Gott nytt år!

 
Bild lånad från djurskyddet.se. Precis som de skriver vill jag också uppmana folk att vara försiktig med fyrverkerier kring både djur och männsikor. Många djur blir rätta för ljudet och kan få panik (även jag tycker det är obehagligt). Zingo är jätterädd för fyrverkerier och det är hemskt att känna hans rädsla.
 
 
Hejdå 2013 och hej 2014!
 
// Elaine 

Hejdå 2013

Bild lånad från Malin i min förra klass. Vi vinkar hejdå till gymnasiet precis som vi idag vinkar/säger hejdå till 2013.
 
Ja då var sista dagen på 2013 kommen då.
 
Tiden har gått så himmla fort! Det som jag kommer minnas bäst med det här året är studenten men också hur jobbigt det var att börja på universitetet för mig. Sammtidigt har jag jag lärt känna lite nytt folk på universitetet (även om jag bara här läst en halv liten kurs). T.ex Maria och Sevana men det ät tråkigt att man inte kommer få lära känna dem mer.
 
Annars har jag förlorat lite kompisar genom studenten. Några har några flyttat och börjat studera vidare vilket har gjort att man glidit isär varandra lite. Jag har i alla fall tillbringat året lite med de några av de bästa vänner som jag haft. Jag saknar dem och att vi inte umgås som vänner längre. Men jag hoppas att nästa år blir ett bra. En fortsättning på livet efter gymnasiet. Vi får se vad som händer, vad jag får skriva om ett år i den årsresumén.
 
Hur som helst önskar jag alla ett gott nytt år!
 
// Elaine 

2013's 8 bästa köp

 
Boots - Ellos / Tröja Veromoda- Nelly / Shorts - Gina Tricot / Shorts - Mango / Skinnjacka - Freequent / Byxor med nitar-  H&M / Svarta jeans - Serious Sally / Skjorta - Cubus 
 
 Vad jag älskar de här plaggen! 
 
// Elaine

30 December 2013

Nagellack - H&M 
 
Idag har jag verkligen försökt att plugga men tiden går så snabbt och man blir trött så fort. Usch ja, så känner jag verkligen. Annars har jag också tagit en kort promenad med lillebror mitt på dagen och målat naglarna glansiga nu inför nyår. Tänk att övermorgon är det år 2014 ett än så länge oskrivet blad.
 
Nagellacket är förövrigt ett av mina favoriter. Det har inte torkat fast det är säkert ett år sedan jag använde det sist, det täcker bra och jag tycker verkligen om färgen!
 
// Elaine 

September - December 2013

 
 
I September var det fortfarande varmt och somrigt ibörjan. Så jag mumsade på hallon och jordgubbar, satt ute i solen barbent och tog en härlig promenad när Niclas bror fyllde år. Sen började jag franska kursen och fick mådde inte alls bra. Jag funderade på om jag skulle hoppa av eller inte. Jag valde sen att läsa på heltid men det har varit svårt ändå och september var definitivt den jobbigaste månaden. Men jag hade roligt ibland också, speciellt när jag var och hälsade på Niclas i sitt nya "hem" och skola. Vi var också på slottsvandring och bara njöt av den sista delen av sommaren.
 
 
 
I Oktober kom jag in i pluggandet lite bättre och började plugga till två tentor. Jag köpte ny mobil, var på modevisnng med mamma, var ut till Niclas igen, lunchade med Amanda, tog en höstpromenad med hundarna och  åt en mysig middag med Niclas medan. Sen i slutet på månaden firade jag lillebrors födelsedag, färgade håret och var och jymade/simmade med Niclas. Sen började jag också hoppa som extraarbetare på mitt sommarjobb.
 
 
I November firade Niclas och jag 3 år tillsammans med att gå på bio. Pappa kom hem från USA med lte choklad, jag var på butiksmingel firade farsdag med en supergod smörgåstårta och skrev min första större tenta på universitetet. Efter firades det med fika tillsammans med några andra från kursen.
 
 
Sen kom December och första advent. Det firades med en blåsig julmarknad, där Niclas band spelade. Det kom ett snöoväder i samma veva som pappa kom hem från Japan. Snön smällte sen bort... Niclas tog i alla fall körkort och jag åkte min första riktiga biltur med honom. Sen började julen nalkas och den följdes av mellandagar med mellandagsshopping och konsert och nu väntar bara nyårsafton.
 
Elaine
 

2013's bästa accessoarer

 
 
Guldhalsband - TGR / Paraply - H&M / Roséörhängen - Nelly / Rosékedja, hjärtset, fågelhalsband - Gina Tricot 
 
 
 

29 December 2013

 
Ja idag skulle det pluggas men hela förmiddagen sprang förbi utan att det blev av och sen var mamma och jag bara tvungna att ta en promenad i solen. Tänk att det ser ut som vår fast det är slutet på december... Men ja, snön kommer väl sen..?
 
Nu har jag en sådan halsbränna och sitter med köpproblem... Jag ska dock försöka koppla bort det och se på film snart.
 
// Elaine
 

Mellandagsshopping

 
Det här, plus en ögonbrynspenna blev gårdagens skörd på mellandagsrean. En tröja, en blus, ett linne, strumpbyxor och underkläder till priset utav ca 500 kr. Ganska bra fyndat då allt sammanlagt tidigare skulle ha gått på ca 900 kr. 
 
Dock hittade jag inte följande saker som jag var på jakt på : En sportopp (eller jo jag vet att jag såg en nu när jag tänker efter), pjamas och en beige cardigan. Det sistnämnda hittade jag men den var för stor. Dock kanske de hade haft en på den andra butiken i stan men dit hann vi aldrig. Synd, basplagg är så tråkigt att köpa till ordinare priser.
 
// Elaine

Outfits 2013 2/2

 
 
 

28 December 2013


 
Idag har jag haft en dag på stan bland mellandagsrea med Frida. Dock blev det stressigt mot slutet då vi gick in på Wero Moda som hade VÄRSTA rean och ångrade att vi inte hade gått dit tidigare. På grund av tidspresssen blev det en snabb sväng in i provhytten och sen fort iväg till bussen. På bussen trodde jag sen att jag hade tappat bort en kasse på stan och blev inte alls glad. Men ja, sen låg den under mitt säte (fast att jag tyckte att jag hade kollat där). Tur att jag ändå hittade den.
 
