Sista Januari 2014

 
 
Idag hade jag en lugn morgon med lite småstädning och sen på eftermiddagen hoppade jag in och jobbade från kl 1 till 8. Så nu känner jag mig lagom trött och nu har jag slagit mig ner och kollar på finalen av Junior Masterchef med lite godis.
 
Och så var också första månaden på det här året slut. Tiden går verkligen fort.
 
// Elaine

Outfit 30:e Januari 2014 - Purple & Gold

 
Blus - H&M / Jeans - Serious Sally / Örhängen - Primark (presnt från Niclas) / Stövlar - Dinsko

Så här såg jag ut igår.
Jag invigde mina nya puffärms-blus från H&M och örhängena som jag fick av Niclas (även om jag faktiskt redan ivigde dem i söndags).
 
// Elaine 
 
 
 

Folkmusik och middag

 
 
Igårkväll spelade Niclas och hans klass folkmusik (Niclas spelade nyckelharpa, till vänster på bilden) på en turkisk restaurang. Jag var där och lyssnade och åt middag tillsammans med mamma, hans familj, hans mormor, morfar och morbror. Jag testade för för första gången i mitt liv en ratatouille med fetaost, mest för sakens skul och till det tog jag cider med granatäppelsmakl. Det var väldigt mättande och kanske inte det bästa jag ätit men nu har jag testade det.
 
Niclas var förövrigt jätteduktig. Han börjar bli duktig på nyckelharpa, som ska vara riktigt svårt att spela på. Men det är otroligt fint!
 
 
// Elaine 

Outfits 29:e Januari 2014 - Beiget & guld

 
 
Tröja - Ellos / Byxor och armband - H&M / Örhängen - Pieces / Stövlar - Dinsko / Nypa - H&M
 
Gårdagens outfit har vi här. Dock otroligt suddig. Jag hoppas på att det blir bättre när det går mot ljusare tider... Januaris outfitbilder burkar ju aldrig bli bra...
 
Hur som helst älskar jag beiget och guld tillsammans och jag har jag guld både på byxorna, och armarna.Sen älskar jag dessutom att matcha med mina höga bruna, mockastövlar.
 
// Elaine 

Sen julklapp

 
Detta var min sena julklapp från London, av  Niclas. Han hittade dessa strumpbyxor som passar mig otroligt bra och att de fanns just i London var ju roligt. Örhängena likså är från Primark och de passar mig också perfekt. Det var en precis lagom julklapp, även om jag fick en lite grej till. Nästan så att det var för mycket då. Jag ska visa vad det var sen.
 
// Elaine 

Svar på frågor

 
Igår fick jag två frågor från en ny läsare (Himla roligt att du hittat hit och hoppas att du fortsätter kika in! )
 
Frågor:
Har du vart i Frankrike, vart i sånna fall?
Kan du tala franska? :)
 
Svar: Jag har varit i Paris en gång, men det är fyra år sedan i maj, när jag var 14 år. Då besökte jag Eiffeltornet, Triumfbågen, Sacré Coeur och shoppade i forum hallarna. Innan jag åkte dit hade jag en så stark känsla av att jag bara var tvungen att åka dit, en dröm helt enkelt. Samma kärlek för landet känner jag än idag. Det går nästan inte att beskriva. Jag hoppas att jag kommer dit snart igen.
 
Till den andra frågan: Jag har läst franska sedan i 6:an (Det här är alltså mitt 6:e år kan man säga).Dock läste jag det inte sista året i gymnasiet. Men i höstas tog jag upp det igen och började läsa en kurs i franska på universitetet, vilken jag fortfarande läser. Jag kan ändå inte säga att jag kan prata flytande franska eftersom det är så mycket som ska till om man ska kunna föra en diskussion på franska. Både intonation, betoning, ordföljd och bindning ska vara rätt och jag har tyvärr ett alldeles för litet ordförråd. Men jag kämpar på och visst kan jag en del fraser och uttryck. Men flytande kan jag dock inte men mitt mål har alltid varit att komma dit någon gång.
 
// Elaine

29:e Januari 2013

Haha en tjej som inte kan ta bilder utan att hålla handen för linsen.
 
Idag har jag varit på en lektion med de franska verbkonstruktionerna (det är faktiskt väldans svårt ändå, fast jag förstår det mycket bättre nu). Sen satt jag och pluggade i biblioteket i en timme innan jag begav mig hemåt. När jag kom hem blev det köttfärssås ovh spahgetti till middag.
 
Nu ska jag plugga lite och sen ska jag se två avsnitt utav Project Runway! 
 
// Elaine
 

Vinröd singoalla

 
H&M Trend 149 kr (ord.349 kr)
 
Denna söta blus med pluffärmar hittade jag på H&M´s rea innan nyår. Jag var lite osäker på om jag skulle köpa den först. Men sen när jag trodde att jag hade tappat bort kassen och aldrig mer skulle få se denna insåg jag hur mycket jag tyckte om den. Fast sen så när jag hittade kassen blev jag superglad och insåg att den var ett bra köp trots allt. haha. Så det kan bli.
 
