Mitt CD-omslag

 
Här är mitt CD-omslag som jag har nämnt ganska mycket den senaste tiden. Jag redovisade det inför GK-gruppen i fredags och tog emot kritik. Den kritik jag fick höll jag med om. Vissa saker kunde jag ha gjort bättre men jag tycker ändå om mitt omslag i helhet och känner mig ganska nöjd eftersom jag la ner mycket tid på det.
 
Uppgiften var alltså att designa ett CD-omslag till en artist. Jag valde Alizée  ( En fransk artist som jag har lyssnar mycket på). Enlgit mig är hennes musik söt pågrund av hennes söta röst. Men hon har också en en tuffare sida och i många av låtar finns det en mystik. Därför valde jag att poträttera henne som en älva ute i naturen (då jag tänker på naturen när jag hör vissa av hennes låtar) men jag valde det ändå att hålla det i rosa för att göra det extra sött. Sen skissade jag först upp ett förslag, scannade in det i datorn och gjorde det i illustrator. 
 
Det jag känneratt jag kunde ha gjort bättre är placering av texten. Jag fick lära mig att man ska vara försiktigt med scripter och det jag förstår det eftersom det var svårt att få det att framträda. Men jag kände ändå att det där typsnittet passade in till stilen. Däremot kunde jag ha placerat den annorlunda och vid nästa uppgift ska jag försöka med ett helt annat typ av typsnitt. Men i frågan om mitt album skulel stå ut ur mängden i en skivaffär svarar jag ja.
 
I kategorin " Alizée" i menyn kan den som vill höra musiken. 
 
Någon som har lite kritik att ge mig? :)
 
// Elaine
 

Godsaker från H&M

 
 
Jag klarar verklgien inte av att H&M-katalogen rammlar ner i brevlådan. Jag får verkligen behärska mig för annars skulle jag köpa allting.  T.ex den leopardmönstrade skjortan, den lång koftan, den svarta kjolen, jeansskjortan och den vinröda klänningen skulle jag gärna vilja ha då jag alltid gillar leopardmönstrat, skjortor, jeans och modellen på den vinröda klänningen (rosetten kunde man nästan däremot ta bort...). Mne sen har jag också blivit svag för mysiga stickade tröjor den senaste tiden, vinrött, peplumtoppar svarta plagg. 
 
Från vänster, högst upp - Leopardskjorta - 149 kr / Svart skjorta - 199 kr / Jeansskjorta - 199 kr / Senapsgul peplumtopp - 399 kr / Leopardblus -199 kr /  Klänning 179 kr/ Vinröd kofta -  249 kr /  Vit kofta - 299 kr / Multifärgad kofta - 249 kr/  Klänning - 79 kr / Kjol - 199 kr / Kjol - 199 kr / 
 
Ge mig allt!
 
// Elaine 

Promenerat

 
Jag har precis varit ute på en promenad i solen (ja den kom fram sen igen) och friska luften. När jag nästan var hemma träffade jag på Frida så det blev en ltie pratstund med henne. Det var verkligen jättelänge sen sist. Tror det va i midsommaras som vi sågs sist typ...
 
Annars har jag börjat rita en till människa och det ska jag snart ta och fortsätta med, samt göra en annons till en tidning (en uppgift från företagsekonomin). Men först ska jag ta och värma upp mig med en dusch eller ett varmt bad.
 
// Elaine 

Sista Oktober

Jag vaknade av att solen sken in i rummet på sidan av rullgardinen och kände att jag skulle gå upp men på något sätt var jag så trött så jag somnade om flera gånger och nu när jag kom upp och har ätit en god frukost är solen borta. Såklart liksom ... Haha

Söt ankunge eller hur?! Bilden är från ens instagram, användarnamnet står där över. Så där har vi lite källhänvisning.


Näst sista Oktober

 
Idag har jag bara suttit hemma som planerat. Fick en av tre bilder ritade innan lunch och sen resten av dagen har jag "jobbat" med projektet och lite annat smått. ! Nu känns det som att jag inte har gjort någonting och bara låtit dagen gått... Jag hoppas att jag får ltie mer gjort imorgon i alla fall så jag kan bocka av några yttligare saker.
 
Det jag fick tecknat är bilden på Robin här över. Jag är nöjd med att man faktiskt kan se att den är han och att jag testade på ett annat teckningsätt än jag har varit van vid (och att det var jättelänge sen jag tecknade, satt och jämrade mig hela tiden). MEN jag är medveten om att ögonen och munnen är för stora. Eller så är det huvudet som är för litet kanske? Jag ser alltså felen tydligt. Hoppas på att nästa blir lite bättre. 
 
Sen satt jag satt nyss och tittade igenom min facebook från 2010. Hittade massa nostalgiska saker. Men gud så jag skrev roligt och fånigt...haha (Men det kanske jag gör nu också och säger samma sak 2014?). Men nu ska det i alla fall ses repris på project Runway!
 
// Elaine

Förra årets halloween

 
Det är imorgon som det är halloween va? Förra året "firade" jag halloween tillsammans med Isabelle, Linnea, Frida, Markus och Niclas och då var jag clown som ni ser här över. Tänk att den där dräkten lämpade sig så bra för det. Fast jag tycker den passar annars också. Hur som helst så var det roligt att få klä ut sig och nu har jag blivit sugen på att gå på en halloweenfest i år med. Dock har jag inget att klä ut mig till och ingen att gå med. Alla är typ bortresta och om man ska gå ut är ändå inte alla 18 tror jag..
 
Så ja det blir ingen halloween för mig i år. Jag är t.o.m upptagen och sen tycker jag egentligen att det är lite jobbigt ändå eftersom jag inte gillar skräckfilmer och är lite gammalmodig sådär. Jag klär helst ut mig till något glatt som ni ser. Det har jag alltid älskat att göra. När jag var liten klädde jag alltid ut mig. Jag virade tygstycken som klänningar och rotade i utklädningslådan hela tiden! haha
 
Men om jag hade klätt ut mig i år hade jag velat varit något roligt - som cowgirl, wonderwoman, Alice i underlandet eller Welma (I scoobydoo eftersom jag har sånna glasögon typ haha ). Buttericks har ju massa fina kostymer. Annars hoppas jag att det bli maskerad på studentskivan (eller maskeradbal typ), att jag får klä ut mig till knutmasso eller halloween nästa år.
 
// Elaine 

Mysigt och trendigt

 
Lanvin and Nina
 
 
Tröja - Sweater685 SEK - mexx.eu 
Jeans - Goldsign skinny leg jeans1 795 SEK - farfetch.com
Stövlar - Lanvin boots6 480 SEK - mytheresa.com
Väska - H M zipper bag - 315 SEK - hm.com
Armband - Carolina bucci - 46 330 SEK - avenue32.com
Örhängen - Miss Selfridge feather earrings -85 SEK - missselfridge.com
Parfym - Nina ricci perfume - 455 SEK - harveynichols.com
 
Här är en mysig och höstig outfit! Jag skulle gärna ha allt i min ägo (även om min garderob fast den är städad, svämmar över för den är så liten). Parfymen har jag alltid tyckt haft en fin form och den passar riktigt bra till outfiten. Sen ser tröjan riktigt mysig ut!
 
Eller vänta..har jag redan bloggat om det här kollaget? 
 Aja då får det bli en repris ;) haha
 
// Elaine 

Kattungar

Jadå har man vaknat upp ganska sent. Tycker både om det och inte. Det är skönt stt få sova när man kan men sammtidigt tycker jag att man sover bort dagen ( ja även om man bara sover till halvt 10 haha).

Sen har jag massa skolsaker som ska göras. Det betyder att jag måste ta tag i något idag. Tror jag ska försöka rita ett ansikte, bestämma design till projektet och börja med annonsen om jag hinner.

Kolla så söta kattungar! Bilderna är från 9gag och instagram som ni ser. Vissa har bara för söta bilder!


29 Oktober - dubbeltränat

Här är en tjej som är helt slut! Jag var och simmade med mamma på eftermiddagen och sen efter det mötte
vi upp pappa och Robin för kinamiddag för att Robin fyllde år. Det blev buffé med friterade bananer och glass på.

När vi kom hem bytte jag sen om till träningskläder och begav mig ut i regnrusket igen för ännu mer träning. Så idag har jag simmat 1000 meter och tränat ett medelpass. Kan säga att det var skönt att komma hem och duscha och sen slå sig ner i sängen.

Känner mig dutkig men jag var ju inte så duktig på matfronten istället men Robin fyllde ju ändå år, det är inte varje dag! Haha


Ferrari

 
I present av mig fick Robin det här ferrari shampot/duschtvålen. Han önskade sig den parfymen eftersom den han har snart är slut så den fick han av mamma och pappa. Jag tänkte då att det kanske var lite lyxigt att ha ett lika shampo och duschtvål. 
 
Förresten kan jag rekomendera hemsidan eleven.se (förrutom nordicfeel) när det kommer till skönhetsshopping på internet. Leveransen gick fort och man fick också prover med. Dock hade jag ju redan provat Charlotte Perrellis doft som jag fick med doftprov på fast som bodylotion...
 
