Sista Januari 2016 - Helgen

 
Konstigt nog är denna bild den enda som jag tagit den här helgen. Jag fick i uppgift att få ut kärnorna ur ett granatäpple och det gick väl ganska bra. Inte det lättaste dock! Haha
 
Ja då var helgen över igen då. Hur som helst så har jag haft en lugn och ledig helg: Igår var jag och tränade core på morgonen (så skönt att få sträcka på sig igen!), sen var jag och hälsade på farmor med pappa och Robin. Sen tillbringade jag lördagskvällen hos Niclas med en hundpromenad, middag, film och sällskapsspel med hans föräldrar.
 
Sen idag var jag och hälsade på mormor med mamma. Vi åt middag där och sen handlade vi mat innan hon skjutsade ut mig till skolan. Så nu är jag här och ska ta en dusch och skissa lite.
 
// Elaine

Outfit 28/1-16 Cerise fluff & Svart

 
Tröja - Lindex / Byxor - Trulymine / Strumpor - Cubus / Örhängen - Gina Tricot / Ring - Guldfynd 
 
Här är min outfit från i tordags. Färgen på tröjan blev dock lite rödare än den är på bild. Kul är det att jag verkligen har matchande och lika luddiga strumpor .
 
// Elaine
 

Januari 2016

 
Ja då har det redan gått en månad på 2016. Skönt tycker jag. Januari är oftast bara tråkig. Men det blev äntligen kallt och snöigt i början på detta år. Det var tråkigt bara att det skulle försvinna innan månaden var slut bara...
 
Men i Januari har jag i alla fall:
  • Spenderat årets och månadens första dag med inte göra ett dugg hos Niclas tillsammans med hans vänner som vi firade nyår med.
  • Passat på att jobbat medans jag var ledig från skolan.
  • Mellandagsshoppat och fikat med Josefin och Ian.
  • Klippt mig.
  • Shoppat med mamma och ätit en trettondagsmiddag.
  • Hälsat på mormor.
  • Början skolan igen. 
  • Haft två veckors måleri och målat ett till självporträtt.
  • Äntligen fått börja se på Pretty Little Liars igen.
  • Sett på alla Hunger Games.
  • Sett råddjur på nära håll.
  • Haft klippkroki.
  • Varit på Öppet hus på Konstfack.
  • Varit på bio, shoppat och fikat med Alexandra och Ann-Kristin.
  • Börjat på ett skulpturblock.
// Elaine

Powerbank

 
Ur&Penn - 99 kr (ord.199 kr)
 
Jag köpte en powerbank då min mobil gärna laddar ur fort. Självklart en guldig sådan. Det var halva priset på Ur&Penn. Den kanske inte är den bästa man kan hitta men den duger för mig och kan bli en räddare i nöden någon gång.
 
// Elaine

Hängande pärlor

 
Gina Tricot - 17 kr (ord. 59 kr)
 
Det är lika bra att passa på att köpa sådana här små vardagsörhängen när de kostar 17 istället för 59 kr.
 
// Elaine
 

29/1-16 Sista fredagen i Januari

 
Dagens arbete.
 
Idag har jag haft egen ateljé och kroki. På den egna ateljén klippte jag till en du och började skissa på den. Sen skissade jag lite annat. På krokin gick det hyffsat ok. I alla fall för att koncentrera sig i hela 2 timmar en grå fredagsefteemiddag.
 
Sen åkte jag hem (hem) i alla fall och så blev det blev korv, pommes och räkssallad med pappa och Niclas. 
 
// Elaine

Outfit 23/1-16 - Blått & Silverdetaljer

 
Blus - Peppercorn / Byxor - Trulymine / Stövlar - Dinsko / Örhängen - Gina Tricot / Ring - Guldfynd 
 
Här är min outfit från i lördags. Både blusen och byxorna är ju nya och inköpta i December. Blusen var det dock första gången som jag använde.
 
// Elaine

Tu vas me manquer - Jag kommer sakna dig

 
 
Den här relativ nya låten från franska Maitre Gims hörde jag för första gången igårkväll och jag gillade den direkt vid introt. Annars är jag inte ett jättestort fan av honom. Men med denna börjar jag gärna denna fredag!
 
// Elaine

28/1-16 Konsthistoria hela dagen

 
Idag har jag haft föreläsning i konsthistoria. jag hade ju två föreläsningar i höstas men skulle haft en/två till men föreläsaren blev sjuk så det blev framflyttat till idag bl.a. Så idag förtsatte vi där vi slutade i höstat - typ vid 1600-talet/Barocken till slutet av 1800-talet.
 
Sedan städade jag, Amanda och Evelin på elevhemmet och efter det var det middag. Sen har jag tillbringat framför datorn men tänkte försöka ta tag i antingen körkortsteori eller något skissande senare. Egentligen är jag ju ganska trött efter att ha blivit matad med konsthistoria från 9-16....
 
