Outfits Mars 2013

 
I Mars har jag gått klädd i kjol, jeans, och beiget. Jag har svårt att välja favorit den här månaden...
Har ni någon?

// Elaine 

Påskdagen 2013

Idag har jag suttit med en gammal mattebok och gamla högskoleprov för att försöka förbereda mig inför högskoleprovet. Men det finns ju så mycket att öva på att jag blir galen. Jag har inte höga förväntningar mig själv inför på lördag då det ska skrivas.

Annars så har det i alla fall varit en riktigt solig och vårig dag. Jag tog en liten springtur på eftermiddagen och efter åt jag lite av chokladkakan som var kvar sen igår. Den var så god!


Påskkärrring

 
 
Har ni sett vilken söt påskkärring jag har hängandes i mitt fönster? Jag tror att jag fick den av mormor när jag var mindre. Annars så har jag snott den från mamma nu. haha
 
// Elaine 

Påskoutfit 2013

 
Tunika/Klänning - La redoute / Örhängen - Cubus / Ring - Konfiramtionspresent från mormor.
 
Den här dagen känns lite seg. Eftersom man skulle ställa fram klockan förlorade jag en timme. Men jag ska försöka göra något av dagen nu. En promenad eller sprintur vore ju inte fel.
 
Igår var jag blommig och gul som ni ser. Kände att det passade. Dock kanske det blev en aning sommrigt men jag längtar faktiskt till sommaren nu. Jag hade i alla fall strumpbyxor till och höll mig inne.
 
// Elaine 

Påskafton 2013

 
Då har släkten varit här och ätit påskmat, en god fransk chokladkakak med mandarinklyftor och lite godis på det. Marsipankycklingarna uppe på köpte jag efter skolan i torsdags.Förrutom att äta frågade jag frågor från ett frågespel och diskuterade mtt projekt i skolan. 
 
Nu blir det TV med mamma och pappa!
(Förresten blir jag lite irriterad på Nordkorea nu, inga mer krig tack!)
 
// Elaine 

Glad påsk!

Glad påsk till er alla! Nu blir det fika!


Långfredagen 2013

 
Efter en dag hos Niclas har jag kommit hem och ätit en liten (halv) påskmiddag med familjen. Det var mycket mättande och gott med jansons frestelse, skinka, samt ägghalvor med räkor och citronmajonäs. Nu ska jag dock försöka städa lite på rummet innan jag verkligen tar fredagskväll men jag tänkte bara visa de här bilderna först.
 
Som sagt var jag till Niclas idag. Innan jag hann komma innanför dörren välkommnades jag av två skällande hundar som hoppade för de var så glada att se mig. Det inbillade jag mig i alla fall. Sen tog vi en promenad i soleskenet med dem. Mellvin gav mig som ni ser mig en riktigt bra pose. Zingo är dock bättre på att gå fint. Han har ju tävlat i det en gång i tiden och vunnit massa priser.
 
// Elaine 

Studentångest

 
Jag har riktigt "ångest" över det där med studentkläder. Jag hittade en klänning förrut som jag verkligen tyckte om och jag hade en känsla av att den var liten i storleken så jag beställde den inte. Nu är den slut i min stolek och jag ångrar mig att jag aldrig fick se hur den satt. Men jag har sett en annan. Det enda är bara att det inte är leverans på den förrens i maj...
 
Förrutom det är det det där med skor. Jag vill både ha pumps men då vill jag ha de i en ljus färg och inte för jobbiga att gå i. Dock känns det inte som att de kommer bli använda sen. Därför vill jag kanske inte ha pumps. Men åter återstår frågan, vita, beiga, guld eller svarta?
 
De två över var fina. Hade önskat att de översta fanns i guld och vitt...
 
// Elaine 

29 Mars 2013

Hej! Igår somnade jag som en stock vid halv 11. Före det var jag påväg att åka till Niclas men vi hann inte med det. Men istället ska jag träffa honom idag. Det känns som det var jättelänge sen vi sågs nu. Jag tror det blir en fin långfredag i alla fall (trots att dagen egengtligen inte ska vara fin, om man ska se det så).


Skärtorsdagen

Ja då har man påsklov då.

Tiden fram till lunch idag kändes som en evighet. Jag blev hungrig tidigt då jag glömt ta med mig frukt så det tog 6 timmar mellan frukost och lunch. Det är inte bra för min mage. Hur som helst blev det tårta på klassrådet för att fira att fyra tjejer i min klass gått till SM med sitt uf-företag. Hela tre tårter fanns det att välja på!

Nu har jag varit ute och sprungit en liten bit och snart blir det hemmagjord pizza. Jag hade kanske tänkt att gå på ett jumpapass istället men det blir lite tight med tid så en kort springtur fick duga.


Påskägg från praktiken

 
Det här påskägget fick jag från praktiken igår. Jag tycker det var jättefint och ingenting som jag hade väntat mig. Det känns roligt att hon var lika nöjd som mig med min tid där. Det var några mysiga onsdagar jag hade där. Hade jag haft några till på mig hade jag stannat kvar ett tag till (om jag hade fått vill säga).
 
// Elaine 

Outfit 27 Mars 2013

 
Blus - Gina Tricot / Jeans - Cubus / Halsband - Gammalt /
 
Gårdagens klädsel är lite väl lik den jag hade i fredags men jag tycker att outfits och bilder gör bloggen. Hur som helst har jag tre lektioner idag, sen är det påsklov! 
 
// Elaine 

Sista dagen på praktiken

Det finns många fina tyger att välja på där, under de här gångerna har jag hittat många fina.
 
Idag var min sista dag på praktiken. Lite tråkigt och sorgligt var det faktiskt för jag har verkligen trivts där och jag hade kunnat lära mig mer på några fler dagar. Men snart kallar skolan på onsdagar igen.
 
Hur som helst städade och sålde jag typband. Sen innan jag åkte hem fikade jag, min hanledare och en annan praktikant eftersom det också var den andra praktikantens sista dag imorgon. Så jag sprang iväg och köpte detta (fast min handledare bjöd). Jag valde blåbärsbulle och de semla. Gott!
 
