Sista Januari 2013

Idag har jag fått min studentmössa, skissat, försökt göra lite små uppgifter och snart ska jag iväg på ett träningspass. Jag är inte så sugen på att träna nu men jag fick göra som igår och bita ihop.
 
Sen innan jag åkte hem var jag in på myrorna och provade tröjan som jag såg igår igen. Jag tänkte se hur det såg ut med min kjol till för det skulle ju dölja fläcken nedtill. Jag bestämde mig dock att det är ett onödigt köp då den mest bara går att använda så här men jag har lite svårt att stå emot... 45 kr för en jättesnygg tröja med en fläck som knappt syns när man inte har den på sig men som syns sen... Men jag får försöka att bita ihop i några dagar antar jag...
 
 
Eller? Visst är det bäst ändå? 
 
// Elaine 

Lika halsband och armband

 
I helgen var det sista av mina tre fynd det här armbandet. Som ni ser är det lika som halsbandet som jag också fyndade på Gina för ca två veckor sen. Den enda skillnaden är att halsbandet är lite guldigt. I alla fall så älskar jag det och det gjorde ju inte saken sämre att det bara kostade 15 kr! Halsbandet fyndade jag ju också på rea för 20 kr. Så länge inget går sönder av någon annledning är jag toppenöjd!
 
// Elaine 

Därför vill jag ha en iphone...

 
Touchen på min mobil har börjat krångla så just nu är jag bra sugen på att köpa en iphone. Fast den största anledningen till att jag vill det är för att det finns så mycket fina skal. T.ex det här skalet med en påfågel som jag hittade hos nymobil.se. Även om jag tycker att det blir lite mycket och opraktiskt med vissa som bara har massa diamanter på sig så är det här otroligt fint. Sen skulle jag gärna också vilja ha ett blommigt, spetsliknande och kanske ett med eiffeltornet på? haha
 
Annars så verkar ju iphone vara ganska bra men jag tror inte att de är felfria då min ipad stänger ner internet då och då. Sen så älskar jag min nuvarande mobil så jag vill att den ska fungera min ekomomi skulle inte tycka om ett nytt mobilköp nu heller.
 
 
// Elaine 

Synd

 
Den här fina toppen hittade jag på myrorna idag av en slump och jag blev förtjust vid första ögonkast. Dock var det en fläck på den en bit ner så jag frågade om det kunde sänka priset lite, även om det är second hand. Nej det ville de inte så då hängde jag motigt tillbaka den. Hade de sänkt priset till 25 kr (den kostade 45 kr) hade jag köpt den och haft till min svara kjol som är hög i midjan eller hoppats på att fläcken skulle gå bort i tvätten. Det känns ju lite tråkigt med fläckar när man kan hitta något för samma pris på rea helt nytt i en annan affär. Men ja är det second hand så är det väl det.
 
Jag älskar kombinationen av satin och beige i alla fall, den ser dock annorlunda ut i färg beroende på ljus som ni ser. 
 
// Elaine 

30 Januari 2013 - simmat

 
Nu är det verkligen inte så här vackert ute längrem som förra veckan när jag tog bilden. Det är riktigt med slask här där jag bor. Imorse regnade det till exempel.
 
På tal om imorse så kom också Sara förbi här och drack en kopp te innan vi gick till bussen och sen åkte vi till skolan och hade en lektion med religion. Efter det, när jag slutat, ville jag bara åka hem men de andra sa åt mig att gå och simma som jag kanske hade tänkt. Så jag tog mig i krafen och simmade en kilometer (1000 meter). Efter det lämnade jag in en lapp på min framtida praktikplats.
 
Nu ska jag försöka skissa och jobba lite innan maten. Sen vill jag skicka ännu ett litet grattis till min kompis Pimpim som fyller 19 år idag. Jag hoppas att Amanda kryar på sig också! 
 
Vad har ni gjort idag?
 
