Outfits November 2017

 
 
 Här är mina outfits för November. Det blev endast4 st - men 4 sådana som jag gillar mycket.
 
// Elaine
 
 
 

November 2017


 
Äntligen är den generellt tyngsta och mörkaste månaden på året över! Vädermässigt tycker jag att det till en början inte var lika tungt som tidigare år. Men det har istället varit riktigt tungt i skolan. Efter studieresan i början av månaden har jag känt mig riktigt utmattad. Har bara väntat (pessimist som jag är) på att bli sjuk.
 
Hur som helst har jag gjort detta den här månanden (många roliga saker):
  • Varit tillsammans med Niclas i 7 år - men inte hunnit firat på något speciellt sätt.
  • Avslutat en två månader lång kurs med utställning.
  • Påbörjat en ny kurs och ett nytt projekt.
  • Åkt på studebesök till Varberg, Textilhögskolan i Borås - och ett kort stopp i Jönköping.
  • Sovit på Varbergs fästning - obehagligt enligt mig.
  • Varit på ATTIDUE, mässa, i Stockholm med mamma.
  • Hälsat på lillebror i hans nya lägenhet.
  • Fått första snön för i vinter i mitten av månaden. Det var dock lite lite.
  • Släpat med Niclas till Dollarstore.
  • Haft massa materialworkshops i skolan.
  • Varit på inflyttningsfest hos Niclas kompis Ellen. Utklädd till Lois Lanie och Clark Kent.
  • Jobbat med grupparbete hela månaden.
// Elaine

Godislycka

 
Det här lösviktsgodiset har jag inte sett på 5-6 år. Jag hade gett upp hoppet och trodde inte att det fanns längre. Men så av en slump sprang jag på det i fredags.
 
De smakar väldigt salt - älskar det!
 
Dock glömde jag kolla vad de hette eftersom jag var så exalterad. Någon som vet vad dem heter?
 
// Elaine
 

Cerise meshklänning

 
 
NA-KD - 70 kr (ord. 499 kr)
 
 Den här klänningen var det andra fyndet ifrån NA-KDs monter på Attitude. .Förrutom att den endast kostade 70 kr istället för 499 kr är historien kring den ganska rolig:
 
Jag letade länge efter en annan storlek än den som hängde framme men tog sen en chansing och köpte den storleken. En timme senare låg det plötsligt en större storlek där och snällt nog fick jag byta. När man gett upp hoppet så kan det faktiskt hända....
 
// Elaine
 

Modekort av Lars Wallin

 
På textilmuseet i Borås hittade jag en souvernir. Precis innan bussen skulle gå hittade jag på denna i shopen och gjorde ett impulsköp. Men eftersom jag var så inne i stämning kände kändes detta kort från Lars Wallin från 88 som en riktig guldklimp. Det är väl det närmsta man kommer en Sveriges största modesdesigners liksom? Jag älskar hans glamorösa klänningar!
 
// Elaine

24-26/11-17 Superman på Inflyttningsfest

 
Ytterligare en helg är slut...De går för fört alltså - två dagar är för lite!
 
Jag har hur som helst varit hem den här helgen. I fredags var jag på inflyttningsfest hos Ellen med Niclas och hans kompisgäng. Jag var ju utklädd till Lois (E)laine och självklart var Niclas Clark Kent/Superman (även om glasögonen kanske förvirrade en med Harry Potter,Haha).
 
Sen igår tog jag sovmorgon, åt en sen frukost hos Niclas och gick sen hem till mamma och pappa för att fika med dem och Robin. Till middag blev det sen Meh Goreng. Efter det blev jag så himla trött och orkade inget mer den kvällen.
 
Idag såg Niclas och jag slut på tredje säsongen av Reign och sen drog jag mig hemåt. Igår såg vi också slut på hela King of Queens. Sorgligt.
 
// Elaine

Outfit 24/11-17 Lois Lane

 
Skjorta - Bikbok / Kjol - Gina Tricot / Tröja - Only / Boots - Vagabond 
 
Fredagens outfit när jag var på utflyttningsfest med tema bokkaraktärer (jag gjorde det till "seriekaraktär").
 
// Elaine
 
 

Franska snacks

 
 
Ibland är det tur att man kan lite franska.Trots på bekostad av det engelska utalet - För jag känner mig som en fransos som ska prata engelska nuförtiden....
 
