Nu måste jag dock sätta igång men allt som ska göras innan Paris (Idag är det bara en vecka tills vi åker!) Det mesta är som sagt klart men jag vill kolla upp vägen till hotellet och lite sånt innaN vi åker. Dessutom ska jag bestämma mig för vad jag ska rösta på i EU-valet, kanske göra arbetsprover, träna och sola. 
 
// Elaine

Varm vårkväll

 
 Dessa bilder tog jag i lördagskväll när jag tog en liten promenad. Jag älskar detta, när fåglarna kvittrar i skogen och solig kväll. Idag när vädret inte är lika bra drömmer man om detta (även om jag dock tycker det måste finnas dåliga dagar för att det ska kunna finnas bra också). 
 
// Elaine
 

19:e Maj 2014

Denna härliga bild tog jag igårimrose när jag gick till jobbet.
 
Igår jobbade jag från 8-18. Sen när jag kom hem åt jag middag och tittade sen på en film, efter att jag betalat några räkningar.
 
Idag ska jag planera lite saker inför Paris bland annat. Jag är en sådan som är ute i rysligt god tid. Niclas är absolut tvärt om. Haha
 
// Elaine

Blå med volang

 
99 kr (50 kr med min rabatt), ord. 199 kr - H&M 
 
Denna kjol fick bli min för ett tag sedan. Lite svårmatchat kanske men färgen är så fin. Eftersom jag hade 50 kr i presentkort kostade den mig 50 kr,
 
// Elaine

Öppet hus på Wik

 
Några bilder från Wik-dagen igår. Så härligt det var med vädret! Niclas och hans klass var dessutom jätteduktiga.
 
// Elaine
 

17:e Maj 2014

 
Idag har jag varit ute hos Niclas folkhögskola på Öppet hus tilsammans med Pappa, min faster och Niclas familj. De visade upp vad de gjort under året. Vi fick både höra Niclas spela och sjunga. Sen tog vi en fika/lunch också. 
 
När jag kom hem var jag ut och tog en liten promenad också. Det är ju så härligt sommarväder!
 
 
// Elaine

Kurre

 
Den här ekorren alltså! Igår överraskade han mamma och mig med att sitt och kika in på oss sådär. Hade det inte varit för fönsterrutan hade det varit två riktigt superbra bilder! Se bara så söt han är! Jag hoppas bara inte att någon katt får för sig att ta honom från oss, vårt (nästan) nya lilla husdjur.
 
// Elaine
 

Klubba

 
Jag älskar de här stora och smarriga klubborna. Än så länge har jag bara smakat denna med hallon och granatäpple, cola och tropisk. Den här var riktigt god och colan är ju en klasiker men den tropiska var ocksp god.
 
// Elaine
 

16:e Maj 2014

 
Hej och hå, vilken dag! Klockan 6 imorse gick jag upp för att åka och skriva tentan. Först fick jag sällskap av Markus och sen av Josefina ( Hon skulle ocksp skriva tentan). Sen satt jag med tentan från 9-12 (Jag vågar inte tro något om den). Efter det fick jag sällskap en bit hem av en annan tjej som läst kursen. När jag kom hem pratade jag lite med mamma innan jag gick och jobbade ett kvällspass från 15-21. De sista två timmarna kände jag mig som en zombie.
 
Hur det än gick på tentan är jag glad att den är skriven och att jag nu kan fokusera på lite andra saker ett tag. 
 
// Elaine

Ciaté

 
 
 
Tänk att jag hittade detta kaviarlack från Ciaté på Rusta för 69 kr (Det kostar annars ca 200 kr). Jag älskar den vita pärlorna som passar perfekt till det mesta, t.ex vanliga pärlörhängen. Jag fick ett färggrannarer sånt här kit i julklapp också. Så nu har jag två färger att testa.
 
När jag visade Niclas detta undrade han varför jag skulle ha det och om det inte var svårt att ha det. Jag förstod inte vad han menade först men han trodde såklart att man skulle ha det på läpparna och att det var lite opraktiskt...haha
 
// Elaine

Hårnypor

 
Coop forum -  35 kr
 
Jag hittade dessa nypor på Coop och då jag tycker att jag har ont om sådant blev det ett hastigt impulsköp. Inte bra. Sånt ska jag ju hålla mig från.
 
