Sista Oktober 2018

 
 
Det har varit två lugna dagar i skolan med Camilla. Vi har börjat ett litet projekt om tillverkningsmetoder därför hamnade vi i maskinhallen hos en maskiningenjör i måndags. Igår bata regnade det så då var vi båda nedstämda pågrund av vädret.
 
Allt lugn kom som en chock efter förra veckan presentation. Precis som vintertiden och mörkret. Från och med imorgon, 1:a November, börjar jag med D-vitamin. Jag skulle antagligen ha börjat för längesen men nu med vintertiden är det dags.
 
// Elaine

Oktober 2018

 
 
Det är verkligen tråkigt att Oktober är över. Var tog den fina hösten vägen? Samtidigt så var September och Oktober tunga i skolan. Så jag hoppas att Novemer blir lite ljusare på skolfronten. Så mest har jag fokuserat på skolan den här månaden men jag har också fått pausa med lite annat:
 
I Oktober har jag:
  • Tonat håret med snälla Josefin.
  • Tagit massa höstpromenader med Camilla.
  • Storstädat lägenheten (men har lite rensningoch pyntning kvar).
  • Haft en helg på stan med promenader och fika med mamma.
  • Ätit på Pinchos med familjen och haft picknick ute i parken.
  • Haft besök av Niclas mitt i veckan med goda middagar.
  • Presenterat ett stort projekt.
  • Firat Halloween med att klä ut mig med Camilla.
  • Firat Robins födelsedag.
  • Hälsat på Niclas föräldrar och hundarna igen.
// Elaine
 

Outfit 29/10-18 Gult, Grönt & Röda läppar

 
 
 
Tröja & Kjol - Gina Tricot 50 kr/75 kr (ord.299 kr/st)
Diadem - Dollarstore 30 kr
Boots - Ellos 
 
Här är gårdagens och dagens outfit. Det här hårbandet är min nya grej. Gul och grönt tillsammans är fortfarande årets färgkombination för min del.
 
// Elaine

28/10-18 Höstpromenad med hundarna

 
I söndags eftermiddag hälsade jag på Niclas föräkdrar och djuren. Det var ett bra tag sedan sist. Medans Niclas bytte däck på bilen tog jag och hans mamma en skogspromenad med hundarna. Vi hittade till och med på kantareller som vi åt sen. Det blev också en kopp te innan jag tog mig hemåt.
 
// Elaine

Grattis lillebror! 🎈

 
Idag är det ingen vanlig måndag. För idag är det Robins 22:a födelsedag! Grattis lillebror! 🎈🎉
 
// Elaine

27/9-18 Firat lillebror

 
 
 
Imorgon (29/10) fyller Robin/lillebror 22 år! Det firade vi i helgen med smörgåstårta och blåbärspaj med farmor på dagen igår. Sen på kvällen kom Niclas över på middag och kaffe (och blåbärspaj). Supergott! 
 
// Elaine

Outfit 27/10-18 Svart, Guld & Röda läppar

 
T-shirt - H&M 50 kr (ord. 99 kr)
Byxor - Vero Moda 160 kr (ord. 299 kr)
Örhängen - Gina Tricot - 26 kr (ord, 79 kr)
Boots - Din Sko 399 kr (ord. 499 kr)
 
Helgens outfit.
 
// Elaine

Halloween 2018 - Humlan & Nunnan

 
 
I fredagskväll spökade jag och Camilla ut hos (hon går verkligen all in till skillnad från mig varje år) för att gå på halloweenfest med skolan. Dock det blev inte mycket av fest. Men förra året däremot - då var det fest!
 
Jag gick istället bakom henne och skrattade åt alla som blev så rädda för henne. Tänk er en riktigt läskig en och sen en idiot bakom som inte kan hålla sig för skratt - som dessutom typ ser ut som en humla/ett bi. Haha 
 
// Elaine

Outfit 25/10.18 Klassiskt i svart och beiget

 
Skjorta - Lindex / Kjol - Jaqueline de Yong /Örhängen - Dollarstore
 
Här är min presentationsoutfit från igår. Klassiskt och enkelt.
 