// Elaine 

Vinteroutfit

 
 
Jacka - Vero Moda / Stövlar - Dinsko / Jeans - H&M 
 
Det här är min favorit "ute-outfit" såhär vintertid. Jackan är dock en dunjacka, så den blir väldigt varm om man har en tjock jacka under  
 
Jag har förresten äntligen löst ett problem med bilderna med ytterligare ett återstår och det är att bilderna blir så pixliga och suddiga. Kan det vara min nya kamera som ändå inte håller måttet eller är jag för dålig på att fota?
 
// Elaine

Plugg i biblioteket

 
 
Idag har jag suttit och pluggat i universitetets bibliotek i två och en halvtimme. Sen kl 4 hade jag en föreläsning. Dock smet jag från den efter en timme eftersom jag redan har varit på den och gjort tentan. Men jag har ändå gått på några föreläsnngar för att friska upp minnet. Allt känns bättre nu än i höstas. 
 
Nu ska jag iväg på skivstångsträning och sen ska jag hem och duscha!
 
//Elaine

Jane Blush

 
Nelly - Jane Blush - 99 kr (ord. 199 kr)
 
Denna kjol och sporttoppen var det jag behöll i paketet från Nelly. En svart kjol är verkligen ett bra basplagg enligt mig och jag har andvänt det flitigt de senaste åren. Dock är det här en lite roligare variant än den jag har. Som ni ser var den nedsatt till halva priset på Nellys rea.
 
// Elaine

Två reatoppar från Gina

 
Här reatoppar för 50 kr st som jag provade i förra veckan. Men jag sparade pengarna. Det är dock otroligt hur mycket kläder som är prissänkta nu vid slutrean, och hur mycket de också är sänkta. Ibland är det otroligt! 
 
Träningsshorsten underst var de som jag glömde på busssen och aldrig mer fick se... Sorgligt då det fanns bara två, ett par i min storlek och de dessutom var otroligt snygga och kostade 50 kr.
 
// Elaine
 

Sen föreläsning

 
Idag kom jag inte hem förrens halv 8. Jag hade en föreläsning från kl 4 till 6 och sen var det det med att ta sig hem också. Sen hade jag en lektion kl 12 till 2 och efter det satt jag och repeterade för mig själv i 2 timmar. Men andra ord har jag kännt mig riktigt profuktiv idag. Jag träffade på en tjej från gamla franska-gruppen som jag pratade med under föreläsningen, riktigt trevligt.
 
Tyvärr gjorde det här med föreläsningen att jag missade träningen idag... Än har jag inte hunnit testa medelpasset för i år.
 
// Elaine 

DOM Sporttopp

 
 
Denna sporttopp beställde jag från Nellys rea för 200 kr (Ord. 399 kr) Den är från märket Drop of mindfullness och så snygg. Jag gillar att den går ihop i ett kors i bak och även går att knäppa i olika lägen.
 
Jag invigde den i torsdag och kände mig så nöjd med den. Verkligen värd pengarna! 
 
// Elaine 
 

Braidsmaids

 
Igårkväll myste jag ner mig med lite Gott och blandat och såg på filmen Braidsmaids som visades på tv:n. Jag hade fått för mig att den skulle vara riktigt bra men så bra var den inte i min smak. Visst, den var rolig ibaland men annars irriterade jag mig mest på den lite...
 
Idag är jag trött, det liksom känns att det är måndag.
 
// Elaine
 

Söndag 26:e Januari 2014

 
 
Idag känns det lite som att jag har flängt överallt och hunnit med mycket. Jag, Niclas och hans brorsa var hem till dem/deras föräldrar mitt på dagen. Väl där fikade vi ute med dem och hundarna. Sen efter det ringde jobbet och behövde hjälp så efter lite lunch fick jag skjuts av Niclas hem igen och kunde gå och jobba tre timmar. 
 
Sen nu när jag kom hem har jag ätit yoghurt och banan till middag (jag åt så mycket tidigare idag) och pluggat lite franska så jag är beredd inför morgondagens lektion.  
 
//Elaine 

Nästintill perfekt skjorta

 
 
Jag älskar den här skjortan som jag hittade på Bikboks rea. Det enda mnuset var att den var för uringad (som man ser bra på bilden). Men den var sydd i ett stetchigt broderat svart material. Jag tror den hade kostat 299 kr men kostade 99 på rean.
 
Det finns så fina kläder på Bikbok men det som är så tråkigt är att de oftaste inte passar mig, storlekarna är så små och är de inte de så är något annat för stort, t.ex v-rigningen i det här fallet.
 
// Elaine
 

Trivial Pursuit

 
 
Igår var jag och Niclas över till Marks och spelade Trivial pursuit och Buzz. Samt åt frukt och himla god mango och chokladglass (annars gillar jag inte vanlig chokladglass). Jag vann förövrigt inte på en enda spelomgång men kul var det ändå. 
 
Annars var jag och tränade core på morgonen (superhärlig start på dagen) och pluggade lite franska på eftermiddagen. 
 
// Elaine

Outfit 22/1-14-Like a bird


 
 
Tröja- Vero Moda / Jeans - Serious Sally / Stövlar - Dinsko / Örhängem - Guldfynd
 
Onsdagens outfit kändes ganska fågelinspirerad med en mjuk och färggrann tröja (otroligt härlig när man fryser men inte när man svettas, haha) som nästan kändes lite papegojig. Sen örhängen med fjädrar i och en ring från Guldfynd by Kenza med vingar.
 
