Januari 2018

 
Första månaden på året har som vanligt inneburit lite "ångest" inför året och massa saker att ta tag i. Snön kom äntligen men den gick tyvärr bort lika fort (även om det kom lite nu i måndags igen). Men jag har kommit igång med året bra för jag har:
 
 • Som vanligt börjat året med att resuméra det förra.
 • Firat Josefins födelsedag med fika och måleri.
 • Klippt och tonat håret.
 • Tagit pappas bil shoppat själv för att hålla uppe körningen.
 • Haft en dag i Stockholm med skolan - besökt Nordiska museet och Ark Des på moderna.
 • Lyssnat på två föreläsningar - en med Sara Kristoffersson och en med Karin Ehrnberger.
 • Avslutat kursen i designhistoria med en hemtenta i mitten på månaden. 
 • Hälsat på farmor och mormor en gång vardera. 
 • Varit på IKEA med Niclas och ätit lunch - samt shoppat skor till honom.
 • Varit på knutmasso med familjen och Niclas.
 • Köpt blommor till mig själv och storstädat/möblerat om.
 • Börjat en ny kurs.
 • Shoppat material med Camilla och lunchat för vi blev för hungiga av allt velande.
 • Haft två designprojekt - att gestalta en leksak och tvål med känsla.
 • Haft en lördagskväll med Josefin och Niclas. 
Nu går jag in i Februari förkyld...
 
// Elaine

Lägenheten - Halvtid

Dag
 
Kväll
 
Badrum
 
Det har hänt lite småändringar och tillgägg i min lilla etta den senaste tiden. Sen jag flyttade in för ett och ett halvt år sedan.har jag till exempel vridit sängarna. Ska testa om det är bättre feng shui.
 
Sen vill jag observera att jag precis har städat ordentligt så vanligtvis ser det inte ut såhär så därför passade jag på att dokumentera detta nu. Jag må ha ordning i min kalender och med mina studier (tror jag i alla fall) men att ha ordning hemma är inte riktigt min grej - även om jag gillar att styla och inreda. Organiserat kaos vill jag kalla det. Självklart städar jag dock kök och toalett samt damsuger regelbundet.
 
Sen vill jag också påminna om att jag är student och har fått det mesta eller handlat på rea och samlat på mig ett tag. Lite nya saker kommer det tydligare bilder på så småningom. Men ja lägenheten i halvtid (antagligen) var det. 
 
// Elaine
 

Outfit 30/1-18 Cerise & Mörk denim

 
 
Tröja & Jeansleggins - Gina Tricot / Solglasögon - New Yorker / Halsband - Lindex / Boots - Deichmann / Örhängen - Glitter / 
 
Dagens outfit (och del av resten av veckans) var cerise och mörkblå. Solglasögon passade så väldigt bra till men fick ändå inte följa med på ut.
 
// Elaine
 
 
 

Brunetten i mig

 
Efter toning
 
 
Innan toning
 
Ja då har då fått en lite mörkare ton i håret. Dock gör slingorna att man faktiskt inte tänker på det så mycket. Jag gillar i alla fall när det blir lite mörkare och jag känner mig lite ny. Brunetten i mig kommer fram och känner mig liksom lite kaxigare då.
 
Hur som helst tackar jag Josefin för att hon var snäll och hjälpte mig att tona. Hon gjorde det såklart väldigt bra eftersom att hon är utbildad frisör. Sen vågade jag inte fråga Niclas. Haha. Men han var snäll att låna ut sitt badrum - som dessutom kom undan utan några spår alls.
 
// Elaine
 

Handtvål med känsla

 
Förra veckans skolprojekt var den här tvålen som ska uttrycka rädsla.
 
Uppgiften var att designa en tvål (till form och doft) som utryckte en känsla. Jag valde alltså rädsla (skräck) och att gestalta den kalla och förstlenande och kaustrofobiska känsla som man upplever när man är riktigt rädd - oavsett vad man är rädd för. Eftersom att vi alla har olika rädslor. Innuti är det ett lila hjärta som ska symbolisera något levande som fryser till is. Ju mer man tvättar sig (tar sig igenom rädslan) desto mer syns och klarnar hjärtat. För att symbolisera att man måste ta sig igenom en rädsla (ex fobi) för att övervinna den.
 
Doften är kall och mintig. 
 
// Elaine
 

27-28/1-18 Lärdagskväll och färgtoning

 
Ännu en helg har passerat och jag har varit hem på en snabbvisit. När jag kom hem i fredagskväll åt jag Tacos med mamma och pappa och såg sen på Reign hos Niclas.
 
