Sista fredagen i gymnasiet


 
Idag har det, precis som igår, fikats. Den här gången med kladdkaka och jordgubbar på den sista relgionslektionen. Under den och företagsekonomin pratade vi om framtiden. Det känns lite konstigt allting faktiskt. De flesta människorna kommer jag aldrig mera se i mitt liv. Tråkigt och sorgligt! Och hur kommer mitt liv bli?
 
Efter skolan har jag dock sprungit på stan i den här varma vädret. Därför känner jag mig otroligt slut nu. Men jag ska försöka ta en dusch nu och testa den nya, färgade bodylotionen. Sen ska jag bara njuta av den härliga fredagkvällen.
 
//Elaine
 
 

Asian invasion

 
I onsdagskväll var jag som sagt på min kompis Markus studentskiva med Niclas (pojkvän), Isabelle och Linnea.  Det var min andra studentskiva. Innan vi gick in tog vi några bilder ute. Dock måste jag haft fel inställning på kameran för de flesta blev suddiga... Kl. 2 igårnatt var jag i alla fall hemma och somnade med ett tjut i öronen efter den höga musiken - inte bra.
 
// Elaine 

Outfit 30:e Maj 2013

 
 
Blus - H&M / Shorts - Gina Tricot / Skor - New Yorker / Halsband - present / Ring - gammal / Örhängen - Guldfynd 
 
Gårdagens outfit har gått i blommigt, svart och silver.
 
Förövrigt är splittrad nu. Är stressad och sorgsen över studenten. Känner ingen direkt glädje just nu.
 
// Elaine 
 

Fika i solen

 
 
Vilken sommartvärme det har varit idag! Som sagt bjöds det på glass utav min lärare under första lektionen. Vi tackade även honom för en rolig termin då han varit en riktigt bra lärare i naturkunskap. Sen efter det var det dags för fika igen. Den här gången ute på klassrådet med saker som några i klassen och min mentor bakat.  
 
Egentligen kanske det gäller att hålla sig borta från sånt här till studenten?
 
// Elaine

Hårklämma

 
H&M 10 kr (ord.59 kr)
 
Den här hårklämman fyndade jag för 10 kr. Det roliga var att jag tittat på den förrut. Men nu fick jag den som sagt för 10 kr istället för 59 kr på en reaställning bland andra smycken för samma pris. Jag insåg dock att jag fick behärska mig, även om många saker inte såg ut att vara mycket för världen. Det är så jag gör mina fynd.
 
// Elaine 

Studentskiva igår

 
Igårkväll var jag på studentskiva (min kompis Markus) med Niclas, Linnea och Isabelle. Temat var Asianinvasion. Jag hade tänkt att klä ut mig mer, till Geisha. Dock gick det inge bra och jag valde en lite indisk känsla istället. Bättre bilder kommer dock sen.
 
Nu har jag snart lektion. Eller lektion och lekion.. Vi ska fika! haha
 
//Elaine

Halva dagens outfit

Dagens outfit 
 
Matchande halsband och armband från Gina Tricot / Blus från H&M / Örhängen - Guldfynd
 
Smyckena från Gina fyndade jag i vintras för 35 kr totalt. Det hade tidigare kostat totalt ca 120 kr totalt. Blusen fyndade jag istället förra våren för 50 kr. Jag tror den hade kostat 200 kr. Dessa saker är alltså riktiga kap med andra ord och favoriter i min garderob/smyckesskrin.
 
// Elaine 
 

29: Maj 2013

 
Idag har jag haft religion i skolan, vi diskuterade etik och fick reda på betyg. Efter lunch åkte jag och Amanda sen ner på stan, med olika ärenden men det slutade ändå med att vi träffade på varandra på slutet. Amanda fick agera lite smakråd och nu har jag ett beslut att fatta inom de närmsta dagarna. De handlar om studenten. Tänk att det är en vecka tills jag tar studenten nu
 
Nu ska jag hoppa in i duschen! 
 
//Elaine
 

Två nya skönhetsprylar

Doves bodylotion med solbrunfärg och Maybeline Volum Rocket mascara
 
Äntligen har jag köpt en ny mascara (har lånat mammas i någon vecka eller två)! Jag har använt Maybelines röda förrut men nu ville jag testa den här nya som också har en gummiborste, vilket jag gillar. Dock har jag väntat på ett bättre pris ( 145 kr fick jag betala för den nu) men de affärer som haft kampanjer på Maybelines mascaror (t.ex h&m) har inte haft den i vattenfast. Vattenfast är något jag tycker om och är speciellt bra till studenten och sommaren.
 
Sedan känner jag mig otroligt blek om bena trots attjag solar och solar. Därför tänkte jag kanske våga mig på att testa Doves stegvis färgande bodylotion nu till studenten. Jag har aldrig använt brun utan sol förrut så jag är ovan med sånt där. Någon som har testat den och har något klokt råd? 
 
// Elaine 

Outfit - 27 & 28 Maj 2013

 
Blus - Halens / Jeans - H&M / Bäte - VILA / Skor - Scorett / Ballerina - Skopunkten / Örhängen - Kicks /
 
Min outfit för både gårdagen och dagen har sett ut såhär. Blusen har mamma köpt med aldrig avänt. Tillsammans med skärpet som jag fick i goodiebagen från House of Doris (Vila) i midjan blev det snyggt. Jag gillar den fyrkantiga rigningen.
 