// Elaine 
 

Skagenröra

Vi har som tradition att varje gång Robin eller jag fyller år så äter vi skagenröramacka till frukost. Så det är vad jag har gjort nu och såklart givit honom en present.

Skagenröra är förresten en av de godaste saker som finns enligt mig. Men sen är jag också svag för brieost, chips och laktris/hallongodis (men inte allt sorternpå den fronten).


16 år!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det lillebrors födelsedag!

Bilden är försig tagen för ett och ett halvt år sedan när han konfirmerades. Men så mycket har han inte förändrats och fotografen, det tror jag är jag.


Blommor och jeans

 
Topp - VILA / Jeans - Lee (JC) Klocka - Ur&penn / Örhängen - Guldfynd /Ring - konfiramtionspresent /
 
Idag har jag invigt min blommiga peplumtopp. Dock blev bilderna lite halvkassa tycker jag så det kommer nog bättre bilder en annan gång men här ser man i alla fall hur den ser ut. Lite hade jag faktiskt önskat att den hade haft en liten ärm, som en t-shirt. Men jag älskar den ändå!
 
En rolig grej kan jag berätta om ringen som jag har på fingret: Jag satt den på höger hand. Jag brukar annars ha den opå vänster. Men när jag ska ta av den så märker jag att det verkligen inte går. Jag spolade kallt vatten med tvål på men det gick inte. Fingret bara svällde mer av det och det var alldeles rött.Tillsut testade vi matolja som funkade med nöd och näppe. Jag trodde nästan att vi skulle få klippa upp den och att jag skulle få gå med ett svullet finger (som såg riktigt soligt ut) hela veckan...Men nu har jag lärt mig att höger hand är större och att jag inte ska ha den på det ringfingret mer! Haha
 
// Elaine
 

Födelsedagskalas

 
Idag har det som sagt varit kalas. Min lillebror fyller nämligen år imorgon men kalaset blev idag. Som ni ser fick han en vit marsipantårta med blå dekoration på. Nu såg jag hur finskt det såg ut. haha.Tårtan är i alla fall hemmagjord  - av pappa, och fylld med blåbär . Dock kan jag tycka att den vita marsipanen (som är färdigköpt) smakade tuggumi och var väldigt tjock så mitt tips är att välja grön (eller rosa kanske, har inte testat den färdiga man köper) om man ska göra hemmagjord. Men det var självklart inget fel på den här ändå!
 
Jag ska faktiskt äta en liten bit till nu och slå mig ner framför tv:n. Men jag är rysligt trött så jag kanske somnar där...Skönt känns det i alla fall att man är ledig imorgon! 
 
// Elaine 

Klänning från London

 
Min pojkvän har då stil han. För att han (med bra hjälp från hans tjejkompisar) köpte den här klänningen till mig i London. Visste han så bra att jag alltid velat provat en sån här klänning?
 
Jag blev så himla glad när han hade med sig en Primarkpåse till mig förra helgen och den inhöll denna fina klänning och t.o.m yttligare en sak som jag ska visa senare. Det var verkligen för mycket och han hade inte behövt men jag blev otroligt glad!
 
Vill ha den på mig snart!
 
// Elaine 

28 Oktober 2012

Nu är det dags för kalas!


Saknar

 
Här är ett  inlägg från en fånig flickvän som saknar sin pojkvän. Det är ett tag tills jag får träffa honom så tanken på det är jobbig. Igår kollade jag på några gammla (ja så mycket saknar jag honom, fånigt?) klipp på honom när han spelar på youtube. Det första är med hans band för ca ett år sedan. Det andra är mycket äldre som ni nog ser. Det är 2009 ( tror jag) när vi skulle sluta 8:an. Dock gick ju inte i samma klass då och kände knappt varandra. Det här i alla fall hans avslutningslåt som han seplade för skolan sen. Lite rolig, som vanligt och han är så söt där! ❤
 
Vill ni höra mer av honom, min duktigan gitarrist, är det bra att klicka på något klipp efter ett av de klipp över.
 
// Elaine
 

Solnedgång

 
Såhär vacker var himmeln igår kväll. Jag sprang ut och tog lite kort när Robin sa till mig att kolla ut. Sen 10 minuter sendare var solen helt borta och mörkret började komma. Men riktigt fina bilder belv det. 
Älskar  solnedgånger!
 
Nu har jag rensat garderoben och varit ut på en promenad i solen med mamma. Det blev också en snabb sväng in på äfferen där jag fick med mig ett lönekuvert med semesterersättning från sommarjobbet hem, en tidning mednparfymprov från Moshino ( den doftade fräschtt) och lite godis :) Det är bara lite städning kvar sen också och efter det blir det middag. Mysig lördag!
 
//Elaine

Svart och militärgrönt

Skjorta - Gina Tricot / Jeans - Cubus / Örhängen - Guldfynd 
 
Här är bättre bilder på gårdagens outfit. Jag hade en ganska mörka färger på mig eftersom det var halloweendag i skolan. 
 
Nu ska jag sätt igång med städningen. Jag hade tänkt spela massa bra musik på spotify under tiden men så slutar mina högtalare fungera... Inte kul...
 
// Elaine 
 
 

Lördagmorgon

Jag gick upp tidigt idag för att jag funderade på att åka på ett träningspass ute. Men det blev inte så. Jag får ge mig ut senare idag istället för mysigt väder är det!

Annars ska det städas
Idag och då ska nog garderoben rensas. Jag borde också sätta mig ner med projektet om jag hinner...

Söt! Ser ni vilken som är den riktiga?haha


Tung kväll

Min dator vill inte riktigt fungera som den ska så det får blir ett bättre (förmodligen fler) blogginlägg imorgon. I alla fall så kollar jag på x-factor för mig själv. Känner mig helts slut och ledsen för att jag saknar Niclas. Jag behöver inte träffa honom så ofta men just idag är det jobbigt på något sätt...

Jag och lillebro gjorde i alla fall tacogratäng till middag. Fick nog i mig för mycket salt då för jag är riktigt sugen på något sött nu ... Haha typ en kladkaksbit eller gelehallon xD

// Elaine


Höstlov!

En del av dagens outfit - mer bilder kommer sen.
 
Då var man hemma efter en fredag i skolan. Detta innebär helg men också lov! Vilket ska bli skönt för även om jag inte går en plugglinje så har jag massa saker som ska göras. Lägenheten ska bli klar, treehotel också, jag ska börja bygga ett pepparkakshus, en annons ska göras, människor och ansikten ska ritas, projektet ska göras och det ska pluggas till antionella provet. Med andra ord är det ganska mycket estetiska grejer som kärver bra idéer och allt tar längre tid än vad man kan tro. Dessutom behöver man ju gå upp varje morgon ändå. Men lite av det där ska jag i alla fall försöka koppla bort nu under lovet men vissa saker ska också bli gjorda nu.
 
Men nu är det i alla fall helg typ. Jag redovisade förresten mitt cd-omslag idag så jag ska visa det senare i helgen. Förrutom det var det halloweentema på skolan så det var nedsläkt och kuslig musik spelades. Till desert i matsalen bjöds det på små bakelsen och på lektionen hade en i min klass bakat kakor. De var ritkigt goda och eftersom det knappt var något socker i dem åt jag en x antal..haha.
 
// Elaine 
 
 

Mysigt i minusgrader

 
Dagens klädsel har gått i petrol och sammet/velourkänsla. Kände att det var mysigt när det var minusgrader imorse( Nu kom det också några snöflingor när jag gick hem från träningen!). Sedan matchade jag det med mitt gamla "medeltida" marknadshalsband och silvriga smycken.
 
Tröja - Kappahl /Jeans - JC (Lee) /Halsband - från en marknad /Ring -mammas gammla / Örhängen - Guldfynd /
 
// Elaine 

Torsdag 25 Oktober 2012

 
Idag har det varit fullt fart i skolan med att försöka montera in lägenheten. Men inte blir jag klar någon gång för det. Men det går väl sakta men säkert framåt i alla fall. Sen lyssnade jag på några skivomslagsredovisningar. Jag hann dock inte redovisa så det får bli imorgon eller efter lovet. Så då ska jag visa min här. Även om självförtroendet sjunker när man ser alla andras riktigt fina omslag!
 
Snart ska jag försöka ta mig iväg och träna och efter det ska jag se ett nytt avsnitt av Revenge. 
 
// Elaine

Onsdag 24 Oktober 2012

Övade inför nationella provet idag på svenskan genom att lyssna på texter och gå genom olika genrer. Sen stannade jag och jobbade med mitt treehotel men det gick inte alls bra. Jag som nästan var klar men ändå ligger efter (trots att jag har stannat extra flera gånger) har nu ännu mer som far runt i huvudet eftersom jag har så svårt att släppa skolarbetet när jag inte jobbar med det.

Men nu ska jag i alla fall så träffa Niclas igen! :)

Jag idag i min vita stickade tröja, röda läppar och ring som är mammas gamla.


Victoria Secret Angel

.
 