// Elaine

Worldaholic

Accent - Don Donna / Passfodral - 129 kr (ord. 249 kr) / Adresstag - 69 kr (ord. 149 kr)
 
Jag har kommit på att jag nog är lite av en "Worldaholic". För att det finns en del länder som jag vill besöka inom de närmsta åren. Så jag tyckte att detta guldiga sett med passfodral och adresstag passade mig superbra. Det piffar upp vilken tråkig resväska som helst.
 
Sen fyndade jag såklart dessa på rea för 200 kr istället för det dubbla. Vad annars?
 
// Elaine

Bonaqua: Hallon & Björnbär

 
I lördags blev jag frälst utav denna. Varför har jag inte provat den förrut??? Den smakar mer än den är kolsyrad vilket fallar mig perfekt i smaken. Bättre än Loka. 

27/1-16 Provgjutning

 
Idag har jag, som igår, hållt på och provgjutit med gips. Sen på förmiddagen hade jag också ett litet föredrag om konstnären som jag letade fakta om igår. Men inget var kul idag. Bara tungt. Det kanske beror på att snön har försvunnit? Hur som helst så känns det här som en tung vecka.. 
 
// Elaine

VS till mina händer

 
I en butik på stan sålde de ut Victoria Secret för 50 kr/st så jag köpte en bodylotion/handkräm.
Jag har blivit så himla torr om händerna nu när det varit kallt och sen när jag håller på med lera på skulpturen blir jag också exrta torr. Så jag behövde en handlotion att ha i väskan och valde då såklart att slå till på en från Victoria Secret. Dock hade jag såklart väldigt svårt att välja vilken doft. Det stod mellan tre andra men i sista minuten ändrade jag mig till denna. Denna doftar lätt och fräscht.
 
// Elaine

Grå med vit spets

 
Jag hittade en fin tröja på H&M i lördags. Fast jag köpte den dock inte men vill ändå visa den. Priset var 75 kr istället för 249 kr - Egentligen ett riktigt bra fynd
 
// Elaine

26/1-16 Gjutning i teorin & Marina Abramovic

 
 
Marina Abramovic
moma.org
 
 
Idag har jag haft skulptur och gått igenom hur man gjuter i gips (på ett sätt), steg för steg. Det var otroligt mycket att tänka på och jag kände mig genomöst av information som jag inte ritkigt kunde ta in. Så innan lunch var min hjärna otroligt slut men sen efter lunch fick vi i alla fall lämna teorin och övergå till praktik. Med andra ord  så fick vi provgjuta tillsammans lite. 
 
Sen innan middagen såg vi på filmen om performancekonstnären Marina Abramovic (Väldigt intressant men inte min typ av konst för 5 öre). Efter det var det pizza till middag och efter det har jag i sin tur suttit och läst på i två timmar om en konstnär från modernismen - Umberto Boccioni. Så nu har min gärna varit igång i 11 timmar och jag tänker med det ta lite välförtjänt kväll.
 
// Elaine

Outfit 25/1-16 Helsvart med silvermönster

 
Tröja & Byxor - Truly Mine / Bubbleroom / Örhängen - Forever21 / Mössa - Kappahl / Boots - Ellos
 
 Jag hade dessa kläder ibörjan utav månaden men också igår. Både byxorna och tröjan är från märket Trulymine. Jag beställde det som sagt från bubberoom ibörjan av december.
 
// Elaine
 

Krokier

 
Här är två krokier från i fredags. Jag är dock fortfarande ganska långsam på att teckna så jag hann inte klart med någon av dem. Jag tror jag hade 5 minuter på mig.
 
// Elaine
 

25/1-16 Konstfack

 
Idag var det öppet hus på konstfack så vi var ett gäng i klassen som åkte dit. Jag kikade lite extra på några program och gick en guidadrundtur i denna kända skola. 
 
Sen på förmiddagen började jag ett skulpturblock i skolan med massa ny info. 
 
Så det har varit en givande dag, men med mycket information... Jag kom precis tillbaka och är riktigt hungrig då jag inte fått i mig någon middag. Det får bli nudlar nu direkt! 
 
// Elaine

Guldiga fynd

 
Gina Tricot - 65 kr (ord. 129 kr) 
 

24/1-16 Grå söndag

 
Igår blev det som sagt lite städning och tvättning. Sen vid 2 kom Niclas och så åt vi en sen lunch. Efter det blev det två promenader runt på området innan det blev mörkt. Sen såg vi på första Hunger Games och King of Queens. Jag har ju sett 2-4 Hunger Games de senaste veckorna så då måste jag ju se hur allt började.
 
// Elaine

23/1-16: Bio med Alexandra & Ann-Kristin: Mockingjay del 2

 
Igår var jag på bio med Alexandra och Ann- Kristin. Vi såg Mockingjay del 2, The Hunger games, med andra ord. Vi var ju tvungna att passa på innan den slutade gå för den har ju visats ett bra tag nu. Hur som helst gillade de andra två den väldigt mycket. Jag tyckte dock att halva filmen och slutet inte var det bästa. Jag kan dock inte riktigt sätta ord på det.
 
