Nyårsafton!

 
Nu blir det nyårsmiddag! 
 
// Elaine
 

Ser fram emot 2015

 
Nu är sista dagen på året kommen...
 
2015 ser jag fram emot att bekämpa fler motgångar och komma på vad jag ska göra i framtiden. Egentligen är jag rädd för att lova för mycket av rädsla för att bli besviken mot slutet av året och få ännu mer krav än jag redan har på mig. Så därför tänker jag inte gå in mer specifikt på vad det är för "motgångar". Jag har lärt mig det genom åren, att jag behöver ha lite tid på mig med vissa saker och att växa. Men jag hoppas på att jag växer mer och närmare mig en hemflytt och ett jobb eller plugg.
 
Jag har oroat mig mycket för det det här året. Det känns så svårt. Men sammtidigt har jag inte testat ordentligt än. Men snart så börjar väl förhoppningsvis ett nytt kapitel i livet. Kanske inte nästa år dock. Men snart- Tiden går fort.
 
Sen vill jag gärna göra en resa eller två. Jobba lite till. Hålla uppe franskan. Sedans ska lillebror ta studenten också så då blir det kalas. 
 
// Elaine

30:e December 2014 -Shopping med Frida

 
Idag åkte Frida och jag till stan. Dock blev vi riktigt besvikna på mellandagsrean (det gick bättre i fredags för min del). Så det jag kom hem med var lite smycken,underkläder och smink. Men lika bra var väl det. Just det, jag var in på systembolaget också. jag har faktiskt inte varit dit fast jag fyllde 20 i augusti. Men jag har liksom inte känt någon brådska...
 
Efter shoppngen mötte vi upp några ur gänget för att handla mat inför imorgon. Tänk att 2014 snart är slut. Tiden har gått så fort...
 
// Elaine

Paris 2014 - Bildspel

 
 
Jag gjorde ett bildspel utav bilderna från Paris och la till min favoritlåt från året. Jag började precis lyssna på den dagarna innan vi åkte och sen lyssnade jag på den påplanet och varje morgon. Så det var precis så här jag såg Paris med Niclas i Maj.
 
// Elaine

29:e December 2014

 
Igår var jag hos Niclas. Vi tog en promenad med hundarna i kylan. Zingo fick låna mina öronmuffar men han skakade av sig dem (andra bilden) haha. 
 
// Elaine

Jakten är över ...

 
Jag har äntligen hittat den perfekta ryggsäcken! Som jag har letat... En ryggsäck i läderimitation med gulddetaljer som dennna är precis vad jag har varit ute efter. Så ni kan ju förstå att jag slet till mig denna på Bikboks enorma rea då jag dessutom såg att den var nedsatt från 399 till 199 kr. Jag gick därifrån (med ytterligare ett plagg) störtlycklig! Materiel lycka!
 
// Elaine
 
 

År 2014

Beskriv 2014 med tre ord. Roligt, lärande, tungt.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Flög utomlands med Niclas.

Vilka var höjdpunkterna under året?  Resan till Paris Maj, Resan till Gotland i Juli, Min 20-årsdag och att jag klarade sista tentan nu i December.
 
Vad är din största framgång 2014? Att jag blev klar med franska kursen och åstakom något som jag för ett år sedan trodde var omöjligt.
 
Vad spenderade du mest pengar på? Resan till Paris, kläder och en ny dator.
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?  "Magic in the air" med Magic System, "Dernière danse" och "Ego" med Indila.
 
Vem har du umgåtts med mest?  Niclas, min familj och Niclas familj. 
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?  Att jag hade tagit körkort, som var mitt nyårslöfte (men jag har inte gett upp för det).
 
De bästa nya människorna du träffade?  Ellen och några andra på franskakursen.
 
Favoritprogram på TV?   Pretty little liars, Project Runway, Reveng och En plats i solen.
 
Bästa boken du läste i år?   Förrutom "Bonniers franska grammatik" (som jag hade men sen lärde mig att älska) "Cecile est Morte" med George Simenon. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Var hemma och firade med Niclas och släkten.
 
Högsta önskan just nu - Att allt ska ordna sig i framtiden med jobb och boende bl.a.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?  Jag klarade franskakursen som jag trodde var omöjlig och därför ska jag tro på att jag klarar allt annat också.
 
// Elaine
 
 
 
 
 

28:e December 2014

 
Idag har jag bara varit hemma och haft en slappsöndag. Mamma, Robin och jag tog en promenad på förmiddagen. jag ska erkänna att jag ginade då jag både frös och svettades. Men det var skönt att komma ut i det fina vädret. Det gäller att njuta medans man kan.
 
Sen har jag ätit en god middag med lax och fruktsallad på det. Annars har jag försökt få ihop inlägg inför åsrskiftet och sett ett avsnitt av "En plats i solen". Nu funderar jag på om jag ska se en film senare...
 
// Elaine

Outfits 2014: Maj - Augusti

 
 
Minst 40 outfits fick jag ihop under sommaren och försommaren. Jag använde såklart mycket kjol eller bara ben och sandaler. Hatten var också en favorit där mitt i sommaren. 
 
Favoriterna är 7 (Blå kjol och blommig topp), 9 (Svart kjol, blommig topp och jeansjacka), 15 Blommig topp och jeans) , 30 (Påfågelshorts), 31 (Blommig klänning och cerise), 38 (Brunt och jeans), och 40 (Sista)
 
// Elaine

Rien à envier

 

27:e December 2014

 
Idag har jag jobbat kväll. Före det var jag över till Isabelle med Linnea för att planera lite grejer. Så det blev en liten promenad på morgonen i det kalla vinterlandet och nu sitter  jag här trött. Jag tänkte kika lite på tv och sen somna.
 
