Färgglada Träd

 
Hösten är verkligen här. Fint är det!
 
// Elaine
 

September 2017

 
Ja då var september över. Det betyder att det bara är en månad kvar innan allt blir grått. Men vädret har varit ganska trist och mulet hos mig även nu i september. Men jag får ändå inte glömma de roliga och ljusa studer som jag har haft den här månaden. Som t.ex att jag:
 
  • Blev bjuden på Pinchos av Robin när han kom på besök - vilket verligen var månadens middag
  • Sett flera tusen marschaller uppysta i mörkret.
  • Haft inspark för nya ettorna - även om jag inte var den mest deltagande.
  • Haft några helger hemma och även hälsat på farmor.
  • Varit på kräftskiva.
  • Har börjat teckna lite igen.
  • Haft en två shoppingdagar - en med Niclas och en med familjen.
  • Ätit middag med Niclas på Oleary's.
  • Varit hundvakt åt Zingo och Mellvin.
  • Varit på studiebesök i norra hälsingland med skolan.
Sen har jag i skolan haft grupparbeten och 2 skirvuppgifter inom kursen "Design för ett uthålligt samhälle". Men kursen är stor och fortsätter en månad till.
 
Jobbigast den här månaden var den öroninflammation (?) som gjorde att jag hade lock för örat i en vecka. 
 
 
 

Outfit 26/9-17 Beige & Mörkt denim

 
 
 
Tröja & Jeans - Gina Tricot / Halsband & Örhängen - Bikbok / Skor - Tamaris
 

Sockerfritt & Veganskt Godis

 
 
Det här godiset är mina nya favoriter. Speciellt för att det är ekologiskt och sockerfirtt. Men sen var det faktiskt väldigt gott också för att det är sockerfitt. Persikoringarna insåg jag sen inte var sockerfria men att de är veganska känns också bra. 
 
Så ser ni dessa är det ett tips att prova. Jag önskar att de fanns överallt. Dessa hittade jag på Dollarstore.
 
// Elaine
 
 
 

Outfit 25/9-17 Mörkblått & Mörkgrönt

 
 
Tröja - Replay / Jeans, Halsband, Guldring - Gina Triot / Ring (silver) - Guldfynd by Kenza / rhängen - Glitter / Skor - Tamaris
 
Här är min outfit från i måndags. Detta är en av mina favorittröjor och favoritfrynd ( betalade 300 kr istället för 1100 kr). förra sommaren. Älskar det blå och gröna tillsammans med med de blänkande detaljerna.
 
// Elaine
 
 

27/9-17 1 år med körkort

 
Årets första riktiga höstbild.
 
Idag är det 1 år sedan jag tog körkort! Men det känns som igår. Tiden går väldigt fort. Det var en måndagförmiddag. När jag var klar åkte jag direkt till skolan för att jobba med första grupparbetet i ettan. Jag minns att jag var helt slut efter att all spänning hade släppt och att jag höll på att somna vid grupparbetet kl.7 på kvällen. Så det blev inget firande den dagen. Alla ni som kämpar som jag gjorde - det går bara framåt även om vissa dagar är tunga. 
 
Hur set livet ut ett år senare (idag) då? Jo jag har precis fått mitt första grupparbete i tvååan. Det känns motigit och svårt. Både igår och idag har jag/vi försökt komma igång. Men jag tänker hur som helst glömma det nu och gå på skisskväll.
 
P.S Öronen (inflammationen?) håller på att bli bättre (peppar peppar). Jag kom på igårkväll att locket hade släppt (successivt under dagen antar jag). Nu återstår bara att se om jag har dragit på mig mammas förkylning. Jag dricker igefärste då och då i alla fal och börjar vänja mig inför den rikitga hösten
 
// Elaine

Leopard med guldstänk

 
Caramelle/Chica London - 149 kr (ord. 199 kr)
 
Den här tröjan inhandlades i lördags. Jag gillar mönstret, guldtrådarna och den öppna partierna på armarna. 
 
// Elaine
 
 

25/9-17 Studieresa till Hudiksvall

 
De vita är plastbitar som jag tyckte såg ut som pajletter.
 
Imorse var jag uppe tidigare än vanligt för att hoppa på en buss kl.7 och åka på studiebesök hos massa olika små företag.Det är starten på ett fyraveckors projekt i skolan vilket ska bli intressant. Så det blev en långdag med fem stopp och mycket information. Därför var det skönt att få komma hem och äta varmt mat, dricka teoch ladda om inför morgondagen. 
 
