Sista November 2018

 
 
 
Veckan har varit tungt. Det är som att det riktiga höst/vintermörkret har kommit nu. Precis som förra veckan vet jag inte var dagarna tagit vägen. Jag pluggade förra helgen för att slippa det den här men planerna har blivit ändrade. Ändå har jag levt i ett kaos i min lägenhet för att jag haft informationsgrafik att göra och en analys att skriva. Kvällarna har jag därför ägnat åt plugg och därför känns det inte kul att kunna ta en riktig helg. 
 
Att jag inte ligger i fas beror på att jag var ut i solen lite i tisdagsförmiddag, att vi hade prat om exjobb idag och en (vad jag upplevde) onödig (och det är sällan jag tycker det)  dag i måndags. Exjobbspratet idag fick mig inte heller lugnare att bli lugnare än jag var in. Jag känner sådan prestationsångest och har insett att Industridesigner inte är ett yrke för mig. Men vem vet? Ironiskt att jag har kommit på det när det bara är ett halvår till examen. 
 
// Elaine
 

C&A

 
C&A är en nederländsk klädkedja som jag var tvungen att kolla in i Prag. Detta var det jag hittade där på rea såklart (förrutom västen). Jag har redan använt allt hela hösten, senaste var de gua tröjan som jag använde senast i veckan. Jag hittade blusen och den gula tröjan på en C&A i ett köpcenter i väst och denimblusen och västen i det centrala köpcentret som hette Paladium. De första var Josefin med i när killarna handlade mat och i Paladium gick jag själv medan de andra drack öl några stationer bort. 
 
Snyggaste påsarna fick man där också!
 
Nu är November slut och därmed shoppininläggen från Prag. Det är ett under att jag inte har publicerat dem tidigare. Var tog hösten vägen?!
 
// Elaine

November 2018

 
Ja sista dagen på den här månaden!
 
November har gått mycket fortare än den brukar vilket känns jätteskönt då det är den månad jag gillar minst (brukar bli väldigt deprimerad av mörkret). Jag har ändå varit ute lite halva månaden men andra halvan har jag hållt mig inne pluggandes eller städandes. Skönt att inte ha så mycket måsten. Men jag har fått ihop en liten lista i alla fall.
 
 I November har jag: 
  • Firat 8 år med Niclas på Pinchos. 
  • Sett årets bästa film - "A star is born".
  • Firat kursavslut av höstens tunga kurs med bio ( Johnny english) och Phil's burger.
  • Börjat en ny kurs. 
  • Tänkt på mormor, morfar, farfar och farbror lite extra. 
  • Gjort en shoppingutflykt med mamma och Carina.
  • Gjort en liten fältstudie på en reklambyrå.
  • Haft en väldigt lugn helg med Niclas.
  • Tagit soliiga helgpromenader.
// Elaine
 

Kamouflage & Sportigt från Prag

 
 
Kamouflage blus och Ryggsäck - Gate ca 200 kr / ca 30 kr (ord. 130 kr)
T-shirts - New Yorker ca 60 kr (ord. 130 kr)
Blå solglasögon - Gate ca 30 kr (ord. 60 kr)
Silvriga solglasögon - Souvernirutik 129 kr
 
Här är ett mer specifikt inlägg om endel av shoppingen i Prag. Dock mins jag inte priserna riktigt efter dessa 3 månader. Men de är ungefärliga.
 
// Elaine

Rosaglittrigt

 
H&M - 75 kr (ord.199 kr)
 
Den här tröjan köpte jag på rea i våras. Sen invigde jag sen i September men jag har inte visat produktbilder tidigare. Eller hur? Hur som helst älskar jag ju glitter och jag har verkligen börjat älska insektsdetaljer det här året.
 
// Elaine
 
 
 

Gummistövlar med kilklack

 
 
Tretorn 399 kr (ord. 799 kr)
 
De här stövlarna köpte jag på sommarjobbet i somras.  Jag tyckte att det var riktigt snyggt och unikt med gummistövlar med kilklack. Det funkar bra om man behöver vara lite stilig när det regnar. Dock har jag inte hunnit använda de än. Visst har det ändå regnat ganska lite den är hösten? 
 