// Elaine 

Tisdag 28:e Maj 2013

 
Idag har jag köpt min första mjuklass (med saltlaktrisströssel såklart!) för det här året. Trots att jag inte behövde ge mig av mot skolans håll gjorde jag det ändå för att uträtta lite ärenden på stan . Det var riktigt varmt så när jag kom hem satt jag mig och frsökte sola i solen med en köpt sallad som sen lunch. Kalla mig dum,  men det känns skönt att ha utnyttjat dagen. Jag är sådan, att om jag bara sitter hemma blir jag rastlös men jag har också ganska lätt till att stressa upp mig om det är för mycket saker. Det handlar om balans tror jag.
 
Förkylningen imorse verkar bara ha varit ett falsktalarm (eller allergi?) hoppas jag. *peppar peppar.
Därför kanske jag tar mig iväg på träning snart.
 
// Elaine 
 

Outfit - Söndag 26 Maj 2013

 
Blus - H&M / Shorts - Gina Tricot / Ballerina - Skopunkten / Örhängen - Ur&penn / Solglasögon - Jysk (!)
 
I söndags, när jag var till Niclas och trodde det skulle vara soligt så jag kunde sola bena, började det regna. Så varför jag tog shorts vet jag inte. Men jag är ju fruktansvärt blek om mina ben så ni får ursäkta dessa bilder. Men trots belka ben vill jag visa upp söndagens outfit. Vad tycker ni?
 
// Elaine 

Tisdagmorgon och förkyld?

Frukost
 
Härligt, jag har nog åkt på mammas förkylning känner jag... Precis lagom till en studentskiva imorgon och studenten nästa onsdag. jag hoppas verkligen att det går över tills dess För jag vill inte stå på flaket hängig och nästan hosta upp lungorna...
 
Niclas var i alla fall duktig på träningen igår och det var roligt att han var med en gång.
 
//Eliane

27:e Maj 2013

 
Idag har jag varit i skolan trots att det inte varit mycket att göra. På morgonen plockade jag ner mina saker från vårutställningen (tråkigt, *snyft) och efter lunch spelade vi baseball på idrotten.  Men ikväll blir det mer träning då jag ska på ett friskispass och Niclas kanske ska följa med. Jippi! 
 
En kik på dagens outfit ser ni här över. Bättre bilder kommer ikväll eller imorgon!
 
//Eaine

Tre års arbete

 
Närmar bilder på några arbeten kommer senare, kika annars gärna in i kategorin "Design á la moi". 
 
Här är en närmare titt på mitt utställningsbord till elevutställningen i fredags. Jag jobbade hela torsdagen och halva fredagen med att få ihop allt. Då jag fick panik fick jag hjälp från Amanda. De saker på och runt bordet har dock tagit mycket längre tid att få ihop - hela tre år. Den här utställningen har jag längtat efter sen jag började gymnasiet då för nästan tre år sedan och tänk att de här  åren har snart nått sitt slut. Det börjar kännas sorgligt nu. Som ettorna svarade på en lapp där några treor skrivit " Ettor, vi har lika många veckor som ni har år kvar i skolan" - "Grattis tilla rbetslösheten" , eller något liknande.
 
Hur som helst ser och känner jag att jag har utvecklats under de här tre åren på designlinjen. En annan grej är att jag tydligt ser att jag verkligen har gjort mest söta saker, det är väl min designestetik.
 
// Elaine 
 
 

Outfit 25:e Maj 2013

 
Tröja - Gina Tricot / Jeans - H&M / bälte - minns inte / Sandalet - Skopunkten / Klocka - Ur&penn / Örhängen - kicks
 
Igår såg jag ut såhär. Älskar när man kan ha sandlaer till jeansen eller shortsen.
 
// Eiane

Morsdag

 
Eftersom det är morsdag idag och vi vanligtvis brukar hälsa på mormor då, men mamma är förkyld idag åkte vi inte dit. Dock ville Robin och jag ändå ge henne något lite, också som krya på present (bara hon inte smittar ner mig!) . Därför fick hon de här blommorna av oss. 
 
//Elaine 

Lunch hos farmor

 
Idag har jag varit hos farmor för att fira morsdag lite tillsammans med henne, mamma, pappa, lillebror och faster.  Vi åt ost och skinkpaj till lunch som min faster hade gjort, spelade kort och yatzy samt fikade. På kvällen grillade vi sen så det blev verkligen en matig lördag.
 
Nu är jag så himla trött och jag hoppas på en solig och fin dag imorgon! 
 
// Elaine

Outfit 24 maj 2013

 
 Blus - Esprit / Shorts - Gina Tricot / Ring - Guldfynd / Örhängen - Gina Tricot / Skor - Dinsko 
 
Igår hade jag en blus som mamma köpt förrut men jag fick vid en garderobsrensning. Sen kände jag att det kanske var lite väl somrigt med shorts men det var snyggt till detta och så jag hade strumpbyxor under. Så det blev en svart och mönstrad outfit. 
 
// Elaine

25:e maj 2013

 
 
 
Roligt att jag somnade ifrån Niclas/mobilen igår. På sista tiden har jag verkligen somnat fort. när jag var lite tog det evigheter. 
 
I alla fall så börjar den här soliga, men blåsiga lördagen med frukost och Candycrush. Jag är fortfarande beroende utav det där spelet. Jag började spela i December. Sen ledsnade jag men sen började jag igen i mars och har inte slutats sen dess. Haha
 
//Elaine

Vårutställning

 
Mitt och Amandas bord, mitt är till vänster. Ska visa bättre bilder sen.
 
Idag har jag haft elevexpo/vårutställing i skolan - något so jag sett fram emot alla de här tre åren. Vi visade upp de vi gjort de här tre åren och det delades även ut på stipendier, men inte till oss på design. I all fall kom mamma, pappa och Robin (lillebror) och tittade. Sen åkte vi hem och åt middag ute i solen. Nästa vecka är sista veckan i gymnasiet för mig. Det är sorgligt och jag vill bara att den ska vara bra och fin. Sorgligast är nog att de fina lokalerna inte kommer vara en skola längre...
 
