Mitt kollage



Har har vi mitt kollage klart! Har gjort det på bilden i skolan men tog hem det för att klistra dit de sista gröna delarna av träden hemma. Det tog väldigt många lektioner att göra den på fast att varje lektion var lite mer än 2 timmar! :O Gjorde ungefär en färgdel varje lektion x)

// Elaine

Tråååkig dag

Usch jag undrar om jag kommer orka med en veckas lov.. För jag känner nu hur rastlös jag blir av att inte ha något att göra. Eller okej, jag har saker att göra. Faktum är att jag har en text att skriva på franska och set skulle inte vara fel att göra lite övningar på engelskan för jag fattade inte mycket av det i fredags. Men ändå orkar jag inte sammtidigt som jag sitter här och blir galen på att inte göra något. Det är jobbigt ska jag tala om! x) haha

Jag vill pyssla men orkar inte heller ta fram något... Det enda som jag har åstakommit idag är att jag har gjort klart mitt kolllage som jag tog hem från skolan. Annars har jag bara ätit tårta och läst bloggar typ.

Ja precis som vädret blev det här inlägget heller inte glatt..x)

Hittade ett kort i farmors kamera igår. Ser någon vad det är för kort? ;)



// Elaine


Svart + en gnutta färg!

Jag hade svårt för att bestämma mig för vad jag skulle ha på mig idag men tillslut kom jag på det. Det blev min svarta byxdress med ett par knallrosa stumpbyxor under. Varför inte använda den fast att det inte är sommar längre liksom? ;) Sen så piffade stumpbyxorna upp det lite. Matchade också dem med "halsbandet" är egentligen är en gammal kejda som man ska ha på byxorna. Älskade sånt när jag var mindre x) Den här kedjan tror jag att jag fyndade på rean och sen på senare tid har jag istället andvänt det på det här sättet några gånger. Gillar hur färgerna piffar upp! :)

Så här är min "Robinfödelsedags-outfit"!






// Elaine


15årskalas!

Så, då var den här dagen gjord :) Robin födelsedag för femtonde gången är firad, han har har fått lite presenter och vi har ätit mycket mat. Potatisgratäng och kött blev det och sen en stor marzipantårta! Åt dock för mycket så jag mådde lla. Jag roade de flesta med min talking Tom på iPaden xD haha. Den kan verkligen lätta upp stämningen om det skulle behövas! ;)Sen spelade vi maja och yatzy. Morfar var en höjdare på Maja och farmor förlorade mest i det. Dock så vann hon på Yatzy hon, min spelgalna farmor ;)






Födelsedagsbarnet himself!


Han fick ett halsband av mig som matchar till ett armband som han fick (också av mig) i konfirmationspresent.

// Elaine


Tacomiddag

Igårkväll var det tacomiddag här hemma, med mamma, Robin och Niclas :) Jag var riktigt hungrig efter den jobbiga dagen och såklart trött. Så vi båda höll nästan på att somna ibland x) Tror även Men det var jättekul att min pojkvän kunde komma hit :) Han var dessutom jättesnäll för han hjälpte mig synkronisera iPaden till datorn. Jag var rädd för att göra det själv. Behöver någon som fattar var man gör bättre än mig x) Niclas var perfekt för han kan sånt ;). Så allt gick bra! :)

Är du nöjd nu Lovisa? ;P
Hon har tjatat på mig hela veckan om det där... haha


Det här är inte min bild


// Elaine

Grattis lillebror!

Idag fyller min lillebror 15 år!!

Hallå? Jag var ju 15 nyss...typ xD Tiden går himla fort! Han var ju kortare än mig för inte så länge sen men nu är det jag som är den korte.

I alla fall så ska vi fira idag att han nu nästan får köra moppe. Han har längtat sååå efter det x) haha
Fint väder har han också :)



// Elaine


Snart höstlov!

Det här är en väääldigt lång dag! Tycker att jag varit i skolan i evigheter nu x) Först innan lunch hade jag tre lektioner och nu efter lunch har jag håla (Jag höll på att hungra ihäl då...x) ) Men jag måste dock jobba lite snart. Just nu sitter jag däremot och jobbar i illustrator med Amanda beredvid. Sen blir det engelska och åter engelska. Jag förstår inte riktigt det där med "stress" (betonging) på engelskan så tycker att det är lite knepigt. Men bäst att få det gjort för sen är det helg och höstlov! :)

Jag kom på att jag hade tänkt sätta upp håret men har inte gjort det men det blir ändå en bild som det ser ut som att jag gjort det på ;) haha Fattar ni?


Men såhär ser jag ut! ;) haha


// Elaine

Trés Cool

Hon där Florrie, som sjunger i reklamen till parfymen från Nina Ricci och min nuvarande favoritlåt. Hon verkar kunna prata lite franska, annars är hon engelsk. Kollade på den här under (som verkade vara ett event för Nina Ricci då hon hade jobbat med dem) och jag gillade hennes söta peronlighet.

Man kan nog säga att det där är i min nivå att prata franska på. Kanske lite långsammare för mig då haha. Men jag fattar typ på den här nivån. Alltså innan det går för fort x) haha Jag tycker hon verkar cool i alla fall med cool röst, personlighet och musik. Trés Cool! - som hon själv säger ;)

Right?

Låten Sunday girl kommer i slutet på det andra klippet




// Elaine

Trött som en hund?

Jag känner mig ganska trött efter den här dagen. Känner mig lite som den ooootroligt söta hunden här under nu! ;)Eller ja jag har varit mer lik förrut men jag är trött x) Men nu kan jag ju inte sluta titta på hunden...!! xD haha

Åhh den är så söt när huvudet rammlar ner!


Det är väl inte bara jag som är svag för den?

Aja..Bonne nuit mes amis!

// Elaine

Billigt på riktigt

Hej!

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Började med franska, sen bytte jag språk till engelska och argumenterade igrupp. Tack vare att jag gjorde det idag slipper jag göra det imorgon. Sen efter lunch fortsatte jag på mitt kollage. Höll på att bli galen över att det var så pilligt just idag men lyckades till sist och nu är det inte så mycket kvar! :) Efter det blev det massa skratt rill roliga bilder och förmodligen för att vi var ganska trötta. Men vi fick kämpa i lite mer än en timme till då vi hade fotot.

Där var min dag sammanfattad! haha x)

Hade mina örhängen från Åhlens idag. Behövde bara ge 15 kr för dem i sommras!
Dessutom gav jag bara 10 kr  för halsbandet (tror jag), förra sommaren! ( Det är alltså det jag syftar på i rubriken och inget annat ;P haha)



Läskig bild va? ;)

// Elaine

Min gamla dockvagn

Här är min gamla dockvagn!!

Har inte sett den på evigheter men mindes den när jag såg den igen. Kommer ihåg att jag brukade ta loss själva "korgen" och stoppa om dockan med en filt x) Det roliga är bara att jag minns det där ganska bra men då var jag ju riktgt lite när jag gjorde det. Det som bevisar det är att handtaget går till knäna på mig. Alltså har man vuxit lite! x) Jag tyckte att det var kul att se den igen i alla fall :)

Visst hade jag en fin dockvagn? Hade en större sen när jag blev större också + en ännu en.

// Elaine

Materialbiblioteket

Nu har jag skrivit klart en sak så tror att jag kan ta ledigt nu :) Jag började lyssna på låten Sunday girl så mitt humör blev bättre ganska fort :)

Idag har jag i alla fall lyssnat på en föreläsning om material. Det var en kille som ägde något som heter material biblioteket i Stockholm som kom till vår klass. Det är till för att ha material att låta industridesigners, ingenjörer m.fl ( de som arbetar kreativt) komma för få se och känna på material. Så vi fick lyssna på hur man kan lära sig att använda material på nya sätt för det skapas aldrig några nya material. Han visade många roliga material och berättade om dess egenskapar och sen fick vi fundera ut en produkt som skulle kunna tillverkas av ett av de materialen, såklart med lite fantasi. Några av de material han hade med sig var t.ex silikon, kork, hårdplast, mjukplast ( vissa som itne var gjorda av olja utan nya växter), tekniska tyger och PLAST MED SMAK!! haha Dock vågade jag aldrig smaka den där plasten x)

Det var faktiskt ganska intressant det här och jag tycker att jag lärde mig något. Mycket handlade det om att man måste lära sig tänka på det där sättet om man ska bli designer eftersom miljövänliga produkter efterfrågas. Dock måste man som han sa komma ihåg att inget material är miljövänligt bara sådär utan det beror på vad man ska använda det till.

Här är t.ex en stol gjord av kork


En stol av kork är väl coolt? ;)
Sen gillade jag plasten som används till handtag på skruvmejslar. Det är väldigt tåligt!