//Elaine
 

4 väskor från h&m

 


Rosa - 149 kr, Leopard -  99 kr, Stora - 349 kr
 
 H&M har fått in riktigt fina väskor nu till våren! De fyra över är mina favoriter. Blev sugen på en ny väska själv nu men jag har redan massor. Dessutom är det en stor men snygg ryggsäck som jag ska ha i så fall. Jag har börjat erkänna nu att det är fint när något är behagligt att ha på sig eller bära. haha
 
// Elaine 

Outfit 29 Januari

 
Tröja - H&M / Kjol - Gina Tricot / Ring - Guldfynd / Örhängen - Kicks / Armband - fått av min pojkväns mamma 
 
Idag var andra gången som jag hade min fina vita tröja med plajettkrage. Jag skulle gärna vilja använda den mer men eftersom den är vit och inte får tvättas varmt är jag lite rädd om den. Jag vill ju inte ha den en dag då det är tomatsoppa till lunch i skolan t.ex. I alla fall så passade jag på att ha kjol igen när det inte var för kallt för det. Dock tycker jag inte om den här slasken. Jag längtar efter våren men vintern få gärna ta slut först och det känns som att det är ett tag dit och är det vinter vill jag inte ha regn och tö.
 
// Elaine 

29 Januari 2013

 
Idag har jag både fått en nu uppgift och då bestämt mig för att göra en produkt inspirerad av Salvador Dali, redovisat om honom, börjat sett på en liten film om konsumtion och tillsist varit på ett informationsmöte om studier efter gymnasiet. Jag börjar känna mig lite stressad nu. Ska jag göra högskoleprovet eller inte till exempel? Jag fick till exempel ett mail från Paris college of art (En designskola som Parsons i New York fast i Paris) idag då jag skrev i mig för att få nyhetsbrev från dem på sacomässan lite på skoj. Men jag måste ju säga att det kändes lite lockande att söka dit och dra till Paris då. Men jag är inte redo för det eller något sånt än. Dessutom är det ganska omöjligt då man konkurrerar med hela världen.
 
Nu ska jag i alla fall försöka göra några små uppgifter och skissa lite. Sen blir det färsk ananas och Svenska Hollywoodfruar!
 
Någon mer än mig som är stressad inför framtiden och livet efter gymnasiet?
 
// Elaine

Bird

 
15 kr fick jag ge för det här halsbandet på Gina Tricot i helgen - bara ynka 15 kr när det kostat 99. Det kallar jag fynd för det var riktigt häftigt också. Utan Isabelle hade jag inte hittat det, hon köpte nämligen ett likadant. Gina Tricot har verkligen fina smycken!
 
// Elaine 

3 tyger

 
Jag har blivit riktigt sugen på blommönstrade tyger och här är två som jag fastnade för under mitt tygshoppande I helgen. Men sen var det andra också otroligt häftigt. På en längre avstånd flöt alla färger ihop och det fanns även en nutta glitter i. Gemensamt har i alla fall alla tre tygerna att de  är färggranna. Jag älskar färg!
 
Sen skulle jag bra gärna vilja så eller köpa ett plagg i det första blommiga tyget. Så fint! 
 
//Elaine

28 Januari 2013

Härligt trött kom jag för ett tag sedan hem från ett jumpass. Då tog jag en dusch och nu väntar jag bara på att Top model och Project Runway ska börja. Nashville missade jag ju nu dock. Men jag får se det sen. Igår såg jag andra avsnittet med Niclas. Han tyckte det var okej. Jag tror det var för att det var en och en annan gitarr inblandad ;) haha

Annars så har jag tränat ännu mer idag då jag hade idrott i skolan med både basket, fotboll och handboll. Jag föredrog handboll. Sen när jag kom hem skissade jag lite på en designuppgift eftersom jag måste visa några skisser för min lärare på torsdag. Det gäller att hålla deadline och komma på och utveckla idéer hela tiden! Eller ja, för min del i alla fall.


Lägenhet

Jag tänkte att jag skulle visa upp min lägenhet som jag har gjort på 3D-designen. Det tog ca ett år och få allt klart (!) Jag har byggt det i SketchUp men jag har inte byggt möblerna själv, förrutom ett bord. Beskrivning om varje rum hittar ni under bilderna. Jag har också gjort en bok av det här i verkligheten, i indesign. Jag har då monterat bilderna till varje rum på en sida med beskrivningen till. Här i bloggen tyckte jag dock att det var roligare att visa upp bilderna försig, i större format. 