// Elaine

Outfit Juldagen 2014

 
Klänning - Primark / Halsband - Makeway (Bubbelroom) / Bälte - Kappahl / Tröja - Only / Serious Sally / Örhängen - H&M / Skor - Bikbok / Väska -. Don Donna
 
Här är min andra juloutfit!
 
// Elaine
 

Favoritlåtarna 2014

 
 
Här är de mest spelade låtarna av mig detta år. Indila har blivit en stark favorit under året, likså franskan och Feel the magic in the air har nog spelats allra mest. Alizée och Hilary Duff som är gamla favoriter fortsätter att göra bra musik.
 
// Elaine

Annandag Jul 2014

 
Idag har Niclas och jag varit i stan. Vi var dumna nog att åka på mellandagsrean som alla andra också hade tänkt. Först gick vi i elektronikbutiker för att hitta en ny kamera till mig och sen i klädaffärer. Jag hittade träningskläder och sen två väldigt fina ting på Bikbok. 
Jag provade tunikan över som jag sett men den satt inge bra. 
 
Sen åkte vi hem och åt middag hos mig som sen har övergått i tittande på Sällskapsresan 2.
 
// Elaine 
 

Årsresumé: Maj - Augusti 2014

 
 
 I Maj var det öppet hus på Niclas folkhögskola så jag var dit i sommarvärmen, firade morsdag hos mormor med smörgåstårta, hade slutspurten av plugget. Jag klarade äntligen tentan och belönades med resan till Paris tillsammans med Niclas. Vi hade det så härligt i världens finaste stad!
 
 
I Juni fyllde Niclas 20 år, jag jobbade halva månaden, vi var och shoppade i ett klädvarhus. Frida, Linnea och jag var på bio och sen firade vi midsommar,både hos mig och hos Niclas. Men det var också den tyngsta månaden på det här året av personliga skäl. Blev otroligt rädd för en grej som hände min pappa.
 
 
I Juli fyllde mamma och pappa år. Det firade vi med att ta iväg de äldre på utflykt och fika. Niclas kör hade premiär på Les Miserables som mamma, Nea och jag var på. Vi hade grillkväll med gänget. Jag och Amanda var till havet och badade. Vi från franskan hade en picknick. Sen i slutet på månaden åkte jag till Gotland med Niclas familj + hans brors flickvän. Förrutom detta jobbade jag halva månaden, som månaden innan. 
 
 
I Augusti var jag precis hemkommen från Gotland men Niclas och jag åkte ut till havet för "båtfestival" direkt,. Sen fyllde jag 20. Jag hade både ett kalas för släkten och en middag för några kompisar. Jag träffade också Ellinor på stan och åt pommes, var till en blåsig kust med Niclas, Markus och Fredrick,åt kräftor, Robin och jag blev nostalgiska i lekparken vid mormor, jag var och provade nya glasögon, Niclas och jag åkte till hans gamla folkhögskola och badade. Tillsist hade Sevana avskedsfest för att hon skulle iväg till Paris i höst.
 
Det var den andra delen av tre.
 
// Elaine

Juldagen 2014

 
Igår var jag över till Niclas och firade lite jul med hans föräldrar, bror och hans flickvän Ellinor. Vi år julmatsrester, spelade julklappspel, slappade framför tv:n och sen var vi ut i kylan (det var -8) och åkte lite spark. Eller Niclas fick skjutsa mig en vända rättare sagt. haha. 
 
På kvällen när vi åkte hem sen var det riktigt kallt. Helt plötsligt är det riktigt vinter också!
 
// Elaine

Outfit Julafton 2014

 
Klänning - H&M / Tröja - Only / Örhängen .- Clair's / Ring - Guldfynd / Skor - Dinsko
 
Någon har visst glömt att putsa spegeln under julstädningen..
 
Här är min juloutfit för igår. Köpte faktiskt örhängena för julafton förrut. Halsbandet är en gammal julklapp från farmor. Den passade att plocka fram nu när det äntligen blev snö till julafton ändå.
 
// Elaine
 

All I want for Christmas is New Year's day

 
 
Hurts var en av favoriterna för några år sedan och jag gillar fortfarande deras musik. Den här låten är ju aktuell nu,
 
// Elaine

Julafton 2014

 
Ja då var julafton här igen och den har tillbringats hos oss med släkten. De åkte för ett tag sedan så resten av kvällen ska jag mysa ner mig med julmusik och framför tv:n. 
 
Ha en fortsatt trevlig julaftonskväll allihop!
 
// Elaine
 

All I want for Christmas

 
 
En av de bästa jullåtarna är såklart också denna (utöver "Last Christmas" och "Happy Xmas").
 
 
// Elaine

God jul!

 

Uppersittarkvällen 2014

 
Ikväll har jag som sagt jobbat kväll. Jag åt dock bara lite youghurt till middag så när jag kom hem nyligen fick jag lite julmat. Vi brukar tjuvstarta varje år kvällen före med skinka, jansssons frestelse och ägghalvor med räkor och citronmajonäs (de tre godaste sakerna). Sen blev det lite knäck på det. Så nu är det uppersittarkväll för min del med.
 
// Elaine
 

23:e December 2014 - Promenad & Jobb

 
Idag var jag ut på en promenad med Linnea och Isabelle. Linnea har jag ju inte sett sen i somras. Sen har jag tagit igen de avsnitt i Julkalendern som jag missat och laddat för en kväll på jobbet.
 
