Matchande smycken

Nu har jag varit iväg på ett träningspass och sen kämpade jag mig hem i ordentlig motvind. Jag borde plugga lite nu innan jag somnar men har ingen lust.

Jag är verkligen så glad att jag fyndade det här halsbandet för 20 kr (ord. 79 kr) och armbandet för 15 kr (ord 50 kr) förrut!

Smycken - Gina Tricot / Blus - VILA


28 Februari 2013

Nyligen hemkommen från skolan har jag ännu inte satt mig ner för att plugga inför ett naturprov imorgon. Jag är för hungrig. Jag borde också skriva en sommarjobbsansökan samt göra upp ett träningschema inför de kommande veckornas idrott.

Men sen ville jag ju kanske gå och träna också.. Dock känns det som att jag tränade igår eftersom jag fått träningsvärk i benen efter praktiken. Haha.

Annars har jag haft både naturkunskap, religion och GK idag. Prydde dessutom dagen med matchande smycken!


Månadens outfits - Februari 2013

 
Februari 2013 var för mig skjortor, jeans, brunt, svart, stickat och silver! Med andra ord klädde jag mig ungefär som i Januari. Min favorit är alla de fyra översta (också de senaste).
 
// Elaine 

En låt från ett band/artist som du inte gillar

 
 
 
Jag har lite svårt för Carola om jag ska vara ärlig. Men jag älskar däremot den här låten! 
Eller var det låten som jag inte skulle tycka om eller både låt och artist? Jag tolkar det så här i alla fall. Haha
 
//Elaine 

Månadens outfits - Januari 2013

 
Jag kom på att jag ska försöka göra ett litet sånt här inlägg varje månad där jag sammanfattar den månadens outfits. Dock han jag ju inte med någon i slutet av januari så den kommer här istället och februaris imorgon.
 
Den första outfiten var ju nyårsoutfiten så den får räknas som både December 2012 och Januari 2013. Den är min favorit men jag gillar också den med min vita tröja med paljettkrage.
 
// Elaine 

Praktik

Jag älskar det första bommulstyget
 
Idag har jag varit på min första praktikdag på en tygaffär. Jag fick byta plats på ull och linnetyger eftersom det är mer vårigt och sommrigt. Sen fick jag också färgsortera linnetygerna. Det tog ett bra tag och först blev det inte bra så då fick jag göra om. Men dagen rullade på bra att tillsist blev det snyggt!
 
Nu har jag suttit och pluggat lite sen jag kom hem och ska försöka fortsätta lite med det. Sen ikväll ska jag väl se på någon tv-serie innan jag somnar. Förresten var ju vädret supervårigt idag. Jag tog på tok för mycket kläder på mig kände jag.
 
vad har ni gjort idag?
 
//Elaine

Rosor och jeans

Fotograf: Niclas  
 
Topp - VILA / Jeanskacka - Haléns / Jeans - Bikbok / Stövlar - Dinsko / Armband med blomma - Gina Tricot /Vitt armband - från tidining / Pärlörhängen - Kicks / Rosörhängen - Ur&penn
 
Jag testade att använda min jeansjacka inne igår, matchat med mina jeans. Det var kallt längs ner på armarna men andå mer värmande än utan och framförallt snyggt. Jeansen från Bikbok har perfekt färg och är supersköna, dock har jag nött hål i dem. Sen älskar jag verkligen min peplumtopp från Vila (rea på Thuns), den är en utav favoriterna i garderoben!
 
// Elaine 

Dag 10 - En låt från ett band/artist du gillar

 
 
Hilary Duff prydde mina väggar och skivställ under mellanstadiet och högstadiet och fortfarande beundrar jag henne som person och tycker fortfarande om hennes musik. Den här låten är dessutom en av de finaste låtar som jag vet! Den som inte har sett filmen Raise your vocie måste dessutom se den, i den hittar ni låten och den är precis som låten - fin. Lyssnar ni på låten här över är får ni också en liten trailer av filmen.
 
// Elaine 

Två små rum

 
 
Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!
 
 
 
Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!
 
Jag skapade ett litet två små rum på Jotex hemsida. Mest gjorde jag det för att det var roligt men man kunde också vinna presentkort om man får många röster och sen tillsist blir utvald av en jury. Dock handlar jag inte så mycket där nu men det skulle ju vara bra tills man flytta hemifrån, basgrejer finns väl alltid? Eller så skulle jag i så fall ge vinsten som present till min mamma. Med andra ord får ni gärna gå in via länken och rösta på mitt bidrag mina bidrag!
 
Att se att någon tycker om det man har gjort skulle göra mig glad! :)
 
// Elaine 
 

26 Februari 2013

Bild från soliga gårdagen.
 
Idag diskuterades konsumtionsamhället på materialkunskapen. Sen jag skissade på en sko inspirerad av Salvador Dali på samma gångt som vi planerade utklädnat till studentskivan. Påvägen hem träffade jag på Isabelle och då fick jag se hennes nyhämtade studentmössa. Dock belv inte resan hem så lyckad då bussen slutade fungera så vi fick vänta en kvart på en ny. Men jag måste säga att det gick ändå gick ganska snabbt att få dit en ny buss. 
 
Idag var jag inte lika trött som igår men nu har tröttheten smugit sig på igen. Jag måste dock försöka plugga lite nu innan jag slår mig för mycket till ro för kvällen. Eftersom jag inte haft så mycket prov på de här tre åren i gymnasiet, i alla fall de senaste två åren har jag blivit ganska dålig på att plugga.
 
// Elaine

Så underbar!

 
Hade inte den här tröjan kostat 400 kr eller om jag hade haft 50 % rabatt (nu hade jag bara 15 %) hade jag lätt slagit till. Jag älskar verkligen färgerna i den! Jag klarar nästan inte av att titta på den nu igen utan att ångra att jag inte köpte den i fredags. Inte blev det bättre heller när jag såg en tjej i skolan igår som hade den. 
 
Men då jag inte är gjord av pengar går det ju bara inte att handla allt försöker jag verkligen intala mig själv.
 
Jag älskar färgövergångarna. Turkost är härligt! Håller ingen med?
 
// Elaine 

Dag 9 - En låt som får dig att somna

 
 
Jag har som sagt svårt att somna till musik men den här låten kan jag lätt slappna av till. Till expempel på bussen när jag är påväg hem från skolan. Den och Celine Dions röst är så vacker!
 
Man kan väl också se "en låt som får dig att somna" som något tråkigt men jag menar alltså något som är så fint.
 
// Elaine 

Trött

I brist på annan bild får Pricken pryda dagens inlägg.
 
Gud så kallt det var imorse, ca 15 minus. Men sen när jag gick ut från skolan var det betydligt varmare och jag fick sånna vårkänslor. Annars har dagen varit energilös, jag hade tre lektioner men gjorde inte mycket på dem, bara diskuterade, funderade och lyssnade på en gemogång av en uppgift. Nu är jag så trött att jag avbröt pluggandet och skippar träningen. Mina ögon är så tunga... Jag har inte tid att bli sjuk nu om det skulle vara så...
 
 
//Elaine

Härligt grön och flätad

 
299 kr hos Cubus
 
Den här tröjan såg jag på Cubus hemsida förrut och funderade på att välja den som det tredje plagget i en "Ta-tre-för-två"-rabatt som jag hade när jag ändå var säker på att jag skulle köpa andra plagg därifrån. Dock blev det inte för jag tror inte att den hade blivit tillräckligt använd. Men jag älskar ändå färgen (trots att den var lite finare på nätet - de översta bilderna) och flätan på mitten. Så för den som är ute efter en färggrann, stickad tröja kan jag tipsa om den här.
 
Vad tycker ni om färgglada plagg? Jag älskar det verkligen. Även om jag också gillar svart och vitt så matchar jag det gärna med färg!
 
// Elaine 

Dag 8- En låt som du kan somna till

 
 
Det är få låtar som jag kan somna till. Jag blir oftast stressad av musiken istället för lugnad. Men vid några gånger är det den här låten som fått mig att somna - på ett positivt sätt, alltså inte för att den är tråkig.
 
