April 2016

 
 
Då var det sista April och det innebär att April redan (!?) har passerat...Det känns som att det gick väldigt fort men jag har hunnit med en del ändå:
 
  • Gosat med lamm. Matat flasklammet Björn, Öronmärkt (Bara hållt i och kramat) Gotlandslammen. Jag tog även med Alexandra en helg.
  • Sista fjärdeldelen av foliskåret har börjat, efter Påsk.
  • Haft kollektionsgenomgång över de saker som jag gjort det här folkisåret, sedan i höstas.
  • Haft ståltrådskroki. Kroki med ståltråd istället för papper och penna med andra ord.
  • Haft några riktigta soliga vårdagar här på skolan så jag har tagit massa promenader.
  • Känt mig lite ensam i en vecka då Alexandra var borta. Men en kväll kom Niclas och överraskade mig och en annan kväll var jag på teater som han var ljudtekniker till.
  • Jobbat varannan helg.
  • Fortsatt med mitt projekt inför vårutställningen och arbetsprover.
  • Hälsat på farmor förra helgen.
  • Ätit Sushi med Alexandra.
// Elaine

29/4-16 Tips från Stina

 
Igår kändes det som att dagen aldrig tog slut. Kanske berodde det på att det var fredag och att jag hade ont i huvudet hela dagen? Hur som helst hade vi Stina som mentor under dagen. Hon sa några kloka ord på morgonen och sen fick jag mycket tips angående arbetsproverna. Det behövdes. 
 
Sen åkte jag hem (höll nästan på att missa en buss) och fick sällskap av mamma. Hemma blev det middag med Niclas och de andra. Efter det en promenad på det och sen film.
 
// Elaine
 
 

Outfit 27/4-16 Turkos Leopard, Svart & Guld

 
Tröja & Halsband - Gina Tricot / Jacka - Dorothy Perkins / Byxor - VILA / Örhängen - Ur&Penn / Stövlar - Dinsko
 
Här kommer min outfit från i onsdags. Den såg ganska snarlika ut igår också faktiskt.
 
// Elaine
 
 
 

Lyxiga baddräkter

 
Swimwear 2016
 
 

Från vänster, övre raden: Camilla blue swimsuit, 3 430 SEK / Vivienne Westwood Anglomania blue bathing suit, 3 835 SEK / Dolce Gabbana swimming costume, 4 140 SEK / Dolce Gabbana retro bikini, 2 535 SEK / 5  Topshop floral swimsuit, 425 SEK / 6 Dolce Gabbana balcony bra, 3 250 SEK / Dolce Gabbana dolce gabbana swimwear, 5 210 SEK / / 8 Lisa Marie Fernandez swim swimwear, 3 210 SEK / 9 Camilla 1 piece bathing suit, 2 440 SEK /  
 
Dessa bäddräkter är inte billiga - men häftiga. Jag älskar den med citroner från Dolce Gabbana!
 
// Elaine
 

28/4-16 Olika nivå på effektiviteten

 
Igår kände jag mig väldigt flitig. Jag fick en ram gjord och duk uppspänd på den, något som jag länge har försökt att göra. Idag var dock effektiviteten på en lite lägre nivå (kanske pågrund av regn och gråa moln?) men jag släppte det och gick och tränade före middagen istället så efter middagen hade jag mer ork att gå tillbaka och spraymåla några pinnar. 
 
Sen gick jag till rummet, tog en varm dusch och nu har jag krypit ner i sängen. Vi har nämligen fått internet på internatet nu - sådär tre veckor tills vi slutar. Det tog bara 7/8 månader. Haha. Det gäller bara att man inte fastnar här nu resten av tiden så man att slutar att umgås så här på slutet. 
 
// Elaine
 

Lammet Björn

 
 
I helgen slutade Björn (Flasklammet) med ersättning så han var helt till sig och bääade helt febrilt hela tiden för att han var så hungrig (Jobbigt att se). Men några korn ville han inte riktigt äta när jag skulle mata honom med det. Men han blev glad av att komma ut på gården i alla fall och prova beta lite på gräset.
 
// Elaine

Nya lokasmakerna 2016

Loka-Likes-tm
Bildkälla: Loka.nu
 
De nya lokasmakerna har släppts. Jag är inte lika exalterad som förra året då hallonlakritsskalle fanns med. Det blev min stora favorit och tack vare den lärde jag mig dricka mer loka. Men så tråkiga är väl inte dessa heller. Choklad som smak i vatten tror jag dock inte på så jag kommer nogr prova de andra två. Mango och Hallon är ju annars två favoritsmaker/frukter hos mig.
 
Någon som ser fram emot att prova dessa?
 
// Elaine

27/4-16 Sushi & Frozen Yoghurt

 
Idag fick jag mycket gjort i skola. Sen efter skolan åkte jag och Alexandra in till stan och åt middag. Hon älskar Sushi så vi hade tänkt ett tag att vi skulle gå och äta det någongång så det fick helt enkelt bli idag. Jag har ju bara ätit det på kinarestauranger och gått från att inte tycka om det till att tro att jag gör det i alla fall. Så jag tänkte att det upp till bevis nu och ja jag kan verkligen säga att jag tycker om det nu. Dock åt jag ingen ingefära och soppan som ingick före (och teet som vi fick efter) var inte alls någon höjadre men jag hade lätt kunnat ätit mera sushi!
 