Här har ni min fina parfym från Victoria secret!  Åh jag är helt kär i min den! Den doftar så underbart och det känns så häftigt att äga en och också en Vicotoria Secret-påse. Blev riktigt glad när Niclas kom hit med det i helgen och hade med sig den innehållande parfymen. Jag hade hoppats på att det var just den han hade köpte efter samtalet förra lördagen men jag vågade inte hoppas helt.
 
14 pund kostade den. Alltså ungeför 150 kr. Det var ett väldigt bra pris då en större variant  (med utstående vingar bakpå) av samma doft kostade betydligt mer. Men åker jag till London eller New York någon gång ska jag ha en ny eller en större variant! haha. Ja jag vet, jag är parfymgalen x) Men hållå vi snackarju om Victoria Secret! 
 
Den var lite svår att fånga på bild eftersom den var genomskinlig...
 
// Elaine 

Kjol och stövlar

Jack - VILA / Tröja - Indiska / Kjol - Gina Tricot / Stövlar - Din sko /Örhängen - Guldfynd / Ring - Guldfynd by Kenza /
 
Ja då har man varit och tränat igen då. Känns bra!
 
Dagens otfit ser ni här över, både med jacka och utan och ja ni ser rätt - jag hade kjol. Fick höra om det inte var kallt och visst det var ju inte som att ha mjukisbyxor eller vore sommar ute så jag kan ju inte säga nej på frågan helt. Men faktiskt så kompenserade mina varma, höga stövlar och den långärmade tröjan mig. Jag kände också att jag ville passa på innan det blir ännu kallare som det ska bli i slutet av veckan. 
 
// Elaine 

Tisdag 23 Oktober

 
Idag har det pysslats med mitt Treehotel i Sketch Up men tyvärr hann jag inte blir klar. Det hade varit bra nu när vi ska börja designa pepparkakshus efter lovet. Men ja jag får nog ihop det snart hoppas jag. Annars så har jag bara haft en till lektion för dagen. Tisdagarna går så himla fort framför datorn. Samma gäller torsdagarna.
 
På ena lektione pratade vi t.ex lite om det med flytten av skolan. Det känns alltid lika tungt i huvudet då pga att det är så mycket och det ligger hela tiden som en oro och sorg över hela skolan och man befarar ju att lärare kan sluta till våren så det drabbar mig ändå. Till min student... 
 
I alla fall så fick jag lax (en av mina favoriträtter) när jag kom hem och snart får jag pallra mig iväg till tränngen. Det blir skivstång. Personligen så gillar jag de andra passen bättre då det är mer spring i de, men det känns ju alltid riktigt bra efter!
 
// Elaine 

Lace, diamonds and suede

 
 
Lace, diamonds and suede
 
Klänning -H M flare dress -315 SEK - hm.com
Stövlar- Michael Kors suede boots -1 365 SEK - repertoirefashion.co.uk
Clutch -Oroton clutch handbag -6 775 SEK - oroton.com
Armand - Nadri filigree jewelry - 590 SEK - nordstrom.com
Örhängen - Stella & Dot fringe earrings -390 SEK - stelladot.com 
Parfym - Gucci perfume -330 SEK - escentual.com
 
Här är en fin klänning i spets från H&M som jag skulle ha matchat så här. Men massa dimanater ett par svarta stövlar och ett par strumpbyxor. Om man bara fick tillfälle att klä sig så ibland. Vill gå på massa event!
 
// Elaine 

Lady Gagas parfym

 
Jag måste säga att Lady gaga har gjort ett riktigt bra jobb när hon tagit fram sin parfym. Dock tyckte jag inte att den doftade så speciellt när jag testade den för ett tag sedan. Men när jag fick höra av Sara och sen läste mer om den blev jag imponerad då det är vätskan som är svart och inte flaskan. Den blir sen transparant när den kommer ikontakt med luften. Riktigt häftigt!
 
Sen passar flaskan henne som handen i handsken enligt mig och förpackingen var stilren. Jag är ju en sån där som är riktigt fascinerad av parfymförpackingar. Det ligger så mycket desigarbete bakom för att få den att passa parfymen och locka kunden. Det får inte slängas! Hör ni det?! haha
 

"Lady Gaga Fame är en doft med mörka ackord. Huvudingrediensen är belladonna, den farliga växt som idag främst används inom häxkonst. Belladonna ger en "förbjuden känsla" till doften. Andra noter är aprikos och honung som tillför kvinnlighet till doften. Lady Gaga Fame har ett krossat hjärta av tigerorkidé som tillför mystik till doften.

För första gången har man lyckats skapa en svart doft som blir transparent när den möter luften. Tekniken kallas "From Black to Clear" och är noga framtagen av Lady Gaga och hennes team. "

 Någon som har testat den?

Tränat mixpass!

Nu kan man inte säga att jag är frusen längre. Jag var iväg på ett härligt mixpass ( 5 olika ledare) och jag blev riktigt slut! Så nu känns det extra skönt att ligga utbredd i min utbäddade säng, för tillfället alltså i dubbelsängsläge, och ta igen mig genom att äta mandariner :)

Sen blir det Project accessory om jag orkar. Project runway missade jag så det får bli TV3play sen.


22:a Oktober 2012 - Vitt och silver

 
 
Tröja - H&M / Örhängen - Glitter / Armband - vet inte / Ring - Guldfynd By Kenza / Örhängen - Guldfynd / 
 
Idag hade jag bara två lektioner innan lunch och sen stannade jag och Amanda kvar en stund och jobbade med våra lägenheter efter lunch. Sen på vägen hem höll jag på att somna och sen att jag kom hem har jag både varit frusen och trött. Jag fick dock en nybakad vanlijbulle av mamma när jag kom hem så jag fick upp energin lite.I skolan var jag däremot inte alls trött fast att jag hellre hade somnat om då. Men om en stund är det snart dags för träning. Det behövs så jag får upp värmen och energin lite!
 
En del av dagens outfit ser ni här över. Hade min jeans och kängor till. Örhängena har förvrigt hängt med länge då jag kan ha varit ca 12 när jag köpte dem på glitter. De ingick i någon 60-tals-kollektion. På senaste tiden har jag blivit lite förtjust i 60-talet. Gillar former som det här.
 
// Elaine 

Den heliga påsen

 
Tänk att jag äger en Victoria Secret-parfym och en Victoria Secret -påse nu! Niclas kom hit med den igår och vag jag alltid ha velat hålla i en Victoria Secret-påse. Det känns så lyxigt! Jag som gärna inte ens slänger kartonger och andra påsar. Men den här är definitivt något speciellt. Sen så är det så sött med silkespappret i!
 
Jag ska visa parfymen sen. Vill hålla ltie på den ett tag till men snart så! ;)
 
// Elaine 

Söndag 21 Oktober - Sytt hos Niclas

Idag har jag varit till Niclas, vi fick skjuts dit av hans mamma. Påvägen sprang vi in på ICA och handlade och vi köpte då glass, banan och maräng som Niclas och jag sen gjorde marängswissårta av. Det blev gott! Efter det fick jag låna Niclas mammas (Åsas) symaskin så då testsydde jag ett örngott som mjukstart inför mitt projekt. Det gick faktiskt ganska bra. Tyget blev faktiskt ganska snyggt passat om jag får säga det själv. Under tiden jag gjorde det pluggade Niclas så vi var produktiva minsann.
 
Efter det blev jag sen bjuden på middag och tillsist tittade Åsa på mina skisser inflör mitt projekt och gav mig lite råd. Så nu kommer jag förhoppningsvis igång på ritkigt med det där! :)
 
Här är örngottet som jag sydde!
Niclas och min marängtårta!
 
En bra söndag blev det!
 
 // Elaine 

Höstig perfektion

 
Fallfavorites
 
Jeans - RED Valentino skinny jeans -1 955 SEK - flannelsfashion.com
Stöblar - Madison Harding knee high leather boots -2 380 SEK - shopbop.com
Väska - Trussardi leather tote bag - 9 620 SEK - thecorner.com
Halsduk - Scarve -150 SEK - bankfashion.co.uk 
Solglasögon -Stella mccartney sunglasses-1 635 SEK - forwardforward.com
Handskar - Lanvin short glove -4 615 SEK - marissacollections.com
 
Såhär skulle jag vilja se ut nu om dagarna. Med ett par mörka jeans under ett par höga stövlar i brunt och en snygg matchande väska til det. Samt en snygg jacka och vinröda accessoarer. Även fast jag itne gillar rätt så mycket så får jag för mig att jag ska ha röda plagg i vissa röda toner ibland. Men vanligt rött har jag helt bara på läpparna.
 
// Elaine 

Maybeline VS Garnier

 
Jag köpte ju Maybelines BB-cream förra veckan och efter att ha testat den lite tänkte jag reccencera och jämföra den lite med Garniers. 
 
