Outfit 31/1-19 Petrolgrönt & Svart

 
Kjol & Linne - Lindex 100 kr / 45 kr (ord. 299 kr / 129 kr)
Örhängen - Gina Tricot 26 kr (ord. 99 kr)
Kavaj - Object 149 kr (399 kr)
Stövletter - Din sko 299 kr (ord. 399 kr)
Glasögon - Marc Jacobs 
 
Dagens petrolgröna outfit.
 
// Elaine

Thrift shopping

 
 
Jag har blivit besatt av att titta på när andra second hand shoppar. Sen är det på tiden att det verkligen blir inne att shoppa second hand. Det är lite som min reashopping men det här är ju ännu bättre ur ett ekologiskt perspektiv (även om de kanske handlar lite väl mycket i USA ändå?).Men det handlar för mig om att inte låta sig styras av trender och istället klä sig i det som man själv gillar.  
 
2019 ska bli mit second hand år! Jag har 11 månader kvar på mig.
Jag ska dessutom försöka resa garderoben när jag flyttar och skänka bort.
 
// Elaine
 
 
 

Januari 2019

 
Va? Är Januari redan slut?!
 
Jaha då var sista dagen på Januari kommen och den här månaden jar verkligen varit en stressfull och ångestfylld månad. Jag som tänker mycket har haft för många oroliga tankar i huvudet om allt ifrån exjobb, framtiden, fytten, nya kursen, stress, möbelmässan - det är som sagt som att min hjärna kokar över. Men allt brukar ju lösa sig, det vet jag.
 
Det känns faktiskt som att jag inte har gjort något annat än varit i verkstaden, i skolan. Men jag har ju faktiskt varit hem en helg och besökt nyöppnade Nationalmuseum med skolan. 
 
// Elaine

Vitaminboost i stressen

 
Gårdagens mellanmål/dagens frukost. Det är så många sjuka och jag får veeerkligen inte bli sjuk nu så jag har bunkrat ut med massa vitaminer i form av fruktsallad och sockerfri proteinpudding (choklad och vanilj). Jag har varit utan socker i snart fyra veckor nu förövrigt. 
 
Annars är jag otroligt stressad nu. Så pass att min hjärna har gett upp att tänka och jag har bestämt att lösa det en gång för alla. Men inför möbelmässan nästa vecka och med en hög av litteratur i kursen känns det som att jag inte hinner någonting och allt bara närmar sig. Så då ni läget. Det är mycket nu med andra ord.
 
// Elaine

Vinröd mössa

 
 
Mässa - H&M 39 kr (ord. 79 kr)
 
Jag hittade ytterligare en mysig mössa på rean och då den var lila och matchade min jacka kunde jag inte låta bli att köpa den. Sen hade jag dessutom ett par matchande vantar liggande. 
 
// Elaine

Outfit 28/1-19 Grönt, Gult & Jeans

 
Blus - Nelly 
Jeans - Gina Tricot 
Stövlar - Timberland 
Glasgon - Rayban 
Mössa - Cubus 
 
Gårdagens och dagens outfit.
 
// Elaine

Häftiga brandvarnare

Bildresultat för brandvarnare lento
Bildresultat för brandvarnare lento
 
Lento 
 
Bildresultat för brandvarnare fågel
 
Chick - A- Dee
 
Bildresultat för brandvarnare fågel
Flow 
 
Dessa finns bl.a att köpa på CDON och apoteket.
 
Det här är design i min mening - att lösa ett behov samtidigt som det är estetiskt. Många i designbrannschen skulle kanske inte hålla med mig och det är okej. Design kan betyda så mycket - olika för alla. 
 
Men dessa brandvarnare är något som jag önskar att jag hade designat för att jag tycker att det är så brillant. Faktum är att jag skulle vilja att detta var mitt exjobb för att paketera livsviktiga saker i ett estetiskt tilltalande skal är vad jag brinner (haha),dock vet jag att det inte är lämpligt överallt...Men jag spar dessa reflektioner till mina designreflektioner/exjobbsförslag/kursuppgifter. Det jag kort sagt vill ha sagt är bara att detta är något som jag skulle vilja ha hemma. Det är inte heller bara är ytterligare en pryl som inte finner någon funktion.
 