// Elaine

24 Februari 2013

 
Idag har jag träffat min Niclas. Vi var ut en sväng och sen gick vi in och fikade tillsammans med de andra. Det blev färska vaniljbular à la mamma och cola. Dock sken det upp efter det så då fick jag med mig Niclas ut igen på en kort promenad innan solen gick ner. Ni ser så fint det var på första bilden. Till middag blev det sen god köttfärslimpa.
 
Nu har Niclas åkt hem och jag ska bara se lite på tv och sen ska jag sova. Jag måste ju orka upp tidigt imorgon igen och dessutom är jag redan trött. Vad har ni gjort idag? 
 
// Elaine

Två blåa plagg

Från New Yorker
 
Jag är lite avundsjuk på Isabelle som köpt en sån här härlig blå jacka till våren. Den här blåa färgen är så himla fin! Jackan och blusen över är från New Yorker och båda två fångade min uppmärksamhet här om dagen. Dock ger ju inte bagrundsljuset i bilderna färgen rättvisa. Jackan kostade 499 och topp 169 för den som är intresserad att veta.
 
Vad tycker ni om den här kornblå färgen?

Dag 7 - En låt som du kan helt utantill

 
 
 
Den här låten är i alla fall en av de låtar som jag verkligen kan utantill. I alla fall så har jag tragglat uttalet hundra gånger om under den tiden när jag läste franska och varje gång jag hör den vill jag bara sjunga med! Cover av Kate Ryan (Den första) var verkligen min favoritlåt under 2008, utan tvekan och den är fortfarande en av mina favoriter. France Galls orginal är ju helt unikt också, Alizzés är mer likt det än Kate Ryans. 
 
Har ni någon låt som ni kan helt utantill?
 
// Elaine

Rensat

 
Jag rensade ut 20 plagg från min garderob igår (Duktigt av mig!). De sex på bilden över är de som jag kommer ha svårast att släppa. Mina ljusa shorts som jag fyndade för en 50 kr på H&M, en oanvänd badräkt från StylebyTyra, Mina svarta caprijeans från Brooker (Haléns), mina shorts från Only, den härliga byxdressen från H&M och tillsist min favoritjeansskjorta Jag kommer att sakna dem. Mycket. Men de ska flytta hem till en annan tjej.
 
Nu ska jag försöka få yttligare lite fint här tills Niclas kommer!
 
// Elaine 

Lördagskväll - 23 Februari 2013

 
Mums säger jag till maten ovan som var min middag ikväll - en asiatisk måltid men ingefära, minimajs, ananas, paprika, kött och nudlar. Mamma kan laga mat hon!
 
Nu har jag suttit och planerat kommande veckan men ska straxt slå mig ner i soffan framför sisa sista deltävlingen av melodifestivalen med mamma. Till det blir det nötmix och lite nachochips. Sen efter det funderar jag på att se en film. Eller borde jag egentligen börja kolla på naturkunskapsprovet nästa vecka? Nej då skulle jag verka lite konstig antar jag? haha
 
 
// Elaine 

Dag 6 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

 
 
Som sagt har jag svårt att koppla musik till minnen. Men den här låten påminner mig om när jag slutade nian. Den tillsammans med Simply the best var med på vårt spex på avslutningsdagen. Dock var jag inte tight med klassen men tillfället var ändå speciellt eftersom att jag hade gått i den grundskolan i tio år. Det var dessutom en jättefin och solig junidag. Niclas underhöll också alla under middagen. Jag skrattade som bara den både till honom och till vårat spex. Sen är låten väldigt bra!
 
På bilden över ser ni mig och mina kompisar efter avslutningen.
 
// Elaine 

Parfymsamling

 
Idag ska jag försöka plugga lite, samt städa lite. Jag började städa lite förra veckan men jag hann inte med allting. Då dammade jag bland parfymerna i alla fall och passade då på att ta kort på min samling. De fina bodylotionerna fick också vara med. 
 
Mina favoriter är de två högst upp till vänster - Nina Ricci och Victoria Secret. Förrut var favoriten utan tvekan den rosa i mitten som är Hilary Duffs parfym. Dock har doften blivit förändrad till det sämre och det göra mig ledsen eftersom den inte finns att köpa längre. Jag älskade verkligen den doften och flaskan likså. 
 
Men man ser att jag är en tjej som gillar rosa parfymer. Alltså lite sötare men helts ändå fräscha parfymer. Vad föredrar ni? Lätta eller sommrigare dofter? 
 
// Elaine

Hemmagjord pizza och fredagsmys

 
Till middag ikväll blev det pappas hemagjorda pizza, gjord på grahamsmjöl. Nu sitter jag och fixar med lite småsaker men strax ska jag ha fredagsmys framför tv:n för mig själv och kanske lite popcorn. Det är väl bara Niclas som saknas? haha
 
Hur som helst ska det bli skönt att få sova ut imorgon trots att jag faktiskt har haft lov den här veckan. Jag har ju börjat träna ibland på lördagsmorgnar men jag tror inte det blir så imorgon då jag känner något i halsen.. Det känns bäst att vila då. Vill inte ha influensan bara...
 
// Elaine 

Shoppingrunda med Isabelle

Vi kom hem med tre påsar från samma affär, en är min som ni ser på bilden över.
 
Idag har jag varit på en lyckad och trevlig shoppingrunda med min kompis Isabelle! Sedan var jag och lämnade in två CV:n också. Jag gick upp tidigt imorse för att skiva ut och dona med dem. 
 
Dock har jag lite ångest över mina köp eftersom jag ville ha fem tröjor/toppar men valde ut tre. Annars hade jag gjort av med strax över 1000-lappen fast att jag hade rabatter på varje köp... Nu känner jag dock att jag verkligen ville ha de andra två också, speciellt en av dem. Åh det är inte lätt när man verkligen älska kläder men inte har råd eller plats för allt. Jag måste nog rensa gardroben igen. Det skulle vara skönt att få lite sålt men jag tror inte det jag vill sälja är i något bra skick för det.
 
// Elaine 
 

Dag 5 - En låt som påminner dig om någonstans

 
 
Precis som jag skrev igår har jag lite svårt för att förknippa musik med minnen. Minnena har jag istället i form av kort eller roliga saker som jag kommer ihåg. Musik lyssnar jag mer på när jag är påväg någonstans eller tränar. Men den här låten är ett untantag. Den påminner mig om när jag var med fritids ute på en ö och påvägen hem sjöng vi på den här i bilden. Dock gjorde vi om texten lite och ändrade "havet" till den ö som vi hade varit på. Men visst är låten fin och när man hör den längtar man verkligen till sommaren? 
 
Har ni många låtar som påminner er om någonstans?
 
// Elaine 

En pudel och en katt

Mellvin och Pricken
 
Igår gosade jag  med en nytvättad liten pudel som var så mjuk att jag inte ville sluta klappa på honom. Ni ser honom i bild överst. Sen efter det kom en vit katt och ville vara med Niclas och mig i tv-soffan. Dock blev det för varmt att ligga på en filt framför mig så då flyttade han sig först längre ut i soffan och sen hoppade han upp på bänken bakom och såg lite förskräkt ut när jag tog kort på honom. haha. Den större pudeln, fina Zingo, fick jag dock inte med på kort.
 
// Elaine 

21:a Februari 2013

Bild från dagens promenad.
 
Igårkväll åkte jag till Niclas och såg på Mästerkocken med hans familj och kollade på en film. Sen idag kollade vi på fjärde filmen av Star Wars- filmerna (egentligen första, i produktionsordning), gick ut i solen med hundarna, spelade frågespel och sen bakade Niclas en kladdkaka. När det gäller oss så är det inte jag som står i köket ;) haha
 
Nu har jag varit iväg på en träningspass och ska slå mig er framför tv:n med lite mango och småtomater. Jag älskar småtomater! Inte för att jag inte gillar större med de mindre har något extra och är lättare att äta. Någon som håller med mig?
 
