29/2-16 - Skottdagen 2016

 
 
Idag har det varit tillbaka till skolan och grafiken. Det gick helt okej. Sen var det ju sol, den sken ju redan kvart över 7 imorse. Så jag har träffat Ann-Kristin, Alexandra, Josephin och Cassandra igen, plus massa andra människor. 
 
Sen hade vi en röstning om bokomslag till samma titel (andra bilden). Jag slängde ihop en skiss men den kom sist med bara en röst. Ja bokomslag och grafik ska jag alltså inte syssla med. Haha 
 
Nu har jag sett melodifestivalen på play. Jag missade ju den i lördags när jag jobbade.
 
// Elaine

Fringe

Fringe
 
 

Hervé Léger blue dress, 14 365 SEK / Short dress, H&M 295 SEK / Jonathan Simkhai white crop top, 4 800 SEK / W118 by Walter Baker mini skirt, 1 615 SEK / Mini skirt, 375 SEK / Suede booties, 1 870 SEK / Short boots, 510 SEK / Ankle booties, 340 SEK / STELLA McCARTNEY hand bag, 13 325 SEK / Rebecca Minkoff tech accessory, 850 SEK
 
Jag har nog blivit en riktig bohem ändå för jag nara älskar alla plagg här över. Bara kör på fransar nu i vår!
 
Klänningen från Hervé Léger är ju bara för underbar!
 
// Elaine

Februari 2016

 
 
Ja då var sista dagen på Februari här då och det inebär en liten sammanfattning av månaden.
 
I februari har jag:
 
  • Haft skulptur och i och med det en gjutkurs.
  • Haft strömavbrott en kväll, en vecka efter en stor vattenläcka.
  • Tittat på melodifestivalen,
  • Jobbat tre hela helger. 
  • Firat festival på skolan.
  • Haft en ledig och lugn alla-hjärtans dag.
  • Målat på en tavla till en utställning.
  • Haft massa mönsterkroki och måleri med Stina i 6 dagar totalt
  • Tagit några mysiga vinterpromenader.
  • Börjat med ett grafikblock igen.
  • Åkt tåg och fått en privatvisning på en högsakola.
  • Träffat ett nytt lamm och fått säga hejdå till ett annat...
  • Ätit på Taco Bar med Alexandra och Ann-Kristin för att Ann-Kristin snart åker tillbaka till Tyskland.
  • Kära återseenden - Träffat Markus efter att inte ha sett honom på ett halvår och sen träffat Ellinor efter att inte ha sett henne på ett år.
  • Varit på Stina Wollters utställning.
  • Haft sportlov och varit hemma en vecka.
  • Övningskört för första gången i år.
// Elaine

28/2-16 Avslutat lovet med jobb

 
Usch vad trött jag är. Så ska man väl egentligen inte avsluta ett lov? Men jag har jobbat tre dagar nu. Igår 11-21 och det krävdes lite extra utav mig. Sen idag har jag varit trött hela dagen, från 8-18.
 
Men jag har lyckats tagit mig ut till skolan nu efter jobbet i alla fall. Påvägen träffade jag på Alexandra, så jag var intr helt ensam. Det känns som att jag nte har sett henne på flera veckor. Haha. Men det har ju bara gått en. 
 
// Elaine

Märkesgrejer

 
Dessa märkesgrejer grejer frestade  mig när jag var på stan i onsdag. Skulle någon se Ida Sjöstedt-toppen (sista bilden) på rea får man gärna hojta för då ska jag ha den (hoppas jag).  
 
Annars var skorna och väskan från Michael Kors. Vääskan var på rea för 1200 kr.
 
// Elaine

Outfit 24/2-16 Aprikos, gul & Bronz

 
Blus - Cubus / Byxor - VILA / Smycken - Nelly / Väska - Bikbok / Stövlar - Dinsko
 
Här är min outfit från i onsdags.
 
// Elaine
 
 

Besök Stinas utställning!

 
http://www.unt.se/kultur-noje/stina-wollter-blickar-inat-4119358.aspx
 
Eftersom jag gillar Stina Wollter  för att hon är en sånda superbra lärare men också är så himla skicklig på att måla tycker jag att ni ska besöka Stinas utsällning i Uppsala i helgen. Den har begått i en vecka men pågår en vecka till. Mer info finns i länken över, även bilden är därifrån men är som ni förstår ett av Stinas konstverk. Min favorit heter "Dont touch me".
 
// Elaine
 
 

26/2-16 Meegoreng & Jobb

 
Idag har jag jobbat från 9-19 och sen fick jag Meegoreng till middag när jag kom hem. Nu blir det fredagsmys!
 
