Hejdå 2015 - Hej 2016 & Det bästa med 2015

Mina favoritbilder från detta år.
 
Ja då är det snart ett nytt år igen då. Det var fasligt var tiden skulle gå fort, det var ju nyss nyårsafton  2014/2015...
 
Hur som helst så ser jag faktiskt fram emot det nya året. Speciellt våren och sista terminen på folkis. Jag hoppas inte att den går för fort. I och med det ser jag fram emot resan till Berlin med klassen. Sen hoppas jag att jag kommer vidare i mina studier och kommer igång med träningen igen som tyvärr har halkat efter lite den här hösten.
 
Annars visade sig 2015 bli bättre än jag tänkt mig. Jag aldrig trott att jag skulle gå på en traditionell konstskola men jag är så glad att jag har gjort det och därmed tagit mitt första steg, på egna ben, hemmifrån. Sen trots att jag inte har något körkort än så tycker jag att jag kom igång bra ändå men de förutsättningar som jag haft.
 
Höjdpunkten i skolan som jag kommer minnas med 2015 var helt klart de första veckorna och Slottsfesten i början av oktober och resan till London (plus att jag fick fira min födelsedag där) var det bästa på hela sommaren och året. Jag blev verkligen positivt överraskad av London och vill helt klart åka dit igen!
 
Det enda tråkiga med 2015 var att Morfar dog. Det var en jobbig månad i April när allt gick så fort och hela våren var faktiskt ganska tung Men så var också hösten då jag började tänkta ännu mer på det här med livet. Ja, jag har helt enkelt tänkt för mycket det här året och det har dragit ner mig. Det som var mysigt med våren var helt klart alla små nyfödda lamm som jag fick gosa med och jag ser fram emot när de nya kommer i vår.
 
 
// Elaine

December 2015

 
Jaha, då var redan den sista månaden för detta år slut...
 Hur som helst, denna månad har jag:
 • Gjort klart för utställning i skolan.
 • Screentryckt själv på fritiden, i skolan.
 • Haft grafik.
 • Haft fredagsmys med Alexandra och Ann.Kristin för att visa Ann Krisitin (Från Tyskland)vad fredagsmys är och sett på Mysteriet på Greveholm.
 • Varit på julmys på slottet.
 • Tittat på King of queens med Niclas.
 • Haft sista krokin med Stina Wollter.
 • Firat Lucia på slottet och med julkonsert, utställning och julbord.
 • Jobbat helg.
 • Gjort en Stop Motion film och haft filmvisning i aulan.
 • Firat Alexandras födelsedad med att  bada bastu.
 • Haft julavslutning på skolan.
 • Varit bjuden på middag hos Niclas familj.
 • Firat julafton hemma med släkten och juldagen hos Niclas.
 • Jobbat hela julen.
// Elaine

Fantomen på Operan

 
 
Igår såg Niclas och jag på "Fantomen på Operan". Eller vi såg redan lite för typ två veckor sedan men såg klart den nu. Det är den enda musikal som jag har velat sätt och jag hade känt på mig rätt. Den var mäktig! Jag gillade faktiskt den meta musiken också, som nu sitter på hjärnan. Jag ger den 5 av 5 Elaine. Det är ovanligt för att vara en musikal enligt mig.
 
// Elaine

30/12-15 Mellandagsrea & Fika

Fika och Josefin i sin supersnygga frilla!
 
Idag var jag på mellandagsrean. Först själv från 10 -13.30 och sen hängde jag på Josefin och Ian. Så det blev en hel del affärer och vid 3 var vi hungriga så vi satt oss ner på Barista och fikade lite.
 
Vid 5 ( efter 7 timmars shopping för min del) åkte vi hem och sen åkte jag hem till Niclas. Sen dess har vi ätit middag framför tv:n och slappat i soffan. Jag är ganska trött efter dagen. 
 
// Elaine

Screentrycks kollektion

 
Här har vi en del av min kollektion från screentrycket. Jag valde att hålla mig till neutrala bakgrundsfärger och metallic. Det var så kul att jag blev sugen på att börja trycka massa och sälja i en liten webbshop. Någon gång i framtiden kanske?
 
// Elaine
 

Min favoritmusik 2015

 
 
 
 
 
Här är mina 10 favoritlåtar från det här året. De är alltså de låtar som jag har spelat om och om igen tills jag nästan tröttnat på dem ( OBS! Bara NÄSTAN). Med andra ord har Chawki och Amine stått för de absoluta absoluta favoriterna som kommer vara favoriter länge till. 
 
 
// Elaine

29/12-15 Oplanerat jobb

 
 
Idag hade jag sett fram emot att vara ledig efter att ha jobbat hela julen (utom juldagen) och tre kvällar i rad, men det kunde jag ju glömma... Frida var sjuk och jag vaknade ändå av mig själv vid 7 så det var lika bra att gå och jobba till 17.30. Jag fick i alla fall en ledig kväll.
 
// Elaine

Maj - Augusti 2015

 
 
I Maj jobbade  jag som hela året helg, fräschade upp franska med Markus, träffade Josefin flera gånger, hälsade mycket på lammen, såg på Eurovision med gänget och var på öppet hus på min nuvrande skola. Då var jag fortfrarande lite skeptiskt till att gå där men jag slängde ändå ihop arbetsprover och kom förvånande nog in, Jag la ju egentligen all tid på arbetsproverna till Beckamans. Jag hoppade in i det sista som en tok. Sen åkte jag till Stockholm och lämnade in dem.
 