Efter middagen gick vi i alla fall sen upp på stan, till färghandeln, för att fylla på mitt materialförråd. Sen kunde vi inte låta bli att köpa frozenyoghurt men ångrade oss lite när vi väntade på bussen och höll på att frysa ihjäl, speicellt om fingrarna.
 
// Elaine

Souvernir från Berlin - Breath of Berlin

 
 
I Berlin ville jag inte köpa massa onödiga souvernirer som man kan hitta i varje gatuhörn. Men inne på en galleria (lik Åhlens) vid Alexander platz hittade jag detta glittriga lilla Tv-torn.
 
Egentligen är den från ett parfymmärke som heter "Breath of Berlin" (som bara kan köpas i Berlin) men detta är bara flaskan fylld med glitter (Limited Edition). Så jag tyckte att det kändes som en bra souvernir. Den kostade ca 100 - 150 kr men fanns i en storlek större för en lite större peng men det var ändå skillnad i pris i jämförelse med de som var fyllda med parfym. De doftade gott men denna var mycket finare i mina ögon och fanns dessutom i massa andra färger också. Valet stod mellan denna och en turkos. 
 
Just nu står den bredvid eiffeltornet i mammas och pappas bokhylla men vi får se om den får flytta med mig någonstans sen eller om den får stå kvar där.
 
// Elaine

Badklädsfavoriter 2016

Baddräkt - Gina Tricot 349 kr / Rosa bikini - 179 kr / Blommig bikini - Cubus 179 kr  / Randig blå - Cubus 179 kr
 
Jag fick nostalgikänslor direkt när jag hittade den pastelliga och skimmrande baddräkten från Gina och den känns helt rätt på ett fulsnyggt sätt så här till sommaren 2016 . Dock vet jag inte om det är något som jag skulle bära men jag skulle se upp till den som vågade sig på den, that's for sure. Något som jag helt säkert skulle köpa däremot är den blommiga biknin från Cubus. Den är så vacker!
 
// Elaine

26/4-16 Vårkväll

 
Den här tisdagen har tuffat på som vanligt. Jag försökte träna en snabbis före middagen men det blev bara en kort stund så jag tog en kort springtur/promenad i skogen nu på kvällen också för att försöka kompensera. Men jag blev väldigt hostig ut av det... Jag trodde faktiskt att hostan från förkylningen (snart en månad tillbaka) var borta...
 
 Annars så vill jag få ut så mycket av allt just nu och jag tror att jag är ganska lugn men mitt undermedvetna verkar vara stressad för jag vaknar vid ca kl 2/2.30 på nätterna och virder och vänder mig..
 
Snart ska jag se "Inför  Eurovision" förresten!
 
// Elaine

Outfit 23/4-16 Chockrosa & Skinnimitation

 
Tröja - Lindex / Byxor - Vero Moda / Skinnjacka - Dorothy Perkins / Boots - Ellos / Halsband - Gina Trioct / Örhängen - Glitter
 
Här är min outfit från i lördags. Med en tjocktröja kan man lätt ha skinnjacka nu i alla fall.
 
// Elaine
 

23/24-4- 16 Gotlandslamm

 
Babben, Keno, Bill Bailey, Bingo, Bea mfl.
 
I helgen var jag hem. På lördagsmorgonen åkte jag som sagt och klippte mig. Efter det åt jag lunch hemma med mamma och Robin. Sedan åkte Robin och jag och hälsade på farmor och sen på hemvägen släppte Robin av mig hos Niclas.
 
Så sen var jag där hela kvällen. Jag fick hälsa på de nya lammen som ni ser på bilderna över, öronmärka dem ( Jag var nog mer "skraj" än dem) med Niclas pappa. Sen blev det en promenad med hundarna och Åsa. och efter det spenderades kvällen framför tv:n med allihopa.
 
 
Sen, tillsist, i söndags åkte Niclas och jag ut till mig. Vi passerade Biltema på vägen för att köpa lite material till mitt konstprojekt och sedan blev det middag här.
 
// Elaine

25/4-16 Aprilväder

 
Kl 9.30
 
Kl.16.30
 
Idag har det verkligen varit "Aprilväder". När jag och Alexandra gick från frukosten kom några små snöflingor fallandes från himlen och en halvtimme senare när jag kollade ut genom fönstret vräkte stora snöflingor ner. Kallt var det också. Men sen på eftermiddagen kom solen konstigt nog fram så jag kunde sitta i fönstret och dra åt mig c-vitamin/skissa och sen tog jag en promenad innan middagen. Jag försöker verkligen njuta av den sista tiden här på skolan nu. Jag vill inte flytta hem igen när det har blivt ännu mer grönt och somrigt här..
 
 
 Angånde helgen som var så kommer det lite bilder imorgon..
 
// Elaine

Rosa pastell & Guld

 
 Kappahl - 39 kr (ord. 79 kr) 

Lyxshake - Hallonlakrits

 
Igår var jag onyttig (åt ej upp grädden högst upp) och provade Maxs nya Lyxshake med hallon och lakrits. Gott till en början men sen blev det för mycket för mig. Men jag var ju hur som helst tvungen att testa detta eftersom jag älskar hallon och lakrits tillsammans.
 
