Fettisdagen 2017 -Drömsemlan

 
Det har inte blivit någon semla för mig i år. Det ser alltid gott ut men jag klarar mig egentligen utan grödde, bulle och mandelmassa. Men jag ska också erkänna att alla nya sorters semlor som jag sett har frestat mig idag. T.ex blåbärssemlan och inte minst hallon och lakritssemlan! Jag som älskar hallon och lakrits i kombination.
 
Det här recepter och bilderna är från arla.se
 
// Elaine
 
 

Februari 2017

 
 
 
Ja då var Februari snart äntligen slut. 
3 Saker summerar Februari väldigt bra och det är detta:
  • Varit på Möbelmässan i Stockholm - Månadens höjdpunkt!
  • Övat massa skiss och markertecknik i skolan - samt CAD-modellering.
  • Börjat förstå att jag har körkort och kört massa bil. Det tog ett halvår. haha
Men även detta:
  • Hälsat på mormor och farmor så gott jag kunnat.
  • Följt Mellodifestivalen.
  • Haft en kort förkylning.
  • Varit hundvakt med Niclas. 
  • Shoppat med mamma.
  • Haft ett kort besök av Niclas föräldrar.
  • Jag har försökt fått igång träningen igen med powerwalks och provgymning med Madde och Camilla.
// Elaine
 
 

The Oscars 2017

Bildkällor: ELLE.com och EOnline.com
 
 
Bildkälla: UsWeekly.com 
 
Alltså hur fina klänningar bar inte Emma Stone och Haylee Steinfield på Oscarsgalan i söndags?! De två var helt klart mina favoriter.
 
// Elaine

27/2-17 Inspirationsfrukost & Träning

 
Som Maddes blomma känner jag mig nu, efter denna dag:
 
Imorse kickstartade jag veckan med "inspirationsfrukost" i skolan kl.8 istället för sovmorgon.  En gammal elev med jobb idag kom och pratade om sina erfarenheter. Vilket var väldigt  intressant. Sen satt jag kvar och småjobbade samtidigt som jag väntade på en inlämningsuppgift - som aldrig dök upp. 
 
På kvällen drog Madde med sig mig på träning igen. Utan henne hade jag varken kommit iväg eller orkat så mycket som jag gjorde. Så nu är det väl dags för en träningsvärk från helvete i armarna istället för benen som precis försvann. Haha. Det här kommer bli en tuff träningsmånad.
 
// Elaine

24/2-17 Outift mönstrad blus

 
Blus - Cubus /  Jeans - Kappahl /  Örhängen - H&M / Stövlar - Ecco
 
Här är min outfit från i fredags och lördags. Blusen är en ny från Cubus.
 
//Elaine

Bling på shoppingtur

 
Dessa saker lockade mitt öga på mammas och min shoppingtur lördags. Mycket guld (vårnyheter) och bronz på rea. Hade det varit höst hade jag köpt tröjan (Vero Moda 99 kr) och hade jag inte haft två metallicskor i samma modell hade jag köpt dessa bronziga (Från Duffy 199 kr). 
 
Sen var ju hundtofflorna för söta! 
 
// Elaine
 
 
 

Sista helgen i Februari 2017

 
 
Jaha då var den här, sista helgen i Februari, över. Generellt har jag kört massa bil den här helgen och att jag har haft värsta träningsvärken någonsin (i hela benen, speciellt insida lår). I lördags kunde jag knappt gå.
 
Men här är en bättre summering till bilderna
 
I fredags - Jag hade en lektion på förmiddagen. Sen på eftermiddagen kom Niclas föräldrar på besök för att se hur jag bor. Sen åkte jag hem hem och stannade hos farmor en kort sväng på vägen. Så jag fick åka med (eller jag körde) pappa resten av vägen. Sen blev det pappas pizza till middag. 
 
Igår, Lördags - Solen sken då mamma och  jag gjorde en utflykt till ett klädvaruhus på landet. Jag körde båda vändorna. Sen var jag hundvakt med Niclas. Jag körde för första gången helt själv i bilen till honom (rolig känsla!). Vi matade får och promenerade hundarna innsn fick middag hos mamma och pappa. Sen på kvällen körde jag tillbaka till Niclas lagom till Mello.
 