Hur som helst sprang jag på dessa soja och potatissnacks för ett tag sedan och hade jag inte förstått lite franska hade jag gått miste om dessa (som de flesta i Sverige nog gör). De innehåller inge gluten och mycket fibrer. Denna smakar salt och peppar men jag provade också en lila med ostmak ( Den var dock lite för stark för min smak).
 
// Elaine
 

Back Friday på JFR

 
Jag försökte att inte falla för Black Friday frestelserna igår, hela veckan och hela helgen. Men jag föll ändå dit. Lite arg på mig själv är jag i efterhand då jag blev besviken på färgen på concealern och jag hade hoppats på större förpackningar. Primern från NYX har jag länge velat prova så passade på när det var 30 % rabatt på allt. Den är annars lite väl dyr för min plånnbok. I samma veva blev jag dessutom sugen på att testa något helt annat, nytt märke för mig - LA Girl. 
 
Jag hoppas på att tredje/nästa intryck är bättre! Black Friday leder verkligen till konsumtionshets och impulsshopping...
 
Jag fick dessutom med någon chocker (eller liknande) på köpet men det fattar jag mig inte på...
 
// Elaine
 

Black Friday: Tips!

De bästa svarta fynden hittar man enligt mig hos Kappahl. De har massa fina glammiga kläder till 50 % rabatt. Dessa är mina favoriter.
Blq
Jeansen som idag bara kostar 250 kr är nog bäst!
 
// Elaine

Kimonoklänning

 
NAKD - 70 kr (ord. 599 kr)
 
En av de klänningar som jag fyndade från NAKD, på mässan för två veckor sedan, var denna kimonoklänning. Den var verkligen en chansning men när provade hemma satt den perfekt. Jag tappade ju dessutom hakan när jag såg priset (599 kr) på hemsidan och jag betalade 70 kr. Ibland lönar det sig att vara lite vågad och chansa helt enkelt. Den här vill jag ha på någon festlighet i vinter/vår, nästa år.
 
Det är ju dessutom Black Friday idag och jag tror nog att den finns kvar på NAKD.com för 30 & rabatt. TIPS!
 
// Elaine

23/11-17 Workshop, Delredovisning & Handledning

 
 
 
De senaste dagarna har jag som vanligt spenderat i skolan. I måndags förberedde jag en presentation som jag sen hade på tisdagen. Denna gång orkade jag inte ens vara nervös. Sen hade jag en workshop där vi gjorde papper igår och idag hade jag en handledning med gästläraren för kursen. Imorgon ska beslut äntligen tas så vi kan komma vidare nästa vecka.
 
Vädret har varit både snö och regn.
 
// Elaine

Outfit 21/11-17 Grått & Silver

 
Tröja - Gina Tricot / Byxor - Trulymine / Boots - Vagabond / Örhängen - Cubus /
 
Outfit från i tisdags. Älskar silverdetaljernna på byxorna och örhängena. Allt har jag såklart fyndat på rea .
 
// Elaine
 
 
 
 

Fjärilsspegel

 
Dollarstore - 20 kr
 
Jag hittade en fin spegel på Dollarstore i lördags. Det ultimata hade dock varit en bordspegel i samma stil eftersom att jag länge har letat efter en fin (lånar för tillfället en av Niclas pappa. Men det är ju väldigt smidigt att ha en sån här så man kan se hur toffsen eller uppstättningen ser ut. Det jag gillade mest var fjärilsdetaljerna - vilket passar mina textilier och kuddar. Fjärilar är min nya symbol - efter blommigt. 
 
// Elaine
 
 
 

Gråmelerade volanger

 
 
Den här tröjan köpte jag på rean i somras. Jag har glömt att redigera bilderna men inte att använda den. Jag hade faktiskt på mig den igår. Så bilder på kommer och på gör den sig mycket mer rättvisa. 
 
// Elaine
 

Lyxiga tofflor

 
 
250 kr/st (Förrutom Rosa - 350 kr)
 
Jag måste bara ha ett par toffor eftersom det är så himla kallt på golvet hos mig. Antingen så tar jag de jag har hemma hos mamma och pappa. Eller så köper jag någon av dessa söta från River Island (Fick upp ögonen för dem förra helgen i Stockholm).
 
Just nu lutar det åt de svarta med gulddetaljer elller de guldiga.
 