 

Förord

"Min lägenhet har jag valt att inreda som jag skulle vilja ha min framtida lägenhet. Detta innebär fullt med olika färg i nästan varje rum. Därför har rummen sin egen karaktär. Men hela lägenheten binds ändå ihop av svarta möbler och dörrar i varje rum. Trägolven är också genomgående av samma trädslag vilket går som en röd tråd igenom hela lägenheten tillsammans med det svarta. "

 

Hall
 
"Hallen har jag valt att hålla ganska enkel. När man öppnar ytterdörren möts man bara av en stilren byrå, lampa och spegel för att kunna ta sig en titt innan man går ut. 

Lite längre in i lägenheten hittar man en stor garderob där jag tänker mig att jag skulle förvara ytterkläder och skor. Det känns stilrent att inte ha allt synligt men det är ändå lätt att kunna plocka fram och hänga undan ytterkläderna.

Här har jag dock valt att hålla allt ganska neutralt. På väggarna har jag tapetserat en vit tapet med grov grå struktur som matchar de silvriga tonerna i lampan, handtagen och spegeln. På golvet ligger sedan ett trägolv i ek."

 
 
Kök
 
"Direkt efter hallen möts man av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum men som bryts av med en svart byrå. Den fungerar också som förvaring av porslin och annat.

 I köket har jag sen valt att ha en ganska liten matlagninsplats för att ha nära mellan allt så att matlagningen kan ske smidigt. På motsatt sida av spisen har jag placerat tre barstolar för att kunna äta en snabb frukost när man är själv eller så att gäster ska kunna umgås med den som lagar mat. 

Mina färgval här är en uppdatering av hallen. Jag valde en härlig grön färg på mosaiken längs köksväggen och köksluckor i ek för att mtacha golvet."

 
Vardagsrum
 
"Mittemot hallen hittar vi vardagsrummet. Här har jag valt att ha samma färger på soffan och detaljer som de som finns i köket eftersom det är i samma rum. Sedan reser sig en fondvägg med björkar längs ena väggen vilket också tar upp den gröna färgen från soffan. 

I det andra hörnet har jag placerat en matplats för tillfällen då man inte vill sitta och äta vid barstolarna i köket. Ett sådant tillfälle kan vara när man bjuder över gäster på middag. Jag har tänkt att det ska vara lätt att förflytta sig till soffan från matplatsen om man så vill."

 

Sovrum
 

"I sovrummet är väggarna delvis vita för att ge en öppen känsla då rummet annars är ganska litet. Sedan har jag valt att hålla en vägg och textilierna härligt rosa och beiga. Det för att ge en lyxig och romantisk känsla i stil med mönstret i den vita tapeten. Möblerna är sedan svarta med former som förstärker den lyxiga känslan. 

Längst in i rummet finns en öppen garderob. Det är något som jag tycker om eftersom man får en bra överblick över sina kläder och lätt kan prova och hänga tillbaka dem på sin plats. Samma sak gäller skohyllorna då jag tycker att fina skor ska synas även när man inte använder dem."

 

Badrum

"I badrummet har jag valt att ha samma mosaik på både golv och väggar för en stilren känsla. Toaletten, hyllor och handfat har jag sen gjort svarta för att tillsammans med gulddetaljer och växter ge en orientalisk känsla. Jag tycker också att växterna runt duschen ger en häftig och djungellik anda och återigen förstärker den lyxiga känslan."

 

Arbetsrum
 
"Det sista rummet har jag gjort ett kombinerat arbetsrum och syrum av. En plats att jobba på vid datorn känns nödvändigt för både skol/jobbarbeten som designprojekt. Här är det som sagt kombinerat i mitt egendesignade bord som också ser ut att resa sig från golvet. Jag har byggt det i olika höjder så man kan stå och klippa till tyger men också sitta och sy då sybordet är upphöjt under för plats till symaskinspedalen.

Väggen över bordet täcks sedan av hyllor där man kan förvara allt ifrån tyger till andra tillbehör. Fondväggen med vyn över Paris fungerar som inspiratioskälla."