Idag, Söndag - Jag vaknade tidigt efter en natt med inte mycket sömn pågrund av en gnällig hund och träningsvärk. Vi matade och promenerade djuren igen innan jag tog bilen hem (fortfarande samma känsla andra gången. Haha). Sen blev det fika hos farmor innan jag åkte hem till mig igen och promenerade sista biten innan det blev mörkt.
 
Ikväll ska jag sova tidigt. Jag har varit trött hela dagen och pågrund av träningsvärken då det gjort ont att bara ligga på rygg och speciellt vända sig och röra benen i sängen. Men nu har det lagt sig hoppas jag (peppar peppar). Det var nästan så att jag fick äta upp det där med att träningsstarten "gick så bra". Haha 
 
// Elaine 

Vårväskor

Spring bags
 
 

Genuine leather purse, 1 065 SEK / ZAC Zac Posen leather crossbody handbag, 2 660 SEK / Navy purse, 870 SEK / Royal blue handbag, 970 SEK / Fendi leather rucksack, 23 895 SEK
 
Även om jag gillar ljusa pasteller till våren så kan det vara riktigt snyggt med mörka accessoarer till ljusare kläder. Som t.ex dessa marinblåa sammetsväskor från Cathias Edeline till ljusblåa plagg. Även randigt känns vårigt och blommigt om något. Jag gillar alltid blommigt men inte minst till vår och sommar.
 
// Elaine

Diamonds and studs

 
Diamonds & Studs
 

Geometric terrarium, 450 SEK / Cement planter, 215 SEK / Oliver Gal Artist Co wood wall art, 155 SEK / NKUKU geometric terrarium, 190 SEK / Minimal home decor, 57 SEK / Andrew Martin swivel accent chair, 22 510 SEK / Zuo gold accent table, 12 245 SEK / Amara diamond furniture, 5 585 SEK
 
 
 
https://www.amara.com/products/diamond-table-silver
Från 990 Pund till 495 Pund (Till och med 27/2)
 
Speciella och roliga former gillar jag!
 
Jag har hittat på bordet/eller ett liknande bord till det som jag såg på möbelmässan för två veckor sedan. Det är på rea för ca 5600 kr istället för ca 11 000. Design kostar. Men skulle man ha 5600 kr över kan man ju klicka hem detta (om det ens går) från England, innan måndag, då det är försent.
 
// Elaine
 

Veckans arbete: Datamus & Badanka

 
 
 
Här är veckans arbete. En badanka och en datamus. Veckan har varit ganska lugn. I måndags och tisdags hade jag gummiankan som hemuppgift och i onsdags och torsdafs hade jag halvdagar och gjorde då fälgar till en bil. Sen i förmiddags gjorde jag datamusen.
 
// Elaine

Dragkedjor. Rosetter & Hjärtan

 
Ur & Penn - 20 kr (ord. 49 kr)
 
 Nya roliga vardagsörhängen. 
 

23/2-17 Strålande väder, humör & träning

 
Jag känner mig som pånyttfödd till mitt vanliga glada jag igen (är alltid nedstämd vintertid) eftersom att idag har jag tränat. Jag hade tänkt att börja för en månad sen när tentan var avklarad men sen dess har jag väntat på ett bra tillfälle som aldrig kommer, plus varit förkyld. Men idag tog Madde och jag sällskap till ett gym och tack vare hennes push känns det som att jag har kommit igång igen (jag hoppas bara det förblir så). Efterråt promenerade jag hem i ett solig vinterväder - inte ett moln på himlen.
 
Ja idag är en bra dag. Först lektion från 9-12 och sen träning. Dessutom började jag lite smått i måndags och tisdags med pokerwalk och cykeltur. Men att komma igång med "riktig" träning igen har varit fruktansvärt svårt vilket har gjort att jag mått dåligt. 
 