// Elaine

Stolt över mig själv

 Jag måste säga en sak som jag aldrig vågar säga. Man vill ju inte alls låta som en skrytig person...
Men jag är stolt över mig själv som äntligen har klarat av franskakursen på universitetet. För idag fick jag precis reda på att jag klarade sista tentan! 
 
Dock har jag inte varit helt tydlig med hur jag har pluggat. Så jag tänkte förklara allt här under:
 
Förra hösten så började jag på kursen I franskan. Jag blev livrädd direkt,ville helst bara strunta i den och hoppa av när jag förstod hur mycket det var att göra och hur lite förkunskaper jag hade (vilket jag inte riktigt trodde då jag hade mer än det som behövdes för behörighet). Men jag ville ändå inte hoppa av och ge upp. Så jag gick ner till 50 % så jag kände att jag hann med plugget (det var mycket ändå när man inte förstod). Det här innebar att jag läste två utav fyra kurser förra hösten. De andra två tänkte jag läsa i våras. Men trots att jag gick på alla lektioner klarade jag inte kursen i grammatik. Det här innebar att jag inte fick något studeibidrag (studiepoängen räckte inte) till våren. Därför jobbade jag lite och läste upp kursen i våras. Jag valde att gå på lektionerna med en annan lärare och den gången förstod jag äntligen. Tack vare hårt pluggande klarade jag sen tentan i maj. Det var en otrolig lättnad att få tillbaka studiebidraget efter det. 
 
Därför så har jag läst in de två sista kurserna nu i höst istället för i våras som jag hade tänkt. Annledningen till att jag delade upp kurserna från första början var alltså pågrund av envishet men också för att jag annars skulle bli för stressad. Jag hade nog med stress i slutet av grundskolan och kände inte att det skulle ge mig något att stressa. De sista kurserna (som jag läste nu ihöst) var väldigt muntliga och jag kände mig dessutom mer redo för dem i höstas än förra hösten. Så det är därför som jag har pluggat en kurs en sådan lång tid.
 
Så här i efterhand kan jag verkligen förstå poängen med att läsa alla kurserna tillsammans, som det är tänkt. Det hjälper en mycket. Men jag har också sett hur stressade folk har varit utav det. Jag har ändå varit stressad med tanke på studiebidraget. Men jag är så stolt över mig själv som äntligen gått i mål och följt mitt mål. Jag sa det i början att om jag någonsin klarade den här kursen skulle jag ha varit otroligt stolt över mig själv, för det kändes rent ut sagt omöjligt. Så jag är glad att jag inte gav upp för detta har lärt mig så mycket.
 
För det första har jag lärt mig otroligt mycket franska, jag har äntligen förstått hur man ska plugga på universitet, jag har träffat så mycket trevliga människor/studenter (Maria, Ellen, Sevanda Josefina bl.a) och jag har vuxit som person. Dessutom har jag otrolig respekt för alla som pluggar. För det är otroligt svårt! 
 
Så det är med en lättnad som jag tar jul imorgon. Det har har jag förtjänat! 
 
// Elaine
 

Happy Xmas

 
 
En av de finaste jullåtarna med en av de bästa sångeskorna är den här låten med Celine Dion. 
 
// Elaine
 

Fjärde advent 2014

 
Jag har jobbat i helgen så jag har haft fullt upp. Sen igår var jag till Niclas när jag hade slutat. Vi åt middag med hans föräldrar och sen såg vi på den gamla godingen - Föräldrarfällan. Dock somnade jag nästan framför den...
 
Sen imorse år vi frukost framför tv:n.
 
// Elaine

2014's bästa accessoarer

 
Solglasögon - New Yorker /Pånnbok med fjäril - Click-six (Paris) / Örhängen Trollsländor - Glitter / Bälte - Kappahl / Skal - Fyndiq / Kedjehalsband - Makeway (Bubbelroom) / Örhängen .- Gina Tricot / Blomkrans - Glitter / Örhängen - H&M / Väska - Don Donna ( Visby) / Ring med blommor - Click-six (Paris) / Beige väska - New Look (Paris) / Parfym - Victoria Secret / Ipadfodral - Ted Baker / Stora blingiga örhängen - Cubus/ Halsband med vingar - Gina Tricot / Neccessär - Victoria Secret / Väska med kedjor - Don Donna (Accent) / Rosettörhängen - Clair's / Glasögon - Pilgrim & Prego (Synoptik) /Örhängen - Gina Tricot 
 
Här är mina favoritaccessoarer för 2014!
 
// Elaine

Walilowelela

 
 
Ännu en härlig låt! 
 
// Elain
 

Outfits 2014 Januari - April

 
 
Ungefär 35 outfits fick jag ihop under första fjärdelen av året. De ljusa jeansen från Cubus var definitivt en favorit. Likså den svarta tröjan med spets och pelum från Gina Tricot, de gråa bootsen från Ellos, de beiga byxorna med guldnitar från H&M, Paris-tröjan i pasteller från Vero Moda, och Paris-strumpbyxorna (Som Niclas köpte på Primark i London). 
 
Mina favoritoutfits från der här perioden är nr 16 (Blommig blus och jeans), 27 (Paris-tröja och Paris- strumpbyxorna), 22 -(Paris-tröjan igen med jeans) och 23 (Den gröna tröjan med kjol och väst) uppifrån. 
 
Sen hade jag lite problem i Januari (de första bilderna) med att förstå hur nya kameran och datorn skulle sammarbeta för att få ihop bilderna och hur de sen skulle redigeras. 
 
// Elaine

Project Runway Season 13

Sean från Säsong 13, Project Runway.
 