// Elaine 

Lime möter militär

Lime and miitairy
 

Blus - Skjorta 295 kr / Spetsblus - H&M 145 kr / Linne - H&M , 145 kr / Jeans - H&M, 295 kr / Kjol -  aeropostale.com 115 kr  / Clutch - gap.com 260 kr / Skor - ninewest.com 560 kr / Armband - H&M  50 kr /
 
Jag älskar H&M's nyheter och skyltfönster just nu som ser ut ungefär så här. Observera dock att allt i kollaget inte kommer därifrån. Jag tycker i alla fall att Militärgrönt och lime/neon  gör sig mycket bra ihop. Jag tänkte testa på det själv nu då jag har ett limegrönt nagellack som inte blivit andvänt än! 
 
// Elaine 

Bild ur arkivet

 
Jag hittade den här bilden i arkiven. Den var min gamla header (trots den taskiga kvalitén). Jag älskar min mina käkben, min hårfärg, mina läppar och mina ögon. Om man nu får vara lite egoboostadnde just nu. Men nu är det där ju lite mer än två år sedan. Det var bra tider det.
 
// Elaine

Gyllende skodetaljer

Hej! Jag sitter och jobbar lite med mitt projekt men om ett tag ska jag dra iväg på träning tillsammans med Sara.

Annars så har jag (förrutom sett en film om plast) målat klacken och platån till min sko inspirerad av Salvador Dali idag. Jag gjorde sakerna i papperslera förra gången. Det kan jag tala om inte var det lättaste. Att måla dem i guld var inte lätt heller då sprayfärgen var slut och jag istället fick måla med pennor.

Undrar ni var klacken är och hur det där kommer se ut när det är klart, precis som mig. Kan ni kika in här igen för när skon är klar kommer det förhoppningsvis upp en bild.


Outfit 25.e Maj 2013

 
Tröja - Gina Tricot / Jeans - H&M / Bälte - minns inte / Klocka - Ur&penn / Örhängen - Kicks / Sandaler - Skopunkten

Blommig dröm

399 kr på Nelly/Houseofdoris/Bubbelroom
 
Den här klänningen såg och provade jag på stan förra veckan. Jag tycker verkligen om blommigt och färggrant och när jag såg den här ville jag nästan ha den som studentklänning istället för en vit. haha. Men sen när jag provade den satt den inge bra. Men kanske var det att jag provade den med mina vinterstövlar inte den bästa kombon. haha. Dock gillar jag inte heller när det inte är nåra ärmar eller något på axlarna.
 
Visst är den fin?
 
// Elaine 

Måndag 25 Mars 2013

Äntligen är min hemskrivning i relligion klar och inskickad till urkund. Sammanlagt har jag suttit med den i ca 15 timmar. Fast det låter inte möjligt..

Hur som helst är jag helt slut i huvudet så jag tänkte dra på träning så jag får det lite rensat. Jag cyklade dessutom i en halvtimme på idrotten idag så lite har jag redan tränat. Men sen när jag kommer hem ska jag slå mig ner framför finalen av Top model Sverige.

Förresten har det varit riktigt vårigt och varmt väder hos mig idag!

Vanessa Paradis för H&M

 
Jag tycker att H&M har gjort ett riktigt bra val att använda fransyskan Vanessa Paradis som deras senaste modell. Både kläder och stylingen i hela bilden är riktigt snyggt. Jag älskar hur kläderna smällter in i omgivningen!
 
// Elaine 
 

Outfit 24 Mars 2013

Tröja - H&M / Kjol - Gina Tricot / Halsband och armband - Gina Tricot / Örhängen - Guldfynd / Ring - konfirmationspresent från mormor.
 
Igår såg jag ut såhär. Ganska enkelt men ändå lite uppklätt med kjolen och smyckena.
 
//Elaine

Kalas hos mormor

 
 
Kortet överst slängde jag ihop igårkväll i all hast. Det blev lite fel men jag tyckte den där ramen var så fin och passande till mormor.
 
Idag har jag varit hos mormor morfar och firat mormors födelsedag (fast den var i fredags). Det blev tårta och sen middag med kött och potatis. Docka satt jag och skrev på hemskrivningen i religon hela tiden mellan fika och middag. Men som om inte det varit nog gick jag upp vid 7 imorse och satt med till klockan 10 (På en sömdag!). Men hör och häpna - Jag är ändå inte klar än! haha Jag blir galen.
 
Back to work nu!
 
// Elaine 

April för två år sedan

 
De här bilderna är några utav mina favoriter när det kommer till outfitbilder eller bar vårbilder för den delen också. De är tagna i April för två år sedan och min lillebror var fotografen. Det känns ju inte som att det skulle kunna vara om några/någon vecka nu...
 
Jag saknar mina jeans och rena och fina skor.
 
// Elaine 

Old times

 
Jag älskar den här bilden på min kompis Lovisa och mig. Lovisa ser så lugn och cool ut där i bakgrunden. Tänk att det nu redan har gått två år sedan bilden togs och gymnasiet snart är över. Tiden har gått så himla fort!
 
Lovisa och jag "fann" förresten varandra redan första dagen. Mitt första intryck av henne var att hon var lite virrig och så minns jag hennes röda jacka. haha
 
 
// Elaine 

23 Mars 2013

 
Det där med att jag skulle plugga imorse hände aldrig och därför är jag irriterad på mig själv då jag hade tänkt att plugga nu ikväll istället men än så länge har inte det heller blivit av. Jag får helt enkelt gå upp kl 7 imorgon antar jag. Därför är det väl bäst att jag går och lägger mig snart? haha
 
Hur som helst var Niclas här på dagen så då ville jag inte heller sitta med näsan i religonsboken,ipaden eller skrivboken. Vi var ut på en promenad i alla fall. Det var inte lika kallt som tidigare i veckan, vilket kändes bra. Nu har han gått vidare till Markus och jag har sett på "Är du smartare än en femteklassare". Mina lördagskvällar är lugna dem.
 
// Elaine 

Outfit 22 Mars 2013

 
Jeans - H&M / Blus - Gina Tricot / Linne - JC / Halsband - Gina Tricot / Ring - Guldfynd by Kenza / Örhängen - Kicks / Stövlar - Din sko /
 
Gårdagens outfit gick i mörkdenim, beiget och silver. Förresten behöver jag ett par nya ljusa jeans för att mina Lee har gått sönder. Det spelar tydligen ingen roll vad det är för märke och kvalité, jag måste gå på ett konstigt sätt. Dock har de från Lee hållt lite längre än andra par. Jag kanske köper ett par nya sen på JC´s rea som brukar vara i Juni. Ordinariepris betalar jag dock inte.
 