// Elaine


Smått less och irriterad

Hej!

Just nu sitter det en tjej här (jag) som känner sig sur och inte speciellt glad. Jag känner mig nämligen less för jag sprang på stan efter skolan så jag blev alldeles svettig. Jag sprang mellan två affärer ca 4-5 gånger för att köpa ett par strumpbyxor. Jag tror att jag hittar ett par perfekta på den ena affären men när jag står i kassan har jag tur och ser att det är tights. Så jag springer tillbaka till den andra men då är de som jag vill ha för stora i storlekarna så jag får ta den andra sorten till slut. Jag åker då hem och känner mig nöjd med dem men såklart var de för små när jag kom hem!! Jag som trodde jag inte behövde gå på stan mer nu men där hade jag fel + att jag har betalt 70 spänn för ingenting...Jag vet att det inte är någon stor sak men just nu vill jag bara försvinna. Orkar inte med något.

Men jag tänker ändå försöka vara positiv och jobba lite nu och sen när jag är på bätte humör ska jag berätta mer om dagen.

Ett annat köp som jag har gjort är ett underställ från New body som jag har köpt av Lovisa. Fick med mig det hem idag och jag känner i alla fall mig nöjd med det köpet! x) haha

Så nu har man ett underställ, kan vara bra att ha! :)

// Elaine

Sunday girl

Jag satt och försökte leta upp en parfympå nätet som jag har velat ha ett tag nu. Det är en limited edition från Nina Ricci. Ångrade att jag inte köpte den i sommras när jag hade två chanser för den finns inte på kicks eller Åhlens...Men ja, jag snubblade över den här låten och musikvideon i alla fall. Det är inte bara en musikvideo utan också reklam för parfym L´exir från Nina Ricci. Det är samma design på flaskan som den som jag vill ha. Även fast det ine är exakt den parfymen jag vill ha så når den här reklamen mig (som dior-reklamen). Låten var så mysig också. Har lyssnat på den hela dagen. Jag känner inte egen artisten. Men hon heter heter Florrie och sjunger ju riktigt bra!  Henne har jag fått upp ögonen för nu :)

Är den inte bra?



Ingen mer som gillar det?

// Elaine

Hemmatisdag

Idag har jag varit ledig från skolan för jag skulle bara ha haft en lektion och det är hem hemtenta så jag har jobbat med den hemma. Är snart klar med den och förberedlesen inför en "debatt" på engelskan som jag har förberett mig inför. Annars har jag också skissat och damsugit. Väntade också hela dagen på att det skulle bli bättre väder och tillslut gjorde det vid 4 så då passade jag på att springa en liten kort runda, rocka rockring och göra situps. De var väldigt länge sedan jag gjorde det nu men jag får ingen motivation till att springa när det inte är fint väder. Jag vet att jag inte borde bry mig om det men det är svårt...x) Nu är jag i alla fall stolt över mig själv! ;) haha Tur var det också att jag gjorde det för gissa vad jag hittade längst in i min löparsko? x) Jo den "borttappade" Parfymen!! Jag visste att den låg på något sånt där konstigt ställe! xD Tur bara att jag hittade den för funderade tidigare idag på att köpa en ny x)

Jag har också förälskat mig i en ny låt! Ska lägga upp den här ikväll eller imorgon :)
Nu ska jag försöka få lite småsaker gjorda och sen blir det tv innan en rolig (hoppas jag) onsdag väntar.



Kan inte sluta tycka att hösten och naturen är så fin! Vill bara stanna och titta på allt istället för att springa...



Fick godaste lucnhen. Älskar den här kycklinggrytan!

// Elaine


Senaste skoköpet

Någon som vill se mina nya skor? ;)
Här är under är de i alla fall!

Jag köpte dem som sagt igår. De är från Deichman och av märket "Graceland". jag har aldrig köpt ett par skor därifrån förr så det ska bli kul att se hur de är. De kändes i alla fall stabila och bekväma fast att klackarna är ca 9 cm. Dock var de lite mindre bekväma på min vänster fot. Börjar ana mer och mer att min ena fot är större än den andra..x) haha. Men de ser rejäla ut och jag kan ha dem med sockor i - det kommer jag behöva i vinter. Skulle det bli jättekallt och urmycket snö så är mina gamla, luddiga och högskafftade vinterskor fortfarande hela :) 






Det går även att dra upp skaftet



Det är viktigt att de har snygg sula under också ;) haha

Så jag är nöjd för gillade dem fast att jag hade velat haft ett par med högt skaft... men men.  Jag gillade de här mer och mer ju mer jag provade och de kostade dessutom 350 kr vilket är ett bra pris tycker jag :) Hade inte kunnat gått därifrån utan dem. Funderade också på ett par balskor. Men om man vill ha lite höjd är de ju så ostabila de pumpsen som finns. Däremot var priserna bra där, ca 250 kr fick man ge för ett par svarta pumps. Men jag avaktade och hoppas att jag hittar ett par höga, med inte för smal klack, rundade vid tån, svarta, bra pris, och med lite platå. Vilka krav man ska ha! xD

// Elaine

Oootroligt bra

Tänk om man kunde måla såhär bra!!! :O



Fast att jag känner mig avundsjuk av att titta så gör det mig också inspirerad. Inte för att jag kommer kunna lära mig måla och teckna sådär bra men känner att jag vill komma igång med det igen. Det gäller bara att ha tid och starta. Just nu är det det som bara behövs göras -starta. Men ibland är det å andra sida är det göra klart saker också... ja, jag vet inte. Inspiration behöver jag i alla fall,det är säkert!

// Elaine

Skoshopping

Åh vad slut jag känner mig fast än att jag sov ut imorse... Jag som tvingade mig själv att sova hela natten för jag bara vaknade och var pigg. Sen har jag inte jobbat så mycket i skolan. Började med en fransk text och "diskuterade" lite på svenskan om medeltiden och antiken. Så det var inte mycket. Jag jobbade visserligen lite historia hemma imorse. Men den största energin gick åt nu på kvällen då jag, lillebror och mamma var och letade skor. Jag har ju verkligen velat och letat efter ett par vinterskor och nu hittade jag ett par. Dock var de inte som jag hade tänkt mig från början med jag fick ge upp den idéen. Men jag gillade de här mycket! Visar dem sen :) Efter det blev det hamburgare på max till middag och nu är jag äntligen hemma.


En bild från i sommras

Nu blir det tv!

// Elaine


Petrolvecka

Hej!

Idag har jag varit hos min fina pojkvän en snabb sväng. Vi tog en promenad i solen men glömde att vi hade kunnat ta med hundarna x) Sen fick jag mat där och sen träffa hans farmor en kort stund :)

På tal om något helt annat; Så har den här veckan varit en "petrol-vecka" för mig. Då syftar jag på något så fånigt som att jag haft något petrolfärgat/turkost (blå-grönt) på mig varje dag typ. Jag har alltså inte bara matchat naglarna med kajalen ;) haha

Måndag


Onsdag


Hade min fina tröja från VILA för första gången

...och jag hade samma i fredags och idag x)



// Elaine

Söt, fransk känsla

Den här reklamen för Diors parfym (den där jag blev kär i, i veckan eller en i samma serie) säljer verkligen till en franskagalen tjej som mig. Visst musiken är väl lite speciell men vyn över Paris och den söta känslan träffar verkligen mig. Nu vill jag ha den där parfymen ännu mer fast att jag redan sett den här reklamen förrut.

Men visst längtar man inte till Paris när man ser den här och visst vill man ha en exklusiv söt och fräsh parfym från dior?! Det vill i alla fall jag! :)
 

// Elaine

Fin film

Hej! Jag är trött på mig själv just nu. Jag ser fram emot helgen för det är tungt att gå upp på morgonen fast att jag har ett bra schema på så sätt. Men sen när det blir helg gör jag knappt något fast jag har saker att göra och dessutom orkar jag inte sova så länge ändå. Fast jag tycker ändå att jag är igång hela tiden, så vad menar jag med att jag inte gör någonting? Jag blir förrvirrad på mig själv nu.

Men så här sitter jag nu. Jag gick upp tidigt och åt frukost med mamma och pappa. Sen nu ska jag måla naglarna tror jag...Igårkväll såg jag i alla fall på filmen "Allt för min syster". Den var jättefin fast den var hemsk.


Så igår såg jag två filmer. Jag som sällan ens ser en film nu för tiden x)  Förrut gjorde jag det ofta men ja nu räcker inte tiden till på något sätt.