Sen knallrosa läppar på det!
 
// Elaine

Fredag 24:e Januari 2014

 
Ikväll ser jag på Masterchef Junior, dricker kola och övar mitt franska vokabulär i den här boken. Den är som en övningsbok som man hade i svenskan när man gick i lågstadiet, fast på franska. Haha
 
Jag har också pluggat hela dagen och försökt lära mig 200 ord. Sammanlagt har jag ett häfte på 3000 ord att lära mig, eller i alla fall gå igenom. Sen massa oregelbundna verb och verbkonstrunktioner. Dock har jag tills maj på mig.
 
// Elaine
 

Cardigans

 
Gina Tricot 50 kr st
 
Jag har länge letat efter en beige cardigan. Dock väntar jag helst till det är rea vilket kanske är det som gör att det är svårt att hitta en. I alla fall trodde inte att jag skulle hitta på någon den här gången heller men se det gjorde jag, en svart också till och med. 
 
Båda kostade 50 kr på Gina Tricot vilket innebär att jag sprarade 400 kr på den affären genom att vänta tills det blev rea!
 
// Elaine 

Outfit 21/1-14-Sequins and suede

 
 
 
Tröja - H&M / Jeans - H&M / Stövlar - Dinsko 
 
Tisdagens outfit kommer här. Jag har inte haft tid att fixa med det tidigare dock och sen har jag inte ritkigt fått grepp om kameran och bildprogrammen än dock.
 
Det jag älskar med den här tröjan är paljettkragen. Så himla söt. Den dag tröjan har gjort sitt kommer jag definitivt klippa av kragen.
 
// Elaine

23:e Januari 2014

 
 
Idag hade jag en lugn morgon tillsammans med mamma. Sen på dagen var jag ut och gick en stund, åt en god kycklinglunch som pappa hade gjort igår. På eftermiddagen sen pluggade jag. Nu har jag avslutat dagen med ett jumpapass och nu ska bara kvällen avslutas med Revenge och vindruvor.
 
// Elaine

Reafynd

 
 
 
Jag har varit helt galen de senaste dagarna, slutrean likså. Inom loppet av tre dagar har jag fyndat 6 plagg och 3 smycken till ett värde av 1300 kr för 340 kr ( och mer har jag velat köpa). Dock tappade jag ju bort en påse så jag har bara 5 plagg och 2 smycken utav det jag betalade för.
 
Jag som liksom hade lovat mig själv att inte köpa mer kläder men såklart hittar jag alla prisvärda grejer som jag alltid har letat efter (ja nästan då) just när jag inte ska. Men man tycker ju att det känns lite bättre när det är slutrea-tider. 
 
Jag ska visa upp allt för sig så småning om ( plus annat som jag köpt tidigare) men än så länge får det duga med en tjuvkik och helhetsbild här över.
 
// Elakne

Fint från Bikbok

 
 
Här är två fina blusar från Bikbok. Den blommiga bloggade jag om för några dagar sedan. Dock var den en aning tight på mig (och jag skulle försöka hålla i pengarna nu) men det är en otroligt fint topp. Det är i precis en sådan, jeans, och kilklackar som jag vill gå klädd på sommaren.
 
Den vita (fanns även i svart) var inte lika smickrande på mig men säkert jättefin på någon annan. Den tillskillnad från den blommiga var på rean för 99 kr (ord.249 kr) och den blommiga kostade 179 kr.
 
Det är synd att man ska vara en sån klädgalning men inte vara gjord av pengar!
 
// Elaine

22:a Januari 2014

 
 
Vacker solig vinterdag var det idag och jag var klädd i grönt .
 
Idag har jag haft en lektion i fransk grammatik igen. Det känns ganska bara inför det (peppar peppar ta i trä) med en bra lärare ocj jag ser allt från ett annat perspektiv nu. Dessutom börjar jag känna mig lite hemma på universistet. Jag hoppas på att Sevan och jag håller pluggginstan uppe. 
 
Annars gar jag också flängt hit och dit som jag vet inte vad. Men nu ska jag försöka plugga lite efter maten och sen se på Project Runway. 
 
// Elaine

Going round and round

 
Going round and round
 
 

Tom Dixon mirrored lamp, 1 555 SEK / Adelta ball chair, 37 670 SEK / Occa Maison retro furniture, 15 930 SEK
 
Jag har alltid tyckt att runda möbler är lite coola. Kanske dessa stolar är är så bekväma att sitta i dock. Annars så matchar jag mest det som jag tycker är snyggt inom inredningsvärden. Jag tycker inte att det är så noga med regler. Bara färgerna går ihop och rummet känns mysigt.
 
Vad säger ni?
 
// Elaine 
 

Rörande TV

 
 
Igår var det ett så himla rörande avsnitt av Project Runway. Dock kanske jag inte ska skriva för mycket ( ifall någon annan vill se avsnittet) men det gällde min favorit. Han tog en risk och juryn sågade hans plagg helt. Jag tyckte så synd honom då han hade ansträngt sig så. 
 
Annars var de ute och campade och hämtade inspiration därifrån. Jag blir verkligen inspirarad av det här programmet. Jag vill också bara sy och designa! De är så talangfulla som kan så något så bra på så kort tid. 
 