Annars så längtar jag efter Niclas. Jag hade hoppats att han hade kunnat kommit på utställningen men hade hade teaterföreställning med sin klass, som tidigare i veckan. Jag såg den i onsdags. 
 
// Elaine 

Blommor och pastell

 
Flower and pastel
 

Lipsy tiered top, 385 SEK / VILA , 140 SEK / Bardot stretch jeans, 915 SEK / Miu Miu leather bag, 9 675 SEK / Marc by Marc Jacobs jewelry, 1 875 SEK / Topshop , 120 SEK / Guerlain fragrance, 330 SEK
 
Jag älskar de här skorna, söta och med en grov klack är verkligen min melodi!  Jag skulle ha matchat dem som jag gjort ovan - med pastellfärger och guldiga smycken.
 
// Elaine

23:e Maj 2013

 
Kläder och smycken - H&M / Ballerina - Skopunkten
 
Idag har jag försökt få i ordning allt inför vårutställningen imorgon. Dock tog det väldigt lång tid och jag är inte klar än. Sen var jag klantig denna morgon då jag tappade bort ett papper, råkade hälla ut en del av min väska på bussen, tappade både väska och örhängen på väg till bussen.
 
Hur som helst har jag matchat blommiga örhängen och armband idag tillsammans med en pastellig blus. Jag kom på att jag hade en jeansjacka också så den fick bli dagens jacka.
 
// Elaine 

Gammelrosa och roséguld

 
Gammelrosa
 
Vintage America cuffed denim shorts, 330 SEK / Diane Von Furstenberg wedge shoes, 1 990 SEK / Kate Spade bangle, 1 500 SEK / Marc by Marc Jacobs watch, 2 120 SEK / Dorothy Perkins bracelet bangle, 145 SEK / KBL Eyewear , 1 070 SEK / Estée Lauder nude perfume, 200 SEK
 
Jag tyckrr det är så snyggt med mörka jeans tillsammans med en färg, gärna mixad men en annan ton av samma färg. Visst kan det bli för mycket men väl utspritt på skulle jag gärna bära detta.
 
//Elaine

Outfit 22:a Maj 2013

 
Blus - Sisters Point / Jeans - H&M / Boots - Ellos / Ring - StarOf / Örhängen - Kicks /
 
Idag har jag sett ut såhär. I mina fina spetsblus som jag inte användt förrens nu. Dock kunde jag inte bestämma mig om jag skulle ha en svart topp under eller inte (även om jag tycker att det förstör lite.. Jag hade en hudfärgad förrut men det var frågan om det såg för bart ut... 
 
Annars har jag haft en lektion och föreläsning idag. Nu blir det teater!
 
// Elaine

Maskeradmask

 
Buttericks 79 kr
 
Den här masken köpte för att eventuellt ha på min skiva men jag använde den aldrig. I affären var den finast och satt bäst utav alla men väl på mig hemma satt den inte lika bra. Men framför allt kände jag att den skulle vara ivägen. Men eftersom man inte kunde byta den hoppas jag att den kan komma till användning någon annan gång. För fin är den.
 
// Elaine 

Håller tummarna

 
Idag håller jag tummarna för min pojkvän. Han är påväg till en högskola för att göra musikprov. Sen ikväll har han föreställning som många andra dagar den här veckan. Han har riktigt mycket just nu så han förtjänar att få höra det.  jag är stolt över honom. Han förtjänar att komma in på högskolan eller liknande. 
 
// Elaine

Trött tisdag - 21 Maj 2013

När jag kom hem idag hade mina liner kommit. Jag beställde dem i söndags så leveransen gick fort och jag sparade 200 kr på detta.
 
Så trött som jag har varit idag tror jag aldrig att jag har varit. Jag höll på att somna både till och från skolan (det gör jag aldrig). Sen när jag kom till skolan hade jag två prov efter varandra. Det sista var knappt någonting men det första var ganska långt och det var jobbigt när jag var så trött. Men jag tog mig igenom det. Annars har jag också samlat ihop mina designgrejor inför en utställning i slutet av veckan.
 
 Nu blir det annanas och lite avkoppling. Sen ska jag se om jag orkar iväg på skivstångspass.
 
// Elaine 

Mitt projekt

 
Här ovan ser ni mitt projektarbete. Huvudmålet var att lära mig sy en klänning/ klädesplagg eftersom jag aldrig tyckt att jag har förstått hur hela syprocessen verkligen går till. Dock har jag alltid velat lära mig. Sedan har jag försökt presentera det som ett uppslag i en tidnings/katalog Hur som helst ska jag inte skriva allt för mycket nu, det har jag ändå gjort i min projektrappor. haha. Bilderna får tala för sig själva.
 
Jag har i alla fall lärt mig mycket på vägen och det känns skönt att jag redovisade och bockade av det här från min hjärna förra veckan. 
 
// Elaine 
 

Drömjackan

 
 
Vad jag gillade den här jackan direkt när jag såg den! Jag älskar passformen och även om jag tycker om alla färgerna så var ändå den svarta min favorit. Det enda negativa med den var att det var kemtvätt på den.
 
Sen borde jag ju egentligen inte titta på varma jackor nu när det typ är sommar.
 