Säsong 13 av Project Runway är snart slut och denna säsong har jag gillat Kini. Sean har inte var någon favorit så men dessa två plagg över är jag imponerad av. Det blev en riktigt rolig effekt på regncatwalken med den vita klänningen med färg i. Ni ser ju förvandligen över. Riktigt kreativt!
 
// Elaine

19:e December 2014

 
Idag blev jag inringd till jobbet så jobbade från 12.30-21. För första gången på tusen år jobbade jag med Josefin så tiden gick fort. Utöver det har jag varit glad isag då jag äntligen har fått veta att jag klarade tentan som jag skrev i slutet av November. 
 
Annars har jag bara varit hemma de två senaste dagarna och tagit igen sånt som jag velat gjort tidigare.
 
// Elaine

Lili London - Floral peplumtopp

 
Lili London ( Via Nelly.com) - 74 kr (ord. 249 kr)
 
Jag har kikat på den här toppen ett bra tag då jag bara älskar både modell och mönster. Så den fick bli en julklapp till mig själv (sammtidigt som cardigan med transparanta detaljer) när Nelly hade 70 % rabatt på den i deras julkalender. Jag blev överlycklig och materialet är tjockt och formar sig bra efter kroppen.
 
Jag bara älskar den! 
 
// Elaine

Årsresumé: Januari - April 2014

 
I Januari var/kom det snö. Jag började första dagen på året med att jobba. Sen var jag på knutmasso (de utklädda gubbarna), var ut till Niclas på Wik, köpte ny kamera och dator och Niclas klass hade ett gig på en restaurang/bar. Både Niclas föräldrar, bror, morbror, morföräldrar, jag och mamma gick dit för mat och att lyssna på dem (Niclas spelade Nyckelharpa för första gången, tror jag). 
 
Februari 
 
 
I Februari började jag på universitetet igen så Sevana och jag satt på bilioteket och pluggade en dag. En annan dag träffade jag Maria för fika. Vädret var dock upp och ner. En dag var det strålande sol och gräs och nästa fullt med snö. Jag la in en bild på Pricken också. Han dog tyvärr i våras...
 
 Mars 
 
 
I Mars tonade jag håret igen. Ellinor och jag var till Kista för Attitude Stockholms Mode och skönhetsmässa. Sen fyllde mormor och morbror år, som alltid en helg efter varandra. Därför blev det mycket tårta. Vädret började bli vårigt också så jag åt årets första glass efter en promenad i vårvädret. Sen var också Sevana, Josefina och jag på fransk bio med Alliance Francaise. 
 
 
 April 
 
I April firade vi påsk hemma. Jag jobbade större delen av den (sammtidigt som jag fortsatte plugga 2/3 dagar i veckan hela våren). Niclas och jag njöt av våren ute på Wik vid hans elevhem bland de nya och söta lammen, En dag bjöd jag över Amanda hem till mig för kladdkaka och en långpromenad. Tillsist så firades sista april ute på Wik med Niclas, en god middag och en majbrasa. Kvällen avslutades sen med snö (!).
 
Det var första årsresumén av tre. Tänk att snart är ju året slut!
 
// Elaine

En plats i solen

 
Det senaste programmet som jag blivit helt såld på är " En plats i solen" där folk som vill flytta till t.ex spanien kollar på fem olika lägenheter/hus. Jag har sett så många avsnitt den senaste tiden. Men ju störra budget de har desto roligare är det att drömma sig bort. Som om man någonsin skulle kunna köpa ett lyxigt hus någonstans. Om jag var miljardär skulle jag köpa en lägenhet eller hus i Nice. Konstigt va? haha Eller en takvåning i Paris.
 
// Elaine
 

Loco

 
 
En svänig låt att dansa till! 
 
// Elaine

5 franska romaner på 3 månader

 
Tentan som jag hade iförrgår var i skönlitteräratexter. Den innebar att jag bland annat fick svara på frågor utifrån 5 franska romaner som jag läst under ca 3 månader. Oavsett hur tentan gick så är jag riktigt imponerad av mig själv som läst och förstått dessa fem böcker. Jag har inte ens läst en svensk roman de senaste åren (läsa är annars inte riktigt mig grej). 
 
Hur som helst tänkte jag berätta lite kort om böckerna och vilken jag gillade bäst.
 
Je l'aimais av Annan Gavalda - En deppig bok med mycket slang I språket. Enligt mig ganska tråkig. 
Cécile est morte av George Simenon- En deckare från 30-talet med kommisaire Maigret. Denna var bäst enligt mig då jag alltid gillat deckare. Dock var den svårast att läsa ut av alla. 
L'Etranger av Albert Camus ( Främmligen på svenska) - En bok om absurdism som får en att tänka mycket. Dock var den lite för tung för mig...Visst är den intressant, men nästan för intressant.
Bonjour Tristesse av Francoise Sagan - En roman från 50-talet om en 17-årig tjej och hur hon tror hon spelar ett spel med andra som sina marionettdockor.  
Les mains sales av Jean-Paul Satre - En pjäs från 40-talet som handlar om en situation inom andra världskriget och politik. Men som har en mer personlig bakgrund.  Den här får man också tänka mycket i och har samma tema som l'Etranger. 
 
Någon som har läst någon av dessa?
 
// Elaine

Jul & Nyårsskor

 
Golden shoes
 

René Caovilla white shoes, 11 840 SEK / Giuseppe Zanotti short boots, 8 760 SEK / Giuseppe Zanotti leather shoes, 5 125 SEK / MICHAEL Michael Kors michael kors sandals, 1 750 SEK / Jeffrey Campbell black booties, 1 155 SEK / KG Kurt Geiger platform sandals, 1 630 SEK / Nly Shoes high heel shoes, 465 SEK / Nly Shoes black booties, 465 SEK / Nly Shoes high heel shoes, 465 SEK
 
Jag älskar de med stjärnorna!
 