// Elaine

21:a Januari 2014

 
Den här dagen har bestått av den första grammatiklektion för i år och en föreläsning i grammatisk terminologi (som jag dock har klarat tentan i). Jag träffade som igår på några nya ansikten och på några nya, som Sevana och Paula ( Paula träffade jag dock igår efter diagnosen) . Detta gjorde att jag kom hem sent och hann slänga i mig lite mat innan det var dags för skivstångstränng. Så det är vad jag har gjort nu och det lilla som resterar av kvällen ska jag ägna åt att koppla av och se på Project Runway.
 
Jag var också upp på stan för att försöka se om det fanns något lika det som jag glömde på bussen. Det gjorde det men en storlek för lite. Istället råkade jag tröstshoppa annat... Så typiskt mIg. Men nu ska jag banne mig försöka hålla igen.
 
// Elaine

Gina


 
Igår provade jag dessa två blusar (som fanna på rea för 49 kr st) på H&M. Jag gillade volangerna på den svarta (annars var passformen lite konstig och passade inte mig) och mönstret på den lila. Istället valde jag att köpa ett par coola träningshorts men de försvann ju på bussen, otroligt ledsamt nog.
 
// Elaine

Outfit 20/1-14 - Marint & Guld

 
Tröja - H&M / Jeans - Serious Sally / Armband - Asos / Örhängen - Pieces 
 
Det blev en enkel outfit med guldaccessoarer igår.
 
// Elaine
 

Klumpig och ledsen

Känner mig såhär
 
Vilken kass dag...Jag var så klumpig att jag glömde en påse med två superreafynd (fanns bara ett av vardera kvar) på bussen hem. Jag kom dock på det straxt efter jag gått av och kunde stoppa samma buss tio minuter senare. Men då var den borta... Folk agerar fort och har verkligen ögonen med sig märker jag... Så det känns faktisk förjävligt även om det "bara" var 100 kr som det hade kostat och det är bara prylar... Men när en grej som kostat 99 kr kostar 10 kr på rean är det verkligen surt.
 
Annars så började dagen bra i alla fall. Jag gjorde samma diagnosistiska test som i höstas och det kändes bättre. Jag träffade på Paula och kunde växla massa ord om franskan, sen så hittade jag superbra fynd på stan   och träffade på Sara som jag inte sett på evigheter.
 
Nu ska jag iväg och träna och få ut mina aggressioner.
 
//Elaine

Promdresses

 
Prom
 
 
Monique Lhuillier strapless dress, 16 150 SEK / Handkerchief hem dress, 1 415 SEK / Pink prom dress
 

Hade jag fått gått på en riktig skolbal hade jag velat haft en klänning som dessa. Allra helst den ljusrosa!
 

Promenad

 
Igår var Robin (Lillebror) och jag ut på en promenad. Vi båda med roliga huvudbonader för vinterkylan (ävem om det bara var tre grader kallt). Jag måste säga att jag ser rolig ut på alla sätt och vis men jag bjuder på den bilden. Kan det ha att göra med vantarna?
 
// Elaine
 

19:e Januari 2014

 
 
Idag har jag tagit en promenad, pluggat franska oregelbundna veövrb, ätit fruktsallad med mango, vindruvor, banan, russin och glass som ni kan skåda på bilden över. Uter det har jag tagit en dusch och andvänt en ansiktsmask. Jag har börjat sakna Niclas också och längtar efter tills han kommer hem med mitt köp från London.
 
// Elaine

Lenovo


Lenovo Ideapad G500 - Min nya dator!
 
Eftersom det blev lite krångligt att beställa en HP Pavillion som jag först ville ha bestämde jag mig för att istället köpa denna Lenovo som var lika bra men billigare än HP:n. De recensioner jag läst om HP och Lenovo sa ändå att Lenovo var bättre, tystare och hade gått om HP.
 
Än så länge är jag nöjd. Dock är det lite krångligt nu i början när allt är nytt. Windows 8 verkar dock väldigt smidigt. Jag kommer använda den som istället för min stationära dator. Det känns som den har varit nära på att kollapsa ett tag. 

// Elaine

Blommigt från Bikbok

 
 

 
 
 
Bikbok 179 kr - finns även i några enfärgade färger.
 
Jag älskar blommiga skira blusar och topppar. Speciellt till sommaren, och även våren.
 
 

Lördagskväll

 
 
Tog den här bilden idag, innan solnedgången.
 
Idag har jag (som sagt) tränat, tagit en kort promenad, fått en snabbt samtal från London, skirvit franska meningar (alltså pluggat) och nu har jag ätit en god middag med Megoreng (en av mina favoriträtter). Nu ska jag plugga lite till och sen blir det lördagsmys. Jag ska se på både film och Revenge eller Project Runway.
 
// Elaine

Past me

Det här året fyller jag 20 år! Här är vägen dit, bilder på mig genom åren.
Till Alizeés låt "J'ai pas ving ans" - "Jag är inte 20 år".