Igår tog var vädret så soligt och fint (fast att det var plusgrader och ingen snö) så jag tog en morgonpromenad med pappa i solen. På eftermiddag handlade och lagade Niclas och jag sedan en relativt nyttig middag (för att vara lördagskväll) och sen kom Josefin och färgade (tonade) mitt håret. Efter det hade vi myskväll med god frukt. Sen idag hälsade jag och Niclas på farmor (och faster) innan jag begav mig tillbaka hem till mig igen.
 
// Elaine

Guldiga kalendrar

 

 
Planner - Panduro 99 kr (ord. 249 kr)
 
Jag har alltid velat ha en filofax/planner (finns det någon skillnad?) så när jag sprang på en guldig på rea för mer än halva priset slog jag till. Den innehöll to-do-list och inspirerande citat. Dessutom matchade den precis min laptopväska. 
 
Jag fick dessutom en ny kalender av mamma som passade precis lika bra till. Snacka om att man gillar att plannera och hålla ordning i guldiga saker. Allt blir så mycket roligare då - våga vägra svart!
 
// Elaine

Hilary Duffs glasögon

 Bildresultat för muse hilary duffBildresultat för muse hilary duffBildresultat för muse hilary duffBildresultat för muse hilary duffMuse X Hilary Duff Clara Clear BeigeMuse X Hilary Duff Zora Clear PinkMuse X Hilary Duff Zora BlackMuse X Hilary Duff Joan Pink
 
MUSE X Hilary Duff
www.glassesusa.com
 
 I veckan släppte Hilary Duff en kollektion med glasögon för ett amerikanskt hemsida som heter glassesusa. Jag tycker då att det är synd att dessa glasögon inte går att få tag på i Sverige. Det är nämligen så att jag var och kikade på bågar på Synoptiks rea förra helgen. Men jag hittade inga som passade mitt ansikte. Sen är jag ju kräsen av mig när det kommer till designen. 
 
Därför hade det varit kul att kunna prova dessa. Tänk att hitta drömglasögonen (med guldetaljer såklart) som dessutom är designade av barndomsidolen (även nutida för den delen). 
 
// Elaine

26/1-18 Intensiv tvålvecka

 
Kursböckerna för den här kursen. 
 
Då har vi avslutat ytterligare ett veckoprojekt. Upgiften var (som tidigare nämnt) att designa en tvål efter en känsla. Efter tre intentsiva dagar hade vi presentationen igår. Ett spearat inlägg med bilder kommer. Sen idag har vi avslutat veckan med en objektsanalys så igårkväll läste jag kurslitteratur om det och städade lite efter tvålskapandet i min lägenhet. För i onsdags var det verkligen tvålverkstad i min lägenhet och sen förpackningsvikande/designande i onsdagskväll. Jag gick inte hem förrens halv 11 och då var jag ovanligt pigg för att vara jag.
 
// Elaine

Outfit 25/1-18 Rosa, Lila & Ljus denim

 
Tröja - Monki / Jeans - Gina Tricot / Örhängen - Glitter / Armband/Choker - Bibok 
 
Gårdagens outfit var vårfräsch i nya tröjan från Monki. 
 
// Elaine

Små vardagsörhängen

 
10 kr/st (ord. 59 kr/st) 
 
I tisdags hittade jag dessa små örhängen på Glitter sista rea - för ynka 10 kr/st. Med det sparade jag 100 kr. Så ett tips om ni vill ha små vardagsörhängen är att kika på glitter de närmsta dagarna. 
 
// Elaine
 
 
 

Första projektet för i år - Ping och Pong

 
 
 
Första projektet för i år (som gjordes förra veckan) var att gestalta en känsla i en leksak. Vi jobbade i grupp så dessa har jag designat tillsammans med Douglas. Han är superduktig på det han gör - speciellt att skissa. Så det var en ära att få jobba med honom. Vi gjorde även renderingar men de har jag inte tillgängliga så det får räcka med bilderna på prototyperna i det här sammanhanget.
 
Kan någon gissa vilka känslor de ska utrycka?
 
// Elaine

Batikmönstrat från Monki

 
Monki - 99 kr (ord. 299 kr)
 
Den här tröjan inköptes i på mellandagsrean i Stockholm dagen innan nyår. Jag gillar ju mönster och färg och det här batikaktiga tyckte jag var coolt. 
 