På kvällen sen var mamma och jag en konsert som Niclas mammas sånggrupp hade. Niclas och hans bandmedlem Erik medverkade också.  Den frivilliga entrén skänktes till Filippinerna.
 
// Elaine

Maj - Augusti 2013

 
I Maj hände det väldigt mycket roliga saker. Jag lekte både med Niclas hundar och Lovisas lamm när Amanda, Sara, Ninni och jag var dit. Lovisa skjutsade oss en bra bit vilket var en ( eller två) roliga åktruer och så gjorde vi också paj till middag.  I skolan blev jag klar med mina designsaker (som Dali-skon och mitt projekt)  och det var dags för studentskivor. Först var det min egen där temat var superhjältar och den andra var Markus med asiatiskt tema.  Förrutom det var det final i Eurovision här i Sverige så Markus, Isabella, Niclas och jag satt bänkade med massa godis. Sen i slutet på månaden, en varm dag var Niclas, jag och hans mamma på öppet hus på hans nuvarande skola.
 
Sen får vi ju inte heller glömma vårutställningen där vi ställde ut det som vi designat alla tre år på designlinjen!
 
 

 
 I Juni var studen äntligen kommen, studenten som man så länge drömt om. Det var en jättefindag (dock lite sorglig) ful med sol, glädje, tågåkande, flakåkande, tårtätande och vinkande. Dagen efter var både Niclas och jag helt slut så vi firade hans fördelsedag och nationaldagen med att ligga ute i det varma sommarvädret och hälsa på några får.  Några dagar senare började jag sommarjobba vilket gjorde att midsommarafton firades lätt med Markus, Issa, Niclas och massa gott. Det soliga vädret fortsatte att hålla i sig så vi begav oss ut på sjön och sen avslutade jag Juni med att fira mamma och pappas födelsedagar med kladdkaka.
 
 
 
I Juli njöt jag av sommaren ännu mer. Jag jobbade halva månaden och när jag var ledig träffade jag Ellinor och pratade om studenten. Gjorde samma sak med gänget en sommarkväll hos Isabeller, var på bio två gånger, umgicks med pojkvän och lillebror, åt min goda sallad till lunch, fick Niclas att testa frosen yoghurt, hade en envis katt i sängen och var på semester med familjen vid havet. Tillsist avslutade jag månaden med en dagskryssning med vännerna. 
 
 
 
I Augusti var det fortfarande sommar. Jag åt kräftor, åkte och badade med Amanda en varm augustidag och sen fyllde jag 19 år. Jag träffade skäkten på dagen och på kvällen åkte Niclas och jag till havet och hade picknick i solnedgången med några änder. Efter det var det dags för Niclas och hans band att spela på en regnig men vacker eldfest. Den sista tiden av sommaren bade jag vid havet, en gång med Issa och en gång med killarna. Sen blev det en sista tur ut på sjön i solnedgången, lunch med mamma på hennes jobb, torgfest och en stor inhandling av kurslitteratur. Jag minns att jag också hade en förkylning som aldrig ville ge sig. Men tillslut försvann den och Niclas flyttade till ett internat. Efter att ha lämnat av honom där tröståt jag Banassplitglass.
 
Ja det var en lång och underbar sommar! 
 
// Elaine

Annandag jul och jobb

 
 
Niclas gran.
 
Igår jobbade jag från 10 till 18. I torsdags däremot var jag till Niclas. Vi åt julrester och tittade på både Tillbaka till framtiden och Mission Impossible 3 (dock inte riktigt hela). Fyran (Ghost Protocol med Mikael Nykvist) såg jag sen igårkväll själv.Jag hade aldrig trott att varken Mission Impossible - filmerna och Tillbaka till framtiden skulle vara så bra som de var. Tänk att jag inte sett dem tidigare...
 
// Elaine

Outfits 2013 1/2

 

Januari - April 2013

 Här kommer en av tre delar i 2013's årsresumé: 
 
 
I  Januari började min sista termin i gymnasiet. Både förväntansfull, sorgsen och stressad var jag. Jag kom i alla fall igång med idrottslektionerna och började den första eller andra med att spela badmintion (kul!). Sen visade jag äntligen upp min lägenhet som jag byggt i sketcUp ( det tog en himla tid att få allt utskrivet - höll på att bli knäpp) och sen var jag ut i snön, som det fanns massor av, på fritiden.
 
 
 
I Februari började jag teckna lite igen (den här gången blev det Blondinbella). Sen fick min efterlängtade och dyra studentmössa, började sy på mitt skolprojekt och praktiserade i  en tygaffär en gång i veckan i fem veckor.
 
 
 
I Mars började jag designa min Salvador Dali- sko. ( därav det guldiga på bilden överst), började tycka om Aloeveradrycke, firade både morbror och mormor med tårta och så var Niclas, jag och hans föräldrar och såg Markus delta i musikalen Legally Blonde. Tillsist blev det påsk och jag fick ett litet påskägg när jag slutade på praktiken.
 
 
 
 
I April testade jag på att skriva högskoleprovet och hade med mig en stor sallad till lunch. Sen färgade jag håret och var ut i skogen med Isabelle och Linnea en dag. Jag började också designa en grafiskprofil till en resturang och var till Stockholm för att leta studentklänning, men utan resultat. Sen testade jag på BikramYoga tillsammans med gladsen efter att vi hade läst om buddism och hinduism på relgionen. Tillslut firade jag sista april i stan med Linnea, Isabelle, Frida, Markus och Niclas + några ankor.
 
 Det var första delen av 2013!
 
// Elaine

Årets 2013

Årets beroenden: aloeveradryck, witamin well, gucamole, avokado, pingvingstänger, candycrush 
Årets låtar: C'est la vie med Khaled, Ma cherie med Dj Antoiner
Årets plagg: Skinnjackan, beiga byxor och gråa boots.
Årets höjdpunkt: Studenten
Årets utmaning: Börja plugga på universitetet
Årets bästa månad: Maj och Juni
Årets jobbigaste månad: September 
Årets nya vänner: Maria, Sevana, Josefina och några fler från kursen.
Årets bra saker: Praktik och jobb 
Årets pyssel: Projektklänning, teckna, vårutställning 
Årets maträtt: Lax med romsås och melon och fetaostsallad
 
 
 // Elaine

Juloutfit 2013

 
Topp - H&M / Skärp - Primark / Kjol - Gina Tricot / Armband - H&M / Skor - Bikbok / Nagellack - Depend / Örhängen - Asos 
 
Juloutfiten för det här året fick blir min nya svarta topp tillsammans med min pennkjol. Detta tillsammans med röda naglar, läppar och guldiga smycken. Skorna bar jag bara på bilden. 
 