 
I början av Juni var det kalas tre dagar i rad. Först lillebrors student och Niclas födelsedag. Jag och Niclas såg favoritfilmen för i år; Spy, på bio. Sen jobbade jag bl.a midsommar, badade i Niclas nya batunna, firade farmors födelsedag, hade den första sommardagen med picknick på klipporna och övningskörde tillsist en hel del för att vara mig. Sen blev det ju midsommarockså. En ganska kall sådan.
 
 
 
I Juli jobbade jag större delen av månaden och simmade med mamma de mornar som jag kunde. Sen var jag till havet och åt glass med mamma och pappa en ledig dag. I början på månaden var det några stekheta dagar i batunnan och kvällsbada amanda för att svalka sig. Sen firades mammas födelsedag hos mormor.Jag fikade/shoppade med båda Amanda och sen Josefina och Sevana. Jag var också på maskeradfest hos Niclas kompis, utklädd till Kleopatra. Sen en kväll var jag ut och såg Åsa och Micke väga och mäta fåren. På bilden över ser ni hur kul det såg ut. Annars var som vi alla kanske minns vädret väldigt dåligt denna sommar.
 
 
I Augusti fick jag ledigt efter en sommar med mycket jobb och åkte till london första dagen på "semestern". Så jag firade min 21-årsdag i London med Niclas och hans vänner. Sen när jag kom hem blev det några jobbdagar men också några lediga sommardagar (som man nästan hade gett upp hoppet på då). Jag fixade också ett sent kalas för släkten, åt kräftor och gjorde en roadtrip till vår sommarstuga med Niclas
 
Dock fick jag ett besked om att jag hade kommit in på Beckmans kvällskurs medans jag var i London. Så jag var tvungen att välja mellan min drömskola eller min nuvarande skola. Jag vet inte hur jag lyckades tacka nej till min drömskola och är livrädd för att inte komma in igen men jag är ändå nöjd med mitt beslut. Så jag flyttade som jag hade tänkt, började bo på internat och hade några roliga och mysiga sensommardagar och kvällar där i slutet på Augusti. Före jag flyttade hade vi också avskedsmiddag med gänget. Markus skulle ju också fara iväg till Frankrike.
 
Fortsättning följer...
 
// Elaine
 

Champagne sparkle

 
Denna lila söta handsprit med eiffeltornet hade mamma hittat på och tyckte att jag skulle ha. Jag kan ju inte protestera. Jag menar, det kan väl inte bli mer mig? Glitter, eiffeltornet, härlig doft och handsprit - det är ju jag. 
 
Den matchar en annan liten handsprit som jag köpt tidigare. De är ju nästan för fina för att användas...
 
// Elaine

28/12-15 Vinterpromenad & Jobb

 
Så! Då har jag jobbat tre kvällar i rad. Igår blev det ett 11-21-pass som i lördags och idag 15-21. Jag sov ut imorse, åt frukost i lugn och ro och sen tog Niclas och jag en promenad i den soliga kylan. Det kom ju lite snö igårkväll. Mysigt, låt det lilla ligga kvar!
 
// Elaine 

Outfit 25/12-15 - Juldagen

 
Blus - Gina Tricot / Byxor - Truly Mine / Örhängen - Lindex / Väska - Forever21 / Boots - Ellos
 
Min andra och sista juloutfit för i år har vi här. Det är ju lika bra att passa på att använda de röda sakerna under julen. Det senaste tillskottet i garderoben, byxorna, invigdes också tillsammans med min väska från Forever21 i London. Jag tror inte heller att jag har använt örhängena förrut? De fyndade jag på Lindex tidigare i år.
 
// Elaine
 

Fårkuddar

 
Dessa fårkuddar fick Åsa och Micke (Niclas föräldrar) i julklapp utav mig och Niclas. De bedriver ju fårskötsel sedan lite mer än ett år tillbaka så vi tyckte att dessa passade dem. Det tyckte också Mellvin som invigde dem direkt med att lägga sig och vila vid dem direkt och sen skulle han sova på den... 
 
// Elaine
 

Årsresumé: Januari - April 2015

 
 
 I Januari firade jag trettondagsafton med middag medm mamma och pappas bekanta, Sen jobbade jag, var på knutmasso, lunchade med Ellen från franskab och söndagsfikade med Josefin. Jag minns att jag hade lite "ångest" över det nya året också på nyårsdagen. Före det firade jag in det nya året med gänget.
 
 
I Februari jobbade jag ganska mycket men jag försökte ta tag i körkortet ändå och började plugga körkortsteori, hälsade på mormor och morfar i samma veva. Sen fick jag till en fika med Sevana och tecknade ett självporträtt som senare blev ett arbpetsprov. Förrutom det var det ju också alla hjärtans dag, mello, fårfotografering och hundpromenader i ett snö landskap med Niclas.
 
 
I Mars kom lammen. 9 st, en efter en och jag spenderade nästan mer tid med dem än med Niclas och hundarna (haha). Sen var jag och firade min morbror, lunchade en dag med Amanda och sen med Ellinor, besökte djursjukhuset och firade mormors födelsedag hos oss. Jag började gå regelbundet på teorilektioner på körskolan, jobbade, tränade friskis och zumbade med Amanda.
 