// Elaine

Eclipse med Pimpim

Denna lördag jag som sagt varit med min kompis Pimpim :) Hon kom hit på eftermiddagen. Mamma och jag hade bakat en chokladkaka (typ som sockerkaka tror jag) med glasyr på igårkväll. Eller ja det var väl egentligen mamma som bakade den men blandade ihop ingredienserna till själva kakan ;) haha Så den åt vi lite av och sen såg vi på den tredje twilight-filmen Eclipse. Tänk att jag inte hade sett den än fast att jag fick den i födelsedagspresent,vilket var för snart 3 månader sen! :O Men nu har jag sett den och Pimpim fick se den för andra gången. Roligt var det i alla fall :) Fast att jag hade lite svårt att hänga med eftersom det var så länge en jag såg de tidigare filmerna och dessutom läste böckerna.


//Elaine


Höstklädd 2011

Hej! :) Jag har vaknat upp till ännu en mysig höstdag som jag ska tillbringa med Pimpim som jag inte har sett på ett tag.

Som sagt tycker jag att det är mysigt med hösten när det är sånna här soliga dagar. Det är faktiskt mysigt att gå ut med en halsduk lindad runt halsen. Just den halsduk jag använder nu har jag fått av mamma och jag gillar den mycket. Det blir nog mycket brunt i höst som vanligt. Brunt hår, bruna glasögon (ibland), brun jacka och halsduk!




Bilderna är inte tagna idag uatn tidigare i veckan eller förra.

// Elaine

Lovisas dröm

Jag måste bara återberätta Lovisas dröm som hon hade natten till idag. Förlåt Lovisa men jag tyckte att den var lite smårolig ;)

Den handlade i alla fall om att jag hade öppnat en klädbutik. fast det var något konstigt med mig och den där butiken för jag betalade ingen hyra. Så det var något svart över den x) haha. Sen anställde jag Lovisa men hon skulle jobba gratis för jag ville egentligen inte ha henne där. Sen gillade Lovisa två av plaggen i min butik som hon köpte  ;) Dock så var inte jag designern till dem och Lovisas och min stil är lite olika så jag kan förstå det för hon vill nog inte ha mina söta rosettiga och glamorösa kläder på dig, som jag nog skulle designa om det var i vekligheten x)

Men visst låter det både som mig och inte som mig? Jag verkade väldigt snål och oärlig. Snål kan jag vara ibland men jag har hemskt svårt för att komma försent till saker, låta bli att jobba när jag inte måste fast att jag vill strunta i det osv. Jag är laglig nästan till 100 % jag! xD haha

Men ja en klädbutik skulle man ju vilja ha ;) Men jag vet som sagt inte om jag hoppas att Lovisas dröm slår in - dvs att jag blir en FÖR snål och oärlig vuxen. Visst jag kan hålla med om att jag behöver koppla av ibland med ja jag vet inte. Fast en klädbutik i Paris har man ju drömt om!

Något sånt här!


// Elaine

21 Oktober 2011

Äntligen fredag igen! Det enda man gör är att längta tills helgen om och om igen. Förrutom fredagarna då som är väldigt jobbiga i skolan. Var jättehungrig idag innan lucnh och känner mig inte peppad inför en liten argumentation och diskussion i engelska nästa vecka. Men det är bara att bita ihop för om en vecka så är det lov :) Sen är det svåra  bara att bara återgå till rutinerna ännu en gång när det dessutom blivit mycket kallare och mörkare... x)

Men nu ska jag vara positiv för vädret har varit strålande idag och det gör mycket för mitt humör! :) Dessutom har ju inte jorden gått under än denna fredag den 21 Oktober 2011. Har gått och väntat på att se om han där gamla amerikanaren hade fel eller rätt den här gången om hans spådom om jordens undergång ännu en gång. Jag är ju lite ironisk nu men lite har man tänkt ändå. Tänk om jorden verkligen skulle gå under en dag. Jag menar, allt känns ju så förstört i värden ibland med avgaser och annat som krig t.ex. Sen såg vi också klart på filmen Jeanne D' arc som slutade med att hon bränndes på bål vilket inte är så trevligt att se. jag gillar inte eld och bränder. Jag är glad att man inte levde på medeltiden ändå.

Men men  innan jag åkte hem tog Jag, Ninni, Sara och hennes syster en liten promenad till en ny affär som hade öppnat. Dock hittade Ninni och jag inte mycket där så vi var inte alls där länge. Men mysigt var det i solen.

...Lovisa hoppade av på vägen för att åka hem men fick med henne på bild före tillsammans med Ninni.


// Elaine


Nougat!



Mamma var så snäll så hon kom in med en nougatbit (om man kan kalla det så...?)! :) Mmm jag som har lärt mig älska nougat den senaste tiden!

// Elaine

Jag vill ha en panda!

Jag tittade på massa roliga videos med Niclas i tisdags när han var här. Det blev allt ifrån folk som gjiorde illa sig, bort sig till söta djur. Kom på hur söta pandor VERKLIGEN är efter att ha sett det här under! Så gulligt! :)

Vilka söta nysattacker, tyckte det var så sött att jag ville skratta hela tiden! x)







Den här bilden över tror jag är min favorit!

// Elaine


Färgglad kajal!

Hej! Hemma igen. Fick sluta lite tidigare i dag som jag också fick göra igår. Känns som att jag inte är mycket i skolan längre tillskillnad från förra året och i våras. Men å andra sidan tror jag att några lektioner kommer dyka upp snart och efter jul. Jag har i alla falla parlé francais idag lite lite anglais (english). Sista tiden av skoldagen klistrade jag febrilt på mitt kollage med ett för bra lim som klistrade ihop mina fingrar  - men blev inte klar idag heller. Jag är för noggran men när jag börjat noggrant vill jag avsluta det noggrant! x) Annars försöker jag bara vara duktig och få lite historia gjord nu. Känner för att skissa eller teckna lite senare kanske :)

Någon som gjort något kul idag?

Har matchat naglarna med färgglad kajal hela veckan! ;)
Gillar färgen och pennan från Isadora är lätt och lagom mjuk att måla med!



// Elaine

Klippdockan - Ariel



Jag måste säga att jag är riktigt stolt över det här över som jag skapat alldeles själv! :) Jag har gjort Ariel (den lilla sjöjungrun och prinsessan av Disney) som en klippdocka. Eller ja uppgiften var att göra en klippdocka med tillhörande kläder. Jag har lite småsaker att lägga till, t ex en text om Ariel, så jag är itne helt klar än. Men i stor helhet blev jag klar med det här förra gången och idag la jag in allt på samma ark. Så fast att jag ska lägga till en text och det så kunde jag inte hindra mig med att lägga upp den här. För jag ger mig faktiskt en klapp på axeln och tilllåter mig att känna mig stolt med tanke på att jag var jättefövirrad och nästan hatade illustrator förrut. Det här trodde jag inte att jag skulle klara av för ett år sedan och knappast ens när jag började rita upp lilla Ariel (dock med en bild under) , som jag hållt på med till och från med sen i våras! :O

Så ja sammanfattat är jag nöjd. Jag har dessutom ritat klänningarna själv för hand och sen gjort dem i Illustrator. Så ja vi kan kalla det min design! ;) Blir faktiskt sugen på att lära mig sy och designa kläder ännu mer nu.

 Vad tycker ni? :)

Jag är supernöjd!

Ni borde se de andras klippdockor också!

// Elaine   

Chandler & Monica

Hej igen! Jga är tyvärr inte så duktig på att blogga just nu..det är inge bra. Men bara det häder lite roligt om dagarna ska jag väl ha det. Jag hade det förresten såklart bra när min pojkvän kom hit igår eftermiddag/kväll. Tänk att han gav sig ut i regnet på moppen i kylan för att träffa lilla mig. Jag blir så glad för det, även om jag hade lite dåligt sammvete och tyckte synd om honom. Han har det inte lätt han x) Han är världens bästa pojkvän och jag är så stolt över att han ska spela Romeo i en kort scen på en festival och sedan rörmokare. Jag måste erkänna att jag är lite avis. Jag vill också spela teater!!! x) Minns när jag spelade tant Pruselius i Pippi och en annan surtant i en annan teater. Jag tyckte att det var så kul! :) ...och sen är jag avis för han är ju min Romeo, ingen annans! ;) haha

Men ja det var jättekul att skratta till tv- serien Vänner tillsammans med honom igår. Förrutom det så var jag faktiskt ledig eftersom den enda lektion som jag skulle ha haft har vi hemtenta på så jag får jobba med dem hemma. Därför skrev jag lite på den igår och försöker även göra det nu ikväll.