// Elaine
 

Sista tentaplugget

 
 
Värre än så här har det sett ut på köksbordet de senaste dagarna...
 
Nu har jag bara ägnat mig åt plugg de senaste dagarna. Jag är så slut men ändå känns inget bra...Jag dock inte göra så mycket mer än att göra mit bästa imorgon. Jag känner att stressen både har lugnat ner sig nu men på samma gång så finns den där. Men det är såå svårt. Fransk grammatik är inte att leka med inte. Uttalet är mycket lättare enligt mig.
 
Igår var jag som sagt väldigt upptagen med detta plugg och sen på kvällen var jag och klippte mig. Jag blev riktigt nöjd. Jag får nog börja att sitta och sova då mitt hår blir så slitet på höger sida, som jag brukar sova på.
 
// Elaine

En ekorre

 
Den här bilden hade kunnat varit tydligare men vi alla vet att det inte är särskilt lätt att fotografera djur, speciellt vilda. 
 
Denna ekorre överraskade mig med att sitta ute på utemöblerna när jag var påväg ut. Vi båda kollade på varandra med förvånade ögon. Sen började han klätta mot mig men insåg att det var fel håll och vände därför om för att sedan kasta sig ut mot husvägen. Han klättrade längs den innan han tilsist slängde sig ut i den här granen. Jag han ikapp och fick som sagt den hör suddiga bilden.
 
Vad sånna ögonblick är roliga!
 
// Elaine

Outfit 12/5-14

 
Jeans - Cubus / Blus - H&M / Armband - Asos / Klocka - Ur&penn / Örhängen - Guldfynd / Skor - Skopunkten / Jacka - Freequent 
 
Här är dagens outfit från i måndags. Jag ser nu att jag borde ha haft ett linne under... Hur som helst gillar jag de ljusa färgerna kombinerade med guld.
 
// Elaine

Våtservetter

 
10 kr st - H&M
 
Jag hittade dessa våtservetter på H&M och tänkte att de kunda vara bra att ha med till Paris. Jag har redan börjat på packlistan för ett tag sedan. 
 
// Elaine

13:e Maj 2014 Efter regn kommer solsken

Bilden är inte tagen idag men nu har vädret börjat vänt igen, från regn i nästan två veckor till sol.
 
Idag har jag pluggat hela dagen. Dock har det gått så himla fort. Det kändes bra imorse men nu börjar jag bli riktigt stressad. Jag har bara två dagar till på mig... Jag hade hoppats på en promenad imorgon men vi får se om jag hinner med det....
 
// Elaine
 

Inspired from the 60´s

 
H&M - 49:90 kr
 
Dessa örhängen fick jag gratis då jag fick ett presentkort på 50 kr förra gången jag handlade på H&M. Så jag gick in och valde dessa som jag funderat på att köpa förrut men sen fått mig bestämma mig för att jag egentligen inte behövde. Men nu var de ju gratis och då är det ju inte samma sak. Eller hur? haha
 
// Elaine
 
 

Jeans bustier

 
Den är blåare än den ser ut att vara på bilden.
 
149 kr H&M 
 
Jag älskar den här.  Önskar kanske att den hade varit en klänning istället och med lite bredare axelband.
 
//Elaine
 
 

Sista lektionen för terminen

 
Idag har jag varit iväg till universitet för den sista lektionen för den här terminen. Så nu har jag ingen hjälp från min lärare (han var riktigt bra!) dessa få dagar innan tentan. När jag kom till skolan satt förresten Josefina där, vilken var en lite trevlig överraskning. Det hjälper lite att få lätta alla jobbiga tankar om tentan med någon som förstår vad man menar. 
 
Eftersom jag fortfarande är lite förkyld och kände ett stort behöv av att plugga blev det ingen träning nu på kvällen. Efter många om och men dock då det här är sista träningsveckan för i vår...
 