// Elaine 

Presentask från Garnier

 
Garnier - 129 kr
 
Detta kitt fyndade jag på jobbet så det fick bli en julklapp till mig själv. Jag brukar alltid använda BB-creamen och köpa den på en mataffär billigare istället för på Kicks, H&M eller Åhlens. Sedan har jag funderat på ett köpa rollern men då den nästan går på 100 kr st den med har jag alltid avstått. Men nu kostade båda sakerna 129 kr så då slog jag till. Det kommer garanterat komma till användning.
 
// Elaine 
 

Juldagen 2013

 
Idag har varit en rikitg slappdag. Jag har mest gått runt och kännt mig förkyld och nyst. Men jag har också försökt att plugga lite. Jag såg på Askungen på kvällen också. Det var nostalgiskt det. 
 
// ElainE

Julklappar 2013

 
En tovad ängel, skyddsplast till mobilen caviarnagellack och miniduschtvålar, plus presentkort på spotify och pengar till träningskort blev mina julklappar för det här året.
 
Själv gav jag och lillebror bort lite julklappar till alla i släkten och av min fick Robin (lillabror) ett armband och Niclas fick två t-shirtar.
 
// Elaine 
 

Julafton 2013

 
Min julafton firades med den lilla släkten. Det åts som vanligt julmat och julgodis. Fikat var jag trött på innan det ens började och nu är jag trött på maten också. Samma visa varje år. Jag är faktiskt redan less på julen. Vi har haft julpyntat i två dagar och jag vill redan ta ner det. Mest av allt är det för att jag blir äclkad av den här konsumtionen i dagens samhälle. Jag vet att jag bidrar till det själv men det här med julklappar känns inte lika kul längre. Varför köper inte alla bara något åt sig själv som de vill ha?
 
Hur som helst bröt en förkylning ut på mig igår också så det är kanske därför jag är lite trött på allt och på inte tal om vädret, som ser ut att vara en oktoberddag? Dock känns det inte lika jobbigt att dra fram franskaböckerna nu igen. 
 
// Elaine

God jul!

 
// Elaine
 
 
 

23 December 2013


 
Idag har jag julstädat rummet, pyntat granen ch målat naglarna röda.Sen på kvällen kom Niclas hit och åt lite jansson, skinkmacka och ägghalvor. Vi brukar göra så kvällen före julafton. Sedan dess har Niclas och jag kollat på film, Ensam hemma 2 i New York närmare bestämt. Så ja, om en timme är det 24 Decemeber, nedräkningen har gått väldigt fort.
 
// Elaine

Jingle Bells

 
Jingle Bells
 
 

Gold sequin cocktail dress, 590 SEK / Qupid criss cross shoes, 205 SEK / MARC BY MARC JACOBS golden jewelry, 275 SEK / Punky Pins christmas jewelry, 105 SEK / Butter London shiny lip gloss, 180 SEK / Gucci edp perfume, 925 SEK
 
En julig outfit var det här! Men den passar också lika bra till nyår!
 
// Elaine

All I want for Christmas

 
 
Som sagt, jag försöker få lite julkänsla genom att lyssna på julmusik, det är ju ändå julafton imorgon! 
 
Den här låten är en av de få bästa jullåtrna! 
 
// Elaine

Fjärde advent 2013

 
Så, då har jag jobbat 8-18 idag, samma som igår.  Idag är jag dock lite tröttare än igår. Gårdagen rullade på bättre och sen hade jag inte jobbat dagen innan. Men nu är jag ledig för kvällen och julen. Fast julkänslan är inte här när det bara blåser och regnar, även om jag tvingar mig själv att lyssna på julmusik för att få lite känsla.haha
 
// Elain

Rosor, grönt och guld

 
Asos - 323 kr
 
Ja Asos kan verkligen det därmmed ryggsäckar. Här är en lite mindre med utskurna rosor och gulddetaljer från rean. Dock fanns de få kvar när jag såg den så gissar på att den är slut nu. Inte för att jag behöver mer ryggsäckar men slm ett tips.
 
//'Elaine
 

Roliga Mellvin

Bilder från förra helgen.
 
Ser inte Mellvin otroligt rolig och söt ut när han han ställer sig på bakbenen för att titta ut genom fönstret på dörren för att se om någon kommer? Jag tycker han är riktigt duktig som också typ kan spela död också.
 
Sen ser han så rolig ut när han får lukta på mandarin eller något annat som inte luktar gott enligt hans näsa och han då gör en rolig min och visar tänderna. Men sen är han ändå nyfiken på det och pekar met tassen att han vill lukta på det igen. Haha
 
// Elaine

21:a December 2013

Bild från igår
 
Idag har jag jobbat från 8-18. Tiden gick fort så jag är nöjd med dagen. Sen igår fick jag hoppa in fort och jobba 1,5 timmen när jag hade lovat att träffa Niclas men vi sågs efter och kollade på en annorlunda julfilm. Så det var min fredagskväll och lördag. Nu ska jag bara ta det lungt de sista timmarna av den här lördagen.
 
// Elaine

Last Christmas

 
 
Denna goding måste ju ändå vara en av de bästa jullåtarna?!
 
Nu är ju faktiskt snart julen här.
 
// Elaine 

Gold

 
Gold
 
 

Yves Saint Laurent leather jacket, 33 955 SEK / Warehouse short skirt, 215 SEK / Jimmy Choo black suede boots, 6 495 SEK / Michael Kors red purse, 2 940 SEK / MARC BY MARC JACOBS watch, 1 140 SEK / GUESS by Marciano gold bracelet, 315 SEK / Nars cosmetic, 175 SEK
 
Åh vad jag vill ha den där jackan!
 
// Elaine 

Gulddröm

 
 
Usch jag måste nog sluta upp med internet nu för den senaste tiden har jag hittat massa fina saker som jag vill ha. Jag har ju t.ex länge letat efter de perfekta gummistövlarna och den perfekta ryggsäcken och nu har jag hittat två gummistövlar, ett par andra skor och nu dessa snygga ryggsäckar. Den guldiga är verkligen den ryggsäck som skulle passa mig. Dock kostar den och den lila över 1000 kr...
 