// Elaine 
 

Flowerland

 
Flowerland
 

 
Klännnig - Manning Cartell floral print dress, 6 405 kr / skot - JustFabulous glitter heels, 395 kr / klocka - Marc by Marc Jacobs marc jacobs jewelry, 1 310 kr / armband - J.Crew gold jewelry, 260 kr / örhängen - Warehouse butterfly earrings, 63 kr / parfym - Elie Saab perfume, 490 kr / läppglans -By Terry lip treatment, 315 kr
 
Jag älskar mönstret på klänningen, färgen och modellen i sig. Det får mig verkligen att längta till våren och sommaren ännu mer. Men den som väntar på något gott...

Dag 4 - En låt som påminner dig om någon

 
 
Den här låten påminner mig om min pojkvän Niclas. Det är som "vår" låt. Han lyssnade mycket på den och andra låtar från samma band när vi blev tillsammans och därför började jag också lyssna på den. Den är ritkigt fin.
 
Annars har jag faktiskt inte många låtar som påminner mig om någon. Förrutom några låtar som jag och mina kompisar (vissa gamla) lyssnade på när vi var yngre. Lite sorgligt kanske...x)
 
// Elaine

20 Februari 2013 - Otur

Då har jag spenderat ännu en dag hos farmor med att sy på min projekt-klänning. Dock blev jag inte klar idag heller och nästa gång ska det fållas och göras en liten ändring.

Förrutom det var vi iväg en sväng för att kolla på ett par svarta pumps (från ellos) som jag sett i röda korsets skyltfönster. Men till min förfäran hade någon mer än jag sett dem och hunnit före mig. De hade säkert varit min storlek bara för det och förmodligen var de billiga dessutom. Riktigt tråkigt då de hade varit perfekta till mitt projektarbete och framtidens fester/skivor...

Jag hittade dessutom en så snygg skjorta i en affär som hade passat min lillebror så bra. Den hade kostat 500 men var nedsatt till 100 kr (!). Synd bara att han tydligen hade en snarlika ...


Pure Seduction & Love Spell

 
Äntligen äger jag dofterna Love spell och Pure seduction från Victoria Secret! Jag har varit sugen att testa på dem ett bra tag nu. Dock var det svårt att hitta svenska, sidor som sålde dem men efter ett tag testade jag att beställa Pure seduction i Bodylotion med shimmer i från en sida som hette bydee. Sen i förra veckan såg jag att Nordicfeel hade fått in Love spell  (som de inte hade tidigare) så då passade jag på att beställa misterna från dem. 
 
På Nordicfeel kostade det 125 kr st, frakten var gratis, plus att det bara tog en dag för det att komma hem till dörren! Hos Bydee var kundservicen riktigt bra, så också frakten. Dock var priset lite dyrare. 
 

Men vad säger jag om dofterna? Jo, jag kan tycka att de var lite väl lika men därför är jag glad att jag inte tog shimmer på allt. Sen är Love spell lite lättare och syrligare än Pure Seduction. Men jag gissar att alla kommer komma till stor använding i vår och sommar för jag använder de redan flitigt! Dock måste jag nog säga att Secret Angel, som Niclas köpte i London är min största favorit av mina VS-dofter, om jag måste välja.
 
// Elaine 

Dag 3 - En låt som gör mig glad

 
 
Den här låten får mig verkligen att vilja hoppa runt och glömma alla bekymmer. Introt och "mellanspelet" är verkligen så perfekt!
 
De hade varit kul att fått ha levt på 80 -talet och upplevt den härliga musiken och alla galna kläder! 
 
// Elaine 

Kornblå kjol

 
Jag provade den här härliga blåa kjolen som var lite längre i bak. Dock gör inte bilden den rättvis då den verkligen var härligt blå, så där kornblå. Sen jag såg en lika blå, fast kortare kjol i Isabelle Adrians monter på Attitude-mässan har jag alltid velat ha ett sånt blått plagg till våren. Dock passade inte den här på mig även om storleken fanns kvar för det var faktiskt halva priset på den - dvs 99 kr, hos Vero Moda!
 
Nu har jag varit och tränat skivstång. Egentligen ville jag inte alls för jag var såå trött innan men Sara fick iväg mig. 
 
// Elaine 

19 Februari 2013 - Besök hos Mormor och morfar

 
Idag har jag hälsat på mormor och morfar. Tänkte passa på när jag ändå var ledig och var där omkring. Jag var också in på Cubus, hade tänkt köpa den blommiga skjortan och prova den svarta skinnjackan. Dock fanns inte exakt den skinnjackan och andra fina saker som jag sett på deras hemsida, plus att skinnjackan jag provade inte satt så bra på mig. Så jag gick besviket därifrån. Det enda jag handlade var denna ansiktskräm som nästan tagit slut här hemma.
 
Nu har lillebrorsan och jag ätit middag och nu tänkte jag försöka få lite saker gjorda.
Vad har ni gjort idag?
 
// Elaine 

Studentmössan

 
Jag kom på att jag inte har visat min studentmössa. Egentligen kanske man skulle spara det tills studenten men trots att jag ser ut som en lokförare in den  (haha) kan jag ändå inte låta bli. Jag är nöjd med mitt namn, kokarden och att det står "design"(min linje) framtill. Dimanten är mörklila och det estetiska programmets färg,mjag går ju trots allt estet i grunden. Dessutom passade det bra då jag tycker om lila. I bak står det sen "Studen 2013" och min skolas namn under i guld.
 
3 månader och två veckor är det kvar nu!
 
//Elaine

Dag 2 - En låt som du ogillar

 
 
Jag vill inte ens lägga upp den här låten för jag tycker så illa om den. Efter att ha hört den om och om igen på sommarjobbet 2011 klarar jag inte heller av att höra hans namn. Med andra ord är jag inget fan av honom. Dock hade jag förträngt låten totalt eftersom jag kunde inte komma på en låt som passade in på rubriken men jag visste att Niclas hade svaret och när jag fick det var det solklart! Annars så gillar jag inte att "dissa" saker utan visar och skriver hellre om saker jag tycker om, men där är min åsikt. Haha
 
//Elaine

18 Januari 2013 - Tandläkarbesök

Blus och örhängen - Gina Tricot / Jeans och linne - JC / Stövlar - Dinsko / Ring - Guldfynd by Kenza / Armband - fått i present.
 
Idag har jag varit hos tandläkaren och sen tränat ett medlepass på kvällen. Niclas var också här så han var snäll och följde med och väntade i väntrummet hos tandläkaren. Förrutom det har vi bara haft en mysig sportlovsdag med roliga klipp och rimbobullar. Vi var också ut och tog lite outfitbilder på mig. Dock snöade det ordentligt så vi hade ingen ork till att försöka ta bättre bilder utan ville bara in och värma oss. Jag invigde i alla fall nya rea-blusen ifrån Gina.
 
Nu sitter jag bänkad framför Top model och sen blir det Project Runway!
 
Min kompis Ellinor fyller förresten år idag så grattis till henne!
 
// Elaine 

Dag 1 - Dina favoritlåt

 
 
Min favoritlåt är som man kanske kunnat lista ut en fransk låt. Den heter Les mail a des ailes och handlar om att mail har vingar - direkt översatt. Den sjungs av Alizée som jag lyssnade mycket på för några år sedan då jag pluggade franska och ville ha något mysig att lyssna på. Niclas lärde sig även spela den när vi precis blivit tillsammans så den betyer mycket för mig. Jag hoppas att någon annan också kan se och höra det vackra i den.
 
// Elaine 

Svart skinnjacka

Jag vaknade halv 11 idag. Egentligen hade jag kunnat gått upp tidigare med det var så skönt att sova. Men egentligen tycker jag inte om att sova till längre än tio. Hur som helst så har jag ätit macka med paprika och druckit te till frukost. Nu ska jag istället ta en dusch och städa upp på rummet innan Niclas kommer hit.