 
I April var det inte lika kul. Hela påsken låg morfar på sjukhuset. Det var väldigt jobbigt att se honom bli sämre och sämre för varje gång... Sen lämnade han det här jordlivet och begravdes i slutet av månade. Så det var en tung månad, allt gick väldigt fort. Men ändå försökte jag leva som vanligt och var med med franskatejerna på en fransk biofilm, såg ett spex, fortsatte gå på teorilektionerna på körskolan och jobbade hela påsken. Sen började vårtecken visa sig och det blev sista april som firades med majbrasa.
 
Fortsättning följer...
 
// Elaine

Adam nu och då

 
VS
 
 
Här kan man verkligen se hur mycket Adam har vuxit på mindre än ett år. I Mars var han en liten plutt som jag gosade med och nu har han större ansikte än mig! 
 
Min lilla Adam 💛
 
// Elaine

26/12-15 - Annadag jul

Julafton-morgons-selfie-innan jobbet. Röda läppar var väl sjäkvklart? 
 
Idag var julledigheten slut för min del. Jag jobbade 11-21. Dock blev det en lite orolig kväll för min del. Inget allvarligt men lite småjobbigt bara. 
 
// Elaine

Svarta byxor med det lila extra

Bubbelroom - Truly Mine - 199 kr (ord.399 kr)
 
Dessa byxor fyndade jag på Bubbelroom för några veckor sedan. De hade 50 % på allt från märket Truly Mine och Happy Holly i deras fjärde lycka i deras julkalender. Såklart var jag dum nog som kollade in plaggen och kände direkt att dessa byxor var gjorda för mig. Det blev också en liknande tröja men den visar jag i ett separat ínlägg.
 
// Elaine

Juldagen 2015

 
Igår var jag över till Niclas för att fira lite jul där också med han och hans föräldrar. Det blev då paketöppning, middag, promenad med hundarna och julklappasspel. Jag fick några fina julklappar som ni kan kanske kan hitta på bilden över och Niclas fick något som han har på sig. 
 
Sen när jag skulle åka sa Mellvin hejdå på avstånd. Det blev en fin julbuíld.
 
// Elaine
 

Outfit: Julafton 2015

 
Tunika - StreetOne / Örhängen - Topshop / Halsband - Gina Tricot / Skor - Deichmann
 
Här är min outfit från igår. Det är ju inte så ofta jag klär mig i rött men på julafton kan det minsann hända. Denna tunika är från mamma och jag kände inte för för mycket glitter sp istället blev det ett par bohochica örhängen från Topshop i London. Varför inte liksom?
 
// Elaine
 
 
 
 

Måla fåglar

 
När jag var på panduro/färghandeln sist impulsköpte jag det här fina pappret. Det var fåglarna som lockade mig. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra med det än. Jag tror att det kostade 10 kr...
 
// Elaine
 
 
 

Julafton 2015

 
Ja då var julafton snart över för i år. Jag har faktiskt hunnit med både jobb och julfirande. Jag slutade vid 13 men kunde som räknat inte gå hem förrens 20 min försent. Men det satt bra med lite pengar och att man ändå hann hem och äta med släkten, se Kalle Anka och fika.
 
// Elaine

Julnaglar

 
Jaha då var det julafton igen då och dagen till ära har jag röda naglar. Jag har nästan aldrig röda naglar men ska jag ha det passar det allra bäst nu,
 
// Elaine
 
 
 
 

23/12-15 Dan före doppardan

 
 
Idag har jag varit över till Niclas och gått ut med hundarna, fikat och kokat chokladfudge. Det är det närmsta jag kommer julbak. Haha. Sen nu på kvällen har vi som vanligt tjuvstartat på julmaten med jansson, skinkmacka och ägghalvor till middag. Så det blev en liten minijulafton med lite lottskrapning (jag var så nära att vinna en miljon...haha) och nu blir det uppersittarkväll. Fast jag kommer inte kunna vara uppe hela kvällen.
 
Sen fick jag en julhälsning från Frankrike. Eller både Niclas och jag närmare bestämt. Det stod såklart på franska och att Frankrike saknar mig. Jag hälsar tillbaka att jag saknar Frankrike otroligt mycket också och tackar fina Markus som skickade denna fina julhälsning.
 
// Elaine

Grafik: Älva

 
 
Torrnål på koppar. Gjord förra veckan,
 
Det har inte det lättaste att få det bra med färgen på koppar så tillslut gav jag upp och det fick bli som det blev. Här har vi redultatet utav det. Det finns värre saker här i världen än att älta det.
 
 
// Elaine
 

Francine Christophe

 
 
Denna kvinna överlevde koncentrationslägret och berättar en fin historia i det hemska...
 
// Elaine

Outfit 19/12-15

 
Blus - Gina Tricot / Halsband & Örhängen - Glitter / Byxor - Vero Moda 
 
Här är min outfit från i lördags. 
 
// Elaine
 
 
 

22/12-15 Två dagar till julafton

En bild från förra veckan.
 
Igår tog jag en promenad med mammaoch på förmiddagen och städade sen rummet. Sen skulle Niclas skjutsa hans bror och hans flickvän till tågcentralen så jag höngde spontant på dem och sen gick vi i några affärer. Man blev ju helt snurrig av alla människor som julshoppade i sista sekund så vi åkte hem ganska fort.
 
Nu på förmiddagen har jag återigen tagit en promenad med mamma denna morgon. Solen sken som på bilden över men jag saknar snön.
 