// Elaine

Rring & Armband i ett

 
Glitter - 75 kr (ord. 155 kr)
 
Jag har alltid velat haft en sånt här armband och ring i ett så på mellandagsrean köpte jag detta. Dock såg jag efter att några diamanter har lossnat...
 
// Elaine

Nyckleringar från JFR

 
79 kr/st JFR
 
Jag har blivit riktigt förtjust i nyckelringar igen (sist var när jag var 10 år). Jag har själv 4 nya och en är en blå sån här lurvig boll. Dessa med en liten rosett på tyckte jag var extra söta. 
 
// Elaine

Outfit 22/2-17 Vinrött, Marinblått & Guld

 
 
 
Jacka - Lindex / Blus - Gina Tricot / Jeans - Kappahl / Örhängen - Cubus / Skor - Din sko
 
Idag har jag mycket höstiga och mustiga färger på mig. Även om det inte är höst går de bra ihop.
 
// Elaine
 

Frukost: Färska hallon

 
Dagens frukost - Färska hallon med hallonyoghurt och crunch. Det är inte ofta jag unnar mig färska bär nu men idag blev yoghurten lite lyxigare. Vilket var mysigt när snön föll utanför fönstret.
 
// Elaine
 
 
 

Beställning med smink

 
JFR - Elf
 
Mitt smink började sina och då jag gillar dessa billiga och bra produkter från Elf fick jag göra en beställning från nätet. Sen i tisdags förra veckan var det 15 % rabatt (alla hjärtans dag) så då passade jag på att få det till ett ännu bättre pris. 3 bättre hårtoffsar i guld fick det bli också.
 
Så idag tog jag en cykeltur och hämtade paketet och sen gorde jag pasta och lax i skaldjursås till middag.
 
// Elaine
 
 

Polly Kick

 
 
Jag provade en ny Polly igår som jag nästan skrek rakt ut när jag såg första gången. Jag älskar ju hallon och lakrits tillsammans. Nöjd blev jag också men de med endast lakritssmak var lite för starka för min smak. Det skulle nog ha fallit mamma i smaken. Favorfiterna enligt mig var alltså de rosa med hallon och lakrits.
 
// Elaine

Väska på nyckelring

 
Glitter 24 kr (ord 79 kr)
 
Den här nyckelringen har jag spanat på sen i somras. Jag var nära på att köpa den då på min födelsedag men hade redan fått några nya nyckelingar då så kände att det fick vara nog - dessutom kunde jag inte välja färg. Men hade jag turen att jag springa på några som fanns kvar på rea,för några veckor sedan, då var det ett enkelt val att välja denna svarta med gulddetaljer!
 
// Elaine
 

Gravity & Crucified

 
 
I lördags var jag inte särkilt imponerad utav några låtar i mellodifestivalen. Men efter att låtarna har ftt sjunka in gillade jag best Jamsins Karas låt allra bäst. Förrutom den delen när tempot saktas ner. Det förstör min upplevelse. Annars så tyckte jag att Bella och Filippa var ett fräscht inslagg - jag gillar ju popmed akustiska (lite county) gitarrinslag. Men det är ju lite typiskt att mest killar går vidare. 
 
// Elaine

19/2-17 Helg med promenader

 
 
Ja då var den här helgen snart slut.  Niclas har varit hos mig. Han kom i fredagskväll och åkte för en stund sedan efrer att vi gjort lax till middag. 
 
Vi har varit och handlat mat idag, samt tagit en promenad i solen. Igår tog vi också en promenad, fast det var monligt tillskillnad från idaf, och sen såg vi på mello igårkväll. Men vi har också tagit oss igenom två Disneyfilmer - Zootropolis och Insidan ut. Det är typ aldrig som jag ser animerade "barnfilmer" men det var mysigt.
 
// Elaine

Årets resväskor från Epic

 
 
EPIC Travelgear
Reflex Blå Rosa & Vit  (Enfärgad och glittrig) - Från 1799 kr (S) till 2199 kr (L)
Crystal - Från 999 kr (S) till 1499 kr (L)
Swedish Mystery/ Wildlife  - 1499 kr (L)
 
Epic har alltid snygga resväskor. Jag har själv en leopardmönstrad med hulddetaljer och förra vårens blommiga nyhet var jag mycket förtjust i. På stan nu i år såg jag dessa glittriga (reflex) i rosa som fångade mitt öga men min favorit är den blåa - jag älskar den färgen.De andra blå gillar jag också mycket. Vårens mönster är kristallaktigt.
 