Nu tänkte jag belöna mig mig lite Tv-mys. Ikväll, kl 22, börjar nämligen en ny säsong av Project Runway All stars med Ayssa Milano. Det tänker jag inte missa! 
 
// Elaine
 
 

Outfit 10/5-14 - Väst & Puffärmar

 
Blus - H&M / Väst - H&M / Jeans - Cubus / Boots - Ellos / Örhängen - Present från Danmark / Armband - Gina Tricot 
 
Så här gick jag klädd i lördags. Jag älskar denna väst (som jag köpte för ungefär 5 år sedan), speciellt tillsammans med jeans i samma nyans. 
 
// Elaine

Kläder från ESC 2014

Jag älskar sångeskans från Tyskland med en härlig färg och konstrast kombination.
 
Jag stilen som Irlands sångeska Can-Linn hade.
 
Det var ett bra vala att byta ut byxdressen mot en klänning!
 
 Älskar att Italien körde på på den romerska stilen. Klockrent!
 
Det var riktigt fint med regnet och en gnistrande klänning i Spaniens bidrag.
 
Gillar enkelheten i Nederländernas show och hennes söta klänning.
 
Azerbajan hade en riktigt fin bakgrund. Speciellt den som jag inte kunde hitta bilder på, som såg ut att vara jättelika slottsfönster.
 
 Älskar även denna look från favoriten Ukraina.
 
Det var riktigt fint med vattenfall i bakgrunden och isprinssessan i Montenegros show.
 
Vinnarens klänning var ju också riktigt snygg. Samt eldvingarna i bakgrunden vid ett tillfälle.
 
Bilder lånade från Eurovision.tv
 
Innan vi lämnar Eurovisioncirkusen bakom oss tänkte jag skriva ett sista inlägg om kläderna och scenografin - något som för mig betyder mycket. Dessa över är mina favoriter, oavsett hur låtarna var/gick.
 
// Elaine

Rabarberpaj

 
Idag har varit en ganska tung söndag. Jag är otroligt stressad över tentan på fredag. Min hals är dessutom inte okej fortfarande så det är jobbigt att prata. Jag har hur som helst försökt att plugga så mycket som jag orkat och kunnat idag. Sen blev det lite rabarberpaj till fika också.
 
Jag fick en kommentar om att det känns som att jag bara röstar på Frankrike i Eurosvion bara för att jag tycker om landet. Så är inte fallet. Jag älska de låten och det är många gånger som jag inte alls hållit på Frankrike då jag inte gillat deras låtar, t.ex var deras låt 2011 med  Amaury Vassili inte alls bra enligt mig. När vi ändå är inne på saker jag inte gillar med Frankrike kan jag nämna vin, att de inte vill prata engelska så gärna och Champagne bl.a. 
 
// Elaine

Mina åsikter om Alkohol och rökning

 
Jag tog bort det här inlägget samma dag som jag hade skrivit det för att jag blev osäker på om det var rätt att ha det ligga på bloggen. Jag vill inte trampa någon på tårna. Men jag fick en kommentar om en som ville se det igen och det tackar jag för (!) och postar det därför här igen. Sen har jag lagt till några ord under.
 
Jag har valt en sak i livet och det är att inte röka. Dessutom valde jag att inte dricka alkohol innan jag blev 18. Det där med alkoholen har jag ofta fått höra eller känna att jag är mesig. Fast att jag stått på mig själv har jag dock kännt ett utanförskap av det här. "Man blir ju liksom inte lika rolig" och fattar inte alltid vad som är roligt. Men det har inte skadat mig av att jag aldig druckit mig full, eller tagit ett bloss. Utan istället känner jag mig starkare efter att behöva växa upp och jämt försvara sig och säga nej när man inte ville dricka som alla andra. Det har faktiskt varit ganska tråkigt att ständigt behöva försvara sig, mot bl.a kompisar, även om jag aldrig kännt behovet av att röka eller dricka och istället blivit ännu mer fast vid min sak när man ständigt fått försvara mitt beslut.
 