// ElaIne

Screentryck: Kuddfodral & Linne

 
Här har vi lite nytt från screentrycket som jag har gjort själv efter skolan förra veckan och några veckor före det. Det blev ett linne och fyra kuddfodral. 
 
// Elaine
 

Skimmrande nymålat

 
Denna färg är inte bara min favorit utan den passar ockå väldigt bra till jul och nyår.
 
// Elaine
 
 

20/12-15 - Fjärde advent

 
Idag har jag haft en ledig söndag (det känns lite ovanligt) med lite småpyssel. Jag försökte hjälpa mamma att tvätta, började julstäda lite, tog en promenad med pappa, slog in en julklapp, handlade och adventsfikade. Bilderna är dock från gårdagens fika men det såg ut ungefär så här idag också. Den där "rockyroadkakan" är för god. men också otroligt söt så man behöver inte en stor bit av den.
 
// Elaine
 

Jullista 2015

 
 
 
Ja nu är det ju bara 5 dagar kvar till jul. Trots det har jag ingen julkänsla men jag gjorde denna lista i alla fall: 
 
1. Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor men är inte såmförtjust i det heller.
2. Skumtomtar eller knäck? Kan nog inte välja...
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad.
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka.
6. Lax eller sill? Jag gillar inte alls sill men ÄLSKAR lax.
7. Sylta eller pastej? Jag vet inte ens vad sylta är så jag får väl välja pastej...
8. Paradis eller Aladdin? Paradis.
9.Revbensspjäll eller Janssons? Janssons. Jag älskar mammas Jansson!
10. Glögg eller julmust? Julmust. Dricker typ glögg en gång varje jul.
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Röbetsallad.
12. Ris a la Malta eller gröt?Inget...
13. Hemma eller borta? Hemma.
14. Utomlands eller Sverige? Är det snö så väljer jag helt klart Sverige. Annars skulle jag dock välja Paris eller London. Gärna med snö där också. Men en jul på en sandstrand lockar mig inte i alla fall.
15. Ge eller få? Ge.
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Mysterier på Greveholm.
17. Chokladkalender eller paketkalender? Choklad.
18. Plastgran eller äkta? Plastgran. Den barrar inte och kan användas i flera år. Det känns fel att hugga ner en gran och ta in den...
20. När vill du att första snön ska falla? Första december eller gärna i mitten på november.
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja för många...
22.När är det dags att pynta? Några dagar före julafton, max en vecka före annars tröttnar jag på julen innan den julafton är här.
23. Kan du komma på något negativt med julen? Ja de kan skapa för höga förväntningar och en enorm stress.
24. Favorit julfilm? Grinchen.
25. Favorit julkalender? Pelle Svanslös och Diselråttor och sjömansmöss.
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Mättad.
27. När öppnar du dina julklappar? Vid 7-tiden på julafton men nu när jag bara har Niclas julklapp att öppna blir det på juldagen.
28. Favorit juldoft? Jag har ingen.
29. Vad framkallar mest julstämning? Snö och Julmusik.
30. Vad är viktigast med julen? Att få ha en ledig stund och fira med familjen.
 
// Elaine

19/12-15 Tacos hos Niclas

 
Igår var jag och tränade på förmiddagen. Som det behövdes. Dock var jag starkare än jag trodde...Efter blev det lunch och fika hemma på eftermiddagen. Sen var jag bjuden på middag hos Niclas med Hans bror Matte och hans tjej Ellinor. Det blev tacos.
 
// Elaine
 

Älvstudie

 
Bilder från skissandet och ristandet i onsdags och torsdags.
 
// Elaine
 

En termin och halva tiden har gått...


Bild från halloween.
 
Sen har jag mognat och lärt mig så mycket den här hösten. Jag har t.ex lärt mig att skulptera ett porträtt, måla med olja, teckna kroki, screentrycka med fotoemulossion och grafik bl.a. Men mest har jag nog mognat som person. Jag har börjat stått på helt egna ben. Ja jag har skaffat mig en liten familj här och jag förstår mer och mer vilka och vilket som är viktigt här i livet för mig.
 
Sen så vill jag higlighta några saker och det är:
 • Stina Wollters krokilektioner. Jag kommer aldrig glömma dem. Så livfulla och inspirerande precis som Stina själv. Jag är otroligt glad över att jag har fått undervisning och kritik.
 • Tomo Haapala-dagarna som var magiska i början på terminen när vi gjorde happenings ute i sensommarmörkret.
 • Promenaderna i början av hösten för att leta efter får ute i skogen med mina nyfunna vänner.
 • Slottsfesten som var en fin kväll att minnas.
 • Lucia, julbordet och konstutsällningen nu på terminsslutet.
Efter nyår hoppas jag på en lika fin vår!
 
// Elaine
 
 

18/12-15 - Jullov!

 
Idag har vi haft julavslutning. Men först blev det en julig frukost (jag åt dock inte upp gröten). Sen var det 3 små uppträdanden/ föreställningar och sen lunch. Den sista lunchen med alla. Lite sorgligt.
 
Sen såg vi klart på de sista avsnitten av Greveholm och efter det har jag packat. Nu ska jag vänta ut tiden och äta middag tills jag får skjuts hem.
 
Men ja, nu har man alltså jullov som förr i tiden.
 