// Elaine

Shopping i Prag

 
Det här köpte jag i Prag (plus en väska som jag har visat tidigare). Först hittade jag ingenting och sen vet jag inte riktigt vad som hände. Dessutom kommer allt bara från två butiker - C&A och Gate. Jag saknade dock Primark, New Look, Topshop coh Forever 21. Men det var väl tur kanske.Haha.
 
// Elaine
 

Outfit 24/11-18 Gult & Svart

 
 
Örhängen - Gina Tricot 
Tröja - C&A 
Byxor - Vero Moda 
Boots - Vagabond 
Glasögon - Marc Jacobs 
 
Här är både dagens och helgens outfit.
 
// Elaine

25/11-18 Plugg och solhelg

 
 
Den här helgen har jag verkligen försökt att plugga men jag vet inte var all tid tog vägen (precis som i veckan). Lite har jag självklart fott gjort men jag ligger verkligen efter i planeringen trots att jag suttit 4 timmar i eftermiddag/kväll och 2,5 timme igårkväll. Kanske beror det på att jag tagit promenader medan solen var framme? För vädret har verkligen varit fantastiskt. Sen kom jag iväg senare igår eftersom jag hade ont i huvudet hela förmiddagen.
 
Under promenaden till affären kom jag  också över ett par duschhandukar och fick i de i en väldans snygg påse som jag såklart var tvungen att dokumentera.
 
// Elaine

Black Friday shopping

 
 
Jeansleggins - Gina Tricot 99 kr/st (ord. 299 kr/st)
Choker - Gina Tricot 29 kr/st (ord. 99 kr)
 
Jag passade på att handla mina jeans från Gina Tricot nu på Black Friday. De kostar annars 299 kr men nu 99 kr - vilket är ett bättre pris när de ändå nöts ut fort. Annars älskar jag dem! 
 
Men jag ska erkänna att jag skäms över att falla för dessa lockpriser. Jag stödjer ju det när jag handlar och jag har verkligen grubblat på det över helgen. Denna konsumtionsvärd vi lever i är inte bra. Men jag är absolut inte den som ska säga något. Vi alla måste tänka igenom våra köp bara. 
 
Så jag är väldigt kluven till det här med Black Friday, dagens konsumtionssamhälle och vad jag själv sänder ut. 
 
// Elaine
 

Vad köpte jag i Prag?

 
Jag kan inte förstå hur jag inte har lyckats glömma att visa vad jag köpte i Prag. Fokus har väl lägat på annat den här hösten helt enkelt. Det mesta har jag använt nu under hösten men jag tänkte ändå lägga upp det nu i veckan.
 
Här över ser ni lite bilder från butikerna i Prag. Jag tycker det är speciellt roligt att titta på vattenflaskor. Dock är det egntligen hemskt att se all plast som det inte är pant på. 
 
Dessutom hittade jag Pepsi Max med körsbärssmak där och ett äckligt vatten med mynta (smakade tandkräm). 
 
// Elaine

Outfit 22/11-18 Senapsgult set & Guld

 
Jacka & Kjol - Lindex 
Örhängen - Gina Tricot 
Ring - Edblad 
Diadem - Glitter 
Väst - C&A
Boots - DIn sko 
 
Gårdagens outfit gick helt i senapsgult och guld (och lite vinrött).
 
// Elaine

19-23/11-18 Föreläsning om Informationsgrafik

 
 
 
Den här veckan har jag haft en lång föreläsning i informationsgrafik. Sen har jag fått två uppgifter med det men jag vet inte var veckan har tagit vägen för jag har inte fått mycket gjort så det blir att plugga hela helgen. Istället har jag prokstinerat genom att organisera bland mina smycken och städa. Sen har jag dessutom velat gått ut medan solen varit framme för att få lite D-vitamin. Veckan gick hur som helst väldigt fort så nu gäller det att klämma ur det sista av den.
 