Förresten såg jag en svart skinnjacka på en blogg och blev plötsligt sugen på en svart skinnjacka. Jag har aldrig haft en svart skinnjack och jag börjar gilla svart mer och mer nu. Dock helst i kombination med färg! :)

Den här är från Cubus. Men jag har ju redan så många jackor; en brun skinnjacka, en röd kappa, en jeansjacka, en blå och tunn jacka..


17 Februari 2013

Bilden är inte från idag.
 
Den här söndagen har spenderats med att sy hos farmor. Dock känner jag att ingenting går min väg för tillfälllet. Jag har massor av saker att hinna göra på lovet men vet inte hur jag ska få ihop allt för jag har inte heller någon ork. Jag vill hinna träffa Niclas och kompisarna, dock är det svårt att få allt att gå ihop. Sen kommer jag aldrig ut och gör någonting roligt känner jag. Samtidigt som jag inte riktigt känner för det heller. Ja, jag vet varken ut eller in just nu. 
 
Nu ska jag, frusen som jag är, mysa ner mig under en filt. Jag hade kunnat pluggat naturkunskap, företagsekonomi, matte inför högskoleprovet, städat rummet, fortsatt med min teckning men jag känner som sagt inte för någonting. Jag hoppas inspiration och ork är tillbaka snart.
 
// Elaine 

Emerald

 
Emerald
 
 

Topp - Dorothy Perkins , 230 kr/ kjol - wolfandband.com, 2 990 kr / skor - Elie Saab, 1 795 kr / örhängen - Fernando Jorge 157 910 kr / armband - Sidney Garber, barneys.coml 114 735 kr / parfym "Bon chic" Nordstrom.com, 360 kr / nagellack - ORLY, 180 kr /
 
Jag älskar kombinationen utav smaragdgrönt och guld. Det känns väldigt lyxigt!
Vad säger ni?
 
//Elaine

Melodifestivalen deltävling 3

Jag måste säga att Gina var riktigt fin i igår. Klänningen var riktigt vacker! Dock gillade jag hennes hår bättre i första delfinalen.

Angående låtarna sen så tyckte jag att Eddies låt var bra och borde ha fått en bättre placering. Sen var jag övertaskad över att Amanda Fondell inte gick vidare även om jag inte var så förtjust i hennes lår.Vad tyckte ni?


Bradley Cooper pratar franska

 
 
Gud vad bra skådespelaren Bradley Cooper är på franska! Precis så där vill jag kunna byta mellan svenska och franska. Petra Mede är jag också avundsjuk på som har lyckats lära sig franska helt flytande. 
 
Ursäkta den dåliga uppdateringen idag men dagen blev konstig då jag somnade om två timmar efter frukosten. Efter det ritade jag lite, städade pyttelite och tog en promenad. Efter maten har jag sen suttit och försökt fattat knepet med högskoleprovet.. Men nu blir det melodifestivalen och popcorn med mamma! 
 
//Elaine

Outfit 15 Februari - Militärgrönt och vitt

 
 
 
Skjorta, halsband, nagellack - Gina Tricot / Tröja - H&M / Jeans - JC / Örhängen - Kicks / Stövlar - Dinsko /
 
Gårdagens outfit gick i militärgrön och vitt. Dock var det lite knepigt att stoppa in skjortan under tröjan då den är ganska kort så ni får ursäkta den fula kanten. Sen tyckte jag att det passade med silvirga fågel och vingaccessoarer till. Vad tycker ni?
 
(oj jag ligger visst tio dagar längre fram, någon annan än Lovisa kanske hade noterat den missen?)
 
// Elaine

Sportlov

Oj vad skönt det bara är att få vara en kväll. Jag har några sak att se på play och en film som jag spelade in så jag planerar att grypa ner under en filt med lite läsk bredvid mig nu hur trött jag egentligen är för jag har ju faktiskt SPORTLOV! Haha. Mitt näst sista lov för den delen också. Det känns lite jobbigt. Hur som helst: Jag tror nästan att jag ska börja med Nashville... Jag har verkligen fastnat för den serien!

Dagens outfit kommer upp imorgon men I brist på bilder är här ett litet "smakprov".


15 Februari 2013

Bilder från svt.se och rymdkanalen.se
 
Det där med metoriten i Ryssland imorse kom då lägligt eftersom vi jobbar med Astronomi på naturkunskapen just nu. Jag såg de här bilderna på nyheterna nyss och jag måste säga att en sån liten sten kan vara väldigt mäktig. Det hade inte varit kul om det var här den hade fallit ner här för jag skulle inte vilja känna av tryckvågen. Dessutom är det ju en Asteroid som ska gå förbi jorden nu vid 9 (typ) och den vill vi verkligen inte ska träffa jorden. Dock är det för molnigt för att kunna se den här.
 
Hur som helst har det varit en lång dag idag. Hela eftermiddagen har jag varit så trött i ögonen att jag knappt hunnit haft ögonen öppna men jag tog mig ändå igenom företagsekonomi, religionsknskapoch naturkunskap till halv fem så deet är skönt att det är lov måste jag säga. Fast jag känner mig ändå otroligt stressad inför de närmaste veckan. Men för tillfället känns det skönt med fredagskväll!
 
// Elaine

Dans mon sac

 
 
Min franska favorit Alizée har släppt ett nytt album med namnet 5 eftersom det är hennes femte album. Av de 5 har jag tre. I alla fall så är det här hennes andra singel från albumet och den heter "Dans mon sac" - "I min väska". Den är väldigt lugn och akustisk och hennes tidigare låtar är inte lika "rena". Den  verar  väldigt bra om man vill öva franska så jag lär försöka översätta den någon gång. Men nu får den mig bara att tänka på Niclas tack vare gitarren. haha
 
Vad tycker ni om renlighten i låten?
 
// Elaine 

Hjärtan och choklad

 
Igår var jag till Niclas och firade alla hjärtans dag lite smått. Jag hade köpt med nougat och gélehjärtan som vi delade på. Dock åt vi ju inte upp allt så det får vi göra en annan dag. Sen så fick jag också min favoritchoklad av Niclas.  Det är verkligen den bästa chokladen, marabou sensation!
 
Nu, sista dagen innan sportlovet är jag en timme för tidig i skolan. Jag vet inte hur det kunde bli så fel i huvudet men jag är i alla fall inte sen. Haha. Den här timmen kan jag dock utnyttja med att för sista gången fundera på om jag ska göra högskolaprovet. 
 
//Elaine

14 Februari 2013

Idag har jag kännt mig så förvirrad över framtida studier och högskoleprovet. Förhoppningsvis släpper det på lördag då det är som det, dvs när jag anmält mig eller inte. Hur som helst tänker jag åka till Niclas nu för att bli lite gladare!

Jag kan inte bestämma mig om jag ska ha pärlor eller hjärtan i öronen där av två bilder. Men det blir nog hjärtan eftersom det är det på halsbandet.


Outfit 13 Februari 2013

Skjorta - Gina Tricot / Jeans - H&M / Örhängen - Kicks /
 
Igår var jag militärgrön med en rosett i halsen. Dock är tröjan lång och enligt mig ser det inte snyggt ut i bak så jag knyter upp den så här istället :) Färgen tycker jag är cool, militärgrönt och militärinspirerat är ju väldigt trendigt nu också. Dock köpte jag skjortan på förra årets mellandagsrea. 
 
Vad tycker ni om militärgrönt?
 
// Elaine

Alla hjärtans dag

 
Idag är jag ledig men jag gick ändå upp tidigt och hittade då de här fatet med små hjärtan på köksbordet. Det var från mamma till mig, pappa och Robin men nu har jag råkat ätit massor så resten måste jag sprara till dem. Tack världens bästa mamma! 
 
Men ja, eftersom det är alla hjärtans dag vill jag också skicka iväg ett litet hjärta till alla mina kompisar och bloggläsare. Sen ska jag träffa Niclas ikväll också. Men hur som helst ska jag först försöka utnyttja dagen med att göra yttlgiare några test och fundera på om jag ska göra högskoleprovet. Sen får jag för sjutton bestämma mig! Jag ska också försöka göra klart några små skoluppgifter samt kanske gå ut och ta lite luft.
 
