Outfits april 2013

 
I april har jag klätt mig mycket i blommigt. Har också invigt mina nya boots. Hur som helst är mina favoriter de två blommiga i mitten. 
 
Någon annan som har en favorit?
 
//Elaine
 

Sista april 2013

 
Det är sista april och jag sitter och äter frukost - yoghurt med jordgubbar och sen annanas vid sidan av. Dessa jordgubbar är verkligen smakrika och stora! 
 
Annars så känns det lite tråkigt att det blåser och inte är någon sol (lite regn också) men vi får se hur den här sista april blir... Jag anar, regnig och blåsig... Vad ska ni göra idag?
 
//Elaine

En dag i huvudstaden

 
Idag har mamma och jag gjort en utflykt till Stockholm. Jag ville försäkra mig om att det inte fanns en superbra studentklänning eller ett par perfekta studentskor där. det fanns en men den passade inte riktigt mig och var lite lite för dyr. Så det får bli någon av de två som jag köpte tidigare, frågan är bara vilken.
 
Hur som helst gick vi ändå i stockholm i 6 timmar. Dock tog vi två pauser. Först en fika, då jag valde äppelpaj och sen lunch på Pizzahut. Så trots inte mycket till shoppingresultat (förrutom en grej som jag ska visa sen) var det en mysig dag i huvudstaden då vi bland annat gick en sväng i gamla stan.
 
Nu sitter jag framför tv:n och dricker te. Trots att jag höll mig borta från Niclas har jag fått ont i halsen.
 
// Elaine 

Betong

 
Min pojkvän, Niclas, är då allt för snäll ibland. Som tröst för att han åkte bort förra helgen, när han lovat att stanna hemma och laga middag till mig fick jag denna ljusbehållare/ljuslykta. Han hade inte alls behövt men det var ändå en gullig gest och jag uppskattar allting.
 
Dock undrar jag vad han menar med sprickan i hjärtat? haha
 
// Elaine 

En liten spetsbakelse

Sisters point 
 
Jag är lite småkär i den här jackan/kavajen ifrån Sisters point. Den skulle vara riktigt fin till studenten. Det var i alla fall min tanke när jag provade den. Dock kändes den snäppet tight på mig och jag hängde tillbaka den när jag såg prislappen - 449 kr. Det är redan för mycket utgifter nu. Att ta studenten är definitivt dyrt. 
 
// Elaine 

Gult

Dagens detaljer.
 
Idag har kännts som en bortkastad dag men nu i veckan blir det nog förmodligen mera fart. Jag var i alla fall 
och hälsade på min farmor nu på kvällen. Men nu blir det tv och sen ska jag få sova. Fast jag inte gjort något speciellt idag blev jag troligt trött nu.
 
//Elaine
 

Nylackat

 
Jag har målat naglarna idag. Dock blev lacket mycket gulare på naglarna än i flasken. Jag som tyckte det var limegrönt...
 
// Elaine 

Söndag 28 april 2013

 
Idag sitter jag ute i solen och precis nu äter jag lunch. Det ser inte så gott ut och det är rester från igår, men det kan jag lova att det är. Flaskfilé en en krämig sås med purjolök och bacon tillsammans med pasta. 
 
Annars så känner jag mig lite nere idag. Fast det känns som jag gör det lite då och då nuför tiden. Niclas är fortfarande hängig, jag har massa kommande utgifter framför mig, jag står still och har ingen ork för mitt projekt och jag borde ju ta mig ut på en promenad eller så.
 
Säg att ni är gladare än mig :)
 
//Elaine

Goddiebag

 
I veckan fick jag hem en studentklänning som jag hade beställt men då den var lite väl mycket (ska visa den sen någon gång ändå) var mamma och jag och kollade på andra klänningar på stan. Jag hittade två som jag köpte hem för att prova. Dock är jag inte helt hundra på dem och vilken jag kanske ska välja än.
 
Hur som helst fick man 20 % rabatt på både klänningarna och en goodibag på en vipkväll. Den innehöll som ni ser bara småkrafs men bältet var lite finare och kan nog kanske bli andvänt. 
 
//Elaine
 

Vårstädning

 
Jag har med hjälp av mamma tagit mig i kragen ( har inte städat ordentligt sedan i julas...) och börjat med en riktigt vårstädning av mitt rum i samband med att hon bytte gardiner och putsade mitt fönster. I mellan min långsamma startsträcka har jag också ätit denna vaniljmuffins. Dock var den lite väl stor.
 
Annars var det tänkt att jag skulle ha träffat Niclas idag. Han har lovat att bjuda mig på middag sedan två veckor tillbaka. Men han fick en otrolig feber igår och jag har lite att göra ändå. Dessutom börjar jag känna något i halsen nu...
 
Vad gör ni denna soliga vårlödag?
 
// Elaine 

Bikramyoga

Bild gjord av mig på relgionslektionen.
 
Igår var jag och testade på Bikramyoga med klassen i samband med att vi har gått igenom hunduism och buddism i skolan. Man utövade man yogan i ett rum med 40 grader. Jag kan säga att det var riktigt varmt, väldigt svettigt, överväldigande och jobbigt. Jag orkade inte ens göra alla poser för attt det var så svårt att andas. Ibland flimmrade det nästan för ögonen och jag fick lock i örat (det kändes märkligt) . Eftersom man inte fick gå ut var jag tvungen att stanna i rummet den 1,5 timmen och göra mitt bästa. Sen när jag fick gå och duscha var jag fortfarande helt borta.
 
Men det där ska vara helt normalt, att man känner så de första gångerna. Men jag tänkte "Aldrig mer igen" bara efter de första minuterna i rummet och att det var det värsta jag gjort när jag kom ut därifrån. Dock är det en upplevelse att ha testat på det.
 
När jag kom hem igår var jag därför helt slut och jag somnade med huvudvärk vid 10.
 
//Elaine

Flowerprint

 
 
Skjorta - Cubus / Jeans - H&M / Ring - StarOf / Boots - Ellos / Solglasögon - Jysk / Örhängen -kicks
 
 Igår invigde jag som sagt min blommiga skjorta och blomring. Båda två är sånna saker som jag visst att jag skulle ha vid första ögonkast - Såå jag!  
 