 

Balkong
 
 

"Min balkong är precis lika färgglad som övriga lägenheten och jag tänker mig att alla lägenheter i byggnaden har en färggranna balkong. På min har jag valt en härlig turkos färg på glasräcket. Medan räckerna är färggranna går fönsterkarmarna i svart på huset och därför har jag valt att ta upp det i svarta möbler. Jag har också valt att blanda stela former, då i form av soffan och fotöljen, med romantiska franska stolar stolar för en rolig mix."


 Kommentera gärna vad ni tycker, det skulle göra mig jätteglad

//Elaine


Grova boots

De här snygga bootsen hittae jag på H&M'a hemsida. Jag gillar att de är grova och känns mc-aktiga. Eller vad säger ni? De finns också i en mönstrad variant men jag tycker att den här var coolast.
 
// Elaine 

Kär i en klänning

 
Jag är helt kär i bloggaren Therezs klänning! Bilderna är lånade från hennes blogg www.therez.se.
 
Viiillll haaaaaa!!!
 
// Elaine 

För 50 kr

 
Den här blusen var ett av mina fynd igår. Jag hade ju inte tänkt att köpa något men jag hade ju provat den här förrut. Dock bloggade ju jag bara om den då. Men nu kostade den 50 kr så jag köpte den ändå. Hade den kostat över 199 kr, som till ordinarie pris, hade jag inte köpt den. Men ja, jag gillar mönstret! 
 
Från Gina Tricot!
 
// Elaine 

Söndag 27 Januari - Grå dag

Bilden är tagen från google
 
Idag är det några plus ute och dt riktigt syns. Det är molnigt och snön ser tung ut på träden. Jag ska i alla fall träffa Niclas senare. Men nu före det håller jag på att svara på några frågor om judendom som jag inte hann klart med i fredags. Sen har jag också skrivit om projektet i min loggbok.
 
Men snart ska jag ta och äta lunch och sen ska jag ta en dusch.
 
Vad gör ni dennna söndag?
 
//Elaine

2 Favoriter av JLO

 
Just nu är det Bröllopsfixaren på sjuan och efter det börjar Monster till svärmor. Både filmerna hör till mina favoriter. Bröllopsfixaren känns det som att jag kan utan till och den andra måste jag ha sett ett par gånger den också. Roligt och sött ska det vara för att roa mig. Sen är ju Jenneifer Lopez så himla bra. Älskar alla hennes filmer! Så det är minst sagt en bra TV-kväll för på trean visas Icea ages tre också. Jag anser att det är en av de bästa tecknade filmerna i historien. Så rolig!
 
Någon mer som gillar dessa filmer?
 
// Elaine 

Fyra favoriter av Céline Dion

 
 
Jag är en av dem som tycker att Céline Dion gör otroligt vacker musik. Dessutom har hon ju en otroligt vacker röst också. När jag sitter på bussen lyssnar jag mer än gärna på dessa fyra låtar som är mina favoriter utav alla låtar jag någonsin hört. 
 
Den första och andra låten är så härliga låtar med lite upptempo i dem. Jag älskar introt, mellanspel, gitarrdelarna och texterna. Sen är My heart vill go on en låt som får mig att fälla en tår bara jag hör att det är den. Den får mig att tänka på Titanic och den hela den verkliga historien. Den sista låten upptäckte jag förrut när jag skulle öva på att lyssna på franska. Den är också så himla fin. Ofta tycker jag att långsamma ballader är tråkiga. Men inte dessa, inte för fem öre!
 
Någon mer än jag som gillar Céline Dion? 
Sen måste jag säga att jag älskar namnet Céline också!
 
// Elaine 

En dag i stan

Idag har jag varit i stan. Först med mamma först för att köpa tyg till mitt projekt, fast jag hade redan sett ut ett så mamma fick bli smakråd. Sen fick jag också otroligt bra hjälp av henne i affären, plus en praktikplats, vilket inte kändes illa! Sen åt mamma och jag lunch tillsammans innan jag mötte upp Isabelle, Linnea och Carro ( Linneas kompis, Frida hann jag dock inte träffa).
 
Fast att jag skulle hålla i pengarna lyckades jag såklart hitta något att köpa. Det blev en blus, ett armband, ett halsband och punchpraliner. Jag har verkligen fått ett sug efter punchpraliner den här månaden. Här under ser ni allt, ska dock visa bättre bilder sen (Förlåt Sara för punchpralinerna). Allt kostade mig ca 275 kr.
 