Jag måste ändå med tanke på gårdagens inlägg tillägga att jag har mått mycket bättre än jag trodde att jag skulle göra idag. Hoppas på att det fortsätter så!
 
// Elaine
 

Outfit 23/9-17 Bohemiskt i kakigrönt

 
 
Leggins - Freequent / Blus - H&M / Skor - Dinksko
 
Ibland känner jag föra väldigt bohemisk och exprimentera med kläder. Så blev det i helgen när jag invigde mina nya kakigröna leggins. Think outdside the box, liksom. Det är bara kläder.
 
// Elaine
 

Förra helgen & helgens vill ha

 
Här är några bilder från shoppingrundorna den här helgen och förra helgen. De tre nedersta bilderna är från förra helgen och därmed Dolmarstore. När jag såg de gulda annanaspumparna (och döskallarna för den delen, som fanns på båda ställena, dock helguldig på andra stället) tänkte jag på Josefin direkt!!
 
// Elaine

21-24/9-17 Långhelg & Hundvakt

 
 
Jag tog långhelg den här helgen. Det ftersom att jag bara hade en indiviell skrivuppgift i veckan som skulle lämnas in i fredags. Så efter skrivande på det i tisdags och onsdags begav jag mig hemmåt i torsdags - mötte upp Niclas och var hundvakt till Zingo och Mellvin.
 
i fredags skrev jag klart uppgiften samtidigt som jag var hundvakt medans Niclas var på jobb/plugg. Sen på fredagskvällen åkte jag hem till mamma och pappa och åt pappas hemmagjord pizza.
 
I lördags gjorde vi en liten shoppingutflykt till ett klädvaruhus på förmiddagen. Efter lunch åkte jag sen tillbaka till Niclas och hundarna för att ta hand om dem. Men eftersom att jag har haft lock/ont i örat hela veckan fick de ta hand om mig också. Så vi hade en lugn kväll framför säsongsavslutning (2) av Reign.  Zingo höll på att äta upp mina vinigum också. den busen. Haha
 
Imorse, söndag, vaknade jag med en hund bredvid mig. Precis som i fredags. Men sen var jag tvungen att bege mig hem till mig igen så jag sa hejdå till alla och begav mig på eftermiddagen. Påvägen handlade jag lite mat så nu hoppas jag att jag är beredd på en tuff vecka med projektarbet, ont/lock i örat och kanske en förkylning (om mamma smittat mig). Ja det märks att det börjar bli vinter för jag börjar bli hängig och sänkt.
 
Det var mysig helg trots öroninflammationen (?) i alla fall. Dock var det mulet hela helgen trots att man hade blivit lovad lite sol.
 
// Pessemisten,halvsjuklingen & studenten Elaine

Kakigröna leggins

 
 
Frequent - 299 kr (ord. 399 kr)
 
Kakigrönt är enligt mig den ulitmata höstfärgen. Jag blev redan i våras sugen på ett par kakigröna byxor men hann inte få tag i dem. Men i somras hittade jag dessa leggins i skinnimitation från Frequeent när jag var på shoppingäventyr.  Hur som helst invigdes de igår.
 
// Elaine

Blommigt på hösten?

 
Bildkälla: NAKD.se
 
Jag har alltid tänkt att blommigt är för våren och sommaren men varför det egentligen? Lite mörkare färger i blommigt är ju jättesnyggt på hösten. Men kanske  att vissa av dessa plagg är lite för ljusa nu, ändå för min smak? Hur som helst är de riktigt söta ändå!
 
// Elaine
 
 

Svarta Solglasögon

 
 
Kappahl - 20 kr (ord. 59 kr)
 
 Ännu ett solglasögonsfynd. Älskar gulddetaljen!
 
// Elaine

Höstens böcker

 
Hela sommaren har jag velat läsa mer böcker, speciellt inom ämnet beteende och hälsa. Jag läste 2 över sommaren men hade inte tid för flera. Därför var det så kul att klicka hem dessa. Jag har börjat läst Introvert och lite ur den högkänsliga människan (sista bilden) men hoppas på att hinna med alla innan året är slut. Jag tänker defenitivt återkomma med reccension, speciellt på Den högkänsliga människan.
 