// Elaine
 

22-25/10-18 Presentation av höstens projekt

 
 
Efter fyra långa dagar i skolan känner jag mig äntligen lite fri - men så otroligt trött! Idag har vi nämligen haft presentation av ett stort projekt och läget har varit så spänt sen vi fick uppfiften för 8 veckor sedan. Det har varit intensivt redan från början (jag måde ju ganska dåligt då) och den här veckan inte minst. Igår var jag i skolan från halv 9 till halv 2 på natten och(och 12 timmar i tisdags) därför fick jag bara fyra timmars sömn inatt - vilket aldrig händer - jag fungerar inte då. Så nu behöver jag sova och återhämta mig. Jag trodde jag skulle svimma när de andra presenterade för jag var så hungir, trött och psykiskt utmattad. Jag har nog aldrig varit så orolig och stessad inför en presentation/grupparbete. Eller det säger jag kanse varje gång?
 
Jag hade självklart velat visa bilder på produkten här men det får vänta ett tag då den inte är helt klar och den antagligen (förhoppningsvis?) ska ställas ut på mässa i vår. Jag återkommer om det. Bilden över en bild från processens gång i förra veckan och därmed en liten ledtråd så länge.
 
// Elaine

Färgglada tröjor

 
 
 
Gina Tricot 50 kr/st (ord. 299 kr/st) 
 
Man ska lysa upp hösten med färglada tröjor tycker jag. Jag hade för några sådana tyckte jag i somras när jag sprang på dessa på superrea för 50 kr/st. En blev dessutom gratis i samband med kampanj. Jag ska börja använda dem nu när höstmörkret kommer på riktigt!

Gröna blad

 
Tänk att jag hittade lite grönt på promenaden i lördags!

Klassiska Sjalar

 
 
Sjalar - Cassels 69 kr/st (ord 99 kr/st) 
 
Dessa sjalar får mig att tänka på mormor.
 

Magiskt skimmer

 
Bilder från lördagens härliga promenad.
 
// Elaine

20-21/10-18 Hösthelg

 
Den här helgen har jag försökt att ladda inför en tung kommande vecka. Igår var vädret riktigt härligt så jag tog en promenad (fler bilder kommer imorgon). Sen idag var vädret inte lika bra men jag och Camilla tog en liten promenad ändå för att rensa tankarna. Men jag har varit stressad idag över veckans prestation och presentation. 
 
Men i veckan så fick jag veta mågot som fick mig att få lite perspektiv och se ut ifrån den här bubblan. Jobb och plugg är inte allt.

Höst och vinterskal

 
 
Svart fodral och marmorskal - Ideal Of Sweden
Guldigt - Clas Ohlssons 
Brunt - Decadent Copenhagen
 
Det bruna och guldiga använder jag nu och det svarta och guldiga i vinter tänkte jag. 
 
// Elaine
 
 
 

16-20/10 - 18 Goda middagar

 
Den här veckan har Niclas bott hos mig i några dagar och därmed varit snäll och hjälpt mig med handling och matlagning (något som jag är så dålig på själv). I skolan har jag varit i verkstaden hela veckan (saker tar mycket längre tid än man tror). Men därför var det fint att få komma hem till ett livligt hushåll och korvstroganoff samt våfflor med vaniljvisp och färska hallon. 
 
 
// Elaine

Gula toffsörhängen

 
Gina Tricot - 35 k4 (ord. 119 kr) 
 
När Gina Tricot har 70 % rea är det svårt att låta bli. Det är som julafton för mig. 
 
// Elaine
 
 
 

Outfit 16/10-18 Blått & Beige

 
 
Blus - C&A / Kjol - Jyhoti / Örhängen - Dollartore / Skor - Dinsko / Solglasögon - Kappahl
 
Här är min outfit från i tisdags. Blusen köpte jag på C&A i Prag.
 
// Elaine
 

17/10-18 Korvstroganoff

 
Efter tre dagars springandes i verkstaden är det himla gott med korvstrofanoff till middag! 
 
