Outfits Juni 2014

 
 
 Mina outfits från Juni månad. Favoriterna är de fyra första. Det tråkiga dock är bara att man knappt hunnit använda shortsen än fast att en sommar månad nu är över...
 
Vilken outfit gillar ni bäst?
 
// Elaine
 
 
 

Juni 2014

I början av månaden...
 
Juni är straxt redan över och jag måste säga att det har gått med en rasande fart. Månaden började hyffsat med bra väder. De senaste veckorna har det dock nästan varit som höst med regn och kyla..Annars har jag hunnit med mycket saker. Men månaden har också inneburit lite jobbiga saker också.
 
Detta har jag gjort:
  • Jobbat några dagar.
  • Försäkt att träna lite genom att gå powerwalks med Linnea samt gått på pass med henne och Frida.
  • Firat Niclas som fyllde 20 år på nationaldagen.
  • Haft en heldag med shopping tillsammans med Niclas, hans mamma och bror.
  • Tagit första doppet för i år.
  • Varit på bio med Frida och Linnea och sett The other woman.
  • Gått lite på stan.
  • Varit på bio med Nilcas och sett Malifecent. 
  • Firat midsommar med både min släkt och en del av Niclas släkt.
  • Börjat jobba på min sommarperiod.
  • Firat farmors födelsedag.
  • Varit till Ikea med Niclas.
// Elaine

Outfit 27/6-14

 
Blus - Tallly Weijl / Jeans - Cubus / Krans - Glitter / Ring -. Six / Skor - Dinsko
 
Detta funderade jag att ha på mig på midsommarkvällen men så bestämde jag mig för att ha min klänning hela dagen. Därför blev det här istället (dock med andra skor och utan krans) fredagen denna veckas outfit.
 
// Elaine

Drömmen för en skoälskare

 
Shoes from New Look
 
 
Alla skor från New Look från 225 kr - 565 kr
 
Att gå in på New Look och se deras skoavdelning är rena drömmen för en skoälskare som jag. Jag minns det redan för 5 år sedan men den här gången hade jag förhoppningarna höjts och jag var beredd på att bli fast vid ett par skor när jag var i Paris.
 
De jag föll för var de i mitten längst till vänster ( Jag provade även de vänstra, översta hörnet). Men ärligt talat kändes de för ostabila och hala då sulan var i trä. Sen var många på tok för höga (även om jag också älskar höga skor). Ja tydligen har mamma fått in något i mitt huvud eller så har jag gått och blivit förståndig genom åren...haha
 
 
// Elaine

28:e Juni 2014

 
Dagens goda efterrätt på lunchen.
 
Idag har jag jobbat från 8-18. Trött har jag varit hela dagen. Vet inte om det beror på vädret eller att jag kanske sov dåligt. Jag hade svårt att somna och sen när jag hade somnat drömde jag att jag försökte sova men att folk bara väckte mig hela tiden... Haha
 
Nu måste jag vila för jag har massa arbetsdagar framför mig.
 
/ Elaine

Turkost & Prickigt

 
89 kr (ord.139 kr) New Yorker 
 
Ett nytt sommrigt linne.
 
// Elaine

Asymmetrisk

 
Asymmetric
 
 

Yellow floral dress, 260 SEK / Woven shoes, 185 SEK / Michael Kors bracelet watch, 1 675 SEK / Forever New enamel bangle, 145 SEK / Jane Norman yellow gold jewelry, 90 SEK / Kate spade eyewear, 925 SEK / Lord Berry waterproof black eyeliner, 100 SEK
 
Jag älskar denna klänning från New Look. Det snygga är att den är sned både uppe och nere. Så den och detta är perfekt för sommaren! (Nu när Juni snart är över är den väl snart på gång?) 
 
// Elaine

27:e Juni 2014 - Lunch på Ikea

 
Idag har jag och Niclas varit till stan för att byta en trasig stol som han hade köpt. Vi åkte en sväng till Ikea också för att kolla på andra eventuella stolar där och då blev det lunch där också. För gott var det. Sen åkte vi hem till honom och kollade på tv och åt middag med hans familj. Det blev en god rätt med kyckling, pasta och mozzarella.
 
// Elaine

Outfit 26/6-14 - Beigt, Gult & Grönt

 
Blus - Vero Moda / Byxor - H&M / Sandaler - La redoute / Väska - New Look / Örhängen - H&M / Jacka -Freequent
 
Gårdagens outfit har vi här! Ni ser också hur jag såg ut i håruppsättningen som klarade sig ganska bra över natten. haha
 
// Elaine

Tangle Teezer

 
Jag köpte en Tangle Teezer hos min frissa i onsdags. Jag har tänkt att testa en sådan nu och den känns behaglig och bra. Jag hade lite svårt att väla mellan denna och helsvart men är nöjd med detta beslut, även om det inte är livsviktigt. haha
 
// Elaine
 

26:e Juni 2014 - Farmors födelsedag

Den första lilla tårtan (den sista av bilderna) som vi köpte var riktigt söt med sina blommor.
 
