Balklänning

Jag kan väl inte hålla på och hålla på biderna från adventslägret mycket längre? haha

Jag får väl ta mig i kragen och visa lite bilder även fast jag inte gillar bilder på mig tagna med blixt (som de flesta är). Sen vill jag ju inte att andra som är med på korten ska ta illa upp om de inte vill hamna här på bloggen...Så när jag har fått tillåtelse ska jag lägga upp lite bilder. Nu tänkte jag istället visa min klänning som jag hade på mig på middagen och balen som alltså var i lördags.

Jag hade egentligen tankt att ha en annan klänning som är mammas klänning. Det var inget fel på den men jag hittade inga pasande skor och när jag sen hittade den här klänningen på Bonprix.se blev jag såld. Den var så himla fin! Så jag beställde den och det fick då bli två storlekar för att prova med. Då blev det en svart och en lila, för att prova mellan,på grund av att vissa storlekar var slut i vissa färger.Tillslut konstaterade jag att den lila satt bäst så det blev den. Den var också den jag helst ville ha + att den var billigare av någon annledning.

Sen uppstod det dock ett problem - den var för lång. Pågrund av syproblem här hemma fick jag hjälp av Niclas snälla mamma att sy upp den. Var så glad och tacksam för det för annars hade jag snubblad mellan danserna där på balen. Det är ju inte överhuvutagen lätt att dansa bugg i långklänning xD haha. Men så jag vill säga tack till Niclas mamma Åsa än en gång! :) Hon sydde upp den för hand på jättekort tid, jättesnyggt och dessutom förhand.
Nu hoppas jag bara att jag får bära min fina klänning någon gång igen!





Jag visade ju några "smygbilder" förrut så den här klänningen och en svart var vad det var ;)

// Elaine


Les paradis de Nina

Igårkväll var det en sak som gjorde mig glad. Kan ni gissa vad? Om ni tänker på vad jag älskar att köpa...
Eller jag ska inte klångra till det. Utan jag hittade Nina Ricci-parfymen som jag hade hoppats på att mamma skulle komma hem med till mig efter en båttur, men som hon inte gjorde. Den var ju slut (eller hade inte alls funnits) där. Eftersom det är en specialparfym finns den inte heller på Åhlens och kicks. Men ja igår hittade jag den på en hemsida som heter nordicfeel! :D Den verkar väldigt bra, nästan för bra för att vara sann men jag var tvungen att prova beställa den. Så nu hoppas jag att jag äntligen får den snart. Jag blev ju så besviken förrut. Även fast jag blev väldigt glad nu när jag hittade den känns det ju lite i plånboken då jag snart ska handla julklappar. Mina skor måste klackas också eftersom jag har förstört klacken helt. :( Vad jobbiga i-landsproblem man ska ha...x) haha



// Elaine


Matlagning och modellande

Så, nu har jag funderat lite på hur jag ska lägga upp min serie som jag ska rita på svenskan. Den ska sammanfatta en kort liten islänninga saga från medeltiden och det är riktigt svårt. Det är så mycket saker, men ändå inte på något sätt. Det känns som att det kommer ta mycket tid att rita den för det kommer nog bli ca 10 rutor. Men det är bara att jobba men jag överlåter det till morgondagen och fredag. Nu ser jag istället på ett matlagningsprogram på tv. Har börja tyckt att det är spännande fast att jag själv inte gillar eller kan laga mat x) haha.

Sen efter matlagningen ska jag se på det naste avsnittet av Modelljakten. Det är inte lika bra som amerikanska top modell men det är väldigt bra ändå. Synd bara att det var så få avsnitt av själv utmaningarna. Spännande att se vem som vinner nästa vecka i alla fall! :)

Uppdate: Det blev mord i morden  midsommer och modellande imorgon istället x)



// Elaine


Sista November

Oj oj, nu behövs det uppdateras här igen ser jag!

Har kommit hem från en dag i skolan med fotoföreläsning och arkitektur. Eftersom min grupp ligger ganska mycket efter när det gäller fotolektionerna var det bra med en föreläsning då jag fick mer klarhet i allt det där med exponering. Jag kände att jag fattade lite igen. Däremot var det tungt med bara arkitektur sen. Annars har vi haft GK efter lunch men det har blvit ändrat nu. Personligen tycker jag att det är jobbigt för jag vill ha lite variation om dagarna. Dessutom kan det ha att göra med att jag känner mig så dum på arkitekturen. Förstår inte vad jag gör. Men med hjälp av Amanda, Lovisa och min lärare har jag i alla fall kommit en liten bit på mitt franska café idag. Vi får se hur det artar sig sen...x) haha
 


Just det, idag är det ju sista november så imrogon börjar nedräkningen till julafton! :)

// Elaine

En riktig advent

Nu tänkte jag ta tag i berätta om min helg som bestod av ett läger fylld med folk, mat och en bal på det. Det var nämligen så att jag fick följa med Lovisa och hennes kompisar Patricia, Elsa och Hanna till Unservik. Jag hade redan varit där två gånger på konfirmationsläger men den här gången för det för att fira den första advent med svenska kyrkans ungdom.

Vi kom dit på fredagskvällen och då fick vi mat (maten var alltid god och man behövde inte var hungrig kan jag säga) sen blev vi indelade i grupper då vi lekte lite lekar. Sen på lördagen så lekte vi åter igen lite lekar. Vi gick också ut eftersom det var så fint väder. Efter det fick vi lyssna på tre nunnor. Det var intressant men trött blev man av att bara sitta och lyssna. Men å andra sidan var det massa fart före då vi fick lära oss danska vals, bugg och foxtrot så vi behövde nog varva ner. Buggen satt lättast för mig eftersom jag har dansat det förrut. Men det var länge sen fast ändå verkade jag ha något kvar i mig. Lyckades nästan också lära Lovisa fast jag började hela tiden dansa tjejsteg när jag skulle dansa killsteg x) Dansen blev ju dock inte så noga sen på kvällen vid balen ändå.

Men men, sen var det dags att fixa sig inför balan och middagen. Vi var 5 i ett rum så det var lite stressigt men det gick. Innan middagen sen var det kall äppelglögg som fördrink, västerbotten paj med romsås till förrätt, kall pasta och fläskfilé till "varm"rätt (haha) och halloncheeskake till efterrätt. Sen bar det då iväg mot balen där jag vi dansade tillsammans. Vid tolv fiade vi sen in det nya kyrkoåret med en stor skål. Så det var som nyårsafton ungefär

Ni ser, det var en full helg det där! Det var kul att få lära känna lite nya trevliga människor och för än gång skull fira advent på ett lite annorlunda sätt tycker jag :)

Här kommer lite slumpvalda bilder och så småning om kommer det bilder från höjdpunkten av helgen -lördagskvällen

Lovisa och Hanna





Lovisa gillade ett spel ;)



Brunchen i söndags var jättegod! Bacon, äggröra, mackor, lussebullar, choklad och champis bjöds det på!


På morgonen när vi skulle åka hem och de hade snöat :)


// Elaine

Känner mig duktig...!

Så, nu känner jag mig duktigt. För att trots att jag har känt mig snurrig och inte varit på topp idag så har jag nu på eftermiddagen nästan skrivit klart min argumenterande uppsats på engelska. Vi har övat ganska mycket på argumentation på engelskan ett bra tag nu. Det började med att vi fick lära oss fler "linking words", alltså ord som binder ihop meningar. Jag lärde mig mycket där som var behövligt inför en muntlig argumenterande diskussion senare. Sen såg vi filmen "Thank you for smoking" som handlade mycket om att "om man har rätt argument har man aldrig fel". Smart ;) Men ja nu så har det kommit till den skriftliga delen som jag började med för två veckor sen och snart har jag reslutatet klart in för fredag då min deadline är.

