20/2-18 Frisk luft & Massa snö

 
Idag har jag fått sportlovskänslor (fast att jag inte har sportlov) och masa frisk luft. Camilla och jag jobbar nämligen på ett filmprojekt den här veckan (jag gjorde en egen kortfilm igår) och den krävde natur. Så idag på eftermiddagen åkte vi till en skidbacke (som jag inte visste fanns) i närheten och filmade lite. Utsikten var vackert, vädret var soligt, väldigt kallt och luften frisk. Så jag fick verkligen en lugn och välbehövlig eftermiddag ute i naturen.
 
// Elaine
 

Designprojekt - Take away

 
 
Här är förra veckans arbete som gjorde tillsammans med Camilla.
 
// Elaine
 
 
 
 
 

16-18/2-18 Kort besök hos mormor

 
 
Ännu en helg har gått. Så här sammanfattar jag den:
 
Fredag: Jag började dagen med en danspromenad på sjukhuset av koreografer Anna Asplind. Så vi vandrade runt i kulvertar och korridorer med en mp3 för att veta vägen. Märklig men intressant upplevelse. Sen hade vi worksop hela dagen i hur man jobbar med rummet. Efter det åkte jag hem/till Niclas och när jag kom fram vid halv 8 åt vi middag. Sen däckade vi båda. 
 
Lördag: Jag kände att jag ville hälsa på mormor så Niclas följde med mig dit på dagen i lördags. Hon var så trött (jag försökte väcka henne ca sju gånger) vilket gjorde mig lite ledsen för att det är jobbigt att se. Men så jag fick låta henne sova och innan Niclas och jag åkte hem från stan letade vi saker till en uppgift i ett shoppingcenter. När vi sen kom hem blev det middag med familjen (ink morbror och Niclas). Sen såg jag på mello med Mamma och Niclas.
 
Söndag: Jag begav mig hemåt men stannade till hos Niclas föräldrar för att äta lunch. Jag fick dessutom lite syhjälp av Åsa.
 
// Elaine

Outfit 15/2-18 Plommonlila & Mörk denim

 
Tröja - byoung / Jeans - Gina Tricot / Boots - Deichmann / Örhängen - H&M 
 
Gårdagens och dagens outfit. 
 
// Elaine
 

15/2-18 Insekter i mat

 
 
Ytterligare en vecka i kursen Form och gestaltning har passerat. Som kanske tidigare nämnt har vi intentsiva projekt nästan varje vecka i den här kursen. Hitills har det varit kul men efter att ha fått besked om kompletering den här veckan (ingen big deal egentligen) har jag haft en lite dipp. Men jag kunde fokusera på veckans arbete ändå eftersom att jag jobbade med Camilla - och vi jobbar bra ihop.
 
Veckans tema var insekter - som mat. Det äts i delar av världen men uppgiften var att göra en take away förpackning åt en fiktiv restaurang i Sverige som hade insekter som ingrediens. Därför hade vår lärare lagat mat med riktiga insekter i som vi fick smaka. Jag var äcklad och klarade det inte. Men jag presenterade ett förslag igår i alla fall. Mer/bättre bilder kommer!
 
// Elaine

Glad alla hjärtans dag!

 
Glad alla hjärtans dag! Jag uppskattar att de är några som läser mina tankar och funderingar här dagligen/veckovis. 
 
Parfym på bilden ovan inhandlades för några år sedan av mig själv till mig själv. Så inga dyra presenter här inte. Det är inte det som räknas! 
 
// Elaine

Ljusrosa sammetströja

 
 
Gina Tricot 99 kr (ord. 199 kr)
 
Den här sammetströjan köpte jag på mellandagsrean i Stockholm med Amanda. 
 
// Elaine
 
 
 

Nytt favoritvatten

 
Halleluja säger jag bara för det här vattnet från Aqua D'or. Det är nästan så att det tar går om/är lila gott som det från Bonauqa. Det samakar dessutom så magiskt att jag inte kan beskriva hur gott och dessutom är det inget socker i. 
 
Jag lovar att jag inte är sponsrad men jag måste bara tipsa om detta.
Min nya lyx, helt klart!
 
// ElaineBeiga kilklackar

 
 
Deichmann - 200 kr (ord. 399 kr)
 
Jadå föll jag dit än en gång... På Deichmann för några veckor sedan.
 
// Elaine
 
 

11/2-18 Återhämtningshelg

 
Den här helgen blev en vilohelg för mig. Niclas hade en tenta att skriva och mamma och pappa var inte riktigt kry. Inte riktigt jag heller för den delen. Jag hostar fortfarande efter förra veckans förkylning och det fanns ju inte så mycket tid till att vila i veckan (man kan ju liksom inte stanna upp plugget). Sen i torsdags kände jag mig yr och tyckte att det flimrade för ögonen (stress?) så när jag inte viar tvungen att gå och handla vilade jag.  Men jag hade tur som var pigg i fredags.
 