// Elaine
 

Myran och lammet

 
I förra veckan kom ju ett lamm och jag längtade hela förra veckan på att få träffa det och så fick jag göra det i måndags. Som ni ser var det ju jättesött. 
 
Om ni undrar över titeln på inlägget så heter mamman Myran.
 
// Elaine

Saraha - Kizunguzungu

 
 
Min favoritlåt i senaste deltävlingen av mello var helt klart Kizunguzungu! Den inheöll det där glada som jag älskar för att det får mig att vilja studsa runt som en studsboll typ. 
 
// Elaine

25/2-16 Första övningskörningen för i år

 
Det börjar kännas som vår.. Bild från igår.
 
Idag känner jag mig nöjd. Först en promenad med pappa på morgonen och sen en tur med bilen (övningskörde). Sen efter lunch var jag till Niclas och tog ytterligare en promenad med hundarna (och Niclas såklart). Sen kunde vi inte låta bli att slappa lite också och se på King of Queens.
 
// Elaine

Outfit 19/2-16 Lila & Mönster

 
Tröja, Kjol, Halsband - Gina Tricot / Stövlar - Dinsko / Örhängen - Glitter
 
Här är min outfit från i fredags. Jag invigde en ny kjol som jag inte har visat här på bloggen än och min nya tröja från Gina. Faktum är att kjolen och halsbandet också är därifråm, som ni vet gillar jag den kedjan.
 
// Elaine
 
 

24/2-16 Stinas utställning & Sallad med Ellinor

 
 
Idag träffade jag Ellinor på stan. Vi tog en varsin sallad, pratade och strosade lite på stan.
 
Men före jag mötte upp henne var jag och kikade på Stina Wollters utställning i ett litet galleri. Jag var ju bara tvungen att se lite av det som jag har sett på instagram på riktigt också. Sen kände hon igen mig också så jag fick ett trevligt välkomnande. Hon blir verkligen glad för alla som kommer dit. Utställningen heter "Det rör mig".
 
// Elaine

Mobilfodral: Zalando

 
Iphoria - 419 kr & Ted Baker - 549 kr - Zalando
 
Gud så snygga men också syra dessa mobilskal/foral var!  Favoriten är det med blåa blommor eller fodralet från Ted Baker.  Jag gillar helt klart idén med en parfym men personligen skulle jag nog själv ha minskat ner parfymen lite så den inte krockade med kameran. Men designern till dessa har gjort ett bra jobb!
 
// Elaine

Adam

Några av alla bilder...
 
Anledningen till att jag var så ledsen i måndagskväll och igår var för att Adam (Min fårkompis, det första lammet som föddes förra året) inte finns längre. Egentligen vill jag inte tänka på det. Han föddes för bara ett år sedan men han hann bli så mycket mer än bara ett får/lamm. Jag förstår att det kanske är svårt för andra att förstå det. Men han var det första djuret som jag fick se växa upp, han kändes som min hund och jag blev så glad av att se honom när jag var hos Niclas varje gång. Han fick mig alltid att skratta när han hoppade upp med fötterna i foderbordet och sträckte sig fram för att se om man hade mat. Livet kan vara så orättvist. Han var en sådan fin varelse och jag kommer aldrig att glömma honom. Men just nu är det bara för jobbigt att tänka på. Det tar ett tag innan jag blir riktigt glad igen.Tro det eller ej.
 
Jag var beredd på det här men det kom ändå som en chock.
 
// Elaine

23/2-16 Klippning & Promenad

 
 
Igårnatt sov jag inge bra. Jag tror att det berodde på i Måndags. Men jag tog mig ut på en promenad på eftermiddagen i alla fall. Det var länge sedan jag gick den sträcka. Bara grejen att vara hemma själv en vardag känns lite skumt. Är jag själv nu förtiden brukar jag vara på rummet i skolan.
 
Sen var jag och klippt mig på kvällen tillsammans med mamma. Niclas följde med också och sen när vi kom hem tittade vi på King of Queens - som vanligt.
 
// Elaine

Dagens lunch: Tacorester

 
Avokado, nachochips med ostsmak, gräddfil, salsa, majs och ost.
 
Man tar de tacorester som man har.
 
// Elaine
 
 
 
 

Vill till London igen

 
 
Jag trodde inte att jag skulle bli så fäst vid London efter resan i Augusti förra året men det blev jag. Jag saknar Oxfordstreet, atmosfären och att bara strosa omkring. Med andra ord - Jag vill tillbaka! Speciellt avundsjuk blir jag när jag ser alla vloggar från Youtube. Två stycken klistrade jag in här över.
 
 
// Elaine
 
 

22/2-16

Några veckor gammal bild.
 