Niclas och jag har kommit på att Vänner- gänget är som vårt lilla gäng ibland. Vi har delat ut alla roller till Isabelle, Frida, Markus och Linnea. Men de vill inte riktigt vara de som vi tycker att de är x) Niclas och jag är i alla fall Chandler och Monica! ;) haha






Åh jag tycker Vänner är så bra!!
Ingen som håller med?

// Elaine

Skolkortet 2011

Förra veckan fick jag ett mail om att jag kunde beställa mina skolfototon, fick välja ut exakt vilka jag ville ha själv. Det vra roligt och dessutom kom de jättefort. Redan igår! :O Har aldirg varit med om att man får välja vilja kort man vill ha själv men är inte förvånad att det blir så nu :)

Faktiskt så blev jag ganska nöjd med kortet i år. Det är alltid något som jag stör mig på. Men jag blundar inte i alla fall ;) haha Dock blev mina läppar väldigt ljusrosa av någon annledning...

Jag har mitt hjärthalsband som jag fick av Niclas på mig :) Hade dock svårt att bestämma mig om jag skulle ha det eller örhängena som jag fick av honom, dagen före fotograferingen x)
 

// Elaine


Miss dior Chérie

Igår blev jag lite kär i yttligare en parfym..det är jobbigt att vara jag - galen i parfym alltså! x(
Jag har aldrig luktat på Diors parfym - serie som heter "Cherie" men igår fick jag för mig att göra det inne på kicks, och ja det skulle jag alltså inte ha gjort för nu vill jag ha den! x) Men den är för dyr för mig.. ca 600 kr tror jag den kostar.



Den doftar fräsht och lite sött. Men alldeles alldeles lagom sött :)


// Elaine

blå/grönt/petrol ?

Hej!

Idag har det då inte hänt mycket. Fick reda på att en lektion var inställd när jag var påväg till skolan och min nästa lektion började om 4 timmar då. För att förediva tiden gick jag lite på stan för att kolla efter pumps som jag förmodligen kommer behööva snart. Men såklart fanns det bara kängor och stövlar i affärerna, det var ca 5 st pums i varje affär och inga föll mig i smaken direkt. Jag vill att de ska vara höga men de får inte vara för höga ändå, så att de blir för obekväm. När jag hittar skor på nätet som är 14 och 16 centimeter höga så får jag nästan ont i fötterna av att bara höra eller läsa det! Men snyggt är det ju, fast dock bara om man ka gå i dem. Men någon stans får det gå en gräns x) 

Men ja, det blev alltså bara en lektion för mig idag - franska. Före det åt jag en baguette till lunch och sen satt Ninni och jag och väntade på att tiden skulle gå. det kändes lite onödigt ...

Den här veckan har jag ett nytt nagellack som jag målade på igår. Jag håller alltid på med det i sista stund och råkar alltid förstöra det för att det aldrig torkar x) Men det ser ut att sitta ganska bra och skulle det göra det hela veckan är det riktigt bra för det kostade nämligen bara 10 kr (om jag minns rätt) på h&m!

Men vad ska man kalla färgen egentligen? Det är som att den skiftar ibland...X)



// Elaine

Johnny English

Igårkväll var jag och Niclas på bio och såg filmen Johnny English reborn. Den var rolig men jag skrattade inte lika mycket som vissa andra i biosalongen, folk applåderade till och med i slutet. Men så roligt var det inte hela tiden, det var kul men jag ville inte skratta ihjäl mig så jag funderade om det var jag som hade dålig humor?x) haha Men den var bra och när jag skulle tänka tillbaka på den efter kom jag på att det hände många roliga saker. Dock kanske jag hade förväntat mig lite, lite mer. Men jag rekomenderar den för den som gilla komedier med lite action i ! ;D













Sen har jag varit så sugen på biopocorn ett bra tag nu så det var riktigt gott att få äta det igen. Niclas och jag delade på en jättestor men den tog ändå slut ganska fort x) Mummus för biopocorn!!


// Elaine


Coeur de Pirate & Titeuf

Jag måste ändå säga att min lillebror har en bra musiksmak när han frågar om jag hört en fransk låt han tycker är bra. Jag hade inte hört den och kan hålla med om att den var lite mysig och sådär charmigt fransk ;) Artisten heter  " Coeur de pirate". Jag hittade också en annan låt med lite mer fart i som hon sjunger + en variant av den gamla låten "tous le garcon et de fills de mon age" som jag lärde mig utantill förrut i 9an ;) haha

Att lyssna på lite fransk musik såhär passade nu när jag gör lite av franskaläxan - kikar omkring på en fransk tvkanalsida. Typ som kanal5 i Svergie fast i Frankrike. Jag försöker lyssa på en intervju av en författare som ritar den populäraste tv-figuren i Frankrike nu - han heter Titeuf. Det är dock JÄTTESVÅRT att förstå vad som sägs..
 http://www.tv5.org/TV5Site/publication/galerie-131-1-Zep_Titeuf.htm


Titeuf! ;D haha

Låten lillebror tipsade mig om. Jag är stolt över honom! ;)


Coeur de pirate

// Elaine

Monopolkväll

Hej!

Jag vaknade upp till en fin höstdag imorse hos Niclas. Jag åkte dit igårkväll, efter att jag på dagen tagit en rask promenad i höstsolen med musik i öronen och då när jag kom dit satt hela familjen och spelade monopol inne i värmen med tända ljus och allt. Riktigt mysigt för det var riktigt kallt ute och det hade precis blivit mörkt när jag kom. På vägen dit, precis innan solen gick ner var den alldeles orange i horisonten. Hade gärna tagit ett kort men det är ju lite svårt när man åker moppe x) haha Jag fick vara bank på monopol sen i alla fall och efter det tittade Niclas och jag på vänner. Innan vi gick och la oss sen sa vi god natt till lilla Mellvin som typ sov i fotöljen. Dock var han inte så söt när han skällde på olskyldiga Zingo imorse x) haha De är så söta de där två!! <3


Jag (och Linnea i bakgrunden), taget av Isabelle på vår "fotodag"

// Elaine

Bilder med Isabelle och Linnea

Lite bilder från söndagen med Isabelle och Linnea för några veckor sen:

Dock har Issa och jag färgat håret nu. På mig syns det inte så myeket, men på henne gör det det. Hon är typ blond nu och jag mörkare som sagt.

Gruppbild




Jag hittade en flugsvamp... som jag lovar att jag nte rörde! :P


Isabelle


Linnea



Jag vet inte vad som hände men jag började typ leka modell här...x)

Vi alla är fotograferna :)

// Elaine


Det där med tecknandet...

Jag känner att jag inte har så mycket att skriva om just nu. Den här veckan har det inte hänt så mycket direkt...
Men jag kommer nog igång snart :) Helt plötsligt händer det för mycket istället så jag inte hinner blogga pågrund av det.

I alla fall så har jag känt att jag har blivit dåligare på att teckna sedan jag började gymnasiet. Vi har diskuterat det i skolan också, att alla krafter och idéer liksom går åt där. Jag lovade ju mig själv att börja rita mer i januari i år. Jag sa att jag skulle försöka rita en bild varenda månad. Men det blev inte så, och det kände jag på mig. Jag kan inte tvinga mig själv. Jag jobbar som bäst när jag får mina idéer själv och lite hur som helst, konstnärligt tror jag man kan säga. Men jag vill verkligen dra igågn ritandet igen.

Här är teckningarna som jag ritade i januari och februari. Den första som jag ritade i Januari ska föreställa en kändis därborta i hollywood - Ashley Olsen och den andra, som jag ritade i februari skulle bli Kelly Clarksson men det gick inge bra på vägen så jag improviserade lite där.



// Elaine

Fredagsmiddag

Äntligen är det fredagkväll igen. När jag skriver det kommer jag på att det inte alls var länge sen som jag skrev det. Därför borde det kanske inte stå "äntligen" men sammtidigt känns det som "äntligen" för imorgon får jag sova ut och jag har inget arbete att göra i helgen :)

Idag hände det i alla fall inte så mycket förrens att skolan hade slutat och då hände allt på en gång inom loppet av några minuter. Jag och en bussdörr kom inte överens kan man säga och på väg till nästa buss sprang jag efter mina kompisar och skrattade ihjäl mig åt hela situationen då vi sprang till dragsspels musik och före det fick jag vattenstänk i ansiktet när vi passerade en byggarbetsplats sammtidigt som jag hörde en katt majua (vad jag tyckte det hördes som). Så jag fick i någon sekund för mig att en katt typ spottade på mig och gjorde någogn konstig min till det det. xD haha Men ja såklart var så inte fallet. Men hela den där tiden kände jag mig ganska virrig och skrattig kan man säga x)

Sen nu är man som sagt göad över att det är fredagskväll och har ätit pappas goda hemagjorda pizza till middag. Det var supergott com alltid! Var jätteghungrig. Hade bara ätit lite lunch vid elva..x)


// Elaine


Till en kall vinterdag

Imorse var det riktigt kallt tyckte jag. Det märks att det närmare sig vinter. Eftersom jag redan har ett skodilemma så växer det sig större nu när jag börjar längta efter ett par varma vinterskor, helst stövlar. Jag har blivit fötrjust i två par på bonprix, men de är slut nu :( Hoppas på att de får in nya men den här skon har jag också börjat fundera på. Den är snygg och skulle vara jättemysig att ha i vinter när det är jättemycket snö och kallt. Det enda problemet är att de förmodligen blir varma att ha inne i skolan om dagarna..X) Hur skulle de dessutom se ut till en läng jacka med tanke på att det är 50 cm höga i skafthöjd? Jag vet inte, låter kanske lite konstigt men jag kan inte riktigt släppa dem med tanken.