Ha en bra alla hjärtans dag allihop!
 
// Elaine 

Räknat matte

En några veckor gammal bild från en söndagspromenad.
 
Phuu..Jag har suttit och försökt gjorde en gammal del av högskoleprovet hela kvällen - det som bara skulle ta 24 minuter. haha. Därför känner jag mig fortfarande osäker på om det är värt att göra det eller inte och jag blir ännu mer stressad över att jag måste anmäla mig innan fredag om jag ska göra det. Men jag har faktiskt inte räknat matte på två år och jag tyckte inte om matte då för två år sedan, men ändå fick jag hälften rätt på en mattdel. Jag ger mig själv alltså en liten klapp på axeln i alla fall.
 
Men jag skulle verkligen uppskatta tips och råd nu (säger jag återigen). Jag tror att mitt meritvärde ligger snäppet över genomsnittet på en kurs som jag vill söka till hösten (peppar peppar) så jag kan ju klara mig utan provet men det kanske är dumt att inte försöka?
 
Aja, nu ska jag ta det lungt framför tv:n med grönsaker och dipp som jag köpte med mig hem när jag kom från skolan.
 
// Elaine 

13 Februari 2013

Idag började jag tidigt så jag slutade därför redan vid halv ett. Dock var det en kall och hungrig tid innan jag slutade/fick lunch då jag hade både religionkunskap och sen naturkunskap.

Ikväll ska jag dock försöka fatta ett beslut angående högskoleprovet och sen göra en uppgift som ska vara klar på fredag.

Dagens outfit kommer upp senare men här är en del av den.


Butterfly by Mcqueen

 
Butterfly
 

Tröja -  McQ by Alexander McQueen,  brownsfashion.com, 3 160 kr / Jeans - H&M, 310 kr / High heel pumps, 390 kr / Väska - GUESS, 825 kr / Armband - bcbg.com , 140 kr /  Solglasögon - Giorgio Armani ,1 400 kr / Parfym - Coach fragrance, 505 kr / Nagellack - Butter London , 90 kr
 
Jag bara älskar tryclet på den här tröjan från Alexander Mqueen, kombinationen utav ljusgrönt, beige och guld. Med andra ord skulle jag mer än gärna gå klädd så här i vår! 
 
Någon som håller med mig?
 
//Elaine

Vaniljhjärta på fettisdagen

Ikväll blev det ingen träning för min del,istället kom Niclas hit en stund :) Mamma köpte med sig semla hem men jag och Niclas ville hellre ha ett vaniljhjärta. Jag har varit sugen på det ett bra tag så det var supergott! 😃

Någon som har ätit semla idag?


12 Februari 2013

Idag trodde jag inte att jag skulle bli en lång stund i skolan men det blev det visst. Amanda och jag gjorde en företagsekonomi-uppgift och sen svarade jag på frågor om filmen North country samt gjorde klart min mood board. Det är min syn på Salvador Dali som jag försökt få fram. Det tog ett bra tag att få allt på plats och välja ut bilder. Jag velade i en halvtimme. Sen efter fem timmar åkte vi hem och nu klev jag precis innanför dörren.




Blommigt underbar

 
Jag blev fulkommligt blixtförälskad i den här skjortan direkt när jag såg den i fredags inne på Cubus. Jag vill verkligen ha den men jag hade inte planerat för den i månadens budget. Men gud så fin den skulle vara både i vår och sommar. Jag älskar att inte hela är blommig men att det blommiga verkligen är härligt färggrant!
 
Någon som håller med mig?
 
// Elaine 

Kiwi

Nu tänker jag slå mig ner framför tv:n och se på Top model och Project Runway. På samma gång tänkte jag äta lite kiwi. Egentligen kliar det på min tunga av kiwi men jag har varit så sugen på det nu ett tag.

Träningspasset var som vanligt superhärligt!


Högskoleprovet eller inte?

Bild från en kall dag i Januari.
 
Idag har jag fått en ny uppgift på bilden, sett klart filmen North Country, pratat med syven om hur jag ska göra i framtiden (eller i alla fall efter gymnasiet) och haft idrott. Nu ska jag snart iväg och träna ett härligt medelpass.
 
Dock är jag väldigt kluven för jag sitter och funderar över om jag ska göra högskoleprovet eller inte, vilken var en av frågorna som jag tog upp med syven.. Enligt de gamla proven, som jag tittat igenom, kommer jag förmodligen sitta som ett frågetecken genom större delen av provet, i alla fall den delen med matte. Men det kanske är dumt att inte försöka? Men jag vet inte hur jag ska kunna plugga på så mycket... I alla fall så måste jag bestämma mig innan fredag hur jag ska göra och det har nu gett mig halsbränna. (haha)
 
Någon som har gjort högskoleprovet och har några tips? Jag skulle verkligen uppskatta det!
Jag har inte läst matte på två år och under det året var det inte alls min starka sida.
Engelska har jag alltid varit en medlemåtta på och svenska läsförstålese ungefär detsamma. Ordförståelse tror jag inte att jag är så bra på. Men hur pluggar man på det, läser igenom ordlistan? Haha
 
//Elaine

Bling bling

 
Jag målade naglarna igår. Jag har ju redan testat och visat upp mitt glittriga nagellack från Gina men den gången målade jag bara tipparna. Hur som helst ska nagellacket användas så varför inte använda det till vardags. Glitter är inte farligt enligt mig. haha
 
// Elaine 

On top of the world

 
 
Var det bara jag som blev lite överraskad över att den här låten inte gick vidare i melodifestivalen i helgen? Visst tyckte jag inte om deras namn och klädmatchningen direkt. Sen når de ju inte ut till den yngre publiken kanske? Men om Louise Hoffsten kunde gå vidare (hennes låt var förövrigt okej) så fanns det väl en äldre målgrupp, eller också, yngre som tyckte om det? Kanske är det så att Hanna, Jenny och Pernilla försökte vara för hippa? ...Fast vem försöker inte med det? haha
 
 
Men låter var faktiskt riktigt härlig hur som helst!
 
 // Elaine 

En vit katt i knät

 
Den här helgen har jag inte hunnit med att träffa pojkvännen min eftersom hann har haft  killtid med sina kompisar och nu i veckan ska jag träna så vi lär inte ses förrens på torsdag om vi har tur. Det är ju ändå alla hjärtans dag då och han har gått med på att ses då. haha.
 
Förra gången jag var hos honom kollade vi på Star Wars och då kom hans katt Pricken och la sig framför mig. Det är inte så ofta han gör det. Jag blev i alla fall fascinerad när han låg där så fint och sen när han började tvätta sig själv, jag tycker det ser så mysigt och lustigt ut!
 


Idag har jag som sagt fortsatt sy på min projektklänning hos farmor. Jag åkte dit redan vid tio men jag blev ändå inte klar idag. Nu har det ätits middag och jag ska slå mig ner framför tv:n innan en ny vecka börjar.
 
// Elaine 

Outfit 8 Februari 2013 - Brunt och jeans

 
Jeans - Lee (JC) / Tröja - Only / Väst - H&M / Stövlar - Dinsko / Halsband - Gina Tricot / Ring - Lindex / Örhängen - Guldfynd /
 
I fredags var jag klädd i jeans och brunt från topp till tå tillsammans med lite silveraccessoarer. Jag älskar verkligen när det blir lite väl "matichigt", jag tror jag har fått det från mamma. haha. Västen är min favorit sen länge då jag köpte den för tre och ett halv år sedan, i böjran av nian. Sen är både halsbandet och ringen reafynd. Ringen är gammal men halsbandet är som sagt nytt.
 
Silveraccessoarer är något som jag har börjat gilla mycket på den senaste tiden. Förrut hade jag gärna störa örhängen i guld men det har jag tonat ner lite nu. Jag tycker det kan bli lite mycket när man också har glasögon och det är det som är tråkigt med att ha glasögon, även om det är en fin accessoar i sig.
 