// Elaine 

Varm måndag - 20 Maj 2013

 
Fast att jag anade att det skulle bli riktigt varmt och soligt idag men ändå valde jag att byta ut shortsen mot  jeans imorse (då det var mulet). Men tror ni inte att jag har gått runt och ångrat mig hela dagen?! Vi hade idrott på eftermiddagen och spelade bara kubb, annan aktivitet var för jobbig. På bussen hem var det dessutom ännu varmare. Jag drack upp hela aloeveradrycken innan jag hann komma hem. Sen dess har jag suttit ute i solen och pluggat (i shorts!).
 
Glass köpte jag också som ni ser, har alltid velat testa den. Dock känner jag att jag måste gå på ett träningspass och försöka träna bort den nu.
 
// Elaine 

Flowercrown

 
Flowercrown
 

 

Lila - Rock N Rose rock n rose - 405 SEK - asos.com /Vit och rosa - Dorothy perkin - 165 SEK - dorothyperkins.com /Flerfärgad till vänster - River island -185 SEK - riverisland.com / Flerfärgad till vänster - Asos - 115 SEK - asos.com / Röd - Lotta - 165 SEK - myflashtrash.com / Rosa - Floral hair accessory - 150 SEK - dollybowbow.co.uk / Minstgrön - Floral hair accessory - 59 SEK - windsorstore.com
Jag vill ha en blommkrans till sommaren (eftersom att jag inte kan göra en riktigt och lätt skriker när jag hittar några djur i blommorna). Jag såg en Rosa på Bikbok i Stockholm och ångrar i efterhand mycket att jag inte köpte den. Sen har jag sett att glitter har men de verkar så stela, som att man måste ha ett runt huvud som har exakt den storleken som kransen. Det vore bättre med en töjbar eller så.
Hur som helst vore det både fint med pastell men också en färgbomb. Någon som har sett någon förrutom på nätet, glitter och Bikbok?
 
// Elaine 

Outfit - lördag 18 Maj 2013

 
Blus - H&M / Jacka - Frreequent / Jeans - H&M / Bäte - minns inte / Örhängen - Guldfyd / Solglasögon - H&M / Boots - Ellos /
 
I lördags trodde jag att det skulle vara kallt och regnigt då vädret såg ut så på morgonen. Dock kom solen fram mitt på dagen då jag var på Wiks. Där var dessutom riktigt kvavt och jag ångrade verkligen att jag hade valt boots, jeans och skinnjacka. Blusen var däremot luftig. Annars så höll jag nästan på att få vätskabrist och solsting kändesd det som. Det var t.o.m jobbigt att andas i värmen.
 
// Elaine 

Citron och Laktris

 
Idag har jag försökt plugga ( det gick som vanligt sådär) och solat lite. Mer än så, förrutom att äta och handla har jag inte hunnit med. Jag köpte med mig glass hem eftersom jag brände mig på tunga under middagen och ville trösta mig själv, sammtigt som jag varit sugen på det hela dagen. Dock blev jag besviken när jag hade drömt om hallon och laktrisglass och så var den slut. Jag valde istället den här med Citron och Laktris men jag har inte så höga förväntingar. Hoppas jag blir förvånad!
 
// Elaine 

Besök på Wik

 
Igår var Niclas, hans bror, mamma och jag till Wiks slott för att se Wiks folkhögskola, som Niclas kanske ska söka till. Jag har alltid varit nyfiken på att se högskolan och slottet så det var roligt att följa med. Vi både fick se en teater och en konsert i slottet. Slottet var precis som stället jättefint.
 
Dock känns konstlinjen som jag i så fall funderar på (varför inte teater försig?) lite väl konstnärlig för min del. Men det blir väl egentligen va man gör det till och är säkert givande. Man kanse borde söka fast att det bara är en dag kvar och 18 utav ca 100 sökande kommer in? Någon som har gått på Wiks?
 
// Elaine 

Eurovisonkväll

 
Igår var det Eurovisonkväll hos mig med Isabelle, Markus och Niclas. Vi poängsatte alla bidrag (vår topp 2 såg likadan ut som slutresultatrt) och hade lite knyt. Markus stod för chipsen, Isabelle för kakorna och jag och Niclas för resten. Förresten så var det ju som jag sagt tidigare rätt låt som vann. 
 
Var det någon mer som såg ESC?
 
//Elaine

GoldenGirl

 
Mantel - Egensydd / Topp ( egentligen en invikt klänning - Gina Tricot / Shorts - Gina Tricot / Bäte - Mammas gamla / Armband - Stylebytyra / Sandaler - Bikbok.
 
På studentskivan var temat superhjältar och bovar. Min idée enda tills den här veckan var att jag skulle vara Batwoman men då jag hittade det här guldtyget i garderoben ändrade jag mig. Annars hade jag fått köpt ett gult tyg och band att ha i midjan. Men min plånnbok ville inte riktigt det så därför sydde jag och mamma ihop tyget till en mantel, en kväll här i veckan. Sen så slängde jag också på mig mina gladiatorarmband.
 
Så jag blev mig själv i superhjälteform - Golden girl!
 
// Elaine 
 

Final ESC 2013

 
 
Ikväll är det final av Eurovsion song contest. Jag har en känsla av att den här låten vinna och det är precis vad jag hoppas på också. Den är jättefin. Irland, Belgien, Tyskland och Estland är också fina. Belgiens låt hade jag på huvudet i onsdags när jag vaknade. haha. Frankrike kommer dock inte högt på min lista i år och annars tycker jag inte att det här året var det bästa. Men som sagt är det tradition och det ska ses varje år!
 
Det ska bli spännande att se hur långt Sverige går i år också.
 
Vilken är er favorit?
 