Den här gången fick jag också extra bra outfitbilder. Hoppas det blir så i fortsättningen. Det gäller bara att hitta en fotograf. Jag gör mitt bästa i alla fall.
 
Vad tycker ni om min skjorta och ring?
 
//Elaine

40 dagar kvar

 
 
Förra året gjordes den hår låten och videon på min skola inför studenten. Då kändes studenten långt borta för mig men låten gav ändå en känsla av skolavslutning och sommar. Men tänk att om ca 43 dagar tar jag studenten. Tänk vad fort tiden har gått! 
 
Jag känner mig glad som fick gå på en sån cool mediaskola i alla fall med roliga lärare som ställer upp i en sån här video. Jag ångrar inte mitt gymasieval för fem öre faktiskt, även om man skulle velat fått ett jobb efter skolan direkt (ibland).  
 
P.s. Spola till 2.40 - där har vi rolig del!
 
// Elaine 

25 april 2013

Som vanligt (konstigt nog) på torsdagar har jag brist på bilder så det får bli en bild på Emily Vancamp från Revenge.
 
Nu ska jag slå på Revenge. Förra avsnittet var riktigt spännande och jag tror att spänningen håller i sig ikvällens avsnitt också. Annars så är jag helt slut nu. Jag var på ett medelpass och nu när jag kom hem gick all luft ur mig. Kanske oroar jag mig för Bikram Yogan imorgon som jag ska på. Jag känner mig redan lite svimmfärdig av att tänka på det.
 
Annars så har min dag bestått av utvecklingsamtal, naturkunskap, G. Och redigering av en bild Till mitt projekt.
 
Vad har ni gjort idag? 
 
//Elaine

Outfit 24 april 2013

 
Spetsblus - JC / Kjol - Gina Tricot / Boots - Ellos / Ring - Guldfynd / Örhängen - Kicks / Solglasögon - Jysk (!)
 
Så här såg jag ut igår. När solen skiner är det verkligen så härligt att ta på sig skinnjackan så det fick bli en sån bild också, trots att den inte var av bästa kvalité. I alla fall så älskar jag både mina boots, den här kjolen och skinnjackan. Tänk att jag också fyndat solglasögonen för 15 kr på Jysk -Konstigt ställe att hitta solglasögon på och väldigt billigt.
 
// Elaine 

Mysig morgon

 
Idag gick jag upp tidigt eftersom jag vaknade utav solsken och fågelvitter. Jag hann då äta frukost framför tv:n (framför mitt gamla favoritprogram - The nanny, haha) som jag väldigt sällan gör.
 
Igår blev det dock inte mycket bloggat. Jag hade hade religion på förmiddag och på eftermiddagen stannade jag kvar i skolan och försökte jobba med mitt projekt. Efter gick mamma och jag en vända på stan och provade studentklänningar. Sen hann jag inte heller blgoga för Niclas kom till mig på kvällen.
 
Idag inviger jag förresten min ring som jag köpte på Attitude-mässan i November. Tänk att jag inte hunnit inviga den än. Sen inviger jag också min nya favoritskjorta idag - bilder kommer ikväll eller imorgon. 
 
//Elaine

Flowers, snakes and diamonds

 
Flowers and diamonds
 

Ruffle top, 130 kr / Alice + Olivia , 2 110 kr / Skor - Dolce & Gabbana dolce gabbana shoes, 5 495 SEK / Väsla - Michael Kors real leather handbag, 5 080 kr / Örhängen - Sequin snake earring, 140 kr / Solglasögon Norma Kamali plastic sunglasses, 625 kr / Ögonskugga - Gee Beauty , 140 kr
 
Jag gillar kombinationen utav gult, grönt och guld. Det känns lyxigt! 
 
//Elaine

Tisdag 23 april 2013

Printscreen från en stillbild i Project Runway.
 
Jag orkar inte mer... Jag orkar inte med studentklänningsletandet (jag ser ful ut i allt som är vitt och studentmössan, jag hoppar nog studenten), jag orkar inte med projektet - det gör mig så stressad, jag orkar inte sakna Niclas mer och tanken på att vi kanske inte ses mer i höst, jag orkar inte med körkortet, jag orkar inte med allt som kostar pengar, jag orkar inte med alla stora bloggare som är svundsjuka på varandra och jag orkar inte med framtiden.
 
Med andra ord känns allt dåligt idag. Jag ber om ursäkt för ett tråkigt inlägg men nu har jag ingen positiv energi. Men jag hoppas på bättre tider. Idag har jag i alla fall varit i skolan hela dagen. Men ändå fick jag knappt något gjort. Jag var tvungen att lyssna på en föreläsning utav Johanna Koljonen om jag inte fattade ett dugg av. Synd.
 
Det var min tisdag.
 
//Elaine

Belt

1800 kr - Mochino, Nelly.com
 
Snacka om ett snyggt med dyrt skärp - hela 1800 kr kostar det. Men nu är det ju också av märket Mochino. Dock är det alltdels för dyrt för min plånnbok. Men jag är ute efter ett skärp då jag insett att alla mina bälten är midjebälten ifrån mammas gamla garderob (från 80-talet skulle jag gissa?). Men jag vill att det ska vara billigt och gärna bestå av en platta som man känpper i mitten. Någon som har tips på ställen där jag kan hitta sådana eller andra roliga?
 
Eller var det bara när man var liten som man hade sånt? haha
 
// Elaine 
 

Utstickande

Från Scorett
 
Visst att de här skorna är svårmatchade men nog är de häftiga i mina ögon! Jag känner mig lite retro och råkar lätt tycka om det som är 50-tal, 60-tal, 70-tal och 80-tal. Men det är ju så att allt kommer tillbaka. För visst känns det här lite retro eller är jag ute och cyklar nu?
 
// Elaine 

Svar på fråga om min träning

 
Så här kan det se ut på ett pass, det här är dock för intervallflex.  
 
Nu har jag varit iväg och tränat. Det känndes lika härligt som vanligt!
 