// Elaine

Guldiga & Turkosa höstörhängen

 
 
Gina Tricot 27 kr (ord. 89 kr)
Gina Tricot 24 kr (ord. 79 kr)
Gina Tricot 27 kr (ord. 89 kr)
Gina Tricot 20 kr (ord. 69 kr)
Dollarstore - 30 kr
 
Dessa örhängen köpte jag på Gina Tricots rea (70 %) (förrutom de sista) tisigare i höstas. Jag älskar de turkosa pelxiglasen lite extra!

Blomklockor & Favoritväskor

 
Jag håller på med ett litet kort projekt själv just nu och för att få lite inspiration hamnade jag hos mina favritärken - Ted Baker. och Marc Jacobs. På senaste har också Moschino vuxit hos mig. Så nu är jag kär i dessa klockor och väskor.
 
Jag ska berätta mer om vad jag gör sen. 
 
// Elaine

Outfit 18/11-18 Svart & Rosa

 
 
Jacka - Gina Tricot (Via Josefin)
Halsduk - Second hand
Byxor - Vero Moda 
Tröja - Gina Tricot 
Vantar - Dollarsore 
Reflex - Rusta
Boots - Treetorn 
 
Här min enkla outfit från helgen som va. 
 
// Elaine

Outfit 20/11-18 Senapsgult, Kaki & Guld

 
Byxor - Vero Moda
Jacka & T-shirt - H&M
Örgängen - Glitter 
Diadem - Dollarstore 
Boots - Deichmann
Glasögon - Ray.-Ban 
 
Här har vi gårdagens och dagens senapsulga och kakigröna outfit.
 
// Elaine

Såpbubbelglas

 
Så fina de här glasen från Lagerhaus är! Jag älskar unika saker. Lagerhaus har verkligen mycket sådant. Jag fyndade faktiskt mässingbestick på rea där för ett tag sedan. Men jag sparar dem tills jag flyttar.
 
// Elaine

Mönsterrapportering

 
Det är ju inte särskilt ofta längre som jag visar saker som jag har gjort. Så idag delar jag med mig av dagens arbete fraför datorn - mönsterrapportering uppbyggt av en bokstav. Ser man vilken? Jag gillade det mask/virk/flätade utrycket som kom fram.
 
//Elaine

17-18/11-18 Lugn helg

 
Den här helgen har Niclas varit här. Vi tog en promenad igår till affären och sen idag till tåget men annars har vi bara varit hemma. Vi är ju studenter men de senaste helgerna har det varit lite för mycket av det goda. 
 
// Elaine

Fluga och öl

 
Nu är det ju två veckor sedan Robin fyllde år men jag kom på att jag hade glömt bort att visa hans present. Han fick en fin fluga i en cool ölpåse. 
 
// Elaine

12-16/11-18 Ny kurs och Fältstudie

 
Utdrag från en bok jag läste ut för en vecka sedan.
 
I måndags började vi en ny kurs - Presentation och kommunikation. Den började (förrutom introduktion i måndgs) med en fältstudie på ett kommunikations och reklambyrå, vilken vi besökte i tisdags. Det var väldigt intressant och kul att få komma ut på fältet. Men vi har också haft besök av både en Art Director och en journalist som föreläste om rörlig bild. Det är alltid kul att träffa folk som jobbar kreativt!
 
Förrutom detta har jag haft små uppgiftet att göra så jag och Camilla har suttit i bilioteket och jobbat på ett förslag på en app och eftersom det drog ut på tiden fick jag jobba ihop ett ord i 3D idag. Dessutom fick jag jobba över igår. Så kursens tempo är redan satt och mer kommer det att bli.
 
Men nu är det äntligen fredag!
 