Idag var jag till Niclas och hälsade på det nya lammet. När jag klev av bussen blev jag välkommnad av han och efter kom två glada svansar och hans mamma. Så jag tog en promenad med dem och sen bar det rättare sagt av till det nya lammet. Sen spenderades resten av eftermiddagen framför King of Queens. Sen skulle jag gå och träna. Jag var så glad över att få göra det - sist jag tränade ett medelpass en måndag var i somras... Men pågrund av jobbiga nyheter blev det tungt. Så ja det var inte lätt att fokusera och känna glädjen.
 
// Elaine

Rosa & Lila

 
29 kr ICA Maxi (ord. 79 kr)  
 
Ännu ett fynd från ICA Maxi. De kunde lika gärna vara köpta på Gina Tricot för 199 kr, eller? 
 
// Elaine

Vila från helgen

 
 
I brist på bilder har vi denna bild från grafiken. Jag karvade i trä och gillade skräpet, så jag fotade det. Konst?
 
Igår jobbade jag från 11-21. D var ett tag sedan jag jobbade så sent en söndag men som tur var är jag ledig idag. Jag har nämligen sportlov. Men jag har en massa saker att fixa/göra och sen känner jag att jag verkligen måste vila lite också. För det har varit full fart alla tidigare helger och likså helgerna framöver + veckorna framöver då jag kan behöva att "jobba över i skolan". Så idag har jag sovit ut, duschat och ätit en god brunch. Men det känns ocant att vara hemma en måndagmorgon.
 
// Elaine

Lip smackers

 
Förra helgen köpte jag dessa på lypsyl på Rusta. Även om jag inte behövde lypsyl och dessa kanske var lite för barnsliga tyckte jag att det var roligt för 20 kr. Sen i kassan tyckte jag att hela köpet blev lite dyrt men nästa dag när jag kollar kvittot kostade de inte alls 20 kr utan 99 kr. Snacka om att jag kände mig lite snopen. Hade jag vetat de hade jag inte köpt dem. Men det borde jag ju ha anat egentligen, att 20 kr var lite väl billigt...
 
// Elaine
 

2 Åkningar

 
Här är två "åkningar" som jag gjorde på Stinas krokilektion förra veckan. 
 
// Elaine
 

20/2-16 Jobb, Tacos & Melodifestivalen

 
Igår var det dags för jobb igen.Från 8-18. Men det kändes som att jobba 11-21 för vid 4/5 var jag så trött att jag bara längtade hem. Så det var skönt när jag slutade, fick hämtning av Niclas och vi kom hem till Robin som höll på med maten. Så det blev tacos (lika gott fast att jag var på tacobar i fredags) och melodifestivalen med dem. 
 
// Elaine

Taco Bar med Alexandra & Ann-Kristin

 
Igårkväll efter skolan var jag, Alexandra och Ann.Kristin ut och åt. Vi skulle fira/säga hejdå till Ann-Kristin som snart åker hem till Tyskland. Så vi åt på Taco Bar och satt där i 3 timmar. Sen innan jag åkte hem hejade jag på Niclas och Markus som också var ute. Jag har ju inte sett Markus sen Augusti förra året då han var i Frankrike tills slutet av Januari.
 
// Elaine
 

Vackert snölandskap

 
Så här vackert var det i måndags! Det kanske var sista gången som vi fick ha en sån här fin vinterdag med 14 minus. Vet vet?
 
// Elaine
 

19/2-16 Mönstermåleri

 Eftermiddagens arbete och Sabi som poserar för Stina i bakgrunden.
 
Idag har jag det stått egen ateljé och modellmålerit på schemat. Så jag målade på min tavla till en utställning på morgonen och sen målade jag av Stina och modellen Rebecca på eftermiddagen.
 
// Elaine
 

Fulsnygg blus

 
H&M - 50 kr (199 kr)
 
Jag tyckte den här 70-talsinspirerade blusen (som jag vill påstå att den är) var sådär fulsnygg och charmig när jag hittade den inne på H&M. Dock måste jag matcha den med ett par tightabyxor annars blir det för mycket hippie för min smak. Fast till en brun mocka kjol och ett par mocka boots hade den varit fin.
 
// Elaine

Fransar från Bikbok

 
 
399 kr
 
Något som jag har börjat tycka är snyggt är ryggsäckar med fransar. Utav dessa är den blåa helt klart min favorit! Den ser ut att vara i mockaimmitation...
 
// Elaine
 

18/2-16 En kompis i atljén

Sabi (modellens hund) är så lugn i ateljén.
 