 

Lite julkänsla

 
 
Idag är en sån där snopen dag för mig. Sista tentan innan jul är gjord och det känns lite konstigt att inte behöva plugga något... ( Men jag har göra ändå) Hur som helst har jag ingen julkänsla så jag slog på julspellistan på spotify och lyssnade på den här låten (en av mina få favoriter under jul). När jag tittar ut ser jag små snöflingor falla från himmelen. Så fint. Jag önskar det kunde ligga kvar bara.
 
// Elaine som önskar sig en vit jul.

16:e December 2014 - Sista tentan skriven!

 
Min kamera på ipaden är verkligen inget att hurra för...
 
Imorse kl 8, skrev jag sista tentan! Så nu är det bara att ta jul och vänta på resultatet och kanske ta nya tag... Hur som helst var jag helt utmattad efter (Tentan var på 16 sidor och jag skrev minst 800 ord). Så efter en promenad in till stan med Ellen åkte jag hem. Väl hemma sommnade jag och sen har jag bara haft en lugn kväll. De andra skulle gå ut ikväll och fira. Jag hade tänkt och velat följa med men det passade inte in så bra. Vilket var tråkigt ändå.
 
Det var förresten tur att jag kom upp imorse. På någon konstigt sätt vaknar jag 10 min efter att klockan skulle ha ringt och flyger upp. Jag har inget minne av att jag stängt av klockan men sicken tur att jag vaknade själv! 
 
// Elaine
 

Shy´m - L´effet de Serre

 
Ännu en ny fransk låt som jag stött på tack vare mitt lyssnande på fransk radio. Tycker att låten och videon är riktigt coola! 
 
// Elaine

UGG Australia

 
ugg
 

Rebecca minkoff handbag, 1 570 SEK / Lacoste gold jewelry, 2 070 SEK / Elsa Peretti gold jewelry, 5 640 SEK / UGG Australia glove, 1 475 SEK / UGG Australia accessory, 850 SEK / Victoria s Secret key chain ring, 265 SEK / Burberry fragrance, 940 SEK
 
Det här älskar jag! Jag har ett par liknande öronmuffar. Dessvärre har jag inte supermatchande vantar som här ovan. De är riktigt snygga med knäppteckniken som skapar en rosett.
 
// Elaine

15:e December 2014

Bildkälla: TT
 
Nu säger jag god natt. Jag är inte på något vidare humör idag... Men jag har pluggat större delen av dagen (efter en lugn morgon med frukost framför julkalendern) och sen var jag på ett julmixjumpass nu på kvällen.
 
Förresten, jag har också följt terrordådet i Sydney under dagen. Det är ju hemskt hur en person kan få så många att må dåligt. Jag mår illa utav denna värld. Livet kan vända så plötsligt tack vare att en annan människa vill förstöra (eller vad han nu ville).
 
// Elaine

Outfit 11/12-14

 
 
Skjorta - Gina Tricot / Topp - H&M / Halsband - New Yorker / Örhängen - Pieces / Jeans - Serious Sally 
 
Här är min outfit från i torsdags.
 
// Elaine
 
 

Nya favoritlåten - Briser les chaines

 
 
Låten är inte direkt ny (den är från i sommras) men den är absolut mn nya favoritlåt! "Bryta kedjorna" heter den på svenska. Den här får peppa mig denna tunga pluggdag och er andra denna måndag. 
 
// Elaine

14:e December 2014 - Tredje advent & Jobb

Bild från www.vykort.com
 
Vad mina fötter värker! Precis som igår har jag jobbat från 11-21 och dessutom var det marknad utanför jobbet idag vilket innebar att det blev en påfrestande eftermiddag. Så till kvällen, när det blev mycket lugnare, kom tröttheten. Så nu ska jag bara ha bara ha någon lugn timme och ladda för en pluggdag innan jag somnar. 
 
Idag skulle det också ha varit farfars födelsedag.
 
// Elaine

Like spring in the winter

 
Spring in the winter
 
 

Ted Baker zippered tote bag, 2 145 SEK / Charlotte Russe post earrings, 45 SEK / River Island beanie hat, 175 SEK / Glove, 375 SEK / Silk scarve / Henri Bendel tech accessory, 510 SEK / Forever 21 glove, 74 SEK / Kate Spade knit glove, 460 SEK / Perfume fragrance, 730 SEK
 
Det är väldigt sällan jag använder mössa. Dets för att jag inte tycker att jag passar i det och dels för att jag aldrig hittar en fin. Men här över har jag hittat tvp fina och då kom jag också på hur fint det är med lite våriga pastellfärger under vintern. 
 
// Elaine
 
 

Shakira - Dare

 
 
Den här låten med Shakira släpptes väl i maj? Men det är inte förrens nu som jag har börjat lyssna riktigt på den och tycka om det. Men är det bara jag som tycker hon säger " Lägg av?" efter refrängen? haha
 
// Elaine

13:e December 2014 - Lucia

 
Idag har jag jobbat , med glitter i håret och på naglarna, från 11-21. Så nu värker fötterna. Men jag har bäddat ner mig framför Star Wars (min favorit utav filmerna) och mumsar på skummtomtar. Luciatåg hade vi på jobbet också. 
 