// Elaine
 
 
 

Transparenta ärmar

 
 
H&M - 99 kr (ord. 249 kr)
 
Tröjan som jag invigde förra helgen köpte jag på H&M någon gång i slutet av Oktober (Handlar annars väldigt sällan på H&M). Jag gillar kontrasten mellan tunnt och tjockt - transparant och kompakt. Tillsammans med spetsen och broderierna blir det en söt vintertröja.
 
// Elaine

Ett enkelt armband

 
Detta armand (fungerar också som toffs) talade så till mig inne på Dollarstore i lördags. Det är lätt att göra ett liknande sälv men och det ser också hemmagjort ut. Men det var liksom det som charmade mig. 
 
// Elaine
 

19/11-17 Mellanvecka med första snöfallet

 
Vinterns första snö kom i tisdags och försvann i torsdags, men lite kom också idag. Solen har också varit framme endel så i måndags njöt jag av den (och fotade bilderna över).
 
Den här veckan har jag kommit ner i varv efter förra veckan. Resan till Varbgerg och Borås under 42 timmar tog verkligen på krafterna. Därför har jag varit beredd på att en förkylning nu när jag slappnar av (efter hela hösten) men inget har brytit ut (än). Men nedstämd och orkeslös har jag varit.
 
Niclas kom hit i fredagskväll och gjorde sin paradrätt - korvstoganoff. Sen igår var vi till Dollarstore på dagen. Niclas får panik när han går in där så vi hade en deal om att han skulle få gå ut efter en kvart vilket han också gjorde. Men jag kom inte ut förrens 1 timme och 15 minuter. Förstår faktiskt inte hur jag kunde vara där inne så länge (???). Hur som helst handlade vi sedan mat och åkte hem för att laga Tacos till middag. Sen åkte Niclas hem.
 
Så idag har jag varit ensam igen. Men jag har haft en lugn och skön söndag med en liten promenad mitt på dagen, samt diskning och tvättning.
 
// Elaine

Hårklämma i guld

 
 
Glitter 21 kr (ord. 69 kr)
 
Den här hårklämman köpte jag på Glitters rea i slutet av Okotber. Det kan inte blir mer jag än blommigt i guld men jag har också liknande klämma i silver. Men det är bäst att ha båda guld och silver.
 
// Elaine
 
 

Goodiebag från Make Up Store

 
 
På mässan i söndags bestämde jag mig för att köpa min första produkt från Make Up Store (den rosa ögonskuggan), till priset av 100 kr (sparade 55 kr). Men jag fick en goodiebag på köpet och det var nog den bästa sådana som jag har fått (även om jag inte har fått många sådana i mina dagar.) Inte nog med att påsen var rolig så innehöll den väldigt mycket produkter och en gratis sminkning/sminklektion. 
 
Från Glamy fick jag också ett presentkort, ett hårserum från Loréal och ett hårspray från Revlon.
 
// Elaine
 

NA-KD till superpris

 
 
Produktbilder - 399 kr/st NA-KD
 
Den bästa montern på ATTITUDE var enligt mig NAKD's. Inte nog med att det fanns mycket fina klänningar och jackor - de kostade bara 70/100 kr. Därför kunde jag göra en chansing när jag köpte två klänningar, fast att jag inte kunde prova dem. En hade jag turen att få byta när jag någon timme senare passerade den i en annnan storlek.
 
Hur som helst passade båda klänningarna och jag satt ju i halsen när jag hittade dem på hemsidan till priset av 499 och 599 kr. Jag visste att 70 kr/st var riktigt bra men fattade inte att det var såå bra. Jag betalade alltså 140 kr för två klänningar till värde av 1100 kr tillsammans.Fyndglad som jag är är jag supernöjd att jag tog chansen. 
 
Klänningarna kommer i två separata inlägg såsmåningom. Därför har jag istället valt ut tre andra superfina, rosablommiga klänningar för 399 kr/st som shoppingtips.
 
// Elaine
 
 
 

Outfit 12/11-17 Spets, Grått & Silver

 
 
Tröja - H&M /  Halsband & Jeans - Gina Tricot / Boots - Ellos / Pärlarmband - Present / Silverarmband - Mango
 
Här är min outfit från i söndags. Jag invigde en ny tröja som jag hittade på rea för ett tag sedan.
 