Jag har faktiskt invigt tröjan nu i veckan.
 
// Elaine
 
 

23/1-18 Handling & Lunch med Camilla

 
 
Den här veckan har vi börjat med ett nytt projekt. Vi har tre dagar på oss (därför har jag inte mycket tid över till annat).Men efter att ha fått uppgften om att göra en tvål efter en mänsklig känsla, gjorde jag både moodboard, inspirationsboard, samt skissade igårkväll. Sen idag hade jag handledning och efter det åkte jag och Camilla iväg för att handla material. Dock blev vi borta mycket längre än vi trodde och var även tvugna att ta en paus för lunch (Det blev Wayne's). Sen ikväll har jag försökt exprimentera med dofter hemma. Men det blir nog en lång (längre) dag imorgon.
 
Texten på blocken (från Lagerhaus) är ju mitt motto (som jag för vidare från Tim Gunn och Projekt Runway). Så det är bara - Make it work!
 
// Elaine

Gosig julklapp

 
Det här var min julklapp från Niclas - en vetekudde i form av en söt hund. Jag har länge velat ha en rolig vetekudde (kan vara bra att ha ibland) och denna passade verkligen mig bra. Jag får börja öva på den så hoppas jag att det kan bli en riktig sen någon gång - om det någonsin blir lämpligt.
 
// Elaine
 
 
 

Outfit 20/1-18 Petrolgrönt & Guld

 
Tröja, Byxor, Halsband - Gina Tricot / Boots - Dinsko
 
Här är min outfit från i lördags, måndags och tisdags. Förra veckans outfit med andra ord.
 
// Elaine
 
 

Dreamhome

 
Dreamhome
 
 

Tom Dixon copper light, 4 130 SEK / Tom Dixon gold pendant light, 3 310 SEK / Mini light, 1 045 SEK / Art deco rug / Kartell accent chair, 10 375 SEK / Armen Living high back sofa, 6 940 SEK / Glass chair, 3 580 SEK
 
Det finns några få saker som jag bara måste få inreda med i framtiden och det är transparanta stolar (Helst Philip Starck för Kartell), flera bubbellampor i olika höjder och mässingsbestick. Detta kollage sumerar min vision ganska bra.
 
// Elaine

20-21/1-18 Städhelg

 
Den här helgen har jag äntligen fått lite ordning i lägenheten igen. Jag städade både i fredagskväll, igårförmiddag och lite idag. Annars storhandlade Niclas och jag igår (vi hittade ett par nya välbehehövliga, skor till honom också med 75% rea också). Sen hämtade jag också ut ett paket med kurslitteratur.
 
Sen har vi sett på Mamma Mia och börjat med fjärde och sista sägonen av Reign.
 
// Elaine

En julklapp från Polen

 
Det var ju ett tag sedan det var jul...Men bättre sent än...aldrig?
 
Det här fick jag i julklapp av Niclas föräldrar. Det var salt från en berömd saltgruva i Polen som de besökte i höstas när vi var hundvakt. Sen ett fint skrin från Polen och ett par söta blomörhängen.
 
// Elaine
 

Blommor till mig själv & Nystädat


 
Jag köpte blommor till mig själv. Är det ett tecken på att man är vuxen? Jag kunde hur som helst inte låta bli när jag hittade nejlikor och den här lila färgen - som dessutom matchar nästan allt jag äger (speciellt överkast och matta). Nejlikor är verligen min favoritblomma!  De står än - jag köpte dem i för nästan en vecka sedan.
 
Dessutom städade jag lägenheten igårkväll (äntligen!) och då är det extra mysigt med levande blommor. Så ja, jag har nog blivit vuxen. Jag fyller ju ändå 24 år i år. Haha
 
// Elaine
 

Pink bag of beauty

 
När jag var hem i julas passade jag på att köpa på mig lite foundation i mellandagarna. Men det var tur att jag tog ytterligare en ljusare färg än den jag brukade (tänkte blanda ut) för den var alldeles för mörk för min hy nu. Annars är dessa från Elf mina favoriter. 
 
// Elaine
 
 

Enkel men glittrande

 
Gina Tricot - 99 kr (ord. 199 kr)
 
Veckans plagg har varit denna grönglittriga tröja. Väldigt enkel till formen men mycket mer glittrig än det ser ut på bild. 
 
// Elaine

19/1-17 Första veckan på terminen

 
Äntligen fredag! Den här veckan har som sagt verkligen varit en intensiv omställning så jag har verkligen längtat efter att det ska bli fredag. Det positiva med det är ju den riktiga fredagskänslan. 
 