// Elaine

Höstaccessoarer

 
Skal - Decadent Copenhagen 29 kr (Afound) (ord. 559 kr)
Hatt - Gina Tricot 57 kr (ord. 179 kr)
Sjal - Cassels 69 kr (ord. 99 kr)
 
Det här skalet fhittade jag på Afound för bara 29 kr istället för 559 kr (!) Dessutom fanns det bara för min modell. Dock såg det ut att vara oreange och metallic på nätet men det passar ju bra nu på hösten. Speciellt med mina bruna höstaccessoarer.
 
// Elaine
 

Outfit 14/10-18 Vinröda ränder

 
 
 
Byxor & Jacka- Gina Tricot / T-shrt - New Yorker / Solglasögon - Prag / Boots - Vagabbond / Jacka & Örhängen - Josefin
 
Här är min outfit från i söndags och igår. Jag matchade tapeten inne på pinchos. Haha
 
// Elaine
 
 

Höstpromenad med mamma

 
Här är ett gäng vackra bilder som mamma tog under våra promenader i helgen. Igår var det fantastiskt fint (de övre bilderna). Det tråkiga är att allt snart är borta. Om det bara kunde vara i November också. 
 
// Elaine

Oktober - Rosa månad

 
Här har vi förra helgens köp. Jag vill göra allt jag kan för at stödja cancerforskning i det mån jag kan.
 
Diamantmagneterna kommer från Akademibokhandeln.
 
// Elaine
 

14/10-18 Pinchos med mamma, pappa & Robin

 
Jag har haft en riktig fin hösthelg. Igår hade som sagt mamma och jag en dag i stan och kväll hos mig. Sen idag kom pappa och Robin för att pappa skulle få sin födelsedagspresent. Under tiden tog mamma och jag en riktig höstpromenad.
 
Sen hade vi picknick ute i parken eftersom det var hela 18 grader varmt. Men vi kunde inte få nog av vädret och promenerade därför till (och sen hem igen) Pinchos och åt en tidig middag där. Där snackar vi lyxig söndagsmiddag! 
 
// Elaine

Godis från Prag

 
 
Det mest onödiga jag köpte i Prag var detta godis (för det var såklart svindyrt - riktig turistfälla) men jag har inte ätit upp det än. Känns dock fel att kasta när det kostade över 100 kr. Inte ens snyggt på bild var det. Det var betydligt finare i butiken.
 
// Elaine
 

13/10-18 Höstfika med mamma

 
Igår hade jag en dag i stan med mamma för att försöka glömma all pluggångest (som var enorm natten till igår). Vi åt lunch på subway och sen tog vi en klassisk fika som vi vääääldigt sällan gör/har gjort. Sen tog vi en promenad hem bland höstträden och gjorde sen lax till lördagsmiddag hemma hos mig. 
 
// Elaine

Outfit 12/10-18 Kakigrönt & Svart

 
T-shirt - New Yroker / Leggins - Freequent / Jacka - Gina Tricot ( via Josefin) /Örhängen -Glitter (ca 10 år gamla) / Boots - Vagabond
 
Gårdagens outfit var kakigrön och svart.
 
// Elaine
 
 
 
 
 

12/10-18 Pressen ökar - Braindrain

 
 
Bilder från gårkvällens promenad.
 
Det har varit en tung vecka och jag kan inte urskilja på vad jag gjort om dagarna i skolan. Men jag har jobbat grupparbete länge om dagarna. Igår och idag fick jag dock till en paus och promenad med Camilla innan solen gick ner. Sen var hon så himla snäll och hjälpte mig igårkväll så därför bjöd jag på middag som tack (i skolan).
 
Sen idag kom jag också ut lite då var runt till butiker i gruppen. Före det blev det lunch på MAX. Det är svårt med mat och handling när det är så här intensivt i skolan som det är nu."Ångesten" ha funnits där hela tiden sen höststarten men nu kämpar jag för att hålla tillbaka den när det är så nära presentation. Därför behöver jag verkligen ladda batterierna den här helgen.
 