// Elaine

Zipper headset

 
TIGER - 40 kr
 
Detta otroligt cooliga och drömiga headset sprang jag på av en slump på TGR. Jag som lägligt nog hade tänkt införskaffat ett nytt. Jag tycker att det är bra praktiskt att man kan dra ihop det och bra snyggt också. Det fanns även i silver och svart. Det är nästan så att jag vill gå tillbaka och köpa ett silvrigt också. Dock ska jag vänta och se hur nöjd jag är i och med att priset nästan var för bra för att vara sant (ynka 40 kr!). Jag menar om det inte skulle vara något hållbart. Ljudkvalitén tycker jag inte att det var något fel på. Den funkar för mig i alla fall.
 
Så vill du ha ett julklappstips till vem som helst är dessa ett riktigt bra tips!
 
// Elaine

Sparkle Decore Dress

 
699 kr - Nelly Eve
 
Denna lyxiga långklänning från Nelly Eve tycker jag lever upp till en nyårskväll mycket bra. Nästan för mycket. Det är nästan så att den skulle passa bättre för nobelfesten eller någon anna gala.
 
// Elaine
 

17/12-15 En vecka till julafton

 
Idag har varit en riktigt trist dag. Inspirationen var som bortblåst igen, regnet öste ner så det var otroligt halt ute, grått, ingen lärare och lite elever. Så ja där fanns ju ingen julkänsla. Dessutom ringde jobbet och behövde folk. När jag behöver gå på lov nu och tro det eller ej komma bort från det här stället och konstlokalerna (jag kommer väl antagligen ta tillbaka det där när jag slutar om ett halvår. Haha). Dock skulle jag inte vilja behöva jobba hela lovet... 
 
Ja jag är inte den gladaste människan just nu. Lite snö skulle nog hjälpa men jag har förstått att det inte kommer bli någon vit jul.  Hur som helst har jag i alla fall tagit tillfället i akt och tryckt det sista kuddfodralet i screentrycket medans jag hade chansen. Sen efter middagen har vi sett på Mysteriet på Greveholm igen. 
 
// Elaine
 

Sova som en prinsessa

 
695 kr - Bluebox.se
 
När jag var liten hade jag gärna velat haft ett sånt här påslakan. Dessa två är mina favoriter (även om jag aldrig varit någon ballerina). Men det fanns fler att välja mellan. T.ex . Astronaut, brandman och häst. Så här är ett julklappstips till någon liten tjej.
 
// Elaine

Rebecca Stella

 
Rebeccastella.com - 499 kr
 
 Den här glittriga ombre klänningen från Rebecca Stella skulle passa ypperligt på nyår.
 
// Elaine
 

16/12-15 - Bastufirande för Alexandra

 
Idag har jag åter igen haft grafik. Tillskillnad från igår fick jag något gjort i alla fall. Sen efter middagen firade jag och Alexandra hennes 22:a födelsedag med att bada bastu. Så nu är jag mör,avslappnad och trött. Men ren och len i håret tack vare en dos inpackning i håret.
 
// Elaine

Star Wars ryggsäck

 H&M - 129 kr
 
Eftersom det är biopremiär på nya Star Wars idag tycker jag att det är passande att jag tipsar om denna coola ryggsäck för barn från Star Wars. Så cool! 
 
// Elaine

Handmade kolibri

 
Denna lite grafiska kolibri gjorde jag till Stop Motion-projektet men det blev tyvärr inget mer med det. Men jag kanske hänger upp den i taket.
 
// Elaine
 

15/12-15 Födelsedagsfika

 
Idag har jag inte gjort något alls på grafiken. Om jag ska vara ärlig så känns det som att jag gått på lov förra veckan och sen är jag otroligt less på grafik denna tredje vecka i rad.. Jag behöver lov med andra ord. Så idag skissade jag bara hela dagen och kände mig dålig som inte gjorde något.
 
Sen på kvällen hade vi födelsedagsfika för Alexandra som fyller år imorgon. Ann-Kristin hade köpt kladdkaka och glögg. Så det blev Greveholm till det.
 
// Elaine

Stop Motion

 
Denna film var mitt bidrag till vår filmvisning igår. Jag gjorde den i sista minuten på 45 minuter + 1 h redigeringstid i photoshop förr förra veckan. Så ni förstår säkert att jag inte är supernöjd då hälften av bilderna försvann men jag gjorde helt klart det bästa av situationen. Jag blev väldigt glad när jag fick en del skratt under visningen igår. Dock var jag anonym då men nu går jag ut med dessa uppgifter. Haha
 
// Elaine

Loka Passionsfrukt

 
 
Jag skrev förrut att jag inte drack Loka förrutom den med Hallonlakrits...Men nu kan jag meddela att jag har börjat göra det. Dock låter jag helst kolsyran försvinna. Favoritsamaken (förrutom hallonlakrits) är smultron/lime men jag blir sugen på att testa denna. Jag har alltid älskat passionsfruktsmak!
 
Jag har dessutom druckit ännu mer vatten på sistionde än jag annars gjort. Jag dricker ca 2/3 glas varje vardag. Bra Elaine!

14/12-15 Filmvisning, framtiden & Screen

 Vädret idag har varit vintrigt. Trots lite brist på snö. Det var kyligt och soligt.
 