Räknas det som årets första glass? 
 
// Elaine

Om Berlin

 
 
Även om jag kanske borde ha lämnat Berlin bakom mig nu så tänkte skriva några ord om resan:
 
Jag var dit med min konstklass (för en månad sedan). Syftet med resan var att vi skulle se konst och inspireras utav det till projektet som vi håller på med nu. Vi skulle bo på ett hostel men jag valde som sagt att på bo ett hotell och några andra valde att bo på ytterligare ett tredje. Även om jag bodde på ett hotell själv gick det mycket bättre än jag hade trott.
 
När det kommer till konsten var det intressant men att från 9-4 nästan varje dag matas med konst blev jag ganske mätt på det ganska fort. Så efter det ville jag shoppa och se sevärdigheter. Dock fick jag som tidigare nämnt åka själv och shoppa och själv åka till Brandenburger tor en kväll efter en gemensam middag. Men det gick bra och det var skönt för hade jag inte fått åka på det som jag själv också ville hade jag inte kommit hem så glad.  
 
Men trots det känner jag inte att jag fick se allt som jag ville i Berlin. Det finns till exempel fler kyrkor som jag bara såg en liten skymt av. Sedan hade jag också velat promenera i en park. Vid Potzdamer Platz skulle det också finnas en stort köpcenter som hette "Mall of Berlin". Så jag vill nog ge Berlin en till chans om några år. Men jag är ändå supernöjd att jag åkte med på resan. Men det var också en utmaning. Jag kände mig myckt mer säker när Niclas och jag var i både London och Paris men det handlar ju om att jag är van att någorlunda vad det står på alla skyltar och sådant. Men jag klarade ju mig ändå på min engelska. 
 
// Elaine

Outfit 20/4-16

 
Blus - Mammas gamla / Byxor - Vero Moda / Örhängen - Gina Tricot / Skor - Deischmann
 
Här är min outfit från i onsdags.
 
// Elaine
 

Blått blomhav

 
Jag älskar detta blåa blomhav så jag var ju bara tvungen att fotografera.
 
// Elaine

Lördagsklippning

 
Denna lördagsmorgon har jag varit och klippt mig. Min frisör Maria var snäll och jobbade en lördag så nu är det platt och lite kortare i topparna. 
 
// Elaine 

22/4-16

 
 
 
Idag har jag målat och skissat på som tidigare denna vecka. Inget nytt. Sen åkte jag hem vid 3 och gick in genom ytterdörren här hemma 2 timmar senare. Mamma fick jag sällskap av på andra bussen, Alexandra på första. Sen blev det en kycklingrätt till middag och nu är det lite fredagskväll. Jag har faktiskt sett fram emot helg nu och haft lite fredagskänsla.
 
// Elaine

Halsband från Primark

 
 
Primark - 5 Euro (ord. 10 Euro)
 
Det här halsbandet köpte jag på Primark i Berlin. Rea var det såklart.
 
// Elaine
 

Amine - Rendez-vous

 
Lite fransk fredagsmusik?
 
// Elaine

21/4-16 Träning och hamburgare

Dagens bild.
 
Denna dag har sett ut som igår. Först jobb med projektet och sen skissning till arbetsproverna i solen. Fast idag satt jag inne i fönstret. Sen före middagen gick jag och Alexandra och tränade. Jag körde crosstrainer och lite styrka. Efter det blev det en välförtjänt middag - hamburgare. 
 
Sen satt vi inne och såg Catfish. Vädret var inte lika bra som igår så det var bara mysigt.
 
// Elaine

Brandenburger Tor by night

 
 
Jag har ju typ sparat de mysigaste bilderna från Berlin till sist. Dock var det absolut inte de bästa när det kommer till kvalité ser jag...Hur som helst var det här den bästa studen under resan för mig, om lite läskiga då jag åkte tunnelbana dit själv samma dag som terrorattackerna i Bryssel hade varit.
 
Men mitt tips är hur som helst helt att om ni besöker Berlin är det fint att besöka Brandenburger Thor på kvällen. Annars så var de här mina sista bilder från Berlin. Men det är ju också en månad sedan jag åkte dit - Den 21:a Mars. Men bättre sent än aldrig. Eller?
 
// Elaine
 
 

Nördiga sovkläder från Primark

 
Primark -  5£ , 8£, 5£, 3£
 
Dessa sovkläder (+ påse) från Primark tyckte jag var riktigt coola. Jag övervägde att köpa Superman/Batman-toppen i Berlin men ångrar att jag inte gjorde det så här nu i efterhand.
 
// Elaine
 

20/4-16 På banan

 
 
Idag har det känts bättre på skolfronten. Jag började exprimentera på en ny grej och sen började jag skissa på ett porträtt också. Sen var det soligt hela dagen (men det blåste!) så jag satt ute och skissade i lä en stund också. Sen efter middagen tog Alexandra och jag en promenad i skogen. Det var perfekt då blåsten hade lagt sig. Vi lyckades dessutom se skymten av råddjuren igen. 
 
// Elaine

Outfit 14/4-16 Mocka, Orange & Blommigt

 
Kjol - Lindex / Blus - H&M / Halsband - Gina Tricot / Örhängen - Glitter / Boots - Deischmann
 
Här är min outfit från i torsdags förra veckan.
 