Idag har det varit farmors födelsedag så jag, mamma och pappa var dit på eftermiddagen och träffade henne och några andra. Pappa och jag hade köpt en liten söt tårta men fick åka och köpa en större eftersom vi blev fler än vi trodde.Sen åkte vi hem och åt mat med Robin som precis kom från sommarjobbet. Det blev en god sallad, kyckling och potatisssallad. 
 
Nu på kvällen fick jag sen för mig att gå ut och gå/springa men jag stötte på friskis i skogen och fick vara med på en del av deras mördarpass (det namnet har jag hittat på). Löpning och intervaller som jag inte är van vid. Jag har nog aldrig varit så slut. Men nu har jag tränat ordentligt då jag var ute och gick två promenader med mamma och pappa imorse också.
 
// Elaine

Vitt och guld

 
Six ca 60 kr 
 
Dessa örhängen var ett par av många saker som jag fyndade på Six (Clique-six.com) i Paris. Jag blev helt till mig där inne. Jag letade ett bra tag för att hitta den på Boulevard Saint Michel endast med hjälp av minnen från när jag var där för 5 år sedan. 
 
Jag såg dock när jag kom hem att det också finns en affär i Sverige, i en galleria straxt utanför Stockholm. Jag lovar att man kan hitta mycket fint där inne.
 
// Elaine
 

Håruppsättning

 
Igår hade jag klipptid och fick håret toppat. Förrutom det, fick jag en superfin brudinspirerad uppsättning iform av en fiskbensfläta utav min frissa Maria. 
 
// Elaine
 

Grön sallad

 
Idag jobbade jag från 8.30 till 17.30. Allt flöt på bra och plötsligt var det dags för att skynda sig hem och äta en sallad som mamma och pappa köpt med sig hem. Det var glasnudlar, chilimarinerad kyckling, sallad och cashewnötter i, med dressing - supergott. 
 
Efter middagen hade jag och pappa sen klipptid. Bilder på hur mitt hår ser ut nu får ni se imorgon.
 
// Elaine

Seglarinspirerad bikini

 
New Look -  ca 350 kr 
 
Den här bikiin köpte jag på New Look i Paris. Det var kärlek vi första ögonkastet då jag bara älskar det blåa bandet. Det fanns även en färgkombination med mrökare och tjockare streck som hade ett rött band men av den fanns det inte kvar i min storlek. Men den här kombinationen var ändå den som jag såg först och ville ha. 
 
Jag bara älskar den!
 
// Elaine
 

4 Frågor

 
 
Jag fick några frågor från denna tjej. Som också ville att jag skulle lägga upp en video där jag visar hur jag gjorde kaviarnaglarna - jag ska se om jag kan fixa något.... Annars är det bara köpa en förpackning från Ciaté och följa instruktionerna. 
 
1. Vad fotar du dina bilder med? 
De flesta av mina bilder fortar jag med min lila digitalkamera, canon powershot a3500is (bilden över). Alltså ingen systemkamera utan en vanlig kamera med 16 megapixlar. De lite sämre bilderna, som blir spontant i vardagen, tar jag med min mobil - Samsung galaxy s4 mini.

2. Var redigerar du dina bilder? 
Jag har en gratis photoshop-app på min bärbara dator där jag lägger på ett annng ljusare filter för lite ljusare bilder. Ibland beskär jag bilderna lite också. 

3. Hur gammal är du? 
Jag är 19 år men om lite mer än en måndag, den 3:e Augusti fyller jag 20 År! 

4. Kan du franska flytande?
Jag vill inte påstå att jag kan flytande franska. Jag har mycket mycket mycket kvar att lära då franska är ett otroligt svårt språk. Det räcker inte med att kunna grammatik, vokabulär och utal. Utan att också lära sig uppfatta språket när det blir till en mening, språket blir då en sång. Men jag förstår lite franska och kan uttrycka mig lite ja. Jag har läst franska i både grundskolan, gymnasiet och på universitetet. 
 
// Elaine

24:e Juni 2014

 
 
Idag har jag inte gjort mycket. Det har varit en riktigt tråkig dag. Igår jobbade jag dock hela dagen från 11-21. På morgonen åt jag jordgubbar med yoghurt och flingor. Idag när jag har fastat (ätit 500 kalorier) har jag dock varit riktigt sugen på det och längtar nu efter morgondagens frukost. 
 
// Elaine

Outfit 18/6-14 Korall, Svart & Beigt

 
Topp, Byxor, Smycken - H&M / Kilklackar - Bikbok / Ballerina - Skopuntken / Jacka - La redoute 
 
Så här gick jag klädd i onsdags förra veckan. Jag älskar svart, beiget och guld tillsammans. Det blev dessutom jättesnyggt tillsammans med den här knalliga jackan.
 