Maybeline:
Konsistens - EE 
Täckande - EEE 
Doft - EE 
 
VS 
 
Garnier:
Konsistens - EEEE
Täckande - EEEE
Doft - EEEEE
 
Som ni ser är Garnier min favorit. Den hade en doft som faktiskt luktade gott (finns också oparfymerad för känslig hy), Täckte bra men kändes ändå luftig och hade en krämig konsistens. Maybelines däremot var otroligt rinnande som gör den väldigt jobbig att applicera samt att den hade en svag doft som inte var så speciellt god. Garners var också lättare att öppna och stänga då det inte var skruvkork. Därför kommer jag köpa Garnier nästa gång igen. men det var kul att testa och se vilken som var bäst. Men sen kanske det är så att jag ändrar mig...
 
Sen så kan garniers bli lite väl glänsande på mig vilket är ett minus. Har hört att L'oréales ska vara riktigt bra på så sätt och men den är lite dyrare. Kanske testar den sen någon gång ändå.
 
Någon som har en favorit BB- Cream?
 
// Elaine 
 
 

Filmkväll

 
 
Idag fick jag inte mycket gjort som jag tänkt. Tädade runmet men det med skissandet och läsandet hann jag inte med. Men nu har jag tvingat Niclas att se på två filmer. Somnade nästan till den först x). Sen fick jag två presenter från London av Niclas som jag ska visa sen :)
 
// Elaine
 
 

5 Klänningar

 
Jag är svag för klänningar. Även om jag inte är dem typen så går ut och sen köper nya klänningar varje vecka (även om vissa verkar tro det kanske :P). Här över är i alla fall 4 fina klänningar. Öppen eller dekorerad rygg är verkligen snyggt men det är väldigt opraktiskt så något sånt har jag itne men de två klänningarna över är vekrligen fina.Sen har jag verkligen blivit förtjust i vinrött och rostfärger och tighta klänningar. Fast det kanske inte passar mig så bra...Sen är plajetter hmla fint. Dock tycker jag att det kan vara lite stickit och jobbigt att ha på sig..
 
Första klänningen - 300 kr Vero moda - SKULLE VERKLIGEN VILJA HA!
Andra klänningen - 500 kr Nelly.se
Tredje klänningen - 580 kr Nelly.se
Fjärde klänningen - 650 asos.com
Femte klännignen - 500 kr Nelly.se
 
 
// Elaine 

Roliga bebisar

 
Igårkväll blev jag uppring av två killar som ville att jag skulle komma och sen filmen Midnatt i Paris med dem. Det var såklart Niclas och Markus ;) haha. I alla fall så gick jag dit men filmen ville itne fungera. Det var inte ljud när de pratade så vi testade en anna film men den var seg också. Så istället blev det zappning mellan AFV och lite mer typ och sen en musikal på det. lite synd var det då jag ville se Midnatt i Paris men det blir en anna gång. Musikalen var istället bra (även om jag blev trött...haha) och AFV är så roligt när det är bebisar med. Eller hur?! Kolla bara på det här klippet över. De skrattar så sött!
 
Nu ska jag skynda mig att få ltie gjort idag. Ska städa och läsa/skissa!
 
// Elaine 

Green

 
green
 
 

Blus - 230 SEK - modcloth.com / Jeans - 495 SEK - topshop.com / Pumps - 650 SEK - bakersshoes.com / Väska - 17 635 SEK - ysl.com / Armband -  79 SEK - asos.com. Örhängen -78 SEK - romwe.com / Clutch - 730 SEK - johnlewis.com

 

Hittade de här riktigt snygga skorna på polyvore.com. Dock var det lite svårmatchade och kunde lätt bli lite julgransaktigt. Men så här tycker jag att de blev fina. Gillar annars färgen mycket!

 

 

// Elaine 


Fredag 19 Oktober

Slutade skolan redan vid 11 men stannade till 1. Jag åt lunch och sen stannade Ninni och jag ett tag och lyssnade på en av politikerna som tagit beslutet att flytta vår skola. Före det, på den enda lektionen jag hade, skrev jag ett prov i företagsekonomi som jag missade förra fredagen. Skönt att äntligen ha gjort det!

Nu ska jag läsa lite om sömnad och sen hoppas jag på en god fredagsmiddag!

Titta så söt hund jag hittade på 9gag! Vill ha!


Kjol och kabelstickat

Tröja - Ellos / Kjol - Gina tricot / Ring - Guldfynd by Kenza / Örhängen - Kicks / 
 
Jag hade ju tänkt sluta med kjol nu men idag och igårkväll (när jag hade samma kläder) hade jag det igen. Så värst kallt har det ju inte blivit än... Eller?  I alla fall så värmer det bra ändå när man har en tjock tröja (jag är verkligen glad att jag behöll den ändå, den är mysig) upptil och höstjacka. Sen gillar jag att ha mina silvriga smycken nu. Förr i tiden var det guld och stora smycken som var min grej. Men man verkat ändras lite. Dock så gillar jag ju fortfarande guld och stora örhängen. Missförstå mig inte där, smycken går alltid hem! ;) haha
 
// Elaine 
 

Ingen ork..

Överredigerad bild. Tyckte det blev lite coolt ändå. Man ser vad det är va?
 
Jag sitter och kollar på Revenge. Har precis ätit melon och före det var jag och tränade. Dock orkade jag inte alls som jag brukar fast att det inte var set tuffaste passet så jag funderar på om jag kanske har något i kroppen ändå eftersom jag hade ont i halsen i måndagskväll. Men ja vi får se hur jag mår imorgon för jag känner mig inte hänng annars. Det kanske bara var en seg dag som sagt. 
 
Skönt ska det i alla fall bli att få sova snart och sen är det fredag igen! :)
 
//Elaine

18 Oktober 2012

På promenad med hundarna en dag hos Niclas för ca två vekor sen.
 
Den här dagen har känts grå, trist och både långsam och snabb. Det verkar vara en sån här deppdag då kommunen också ha tagit beslutet att flytta min skola idag. Trött blir man för man tänker på de som inte hade lika tur som en och hinner gå ut.
 
I alla fall hoppas jag på solsken snart igen. Gärna till helgen när jag äntligen ska få träffa Niclas igen. Jag ska inte klaga men jag träffade honom i några minuter igår och innan det var det en vecka sen. Jag har ju inte hunnit höra något om London knappt.. Eller jo jag fick höra igår att han hade köpte en ny gitarr där. Han är galen han min gitarrglana pojkvän! xD Men ja ska jag ha en ny parfym ska det väl vara rättvist! haha
 
Jag kom på att jag ju också borde unyttja situationen bättre och försöka lära mig spela gitarr när jag har världens bästa gitarrist som kan lära mig. Men varje gång jag håller i en gitarr tappar jag tålamodet x)
 
// Elaine 
 

Peyreshop

 
Bloggaren Natascha Peyre är ingen som jag följer och vet så mycket om. Men jag har sett att hon har släppt en vebbshop (idag eller för några dagar sedan?).. Jag var in och kikade där och hittade lite fina saker som föll mig i smaken och dessa ser ni här över. Dock känns allt lite lika Tyras shop StylebyTyra fast den har kan vara aningen stilsäkrare. Hur som helst skulle jag verkligen vilja ha kappan, nitklänningen (Dock känns det som jag har sett den förrut..eller?) eller kjolen och den röda eller vita klänningen. Jag är vekrligen svag i sånna där kappor och på senare tid har jag börjat gilla svart. Har mer varit för brunt förrut.
 
Vad säger ni om kläderna?
 
Webbshopen heter förresten www.Peyreshop.se
 
// Elaine 

Musikal Terminal 10

Igårkväll var jag och såg en musikal som Niclas klass spelade upp. De hade skrivit den själva och om ett tag ska de till Finland och spela upp den då de är med i ett nordiskt projekt. Den var bra och rolig. Bäst var den när Niclas spelade nyckelharpa och sen gitarr. Förövrigt var han himla bra som vakt.

Jag ångrar att jag inte tog något kort på honom efter. Därför har jag bara den här bilderna som är tagna från ett papper. Men ja den lysnade vakten är alltså Niclas! :)


Söta bilder!

Jag är verkligen jättedålig på att blogga just nu  men jag har tappat inspirationen just nu, har massa att göra och har inte så mycket saker att blogga om.. Men det vänder nog snart! :)
 
Här är i alla fall lite söta bilder. Alla tre utom minihunden är från Instagram och den minsa hunden är ifrån 9gag.com. På instagram heter jag förresten som här - MademoiselleElaine. Så den som vill följa mig för gäran göra det:)
 
 
Jag är vekrligen svag för vissa hundar! Speciellt små och Zingo. Sen är fåglar så himla vackra!
 
// Elaine 
 
 
 

Onsdag 17 Oktober

Väst - H&M / Tröja - H&M 
 
Idag har jag som ni ser hat jeansväst uppe på min lila polotröja. Dock blev alla andra bilder så suddiga så det blev bara den där. Annars så har jag varit i skolan och haft svenska idag. Vi övade inför nationella provet och sen efter det stannade jag en stund och byggde på mitt teehotel. Känner mig ganska nöjd med det. Dock är jag stressad när det gäller tiden. Men det kan jag inte göra något åt nu. Måste sluta oroa mig hela tiden. Men det är ganska mycket som ska göras för mig och dagarna bara flyger förbi. Snart är det ju liksom November!
 