Fast att jag tycker att jag har jobbat fasligt mycket nu idag, med tanke på att jag skrivit det där i några timmar, varit i skolan och febrilt försökt få ihop min lampa och skrivit lite om tanker om slaveri på historian så har jag ändå saker kvar som jag har lovat mig själv att göra. Jag har märkt att jag mår bäst när jag får saker gjort, eller det har jag alltid vetat. MEN det får inte bli för mycket dock. Det måste jag komma ihåg! Men hur som helst har jag sen serie som ska sammanfatta en bok att rita och något blogginlägg att skriva. Sen ska jag ha en mysig välförtjänt kväll framför tv:n med Top model! :)



// Elaine

29 november

Hej! Idag är det tisdag och det innebar en förmiddag i skolan och pluggande på eftermiddagen. Jag ska också berätta om helgen som sagt. Jag hann ju inte det när Niclas hälsade på igårkväll. Blev jätteglad över det hur som helst :) <3

Idag har jag håret uppsatt och ett halsband som jag har fått från en tidning. Tycker att det var lite chict sådär ;)


Dagen efter första advent

Hej!

Det är många som viill att jag ska uppdatera och skriva om helgen. Jag ska försöka göra det så fort jag kan. Jag vill göra det noggrant så vill ha någorlunda med tid så det får bli imorgon. Niclas kom hit nu på kvällen och igår med. Igår började den snöa precis efter att han kommit. Det var lite kul eftersom när jag vaknade igårmorse så snöade det. Blev riktigt glad och tänkte, äntligen! :) Men det var ju bara blötsnö och när jag kom hem hade det regnat Men ja sen så kom Niclas hit med snö. Det var ltie komiskt eftersom jag hade sagt att jag inte komma hem om det inte var snö. På skoj då alltså för jag saknade honom, mamma, pappa och Robin så mycket så jag hade inte kunnat låta bli att inte komma hem. För sen på kvällen hade vi det riktigt mysigt med glögg, lussebullar med mandelmassa i som mamma hade bakat och popcorn (inte tillsammans då x) haha). Men jag hade såklart en rolig helg med trevliga tjejer :) Jag lovar att det kommer massa om det sen!

Men nu blir det bilder från i morse. Var på så bra humör när det var snö och sol utanför fönstret! :)
Tänk att snön kom till första advent i år ändå! Inte var det mycket men i alla fall något x)



// Elaine


Hittade bilder




Jag hittade de här bilderna från i juni. Jag var ju och paddlade kanot med klassen någon dag innan vi slutade och vädret var såå bra. Sara hade ju bakat dummlemuffins då också som vi satt och åt på bryggan :)

Visst ser jag cool ut i solbrillorna? ;) haha

// Elaine

Lik Hilary?

Det sod om Hilary Duff i min tidning här om dagen och eftersom jag verkligen beundrar Hilary Duff (ja fast jag är 17 år) så läste jag det såklart. Jag la vissa saker på minnet som vi hade gemensamt. Några saker visste jag nog redan men inte att han var 157 cm lång bara! Jag är ju 3 centimeter längre bara. Så ja det är ju kul att nästan dela längd med henne ;) haha Sen älskar hon skor och kläder som jag. Men det finns ju många tjejer som gör det och fler som nog gillar kläder mer än lilla mig. Tillsist gillar hon också att simma och det kan vi ju säga att jag gör också för jag simmar ju ibland, även om det inte är så ofta. Dock gillar mamma det mer än mig så jämför jag med henne gillar jag nog inte att simma...haha

 

Ännu en gång vill jag ha Hilarys hår. Tycker att det är jättefint med håret uppsatt så där också! :)

// Elaine


Earcuff

Jag var in på Ur&penn här om dagen och fick syns på massa snygga fjärderörhängen. Har sett ett par urcoola i knallrosa på indiska också. Vill ha alla men tror jag måste begrännsa mig någonstans eftersom jag ju nyligen köpt två par (eller det var ju försig gratis för mig). För sen såg jag att de hade sånna där earcuffs också. Ni ser två par sånna örhängen här under som jag skulle vilja ha. Det fanns fler i silver. Men försöker klura ut vilken som är bäst. Den där ringen sätter man i alla fall högst vid örat och plopparna ka sen sitta i två eller ett hål i örat. Av just de här två vill jag ha det guldiga.



// Elaine


Skönhetsmässa

Nu i helgen är det en skönhetsmässa ordnad av ATTITUDE i Kista. Man kunde tävla om en VIP-plats tillsammans med 7 kommpisar hos vissa stora bloggare. Jag hade jättegärna vunnit en sån plats och fått gå och se massa nytt smink,  designern Lars Wallins visning och fått en goddiebag. Det verkar så kul att få sånna speciellt om det är riktigt fina saker i. Jag läste att i vissa skulle det finnas riktigta diamanter! Sen fick jag höra att min kompis Ninni skulle på det där. Så avis jag blev! Men men jag kommer ha en kul helg jag också tror jag :)

 

// Elaine


Årets första lussekatt

Hej!

Igår var en lång dag igen. Eller ja, jag tycker väl att alla dagar är långa nu om man börjar någorlunda tidigt och slutar sent... Har blivit bortskämd på sista tiden så det är inte så långa dagar i veckan längre så när det väl är det känns dagarna väldigt långa istället...x) haha. Förra året hade jag så långa dagar hela tiden men då var det bara att stå ut. Jag var ritktigt suktig som orkade då! 

 Men igår hade jag i alla fall en fotolektion som jag knappt lärde eller gjorde något på. Det är synd för jag vill lära mig fota men eftersom det är lite lurigt med lärare och vikarie står vi mest och trampar på samma ställe. Vi åt i alla fall lussekatter. Egentligen är jag inte så förtjust i saffran med det var gott ändå :) Ibland går det an men jag blir lite sur när det är julpynt och lussekatter överallt men ingen snö. Men ja det är ju ändå första advent på söndag så jag får väl ge mig och så kanske det löser sig med snön ändå....

Men sen igårkväll var jag till Niclas och hämtade min klänning som hans mamma hade sytt upp till mig. Jag ska nämligen på bal i helgen! :) Var jätteglad att hon ville och kunde göra det på så kort tid och det blev riktigt snyggt! :) Jag visar den sen ;) Men så länge kommer det upp lite andra saker här på bloggen.

Lovisa äter sin lussekatt, väääldigt suddig bild dock :(



// Elaine

Snälla snön kom hit!

Var är egentligen snön?! Jag är så rädd för att det ska bli en jul utan snön. Det klarar jag inte av. Förra gången hade det ju varit snö i några veckor vid det här laget och så tycker jag att det ska vara. Nu är det ju snart december och december är en julmånad och på julen är det snö. Vi bor i Sverige och i Sverige är det snö på vintern. Så ska det vara tycker jag! Jag hatar tanken på regn på julen och då menar jag verkligen det. Gillar inte alls när det heller julpyntas och det inte är någon snö ute. Jag tvivlar på att jag kommer julpynta förrens snön har kommit...

Nej nu kanske jag verkar lite för arg..? x) haha. Men jag längar så efter snön! Jag struntar i långa bussturer på morgonen och snöstorm. Det är ju redan mörkt vid 2 på dagarna så det kan allt komma lite snö som lyser upp.

Bild från 1:a advent förra året, snart exakt ett år sen...


// Elaine

4 golden dresses

Bloggaren Victoria Törengren tipsade om fina klänningar från topshop så jag kunde inte låta bli att se vad som fanns där. Men det skulle jag nog inte ha gjort för jag blev helt till mig över hur otroligt fina vissa klänningar var. Särskilt de två översta. Skulle jag på en riktigt pampig nyårsfest är den översta klänningen den jag utan tvekan skulle vilja ha. Men topshop är inte för billigt och den klänningen kostar 160 pund. Jag kan inte pund så bra. Men det lär ju vara över 1000 kr va? Så eftersom jag inte ska på någon nyårsfest på det sättet direkt, jag redan har fina klänningar och inte har pengarna så får jag helt enkelt drömma om dem bara.

Men håll med om att de är underbara! När jag ser så här glamorösa och gludiga klänningar ja då kommer "guld-Elaine" fram igen! XD haha






- Såååå häftiga!!!!!

// Elaine


Dricker te

Försöker förhindra att bli förkyld så nu sitter jag framför tv:n och dricker te med honung och ingefära i. Sen ska jag sova och sen imorgon är det en ny dag.Sen åker jag bort en snabbis i helgen. Men först är inte veckan klar!