// Elaine

Träningstights

 
 
149 kr (ord. 299 kr) Åhlens 
 
Dessa träningstights fyndade jag på Åhlens rea i onsdags. Jag var ibehov av ett par nya träningstights och dessa var perfekta då de var snygga och dessutom var nedsatta halva priset.
 
// Elaine
 
 

Kaviarlack

 
 
Jag testade mitt vita caviarnagellack på midsommarafton. Det var dock svårt att få alla pärlor att lägga sig bra i kanterna (som ni ser på bilderna.Men blev det bra och om man hade ett tjockt lager nagellack under blev det fint och det gav en fin skmmrande touch. 
 
// Elaine
 

Alcaline

 
 
Idag släpper Alizée sitt sjätte album - "Blonde". Förra veckan släppte hon dessutom ännu en singel till albumet.  Ni kan lyssna på den här över. Enligt mig, som gillar Alizées musik, är den lagom mysig att lyssna på när man sitter för sig själv. 
 
// Elaine

22:a Juni 2014

 
Favoritgodiset i lösviksthyllan är skummdöskallar - allra mest med hallon och laktrissmak. Kinder maxi är en ny favorit.
 
Vilken lat dag det här har varit. Det har regnat till och från hela dagen vilken gjorde att jag tillbringade morgonen med att se på Pretty little liars. Dagens ansträngning var en promenad med pappa innan maten och sen en tur till affären för att köpa lite godis och prata med Frida efter det. Nu tänker jag bara ta det lungt resten av kvällen. Nästa vecka börjar jobbet.
 
// Elaine
 

Midsommaroutfit 2014

 
Klänning - Vero Moda / Jeansjacka - Haléns / Krans - Glitter / Skor - Scorett / Väska - H&M / Örhängen - Six 
 
Gamla studentklänningen fick komma till använding igen och bli årets midsommaroutfit tillsammans med blomkransen från glitter och en jeansjacka. Pågrund av kylan fick jag ha strumpbyxor till och sen mot kvällen blev det jeans, en lång cardigan och vita ballerinaskor.
 
// Elaine
 

Video på lammen

 
 
Den här videon har jag inte kunnat laddat upp tidigare men nu så, äntligen! Den är från en vårmorgon i april när Niclas och jag hälsade på lammen ute på hans nu gamla skola. De var så söta de där små lammen.
 
// Elaine

Midsommardagen 2014

 
Imorse var vädret soligt (men ändå ganska kyligt) så mamma och jag tog en promenad för att göra något av dagen. Sen nu på kvällen åt vi lite midsommarmat som vi inte åt igår, som t.ex Janssons frestelse, ägghalvor. Plus lite kött som blev över från igår.
 
Nu ska jag ha myskväll med chips!
 
// Elaine
 

Midsommarafton 2014

 
På sista bilden ser ni lilla söta Isabelle (som alltid ville att någon skulle kasta bollen åt henne.)
 
Så här såg min gårdag och midsommarafton ut. Jag, Niclas, hans bror Matte och hans tjej Elinor var iväg på lite midsommarfirande på dagen. Efter lite köpande och pilkastning åkte Niclas och jag hem till mig för att äta mat och fika med min släkt. Sedan bar det vidare hem till Niclas där en del av hans släkt, Matte och Ellinor var. Där blev det mer fika i form av en äkta jordgubbstårta, krocketspel och andra lekar. Senare på kvällen blev det sen grillat till middag.
 
Efter detta hade det hunnit blivit väldigt kallt ute så Matte, Elinor och jag åkte hem.
 
// Elaine
 

Nu är det midsommar!

 
Nu blir det midsommarfirande - trots det ostadiga vädret. Men är det midsommar så är det ändå det. Jag är bara lite rädd för regn...

Biokväll

 
Igårkväll var Niclas och jag på bio.Jag åkte till stan lite tidigare än honom. När han sen kom dit efter jobbet gick vi och åt på Max (ja ingen fInare middag här inte) och sen såg vi Maleficent i 3D. Vi båda gillade filmen och tyckte den var sevärd. Angelina Jolie gjorde dessutom huvudrollen bra. 
 
Idag och jag sen jobbat från halv 9-17. Jag blev inringd imorse. Men det var skönt att få göra något efter några latadagar nu. I Tisdags t.ex kollade jag pp serier hela dagen medans regnet föll utanför...
 
// Elaine

Sisters Point

 
Sisters Point - 199 kr (ord. 249 kr) 
 
Jag kunde inte heller låta bli den här blusen förra måndagen. Jag älskar verkligen blommönstrat (inte alla sådanna dock). Denna fanns även i en oreange istället för rosa variant och dessutom i långklänning. Den var riktigt fin. Ni hittar den också här för 499 kr. Där jag handlade kostade dock långklänningen 399 kr och den här blusen var 50 kr dyrare på nätet än där jag köpte den.
 