18:e Januari 2014

 
Nu är Niclas i London med sin körensemble, han ska ha landat vid 9. Därför var jag till honom en stund igårkväll för att ses en gång innan han åkte. Före det jobbade jag hela dagen. Annars är man ju lite avis på att han är i London och en annan är hemma och ska plugga (Jag har själv valt det då jag fick följa med). Men jag har gjort något riktigt härligt nu på morgonen - varit och tränat ett corepass! 
 
//Elaine
 

Ljus

 
Det är verkligen jättefint att ha ljus ute i lyktor när det är mörkt. Men lite snö gör saken ännu finare. Dessutom känns det tryggare också.
 
Vad tycker ni?
 
// Elaine

Lila julklapp

 
Denna skål (fylld med godis) fick jag i julklappa utav Niclas föräldrar. Det extra fina med den är att den matchar min kopp sm jag fick utav dem i present. Jag gillar ju lila så den passar också in bra i rummet.
 
// Elaine

Paris College of art

 
 
Jag blev lockad utav det här erbjudandet om att läsa konst (på engelska) och lite franska hos en designskola i Paris under sommaren. Tänk, franska (som dock skrämmer mig ganska mycket nu) och konst tillsammans - i underbara Paris på sommaren. Dock kostade det en hel del och jag känner mig inte riktigt mogen. Universitetet har skrämt upp mig riktigt.
 
Men Someday. Kanske....
 
// Elaine

16:e Januari 2013

 
Idag var jag ju bara tvungen att gå ut och ta vara på det fina vintervädret som vi har. Man vet ju aldrig när det är över och hur allt blir med det här klimatet. Jag blir i alla fall otroligt pigg och glad av att vistas i det och jag behöver den energin sånna här tider. 
 
Annars har jag försökt rensa upp lite i hjärna och bland franska papper och nu ska jag iväg på detförsta riktiga träningspasset för min del. jag har itne kunnat gå tidigare i veckan. Men som jag har längtat efter att få komma igång igen.
 
// Elaine 

Project Runway season 12

 
En ny säsong av Project Runway har ju dragit igång. Nu sänds det dock kl 19 varje vardag. Detta är mitt under träningen så jag kommer få kolla på Tv3 play händanefter. Men det är bara behagligt att slippa reklamen.
 
Hur som helst blir jag så inspirerad varenda gång jag ser det. Jag vill bara ta fram tyg och sysmaskin själv (även om jag inte besitter värsta sykunskaperna). 
 
Någon mer än jag som tittar?
 
// Elaine

Dagens frukost

 
Dagens frukost -Macka med ost och gurka, Turkisk yoghurt med banan, russin, solroskärnor och pumpakärnor.
 
Turkisk yoghurt är ganska nytt för mig och en aning för syrligt men har man mycket till blir det gott och mättande!
 
//Elaine
 

15:e Januari 2013

 
 
En bild på Issa och Nea från April förra året.
 
Idag har Linnea och Isabelle varit här och pratat, "catchat up" efter hösten. Annars har jag bara varit och handlat med mamma och sen har det inte hänt mycket mer denna onsdag. 
 
// Elaine

Klassiskt och lyxigt

 
Glitter 25 kr (ord 49kr) 
 
Jag fastnade för dessa klassiska örhängen på Glitter för lite mer än en vecka sen. 
 
 Jag har mer och mer börjat använda små örhängen och tänkte utöka min samling med ett par pampiga. Dessa passade bra till att färgmässigtoch efter några om och men ifall jag skulle ha droppformade eller runda föll valet på de droppformade.
 
// Elaine

Outfit 13 Januari 2014

Jacka - Ellos / Jeans - H&M / Boots - Deischmann / Öronmuffar - Rivers Island / Tröja - Ellos /
 
 
Här kommer första outfiten för det här året. Det fick bli en väldigt vardaglig och vintrig sådan. Jag invigde mina mysiga öronmuffar i förrgår.  Visst ser man nog lite rolig ut i dem men de värmde verkligen öronen.
 
// Elaine 

14:e Januari 2013

 
 
Idag har jag jobbat kväll och slutade nyligen.Det var lite tungt då jag har haft ont i huvudet hela dagen. Plus att det var massa poliser och hellikoptrar utanför hela tiden. Men annars var det roligt att jobba.
 
//Elaine

Purple Canon

 
 
När jag var och köpte dator inpulsköpte jag också en ny kompaktkamera. Det sista jag brukar vilja impulsköpa är egentligen sådant, elektronik. Men det var ett bra tillfälle och kameran kostade inte mer än 900 kr. Jag fick lite ångest efter men nu känner jag mig riktigt nöjd. Den är snygg, liten, av ett bra märke, har massa funktioner, bättre än min förra och hela 16 megapixlar. 
 
Visst har man som bloggare alltid velat ta bilder med en systemkamera. Men jag är inte alls bra med systemkameror trots att jag ska ha lärt mig grunderna när jag läste Foto A. Den här är mycket mer lätthanterlig och smidig.
 
// Elaine 

Äntligen snö igen

 
Vem kan inte tycka om detta? Allt var alldeles magiskt igår när jag var ut i en snötäckt skog. Det var så lugnt, fridfullt och vackert. idag är det dock ingen sol men jag blir ändå gladare när jag tittat ut genom fönstret idag än förra veckan när det regnade.
 
Jag hoppas att det här kan ligga kvar ett tag nu. Snälla.
 