Dagens ringar




Jag har inte ringar så ofta men ibland får jag för mig att jag ska ha det. Jag hittade två gammla ringar i smyckeslådan idag. Den med den genomskinliga diamanten vill jag minnas att jag har fått av farmor när hon hittat den i någon låda.  Har jag fel så tror jag att det var min fasters....

Den med den blåa stenen vill jag minnas att jag har köpt på någon semester en sommar. Jag tror det var någon "medeltida-souvenir" ... Men jag minns inte riktigt. Känns som att jag drömt det men ringen är ju ändå ett bevis på att jag varit någonstans...haha Visst känns det lite medeltid över den?

// Elaine

3 h GK

Hej!

Idag har jag haft dubbla lektioner av GK (grafisk kommunikation) idag. Då satt jag också skissade på parfymflaskan i 3 timmar och jag kom faktiskt en bra bit påväg. Jag valde ut mina två favoritformer som jag hade skissat fram och sen utvecklade jag de i några variationer,la dit lite detaljer och "blandade om " lite. Jag hade lite beslutsångest med kompisarna gav mig lite kritik så sen kom jag fram till en modell som jag ska skissa upp i olika perspektiv nästa vecka :)

Sen skrev jag äntligen ut klippdockan - Ariel och arket med alla kläder. Jag har ju visat det här tidigare men nu är det verkligen klart så nu har jag också lagt dit text och bubblor till skillnad från förra gånger. Jag blev riktigt nöjd med det här arbetet i Illustrator som sagt. Hoppas att jag blir det med parfymen också men det känns som att jag är på god väg faktiskt. Om jag får säga det själv?:)



Tänk att jag började med klippdockan i våras (innna sommarlovet i alla fall) och jag blev klar nu! haha

// Elaine
 


High heels

Se vilka häftiga skor som jag hittade på topshops hemsida!



Tänk om man bara kunde gå i sånna där höga klackar...Jag har fått inse att det är nästintill omöjligt. Eller att det i alla fall inte är något som jag kan... x) Tyvärr ;( snyft...

// Elaine


Egengjord, julig kjol

Igår hittade jag en gammal kjol i min sylåda under sängen. Det är såklart ingen köpt kjol utan en kjol som jag tror att mamma och jag slängde ihop för några år sedan. Var inne i en period då jag verkligen ville lägga ner tid på att sy. Dock lyckades jag inte så bra och det blev ett blått, stramt och för litet linne sytt hos mormor (sydd med egengjort mönster), en turkos kjol o och tunika (sydd efter mönster) och sen den här kjolen då. Jag tror inte jag tänkte på att de var julkulor på mönstret, var så glad över att jag hittade ett billigt tyg i guld bara x) haha. Men nu är den liten och genomskinlig så vad ska jag göra av den? Fast den skulle ju passa nu när det är jul snart! ;) haha




Påtal om det där med att sy så vill jag ju faktiskt lära mig det...Men just nu skyller jag på att jag inte har någon tid. Jag vill ta alla uppgifter i skolan nu och sen kanske fokusera på att gå någon sykurs. För ja jag skulle bra gärna vilja kunna sy kläder om några år... Snygga sådana! Fast jag blev väldigt nöjd med den turkosa tunikan som mormor och jag sydde faktiskt. Har visat det på bloggen förr men kanske gör det sen igen :)

// Elaine

Simmat med Lovisa

Idag har jag varit och simmat med Lovisa efter en tidig lektion på morgonen. Vi köpte med oss mackor och efter att vi hade simmat 1000 meter åt vi (en del av) våra mackor. Vi kom på att vi skulle haft mobilerna så att vi hade kunnat tagit ett kort men något sånt blev det inte tyvärr. Det som hade varit kul... Därför har vi alltså inget bevis på att vi varit så duktiga också..haha Men det kändes bra att simma i alla fall. Äntligen sprang inte Lovisa brevid eller framför mig och skrikandes att jag klarade mer xD haha. Fast jag vet att hon bara gör det för att vara snäll ( hm tror jag...) och sen var det inte så kul med hennes knä som hon hade ont i. Men det gick bra och efter badade vi i en varm liten pool och på det blev det till och med bastat en liten stund. 

Sen innan vi började ta oss hem sprang vi in i någon affär vääldigt snabbt i all hast för att hitta ett snyggt guldarmband eller ett par örhängen till Lovisa. Dock hittade vi inget. Sen har jag hunnit med att skriva lite på en argumenterande text på engelska och lite planering inför helgen. Så jag måste säga att jag har varit riktigt hurtig idag faktiskt! ;)

Ja eftersom det inte blev några bilder får det blir en tråkig bild på mig (som jag försökt göra lite roligare med färgen och kontrasterna)




Det här inlägget handlade ju om Lovisa också så det blir en redigerad bild på henne med!


// Elaine

Glitter och paljetter

Förrut älskade jag guld, glitter och paljetter. Det gör väl nu med men då skulle jag ha satt på mig de här klänningarna utan tvekan bara pågrund av hur fint de glittrar. Nu känns det som att jag dock kräver lite mer av modellen. Eller låter jag får "divig" då? Men jag tror jag förknippas med ganska mycket "glamour" ändå? eller?


Dock gillar jag Alesha Dixons matchning och allt här!
... och resten är egentligen ganska fina skulle kanske bara villja ändra dem en anning....

Låter jag lite som en besserwisser nu också kanske? haha





// Elaine

Kattunge

Jag tror jag är mer än hundmänniska än en kattmänniska om jag måste välja. Eftersom att jag då och då saknar Niclas hundar, Zingo och Mellvin lite smått och blir glad när jag få träffa de söta pudlarnna hos Niclas. Men sen finns det vissa katter som bara är så söta. En av dem är Carinas katt Estelle. Hon är så söt och hon var riktigt liten förrut. Hon är fin hon. Sen är Niclas katt Pricken också speciell. Men det är inte ofta som man ser honom faktiskt x) Han lyckas alltid gömma sig. haha Men sen smälter jag också för den här ootroligt söta kattungen i videon under. Åh så liten den är!



Sen har man ju hört om Saras katter som lever loppan hemma hos henne och Amanda har ju en katt också. Lovisas viga Elvis fick jag ju träffa i sommras också :)

// Elaine

Måndag 21 November

Hej!

Hemma efer en måndag med redovisning på schemat. Så nu har vi gjort det Amanda, Sara och jag - redovisat vår presentation om Ludvig den fjortonde. Det gick bra och vi fick också se 3 andra presentationer om lite olika historiska saker/tider. Så nu vet jag att det var Ludvig den fjortonde som byggde slottet Versaille och gjorde peruken modern. Lite intressant är det med Versaille i alla fall eftersom jag skulle vilja åka dit såklart ;)

Nu tänkte jag fortsatta dagen eller rättare sagt kvällen med att äta köttbullar till middag, se på tv och göra en aning lite lite arbete. Jag lovar, det blir bara en aning för jag känner mig ganska trött och lat x)

Jag idag (+ glasögon i skolan)


Lovisa tyckte att Hilary Duffs kläder (inlägget under) är min stil. Är det det kanske? Tänkte faktiskt lite på det själv imorse... Det kanske det är och det är ju fint om jag också ser så stilsäker ut ;) haha Kanske har jag inspirerats av Hilary Duff ibland utan att jag har tänkt på det? xD

// Elaine

Sååå snyggt






Vad Hilary Duff ska se fräsh ut hela tiden. Kläderna, smyckena, sminket,  håret och leendet ser alltid så fint ut. Jag skulle såå gärna vilja ha hennes lockar, utan tvekan! Läste att hon ska få en pojke snart också. Det hade jag faktiskt missat :O

Jag tycker första outfiten är fantastisk. Vill ha kläderna, skorna och håret!

En helt annan sak: Jag förstår inte riktigt hur body buttren i det förra inlägget kunde bli dubbelt så många...x)haha
Det blev väl i alla fall en liten cool rörelse när man skrollar ner fort? haha

// Elaine


Body butter

Idag blev en lat men mysig söndag så jag tror att jag ska klara av en skolvecka till ;) Till middag blev det kyckling med pommes fritt och rosépepparsås. Det var riktigt gott! Sen nu har jag dushat för att sen sova i en ren och nybäddad säng.