// Elaine


Torsdag den 13:de

Hej!! Snart är det helg igen. Shit vad dagarna och veckorna går fort?! :O Jag hinner ingenting om dagarna nästan x) Idag han jag och Sara t ex bara ta några bilder (det gjorde vi även förra lektionen och den innan okcså) på fotolektionen. Jag hade svårt att få bra cch matchande bilder utan att kameran struntade i det jag ville, hade fel inställning eller så var jag ostadig på handen. Men vi har fått några bra bilder. Två bilder från förra lektionen blev lite coola så de ska nog komma upp här på bloggen sen.

Sen så har jag bara haft engelska, franska och klistrat på mitt kollage idag. Vi ala får ont i huvudet av att sitta och titta på en bild och massa små pappersbitar men jag tycker i alla fall att det är kul ändå! :)

Jag idag:

En vääääldiot suddig bild :( Det kan vara svårt att se, men ser ni min fina halsduk som jag fick av mamma ( tror att den är ganska gammal)? Den var i alla fall mysig att ha idag på morgonen och jag gillar den! :)


// Elaine

Mina fina vänner

I somras när jag var i stugan kände jag för att rita. Hade ingen ro att sätta mig ner här hemma. Men i stugan, på kvällen med solnedgång utanför altanfönstret och fåglarna kvittrandes inne i skogen fick jag för mig att sätta mig och rita i lugn och ro. Jag kom på att jag ville rita alla mina fina och närmaste vänner samlade på ett och samma papper - För jag har verkligen världens bästa kompisar, det är jag säker på.

 Dock var jag lite lat så jag fuskade en aning genom att rita av kroppar från ett moderepotage i en tidning. Jag ändrade sen om saker på dem för att de skulle likna just den som jag ville att det skulle föreställa. Såklart ritade jag dit nya kläder också. Men lite har jag fuskat erkänner jag alltså. Ansiktena var för små för att rita ansiktsdrag på också så de fick bli blanka. Ingen får ta illa upp för det x) Hoppas inte heller att någon tar illa upp om de inte gillar kläderna som de fick x) Jag gjorde mitt bästa.

Men här är alltså världens bästa tjejer!! (…inklusive mig)

Vinkeln blev tyvärr inte så bra..:(


Från vänster:
Josefin - Min kompis som jag träffat varje sommar sen hon flyttade till min stuga. Träffar henne ungefär varje sommar någon dag.
Ellinor - Vi har aldrig gåt i samma skola och bott så nära varandra. Men ändå är hon en väldigt nära vän som otrolig förtsående och snäll.
Lovisa - Lilla begåvade Lovisa i skolan (och med NÄSTAN samma släkt) som jag bråkar lite med i skolan. Glad att jag fann henne!
Ninni - En till av vännerna från skolan. Hon är otroligt smart den tjejen och duktigt på det mesta hon!
Amanda - Ännu en vän från skolan. Tillsammans med Lovisa kan hon bli riktigt skrattig. Hon har humor hon, Amanda och stil! haha
Sara - De fjärde av de fyra vännerna från skolan. Har alltid något att prata med henne om på bussen till skolan och fin är hon (Älskar hennes parfym också..haha).



Från vänster:
Jag
Pimpim - Min söta och hästgalna Pimpim och jag gick i samma klass med tillsammans med Sofie (en annan fin vän) också under 8:an och 9:an. Vi ses inte så ofta tyvärr bara...:(
Frida - Frida är också en hästgalen tjej och smart är hon också som pluggar natur som Pimpim. Även en jättesnäll vän!
Linnea - Som Frida och Pimpim är hon hästintresserad och pluggar natur. Ser henne inte på bussen längre om dagarna men hon och Frida tar hand om varandra om dagarna hoppas jag ;)
Isabelle - Hon läser till stylist och gillar kläder mm. Då och då ses vi på bussen och har alltid något tjejigt att prata om.

Snygga stilar vi alla har tillsammans va? ;)

// Elaine


Rain over me

Jag gillar inte Pitbull och Marc Anthony, inte heller videon. Men ändå gillar jag låten pågrund av känslan som man hör när man får av låten när man inte ser videon och när de sjunger " Iiiiii Iiiii". Snälla Säg att jag inte är den enda som gör det!! x)
Visst är det något bra med den trots den ganska hemska videon?! Eller är det bara jag som tycker videon är hemsk? x)

http://www.youtube.com/watch?v=SmM0653YvXU&ob=av2e

Jag kudne inte lägga in videon så det blir bara en länk :(



Bonne nuit!

// Elaine

12/10 2011

Hej! Idag har jag inte gjort mycket. Hann inte göra så mycket på arkitekturen men däremot så blev jag klar med alla kläder till min klippdocka i illustrator på GK:n. Det känns bra och nu ska jag bara montera det nästa lektion och sen kan jag börja med parfymen på riktigt! :D

Nu ikväll ska jag skicka in lite texter och plugga lite franska. Ska visa en sak, eller rättare sagt teckning som jag pysslade med i sommras här på bloggen senare också.



Bra jag som gillar att "leka" med färg och konstraster?x)

// Elaine

Måste höras!

Här har jag något som ni bara måste lyssna på! :)

Det är Niclas grupp " winner winner chicken dinner" som framför en sång skriven av dem själv till musik från Niclas favoritartist. Det här var i fredags och det hade minst sagt varit kul att sitta i publiken och lyssna på det här. Men det var nog lika bra att jag inte var det ;) haha Lyssna så fattar ni vad jag menar ;) Observera att det alltså är mig Niclas pratar om såklart och att det är på skoj. Eller ja jag hoppas det i alla fall :P



Visst är de roliga och duktiga?! De har skapat en facebookgrupp och gillar man den dyker det förmodligen upp nya låtar framöver - "winner winner chicken dinner" heter den.

Coolt att man är gitarristens flckvän och inspiration till låten ;)
Jag känner mig smickrad, elelr borde jag inte göra det...? x) haha
// Elaine

Härlig tisdag!

Så glad jag är såna här soliga höstdagar! :) Jag känner att jag blir så pigg och allert. Får så mycket mer gjort än tillskillnad från när det regnar :) Dock har jag bara varit i skolan en snabb sväng idag. Försökte jobba lite i illustrator och sen fortsatte vi se på filmen om Jeanne D´Arc på historian. Mer "jobb" än så har jag inte gjort. Tänkte däremot skriva lite engelska nu ikväll. Annars så har jag spenderat eftermiddagen hos min fina mormor och morfar. Jag fick lunch och fika där. Mormor är så snäll som alltid låter mig få min favoriträtt av hennes mat när jag är där. Det är så gott och är det inte Lovisa som göder en så är det kanske mormor och hennes för goda mat ;) haha Vi hade i alla fall jättekul, tittade på gamla bilder från när jag var liten och lekte med min Ipad :)

Två bilder:




// Elaine

Jag har inte glömt min dröm!

Igår läste jag en tjejs blogg som handlade om Frankrike för hon var där och pluggade eller likande för tillfället. Jag blev genast avundsjuk för att jag vil att det ska vara jag som uppdaterar med härliga bilder från la captial de France. Men så är det inte ÄN. En dag ska jag göra det, det har jag lovat mig själv för länge sen! Däremot kan jag inte låta bli att undra om det kommer bli av för just nu vet jag inte alls hur jag ska lägga upp framtiden. Inte för att jag vill planera den men jag vill inte missa Frankrike av någon annledning. Jag känner mig inte redo att åka än. Jag är för hemmakär och sen känns det svårt med språket.