// Elaine

Outfit 15/11-18 Beiga hösttoner

 
Lång Cardigan & Blus  - VILA 180 kr (ord. 499 kr)
Kjol - Yohoti 49 kr (299 kr)
Skor - Deichmann 199  kr (ord. 399 kr)
Örhängen - Dollarstore 29 kr
Glasögon - Ray-Ban
Sjal - Cassels 69 kr (ord. 99 kr)
Hatt - Gina Tricot 49 kr (ord. 179 kr)
 
Gårdagens outfit gick i beiga toner.
 
// Elaine

Utsvängda ärmar med paljetter

 
Caramelle / Chica London - 69 kr (ord. 169 kr)
 
Ytterligare ett fynd från helgen var denna coola tröja. Jag antar att de flesta som gick förbi den tyckte den var gräslig och det var just det som fick mig att tycka att den var så cool. Jag gillar ju de kläder som alla andra tycker är för mycket.
 
// Elaine

Senapsgul manchester

 
Vero Moda - 149 kr (ord. 299 kr)
 
I helgen besökte jag mitt jobb från i somaras och gjorde dessa senapsgula byxor. De passar perfekt med detta diadem som jag köpte på Dollarstore för några veckor sedan. Jag har verkligen fyllt min garderob med gult nu,
 
// Elaine

Outfit 12/11-18 Rött & Svart

 
 
Tröja, Örhängen & Jacka - Gina Tricot 
Byor - Vero Moda 
Botots - Vagabond 
Glasögn - Marc Jacobs 
 
Här är fårdagens röda outfit.
 
// Elaine
 

10-11/11-18 Grå helg med mys

 
 
Den här helgen har jag varit hem och hälsat på mamma. Vi gjorde en shppingtur tillsammans med mammas kompis Carina på lördagsförmiddagen. Sen hängde jag med mamma och Niclas resten av dagen/kvällen. 
 
Idag var jag med Niclas cch hans skäkt till hans morfar för att fira farsags. Jag får fira pappa en annan dag eftersom vi inte kunde det idag..
 
// Elaine

9/11-18 Phil's Burger & Bio

 
Igårkväll firade jag kursavslutet med bio med Robin och Niclas. Vi såg Johnny English och jag köpte rolig sockervadd som jag inte ens öppnade. Typiskt mig. Före det åt vi en sen middag på Phils burger. Det var första gången jag testade det och det blev godkänt.🖒🍔🍟
 
// Elaine

Outfit 9/11-18 Röda rosor & läppar

 
 
Tröja - Indiska
Kjol - Jaquline de Yong
Väska - Hailys
Skor - Din Sko 
Örhängen - Gina Tricot 
 
Här är gårdsgens outfit. Röda läppar och blombroderier gillar jag både på sommaren och den här tiden på året. Nu tyckte jag att det passade med svart.
 
// Elaine
 

9/11-18 Kursavslut

 
 
Den här veckan har jag avslutat kursen som jag började terminen med, den 1:a September. Dock har vi lite kvar att göra på prototypen. Men de två senaste veckorna har varit lugna och sköna i alla fall, resten tar vi på måndag.
 
I tisdags hade jag i alla fall en föreläsning i Varumärkesidentitet med Steven Kautzky. Igår hade jag presentation utav tillverkningsmetoder med Camilla (förrutom förra veckan jobbade vi på det även i måndags och i onsdags). Sen försökte jag läsa ut en bok i designmangement (frivilligt) och sen idag har jag skrivit en reflektion samt lyssnat på tidigare studenter om vad de gjorde efter examen. Det börjar dra ihop sig nu...
 
Så det var den 4:e sista kursen det! Men det var inte så bara och bara det inte.
 
// Elaine

Outfit 6/11-18 Beige & Guldiga insekter

 
 
 
Cardigan - VILA
Skjorta - Lindex 
Byxor - Cubus 
Smycken - Glitter 
 
Tisdagens outfit.
 