// Elaine

Bröderna Ylvis

 
 
Jag har blivit riktigt fast vid de norska bröderna Ylvis på sista tiden då jag råkade se ett avsnitt av en slump i slutet på förra året/ början på det här året. Alla klipp, speciellt de när det skämtar med folk i en hiss, är roliga. Kolla bara på youtube och sök på "ikveld med Ylvis"
 
Men framförallt är jag fascinerad av deras musikvideos som ser otroligt proffsiga ut. Nu är ju inte det deras musik egentligen, men jag älskar verkligen deras texter pch skådespel. Den första låten - Jag heter Finn, hade jag på gärnan många gånger förrut. Den sista låten, som handlar om en norsk politiker, är bara för bra!
 
// Elaine 

Räkmacka

Godmorgon! Idag är jag uppe med tuppen, typ i alla fall. Jag har ätit räkmacka till frukost med mamma och resten av dagen ska jag sy. Förhoppningsvis blir jag klar med min klänning men det kanske är lite för bra för att vara sant.. Vi får se helt enkelt!

En räkmacka är inget utan citronmajonäs. Det har jag lärt mig sedan jag blev så besviken på räkmackorna ute. De har vanlig majonäs och det blir jag lite illamående av.


Tacos och melodifestivalen

 
Ikväll ska mamma och jag se på melodifestivalen och äta lite grönsaker, nachochips och dipp - En fortsättning på middagen som bestod av tacos ungefär. Jag hade tänkt åka på fest men jag kände mig inte sugen på det och jag har dessutom fått ont i benhinnerna så jag vill vila.
 
Angående melodifestivalen så har jag inga stötte förhoppningar alls. Allt känns bara tråkigt och gjort i år. Men det är ju ändå en tradition så därför tar jag mig tid till att se det. Kanske hoppas jag lite att Tone Damli och Erik Segerstedt är bra också och tar sig vidare. Ja vad andra deltvälingen har att bjuda på, på riktigt, får vi se om en halvtimme.
 
// Elaine 

Konstiga storlekar

 
Jag har gott om jackor till våren - hela fyra stycken. Men när jag ser alla vårjackor i affären blir jag lite sugen på en ny. Jag skulle gärna vilja ha en beige då det både fungerar till svarta och bruna skor/väskor men det blir ju väldigt lätt smutsigt.
 
Men även om jag inte tänker köpa en ny jacka i första taget (tror jag, haha) så provade jag den här inne på H&M igår. Men fast att jag provade den största storleken (42) så var mina armar lite för stora (Hej muskler kanske? haha) men istället var den för stor kring midjan. Ska det verkligen vara såhär? Ska allting sys i så konstiga proprtioner? Man ska träna men ändå inte bygga muskler så att man kan komma i alla kläder? 
 
Jag börjar bli trött på det. Jag tränar så mycket jag kan och orkar, känner mig inte ful fast jag inte är jättesmal men ibland så kommer det verkligen över mig när jag provar kläder i affärerna och med dagens konstiga ideal. Det borde inte läggas så stor vikt på storlek och med det sagt borde jag kanske egentligen inte bry mig själv, vilket jag försöker att inte göra? Men jag är avundsjuk på en smal som kan ha allt som som finns i butikerna och är det inte konstigt att jag tar åt mig då alla som har över 36 och S tycks vara "tjocka" utifrån samhällets snea perspektiv?
 
Någon som känner som jag?
 
// Elaine 

Kinamiddag med Ellinor igår

 
Igårkväll träffade jag min kompis Ellinor en stund. Vi gick  först en liten vända i affärer (jag hittade en skjorta som jag verkligen vill ha) och sen satt vi oss på en kinarestaurang, som känns som standard. Riktigt gott är det med buffé där då det också ingår susuhi och dessert i den. Dock blev bilderna riktigt dåliga där i mörkret (fast det inte blev det förra gången konstigt nog). Men mums, jag blir sugen på friterade räkor nu igen!
 
// Elaine 

Morgonträning

Imorse gick jag upp halv 9, åt mitt favoritbröd till frukost och begav mig sedan iväg för stt träna. Det var ett pass med stationsgympa och efter kände jag mig helt färdig men då var det bara att pulsa hem i snön.

Resten av dagen för vi se vad jag gör. Känns som att det blir en lung dag i alla fall.


Örn

 
Idag har jag på mig mitt nya halsband från Gina Tricot. Tycker verkligen att det var fint! Och sen kan jag ju inte låta bli att påpeka att det bara kostade 15 kr (när det kostat 99) - superkap! 
 
Outfitbilder kommer ikväll eller imorgon!
 
//Elaine

Fredagsmorgon

Denna fredag morgon har jag tagit det lungt. Jag sov ut, gjorde varma mackor till frukost (jag vet, inte den nyttigaste frukosten direkt) och ritat. Jag började rita på en teckning på måndags men då den inte blev någe bra började jag med en annan i tisdags. Det är den som jag filat på lite idag också. När den är klar ska jag visa den här.

Kan ni se vem det är som jag ritar av, bara av att titta på den här detaljbilden?


7 Februari 2013

Idag gick jag upp tidigt helt i onödan, för första lektionen var inställd så vi fick sitta och vänta på naturkunskap i en och en halv timme. Sen efter det hade jag grafisk kommunikation, då jag visade upp mitt designförslag till restauranglogga inför klassen för lite kritik.

Nu på kvällen har Niclas varit hos mig. Vi tittade på både Sveriges roligaste klipp och ett förhäxadavsnitt. Niclas var skyldig mig det efter Star Wars de senaste veckorna. Haha. Jag minns när jag verkligen älskade att se på Förhäxad, det gör jag nu med, men det var extra spännande när man inte hade sett det förrut.

Någon mer än jag som tycker om denna serie?


Neon and black

 
Neon and black
houseoffraser.co.uk,  410 kr / Jacka - H&M, 315 kr/ Kilklackar - gojane.com, 615 kr / Clutch -Acne youheshe.com, 975 kr / Armband - moddeals.com, 38 kr / Örhängen - Oscar de la Renta,marissacollections.com 2 885 kr / Solglasögon -  Chloé, theoutnet.com 745 kr
 
En blandning av neon och svart men på samma gång också en blandning av budget och lyx. Jag som älskar färg bara älskar det. Det är dock inte något för den som inte gillar att sticka ut och synas. Skorna  kan jag inte låta bli att titta på även om jag förmodligen aldrig skulle kunna ta ett steg i dem utan att tippa över.
 
Vad tycker ni om kombinationen neon och svart?

Elise Ryan

 
Jag fick en inbjudan till members utav Fatma, där man kan få fina erbjudanden och rabatter på kläder och skor. Det är som rea fast bättre, då kläderna är väldigt snygga och moderna. Det kan bli farligt det här känner jag! haha. Direkt när jag loggade in hittade jag de här fina klänningarna från Elise Ryan för 50 % rabatt. Det innebär att den första kostade 249 kr (ord 499) och den andra 179 kr (ord.359). Den första tycker jag var riktigt söt och unik!
 
Men nu ska jag dock ta och lugna mig för min garderob svämmar över, jag går nästan aldrig på fest eller ut på någon klubb/krog, jag måste vara snäll mot min plånnbok och dessutom miljön. Efter att ha sett den där dokumentärern, om hur vi förstör jorden och att det kommer leda till ett tredje världskrig, iförrgår skämms jag lite varje gång jag blir sugen på att handla...
 
// Elaine 

Den där ansiktsmasken

 
Mamma hade beställt ett paket med några sånna här ansiktsmasker här om dagen och efftersom jag varit lite sugen på att testa så var det ju en positiv överraskning. Eller ska man ta det som att man har extra dålig hy? haha.  Dock har jag läst att den ska sitta väldigt hårt och göra ganska ont när man drar bort den. Men ja jag får väl se själv sen, kanske, om jag nu vågar testa den. När jag var på ansikstbehandling kan jag säga att det också gjorde riktigt ont så jag kanske redan är förberedd? 
 