Faktum är att jag tror mamma skulle hålla med mig om att fågeln och fågelholken är riktigt coola.
 
// Elaine

25-27/1-19 Begravd i både litteratur & snö

 
 
Det kanske låter som att det har varit snöstorm men så är inte fallet. Jag har bara varit otroligt begravd i litteratur den här helgen vilket resulterad i att jag kände mig instängd när jag satt inne och tittade ut på snön som föll ner igår. Men jag ska vara otroligt glad för det jag har på alla sätt och vis. Dock hade jag hoppats på att jag skulle ha hunnit längre vid det här laget men jag är glad att jag har kommit igång i alla fall -. det brukar vara det svårast. 
 
Sen fick jag också en promenad på eftermiddagen idag. Efter att ha varit inne ett helt dygn är det otroligt skönt att komma ut i friska luften.
 
// Elaine

Mönstrad satinkimono

 
 
Här ar vi veckans bluskimon!
 
Det här har verkligen varit mitt favoritmönster hela hösten - och kommer vara det vintern och våren ut. Jag har en sjal med liknande mönster i samma färger så ag ska försöka knyta den i håret någon gång när jag har den här blusen. 
 
Självklart kommer jag använda den fler gånger - det gör jag med alla mina kläder. Jag vill inte att man ska tro att jag inte gör det. Jag älskar inte kläder för att det är trendigt utan för att jag vill uttrycka mig. 
 
// Elaine
 

En svart kavaj

 
 
Object 149 kr (ord. 499 kr)
 
Jag har länge letat efrer en bra kavaj. Men så sprang jag på en perfekt i mellandagarna till 350 kr rabatt. Perkfekt!
 
Den ska invigas på möbelmässan!
 
// Elaine

21-25/1-19 Ny kurs parallelt med mässprojektet

 
 
 
Vår möbel till möbelmässan är inte färdigtmålat, enligt planeringen (det var mycket svårare än väntat) så jag har fortsatt att måla på det hela veckan. Därför stannade jag i skolan och slipade till nio i måndagskväll så jag har inte mycket tilll ork kvar nu. Dessutom börjar dra ihop sig till mässan nu så vi får se hur det går. Sen har vi haft en journalist på besök i veckan och foto av pressbilder enskilt.
 
Men inte nog med det så påbörjade vi också en ny kurs(näst sista kursen) i måndags. Det är en teoretisk kurs. Sist jag läste det är nästan ett år sedan så bara det är en omställning (även om jag gjort det förr). Dessutom fick vi massa papper så det är väldigt mycket att läsa och att ha det parallellt med mässprojekt känns tungt. Jag har inte börjat läst ordentligt än så jag kommer spendera helgen med näsan i vetenskaplig litteratur för att ligga i fas. Sen måste jag städa men jag har börjat med det ikväll så jag kan fokusera på läsandet i helgen. 
 
// Elaine

Transparant väska gina

 
 
Gina Tricot 249 kr (ord. 399 kr)
 
Många tycker att transparanta väskor är opraktiskt och det kan jag hålla med om ifall man har pappersnäsukar och smutsigt smink i väskan. Men om man har det i en fin neccessär eller som de är tycker jag kan bli en cool touch. Dessutom kan man variera väskans utseende beroende på innehåll. Bara en enkel vattenflaska kan bli ganska häftig. Därför älskar jag transparanta väskor!
 
// Elaine

Guldiga renar

 
H&M Home 
Salladsbestick 69 kr (ord. 129 kr)
Handuk 30 kr (ord. 69 kr)
 
Nya guldiga salladsbestick som såklart matchar med min körkshanddukar för vinter/julen. 
 
// Elaine
 
 

Smith & Thell

 
 
Den senaste tiden har jag fått upp ögonen för den här duon. De två senaste (överst), Alice och Forgive me friend, har jag spelat om och om igen på Sporify. De har gett mig lite pepp nu i förvirrade och tuffa tider. Jag rekomenderar starkt - går att lyssna på när man slipar i verkstaden lika bra som när man åker kommunalt.
 