Jag älskar body buttret från the body shop. Mango lultar riktigt gott men tvärr är min mango snart slut. Tror jag får önska mig en ny i julklapp med det finns så många andra dofter som jag också vill prova, t. ex hallon.


Stilrent med svart



Tänk vad otroligt snyggt och stilrent svart är ibland! Nog för att det alltid är stilrent men vissa gånger blir jag som oftast bär brunt (brås på mamma, haha ) riktigt sugen på svarta kläder. Eva Longoria ser ju så cool ut på bilden och det påminner mig om att jag ju vill ha en perfekt åtsittande kavaj. Jag vet inte riktigt vad jag menar med perfekt. Men liksom både tight men inte. Dessutom skulle jag gärna vilja ha den där längden och färgen på håret..
Ja jag blev helt klart såld på den här outfiten. Men som posh24 skrev (där jag hämtade bilden) så kunde hon kanske tagit några accesoarer för pricken över i:t.

Eller vad säger ni?

// Elaine

Lugn myskväll

Igårkväll fick jag äntligen varva ner lite. Kändes som jag inte hade fått helg i fredags för jag åkte ju till skolan igår ändå. Men på kvällen kom Niclas hit och lagade tacogratäng med lillebror och mig. Sen kollade Niclas och jag på filmen Just my luck och ett vänneravsnitt.

Idag är det en sån här konstig och grå söndag. Jag ska ladda inför en ny vecka och hoppas på att jag inte blir förkyld under veckan. Det känns nämligen lite så så jag måste kurera mig ordentligt med te och halstabletter. Jag får inte blir sjuk nu! :( Annars ska jag äta tacogratäng till lunch och sen skriva ut Amanda, Saras och mitt arbete för imorgon ska det redovisas!

Så ja det här blir en vanlig och lugn söndag :)

Jag vet inte vlket språk det här är..x) Men bilden söger mycket om filmen. haha update; Ja tyska var det såklart..haha Lovisa rättade mig xD



// Elaine

Skolan en lördag

Jag hade tänkt att berätta om igårkväll och idag i samma inlägg men insåg att det skulle ha blivit så mycket därför blir det två.

Idag var det i alla fall ingen ledig dag för jag hade anmält mig frivilligt till att vara med på öppet hus i skolan. Så jag Lovisa och Sara åkte tid på morgonen för att informera om vår linje. Så vi visade ganska mycket var vi gjorde och berättade om programmet för besökarna. Jag bredde ut mig lite med mina grejor och försökte skissa lite på parfymen. Dock blev det int så mycket gjort med det..x)




// Elaine

Fredagskvällen 18/11

Hej!

Igår var jag och såg en show framförd av fyra tjejer. De sjöng jättebra och allting var fint ordnat. En av tjejerna  gick i Niclas klass så de hade frågat Niclas om han ville vara gästartist. Så min prins var en av tre gästartister. Han sjöng och spelade låten Catch the moon sååå bra!! Gissa om jag var glad att han den duktiga killen på scen var min pojkvän ;) Kan nog garantera att hans mamma var lika stolt, om inte mer, hon är ju ändå hans mamma. Hörde folk runtomrking mig som som började viska när han skulle spela också! ;)

Ja alltid var minst sagt bra och i pausen köpte jag fika av Niclas klass. Dock var resan dit sämre, eller snarare stressig. Min buss kom först inte och så skulle jag träffa Pimpim och Amanda som jag skulle dit med. Det här gjorde att vi kom PRECIS på pricken dit. Men ja jag hann. Jag var dock fortfarande uppvarvad tills pausen då jag fick krama Niclas så jag blev lite lugnare x) haha


Låten som Niclas spelade. Jättefin låt! Dock hade jag inte hört den innan Niclas nämnde den. Kanske beror på att jag är ganska ung..?


// Elaine

Spetsvantar


Nu syns inte de vita spetsvantarna här under så bra framför den vita bakgrunden då... Men jag tänkte i alla fall säga att de skulle vara otroligt sött att ha ett par sånna här. Fast vad skulle man ha dem till? Till våren skulle de nog passa, men nu på vintern? Nu råkar de också vara så att de bara kostar 19 kr på H&Ms hemsida råkar jag se men ja då var de ju såklart slutsålda med tanke på de underbara priset. Men det var nog tur det för jag har ju lovat mig själv att det är sluthandlat för November månad nu. Nästa månad väntar dock julklappshandling! ;)


// Elaine


Andra fjäderörhängena

Hej!

Den här fredagen har varit lätt till skillnad från många andra fredagar den senaste tiden. Vi hade bara två lektioner - svenska och engelska. De båda lektionerna gick fort och det fanns inte jättemycket att göra. Däremot fick Sara och jag stanna kvar en stund och göra klart vår och Amandas presentation om Ludvig den fjortonde som ska redovisas på måndag. Men tillslut blev vi klara och kunde åka hem :)

Idag har jag invigt mina andra nya fjäderörhängen från guldfynd. Det är så lätta att jag skulle kunna kamma håret och glömma att de satt i öronen så att jag skulle kunna slita ur dem x) haha Men de är jättemysiga för att de är just så lätta, dessutom mjuka och såklart fina ;)


Hit the lights!

Selena Gomez släppte en ny låt iförrgår som hon sjöng på MTV EMA för någon söndag sen. Som sagt gillar jag Selena Gomes. Tycker att hennes musik är lika fina och hädtig som hon själv. Därför ska den nya låten och videon"Hit the lights" lätt upp här på bloggen. För att det är det jag har bloggen till - att visa vem jag är och min stil. Jag tycker att låten är jättebra! :)



// Elaine

Versace for H&M

Har jag fattade rätt var det idag som Versace-kollektionen hos H&M släpptes. jag kan ju inte ha missat hysterin kring de då reklamen med den där "cirkus-låten" som jag vill kalla det spelas hela tiden. Är ganska trött på den..x) haha

Jag kunde i alla fall inte låta bli och kolla på kollektionen på hemsidan och jag märkte då att allt redan var slutsålt nu på kvällen! Fast jag förstår inte riktigt hur man vill betala en tusenlapp för en svart kjol men några nitar på direkt. Många av kläderna var coola men kanske en aning överdrivna tycker jag... Dock tyckte jag att väskorna var häftiga och orginella. Jag och Ninni passerade H&Ms skyltfönster här om dagen och konstaterade då att vi hade kanske bara köpt en (den översta ) av de tre klänningarna i fönstret och jag en väska då om vi skulle gjort det överhuvudtaget. Hade jag haft MASSA pengar hade jag också kunnat tänkt mig de här andra sakerna:






Är det onödigt att lägga en två tusenlappar på en av de här klänningarna eller två hundringar för armbandet?

// Elaine


"Porträtt"

Hej!

Till en början har jag några små saker att kommentera om mina senaste inlägg och det är att det såklart ska stå "DET" och inte " SET" om att det ska bli gott att äta polkagrisarna. Sen skulle det ju såklart ha varit en glad gubbe och inte en sur i meningen om att "solen var framme på morgonen, försvann sen men kom tillbaka igen" i tisdags.
Men nu lämnar jag de småsakerna. Jag vet att jag ibland kan vara lite snabb med att skriva inläggen och missar små felstavelser. Men ibland hinner jag knappt blogga så då skriver jag saker lite fort. Speciellt på Ipaden är det svårt. Bloggen kommer inte i första hand, det gör verkligheten. Men jag tycker själv om att upptadera varje dag för jag ser faktiskt bloggen lite som en dagbok och som jag kan skriva av mig lite smått onödiga saker i :)

Men idag i alla fall så har jag diskuterat en film som hette " Thank you for smoking" som vi såg förra veckan i samband med att vi ska skriva en argumenterande text. Dock hade jag lite svårt att förstå det så jag vet inte om vi egentligen ska kalla det "diskutera"...? haha Sen har jag hållit på och somnat på en fotolektion som jag tillbringade framför datorn med instruktioner till photoshop. Tror faktiskt jag aldrig varit så trött en lektion....
Men lektionen förre var jag desto piggare och jag misstänker att min hjärna ansträngde sig tillräckligt där, då jag ritade i mitt konstverk från förra veckan. Vi skulle rita av någon utan att titta på bilden och inte lyfta pennan. Då blev det såklart såna här konstiga "porträtt". Men kul var det att få göra något lite "oseriöst" ibland och idag fyllde jag i linjerna med flytande tusch och vatten. Här under är resultatet! Vilket konstverk va? ;) haha


Modellen är faktiskt Ninni. Tro det eller ej! xD

// Elaine

Simmning, Niclas & polkagrisar

Idag tycker jag att jag har varit duktig för jag simmade 1000 meter efter skolan. Sen var jag på en liten konstutställning om normer med klassen. Före det försökte jag mig på att rita mitt café i enpunktsperspektiv men jag hade svårt att förstå vad jag sysslade med x) haha

Sen fick jag äntligen träffa Niclas igen nu på kvällen. Jag köpte polkagrisar av honom som jag hade bokat. Sen fick jag också en polkagris av honom. Det var jättesnällt :) mmm vad gott set ska bli att äta de där i helgen!