 
// Elaine 

Tisdagskväll 16 oktober

Jag har suttit och pluggat i en och en halvtimme men nu har jag slutat för dagen och kollar istället på Svenska Hollywoodfruar. Dock har jag sån himla halsbränna. Har haft det till och från hela dagen och det är jobbigt...

Här är ett kort inslag från SVT (2 minuter fram) från manifestationen idag.
http://www.svtplay.se/video/356315/16-10-18-10


Sen måste jag bara säga att jag tycker Marias hund är så söt!!


Deltagit i manifestation

Jag kom hem för en liten stund sedan. I skolan byggde jag på mitt treehotel och sen efter var jag med i en demostration för att ha kvar min skola som ju förslagits ska flyttas till hösten. Hoppades att politikerna ändrar sig..

Men nu ska jag plugga!

Gammal bild men det är exakt samma kläder som jag har haft idag.


Ont i halsen igen

Jaha då har man fått ont i halsen igen då.. Jag som skulle träna ikväll igen, men tur att jag kunde göra det igår ändå.

Men ja jag har haft på känn att det varit något i halsen. Hoppas verkligen bara att det inte blir långdragit och jobbigt. Har saker som måste göras och vill göras den närmsta tiden:
Ett prov i företagsekonomi måste skrivas, albumomslaget ska redovisas, lägenheten ska bli klar och skrivas ut som bok, treehotel ska bli klart, projektet ska komma någon vart och jag vill träffa Niclas!

Jag försöker som vanligt kurera mig i alla fall med te, honung och ingefära till frukost.


Måndag 15 Oktober 2012

Lovisas och mina fötter före träningen
 
Idag har jag haft en lång dag i skolan med bara estetiska lektioner. Började först dagen med att klippa pappersblommor till Ninnis, Amandas och min pappersklänning. Efter det byggde jag lite på mitt treehotel och efter lunch hade jag GK. På GK:n (Grafisk kommunikation) blev jag äntligen klar med mitt skivomslag. Det har krånglat med utskrivning några gånger nu och det tog yttligare den här lektionen och mer (ca 3 timmar) för att få allt bra. Det ska redovisas på torsdag så jag visar det efter det.
 
Sen var Lovisa med mig hem och åt middag efter skolan för att seedan följa med migm Sara och Saras syster på träning! :)
 
 // Elaine 

Turkost och mönstrat

 
Peplum
 
 

 

Topp - 485 SEK - houseoffraser.co.uk / Jeans - 890 SEK - witchery.com.au / Pumps -180 SEK - gojane.com / Clutch -155 SEK - windsorstore.com / Armband - 170 SEK - diva.net.au / Ring - 33 SEK - charlotterusse.com / Örhängen - 80 SEK - avaadorn.com
 
Älskar Älskar Älskar den där toppen! Har alltid tyckt att peplum-toppar har varit snygga men på senaste yiden har jag verkligen blivit förtjust i det. Den där är så fantastisk med mönstret och färgen! Jag skulle ha matchat den som här över.
 
// Elaine 

14 oktober 2012

 
Igår hittade jag de här bilderna i en gammal mapp från sommaren 2010. Gud vad jag båda hade och inte hade förändrats sen dess.. Om nu det går? Haha. De här två bilderna tog min pappa på min skolavslutning. Det var en spn fin och solig eftermiddag/kväll och jag inser nu att jag aldrig kollat på den här bilderna ordentligt för de är riktigt fina. Sommriga!
 
Men tillbaka till verkligheten. Jag var iväg på en mässa i krykan idag då de läste upp min farbror som begravdes i fredags. Den var väldigt lång. Det kröp i benen och jag höll verkligen på att tappa tålamodet för det var så länge. Men det är ju inte så ofta som man går på sånt där. Sen har jag ätit en god middag och pluggat lite. Nu lyssnas det på musik och skissas för min del. Sen blir det väl lite tv-mys och så hoppas jag på att få höra av Niclas om han har kommit hem från London. Lyckosten som fick åka dit! :p <3

Lila, svart & silver

 
Purple shirt
 
 

 

Skjorta - spoiledbrat.co.uk / Jeans - 895 kr, witchery.com.au / Skor - 870 kr, aldoshoes.com / Väska - Michael Kors, 2 000 kr, bloomingdales.com /Armband - 40 kr, hm.com /Ring - Ben Amun, 390 kr, saksfifthavenue.com / Ögonskugga - 160 kr, nordstrom.com
 
Jag älskar skjortor. Dock har jag inte så många själv men jag har alltid tyckt att det är vardagssnyggt med skjortor. Gärna som man kan pännan upp ltie på armarna.  Här över har ni en fin skjorta ( dock stod det inte pris på den men jag kan ändå inte köpa den). Den hade varit snygg tillsammans med svart, silver och lila ögon!
 
// Elaine 
 

Ont i huvudet

På båtutfltkt tillsammans med nästan hela gänget i sommras. Var ett tag sedan vi sågs nu.
 

Hej! Det är söndag och min dag har börjat segt. Jag vaknade men ont i huvudet (lite migrän) och det har jag fortfarande. Somnade till en stund efter frukost. För tillfället blev det bättre då men så fort jag öppnar ögonen är värken där igen. Det är väl ljuset och det. Men som sagt är det inte alls farligt. Jag tror att det är för att jag känner mig stressad med plugg och mitt projekt. Därför vill jag ju också kunna jobba med det sen idag. Inte ha ont i huvudet..få se hur det blir sen.
 
//Elaine

Volym

Mitt hår blev jättevågigt och fick massa volym igår efter att jag hade satt upp det blött. Mysigt!
 
Idag blev det som vanligt inte lika mycket pluggat som jag hade tänkt (det blir alltid så för mig) så förhoppningsvis blir det lite mer gjort imorgon för nu känner jag mig alldeles för lat för det. Jag har precis sett på "Masken". Det måste vara nästan tio år sedan jag såg den sist och då var den mycket spännande än nu. Sen var mamma och jag ut på en liten snabb promenad på eftermiddagen. Vädret hade blivit lite mulet då men det var skönt med frisk luft!
 
 
// Elaine 

Glad tjej!

Varning för litet "skrytinlägg" här nedanför xD 

 
 
Jag fick för ett tag sedan ett samtal från London. Niclas och hans killkompisar var tillsammans med tjejerna som de är där med inne på Victoria Secret och efter att jag råkat sagt att jag ville ha en bodylotion därifrån så hörde han av sig och frågade vilken det var. Dock fanns inte den doften som jag ville ha men de valde en annan och i parfymform istället (liten skulle den vara enligt instruktionerna). Jag tvivlar INTE på att den luktar gott då jag älskar alla parfymer (nästintill i alla fall). Självklart ska jag också betala honom 14 pund sen, som han fick betala för den. Men det var himla snällt ändå att han hörde av sig. Hoppas bara att det inte blev för dyrt med samtalet...
 
Så snart är en Victoria Secret parfym på väg hem till mig och Sverige från London!
 
Såg att de hade fina klänningar på den amerikanska hemsidan också. Tur att det inte är jag som är där för då hade jag varit fattig när jag kom ut därifrån för jag hörde att de var flera våningar stort x) haha
 
 
// Elaine 

Lördagmorgon 13 oktober

Bild från förra helgens promenad.
 
Idag är det strålande sol (ibland i alla fall)! Jag ska försöka ta mig ut lite men jag har också ltie plugg ochs kissning som jag måste göra. Jag villv erkligen komma igårng på ritkigt med projektet nu och motivationen pendlar varje dag. I onsdags appade jag den, sen i torsdags fick jag tillbaka den. Får se hur det är efter idag. 
 
Annars har jag börjat min lördag med en räkmacka till frukost och sen har jag letat febrilt efter ett papper. Jag måste ha pappret och jag la det där jag lägger alla mina andra papper när jag fick det tidigare i veckan. Men nu är det som om det verkligen har gått upp i rök. har letat under sängen och bland mina papper typ 3-4 gånger. Hjälp!
 
Sen blir jag så irriterad på att en räkningen från h&m inte kan komma. Den har väl kommit fel så jag kommer väl få massa påmnnelser på den fast att den inte når mig... ush hatar alla papper redan och jag precis fyllt 18!
 
// Elaine 

12 Oktober

 
Idag har det varit begravning. En lång och sorglig dag men både regn och lite sol. 
 
// Elaine

Dagens outfit


 
Tröja - H&M / Jeans - Lee (JC) / Ring - Guldfynd / Halsband - Thomas Sabo / Nagellack - H&M /
 
Dagens outfit hr ni här över. Färgglad och enkel!
 

Nu har jag varit och tränat så nu ska jag ta en dusch och efter det blir det Revenge och någon frukt :)
 
// Elanemi
 

5 timmar framför datorn

Bild från Hallwylska palatset i Stockhom. Superfint!
 
Hej!
 
Jag har suttit framför datorn mellan klockan tio och halv fyra. Så sammanlagt 5 timmar om man räknar med lunch. Därför hade jag ont i huvudet när jag gick till skolan men jag är nästan klar med lägenheten och skivomslaget nu. Det känns bra! Men jag börjar känna av huvudet nu igen när jag sitter vid datorn igen. Tur att jag ska iväg och träna snart. 
 