// Elaine

Knut - 13:e Januari 2014

 
 
Idag har jag tagit en promenad i det superduperfina vädret. Jag använder ordet  "superduperfint" för det var verkligen det. Jag ska visa lite bilder en dag framöver. 
 
Sen nu på kvällen var jag ut igen och såg på knutmasso. Folk lägger massa tid på att bygga otroliga vagnar och drar runt på just idag, tjugo dagar efter jul. Kallt var det men det var otroligt mycket folk för det.
Jag försökte mig på att ta några bilder. Dessa över blev de bästa. Det är ett stort vikingaskepp, en stor honungsburk och Abba. Jag tyckte Abba var riktigt bra!
 
// Elaine

Bas svart

 
H&M 30 kr (ord 79 kr)
 
Det bästa köpet på reor är basplagg. Annars tycker jag att det är så tråkigt att lägga pengar på sådant.
Den här toppen fanns på H&M's rea för 30 kr. Perfekt då en svart topp alltid kommer till användning
 
// Elaine 

Riskaka med Keso

 
Åh vad jag var trött nu på morgonen, jag kunde knappt gå upp... Hur som helst är jag uppe nu och har ätit en mysig frukost bestående av: En riskaka med lökkeso och paprika, ett hårt bröd med pumpakärnor tillsammans med avokado och färskost. Till det blev det fläderjuice.
Dagens lunch blir sen lasagne!
 
Idag är det dessutom ett vinterland utanför fönstret, solen skiner och allt är täckt av snö. Underbart! 
 
// Elaine
 

12:e Januari 2014

 
Jacka - Jättegammal från Ellos / Jeans - Serious Sally / Topp - Kappahl / Boots - Deischmann /
 
Nu är jag hemma efter en helg hos Niclas (där han bor i veckorna). Jag kom dit igårkväll efter att pappa och jag hade varit och shoppat lite. Jag köpte nämligen en ny dator ( Jag velade mellan en Hp Pavillion och en lenovo) och jag har försökt förstå mig på lite nu på kvällen. Innan det tog jag mig hem i snön och igår innan det blev mörkt var Niclas och jag ut och tog lite frisk luft i det plötsligt kalla januarivädret.
 
// Elaine 

Green

 
Vero Moda 150 kr (ord 299 kr)
 
Jag kom på att jag inte har visat de saker som jag fyndade på rean. Det är bara så svårt att få bra ljus på bilderna nu när det är en så mörk årstid. 
 
Hur som helst var det en enorm rea på Vero Moda och jag slängde mig direkt över den här gosiga tröjan. Jag har kollat på den förrut men kände då att pengar behövde sparas men nu kunde jag då inte låta bli. Jag har aldrig haft en mjukare tröja och det ska bli mysigt att inviga den. Sen bara älskar jag färgen! Lite som en gräsmatta ser den ju ut, som min lillebror sa.
 
// Elaine 

Twitter

 
Jag har skaffat Twitter. Dock vet jag inte hur mycket jag kommer använda det. Jag har inte riktigt förstått vitsen, vad jag ska skriva där än. Kanska är det för att jag har både bloggen, instagram och facebook och känner att jag har hävdat mig tillräckligt? 
 
Men jag har fått några franska följare (hur de hittade mig vet jag inte) så det kan ju vara roligt att följa dem med och försöka förstå vad de skriver. Haha
 
Men följ mog gärna så kanske jag kommer igång med det, jag heter Elaine94h.
 
// Elaine
 

Paket från Nelly

 
Gulddetaljerna är från klänningen som kommer från Rivers Island.
 
Jag gjorde en beställning från Nelly på en sportopp och fick för mig jag skulle ha en klänning och en tröja också. Dock är jag glad för att båda klänningen och tröjan fick åka tillbaka.
 
Tröjan var nämligen i helt fel färg, jag trodde inte alls att den såg ut så och därför var det lätt att skicka tillbaka den. Klänningen trodde jag skulle passa mig och det gjorde den till en viss del men den kändes så onödig också. 
 
// Elaine

10:e Januari 2014

 
 
Idag har jag jobbat mellan 9-18. Dagen gick dock fort och nu sitter jag framför tv:n och ska se på junior Masterchef och sen en film. Jag har lite nötter som bli kvällens snacks. Älskar numera cashewnötter, speciellt saltade eller med sour cream smak men chilli och jordnötter är också gott. 
 
Snön kom förresten idag! Det känns som att den kanske kommer ligga kvar ett tag nu... Helt bara inte till mitten av April som förra året... Det vore perfekt om det kunde smällta i början på Mars.
 
// Elaine

Buffalo London

 
Gissa vad som finns i kartongen...
 
// Elaine 
 

Estelleblogmode.com

 
 
Jag har hittat den här franska modebloggen. Jag vet att jag har försökt att börja läsa franska bloggar förrut men kommit av mig men nu ska jag försöka med det igen. Det är ju faktiskt roligt att kunna kombinera två intressen. Det är mycket roligare att läsa bloggar än gamla franska böcker, haha. Även om det har sin charm. Men jag tänkte dessutom börja se på serier med fransk text. Det kan nog ge mer än man tror (hoppas jag).
 