// Elaine
 
 

Om wikdagen 14 Maj

 
Några bilder som jag tog förra året på Wikdagen då jag bara var besökare.
 
Nu är det mindre än en månad tills den stora vårutställningen här på skolan. Med andra ord kallat "Wikdagen". En vecka senare slutar jag och måste flytta ut.. *snyft. Hur som helst är det här dagen som vi alla här på skolan har sett fram emot sedan i höstas när vi började. Teatereleverna kommer spela upp föreställningar, musikerna kommer ge konserter, skrivarna kommer läsa upp sina texter och vi konstare kommer ställa ut massa konst. Förrutom det kommer det att säljas mat och fika och vi hoppas på en superhärlig vårdag. Bland vatten, djur och natur. Jag jobbar precis som de andra konstarna med ett projekt som jag kommer ställa ut speciellt för den här dagen som jag jobbar med varje dag just nu,
 
Alla som vill komma är välkommna. Är man intresserad av skolan eller bara utav kultur är det ett ypperligt passande tillfälle. Eller om man bara undrar vad vi gör här och vad jag har gjort den senaste tiden. Jag har själv varit på tre "Wikdagar" - året innan Niclas gick här, det året Niclas gick, för att stötta honom och förra året då det hade blivit en tradition. Det var efter det som jag själv bestämde mig för att söka. Fast om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att jag skulle hamna här. Åren innan hade jag inte alls någon lust att gå här men jag kastade mig ut och är jätteglad över att jag har gjort det.
 
Vill du söka till Wik och konstlinjen är sista dagen att söka 15 Maj!
Ansökan till musiklinjen har redan varit men till Skrivarlinjen är sista dagen 29 April och till teaterlinjen 15 Maj.
 
Mer Info hittar ni här:
//www.lul.se/sv/Kampanjwebbar/Wiks-folkhogskola/Startsida/Estetiska-kurser/
 
// Elaine

19/4-16 Inget nytt

Bilder från mitt fönster förra veckan. Ser ni en fågeln? Den är ganska väl gömd men lite gul...
 
Idag har jag inte mycket att säga om dagen. Den gick nästan fortare och sämre än igår. Jag och Alexandra tog en promenad nu på kvällskvisten i alla fall.
 
// Elaine

Berlin 2016 - Holocaust-Mahnmal - Förintelsemonumentet

 
 
Här är några lite jobbiga bilder från förintelsemonumenet i Berlin, byggt utav arkitketen Peter Eisenman. Först sågt det ut som ett torg med några klossar men sen blev marken djupare och djupare så i mitten var betongklossarna så höga att man kände sig instängd, lite klaustrofobisk och fick en tung känsla över sig. Sen tanken på att det också är byggt till minne av massa mördade människor gjorde såklart stämmningen ännu dystrare. Vissa barn och ungdomar sprang runt glatt och lekte kurragömma där nere vilket gjorde mig ledsen. Så otroligt respektlöst och ignorant. 
 
// Elaine

18/4-16 Lat och hungrig måndag

 
 
Idag har jag haft en ganska så lat måndag. Hela förmiddagen var jag så trött att jag inte orkade lyfta en pensel. Istället såg jag senaste avsnittet av lyxfällan (skäms Elaine!). Men efter lunch försökte jag ta tag i lite saker i alla fall. Skriva lite mail, göra arbetsprover och framförallt måla lite. Dock blev jag inge mätt utav lunchen så gick hungrig hela eftermiddagen. Trots det tog jag en promenad i blåsten innan middagen.
 
Sen nu på kvällen har Alexandra kommit tillbaka. Hon var ju i Prag förra veckan så jag ska höra lite hur det var. Amanda var även med nu på kvällen. Så jag har fått se massa bilder från resan.
 
// Elaine

Nyfikna lamm

 
 
 Bilder från förra helgen 💙 
 
// Elaine
 

45 sätt att få köpa en ny gitarr

 
 
 
Några av de här argumentena känner jag igen. Jag har i alla fall hört "Du säger att jag bara kan spela på en gitarr åt gången men du kan ju också bara ha ett par skor år gången" och ja... det är ju sant. Fast att ett par av mina skor kostar inte alls lika mycket som en gitarr! Haha. Ja så är livet med en gitarrgalen musiker ;)
 
// Elaine

17/4-16 Jobbhelg

Mitt horoskop i dagens Aftonbladet (Lejonet). Jag känner mig precis så, speciellt just nu.
 
Då var en jobbhelg avklarad. 11-21 igår och 8-18 idag. Sen ikväll har jag som vanligt åkt ut till skolan så jag är inte "hemma" förrens nu. Annars har det gått bra art jobba. Det gör ju i regel det när det är ljusare längre på kvälkarna men jag har ändå gäspat de senaste timmarna.
 
// Elaine

Från en butik i Berlin

 
 
Här är ett par örhängen som jag hittade i en liten butik vid Hackescher Markt i Berlin. Jag tänkte faktiskt på mamma när jag såg dem. 
 
// Elaine 
 
 
 

2 Blommiga

 
2 blommiga tips från New Yorker och Gina. Kjolen minns jag ej priset på men Kimonon, från Gina, var på rea för 149 kr.
 