// Elaine 

Sallad och bakelse

 
Trots den goda maten igår har jag fortsatt den här fredagen i samma spår med en god köpt sallad och en bakelse. Annars har jag pluggat och pluggat. Jag har två prov och en inlämmningsuppgift till början av nästa vecka. Sånt är jag inte så van med. haha
 
// Elaine 

Min studentskiva

De där armvbandet är lite konstiga. Sitter de på min arm sitter de åt bra, men bara på halva armen. 
 
Ja igår var jag på min studentskiva. Vi fick en jättegod middag bestående av kyckling, potatisgratäng och rödvinsås följt utav panacotta till efterrätt. Plus en fördrink när vi kom. Maten var verkligen bättre än förväntat och värda pengarna, också stämmingen då lärare framförde en sång. Dock blev jag lite trött när festen väl dragit igång och middagen var slut. Dessutom åkte jag hem med ont i magen som inte var så värst kul. Det var dock en kille som ville ha mig med ut på dansgolvet två gånger. haha
 
// Elaine 

Skiva


Korall

 
Kappa - La redoute / Jeans - H&M / Sandaler - Scorett / Smycken Paris / Solglasögon - H&M /
 
Här är en liten fortsättning på gårdagens outfit. Jag älskar min röda kappa. Sen blir den riktigt snygg tillsammans med sandaler!
 
// Elaine 

Cowgirl

 
 
Blus - H&M / Jeans - H&M / Skor - Scorett / Tjockt armband - Clair's i Paris / Örhängen - Paris / Smalt armband - H&M / 
 
Idag har jag kännt mig lite cowgirl chic i mina nya blus och jeans med lite slitningar. Både knytningen och mönstret känns lite Western och sen tycker jag att det är snyggt med oreanga och brunt tillsammans.Träsmyckena kanske bidrar ännu lite till cowgirlkänslan? 
 
Både örhängena och det tjocka armbandet är dock från Paris. Vad affären hette där jag köpte örhängena kommer jag dock inte på just nu. Men jag minns vilken gata butiken låg på - Boulevard Saint- Michele, nära Jardin de Louxembourg. Åh nu börjar jag längta till Paris igen!!
 
// Elaine 
 

Onsdag 15 Maj 2013

Förberedelser inför studentskivan...
 
Idag har jag varit i skolan och jobbat lite på min grafiska manual och gått en snabb sväng på stan. I klackar, vilket fick mig att inse att det förmodligen inte blir några nya högre par till studenten. Jag har fortfarande ont i fötterna nu. När jag nästan var hemma råkade jag också vrika foten när jag klev på en sten precis i den tidpunkt då min pojkväns föräldrar åkte förbi mig. haha.
 
Hur som helst håller jag på och förbereder mig för min studentskiva nu. Dagens outfitbilder kommer också upp snart.
 
// Elaine 

Esc delfinal

 
Emelie de Forest för Danmark 
 
Alla beslut gör mig galen så jag ska försöka ta mig iväg på träning för att rensa hjärnan nu. Även om jag inte alls är sugen när det är så mycket annat som måste göras. Sen ska jag skynda mig hem så jag inte missar för mycket av eurovision song contest. För mig är det ett måste och tradition varje år, oavsett hur bra låtar som är med. I år är dock min solklara favorit Danmark! 
 
Ska ni se ESC ikväll?
 
//Elaine

Två redovisningar

 
Idag har jag haft två redovisningar på eftermiddagen. Först en om min produkt inspirerad utav Salvador Dali och sen redovisning av mitt projekt. Det känns riktigt skönt att gara klar med det. Jag ska också ta och fota det snart så det kan visas här på bloggen. Nästa vecka är det vårutställnng också och då ska allt som jag har gjort under de här tre åren upp.
 
// Elaine

What a romantic day

 
Romantic
 

RED Valentino multi colored dress, 5 345 kr / ALDO ankle wrap shoes, 455 kr / Pull&Bear platform pumps, 295 kr / Betsey Johnson quilted tote bag, 520 kr / Oasis metallic handbag, 150 kr / IaM by Ileana Makri filigree jewelry, 1 970 kr / Swesky butterfly jewelry, 1 575 kr / Clear jewelry, 520 kr / Charlotte Russe ring, 39 kr / Lancôme lip gloss, 115 kr
 
Den flickiga prinsessan i mig kan inte bli mera lycklig när jag ser detta. Inte för att jag har skapat collaget utan för att jag älskar allt i det och speciellt klänningen. Allt känns så fånigt sött och det kanske kan vara det finaste som finns. 
 
Var det snyggast att matcha med beiget eller pastellrosa?
 
//Elaine
 

Lite mycket

 


Bild från i söndags.

Jag känner mig otroligt stressad nu. Jag har ett paket att länmna till posten, ett hemptov att göra klart, ett beslut att ta, mitt rum att städa, ett prov och en inlämningsupg att göra nästa vecka, en sak ang sommarjobbet att göra mm. men det gäller att ta en sak. Taget antar jag. Men I natt hade jag en otroligt stressigt och jobbig mardröm. Det gjorde mig ju inte mindre stressad. Men förhoppningsvis blir allt lite lättare efter att jag har redovisat två arbeten idag.

Så det kan också bli att jag bloggar lite mindre någon dag nu, men fortsätt kika in här varje dag. Jag lovar att det inte alls blir långvarit, bara lite segt.

//Elaine


Måndag 13.e Maj 2013

Den här vattenflaskan med smart sak som man fyrser i fyrsen för att få kallt vatten, fick jag av mamma i förra veckan.
 
Just nu är det lite mycket för min del. Även om jag inte alls har prov varenda dag, men designsaker ska bli klara mm. Hur som helst har jag spelat taggrugby på idrotten idag. Efter det stannade jag en stund i skolan och nu på kvällen var jag på träning igen. Jag invigde min nya vattenflaska som jag fått av mamma. Dock fungerade inte min sak som ska sitta i mitten (den ska vara kall och kylas) så jag fick låna min lillebrors gröna.
 