Någon som annars har bra tips på superduperhållbara jeans?
 
// Elaine 
 

Chockrosa

 
Jag gillar trenchcoats och jag gillar utstickande färger så den här är deninitivt en hiss enligt mig. Kanske är det en diss för många men jag tycker att man blir så mycket gladare av att klä sig i färg!. Jag brås verkligen på min mamma. haha
 
Någon som håller med mig? 
 
// Elaine

Spelkväll och nu frukost

Hej!

Igår var en lång dag. Först med tre teoretiska lektioner (som vanligt) i en och ca en och en halv timme var efter varandra. Sen kom jag hem vid halv 6 och åt middag. Efter det träffades Isabelle, Niclas, Linnea, Markus, Frida och jag hos Linnea och hade spelkväll. Det är inte ofta som vi kan ses nu så det gäller att passa på då alla kan eftersom att i höst försvinner vissa härifrån.

Nu har jag ätit frukost med mamma. Russinlimpa (jag älskar det) och ägg blev det ( hårdkokt). Nu måste jag verkligen komma igång och plugga lite.

Blommigt och rosigt

 
Nu när våren (förhoppningsvis) är på väg blir jag så förtjust i alla plagg med blommor. Den här hittade jag på Bikbok. Dock var den inte alls snygg på mig men för någon som är ute efter en snygg blommig tröja att ha nu är den ett tips! Jag tror den kostade ca 300 kr.
 
Tycker ni om blommigt?
 
// Elaine
 

A cause de l'aoutomne video

 
 
Ja nu är det ju inte höst då den här låten handlar om det. Nog för att vintern inte riktigt vill ge sig men snart ska det ju till och med vara vår. Men hur som helst tänkte jag tipsa om Alizées första singel från hennes senaste album. Jag tror jag har lagt upp den förrut men nu har videon också släppts. När det kommer till låten tycker jag att den är mysig.
 
//Elaine

21 Mars 2013

Jag är helt slut. Jag har sådan huvudvärk efter att ha suttit med en hemskrivning i religion sedan jag kom hem. Dessutom började jag imorse med det och har knappt hunnit igenom hälften av frågorna. Så det är bara att fortsätta med det i helgen.

Dessutom fick jag ta mig hem med magkatarr. Så denna dag har kännts lite tung då jag dessutom är förkyld. Men nu ska jag i alla fall glömma allt för studen och se Revenge. Jag har undrat när det ska börja fortsätta visa andra säsongen igen.

//Elaine

Cowboy-style

 
Jag såg en häftig cowboy-aktig skjorta på myrorna för några dagar sen. igår provade jag den men såklart var den för liten. Annars hade den varit cool till ett par jeans och cowboyboots. Men det sistnämnda hittar jag ingenstans nu. Jag vill ha ett bara beiga eller bruna som jag hade förrut. Någon som vet var det finns att hitta?
 
// Elaine 

Outfit 20 Mars 2013

 
Cardigan - VILA / Peplumtopp - VILA / Jeans - H&M / Örhängen - Kicks / Stövlar - Dinsko
 
Gårdagens outfit - Tycker så mycket om peplumtoppar, beiget, blommigt och mörka jeans!
 
// Elaine 

Praktik-dag med förkylning

 
Oups klockan är snart åtta och jag har inte börjat plugga än.. Var tar tiden vägen? Det är inget jättestort som jag behöver plugga men jag har ett litet läxförhör imorgon och sen ska jag börja på en hemskrivning i religion på dagen och sen fortsätta hemma på kvällen. Jag vill gärna vara lite förberedd inför det för jag kan ha lite svårt att komma igång med det ändå.
 
Annars så orkade jag iväg till praktiken ändå trots en förkyld näsa och ett kallt och snöigt väder. Dock var det inte mycket kunder och hela dagen rullade jag nyinkommna tyger. Bl.a hade det kommit tyger från missoni. Sen  blev jag lite förtjust i en vit haut-couture-spets från la France. Den kostade bara ca 2000 kr metern..
 
// Elaine

Cerise, svart & gold

 
Black, gold and pink
 

 
Klänning - AXParis.co.uk , 230 kr / Kilklackar - Steve Madden Piperlime.gap.com 655 kr / Klocka - watchco.com, 1 310 kr / Armband -River Island 84 kr / Örhängen - modcloth.com, 65 kr / Läppstift Guerlain, harrods.com , 255 kr / Parfym - Juicy Couture beauty product, 370 kr
 
Jag har kommit på att jag verkligen tycker om de här klänningsmodellerna med markerad midja. Det känns härligt retro. Att tillsätta färg är också något som är väldigt jag. Kilklackar är förövrigt både coolt och ofta ganska bekvämt (dock blir drt ju ändå en lutning).
 
Vad tycker ni om kombinationen svart, cerise och guld?
 

//Elaine

20 Mars 2013

Jag sitter och dricker te med ingefära och honung. Samtidigt äter yoghurt och macka till frukost. Jag föröker känna efter om jag kommer orka praktisera idag...För min hanledare gjorde det inte henne något i fall jag kom så det hänger på mig.

Strax ska förresten Niclas lyssna på en föreläsning av blondinbella. Hade jag inte haft praktik eller varit förkyld och fått lyssna jag med hade det varit kul.

Sen yr snön uanför fönstret. Jag trodde faktiskt att våren var påväg så här i mitten på mars... Det känns som att jag behöver vår nu!

//Elaine

Tisdag 19 Mars 2013

Idag har jag försökt gjort en modell i lera av min skodesing. Sen har jag dessutom hade lite redovisning om olika sätt att forma plast på, samt börjat dagen med en repetiotionslektion i företagsekonomi. Där insåg jag hur fort jag kan glömma vissa saker.

Nu ska jag i alla fall koka lite te och sen på gårdagensavsnitt av Project Runway. Jag behöver verkligen kurera mig eftersom halsontet har övergått till en täppt näsa.