Hur som helst hade vi en shoppingrunda bland all slutrea före bion och så hann vi med en lunch/fika/middag på Wayne's Coffee före bion. Jag valde en varm surdegstoast och en "vattnmelonslemonad/mojito". Det har blivit standard för mig när jag är på stan. 
 
// Elaine
 

Inget vatten


Här är en letråd till vad jag gjorde före problemet med vattnet kom upp...
 
Igårkväll fanns det inget vatten på skolområdet pågrund av någon läcka eller liknade. Jag vet faktiskt inte så bra vad det handlade om men jag vet att några tappra själar jobbade hela natten för imorse fanns det tack och lov vatten i kran igen. Det var en lättnad! Man inser hur beroende man är när något sådant händer...
 
Så med andra ord kunde jag tvätta idag. Maskinerna är igång och jag har städat upp lite på rummet. Snart blir det en sen lunch med Niclas.
 
// Elaine

Veckans arbete: Ljus & Färg

 
 Denna målning inspirerad Leonid Afremov mig att göra. Jag försökte måla som honom en gång i gymnasiet men ville ta revanch just nu. Dock fegade jag ur lite så det som jag tog från honom var bara färgrna och ljuset. Så jag körde på min egna teknik istället för hans palettkniv och "fyrkanter".
 
// Elaine

Hanging tree

 
Ända sedan förra helgen har jag gått runt och sjungit på denna låt från Hunger games, Mockingjay, del 1. Jag har ju hört den förut men hade faktiskt ingen aning om att den var från Hunger games. Hur som helst blir det ännu finare när man ser den tillsammans med filmen. Som i videon ovan.
 
Men vet ni vad som är ännu bättre? Jo ikväll ska jag nämligen få se den sista filmen - Mockingyaj del 2!
 
// Elaine

22/1-16 - Blå och rosa himmel

Härlig morgon med frost på träden och en pastellig himmel.
 
Idag hade jag eget jobb på förmiddagen så då kollade jag upp alla ansökningar som jag ska göra i vår och planerade inför det. Sen efter lunch hade jag kroki. Det kändes väldig ringrostigt och några gånger skulle man rita upp och ner...
 
Hur som helst stannade jag i ateljén  och målade på min tavla efter det. Senen skrev jag ut lite grejer innan jag åt middag med de andra och efter det blev det en varm dusch.
 
 
// Elaine
 

Lily and Rose

 
Dessa örhängen fick jag i julklapp utav Niclas. Fast jag hade själv önskat mig precis dessa. Att jag älskar blingiga smycken är ju ingen hemlighet och stort får det gärna vara. Men jag tycker också att det kan vara fint att gå ner i storlek men ändå behålla blinget - som i detta fall. 
 
Förövrigt vill jag säga att detta märke, Lily and Rose har mycket andra fina vintsgeinspirerande smycken också.
 
// Elaine

Outfit 17/1-16 Vintrig leopard

                   
         
 
Tröja - Gina Tricot / Mössa & Vantar - Lindex / Örhängen - Glitter / Armband - H&M / Byxor - Vero Moda / Boots - Ellos
 
 Den här är en av mina absoluta favorittröjor.  Hur som helst är detta min outfit från i söndags. 
                               
 // Elaine

Insidan ut

 Den här filmen började jag se på förra veckan. Jag hoppas på att se klart den snart. Men hur som helst så tyckte jag att den verkade både fin och rolig. Scenen från trailern här under var det bästa. 
 

20/1-16 Vinterland och Ateljé

 
Utsikt över vinterlandskapet från ateljén och en bild från min lilla hörna. Jag gjorde egna konstgjorda blommor. Haha
 
Idag var det sista dagen på måleriblocket så jag har fortsatt att måla. Jag är dock inte klar än... Sen efter middagen visades dokumentären "Cowspiracy". Den var ganska jobbig att se och gav massa tankar.
 
// Elaine

Självporträtt med pärlörhänget

 
Här är bättre bilder på min målning som jag gjorde förra veckan. Jag valde att "förhålla" mig till konstverket som heter "Flickan med pärlörhänget" av Johannes Vermeer från 1600-talet. Men jag gjorde den till ett självporträtt istället och införde därmed en modern version utav konstverket. Det var min tanke i allla fall.
 
// Elaine
 
 

Maffiga blommor

 
50 kr (ord. 99 kr) - Bikbok
 
Dessa coola örhängen fyndade jag på Bikbok under mellandagarna. Dock såg jag att de bara kostade 29 kr nu. I alla fall i butiken nära mig.
 
// Elaine

19/1-16 Målning & Mentorssamtal

 
Middagen. Det är första gången som jag smakar denna proviva. Den är nog en ny favorit.
 