16 November

Igår blev det både som jag hade tänkt mig och inte. Jag fick som sagt min promenad på morgonen och efter det renskrev jag mitt, Amandas och Saras arbete. Sen på kvällen hade jag planerat att träffa Niclas men jag mådde inte riktigt bra så det blev inte så. Det var jättetråkigt för jag har inte träffat honom på 11 dagar förrutom i måndags då vi sågs i några minuter... Men snart får jag förhoppningsvis träffa honom :) Jag saknar Mellvin och Zingo också...x)

Imorse var det lite frost och kallt så nu hoppas jag på att det övergår till snöiga och soliga dagar. Det är ju snart advent liksom.

En gammal bild


Morgonpromenad i solen

Vilket underbart väder det var imorse! Jag lyckades dra med mig själv på en promenad för det kunde jag ju inte låta bli när det var så soligt. Så nu har jag promenerat en liten bit två dagar den här veckan :) 






Men sen hände något med vädret och den där härliga solen försvann ett tag men sen kom det tillbaka igen...:(

Nu börjar jag längta till snö i alla fall. Eller ja huvudsaken det är snö till jul för annars blir jag rktigt riktigt sur. Minns en gång när det regnade på julafton..det var hemskt.
 

// Elaine

Glee



Jag råkade ramla över den här scenen från tv-serien Glee av en slump. Jag brukar inte titta på Glee fast att Lovisa har påmint mig och försökt fått mig att se det några gånger. Men jag såg faktiskt de första avsnitten förrut så jag vet vad det handlar om men något fick mig inte att fastna så jag är inte så insatt. Däremot är ju musiken bra och jag gillar hur de gör om låtarna. Tycker att låten över var speciellt bra. Den är väldigt kaxig. Sen blir musiken, rösterna, dansen och stämningen riktigt häftigt ihop!

// Elaine

Måndag 14/11

Hej!

Vet ni hur jag började dagen? Med en promenad helt för mig själv i en halvtimme! Jag fick dra ut mig själv men jag kände mig nöjd när jag hade gått ;) Sen arbetade min hjärna på högvarv under historielektionen. Amanda, Sara och jag försökte få ihop en sammanfattning om Ludvig den fjortonde till vår presentation och vi lyckades. Men ja våra hjärnor fick arbeta mycket så vi var ganska trötta sen x)

Sen nu på kvällen var jag på öppet hus på Niclas skola. Dock var han väldigt upptagen med att spela. Men jag såg på en liten föreställing/ teater och de var duktiga tycker jag. Speciellt min pojkvän ;)


Mitt rum

Det här inlägget är kanske mest riktat till Lovisa som en förr bad om att få se mitt rum. De flesta som läser min blogg har nog sett det eftersom de varit hos mig några gånger. Lovisa har också varit här men tror inte hon la så mycket på minnet hur det såg ut...

I alla fall så ser mitt rum ut såhär när det är nystädatat (tog bilderna en dag när jag hade städat såklart. haha) Det är mycket grejor på en liten yta men jag trivs ändå att ha det så här trångt faktiskt ;) Jag kan även dra ut min säng så det blir en dubbelsäng men med alla kuddar fungerar den som en soffa om man är fler som ska titta på min lilla tv! ;) Sen har jag datorn gömd i hörnet så det är där jag skapar alla inlägg här på bloggen.

När der gäller inrednignen så gjorde jag (eller pappa rättare sagt) om det på våren förra året. Före var väggarna lila och jag hade en vångingssäng. Men sen valde jag vita tapeter med blommor som jag älskar. Sängen var perfekt till mig och garderoben är i samma serie som den. Den målade vita väggen är min fondvägg och längs den har jag mina assecoarer. Tillsist tänkte jag säga att jag också har ett par limegröna som jag byter till ibland. Gillar limegrönt och lila!

Ni ser väl också mina fina Paris-saker? ;) haha




// Elaine

Smörgås tårta hos mormor och morfar

Idag har jag varit till mormor och morfar eftersom morfar ju är mammas pappa och det är fars dag idag. Vi åt en otrooligt god smörgåstårta från coop. Kunde nästan inte sluta äta den. Men sen blev det ju fika på det.
Jag fick också träffa min morbrors kompis Malin som jag inte sett sen i juni i år. Det var kul :)


Mina kläder:



Jag tog ett par vida byxor som jag hade fått på mig idag. Hade aldrig adnvänt dem förrut pågrund av att jag måste vika upp dem för de är för långa för korta mig. Sen hade jag en svart topp. Det matchade jag med mina nya fjäderörhängen och sen ett armband - båda från guldfynd.

// Elaine


Toffifee

Mamma var ute och åkte båt här om dagen och igår kom hon hem med toffifee till mig. Dock blev jag lite ledsen över att de inte hade den där Nina Ricci-parfymen som jag hade hoppats på. Jag hade ju två chanser i sommras att köpa den på. Men ja då gjorde jag inte det och nu får jag den aldrig eftersom den finns inte att beställa på nätet eller köpa på kicks eller Åhlens. Det var ju en slags limited esition. Så ja jag kände mig lite besviken när hon kom hem utan en parfym. Men det var ju inte hennes fel utan mitt... Men ja, toffiee var inte fel i alla fall! :)

3 lager är det! Dock är ett lager snart slut...haha

Fars dag

Idag är det ju fars dag och då tyckte jag och lillebror att världens bästa pappa skulle få något av oss. Så idag fick han de här mintkolorna i en fin förpackning av oss! :)



// Elaine

Galen i Tempel run

Idag hade jag tänkt att jag skulle få mycket gjort. Jag skulle rensa garderoben, städa lite mer och gå ut för att få lite motion. Men har jag gjort det? Nej vädret var så tråkigt så någon motion blev det tyvärr inte... Däremot har jag faktiskt städat upp i min garderob. Upptäckte än en gång hur mycket kläder jag egentligen har x) haha

Nu ikväll tänkte jag bara ta det lungt som igår. Tror jag ska se på film. Jag har såklart spelat "Tempel run" idag och dem här gången slog jag rekord. Fick hela 956 poäng. Det ni ;) haha Jag råder alöa att inte börja spela tempel run för man blir fast. Nu har jag till och med fått uåå suget för att spela tv-spel igen också x) Jag hatar sånna där spel som man ska springa runt och skjuta folk på (det är ungefär samma sak som jag känner för skräckfilmer). Men äventyrsspel däremot, det är kul! :)

såhär ser det ut (fast det är på engelska då)
 

// Elaine

Selena vs Lady Gaga

I söndags ( jag är kanske lite sent ute med att skriva detta..?) så var det EMA- en gala på MTV då de belönar årets artister. Jag såg en del av det i alla fall och tyckte att det var sådär. Faktiskt så blir jag ltie trött på att Lady Gaga och Justin Bieber ska vinna alla priser x) Jag har inget emot någon av dem faktiskt. Men lite variation vore kul. Sen är jag lite trött på Lady Gagas kläder. Hon ska alltid ha några konstiga kläder och tycker väl att det är hon. Det är ju kul i sig men jag tycker det känns som hon anstränger sig för mycket när hon tar på sig en klänning som ser ut som en parabol och sen en svart hatt på det som går ner för ansiktet. Fansen kunde ju inte se hennes ansikte...