// Elaine

Outfit 22/1-19 Beige, Brunt & Guld

 
Kinomoblus - Bohoo
Sjal - Cassels
Byxor - Cubus 
Örhängen - Lindex 
Armband - H&M
Ring - Edbland
Solglasögon - Kappahl
 
Dagens och veckans outfit - när jag inte gått/går i verkstadskläder.
 
// Elaine
 
 

Guldtröja med pastellfärger

 
 
Gina Tricot 149 kr (ord. 399 kr)
 
Här är ett mellandagsfynd. Som valigt hade jag spanat på den här under hösten och slog till när det var mer än halva reapriset. Sen invigde jag den bara några dagar senare så den har redan använts flititgt och fler gånger kommer det att bli.
 
// Elaine

18-20/1-19 En paus från skolan

 
 
 
Hej!
 
Jag har haft en väldigt lugn helg som jag verkligen behövde efter den här veckan i skolan. I fredags fick jag nämligen på grundfärg på vårt bord till möbelmässan. Efter det drog jag hem till mamma och pappa för att äta räkmackor med dem och Robin (så gott!). Sen på lördagsmorgon hade jag och Robin klipptid. Dock hade jag ont i huvudet hela förmiddagen (förmodligen för att jag slappnade av efter de senaste två veckorna) så därför tog jag det lugnt hela tiden för jag var dessutom så himla trött. Därför var jag bara övetr till Niclas föräldrar och drack lite te/fikade och sen vidare till mamma och pappa för lasagnemiddag. Sen somnade jag i Niclas soffa kl.10 på lördagkvällen efter ett avsnitt av Modern Family. 
 
Imorse sken solen igen! Dock blev det ingen promenad på förmiddagen med varken familjen eller Niclas men jag gick istället hem från tåget. Jag hade tur att få skjuts en bit av mamma och pappa dessutom. När jag kom hem handlade jag lite inför veckan och småstädade lite. Men jag kan konstatera att det var riktigt skönt att få komma ifrån skolan lite. Imorgon börjar en ny kurs men eftersom vi inte blev klara med den förra i fredags har jag en del att göra i veckan. 

Outfit 19/1-19

 
 
Byxor - Lindex 
Jacka - H&M
Mössa - Zara
Boots - Dinsko
 
Gårdagens och helgens outfit.
 
// Elaine

Vita pärlor & Glitter

 
 
Prälor och strassstenar känns väldigt jag - även om jag mest bär guldsmycken. Men ibland gillar jag att känna mig lite mer klassisk och den känslan tycker jag pärldiadem och mindre diamantörhängen ger. 
 
Örhängen - Glitter 
Pannband - Classic Fashion 
 
// Elaine

Matchande kjol & mössa

 
 
Mössa - Cubus 79 kr (ord. 179 kr)
Kjol - Cubus 99 kr  (ord. 2999 kr)
 
Jag gillar den här färgen. Mössan har jag sneglat på tidigare för det också ser så mysig ut så när jag hittade den på rea kom jag på att den matchade till min väst och vinterskor. Sen passade kjolen så himla bra och både Madde och Camilla tisade mig om den i höstas så när det fanns en kvar och den matchade mössan som jag höll i handen så köpte jag den.
 
// Elaine

12-17/1-19 Långa dagar i verkstan

 
 
Jag har varit väldigt frånvarande den senaste veckan för att jag har haft så otroligt mycket att göra i skolan. Dels har i jobbat med montern inför möbelmässan men på kvällarna har jag stannat och slipat spackel på min grupps bord. Jag började dessutom med det i helgen så jag vet inte var den tog vägen. Mitt privatliv har fått lidat för detta då jag ska erkänna att jag inte har diskat på flera dagar förrens jag tog tag i det igår och idag. Men tur nog hålla kosten någrolunda stabil. Men någon träning har alltså inte kommit på fråga. Så jag är mentalt utmattad vilket märktes idag. Jag bara jobbat och jobbat men det känns inte som att jag kommer framåt men imorgon gör det förhoppningsvis det.
 