Annars så kan jag berätta att kycklingsnitzeln med curry och äppelsås i skolan var god. Maten är ofta bra nu för tiden och det finns massa att välja mellan. Synd bara att maten kommer bli dålig igen nästan höst ( fast då har ju jag slutat men tänker på de som går kvar) då skolan kanske måste flytta till en annan skola och dess lokaler. Det handlar om att spara pengar men kommunen planerar att ha kvar min skolas lokaler ändå till "evakuerinsskola" när andra skolor renoveras. Då undrar jag hur de tänkter för då försvinner ju inte hyran som jag trodde var poängen. Så ja jag är liiiite irriterad för det är himla fina lokaler de sparkar ut oss från och ska ha som "evakueringskola"!
 
// Elaine 

3x Maybeline

 
Igår var jag och köpte nytt smink. Min BB-cream från Garmier var slut så jag tänkte testa den här från Maybeline. Jag passade också på att köpa mascara och concealer från Maybeline då också eftersom det jag har hemma också nästan är slut och det var "Tag 3 betala för 2" på kicks. Så jag fick 3 produkter för 250 kr. Det kändes dyrt för lite smink men ändå är det inga dyra produkter man köper. 
 
// Elaine 
 

Torsdag 11 Oktober

Bild på Niclas och Mellvin från i söndags
 
Igårkväll blev det lite rörigt. Jag skulle till Niclas för att träffa honom eftersom att han åker till London idag. Men som sagt blev det kaos då moppen stannade för mig mitt i en korsning två gånger så jag var tvungen att vända hem (ja den fungerade hem ändå konstigt nog) så det hela slutade med att stackars Niclas som skulle upp tidigt idag fick ta moppen till mig i kylan ändå. Hade dåligt samvete.
 
Aja nu hoppas vi att flygturen går bra och att han får det kul i London! :) Jag ska börja med sluttampen på min lägenheten nu!
 
// Elaine
 

Vitt och grönt

 
Igår hann jag aldrig lägga upp bilder på mina kläder för dagen så det får bli idag istället. 
 
Tröjan är från H&M och invigdes då igår ( är dock besviken på den likadana i lila som redan är noppig..). Jeansen är från Lee, hårklämman från Rusta, halsbandet från en marknad och ringen från Guldfynd. Hårklämman tog jag dock ur innan jag kom till skolan.
 
// Elaine 
 

Bild från gårdagen (tisdag 9 Oktober)

 
Jag skrev ett inlägg igårkväll men appen är lite konstig så det inlägget kom aldrig upp. Det brukar komma upp senare så kanske kommer det upp sen...då kommer det stå nästan samma sak som i det här inlägget. haha
 
Men igår så hade jag en ganska lång dag i skolan. Först såg vi slutet på en dokumentärfilm som handlade om en gruvarbetare i Bolivia. Det är hemskt att se hur de har det i andra länder. De fick krypa ner i gruvan och göra massa arbete som inte alls arbetas på samma sätt i Sverige och på inte tal om säkerheten. Tänk räddlan de har varje gång de ska jobba.. Jag fick bara panik av att gå ner i Sala silvergruva för några år sedan. Gruvor är läskiga.
 
Sen hade jag i alla fall design i 3 timmar, funderade lite mer på projektet, tränade skivstång på kvällen och efter det åt jag en god mango. Sen får jag ju inte glömma att berätta om bullen på bilden över som Lovisa överraskade vi andra fyra med på designlektionen eftersom Sara fyllde år. Där sprack ju min " åta nyttigt resten av veckan" men blåbärsbulla är ju så gott och när Lovisa var så snäll! :)
 
// Elaine 

Onsdag 10 oktober

 
Trött, förvirrad och ont i fötterna beskriver min nuvarande status. Jag var till skolan och hade svenska (lyssnade på redovisningar), åt sen lunch och begav mig ner på stan. Där var jag bland annat in i en tygaffär. Hoppades på lite råd till mitt projekt (det fick jag också lite då ägaren var riktigt trevlig) och för att kolla på tyger. Men jag känner mig ändå så förrvirrad. Jag vill göra det jag tänkt men jag vet inte om jag klara det ändå då jag behöver hjälp och det kan vara ont om hjälp...Usch det tynger mig det där när jag aldrig kommer igång...
 
I alla fall så har jag sett ut så här idag, lite enkelt sådär. Mycket färg!
 
// Elaine 

Zingo och Mellvin

 
Jag kan inte sluta säga att Niclas hundar Zingo och Mellvin är så söta. Varenda gång jag kommer och de kommer och hälsar i dörren blir man så glad. I söndags kom Zingo först och hoppade upp sen när Niclas ropade på Mellvin kom han med en strumpa i  munnen och ville leka. haha
 
De här bilderna tog jag förra söndagen men lika söta är de för det. Mellvin är oftast på språng mer än Zingo när jag ser dem så därför är det mest bilder på Mellvin. Han ser så gullig ut när han går och lägger sig i sin korg lite för mycket på ena sidan så den vikar lite. Ni ser bilden nederst.
 
// Elaine 

22 Stövlar

Dinsko

 
Skopunkten
 

Scorett
 

 
Jag har alltid älskat att ha stövlar på hösten och vintern. Det är så snyggt när de sitter tight och går upp mot knät. Mina vinterstövlar är sånna men det hade varit kul att ha ett par som inte är fodrade nu när jag ändå letar efter ett par hyffsat låga skor. Jag blev helt överförtjust i alla stövlar när jag gick in i de här skoaffärerna som skorna över är ifrån. Dock sprack lyckan när jag provade dem och de var för smala runt vaden. Ja tack så mycket för det. Tydligen måste man vara så smal om benens som dagens ideal för att kunna ha stövlar. Tur att jag hade det då när jag var liten.
 
Ja som ni märker är det en ledsen tjej som skriver för jag hade verkligen velat haft några av dessa stövlar. Jag provade t.ex de första (så långt det gick) från vänster från dinsko och tyckte om dem jättemycket. Samma gällde de beiga från skopunkten. Men jag såg ändå att Scorett hade några stövlar som de hade i olika viddar - t.ex den högre högst upp. Där för Corett bonuspoäng! Om det kunde vara så på alla stövlar för alla har inte jättesmla vader. Dock är priset lite för dyrt för mig på Scorett ibland...
 
Ja ni hör ju i-landsproblemen. Nu har jag fått beklaga mig lite i alla fall. 
 
// Elaine 

Petrol (?) och lila

 
Tröja - H&M /Nagellack - H&M / Halsband - köpt på "medeltida"-marknad för längesen / Örhängen - Guldfynd / Kajal - Isadora / 
 
Har matchat mina smycken och ögon med mina naglar. Kom på att den där färgen kanske kan kallas "fågelgrön" mer än "vattenfärgad"? Eller så är det "Petrol"? Jag kan inte riktigt skilja på alla färger sådär - ja fast att man ska gå Design. haha. Halsbandet skiftar färg lite men i grunden har det nästan samma färg som naglarna. 
 
// Elaine 

Sara 18 år

 
Idag är det min goda vän Saras tur att fylla 18 år så Grattis Grattis Sara!! :D
 
Förmodligen har jag redan sagt det till henne idag ( då det här är ett tidsinställt inlägg) men ja nu vet ni andra det också ;)
 
// Elaine

Målat med tadelakt

 
Nu har jag kommit hem från ett träningspass och sitter och äter vindruvor framför Project Runway Sverige. Det är inte lika bra som orginalet från USA men det är ju ändå Project Runway!
 
Bilderna över tog jag idag på materialkunskapen när vi målade med tadelakt. Jag gjorde en platta förr förra veckan men jag ville också ha en i den där härliga blåa färtgen. Sen gjorde jag också ett test med svart och rosa på en plastbit. Det var då jag blev sugen på hallon-laktris. haha. Annars känns det som dagis igen när man får kladda så här på lektIonen. Mysigt!
 
// Elaine 

Måndag 8:e oktober

 
Idag har jag haft två lektioner i skolan. Först estetisk verksamhet - bild, där Ninni, Amanda och jag fortsatte på vår pappersklänning. Eller ja, jag var mest "tejpassistent" för den här gången i alla fall. haha. Sen efter det hade vi materialkunskap och "målade" med tadelakt. Efter det åt jag lunch och innan Amanda och jag slängde oss på bussen hem (bokstavligt talat, då vi var supernära att missa den) efter en snabb sväng på en marknad. Vi köpte remar där - mitt fel. En varsin och en med hallonlaktris att delade på. Hallonlaktris i "remform", som jag inte smakat förr, var supergott! Men ja vi pratar ju om hallon och laktris och det funkar alltis, ALLTID!
 