Idag är jag trött, redan igårkväll var jag helt slut. Jag hoppas verkligen inte att jag är påväg att bli sjuk. För det är många som är sjuka nu och jag är ju bland folk hela tiden så jag tänkte försöka dricka lite te med ingefära, äta mandarin och ta en vitlökstablett nu. Alexandra och Ann-Kristin ska se på Gotham så jag kanske ser det jag med. 
 
Hur som helst så har jag haft kroki med Stina hela dagen. Vi tecknade nästan samma sak som förra veckan men idag kände jag att det gick bättre ändå. Jag kanske är påväg att fatta grejen med "mönsterskog" och "åkningar"?
 
 

Outfit 17-72-16 Svart & Guld

 
 
Tröja - H&M / Byxor - Vero Moda / Stövlar - Dinsko / Örhängen - Gina Tricot 
 
Här är min outfit från igår.
 
// Elaine

Nykomling

 
Ser ni vad som ligger där? Så gosigt det ser ut!
 
// Elaine
 

17/2-16 Öppet hus & Tåg

 
Idag har jag åkt tåg. Mamma och jag var till en högskola på öppet hus. Jag var osäker på om jag skulle få ångra att jag åkte men så här i efterhand är jag jättenöjd. Jag fick se fina bostäder och sen en privar visning. Bra service!
 
Sen vid kl 6 var jag hemma på skolan igen och fick ma som Alexandra och Ann-Kristin hade sparat till mig och sen såg vi senaste avsnittet av PLL. Sedan fick jag också en trevlig överraskning från Niclas om att det nu finns ett litet lamm som jag kan hälsa på snart! 
 
// Elaine

Guld och Strassörhängen

 
Glitter 50 kr (ord. 199 kr)
 
Jag vet att jag har en hel del med stora örhängen men faktum är att endast ett par är guldiga så jag tyckte att jag behövde ett par till och vad passar inte bättre än att fynda dem för 50 kr på rea istället för 199 kr?
 
// Elaine
 
 

Angående melodifestivalen deltväling 2

 
Det fanns fler låtar/framträdanden som jag gillade i lördags. Den första var Krista Siegfrids så det var tråkigt att hon inte fick en andra chans i alla fall tyckte jag. Jag tyckte också att hon hade bäst scenkläder. Sen tyckte jag att Isas var fin och där var jag verkligen förvånad över att hon inte gick till final. Wiktorias röst var helt klart bäst och likså låten. Men allra bäst gillade jag faktiskt Charlotte Perrelis mellannummer!
 
 // Elaine
 
 
 

16/2-16 Grafik & Promenad

 
Precis som igår har jag haft grafik idag. Sen skulle jag och Alexandra träna före middagen men jumpasalen var upptagen så vi fick ta en promenad istället innan solen gick ner. Sen har vi ätit middag och suttit i skolhuset. Samma som alla andra kvällar med andra ord.
 
// Elaine

Outfit 13/2-16 Brunt & Militärgrönt

 
 
Halsband - Bikbok / Skjorta - Gina Tricot / Leggins - ICA Maxi / Stövlar - Dinsko / Linne - H&M / Örhängen - Gina Tricot 
 
I helgen invigde jag mina fjädertights och blomhalsband. Tänk att båda kostade 30 kr. Jag är fortfarande i chock. Linnet, skjortan och stövlarna är dock ganska gamla. Typ 5 år.
 
// Elaine

Varma färger & Stickat

 
Bikbok 199 kr/st
 
Till våren och speciellt sommaren vill jag ha gärna bära oreange och gult. Sen tycker jag att det är supersött med virkat. Dessa söta toppar finns hos Bikbok.
 
// Elaine

15/2-16

Utsikten från middagen.
 
Jag var verkligen seg imorse och på förmiddagen. Jag antar jag fortfarabde var fortfarande inne i "helg-mood!. Så går det när man inte jobbar en helg. Haha. Men hur som helst är jag trött på måndagen. I alla fall så har jag börjat med ett nytt block i grafik idag. Grafik är ju inte mitt favoritmämne här men nu ska vi börja göra en bok så det tyckte jag lät kul med en tydlig uppgift. Men det slutade ändå med att jag satt idélös. Men pågrund av att jag gjorde det fick jag istället ett infall att skriva på en liten presentation nu på kvällen så nu är det snart ute ur världen vilket känns skönt. Jag älskar att bocka av saker!
 
 
// Elaine

Vinterpromenad 14/2-16

 
Så kom det mer snö och det kunde bli en till fin vinterpromenad igår. Det var så himla fräscht (även om det var ganska varmt) och härligt. Det var ju bara i tisdags/onsdags som det regnade och var mulet liksom. Jag föredrar verkligen det här framför regn i februari.
 