Idag har jag fortsatt att måla på målningen som jag började på igår. Vi får se om jag blir klar imorgon men hur som helst kommer resultatet upp här innan veckan är slut. Sen hade jag ett litet mentorssamtal så det har blivit mer tankar om framtida studier idag och det kändes bra.
 
Jag var förresten så inne i målandet så jag stannade längre i ateljén med Josefin och Lovisa. Men på grund av det missade jag middagen (fast jag kom i tid) så jag fick ta och värma lite mat på internatet. De andra är på releasefest för en bok hela kvällen så jag har tagir en dusch och ska titta på film. Jag gjorde ett körkortsteoritest för en stund sedan så jag kanske också pluggar på mina fel om jag orkar.
 
// Elaine

Oups..I did some shopping again

 
I söndags föll jag dit igen. På Gina Tricot. Men jag fick en otroligt fin transparant påse med snöflingor på (Jag älskar ju fina påsar) och ett fint plagg som jag visar senare när det finns fotomöjlighet. Konstingt nog var det ett av de få plagg som jag har fyndat denna reasäsong. För övrigt hoppas jag att ni tar min reahysteri med en nypa salt. Ja jag är lite reagalen men vi alla har väl våra laster? 
 
// Elaine
 
 

Play that Sax

 
Det här är den nya låten som jag spelar när jag målar, är glad eller vill blir glad.
 
// Elaine

18/1-16 Rosa rök

 
Utsikten från mitt fönster i fredags. Det såg sött ut med den rosa röken men också lite hemskt med en stor skorsten...
 
Idag har jag fortsatt med måleriblocket men börjat på en ny målning. Trots attt jag typ visste vad jag ville göra tog det hela förmiddagen till att skissa, förbereda och sen flytta omkring. Sen mötte jag upp Alexandra och Ann-Kristin för middag som vanligt. Sen har jag bara spenderat kvällen framför datorn tråkigt nog.
 
// Elaine

Trulymine: Sweater

 
Bubbleroom - TrulyMine - 179 kr (ord. 349 kr)
 
Den här tröjan har jag konstigt nog inte visat upp än fast att det är 1,5 månader sen jag köpte den. Det var i Bubblerooms julkalender som det hade 50 % på detta fina (kanske mitt nya favorit?) märke. 
 
// Elaine
 

Måndagmorgon

 
Ny vecka = Ny målning + skissning inför det.
 
// Elaine

17/1-16 Solsken & Räkmacka

 
Imorse vaknade jag upp utvilad hemma. Jag sov faktiskt bättre än hela veckan i skolan. Men nu är jag tillbaka. Niclas skjutsade hit mig på eftermiddagen, åt middag och kollade på King of queens med mig. 
 
Innan jag åkte blev det en brakfrukost - räkmacka, hamburgare till lunch och en promenad i solskenet
 
Det var den söndagen det.
 
// Elaine

Silver och diamanter

 
Örhängen (vänster) - 30 kr (ord.60 kr) - Gina Tricot / Örhängen (Höger) - Glitter, 10 kr / Eyeliner - Isadora (Kicks) 49 kr (ord. 99 kr)
 
 Jag tyckte att jag behövde lite mer silverörhängen så hittade dessa på mellandagsrean. Sen köpte jag den silveiga eyelinern till nyår. Men den blir nog använd även i vår hoppas jag.
 
// Elaine
 

Blommig sett från Gina

 
Jag gillar verklgien den här kimonon som jag hittade på Gina Tricots rea. Den kostade 149 kr men då jag ju faktiskt har en kimono från Victoria Secret tyckte jag att den kanske var ett litet onödigt köp... Men men med den matchande neccesaären, för 79 kr på reanm hade det varit ett fint sett.
 
// Elaine
 

16/1-16 Jobblördag

 
 
Idag har jag jobbat från 8-18. I och med det blev den fjärde helgen i rad som jag jobbade. Så jag ger mig själv en klapp på axeln.
 
Sen tilll middag var det en av mina favoriträtter. Så det blev en hemmakväll. Eller ja så är det ju alltid, om jag inte jobbar då.
 
// Elaine

Målarlåda med oljefärg

 
Denna julklapp fick jag utav Niclas föräldrar. Det pasar ju utmärkt nu när mina oljfärger på skolan börjar sina. Så detta ska jag använda ganska snart. Dock ser det ju så fint ut när det fortfarande är orört och rent.
 
// Elaine 
 

70 % på Mango

 
Just nu är det 70 % på Mangos rea. Det finns alltid mycket fint där även om jag inte handlar där så ofta. Men förra året när jag beställde hittade jag två t-shirts för 50 kr/st och ett armband för 50/60 kr.
 
Nu var mina favorit det här över. Tänk bara på att ett paket från Mango levereras med bud till dörren. Det kan vara bra att veta.
 