På tal om träning så fick jag en fråga i lördags varför jag började träna utav en tjej som också skulle vilja börja göra det men inte vet hur hon ska börja.
 
Först och främst har ju jag inte tränat så länge. Jag kände i Januari förra året att jag verkligen ville börja röra på mig. Därför började jag träna på friskis och svettis där jag bor (Tidigare hade jag inte tränat något förrutom fotboll och bugg när jag var yngre). Jag testade ett baspass och ett medelpass och sen var jag fast. Det var så himla roligt att få ut min energi och kombinera dansliknande rörelser, träning till peppande musik tillsammans med andra. 
 
Så ett tips är att kolla upp friskis och svettis (eller också Sats eller någon liknande förening där man bor ) och testa på lite olika pass.Vet man av att det inte blir mycket tränat när man är själv är just pass något som jag verkligen rekomenderar. Sen finns det i olika former och i olika nivåer. Tack vare att jag älskar att gå och träna har jag också fortsatt och jag känner att jag verkligen tar ut mig till max varje gång. 
 
Idag tränar jag ett medelpass (min favorit), ett baspass och ibland ett skivstångspass varje vecka. Intervallpass önskar jag att det var oftare. Jag tycker mest om att träna med min egen kroppsvikt men vid skivstång kan du och andra sidan välja vikter själv. 
 
Jag lovar att träning är kul när man hittar något som man tycker är om! 
 
P.s - Kolla klippet över, spola en bit om du vill se när de tränar.
 
// Elaine 

På repeat

 
 
Just nu spelar jag den här låten om och om igen hela tiden. Jag får sån energi av den efter att vi tränar till den på träningen och tänk att det ska jag få göra ikväll, efter en skoldag med estetisk verksamhet, idrott och arbetsmiljö och säkerhet. 
 
// Elaine 

Dip dye med turkost

 
Hittade den här coola klänningen bland H&M's nyheter. 149 kr kostar den. 
 
Pieces - 279 kr (Ursäkta de gula bilderna)
 
Sen provade jag dessa coola shorts i nästan samma färger, från Pieces, förra lördagen. De satt faktiskiskt bra i midjan men det blev inget köp eftersom jag letar efter ett par med lite högre midja och lite neutralare. I och med att jag verkligen behöver ett par nya, då jag givit bort mina andra, tror jag att jag ska ha något mer lättmatchat.
 
Men jag tänkte tipsa om dessa. De fanns också i en gul-rosa variant.
 
// Elaine 

Söndag 21:a april 2013

 
Nu känns det verkligen som vår! Jag har faktiskt aldig kännt mig så glad över att vintern är över. Det var en sån himla lång vinter den här säsongen och jag var ju sjuk några gången. Dock verkar det vara min lillebror och pojkvän som är helt slut nu. Vårtrötta kanske?
 
Idag har jag i alla fall suttit ute i solen, städat lite och fikat hos farmor. Hon opererade ryggen för två veckor sedan så det var på tiden att vi åkte dit och häsade på.
 
//Elaine
 

Väsk dilemma

 
Imorgon tänker jag byta väska till en mer vårig en. Den jag har nu har jag haft sen jag började gymnasiet för snart tre år sedan. Fast den är från H&M, kostade 199 kr och jag har burit tunka böcker och saker i den varje dag sen dess har den faktiskt hållt. Dock börjar färgen flagna lite nu. 
 
Dessa två väskor har legat under min säng ett tag. Den mindre hade och köpte jag i sommras (av mamma) och den med nitar köpte jag också av mamma förrut. Jag hade den för ett år sedan men då nitarna rammlade bort tappade jag tålamodet. Men nu vill jag ge den en ny chans för den är så fin.
 
Men vilken av dessa ska jag packa ikväll? Den med nitar skulle passa till min blå jacka men den andra till min skinnjacka...
 
// Elaine

Söndagsfrukost

 
Vilken söndag så här långt! Jag har ätit en supergod frukost med varma mackor, yoghurt och hallon som jag la i yoghurten. Vi testade en ny bravo-jucie med hallon, päron, citron och morot. Den var som den låter inte helt vanlig med den var helt okej. Sen var hallonen (som var spanska) mycket mera smakrika än jordgubbar som inte är från sverige.
 
Hoppas ni alla får en solig och mysig söndag! :)
 
// Elaine

Lördag 20 april 2013

 
Idag har jag varit ut i solen. Först för lite fotografering och sen för en promenad med mamma (i min nya jacka). Vi stötte på en pytteliten chiuau-valp som inte ville annat än att nosa på oss och springa efter våra fötter. Så söt var han/hon!
 
Till middag blev det sen pizza men då jag har svårt för att äta köpt pizza (har inte ätit det på flera år) valde jag som vanligt en djupfryst pizza. Nu blir det "Är du smartare än en femteklassare" med mamma.
 
// Elaine 

Fråga mig

 
Jag har en tendens att kunna babbla och skriva på om saker i evigheter men jag har försökt korta ner allt nu för tiden, speciellt här i bloggen. Men kanske blir vissa saker som jag gör och håller på med lite otydliga för det?
 
Därför tänkte jag testa på att ha en frågestund i fall det har dykt upp lite frågor eller om man bara vill fråga mig något annat. Kanske någon undrar om vad jag egentligen gör i skolan, vad jag tränar för något, hur jag tränar, eller vad som helst?
 
// Elaine 

Outfit 19 april 2013

 
Väst och jeans - H&M / Topp - New Yorker / Halsband - Gina Tricot / Armband - fått i present 
 
Igår matchade jag vitt med jeans. Tycker det ger en fräsch känsla. Speciellt vitt och ljus denim. 
 
Idag skiner solen som vara den! Jag ska definitivt ta mig ut på en promenad eller något. Men sen har jag lite saker som jag vill få gjorda också. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och mitt projekt ligger och gnager i mitt huvud. 
 
// Elaine

19 april 2013 - föreläsning från Nya Zeeland

Vackra Nya Zeeland. Skulle inte tacka nej om jag fick en resa gratis.
 