// Elaine

 
 
 

Gröna & Blå örhängen

 
Jul/nyårsörhängen som såldes ut på Glitter för 10 kr/st - vilket jag inte kunde låta bli för några veckor sedan. Dessa färger  kan ju användas året runt. 
 
 
// Elaine

Min lägenhet i Sketch Up

 
 
Här är lägenheten som jag byggde i Sketch Up förra veckan. Jag har utgått från min lägenhet men lagt till ca 10 kvm i form av ett loft och en trappa. Så det blev en lyxig version - så som jag själv gärna skulle ha det. Dessutom ändrade jag kaklet och färgerna i badrummet. 
 
// Elaine

Smaragdgrönt från Lindex

 
 
Topp finns även i Plommon och svart/beige 99 kr HÄR.
 
 
Jag älskar den här gröna färgen. Den här toppen och örhängena fanns på Lindex rea. Örhängena är tyvärr slutsålda. Jag lyckades glömma bort att publicera detta när det var aktuellt tyvärr. Nyckelringen är från Don Donna.
 
// Elaine
 
 
 

16/2-17 - Intensiv vecka i CAD

Veckans arbete.
 
 Den här veckan/de senaste fyra dagarna har jag jobbat intensivt i CAD. I måndags hade jag ingen aning om hur programmet fungerade och om jag skulle förstå någonting. Sen i tisdags var det tungt. Men igår gick det förånandsvärt mycket bättre (Då jag gjorde "öronsnäckan" i guld). Sen idag gjorde jag grisen (som inte gick lika bra) men jag är imponerad av mig själv som faktiskt förstår principen nu. Jag ser likheterna med Sketch Up. Dock har har fyra intensiva dagar tagit ut sin rätt för inatt drömde jag att jag  var instängd i programmet, försökte upprepa olika komandon och vaknade orolig. Haha
 
Sen har jag varit förkyld men de har redan blivit bättre. Men jag har frusit och svettats om vartannat de senaste dagarna samt varit lite seg och hängig. Men annars verkar det ha varit en miniförkylning *peppar peppar (även om många andra i klassen också varit drabbade). 
 
Några andra tankar:
 
  • Till helgen hoppas jag på lika fint väder som i veckan. Det har verkligen varit tråkigt att ha suttit inne i en mrök datasal under dagens ljusa timmar när det har varit så vårigt ute.  
  • Jag har även fått lite skissning gjord och inskickad igår och idag.
  • Den här veckan har det varit öppet hus på högskolan. Det fick mig att minnas att  jag var här för ett år sedan och nu är jag redan van med stället (hyffsat i alla fall).
// Elaine

Inez knitted sweater

 
Gina Tricot 79 kr (ord 250 kr)
 
Den här tröjan köpte jag på rean i början av året. Den heter samma som mormor roligt nog.
 
// Elaine

Vitamin well Hallon

 
Är den här ny? Jag har inte sett den förr men när jag smakade igår så var jag såld. Den kommer jag aty köpa fler gånger! Smaken av hallon är enligt mig riktigt fin men jag får för mig att vissa kan få för sig att den smakar kemiskt? 
 
Det här blir mitt sorts kaffe/koffein i alla fall (förutom fruktiga teer).
 