Nu blir det Projekt Runway!
 
// Elaine 

Paisleymönstrat från Mango

Mango - 299 kr
 
Dessa snygga shorts köpte jag på Mango när jag var i Stockholm. Eftersom att varken Mango, Zara och Topshop finns i staden där jag bor besöker jag gärna dem när jag är i Stockholm. Sen var det en slump att jag hittade dessa när jag egentligen var ute efter studentklänning och studentskor.
 
Fina och orginella tycker jag i alla fall att de var tack vare mönstret. Sen var inte priset så högt som jag hade trott heller - 299 kr. Ännu bättre var att de bara fanns ett par i min storlek. Sådan tur jag hade att de passade och satt bra!
 
// Elaine 

12:e maj 2013

 
Den här söndagen har spenderats med Niclas. Före det försökte jag plugga lite mer. Annars har jag ett beslutsångest över en eller två grejer just nu och i veckan väntar två redovisningar, träning, Eurovision och en annan rolig grej.
 
 I brist på bild för dagen blir det en gammal från några veckor sedan.
 
 
//Elaine
 

Fokiwa

Fokiwa
 
Åh vad jag tycker om den här klänningen från bloggerskan Fokis märke, Fokiwa. Den är vekrligen perfekt (stör mig bara lite på att ena axelbandet ser snett ut.. eller är det bara jag?). Sen fick jag en chock när jag såg priset - 298 kr. Senast jag kikade in där kostade en klänning eller kjol över 500-lappen.
 
Kom och flytta in i min gardrob söta klänning!!
 
// Elaine 

Toffifee

 
Mamma och pappa var på kryssning nyligen och köpte med sig Toffifee med sig hem till mig. Jag fick också shampo, balsam och en smart vattenslaksa. Den andra burken på bilden delade folk ut på stan. De är några små tabletter för fräsch andedräkt tror jag. 
 
Så Toffifeen har varit mitt lördagsgodis den här helgen.
 
Säger ni "Toffifi" eller "Toffifé" förresten? Jag har alltid underat vilket som är rätt. Men jag kör i alla fall på det första!
 
// Elaine 

11:e Maj 2013

Dagens outfit - Jeans - Bikbok / Caridgan - Ellos (Josefssons) / Skor - Reebook / Linne - Vet inte.
 
Idag har jag försökt plugga. Dock går det inge bra för mig att plugga större saker hemma. Tiden går och jag kan inte koncentrera mig. Men jag har också svårt för att jobba med folk omkring mig också. Lite har jag fått gjort i alla fall om man ska vara positiv. Hur som helst var jag också ut på en promenad med mamma före middagen, som vi sen kom hem till. Det kändes verkligen som en sommarkväll att sitta och äta där ute i solen.
 
Nu på kvällen har mamma och jag hållt på och pysslat med en sak till min studentskiva. Jag kan sänga att detta innefattade en symaskin (som väldigt gärna ville krångla).
 
// Elaine 

Årets första kulglass

 
Igår var pappa och jag till stan på förmiddagen/dagen för att göra lite små ärenden. Jag hade ju bl.a glömt mina viktiga skolbäcker i skolen. Sen köpte vi glass innan vi åkte hem. Jag valde laktris (såklart) och som ni ser var den alldeles svart. Dock blev jag lite illamående efter ett tag eftersom den var så krämig och smakrik.
 
Det var årets första kulglass det!
 
// Elaine 

Som sommar

 
Det känns som sommar nu. Igårkväll var jag till Niclas. Förrutom att laga tacos till middag och se på film, var vi ute. Först hoppade och satt vi på studsmattan i solen ett bra tag och sen gick vi en promenad med hundarna. Mellvin var också riktigt leksugen ett tag så då lekte vi lite med honom.
 
Idag ska det jobbas, bäst jag sätter igång nu.
 
// Elaine 

Lammen (del 3)

 
De var allt för söta de där lammen men här är ändå de sista bilderna på dem och det har redan gått en vecka sen jag träffade dem. De två överst var ju bara för gulliga som låg där bredvid varandra och den där med bruna ben var så liten.
 
// Elaine 

Två klackar

 
Jag hittade två par otroligt snygga skor! Beiget och guld är troligt snyggt tillsammans enligt mig! Desaa kommer från Sarenza men kostar några tusen.
 
//Eliane
 

Summer air

 
Summer air
 
 
Denim & Supply by Ralph Lauren lace shirt, 740 kr / Almost Famous crochet shorts, 160 kr / Platform wedge, 295 kr / Dorothy Perkins , 450 kr / LK Designs stud earrings, 805 kr / Ray-Ban ray ban sunglasses, 1 330 kr / Marc Jacobs perfume, 420 kr
 
Jag har börjat längta till sommaren (även om det känns som det nu), till att få gå omkring o shorts, ett sött linne/blus, solglasögon istället för glasögon och kilklackar, görna tillsammans med smycken i guld. Visst var shortsen söta och skorna coola?
 
//Elaine

Pastellgrönt och småblommigt

 
En otrolift söt blus från Topshop. Dock på tok för dyr (tror det var 599 kr eller 399 kr?) för att ändå vara ganska enkel. Men den känns verkligen som en elaine-blus då jag älskar sånna här små blommor. Ska jag klottra eller skissa är det blommor jag gärna ritar omedvetet. 
 
Men visst var den fin?
 