// Elaine
 

Rosépärlor

 
29 kr Pieces 
 
Jag älskar dessa ploppar (äger ett guldigt par också). De är vardagliga men ändå maffiga. Precis lagom med andra ord. Priset är inte heller dåligt - 29 kr. 
 
// Elaine

Rosa midsommar

 
Midsummer Pink

Rare London frill dress, 475 SEK / Cork wedge shoes, 340 SEK / Michael Kors gold bracelet, 635 SEK / Wet seal earrings, 37 SEK / ASOS flower garland, 130 SEK / Folio tech accessory / Lips makeup, 235 SEK / Marc Jacobs fragrance, 760 SEK
 
Till midsommar tycker jag man ska klä sig i färg och blommor. Dock kommer jag inte sjölv ha så mycket färg. Men skulle jag ha haft det hade jag kört på rosa. Det är fint att kombinera olika nyanser av   en färg.
 
// Elaine
 

Neon

 
129 kr - Letts of London (Akademibokhandeln)
 
Här är min nya alamanacka. Liten, smidig och färgstark!
 
// Elaine

Lili London

 
Lili London - Nelly - Blusar - 249 kr / Klänningar - 299 kr 
 
Jag hittade en dessa superfina kläder på Nelly från märket Lili london. Jag var väldigt nära på att beställa hem den blommiga peplumblusen och den med rosetten (Älskar dem båda!). Men så hittade jag en klänning och topp förra måndagen när jag var och handlade (har redan visat klänningen) som jag bara skulle ha så då fick jag avstå en beställning från Nelly.
 
Jag tror i alla fall att Lili London och Sisters point är mina favoritmärken!
 
// Elaine
 

Regnjacka

 
 
Rut&Circle -149 kr (ord. 399 kr)
 
Den här lackra regnjackan fyndade jag förra måndagen. Jag som bara har lånat mammas regnjacka tidigare så nu har jag en egen. Det känns alltid lite roligare att gå ut i regnet om man har fina, regntåliga, saker. Priset var ynka 149 kr då jag hittade den på reastången. 
 
Här finns den att köpa till ordinarie pris.
 
// Elaine

Sommarfrågor

1. Varmt eller kallt? 

Jag kan inte riktigt svara på den frågan. Det ska vara en bra blanding.Jag gillar soliga sommardagar men helst inte för varma.

2. Favoritårstid? 

Jag gillar alla årsitder på sitt sätt. Det finns något vackert och underbart i alla.

3. Stranden eller poolen?

Ska jag bada väljer jag poolen men stranden är otroligt vacker att vara på.

4. Favorit sommaraktivitet?

Bada, spela minigolf och äta glass.

5. Favorit sommaroutfit? 

En söt blus med shorts eller kjol till och ett par högklackade sandaletter till.

6. Shorts eller kjol? 

Jag gillar båda men shorts är bekvämast.

7. Vad är ditt måste i sommar? 

8. Ska du campa?

Nej inte direkt.

9. Ska du på semester? 

Ja jag ska till Gotland.

10. Bär du solglasögon? 

Ja men jag har en tendens till att bara ha dem på huvudet.

11. Favorit sommarmat?

Lax med en kall sås med en vattenmelon och fetaostsallad till.

12. Favorit sommardrink?

Jag gillar fruktigt och annars är Cider något jag gillar.

13. Har du åkt vattenskidor? 

Nej.

14. Favorit sommarglass?

GB - Magnum Strawberry wite.

Mjukglass eller kulglass - med laktrisströssel eller laktrissmak

15. Favorit sminkprodukt under sommaren?

Gariners BB-cream och ett vattenfast mascara. 

16. Sommarens "vill ha"?

Vara ute på havet med båten!


16:e Juni 2014

 
Idag har jag inte gjort någonting på dagen... (Jag blir så himla lat när jag inte jobbar. Det är nästan jobbigt.. Speciellt när vädret inte är så bra.) Men jag var och tränade med Frida nu på kvällen så dagens kraftansträgning är gjord, trots fasta. Nu blir det tv då måndagen är höjdpunkten på veckan med CSI och Project Runway all stars.
 
// Elaine

Paris dag 4 - Monmatre & Sacré Coeur

 
 
Den fjärde och sista dagen i Paris åkte vi upp till stadsdelen Monmatre för att ta uss för alla trappor till kyrkan Sacré Coeur ( Heliga hjärta). Det blev en snabb visit på konstnärstorget "Place du têtre" på vägen dit. Sen gick vi in i Sacré coeur och tittade, samt tände ett ljus.
 