// Elaine

Ted Baker: Vår & Sommaraccessoarer

 
Accessoaries Ted Baker
 
 
 
Ted Baker cushioned shoes, 445 SEK / Ted Baker cushioned shoes, 445 SEK / Ted Baker floral handbag, 1 420 SEK / Ted baker purse, 770 SEK / Ted Baker pink jewelry, 435 SEK / Ted Baker flower jewellery, 320 SEK / Ted Baker silver cuff bracelet, 320 SEK / Ted Baker cosmetic bag, 295 SEK
 
 

Tillfälliga vinterskor

Din Sko 199 kr (ord 499 kr)
 
Jag har visat de fina nya vinterskorna från Ecco som jag köpte för två veckor sedan. Dock fick jag ordentliga skavsår på båda hälarna när jag invigde dem förra helgen. I väntan på att de ska läka har jag haft andra skor men jag har trampat ner alla (snett) vilket gör att jag fortfarande inte kan gå bra. På mässan fick jag dessutom ont i lilltåna. Så i helgen fick jag nog av att för tillfälle inte kunna ha några vinterskor och köpte därför dessa på impuls. Men jag har tittat på dem och liknande modeller förrut.
 
Grejen var att det var halva reapriset på Dinsko och de kostade därmed bara 199 kr. Så de får bli en räddning för tillfället tills mina fötter mår bättre och jag har gått in de andra nya (förhoppningsvis). Jag hoppas bara att jag inte får skavsår i dessa också bara.
 
// Elaine
 

3 Set från Ted Baker

 
3 Outfits Ted Baker
 
 
Ted Baker red top, 845 SEK / Ted Baker top, 1 750 SEK / Ted Baker lace top, 1 430 SEK / Ted Baker tutu skirt, 3 865 SEK / Ted Baker midi skirt, 2 190 SEK / Ted Baker pleated skirt, 2 000 SEK / Flower arrangement, 89 SEK
 
Det är ingen nyhet att jag älskar Ted Baker. Det är så klassiskt och feminint. Dessa kjolar tycker jag är urtjusiga. 
 
// Elaine

13/2-17 CAD

 
Idag har jag provat CAD för första gången. Vilket var ganska så svårt enligt mig. Sen skissade jaglite innan middagen. 
 
Annars är jag inte mitt allra kryaste jag just nu. 
 
// Elaine

Outfit 10/2-17 Svart, Denim & Guld

 
 Halsband & Örhängen - Gina Tricot / Topp - Cubus / Cardigan - Only / Jeans - Kappahl / Boots - Vagabond / Väska - Hunkemöller
 
Här är min svarta och guldiga outfit från i fredags.
 
// Elaine
 

Favoriter från Möbelmässan

Häftig transparant kran från Axor.
 
Ett bord i min smak
 
Give in for Green. 
 
Louise Roe Copenhagen
 
Söta pallar!
 
Blombord från Zinkid
 
Lampor i baren som föll mig i smaken.

Urläckra glansiga fotöljer.
 
Rocking sheep
 
 My hippo
 
Här är några favoriter från Möbelmässan. Dock var jag dum nog som inte noterade från vilka märken allt kom ifrån. Jag är verkligen irriterad på mig själv men det var också svårt där och då eftersom det var så mycket. Jag hoppas att inte någon tar illa upp då jag verkligen älskade allt detta. 
 
Rocking sheep (fåren som gunghästar) den transparanta kranen från Axor det lila diamantborden, blomborden djurpallarna och fotöljerna i metallic var de som gjorde allra störtst intryck på mig. Det tråkiga är att jag inte vet var det lila diamantbordet kom ifrån Jag skulle så gärna vilja veta. Finns det någon som vet?
 
// Elaine
 
 

12/2-17 Söndag med förkylning, Te & Sol

 
Jag har fått någon sorst förkylning men jag är inte förvånad då jag sist var sjuk i November. Fast jag  trodde att det skulle bryta ut något redan efter mekaniktentan - för nästan en månad sedan.
Hur som helst har jag känt att det varit något på gång de senaste dagarna men inatt började det kännas att det fanns något i halsen. Dock var det inte mycket till halsont. Men jag vaknade från och till inatt. Samt hyffsat tidigt imorse så det blev te med honung till frukost. Det blir nog en kopp till under dagen/kvällen.
 
Jag vaknade också till strålande sol som förskte ta sig in genom fönstret vilket i alla fall var mysigt på en söndag. Vi får se om det ändå blir en kort promenad idag - bara för att få lite D-vitamin.
 