//Elaine

Golden sequins

 
Golden sequins
 
 

Short dress, 1 185 SEK / Giuseppe Zanotti sandals, 11 065 SEK / Ted Baker crossbody purse, 1 185 SEK / Aurélie Bidermann vintage earrings, 3 550 SEK / Barry M red lipstick, 70 SEK / Chloé chloe perfume, 870 SEK

Mer tentaplugg och panik


 
Igår var det ännu en pluggdag. Vid 5 kändes det dock jag det inte gick något mer så då kom Niclas hit och åt hemmagjord pizza med mamma och mig. Sen såg Niclas och jag på filmen Casper (Vad mysig den är ändå) och Sveriges värsta bilförare. När vi var och handlade fick jag en chokladkalender av Niclas eftersom jag sagt att jag inte hade någon igår. Haha
 
Idag är det Lucia och lite snö har fallit under natten! Jippi! 
 
// Elaine

Inslaget och klart

 
Nu har jag fixat den enda julklappen för den här julen. Den är som tidigare nämnt till Niclas och jag slog in den här om dagen.
 
// Elaine
 
 

Svart med transparenta partier

 
Only ( Via Nelly) 77 kr (ord. 259 kr)
 
Den här tröjan var ett plagg som låg i min "julklapp från Nelly". Det är en cardigan med transparanta partier från Only. Jag har letat efter en sådan här svart enlegant tunika (min från Gina har blivit noppig och tappat färg på knappen). Den ser lite konstig ut hängandes på en galje men var riktigt snygg på. Ni ser ju har bra reapriset var också.
 
// Elaine
 

11:e December 2014 - Sista lektionen

 
Idag har jag haft den sista lektionen i franskakursen på universitet. Lite sorgligt känns det men än är det inte slut. jag har en tenta nästa vecka. Efter lektionen satt jag och Ellen kvar och pluggade inför tentan en stund och sen promererade vi ner på stan, förbi musikhjälpen och åkte hem.  Nu får vi se om det blir lite pluggat ikväll också. Men först ska jag se på Project Runway!
 
// Elaine

Första julklappen till mig själv

 
 
Nelly hade 70 % på massa utvalda varor den första december som en lycka i deras adventskalender. En sak (ledtråd på bilden över) som jag länge suktat efter fanns med så jag gjorde en beställning. Den kom nu och fick bli en julklapp till mig själv (Jag struntar i att jag inte har en stor garderob) . Men jag tänker inte slå in det och lägga under granen till mig själv. haha
 
Jag visar bilder sen förstås. 
 
// Elaine
 

9 Sacs à main

 
9
 

Valentino purse, 12 035 SEK / Charlotte Olympia lucite box clutch, 5 980 SEK / 3 1 Phillip Lim satchel purse, 8 110 SEK / Hervé Léger metallic clutch, 3 600 SEK / Henri Bendel satchel purse, 2 480 SEK / MICHAEL Michael Kors pink crossbody, 720 SEK / Black cat purse, 225 SEK / Alexander McQueen zipper purse, 8 510 SEK / Box clutch, 120 SEK
 
9 supersnygga väskor i svart, beiget och guld. Jag kan nästan inte bestämma vilken jag tycket är finast men jag jag kommer tillslut fram till den i mitten.  
 
// Elaine

Nobeldagen 2014

 
Idag har det varit en riktigt ruskig dag. Det kännde jag fast jag varit inne. Precis som igår har jag tentapluggat men känner att jag inte räcker till. Lite bättre blir det dock när jag lyssnar på musik och blir peppad.
 
Internet har dock lagt av från och till. En gång slog jag på nobelpriset och hamnade (passande nog) mitt i prisutdelningen och utdelning till den franska författaren - Patric Modiano. Man kanske skulle läsa hans böcker som ska beskriva Paris? 
 
// Elaine

Outfit 7/12-14 Guld & Neutrala färger

 
Blus - VILA / Armband - Snö of Sweden / Klocka - Ur&Penn / Örhängen - Glitter / Kjol - Gina Tricot / Stövletter - Peperoni
 
Här är min outfit från i söndags när vi firade morfars födelsedag. Jag var våghalsig och tog skinjackan då jag tyckte den passade bäst till outfiten. Det är ju ändå ingen snö. Vad är du snön? Det vore lägligt att komma nu.
 
Blusen är i alla fall ny så den invigde jag tillsammans med matchande guldaccessoarer.
 
// Elaine

Vad är du snön?

Bild från i Januari. 
 
Vad är du snön? Det enda som jag önskar mig till i jul är snö? Tomten? De är ingen jul utan snö.
 
// Elaine som älskar snö
 
 

9:de December 2014 - Tentaplugg

Solen var fram under dagen med jag hade ingen tid till att gå ut...Bilden är från förra veckan.
 
Idag har jag tentapluggat med fransk radio på. Har dock bara fått mer och mer panik överatt jag inte kommer klara tentan under kvällen... Den känns svårare än den som jag hade i maj till och med (!). Men jag tar kväll nu och försöker komma igång tidigt imorgon instället för det bara snurrar i huvudet. Annars har jag också städat upp lite på rummet under dagen (så att jag kunde fokusera på plugget sen) och till middag blev det en god rätt med lax. 
 
Förövrigt har vi en jobbig förkylning hemma och jag hoppas innerligt att jag slipper undan den. Jag har inte tid för det till helgen.
 
// Elaine

How A stole Christmas

 
Jag har följt Pretty Little Liars slaviskt ett tag nu. Just nu är det uppehåll men ikväll/natt sänds ett extraavsnitt med jultema. Jag har längtat efter avsnittet sen i sommras men jag kommer inte se det förrens imorgon. Sen är det inte bara spänningen som är bra med serien utan också kläderna. Kolla bara på klänningarna över.
 