// Elaine

15/1-16 Klippdockekroki & Mustasch

 
 
Idag har det varit upp emot 20 minus, tror jag. Så jag har ju inte svettats direkt. Men jag har haft egen ateljé och kroki. Denna kroki skiljde sig lite ifrån tidigare. Vi skulle nämligen klippa istället för rita. Så det var ganska lekfullt och utan press. Vilket var lagom en fredagseftermiddag. Det var så lättsamt att vi alla klippte till mustascher och tog en gruppbild. Den kan jag dock inte visa upp här. Haha
 
Sen vid 4 bar det av hemåt. Det var så varmt att komma in i värmen och äta köttfärsås och spagetti. Så nu ska jag krypa ner under en filt och somna tidigt (hoppas jag). 
 
// Elaine

Favoritoutfits 2015

 
 
Här är mina absoluta favoritoutfits från förra året. 
 
Nu är det slut på alla outfits och resumér från förra året. Det har ju redan gått en halv månad utav 2016.
 
// Elaine

Veckans målning: steg för steg

 
Här är målningen som jag har jobbat på den här föesta veckan på skolan igen. Det är som sagt ett porträtt och en parafras. Kan ni gissa vilket konstverk som jag har förhållut mig till? Om inte kommer facit senare.
 
Här har ni i alla fall processen steg för steg, dock med lite skuggiga bilder... Bilderna är tagna tisdag - torsdag i omvändordning.
 
// Elaine

14/1-16 Fyra dagars måleri

 
15 minus och sol idag.
 
Idag har jag gjort klart min målning som jag påbörjade på eftermiddagen i måndags. Uppgiften var att göra en parafras (fårhålla sig till ett konstverk för att göra en egen bild). 
 
Hur som helst var det jättekul att se allas i slutet av dagen. Jag gillar att titta på andras konst mer när man vet vilket jobb det kan ligga bakom. 
 
Nu har jag hur som helst ätit middag och ska äntligen se vad som händer fem år framåt i Pretty little liars med Akexandra och Amanda. Sen är det hus/städmöte!
 
// Elaine

Pärlringar

 
30 kr H&M (ord. 69 kr)
 
Dessa hittade jag på H&M och just nu är dem ett del av en tavla som jag jobbar på.
 
// Elaine

13/1-16 Måleri och rådjursmöte

 
Idag har det känts bättre med målandet än det gjorde igår (på grund av huvudvärken) så nu har jag kommit en bra bit. Sen skulle jag, Alexandra och Ann-Kristin typ åka hem till mig på knutfirande, men ryktet om inställda bussar och sen en sen buss hindrade oss. Så istället tittade vi på Hunger Games.
 
Sen mötte jag två råddjur när jag hade slutat skolan. De var väldigt nära men jag han tyvärr inte fota så jag fotade bara spåren efter dem
 
// Elaine

Guldig paljettrosett

 
75 kr (ord. 199 kr) - H&M
 
 Den här tröjan köpte jag på mellandagsrean. Sen fick den också bli min nyårströja. Jag tyckte nästan att den passade bättre då än till jul. Eller minst lika bra i alla fall.
 
// Elaine
 
 

12/1-16

 Skiss.
 
Idag har jag kommit igång med målandet. Men jag fick så ont i huvudet på eftermiddagen så jag kunde inte fokusera på målninge. Sen har huvudvärken hållt i sig hela kvällen.
 
Till middag var det i alla fall falafel. Det var typ första gången jag åt det. Sen har vi kollat på slutet av Hunger Games Catching fire.
 
// Elaine

Äntligen tillbaka!

 
Så jag har väntat på den här dagen hela hösten. Men nu är den äntligen här: Säsong 6b av Pretty little liars sänds inatt. Så snart kommer jag, Alexandra och Amanda bänka oss framför fortsättningen, 5 år framåt.
 
// Elaine

Ett till headset

 
 
TIGER - 40 kr 
 
Jag kunde inte låta bli att köpa ett till headset som ser ut som en dragkedja. Så om ett går sönder snart har jag ett i reserv så jag kan fortsätta se blingig ut när jag lyssnar på musik. Haha
 
// Elaine

Outfits 2015

 
 
 
 
 
Här är en hel drös med outfits från 2015. Jag försökte räkna alla men kom av mig. Det måsta vara ca 100 i alla fall...
 
// Elaine
 

11/1-16 Ny lärare i måleri

 
Idag har det kännts att det är måndag. Jag sov hemma inatt så jag fick gå upp tidigare och ut i snön för att komma till skolan. Sen hade vi en ny lärare i måleri hela dagen och så fick vi en ny uppgift.
 
Uppgiften var art göra en parafras så jag började skissa lite på det och efter många om och men fick jag tillslut bara börja. Men jag börjar mer ordentligt imorgon.
 