// Elaine
 

11/2-17 Sovmorgon, Handling & Mello

 
 
Idag tog jag en lång sovmorgon. Jag vaknade själv vid 9 men gick inte upp förrens halv 12. Gårdagen tog på krafterna. Sen tog jag en promenad till stan och handlade. När jag sen kom hem var jag trött i fötterna (och huvudet pga av mycket folk) men försökte städa lite och gjorde lite middag. Nu ska jag se på mello. 
 
// Elaine

Stockholm Furniture & Light fair 2017

 
Det var verkligen hur mycket som helst att se igår på möbelmässan. Jag blev stiirig!
 
Treorna på min utbildning hade (som många andra designskolor) en monter som vi självklart besökte (Give in for green). Den var superfin! Några grejer hade jag sett i skolan tidigare men det var jättefint att se igen där i montern. Jag hoppas att vi också får ställa ut där om 2 år.
 
//Elaine
 
 
 

Bra tidsuppfattning

 
 
En liten anekdot
 
Jag är ganska så bra på att uppfatta vad klockan är. Men igår gick det förvånansvärt bra. När vi satt på en hyrd buss påväg hem (ute i ingenstans med mörker runt oss) gissade jag på att vi skulle vara framme om 10 min. Då slog klockan precis om från 20 över till 11 minuter över. Så jag Camilla och Viktor höll ögonen på hur bra det skulle stämma. Det såg ut som att det skulle bli en eller två minuter tidigare än jag sagt. Men då bussen skulle backa slog den precis om till 21 den sekund bussen stannade. Det var magiskt att se!  
 
// Elaine

10/2-17 Fredag på möbelmässa

 
Idag har jag varit i Stockholm på mässa. Jag strosade runt och lunchade med Madde, Camilla Fredrick och Viktor. Det var knappt att vi såg allt i alla tre hallar men sen mot slutet - efter 4/5 timmar värkte mina och Camillas fötter så vi satt på en bänk och vilade den sista timmen och vankade sen ut till bussen som 50 år äldre än vi är.  På vägen hem var jag väldigt trött - efter nästan10 timmar färdandes på något sätt.
 
Mer bilder kommer i helgen. Nu behöver jag en lugn fredagkväll.
 
// Elaine
 
 

Choker: Rosor & Blommor

 
 
Gina Tricot - 25 kr (ord. 99 kr)
 
Det här halsbandet spanade jag på länge under mellandagsrean - och så skjönk priset från 50 % till 75 % så jag slog till.
 
// Elaine

För ett år sedan - Wikfestival

 
 
För ett år sedan gick jag på konstskola/folkhögskola åt avskedsmiddag med Ann-Kristin, besökte skolan som jag nu går på under öppet hus, hälsade på ett tidigt nyfött lamm, firade alla-hjärtans dag på ett snöigt Wik och var på Wikfestival med glitter i ansiktet. I år kan jag tyvärr inte komma men det hade varit kul att träffa på några gamla vänner men jag hoppas att det blir fler gånger.
 
// Elaine

9/2-17 Sketch up & skissteknik

 
De senaste dagarna har jag skissat och suttit framför datorn. I tisdags hade vi den sista skisslektionen. Som i måndags hade jag inget flyt och var enligt mina egna ord "som en bergsget som inte vågade hoppa" - jag analyserade för mycket. 
 
Men igår och idag har det gått bättre. Jag har byggt en (till) lägenhet i Sketch Up. Igår satt jag från 9-18 framför datorn, med undantag för lunch (inte bra egentligen) och sen idag 9-16. 
 
// Elaine

Ted Baker Travel

 
Ted Baker Travel
 
Ted Baker Travel  featuring Ted Baker

Ted Baker Porcelain Rose 4 Wheel Suitcase Medium by Ted Baker / Ted Baker Oriental Blossom Suitcase - Medium, 2 695 SEK / Ted Baker bags case, 1 375 SEK / Ted Baker bags case, 1 490 SEK / Ted Baker manicure tool, 560 SEK / Women's Ted Baker London Mini Notebook & Pen Set, 180 SEK
 
Jag slutar aldrig imponeras av Ted Baker! Ska man köpa en ny resväska ska man köpa en därifrån ( eller lite billigare från Epic eller River Island. De här nya modellerna och övriga resesakerna är ju rena kobstverk! 
 