Vad jag menar är att jag aldrig har sagt " Jag är stolt över mig själv" så andra har hört det, men nu gör jag det. jag tycker att det är så sorgligt att normen idag säger man man ska dricka sprit när man är 13/14. Det finns väl andra roliga saker att göra? Och jag tycker det är synd att det är så självklart att ungdomar röker. Är det ingen som läser på cigarettpaketet idag? "Att rökning dödar"? 
 
Jag kan till en viss del köpa det att det är okej att äldre kommit in i ett nikotinberoende men idag vet ungdomar mycket väl hur farligt det är. Jag känner bara avsmaken av den där äckliga cigaretten som gör mig till en passivrökare, bara för att folk en gång i tiden skulle vara coola och gå på grupptrycket och testa rökning, för att sedan fastna. Jag vill inte andas in massa gifter, bl.a det som användes i koncentrationslägrena. Det finns inget bra med rökning och jag mår illa av tanken på hur mycket cigaretter som säljs och görs här i världen. Detta skrämmer mig.
 
Det här är det mest provocerande inlägg jag skrivit. Men många vet redan att jag tycker så här. Jag har dessutom alltid velat sagt det här och jag hoppas de visar yngre att det finns de som inte röker, feströker och dricker sig fulla varje helg. De som gör det valet för göra det (även om jag hatar den passiva rökningen och lukten som det medför). Innbilla bara inte andra det "att det är coolt" bara. T.ex om min pojkvän, Niclas började röka ellr snusa för den delen skulle jag nog faktiskt inte kunna acceptera det. Det skulle påverka mig, omgivning och jag skulle framförallt inte kunna se honom förgifta sig själv. 
 
Sen gör alla som de vill och jag förstår mycket väl hur svårt det kan vara att sluta. Men just därför tycker inte jag att man ska börja. Alla borde tänka ett steg längre. Jag tycker att det är bäst om vi begraver den här ovan i samhället och slutar vara beroende av saker. 
 
Jag mår toppen utan cigaretter och massa mängder alkohol varje helg. 
 
Kommentarer? Någon som vill hålla med mig? Säga emot mig? 
 
Update: Jag måste bara  påpeka att jag hoppas att ingen har tagit illa upp av detta inlägg. Sen är den punkten om det med Niclas självklart något som är lätt att säga nu och jag skulle inte kunna säga åt honom att inte röka eller inte. Men jag skulle inte kunna undangömma att jag tycker det är dåligt. För det sista vill jag också säga att jag visst dricker lite idag och ser inget fel med att dricka alkohol. Ett glas vin till maten håller jag med om kan vara socialt (även om jag inte gillar vin och istället dricker cider). Jag menar bara att de det är en sådan norm att dricka och röka vid ung ålder idag och jag vill berätta hur jag resonerar.
 
// Elaine
 

11:e Maj 2014

 
Igår var jag iväg till Niclas. Han hämtade mig med bilden efter halva vägen och så handlade vi middag inna vi åkte  vidare till honom. Där vi sen var ut och hälsade på fåren och sen såg Eurovision med några andra på elevhemmet.   
Angående vinnaren har jag inte någon riktig åsikt eftersom att inte låten tilltalade mig. Men det var ändå en fin stämning trots att jag tycker att politken har tagit för mycket över hand av tävlingen nu.
 
Frankrike fick dessutom bara två poäng och hamnade sist. Ett poäng fick de av oss. Var det pågrund av min röst? Haha 
 
Nu har jag kommit hem och ska plugga hela denna söndagseftermiddag! 
 
// Elaine

Blink

 
 
Jag har hittat dessa goda pastiller. Jag trodde faktiskt inte att de skulle vara så goda som de faktiskt var. Laktris var min favorit, även om den lila, svartvinbär också var god. Det roliga var också att de fanns olika motiv på förpackningarna som förövrigt var hur söta och smarta som heltst. Hur sött är det inte med den lilla diamanten i hörnet t.ex?
 
Är jag den enda som inte stött på de här tidigare?
 
// Elaine
 

Eurovison-final

 
En av de bästa Tv-kvällarna på året är finalen av Eurovison song contest, nu ikväll. Det är alltid lika spännande och roligt. Eftersom att Irland åkte ut i torsdags, som jag anade, hejar jag på Ukraina (Numret var riktigt bra) och Frankrike (som man får se live ikväll för första gången). Självklar hejar jag ju lite på Sverige också. Sen är även Malta en fin och bra låt enligt mig. 
 