Däremot gillade jag Selema Gomez framförande och kläder. Jag gillar henne och hennes musik. Hon verkar så jordnära :)








Men ja Lady Gagas kläder... Är det här verkligen snyggt?


jag gillar det inte. Visst det är ju Lady Gaga men någon måtte får det vara (om jag får ha en liten sur ton..)

// Elaine

Efterlängtat paket

Igår fick jag ett paket som jag hade beställt. Hade riktigt höga förväntningar innan jag öppnade det. I var det två klänningar i två stolekar och färger. Jag provade dem igår och hade väldigt svårt att bestämma vilken som var bäst. Men nu har jag fått råd som stödjer mina första tankar (de jag hade från första början innan jag blev förvirrad över hur fina båda var). Så nu tror jag att jag vet.

Jag tänker visa bättre bilder sen men nu först vill jag vara lite hemlighetsfull ;)




// Elaine


11-11-11

Ja idag är det det historiska datumet 11-11-11. Det har jag inte missat! ;)

Har har det stått stilla hela dagen, inte så kul... Men jag har haft ganska fullt upp i skolan. Dock skrattade vi och spelade på hålan istället för att jobba. Vilket var pågrund av mig. Jag kunde inte sluta spela spelet Tempel run. Jag är helt såld på det och kan nästan sitta i timmar och spela! Fast det är ganska ovanligt att jag inte utnyttjar tiden i skolan om jag behöver det. Men idag blev ett undantag och efter 3 lektioner så behövdes det. Dock diskuterade vi faktiskt Sara, Amanda och jag vårt arbete sammtidigt som vi spelade. Så lite skickliga var vi ändå ;) 

Nu är det i alla fall helg igen. Fiok pappas goda hemagjorda pizza till middag och resten av kvällen ska jag spendera framför tv:n, spelandes vid Ipaden (ja, jag är som sagt en nörd ibland) eller också här vid datorn.


Idag hade jag min nya t-shirt. Den matchade ottroligt bra med mitt läpplans. Det är typ exakt samma färger. Dock var det ju lite svårt att gå hålla i det hela dagen...haha



// Elaine


Rita-inte-titta-dag

Hej!

Idag har jag som jag redan skrivit haft foto, engelska, bild och franska. På bildlektionen fick vi göra några ritövningar och då öva på att koppla på den hägra sidan av hjärnan, den som står för de kreativa. Först skulle vi bara rita ett ansikte i profil och sen ett från motsatt håll. Från den ena sidan skulle det var ganska lätt och svårare på den andra. Där skulle man behöva koncentrera sig mer men för mig var det svårt på båda sidor... Efter det skulle vi i alla fall rita av varandra utan att titta på bilden och bara på personen. Vi 5 körde att alla ritade av alla. Snacka om att vi skrattade åt att sitta och stirra på varandra. Sen såg ju teckningarna minst sagt annorlunda ut... haha

Men det var kul och nu ska vi fylla i det där med flytande tusch och sen får vi se hur konstverken blir :)

Jag hade mina nya örhängen idag



// Elaine


Två foton

Än så länge har jag klarat av 6 och en halv timme i skolan. Nu är det fotolektion och jag ska snart lyssna på en ett program om hur man använder photoshop men före det gör klart några småsaker. Har länge tänkt visa de här bilderna som jag tog på en fotolektion för några veckor sen. Uppgiften var att lära sig om bländaren, dvs hur man får ett skärpedjup i bilden så att bakgrunden blir suddig (eller tvärtom). Eftersom jag inte kunde få någon bild med tydlig bakgrund och då kunde jag dock inte använda de här bilderna i min uppgift. Men jag tycker att de blev lite häftiga så därför lägger jag upp dem här. Dock blev ljuset dåligare när jag laddade upp dem. Före var speciellt den övre bilden mer intensiv och eldig i färgen.



Sara är handmodellen, ringen är min och sen är jag då fotogrgen! ;)

// Elaine

3 nya örhängen

Igår åkte Lovisa, Ninni, Amanda och jag upp på stan efter skolan. Vi fick dock dela på oss direkt pågrund av att våra ärenden låg åt olika håll. I alla fall var mitt ärende att köpa ett par fjärderörhängen som jag sett och förhoppningsvis några till på guldfynd. Jag hade fortfarande pengar kvar från ett presentkort som jag fick i maj 2009! Så jag köpte de där svarta fjäderörhängena + ett par till med fjädrar och ett par andra superhärliga i "guld". Känner mig riktigt nöjd. Har ju funderat på fjäderörhängen ett tag och bra när man kan få dem gratis (som i present). Dessutom var det "ta 3 betala för 2 " och sen hade jag 40 kr i rabatt på det. Så de tre örhängena under kostade mig bara ca 150 kr. Fast kostade och kostade, det var ju en present från farmor plus andra fina, då äkta saker, som jag också köpt för hennes presentkort :) 





// Elaine

Lika skjortor

Idag hade både jag och Ninni fått en känsla av att vi skulle ta en turkos-rutig skjorta från MQ på oss. Vilket sammanträffande att vi tänkte så samma morgon!! Vi tyckte det var kul men bråkade lite om vem som hade rätt att ha den på sig x) haha



// Elaine

Une fille

Emma länkade den här videon till mig för hon vet att jag gillar franska och jag måste säga att flickan är otroligt söt! Eller hur?!


Perspektiv, perspektiv och piggelin

Hej! Det känns inte bra att jag är ganska dålig på att uppdatera bloggen just nu...Skulle vilja ha massa idéer och tid till att göra saker som jag kunde visa upp. Idéerna finns där någonstans med en stor del går åt i skolan. Vi har tänkt på det, att vi inte orkar göra så mycket hemma för att vi "gör och tänker" så mycket i skolan. Men såklart älskar jag att göra kreativa saker för det! :)

Idag blev det dock lite mycket för vi fick ha arkitektur hela dagen (ca 3, 5 h typ). Egentligen skulle vi ha haft grafisk kommunikation halv tiden men så blev det inte. Det hade dock varit bra för jag blev så snurrig i huvudet av allt övande på att rita perspektiv. Vi ska ju rita upp vårt café. Men jag fick i alla fall ett gott skratt under lektionen av att Lovisa började säga "enRUMsperpektiv" istället för "enPUNKTsperspektiv som var det vi pysslade med. haha Dessutom blev man bjuden på Piggelin av Malini klassen så dagen gick ändå :)


Piggelin!

// Elaine

Beslutsångest

299 kr Bikbok
 
Usch idag blev det jobbigt på stan (i-landsproblem) då Ninni och jag åkte upp till Bikbok. Rycktet att det var 50 % på allt till ordinarie pris gick nämligen. Jag som såg mycket fina saker där i helgen fick då för mig att passa på och kolla efter den jättefina svarta toppen med goldmönster (inte bilden över), men den fanns inte. Blusen över såg jag dock här om dagen och tyckte om så jag provade den. Problemet var bara att det var fintvätt i tvättpåse som gällde och det kändes kanske inte så lovande när den var vit.. (Den fanns även i svart). Men sen så löste det sig ännu mer när den satt lite tight på mig. Dock syns inte det bra på bilden och den var söt och fin (Spetsen var i guld).
 
Så gick gick ifrån trånga och köiga Bikbok utan att köpa något. Vilket var starkt av mig men shoppaholic som jag är kändes det som att jag hade missat något fin chans då rabatten bara gällde idag, sammtidigt som jag ändå var glad att jag hade sparat 150 kr (hälften av 200 kr). Det är lätt att låta sig luras och impulsköpa saker. Men de hade massa andra fina kläder och Jeffrey Campbell-lookalikes. Jag som alltid velat ha ett par sådana. Men hade jag köpt ett par ,för 300 kr, hade jag ändå fått skämmas när jag kom hem. haha
 
Men ja den var fin den där toppen!
 