// Elaine 

Sketch Up från förr

Just nu jobbar vi i Sketch Up. Sist jag jobbade i Sketch Up var som sagt 4 år sedan. Då gjorde jag en lägenhet (som jag gör nu också) och en koja till Tree Hotell.Vilket är bilderna ovan.
 
/ Elaine

Gucci - Broderi

 
Gucci
 
 

Gucci jumper top, 10 610 SEK / Gucci clothing, 7 970 SEK / Gucci loafer pumps, 6 110 SEK / Gucci high heel mule, 5 335 SEK / Gucci blue leather tote, 25 870 SEK / Gucci leather hand bag, 31 080 SEK / Gucci gradient lens sunglasses, 1 065 SEK
 
Jag har förstått att broderi är modernt ivår. Mycket sådant fint hittade jag hos Gucci tillsammas med några andra matchande färgklickar.
 
// Elaine

Att ha en lång pojkvän...

 
 
Exakt så här har Niclas och jag det. Vi hör inte vad vi säger till varandra på ljudliga platser ibland. När vi går springer jag bredvid eller efter honom som en liten chihuahua och tar 2 steg när han tar ett. Haha
 
 Sen kan jag som kort irritera mig på när han har flyttat upp duschen så högt upp och att han får för sig att ställa saker uppe på skåp som jag sen inte når när jag är själv. Haha
 
// Elaine

Outfit 4/2-17 Kabelstickat & Stort halsband

 
 
Halsband - Primark (Berlin) / Örhängen - Gina Tricot / Jeans - Gina Tricot / Tröja - Ellos Jacka - Lindex / Stövlar - Ecco
 
Här är min outfit från i helgen. Jag invigde mina nya stövlar men fick sådana skavsår... Men fina är de (och dyra var de) så jag hoppas att jag kan gå in dem.
 
// Elaine
 
 
 

Ace Wilder - Wild Child

 
 
Det här är första gången som jag faktiskt gillade Ace Wilders låt i melodifestivalen (Busy doing nothing var väl ok så här i efterhand också). Den är riktigt svängig och jag blir peppad utav den och det är ju det jag vill med musik.  
 
Hur som helst var den solklart bäst i lördags. För som jag anade undrade jag varför jag tittade i lördags. Allt var dåligt förrutom den här låten. 
 
// Eline
 
 

6/2-17 Lektion i Sketch Up

 
 
Idag hade jag inte lektion förrens kl ett så därför åkte jag hem till mig på förmiddagen. Sen var det ju då som sagt dags för lektion. Denna gång i dataprogrammet Sketch Up. Jag har ju jobbat i det programmet förr (4 år sedan)  och kollat på några kurser på nätet över helgen  - men kan ni tänka er att det var som att jag aldrig jobbat i programmet. Men denna gång satt jag tyst och noggrannt för mig själv och följde instruktioner. Förrut - på gymnasiet, satt jag och skrek efter Amanda och lärarens hjälp hela tiden.
 
Men eftersom jag var så seg känns det som att jag borde sitta lite mer med det ikväll. Men jag vet inte heller om jag orkar det. Varför ska jag vara så noggrann hela tiden för?
 
// Elaine 

4 & 5/2-17 Snabbvisit hemma

 
På förmiddagen i lördags slängde jag mig hem en snabb sväng. Jag mötte upp mamma på stan och sen hälsade vi på mormor. Hon var piggare än sist jag såg henne men hon ville ändå inte ha hela semlan som mamma och jag hade köpt till henne. Men tulpanerna blev hon mycket glad för och sa flera gånger att det skulle bli kul att se dem slå ut. 
 
Sen blev det lördagsmiddag hemma och mello med Niclas. Gårdagen spenderade sen hos Niclas med hundarna och hans föräldrar. Fåren och deras nya katt glömde jag bort att säga hej till. 
 
// Elaine

3 par dubbla örhängen

 
Gina Tricot - 25 kr (ord. 99 kr)
 
 Mer shoppingfynd från rean. Det här är min typ av vardagsörhängen. 
 