// Elaine

Bästa klädköpen 2015

 
Här är mina favorit plagg som jag shoppat detta år. Det blev mest blusar och blommiga sådana ser jag nu. Haha. Men det är ju precis det som jag gillar också så det verkar ju vettigt. De två absolut bästa plaggen är utan tvekan klänningen från London (New Look) och de nitade byxorna (Från Bubbelroom/haléns, Truly mine). Det mesta är såklart fyndat på rea ;)
 
// Elaine

Vinterjackan från drömmarna

 
 Den här är den jackan som jag har sett framför mig i mitt huvud de senaste månaderna. Men så uppenbarade den sig för mig på Zaras mellandagsrea för nästan två veckor sedan. Dock var jag ute efter en tunnare jacka och den kostade 800 kr. Så jag trodde jag var klok som gick därifrån utan den. Men sedan dess har jag ångrat mig som bara den...
 
Därför var jag dit i fredags och hoppades på att den fanns kvar.Men såklart inte, så jag fick gå därifrån ledsen. Men jag hoppas på att någon liknande dyker upp i framtiden. Skulle ni stöta på denna får ni ju också jättegärna hojta till.
 
// Elaine
 

10/1-16 Jobbhelg & dagens tanke

Ur Aftonbladet.se (10/11-16)
 
Hejsan! Då var denna helg över och också jobbandet för denna helg. Det blev tredje helgen i rad men i och med att jag började skolan i torsdags kändes det som att det inte blev för mycket att jobba i alla fall. Men vi får väl se hur jag känner i slutet av nästa vecka...
 
Jag läste förresten om min generation - 90-talisterna, idag i Aftonbladet.. Jag gjorde också ett test som visade på att jag faktiskt är 90-talist. Det var ganska så kul. Hur som helst står det att vi tvingas växa upp fortare och har det tuffare än tidigare generationer. Att få ett jobb och att få flytta till en egen lägenhet är svårt och en  dröm för många.
 
Sen fanns det även en intervju med två unga föräldrar som säger "vi har mer energi än de som skaffar barn sent" (Sista bilden). Där vill jag inte hålla med. Men jag menar på att den där stressen som jag känt i från samhället det senaste året verkar vara bekräftad. 
 
Det var dagens tanke.
 
// Elaine

Outfits: December 2015

 
 
I December blev det inte så många outfits pågrund av mörkret och det tråkiga vädret. Men 4 fina fick jag ihop under julledigheten i alla fall.
 
// Elaine
 

Babylips Peach

 
Jag som inte brukar bli torr om läpparna fick faktiskt medge att jag var det förra veckan så jag köpte mig ett lypsyl. Jag har ju inte testat Baby Lips från Maybeline så det fick bli ett sådant i smaken persika. Det duger mycket bra för mina läppar.
 
// Elaine
 

Guldborste

 
 Mineas 39 kr
 
Ny och smidig liten guldbortste fyndade jag i tisdags.
 
// Elaine

Outfit 5/1-16 - Årets första outfit

 
Tröja - VILA / Byxor -Vero Moda / Örhängen - Click-six / Boots -Dieschmann / Jacka - Desigual
 
Årets första outfit från trettondagsafton. 
 
// Elaine
 

8/1-16 Föreläsning, workshop & Pizza

 
Igår var jag på en föreläsning och workshop i skolan som handlade om normer och härskartekniker. TIll lunch var det en supergod lax. Sen efter skolan tog jag bussen till stan med de andra. Jag skulle köpa en jacka på Zara om den fanns kvar men kunde inte hitta den igen. 
 
Sen på kvällen åt jag pizza med mamma, pappa, Robin och Niclas. Jag valde dock en fryspizza som vanligt. Sen kollade Niclas och jag på King of Queens.
 
// Elaine

Silvervantar & Mössa

 
Lindex - 50 kr/st (ord. 99 kr st)
 
Jag var ju bara tvungen att köpa dessa vantar med matchande mössa när jag hittade dem på Lindex i onsdags. Jag hade 20 % rabatt extra så alltså 80 kr tillsammans. Det var ju perfekt nu när det är vinter!
 
// Elaine
 

Hej mitt vinterland!

 
Det var ju ett vackert landskap som man fick komma tillbaka till. Detta har jag längtat efter! Det bara biter i kinderna!
 
Jag hoppas att det här får ligga kvar i två månader nu bara...
 
 
// Elaine
 

7/1-16 - Skolstart

 
Idag har jag som sagt börjat skolan igen. Vi skulle ha haft måleri men läraren var sjuk så istället blev det en mukstart med massa skissande och planering för mig. Det är ju från och med nu vårterminen börjar. Så jag satt i skulptursalen och pratade med Cassandra medans hon skulpterade. Sen kom Josefin och hätmade oss resten för lunch. 
 
Jag bara njöt av vädret så var tvungen att knäppa av några bilder medans det var ljust också (mer bilder kommer imorgon). Sen nu på kvällen har jag varit och ätit middag med Ann- Kristin och mött upp Alexandra vid bussen. Nu får vi se vad jag gör ikväll. Jag såg aldrig Hunger Games igår ändå förresten. Men vi kanske ser 2:an ikväll.
 