// Elaine 

Bland lertomtar och smurfar

Hej!

Jag har inte gjort mycket idag men ändå har jag inte hunnit med att blogga något. Dels är det inte heller så kul att blogga i skolan då det är jobbigt att ladda upp bilder. Men igårkväll var jag i alla fall och klippte mig efter skolan så då var jag lite upptagen. Sen idag har jag inte gjort mycket alls egentligen ändå har jag varit länge i skolan. Jag fortsatte tänka ut hur jag ska bygga min lampa och byggde lite på den. Vi har haft ett upphåll från den lektionen ett tag nu så det känns lite som att börja om från början x) Men men jag fick lite fart idag i alla fall :) Annars har jag svarat på en enkät, ätit lunch och börjat fundera på ett arbete och spelat spel. Det känns inte så bra att man åker till skolan för att spela spel men har man håla och knappt något jobb så ...haha

I söndagskväll var jag till Lovisas hemort och skapade lite julsaker tillsammans med roliga personer i kyrkan. Jag gjorde en tomte i en jättmysig lera som skulle bli jättelätt när den torkade. Sen fick en kvarbliven ljusblå bit bli ett nyckelring som jag tror skulle fungera som halssmycke. Här under är Lovisas och mina verk. Lovisas är alltså smurfen, den stora tomten och de andra småsakerna.



Det på den sista bilden är mitt

Vad tycker ni om våra små tomtar?

// Elaine

Skola igen

Ja höstlovet är slut, det är måndag och därmed har skolan börjat igen. Bara ca en och en halv månad kvar till jullovet x) haha

Idag har jag i all fall mina nya skor för första gången :)


Söta barn



Hittade den här videon ¨på en blogg. Tycker ungarna är så söta. Speciellt de två i slutet av videon som säger "you sneaky mom!! " till sin mamma x) För härliga! Men se så besvikna de blir på sina föräldrar. haha

// Elaine

Mysig ny tröja



Här är tröjan som jag köpte i lördags. Jag lovar att kvalitén är supermysig! Den kommer vara så skönt att krypa in i den där en kalla vinter dag. Om det nu blir någon kall vinter, som jag nu hoppas på. Vill minnas att den första snön kom vid det här laget förra året... Den är i alla fall köpt på Wero Moda för 299 kr och nu har jag lovat mig själv att inte handla några mer tröjor i år. Det ska jag väl klara av att hålla?

Bilden blev inte så bra men sen när jag använder den blir det nog en bättre bild. Det är som en "rem" och en knapp vi kragen som knappt syns på bilden. Sen får den lite mer liv när man har den på sig.

// Elaine

All helgona

Idag är en sån här slappdag då jag näst in till inte gör ett dugg. Fast jag gjorde i alla fall en god frukost som bestod av varma mackor. Efter det har jag spelat sims. När jag var 10 var jag helt galen i det. Jag satt hos en kompis  och spelade det med henne, hela dagen lång. Tiden gick så fort. Nu när jag har det själv och jag blivit äldre blir det inte att jag spelar så mycket. Men ibland är det riktigt roligt för jag älskar att bygga hus och inreda. Åh det är så kul!

Igår satt jag däremot inte lika mycket. Jag sprang ju i affärer med Ellinor. Visst vi satt oss ner och pratade ett tag men jag rörde mig lite. Sen på kvällen kom Niclas hit till middag och åt pizza. Efter det gick vi en promenad till kyrkågården och tände ett ljus för min farfar och hans farfar vid minneslunden. Det var otroligt fint med alla ljusen som var tända i mörkret. Det är så all helgona ska vara för mig. Jag tänker i alla fall på farfar då.
Sen efter det blev det film med min fina pojkvän. Det var så svårt att låta honom åka hem sen...




// Elaine

En bra lördag!

Hej!  Ja då ver det sista dagen på höstlovet då...

Igår blev det en tjejdag på dagen tillsammans med Ellinor. Vi gick i affärer. Jag tyckte som blivit lite för förtjust på mysiga tröjor tyckte att det fanns hur mycket som helst i affärerna nu när jag redan har handlat. Fast Ellinor som letade efter en pyjamas tyckte inte att det fanns ett dugg. Jag höll mig i alla fall till en sak av allt fint som jag sett den senaste veckan. Köpte en jättemysig tröja som jag nästan köpte i onsdags. Tänkte att jag skulle prova den igen. Men nu efter det ska jag verkligen inte köpa mer tröjor. Nu har jag så det räcker! Dock blev jag såklart kär i ett par supercoola fjäderörhängen sen. Men fjädrarna var knallrosa, kanske blir ltie svårt att matcha...

Mitt i shoppandet satt vi oss och lunchade/fikade. Jag åt en macka med brieost och salami. Sen kunde jag inte låta bli att köpa ett vaniljhjärta som jag varit sugen på ett bra tag nu. Mmm så gott det var! ;)

Sen såg vi också en skymt av Maguns Uggla! haha


Min fina vän!



// Elaine

2 bilder från Halloween

Idag är det ju all helgona, en dag till minne av de som inte lever längre. För mig får den här dagen mig att tänka på min farfar. Jag saknar honom otroligt mycket.

Men en helt annan sak:

Niclas var väldigt bra utklädd på haloweenkvällen! Han skrämde mig lite faktiskt x) haha
Här är två bild på oss i alla fall :)




// Elaine

3 looks

Jag som inte ska handla så mycket fick väldigt mycket inspiration sen i onsdags då jag shoppade med mamma. Jag såg några fina tröjor och jättehäftiga pumps. Jag kom på att vissa av dem kunde matchas tillsammans men de gick tyvärrt inte att hitta allt på nätet så vissa saker fick ersättas. Sen är den blåa tröjan mer blå i verkligheten. Tror jag blev kär i den färgen nu istället för den gröna x) De fanns ett par jättesnyggga svart pums med kilklack på en skoaffärer som jag gärna hade velat visa...Men men..Fjäderörhängen har jag också fått en idé om att jag ska ha nu x)

Jag tycker att det här skulle vara snyggt att ha i alla fall:






jag fattar mig inte riktigt på hur man gör kollage på en sida som Lovisat visat mig. Eller jo jag fattar med jag har itne tålamod just nu så det fick bli enkla "kollage" gjorda i paint.

// Elaine


Nytt favoritgodis!

Idag på eftermiddagen har jag mest bara varit. De är ju lov så jag är ju faktiskt ledig. Ändå är det redan sista kvällen av det riktigta lovet. För imrgon är det ju helg, och helg får man ju alltid. Men ändå har den här fredagen känts som´en söndag av någon anledning. I alla fall gick jag en promenad med mamma och Robin och sen handlat en snabbis. Köpte lite godis. Jag har hittat mitt nya favoritgodis. De är ett ansikte, halva hallon och andra laktirs. På det är det massa salt. Mm det är så gott med blandningen av sött och salt! Sen är det andra en hallonlatrisskalle fast i skumform.

Nu ikväll blir det idol tror jag och kanske någon film! :)




// Elaine


Minigitarrer

Hej!

Igår var jag till Niclas :) Ja han var ju lite tvungen att träffa mig när det var vår årsdag ;) I alla fall så hade jag med mig en present. För att jag råkade spinga på några urläckra gitarrer i onsdags med mamma. Inte några riktiga då utan nyckelringar, för riktiga har jag itne råd med. haha. Men de såg verkligen ut som riktiga fast de var handgjorda! Jag var bara tvungen att köpa två till honom eftersom det stod som skrivet "Niclas" på dem! Men jag hade väldigt svårt att välja för det fanns massa sorter och eftersom jag inte kunde välja en blev det två. En akustisk ( som jag förknippar mest med honom) men också en elgitarr. Han ska köpa en sån och i skolan spelar han sån. De är riktigt snygga. Jag ville minnas att han hade pratat om en av det här märket så det fick bli den av alla. Jag var verkligen överlycklig att jag hittade dessa. De är jättefina ju! :)

Dessutom hade han lärt sig en fransk låt på gitarr som jag gillar. Den sjöng han för mig. Uttalet var jättebra! :)Plus en annan låt som ingen tidigare hört. Han och bandet "Winner winner chicken dinner" ska spela den ikväll. Men det missar jag tyvärr :(







Jag menar alltså inte att han fyllde 1 år ...x)

Sen fick jag en ram med ett kort på honom i. Har bett om att få det kortet så det var snällt :) Det var ju bara det att jag hade tänkt att jag skulle överaska honom och han skulle få en present för att han orkar stå ut med mig ibland x) Jag har fått massa saker så jag tyckte att det var hans tur men jag blev såklart jätteglad för kortet :)

// Elaine

1 år! <3 <3

Hej!