// Elaine 

8:e Maj 2013

Jag idag
 
Jag stannade i skolan fyra timmar extra idag för stt förbereda min projekt-redovisning. Dock har jag myclrt var. Men värst av allt är att jag glömde min lärobok och anteckningsbok i företagsekonomi i skolan. Et här betyder att jag inte kommer kunna göra en hemtenta nu i helgen. Jag som tycker det där är jättesvårt ändå och knappt har någon tid nästa vecka. Tillåt mig att må dåligt nu.
 
//Elaine

Outfit 7:e Maj 2013

 
Väst - H&M / Topp - VILA / Kjol - Gina Tricot / Boots - Ellos / Örhängen - Guldfynd / Ring - StarOf 
 
Gårdagens outfit gick i jeans och svart. Jag tycker verkligen om min väst och min pennkjol - de är några av de bästa köp jag gjort och användt flitigt!
 
// Elaine 

7:e Maj 2013

 
Idag har jag kollat på mitt eget hår och celler i ett mikroskop på naturkunskapslabben. Det såg rätt hyffsat ut men hövattnet med små levande organismer var inte mysigt. Sedan kollade jag på projekt redovisningar och monterade klart min Salvador Dali-produkt.
 
Nu på kvällen hade jag tänkt att träna skivstång men eftersom jag har sådan träningsvärk i lår och jumskar tog jag istället en promenad i solen. När jag gick ut från skolan på kvällen kändes det som sommar nästintill. Hur som helst älskar jag sånna här vårkvällar!
 
 
// Elaine
 

Lammen (del 2)

Amanda är fotografen till de två översta bilderna.
 
Här är ytterligare lite bilder på Lovisas lamm. Fast att det var lite skitigt (men vad hade jag räknat med i jeans?) så var det så mysigt att sitta på huk hos lammen och klappa på dem när de vågade sig fram till dem. Sen så fick jag mata ett lamm med nappflaska. Det är något jag alltid har velat göra.
 
Söta eller hur?
 
// Elaine

Jessica Simpsson

 
Bilder från heels.com
 
Jag hittade på shoppingsidan heels.com här en dag och hittade en massa fina skor. Dock har jag lite svårt för att beställa från utländska sidor. Speciellt de från USA (som denna) då man får betala tull.
Men i alla fall så hittade jag dessa skimmrande skor från Jessica Simpsson där och jag skulle gärna ha ett par. De ser ut att vara en aning högre än Jeffrey Campbells Foxy shoes. 
 
// Elaine 

6:e Maj 2013

Drink ute i solen
 
Idag har jag haft idrott ute i solen, försökt göra en bild med scrapart, tränat och suttit ute i solen med en drink (juice) i en rolig mugg och ett barsnligt sugrör, när jag kom hem. Det har verkligen varigt vårigt och varmt Idag. När jag gick till träningen kände jag mig verkligen glad. Solen sken och fåglarna kvittrade.
 
Nu ska jag se senaste avsnitten av bästa Project Runway All Stars! 
 
//Elaine 

Hög midja och dragkedjor

Gina Tricot - 249 kr 
 
Jag har verkligen varit ute efter nya shorts nu då jag inte har några till sommaren,  trots att jag har massa urgifter ändå. Sedan har jag tänkt att ett av de nya paren ska vara ett par svarta för de kommer komma till användning inom kort. Så i lördags hittade jag de perfekta svarta shortsen. Jag trodde inte att de skulle vara så snygga på mig som de faktiskt var. Höga i midjan, perfekt passform, dragkedja i bak och dragkedjor i fram.
 
Jag är riktigt nöjd och ser fram emot att använda dem!
 
// Elaine
 

Studentdrömmen

 
S
 

Topshop 799 kr
 
Den här klänningen är vid första ögonkast den finaste studentklänningen enligt mig. Dock såg den inte bra ut på mig och var en aning för dyr för min plånnbok (fast att man som student hade fått 20 % rabatt). Sen hade jag hellre velat att den hade skimmrat i guld. Men den var verkligen fin och hade jag sett lite annorlunda ut och haft pengarna hade jag definitvit köpt det. Jag gick och tänkte på den hela dagen, men var sen alltså tvungen att lämna den.* snyft. Men nu har jag ändå studentklänning fixad! 
 
 
// Elaine 

Vitsippor

 
Idag har jag försökt att ta tag i saker som jag har att göra och få dem gjorda. Men på helgen stänger jag liksom av på något sätt och vill vara ledig. Därför har det inte blivit mycket gjort idag ändå. Vissa saker är också svåra att göra hemma.
 
Jag var i alla fall ut på en promenad, halvvägs i motvind. Men soligt var det. Jag hittade som för någon dag sedan, både blåsippor och vitsippor. Men vitsipporna fick bara vara med på bild. Fast att jag gillar blåsippor snäppet mer.
 
// Elaine 

Lammen (del 1)

 
Här en tredjedel av de bra bilderna på lammen som jag hälsade på hos Lovisa i fredags (med andra ord kommer det alltså fler inom kort). Det var riktigt söta och ibland kom en tacka fram också. Ni ser ju sista bilden - så himla rolig! Några ville också snutta på handen eller fingret som ni ser. Hade jag hade fått hade jag tagit med mig ett lamm hem i väskan till. 
 
// Elaine

Söndag 5:e Maj 2013

 
 
Den här söndagen är jag hemkommen från Niclas. Jag åkte dit till middag igårkväll då Niclas skulle laga en god maträtt eftersom det var vår 2,5 årsdag i fredags. Sen var vi ut och hoppade lite studsmatta och tillsist somnade jag framför Star Wars 5. Därför såg vi klart på den när när vi åt frukost imorse. Nu ska jag däremot sätta mig ute i solen och värma en god lunch! 
 
Vad gör ni idag?
 