De som jag tror vinner är Österrike. Det kändes ganska självklart under andra semifinalen. Jag tror också att det kommer gå bra för Armeninen. Sverige ska ju också vara favorittippat så det ska bli spännande och se hur det går.
 
När det kommer till mindre bra låtar gillar jag inte Vitryssland och Rumänien.  När samma par tävlade för Rumänien för några år sedan var de mina favoriter men nu tycker jag bara att de skriker i den här låten.
 
// Elaine

Outfit 8/15-14

 
Skjorta - Cubus / Byxor - H&M / Boots - Buffalo London, Zalando /Örhängen - H&M 
 
Här har vi två favoritplagg tillsammans. Jag vill alltid ha den här skjortan i min ägo. Den får t.ex aldrig gå sönder.  Dock blev det stövlar istället för bootsen tillslut då regnet öste ner i torsdags.
 
// Elaine
 

Rea på Laredoute

 
 

 
Blusen (finns i svart också)  - 169 kr / Bältet - 99 kr / Shorts - 143 kr
 
Idag vaknade jag tidigt igen. Istället för att göra franskt test som igår, kollade jag runt på nätet och hittade en rea på laredoute. Skulle jag inte åka till Paris snart hade jag beställt hem detta. 
 
Idag tror jag förresten inte att det blir någon tråning eftersom jag var så hes igår och känner mig inte på topp för träning idag. Det är så himla tråkigt då jag missat Core-passen nästan varje gång den senaste tiden. Jag har oftast jobbat. Nästa vecka är annars sista veckan men då har jag också en sak inplanerat. Typsikt. Jag får vänta tills i höst.

Krans

 
 
Glitter - Kampanj 99 kr (ord 149 kr)
 
Denna krans köpte jag på glitter förra veckan. Jag har tänkt att ha den till midsommar då jag aldrig kan, hinner eller hittar blommor så jag kan göra en krans själv. Dock hade jag tänkt välja en mer färgglad krans men de som fanns passade inge bra på mig och mitt tunna hår så det fick bli den här. Det är väldigt lättmatchad och superfin i sin enkelhet. 
 
// Elaine

9:e Maj 2014

 
Bilder på en söt liten igelkott som jag mötte i måndags.
 
Den här dagen ser lika ut som i tisdags. Plugg hela morgonen och sen jobb nu på kvällen. Vi får dock se om jag kan jobba då jag har haft otroligt ont i halsen och undrar om jag håller på att tappa rösten... På grund av det vaknade jag kl 6 idag. Fast jag kunde sova längre kunde jag inte somna om så istället gjorde jag små franskatest på nätet.  Det var ju lika bra att börja pluggandet direkt. 
 
// Elaine

Fika med Maria & Sevana

 
 
Imorse hade jag lektion kl 8. Innan dess var jag nära på att somna på vägen dit. Efter det mötte jag sen upp Maria och sen kom Sevana. Vi satt oss och fikade/åt lunch. Ni ser alla godsaker här över inklusive Sevana och mig. Jag åt den supergoda morotskakan. Efter det drällde vi lite på stan innan jag åkte hem med Niclas. Sen dess har jag pluggat lite och snart blir det Eurovision. 
 
Jag hade en jättebra dag med dessa två relativt nya, härliga  kompisar. Tyvärr kunde inte Josefina följa med, men det blir en anna gång förhoppningsvis. 
 
// Elaine

Heja Irland!

 
 
Ikväll hejar jag som sagt på Irland. Dock blir låten kanske lite seg på scenen vilket kanske gör att folk inte röstar. Men jag tänker rösta och hålla tummarna i alla fall eftersom jag tycker den är så fin.  Hör och häpna! jag fick dessutom reda på igår, att låten bl.a är skriven utan en fd elelv på min förra (världen bästa gymnasium) skola - Patrizia som var med idol 2007.
 
Sen måste jag säga att Ukrainas låt växte sig starkare i tisdags under tävlingen. Både den och Irland förtjänar en vinst enligt mig.
 