// Elaine
 

Fram med vantarna

 
 
Nu när snön har fallit är det väl bäst att jag börjar med tjockare vantar? Dessa köpte jag för 40 kr någon gån förra månaden. Jag gillar mössor och vantar med lite glitter eller det lilla extra. Dock tappade jag bort en vanlig, svart, grovt stickad tubhalsduk i helgen. Det är ju bra med basgrejer som passar till allt, så det var synd.
 
// Elaine
 
 
 

14/11-17 Första snön

 
 
Idag har första snön fallit hos mig. Annars har jag varit väldigt nedstämd och trött idag. Jag var i skolan på förmiddagen men hade svårt att jobba när min gruppmedlem var bortrest. Samma var det igår så då var jag också där på eftermiddagen. Idag gick jag istället hem på eftermiddagen  (sen började snön falla) för att vila upp mig. Men igår tog jag en cykeltur i solen och handlade mat. 
 
// Elaine

Goodiebags från Attitude

 
Jag lyckades nosa till mig några fynd på Attitude. De färglada påsarna (översta bilden) innehöll mycket som jag fick gratis. Jag räknade på att jag batalade 500 kr (ink inträde) men att ordinarepris på produkterna i alla dessa påsar var ca 2500 kr. 
 
Jag visar inom kort innehållet.
 
/ Fyndglada Elaine _ som  känner sig nöjd.

11/11-17 Pizza i Lillebrors lya

 
 
I lördags var jag och Niclas och hälsade på lillebror i hans nya lägenhet. Vi köpte med oss pizza till lunch. Lägenheten var förövrigt jättefin.Jag var verkligen nyfiken på att se hur det såg ut då jag hade tänkt att hjälpa honom flytta förra helgen men det inte blev så. 
 
Sen var jag förbi mormor en snabb sväng också, innan vi hälsade på morfar vid graven. Efter det åkte vi hem till pappa med en farsdagsblomma och åt middag. 
 
// Elaine

12/11-17 ATTITUDE STHM 2017

 
Idag har ja varit på Attitude, Mode och skönhetsmässa i Stockholm. Så det blev en tjejdag med lite shopping med mamma. Mässan var mycket mycket mindre i år, än tidigare år vilket var en besvikelse. Men det fanns några fina saker att titta på och eftersom det var i Waterfront, vid centrlen hann jag in på River Island en snabbis också. Hittade några fina tofflor men inväntar mellandagsrean för nu har jag gjort av  med pengar så det räcker för ett tag.
 
Rest ute blan folk orkar jag inte heller göra på ett bra tag. Den här veckan har minst sagt varit fullsmockad. Nu ser jag fram emot emot och hoppas på en lugn vecka.
 
// Elaine

Inspiration från Borås

 
Här är en bomb med inspiration från besöket i Borås i onsdags.
 
// Elaine

10/11-17 Mentalt utmattad men passionerad

 
Tänk att en hylla med tråd /och mycket annat) kan inspirera!
 
Idag har vi haft föreläsning av materialidentitet och materialworkshop. Sådan föreläsningar älskar jag. Jag kanske också skulle forska inom design efter detta? Efter studieresan, med stoppet i Borås har jag fått riktigt studieinspiration. Men jag har för mycket passion, jag vill så mycket men kan inte göra allt.
 
Hur som helst kom jag hem halv 12 igår och somnade direkt efter den långa bussturen på 6,5 tmme. Sen var det som sagt bara att gå upp imorse igen men hela dagen var jag skapligt trött. Jag känner mig mentalt utmattad. 
 
 
// Elaine

8-9/11-17 Varberg, Borås & Jönköping

 
Jag har haft två så intennsiva dagar ute på studieresa. Jag har rest tvärs över landet, ca 120 mil och sovit i en gammal fängelsecell. Jag är fortfarande inte hemma och imorgon väntar ytterligare en långdag i skolan. Så jag är inte den mest utvilade människan just nu...
 
Men igår besökte vi textilhögskolan i Borås som var jättehäftigt. Jag har alltid velat göra det och efter att ha känt kreativiten flöda där har jag kanske fått en nya dröm (istället för Beckmans). Det fanns så mycket fint att se.
 
Sen åkte vi vidare till Varberg och möttes av en ödslig och mörk gammal fästning att övernatta i. Vid det här laget var jag så slut (efter ca 8 timmars resande och 2 timmar i Borås) att känslorna tog över. Jag ville verkligen inte sova i en liten gammal fängelsecell på en fästning där det sägs spöka. Men efter en middag på stan hade jag inget annat val. Tack vare tröttheten somnade jag men vaknade några gånger och blev påmind om var jag var. Så bättre nätter har jag haft - men jag sov ändå mer än jag trodde.
 