// Elaine

Plisserad sammetskjol

 
 
Lindex 115 kr (ord. 349 kr)
 
 

Outfit 15/1-19 Cognac & Vitt

 
Kjol - Cubus 99 kr (ord. 299 kr)
Tröja - ONLY 149 kr (ord. 399 kr)
Boots - Din sko 250 kr (ord. 399 kr)
Väst - C&A 299 kr 
Glasögon - Ray Ban
 
Gårdagens outfit har i här.
 
// Elaine

Vitt & Fluffigt

 
 
Tofflor - Kappahl 75 kr (ord. 149kr)
Vantar - 120 kr 
Pannband - Classic Fashion 69 kt 
Tröja - Only 149 kr /ord. 299 kr)
 
På mellandagsrean hittade jag massa fluffigt. Tröjan är så gosiig och kan användas både inomhus och utomhus. Man känner sig som en isbjörn i den. Sen har jag länge letat efter ett par tofflor och nu hittade ja de mysigaste. 
 
Allt är så klart fejk päls
 
// Elaine

Badskum, Shampo & Balsam


 

Outfit 11/1-19 Petrol

 
 
Örhängenn & Blus - Gina Tricot
Kjol - Lindex 
Boots - Deichmann
 
Gårdagens outfit gick helt i petrol.
 
// Elaine
 

7-11/1 2019 En lång vecka

 
 
Det har varit en tung vecka för det har varit ett omtumlande grupparbete i skolan men b¨de upp och nedgångar. Men vi har nästan spikat en design till möbelmässan. Därför har vi också haft besök av Copyrightern och författaren Cecilia Klang för bearbetning av texter. Utöver det har jag försökt få ihop vår möbel så jag har börjat slipa bort spacklet som jag la dit en kväll förra veckan. 
 
Men trots dessa har jag faktiskt lyckats lagat två maträtter själv den här veckan. Detta gjorde vardagen enklare (med matlådor) så jag ska försöka hålla i denna trend och hoppas på att bli mer matintresserad för det är verkligen inte min favoritsyssla. Men det känns som ett steg i rätt riktning med att må bra på riktigt det här året. 
 
// Elaine

Blomörhängen

 
 
Nelly - 44 kr (ord.149 kr)
 
Jag älskar verklige guldiga blommor!
 
// Elaine
 
 

Outfit 6/1-19 Årets första outfit

 
 
Tröja & Jeans - Gina Tricot
Örhängrn - Åhlens 
Glasögon - Raybans 
Väst - C&A
Stövlar - Timberlands
 
Här är min första outfit för det här året!
 
// Elaine
 

Guld till köket

 
Örhängen - Åhlens 18 kr (ord. 69 kr)
Sil & Hushållspappershållare - Clas Ohlsson 79 kr, 39 kr
Måttsats & Grytunderlägg - H&M Home 39 kr (ord. 79 kr) 
Kappsöppnare - Hemtex & ICA  20 kr 
 
Jag har börjat samla ihop lite gulddetaljer till köket (+ ytterligare ett par örhängen). Jag har alltid velat haft det såNiclas får helt enkelt leva med det i vårt kök. Det på första bilderna fyndade jag i förra veckan på rean och på sista bilden ser ni min samling. 
 
// Elaine
 

Plommonlila jacka

 
 
H&M 299 kr (ord. 399 kr)
 
Här har vi min nya plommonlila vinterjacka. Dock försvann ju kylan i förra veckan, när jag köpte den. Men om jag vill minnas rätt brukar den riktigta snön komma i slutet av Januari och Februari. Sen har den ju stannat kvar länge de senaste åren. Men nu är snön tillbaka. 
 
// Elaine

Taylor swift - Reputation Tour

 
 
I helgen har jag tittat på Taylor Swifts Reputation Tour som kom ut på Neflix på Nyårsafton. Jag har alltid gillar Taylor och hennes musik (sedan hennes countryår). Men efter att ha sett detta känner jag verkligen att det skulle ha varit mäktigt att se den här konserten live.
 