// Elaine

7:e Maj 2014 - Tentaplugg

 
Idag har jag tentapluggat inför tentan nästa fredag. Dock gick det bättre igår än det gick idag och det känns inte bra. Ibland är jag nervös och ibland inte. Men jag måste försöka hålla mig lugn nu så jag lägger tiden på att plugga istället för att vara nervös.
 
Hur som helst blev det en supergod plocksallad till lunch och nu lax med bulgur till middag.
 
// Elaine

Outfit 5/5-14 Jeans

 
 
Jeanskjorta - H&M / Byxor - H&M / Sneakers - Skopunkten / Solglasögon - New Yorker / Örhängen - Gina Tricot / Ring - gammal /  Jacka - Freequent 
 
Så här gick jag runt i måndags. Jag älskar kombinationen av jeans, beige och guld. Mina solglasögon piffar sen upp det hela ännu mer.
 
// Elaine

Det blommar

 
 Jag älskar när körsbärsträden blommar! 
 
// Elaine

6:e Maj 2014 - Plugg & Jobb

 
 
Idag gick jag upp vid halv 8 och åt en god frukost. Sen satt jag mig och pluggade till 2, med lite avbrott för lunch. Vid 3 började jag sedan jobbet så nu har jag rast. Sen när jag slutar ska jag skynda mig hem för att se Eurovision. Jag är missa Sanna men sånt är livet det är ju ändå bara tre min och dessutom snabbprepris.
 
// Elaine

Eurovision 2014

 
 
Min topp 10 
 
1 Irland - Jag bara älskar känslan i den här låten. 
2 Frankrike -  De första raderna har jag gått och nynnat på i flera dagar. Den är egenligen ganska löjlig men något bra är det med den, förrutom att de sjunger på franska. haha
3 Ukraina - Har gillat denna sen första gången men det är inte riktigt helt perfekt för att den ska komma etta. Även om refrängen sätter sig.
 
Ikväll är det ju första delfinalen i Eurovison och här äver ser ni min topp 3. Under ser ni vilken låtar jag istället tror kan ligga i topp.
 
Det finns faktiskt inte många låtar som jag tycker är så där riktigt dåliga fast att jag först tyckte att Eurovion inte kom med något bra alls i år.  Det krävs att man lyssnar på låtarna några gånger. Danmark,Malta, Sweichz, Spanien Sverige, Isreal, Porugal, Nederländerna är några länder som också är bra. t.ex. Sen har jag märkt att jag har börjat tycka om musik med inslag av country, riktiga instrument. T.ex Malta Nederländerna och favoriten Irland. 
 
Tippar kan komma i topp
Finland
Armenien 
Norge
Ungern
Österrike
Montenegro
Sverige
 
Någon annan som har hittat en favorit?
 
// Elaine

5:e Maj 2014

 
Igår jobbade jag långdag och imorse var jag i skolan - därav den sega uppdateringen.
 
Hur som helst har det varit en bra och fin dag idag. Jag träffade på både Markus och Amanda på bussen. Sen tog jag och Markus sällskap påvägen till skolan. Väl i skolan satt jag mig och pluggade i två timmar innan lektionen. På lektionen kände jag mig sen ganska positiv, till skillnad från förra veckan. 
 
Efter det gick jag ner på stan en snabbis innan jag satt mig på bussen hem och läste franska. När jag kom hem blev det middag, lite mer plugg och sen nu träning. Inte den mest energifyllda från min sida dock.
 
// Elaine

Lila & Grönt

 
Älskar dessa förger ihop!
'

By the lake

 
 
Här är några magiska bilder från förra söndagen.
 
Det är så otroligt vacket och mysigt med sånna här kvällar. Jag skulle kunna sitta där hur länge som helst.
 
// Elaine
 

Lamm

 
Här är några mysiga bilder på lammen som vi träffade i veckan. De gör så roliga saker: 
 
Efter att jag hade tagit bilderna på de där vilande två på stenen  såg de plötsligt mig (fast att jag hade stått där ett tag). Då for de upp på sina vingliga ben, spärrade upp ögonen och skrek bää.
 