// Elaine
 

Moschino X HM

 
 
Imorgon släpps Moschinos kollektion för H&M och den här gången är jag faktiskt väldigt exalterad eftersom jag älskar guld och speciellt i kombination med svart (som min vän Camilla). Allt det här är favoriter men allra mest älskar jaag jackorna och skorna. Hade det inte varit för slagsmålet över dessa kollaktioner (och det faktum att man är student då) hade jag försökt köpa jackorna, skorna eller väskorna men det känns omöjligt. 
 
// Elaine
 
 
 

Outfit 3/11-18 Randig byxdress & Guldkedjor

 
Byxdress - Gina Tricot (149 kr, ord, 599 kr)
Jacka - Gina Tricot (Från Josefin)
Örhängen - Lindex 
Armband & Halsband - H&M
Boots - Din sko
 
Här är min outfit från i helgen.
 
// Elaine
 
 
 

A Star is born - Årets bästa film

Bildresultat för a star is born poster
 
Jag måste bara skriva lite mer om A star is born:
 
Vilken film! A stor is born var verkligen över förväntan. Både Niclas och jag gillade den jättemycket (så ofta är vi inte så överrens) och det kändes som att alla i biosalongen gick därifrån berörda. Musiken och både Bradley Cooper och Lady Gagas gjorde att det är den bästa filmen som jag har sett igår. Jag lyssnade till och med på Soundtracket resten av helgen (och antagligen en bra lång tid framöver). Här över har vi mina tre favritlåtar men hela sountracket är magiskt. 
 
Vill tillägga: Får den här filmen inte en Oscars så vet jag inte vad!
 
// Elaine
 

3/11-18 8-årsdagen

 
Igår var Niclas och jag ut och åt på Pinchos och sen gick vi på bio och såg "A star is born".
 
I fredagskväll hade vi istället en hemmakväll, spelade vi också lite tv-spel och tände ett ljus för alla dem vi saknar.
 
// Elaine
 

8 år tillsammans på distans

 
 
Niclas i Augusti.
 
Idag firar Niclas och jag 8 år. Det är såklart något som jag vill fira. Men eftersom jag själv kan tycka att det blir lite för mycket "skyt" vill bara säga att det inte har varit så lätt på distans de senaste åren. Jag är trött på det nu och hoppas att vi snart hittar någon plats att bo på tillsamans. Den här hösten har också känts extra tung för båda eftersom att skolan tar upp så mycket tid. Men just därför ska man väl fira en sån här dag?
 
// Elaine

Allhelgona

 
 
Igårkväll tänkte jag på mormor, morfar, farfar, farbror och alla andra som inte finns här längre. 
Jag tänder ett ljus för dem och hoppas att de ser det.
 
Om tio dagar är det redan ett halvår sedan mormor gick bort. Lilla mormor. Jag hoppas att du har det bra med de andra och inte känner någon ångest och smärta.
 
Jag saknar er.
 
// Elaine

Outfit 1/11-18 Kamouflage & Kakigrönt

 
 
Blus - Gate 
Jacka, armband & Solasögn - H&M
Leggins - Freequeent 
Halsband - New Yorker
 
Jag började November, igår, klädd i en kamouglagemönstrad blus från Prag och en kedja som hette Gate. Sen adderade jag på den tuffa looken med kedjesmycken. 
 
// Elaine
 

1-2/11-18 Workshop med drivhuset

 
 
 
Den här veckan har varit väldigt lugn. Det känns som jag har befunnit mig i ett vakum för det har verkligen varit en chock från tidigare veckor. Hur som helst har jag haft seminare och workshops med Drivhuset i onsdags och torsdags. Vi pratade affärsmodell och offert. Dock är det himla svårt det där enligt mig. 
 
Hur som helst hade jag minifredags kväll igår. Jag hann dessutom ta en promenad innan solen gick ner och dessutom fånga solnedgången på bild.
 
// Elaine
 

Outfits Oktober 2018

 
Här är mina outfits från Oktober. Det blev en hel del. Första (beiga) och blårandiga är mina favriter.
 
// Elaine
 
 
 

RSS 2.0