 
// Elaine 

Jag smälter!


Fredag 25 Januari 2013

Idag har varit en lång dag. Började den i försig ganska sent men hela dagen har bestått av två teoretiska lektioner och en och en halv timmes jobb med en uppgift. Först företagsekonomi, sen avslutades dagen med naturkunskap.

Nu ska jag försöka fundera och skissa lite på mitt projekt. Sen tar jag fredagskväll och avslutar den framför tv:n!

Idag har jag varit lila-rosa i min polotröja från h&m och matchat den med halsbandet som jag fått av Niclas mamma.


Niclas julklapp

 
I julklapp till Niclas lyckades jag springa på den här minigitarren i alla hast på en marknad i oktober. Det roliga var att vi precis skulle till bussen så den fick verkligen bli ett hast köp. Jag frågade, utefter det jag hört från Niclas om gitarrer, vilka modeller som va de som han gillade. Det slutade med att jag chansade på den här eftersom den kändes rätt.
 
Men det var precis att vi nästan missade bussen då. På vägen hem sen blev jag dock orolig om jag hade valt rätt. Han kanske inte alls tyckte om den här modellen. Men vet ni vad? När han öppnade den så granskade han den, log och sen säger han att det är precis en sån modell som han har på riktigt. Där satt den! haha
 
// Elaine 

Candyland

 
Candyland
 

Topp- Nelly.com, 125 kr / Jeans - H&M, 200 kr / Kavaj - sammydress.com / Pumps - theiconic.com.au, 475 kr / Clutch - Gucci,profilefashion.com,  3 730 kr / Solglasögon - target.com, 84 kr / Läppstift - MAC, thebeautyoflifeblog.com /
 
Jag är riktigt sugen på att börja klä mig i massa pastellfärger nu och ljusa jeans. Dock brukar jag nöja mig med en färg men jag tycker ändå att det blir riktigt sött om man skulle blanda fler pasteller. Väldigt godisaktigt. Sen bidrar ju skorna lite till den känslan. Haha
 
Vad tycker ni om pasteller? 
 
//Elaine

Outfit 24 Januari 2013

 
Cardigan - Ellos/Josefsson / linne - H&M / Jeans - Cubus / Örhängen - Guldfynd / Armand - fått av Niclas mamma Åsa / Ring - Gjort själv  
 
Såhär har jag sett ut idag -klädd i beige, vitt och svart tillsammans med massa pärlaccessoarer. Jag är ledsen för blandad och dålig bildkvalité. Hade jag råd skulle jag anställa en fotograf.
Nu ska jag iväg och träna! 
 
// Elaine 

Snöbilder

 
Lite fler bilder från min lilla promenad i kalla lördags. Vad jag älskar när solen lyser mellan träden så där!
 
// Elaine

Niklippt och plattat

Hej! Innan jag försvinner in i skissande, planerande inför studenten och vattenstämlpande av bilder tänkte jag berätta lite om gårdagen.

Efter en lektion med religion var jag upp på stan och kollade på tyger och jag fick faktiskt tillbaka inspirationen utav det. Men sen blev kvällen lite överraskande. Niclas kom till mig och åt middag. Men sen när vi skulle gå ut och titta på stjärnorna (en skoluppgift) så kom vi på att jag hade klipptid så jag var tvungen att åka och klippa mig. Allt blev alltså lite konstigt.

Men idag är jag alltså nyklippt och har fått håret plattat. Annars plattar jag det aldrig. Dessutom har mitt hår blivit riktigt fint nu.


Drömstövlarna...

Från MaboutiqueCherie.se
 
Här är gummistövlarna som jag fick skicka tillbaka (det var dock inte det lättaste). De var verkligen mina drömstövlar och därför var jag bara tvungen att ta kort och visa dem i alla fall. Jag letade hela hösten efter ett par svart men eleganta gummistövlar och allt var nästintill perfekt tills jag provad dem och de var för smala vid skaftet upptill då det var dragkedja på insidan. Så hade de passat hade de varit perfekta då de var sköna i sulan, inte jobbiga att gå i, nedsatta från 700 till 500 kr och jag dessutom fick 10 % rabatt på det. 
 