Alla ryggsäckarna är förövrigt från Aosos (som också gått och blivit min favoritaffär nu tillsammans med Zalando.
 

 
 
// Elaine

Joyeux Noel!

 
 
Jag tröttnat aldrig på den här franska barnkören och den här franska låten! Det har blivit en tradition att lyssna på den varje år. Men nu hittade jag ändå en lite roligare video men julbilder som alla känner igen. Förövrigt fick jag höra den här låten på franskan i ettan på gymnasiet. Jag minns mer från den tiden, t.ex som att vår lärare hade tänt ett ljus som började flamma så bordet nästan tog eld. Vi satt där och käkade bullar när vi såg det och försökte abryta vår lärare men hon gick knappt att avbryta. haha
 
Roliga minnen! 
 
// Elaine 

Julmixpass

3,3 Kg från Zalando
 
Idag har jag varit till stan och fixat några små små sista ärenden innan jul. Sen har jag hämtat ut det stora paketet här över och tillsist har jag varit på juljumpa. Det blev ett riktigt härligt julpass. Jag hade sådan träningsvärk sen igår och passet var riktigt tufft (och roligt!) så nu känns det allt I kroppen. Men så ska det vara, sista passet innan jul! 
 
// Elaine

Rivers Island

 
Rivers Island/ Asos 18 Pund - ca 200 kr
 
Dessa öronmuffar var det som jag beställde från asos (plus lite smycken). Jag har letat efter ett par ett bra tag och sen när jag såg dessa visste jag direkt att det var de som jag letat efter. Så jag testade att göra en beställning då det också var 20 % rabatt och det gick jättebra. De ser precis ut som jag trodde och är riktigt gosiga. Jag tycker inte så mycket om att ha mössa men när man verkligen fryser om öronen på vinern är det här ett jätterolig alternativ!
 
Ett tips till den som vill ha ett par öronmuffar är att kika på Asos, det fanns massa roliga!
Annars har jag också sett några på Nelly.
 
// Elaine 
 

Lee

 
Lee
 
Jag hittade den här jättesnygga skjortan på Lees hemsida. Dock är den lite dyr nu (600kr) men jag ska hålla utkik till mellandagsrean. Det är ju sånt här man vill fynda på rean! 
 
// Elaine
 

Shoes for Christmas

 
Christamas shoes
 
 

Dsquared2 t-strap pumps, 3 415 SEK / Giuseppe Zanotti shoes, 6 040 SEK / RED Valentino leather bow boots, 2 720 SEK / Opening Ceremony short boots, 1 870 SEK / ALDO faux-leather boots, 850 SEK / Luichiny platform booties, 655 SEK / Charlotte Russe short boots, 315 SEK / Penny Loves Kenny pumps, 295 SEK / Rhinestone stiletto, 260 SEK
 
Mina favoriter är alla de tre längs ner och de i mitten!
 
// Elaine 

Julklappsinslagning

 
 
Idag pluggar jag men jag tog en paus för att slå in lite julklappar. Dock har jag tre st till att slå in. Jag lyssnade på lite julmusik på samma gång också men det slutade faktiskt med att jag blev trött på det och stängde av. Haha. Det har nog att göra med att det känns konstigt att det inte är snö utanför fönstret. Dock är den franska julmusiken med barn som sjunger mycket bättre än den andra. Men den finns det ju några bra av dem också.
 
Nej nu ska jag återgå till pluggandet och ta och diska lite också. Sen ikväll kanske det blir ett skivstångintervallpass! 
 
// Elaine
 

Träning, framtid, Frankrike

Träning
 
Tränar jag heltst: Mage och lite ben.
Favoritträningspass: Core, medelpass (kondition och styrka med kroppsvikten)  och intervallpass.
Andra roliga träningssaker: Hopprep och rockring.
Så många gånger i veckan försöker jag träna: 4 eller 5
Jobbigaste träningsövningen:bl.a plankan 
Inte riktigt min grej: Yoga
Jag skulle också vilja gå på: Zumba, pilates, Step Up, Badminton
Så gillar jag också att träna: Simma
Sport jag skulle vilja spela: Badminton
 
Framtid
 
Skulle jag kanska kunna tänkta mig att jobba som: Designer, franskalärare, bildlärare, dekoratör, butiksbiträde i klädesaffär.
Länder jag vill besöka: Frankrike, Italien, Norge eller norra Sverige, USA, England, Irland.
Drömboende: Nyrenoverad villa.
Dit ska nästa resa gå: Paris, Rom, Nice eller London.
Nästa års mål (2014): Ta körkort, jobba eller plugga mer franska, göra arbetsprover.
 
Frankrike
 
Ställen man måste besöka i Paris: Eiffeltornet, Champs Elysée, Secre Coeur
Ställen jag än inte har besökt i Paris: Lovren, La defense, Galleri Lafayette, Printemps, Katakomberna, inne i Notre Dame.
Där har jag bott (på hotell) 13 Arrondisement. 
 
 
// Elaine

17 December 2013

 
 
Idag har jag pluggat. Jag känner att jag har lärt mig mycket franska den här hösten men jag vet att jag har mycket kvar och det jag kan räcker inte till. Mer har jag inte gjort. Men nu tänker jag kolla på en film och äta gucamole (har tänkt på det i mer än en vecka.
 
// Elaine

Smycken från Japan

 

Dessa smycken köpte pappa i Japan åt mig. Det var en beställning från mig så dessa betalar jag själv.
 
Jag tycker att han lyckades välja väldigt bra. Ugglorna var riktigt söta och bling bling passar verkligen mig. Sen så kom det förpackat i en guldig ask, i en oreange liten påse. Det kunde nästan inte blivit bättre så riktigt nöjd blev jag!
 
// Elaine 
 

Platå, träklack och bling

 
 
Wow så snygga skor! Ska det inte bli en vit jul snart kan någon gärna få ta mig till sommaren och ge mig dessa skor som "julklapp" istället. Jag är ju verkligen en äkta skonörd, speciellt när det kommer till platå, träklack och bling bling.
 