Annledningen till att jag vill läsa dessa böcker är för att jag länge har känt att mina krav på mig själv blir bara högre och högre, samtidigt som jag vill acceptera mig själv som jag är. Jag känner inte heller att jag behöver dölja det, som sagt: Jag ska våga vara operfekt och acceptera det.
 
Känner någon igen sig och har läst dessa böcker?
 
// Elaine
 
 

Mer teckning

 
 Jag försöker stanna kvar i skolan en extra stund och rita lite varje vecka. Egentligen borde jag skissa produkter men jag har konstigt nog istället hitta tillbaka till min konstnärliga ådra.
 
Dock blev jag inte supernöjd med denna. Men det är bra att visa upp det med. 
 
// Elaine

18 & 19/9-17 Regn & Öronvärk

 
Det har varit en regnig start på veckan. Igår var det typiskt måndag. På förmiddagen hade jag en föreläsning och workshop som var intressant men som dock handlade mycket om siffror (och det är ju inte min starkaste sida). Men under lunchen fick jag lock och ont i örat vilket gjorde dagen mer tung Så när föreläsningen var slut vid halv 3 gick jag hem och bäddade ner mig. Öronvärken blev bara värre och värre. Plus att jag började fysa och hade ingen aptit. Så jag trodde att jag var på väg att bli sjuk. Jag har fortfarande haft lock sedan dess men värken försvann tack och lov vid 5/6. Men idag har jag fått en uppgift och har läst hela dagen medan regnet har öst ner.
 
// Elaine

Diamanter & Satinband

 
Bikbok 29 kr (ord. 59 kr)
 
Ännu en ny choker i samlingen. Men här med tre olika band att byta mellan. Jag kom på att det också fungerade utmärkt som armband. 
 
// Elaine
 
 

Outfit 16/9-17 Gult & Mörk denim

 
 
Tröja - Lindex / Jeans - Gina Tricot / Solglasögon - Dollarstore / Sandaler - Duffy 
 
Här är min gula outfit från helgen. Fick kommentarer om tröjan a tjejerna på Dressman vilket är kul. För jag älskar nämligen den här tröjan - och färgen på den.
 
// Elaine

Vita toffsar till öronen

 
Kappahl 10 kr (ord. 59 kr)
 
Något som jag däremot köpte på Kappahl (läs förra inlägget) var dessa små örhängen - för bara 10 kr. De var tredje prissänkningen.
 
// Elaine
 

16/9-17 Oleary's och Sportbilar

 
 
Den här helgen har jag varit kvar hos mig och Niclas kommit till mig. Så igår gjorde vi en liten shoppingtrip. Niclas hittade både välbehövliga jeans och en skinnjacka och jag handlade mat. Sen på kvällen promenerade vi ner på stan och kollade på sportbilar. Efter det åt vi middag på Olearys. Det blev ju ingen födelsedagsmiddag i somras så vi tog det nu istället. Jag tog Fish and chips.
 
Sen idag har vi pluggat lite och sen gjorde Niclas en improiserad pastarätt för att jag ville ha riktig mat i matlådan i veckan. Jag behöver bli bättre på att laga mat så försöker obserera de som är duktiga.
 
// Elaine
 
 

Outfit 15/9-17 Rosé & Aprikos

 
 
Blus - Cubus / Jeans - Gina Tricot / Skor - River Island / Örhängen - Lilly and Rose 
 
Här är gårdagens outfit. 
 
// Elaine
 
 

Plommonlila sammet

 
Kappahl 399 kr & 299 kr
 
 Jag hittade den här fina kimonon med matchade natlinne på Kappahl och hade jag inte haft två kimonos redan hade jag köpt denna. För den passar verkligen till mitt överkast och andra textilier.  Jag älskar plommonlila!
 
// Elaine

Skimmrande keps

 
H&M 49 kr (ord. 99 kr)
 
 I samband med en beställning från H&M hittade jag den här kepsen på rea. Då tyckte jag att det var en rolig idé men i efterhand kom jag på att jag ju inte är en sån kepsmänniska (även om man alltid kan bli). Så vi får se hur mycket anänd den bli, den var ju på rea i alla fall.
 
// Elaine
 
 
 

14/9-17 - Nedstämda vardagar

 
 
Jag har haft en blandad vecka den här veckan. Den började med stress eftersom att en skrivuppgift som jag jobbade med förra helgen skulle lämnas in i tisdags. Parallelt hade vi veckans grupparbete som handlar om designverkyg och ramverk. Så måndagen var stressig men då gjordes också det mesta, vilket gjorde att jag haft mer att grubbla på resten av veckan. Sen har jag tagit två promenader - varav en med Camilla.
 