Den här dagen har varit tung och lika tung som gårdagen. Hur som helst började jag den med en föreläsning med representanter från Media Design school i Aukland, på Nya Zeeland. Det var riktigt kul och intressant att höra om hur det var att bo där och att de kom hit från andra sidan jordklotet. Dock intresserade inte själva skolan mig då den inriktade sig på film tv-spel och grafisk design. Men tydligen sammarbetade de med stora film och spelföretag och studenterna verkade vara riktigt duktiga. Så det är ett tips till intresserade Och föreläsning var givande. Sedan vore det ju verkligen ett äventyr att upptäcka Nya Zeeland! 
 
Resten av dagen fortsatte sen med lektioner. På den sista redovisade jag om kärkraft i en liten grupp samt hade betygsamtal. Men nu sitter jag här trött efter de senaste två dagarna. det blir nog att somna framför tv:n ikväll.
 
//Elaine

Havsblå

 
Only - 279 kr (ord. 399 kr) 
 
Den andra av de två jackorna som jag köpte i lördags var denna. Det är en vindjacka och jag har faktiskt ingen sådan att ha på våren/sommaren. Blir det någon blåsig båttur i sommar (som jag hoppas på) kommer denna komma till använding. Men annars så passar den bra nu till våren också. Speciellt till mina blåa tygskor.
 
Förövrig älskar jag färgen!
 
// Elaine

Vintage Tiger

 
179 kr -  Rivers Island, Nelly.
 
Detta halsband tyckte jag var lite coolt. Jag tycker om lite större, maffigare halsband av någon anledning. Dock är det svårt att ha när man har glasögon.Det blir lätt för mycket då. Samma gäller stora örhängen som jag också älskar. Förrut var jag verkligen en tjej som bar stora örhängen och plagg i glitter, guld och silver! 
 
// Elaine 

18 april 2013

 
Idag har harit en otroligt stressig dag och allt känns bara hemskt just nu. Det var skönt att få ut min stress i ett baspass bara men alla rörelser tog emot att göra lite också. Nu ser jag i alla fall på Revenge och försöker glömma allt. Förresten så tycker jag att skådespelerskan Emily Van Camp är rikttigt fin här på bilden över. Eller hur?
 
//Elaine

60-tal

 
I helgen försökte jag få till en 60-tals sminkning som är en del av mitt projektarbete. Efter GK:n nu ska jag också försöka redigera lite bilder till projektarbetet. Blir de inte bra får jag försöka med nya nästa vecka. Dock känns det som att jah har så mycket nu. Jag måste ha nya linser och därmed kanske gå på linskontroll den närmasta tiden och sen då är det lite andra grejer också.
 
På tal om linser, är det någon som brukar beställa liner på nätet? Funderar på att testa på Lensway men har lite svårt att förstå det där med baskurva och det. Det finns ju liksom bara en sån siffra att välja på men den överensstämmer inte min förpackning, och ja, det är samma sort..Kan någon förklara?
 
//Elaine

Outfit 17 April 2013 - Svart och blommor

 
Topp och kjol - Gina Tricot / Armband och ring - fått av faster och pojkväns mamma / Boots - Ellos / Solglasögon - Rusta / Örhängen - Kicks / 
 
 Gårdagens outfit gick i svart och blommigy. Tycker om att matcha min kjol med toppar sådär.
 
//Elaine

17 April 2013

Jag idag
 
Idag har jag varit i skolan för en lektion och sen på eftermiddagen mötte jag upp Isabelle för att kolla på maskeradsaker inför våra studentskivor. Dock blev det inget fynd. Men jag hittade en del kläder som jag ville ha trots att jag inte ska ha det (förrutom shorts). Bikbok hade fått in mycket fint. Ska tipsa om lite saker sen.
 
Nu ska jag iväg till Niclas.Vi försöker ta vara på tiden nu innan hösten kommer. Det låter ju lite pessimistiskt att säga så men så är det...
 
// Elaine 

Vit med gulddetaljer

 
649 kr Rivers Island, Nelly.com.
 
Nu ska jag då inte ha någon mer jacka men visst var den här snygg? Jag hittade den hos Nelly. De har ju precis lanserat märket Rivers Island och det är just vad denna jacka är singerad.
 
Jag tycker att det är riktigt kul och jag skulle vilja se att de gjorde samma sak med New look eftersom jag fick upp ögonen för den affären i Paris. Men sammtidigt så försvinner ju tjusningen med att handla plagg från de där utländska märkena när de går att hitta i Sverige. Eller?
 
// Elaine 
 

Outfit 16 april 2013

Skjorta - Laredoute / Jeans - H&M / Boots - Ellos / Skärp- minns inte / Ring - Fått av min faster 
 
I går gjorde jag om min skjort-tunika till en shorta. Jag hade också tänkt att inviga mina boots med de fick bara vara med på bild och inte följa med till skolan eftersom det såg ut som det skulle bli regn, vilket det också blev.
 
// Elaine 

16 April 2013 - Papiér Marché

Jobbat med tapetklister och tidningar idag.
 
Jag är så trött. Det känns som att jag skulle kunna somna vilken minut som helst. Dessutom fryser jag, speciellt om fötterna. Därför har jag satt på mig ett par mysiga, luddiga sockor/strumpor som jag fick av Niclas mamma  i julklapp. Att jag fryser beror nog på det regniga vädret (fast att det var varmt idag) men att jag är trött förstår jag inte riktigt. 
 
Hur som helst har jag jobbat på min skomodell hela dagen. Jag täckte halva den i papier marché så nu börjar det likna något. Dessutom var jag och lyssnade på en föreläsning om att studera edesign på College i Dublin. Visst blir man lite sugen på att bege sig utomlands och även om inte Irland ligger mig varmast om hjärtat skulle jag mer än gärna resa dit. 
 
// Elaine 

The Camera

Här är ett arbete dom jag gjorde i höstas men inte visat ännu. Uppgiften var att designa ett förslag till ett "rum" till Treehotel uppe i Harads. Jag byggde då en modell av en förenklad kamera i SketchUp och gjorde sedan en presentation av den i inDesign. Själva idéen bygger på att utnyttja displayen och linser som fönster. Utsikten där uppe ska vara fantastisk! 
 