//Elaine

Gårkvällen hos Lovisa

 
Igår var vi, fem vänner från skolan, till Lovisa. Vi gosade med Lovisas lamm (Jag lovar att visa lite bilder på dem så fort jag kan) och kollade på bilder som jag smygfotat på oss/dem under de här tre gymnasieåren. Sen lagade vi de andra tacopaj och broccolipaj. Före det fick vi också en smoothie till välkomnsdrink och sen fruktsallad med nötter i innan vi åkte hem - Allt var supergott!
 
Förrutom att bjuda hem oss var Lovisa också jättesnäll som skjutsade oss en bra bit hem. Det var riktigt roligt att för en gång skulle bara åka fyra kompisar i en bil!
 
// Elaine 

Lördag 4 Maj 2013

 
Oj här har det inte bloggat något sen igår ser jag. Men jag har haft fullt upp de senaste 24 timmarna. Imorse åkte jag t.ex till stan med mamma en snabbis. Det känns som att jag inte gör något annat än att leta studentkläder, räkna på ekonomin och gråta över hur dyrt och stressigt allt är just nu. Men det blir förhoppningsvis bättre månader.
 
Hur som helst kom jag hem med tre påsar. Den ena hade jag dock redan innan jag åkte. Den ovanligt fina påsen från Gina är något nytt ( ska visa inom kort)  och från h&m blev det bara strumpbyxor och genomskynligt bh-band. Men det blir pengar ändå, och än är jag inte klar med alla inköp...
 
// Elaine 

Ljusgult och prickigt

 
Blus - H&M / Jeans - H&M / Boots - Ellos / Klocka - Ur&penn / Örhängen - Kicks
 
Jag fortsätter att klä mig i gult märker jag. Igår var det denna ljusgulöa singoallablus jag hade och den har jag fått av mamma. Den passade bra till min klocka och tillsammans med jeansen och bootsen blev det vårigt.
 
// Elaine 

2, 5 år

 
Idag har jag och min pojkvän Niclas varit tillsammans i 2 och ett halv år. Tiden går så himla fort! Detta ska i alla fall firas lite smått imorgon.
 
Förövrigt önskar jag alla en härlig fredag och en liten extra hälsning till min fina kompis Frida som fyller 19 år idag! 
 
// Elaine 

2:a Maj 2013

Bilden  är inte tagen idag, utan för en vecka sen.
 
Den här är dagen har som många andra gått fort. Jag började vid halv 11 med naturkunskap och hade sen GK på eftermiddagen. Efter det stannade jag och jobbade med mitt projekt. Jag är riktigt stressad över det nu. Jag får försöka hitta all tid jag kan nästa vecka.
 
Vad har ni gjort idag?
 
//Elaine
 
 

Änder

 
På sista april, när vi satt vid ån fick vi se några änder. Eftersom de är vana med folk är de inte skygga och blyga.  De visade upp ett riktigt skådespel (haha). De här korten är knappt taget med någon zoom alls. Sen blev det första lite coolt fast att jag skulle ha ställt in en bättre slutartid. Men ärligt talat vet jag knappt hur jag gör det.. 
 
// Elaine 

Outfit 1:a Maj 2013

 
 Blus - VILA / Jeans - H&M /Halsband - fått av min pojkvän (guldfynd) / Örhängen - Kicks /skor - Bikbok
 
Igår matchade jag mina gula naglar med en blus. Jag använde mina fina blusar allt för sällan så den här månaden ska det bli ändring på det, tidigare har det ju inte varit väder och värme för det. Sen ska jag också bara nämna att sandalerna bara fick vara med och förgylla outfiten på bild.
 
// Elaine 

1:a Maj 2013

.
Fina Mellvin 
 

Den här härliga vårdagen (som stundvis nästan har kännts som en sommardag) har jag varit hos min pojkvän, Niclas. Vi satt ute i solen och bara lyssnade på fåglarna, pratade, åt glass och försökte leka med hundarna. Dock ville de hellre bita på pinnarna. Ni ser ju Mellvin (den minsta av dem) på bilden över. Förrutom allt det där åt vi grillat till middag och sen testade jag och min "svärmor" på att spela ett tv-spel. haha
 
Det var en riktigt härlig första maj!
 
// Elaine 

Vita blommor

De här bilden är några utav mina favoriter utav alla bilder som jag har tagit. Tro det eller ej men de är faktiskt tagna med min gamla Kodak. I maj förra året.
 
Tänk att det redan är 1.a maj. Visst var vintern lång men det känns som att våren precis har kommit men ändå som att den och maj kommer gå med rasande fart. Snart är det studentskvior, studenten och sommar. Jag håller tummarna på att den här månaden kommer gå segt för sen förändras allt. Även om förändringar är bra så får jag lite panik.
 
// Elaine 

Valborg 2013

 
Igår, på valborg  var jag in till stan med Niclas. Väl där träffade vi på Isabelle och Linnea, Markus och Frida.Vi slog oss ner på ett café en stund, före det satt vi vid ån, åt gifflar, samt kollade på änder. Däremot så missade vi forsränningen (för att jag skulle in i massa butiker) och när alla skulle iväg och ha picknic orkade inte i följa med. Så vi tog sällskap hem med Frida och hennes pojkvän Klas. 
 
Sen avslutades min valborg med grillning tillsammans med Niclas och de andra här hemma, plus en liten tur till majbrasan men den blev dock inte lång.

Idag är vädret bättre än igår, solen skiner och jag vaknade vid åtta. Eftersom jag har en lite förkylning har jag försökt kurera mig med ingefärste nu på morgonen. Jag vill orka med en skoldag imorgon och en halv på fredag.
 
// Elaine 

RSS 2.0