Annars har det jobbats intensivt hela i tre dagar (förrutom hemtentan i måndags då) och idag är det dags för presentation av kursens första projekt. 
 
// Elaine
 

Snö och ny kurs

 
Snön har kommit. Annars har jag verkligen kickstartat in nya kursen. Det var en svrare omställning än jag trodde. Att gå tillbaka till en praktisk skisskurs efter en teoretisk kurs med 700-800 sidors läsning. Hur kan det vara svårt? 
 
Jag vill bara ha några dagars ledigt med sol där jag kan få bara vara och städa. Det finns liksom ingen prio för det. Men till helgen förhoppningsvis.  
 
Ja det är lite tungt nu igen.
 
// Elaine

6 coola stolar

 
6 Chairs to crave
 
 

PBteen faux fur chair, 2 855 SEK / Gray chair, 7 030 SEK / Wood furniture, 2 935 SEK / Eichholtz black chair, 12 090 SEK / Modway dining chair, 1 085 SEK / Modern chair
 
 

15/1-18 Sista delen av hemtentan

 
Idag har jag skrivit klart hemtenta som jag fick i fredags. Det var stressigt, tungt ledsamt mot slutet vill jag lova. Det blev nog inte heller bättre av att jag drack en halv Nocco som gjorde mig hyper. Jag brukar inte dricka energidryck. Faktum är att jag passar mig väldigt noga för det för att jag inte vill bli hyper eller beroende. Men jag föll ju liksom dit när burken var guldig. Haha. Aja nu har jag provat. 
 
// Elaine
 

13-14/1-18 Knutmasso

 
 
I helgen tog jag en paus ifrån tentaskrivandet (vi får se om jag ångrar mig imorgon). Istället åkte jag hem på dagen  i lördags. På kvällen var det knutmasso (gammal karnevalaktig tradition) för att fira ut julen. Så både Niclas, jag, mamma, pappa, Robin och min faster var på det.
 
Sen idag lyckades jag få skjuts till mormor av Niclas. Före åkte vi till IKEA ocg köpte en golvlampa till Niclas. Sen blev det också lunch där innan jag mötte hos mamma hos mormor. Det blev dock bara en kort visit och mormor var väldigt trött. 
 
// Elaine

Färglada vinterjackor

 
BIKBOK - 349 Kr (ord.699 kr)
 
Inspo - Zara 549 kr (ord. 699 kr)
 
Jag blev ju verkligen besviken på att jag inte fick den här härligt gula, skinande, jacka från Zara (Sista bilden)...
Men jag hittade en liknande variant på Bikboks rea för en mindre peng. Det enda tråkiga är att den inte glänser som den gröna varianten. Jag tyckte det var fint när det var en mustigga färg som dessa.
 
Så nu gillar jag den gröna jackan allra mest. Dock har jag redan en grön jacka. Dessa ilandsproblem...
 
// Elaine
 
 

Philippe Starck

 
 
Bildkälla: Starck.com
 
I samband med den här kursen i designhistoria (som avslutas idag) har jag fått ett namn på många designprodukter som jag älskar. Jag har alltid velat haft en transparant stol som de översta. Någon gång...
Så Philppe Starck är definitivt min favoritdesigner när det kommer till möbler. Självklart är han också fransman!
 
// Elaine
 
 
 
 

12/1-18 Hemtenta

 
Efter att ha läst designhistoria (två böcker) nästan hela min vakna tid (det är vad det känns som i alla fall) fick jag hemtentan idag. Så jag har skrivit i ungefär 10 timmar men är ändå inte klar. Därför känns bra att jag har helgen på mig också. Men jag tycker faktiskt att jag har jobbat på så bra jag kan (peppar peppar) så nu känner jag att det faktiskt är okej med fredagkväll. 
 
Jag återkommer mer ordentligt i början av nästa vecka, när nästa kurs har börjat. 
 
// Elaine
 

Rött & Jeans

Blus med volang RödBomullstopp Röd
 
 
 
Skjorta - Lindex 149 kr (ord. 299 kr)
T-shirt - Lindex 99 kr (ord. 199 kr)
Jeans - Lindex 250 kr (or. 499 kr)
 
Jag brukar inte vara något fan av rött (förrutom lite till jul) men jag har faktiskt blivit påverkad av höstens trend. För när jag såg dessa plagg och ett par jeans (som bilden) tyckte jag att det kändes riktigt fräscht och coolt nu till vintern/våren.
 