 
// Elaine
 

Första veckan på 2019

 
 
Den här första veckan på året har varit omtumlande. Precis som när jag åkte hem innan jul var det en omställning att vänja sig vid att vara själv igen.Jag har inga problem med det egentligen men jag lever så mycket för skolan när jag är själv att jag byter livsttil och det blev så tydligt på nyråsdagskvällen när jag helt plötsligt var själv igen. Dessutom kände jag hur stressen slog till för jag har otroligt mycket att göra i skolan så jag har jobbat kvällar i verkstaden och gjort klart pluggkompleteringar från innan Jul nu över helgen. Så jag har liksom gått in i en stressdimma. Tillsammans med alla tankar inför det nya året (jag är ju en person som övertänker) blev det också mycket med alla nyårslöften och ångesten inför exjobbet och framtiden gjorde sig påmind igen när 2019 faktiskt kom. 
 
Niclas och jag har dessutom fått en rolig nyhet den här veckan men som jag också har svårt att ta in vilket också har fått hjärnan att gå på högvarv. Det är näligen så att vi äntligen kommer att få flytta ihop när skolan är över. Detta har jag längtat efter hela förra året så det känns ju otroligt kul att det kommer bli av i år men det är också skrämmande eftersom jag har ett kontrollbehov. Jag vet att det kommer bli jättebra och att saker löser sig men jag är bara en orolig typ och har svårt att tro det förrens det är dags.
 
Hur har er första vecka på året varit?
 
// Elaine

Mässingljusstakar från Indiska

 
 
Ljusstake - Indiska 149 kr (ord.249 kr)
Ljuslykta blomma - Indiska 99 kr (ord. 199 kr)
Ljuslykta svan - Indiska 99 kr (ord. 149 kr)
Ljustake palm - Indiska149 kr (ord. 299 kr)
 
Blomljuslyktan och blomlustakarna föll jag direkt för när jag såg dem inne på indiska i veckan. Det är så jag med blomdetaljer i guld/mässing. Dock måste jag behärska mig med mina guld/mässing detaljer om jag ska flytta ihop med Niclas. Därför tipsar jag om dessa till er andra guld/mässingälskare.
 
// Elaine
 
 
 

Guld & Rosépennor

 
20 kr/st 
 
Det har blivit lite av en tradition att jag köper pennor när jag är på museum. Förra året köpte jag en helsilvrig från Kirkland på moderna och en helguldig från Hay på Designmuseum i Köoenhamn. 
 
Igår köpte jag dessa två från Kirkland på moderna. Dessa var inte bara snygga utan också billiga.

4/1-19 Nationalmuseum & Ark Des

 
Idag har jag varit i Stockholm och besökt Ark Des utställning Public Luxury och det nyöppnade Nationalmuseum. Där var det otroligt mycket folk för att se allt efter renoveringen och jag förstår varför. Vi hade tur som slapp köa för att skolan hade bokat en superbra guidad visning. Jag kände mig som en viktig person när vakten säger - "Ja vi har väntat på er" och lät oss hoppa kön.
 
Där inne kunde jag  inte sluta fotografera arkitekturen - som ni kan se. Dock missade jag den omnämda restaurangen. Sist jag var där var (även om det är rustat) också med skolan men med gymnasiet för ca åtta år sedan. Annars gjorde vi den här resan (fast till Ark Des och Nordiska museet) med skolan för exakt ett år sen också. 
 
// Elaine

Turn my can'ts into cans & dreams into plans

 

Bershka 
 
Här är en close up på min nya kalender med matchande pennskin som jag köpte på Bershka i Prag. Jag älskar roliga och fina kalendrar. Jag kan nog inte leva utan en.
 
// Elaine

Färger 2018

 
 
Här har vi det svart på vitt (elller färg på färg?) att jag älskar att klä mig i färg. Det finns inte en enda outfit från förra året som saknar färgstänk. Om man bortser från beige då.och den helsvarta outfiten som jag hade på mormors begravning.
 
Det här var det sista inlägget från 2018. Nu börar 2019 på riktigt!
 