// Elaine
 
 

9:e Januari 2013

 
 
Den här dagen har passerat lika fort som de andra den här veckan. Det är nästan läskigt. Dagens större presentation var i alla fall när jag och mamma var och handlade på kvällen. Men har jag ätit frukt (mangon var dock inte mogen) och ska se på Revenge.
 
// Elaine

Volume Million Lashes

 
Jag behövde en nya mascara så när cubus hade 25 % rabatt på alla mascaror från Loréal passade jag på att köpa en sådan. Jag har alltid velat testa. Nu har jag bara andvänt den ett fåtalgånger men den verkar vara åtminstånde lika bra som min förra från Maybeline. 
 
Sen använde jag mest vattenfast mascara för att det känns tryggast, dock är det väl egentligen mest andvändbart på sommaren.
 
// Elaine 
 

Souvernir

 
 
Titta på den här lilla söta dockan som pappa köpte i Japan till mamma. Riktigt söt och enkelt var den!
 
// Elaine 

8:e Januari 2013

 
 
Idag tog jag en spring/powerwalk-tur på förmiddagen innan lunch. Jag måste komma igång lite själv nu innan träningen drar igång nästa vecka, längtar tills dess. För övrigt har jag också fått ett paket idag med en ny sporttopp i. Jag tror att den är bra och att jag ska behålla den...
 
Nu blir det fruktsallad på 2 frukter och någon film eller tv-serie.
 
// Elaine

Blogga och fotografera mera!

 En gammal bild som jag är glad att jag tog en gång i tiden.
 
Jag kom att tänka på det här med fotografier och bloggning...
 
Jag är verkligen glad att jag har en blogg för den får mig att minnas och inse hur bra jag har det ibland, speciellt vid årsresuméer. Ju längre tiden går blir det roligare att se tillbaka på gamla bilder och minnas. Många kanske tycker att det är jobbigt att jag alltid ska dokumentera mycket här på bloggen och gärna vill ta kort men hur roligt är det inte att se tillbaka och läsa om ett minne och hur roligt är det inte om det finns en bild med som ger en en bättre bild av minnet?
 
Därför tycker jag att det är viktigt och roligt med att ta bilder. Ibland kanske jag glömmer bort att leva för tillfället då men jag tror faktiskt att det går att göra det också. Bilder gör för mig minnena tydligare och man fångar dagen. Därför är jag otroligt glad för att jag har bloggat varenda dag i ca 5 år och har massa bilder att se tillbaka på. Oftast så är jag dock inte med på många bilder eftersom att jag alltid är den son fått vara fotografen. Men men, det är ändå ett minne.
 
Så jag tycker alla borde testa på att ha en blogg, för sin egen skull och sen tycker jag man borde försöka komma ihåg kameran för man kan komma att tacka sig själv om några år. Ibland får man inte heller försöka bli så rädd när någon tar fram kameran (även om jag också ska erkänna att jag ofta blir det eftersom jag inte är fotogenisk) men var glad att någon vill minnas det ögonblicket med dig! 
 
// Elaine

Två T-shirts till Niclas

 
Från shirtstore.se 199 kr st ( Jag fick dock den ena för 99 kr när jag handlade.)
 
Här är Niclas i två julklappar som han fick av mig. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för en av dem så det fick bli två. Jag valde den med Darth Vader för att han älskar Star Wars och för att jag tyckte texten passade honom. Sen tycker han också om Stålmannen och för mig är han också det. Det var riktigt kul att höra att han ville ha en stålmannen t-shirt sen länge och att han blev superglad för båda två. 
 
Det är så kul att köpa julklappar till honom!
 
// Elaine
 

7:e Januari 2013

 
 
Idag har jag inte gjort något mer vettigt än att ta en ganska lång promenad med lillebror. Osminkad och dan. Det är det som är tråkigt när man är hemma om dagarna, man känner sig inte så vida fin och fräsch.
 
Hur som helst blev jag ganska frusen efter promenaden så har bara suttit nedkrupen i sängen sen dess. Sen är det dags för tv.
 
 
// Elaine

Designsix

 
Asos - 60 kr 
 
Dessa örhängen var med i beställningen från Asos. Jag invigde dem på julafton, tyckte att de passade då. Jag gillar att de är ganska enkla men ändå lite hängande. 
 
// Elaine 

My 2013

Http://mademoiselleElaine.blogg.se


Trettondagen

 
 
Ikväll har jag varit hos Niclas en kort stund och ätit middag och pratat med hans mormor och morfar. Sen lekte jag också men hundarna för de ville så gärna leka med sina leksaker som man gömmer ost eller godis i. Dock blev inte Mellvin nöjd och ville leka mer hela tiden.
 
Nu har jag sett ett avsnitt av CSI och känner mig riktig trött. Jag vet inte varför, jag har inte gjort mycket under dagen...
 
// Elaine

Minns ni mitt Projektarbete?

 
 
Det har inte ens gått ett år men jag bloggar om det igen, redan. Oavsett hur nöjd jag är med den och jag nöjd över den ansträgning och slit som jag la ner på det. Jag har äntligen börjat förstått att man lär sig av allt man gör och det är det som gör att man utvecklas. För min del tar det ganska lång tid men vad spelar det egentligen för roll? Det är inte heller resultatet som alltid räknas, det är vägen dit.
 