// Elaine

Indiskt smycke

 
 
Huvudsmycket med matchande örhängen som pappa köpte i Indien är verkligen så fint. Det förtjänar verkligen ett till inlägg.
 
// Elaine
 
 

15/4-16 Fredagskväll med ost &kex

 
 
Idag har jag fortsatt som igår, med att måla på en målning. Sen åkte jag hem och träffade på min gamla fransklärare från grundskolan på bussen hem. Även Markus träffade jag på. Så det var trevligt och kul.
När jag kom hem var mamma precis klar med middagen så det blev fiskgratäng och nu ska vi snart fira med lite ost och kex att lillebror har fått fast tjänst. Det var jättekul för honom. Han har jobbat som bara den sedan han tod studenten i Juni förra året. Det förtjänar han! 
 
Sen har jag deklarerat, betalat räkningar och försäkrat mig om att jag prioriterat rätt på antagning.se men nu blir det som sagt fredagskväll.
 
// Elaine

Ännu ett eiffeltorn

 
Även när jag var i Berlin kunde inte ödet låta bli att stöta ihop mig med ett eiffeltorn... Detta var på halva reapriset (4 euro = ca 40 kr) i en accessoarbutik som heter "SIX" (Click-six.com). Det fanns i rosa också men jag tänkte att vitt passade mig, mitt rum och framtiden bäst.
 
// Elaine

En komedi & Nostalgi

 
Igår köpte jag en komedi som jag hade tänkt att se på bio förrut. Sen vet jag inte riktigt varför men jag köpte en bok. Kitty närmare bestämt. Jag fick sådan nostalgikänslor från när jag var tio och slukade alla mammas gamla böcker. 
 
// Elaine

14/4-16 Teater efter skolan

 
Igårkväll kom Niclas och överraskade mig. Han var väl trött på allt gnäll om att jag kände mig lite ensam. Haha. Sen idag har jag målat på en tavla i skolan och sen var jag och såg en teater som Niclas agerade ljudtekniker till. Ellen, Niclas kompis kom också med. Så nu har jag fått kommit bort en stund och blivit av med rastlösheten.
 
Nu på kvällen stötte jag på tre råddjur som var ute och gick. En av de tre hade dock svårt att hoppa över ett stängsel. Jag ville bara gå och hjälpa... Det är som en djurpark här!
 
// Elaine

Fägglatt ombre

 
Jag hittade en ny träningströja till samlingen. Närmare bestämt på ICA Maxi och på rea. Så 60 kr betalade jag för den och den passar till båda mina träningsskor. 
 
// Elaine
 

Lammen 2016: Film

 
 
Jag kunde ju inte låta bli att filma lammen så jag gjorde ett försökt till att sätta ihop en film. Trots att jag inte alls fattar mig på det där med bildredigering och Youtube-direkt. Men jag har inte min kanal för att bli nästa Youtube-stjärna heller utan för att ni ska få chansen att se hur de beter sig.
 
// Elaine

13/4-16 Inte närvarande

 
Ser ni bokfinken i bilderna? 
 
Idag har jag inte riktigt varit närvarande. Igårkväll måste jag ha fått solsting eller något för jag kände mig helt plötsligt så less på att dagarna just nu går i varandra och att Alexandra (och Ann-Kristin) är borta och att jag saknade Niclas lite extra pågrund av det. Men jag ska ju få jobba i helgen men när jag tänker på det känns inte det superbra det heller. Ingenting var bra helt enkelt. Så det där har suttit i idag och jag har haft mycket tanker om framtid och projekt. Vi var i alla fall runt på området och tittade på poitentiella utställningslokaler till avslutningsutställningen. 
 
Sen kom jag dock igång lite efter lunch så efter middagen (som bestod av lax med spenatsås) gick jag tillbaka och jobbade. Men vid 7 var jag för trött så då la jag ner för idag och fick istället se att ett får fått tre små lamm.
 
Idag är det ett år sedan morfar dog. Kanske är det därför som jag inte har känt mig på topp, omedvetet?
 
// Elaine

Stråltrådskroki

 
Här är ståltrådskrokin som jag gjorde i måndags på krokin. 
 
// Elaine
 
 

24/3-16 Berlin dag 4 Gallerier, Checkpoint Charlie & Resa hem

 
 Översta bilden är lånad från en i klassen.
 
Den fjärde och sista dagen i Berlin var vi på olika gallerier på förmiddagen. Sen passerade vi Checkpoint Charlie (en gränsövergång mellan gamla väst och öst), åt falafel till lunch och sedan vidare till en marknad. Efter det skulle de andra vidare till en butik men jag promenerade istället en bit till hotellet för att hämta väskan och åka till flygplatsen. Så vid kl 6 var jag på flygplatsen med några ifrån min klass och sen vid 8 lyfte planet hem till Sverige.
 
// Elaine
 

12/4-16 Superhärligt vårväder

 
Idag har jag inte kunnat hålla mig inomhus eftersom det har varit så fint väder. Efter lite skissande på förmiddagen satt jag och Cassandra oss ute i solen vid slotten innan lunch. Sen efter lunch satt jag och Josephin nere vid vattnet och skissade. Därefter hade jag tänkt att vara inne men det slutade med att jag släpade ut stafliet så vi var några som alltså stod ute och målade. 
 