 Jag täntke på det idag, att franskan att den har blivit svårare jämfört med förra året. Men tjejen ( Amanda hette hon) skrev att hon åkte dit efter att ha läst franska i ett år på gymnasiet. Hon var också lika gammal som mig. Alltså borde jag klara mig på mitt språk och min vilja eftersom man lär sig språket så fort när man väl är där. Men ja är jag inre redo att läma allt här hemma än men jag har inte glömt mitt mål :)


Det här fick mig att tänka på att jag ju ändå kan skiva om Frankrike mer här på bloggen, fast att jag inte är där. Jag har tänkt det men på något sätt har det inte blivit av så mycket. Ska jag göra det mer? :)






// Elaine


Blåbärsbullar och innebandy

Hej!

Blir någon förvånad om jag säger att jag fikat i skolan idag med? Det kanske verkar som att det är det enda som vi gör? x) haha Men vi firade att Sara fyllde år med blåbärsbullar som Lovisa hade köpt med sig på vägen till skolan :) Men man kanske inte kan säga att vi fikade direkt i skolan för vi fick slänga i oss dem ute på väg till idrotten...haha De var i alla fall jättegoda men det kanske inte var så smart att ha ätit dem och lunch direkt innan man skulle spela innebandy i 2 timmar! haha Mådde lite illa där först x) Men vi får inte glömma att de var goda! ;)

Innebandyn var också faktiskt roligt förvånansvärt nog. Jag gillar annars inte lagsporter men spelar man på kul blir det ju en annan grej. Dessutom gjorde jag 4 eller 5 mål :D Är kanske Innebandy en sport för mig? :O Jag gjorde mig själv lite förvånad men självklart glad. För mitt lag på 4 pers vann dessutom mot 7 andra små lag i en turneringen!! :D

Här har vi Lovisa med sin bulle


En annan mindre rolig sak är att jag upptäckte att jag nog glömt eller tappat min lilla fina puma-parfym. Därför ska man låta sånt stå hemma har jag sagt till mig själv! Jag känner mig klantig och ledsen nu :(

// Elaine

Parfum de moi

Jag vet att jag inte behövde det ( förlåt Lovisa och alla :P) men jag kände att jag skulle göra det. Skrev typ klart svenska artikeln men fick ångest (får mycket ångest ibland ...haha) över att den kanske inte alls är skriven som en artikel och innehåller det som den borde. Jag misstänker att jag babblat på för mycket i onödan:( Men jag måste väl bli godkänd?

Jag tänkte i alla fall kanske sätta mig och skissa lite så snat jag har tid. Det för att jag skissar bäst här hemma för mig själv. Det har jag alltid gjort. Men också för att jag inte kan vänta med att ta tag i våran nya uppigt. Den här uppgiten har jag väntat på i ett år nu. Jag pratar såklart om att designa en parfymflaska! Jag som älskar parfymer! :D känner mig inläst på det x) haha. Jag fick ju själv en idée om att designa min egen parfym för 2 år sedan. Jag gjorde även en ask till den, som dock blev lite misslyckad x) Men det ligger mycket arbete bakom asken/kartongen också  i många fall. Det har försökt säga till min mamma och andra. Därför har jag väldigt svårt att slänga en fin kartong x) haha

Jag visade den på förra bloggen men tänkte göra det igen. Så sår här ser den ut:´


Nu får vi se hur min andra parfym i raden kommer se ut!

// Elaine

Sara 17 år!

Idag fyller Sara 17 år! :) Grattis till henne!! 


Igår så kom i alla fall min fina Niclas hit och såg på vänner med mig. Jag hade köpt hans favoritgodis också ;) sen nu idag såg vi på fler vänneravsnitt. Till frukost blev det vama mackor ( känns som vår grej haha) och sen fick vi nybakade rimbobullar som mamma hade bakat :) 

Nu kanske jag ska jobba lite eller träna. Skulle också vilja lägga in ny musik på mobilen...

Dagens bild blir en blomma till Saras ära :)
image description

// Elaine

Brunette igen

Nu har jag färgat håret mörkt igen! :) Eller ja det blev inte så mycket mörkare men det fick mer lyster. Så jag känner mig riktigt nöjd med det :)

Före:


Efter:


// Elaine


Hittade något men ändå inget

Hej!

Idag har jag varit på stan. Tänkte att jag skulle leta efter den där gröna tröjan. Jag hittade faktiskt 2 gröna. En såg precis ut som den jag hade sett framför mig men jag gillade den inte riktigt till hundra procent när den satt på ändå. Eller gjorde jag det? Nu får jag ångest, den kanske var bra...?x) I alla fall hade den andra som jag hittade på H&M en fin färg men det kändes lite för vid och den skulle nog bli noppig. Så var det med den beiga som jag hittade där med. Även de med glitter i från gina. Så jag kom alltså inte hem med något. För att jag är för kräsen.Det känns både bra och dåligt...haha. Mamma köpte i alla fall glasögon som hon skulle göra :)

Jag hittade en jättecool grönaktig/turkos tröja som var jättemysig men sen när man väl provade den så stacks den lite. Så jag ville inte betala 350 för den. Fast nu får jag ångest igen...x) Åhhh
Ett par skor med mycket 70 -talskänsla såg jag också. Men de kostade 1300 kr så de fick jag glömma x) haha
Provade andra högskaftade skor men blev lite ledsen och besviken på dem.
Jag har inte tur med shoppingen nu alltså x)



Den jättemysiga tröjan tills man tyvärr provade den. jätte snygg med färgrna!!!
Fanns bara en kvar...tänk om den kunde varit lika len innuti som utanpå?!!


Den gröna tröjan på H&M...

...och den beiga


Hittade också ett par shorts på kappahl för 99 kr (ord. 299 kr). Coola men de passade inte mig...


Så jag hittade saker men jag var för kräsen. Ska kika runt lite mer och tänka på vad jag ska köpa. Det var bar5a itne rätt dag idag tydligen.

// Elaine

En grön tröja är det jag vill ha! x)

Nu har jag fått en såndär idée igen som jag får ibland. Jag pratar om att att jag ska ha något speciellt helt plötlsigt. Som förra våren fick jag får mig att då skulle jag ha lila ögonskugga och sen en gul väska och matchande halsduk (inte tillsammans med ögonskuggan då). I höstas förra året ville jag ha en lila mössa och i våras var det färgade pärlörhängen som stod på listan. Nu i höst är det däremot stickade tröjor och ett par snygga stövlar. Men den där tröjan som jag har sett framför mig är grön, en härlig grön färg och det går inte att hitta någon sådan på nätet. Trodde att Lindex skulle ha.. men det finns bara grått svart och rött!! Hällå..? JAG VILL HA EN SNYGG GRÖN TRÖJA!

Det är pågrund av det här som jag länge har funderat på att bli designer eller lära mig sticka eller så själv.  För jag får alltid sånna idéer och vad som helst duger inte då. Det ska passa in på mina krav till nästan hundra procent helt enkelt. Så ja nu hoppas jag att någon designer till de här klädkedjorna i staden har tänkt lika som mig....haha


Haha jag insåg nyss hur glad jag är för illustrator ändå när jag försökte göra den här tröjan i paint. Jag ville hela tiden omedvetet använda kortkomandon som finns i illustrator. Jag tvekar ibland på illustrator men det är faktiskt bra ibland ska jag erkänna. Tänk om man hade det på datorn hemma x) Det är mycket lättare än paint!
Så förlåt för att den här tröjan ser hemsk ut men kunde inte bättre x)

Tror att jag egentligen är ute efter färgen som är inuti den här tröjan typ..


// Elaine

Med min nalle

Äntligen är det fredag igen! Det känns skönt för tycker att jag gjort ganska mycket i veckan. Visst, några lektioner har varit inställda men jag har jobbat hemma en del. Så nu är det skönt med helg och fredagskväll som alltid gör:)

Idag har jag i alla fall börjat se på filmen Jeanne D'Arc på historian för att vi läser om medeltiden nu. Jag har alltid velat veta vem hon där Jeanne var så det är lite intressant. Har ju förstått på namnet att hon kom från Frankrike. Förrutom det har jag bara haft engelska idag. Jag skrev "writting assigment" om varför Pride and prejudic är en klassikier. Men jag är inte klar så fortsätter med det nästa vecka då vi också ska börjar arbeta med hur man argumenterar på engelska. Hade t.ex en genomgång mer bindeord inom engelskan idag. Vissa ord kände jag inte igen och vissa var ju lite mer och mindra bekanta.

Psst...Till middag blev det tacogratäng ;)

 Har min fina nalle Niclas hos mig <3
image description
// Elaine

Lite nostalgi

Jag har varit ltie nostaligsk den här veckan. När jag loggade in på spotify, startade min gamla mpr-spelare i brist på batteri i mobilen så blev jag åter igen såld på den musik som jag lyssnade på för ett år sedan. Jag lyssnar fortfarande på samma sorts musik men vissa låtar har tyvätt glömts bort lite. Många tycker nog att jag är ännu mer konstig med min glada musik smak nu när jag säger att jag älskade Lucas Pratas låt - she said 2006. Kommer ihåg att jag fick höra den påväg hem från en klassresa och blev så pigg. Samma gör Arash ESC låt - Allways från förra året mig glad. Hurts wonderful life är väl inte lika glädjande men allt bra är den!!