Jag är på bra humör idag för det är Niclas och min årsdag. Tänk att vi har varit tillsammans i ett år nu!  Jag hinner inte med själv för tiden går så fort. Men det är riktigt kul och idag ska jag få träffa honom :) Jag skulle behöva en promenad också...Men nu på morgonen har jag tagit det lungt. Har precis lyssnat på en genomgång på youtube om "wordstress" på engelska. Jag han inte med det förra veckan riktigt och jag får mest lugn och ro hemma av att lyssna på det. Men det känns lite knepigt på något sätt ändå fast allt blev klarare nu..

Men hur som helst är jag som sagt glad idag. Jag sitter här och lyssnar på glad musik och känner mig som sagt glad. Jag är så himla glad att jag har Niclas. Tänk om jag hade vetat för ett år sedan att vi skulle fira vår årsdag den 3 November 2011! :)

Här är bilden från farmors kamera som är tagen på Robins konfiramationsdag. Jag struntar i hur jag tycker att jag ser ut nu för tycker Niclas ser så stilig ut på den ;)



// Elaine


I´m a clown!

I måndags, på halloweenkvällen klädde jag ut mig till clown. Tyckte att min dräkt (byxdress) från H&M (som Lovisa egentligen skulle ha haft) passade perfekt. Kallade den ju tidigare " Clowndräkt" på skoj när jag hade skickat efter den. Den ä ju riktigt cool i sig och tycker faktiskt att om den är snygg att ha när man inte är clown. Hade den faktiskt i sommras. Men den var verkligen skapad för det här Så jag tog på mig den, köpte ett par röda strumpbyxor och en clown näsa. Näsan kostade bara 10 kr. Sen i måndags sminkade jag mig (var lite stressad) efter en bild från google som blev min inspiration. Därav ritade jag strecken över och under ögonen.

Jag kände mig som en clown i det där. Jag pratade också nasalt med den där näsan x) haha





Jag snabbmålade naglarna i matchande färg som byxdressen. Vag bra att jag hade just de färgerna!


En bild utan clownnäsan

Vad tycker ni om min utklädnad då?

// Elaine

Eric Saades nya!

Jag har väntat på att Eric Saade ska släppa sin nya singel i minst en vecka nu och nu är det den 2:a november och singeln är släppt! :) Gillar pulsen och rythmen i hans låtar. De är dessutom fina. Jag älskar att lyssna på dem på vägen hem ibland.



Den här låten, som han sjunger med sångerskan Dev har både kaxighet och något fint i sig. Jag gillar den. Även om jag nog inte tycker att det är den bästa låten. Men lyssna på den om och om igen ett tag, det tänker jag definitivt göra! ;)

Det är bara jag som är ett litet "Eric Saade-fan" va? haha

// Elaine


Shoppingäventyr med mamma

Detta har varit en riktig shoppingdag med mamma!

Mamma och jag åkte till Gävle och har varit där hela dagen och sprungit runt i affären, lunchat på en resturnang vid namnet "brända bocken" (tror jag det var) och fikat. Till lunch blev det pasta med fläskfilé, sås och oliver. Sen till fika innan det var dags att åka hem blev det en morotskaka och fanta. Gott var det alltihop! Jag fyndade dessutom lite kläder. Har ju letat efter en grön tröja och hittat några men de har inte klarat kraven så jag la den idéen på hyllan nu. Hittade en annan fin varm tröja som jag köpte. Hade gärna velat köpa en till men då hade jag typ stängt plånboken för dagen. Dock skulle den vara riktigt mysig till vintern så kanske köper den sen... Men inte nog med det så kom jag hem med yttligare två överdelar. Här under har ni dem!


Den sitckade tröjan, köpt på H&M för 250 kr


Jättefin tröja från Kappahl. Den kostade 150 kr men 99 kr och man hade medlemskort.


Fick den här för 50 kr, halv priset på Gina Tricot

Ja jag känner mig riktigt nöjd med mina köp fast det finns egentligen mer som jag vill ha x) Men dagen har varit ett mysigt äventyr med mamma. Dock har har den gett mig (elelr snarare äskor och påsar har gett mig) riktigt ot i axlarna. Sen är jag helt slut nu.

// Elaine


Crazy me

Sedan jag fick Ipaden har jag haft ganska kul ibland. Eller ja det har gått i perioder. Ibörjan var man ju helt till sig över allt man kunde göra med den. Jag spelade wordfeud och kunde knappt sluta ett tag och sen var det annat spel med en hoppande fågel. Dock har det glömts bort nu x) I alla fall så ritade jag på bilder som redan var knäppa i några dagar. Jag hade tagit bilder med olika funktioner i photobooth som jag gjorde ännu knäppare i ett ritprogram. Ni fattar vad jag menar genom att kolla på de här bilderna. De är jag på dem.Ser man det? xD


Skulle man kanske vara rödhårig? haha


Eller blond igen? x)

// Elaine

1:a November

Den här dagen gick fort! Hinner inte med fast att jag är ledig x) Tur att jag har hunnit med lite idag i alla fall. Lovade mig själv att jag skulle skriva en fransk text. Det kändes riktigt motigt men jag lyckades göra det och nöjd känner jag mig med den :) Sen satt jag mig och tecknade lite. Har länge tänkt att jag ska göra det igen. Men som sagt måste jag bara komma in i det så går det bra sen. Nu gick det bra och vad jag håller på med visar jag såklart sen :) Lovar att det blir innan veckan är slut!
Älskar den här bilden över Paris!!!

Nu ikväll blir det antingen fortsättning på tecknandet eller film. Sen är det Top model. Tisdagar är helt klart bästa "tv-dagen"! :)

// Elaine


Halloweenkväll

Hej!

Nu har jag vaknat till liv efter en fullproppad gårdag och kväll. Eller ja egentligen vaknade jag för 2 timmar sen men det var lite problem med att öppna ett ny inlägg.. Men igår var jag i alla fall hurtig och gick upp halv 7. När jag hade sovmorgon! Men det var uppfriskande för mamma och jag åkte och simmade. Det var tungt men jag klarade 1000 meter och efter det var jag nöjd med mig själv. För sen hälsade jag också på mormor och morfar en snabb stund och efter det bar det iväg hem för att sminka mig. Skulle nämligen klä ut mig till clown och sen åka till Isabelle för en Haloween kväll.

Halowenkvällen var riktigt trevligt och kul. Förrutom att jag då inte klarade av att gå ut i mörkret och bli skrämd efter att ha sett (typ, kollade bort mycket såklart) en hemsk skräckfilm. Så där blev jag "fega Elaine". Men det är den jag är. Vet att jag inte kan sova om jag ser en skräckfilm. Men maten, sällskapet (vårt gamla goda gäng) var bra. Fast vi bråkar om vilka som får bäst utbildning.haha. Jag behöver inte dock snacka så mycket för jag vet att jag har det bra ändå som får designa parfymplaskor ;)

Vi fick roliga utmaningar av Isabelle som vi skulle göra under kvällen också. Jag t.ex skulle be om lov om att få gå på toa då och då, säga "hallelulja" när jag åt av maten, uppträda väldigt manligt och säga "higv-five på det" till konstiga saker. Jag gick faktiskt på när markus skulle låtsas som att han tyckte att marken gungade! :O haha


Middag


Goda cupcakes till efterrätt + grön glass och chokladbollar doppade i vit choklad. Det var Isabelle och Linnea som hade gjort det.


Jag som clown! haha
Fick låna Niclas hatt sen också! ;)

// Elaine

RSS 2.0