// Elaine

Vita, Vinrdöda & Randiga byxor

 
Gina Tricot 75 kr (ord. 250 kr)
 
Cirkusbyxor var det här! De sumerar min klädhöst - utsvängda bycor, stark färg, och ränder.
 
// Elaine
 
 
 

Sweet but Psycho

 
 
Den här har varit min favoritlåt den här hösten. Spelar om den om och om igen.
Idag behöver jag lite fredagspepp.
 
// Elaine

Lite grönt kvar

 
 
Lite grönt kvar. Men bara lite för det här fotades förra veckan. Kanske det har försvunnit nu? 
 
Det är så himla intensivt i skolan nu så därför måste jag få mina små pauser i form av soliga höstoromenader för att orka. Jag får se hur många sådana jag hinner ta innan veckan är slut. Hoppas på 2/3 stycken.
 
// Elaine

Gula träd

 
Bilder från i söndags.
 
// Elaine 

T-shirt med guldtryck

 
 
H&M 50 kr (ord. 99 kr)
 
Ett köp från i Fredags. Jag använder ju inte mycket T-shirtar men när jag gör de vill jag att de ska ha det där lilla extra (trycket, diamanter, gulder, bilden, eiffeltornet eller fransk text). Så den här passade bra. Gillar heraldiker och versace-inspirerat. Sen var den såklart på rea.
 
// Elaine

Förhäxad 20 år

 
 
Igår för 20 år sedan visades första avsnittet av min favorittv-serier - Förhäxad/Charmed. På söndag ( I Usa) visas första avsnittet ur en ny charmed. Dock känns det konstigt att det inte är samma skådespelerskor. Så jag vet inte om jag ska se. 
 
Var det någon mer som såg Förhäxad? Jag minns att jag alltid åt mellanmål och kollade på det efter skolan. Det var precis att jag hann gå hem. Det är mer än 10 år sedan. Jag har hela boxen med åtta säsonger men hinner aldrig se dem. Det är så mycket serier man ska se dessutom.
 
// ELaine

1-5/10-18 Första veckan i Oktober

 
Första veckan i Oktober brukar alltid vara den finaste på hösten (enligt mig då). Därför såg jag till att dokumentera det här förra söndagenn. Sen följde en lika fin vecka. Så den här veckan har jag fått tillbaka energin och nu i helgen har jag fått ordning på hemmet också efter kaos sen i somras. Idag var jag desdutom ut i solen och köpte förvaringslådor till badrummet i samband med stoestädningen.
 
Dock har det inte blivit så mycket promenerat som jag hade velat. Hoppats på kommande vecka. 
 
// Elaine
 

Outfit 5/10-18 Blå ränder & spegelglas

 
 
Skjorta - Lindex 
Solglasögon - Gate
Byxor - Vero Moda 
Jacka - Gina Tricot 
Armband - H&M
Halsband & Örhängen - Glitter 
Väska - Even and odd 
Boots - Vagabond
 
Gårdagens outfit. Dessa solglasögon är jag riktigt glad över att jag sprang på i Prag. De pssar så bra till den här skjortan och skinnjackan. Sen tyckte jag att pärlor gjjorde hela looken mer spännande.
 
// Elaine
 
 

5/10-18 Vänskapsdag med Camilla

 
Idag har jag varit i skolan och jobbat grupparbete (som tidigare dagar i veckan. Sen ville min hjärna bara släppa det och ta fredag så då tog jag en promenad i höstvädret med Camilla. Vi gick net på stan och "firade" att facebook meddelade att vi varit vänner i 2 år idag (sen vi började ettan). Men egentligen är det bara ett år sedan vi började umgås på riktigt. Det tog faktiskt ett riktigt bra tag innan vi började prata med varandra. 
 
Den gamla goda tiden alltså, när det här med skolan var nytt. Då älskade jag det och det gör jag nu med till och från men alla börjar ledsna lite. Pressen blir för stor (för mig i alla fall) men jämför man med ettan (som vi gjorde idag) har man utvecklats otroligt mycket ändå. 
 