Men det slutar inte där: Efter middagen tog jag en promenad på området och fast att solen fortfarande lyser nu så tror jag att jag håller mig inne resten av kvällen. Lite synd men mitt ansikte har fått mer sol idag än det har fått på flera månader så det får räcka.
 
// Elaine
 
 

Outfit 9/4-16

 
 
T- shirt - H&M / Byxor - Vero Moda / Stövlar - Dinsko / Örhängen - Glitter
 
Här har vi min outfit från i lördags. Till denna T-shirt måste man ju definitivt ha glasögon! 
 
// Elaine
 
 
 

Citronfjäril & Fågel

 
Se på de här fina bilderna på en citronfjäril som jag lyckades fånga på bild igår (efter några om och men) och sen den stackars talgoxen som jag hittade ionomhus i skolan när jag kom igårmorse. Dörren stod vidöppen men han hittade ändå inte ut och flög istället in i två fönster innan han hamnade där uppe i taket. Lilla fågel då.
 
// Elaine
 

11/4-16 Kroki med ståltråd

 
 
Idag har jag haft kroki. Men inte med lera eller kol på papper utan med ståltråd. Till en början var det riktigt svårt men efter lunch började jag förstå grejen och fick ihop en som jag kände mig nöjd med och kul var det!
 
Sen var det ju strålande sol idag så jag sprang ut under de korta rasterna och tog några friska andetag. Men sen tog jag också en promenad innan middagen. Helst vill jag vara ute hela tiden men nu får det räcka med att jag sitter bredvid stora fönster och hör fåglarna från skogen utanför. Precis som vanligt tog krokin på krafterna och dessutom har hostan inte gett med sig än. Det verkar som att vi alla fick samma sak i Berlin för jag är inte den enda.
 
På tal om resa: Alexandra och skrivarklassen åkte till Berlin imorse så jag får ta och klara mig själv nu i några dagar. Det är lite ensamt nu på kvällen men jag överlever. Haha. 
 
// Elaine

Sminktillbehör från Primark

 
 
 På Primark i Berlin passade jag på att köpa lite saker till sminkväskan: Jag har settingspray hemma från Elf men det är snart slut så jag bestämde mig för att prova Primarks och det verkar helt okej. Sen är jag så dålig på att tvätta mina penslar så jag köpte en rengöringsspray till dem som var supersmidig. Sedan var borstarna var prisvärda då de bara kostade 2 Euro/st så jag köpte två.
 
// Elaine

Tummen upp

 
Jag provade den här nya Loka crushen i lördags och gillade den. Min favorit tidigare har varit den med Citron men kanske ändrar jag till denna nu?
 
// Elaine
 

10/4-16 Den här helgen

Bilder från kvällspromenaden igår.
 
 
Den här helgen har jag varit ledig så igår tog jag med Alexandra hem för att träffa och klappa på fåren hos Niclas. Jag trodde att hon skulle få träffa Mellvin och Zingo också men de var inte hemma tyvärr. Sen blev det en kort fika hemma hos mig och sen begav vi oss tillbaka till skolan med Niclas. På vägen blev det också ett stopp för att handla lite mat. Sen såg vi tre "Är du smartare än en femteklassare?" och före det tog Niclas och jag en kort kvällspromenad.
 
Sen idag blev det en sovmorgon men vi vaknade ändå ganska tidigt ut av att solen strålade in genom persiennerna. Dock tittade vi på "King of Queens" och "Upp till Bevis" större delen av morgonen. Men sen när han hade åkt tog Alexandre och jag en promenad medans jag tvättade och sen åt jag vi middag. Nu är det söndagsmys som gäller resten av kvällen!
 
// Elaine

The Body Shop Outlet

 
Det fanns en outlet från The Body shop på Stockholm Quality Outlet. Så jag passade på att köpa ett läppglans i nude. Jag betalade 50 kr men vet inte vad det brukar kosta annars, men jag gissar på det dubbla i alla fall.
 
// Elaine

Ida LaFontaine

 
 
 
Den här låten är kanske inte så ny? Men i alla fall ny i min spellista. 
 
// Elaine

Choklad från Tyskland

 
 
Vad sägs om ett litet chokladtips så här på helgen? Den här fyllda chokladen köpte jag nämligen i Berlin. "Ritter" är väl deras "Marabou" antar jag? Gott var det i alla fall.
 
// Elaine
 
 

Lammen 2016 2

 
 
Här har vi en till bildbomb på lammen.
 
// Elaine
 

8/4-16 Kollektionsgenomgång, fredag & vårpromenad

 
Idag har jag haft kollektionsgenomgång. Det betyder att jag och en lärare plockade ut de bästa utav det som jag har gjort här på skolan. Sen på förmiddagen var de här från Mälardalenshögskola och pratade om designutbildningar. En utav dem har jag funderat lite på så att det var bra att jag fick lite mer info.
 
Sen slutade det äntligen regna och solen kom fram på eftermiddagen. Så Alexandra och jag drog oss ut på en promenad och hade turen att se några råddjur på ganska nära håll i skogen. Ser ni det på tredje bilden? Sen kvittrade fåglarna som bara den och imorse såg jag två sädesärlor - Så nu är det vår! 
 