Jag tror alla skor kommer från Nastygal.com 
 
// Elaine

16 December 2013

 Decentpics.com  
 
 Idag har jag varit trött på mig själv för att jag är så himla bra på att prokastinera nuförtiden (förtränga plugg jag har att göra) men det är nog det att jag har så svårt för att plugga hemma hela tiden. Jag är så ovan med det. Det är dels därför det känns som att universitetet inte passar mig men för vissa verkar det som att det också tar ett tag innan man kommer in i det. Men just nu vet jag inte alls hur jag ska göra med framtiden...
 
Jag fick som sagt inte mycket gjort idag men därför bestämde jag mig för att ta mig iväg på ett träningspass nu på kvällen. Jag var helt slut efter så nu har man gjort av med lite energi i alla fall. Jag fick också lite julkänslor på passet. Annars så har jag inte mycket sånna men egentligen är det också så det ska vara tycker jag. Jag vill inte äta julmat och julgodis för tidigt, ställa fram granen och pynta för tidigt. Då känns det ju inte när det väl är julafton. Men snö tycker jag dock att det kan vara hela december! 
 
// Elaine

Outfit 15 December 2013

 
Tröja och jeans - H&M / Armband - Gina Tricot / Örhängen - Guldfynd 
 
Så här såg jag ut igår. Ganska vardagligt förrutom mitt armband (ritkigt bra fynd!). Jag måste nästan byta dator nu, jag kan inte göra outfitkollage längre...
 
// Elaine

24 Matfrågor

 
Pasta, ris eller potatis: Potatis! Älskar allt med potatis förrutom potatismos.
Kött eller fisk: Fisk
Favoriträtt: Megoreng, Kyckling med mjukostsås och lax med sås.
Min största svaghet: Chips och pommesfritt
Dricker helst: onyttigt: Cider, Trocadero eller Fanta exotic på helgen eller mjölk på vardagen.
Kinesiskt, italienskt eller indiskt: Kinesiskt
Favoritefterrätt: Gino eller kladdkaka
Favoritfrukt: Mango 
Favoritbär: Hallon och jordgubbar
Favoritgrönsak: Paprika 
Salt eller sött: Salt
Favoritglass: Mjukglass eller kulglass med saltlaktris och Magnum Strawberry Wite
Fvoritchoklad: Marabou Sensation Hallon och Marabou Black, samt nougatfyllda saker.
Favoritjulgodis: Skummtomtar
Favoritlösgodis: Skum - Hallon Laktris döskallar.
Kaffe eller te: Te
Bästa kryddan: Vitlök och oregano
Min frukost: Havregryndsgröt eller Yoghurt med punpakärnor och banan.
Favoritdryck att ha med sig: Vitaminwell eller Aloeveradrycken (inte med smak av grönt te).
Bästa sakerna att ha i en sallad: Nudlar, Krutonger, dressing, champinjoner, paprika och kräftastjärtar (jag vet, inte så nyttig sallad).
Svarta eller gröna oliver: Svarta alla gånger!
Saker jag inte tyckte om förrut men gör nu: Fetaost, Brieost, avokado.
Saker jag kunde vara utan: Lussebullar, pepparkakor, glögg (ja det är inte mina favoriter nu i juletider)
Måsten på julen: Jansonsfrestelse, julskinka och skummtomtar.
 
Kopiera gärna listan.
 
// Elane

15 December 2013

 
 
Blommor som morfar fick av oss.
 
Idag har jag varit och firat min morfar som fyllde år i onsdags. Sen hade farafar också fyllt år igår om han hade levt, men man kan väl säga att han gjorde det ändå. Hur som helst fikade vi och åt mat. Jag skippade dock tårtan. 
 
// Elaine

Lipsy

 
Lipsy
 
 
Lipsy blue cocktail dress, 640 SEK / Lipsy print dress, 515 SEK / Michael Kors heeled sandals, 1 075 SEK / Burberry stainless steel watch, 11 715 SEK / CARAT stud earring set, 1 520 SEK / Bracelet jewelry, 850 SEK / Monsoon sparkly earrings, 445 SEK
 
Vad jag älskar dessa klänningar från Lipsy! Jag såg den blåa i rött och en annan på Zalando också. Fodralklänningar är nog de snyggaste och spets så vacker så det är ju verkligen en vinnande kombination.
 
// Elaine 

14 December 2013

 
Igår kom Niclas och hämtade mig och sen åkte vi en sväng i bilen. Han tog ju körkort nyligen så det var första gången bara vi två åkte bil så ni förstår ju tjusningen. Sen på kvällen bjöd hans föräldrar oss och hans bror och flickvän på middag. Hemmagjord pizza och sen glass. Det var jättetrevligt. Sen spelade vi alias och såg på några roliga gamla videofilmer.
 
// Elaine

Läder, nitar, svart

 
Black
 

Alaïa skirt, 17 215 SEK / Yves Saint Laurent leather skirt, 17 620 SEK / Studded shorts, 910 SEK / H&m shorts, 160 SEK / Movado black bracelet, 5 195 SEK / Movado stainless steel bracelet, 3 890
SEK
 
Jag älskar älskar kombintionen av svart tillsammans guld och silver. Sen i kombination med olika dekorationer och material blir det också riktigt snyggt!
 
// Elaine 

16 Kläd och skönhetsfrågor

 
Favoritplagg: Jag älskar blusar, högklackade sandaler och boots.
Silver eller guld? Jag gillade mest guld förrut men silver har tagit ikapp och nu kan jag nte riktigt välja. jag älskar ju Roségukd/koppar också så metall över huvudtaget är en favorit.
Tre färger jag gärna bär: Beige, marinblått, lila/plommon
Favoritklädesaffär:  H&M, VILA/ House of Doris (och Bikbok om de hade haft större storlekar)
Favoritklädesaffär online: Asos, La redoute 
Favoritskoaffär: Scorett, Dinsko
Här fyndar jag alltid på rea: Gina Tricot 
Mina favoriter i garderoben: Min skinnjacka, en blommig skjorta, mina tre platåsandaler och den svarta klänningen Niclas köpte på Primark.
3 Favoritparfymer till dam: Hilary Duff Wrapped with love och Victoria Secret, secret angel och Ralph Lauren Pink Pony.
Andra parfymer som luktar gott: DKNY gröna och rosa äppeldofter,  Nina Ricci - Les paradis de Nina, Dior - Cherie, Jennifer Lopez -Live Luxe. Till killar: Armani!
Favoritsminkmärken: Maybeline, Garnier, Isadora
Tre favoritbasplagg: Stetchig svart pennkjol och jeans.
Favoritmönster: Blommigt eller fjärilar
Ringar, armband, halsband eller örhängen: Alla men minst ringar.
Här handlar jag aldrig: Carlings, Monki och Solo.
Skulle jag förmodligen aldrig ta på mig: Uggs och hatt en vanlig dag på stan.
 