// Elaine
 

VS - Tops

 
 
 Victoria Secret har då mycket fint. Jag hittade dessa blusar på deras rea. Självklart handlar jag dock inte mer nu på ett bra tag (jag vågar mig heller inte på att beställa utanför EU) men drömma kan man väl få göra? Mina absoluta favoriter är de fyra översta. Älskar modellerna och fägergna/mönstren.
 
// Elaine 

5:e Januari 2013

 
Niclas och jag igår, plus kvällens accessoarer.
 
Idag fick jag hoppa in och jobba från 11 till 9. Det gick bra men de sista tre timmarna var jag riktigt trött. Men nu känns det bättre, när jag fått slagit mig ner hemma och ätit en macka (Jag blev så himla hungrig mot slutet).
 
// Elaine

Guldkedja

 
Asos rea - 50 kr 
 
Dock var detta en aning för stort på mig... 
 
// Elaine 
 

Hamburgemiddag

 
Igårkväll kom gänget hit och hade spelkväll. Niclas stekte hamburgare med bröd och pommes till middag. Det var en rolig kväll men alla var ganska trötta så den blev tidig. Jag var trött efter lång dag med tenta på morgonen t.ex. Men det var ett tag sen vi sågs alla (sen i somras) så det var på tiden.
 
// Elaine

4:e Januari 2013

70 % på Vero Modas rea
 
Då har jag skrivit en tenta kl 9 på en lördagsmorgon. Dock tror jag att jag kommer få göra om den igen.... Det är rysligt svårt att läsa språk och nu förstår jag varför alla sa att franska var svårt förrut. Jag har insett det nu. 
 
Efter tentan var jag på stan för ett sminkärende då burkarna hemma börjar eka tomma. Jag provade också några blusar på Vero Modas rea men var snäll och hänge tillbaka dem (men jag sparade inte pengar för det...).
 
//Elaine

Favoritoutfits 2013

 
 
 Jag kände mig inte riktigt klar med alla resumér från 2013. Men här är en sista med mina favoritoutfits! 
 
 // Elaine
 

Evidence

 
Detta rosa kitt fick jag i julklapp utav Niclas föräldrar. Det är bodylotion och deoderant i en härlgt fräsh doft. Jag har dessutom redan hunnit testa båda! 
 
// Elaine

Nellys mellandagsrea

 
 
Nelly trend, Sisters Point, Vero Moda, Nelly eve, Estradeur, Nelly shoes
 
Rean på Nelly är verkligen enorm. Jag har ett paket på väg men har svårt för att inte hitta på mera saker även om jag verkligen vet att man inte kan handla hur mycket som helst. Guldskorna känner jag så här för: var var ni när jag skulle ta studenten? Jag letade som bara den efter ett par guldiga och stabila klackar då. 
 
// Elaine

2:a Januari 2014


 
Ja då fick man för först gången i livet skriva "2014" i rubriken ( men tror ni inte att jag först skrev 2013? Haha). 
 
Idag har jag pluggat men det har gått fasligt segt. Jag har verkligen ledsnat på att plugga...Nu på kvällen var jag på ett intervallflexpass med riktigt mycket folk (det ska bli skönt att komma igång med träningen igen) och nu är det säsongsstart för Revenge. Som jag har längtat i ett halvår på det! 
 
// Elaine

Fancy Chocolate

 
 
Titta på denna söta chokladask! Pappa köpte den i Japan. Den ser väldigt lyxig och god ut men jag vet inte om den var och är det. Vi får se om man får smaka en bit sen.
 
// Elaine

Nyårshälsning från djuren

 
Jag är bara tvungen att visa dessa söta djurbilder!  Det är Niclas mamma, Åsa, som tagit bilderna på deras och deras kusins pudel. Jag tycker att de ser för gulliga ut! Pricken var söt han med, även om han inte hade något hatt.
 
// Elaine
 

Årets första klagoinlägg

 
Jaha då var det dags för årets andra inlägg och tröstätande av gårdagens rest-chips: Jag hittade en jättebra dator på mellandagsrean. Dock stod det inte klart att det var en rea som slutade gälla idag. Så när det inte igår inte fungerade att beställa tänkte jag testa ikväll men möts då av "överraskningen" - den har höjts med 2000 kr igen. Det känns riktigt, riktit surt....jag anade att det kunde bli så men fan.
 
// Elaine

Nyårsdagen

 
Denna nyårsdag har jag jobbat från 9.30 - 18 och igår jobbade jag också från 9 - 16. Detta gjorde att det blev en tidig nyårskväll för mig igår. Jag sov bara ca fem timmar, så jag som är van att sova 8 el 10 timmar var trött idag(fast det var såklart alla andra också). 
 
Hur som helst firade jag nyår med Niclas. Först åt vi middag med mamma och pappa hos mig och sen var vi hos honom och bakade kladdkaka ( jag kom på idéen med att ha hallonmousse istället för grädde till och det blev bra)  till efterrätt, tittade på mission impossible och skålade tillsist in tolvslaget. Väldigt simpelt men mysigt. Sen får vi inte glömma att Pricken ( hans katt) gjorde oss sällskap också. Sen imorse gick vi upp tidigt för att jag skulle jobba.
 
// Elaine

RSS 2.0