// Elaine
 
 

Camille Lou & Florent Mothe

 
 
 Den här låten rekomenderade Spotify till mig. Den är från en fransk uppsättning av Kung Arttur. Jag tycker att den är mysig och lätt att hänga med i.
 
// Elaine

Alla hjärtans dag 2016

 
Idag har jag inte gjort ett dugg... Niclas och jag sov länge, tittade på King of Queens och tog en promenad i vintersolen. Jag har inte haft en sån här lat söndag på länge känns det som. Sen har vi (tyvärr) ätit gélehjärtan för att "fira" alla hjärtans dag. Jag kunde inte låta bli att köpa det igår ändå. Det är ju bara en gång om året.
 
// Elaine
 

13/2-16 - Festivalkarneval

 
Igår var det fest på skolan för oss och alla gamla elever som gått där. Så Niclas var med och träffade på några av sina gamla vänner. Jag träffade också på Ann-Kristins kompisar från Island och Vitryssland. Temat var karneval så det var jättemysigt pyntat och det fanns en "spådam" som var en enhörning i ett tält.Ja det passade verkligen temat. Jag hade dock inte klätt ut mig men Alexandra, Ann-Kristin och jag pyntade oss med lite glitter.
 
Sen var det också en teater och konserter. Men före kvällen var jag och Niclas i stan och letade byxor åt honom och hade hittade hela 3 par och en skjorta. Vad köpte jag då? Jo tvättmedel och annat nödvändigt för några hundra...
 
// Elaine

Happy valentine!

Bild från 2012.
 
Glad alla hjärtans dag! Jag är inte den som tycker att man ska fira jättestort med att köpa massa dyra grejer till varandra (som vanligt). Men att dela på en ask geléhjärtan eller choklad tycker jag att man kan göra en dag som denna och bara uppskatta alla runt omkring en. 
 
Eller så bakar man muffins med hjärtan på som jag gjorde för 4 år sedan och bjöd vänner och Niclas på.
 
// Elaine

Tjuvkik

 
Här är ågot som jag köpte för två veckor sedan. När jag kommer hem nästa helg ska jag ta bättre bilder. Det är något stort som jag kommer att få användning av snart.
 
// Elaine

Veckans skulpturarbete

 
En del av veckans arbete
 
// Elaine
 

12/2-16 Måleri, skulptur & tvättning

 
 
Imorse kom snön tillbaka. Får se hur länge dock. Idag har det varit en ganska bra fredag i alla fall. Jag hade måleri/kroki (fortsättning från igår) med Stina på morgonen och sen efter lunch fri ateljé. Då jobbade jag klart med min skulptur från i måndags och stannade sen och målade till 17.30. 
 
Sen var det dags för tvättning och middag. Så nu pendlar jag mellan tvätten och film med Ann-Kristin och Alexandra.
 
// Elaine

Leggins med fjädrar på

 
De har legginsen fyndade jag på (håll i er) ICA Maxi för 29 kr (ord. 129 kr)! Jag känner ibland att jag skulle behöva ett par bruna men har inte hittat några tidigare men dessa var ju bara för coola med fjädermönstret. Det påminner om mönstret från några av Carin Westers plagg, fast jag tror inte att det var fjädrar på dem nu när jag tänker efter, utan något liknande. 
 
// Elaine

Maude

 
 
Fredagsmusik!

11/2-16 Heldag med kroki

Stinas fina mönsterskog.
 
Idag har jag haft kroki med Stina från 9-15-15.45 - lång dag med andra ord. Sen städade jag med Amanda och Helle på elevhemmet och nu ikväll har jag sett på Gotham med Alexandra och Ann-Kristin. Det är första gången som jag ser det.
 
// Elaine

Simply breathless

 
Jag köpte på mig en till handkräm från Victoria Secret i samma veva som jag skulle köpa ett puder (i färgen sand från elf) i fredags. Det är så skönt att ha nu när jag torkat ut händerna med gips och lera. Sen är det ju också bodylotion. Två i en.
 
Den här doften är nog en av mina favoriter från VS förresten. Denna, min Secret Angel (parfym) och Strawberry Champagne.
 
// Elaine
 

Gratis kläder

 
Igår fick vi gå loss bland lite kläder som vår lärares dotter rensat ur garderoben. Behöver jag säga att jag blev helt lyrisk? Haha. Jag hittade på en supersnygg jacka från Michel Kors (!) men den var tyvärr inte min storlek, som jag önskade att den hade varit det. Men jag har ju jackor och det kändes nästan som stöld att ta den/få den gratis i så fall...
 