Hoppas ni tycker om det!
 
 

 

 
 
 
Tanken var sen från början att den här boken som jag gjorde skulle slickas upp till Treehotel och vara med i en liten en utställning, men vi får se hur det blir med det. Jag gjorde verkligen min design utefter den tanken i alla fall. Dock är inte det här själva sidorna i boken. I den har jag lagt till text till bilderna.
 
//Elaine
 

I min nya skinnjacka

Fotograf: Niclas, Jacka - Freequent 
 
Jag invigde nya "skinnjackan" redan i söndags. Sen trodde jag att det skulle vara fint väder hela den här veckan så jag planerade att ha den igår med, vilket jag hade. Dock var det lite kallt i det blåsiga och gråa vädret. Men idag  blir det nog bättre. Men visst är den fin? Jag älskar verkligen färgen!
 
Tänkt att jag hade sådan tur alltså när jag köpte den, att det fanns en enda kvar, i min storlek och 200 kr billigare än om jag hade köpt den tidigare.
 
//Elaine

Måndag 15 Mars - Estetisk verksamhet

 
 
Idag har det målats lergrejer och imorgon ska det jobba med Papiér Marché. Förhoppningsvis blir min skomodell klar då och efter att jag har redovisat den i skolan ska jag visa upp den här. Vänta någon vecka eller två bara så ska jag både visa skomodellen och min sak i lera. 
 
Efter en mer lekig idrottslektion än jobbig har jag ändå fått min träning iform av ett medeljumpapass ikväll. Det är verkligen träningen för mig ( Plus Zumba och någon anna rolig dans ). Snart tror jag att jag slår mig ner framför Project Runway All Stars 2 (tydligen en ny säsong TV3 inte gjort reklam för) med lite frukt bredvid.
 
// Elaine 

Boots

Ellos - 249 kr (egentligen 499 kr)
 
Dessa boots är vad som låg i paketet som jag fick hem här om dagen. Jag har kikat på dem ett tag eftersom jag velat ha ett par nya boots. Jag slängde mina gamla, som var trasiga, förra året. De här är inte riktigt lika men jag föll verkligen för dem. Jag älskar den fejkade dragkedjan och matalldekorationen!
 
Sedan hade jag sådan tur att de passade fast att jag bara beställde ett par och de var en storlek större än jag brukar ha. Vi får ju inte heller glömma att jag hittade en rabattkod som gav mig 50 %. Piset blev därför 250 kr.
 
// Elaine 

Till hösten

 
Bild från när jag skulle upp till Sacré Couer våren 2009.
 
Förra veckan skickade jag iväg en ansökan till en franskakurs på univesitetet. Så om jag kommer in blir det franska i ett halvår för mig. Det skulle vara otroligt roligt för mig att få bygga vidare på franskan. Trots att jag inte läst det på ett år har jag fortfarande intresset kvar. Jag måste banne mig ha bott i Paris i mitt förra liv. Varför är jag annars så dragen till franskan fast att jag har helt svenskt påbrå. Eller lite finskt och en liten liten aning valonskt då. Det kanske är där det kommer ifrån?
 
Men skulle jag inte komma in så kommer jag förhopnningsvis in på en estetsik grundkurs som säkert kan vara bra för framtiden den med. Ni som har glömt bort att söka har ju också den här dagen på er, glöm inte det. På tal om framtiden så känns allt annars lite jobbigt nu. 
 
Någon som känner likadant?
 
// Elaine 

Vårens första dag

 
Idag har jag ätit min första glass för i år, tillsammans med Niclas. Ska det vara en GB ska det vara denna. punkt. Annars älskar jag kulglass med saltlaktrissmak elelr mjukglass med saltlaktisströssel. Det kan inte bli bättee!
 
i alla fall så tog vi dessutom en promenad i den fina vårsolen och sen hjälpt Niclas mig med en sak. Jag har verkligen en hjälpsam pojkvän. På tal om det sak jag visa lite bilder inom kort.
 
//Elaine

FreeQuent

Freequent 399 kr ( ord. 599 kr) 
 
En av jackorna som jag köpte i igår var denna. En "Skinnjacka" som går att tvätta, är en aning mer beige än på kortet och är prydd med gulddetaljer. Jag sa ju att jag inte skulle köpa en skinnjacka nu men ångrade mig då jag provat och tittat på den här några gånger på stan. I provhytten tyckte jag dock inte att den var fin på mig då. Men nu ändrade jag mig verkligen. Dessutom var den 200 kr billigare och den sista som fanns kvar. Tack för det!
 
// Elaine 

Favoritbrödet

Min frukost- Jag älskar det här butiksbakade brödet!
 
Igår somnade jag tidigt och det resulterade i att jag vakade i natt och kände mig klarvaken. Jag lyckades dock somna om till kvart över sju och då möttes jag av ett soligt vårväder utanför fönstret. Äntligen!
Så frukosten för den här dagen är uppäten och nu ska jag ta en dusch. Sen ska jag ut i vårsolen!
 
P.s Senare under dagen ska jag visa en av jackorna som jag köpte igår. 
 
// Elaine 

Me Goreng

 
Till middag ikväll gjorde pappa en maträtt som heter Me Goreng. Den är en av mina favoriträtter och nu var det väldigt länge sen vi åt den så det var riktigt gott! Den består av spagetti, fläskkaré, tomat och chapigioner. Sen kan man ha soja och riven ost på och stekt ägg till om man vill. Jag föredrar dock bara soja. Men idag valde jag också ägg.
 
Nu ska jag försöka städa upp lite på rummet eftersom Niclas kommer hit imorgon. Men sen blir det Tv-mys. Kanske femteklassarna, film, repris på Nahville eller repris på finalen av Project Runway. Jag har ju inte sett den än. 
 
// Elaine 

Följ mig på Bloglovin

 
 
Följ min blogg med Bloglovin
 
Den som vill får gärna följa mig på Bloglovin. Jag följer dessutom gärna tillbaka om du har en blogg. Klicka bara på "Följ min blogg" och du kommer direkt till min blogg på bloglovin.
 