Det är Lovisa som lärt mig lyssna på den här låten. När jag sen i sommras såg en affish på hurts i Riga blev jag genast sugen på att lyssna att gå på det x) haha

Någon mer som gillar de här eller i alla fall en låt?
Är jag sen enda som gillar She said...? x)

Elaine

Lila & Silver

Ikväll fick jag tid till att måla naglarna. Har tänkt att göra det hela veckan men arbete har tagit upp tiden. Men nu så har jag lackat mina naglar - som man så snyggt kan säga ;) haha. Valde lila och silver. Dock kommer jag alltid på hur svårt det är att måla med vänster hand när jag ska göra det efter att jag målat den med den högra x)





Passade på att visa upp min ring där också! haha

Nu blir det CSI Miami sen är det fredag igen :)

// Elaine


Kamp i regn och vind

Hej!

Här sitter jag, glad att vara inne. Var väldigt slut när jag kom hem för när Sara, Amanda och jag gick från skolan blåste det och regnade det som bara den. Amanda och jag kämpade i motvind under mitt lila paraply som då och då nästan ville vända sig. Det kändes som att man var mitt i en riktigt storm och vi såg knappt var vi gick. Vi måste ha sett rejält knäppa ut för mitt i alltihopa började jag skratta ihjäl mig åt hela situationen. Jag gick nämligen och skrek "Sara?" eftersom jag underade var hon tagit vägen. Hon fick tyvärr inte plats under paraplyt så hon gick före oss - det gick alltså fortare utan det där jobbiga paraplyt. För man var ändå dygnsur om byxorna sen... Dock klarade sig mitt hår. haha

Det känns verkligen att nu är det höst!

Förrutom mardömsbiten ut till bussen så har jag fotat min ring på Saras hand idag och även hennes hår i vinden. Vi fortsatte helt enkelt med att öva ta bilder med rätt bländare och slutartid. Jag fick två snygga bilder men många andra blev suddiga. Förrutom det har jag fortsatt limma på mitt kollage och pratat lite engelska.

Här har vi mig idag! (åter igen gör blixten att jag kanske ser lite läskig ut...)


// Elaine

Ipadskal

Igår blev jag äntligen klar med mitt Ipadskal!! :)
Fick kämpa lite mot slutet. Jag skissade ju noggrant upp kedjan med alla länkarna på papper men jag tänkte inte på hur svårt det skulle bli att göra det i Illustrator eftersom allt ska ligga både över och under varandra i en kedja x) Så jag fick helt enkelt ändra om länkarna lite så att de inte överlappade varandra. Lite synd var det men det blev ungefär samma effekt. Berlocken som ni ser är Appels äpple.

Jag känner mig ändå nöjd med resultatet och det här är den fösta sak som jag gjort i Illustrator som jag känner mig nöjd med :)



Det här är alltså det vi gör på Grafiska kommunikationen :)


// Elaine

Award

Jag såg att jag hade fått en award från Lovisa. Det känns smickrande - som att vinna en Oscar- typ ;) haha, Nej men jag blev jätteglad över de roliga och fina orden som hon hade skrivit om mig och min blogg:

"Min klass- och bloggkamrat, fann varandra för ett år sedan, i samma klass, med samma släkt (nästan). Mycket rolig och estetisk tjej, duktig på att fotografera det mesta och när hon hinner får hon ner ideér på papper med. Även hennes officiella "personliga tränare", göder henne vid lunch och pushar henne på idrotten"

- Det sista stämmer verkligen!! haha

Tack Lovisa!!! :)
 

Jag antar att jag också ska svara några frågor så så här ser mina svar ut:

1. Varför började du blogga?
Jag började blogga för jag fick en sån där snabb idé som jag ibland får (speciellt förrut). Jag brukade inte läsa bloggar, förstod inte riktigt det roliga i det. Men jag bestämde mig för att kolla in på Kenzas blogg en dag och då kom jag på att jag också ville ha en blogg där jag kunde skriva lite om mina dagar som en dagbok. Jag fick liksom en kick helt plötsligt och jag kom att tänka på hur jag kunde uttrycka mig själv och mina intressen där. Framförallt tänkte jag på mina "designade! och gjorda saker som jag kunde visa - ville alltså ha bloggen som en portfolio. Så jag skapade min blogg den kvällen i februari förra året (2010) då jag läste Kenzas blogg. Dock var jag ju slarvig och stavade mitt bloggnamn fel... fy på mig! x)

2. Vilka bloggar följer du?
Jag läser lite olika bloggar. Mina vänners kikar jag alltid in hos i hopp om att de har uppdaterat. Sedan följer jag några stora bloggare som jag fastnat för t ex Kenzas (som jag nämnde ovan), blondinbella, tyras, fokis, kissies också men den vet jag egentligen inte varför jag läser x) Resten är bloggar som jag har fastnat för Fatmas, Enligtsissi och Christine i Paris.

3. Favoritfärg(er)?
Som man kan se på bloggdesignen känner jag något för lila - gärna i en stark ton. Tycker att färgen är så uppgiande. Sen har jag alltid gillat blått, speciellt havsblått och Turkost får vi inte glömma! Dock gillar jag många andra färger också t. ex limegrönt.

4. Favoritfilm?
Jag har bara sett Titanic två gånger men ändå påstår jag att det är min favoritfilm. Den är så fin! Sen gillar jag Twilight. A walk to remember blev jag helt såld på förr så jag tror den är en av de bästa filmer jag sett också.
Men jag gillar också roliga komedier! :)

5. Vilka länder drömmer du om att besöka och varför?
Behöver jag säga Frankrike? haha. Även om jag har varit där är det fortfarande min dröm att komma dit igen. Annars drömmer jag om att besöka Korsika (tillhör ju frankrike men), Malta och Italien för utsikterna över hav, vingårdar och skog.  Det verkar jättevackert där och så även uppe i Norge. Att korsa atlanten och resa till USA vore väldigt häftigt också, speciellt till New York!  


Jag tänker nu göra som Lovisa och "dela ut" några award till de bloggar som jag gillar - inklusive Lovisa.



Fatmas

En otroligt strukturerad fint upplagd blogg. Designen är stilren liksom inläggen som varieras med modetips och tips på tv-serier. Hon vet det mesta om alla tv-serier och allt som skrivs känns genomtänkt. Hon vet vad alltså hon pratar om, det känns professionellt.

Christine i Paris

Bloggen som tar mig till Paris (då hon bor där och inte i Sverige) varje dag. Hon delar med sig av sina dagar och det känns verkligen som om hon pratar med en när hon skriver. Jag gillar verkligen de inspirerande bilderna och inläggen. Denna blogg är obligatorisk att kika in på varenda dag för min del.
 
Lovisa

Lilla Lovisa. Det känns som att jag känt henne väldigt länge och varje dag jag kommer till skolan kan jag vänta mig något roligt från hennes sida.  Hon är verkligen en naturbegåvning och skulle lätt kunna bli illustratör (om hon bara ville). Hennes små teckningar gör en grön av avund. Virkning som en av hennes bloggar handlar om, är hon också en mästare på!

Pimpim

Min vän som jag hade tur att träffa i 8:an men som jag dock inte ser så mycket av nu om dagarna. Bloggen är i alla fall start inriktad på hennes liv och passion - hästarna. Pimpim skriver ner sina åsikter och berättar helt säker det man vill veta om hästar.

Ellinor 

Min vän som jag är såå glad att jag har lärt känna trots att vi aldrig gått i samma skola. Hon kan verkligen skriva och när det dyker upp ett inlägg vet jag att jag har något välskrivet framför mig att läsa. Ellinor satsar på kvalité och är superduktig på allt hon gör.


Ni som är nominerade får gärna nominera några bloggar som ni tycker förtjänar ett award och sen svara på frågorna här över. Tror att det finns en regel - att bloggarna inte får ha mer än 100 följare.

// Elaine


Onsdag 5/10

Hej!