Efter det vandrade vi ner längs framsidan av Sacré coeur, köpte glass och såg sen Moulin Rouge innan vi åkte tillbaka till hotellet för att hämta väskorna och bege oss till Charles de Gaulle för att flyga hem. Men före det hade vi bra med tid på oss för att kika in affärer innan planet lyfte kvart i 8 och vi lämnade Paris.
 
// Elaine
 
 

Guldiga sandaler

 
New Look - 250 kr 
 
Här är en närmare titt på de guldiga sandalerna som jag köpte i Paris. Jag valde mellan dessa och ett annat guldigt par men dessa såg bäst ut på foten och satt dessutom bättre.
 
// Elaine

15:e Juni 2014

 
 
Så var denna helg slut då. Tiden går så fort ibland, fast att jag knappt gjort något denna helg. Igår var jag bara ut på kvällen och tog en lten promenad när det hade slutat blåsa så mycket. Sen idag tog mamma och jag en promenad mitt på dagen. Sen vid 5 åkte jag till Niclas och kom precis hem.
 
// Elaine

Outfit 12/6-14 Marint & Beiget

 
 
Peplumtopp - Sisters Point / Kjol - New Yorker / Jacka - Haléns /Ballerina - Primo Piano / Örhängen - Six / Solglasögon - jysk
 
Här är min outfit från i torsdags. Blusen är en ganska oanvänd favorit. 
 
// Elaine

Love in Paris

 
Ldb - 79 kr 
 
Vem passar inte den här Body Misten bättre till än till mig? Med namner "Love in Paris" och en härlig söt men lätt doft. Det kan inte bli bättre! Jag tänkte ha denna i väskan hela sommaren, den är perfekt för det. Tur att jag hittade på den eftersom den är limited edition. 
 
// Elaine

Middag och kväll i Paris

 
 
Åter till Paris!
 
Sista kvällen (dagen innan vi skulle flyga hem på kvällen) var vi ut och åt mat på en fin restaurang. Jag gjorde beställningen helt på franska och servetrisen var trevlig och förstående. Jag valde pasta men blev väldigt avundsjuk på Niclas hamburgare. Pommes fritten var GUDOMLIG! Sen tog jag en lite fransk chokladkaka till dessert och Niclas en espresso.Efter detta promenerade vi lite i kvarteren tills klockan blev halv nio. Då åkte vi till Trocadéro för att se eiffeltornet lysa och sedan blinka i fem minuter.
 
Detta var definitivt en av de kvällar jag sent kommer glömma. Middag i Paris. Det kan väl inte bli bättre?
 
// Elaine
 
 
 
 

Jobb & Räkningar

Jag älskar den här bilden! 
 
Igår jobbade jag hela dagen, från 11-21. Det blev en lång dag och speciellt fullspäckad mot slutet. Så igår hann jag inte med något annat än jobb. 
 
Idag blåser det som bara den! Jag får se om jag tar mig ut och tränar senare. Morgonen har i alla fall tillbringats med att sova, äta frukost och betala räkningar.
 
// Elaine

Blommig drömklänning

 
Sisters Point - 299 kr (ord. 399 kr)
 
Den här klänningen kunde jag inte slita mig från direkt efter jag hade sett den i måndags. Jag bara älskar fallet, tyger och mönstret. Tack och lov så passade den också, den enda som fanns kvar i min storlek. Därför kunde jag inte annat att köpa den. Jag sparade dessutom en hundring tillskillnad från om jag hade beställt den från bubbelroom t.ex. Materiell lycka!
 
// Elaine
 

Bio med Frida & Nea

 
Igår var jag, Frida och Linnea och såg The other woman på bio. Frida och jag hade tänkt att se den ett bra tag och nu blev det verkligen av. Mina åsikter om den var att den var bra. Men jag hade förväntat mig mer tyvärr.
 
Annars köpte vi sallad före och precis när vi skulle äta den började det regna, blåsa, åska och blixtra som bara den. Som tur var hittade vi lite regnskydd och sen gick vi in på bion.
 
// Elaine

Outfit 9/10-14

 
Blus - Vero Moda / Shorts - Mango / Skor - New Look (Paris) / Örhängen & solglasögon- H&M / Armband - Indien (present från pappa)
 
Här är min outfit från i måndags. Som ni er har jag ett par nya skor som ni inte har köpt förr. Jag köpte dem i Paris på New Look. Bättre bilder på dessa kommer. Jag har inte visat mycket shopping från Paris än.
 
// Elaine

Brakfrukost

 
Detta blev min frukost denna morgon. Vaniljtoghurt med cornflakes, jordgubbar och mango. Hårdmacka med ägg och ett glas mjölk.  Såå gott!
 
// Elaine

11:e Juni 2014

 
 
Imorse började jag dagen med att ta en powerwalk på en timme med Linnea. Sen när jag kom hem åt jag lunch, städade lite och började göra om bloggdesignen - som tillsist blev klar.  
 