Det enda som har hänt i helgen var mello. För tillskillnad från förra helgen hade jag svårt att hitta en låt som jag inte gillade. Men favoriterna var dessa. Dessutom gillade jag mellanakter och David Lindgren och tycker att svenska folket tar lite för allvarligt på vissa saker. Men jag är däremot kritisk till att det bara är unga popkillar går till final. Jag hejar på tejerna som hittils har gått till andra chansen.. Favoriterna från deltväling nummer två var med andra ord Mimi och Margret. Ida Reding var också bra.
 
// Elaine

Sockholm Furniture & Light Fair 2018

 
 
Här är mina favoritmontrar och favoriprodukter från årets möblemässa.
 
Faktum att jag ska skriva om en i en uppgift nu. Har svårt att bestämma vilken som jag ska välja.
 
// ElaineOutfit 9/2-18 Helt petrolblå


Byxor - Lindex / Blus - VILA / Choker - Gina Tricot / Örhängen - Ur&Penn
 
Gårdagens outfit var färgstark och petrolblå!
 
// Elaine
 
 
 

9/2-18 Möbelmässan 2018

 
 
Igår var jag på möbelmässan i Stockholm, vilket är något som jag har sett fram emot sen lång tid tillbaka.Treorna ställde som vanligt ut i Greenhouse (Första bilden) så vi var och tittade på deras fina mönter. Jag känner verkligen av pressen tills det är vår tur näst år.
 
Sen gick vi mer på mässan. Det är alltid kul att se vad de andra deesignskolorna hr gjort men jag var mer överväldigad överlag förra gången - kanske var det för att det var nyhetens behag då och att förväntningarna var höga. Men det var hur som helst kul att åka och detta år något som jag älskar.
 
Mer bilder kommer!
 
// Elaine

T-shirt med pärlor och diamanter

 
Kappahl - 37 kr (ord. 149 kr)
 
Den här T-shirten fyndade jag på superrea hos Kappahl för ett tag sedan. Halva reapriset blev bara 37 kr och det fanns dessutom bara en kvar - i min storlek. Observera att det är ritktiga stenar på. 
 
// Elaine
 
 
 
 

Kritisk design - Midjebälte/måttband

 
Här är senaste skolprojektet i kritisk design som påbörjades förra veckan och avslutades idag(förhoppningsvis) med redovsning i onsdags. Trots att jag var sjuk förra veckan och inte trodde att jag skulle få fram någonting tycker jag att jag lyckades ganska bra.
 
Kritisk design/konceptdesign handlar om att uppmärksamma ett problem istället för att lösa det, lite som konst. Så jag valde att uppmärksamma skönhetsidealet, att vara så smal som mljligt. Därför har vi här ett måttband, som ser ut som ett bälte för att unga tjejer ska kunna börja i tid. Går man över mot den röda skalan (+ 69 cm) i midjemått kan man knappt ha det på sig. Ja jag tror ni förstör, jag vill provocera. Väcka reaktion.
 
// Elaine
 

Solglasögon från Lindex

Solglasögon RosaSolglasögon Lila
Lindex - 79 kr/st
 
Jag älskar dessa färglada solglasögon från Lindex - de villl jag ha i vår! De skulle alla passa väldigt bra till mina kläder!
 
// Elaine

Plisserade, blå, sammetsbyxor

 
Lindex - 99 kr (ord. 299 kr)
 
De här byxorna fyndade jag för några veckor sedan på Lindex rea. Jag spandade på dem redan under mellandagsrean men slog till direkt när det blev halva reapriset och betalade därför en tredjedel av ordinarie pris. Jag älskar allt med dem. Det enda negativa är att de är lite för långa utan klacksskor - men säg nägra byxor på mig som inte är det (Jag är 160).
 
// Elaine
 
 

Ljusslingor - Blommor & Fjärilar

 
Rusta -  10 kr (ord. 29 kr)
 
I Julas köpte jag två annorlunda ljuslingor på Rusta. Fjärilar och blommor i guld och silver passade mig så himla bra så nu pryder de min lägenhet (något som man kanske såg på bilderna i förra veckan?).  Men jag såg att nu kostar de bara 10 kr/st (ord. 29 kr) på rusta. Länk hittar ni under bilden.
 
// Elaine
 

Sigrid Bernson - Patrick Swayze

 
 
Även om jag tyckte att första deltävlingen av Mello i lördags var dålig så hade jag ändå en favorit och det var Sigrid Bernsson. Hennes låt växer dessutom för varje dag som går. Det jag älskar med den är att den är så glad vilket är min typ av musik. 
 
Dessutom tyckte jag att det var bra att Ludvig gick till final för han kunde verkligen sjunga och lyfte låten. Men Sigrid skulle ha fått följt med honom istället för Ingrosso. Tyckte faktiskt inte alls att den låten var bra.
 
 
// Elaine
 
 

5/2-18 Måndag i metallverkstaden & Massa snö

 
 
Imorse blev jag såg glad när jag vaknade utvilad (vaknade bara någon gång) och till en soluppgång och kalla temperaturer (I skivande stund, 18.30) är det -10 grader). Efter en dusch kände jag mig fräsch och med energin tillbaka. Eftersom jag tog lite sovmorgon tog jag tag i disken från helgen och åt lite lunch.
 