Idag har jag varit duktigt måste jag skryta om för att berömma mig själv x) Jag åkte in tidigare, väldigt tidigt till skolan för variationens skull (och den annars fulla bussen). Men det gjorde att jag fick vänta i skolan en ganska bra stund innan lektionen. Men när skolan väl drog igång fick vi se en film om krigsfotografen James Nachtwey på fotolektionen. Tänk att vara en fotograf som får se allt krig på nära håll. Jag skulle aldrig klara det...
Men sen funderade jag vidare på planslösningen till mitt franska café och hade grafisk kommunikation - samtidigt som Lovisa ställde massa frågor till ett test som hon hittade på nätet. Det sa att jag var en "presterare". Är jag det? Jag tycker att jag nog är det men "presterare" låter lite egoistiskt och är jag verkligen det så mycket...? x)

Det där var mycket men jag har faktiskt gjort mer, jag läste nämligen ut Pride and prejudice på vägen hem (tror nästan galg lärde mig mer engelska av den för i början fick jag läsa om mengingarna hela tiden men nu på slutet gick det lättare) och sen sprang jag en liten runda. Efter det gjorde jag situps och stod med rockringen i en kvart. Nu planerar jag att få lite mer skrivet på svenskan och sen gör jag det sista imorgon! :)

Just det! Jag fick min bulle igår :D Jag tjatade om att det var orättvist om att jag inte hade fått någon kanelbulle. Men pappa sa att jag kunde gå och köpa en själv men jag orkade inte för kände att jag behövde jobba. Men så helt plötsligt kommer han hem med en bulle till mig! :O Allt blvv jag överraskad och glad. Vilken pappa man har ! :)


// Elaine

Slipping away

Jag logagde in på spotify (som jag inte gjort på jättelänge) och började lyssna på "gammal" musik. Jag blev riktigt pigg och glad av det! :) Tänk ibland kan jag vara så trött på vissa låter och tycker att jag har hört allt. Men sen helt plötsligt finns det hur mycket som helst att lyssna på igen :)

Nu har jag hittat den här låten igen som jag lyssnade på förrut. Det är  Mylène Farmer och en annan artist som heter Moby som sjunger.Mer vet jag nte om låten och han "Moby"  men jag tror att det här är en cover fast det är  hans låt. Jag vet egentligen vad det är som gör låten bra... Men något är det och jag gillar harmonin och speciellt det insttrumentala, mellanspelet, kan det kallas "brygga"? haha

Den är liksom fin på något sätt och får mig att tänka på hur glad jag är för allt :)



// Elaine

Top model 16



Ja ikväll är det Top modell igen! :D Många förstår mig kanske inte men det är så kul med det. Man kan bara sätta sig ner en dag efter jobb och titta på det utan att behöva tänka på det. Sen är det lika kul att se utmaningarna och gissa vem som kommer vinna den säsongen varje gång. Tänk att det redan är säsong 16! :O 

Så kl 20.00 ska jag se på Tyra Banks på 3:an! 

Tyra passar i alla frisyrer alltså!

Någon mer som ska se?

// Elaine

Dagens vill ha: Nudlar och kanelbullar...

Hej!

Oj vad tyst det har varit här nu..:( jag måste skylla på att jag har haft mycket att göra (fast ändå tycker jag inte att jag fått så mycket gjort ...hm...). I alla fall så sitter jag och skriver en artikel i språksociologi. Den ska vara klar på fredag och jag började igår- Det är inte alls likt mig. Jag gillar att vara ute i tid ju. Men den här gången blev det inte så därför tvingade jag mig själv till att jobba nu och igår. Det går framåt men jag är dock förvirrad och undrar om jag egentligen gör rätt, skriver för mycket eller bara är helt ute och cyklar. Men jag kör på det jag har nu. Finns inget annant att göra, eller ja jag vet inte vad jag annars skulle göra i alla fall.

Men annars så har jag varit i skolan en kort stund idag och haft historia. Jag åt även lucnh men inte mycket så när jag kom hem gjorde jag nudlar med kräftskärtar i. Var så sugen på nudlar idag så jag var tvungen x) Det var jättegott kan jag lova! :) En annan sak som jag gått och varit sugen på hela dagen är kanelbullar. Bara för att jag råkade läsa att det var kanelbullens dag imorse. Typiskt! x) Men jag ska inte låta mig lockas för det är bara tisdag och jag har faktiskt varit lite nyttig och tagit en promenad i solen och blåsten tillsammans men min fina lillebror.
Men jag vill ha en kanelbulle....x)


Det ser kanske inte så gått ut men det var det i alla fall! x)




Oj blev sugen på jul nu när jag hörde en fransk jullåt från förra året x)
Snart är vi nog där igen (le temp passe vite). Fast än kan det vara höst ett tag. Sånna här höstdagar är så fina!! :)

// Elaine  

11 månader

Le temps passe vite,trés vite! - tiden går fort, väldigt fort. Jag och Niclas har redan varit tillsammans i 11 månader. Synd bara att det ska regna på vår dag :( men det var ju allt fint i fredags :)

Hur som helst kunde jag inte vara mer lyckligt lottad!!:)


Höstfotat

Igårkväll direkt efter kalaset gick lillebror och jag ut och fotade lite eftersom det var ju ett sådant fint väder. Det är sånna höstdagar som gör att jag bara älskar allt och såklart hösten själv. Jag ville bara fånga det fina vädret (kanske min klänning också ;) haha) och dessutom prova Robins kamera. Jag fick ju lära mig två grundsaker i foto i torsdags - slutartid och bländare. Det tog ett tag att få in det men nu när Robin litade på mig och lånade ut kameran (såklart under hans tillsyn ;))så kunde jag tänka rätt. Känner att jag börjar bli lite förtjust i att fotografera och det ska bli kul att lära med mer :)

Tvingade Robin att ta kort på min klänning så det är alltså blandat med bilder som han och jag har tagit. Men äpplet har jag tagit på med inställningar på bländaren.

Gillar kontrasten med höstiga träd och ganska sommriga kläder :)











// Elaine


Neccin hårserum



Jag tänkte att jag skulle testa att använda ett serum på håret. Det ska göra så att inte topparna blir så slitna genom att dra lite genom håret, speciellt topparna, två gånger i veckan. Det har jag fått förklarat av min frisör. Så ja det lär vara rätt drygt och ska bli kul att se om det fungerar bra :) 

// Elaine

Polly med laktris


Smakade Polly med laktrisksmak idag - "Polly Rocks". Det var gott men föredrar de vanliga pollysorterna - speciellt den blå. Men i de här var de ju laktris med laktrissmak inuti och sen antingen citron, laktis eller choklad utanpå. Den som var doppad i laktiris smakade väldigt mycket och de blev nästan lite för mycket tyckte jag... Men de andra var goda :) Rekomenderar det här till de som gillar laktris! ;)

// Elaine  

90-års kalas

Hej!

Idag har jag varit på kalas. Det var min granne som fyllde 90 år - fast det kan man inte tro för hon är jättepigg! :) Det var kul att vi fick komma eftersom hon har alltid varit som en extra mormor eller farmor för mig i hela mitt lilla liv. Det är jag jätteglad för och hon har kommit på mina födelsedagar. Därför gick vi såklart dit för att fira henne med en presentkorg som vi (eller rättare sagt mamma) hade plockat ihop. Jag stod för en sak i den där korgen och det var en glasburk som vi fyllde med gélehallon .Eller jag stod bara för blommorna på den som jag hade målat dit. Ni har den bland bilderna under och min klädsel för dagen. Jag tog på mig en klänning som min farmor haft en gång i tiden. Tänk vad kul att jag kan ha den! Dock vet jag inte om jag håller på att växer ur den..:( Men i alla fall var det ju inte alls kallt att ha den i det här fina vädret! :)

Väl på kalaset fick vi kött och potatisgratäng och tårta. Jag fick dessutom heja på min konfirmationspräst.





Det blev tyvärr en dålig bild på korgen ..tagen i all hast.

// Elaine

Style by Tyra

Är inte de här skorna lite snygga? Hittade dem på StylebyTyra.se som är bloggaren Tyras webbshop som säljer smycken. Egentligen finns det ganska många fina smycken där också men man kan inte köpa allt..tyvärr :(
Dock har jag börjat fundera lite om på om jag ska skippa höstskor ändå, för de jag har nu kanske håller ändå? Men de från dinsko är ändå så snygga!! Dock kan jag ju inte välja vilka av dem..och sen nu hittade man de här under. Men de kanske inte passar för oktober till mig? Jag är kluven x)

Men hur som helst var de snygga och kostar 500 kr på www.StyleByTyra.se



Sen kan jag inte låta bli att älska de här pumpsen också! Förrut var jag klädd i guld väääldigt ofta. Det har jag tonat ner nu men jag älskar fortfarande guld, silver och glitter. Det kan bli så häftigt ibland!





När jag ändå håller på visar jag också ngra snygga smycken:
 









Oj vad mycket jag hittade x)

// Elaine

RSS 2.0