Imorse åt jag frukost med Niclas och sen skiljdes vi åt. Jag gick till skolan och plockade ner från utställningen i fredags. Sen hade vi filmvisning inför hela skolan med animationerna som vi i konstklassen gjort. Efter det pratade jag lite med mina lärare Tommy och Christina om vidarutbildningar och framtiden. Sen efter det screentryckte jag. Alexandra var snäll och kom dit för att vara min assistent. Haha. Jag älskar att gå på en skola med likasinnade  människor!
 
Förresten, idag är det farfars födelsedag och i fredags var det morfars. Jag saknar dem.
 
// Elaine

Grafik:Blomma

 
 Grafik från förra veckan. 
 
// Elaine

Hookedonyou.se

 
149 kr - Hookedonyou
 
Youtubern Therese Lindgren har ju öppnat sin egna webbahopp. Jag var riktigt spänd inför detta men tyvärr var det enda jag föll för dessa tavlor i silver och guld. Jag skulle kunna ha dem hos mig.
 
// Elaine

13/12-15 Tredje advet, lucia & snö

 
 
Idag och igår har jag jobbat. Igår till 21 och idag till 18. Idag var det dessutom julmarknad och lucia så det var full fart. Sen jobbade Frida båda dagarna så det var kul att få träffa henne igen. Sen snöade det lite äntligen!
 
Sen nu på kvällen har jag och Niclas varit hem och ätit middag och sen åkt ut till mig igen. Resten av kvällen blir det King of Queens.
 
// Elaine

Roliga väskor

 
Bags
 
 

Betsey Johnson white wristlet purse, 575 SEK / Kate Spade square purse, 3 355 SEK / Kate Spade metallic crossbody, 3 355 SEK / R2 knapsack bag, 235 SEK / Betsey Johnson pink sequin purse, 575 SEK

Buffalosneakers

Buffalor-shop-de - ca 800 kr/ 400 kr /800 kr
 
Buffalo har riktigt snygga sneakers alltså. Sådan som faller mig i smaken och syns. Dessa är mina favoriter.
 
// Elaine

Bildbom: Konstutställning

 
Här är lite bilder från vår utställning igår. Vi ställde ut allt. Det vill säga skulpturer, målningar, teckningar, krokier, screentryck och grafik.
 
// Elaine
 

11/12-15 Lucia & Julbord

 
Igår var det fullt ös hela dagen. Det började med frukost och luciafiranse i slottet. Jag försökte passa på att njuta av det för det kommer antagligen inte hända så många fler gånger... Efter det promenerade vi en timme längs åkrarna (vad jag hade klätt på mig för mycket, var helt slut när jag kom fram) till en medeltida kyrka där det blev julkonsert och rektorn höll tal. Sen var det dags för julbord. Jag har inte ätit julbord på väldigt länge men janssonsfrestelsen var över förväntan.
 
Sen tillsist var det dags för konstutställning i vårat konsthus. Så vi visade upp allt som vi har gjort den här terminen. En bildbomb från det kommer.
 
// Elaine

Grafik: Domherre

 
Den här Domherren ristade jag i koppar förra veckan på grafiken.
 
// Elaine
 
 

Lagom lugn musik


10/12-15 Nobeldagen

Igårkväll.
 
Igår och idag på förmiddagen hade jag grafik. Sen efter lunch hade vi "hängning". Det kanske låter brutalare än det är. Haha. Vi har nämligen konstutställning imorgon så hela klassen ordnade inför det och sen var det några teaterföreställningar på skolan att se också.
 
Nu sitter jag och tittar på Nobelmiddagen bara för att det är nobeldagen.
 
// Elaine
 
 

Sophia Webster

 
 
 
Sophia Webster - 395 Pund
 
 
Vad jag tycker om dessa! Det är tur att de kostar några svenska tusenlappar så att de är för dyra för mig... Haha 
 
// Elaine

Make way

 
Idag är det 50% på märket Make Way på Bubbelroom. Det är ett märke som har det lilla extra enligt mig.
 
Jag älskar de två färgglada långklänningarna över och en bohemiska blusen. 
 
// Elaine

Önskelista 2015

Spegel - Varuhuset.se / Dataväska - Krusel / Resväska - Epictravelgear.com / Hemliga trädgården - Akademibokhandeln / Örhängen - Lily&Rose / Parfym Daisy - Marc Jacobs
 
Jag har ju slutat med att köpa och få julklappar (nästan). Därför skriver jag inte önskelistor längre. Men jag kunde inte låta bli i år ändå. Jag kom på att jag behöver en ny (snygg och orginell) resväska och dataväska. Sen skulle jag någon gång vilja äga ett kit med promarkers. Ett underbart parfymkit, glittriga örhängen från Lily and Rose och en vacker spegel på fot kanske inte är det allra nödvändigaste men jag är lite förälskad i detta och det gåt alltid hem hos mig.
 
Hur som helst kanske jag ger något av detta till mig själv i julklapp. Det finns en stor risk att det blir en dataväska och dator.
 
// Elaine
 
 

Långa nyårsblåsor

 
Club L - 699 kr / NLY Eve - 899 kr / Forever Unique - 3495 kr  NLY Eve - 799 kr /
 
Någon gång på nyår vill jag bära en sån här glittrande och härlig långklänning! Kanske om man firar nyår i New York eller hos kungen?
 
 
Eller vad sägs om den här drömmen från Nelly Eve som idag kostar 400 kr istället för 1000? JAG ÄLSKAR DEN!
 