Angående jeans så tipsar jag om de på bilden med pärlor på. Tycker att de är så snygga! Jag har dock bara sett dem i butik och inte på nätet.
 
// Elaine
 
 

Outfit 8/1-18 Marinblått & Guld

 
Blus - VILA / Cardigan - Only / Jeans - Gina Tricot / Jacka - Lindex / Örhängen - Glitter
 
Här är min outfit från i måndags - marinblått och guld.
 
 
// Elaine

Petrolblå sammet

Kimono i sammet Blå
 
 
Lindex 
Kimono - 149 kr (ord. 299 kr)
Tröja - 139 kr (ord. 199 kr)
Byxor - 199 kr (ord. 399 kr)
 
Jag älskar sammetsplagg i mustiga färger. Den här petroliomblå/turkosa är helt i min färgskala och speciellt kimonon känns extra lyxig.
 
Allt finns på rea nu som ni ser. Jag var bra sugen på de pliserade byxorna själv. Men de hör på något sätt ihop med kimonon och nu kan jag tyvärr inte köpa flera kinomons. Jag har nämligen redan köpt en på mellandagsrean.
 
// Elaine


 

Hurts - 3 nya favoriter

 
 
Jag hade en period för flera år sedan när jag lyssnade på Hurts. Varje jul lyssnar jag dock på deras jullåt och det gjorde jag nu i julas också. Men i samma veva hittade jag några nya låtar från 2017 som jag nu har börjat spela vidare på och som därför inleder året med att ligga högst upp på min spotifylista.
 
// Elaine

8 & 9/1-18 Två intressanta föreläsningar

Bildresultat för sara kristofferssonBildresultat för karin ehrnbergerBildresultat för karin ehrnberger
 
Första bilden : Sara Kristoffersson
Bildkälla: Smålandsposten.se
Andra och tredje bilden: Karin Ehrinbergers och hennes exjobb i normkritiskt design.
Bildkälla: Expressen.se
 
 
Efter dagen i Stockholm i fredags har jag varit tillbaka i skolan och med näsan i böckerna. Jag ångrar mig nu att jag inte pluggade lite mer över jul (trots att jag höll på med en skrivuppgift på julafton) för jag har legat efter. Så jag försökte läsa ikapp hela helgen. Men jag försöker behålla lugnet fast att hemtentan är på fredag och jag nyss förstod att jag inte kommer kunna skriva på måndag på dagen som det var sagt tidigare pågrund av att nästa kurs börjar då. 
 
Hur som helst har jag varit på två intressanta föreläsningar både igår och idag. Igår kom Sara Kristoffersson, professor i designhistoria på konstfack och gav en riktigt bra och passande föreläsning om designhistoria och IKEA - som hon skrivit en bok om. Sen idag kom Karin Ehrnberger, utbildad industridesigner från Konstfack  och (Doktoranerade på KTH) och pratade normkritisk design. Det var också väldigt intressant. Utställnigen som vi såg på ArkDes i fredags har bl.a hon ställt ut.
 
Så trots att jag har massa att läsa så är jag välldigt glad att jag fick chansen att lyssna på dem båda.
 
// Elaine

Outfit 5/1-18 Leopardmönstrat & Turkost

 
 
Tröja, Byxor, Örhängen - Gina Tricot  / Boots - Vagabond / Väska - Hunkemöller / Nyckelring - Glitter
 
Här har vi årets första outfit, från i fredags.
 
Men den är också dagens outfit. 
 
// Elaine
 

September - December 2017

 Första veckan på 2018 har gått och här är sista delen på årsresumén från 2017:
 
September 
 
 
September: Terminen drog igång med läsandet och en lång hållbarhetskurs. I samma veva hade vi tvåor inspark för de nya ettorna och jag tog upp tecknandet igen. Sen i slutet på månaden gjorde vi en turné med studiebesök i norra hälsingland. På helgen hade jag fortfarande sommarmodet i och umgicks med familjen, farmor och mormor. En helg kom Robin till mig och bjöd mig på Pinchos, en annan kom Niclas och halvbjöd (Haha) på Olearys och en tredje helg var jag på kräftskiva hos Niclas kompisar. Sen var jag hundvakt en helg också.
 