// Elaine

1-3/1-19 De första tre dagarna på 2019

 
 
De första dagarna för i år har jag försökt att landa från Jul och nyår. Jag åkte som sagt hem till mig i tisdagskväll, på nyårsdagen, så jag vaknade upp i onsdags och mindes inte var jag var. Komiskt när man bara varit borta i en och en halv vecka. Men jag måste njuta och ta vara på den här sista terminen. Därför var planen att jag skulle jobba massa i skolan i onsdags men det blev bara någon timme på kvällen och då jobbade jag inte särsklit mycket. Istället var jag tvungen att handla igårförmiddag och det resulterade i en liten runda på stan också och en vinterpomenad.
 
Idag färsäkte jag ta nya tag med skolarbetet men det tar ett tag att komma in i det igen. Jag var fick dock lite gjort på eftermiddagen och kvällen när Madde och jag var i verkstaden.
 
// Elaine

Outfits 2018

 
 
Här är nästan alla outfits från 2018. De nio sista är mina absoluta favoriter.
 
// Elaine

9 Coola jackor

 
1 River Island eller Topshop
2 River Island 699 kr (ord. 1049 kr)
3 River Island 1049 kr
4 Topshop - Zalando 584 kr (ord.779 kr)
5 Topshop - Zalando 469 (ord: 779 kr)
6 Derhy - Zalando 1195 kr
7 Topshop ca 397 kr (ord.783 kr)
8 Modström - Zalando 1195 kr (ord- 1495 kr)
 Kappahl - 449 kr (ord. 899 kr)
 
Jah gillar ju färgstarkt, mönstrat eller skimmrigt. Speciellt cool är det när det är på jackor som därmed sticker ut. Dessa har jag hittat just nu på mellandagsrean, Kunde jag skulle jag köpa alla. 
 
// Elaine

Nyårsoutfiten 2018/2019

 
 
 
Topp & Kjol - Lindex 75 / 50 kr (ord. 299 kr/st)
Strumpor - Lindex 29 kr (ord. 69 kr)
Organzajacka - NAKD 50 kr (ord. 599 kr)
Väska - Gina Tricot  249 kr (ord. 349 kr)
Halsband - Gina Tricot 49 kr (ord. 129 kr)
Örhängen - Glitter 
 
Nyårsoutfiten det här årskiftet var hellila i sammet tillsammans med silveraccessoarer.
 
// Elaine
 
 

Nyårslöftena 2019

 
 
  • Bli gladare - ta tag i mitt mående. 
  • Gå ut skolan på topp och landa.
  • Hitta ett riktigt hem - helst med Niclas.
  • Börja handla mer second hand - tänka hållbar konsumtion.
  • Göra min försts mässa.
  • Prioritera träning igen för att bli glad.
2019 är ovisst vilket är läskigt för jag är van att veta vad jag ska göra. Men i år bryts de planerna för hösten har jag ingen aning om - men jag får ta det som det kommer, vilket blir en utmaning i sig.
 
// Elaine

Nyårsafton & Nyårsdagen - Gott nytt år!

 
 
 
Gott nytt år! 
 
Jag började 2019 med att ta en ledig dag från mobilen och sociala medier. Det var inte planerat men fasligt behövligt. Så jag har haft en riktigt nyårsdag med en lång sovmorgon och filmmys med Niclas. Men sen tog jag mig ut i stormen, hem till mig så nu har jag landat från alla festligheter.
 
Nyårsafton spenderades som förra året med Niclas och hans kompisgäng. Vi hade knytmiddag och skålade in det nya året vid tolvslaget. Som förra året blev det offantligt mycket mat - det var mer än det som visades på bilden.
 
// Elaine

Året 2018 - i 108 bilder

 

Årslista 2018

 

 
Händelse - Britney Spears konsert
Bästa film - A star is born
Tv-program: Modern Family, Once Upon a time, Reign.
Resor - Prag, Köpenhamn, Malmö, Roadtrip Hälsingland, Ångbåtstur till Saltkråkan
Bästa reafynd: Michel Kors sneakers & Ryggsäck
Favoritplagg: Rosa blus med blommor från Gina Tricot
Beställning;Bohoo
Färger: Gult och grönt
Smink: Röda läppar
Mönster: Citroner, randigt 
 
 // Elaine

Outfits December 2018

 
Här är mina outfis från December 2018.Min favorit är de tre sista.
 
// Elaine

RSS 2.0