// Elaine
 

8/12-15 Soluppgång, grafij & Uppläsning

 
Tre bilder från dagen.
 
Imorse fotograferade jag en vacker soluppgång innan frukosten. Sen hade jag grafik och ristade lite mer i koppar. Sen nu på kvällen har skrivarna haft uppläsning och nu är det Open mic. 
 
// Elaine

Lilla söta Cleo

 
Mitt första intryck av årets julkalender var ju inte den bästa. Men jag ska erkänna att den har vuxit i mina ögon sen dess. Dock håller jag ändå fast vid att jag tycker att den hade passat bättre om den inte varit en julkalender MEN vissa saker är faktiskt roliga och intressanta. Fast den absolut bästa är utan tvekan Cleo! Hon är så söt!
 
Tidningen Solo hade listat 17 bevis på att Cleo är julkalenderns stjärna. Jag håller med om allt!
 
 
Bästa citatet: "Man får inte sälja människor. Man får bara sälja grejer."
 
// Elaine
 
 

Lila hår

 
Jag är ju ganska så feg när det kommer till mitt hår... Jag vill inte klippa kort kort och jag har aldrig färgat det i någon galen färg. Det var någon gång när jag var yngre som jag vågade klippa lugg och sen har jag färgat det mörkare med lite rött i förrut. Men that´s it.
 
Men när jag ser det här lila håret vet jag precis att om jag någon gång skulle gå helt crazy och färga håret i en stark färg skulle det bli denna. Kanske inte så praktiskt men det är otroligt snyggt på bilderna enligt mig. Men då ska det var helt lila också. Haha.
 
// Elaine
 
 

7/12-15 "Modellen i skogen"

 
Idag har jag redigerat en film med stopmotion som jag snabbt slängde ihop i förra veckan. Jag är inte alls nöjd men med tanke på att jag gjorde den på 45 minuter är jag ändå nöjd och så glad att det där är över. 
 
Sen hade vi sista krokin med Stina. Det ser kanske ut som en oreda på bilderna men det är faktiskt en helt magisk skog. Dock gick det så där för mig men precis som alla andra Stinas övningar så är de klockrena.
 
// Elaine

Självporträtt i olja

 
Det är något som inte stämmer i detta självporträtt... Jag ser det, hur mycket jag än har kollat mig i spegeln och mätt. Men hur som helst, vi börjar om:
 
Här har vi i alla fall mitt självporträtt i olja. Med tanke på att det är första gången som jag målar med olja så är jag nöjd. Jag försöker i alla fall tillåta mig att vara det men nästa gång vet jag vad jag kan göra bättre.
 
// Elaine
 

Upptäckt Rachel Platten

 
 
Rachel Plattens nya låt (Stand by you) och dessa två gamlingar är de som jag lyssnar mest på just nu. Jag har nog inte riktigt förstått tidigare hur bra "Fight song" var tills nu. De får mig att ¨bli på bra humör, vilket behövs just nu. Peppande musik är bästa "pigga-upp-mig-en-grå-vinterdag-tipset"!
 
// Elaine

6/12-15 2:a Advent

 
 
Idag har varit en riktigt grå dag. Regn, blåst, mörker men varmare än på midsommar såg jag någonstans... Ja idag är jag less. Jag har ju inga julkänslor precis. Sen har jag tvättat, försökt fixa med en film men det gick inge bra så jag gav upp.
 
Nu har jag ätit middag med Ann-Kristin och ska se på Mysteriet på Greveholm med henne, Alexandra och Linda. Tvinga fram lite julkänsla med andra ord.
 
// Elaine

The king of queens

 
 
Niclas och min nya favoritserie är King of Queens. Jag kände att vi behövde något lättsamt att skratta tillsammans till och kom på denna serie av en slump. Så vi gav den en chans och gillar den mycket. Doug och Carrie är ett för roligt par. Niclas köpte till och med boxen så nu kan vi se alla säsonger. Utseendet på boxen var dessutom väldigt sött.
 
Så vill ni ha tips på en rolig TV-serie kan jag rekomendera denna! Sen är ju Vänner min/våran absoluta favorit som alltid kommer gå hem. Gillar man den så gillar man nog den här.
 
// Elaine

5/12-15 Jul på slottet

 
Igår var det jul på slottet. Det innebar fika och en liten marknad. Jag gick dit med både Niclas, min morbror och hans kompis. Han har velat komma och hälsa på så jag tyckte att detta var ett bra tillfälle. Jag åt som ni ser en god skinkmacka, det fick bli min lunch. Sen visade jag dem mina konstlokaler och lilla boende. Det blev alltså en liten rundtur med andra ord.
 
Sen när de hade åkt tittade jag och Niclas på TV, åt middag medans Ann-Kristin, Linda och Alexandra julbakade. Dessutom fick jag träffa Ann-Kristins kompis från Island som hade gått konst förra året. Vilket var kul! Jag umgås med mycket olika nationaliteter här med andra ord. Även Satomi i min klass är från Japan. Jag tycker det är både häftigt och lärorikt.
 
// Elaine

70 % på River Island

 
Idag har Nelly 70 % på bl.a dessa fynd från River Island. Som ni kan förstå är dessa mina favoriter men då jag varken behöver mer skor eller väskor tänkte jag tipsa er andra om det. Jag tycker nämligen att det här ett fint märke och 70 % på det är riktigt galet. Det betyder att allt detta kostar idag mellan 100-200 kr. Tyvärr tror jag att den ena väskan och klockan kan vara slut men jag ville ändå visa mina favoriter. Men det är nog  ganska bråttom i fall man vill ha något.
 