Pappa kom också hem ikväll. Han har varit på sjukhus sen i helgen så därför har jag varit lite nerstämd och orolig de senaste dagarna. Jag har ändå försökt att göra något annat om dagarna än att tänka på det. Sen skulle jag hälsa på honom igår men jobbet kom i vägen. 
 
Nu är det i alla fall dags för jordgubbar och vaniljvisp som mamma köpte med hem idag. Gott! Jag tror det är morden i midsomer kl 21 också...
 
// Elaine

Ny bloggdesign!

 
Nya designen
 
 
 
Gamla headern
 
Då har jag äntligen fått ihop en ny design här på bloggen. Lite nytt nu när livet kommit in i nya kapitel och jag äntligen hade en riktig Paris-bild att göra header av. Det enda som jag är tveksam till är bakgrunden. Eller jag gillar den, men velar mellan den och den med glittrig struktur så vi får se om jag byter så småningom...
 
Vad tycker ni om min nya design? Aluminium struktur till bakgrund eller glitter?
 
Uppdate: Jag tror jag kör på glitter!
 
// Elaine

Guld

 
 
Örhängen - 10 kr (ord 29 kr). / Vingring - 20 kr (ord.49 kr) / Små ringar - 20 kr (39 kr)
 
Jag fyndade lite "guldsmycken" på H&M's rea förra veckan Jag har mycket silversmycken men inte mycket i guld, speciellt ringar och små örhängen så jag passade på att köpa just det. 
 
// Elaine

Första doppet

 
Igårförmiddag åkte vi, nästan hela gänget, och tog första doppet för i år. Det var iskallt i vattnet först och det blev bara en kort tur men det var en trevlig utflykt ändå. Jag hade också planerat mer av dagen men fick ställa in det för att hoppa in och jobba på kvällen sen.
 
Så det var min gårdag! Först bad, sen lunch och tillsist jobb.
 
// Elaine

Sommarshopping

 
Gårdagens shopping - Bättre bilder kommer sen...
 
Den här gången hittade jag massor som jag ville ha. Hade kunnat köpt fler blusar/trjöjor, byxor och klänningar om jag hade behövt. 
 
Sen hittade jag på min favoritchoklad som jag trodde hade slutat tillverkats. Blev överlycklig! 
// Elaine
 

Hotellet i Paris

 
Hotellet vi bodde på i Paris hette Hotel Belambra City Magendie och låg i 13:de arrondisement, nära Place d'italie och Gare d'Austerlitz. Vi valde det hotellet eftersom att vi bodde där förra gången och var nöjda med den vistelsen. Den här gången var det dock bättre då de hade fått in fransk tv (allt dubbat till franska) på rummet och gratis wifi. 
 
Trots att detta var ett litet hotell tycker jag att det är otroligt bra för hur billigt det är. Vi betalade ca 5600 kr för både 3 nätter på hotell och flygresa tur och retur för båda. En hyffsad frukost ingår och hotellet ligger i ett lungt område. Vi tyckte det var riktigt härligt att komma dit på kvällen då man varit bland så mycket männinskor bland sevärdigheterna på dagen. Det fanns ett riktigt lugn och det kändes verkligen som att komma hem. 
 
Just därför rekomenderar jag folk att boka detta hotell för en vistelse i Paris. Det finns ingen restaurang och roomservice men allt är mycket fräscht och prisvänligt enligt mig.
 
// Elaine

9:e Juni 2014

 
 Idag var jag med Niclas, hans mamma och brorsa till ett klädvaruhus här i närheten. Vi blev det i hela fem timmar. Men då kollade vi först på kläder till killarna, sen åt vi lunch (Jag åt en varm macka med mozzarella kyckling och pesto och sen provade jag och Niclas mamma kläder. Jag gillade alla plagg över men det blev inget köp av dessa.
 
När jag kom hem sen rensade jag garderoben, städade lite och åt middag. Sen gick jag och tränade årets första sommarpass i kvällssolen. Jag fick dessutom sällskav av Linnea. Det var ett halvår sist jag såg henne då hon numera bor i Göteborg, så det var trevligt. 
 
// Elaine

Outfit 6/6-14 Nationaldagen & Niclas födelsedag

 
Blus - Tally Weijl /Kjol - Gina Tricot / Ring & örhängen - Six /Skor - Skopunkten / Jacka - Haléns 
 
Denna outfit bar jag på Niclas födelsedag. Blusen och smyckena köpte jag i Paris och är riktigt nöjd med allt.
 
// Elaine

Niclas present

 
Här är Niclas 20-årspresent från mig och familjen. Det innehöll ett presentkort på rolig teater.
 
// Elaine

Pingsthelgen

 
Igår jobbade jag ett kort pass till två och sen efter var jag hem och fikade innan jag åkte till Niclas. Kvällen spenderades sen med en promenad till fåren, middag, luftpistolsskytte och rester av tårta från i fredags. Den här dagen började sen tidigt och fortsatte sen inte bra. Men det känns okej nu...tror jag.
 