// Elaine 

En blå och en beige

 
Denna snöiga och dystra lördag har jag fördrivit morgonen med att shoppa. När jag provade en av mina vårjackor före märkte jag att den tyvärr var i minsta laget så när vi ändå hade bestämt att vi skulle iväg till ett shoppingvaruhus i närheten provade jag några jackor där. Men det blev inte bara en utan två som ni ser. 
 
Jag ska visa bättre bilder på båda sen och för att inte glömma, mina nya skor! Shoppinggaholicen inom mig har varit i farten se senaste två veckorna nu.
 
Vad har ni gjort denna lördag? Imorgon kommer väl förresten våren?
 
// Elaine

Outfit 12:e April 2013

 
Väst - H&M / Cardigan - Ellos / Jeans - H&M / Ring - fått av faster / Armband - fått av min pojkväns mamma / Örhängen - fått av min pojkvän / Små örhängen - fått av mormor / Skor - Deichmann
 
Igår invigde jag de andra par jeansen som jag köpte på H&M förra veckan. Dock hade jag önskat att de hade hade matchat bättre till västen men egentligen tycker jag om den här denimfärgen bäst.
Sen såg jag att alla smycken som jag hade var presenter.
 
// Elaine 
 
 

12:e April 2013

Jag förra torsdagen, Linnea är fotografen!

Jag känner mig helt slut efter den här fredagen. Hade som vanligt tre lektioner. Dock kändes det som att det var fler. Det var i alla fall tacos till både lunch och middag. Till lunch var det också äppel och annanaspaj till efterrätt. Den var riktigt god!

Nu har jag i alla fall bänkat mig framför tv:n. Före det tog jag ett bad eftersom jag frös och kände mig ruggig på grund av vädret.
 
//Elaine

Paket

 
Igår fick jag ett paket. Ni kanske kan gissa vad det är? Jag ska i all fall visa innehållet inom kort när jag fått några bra kort på det. 
 
Idag är det fredag i alla fall och jag ska börja dagen med Företagsekonomi.
 
//Elaine

11:e April 2013

 
Efter ett träninspass sitter jag och väntar på att Revenge ska börja, under tiden ser jag Tonårsbossen. Dock tycker jag det verkar konstig. Hur tänker man när man försöker snåla in på allt för att köpa en Mulberryväska för 9000? 
 
Hur som helst haft tre lektioner i skolan under dagen. En med hinduism, en annan om kärnkraft och den sista med GK. Jag försökte bestämma mig för ett av mina förslag till restauranglogga. Någon får gärna komma med lite råd -
Vilken av  loggorna över passar bäst till en lyxig restaurang med skaldjur och fisk? Och ska jag byta ut den vita pärlan mot en blå?
 
//Elaine

Blått, Cerise & Guld

 
 
Blue, pink & gold
 
 

Forever New sleeveless dress, 475 kr / Luichiny peep toe wedge heels, 585 kr / Yves Saint Laurent beige handbag, 9 460 kr / Marc by Marc Jacobs bangle jewelry, 1 830 kr / Vintage style jewelry, 120 SEK / Gucci , 630 kr / Butter London hot pink nail polish, 120 kr / Beauty product, 52 kr
 
Jag älskar kornblått och ceriies. Tillsammans med guld kan det dessutom inte bli bättre!
 
// Elaine 

Fransk radio

 
 
Jag lyssnade på fransk radio igår under tiden jag jobbade med mitt projektarbete. Det är inte så ofta som jag gör det men det är något jag och alla andra som vill lära sig flytande franska borde göra. Det är så mysigt att lyssna på fransk musik men också radiopratet. Det går så himla fort och speciellt roligt är det när  man hör känd reklam på franska. Till exempel den där för Carglass här över. Slutet pratar jag om då. haha
 
Men det bästa är när man blir påmind om vissa franska ord som man lärt sig men som försvunnit bak i minnet men då kommer fram igen och det känns som att man lär sig språket riktigt bra!
 
// Elaine 

10:e April 2013

 
Den här dagen rullade på fort. Helt plötsligt var alla andra hemma också. Hur som helst har jag fått en del av projektarbetet klart och sen försökte jag mig på en liten sminking a la 60-tal. Det blev lite ojämt men jag är ju inte mer än amatör. 
 
Förresten så är det precis den här hårfärgen jag vill ha. På bilden har jag dock lagt ett filter och sen är håret smutsigt. Men jag får låta bli att tvätta håret då? För även om jag la i en toning förra veckan känns det som att den lilla förändringen försvann direkt...
 
//Elaine

Lunchpaus

 
Jag tog precis en lunchpaus och gjorde plats bland alla papper på bordet. Jag värmde en färdig paj och gjorde sallad till det. Den där tacopajen är ju inte nyttig men smidig när man har fullt upp med annat och supergod!
 
Jag längtar ut också, till det fina vädret, men jag känner att jag måste få lite mer saker gjorda till projektet. Så det är prio ett först.
 
//Elaine

Outfit 9:e April 2013

 
Cardigan - VILA / Randig tröja - Gina Tricot / Jeans - H&M / Arband med olika färger - Gjort själv / Litet arband -present / Örhängen - Kicks /
 
Igår var jag i skolan och pysslade med min modell till en designuppgift. Jag kom en bra bit på vägen men och nästa vecka ska jag göra det sista i Papier-Marché. Sen har jag också ett namn att komma på till min design, samt montera allt.
 
Sen var jag också till Niclas igår påkvällen och däreför blev det inge mer bloggat igår. Vi kollade på Fantasterna med hans brorsa. Det var lite roligt. Men nu ska jag sätta fart och åstakomma något idag. Jag är nämligen ledig från skolan men jag har massa att hinna med ändå.
 