// Elaine
 

Dags för andra halvlek

Påväg till skolan igår.
 
Idag börjar skolan skola igen. Dock blir min dag inte så strukturerad men jag har börjat att planera den närmsta tiden. Jag är ju en sån där planeringsmänniska och kontrollfreak så det gör inte mig något att jag får en dag att organisera allt och att det blev en mjukstart. 
 
// Elaine
 

6/1-16 - Trettondagen

 
 
Idag var sista dagen på mitt jullov och därför fick jag skjuts tillbaka till skolan utav mamma, pappa Och lillebror. Lillebror hade ju inte sett var jag bor tidigare. Men före det var vi till mormor och hälsade på henne.  
 
Nu ska jag göra mig klar hemmastadd och redo inför morgondagen och spendera kvällen framför Hunger games (om det går). Jag såg att den gick på tv och jag har ju faktiskt inte sett alla de filmerna än så nu är väl ett bra tillfälle. Jag hoppas att jag får sällskap av Alexandra och kanske Ann-Kristin också.
 
// Elaine

Outfit 30/12-15 - Näst sista outfiten 2015

 
Blus - Lager157 / Byxor - Vero Moda / Örhängen - Pieces / Halsband - Present från farmor / Skor - Buffalo / Väska - Don Donna
 
Här är min outfit från dagen innan nyårsafton.
 
// Elaine

I provhytten igår

 
Dessa två tröjor var jag sugen på att köpa igår. Speciellt den blåa stickade. Jag tycker den var lite vintercool. Båda kostade bara 150 kr på rea. Men så blev det ingen och jag vet fortfarande inte om jag ångrar mig...
 
// Elaine
 

5/1-16 Trettondagsaftonsmiddag, Klippning & Shopping

 
Mamma gjorde en fin dukning.
 
Idag har jag varit och klippt mig. Denna gång kändes det verkligen välbehövligt. Sen åkte mamma och jag vidare till ett klädvaruhus. Jag var nära på att köpa en stickad tröja och em resväska men backade ur i sista sekund och ångrar mig lite nu. Så det enda som jag fick med mig hem var typ strumpor.
 
Sen på kvällen hade vi en riktig trettondagsaftonsmiddag hemma. Lite som en sen nyårsmiddag med skagentoast, lax och glass eftersom att min ledighet nu är slut. Om en stund blir det film.
 
Igår fick jag dock jobba kväll fast att jag hade hoppats på en ledig dag. Men före det såg Niclas och jag på King of queens (så jag skrattar till den serien). Det behövdes för jag kände mig väldigt nedstämd hela dagen.
 
// Elaine

Julklappar 2015

 
En målarlåda, en elektrisk fotfil, galgar, örhängen och lottar var julklapparna som jag fick i julas. Bättre bilder på målarlådan och örhängen kommer senare. Fotfilen fick jag av min farmor, målarlådan av Niclas föräldrar och galgarna från Zingo och Mellvin.  Så det blev några julklappar ändå.
 
// Elaine
 
 

Outfit: Nyårsafton 2015

 
Tröja - H&M / Kjol (Klänning) - Primark / Örhängen -.Glitter / Armband - Mango / 
 
På nyårsafton valde jag att matcha guld och silver. More is more med andra ord. Ttöjan hittade jag på H&Ms mellandagsrea. Även om det kanske är en jultröja tyckte jag att den passade lika bra till nyårsafton, om inte bättre. Sen hade jag tänkt att ha en av mina svarta pennkjolar till (favoritmodellen) men det enda som jag hittade på var en klänning som jag fått av Niclas, så den fick bli en kjol. Det gäller att jobba med det man har när man bor på två ställen.
 
// Elaine

Mellandasrean överlag

 
Här är lite shopping från mellandagsrean förra veckan. Det kommer självklart ordentligare bilder på allt så småningom. Jag har inte riktigt fått lika mycket tid till bloggen som jag trott.
 
// Elaine
 

2-3/1- 2016: Helgjobb

 
 
Ja då har jag börjat året på riktigt med helgjobb då. Igår från 11 till 21 och idag från 8-18. Så de senaste 30 timmarna har jag inte hunnit med så mycket annat än jobbat, sovit och ätit. Men det är ju egentligen ingenting, i alla fall inte nu när jag har varit ledig. Men det känns liksom som att jag inte har varit hemma så mycket nu när jag ändå är hemma. Kanske har det att göra med att nyår och nyårsdagen spenderades hos Niclas?
 
Hur som helst har jag en ledig kväll nu och ska förrutom att redigera bilder se på filmen  "New Years Eve" på TV. Jag tycker dock att det hade passat bättre om de hade visat den på tv före nyårsafton.
 
// Elaine

Bästa accessoarerna 2015

 
Här är mina absoluta favoritaccessoarer från 2015. 
 