// Elaine

Årets höstlook

 
Här kommer fyra selfies på min nya höstlook. Jag klippte mig för tre veckor sedan hos min frissa Maria. Sen i helgen var Josefin snäll och hjälpte mig att tona håret i denna bruna (med en gnutta röda) nyans. Sen har jag precis kommit igång med att använda båda paren av mina nya glasögon (här i mina första Ray Bans) och jag börjar trivas. Så jag känner mig lite som en ny människa i en höstfräsch look.
 
Så ja därför blev det fyra selfies och inte en. Förlåt för det😅
 
 
// Elaine

Outfit 4/10-18 Helt i mörk denim

 
Blus & Väst- C&A
Jeans & Armband - Gina Tricot 
Örhängen  Halsband - Glitter 
Sjal - Cassels
Skor - Din sko
 
Gårdagens outfit
 
Mörk denim tillsammans är ju bra underskattat! Som en byxxdress.Tillsammans med en väst som jag köpte i Prag och machande boots kändes det lagom höstigt.Sen blir smyckena och accessoarerna pricken över i:et.
 
// Elaine

4/10-18 Kanelbullens dag

 
 
Jag tänker att jag inte ska fira kanelbullens dag men efter en intensiv vecka där min grupp har lyckats komma på banan (just nu i alla fall) igen (fyra veckor in i projektet), firade vi och klassen med kanelbullar till efterrätt på lunchen. Det blev en halv bulle var - ganska lagom. 
 
Sen kan ju allt vända men man får vara glad och positiv när det går bra i alla fall! Att vara positiv hela tiden ska bli min nya grej.
 
// Elaine

Outfit 3/10-18 Beige, Brunt & Guld

 
Tröja - H&M  75 kr
Kjol - Jyhoti   50 kr
Örhängen - Topshop 100 kr
Hatt & Armband - Gina Tricot 50/20 kr
Skor - Tamaris 
Sjal - Cassels 69 kr 
Väska - Accent 
Solglasögon - Nelly 80 kr
Glasögon - Ray Ban 
 
Gårdagens outfit (även från i måndags). Både tröja och kjol var några superfynd som jag gjorde för ett tag sedan med ca 70& rabatt. Sen är det väska (köpt av mamma) och örhängen (köpta i London) som jag bara betalat fullrpis för.
 
Sen har jag som ni ser fått någonting för sjalar och hattar den här hösten. Det måste vara mormor som influerar mig. "Minimormor" (granne) Märta fyllde dessutom 97 år igår. Tur att jag stötte på henne i helgen och kunna säga grattis Jag har inte träffat henne på ett bra tag.
 
// Elaine
 
 

Höstiga T-shirts

 
 
New Yorker 55 kr /st (ord. 139 kr) / 139 Tjeckiska kronor (ord. 199 tjeckiska kronor).
 
De här T-shirtarna köpte jag på New Yorker i Prag. Gillar dessa färger nu på hösten. Den röda hade jag i helgen och den gröna blir nog använd snart.
 
// Elaine

Outfits Semptember 2018

 
 
 
Pågrund av väder blev det mer somriga outfits i September än planerat. Favoritoutfiterna är de gula och svarta (bl.a den första). 
 
// Elaine
 
 

Outfit 29/9-18 Vinrött & Svart

 
T-shrt - New Yorker / Byxor - Vero Moda / Jacka - Gina Tricot / Örhängen - Cubus / Skor - Din sko
 
Här är Septembers sista outfit från helgen.
 
// Elaine

1/10-18 Hej Oktober!

 
Idag har jag man varit tillbaka i skolan (fast det känns som att man aldrug hade helg). Men Oktober kom med soligt väder i alla fall så jag tog en promenad/cykektur på kvällen till affären i solnedgången. Jag försöker njuta så mycket jag kan innan vintern är här. Jag vet att det händer mycket i Oktober.Men hösten är fin sen också - så länge löven är kvar på träden tycker jag. 
 
Jag ska förövrigt blrja med D-vitamin nu så vinterdepressionen förhoppningsvis blir lite mildare. Jag behöver all ork jag kan få.
 
// Elaine

RSS 2.0