Sen fick en gång fick ett lamm för sig att han är hungrig och attackerar sin mamma sammtidigt som han viftar på svansen som en galning. Haha. 
 
Tillsist var de också roliga när de alla stod blixtstilla under ett träd (utan löv) när de började regna. Det var ju inte särskillt mycket till regnskydd menar jag...
 
// Elaine

3:e Maj 2014

Jag i onsdags
 
Idag har jag jobbat från 8-18. Jag tror dock jag har åkt på en förkylning för jag har haft ont i halsen hela dagen och nu har jag ont i huvudet. Men jag får ha en lugn myskkväll framför tv:n och ladda upp inför en arbetsdag imorgon också. Till middag blev det också min favoritmat, det är lättare och ta sig igenom en lång jobbdag om man vet att man får en god middag när man kommer hem.
 
// Elaine
 

Outfits April 2014

 
 
I April månad har det var mest beiget, ljus denim, svart och gråa boots i klädväg för min del. Min favorit är första och fjärde outfiten.
 
Nu börjar jag hoppas på kjol, ballerinas, söta sommarblusar och mer ljus denim. 
 
// Elaine

Blonde - Video

 
 
Här är Alizées precis nysläppta video till nya singeln " Blonde".  Rolig och lättsam video som passar låten bra. Dock tycker jag Alizée passar bäst som brunett precis som jag själv trivs bättre som brunett.
 
// Elaine

2:a Maj 2014

 
 
Idag har försökt pluggat, och Niclas har hjälpt mig. Sen tog vi en kort promenad och rensade hjärnan för att köpa fryst pizza som sen blev vår middag. Jag har som sagt hittat en ny favorit med mozzarella! 
 
Imorgon har vi förresten varit tillsammans i 3,5 år. Inte för att det firas längre men det är märkligt hur fort tiden kan gå.
 
// Elaine

Outfit 30/4-14 Valborg

 
Jacka - Freequeent / Jeans - Cubsus / Topp - New Yorker / Solglasögon - New Yorker / Sneakers - Skopunkten / Örhängen - Gina Tricot /
 
Sista April lät jag accessoarerna sticka ut tillsammans med en enkel outfit. Jag älskar mina fräcka solglasögon och örhängen!
 
// Elaine

Bikinis

 
Den lila och blåa bikinisarna här över, från Åhlens är riktigt snygga. Den ultimata bikini har enligt mig en mörk, lyxig färg och är matchad med guldaccessoarer. Men överdelen ska vara i någon annan modell. Därför tycker jag att det är riktigt synd på dessa bikinis att det inte finns en till modell att välja på. Den lila hade jag annars köpt direkt! 
 
// Elaine
 

1:a Maj 2014

 
 Den här dagen och första maj (nu är det den månaden när allting gäller för min del)  har kännst så himla konstig pågrund av snön som kom natt. Jag har dessutom försökt att plugga hela dagen men blev trött och besviken mot kvällen. Jag gick då och tränade för att rensa hjärnan, vilket funkade ganska bra.
 
Nu har jag sett finalen av Top model. Jag trodde och hoppades inte på att vinnare skulle bli den det blev men hon förtjänade det också.
 
// Elaine

Outfit 28/4-14 Blue

 
T-shirt - JC / Jeans - Cubus / Jacka - Only /  Halsband - Gina Tricot / Örhängen - TGR 
 
Här är min outfit från i måndags som jag inte hunnit lägga upp sen dess. Jag gillar i alla fall den här t-shirten och jackan tillsammans.
 
// Elaine

Valborg 2014

 
 
Ja då var sista april över och maj har invigts med snö. Man kan inte tro det när lan tittar ut genom förnstret...
 
Igår var jag hur som helst ute vid Niclas. Vi struntade med andra ord i festligheter inne i stan och åt istället en god middag, hälsade på lammen och såg en liten söt majbrasa mot kvällen, innan vi åkte hem. Påvägen hem hann vi ses se 15 majbrasor och ett fyrverkeri. Mer än så var inte vår valborg.
 
// Elaine

RSS 2.0