// Elaine
 

Diamantkork

 
Denna "kork" fick jag av mamma. Det är en sån där liten rolig detalj som är praktisk på samma gång. 
 
// Elaine
 
 

September - December 2015

 
 
I September drog skolan igång för fullt och det var fortfarande sensommar. Jag försökte verkligen att njuta av den första tiden och nu när jag ser tillbaka på den, tre månader senare, saknar jag det. Jag fick prova en vecka i grafik, en vecka i skulptur och en vecka måleri, ha teater som tillval (inte mitt bästa val dock) och börja med kroki, bl.a med Stina Wollter. Sen tog jag promenader efter skolan för att leta efter fåren med mina nyfunna vänner. Alexandra och jag försökte träna och började med någon kvällspromenad. Sen var det skördefest då mamma, pappa, Åsa, micke och Niclas kusiner kom och hälsade på.
 
Vi i konstklassen åkte till Moderna museet och konstgallerier en regning dag och jag bakade muffins med Evelin och Elisabeth från klassen en kväll. En annan kväll innan Amanda reste till Australien träffade jag henne över en kinamiddag. Sen hälsade såklart Niclas på mig på skolan och sen på helgerna åkte jag hem för att jobba och äta en god middag med familjen. Jag åkte ju också på en öroninflammation som inte var så rolig då, i tecå veckor. Därför var det mysigt att få komma hem till familjen och bli lite ompysslad.
 
 
I Oktober 
 
I Oktober kände jag att jag började komma in i skolan. Jag började med screentryck, fortsatte med kroki varje måndag,ritade massa händer och fötter, började skulptera på en geometrisk paprika och ett porträtt. Jag började också med ett nytt tillval - skrivarverkstad och bokcirkel. På höstkvällarna var det skrivaruppläsning i caféterian och ibland såg Alexandra och jag på Catfish i aulan. Sen innan jag somnade läste jag lite ur en fransk roman och i slutet av månaden hade jag tagit mig igenom den (stolt tjej). Sen var det dags för slottsfesten som jag aldrig kommer att glömma. Den innehöll vandring i lönngångar, dubbnning till riddare ,finmiddag och fest på det. När vi sen närmade oss höstovet i slutet på månaden var jag riktigt slut som artist så då passade det bra med lov. 
 
Sen under lovet träffade jag Maria från franskan en dag för en lunch på stan, jobbade lite och försäkte ta igen lite tid hemma.
 
 
I November började andra halvlek utan höstterminen.Det betydde att jag gjorde klart mitt porträtt i skulpturen, hade måleri, hade en kvällsföreläsning i konsthistoria, målade grisaille och hade en krokilektion som jag verkligen tyckte om. Jag och Niclas firade 5 år tillsammans och gick ut och åt en finare middag, samt besökte biografen. Sen firade vi Haloween i efterskott på skolan med en halloweenfest och sen typ sista dagen i månaden var det dags för första advent.
 
 
I December screentryckte jag,  hade grafik, hade den sista krokin med Stina Wollter, åt första skinckmackan på slottet, jobbade helg, var på Lucia på slottet, åt julbord och hade en stor konstutställning. Sen firade vi Alexandras födelsedag med fika och bastubad. Tillsist blev det jul så jag fick jullov och jobbade över julen. Men jag hann med att fira jul och nyår ändå.
 
// Elaine

Nyårsdagen 2016

 
Lite bilder från nyårsmiddagen. Det blev bruschetta till förrätt, Köptt och potatiskroketter till varmrätt och marängsviss till efterrätt.
 
Ja då var det första gången som jag skrev 2016 i rubriken. Igår var det ju nyårsdagen och det blev såklart en riktig slappdag (fast jag var lite beredd på att få jobba). Jag sov till 11 och sen åt vi alla frukost tillsammans. Det blev lite rester från nyårsafton. Efter de badade de andra batunna och sen såg vi på Star Wars. 
 
Efter att de hade åkt hem sen åt Niclas och jag en senare middag framför tv:n, tittade på King of Queens och fortsatte att lata oss. 
 
// Elaine

Från provhytten i mellandagarna

 
Gina Tricot, Lindex & Zara - allt var nära på att följa med mig hem.
 
// Elaine

Nyårsafton 2015/2016

 
Igår var det nyårsafton som spenderades med Niclas och hans lilla gäng. Några av dem var vi till London med i somras. 
 
Hur som helst åt vi trerättersmiddag, spelade spel och nästan somnade i soffan framför tv:n. Men vi tolvslaget var vi ut och skålade och sen somnade jag i soffan. Haha 
 
// Elaine

Gott nytt år!

 
...Önskade en glittrig Elaine. Men detta inlägg får komma upp nu istället för igårkväll/inatt, 11 timmar försent. Men ja idag känns det lite snopet att det är ett nytt år. Jag vill bara stoppa tiden.. 
 
Hur som helst blir det väl en slappdag idag för alla som inte jobbar? 
 
// Elaine

RSS 2.0