Egentligen är godis på vardagen strängt förbjudet för min del men nu blev det tyvärr ett untantag men resten av veckan får jag skärpa mig! Jag ska i alla fall iväg och träna ikväll så förhoppningsvis jämnar det ut det lite. Haha. Tro inte att jag är rädd för socker och fett nu bara. I rätt form och måttligt bara :)
 
// Elaine 
 

Miniryggsäck

 
Mitt fynd från second hand i lördags är den här söta ryggsäcken. Jag har alltid känt att jag skulle behöva en lite ryggsäck och också gärna något svart till min väsksamling. Dock så velade jag om det bara var ett impulsköp och efteråt kände jag mig lite dum ändå. Jag tänkte att den kanske var lite tantig ändå? Men nu känner jag mig toppennöjd med den. Känns som jag hittade ett guldkorn bland allt bråte! Dessutom gick pengarna också till behövande och ja det står ju också "Paris" på den så den passade väl mig? haha
 
Sen (hör och häpna) så kostade den ju bara 10 kr !! ;)
 
// Elaine 

Hemma från Niclas

Jag har tagit mig hem från Niclas
I kylan, mörkret och duggregnet. Känns mysigt att vara inne igen! Väl hos Niclas hade jag det mysigt som vanligt med The big bang theory och en promenad
med hundarna bl.a. Dock ville inte Zingo gå helt plötsligt så det blev inte en så lång promenad men det gjorde inte så mycket för vädret hade börjat blivit lite grått och blåsigt då, tillskillnad från imorse.


Höstig topp

 
Här är toppen som jag köpteförra lördagen. Jag tycker att den är riktigt fin. Både modellen, möstret och de höstiga färgerna! Sen så fanns det bara den kvar förrutom två som istället var svarta så jag snappade åt mig den direkt. Sen när jag provade den satt den pefekt framtill (fast det var en storlek större än jag brukar ha). I bak kunde den dock suttit lite tightare men jag hade inte hjärta att hänga tillbaka den.
 
Sen kostade den 149 kr. Ordinarie pris var 230 kr där och 249 kr i vanlig affär tror jag. 
 
Vad tycker ni om den? :)
 
// Elaine 

Aquamarine

 
Jag kunde inte bestämma mig för vilken av alla bilder så här har ni en herrans massa bilder på mina nya naglar som jag målade igår. Jag köpte nagellacken i maj om jag inte minns fel men öppnade det inte förrens nu. Ändå har jag tänkt att göra det hela sommaren men det blev liksom inte av när man jobbade ofta, med tanke på renligheten då. 
 
Hur som helst så älskar jag den här färgen. Den är både färggrann, metalic, skiftande och alldesles härlig! Jag känner mig lite som en sjöjungfru på något sätt då den är så vattnig och påminner om fiskfjäll eller sjögräs.  
 
Eller kan man säga "Aquamarine"?
 
// Elaine 
 
 

Söndag 7 Oktober ...

Fina Mellvin
 
Hej! Jag var jätteglad när jag vaknade nu på morgonen och solen sken. Men nu har jag prcis fått veta en hemskt tråkig nyhet. Inte för att den påverkar mig så mycket men jag känner ändå så mycket. Livet kan vara så orätttvist så det är inte sant.
 
I alla fall så ska jag nog få träffa den här lilla krabaten över och en liten större verison idag - och Niclas naturligtvis. Jag hoppas på en promenad i solen (som alltid när det är sol). Men först ska jag duscha och just nu håller jag på att pluggar lite. Ska bara skissa lite också.
 
//Elaine
 

I am going up

 
Det blev inte lika mycket gjort som jag hade tänkt idag (som alltid). Jag hade velat haft en ansikte ritat vid det här laget ( en skoluppgift), kollat på projektplanen och skissat lite samt pluggat lite mer företagseknomi. Men nu känner jag att jag vill ha lördagkväll ändå för att titta på repriser, kanske en film och äta popcorn. Kanske får jag ltie gjort imorgon istället. 
 
Ha en bra lördagskväll allihopa i alla fall! Sitter ni framför datorn och känner för lite glad, popig countrymusik kan ni ta och lyssna på Shania Twains låt "Up" här över! :)
 
// Elaine 

Härlig höstdag

 
Vilken härlig höstdag det har varit idag! Jag blir så himla glad av av soliga höstdagar som denna. Som ni ser kunde jag inte låta bli att ta en promenad i det härliga vädret och på samma gång blev det också en sväng in på en second hand "affär". Jag fyndade en grej ( ja det kunde man väl nästan ana direkt när det är mig vi pratar om? haha) som jag visar i veckan sen :)
 
 
// Elaine 
 

Glittrigt från Scorett

 
Scorett måste ha de fnaste skorna! Varje gång jag går in där blir jag alldeles knäsvag. Som igår välkomnade de klittriga skorna oss när jag och Ellinor gick in där. Ni ser att de sandalliknande är mina skor som jag har i brunt fast nu har de kommit in i svart och silver. Jag älskar mina skor och de där känns som höst/vinter varianten så jag skulle absolut inte tacka nej till de eller några andra av skorna heller. 
 
Sen är jag nämligen på jakt efter ett par lägre kängor att ha nu för mina kängor som jag har nu - med klack, tar död på mig (Ja jag erkänner det nu men de var inte alls så förra hösten). Men så jag skulle vilja ha ett par med lägre och tjockare klack som de här över i alla fall. Men då är det ju det att jag vet inte om jag ska ha svarta eller buna. Helst vill jag ha i en ljusbunfärg men såklart hittar man inga sådana. Ja i-landsproblem.
 
// Elaine 
  

Kinamiddag med Ellinor

 
Igår var jag i skolan på en liten kort lektion på förmiddagen och sen åt jag lunch. Efter det gick jag lite på stan och sen gick jag och simmade. Det blev 1000 meter igår med fast att jag fick håll i snabbbanan när några gubbar skulle simma om mig. Men jag hade itne heller orkat simma i motionsbanan för där gick det alldeles för segt. Så det var bara att väla på att simma om eller bli omsimmad.
 
Efter det träffade jag Ellinor. Vi åt som ni ser middag på Kina. Riktigt gott och trevligt för det var väldigt längesen jag åt det och sen jag träffade Ellinor. Jag fick höra om hennes utbytesresa med klassen till Iitalien och hon fick t.ex höra om Agnes releasfest som jag var på. 
 
Sen ser ni att jag åt lite sushi, som ingick i buffénn som vi åt. Grejen är att jag vill tycka om sushi men de två gånger som jag har ätit det tidigare har jag itne tyckt om det. Men så jag passade på att testa det igår igen och den här gången var det inte så illa. Det var okej men ingen favorit. Dock tyckte jag om den vänstra mer än den högre. Ellinor sa att den högra skulle vara godast men jag höll alltså inte med henne :P
 
Sen när jag kom hem var jag så himla trött att jag somnade framför tv:n. Hatar att göra det! Det är så hemskt när man vaknar! x) haha
 
// Elaine 

Guld, vinrött, svart!

 
Golden shirt
 
 

Polo Ralph Lauren beige blouse
2 070 SEK - stylebop.com

Goldsign zipper jeans
1 815 SEK - farfetch.com

Zara studded cowboy boots
860 SEK - zara.com


3 1 Phillip Lim leather satchel handbag
5 975 SEK - ekseption.es

Kendra Scott black earrings
465 SEK - laylagrayce.com

Revlon
94 SEK - placedestendances.com

Matte finish nail polish
16 SEK - cosmeticsfairy.co.uk

 
Jag älskar kombinationen av svart och guld blandat med en härlig färg och här har vi "höstens färg". Skjortan var ju riktigt härlig och de snygga bootsen såg jag inne på Zara i Stockholm förra veckan. Vill ha!
 
// Elaine

Outfit 4 Oktober

 
Tröja - H&M / Jeans - Lee (JC) / Skor - Deichman / Armand - från Niclas mormor / Örhängen - från Isabelle / Hårklämma - ICA /
 
Igår hade jag min lila tröja med det fina armbandet som jag fick i födelsedagspresent av Niclas mormor. jag tycker att det är jättesött! Örhängena fick ajg också i födelsedagspresent - av Isabelle. De är också jättefina. De två prickade in en av mina färger minsann!
 
// Elaine 

Kanelbulle

Efter ett lagom tungt träningspass har jag och mamma fikat med kanelbulle och mjölk ( för min del). Jag har varit så sugen på kanelbulle hela veckan efter som det är kanelbullens dag idag och så jag såg en massa som åt kanelbullar och det gjorde inte saken bättre. Men så nu har jag äntligen fått min bulle eftersom jag tjatade på mamma att köpa med sig hem x)

Nu blir det det sista avsnittet av CSI miami någonsin! *snyft. Jag hoppas på ett spännande avsnitt!


Torsdag 4 oktober

Idag har jag spenderat all tid i skolan framför datorn - sammanlagt var det ca 4 timmar framför datorn. Vi tog paus vid lunch med en god potatissoppa. Men ja lite fick jag gjort på den där tiden. Fast inte känns det som att det var mycket då det kändes som bara halva tiden. Men ja design tar tid. Nu har jag i alla fall bara att skriva ut mitt albumomslag nästa vecka. Samt skriva en liten text om det. Lägenheten är också nästan klar. Lite småfix ska göras och sen ska den fotas ( i datorn då alltså).