Gul och aprikos

Från Cubus. Tyvärr blev bilderna lite mörka trots att jag tog dem på ljusa dagen...
 
Det blev lite storshoppande på Cubus eftersom att jag hade en rabattkupong och hade sett ut den här och den blommiga skjortan. Jag ville ha en gul och aprikos tröja redan förra året för jag älskade ett linne som jag hade när jag var yngre som hade de färgerna men också röd tror jag. Det är synd att man inte tog mer kort förr i tiden så man hade kunnat sett den igen.
 
 // Elaine 

Du temps

 
 
Franska megastjärnan Myrléne Farmer är lite speicellt. Hon känns som Frankrikes Madonna. Vissa låtar är lite crazy men många är enligt mig fina. Den är en en av dem och jag har faktiskt inte hört den förrens nyligen.
 
Vad tycker ni förresten om att jag tipsar om fransk musik?
 
//Elaine

Ont i halsen och halsbränna

 
 
Usch jag har gått och fått ont i halsen blandat med en ordentlig halsbränna för tillfället. Men trots att jag försökte undvika Niclas förra helgen då han hade ont i halsen så åkte jag på det. Jag som just nu försöker träna konditionen på idrotten, har praktik, har massa saker att göra, och befinner mig i födelsedagstider. Det var precis när jag och Amanda tränade idag också som jag kände av något i halsen.
 
Men skippade jag i alla fall träningen ikväll och ska istället koka lite te med ingefära och hunung nu (både gott och nyttigt) och slå mig ner framför Nashville och Top model.
 
//Elaine
 

Ett sött kort

 
 
Det här kortet fick min morbror tillsammans med en liten present utav min bror och mig. Det är jag som har gjort kortet. Jag hittade bilden i en tysk tidning i skolan och kunde inte låta bli att klippa ut bilden. Sen kom jag på att den passade superbra till min morbor då han tycker om hamstrar och möss. 
 
Visst var bilden söt och rolig?
 
// Elaine 

Min första franska favoritlåt

 
 
Den här låten tyckte jag var otroligt vacker när den kom. Jag var under tio år då tror jag och förstod inte att den var på franska. Jag tyckte som sagt bara att den var vacker och fin. Sen när jag började intreasera mig för franska och lyssna på Kate Ryan tyckte jag att jag kände igen den och kom då på att det var den låt jag tyckt så mycket om förrut. Dock är den en cover på Myrlene Farmers låt Men den här verisionen är myclet finare.
 
//Elaine

17 Mars 2013 - Ur balans

 
Den här dagen började inte bra. Just nu känns det som en tung och stressig period för mig. Jag hoppas att jag blir  mitt vanliga jag snart. Men dagen blev i alla fall bättre då jag fick lite saker gjort. Jag tog en promenad med stavar i solen, köpte godis, pysslade med mitt projekt och testade ansiktsmasken "Acnekiller". Den satt ordentligt och efter en gång märkte jag ingen förbättrning på min hy, förrutom att den blev röd efter masken.
 
//Elaine

Toute la musique qu'on aime

 
 
Jag hittade den här intervjun med de franska sångerskorna Alizée och Tal. Alizée är ju en av mina favoriter inom musiken men inom den franska är också Tal en favorit. I den här intervjun listar de sina favoritlåtar och går igenom sina hits. Ttieln betyder också " All musik som vi (man) älskar"
 
Jag hittade klippet av en slump för ett tag sedan. Ibland är det så mysigt att bara sitta och kolla på franska klipp och försöka förstå vad de pratar om. Det känns bra när man hänger med lite i alla fall.
 
För franskafantasten som mig kan det vara roligt att kolla på klippet. Det är inte så djupt utan bara glatt och roligt.
 
// Elaine 

Födelsedagsfirande

 
Igår var jag till min morbror och firade hans födelsedag som var i fredags. Vi åt en god tårta som han gjort med färska hallon och sen tog jag även en blåbärsbulle. Det lskar jag! Efter blev det sen potatisgratäng och kött till middag. 
 
// Elaine 

Living in America

 
 
Minns hur bra och cool jag tyckte att den här låten var när jag var ca 8 år. Sen är det ju fortfarande lika bra!
Magnus Ugglas version från så mycket bättre är ju lika bra den också. Eller vad säger ni?
 
// Elaine 
 

Månadens beroende

 
Det känns som att måndadens beroende får bli aloeveradrycken. Precis som förra veckan var jag i måndags riktigt sugen på det och redan inom loppet av en halvtimme hade jag nästan druckit upp den. Jag som inte var förtjust i aloverabitarna första gången jag drack den älskar nu det. Dock är nog smaken med Gojibär en aning godare men den här, med smak av vindruvor, är inte dum den heller!
 
Förrutom att den innehåller 50 & aloevera så innehåller den också honung och fruktsocker. Superbra alltså! Jag borde nästan börja ta betalt för den reklam jag gör nu. haha
 
Någon mer än jag som är förtjust i denna dryck?
 
// Elaine 

Outfit 15 Mars 2013

 
Blus - Veromoda / Cardigan - VIla / Jeans - H&M / Klocka - Ur&penn / Örhängen - Kicks / Stövlar - Din sko /
 
Gårdagens outfit har vi här. Sista bilden var inte meningen att bli sådär men jag tog med den ändå vinkeln blev häftig. Min klocka har också stannat så den fungerar just nu bara som accessoar.
 
// Elaine 
 

Frukost och intervallpass

Den här lördagsmorgonen börjar bra (förrutom att jag drömde en liten mardröm inatt) med en god frukost bestående av ett hårdkokt ägg (det får inte vara löst enligt mig!), youghurt och flingor, mango och en macka. Men nu måste jag börjar röra på mig för jag ska iväg och träna ett intervallpass. Det kommer bli tufft men det är riktigt bra!

Jag hoppas bara inte att jag åt för tätt in på passet men jag orkade inte gå upp tidigare. Ha en bra lördag alla!

//Elaine

15 Mars 2013

Idag har varit en lång dag. Började den med att ta en för tidig buss. Efter det hade jag sen företagsekonomi, religion och naturkunskap. Nu känner jag bara för att vara och ha fredagskväll.