// Elaine 

Studentdröm

 
Student
 
 

Halter neck dress, 475 kr / Alice + Olivia leather shoes, 2 240 kr / Alice + Olivia leather shoes, 2 240 kr / BCBGMAXAZRIA handbag, 580 kr / Jennifer Meyer Jewelry heart shaped jewelry, 1 785 kr / Tory Burch studded jewelry, 505 kr / Accessorize diamante jewelry, 52 kr / Chloé , 745 kr
 
Just nu har jag fullt upp med att hitta studentkläder. En klänning är beställd med den kommer inte förrens i maj (Jag hoppas att den är bra då). Men jag letar fortfarande efter ett par skor. De där vita skorna med platå i fram, lite tjockare klack och gärna någon gulddetalj finns inte. Annars har jag ett par bekväma vita skor men lite vill skogalningen i mig ha ett par nya och som är högre.
 
Såhär här tycker jag att den perfekta studentklädseln ser ut. Vitt och guld är så fint!
 
//Elaine

Miu miu

Visst var dessa skor snygga?!


Boxercise

Tulpaner från i Påsk.
 
Den här måndagen har för min del inneburit (förrutom snö) , pysslande med bär i papperslera, en dokumentärfilm om bananer. I skolan avlutades den sen med Boxercise på idrotten och nu ska jag iväg på ett till träningspass.
 
Sen kanske jag avslutar kvällen med att se finalen av Project Runway. Jag vet dock inte vem jag hejar på. Men jag ser fram emot att se Demitris (stavning) visning. 

Outfit 7:e April

 
Blus - Cubus / Jeans - H&M / Örhängen - H&M / Ring - fått av min faster /
 
Igår invigde jag mina nya jeans och min nya (köpt för en månad sedan) blus från Cubus. Jag tycker den känns härlig och vårig som April. Dock verkar jag ju ha fått det om bakfoten eftersom det snöade och haglade igår. Men det ska ju vara aprilväder tydligen. Jag trodde det var vår då. 
 
Vad tycker ni om min färgglada blus och nya jeans? Örhängena som jag köpte till nians avslutning passade ju perfekt till- Det är sällan jag använder dem.
 
// Elaine 

My name is Bond ...

 
My name is Bond.. James Bond
 
Jag önskar jag var en kille och älskade James Bond så att jag kunde äga en av dessa häftiga parfymer. Jag älskar den stilrena designen som bara skriker Bond och sen är det blå varianten så fin att man kan drunkna i den.
 
// Elaine 
 
 

God mat och fika

 
Idag har jag varit hos min faster och firat hennes födelsedag. Jag åt mat och fika där och sen avslutades trippen med att köopa en nya ögonbrynspenna till mig och två linnen till mamma. Nu ska jag dock packa väskan och ladda inför en ny skolvecka. Lovet har sprungit förbi med väldans fart.
 
// Elaine 

En doft av Mango

50 Kr  - The Bodyshop
 
Jag är en sån som alltid har med mig handsprit i väskan men i tisdags upptäckte jag att min nästan var slut. Därför sprang jag in på The bodyshop och köpte den här handspriten som luktar mango. Just därför känns den egentligen lite falsk och oäkta. Haha.
 
Men 50 kr för en handsprit som luktar Mango (eller annan doft) VS handsprit från apotket som kostar 30 kr. Det beror på om man värdesätter doften. Jag som är en doftfanatiker kan säga att den luktar gudomligt!
 
// Elaine 

7:e April 2013

Den här söndagen har börjat med varm mackor till frukost och en promenad med mamma på det. Så här ser jag ut idag. Mer bilder kommer sen :) Skulle vilja få min lillebror att agera mer fotograf men inte ens mutning fungerar. Haha


6:e April - Högskoleprovet

Min lunch
 
8 Timmar av denna lördag har spenderats framför högskoleprovet tillsammans med tre små raster och en lunch. Jag hade sallad med nudlar (tyckte det var kul att testa), kyckling, fetaost, majs, paprika och dressing med mig till lunch. Efter att fått i mig hela kände jag mig fullproppad och lite trött. Men efter ytterligare två provpass var det klart. Så nu har man testat på att ha gjort högskoleprovet.
 
Nu vill jag bara ha en lysig lördagskväll. Gårkvällen tillbringades med näsan i matteböcker framför TV lite halft. Sen inatt vaknade jag och kunde inte sova. Jag drömde både att mitt skåp i skolan brann upp tack vare mig och att jag försov mig och missade provet idag. 
 
// Elaine 

Klumpiga sandaler

 
 
Jag älskar klumpa sandaler på sommaren. De här känns precis som vad jag menar. Den blåa färgen är dessutom otroligt fin och är ju supertrendig i år. Dessutom var ju inte de här dyra heller.
 
// Elaine 
 
 

Linnea och Isabelle

 
En fin bild på Issa och Nea från torsdags. Vi får träffas nu innan vi skils åt i höst. Hoppas det blir en bra sommar med andra ord.
 
Just nu sitter jag förresten med högskoleprovet framför mig. Önska mig lycka till.
 
// Elaine 

5 April 2013

Ursäkta skärpan men det är inte lätt att fota en katt in action med mobilkamera. Pricken och Mellvin har vi på bilderna i alla fall.
 
Igårkväll åkte jag till Niclas för lite filmmys och sällskapspel. Dock vann inte jag och hans mamma på Alias men vi gjorde ett gott försök och jag fick träna lite ordunskap inför högskoleprovet imorgon.Sen idag har vi bara suttit ute i solen och gått på promenad med hundarna.
 
Det var förresten ytterligare en pudel där idag (de var hundvakt). Så det fanns tre pudlar och en katt att leka med. Pricken (katten) kom bara förbi en stund och det var då jag fångade honom på bild. Den "nya" pudeln hette Isabelle och är så söt. Jag har träffat henne förr men idag gick hon med mig på promenaden och så visade hon mig sina agilitykonster. Roligast är det att hon kan stå på bakbenen och hoppa om man säger "Studsa". Ni skulle bara se!
 
Men nu är det tillbaka till allvaret. Jag ska plugga och förbereda det sista inför högskoleprovet imorgon. Så ja, det blir en lugn fredagskväll.
 
// Elaine

2x nya jeans

H&M - 399 kr, 299 kr.
 