Efter lite middag och städning blir det nu film och fredagsmys med Alexandra.
 
// Elaine

Outfits Mars 2016

 
 
 Här är mina outfits från Mars. Jag fick ihop ganska många. Min favoriter är de sista två. 
 
// Elaine

Snow White and the Huntsman

 
 
Idag är det premiär för denna. Jag är lite sugen på att se den faktiskt.
 
// Elaine

7/4-16 Ännu mer regn!

 
 
Förbaskande regnande! Jag trodde ju att det inte skulle regna imorse (hur jag nu trodde det) så jag tog ej min regnjacka. Det resulterade ju såklart i att jag blev dyngsur varje gång jag som jag har gått till matsalen idag. Men jag hade gummistövlar i alla fall. Alltid något. 
 
Annars har jag fortsatt mitt skissande på arbetsprover och projektarbete idag + haft ett mentorssamtal. Sista jag gjorde ett projekt i skolan var det i slutet på gymnasiet när jag sydde en klänning. Den här gången blir det mer konst. Sen efter middagen skrev jag ut lite gamla arbeten till en portfolio som jag ska fösöka att sätta ihop.
 
Nu har vi haft plugg/jobbverkstad här, jag, Alexandra och Amanda.
 
// Elaine
 
 

Vårblommor

 
Trots regn så kan man inte låta bli att vara glad när man ser dessa.
 
// Elaine
 
 
 
 

Chrystal

 
 

6/4-16 Likadana dagar

 
Dagarna i skolan ser ganska likadan ut nuförtiden. Jag jobbar med ett eget projekt hela tiden fram tills slutet så jag jobbar och skissar på det just nu. Sen är jag fortfarande förkyld och det var ännu dystrare och regnigare ute än igår. Men fåglarna kvittrarade i alla fall så jag följde med Alexandra på en promenad i skogen innan middagen som var grönsakspaj. Efter det har vi varit ganska trötta båda två men Alexandra har varit flitig och läst medan jag har slösurfat på datorn...
 
// Elaine

Lammen 2016

 
 
Här kommer en drös med bilder som jag fotade förra onsdagen på de där nya söta lammen. Jag hoppade t.o.m in hos dem och satt där en bra stund. De försökte klättra upp på mig, hoppa upp i knät och äta på mitt hår. Haha Socialast var Blackie och Bleka, det har de fått efter deras mot - Celine. Hon ställde sig som vanligt och buffade på mig om jag inte klappade på henne. Sen var det flasklammet Björn som då och då skrek till med sin ljusa stämma för att han var hungrig.
 
// Elaine
 
 

Outfit 29/3-16 Rosa rosor, Cognac & Guld

 
Blus - Bikbok / Kjol - Lindex / Cardigan - Vero Moda / Örhängen - Glitter /Halsband - Ur&Penn (present) / Stövlar - Dinsko
 
 Här är min outfit från förra onsdagen. Bättre sent än aldrig.
 
// Elaine
 

5/4-16 Regn men Pizza till middag

 
Imorse regnade det. Inte så mysigt. Men på eftermiddagen sken det upp lite och sen kan man ju inte låta bli att få vårkänslor utav alla lökar, blommor och fågelkvitter. Nu på kvällen när jag och Alexandra har försökt småjobbat har man hört fåglarna utanför. 
 
Annars har jag äntligen avslutat mitt Homage idag. Så skönt att ha det ur världen. Jag vet inte hur många gånger som jag hållt på att ge upp för att jag har velat så mycket - och för att det har tagit tid. Jag har ju hållt på att måla det i mer än en vecka nu. Jag började innan Berlin. Sen var det Pizza till middag förresten. Så just nu har man det inte så pjåkigt (peppar peppar) med god mat och en lugn miljö fast att man har lite saker som stressar en. Jag ska njuta så mycket som jag bara kan.
 
// Elaine
 

23/3-16 Berlin dag 3 - Gemäldegalerie, Hamburger Bahnhof & Indisk middag

 
 
 Den tredje dagen i Berlin gick vi av tunnelbanan vid Potsdamer Platz och promenerade förbi de höga, moderna husen till konstmuseet "Gemäldegalerie" där vi blev överösta av konst från bl.a Rembrandt. Jag skojar inte när jag säger att jag aldrig trodde det skulle ta slut eller gå vilse för den delen. Sen for vi vidare till Hamburger Bahnhof (Gammal tågstation) där vi såg ännu mer konst. Sen på kvällen åt vi alla en gemensam middag på en indisk restaurang och sen åkte jag själv till Brandenburger Thor efter det. Bilder från den lilla trippen kommer inom kort.
 
// Elaine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Konstigt

 
Lite bilder från konstbesöken i Berlin.
 
// Elaine
 

4/4-16 Sista kvarten

 
 
Mitt första vårtecken
 
Nu har sista delen på detta folkisår börjat. Det känns tråkigt och stressigt. Jag har nämligen mitt homage som inte är helt klart än att göra klart, ett helt projekt fram till slutet och arbetsprover att göra vid sidan av. Phu. Så jag har försökt att sätta igång idag.
 
Men min förkylning hänger kvar längre än jag trodde så jag är inte helt kry och sen är det väl kanske också för att jag jobbade i helgen? Jag var helt slut igårkväll när jag kom ut till skolan efter jobbet. 
 