Oktober
 
Oktober:  I början på månaden var mamma på besök och bjöd på middag och spontanbio. Men jag var också hem och i samma veva som jag klippte mig, gjorde jag och Robin en bil/shoppingutflykt. Jag passade på att njuta av hösten och tog soliga promenader. Josefin kom också på besök en dag och en helg var Niclas och jag på internationel matmarknad och köpte fudge/macarons. Sen kom jag igång med träningen (provade core och zumba-pass) men det varade bara månaden ut. I skolan började ett nytt projekt med ett studiebesök till Lith Lith Lundin i Trosåker. Sen i slutet av månaden, vid halloween fyllde Robin år, så efter en halloweenfest med skolan åkte jag hem och firade honom med en god middag.

 
November
 
November: November började med att Niclas och jag firat 7-årsdag och Robin flyttade men jag hade för mycket i skolan pågrund av kurslut och uställning. Så vi han inte träffas eller hjälpta till med flytten (det gick bra ändå). Sen skulle jag iväg på stuideresa till Varberg (Jag "sov" på fästningen) och i samma påbörjade jag en ny, kort och intensiv kurs. Efter det var jag helt slut men fick äntligen se Robins nya lya och gå på modemässan med mamma som ett sätt att umgås. I skolan fortsatte det sen med grupparbeten (något som vi hade konstant hela hösten) - tungt! Men materialshopsen i månadens kurs var roliga - vi gjorde bl.a eget papper. Sen i slutet av månaden var jag på inflyttningsfest hos Niclas kompis Ellen. Niclas och jag var utklädda till Stålmannen och Lois (E)laine.
 
December
 
 
December: Hela månaden var mycket mer julig än jag är van vid. Vid första advent hade jag besök på stan av både Amanda, hennes mamma och min familj. Invingen av julbocken blev det också. I skolan ställde ut affischer som vi gjorde i början av hösten, avslutae en materialkurs och började en ny teorerisk kurs. Vid det här laget var jag helt slut efter hela hösten. Men det blev inte jättemycket vila över jul då jag hade en fördjupningsuppgift att göra. Men innan jul blev det en lite julavslutning på stan och sen fick jag äntligen träffa alla hemma efter tre veckor. Så det blev julfirande hemma, hos Niclas föräldrar, mormor och farmor. Sen åkte jag till Amanda i Stockholm i mellandagarna och shoppade. Sen firades nyår med Niclas kompisar.
 
 

// Elaine
 

Maj - Augusti 2017

 Här kommer del två av min årsresumé, sommarmånaderna:
 
Maj
 
Maj: Värmen kom med Maj så jag tog en hel del kvällspromenader med Camilla. Vid morsdag (när jag förövrigt hälsade på mamma och mormor) var det så varmt i min lägenhet att Niclas och jag var tvungna att ta ett morgondopp i ån. Pågrund av vädret hängde jag också mycket i parken läsandes. På skolfronten började jag en ny kurs som innebar repetetion i grafisk design och foto men också slipat en modell i verkstaden som en galning, i slutet på kursen innan. Sen var det entreprenörsdagen då Markus Oscarsson och Bingo Rimer kom och föreläste. Som nöjde följde jag som vanligt Eurovison slaviskt och sedan var Niclas och jag tillbaka till Wik, på Wikdagen för att höra hans kusin sjunga och spela. Tillsist kom Josefin och Ian på besök - vilket innehöll en picknick, sommarpromenad och middag på stan. 
 
Juni 
 
Juni: I Juni åt jag mycket snittar, smörgåstårta och god mat. Treorna hade slututställning och sen var jag bjuden på smörgåsbord och båttur av Niclas familj. Sen åkte jag hem över sommaren för att gå på Niclas kompis Tessis examensmiddag, hjälpa Niclas att flytta, shoppa i Stockholm med Amanda, fira farmors födelsedag, bada badtunna och ha picknick i sommarvärmen, träffa några gamla konstkompisar från folkis, gå på bio (Wonder Woman), bruncha på Ikea och firat midsommar både med min familj och Niclas. Allt innan jobbet började. Men vi hann också med några dagar hos mig med minigolf och djurparksbesök innan det drog igång. Juni var alltså en ledig månad utan skola och jobb.
 
Juli
 
Juli: Sommarjobbet började med Juli, vilket var tungt. Plus en extra extra  nedstämd dag när jag bara bröt ihop och inte ville göra någonting längre.. När jag var ledig var jag och simmade med mamma några gånger, gjorde lite sightseeing på "hemmaplan", tog sommarens första kvällsop med Niclas och Markus, grillade hos Josefin och Ian, åt glass med både Ellinor, Frida, Linnea och Josefin, tränade ett corepass i kvällsolen. När mamma och pappa sen fyllde år firades det bl.a med paj och färska bär hos mormor. Dessutom gjorde jag och Robin en roadtripp till sommarstugan över dagen där pappa var.
 