Love pink

 
Pink
 
 

Sleeveless dress, 210 kr/ Giuseppe Zanotti colorful wedge, 4 420 kr / Leather handbag, 1 025 kr / Oasis handbag, 190 kr / Coach bangle, 880 kr / Marc by Marc Jacobs logos jewelry, 305 kr / Bite beauty lipstick, 240 kr / NARS Cosmetics , 120 kr
 
Jag älskar kombinationen av ceriesrosa och blekrosa. Tillsammans med lite guld blir det verkligen en kombination som faller mig i smaken.

On ne change pas

 
 
Börjar fredagen med en fin låt av Celine Dion.
 
// Elaine 
 

14 Mars 2013

Älskar alla de här färgerna ihop!
 
Min torsdagsmorgon spenderades i skolan med lektioner i tre timmar i streck. Efter lunchen åkte jag och Amanda sen ner på stan. Jag köpte tyg till mitt projekt och sen när jag kom hem började jag pyssla lite med det och åt vindruvor. Nu ska jag äta upp resten av vindruvorna efter ett träningspass för en timme sen. Jag får pyssla mer imorgon.
 
// Elaine 

Det där med skinnjacka..

 
Det där med vårjacka känns lite svårt. Jag skulle vilja ha en beige skinnjacka, som denna från House of Doris. Men för att den inte ska vara för liten måste jag ta en större storlek och då får jag breda axlar, samt att den sitter löst kring magen när man stänger den. Det ser inte snyggt ut. Jag tror helt enkelt att jag passar bättre i trenchcoats. 
 
Men kanske springer man på den perfekta skinnjackana sen som är som gjord för mg? Men annars klarar jag nog inför våren. Dock var den här väldigt fin. Den fanns även i svart.
 
//Elaine

Dag 25 - Din favoritlåt för ett år sedan

 
 
Minns att jag älskade att lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovison förra året. Den var både på franska samtidigt som den hade ett bra flyt.
 
// Elaine 

13 Mars 2013

Idag har jag varit på praktik. Så nu har jag två av fem gånger kvar. Hur som helst så städade jag golvet, tog betalt för någon sytråd och dekorerade ett skyltfönster tillsammans med en annan praktikant.

Nu ska jag träffa Niclas. Sist vi sågs var förra söndagen. Vi skulle ha setts i helgen men då blev han förkyld. Nu ska han dock vara frisk som en nötkärna. Haha. Den här bilden på honom är min bakrundsbild på datorn. Den är ca 3 år gammal. Den är en utav mina favoriter på honom.


Nytt smink

 
Igår var jag upp på stan och köpte lite nytt smink för ett presentkort som jag fick i julklapp. Jag var verkligen i behov av ett nytt puder. Eftersom Isabelle tyckte att jag skulle prova en primer så gjorde jag också det. Dock var jag osäker om jag inte skulle ha tagit Lumenes istället... Eyeliner har jag i alla fall knappt användt genom mina år men jag tänkte testa H&M´s nu och se om jag kan få kläm på det. Tillsist köpte jag också ett ansiktsvatten som hör till min ansiktsskruubb och fuktkräm.
 
Gjorde jag bra val? Jag återkommer kanske med någon reccension senare om jag blir riktigt positivt överraskad av produkterna eller också negativt överraskad.
 
// Elaine 

Dag 24 - En låt från din barndom

 
Den känns ganska så 90-tal. Haha
 
 Kommer ihåg när man lyssnade på den här när man var typ 8. Jag fattade faktiskt inte vad de sjöng om då utan trodde de menade att "efter plugget" var på firitids, alltså en dag efter skolan. Haha. Men nu förstår jag. Den känns väldigt passande. Tror alla i min ålder känner igen sig i den. Dock känns det ju inte som att det löser sig...Om man får vara lite negativ?
 
Någon mer än jag som minns den?
 
Nu sitter förresten och äter frukost. Jag lyckades få den perfekta smaken på mitt te och min varma macka samt yoghurt är också perfekt! 
 
// Elaine 

12 Mars 2013

 
Jag har precis kommit hem från min frisör så nu är håret lite annorlunda än på bilden över. Den är några veckor gammal. Hur som helst så har denna dag, som alla andra, varit en skoldag. Jag började dagen med materialkunskap där vi just nu inriktar oss på plast. Sen efter det skissade jag upp min Dali-produkt i olika vinklar. Nästa gång ska jag försöka bygga den.
 
Vad har ni gjort idag? :)
 
För ni är ändå några. I  söndags hade jag förresten besöksrekord med 115 läsare. Superkul!
 
//Elaine

Flower and colour

 
Flower
 
 
När jag såg den här kepsen på H&M's hemsida blev jag genast sugen på att börja använda keps. 
Var den inte lite rolig och annorlunda?
 
// Elaine 

Dag 23 - En låt du önskar att du kunde spela på ett instrument

 
 
Jan önskar att jag kunde spela vilken låt som helst på gitarr eller piano eftersom jag är ganska musikalisk. Dock tycker jag om att dansa. Men hur som helst skulle det vara roligt att kunna spela den här låten för att den är då fin. Älskar introt med gitarren.
 
// Elaine 

11 Mars 2013

Idag började jag en kall måndagmorgon med skola kl 9. Dock fick jag inte mycket gjort förrens efter lunch då jag cyklade i en halvtimme på idrotten.

Nu har jag precis varit på ett träningspass och ska slå mig ner framför tv:n med en skål paprika och vitlöksdipp. Det är nästan bättre än godis det!

Dagens outfit var en stickad tröja tillsammans med mitt gamla halsband som jag också hade i fredags.


Marin spets

House of Doris, Sisters Ponits - 269 kr
 
Den här peplumtoppen i spets föll både jag och Isabelle för under våran shoppingrunda på sportlovet så vi köpte en varsin. Den är från House of Doris (gamla VILA för mig) och från märket Sisters point. Tack vare mina 15 % rabatt fick jag betala 230 kr för den istället för 270 - alltid något.
 
// Elaine

Dag 22 - En låt som får dig att skratta

 
 
De låtar som får mig att skratt är just min pojkvän Niclas låtar. På skolavslutningen i nian var de hans framträdande inför alla nior som fick mig att le, trots att vi inte var tillsammans då. Han var faktiskt den kille som verkade snällast och roligast ett bra tag innan vår tid. För att se hans låtar från avslutningen, sök bara på Niclas Ahlbom på Youtube.
 