 
// Elaine 

Sydag

 
Vilket snöväder det blev idag! Jag var iväg till farmor för att sy men innan jag hann komma till henne var jag helt blöt i håret och svart under ögonen pågrund av de stora snöflingorna som for mot mig i motvinden. Tur att pappa och jag kunde hämta upp Niclas med bilen när han hade sluta så han inte behövde gå och kämpa en bra bit för att ta sig till bussen och sen hem. Det tackar jag också pappa för förresten.
 
Men som sagt har jag hållt mitt löfte för dagen om att sy. Jag startade klockan elva och inte förrens vid halv sex slutade jag upp med det för dagen och då hade jag klippt ut mönstret, sicksackat alla kanter, samt tråklat. Det tar tid i fall allt ska bli rätt må ni tro, fast att jag har ett lätt mönster och får lite hjälp. Nästa sypass hoppas jag i alla fall att jag har själva klänningen klar och då ska den deckoreras.
 
// Elaine 

Presentation av lägenhet

Jag visade ju bilderna från mitt lägenhetsbygge i SketchUp men jag kände ändå att jag kan visa hur presentationen ser ut också. Det ni ser är alltså sidorna ur en bok,Den är gjord i indesign och som ni ser har jag också lagt till färgprover på några sidor
 
Att montera (lägga alla bilder och text på plats) tar väldigt lång tid. Det ser ut att vara gjort på några timmar men jag har minsann lärt mig att allt desigarbete tar tid. Det här tog ca 3 månader, med en lektion på två timmar varje vecka, att få ihop det här till en bok.Om jag inte har räknat helt fel men då tillkommer det såklart lite prat, genom läsning och ändring av texter, utskrivning, utskrivning igen och annat.
 
Någon mer som byggt något i SketcUp?
 
// Elaine 

Outfit 5 Februari

 
Skjorta - MQ / Kjol - Gina Tricot / Stövlar - Dinasko / Halsband - Gina Tricot / Ring - Guldfynd /
 
Gårdagens outfit gick i rutigt, svart och blått. Sen hade jag mina mockastövlar till som jag inte har haft på ett tag. Skjortan är från MQ, minns att mamma fyndade den på rean åt mig en gång.
 
// Elaine 

6 Februari 2013

Idag är jag ledig eftersom jag inte har någon praktik än, men jag tänker inte ligga på latsidan för det. Utan här ska det sys!

Jag har precis ätit frukost och ska ta och börja kolla igenom mönstret en gång till så att allt blir rätt. Det skulle vara så skönt om jag kom igång ordentligt och det inte blir något fel...


5:e Februari 2013

Idag har jag varit in skolan och börja gjort en mood board till uppgiften med Salvador Dali. Sen bokade jag en tid med syven, samt såg fortsättningen på en dokumentär om konsumtion. Jag blev riktigt deprimerad som vanligt när man ser sånt där. Nu vill jag inte handla något alls nu. Fast det är ju så fint och roligt med kläder och smycken (ja lite dubbelmoral, jag vet)! Men gud vad vi i-länder förstör jorden. Det är hemskt att det har gått så långt och bara fortsätter!

Jag hade tänkt att jag skulle träna skivstång idag men jag känner mig inte riktigt på topp. Känner hellre för att krypa ner under täcket och se på när Maria Montazami och Mindy besöker Sverige.. Vi får se hur det blir.


Söt och pastellig bok

 
Den här söta boken, med massvis med recept på macarons, fick jag av Niclas i julklapp. Franska och macaronsfantast som man är (även om jag bara har smakat en smak) så blir jag genast sugen på att baka och äta. Dock är jag inte den skickligaste på att baka och macarons ska vara svårt men man måste ju kunna lära sig också!  Som ni ser finns det massvis med macaronsrecept i den, allt i från otippade smaker som jordnötsmacarons  till vanliga med hallonsmak.
 
Sen är boken så söt och passar utmärkt på en hylla i mitt rum. Jag älskar förövrigt designen som är fylld med pastellfärger igenom hela boken. Framsidan har dessutom en luftig struktur som nästan påminner om en macarons eller hur man ska beskriva det. Det som jag dock stör mig lite på är det försvenskade (antar jag i alla fall) namnet "Macroner". Jag tycker man ska hålla sig till det franska "Macarons"!
 
Någon som har någon favoritsmak på macarons?
 
// Elaine 

L'arc de triomph

 
Jag gillar den här bilden. Någon som ser vad det är? Det är triumfbågen i Paris underifrån. Jag tog bilden när jag var där för fyra år sedan och blev fascinerad över alla mönster och inristningar överallt. Så när jag hittade den här bilden ville jag visa upp den. Den var väldigt högt som ni ser och sen kunde man också åka/gå upp inuti den och sen titta ner och se alla människor under på en skärm. Stå ute, uppe på kan man naturligtvis också göra.
 
Så Triumfbågen är inte en så dålig sevärdighet!
 
//Elaine

Papaya

Hej! Här sitter en nytränad och duschad tjej och mumsar på papaya och ananas. Jag har aldrig smakat papaya förrut tror jag och mitt betyg är att det var okej, klnsistensen var fin men det smakade knte mycket.

Strax ska jag se på Top model och Project Runway. Det sista älskar jag verkligen. Det är så inspirerande och jag skulle vilja se mig själv där. Men om den drömmen ska slå in måste jag lära mig att sy bra först!


4 Februari 2013

 
Igår var vädret riktigt soligt och fint, det känndes nästan vårigt trots minusgraderna. Bilden tog jag då, när Niclas och jag var ute med hans hundar. Idag däremot har det varit grått och nu har det börjat snöa.
 
Jag var i skolan på förmiddagen och redovisade min konstnärsuppgift, samt såg en film. Efter stt vi hade ätit lunch sen gick jag en snabb vända på en marknad i stan och kollade efter hallon-laktrisremar. Dock sparade jag pengar då jag inte hittade en enda sådan. Resten av eftermiddagen har jag sen suttit och försökt rita tack vare lite inspiration från Lovisa. Dock gick det bra i början, men nu efter två timmar har jag tappat tålamodet. Haha
 
//Elaine

Svart, grått och turkost

 
Black, white & turquoise
 
 
Klänning - H&M, 305 kr / Skor - Zara, 195 kr / Väska - BCBG Max Azria leather luggage, 2 760 kr / Ring - Giani chunky jewelry, 225 kr / Armband - Blue Nile bracelets bangle, 380 kr / Örhängen -Jack Vartanian agate jewelry, Barneys.com -  33 545 kr/ Ögonskugga - Stila, 130 kr
 

Jag älskar att klänningen både har blommönster, en snygg form tack vare ränderna och såklart Dip dyen! Sen är turkost så himla snyggt! 
 
Vad tycker ni om klänningen och de andra sakerna?
 
// Elaine 

Promenad, Kladdkaka och Star Wars

 
Idag har jag varit hos Niclas hela dagen. Vi var ut med hundarna i det fina vädret, bakade kladdkaka (äntligen, jag som varit sugen på det hela veckan!) och såg på Star Wars episode 3. Även om jag hört ungefär hur det ska gå så var allt sorgligt. Jag hade aldrig trott att Star Wars var det. Kladdkakan kan man se som en tårta för att vi varit tillsammans i 2 år och 3 månader idag (även om vi inte direkt räknar tre månader längre) och att jag fyller 18 och ett halvt år idag. Det räknad jag ut här om dagen! haha
 
Nu ska jag strax sova och imrogon väntar en ny vecka. Jag planerar att sy, träffa en kompis, träna och träffa Niclas igen inom de sju närmaste dagarna.
 
God natt!
 
// Elaine 

Låtlista

 
Jag tänkte att jag skulle bli lite bättre på att blogg om musik och tänkte därför gå igenom den här roliga listan som jag hittade på en annan blogg. Jag fick dock ta bort en dag där man skulle visa en låt som man kan spela på ett instrument. Men jag är ju inte musikalisk, även om det skulle vara kul. Dock har jag typ (observera typ) kunnat spela Nu grönskar det på gitarr en gång i tiden. Niclas hjälpte mig då när jag var stressad och försökte lära mig men då var vi inte tillsammans. Men om jag kunde spela skulle jag lätt ha en gitarr som gitarren över - såå häftig!
 