 
// Elaine
 

Klippoteket

 
Mitt braiga spraybalsam är snart slut och verkar inte gå att köpa mer så istället köpte jag detta lilla kit med också inpackning i söndags. Jag har haft något liknande förut och kan inte minnas att jag var missnöjd. Sen funderade jag lite på om det är "sämre" för att det var billigt men jag bestämde mig för att prova ändå. Jag behövde verkligen en ny inpackning nu.
 
Uppdate: Den luktar gott i alla fall!
 
// Elaine
 

Glammigt från Chiquelle

 

 
Chiquelle - 399 kr
 
Hur perfekta är inte dessa clutchar. Speciellt dessa tider.
 
// Elaine

4/12-15 Fredagsmys & Grafik

 
 
Idag har jag haft grafik igen. Dock har jag varit så otroligt trött. Antagligen berodde det på att man sitter mycket still, jag inte tycker att det är det roligaste här på skolan och vädret. Regnet har nämligen öst ner hela dagen och blåst en del. Fy så tråkigt! Var är snön?
 
Nu ikväll ser Alexandra, Ann-Kristin och jag på Idol. Jag har knappt sett det i år men jag vill ändå se finalen och sen tänkte vi visa Ann-Kristin vad svenskt fredagsmys är.
 
// Elaine

Peppercorn

 
 
Peppercorn - 99 kr (ord.149 kr)
 
 
 

Juligt från H&M

 
H&M - 49.50 kr  / 99 kr
 
Jag bara älskar de här hornen (även om de är från barnavdelningen). Jag skulle lätt ha på mig dem på julafton! Dock är de tyvärr slut. I alla fall på hemsidan. Men den söta T-shirten finns dock kvar . Den är väl lagom att piffa upp julen med?
 
// Elaine

3/12-15 Grafik & God mat

Bild från grafiken och en kramsugen katt som vi träffade på under lunchen.
 
Idag har jag haft grafik och börjat rista på koppar. Jag tycker dock att det är finare att innan man har tryckt det. Det är ju så fint - och dyrt med koppar...
 
Annars har det varit den bästa dagen vad gäller mat den här veckan. Första supergod lax till lunch sen hamburgare till middag. Nästan lite för mycket för en torsdag men det kompenserar för imorgon då den blir soppa eller nudlar till middag...
 
// Elaine

3e:dje luckan hos Nelly

 
 
Nelly har ju en adventeskalender och ny lucka varje dag. Idag var det 150 kr (istället för 500 kr) för massa klänningar. Jag föll pladask för dessa. Speciellt för den första. Det är min ultimata drömklänning för sommaren. Dock var jag osäker på om den skulle passa och bli för lång på mig så jag hann tack och lov inte beställa någon innan den var slutsåld i min storlek.
 
Men här har ni andra alltså stora hoppingtips! Det går ut 9 imorgon. 
 
// Elaine
 

Svart & Blankt - VILA

 
 VILA - 250 kr (ord.349 kr)
 
Jag köpte ett par nya "läderbyxor" i söndags eftersom de som jag köpte i September redan är riktigt utnötta. Jag gillar hur dessa är lite mer än bara svarta och därför blir lite roligare. Dock hittade jag inte de som jag köpte på Vero Moda men istället hittade jag ett par från VILA. 
 
// Elaine

2/12-15 Screentryck & Mysteriet på Greveholm

 
 
Idag skulle vi ha haft Grafik men då det var lärarbrist fick vi istället städa och göra klart för utställning i skulpturen. Efter lunch sen fick vi jobba med valfritt så då passade jag på att trycka några kuddfodral som jag har tänkt göra länge nu. Sen försökte jag göra en liten stopmotion film sen var det middag.
 
Efter att ha blivit mätta på Fajitas bestämde vi oss för att börja se på Mysteret på Greveholm. Årts julkalender var ju en sådan besvikelse. Jag vill ha riktig julkänsla och nostalgi.
 
// Elaine

Pudel med blommor

 
Den här teckningen ritade jag igår. Jag har länge velat rita en pudel nu så jag padsade på igår. Sen kände jag för att pynta den lite med blommor.
 
// Elaine

Sunny side of me

20 kr - Embrace
 
Jag köpte en ny bodyscrub i söndags. Min gamla från Sephora och Paris är snart slut...Den var väldigt bra. Den här köpte jag mest för att den luktade gott. Detta märke känns dock väldigt wannabe-Victoria Secret.
 
// Elaine

1:a December 2015

 
 Idag har jag haft " Egen ateljé" och målat klart mitt porträtt och sen tecknat (tills jag fick ont i huvudet). Sen såg vi julkalendern nu på kvällen men jag blev riktigt besviken. Den var ju verkligen som en dokumentär. Vi som skulle visa Ann-Kristin denna tradition...
 
Annars så känner jag mig ganske sänkt nu rent allmänt. Det är mycket i skolan nu innan jul och mörkret tar på krafterna. Sen är det ju det att datorn inte funkar som den ska.
 
// Elaine

Decembermorgon

 
Vilken fin första morgon i December! Sol, gin himmel och kallt. Det enda som fattas är lite snö. Dock var jag för trött för att orka upp till någon julkalender...
 
//Elaine

RSS 2.0