Jag får hoppas att jag hittar några andra fina. Någon som har ett bra tips?
 
// Elaine 

Less

Bild från Forum hallarna i Paris.
 
Idag är jag trött på allt. Jag är trött på att ha saker att göra men ändå inte. Jag vill inte ha läxor men ändå vill jag inte bara sitta av dagarna och stirra. Så känns det som att jag gör nu. Jag vet inte varför jag klagar egentligen eller  vad jag menar själv. Den här veckan känns bara tråkig. Dessutom känner jag mig förvirrad över framtiden.
 
Istället vill jag ut och resa. Idag skulle jag vilja ha massa pengar och befinna mig i Forum hallarna i Paris och shoppa. Bilden över är därifrån från en takterass. Hallarna liknade faktiskt inte ett shoppingcenter utifrån men med dess fyra vånigar var det roligt stt ströva omkring där bland roliga butiker och fransmän.
 
//Elaine

22 Januari 2013

 
Idag har det varit härligt väder! Strålandet sol som lyste på den ginstrande snön, ganska så kallt och molfritt. Dessa dagar tycker jag verkligen om vintern! Vi måste passa på att njuta nu innan allt försvinner. Då kan man ha gått samvete när det blir vår. För det vill jag ju ha också. Men jag låter vintern få göra sitt först.
 
Annars har jag inte gjort mycket idag. Åkte till skolan och hade en lektion med en uppgift utan lärare så jag kom hem tidigt. Dock hade jag planerat att få mer gjort när jag kom än jag fick. Nu är jag så himla trött. Längtar efter att få sova.
 
Vad har ni gjort idag?
 
// Elaine

Lila och rosa

När det är så här kallt som det varit idag vill jag gärna ha en stickad tröja på mig. Dock börjar dem jag har kännas lite uttjatade så det känns lite tråkigt med outfitbilder då. Sen är det inte så kul med ljuset.

Men idag har jag i alla fall haft min lila tröja. Halsbandet och det lila armbandet har jag fått i present från min pojkvän mamma. Det andra armbandet (med berlocker) är flera födelsedagspresenter från min faster och från märket Pandora.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2013/pic_50fec3f2e087c360a779ced7.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2013/pic_50fec3f4ddf2b30a1a7dc428.jpg" class="image">


Till sommaren

 
Ännu en blus har fått flytta in i min garderob. Den ser kanske ut att komma från mammas gamla garderob men den är faktiskt från H&M's mellandagsrea. Jag blev lite förtjust i den lite retro och cowboyaktiga (Jag skulle haft kvar mina boots) stilen i den så jag fick Niclas tilllåtelse att köpa den ( haha).Fast nu kanske det inte är tänkt att den ska knytas men jag kommer bära den så till sommaren. Ska spara den tills dess, i alla fall tills det verkligen blir vår. 75 kr var förresten reapriset.
 
// Elaine

Färgskiftningar

 
De här bilderna tog jag på vägen hem igår. Jag älskar när himlen får en sådan härlig skifting av färger i solnedgången. Det ser så magiskt ut och övergångarna mellan färgerna är så perfekta! 
 
// Elaine 

Top model Sverige

 
Hej! Jag har precis kommit hem från träningen. Det är så himla härligt det här nya passet! Men det var det förra också såklart. Nu ska jag i alla fall ta en dusch och sen ska jag slå på trean för att se preimären av  Top model Sverige. Jag är verkligen en Top model och Project Runway-nörd. Även om jag inte drömmer om att bli en modell så är det så roligt med styling och alla utmaningar! Efter blir det Project Runway också!
 
Nu sitter jag och äter färsk ananas men ska strax a en dusch :)
 
Någon mer som är som mig?
 
// Elaine 

21 Januari - Badminton

 
Idag blev det två lektioner före lunch i skolan. Först estetisk verksamhet och sen Arbetsmiljö och säkerhet. Efter  lunch hade vi sen idrott. Som ni ser spelade vi badminton. Mycket roligt! Speciellt kul var verkligen när vi två och två skulle hålla varandra i hand och spela. Det var så roligt att jag och Amanda skattade så jag nästan grät. Haha.
 