Här är hans bands. Winner winner chicken dinners, låt. Eftersom jag var "inspirationskällan" till låten kunde jag inte sluta skratta! Se videon för att förstå vad jag menar bättre.
 
// Elaine 

Instagram och Bloglovin

 
Följ mig gärna på Bloglovin eller instagram. Jag följer såklart alla som vill tillbaka och jag blir jättetacksam för varje gillning, kommentar eller följare. Klicka på länkarna nedan för att komma till min bloglovin och instagram.
 
Instagram
Follow on Bloglovin
 
// Elaine 

10 Mars 2013

 
Idag har varit en sån där lugn dag som jag förmodligen behöver fler utav, fast att jag ändå blir rastlöss så himla fort. I alla fall så tog jag en promenad i det fina vädret och fick med det lite motion, luft och på samma gång lite av min idrottsuppgift gjord. Resten av dagen har jag ätit fruktsallad och tråcklat fållen på min projektklänning. 
 
Vad har ni gjort denna söndag?
 
// Elaine 

Overall

 
Den här overallen är mammas gamla från typ 80-talet som vi hittat på vinden. Jag passade på att prova den och även om jag inte skulle gå runt så där nu direkt (då den sessutom var lite i minsta laget för att böja sig ner) kände jag mig lite cool i den.
 
Eller hur, visst var den cool?
 
// Elaine 

Dag 21 - En bra låt

 
 
Den här låten är bra, fin, mysig och eftersom videon utspelar sig i Paris får den ett extra plus i kanten. Dock var jag fundersam om jag skulle ha bytit plats på den och Hurts. Det vill säga att det här är en låt jag lyssnar på när jag är ledsen, för det gör jag. Men jag kan också bara lyssna på den när jag behöver en lugn stund.
 
Vad tycker ni om låten?

 
 Förresten så blev det ju en spännande final i melodifestivalen igår. Lite kul att den europeiska juryn egentligen valde årets vinnare. Vad tycker ni om årets vinnare?
 
// Elaine 

Final

 
Ja då har det blivit dags för ännu en melodifestival. Jag tror att jag tycker om Yohios låt bäst. Men Robin och David Lindgren är egentligen också bra. Sean Banan är ju lite väl mycket men bara för att reta upp alla lite tycker jag om när hans knäppa låtar kommer. Men jag tror att jag hejar på Yohio ändå. Den låten är bäst!
 
jag hade tänkt att se finalen med Niclas och tidigare i veckan hade vi (Linnea, Isabelle, Markus, NIclas och jag) planerat att se det tillsammans. Men det blev ändrade planer. Niclas kanske har en förkylning. Inte för att jag är rädd för det men jag har massa saker att göra nu och det vore lite onödigt att hämta den. Haha. Men vi får se hur det blir imorgon,
 
Vem hejar ni på?
 
// Elaine 

9 Mars 2013

En bild som Niclas tog på mig förrut, det är honom jag tittar på.
 
Idag har jag varit hos farmor och sytt. Så nu har jag bara lite kvar på mitt syprojekt. Annars så har det varit en solig men kall dag i dag. Dock känns det verkligen vårigt!
 
Nu blir det middag!
 
//Elaine

Dag 20 - En låt du lyssnar på när du är ledsen

 
 
Jag vet egentligen inte om jag lyssnar på den här låten när jag är ledsen eller glad men jag vet i alla fall att jag älskar den. Därför gör den mig glad och den känns så hoppful. Jag kommer ofta att tänka på förintelsen och andra hemskheter när jag hör den. Men den får alla ens tillfälliga bekymmer att kännas så fåniga, precis som de oftast är.
 
// Elaine 

Outfit 8 Mars 2013

 
Kavaj - H&M / Jeans - JC (lee) / Halsband - gammalt, fått / Linne - fått / Stövlar - Dinsko /
 
Gårdagens outfit gick i svart, kavaj och med en nutta blått. Jag hittade ett halsband i lådorna som jag minns att jag haft sen var jag 7 eller 8 och då fått i födelsedagspresent av någon kompis. Så den fick bli dagens "grej". Dock var det inte en av de bästa hår och kläddagarna. Jag kan bättre. 
 
//Elaine

8 Mars 2013

Jag började den här dagen med att vara negativ, kände mig irriterad på allt. Dock släppte negativiteten lite. Dock sitter jag bara och ser på tv för mig själv nu.

Innan jag åkte hem idag och igår var jag nära på att köpa ett sånt här halsband på Ur&penn eftersom de rear ut allt för 20 kr. Samma sak gällde i onsdags då StylebyTyra hade öppet sin sista dag men det blev inte så då heller.


Bästa omslag

 
Är den någon mer än jag som har tänkt på hur snyggt det här omslaget är? Det är så roligt och snyggt gjort. Kicks brukar överlag ha fina omslag men den här tar hem priset enligt mig. Vad tycker ni?
 
// Elaine 

Dag 19 - En låt du lyssnar på när du är glad

 
Denna var min favorit utav Agnes låtar innan hon släppte nya albumet. Så är jag glad lyssnar jag på den. Annars tycker jag också om att lyssna på Jennifer Lopez Dance again, Timoteijs Glöd, Darins Knobody knows, Belinda Carlisles Heaven is aplace on earth och massa andra låtar. Glad och popig musik - det är jag det!
 
// Elaine 

7 Mars 2013

Bilden är tagen i förra veckan men vädret var precis lika bra idag!
 
Jag ska strax slå mig ner framför Maria och Mindy Best friends forever (på play) och sen ska jag sova. Dock sitter jag här och vill beställa ett par boots och en kanske studentklänning...
 
Idag har jag i alla fall tränat, haft naturkunskapsprov, religion, grafisk kommunikation och gått en liten snabbis pÅ stan. Vad har ni gjort idag?
 
Tack för kommentarerna i förra inlägget. Jag blir så glad :)
 
//Elaine

Blondinbella

 
För några veckor sedan satt jag mig ner och började rita av Blondinbella och här är resultatet. Jag valde en bild på henne med stora fina örhängen. Det är mest som man ser henne i små örhängen men jag tycker hon passar bra i större. Vad tycker ni?
 