Kopiera gärna lista!
 
// Elaine

Fredag 13:de December 2013

 
Idag har jobbat kväll. Sen när jag kom hem tog jag en dusch och nu har jag fredagskväll  för mig själv. Dagen till ära hade jag glitter i håret, jag lindade det runt ett diadem men det satt faktiskt inte så bra som jag hoppats. 
 
// Elaine

Julbakverk

 
Jag fick den här lilla boken med julbakelser från Pappa. Den är från Japan men bakelserna (en vet jag i alla fall) är franska och det står både på franska och japanska. Vilken rolig kombination och bakelserna ser riktigt roliga och goda ut. Jag minns att vi fick läsa igenom ett recept på hur man gjorde en fransk julstubbe (den som ser ut som en rulltårta) på franskan i gymnasiet. Dock står ju själva tillredningen (tror jag att det är i alla fall) här i på japanska...
 
// Elaine 

Lucia 2013

 
 
 Det här pepparkakshuset gjorde jag förra året. Dock är det kartong och lim istället för pepparkaka.
 
Idag är det Lucia. Niclas ska spela i ett luciatåg men för min del blir det inget firande, som de flesta tidigare år. Förra året hade jag trott att jag skulle gå lucia men alla hoppade av och sen blev jag sjuk.
 
Igår var jag i alla fall och klippte mig så nu ser mina toppar lite bättre ut, även om det inte behövdes klippas så mycket.  Sedan betalade jag massa räkningar på julklappar så nu behöver jag bara slå in dem.
 
Just det, det är ju fredag den 13:de idag också...peppar peppar
 
// Elaine

Ätpinnar

 
Pappa köpte dessa ätpinnar i Japan till mig. Jag fick för mig att att jag ville ha ett par ätpinnar för håret och även om det här är riktigt ätpinnar så går de ju att ha i håret också. Jag tycker det är en riktigt perfekt souvenir från Japan. Dock kan jag inte konsten att äta med dem så pappa får väl lära mig de få kunskaper som han lärt sig eller så är det bara att börja öva.
 
// Elaine 

Varmt men ändå kallt

 
Tänk att vädret såg ut såhär i måndags, vitt och 5 minus. Men nu idag, en dag innan Lucia och 12 dagar kvar till jul är nästan all snö borta. Jag som så gärna vill ha en vit jul....
 
Men visst känns de här bildena varma fast ändå kalla? Älskar det! 
 
// Elaine 

En galen natt

 
 Jag har inte sett så mycket på film som jag gör nu. Ikväll visas den här filmen på 6:an så den tänker jag se. Tina Fey och Steve Carell ska tydligen hamna i massa trubbel då de misstas för att vara gansgsters.
 
Annars har den här dagen  precis som alla andra bara tickat på. Jag hinner inte få mycket franska gjord inte. Helt ärligt så har jag tappat orken och motivationen. Att sakna Niclas har inte heller varit så roligt nu den senaste tiden, även om han ändå finns där för mig ändå. Han är så snäll.
 
// Elaine

Paket från Asos


 
Igår fick jag paketet som jag beställde från Asos i förra veckan. Jag tänkte visa vad som fanns i plus presenter från Japan inom de närmsta dagarna.
 
Men angående Asos är jag så här långt nöjd med dem. Jag behövde inte betala någon frakt och de höll den lovade leveranstiden. Sen fanns allt med som jag hade beställt och storlekar stämde (med tanke på att jag betalade före att det skickades). Möjligen att färgen var lite mörkare på min lillebrors tröja än vad den var på bilden, men han var nöjd ändå. Sen tror jag att man kan följa storlekshänvisningarna ganska bra, är man osäker, eller på gränsen är det nog bäst att gå upp en storlek.
 
Någon annan som har handlat från Asos? 
 
// Elaine

Zalando

 
Zalando
 

Steve madden sandals, 960 SEK / KYBOE white watch, 2 245 SEK / Gold jewelry, 450 SEK / Gold jewelry, 365 SEK / Markus Lupfer grey hat, 1 550 SEK / Morgan white shawl, 290 SEK / Buffalo Stiefelette garda, 805 SEK / 2Jewels DIVA, 395 SEK / Morgan Handschoenen Wit, 170 SEK
 
Detta blev ett lite rörigt kollage men jag var bara tvungen att visa upp de matchande vantarna och haslduken (med små rosettberlocker) som jag hittade på Zalando för några dagar sen ( De ser dock inte så matchande ut i färgen här) Jag var bra nära på att beställa vantarna trots att de kostade 180 kr (fanns också i svart för 299 kr).
 
Sen så hittade jag på de där bootsen nu och dem vill jag verkligen ha!
Dock går de bara att beställa i Schweiz... 
 
// Elaine 

Lyxvillor

 
 
Jag brukar inte vara den som sitter och kollar på lägenheter och hus på hemnet, eftersom jag ändå inte kommer få det hur mycket jag än drömmer. Men nu så gjorde jag det ändå och föll pladask för villan överst (som inte fnns i sverige) men annars skulle inte något som det på bilden under, med utsikt över havet, sitta fel det heller.
 
// Elaine

Gårdagens väder

 
Igår var vädret så här härligt och fint. Idag är det grått och det har blivit plusgrader och vad jag förstår ska det fortsätta vara det. Just nu mår jag inge bra på något sätt. Jag väntar på bättre tider (det är nästan så att jag vill ha sommar igen). När man blir glad igen, inte har några tunga pluggkrav på sig och när det är snö och minus grader. Jag undrar hur denna jul blir...

// Elaine 

Jag och lejonet

Bildkälla i högra hörnet
 
Du älskar att fynda!
När det gäller mode älskar du att köpa kläder som speglar din färgstarka personlighet.
Lejonkvinnans kännetecken är elegans, stil och värme och du har fantastisk god smak.( haha)
Du har en unik förmåga att skapa kontakt med barn eftersom du fortfarande är ett barn.
Du tar oerhört illa vid dig vid svek av alla former.
En del tror att lejonfödda personer är egoistiska men de är i själva verket är arbetsnarkomaner som alltrid strävar efter att göra sitt bästa.
Lejonet tycker m varma nyanser med starka kontrastfärger som fånger blicken. Andra lysande detaljer i hemmet är mässing och guld.
Du är helt inriktad på att nå dina mål.
 