Nu har jag varit ut på en promenad och vid 21 ska jag se på film. Det var ett tag sedan.
 
// Elaine

Outfit 4/6-14 Svart, Jeans & Guld

 
Topp - H&M / Jacka - Haléns / Jeans - H&M / Örhängen - H&M / Ballerina - Skopunkten 
 
Här är en enkel vardagsoutfit från i onsdags.
 
// Elaine
 

SOS - Indila

 

Niclas födelsedag


 
Idag var det som sagt Niclas födelsedag och det firades med grillat och sen tårta (en som han varit duktig och bakat) tillsammans med hans släkt. Vädret var varmt, lite molnigt och sol. 
 
// Elaine

Långt, flätat & leopard

 
New Look - 175 kr (ord.249 kr)
 
Denna leoparddröm hittade jag inne på New look i Paris. Jag velat ha en lång vardagsklänning ett tag nu så den var perfekt då den satt bra och dessutom var sänkt med 30 %. Jag kunde ju inte annat än slå till! Jag tror den kommer göra sig lika bra med en jacka och låga skor i sommar som med ett par klackar om det skulle behövas.
 
// Elaine
 
 

Niclas 20 år!

Här var han ung! Jag tror den är tagen sommaren/hösten  2010 och den är lånad av Linnea eller Isabelle.
 
Idag är det inte bara nationaldagen utan också Niclas födelsedag och inte vilken födelsedag som helst - hans tjugonde!
 
// Elaine

5:e Juni 2014

Bild från igår
 
Idag jobbade jag ett kort pass från 8-14. Sen när jag kom hem tog jag en rask promenad med härlig musik i öronen. Förrutom det har jag slagit in en present och tagit det lungt. Kl 21 börjar Revenge igen och det tänker jag inte missa!
 
// Elaine

Paris dag 3 - Från Champs-Élysées till Notre Dame

 
Dag 3 i Paris (alltså förra torsdagen) började vi dagen med sol vid triumfbågen och vandrade sen ner längs Champs-Élyées bland bilar och märkesaffärer tills vi kom fram till slutet, vid Place de la Concorde. Sedan fortsatte vi ner genom Jardin de tuileries till Louvren. Promenaden fortsatte sen längs Seine och broarna för att sedan besöka Notre dame. Det blev dock inget besök inne i katedralen men en liten paus på en bänk utanför. 
 
Eftermiddagen spenderades som dagen före på Les forum des halles för att köpa lite grejer som jag inte köpte dagen före. Kvällen blev sedan en klassisk kväll i Paris men mer om den i ett annat inlägg.
 
// Elaine

Outfits Maj 2014

 
 
Här är mina outfits från Maj samlade. Favoriten är den första. Någon som håller med? 
 
// Elaine

En tripp till stan

 
Idag tog jag en sväng till stan för att leta efter en ny kalender och hälsa på mormor och morfar en stund. Jag berättade lite om Paris för dem och fick i och med besöket till dem en bra promenad. Sen innan jag åkte hem hade jag lite tid över och köpte därför en Frozen yoghurt. Den här gången blev det mangosmak med jordgubbar, mango och minimaränger. 
 
// Elaine

Paris dag 2 - Eiffeltornet & Shopping

 
 
Dag 2 i Paris (alltså onsdag förra veckan) tog vi tunnelbanan till Place de la Trocadéro och besökte eiffeltornet. Vi tog trapporna upp till andra våningen och njöt av utsikten. Till hissen till tredje våningen var det dock sådan kö så Niclas tyckte det räckte med att inte åka upp. (Jag var upp till toppen förrut så mig spelade det ingen roll).
 
Eftermiddagen tillbringade vi sen i shoppingcentret Les forum des halles. Där hade vi dock ingen ro att fotografera då en renovering pågick för fullt och jag hade fullt upp att ta mig igenom alla affärer. haha. Men efter mer än fyra timmar där hade vi så ont i fötter och ben båda två efter dagen så vi köpte med oss lite att äta till hotellrummet från Franprix (livsemedelsaffär) och orkade inte gå ett steg längre.
 
// Elaine
 

Ett år sedan

 
Imorgon är det ett år sedan jag tog studenten.Tiden har gått så himla fort. Vi hade otroligt tur med vädret och jag kommer inte glömma den studen när man lämnade skolan för sista gången och hoppade på ett gammalt tåg ner på stan för att möta familjerna.Här är en liten tillbakablick. 
 
Jag hoppas alla som tar studenten iår får en rolig och fin dag!
 
// Elaine

Outfit i Paris

 
 
Klänning - H&M / Ballerina - Skopunkten / Cardigan och kjol - Gina Tricot 
 
Så här gick jag klädd en kväll i Pairs när vi var och åt middag på en fin restaurang och sen besökte eiffeltornet. Jag testade något nytt - pennkjol under klänning. 
 