Sen tog jag mig till skolan och ner till metallverkstaden. Jag hade planerat att bara vara där en kort stund men blev där i tre timmar med Camilla. Efter det var jag för hungrig för att prototypa mer, så det blir en lång dag imorgon istället, när jag förhoppningsvis är mer frisk. Vi har nämligen presentation av uppgiften i kritisk design på onsdag så jag har en del att göra tills dess pågrund av att jag har varit sjuk. Men tack vare Niclas fick jag i alla fall material inhandlat i helgen. Sen är jag lite extra stressad över att pressen på kvalité och finish är hög. Man har blivit uppskrämd med att bara 3 personer blev godkända förra året. Så the pressure is on.
 
// Elaine

Plommonlila kläder och inredning

 
Syns det vilken som är min favoritfärg?
 
Det slog mig för ett tag sedan att mörklila är min stora favoritfärg ( tätt följt av med koboltblå, petrolblå/turkos) - tillsammans med guld. Jag har nämligen samlat på mig väldigt mycket lila inredningstextil och nu även plagg i ,ila sammet.
 
// Elaine
 
 

4/2-18 Tung vecka & start på månaden

 
 
 
Den här helgen blev en riktig "vilohelg". Jag har verkligen känt mig hängig under den här förkylningen. Dessutom fick jag näsblod (händer aldrig mig) som bara den i fredagskväll. Jag som trodde att jag mådde bättre  så Niclas kom hit i på eftermiddagen. Så han har varit en stöd den här helgen. Utan honom hade jag blivit knäpp och inte haft någon mat - även om jag inte haft någon riktig matlust.
 
Allt kom verkligen på samma gång - förkylning och flera decemer snö - vintern. Det är verkligen svårt för min hjärna att stänga av och acceptera att jag är sjuk när jag är det och svårt att känna att man ändå inte får den vila man behöver. Men inatt sov jag faktiskt ganska mycket och kände lite nytt hopp när jag vaknade och solen sen kom fram.Kanske klarar jag av veckan som jag har framför mig? Jag känner dock att öronverk håller på att komma smyande i skrivande stund....Jag som hade hoppats på en god natts sömn och att jag orkar med endel imrgon. Samt att jag inte har smittat Niclas.... 
 
Igår såg vi dessutom Mellodifestivalen och jag verkligen instämmer med de flesta om att det var dåliga låtar. Förut har jag liksom accepterat det men allt var liksom konstigt igår. I år kanske blir det året som jag slutar att se svenska mello?
 
// Elaine

Lila/Turkos

 
Mössa - ZARA  69 kr (ord.  129 kr) 
Strumpor 2-pack - H&M 50 kr (ord. 79 kr)
Örhängen - Gina Tricot / 29 kr (ord. 59 kr)
 
Jag köpte en jätttecool mössa på mellandagsrean men jag kom dock på att den inte är så lättmatchad när jag kom hem. Men någon gång ska den väl passa? Jag hittade även andra lila grejer på rean. Ljulslila blir en av mina vårfärger. Hörde att det var trendingt ivår också så det är ju passande. 
 
// Elaine
 
 

Outfit 2/2-18 Ljusbrun, Mörkblått & Guld

 
 
Tröja - Lindex / Jeansleggins - Gina Tricot (Molly) / Örhängen - Glitter / Boots - Deichmann
 
Dagens outfit. Bilderna är dock tagna i måndags, när jag var frisk och hade samma outfit). Jag älskar beige och guld tillsammans med jeans. 
 
// Elaine
 
 
 
 

1:a Februari 2018 - Snöstorm & Sjuk

 
 
Februari har börjat (och Januari har slutat) med en riktig förkylning och snöstorm.Jag antar att jag fick förkylningen av mamma och pappa i helgen när jag var hem. I måndags mådde jag bra men i tisdags vaknade jag med halsont och natten till igår tror jag att jag hade feber (kallsvettades och sov dåligt) så igår var jag riktigt hängig. Jag fick så ont i halsen och blev hostig av bara ta några steg ute. Så idag har jag försökt plugga hemifrån. Jag försökte även igår men jag hade verkligen ingen ork. Det är frustrerande när man är i ett stressande och svårt projekt i kritisk design. Men jag får vara glad att jag klarade mig så pass länge. Jag har ju inte varit sjuk sen exakt fem månader tillbaka (innan jag började tvåan i augusti) så min kropp har kämpat emot länge nog nu. 
 
 
Sen har det varit snöstorm (?) igår och idag. Jag har suttit inne och sett snön falla hela dagen idag. Mysigt men jobbigt när jag väl behöver ta mig ut.
 
// Elaine

Spetshalsband

 
 
Det här spetshalsbandet köpte jag i somras och innivgde någon gång på sensommaren/tidiga hösten. Men nu  till våren tycker jag att det passar bra så nu kommer det att användas mer.
 
// Elaine
 
 

Outfits Januari 2018

 
 
Jag fick ihop 5 outfits under årets första månad. Jag har massa inspiraton till våren och sommaren så förhoppningsvis blir det mer framföver.
 
Favoriten är den sista.
 
// Elaine
 
 
 
 

RSS 2.0