 // Elaine
 

Chirstmasgift

 
Gift
 

Wrap dress, 255 SEK / Pumps, 465 SEK / 3 1 Phillip Lim red handbag, 6 625 SEK / Michael Kors gold jewelry, 2 660 SEK / Gold plated stud earrings, 740 SEK / OPI nail polish, 140 SEK
 
 

8:e December 2014 - Hundvakt & träning

 
Idag har jag varit hundvakt hos Niclas. Så hela helgen och den här måndagen har nästan spenderats där. Jag satt och pluggade medans hundarna vilade och sen gick vi ut två gånger och lekte några gånger. Mellvin är riktigt för att busa.
 
Nu har jag varit och tränat på kvällen. Sista medelpasset på i år! 
 
 
// Elaine

Blonde Live

 
 
Alizée gör faktiskt denna låt bättre live än i videoform enligt mig.
 
// Elaine
 

2:a advent 90-års-kalas

 
Idag har vi firat morfar som fyller 90 år i veckan. Så det blev fika och mat där.  Ikväll blir det film med Niclas. Antingen fantomen på operan eller någon annan film som Niclas vill se.
 
// Elaine
 

6:e December 2014

Lilla Mellvin i min jacka och marängsviss.
 
Igår blev det inte mycket bloggat. Istället var jag hos Niclas och hade en riktig mysdag med hamburgare till middag och marängsviss till efterrätt tillsammans med Hollywoodfruar, sveriges värsta bilförare och film. 
 
//Elaine

Golden bags

 
Golden bags
 
 
Tory Burch genuine leather handbag, 2 410 SEK / MCM animal bag, 11 640 SEK / Chain strap bag, 260 SEK / Sophie Hulme leather shoulder handbag, 3 895 SEK / Anya Hindmarch clasp purse, 2 225 SEK / BCBGMAXAZRIA clasp purse, 1 245 SEK / BCBGMAXAZRIA hard clutch, 1 100 SEK / Gold clutch, 185 SEK / Nina Ricci leather clutch, 10 025 SEK
 
Äääälskar ryggsäcken!!
 
// Elaine

5:e December 2014 - Idolfinal

 
Ikväll är det final i idol och det är precis vad jag ska ägna kvällen till. Jag är inget jättestort fan av idol egentligen med finalen måste jag se! I år är det dessutom bra finalister och annan underhållning också. Jag hejar på Lisa! 
 
Annars har jag bara suttit inne och läst klart "Les mains sales". Jag analyserade så mycket över den och slutet att jag fick huvudvärk. Nästa vecka börjar dock det hårda tentaplugget! 
 
//Elaine

Vinterskal

 
Nu har jag tagit fram mitt jul/vinterskal till mobilen. Hela sommaren och hösten har jag haft min andra favorit - ett med rosa blommor. 
 
// Elaine
 

Julaskar

 
Viva La Juicy - 650  kr / Victor & Rolf - 845 kr / Versace - 455 kr / Marc Jacobs - 750 kr / Katy Perry - 349 kr / Taylor Swift - 305 / hristina Aguliera - 249 kr 
 
Julaskar från Kicks
 
Är det någonting som jag är svag för så är det julaskar med parfymer. Det är väldigt prisvänligt och fint. Favoriterna utav dessa som jag hittade på Kicks är Viva la Juicy och Katy Perry. 
 
// Elaine

4:e December 2014

 
 
Idag har det varit en solig och kall dag så jag tog självklart en promenad. Soliga dagar känner jag mig tvungen till det. Annars har jag pluggat hela eftermiddagen med fransk radio på i bakgrunden. Jag gillar att ha fransk musik på ibland när jag pluggar - om det inte gäller att läsa en text. Däremot vill jag inte höra svenska då. Det blir förrvirrande för gärnan när man läser franska. Engelska funkar konstigt nog bättre.
 
Hur som helst har jag också varit och tränat nu på kvällen. Snart är träningen slut så det är bäst att passa på. Efter en dusch ska jag nu se på Project Runway. Det började en ny säsong (13) i måndags som jag ska se ikapp några avsnitt utav. 
 
// Elaine

Outfit 3/12-14

 
Tröja - Gina Tricot / Örhängen - Click-six (Paris) / Nypa - Rusta / Jeans - Serious Sally 
 
Igår invigde jag min nya tröja. Den är i ett så mysigt material att den var riktigt trevlig att ha på sig. Niklippt och plattat var mitt hår också.
 
// Elaine
 

Linser

 
 
Med posten i måndags kom mina linser från lensway. Jag beställde dem i fredags så det kallar jag snabb leverans. Tack vare Black Friday och studentrabatt kostade de 400 kr. Jag använder de som heter Dailies. Fast jag fick prova ett nytt märke hos optikern som satt så bra. Men jag har inte hunnit dit och fått dem godkända än utav optikern så jag får prova dem i vår. 
 
Men Dailies har också släppt samma sort fast som är mera återfuktande. Det stod på Lensways hemsida att de skulle gå att byta från de jag har till dem. Men när jag kollade på måtten på linsen (baskruva och diameter) var det inte samma mått. Därför vågade jag inte testa dem då jag läste någon annanastans att de kunde ramla ur eller sugas åt till ögat om man hade fel mått...
 
Ni som är vana linsavändare, vad säger ni om det här fallet? Det skillde 0.2 på baskurvan och diametern. Det är ju egentligen inte så mycket att oroa sig för kanske? 
 
// Elaine

3:e December 2014

 
Idag har jag varit i skolan och haft den näst sista lektionen i kursen skönlitteräratexter. Vi diskuterade Les mains sales. Efter det tog jag sällskap med Ellen till biblioteket, åkte hem och åt mat. Sen ska jag se på She got the look. Fast att åldersgruppen är av den äldre inom modellandet tycker jag att det är kul.
 