Jag försökte övertala Josephine till jackan (den satt perfekt på henne) men utan resultat (?!). Men Alexandra hittade i alla fall en peplum-aktig caridgan (sista bilden) som satt perfekt på henne och Ann-Kristin en super gosig stickad tröja som hon blev så glad över.
 
// Elaine

10/2-16 Gipsgjutning, Tacos & PLL

Se så vit jag har blivit av all gipsning... Trots rock.
 
Idag har jag haft sista dagen på skulpturblocket. De här 3 veckorna (9 dagarna) har gått alldeles för fort. Det har faktiskt varit roligare än jag trodde när man fattade grejen. Hur som helst så har jag gjutit så mycket som jag kunnat och därmed blivit klar med den biten. Resten av arbetet får jag göra på egen tid. 
 
Sen var det tacos till middag fast vi fick det förra veckan och sen så har jag och Alexandra sett på PLL och druckit te. 
 
Bra onsdag! 
 
// Elaine
 

Guldig och quiltad plånbok

 
Accent - Don Donna - 99 kr (ord.199 kr)
 
 Här är min nya fantastiska plånbok. Detta är verkligen min typ av design!
 
// Elaine

9/2-16 Blå solnedgång

Kvällens solnedgång.
 
Idag har jag fungerat bättre än igår. Jag kom igång med att gjuta på skulpturen. Efter det var jag helt slut i huvud och armar (det tar mer än man tror) men stannade jag kvar och fortsatte på modellen som jag gjorde igår. Sen nu efter middagen har jag skissat på arbetsprover.
 
// Elaine

Outfit 8/2-16 Marint & Guld

 
Jacka - Lindex /  Tröja - H&M / Halsband - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Boots - Buffalo
 
Här är en outfit som jag hade en dag förra helgen (alltså i slutet av Januari) men också igår. Det passade ju perfekta att inviga nya jackan nu. Det var ju därför som jag köpte den.
 
// Elaine

Favoriten från deltävling 1 - Melodifestivalen 2016

 
 
Jag fick ju se melodifestivalen på PLAY då jag jobbade i lördagskväll men jag tänkt ändå tycka lite nu i efterhand:
 
Favoritlåten var utan tvekan Ain't No Good med Mimi Verner. Jag kan den redan utan till. Men jag förstår att den inte gick vidare (även om jag inte förstår det), folk röstar bara inte på de glada schlagerlåtarna som jag oftast gillar. Men jag kan dock inte riktigt förstå att den inte kunde få gå till andra chansen. För Samir och Viktor tyckte jag inte förtjänade en plats där. Jag är trött på dem. Men Ace och Robin som gick till final var helt okej.
 
// Elaine
 
 

8/2-16 Skulptur med modell

 
En fin supporter hade vi idag också. Det var samma hund som vi försökte teckna förra veckan med Stina. 
 
Idag hade vi modell på skulpturen och vi fick hela dagen (dvs. 6 timmar på oss) men jag hann ändå inte klart - så långsamt jobbar jag. Förmiddagen var i alla fall riktigt tung. Min hjärna var nog inställd på att få vila efter jobbet i helgen så det blev kortslutning i hjärnan, sen spelade andra personliga faktorer in också. Men jag kom igen på eftermiddagen men sen vid 4 var jag så trött och yr ändå så det kändes som att det var dags att släppa det. 
 
Sen var det dags för middag med Alexandra och Ann-Kristin. Vi kom på att det är alldeles snart som hon åker tillbaka till Tyskland. Det kommer att kännas tomt efter ett halvår som vi nästan levt tillsammans.. 
 
// Elaine

Kimono

 
Gina Tricot - 79 kr (ord. 299 kr)
 
Den här Kimonon hittade jag på rean när det var halva priset - alltså 149 kr. Men jag hade lite is i magen och fick den istället för halva reapriset - 79 kr förra helgen.
 
// Elaine
 

On s'fait du mal

 
 
Måndagsmusik och måndagspepp.
 
// Elaine

7/2-16 Jobbhelg

 
En helgs jobb är nu gjort igen. Igår från 11-21 och idag från 8-18 så imorse var jag trött men jag har fått varit ledig ikväll i alla fall. Dock har jag varit på resande fot. I regn - utan paraply...
 
// Elaine

Plommonlila & Luddig

 
Gina tricot - 99 kr (ord. 199 kr)
 
Precis innan det blev varmt igen hittade jag på en till mysig tröja. Den har ju den där perfekta lila färgen. Men ja vi får se om det blir någon riktig kyla igen eller om jag får använda den ändå.
 
// Elane
 
 

Chunky Block Heel Disco Sandals

 
River Island via Asos - 439 kr (ord. 878 kr).
 
Jag Äääälskar dessa!
 