Hur som helst var det kul att se folk igen. Alexandra har jag ju till exempel nästan inte sett på tre veckor. Sen har jag inte varit på skolan på lite mer än två veckor. 
 
// Elaine
 
 

Outfit 28/3-16 Blått, Svart & Vitt

 
Topp - H&M / Byxor - VILA / Väska - Forever21 /Halsband - Click-six / Stövlar - Dinsko
 
Förra måndagen invigde jag den här nya toppen från H&M och halsbandet som jag köpte i Berlin.
 
// Elaine
 

Circus Hotel Berlin

 
 
I Berlin bodde jag på ett hotel som hette Circus Hotel och låg vid Rosenthal Platz - nära Alexander Platz och Tv-tornet som ni ser på en av bilderna ovan. De andra bodde på Hostelet med samma namn tvärs över gatan (andra bilden) som var jättefint men jag valde sen innan att bo själv på ett hotell. Det var inte för att jag kände mig "finare" än någon annan utan för att vet med mig att jag inte skulle ha lätt att sova annars (när man delar rum med 8 andra pers). Vilket jag behöver för att orka med dagarna.
 
Hur som helst trivdes jag jättebra på Circus hotell. Månda produkter och deras affärsidé var ekologisk, super trevlig personal och fin inredning. Mitt rum kanske inte var det finaste men sängen var superskön och badrummet riktigt fint sen så var det ju så skönt att allt var mitt. Det var värt de extra pengarna.  Dock var det enda negativa, men som man får räkna med om man bor i centrum, att det var högljudt från gatan utanför. Spårvagnen lät rejält när den åkte förbi.
 
Men jag rekomenderar definitivt detta hotel om man ska åka till Berlin. Vill man bo på vandrarhem verkade som sagt "Circus Hostel" också mysigt.
 
// Elaine
 

På trendspaning i Berlin

 
Allt detta var jag nära på att köpa i Berlin men stod emot. det var ju typiskt att jag skulle hitta en guldig och rolig resväska precis efter att jag köpt en (den på en av bilderna är från Primark) men jag är ju ändå otroligt nöjd med den jag har.
 
// Elaine
 
 

Voir la nuit s' emballer

 
En ny fransk låt i min spellista.
 
// Elaine

Fjäderhalsband

 
Det här fjäderhalsbandet köpte jag på SIX i centralstationen i Berlin. Det var halva reapriset så det kostade bara 1 euro (ca 10 kr) vilket jag anade men då jag inte kunde tyska så var jag inte säker på det innan jag kom till kassan. 
 
Hur som helst så invigde jag det redan i måndags.
 
// Elaine
 

1:a April 2016 Hos Niclas & Film

 
Igår var jag över till Niclas igen. Matade lilla flasklammet Björn som skrek efter mat och tog en bra promenad i solskenet med bara Mellvin. Zingo bara stretar emot så det är ingen idé att ha honom med.
 
Sen kom Niclas kusiner över på middag och när de hade åkte såg Niclas och jag på filmen på bilden här över. Jag fyndade ju den för 15 kr på rea nyligen och jag tycker att den var mer än värd de 15 kronorna. Dock var den lite för kort tyckte vi. Men rolig!
 
Förresten: Jag tror inte att jag blev lurad igår. Men jag drog inget skämt själv heller.
 
// Elaine

22/3-16 Berlin dag 2 Atlejébesök,Samtidskonst & Kätte Kollwitz

 
 
Andra dagen i Berlin var och besökte konstnären "Veronica Browall"  i hennes ateljé. Hon hade också gått på min skola men bor numera i Berlin. Efter det och lunch besökte vi ett galleri med samtidskonst och sen åkte vi tunnelbanan till den lyxiga shoppingatan  "Kufurstendamm" och där vidare in på en tvärgata till Kätte Kollwitz museum. Sen var "skoldagen" slut men vi var några som åkte vidare till en seconhandaffär som hade kilopris. Stort var det!
 
Efter det var vi alla helt slut men jag hoppde själv av tunnelbanan vid Alexander Platz och fick därmed se TV-tornet (jag hade också önskat att åka upp i det egentligen) och sen gick jag en sväng på Primark. 
 
// Elaine

Mars 2016

 
 
Oj vad tiden börjar gå fort nu. Mars tog slut igår?! Kan vi sakta ner tiden framöver? 
Men Mars var fylld med mycket roliga saker:
 
  • Haft grafikblock i skolan och tryckt massa upplagor.
  • Kikat på Mello.
  • Haft kroki med Stina för sista gången.
  • Sagt hejdå till Ann-Kristin.
  • Jobbat lite helg.
  • Hälsat på en nykomling (lamm) hos Niclas.
  • Målat som en tok till tavlan till utställningen som var i påsk.
  • Börjat på ett fritt block i skolan.
  • Varit på teater.
  • Vari på söndagslunch och fika hos Josefin och Ian.
  • Varit på konstresa i Berlin i fyra dagar.
  • Haft vernissage för min klass konstutställning.
  • Hälsat på mormor och firat påsk.
  • Varit till Barkaby Outlet med Niclas.
  • Gosat med den nya lammen.
  • Åkt på en förkylning.
// Elaine

RSS 2.0