// Elaine

Paris dag 1 Place d'italie & Luxembourg

 
I områdena Glacière, Corvisart, Palce d'italie, Luxembourg 
 
På den sista bilden ser ni en bekant figur men dock lite annolrunda och med en annan titiel - "Den gamle som inte ville fira sin födelsedag". Roligt att se hur fransmännen gör om alla utländska titlar.

Nu äntligen kan jag börja skriva om Paris. Vi börjar med första dagen, tisdag för en vecka sen:
 
Flyget gick halv 7 på morgonen så vi var inne i Paris till kl 11. Då letade vi upp hotellet (fick lite hjälp ut av en snäll fransman). Efter att ha lämnat av bagaget tog vi en promenad i detta lugna kvarter vid hotellet (Place d'italie) och köpte vykort. När vi sen hade checkat in tog vi tunnelbanan till Jardin du Luxembourg. Där satt vi oss på ett lite Brasserie mitt i trädgården och åt en varsin varm macka till middag. Sen tog vi en tur längs gatan Boulevard Saint-Michel och kikade i butiker.
 
Efter dagen var vi helt slut då vi hade varit uppe så länge så efter detta åkte vi tillbaka till hotellet.
 
// Elaine

2:a Juni 2014

 
Ikväll fick jag hoppa in och jobba ett pass. Men före det var jag och Niclas ut på en promenad i solen och åt en god lunch. Det vår min måndag. 
 
Nu ska det ses Project Runway allstars! 
 
// Elaine

Outfit 31/5-14 - Jeans, Vitt & Blommigt

 
Skjorta - Cubus / Jeans - Cubus / Örhängen - Six (Paris) / Ballerina - Primo Piano / Kilkackar- Skopunkten
 
Det här svängde jag om till fort efter att jag hade jobbat och skulle på personalfest. Vädret var inte det bästa så det passade bra med jeans och en tunn skjorta. Sen hade jag ballerinaskorna. Både skjortan och jeansen är favoriter i garderoben och kommer från Cubus.
 
// Elaine

Början på Juni 2014

En söt fågel i Paris.
 
Igår jobbade jag från 11-21. Det var lite segt då tröttheten efter Paris hade börjat komma. Jag hade ju inte vilat så mycket innan och knappt börjat packa upp resväskan innan jag började ett jobbpass och gick på personalfest efter det.
 
Hur som helst har jag börjat fotat grejer från shoppingen i Paris nu och packat upp väskan. Vädret är ju dessutom strålande idag, Den här veckan kommer som sagt massa uppdateringar om Paris och på nationaldagen fyller Niclas 20 år. Livet har varit otroligt bra och roligt nu. 
 
// Elaine

Personalfest

 
Igår sov jag länge och gick sen upp och käkade brunch innan jag gick och jobbade ett kvällspass. Sen efter jobbet gick jag till personalfesten som hade börjat ett tag innan. De hade sparat mat till oss som kom senare. Brieost, melon med skinka till förrätt. Sen till varmrätt blev det Paella. Jag hade inte smakat det förrut så det blev en nu (och lite kladdig) upplevelse. Tillsist blev det flamberade jordgubbat till efterrätt. 
 
Frida och jag åkte sen hem rätt tidigt för att hinna sova lite innan ännu mer jobb. Men trevligt var det!
 
// Elaine

Maj 2014

 
Maj var utan tvekan den bästa månaden hitills på det här året. Höjdpunkten var självklart Paris (Som sagt, det kommer mer om det sen). Jag känner mig faktiskt hemma där. Men utöver det har jag:
 
  • Haft en tenta i fransk grammatik som jag klarade.
  • Pluggat massa till tentan, in i det sista.
  • Röstat för första gången, i EU-valet.
  • Firat motsdag och hälsat på både farmor, mormor och morfar.
  • Jobbat
  • Varit på öppet hus på Wik, Niclas nu gamla skola.
  • Varit ute hos Niclas på Wik flera gånger.
  • Sett på Eurovision.
  • Varit på personalfest (Igår).
 
// Elaine
 
 

En francais

 
 
Jag saknar redan Frankrike. Vi hade tv på rumment så varje morgon och kväll såg vi på dubbad, fransk tv och lyssnade på musik. 
 
Här är några bra franska låtar. Vill ni lyssna på mer har vi några fler förslag här:
Alors on dance - Stromae 
Ella ella l´a - Kate Ryan
Moustach - Twin twin 
Bella - Maire Gims 
Ca ira - Joyce Jonathan 
Ensorcelée - Lorie 
Echo - Anggun
Je sais - Shym 
Divine Idyll - Vanessa Paradis
 
Ecoutez!
 

RSS 2.0