Jag tänkte att jag skulle försöka göra några olika varianter utav den här bilden också. Kanske i illustrator senare ivår när jag blivit klar med alla mina uppgifter?
 
// Elaine

Dag 18 - En låt från ditt favoritalbum

 
 
Nog för att Agnes nya album och Alizées första och andra album är mina favoritalbum är också Erik Saades album "Made of pop vol.1" en favorit. Det innehåller flest låtar som jag lyssnar mest på. För vissa är Erik Saade är inget att lyssna på men jag tycker att hans musik är bra. Låtarna passar både till att pigga upp men andra är väldigt fina. Den här är den som enligt mig är allra finast. Texten är så fin.
 
Vad tycker ni om låten och Erik Saade?
 
// Elaine 

6 Mars 2013 - Praktik och vårväder

 
Idag har jag varit på praktik, lämnat in en sommarjobbsansökan, pluggat lite till ett prov imorgon. Dock måste jag ta mig i kragen och sätta mig ner med det nu igen. Sen blir det tv. Jag hade också tänkt att träffa Niclas ikväll men han skulle ha musikal eller teaterföreställning. 
 
Hur som helst var det riktigt vårigt väder idag. Solen lös och asfalten börjar som ni ser komma fram på vägarna. 
 
Vad har ni gjort idag?
 
// Elaine 

Dag 17 - En låt som du önskar spelades oftare på radion

 
 
Eftersom jag inte lyssnar mycket på radio kanske inte jag ska säga något men borde det inte spelas mer gamla låtar? Jag tycker det är lite nostaligskt eller också nytt (om det var före min tid) när det händer. Hur som helst är det här en gammal låt som jag tycker är riktigt bra och vore mysig att höra på radion.
 
// Elaine 

Volanger, blått och svart

 
Topp - H&M / Kjol - Gina Tricot / Stövlar - Dinsko / Halsband - Gina Tricot / Ring - Lindex / Örhängen - Kicks /
 
Igår var jag blå och svart tillsammans med en gnutta silver. Det såg förmodligen väldigt kallt ut med nylonstrumpbyxor men det var det faktiskt inte. Senare i veckan då det ska bli någon grad kallare tror jag dock att jag har jeans. 
 
// Elaine 

Tisdag 5 Mars 2013

Den här tisdagen har jag sett på en film om plastens historia på materialkunskapen, skissat fram några fler designförslag till min Salvador Dali - produkt, diskat och nu har jag dessutom varit och tränat. Kvällen ska avslutas med Project Runway (på play) eller plugg.

Jag idag, bättre outfitbilder kommer imorgon.


Blommor och färg

Från Cubus 249 kr
 
Äntligen blev den underbara och blommiga skjortan min förr förra fredagen! Den är så himla härligt och utan tvekan skjortan med det lilla extra! 
 
// Elaine 

Dag 16 - En låt som du ofta hör på radion

 
 
Nu är jag säkert den person i Sverige som lyssnar minst på radion. Visst kan jag ha perioder eller de gånger lärare eller andra har radion på. Men P3 har jag till exempel inte riktigt förstått mig på och på andra kanaler är det antingen samma låtar eller reklam på. Därför hänger jag oftast inte med all ny musik. Haha. Men visst har det hänt ibland och senast tycker jag att de spelade den här, Rihannas Diamonds och Taylor Swifts I knew you were trouble ofta. Vad tycker ni?
 
Dock tycker jag att den är svängig och bra!
 
// Elaine

4 Mars 2013 - En timme på cykel

Efter dagens träning blev jag sugen på Aloeveradrycken. Första gången jag smakade den var jag lite skeptisk till fruktköttet men det är riktigt mysigt och gott.
 
Den här måndagen började segt och sen i lite panik då jag verkligen var tvungen att komma på vad jag ska göra för skulptur på bilden. Efter lunch blev dagen sen bättre med strålande sol och vårväder. På idrotten började jag mina fyra "Förbättra-min-konditions-veckor" med att cykla i en timme på en träningscykel. Jag tror det blev nästan en mil och på samma gång brände jag 800 kalorier. 
 
 
Nu har jag ätit middag, skrivit några små saker och ska strax ge mig iväg för ett medelpass. Det känns i benen efter cyklingen så det kanske inte var så bra att jag gick ut så hårt egentligen. Men när jag är klar får jag hem och duscha samt se på Top model och Project Runway!
 
// Elaine 

Ångrar

 
Jag ångrar lite att jag inte köpte den här toppen förra fredagen..eller rättare sagt fått den gratis när jag ändå köpte två andra plagg... Den satt så bra. Men jag håller på att försöka glömma den nu och spar pengarna tills jag ser ett sånt där kornblått plagg. Gärna i form av en peplumtopp. Eller ja, bäst hade det varit om den här hade varit kornblå helt ekelt för den satt verkligen perfekt!
 
Visst satt den bra och var fin?
 
// Elaine 

Dag 15 - En låt som du brukade gilla men som du nu tröttnat på

 
 
Trots att jag spelar samma låtar ofta så tröttnar jag aldrig på dem så att jag börjar hata dem. Därför gjorde jag om rubriken till "du tröttnat på" istället för "hatar".För det finns ju vissa låtar som jag tröttnat lite på. Speciellt har man hört den här sen man var 7 ungefär. Dock älskade jag den visserligen inte då heller men visst tyckte jag att den var bra.Fast vissa av Brinteys låtar är fortfarande bra men den här förstår jag inte riktigt varför man tyckte var så bra egentligen. Det finns väl någon rad men i helhet är låten inte så mycket. Men det var ju ändå tio år sen. haha.
 
Oj vad gammal jag känner mig nu..
 
// Elaine

3 Mars 2013


 
Idag har jag varit hos Niclas och bara haft en lugn söndag. Vi bakade en sverigekaka, gick ut med hundarna i den otroliga blåsten, åt middag, kollade på roliga klipp och bara tog det lungt.
 
Nu ska jag snart sova. Det är dags för en ny vecka igen. Jag tycker inte om måndagar på morgonen men sen på kvällen brukar de bli bättre i alla fall för då är det träning :)
 
Vad har nig gjort idag?
 