Men igår var allt bara dåligt. Jag funderade för mycket på framtiden och jag var lite osäker på min framtid på utbildningen. Idag har jag dock mått bättre och fåttl lite mer ordning på saker och ting. Nu hoppas jag att helgen blir bra och att efter regn kommer solsken. 
 
Först ska jag bara bocka av en gruppresentation imorgonbitt.
 
// Elaine

Mary Queen of Scots

 
 
Jag har börjat teckna igen! Jag ritade upp basen förra veckan men igår gick jag in i fas 2 och vi får se om det blir en fas 3 sen också. Hur som helst är det Mary Queen of Scots från Tv-serien Reign. Adelaide Kane heter skådespelerskan.
 
Dessutom har jag skapat ett nytt instagramkonto för enbart konst och design - ElaineHDesign heter det.
 
// Elaine
 

3 Solglasögon med transparanta glas

 
Gula - Dollarstore
Rosa & Roséguld - H&M
 
 I år har jag verkligen haft en grej transparanta glas på solglasögon.
 
Här ser ni min lilla samling på tre par. Det började med att jag hittade de gula och blev fast. Sen skulle jag köpa de rosa men hittade inte på dem och köpte istället de lite mer användbara i roséguld. Men sen blev det ändå en beställning utav ett par rosa. 
 
// Elaine

Paris Haut Couture

 
 
Mademoiselle Melody av Pierre Terrasse, La Griffe.
 
 
 

Ljusgula örhängen

 
Pieces - 29 kr (ord 39 kr)
 
Ni kanske anande mina citrongula örhängen på någon annan bild men här har ni en close-up. Jag älskar verkligen dem, speciellt med den matchande (också nya) blusen. Dock går vi ju mot höst så dessa blir nog inte mycket mer använda förrens i vår.
 
// Elaine
 
 
 

Första veckan i September 2017

 
 
Den här veckan har jag haft en grupparbete med Camillla. Så vi jobbade varje dag med det tills i torsdas när det var dags för presentation. Sen var jag trots en skrivupgift inställd på helg men efter ytterligare en uppgift i fredags försvann helgkänslan. Men jag åkte ändå hemåt, som planerat och hade fredagkväll med Robin. Vi gjorde Tacos, hälsade på farmor en stund och kollade på film (Now you see me 2)
 
Idag och lördags var jag över till Niclas för skrivhjälp. Sen blev det kräftskiva hos Niclas kompisar på kvällen. Supergott var det fast att det regnade. Men idag har varit en riktig söndag med pluggångest till en början och en förkyld Niclas som jag inte riktigt hade tid att ta hand om tråkigt nog. Han var så snäll mot mig sist jag var förkyld. Mamma och pappa hann jag bara träffa en snabbis på eftermiddagen idag eftersom att de var till Tallinn. Typiskt att helgen är så kort.
 
// Elaine

Rosa glas

 
H&M - 59 kr
 
I slutet av sommaren adderade jag ytterligare ett par solglasögon till samlingen (har dock några fler än de på bilden) och det var ett par med rosa glas. Dock får jag väl använda dem nästa sommar. Jag hoppades på lite mer sol nu i september i alla fall men rosa känns ju mer somrigt. 
 
// Elaine
 

Guldring


 
Glitter - 10 kr (ord. 59 kr)
 
Det här var ett riiktig guldklimp som jag fynade på Glitter i somras. Kan det bli bättre än 10 kr??
 
// Elaine
 
 

Outfit 7/9-17 Svart, Guld & Turkost

 
 
Topp & Byxor - Gina Tricot / Jacka - Bikbok / Sandaler - Skopunkten / Örhängen - Glitter / Choker - Gina Tricot / Väska - Hunkemöller
 
Gårdagens outfit. Observera min turkosa neccessär i väskan. 
 
// Elaine

Volanger från Gina Tricot

 
Bildkälla: Gina Tricot.se
 
Gina Tricot - 399 kr / 199 kr / 399 kr
 
Volanger är en av mina favorittrender. Här är några blåa versioner från Gina.
 