Det viktigaste åldrarna i ditt liv - bla 19 år.
 
I min horoskop/lejonet-bok hittade jag dessa meningar som stämmer bra i på mig. Visst fanns det också mycket som inte stämde in, men gillar att fokusera på det som stämde. Jag har verkligen höga krav på mig själv så när någon anna ställer ännu högra krav blir det jobbigt.
 
Sen ska tydligen 19 vara en av mina bästa åldrar, det är bäst att jag njuter nudå.
 
// Elaine
 

Revenge of Bridesmaids

 
De senaste dagarna har jag hunnit sett tre nya filmer. Igårkväll var det den här jag såg. Revenge of Bridesmaids hette den. Riktigt rolig och underhållande var den. Jag undrar varför jag inte har sett den förr..
 
 
Så den är ett filmtips! 
 
// Elaine

Red Valentino Bow

1495 kr, Red Valentino, de finns i rosa också.
 
Åh nej! Vad förtjust jag blev  dessa gummitstövlar. Det här skulle vara den ulltimata julklappen till mig sjäv. Men sammtidigt vill jag ha ett par andra som jag har kollat länge på också. De kostade förr 850 kr och då tyckte jag det var mycket så jag tycker självklart att det är för mycket med 1495 kr som dessa kostar. Nog för att kvalitén kanske är bra men är det inte lite väl mycket pengar? 
 
/ Elaine, kan inte bestämma sig vad hon tycker....

2:a Advent 2013

 
Igår kom pappa hem från tre arbetsveckor i Japan. Han var bara hemma två veckor efter att han kom hem från USA. Han skulle ha kommit hem i fredags men hans plan från Amsterdam blev inställt på grund av snöovädret, eller kanske kaoset på Arlanda.
 
Idag är det redan andra advent. Jag har precis sett på julkalendern (den är ju riktigt mysig och skådespelarna är bra) och sen ska jag försöka plugga idag. Jag har nästan fixat alla julklappar också.
 
// Elaine

Asos curve

 
 
Jag har verkligen snöat in mig på Asos nu. Jag hittar massa snygga saker och gillar deras curve-märke. Se bara så mycket fina kläder i lite större storlekar de har. De över är mina absoluta favoriter. Älskar att klänningarna är tighta och figursydda. Dock kanske det inte är så lätt att beställa jämfört med om en vidare modell. Den första klänningen och jackan skulle bra gärna få flytta in i min garerob i alla fall. Eller nej förresten, allt skulle självklart få göra det! 
 
Mycket av det här är dessutom på rea! Inte nog med så finns det smycken och bälten i större storlekar. Det gillas! 
 
// Elaine

Hej vinterland!

 
Idag tog jag mig ut i den yrande snön och pulsade  till träningen. Det var det sista Corepassetmför den här terminen så jag är glad att jag tog mig iväg och tog i allt vad jag kunde. Under den här terminen har Core blivit en favorit, det är så roligt att träna magen och känna att man får en starkare bål! 
 
Nu har jag tagit en dusch och ätit rester från gårdagens middag till lunch (mums så gott!) . Nu väntar vi på pappa som är på väg hem från en jobbresa och sen ska det beställas julklappar och pluggas! 
 
// Elaine

6:e December 2013

Kvällens middag
 
Ikväll har det varit riktigt snöigt, men desto mysigare har det varit när man suttit inne och tittat ut på det (självklart gillar man inte vetenskapen om väglaget). Hur som helst har jag ätit en supergod middag - lax med romsås och vattenmelon/fetaostsallad. Jag älskar den salladen!  Sen blev det fruktsallad till efterrätt och nu har jag suttit bänkad framför finalen av idol. Jag gillar både Elin och Kevin. tidigare tyckte jag Elin skulle vinna men nu spelar tycker jag inte att det spelar någon roll.
 
// Elaine

Grammatiktenta och snöstorm

 
Här var jag nyklippt och nyfärgad. Jag måste klippa mig snart, mina toppar är så slitna.
 
Då har jag skrivit grammatiktentan. Dock kändes det inge bra och jag är sedan länge inställd på att göra om den. Men jag försökte, jag satt i 3 utav fyra timmar. Sen när jag kom ut var det snöstorm. Jag och två tjejer från kursen försökte ta en buss som aldrig kom som jag och den ena, Therese började gå i motvind istället. Jag var helt blöt i hår och ansikte när jag kom hem.
 
// Elaine

Lime och Hallon

 
Lime
 

Lime green cocktail dress, 2 025 SEK / Dune mary jane pumps, 725 SEK / Monsoon kohls purse, 330 SEK / Syna post earrings, 9 430 SEK / H M black ring, 64 SEK / BlacklUp evening makeup, 165 SEK
 
Jag äääälskar denna klänning (kanske dock inte på mig) och den kan inte göra sig bättre än tillsammans med dessa asseccoarer och rosa läppar. Jag är ju en sådan som älskar färg!
 
// Elaine 

5:e December 2013

 
Idag har det snöat stora snöflingor så nu är det ett vinterland ute ( dock inte kallt) och till natten väntas snöstrom... Lägligt till min tenta imorgon. Jag känner mig inte alls så förberedd som jag vill vara men det känns inte som att det är så mycket att göra åt nu. Jag får ta nya tag på lördag. 
 
Nu ikväll ska jag ta ett mysigt bad, äta våfflor till middag och gå och lägga mig tidigt. Jag vill bara få morgondagen överstökad så jag kan ta nya pluggtag.
 
// Elaine

Avokado

 
Jag har gått och börjat tycka om avokado nu på sista tiden. Jag åt det till frukost idag, plus mandariner och havregrynsgröt. Gott och fräscht! 
 
// Elaine

4: e December 2013

 
 
Idag har jag försökt att plugga och planera med julklappar. Jag känner mig dock lika osäker på tentan som innan. Jag vill bara gå om hela kursen... usch för alla gramatiska regler. Det är inte lätt! Oftast lär man sig "vad som låter rätt och så" när man bor där. På detta sätt blir det för mycket att försöka memorera.
 
Jag var i alla fall ut på en promenad på eftermiddagen för att få i mig lite frisk luft. Jag tog några mulna bilder som ni ser här över.
 