// Elaine
 

Paprika

 
Den här var det ett bra tag sedan jag gjorde, nämligen i September - ibörjan av utbildningen. Nu tror jag att den ska vara brändå och ni kommer att få bättre bilder på den då men dessa tog jag i fall att den skulle spricka under bränningen.
 
// Elaine
 

5/2-16

 
 
Igår hade jag kroki igen med Stina. Vi tog upp där vi slutade i torsdag. Sen hade jag egen ateljé så jag började måla på en tavla till en utställning som vi ska ha i påsk. Sen sprang jag på Amanda när jag skulle köpa färg. Det var ju typ ett halvår sedan jag såg henne sist så det var synd att jag var stressad och inte kunde stanna och prata. 
 
Sen åkte jag hur som helst hem med mamma, mötte upp Niclas och sen åt vi middag allihopa. Sen blev det Hunger Games 2 för Niclas och mig. Jag har ju nyss sett den men Niclas måste ju få se vad vi/han har missat tidigare.
 
// Elaine

Livet på nätet

 
Det senaste halvåret har jag grubblat mycket på det här med bloggar. Hur man framstår och hur man vill framstå. Jag har själv blivit så påverkad av större bloggar som hela tiden har soch skriva mer att deras liv är precis som alla andras, inte perfekta, att det tar oherhört mycket tid att ta de där bilderna t.ex och att  kläder oftast är lånade. Jag med andra ord. Man ska vara kritisk, det finns en baksida till allt.
 
 
Jag har själv funderat på om jag ska sluta blogga. Har bloggen blivit för enformig?
Jag har alltid tänkt att jag bloggar för min egen skull - för att jag älskar att fota, göra klädkollage, sätta ihop outfits och skriva av mig om vardagen. Dock tycker jag att det är viktigt att tänka på vad man delar med sig av på nätet. Allt kan man få komma och ställa sig till svars för.
 
 
Sen det där hur jag framstår? Jag hoppas att man förstår hur mycket jag älskar kläder, design, smink, franska  och pudlar bl.a (lite för mycket). Jag hoppas att man förstår att jag vill dela med mig av min kreativa sida här i fall att jag aldrig når det drömjobbet. Ja jag hoppas att jag inte uppmanar till stor shoppinghets med all min reashopping, att man förstår att majoriteten av alla mina bilder inte är smickrande och som en tjej som inte är för självgod. Ja jag hoppas att det är klart att jag är en tjej som kämpar varje dag, grubblar för mycket med det ena och de andra. Men att jag inte vill skriva för mycket tungt och negativt här i bloggen för jag vill att jag och andra ska kunna fly hit när man mest vill bli glad. Den ska spegla min glada sida. Men kanske skulle jag sluta blogga och "hänga" på nätet?
 
En perfekt människa finns inte. Jag måste fortsätta påminna mig själv om det.
 
// Elaine

Vårskor på rea

 
 Park Lane via Asos-  243 kr (ord. 337 kr)
Ted Baker -via Asos - 945 kr (ord. 1351 kr)
 
Samma visa varje år. När vi har kommit in i februari börjat tanken på vårkläder göra sig påmind och jag vill inte ha något annat än blommiga och färggladaskor till våren och sommaren. Här har vi två fina från asos nuvarande sko-rea.
 
// Elaine

4/2-16 Kroki med färg

 
Idag har jag haft kroki (med lite färg) med Stina. Det var väldigt fritt men ändå var det inte min dag. Jag hängde med men hade ingen känsla.  
 
Nu på kvällen har vi den sista föreläsningen i konsthistoria. Just nu är det paus och vi slutar kvart i 9. Så det är en lång dag.
 
// Elaine
 

Ernst Billgren

 
 
ErnstBillgren.se
 
Jag har en uppgift just nu som handlar om att göra ett Hommage (hyllning) till ett konstnärsskap. Efter många om och men har jag äntligen valt konstnär men jag var lite inne på att välja Ernst Billgren efter att jag hade hittat på de här glasen som han gjorde 2008 i samarbete med Kosta Boda. De är så otroligt söta.
 
Sen tyckte jag att det där bordet (som bland annat är målat) var otroligt fint gjort också.
 
// Elaine

3/2-16 Modellbygge till skulpturen

 
Idag har jag gjort en modell i kartong till gjutningen. Jag var tröttare än jag hade trott efter det men då var det tack och lov dags för Tacos till middag. Sen har jag, Alexandra och Amanda kollat på senaste PLL-avsnittet. Alltså gud vad spännande det är redan nu! 
 
Nu ska jag försöka se en dokumentär om Fransesca Woodman och sen blir det nog inget mer nödvänigt gjort idag tyvärr...
 