Idag har vi besökt ett företag i Varberg på förmiddagen och sen ett i Jönköping på eftermiddagen. Nu är jag som sagt påväg hem. 
 
// Elaine

Gult - årets färg

 
 
Har jag inte lyckats med det än tänker jag slå ett slag för färgen gult igen. Det har verkligen varit årets färg för min del. Jag har köpt en blus och en trlja i olika nyanser som helst klart är mina nya favoriter. Den klargula tröjan med volanger har faktskt varit mitt favoritplagg och favoritköp.
 
 
// Elaine

Lampa av barr

 
Närbilder på barrlampan som vi gjorde i slutet av förra kursen. Samt tällde ut på utställningen i fredags (utställningen om nya fiktiva material går fortfarande att se till på måndag). 
 
// Elaine
 
 

7/8- 11-17 Ny intensiv kurs

 
 
Jag har börjat en ny kurs som handlar om skogsråvarubaderade material. Alla hade föredragit lite återhämtning men denna kurs var det rivstart på och hela kursen kommer antagligen att kännas väldigt intensiv. 
 
Nu väntar en studieresa som kickstart. I måndags hade jag föreläsning och igår workshop och seminare.. Men nu är jag alltså påväg neråt i landet. Har sovit och sett solen gå upp på bussen.. 
 
// Elaine
 

Blomiga höstblusar

 
VILA och Warehouse - 399kr -  Zalando
 
Dessa blomiga höstblusar tyckte jag var riktigt fina! Myckt beror det på volangerna även om blommönstret i sig också var fint.
 
// Elaine

Outfit 3/11-17 Blågrönt & Bootcut

 
Tröja - Reeplay / Byxor - Gina Tricot / Örhängen - Kappahl / Boots - Ellos / 
 
Här är min outfit från i fredags - i två favoritplagg.
 
// Elaine

4/11-17 All helgona

 
Idag har jag tagit en cykeltur/promenad till affären i ett soligt höstlandskap. Eftersom jag tog så lång "SOVmorgon" var det sen dags att sätta sig och börja läsa kurslitteratur innan solen gick ner. Jag håller på än men har också duschat, tvättar samt lagt en ansiktsmask.
 
Ikväll, när det är All helgona tänker jag också lite extra på morfar,farfar och farbror.
 
// Elaine
 

3/11-17 Vernissage av materialutställning

 
Igår var det kursavslut och redovising av det senaste projektet (med Lith Lith Lundin). Vilket innefattade både utställning och vernissage. Så hela dagen igår fixade vi och presenterade det. Efter det var jag helt slutkörd efter både kursen och projekten. Men det blev en jättefin uställning med massa nya spännande material. 
 
Uppgiften var alltså att ta fram ett fiktivt och ekologiskt hållbart material att sen göra en produkt utav. Vi gjorde en lampa(LED) utav barr, bl,a. Sen var jag jättefascinerad och imponerad utav de andras arbeten. Ni ser några på bilderna - lampa av fisklim, nedbrytningsbar kruka och papper utav vass. Nivån är hög, minst sagt.
 
// Elaine

3/11-17 - 7-årsdag

 
 
Bild från Februari 2016
 
Idag har Niclas och jag varit tillsammans i 7 år. Dessutom är det en stor dag för lillebror. Därför känns det faktiskt surt att ha en lång redovisning på eftermiddagen och sen ändå ha mycket att läsa över helgen. Jag hade verkligen sett fram emot en ledig helg efter en lång kurs, för att ladda batterierna inför nästa. Men jag ska nog förhoppningsvis få ihop det och så löser sig allt. Det brukar ju göra det!
 
// Elaine
 

Orangegul från Indiska

 
 
149 kr Indiska (ord. 699 kr)
 
Den här klänningen var ett riktig fynd!
 
Jag kikade på den i slutet av sommaren då den var nedsänkt till 399 kr. Men då sommaren var över kände jag att det var för dyrt för mig. Men en vecka senare hade jag turen att hitta den för bara 149 kr. Det är nog ett av mina bättre fynd i prisväg!
 
Jag tror att den fortfarande kan finnas kvar på rean. Dessutom har jag sett att Indiska har halva reapriset just nu. Det finns mycket fint där.
 
 

RSS 2.0