Sen när jag kom hem slängde jag i mig mat för jag var vrålhungrig och sen var jag till banken med mamma. Om en stund blir det träning igen! :)

Jag imorse:


Revenge och CSI Miami

 
Den här veckan är det inte bara en premiär på tv utan två. I måndags var det som sagt Project Runway Sverige och ikväll är det Revenge. Eller det är säsongspremiär för det i alla fall. Dock tror jag att jag får se det på Play eller repris för samma tid fast på kanal 5 visas det allra sista avsnittet av CSI Miami - någonsin! *snyft*. Kommer sakna det... Men ja en sak är säker och det är att jag som i måndags kommer få skynda mig hem från träningen för att missa så lite som möjligt på tv!
 
Någon mer som ska se Revenge eller CSI Miami
 
// Elaine
 
 

Kastanj

 
Titta vad jag hittade igår! Kanske inte så konstigt att hitta en kastanj så här års speciellt men det var lägne sen jag såg en. Direkt när jag såg den fick jag en impuls att plocka upp den för när jag gick på fritids i 3an (typ) gick vi alltid till en kastanj och försökte kasta ner kastanjer. Jag lyckades samla ihop en hel påse full med kastanjer en gång som sen fick ligga gömd på mitt rum. Efter ett tag började mamma undra varför det luktade unket och då hittade vi kastanjerna som hade möglat! xD haha
 
Sen måste jag bara tillägga att jag tycker det är så vackert med de färggranna träden nu!
 
// Elaine
 

Min nya söta cardigan

Cardigan - Ellos / Linne - JC / Örhängen - Kicks /
 
Idag invigde jag min cardigan från Ellos som jag ebstäldle för ett tag sen. Jag är nöjd att jag behöll den ändå trots att jag tvekade precis som med tröjan som jag hade igår. Bra att jag har en Kille som kan ge mig bra råd - han tyckte nämligen att jag skulle behålla dem. 
 
Den är faktiskt riktigt söt med spetsen, paljetterna och pärlorna!
 
// Elaine 
 

Fika hos mormor

 
Hej!
 
Idag har jag varit i skolan en snabb sväng och haft den där redovisningen som jag berättade om. Amanda och jag började. Vi hade helst velat varit tvåa men det kändes bra ändå och redovisningen gick hyffsat bra. Sen efter skolan var jag till mormor och morfar och fikade. De bunkrade upp ordentligt med ett stort kakfat med dammsugare, äppelkaka, kakor och glass.
 
Nu har jag ätit middag med pappa, Robin och Niclas. Det blev korvstroganoff!
 
// Elaine 
 

Antingen eller

 
Enligt mig:
 
Varmt eller kallt - hellre för kallt för då kan man krypa ner under en filt
Vitt eller svart
Sommar eller vinter
Katt eller hund 
Tjock eller smal - lagom
Stad eller landsbyggd
Skog eller hav
Villa eller lägenhet
Chips eller popcorn
Dyrt eller billigt
Rött eller vitt - inget 
Coca cola eller pepsi - fast känner ingen skilland 
Fotboll eller hockey - helst inget
Sandstrand eller klippor
Blond eller brunett
Äpple eller päron
Potatis eller pasta - om vi räknar pommes? haha
Bok eller film
Fredagskväll eller lördagsmorgon
Kött eller fisk
Guld eller silver
London eller New York
Morgon eller kväll
Choklad eller laktris
Glass eller tårta
Shoppa eller fika
Bada eller sola
Havet/sjö eller pool
 
Okej jag varit inte så bra på det där med antingen eller ser jag... Det blev ofta båda två men egentligen får man nog inte göra så? Jag är en sån männsika som har svårt att bestämma sig och gillar det mesta förrutom vissa saker då. Det finns vissa saker som jag t.ex är ganska bestämd om.. 
 
// Elaine 
 

3 Oktober 2012

 
Idag firar Niclas och jag 1 år och 11 måndader. Inte för att det firas stort men jag tycker om att påpeka det lite smått i alla fall. Kanske får jag träffa honom ikväll om vi båda inte har för mycket att göra på varsitt håll. Niclas har mer att göra än mig men man får väl ha lite tålamod om han ska bli känd! Nej jag skojar bara ;) haha
 
Nu har jag precis kommit till skolan och ska ta och förbereda mig inför en svenskaredovisning tillsammans med Amanda. Wish us luck!
 
// Elaine 
 

Outfit 2:a oktober

 Tröja - Ellos / Jeans - Lee ( JC) / Halsband - Thomas Sabo / Ring - Guldfynd / Glasögon - Robert D /
 
Jag kunde inte bestämma mig för bilderna med eller utan glasögon så de fick bli båda. Så här har ni hur jag ser ut i skolan - d.v.s med glasögon och hemma ( och här på bloggen oftast) - d.v.s utan glasögon.
 
Tröjan från Ellos invigde jag idag. Jag är glas att jag behöll den ändå fast att jag vid första anblick ville skicka tillbaka den. Men den är lagom varm och den ser inte så stor ut som jag trodde när jag fick den. Så jag är nöjd!
 
// Elaine 
 

2:a Oktober 2012

Idag har jag varit nästan lika färggran som igår. Jag kom på att jag matchar ganska bra med träden nu i den här jackan. 
 
Det är en förrvirrad blandat med stressad tjej som sitter här. Känns som att jag har miljoner saker i huvudet att göra och komma ihåg men ändå är det inte så mycket. Men det känns så för att det tar lång tid med de få saker som jag har att göra. Projektarbetet till exempel som jag också kör fast i lite. Fast jag fick lite hjälp av min mentor idag. Sen satt jag i tre timmar idag framför datorn och byggde upp min design till Tree hotel-uppgiften men jag hade knappt kommit längre än när jag började lektionen i slutet av den sen. Det är lite frustrerande.
 
Men ja ja, jag ska läsa på lite efter en redovisning imorgon och sen så ska jag dra iväg och träna igen. Som jag tränar nu. Det blir skivtstång ikväll och förhoppnignsvis är det andra gånger utav fyra i veckan. Mår så bra av det!
 
// Elaine 
 

Lady blue

 
Lady blue
 
 
Kappa - pinterest.com / Byxor -  riverisland.com / Jeffrey Campbell -  allsole.com / Christian Louboutin pumps -barneys.com  / Kuvertväska - ln-cc.com / armband - kohls.com/ Ögonskugga - allcosmeticswholesale.com

 

Den här jackan är väldigt jag då jag älskar kappor som man knyter i midjan. Sen är färgen en av mina favoriter ( dock äger jag inte så mycket kläder i den färgen). Hade jag den skulle jag också gärna äga ett par jeffrey campbell och tuffa till stilen lite tillsammans med dem och ett par svarta byxor. Men snyggast är de nästan med ett par svarta pumps!

 

// Elaine 

 

Prosit!

 
När jag såg det här klippet smälte jag samtidigt som jag skrattade som bara den. Som ni förstår på titeln handlar det om att den söta kattungen nyser så ta en titt på det. Jag kan se det flera gånger om!
 
// Elaine 

Randigt och färggrannt

 
Gummitsövlar - gammla (minns inte var de är köpta) / Jeans - Lee ( JC) / Tröja - Cubus / Örhängen - Åhlens / 
 
Randigt och färgrannt - Det har som ni ser varit de två ord som förklarat min outfit. På morgonen var det grått och regnigt så jag tog bekvämlighet förre obekvämlighet och valde att ta på mig mina gamla stövlar. Sen tog jag en färggran topp som tog upp det gula i stövlarna. Men för att piffa upp det yttligare valde jag också oreangea örhängen.
 
Så jag hoppas att jag lös upp dagen lite i alla fall! ;) haha
 
Nu har det tränats och jag sitter framför Project Runway Sverige med honungsmelon!
 
// Elaine 

1:a Oktober - Estetisk dag

 
Jag är hemkommen från en lagom tung dag. Började den med att gå upp tidigt. För tidigt kändes det som då klockan var halv 6 och det var kolsvart ute - är inte van med det direkt. Skolan började sen med estetisk verksamhet där Ninni, Amanda och jag började med att göra vår klänning i papper. Efter det var det tags att slipa min platta med tadelakt som jag målade förra gången, samt olja och vaxa den. Så nu luktar jag gått och händerna då vaxet luktar som tvål. Sen nästa gång ska jag göra en ny "platta".
 
Efter lunchen filade jag sen på mitt albumomslag som ni ser här över. Dock är den har bilden från förra veckan och den har ändrats en del sen dess. Ändringarna som jag gjorde passade Alizée mycket bättre. Men jag gillar ändå den här designen. Men ibland måste man ändra om för att det ska passa har jag lärt mig mig de senaste två åren. Det är en del av arbetsproccessen. Men så här har ni en en bra generös smygtitt på albumet men jag ska självklart visa det färdiga resultatet sen!
 
// Elaine 

Premiär

 
Ikväll är det premiär för Projekt Runway Sverige. Gissa om jag kommer skynda mig hem från tränignen så fort som det bara går och slå på tv:n! för det här vill jag verkligen inte missa Poject Runway-freak som jag är. Har inte missat ett enda avsnitt av alla säsonger från USA!
 
Någon mer som ska se det? :)
 
// Elaine 

RSS 2.0