// Elaine 
 

Bikbok: 29 kr

 
 
Bikbok 29 kr (ord. 299kr)
 
Nu ska jag berätta en härlig "reahistoria": Någon kanske minns att jag köpte ett par matchande örhängen som halsbandet här över? Hur som helst kollade jag även på det här halsbandet då men jag hade ingen lust att lägga 149 kr på det då fast att det ordinare priset hade varit det dubbla. 
 
Men så för någon vecka sedan kostade alla reasmycken 29 kr. Jag trodde inte att det också gällde halsband så jag tappade hakan när jag fick det bekräftat. Så ja det kändes ju verkligen som ett rån när jag fick 90 % rabatt. Men det är ju lite så jag jobbar. Haha
 
// Elaine
 

Mellodifestivalen 2016

 Programledarna i årets Melodifestival: Peter Jöback, Sarah Dawn Finer, Ola Salo, Gina Dirawi, William Spetz, Charlotte Perelli, Henrik Schyffert och Petra Mede.
www.svt.se/melodifestivalen.se
 
Jag hade helt missat att mellodifestivalen drar igång i helgen förrens förra veckan. Jag ser ju aldrig på riktigt TV nuförtiden. Dock kommer jag att missa en hel del deltvälingar. Visst man kan ju se dem efter men det är ju inte riktigt samma sak...
 
Hur som helst så har jag inga favoriter i tävlingen på lördag men det ska bli spännande att se vad Ace Wilder bjuder på detta år. Deltävling 2 tror jag mer på med Isa och Krista Siegfrids (Hon tävlade för Finland i ESC för några år sedan, om jag minns rätt). I deltväling 3 tror jag på Oscar Sia, Lisa Ajax och sen i den sista deltävlingen är jag förväntansfull att få hra från linda Bengtzing igen.
 
Annars så gillar jag att Gina leder tävlingen i år igen. Dock vet jag inte vad jag tycker om att hon får en ny kollega varje gång. Det blir kul med vissa kanske.
 
Jag gillar att vi är inne i mellocircusen igen i alla fall!
 
// Elaine

2/1-16

 
Idag har jag äntligen börjat med mitt egna arbete för gjutningskursen som vi har i skulptur just nu. Jag ville inte gå därifrån till middagen men det väntade en god middag med lax och massa grönsaker i matsalen så det var värt det. Sen gick tyvärr min och Josephis gjutning i Jesmonite sönder när vi skulle försöka ta få ur den ur gips formen. Tur bara att det bara var ett testarbete.
 
Annars har jag suttit vid datorn ikväll och försökt bocka av lite saker på min "to-do-lista".
 
// Elaine

Outfits: Januari 2016

 
 
5 outfits fick jag ihop den första gångna månaden på året. Jag har faktiskt svårt att välja en favorit så jag gör inte det. Jag har gillat att gå runt i varma mysiga tröjor denna månad i alla fall - mer än jag visat. Det var ju kallt till en början i alla fall.
 
// Elaine

Strömavbrott

 
Igårkväll blev det strömavbrott på hela området så vi fick gå med mobilficklampor mot snö och blåst till rummen och tända ljus där. Visst är det lite mysigt när det blir så men också lite omständigt. Så nu har vi haft både vattenläcka och strömavbrott. Undra vad som blir nästa grej? 
 
Hur som helst kom den tillbaka ganska fort och nu på morgonen har jag ätit hårdmackor med avokado på och sitter nu och förbereder mig för dagen.
 
// Elaine

1:a Februari 2016 - 8 Kvällsföreställningar

Ikväll snöar det! 
 
Idag har jag haft skulptur igen, första dagen på andra, utav tredje veckan. Därför fick Josephin och jag gjuta klart det som vi började med i onsdags. Resultatet för vi dock se imorgon.
 
Sen nu på kvällen har teatereleverna spelat upp 8 föreställningar som skrivareleverna hade skrivit. Jag är helt omtumlad för att de var så bra! 
 
// Elaine

Quiltad marin jacka

 
Lindex - 350 kr (ord 699 kr)
 
 Den här jackan köpte jag på mellandagsrean i slutet av förra året. Jag kände att jag behövde en övergångsjacka att ha som nu när det är plusgrader. Så den invigde jag i helgen.
 
Den kanske till och med finns kvar på rean. Då borde man kunna få den ännu billigare än jag fick, för under 200 kr med andra ord...
 
// Elaine
 
 

Yo te lo avisé

 
Vad sägs om att börja måndagen, veckan och februari med en peppande spansk (visst är den det?) låt? Jag behöver det i alla fall.
 

RSS 2.0