Augusti
 
Augusti: I början av Augusti fyllde jag 23 år. Dock firades födelsedagen på jobbet men när jag kom hem blev det smörgåstårta till middag. Annars sommarjobbade jag de tre sista veckorna (utav 6) och var helt slut efter det. Men då var det snart dags att åka tillbaka till skolan. Före det hann jag i alla fall träffa farmor, faster och mormor för att fira min födelsedag. Jag hann också gå på kvällskonsert, åka  havet, besöka en 4H-gård, ta ett kvällsopp, äta kräftor, fika med Amanda i Mall of Scandinavia, se på Reign med Niclas. Lagom till skolstart blev jag också dunderförkyld. Men det var skönt att jag var någonlunda frisk till terminstarten igen.
 
Sista delen och fortsättning på 2017 följer...
 
 // Elaine

5/1-18 Dag på Nordiska & ArkDes

 
 
Idag har jag varit i Stockholm med skolan. Vi besökte Moderna och ArkDes utställning om normkritisk design på förmiddagen. Efter åt vi lunch i restaurangen på moderna med den fina utsikten över Djurgården.
 
Sen på eftermiddagen besökte vi Nordiska museet. Det fanns så mycket utställningar att se och eftersom det var så stort blev jag överväldigad. Men jag var faktiskt som mest tagen av byggnaden (har aldrig varit där innan - men på moderna har jag varit). Så pampigt!
 
Visst spelades en duell i senaste säsongen av Allt för Sverige in där? 
 
// Elaine
 

Favoritoutfitsen 2017

 
Här är mina favoritoutfits från 2017 och dess smycken/accessoarer. 
 
// Elaine

De 4 Första dagarna på 2018

 
Några bilder på fina produkter som jag stött på de senaste fyra dagarna.
 
Då har fyra första dagarna på 2018 flugit iväg då. I måndags var jag för trött för att göra något  (och det antagligen inte bara jag).
 
Men i tisdags tog jag bilen till Maria (Frissan) för att bli året fräsch i håret. Sen tog jag en liten fortsatt runda med bilen för att  "övningsköra" och göra ett shoppingärende när jag ändå kunde. 
 
Sen igår var jag som sagt till Josefin. På kvällarna har jag sett Svensson Svensson  (nostalgi) med Niclas. Men idag har jag åkt tillbaka hem till mig eftersom imorgon är det skolgrejs igen. Middag blev det inte förrens nu för att jag var tvungen att handla. Kylen och frysen ekade tom. Då är man tillbaka till vardagen snart igen då!
 
// Elaine

3/1-18 Fika & Måleri hos Josefin

 
Idag har jag passat på att hälsa på Josefin. Hon fyllde dessutom år igår. Så hon fick en liten glittrande vinterkaktus ut av mig och jag fick smaka på crème brûlé för första gången. Sen blev det också lite måleriverkstad.  
 
// Elaine

Januari - April 2017

Här är första delen i min årliga årsresumé. Vi börjar med de fyra första månaderna:
 
Januari
 
 
Januari - Jag började 2017 (efter en glammig nyårsfest på nation) att fira Josefines födelsedag.Sen åkte jag tillbaka till skolan och fortsatte pluggade det sista innan mekaniktentan. Jag var så stressad över den så när jag klarade den efter en lång kurs blev jag så glad. Sen var jag och bowlade med Frida, såg La La Land på bio med Niclas och köpte välbehövliga nya vinterskor.
 
Februari
 
 Februari: Läste kurs i Skissteknik och CAD-modellering. Men det bästa på hela månaden var möbelmässan. När jag var ledig hälsade jag på mormor och farmor. På kvällarna försökte jag gymma med Madde och Camilla. Sen fick jag besök i min lägenhet utav Niclas föräldrar. Sen följde jag ju mello hela månaden.
 
Mars
 
 
Mars: I skolan filade jag på en 3D-printad kapsylöppnare designad av mig. Jag kom igång med träningen med Madde på kvällarna. Därför var jag på mitt första spinningpass någonsin. Det var så jobbigt. Sen kom Robin upp och hälsade på en kväll (det blev Max till middag). Det blev en del fika på stan med kompisar, mer fika när mormor fyllde 90 år (!) och sen kom mamma och Carina och bjöd mig på en superfin brunch.
 