// Elaine
 

Melodifestivalen 2017

David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson är programledare för Melodifestivalen 2017
 
Ikväll är det ju dags för melodifestivalen. Det är ju lite av en tradidtion för mig, speciellt Eurovision.Dock brukar jag ändå inte bli så imponerad varje år. Det roligaste är nästan paraodierna på youtube. Hur som helst har jag spekulerat lite i artisterna och deltävlingarna i år.
 
Deltävling 1 (Ikväll)
Jag tror jag kommer gilla Dinanah. 
Men jag tror Perelli kommer gå vidare.
"De vet du" kommer jag med stor sannolikhet inte gilla men jag blir inte förvånad om svenska folket gör det.
 
Deltävling 2 
Jag ser tyvärr inte fram emot någon. 
Alla kommer rösta på Mariette och Roger Pontare. 
 
Deltävling 3
Jag tror jag kommer gilla Krista Siegfrids, Jasmine Kara
Men jag tror Anton Hagman och Robin Bengtsson kommer gå vidare. 
 
Deltävling 4
Jag tyckte om Jon Henrik Fjällgren förr förra (?) året så jag hoppas jag gör det i år med. Sen tror jag att jag kommer gilla Alice, Wiktora och Loreen. 
Loreen kommer definitivt gå vidare. 
Joker - Axel Schylström
 
Hur tror ni årets mello kommer sluta? 
 
// Elaine

Glittrig Scubatopp

 
LINDEX - 150 KR (ORD 499 KR)
 
Denna vinröda/rosa och glittriga tröja har jag tittat på flera gånger nu men jag försöker låta bli att köpa den - än så länge går det bra.
 
// Elaine

3/2-17 Skissteknik och kurser på nätet

 
Idag har jag haft skissteknik hela dagen. Det märktes att det var fredag för efter lunch var jag helt borta i huvudet. Men jag hann skapa den här lådan före lunch i alla fall. Bilden är inte manipulerad på något sätt utan det är den här tekniken jag får lära mig. 
 
Sen så här på fredagskvällen tittat jag på kurser på nätet som jag ska ha förberett till nästa vecka. 
 
// Elaine

Chokers: Blommor & Stjärnor

 
Gina Tricot - 2 för 25 kr (ord. 129 kr / 169 kr)
 
Den här typen av dubbla chokers gillar jag skarpt just nu.  Dessa fyndade jag på ginas rea för 25 kr/st men då 2 för 1.
 
Den med stjärnor  kommer jag använda mycket  denna månad.
 
// Elaine
 
 

2/2-17 Grå torsdag

 
 
Idag har jag varit "ledig". Vilket har inneburit lite pysslande hemma och en cykeltur (det var inte mycket is på vägen) till affären på 1,5 timme för att få röra lite på mig. 
 
Sen har jag haft ont i huvudet hela dagen men jag tog mig ändå i kragen och skissade lite samt började titta på lite webbkurser (som aldrig verkar ta slut...).
 
// Elaine

Crushed Velvet

 
Lindex - 80 kr (ord. 299 kr)
 
Jag köpte dessa sammetsbyxor för halva reapriset på Lindex. Jag tänkte mest ha dem som mysbyxor hemma.  
 
// Elaine

1:a Februari 2017 - Markers

 
Idag har vi börjat med Markers så jag ar övat på att lägga skugga på kuber idag. Tänk att man kan öva i oändlighet med detta! 
 
Kul var det i alla fall. Det här har jag längtat efter att lära mig sedan jag var 12 år typ - så i ungefär 10 år.
På gymnasiet hade vi markers till låns men jag lärde mug aldrig tekniken. 
 
Nu tänkte jag snart höra med Niclas hur hans första jobbdag på nya jobbet har varit.  
 
// Elaine

Outfits Januari 2017

 
I Januari har jag inte haft någon inspiration till att klä mig. Jag har liksom inte haft tid att tänka på något och kreativiteten har varit borta. Så de enda två outfitsen för månaden har jag här.
 
// Elaine

RSS 2.0