// Elaine 

Wrapped with love

Wrapped with Love av Hilary Duff
 
Jag tänkte att jag skulle visa en lite bättre bild på min favoritparfym. Dock har den ju ändrat doft nu och jag är så arg på mig själv som lät den stå i solljus. Sen anar jag också att den var ganska gammal när jag köpte den, vilket var 2008 eller 2009 tror jag. Då var det den sista som de sålde eftersom den skulle sluta säljas i Sverige och det verkar som att de slutat tillverka den överhuvudtaget. Därför är det så otroligt synd om den nu inte finns längre.
 
Men jag är och var riktigt glad när jag lyckades få den sista inne på kicks, för då hade jag velat ha den ett bra tag!
 
// Elaine 

Dag 14 - En låt som ger dig inspiration

 
 
Det är ofta franska låtar som ger mig inspiration - speciellt till att fortsätta kämpa med franskan på den fronten. Den här är nog den franska låt som får mig mest inspirerad och glad. När jag är glad blir jag inspirerad. Dock är videon lite rolig. haha
 
// Elaine 

Musikalkväll

 
Igårkväll var jag, Niclas och hans föräldrar och såg musikalen Legally Blonde som vår kompis Markus var med i. Musikalen var bra och lika som musikalen som visas på brodway. Alla var riktigt duktiga men Markus var helt klart stjärnan. Han hade fyra roller och alla gjorde han superbra! Extra kul var det att se honom dana riverdance. haha. Dock var jag trött efter då den var hela tre timmar lång med paus.
 
Så det blev ett bra avslut på en dag som för min del inte var så bra. Det var helt enkelt inte min dag. Men idag skiner solen så jag hoppas att den blir bra.
 
// Elaine 

Rösta åt mig

 
 
Ikväll är det andra chansen i melodifestivalen men då jag ska på musikal kommer jag inte att titta. Dock önskar jag att Behrang Miri med Jalla Dansa Sawa går vidare till globen. Är det någon som kan rösta åt mig? haha
 
Jag gillade den direkt när den startade i förra veckans deltävling och det var såklart tack vare franskan. Men också tack vare glädjen i den, jag ville bara dansa med. När jag sen läste lite om den tyckte jag om den ännu mer tack vare budskapet i den. Texten av refrängen är nämligen på arabiska, franska och svenska för att nå ut till många och jag tycker sånna här glada och fredliga låtar ska lyftas fram.
 
Här är översättnignen som jag hittade på SVTs hemsida:
 Ya omri ana (Du är mitt liv)
Habibi Anna (Min kära)
Chante avec moi (sjung med mig)
Ale, Ale, Ale

Mes yeux sur toi (Mina ögon på dig)
Habibi ana (Min kära)
L’amour est pour toi (Min kärlek är till för dig)
Ale, Ale, Ale

Ya omri ana (Du är mitt liv)
Habibi Anna (Min kära)
Jalla, Dansa, Sawa (Kom igen, låt oss dansa tillsammans)

Så om jag hade röstat ikväll hade Behrang Miri fått min röst tillsammans med Martins Rolinski. Hans låt var lite svänig ändå. haha
 
// Elaine 

Jeans, vitt och plajetter

 
Tröja - H&M / Väst - H&M / Jeans - JC / Örhängen - från Danmark och pojkvännen /
 
Jag älskar verkligen mitt tröja med paljettkrage. Igår matchade jag den med jeans väst och jeans. Västen använder jag som sagt flitigt nu och jag är supernöjd med att jag köpte den för 2 och ett halvt år sedan. Låt den aldrig gå sönder eller bli urvuxen.Örhängena älskar jag också och de köpte Niclas till mig när han var i Danmark.
 
// Elaine 

Sötaste leendet

Den här bilden var det första jag såg när jag vaknade igårmorse. Visst får den verkligen en att bli glad?:)


Dag 13 - En låt som ingen tror att du gillar

 
Jag är som sagt mer för glad, popig och gärna fransk musik och inte så mycket för rock. Men det finns vissa låtar som jag verkligen tycker om fast att de är från grupper som jag inte brukar lyssna på.
 
Den här tipsade mammas kompis mig om då hon tyckte om den. Då var jag lite skeptisk men sen jag tränar till den på torsdagar tycker jag verkligen om den och den ger mig massa energi. 
 
Vad tycker ni om den?
 
// Elaine 

Nötmix och Cola

Jag sitter och kollar på det nya programmet "Hela Sveriges fredag" och äter nötter och dricker cola.

Jag fullkomligt älskar den här nötmixen!


1:a Mars 2013

Idag har det varit en lång fredag fylld med muffins på företagsekonomin, religion och ett litet prov i naturkunskap. Nu vill jag bara ta det lungt.

Dagens outfit kommer upp senare eller imorgon men här är en del av den.


Vårfräscht

 
Fresch for spring
 
 
Tröja - Witchery.com.au , 520 kr / Jacka - McQ by Alexander McQueen , 13 240 kr / Jeans - Warehouse, johnlewis.com , 410 kr / Träklackar - Madison Harding, 1 535 kr / Väska - Prada, 11 680 kr / Ring - metroparkusa.com, 140 kr / Solgasögon - Mango, 190 kr / parfym - Puma, 245 kr
 
Här är en enkel vardagsoutfit som skulle passa bra en varm vårdag. Jag älskar jeans, träklackar och en härlig färg till!
 
// Elaine 

Dag 12 - En låt du gillar fast du tycker att du inte borde det

 
 
Jag kan konstigt nog inte komma på en låt som jag tycker om men absolut inte borde tycka om. Det står still i huvudet. Det närmsta jag kommer är den här låten. Jag tycker att den är riktigt bra men jag tycker inte att jag inte borde tycka om den nu. Men jag väljer den ändå för att jag tror att jag belv lite förvånad över att jag gillade den när den var ny. Jag är liksom inte den som lyssnar på rock och killband, även om jag tycker vissa låtar är bra. Den där hesa rösten blir lite för mycket för mig egentligen. Eller så passar den här låten perfekt in på titeln ändå?
 
Det jag gillar med denna är gitarren framför allt. Faktiskt så älskar jag den här låten!
 
// Elaine 

RSS 2.0