Här under ser ni i alla fall listan ut och ni kan förvänta er lite franskt, väldigt sött och tjejigt - precis som mig! Jag börjar med den första, min favoritlåt så fort jag har tid.
 

Dag 1 - Din favoritlåt

Dag 2 - En låt du ogillar

Dag 3 - En låt som gör dig glad

Dag 4 - En låt som påminner dig om någon

Dag 5 - En låt som påminner dig om någonstans

Dag 6 - En låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

Dag 7 - En låt som du kan helt utantill

Dag 8 - En låt som du kan somna till

Dag 9 - En låt som får dig att somna

Dag 10 - En låt från ett band/artist du gillar

Dag 11 - En låt från ett band/artist som du inte gillar

Dag 12 - En låt du gillar fast du tycker att du inte borde det

Dag 13 - En låt som ingen tror att du gillar

Dag 14 - En låt som ger dig inspiration

Dag 15 - En låt som du brukade gilla men som du nu hatar

Dag 16 - En låt som du ofta hör på radion

Dag 17 - En låt som du önskar spelades oftare på radion

Dag 18 - En låt från ditt favoritalbum

Dag 19 - En låt du lyssnar på när du är glad

Dag 20 - En låt du lyssnar på när du är ledsen

Dag 21 - En bra låt

Dag 22 - En låt som får dig att skratta

Dag 23 - En låt du önskar att du kunde spela på ett instrument

Dag 24 - En låt från din barndom

Dag 25 - Din favoritlåt för ett år sedan

 

// Elaine 


Presenttips

 
Vad förtjust jag blev i de här örhängena när jag såg dem inne på h&m i förra veckan! Min plånbok blev dock inte lika förtjust när jag såg priset - 199 kr. Hur fina de än var så har jag nog inte tillräckligt många tillfällen att använda dem på för det priset. När det inte är äkta silver eller något så känns det ju lite dyrt också för något oäkta som kanske blir missfärgat. Men skulle någon hitta dem med sänkt pris eller få för sig att handla en för tiiiidig födelsedagspresent blir jag otroligt glad om dessa ligger i!
 
// Elaine 

3 Februari 2013

Igårkväll var jag som sagt över till Linnea en stund och kollade på melodifestivalen. Dock tyckte jag inte att någon låt var så värst bra. Eller ja Yihios låt var bäst men den stände inte ihop med honom kändes det som. Jag hade väntat mig ett japanskt ord i alla fall...

Men idag är det Niclas och min dag. Tiden går så fort, det är redan en vecka sen vi sågs sist.


Lördag hos Farmor

 
 Idag har jag varit hos farmor sedan kl 10. Jag kollade på hennes symaskin och testade sömmar tillsammans med henne eftersom jag ska sy min projektklänning där. Sen var vi ut en sväng också. Så det blev en dag med farmor alltså. Men nu har jag ätit lasagne till middag (är fullproppad) och resten av kvällen ska spenderas hos Linnea med Isabelle och henne, framför melodifestivalen. Det känns inte som att det är några roliga bidrag ikväll men det är ju ändå en tradition att titta. Sen kanske man blir förvånad och överraskad också!
 
Någon mer som ska se melodifestivalen?
Ha en mysig lördagskväll allihop!
 
// Elaine

Utskuret fynd hos Myrorna

Inne på myrorna i torsdags provade jag den här toppen (när jag provade den andra) för skojs skull. Minns att jag nyligen sett den på Åhlens och tyckt den varit cool - dock kanske inget att bara kunna sklänga ut 300 spänn på. Men där i alla fall kostade den bara 85 kr. För den som funderat köpa den och har storlek M är det ju ett kap för den såg oanvänd ut.

// Elaine 


Vingar

Örhängen - Gina Trcit / Ring - Guldfynd by Kenza / Tröja - Ellos / Jeans - Cubus /
 
Igår invigde jag mina vingörhängen som jag fyndade på Gina Tricots rea för ett tag sedan. De passar superbra till min Kenza-ring. Sen hade jag en av mina nuvarande favorittröjor som jag har visat mycket av här i bloggen det senaste halvåret. 
 
// Elaine 

Mitt hår

 
 
 Jag är lite fundersam över hur jag ska göra med mitt hår. Jag har både velat färga det någon ton mörkare sedan i  höstas men tänkt att jag skulle väntat tills nu. Men nu kan jag inte bestämma mig för jag gillar min hårfärg fast att jag ofta tycker att den ser råttfärgad ut och vill ha mer lyser. Men jag har fått så fint hår på sista tiden, då alla färg som jag färgade med för två år sedan verkligen har gått ut. Så jag kanske jag inte ska förstöra det igen även om jag tyckte om det? För jag har haft tunnt år under hela mitt liv och nu har jag börjat byggt upp det bra.  
 
Sen så tycker jag att mitt hår känns långt för att vara mitt fast att jag klippte mig förra veckan. Jag älskar också mitt självfall, vill aldrig bli av med det. Sen funderar jag på om jag ska testa på balsammetoden. Men tänk om man hade chokladbrunt, tjockt, lite längre och vågigt hår.
 
Tips?
 
// Elaine 

En stilig prins

 
Jag har en sån fin pojkvän. I kostym ser han speicellt stilig och "prinsig" ut! De här bilderna är från min lillebrors konfirmation för snart två år sedan. Jag skulle gärna klippa bort mig om jag kunde. Sen fanns det en till bild som var riktigt bra på Niclas (utav många fler såklart) från den dagen men där såg jag för hemsk ut tyvärr. 
 
Jag sitter i alla fall och saknar honom nu. Ska få träffa honom på söndag så jag längtar tills dess och nu har jag blivit alldeles nostalgisk av att titta på gamla bilder. Sen kom vi både på att våra studentskivor är på samma kväll så vi kommer inte kunna gå på varandras, då blir det med studenten också. Riktigt tråkigt, allt blev lite dystert då.
 
Men visst har jag en stilig pojkvän?! Antar att alla tjejer säger så men då gör det väl inget att jag också gör det?
 
// Elaine 

1:a Februari 2013

Har nyligen kommit hem från skolan och sitter och väntar på pappas hemmagjorda pizza. Annars har jag labbat i på naturkunskapen i skolan (var flera år sen sist), förstått en aning om vad Palestina-Israel-konflikten handlar om (har alltid undrat), haft företagsekonlmi och ätit tacos till lunch.

Dock har jag gått och blivit riktigt sugen på kladdkaka idag så just nu skulle jag gärna vilja att bilden blir till verklighet. Amanda fyller år idag så det är delvis hon som har gått och pratat om att hon ska äta kladdkaka idag hela veckan för att fira. Dumma henne som får fylla år! Haha. Jag har redan sagt och skrivit grattis på facebook men jag säger det igen som kompensation för att jag kaladde henne dum nyss. Grattis till Amanda!

Bilden är lånad från kokaihop.se


Vinnare

Mammas jobb vann för andra (eller hur?) gången SM i Telefoni igår med motiveringen "Med en påfallande serviceanda och en effektiv hantering av inkommande samtal stårdenna växel som värdig vinnare i klassen Mellan 3000-7000 anknytningar. Lika säkert som att man får ypperlig hjälp så står det klart att vinnaren är SLU."

Så grattis till dem!


Outfit 31 Januari 2013

Tröja - VILA /  Kjol - Gina Tricot /  Halsband - Thomas Sabo /  Ring - Guldfynd /  Örhängen Nelly.
 
Jag är ledsen att bildkvalitén varierar så mycket men jag gör mitt bästa med icke systemkamera (en systemkamera är jag inte så duktigt på ändå fast jag läst Fota A), ingen fotograf, dåligt ljus och ont om tid. Men så här såg jag i alla fall ut igår. 
 
// Elaine 

RSS 2.0