Igår var jag hemma och läste klart inför lektionen idag och sen var jag och klippte mig på kvällen. 
 
Vad det gäller den nya nyheten om nyval är jag inte nöjd. Är trött på politik...
 
// Elaine

Jumpsuit och silver

 
Jumpsuit
 

Vanessa Bruno Athé evening jumpsuit, 3 560 SEK / Giuseppe Zanotti t strap high heel sandals, 11 085 SEK / MICHAEL Michael Kors michael kors shoulder bag, 2 085 SEK / Kate Spade silver tone necklace, 2 580 SEK / MAC Cosmetics lips makeup, 120 SEK
 

Tankar om julen

Nu ska jag vara lite negativ:
 
Är det bara jag som tycker det är för mycket med all julhysteri nuförtiden?
Är det bara jag som blir trött av att se julsaker i butikerna redan i oktober och ända tills julafton? 
Är jag den enda som vill vänta med att julpynta och äta juldgodis till dagen innan julafton?
 
När jag var mindre började man räkna ner till jul vid första advent (inte i oktober). Julgranen kläddes någon dag innan och lussekatter och glögg åt/drack jag bara vid Lucia. Men nu när jag är äldre har jag slutat ätit lussekatter, glögg och peppakakor för det är faktiskt inte sååå gott enligt mig. Men någon gång innan/vid jul går det än ner. Jag stör mig på alla som tjuvstartar julen. Grejen är inte att jag inte gillar julen, utan att den har blivit för mycket, för mycket press och måsten.
 
Julklappar ska jag bara köpa en i år.  Det känns både lite tråkigt men ändå skönt att slippa leta julklappar till folk som sen inte blir använda. Samma grej är det med att önska sig. Fast att jag egentligen alltid kan hitta något som jag vill ha. Så istället tänker jag köpa en julklapp/julklappar till mig själv (jag tror det måste få bli en ny digitalkamera till mig själv på mellandagsrean och träningskort som alltid). För jag är absolut inte den som inte gillar att handla (det erkänner jag direkt - kläder är mitt stora intresse utöver franskan) men är det inte bättre för allas plånnbok och miljö om man inte tänker så mycket på julklappar och pengar? Kanske istället skänker lite pengar till välgörenhet isåfall och att julklappar framför allt inte blir ett måste? Eller unna sig själv något? För blir det bara inte oftast en massa grejer som glöms bort med tiden?
 
Men det jag gillar med julen är att se julkalendern varje dag trots min ålder, för traditionens skull. Jag älskar skumtomtar, ischoklad, janssons frestels (Mammas!), skinkmacka, snö, adventskalendrar, att pynta en jugran dagen innan julafton, ljusslingor som lyser upp mörkret, lucia, känslan man får av att ge något något som man vet att den vill ha i julklapp. 
 
I jul önskar jag mig (klyschigt nog) att alla får må bra. Men om någon vill ge mig en julklapp önskar jag mig mest en upplevelse som en dag på spa eller en resa. 
 
// Elaine som tycker det var bättre förr och inte vill tjuvstarta med julen.
 
 
 
 

Les mains sales

 
Just nu läser jag denna bok utav Jean-Paul Satre i kursen Skönlitterära texter i franska. Det är egentligen en pjäs från 40-talet så det är som att man läser ett gammalt manus. Jag har varit riktigt rädd för den här boken nu innan jag bröjade läsa den. Jag trodde att den skulle vara jobbig. Självklart är den inte lätt men den är inte så tråkig och jobbig som jag trodde. Tittar man sen på omslaget ser den ju dötrist ut. haha
 
 
// Elaine
 

Bows

 
BOWS
 
 
Betsey Johnson satchel purse, 725 SEK / Salvatore Ferragamo woven purse, 8 530 SEK / Mulberry bow purse, 3 485 SEK / Mint purse, 220 SEK / Ted Baker zippered tote, 2 115 SEK / Betsey Johnson chain crossbody, 245 SEK / Lipsy structured tote, 445 SEK / Betsey Johnson white studded backpack, 400 SEK / Vivienne Westwood leather crossbody, 2 745 SEK / Betsey johnson tote, 445 SEK / Betsey Johnson clear cross body bag, 505 SEK / LYDC bow wallet, 140 SEK / Wet Seal jeweled belt, 51 SEK / H M bow hair clip, 35 SEK / Forever 21 hair clip accessory, 22 SEK
 
Jag älskar rosetter på accessoarer. Har själv både ringar, örhängen och väskor med denna detalj. På tal om väskor har jag letat upp några här. Jag skulle verkligen vilja ha ryggsäcken!
 
// Elaine

1:a December 2014

 
Dagens lunch...inte så nyttigt...
 
Första december idag och jag har varit hemma och kurat hela dagen. Har dock fått lite gjort hemma, som till exempel plugg och sen på kvällen var det dags för träningen igen.  Nu blir det Revenge - På tv alltså.
 
// Elaine
 

Eiffeltornet klubba

 
Den här klubban köpte jag i eiffeltornet i Paris. Det fanns massa färger att välja på. Dock har jag varit så mån om att spara lite på den att jag inte ätit upp den förrens nu i helgen. 
 
// Elaine

Jumpsuits

 
Från Asos
 
Här om natten drömde jag att jag hade den alldeles perfekta byxdressen och trivdes så bra i den (Haha). Så efter det har jag velat haft en byxdress och kikat lite smått När det var rea (jag gar dock inte beställa någon på nätet nu). Men favoriterna utav dessa från asos är den till vänter och den blommiga i mitten. Den blommiga skulle passa så bra en sommarkväll! 
 
// Elaine

RSS 2.0