// Elaine

Svart, transparant och broderi

 
Topp - H&M 75 kr ( ord. 99 kr) 
 
I torsdags förra veckan hittade jag på detta på H&M - En svart tirkåtopp med transparant och broderad del upptill plus en välbehövlig ny svart bh ( jag tycker att det räcker med att ha en svart och en beige i garderoben).
 
Men faktum var att jag både sett och provat både förrut men hållt igen då, dock hade jag på känn att toppen kanske var prissänkt nu. Tänk det var den också ( bara med 25 kr, men ändå. haha ) och det fanns bara en i min storlek kvar. Perfekt!
 
// Elaine 

Lite snö

 
Idag vaknade jag upp till snö utanför fönstret (visserligen bara lite blöt snö) och fick julkänslor när jag åt mandarin till frukost sammtidigt som jag kollade på julkalendern. Jag hoppas att det kommer mer snö och kyla innan jul, för annars är det faktiskt ingen riktigt jul.
 
// Elaine

3:e December 2013

En månad gammal bild 
 
Idag fick jag hoppa in och jobba mellan kl 12 och halv 5. Därför har jag inte fått så mycket pluggat som jag tänkte men lite gjorde jag på rasten och innan jag började jobba. Sen ikväll blev det ett jobbigt skivstångspass, imorgon tar jag set dock lungt och laddar så gott jag kan inför tentan.
 
Sen är jag så glad för Niclas skull som tog körkort idag! Min duktiga kille ❤. Jag höll tummarna och väntade spänt på svar medans han körde upp. (Fast nu kommer han ju aldrig komma åkandes på sin svarta springare, läs moppe, någe mer... )Sen vet jag också att Markus också tog idag, vilket också är superkul :).
 
Sedan så har ju Niclas och jag varit Ihop i 3 månader och en månad nu, men det är ju något vi börjat sluta räkna nu...haha. Skriver jag med ändå lite sorglig min x)
 
// Elaine

Outfit 2:a December 2013

 
Skjorta - H&M / Jeans - Serious Sally / Boots - Deichmann / Örhänegen - Pieces / Halsband  TGR / Armband - H&M.
 
Gårdagens outfit!
 
Jag älskar gulddetaljer, det känns så typsikt jag. Jag tycker både att det är snyggt med två likadanat armringar på varsin handled och att hänga ett halsband undet skjortkragen.
 
// Elaine 

Det 10 bästa på TV

 
Vänner, Förhäxad, Pretty Little liars, Project Runway, Revenge , Gossip Girl, CSI Miami
CSI, Top model,Morden i Midsommer
 
Dess är de tio bästa tv-serierna enligt mig. Med andra ord gillar jag lite spänning, myserier, hämnd, mordlösningar,  tävlingar, kläder, magi och humor.
 
När jag var liten var dock dessa mina favoriter (vilka jag också rekomenderar nu):
Extreme Home Makeover
Äntligen Hemma
Roomservice
Ugly Betty
Chuck
(Samt förhäxad och vänner)
 
Någon som håller med mig i valet av serier? Det finns säkert vissa serier som många älskar och jag inte ens har serr. Men sen har jag t.ex försökt se OTH som så många gillar men jag fastnade aldrig...
 
// Elaine 

2 December - Sista lektionen 2013

Dessa bilder tog jag i torsdags men det såg ungefär likadant ut Imorse.
 
Idag har jag varit i skolan för min sista grammatik lektion och också sista lektionen för i år. Vi var bara fyra där, men så har det varit den sista tiden. Men från början var vi 20 st, eller skulle minst vara det i alla fall. Men som sagt är sista lektionen gjord och nu ska jag plugga hemma i fortsättningen av året.
 
Nu på kvällen har jag varit iväg på ett annorlunda träningspass och ska kika på julkalendern ( oavsett hur äldre jag blir är det n så länge tradition, i år har jag dock skippat chokladkalendern) och sen CSI tillsammans med lite frukt i knät.
 
// Elaine

Chains

 
Igår gjorde jag en beställning från Asos. Jag har aldrig gjort en beställnng därifrån men funderat några gånger. Den här gången kunde jag dock inte hålla mig och lillebror hittade något han med.  Jag var bra sugen på att beställa den här ryggsäcken då jag länge letat efter en. Den här tyckte jag var väldigt cool, men lite för dyr... 800 kr.  Jag kan inte bestämma mig för om jag gjorde rätt eller fel...
 
// Elaine
 

Ny Aloeveradryck

 
Jag köpte den här nya aloeveradrycken, med smak av citrus och grönt te här om dagen. Jag älskar ju de andra två smakerna men den här tyckte jag dock var för stark. Ja det är nästan så att jag ångrar att jag köpte den för 25 kr, tyvärr. Men kanske man tycker om den om man gillar grönt te seciellt. Sen så tyckte inte limlebror att den var lika hemsk som jag tyckte.
 
// Elaine 

Julmarknad och första advent

 
Winner winner Chicken dinner, till vänster har vi Niclas
 
Idag har jag försökt att plugga hela förmiddagen och till kl 3. Sen var mamma och jag på julmarknad på kvällen. Niclas och hans band var ett av några band/grupper som sjöng/spelade. De var som vanligt bra ovh roliga och efter det följde Niclas hem till mig och värmde sig. Det blåste nämligen storm hela kvällen. Tillskillnad från förra vintern, då var det - 10 men det kom några snöflingor ändå.
 
// Elaine

Två trötta killar

 
I förra helgen när jag var hos Niclas somnade Niclas på soffan medans jag satt och pluggade. Han såg så söt ut men när jag sen såg Mellvin hoppa upp för att lägga sig vid hans fötter och sen på ett konstigt sätt så att han höll på att ramla ner (på sista bilden) var jag bara tvungen att fotografera. Där låg två trötta och söta killar och vilade efter en lång vecka.
 
// Elaine 

Julig topp

 
Gina Tricot - 129 kr 
 
Jag blev förtjust i den här toppen redan för flera veckor sen när den hängde på en galje inne på Gina. Men sen i torsdags fick jag för mig att prova den, en röd också av någon anledning, och ja jag blev då lite kär igen. Varför har jag då nu ingen julfest som jag ska gå och vara fin på?! 
 
Det är ju svårt att hålla sig också när den bara kostar 129 kr...
 
// Elaine 

RSS 2.0