// Elaine
 

Transparenta skor

Image 0
 
Jennie- Ellen 1390 kr
 
Såg dessa på fötterna av en kursare/klasskompis och tyckte det var jättehäftiga, Hittade dem sen på Jennie-Ellen.com
 
// Elaine

Brad Paisley 3X

 
 
 
Jag trodde inte riktigt att Niclas skulle få mig att verkligen gilla Brad Paisley men efter att han har spelat ans låtar hela sommaren antar jag att jag har blivit hjärntvättad. Haha. Nej men hans musik är verkligen både bra och fin. Han har många lugna låtar  som jag inte delar här. Men dessa låtar är 3 av mina favoriter som desutom har roliga videos. River Banks musikvideo är nästan mer en rolig video med en ekorre(?)som åker vattenskidor.
 
// Elaine

Broderade Boots

 
 
Duffy - 399 kr
 
Jag älskar dessa boots och skulle gärna vilja ha dem. Men tur att broderimönstret inte var i guld för då hade jag verkligen velat ha dem. Jag är ju en guldtjej med guld på det mesta.
 
// Elaine

Outfit 1/9-17 Svartvitt & En touch av rosa

 
 
Topp & Byxor - Gina Tricot / Cardigan - Only / Solglasögon - H&M
Tofflor - Dinsko / Choker/Armband - Bikbok / Örhängen - Glitter 
Sandaler - Dinsko / 
 
Här är min outfit från i fredags. Jag hade gjorde dock om den lite mot kvällen då jag bytte smycken och skor.
 
// Elaine

3/9-17 Omställningen börjar gå in

 
 
Den här helgen blev verkligen bättre än förväntat. Den var verkligen höjdpunkten på veckan igår när vi åt på Pinchos. Lyxigt dessutom. Vädret var toppen och så även idag. Eftersom fredagen var intensiv men inte inehöll något plugg fick jag ta tag i det idag istället. Så jag har suttit ute i solen och läst resten utav sidorna som handlar om ekologi. Kursen som vi påbörjade i veckan heter "Design för ett uthålligt samhälle" så nu är det fokus på miljö och hållarhet.
 
Nu har jag  dessutom varit tillbaka i skolan och skolmiljön i en vecka. Jag fick ju verkligen känna påen chock, att min hjärna inte alls hade lämnat workmode och gått in på studymode istället. Men nu börjar omställningarna gå in. Just nu känner jag mig redo för studier i veckan i alla fall. Jag ska försöka förnya mitt gymkort i veckan också (eller veckan efter). Men jag tänker inte avsluta söndagskvällen med för många måsten. Därför blir det söndagskväll med lugn och ro från och med nu.
 
// Elaine

Flera tusen marschaller

 
Igårkväll ställdes flera tusen marschaller ut längs ån. Jättefint var det. Dock blev det ju inte alls lika fint på bild som i verkligheten.
 
// Elaine
 

2/9-17 Pinchos med Robin

 
Idag kom lillebror och hälsade på en stund över dagen. Vi tog en promenad i solen genom stan och i lite butiker. Sen åt vi middag på Pinchos eftersom det var något som vi ha pratat om ett bra tag. Därför beställde vi också in det vi verkligen ville ha (4 rätter ivar + 2 drycker) och gott var det må jag säga. Allt gott finns verkligen på Pinchos. Man får dock passa sig så det inte blir för dyrt. Haha. Men portionerna i sig är precis lagom.
 
// Elaine

Outfits Augusti 2017

 
 
 Här är mina outfits för Augusti. Min egna favorit är solklart den näst, näst sista. Men gult var ju en favorit (även hela sommaren).
 
// Elaine
 
 

1:a September -17 Inspark igen

 
Igår var det inspark för de nya ettorna. Vi 2:or stod för regin. Dock vill jag påpeka hur konstigt det är att man helt plötsligt är tvåa. Det är precis som i grundskolan och gymnasiet när man gick upp en klass. Men kraven höjs ju alltid med det - jobbigt tycker jag som redan har mina egna krav. 
 
Hur som helst hade vi en lång dag med pyssel, show och lite fest. 
 
// Elaine

Sommaren 2017's låtar

 
 
Här är 6 låtar från den här sommaren. Det är en väldig blandning. Pop, Country och Indie. Den typsika låten i min spellåt är den första. Sen har Tv-serien Reign gett mig ett nytt perspektiv på musik och tillsist har Niclas lyssnat på Brad Paisley som jag inte lyckats undkomma. 
 
// Elaine

RSS 2.0