April
 
April: Jag var äntligen och gjöt fotinlägg, jobbade på en brödrostprojekt i skolan och byggde hinderbanor för ett ägg under en workshop med några norrmän. Sen kom årets lamm. Lilla Charlie och Carina var extra gosiga. Även Madde och hennes son och sambo kom och hälsade på dem. Jag fick även se ett lamm födas. Efter det firades påsk och även årets första fika utomhus hos Josefin. Tillsist var det i april som jag slingade håret - det sitter fortfarande i än.
 
Fortsättning kommer,
 
// Elaine

Nyårsoutfiten 17/18

 
Klänning - Rut & Circle /Örhängen & Kjol - Gina Tricot /  Halsband - Primark / Armband - Glitter / Boots - Din sko / Strumpbyxor - H&M
 
Här är min nyårsoutfit.
 
// Elaine

Mellandagsshopping: Häftigaste jackorna

 
Jag hittade så mycket häftiga jackor på stan i helgen. Den första gula blev jag så kär i att jag sprang på två ytterligare Zara för att hitta en större storlek
Men jag fick med gråten i halsen ge upp när jag insåg att den inte skulle bli min.
 
Den svarta var bara den som passade - från Monki. Den guldiga med svart krage är från H&M, den gröna från Lindex och de sista två (blå sammet och guldig) från Mango. Jag såg även en grön sammetsjacka på Zara. Så tråkigt att de gör så små storlekar...
 
 
// Elaine 

Ett nyårslöfte 2018 - Ta hand om mig själv

 
 • Bli snällare mot mig själv - meditera?
 • Göra ett nytt försök med träningen.
 • Tona håret mörkare.
 • Läsa, fjärde terminen, sluta tvåan.
 • Börja femte terminen och trea. 
 • Läsa företagskurs? eller extra kurs...
Jag höll på att skiva några nyårslöften, men så kom jag på att detta är vad jag inte borde göra. Att alltså inte sätta presentationskrav på mig själv. Jag vill inte självdiagnotisera mig själv men jag har länge skojat om att jag lider av presentationsångest men nu inser jag att det antagligen är så. Jag ser allt i svart och vitt (kan inte prestera "lagom") och undrat vad det är för fel på mig hela hösten. Men et är antagligen därför som jag har känt mig nedstämd, deprimerad och utmattad hela hösten och året. Men det här är något som har pågått i flera år. När jag ar läst på om det är det oftast för sent när man inser det och verkligen känner symtomen. Där är jag nu och det påverkar mitt liv, delvis för jag har presentationsångest över livet i sig. Men också för att det påverkar alla mina relationer och min hälsa. Att säga att jag ska börja träna är en enorm "ångest" i sig, men jag vet att jag skulle behöva bli bättre på det. Därför handlar mitt nyårslöfte generellt om att börja ta tag i det här och jobba på mig själv. 
 
Det finns mycket historia som jag tror har gjort att jag mår så här (observera: detta är mina egna reflektioner, jag är inte tillräcklig påläst inom psykologi). Men jag är fast och kan inte gå vidare. Jag kan ha hamnat här för att jag känner mig  fortfarande sårad för saker som inträffade mellan mig och mina gamla kompisar för 1 - 10 år sedan . Jag har ständigt känt mig sårad/missförstådd/oförstådd och denna känsla påverka mig i dag.  Jag har väldigt svårt att lita på folk pågrund av det. Men jag måste gå vidare med mitt liv och acceptera att alla inte tycker om och att jag inte kan göra allt rätt och perfekt. Det är enda sättet som jag kan börja må bättre på.
 
 Jag är verligen Sadness -"Whats the point", i "Insidan ut" (Bilden). Det kan jag t.o.m skoja om.
 
// Elaine
 

Nyår 17/18 - Gott nytt år!

 
 
Gott nytt år! 
 
Igår var jag och hälsade på mormor med mamma på eftermiddagen innan det blev nyårsfirande. Jag och Niclas firade med hans kompisar. De hade gjort så mycket god mat (vi bidrog med snacks och blommor),som gjorde alla helt utslagna. Det var tur att vi inte somnade innan tolvslaget. Men efter det blev det sällskapsspel och efterrätt. 
 
Nu börjar plugget inför hemtentan - efter att jag har vilat in året såklart.
 
// Elaine

RSS 2.0