Eftersom de flesta av mina jeans har gått sönder köpte jag nya i tisdags. Jag var ute efter ett par ljusa som de till höger. Dock hade jag tänkt köpa lika som jag haft förrut (på Bikbok) men då fanns bara mörka. Istället sprang jag på de högra på H&M som kanske var en aning mörkare men de satt bra och hade en söt dekoration på bakfickan. De andra var lite lika men det är sällan som jag hittar jeans som sitter så bra. Därför passade jag på.
 
Dock behöver jag också nya shorts och chapribyxor till sommaren också. Jag har gett bort mina gamla. Det är nte lätt att inte vara rik ibland.
 
// Elaine 

Sminkad av Isabelle

Issa sminkade mig igår och försökte lära mig hur man målar med en eyeliner. Dock fick jag inte till det så hon fick göra nästan allt.


4:e April 2013

Idag har jag umgåtts Isabelle och Linnea. Vi fikade med bullar och mackor, var i solen, pratade om de närmaste månaderna och spelade sällskapsspel.

 


Säg hej till Mellvin

 
Mellvin gav mig en riktigt bra bild i fredags. Jag älskar att få träffa Niclas och hans familjs hundar. Mellvin har blivit riktigt förtjust i mig på sista tiden också. Han hoppar och vill inte lämna mitt knä när han har suttit där. Jag vill inbilla mig att jag är speciell ;) haha
 
// Elaine 

Unikt

 
Jag tycker verkligen om butiken House of Doris. I min stad är det VILA som har bytt namn och utökat sortimentet. Varenda gång jag går in där får jag passa mig för jag hittar alltid något fint som jag vill ha. Dessutom finns det inte många plagg av varje modell heller så det hela kännst unikt. 
 
Nu låter det som att jag fått det här inlägget sponsrat men jag gillar verkligen den affären. Den här blusen provade jag i förrgår. Jag tror Isabelle har en lika och jag tycker den är himla söt. Jag älskar ju också bluser!
 
// Elaine 

Dröm sött

Hittade den här supersöta bilden på 9gag.

3 April 2013

 
Idag har jag sytt klart det sista på min projektklänning. Jag trodde att den var klar för några veckor sen men icke. Hur som helst var jag till farmor och gjorde det och på samma gång satte jag upp nya gardiner till henne samt lunchade, fikade och spelade jag kort med henne. Innan maten var jag sen jag ut och sprang en sväng, hämtade ut ett gratis-paket med ett knivsett och handlade parika och dipp som jag ska äta på senare.
 
Bilden är förresten tagen i torsdags. Dock är det lika soligt och fint nu. Det känns verkligen som vår trots att det är mycket snö kvar.  Jag tror det har att göra med sommartiden också. Underbart!
 
//Elaine

Jeansblått och träklack

 
De här skorna var de första jag såg när jag gick in på skopunkten igår. Jag älskar "jeansimmitationen", träklacken och den där modellen som alltid varit en favorit hos mig. Men varför kan inte vissa skor vara vita med någon gulddetalj på? Det är precis vad jag vill ha till studenten!
 
// Elaine 

En ton guldigare

Efter toning 
 
Före toning 
 
Här har vi gårdagens outfit tillsammans med före och efter bilder på håret. Jag hade som ni ser på mig en svart t-shirt, solglasögon och sen jeans till det. När man ska springa på stan är det ändå jobbigt att byta om i provhytter hela tiden så jag fjorde det så enkelt som möjligt.
 
När det kommer till håret gillar jag att håret har fått en lite guldigare ton. Min frisör hade så rätt i det hon sa och jag är glad över att jag valde den här färgen efter många månaders betänke tid. Dock kommer den gå ur ganska fort.
 
// Elaine 

En shoppingdag i stan

 
Idag har Niclas och jag varit på stan för att leta jeans till mig och köpa present till hans kusin. Vi var iväg till Lager 157 men kom därifrån utan något. Efter ett tag började jag ge upp hoppet och Niclas bli hungrig så vi satt oss på Max och delade på ett orginalmål och en lyxshake. Niclas tog hamburgaren och jag resten. Inte så nyttigt direkt. En rolig grej var att jag läste att min kompis Isabelle också ätit på Max (förmodligen samma) med sin pojkvän och också valt en lyxshake med jordgubb. haha
 
Förresten så ser ni på bilden över hur mitt hår blev efter toningen igår. Jag gillar det! 
 
// Elaine 

Lite lyster

 
Mamma färgade (tonade) håret på mig igår. Det blev bara en ton mörkare än min hårfärg för att få lite lyster i det. Så det är ingen större förändring men man kan ändå se att det är lite mörkare men ändå med en klarhet i.
 
//Elaine

Mysig frukost

 
Åh vilken härlig morgon!
 
Solen lyser och jag har ätitit en mysig frukost i lugn och ro. Mamma köpte jordgubbar igår så jag hade det i yoghurten. Dock längtar jag till de närodlade kommer i sommmar. De är godast. Det känns också bättre för miljön. Annars så har jag i alla fall också ätit några mackor, druckit te och ett glas proviva mango.
 
Nu är jag redo för den här påsklovsdagen!
 
//Elaine
 

1 April 2013

 
Denna första april har jag spungit, tagit en promenad med mamma och nu ska jag iväg och träna. Annars har jag   försökt repetera lite mera matte inför högskoleprovet och ätit macarons till fika. Dock var de ärligt talat inte så himlans goda. De var köpta i förpackning och jag måste säga att färska från kondis är godare. Men fina att titta på är de ändå!
 
Jag blev förresten också nästan lurad utav Niclas. Han fick mig nästan att gå på att hans hundar hade ätit upp en bok som jag gjort i skolan och lämnat där. Så ett halvt poäng fick han. Jag har dock inte hunnit med att lura någon. 
 
// Elaine 

Springtur

Jag har precis kommit in från en springtur. Vädret är lika härligt som igår och det känns inte som att det är så mycket snö kvar som det är.

I alla fall så blir det ett till träningspass ikväll med medeljumpa. Vad jag hittar på efter lunch får vi se. Jag skulle vilja sätta mig och räkna matte i solen. Annars kanske jag träffar Niclas.

RSS 2.0