Nu väntar middag (kanske en god kycklingrätt som blev kvar sen igår) och sen ska jag bege mig mot träningen. Jag kände dock något i halsen när jag kom hem så jag kokade lite te. Dessutom sträckte jag både arm och ben (på inte tal om Sara som gjorde illa knät) under idrotten. Men jag testar att träna ikväll och sen får vi se imorgon. Det är ju så roligt! 
 
// Elaine 

Black and shimmer

 
Chrystal
 

Klänning - Houseoffraser.co.uk 235 kr / Klackar - Giuseppe Zanotti , 4 200 kr / Clutch - Bardot.co.au envelope clutch, 240 kr / Örhängen - Belle Noel by Kim Kardashian post earrings, pinkmascara.com 265 kr / Stella McCartney logo sunglasses, forwardforward.com 1 455 kr / Mascara - shu uemura black eye makeup, 205 kr/ Läppstift - Chanel,220 kr
 
Jag älskar sånna här material och färger som ändrar färg. Lite som en diamant fast inte alltid. Någon som har ett namn på vad jag menar? Jag syftar alltså på materialet i väskan typ. Någon naturvetare kanske vet vad jag menar?
 
Jag är i alla fall  riktigt fascinerad av den. Jag skulle matcha den så här, till en svart outfit så att den verkligen får skina. Fast jag skulle också kunna ta upp någon av färgerna i väskan t.ex på skorna. Var inne på det ett tag.
 
Vad tycker ni?
 
// Elaine 

Nashville

 
Nu har jag kommit en bit på min kalender/almanacka. Dock så inser jag ju att det tar tid. Så jag sparade 50 kr på att inte köpa en vanlig. För den som inte har tid och intresse förstår jag om man hellre betalar 50 kr extra. För jag förstår om man tycker att jag är lite tokig men jag tycker faktiskt att det är kul att sitta och pyssla. Något som dock har gjort mig lite arg nu är att alla bilder från tidigare inlägg den här månaden har bytt plats(?!). Kontigt nog går det inte att ändra heller.. Det är så tråkigt när man lägger ner tid på varje inlägg med bild och allt. Det kan ju vara kul att kolla tillbaka i arkivet utan att se en röra. Sånt där stressar mig faktiskt mycket.
 
Men ja nu ska jag i alla fall ha söndagsmys och kolla på Nashville. Serien började ju sändas i måndags men jag missade det då så ska se det på Play. Någon som såg den då och tyckte den var bra? 
 

//Elaine

Söndag 20 Januari

 
Jag kom precis hem från Niclas. Åkte dit igårkväll och såg på Star wars episod 2 och idag spelade vi tv-spel med Star wars. Jag har blivit ett riktigt en star wars-nörd. Det trodde jag aldrig! Haha. Vi spelade också Lego racer (spelade det när jag var yngre) och där vann jag stort ;) Påvägen från Niclas träffade jag på min faster och före det såg Niclas och jag en räv som sprang över vägen bara några få meter ifrån oss. Lite småhäftigt. 
 
Nu ska jag sätta mig ner och försöka göra en egen almanacka. Tack vare Amanda (som följde med och sa åt mig att bestämma mig) fick jag två block köpta i fredags. Jag har gått och grubblat länge över hur jag ska göra, om jag ska göra en egen eller köpa en. Men nu ska jag som sagt försöka göra en och det andra blocket ska jag ha som loggbok till mitt projekt. Det översta kosta är från Panduro och kostade 50 kr, det understa kostade bara 20 kr och är från Akademibokhandeln.
 
//Elaine
 

Silverskimmer

 
I onsdags såg jag de här fina byxorna på Lindexs rea. Jag har länge velat haft ett par med sånt här mönster. Jag såg t.ex ett par svarta på h&m förrut men hann aldrig prova dem. Men så hängde de där på deras rea en dag när jag bara gick in av en slump. Jag blev överklycklig tills jag såg att min storlek inte fanns kvar. Kanske lika bra var det tänkte jag då. Men sen trodde jag att det var ödet när jag hittade dem här. Men det var det inte för här fanns då inga som passade mig heller. Kanske lika bra det för min plånboks skull, tänkte jag då igen.
 
Men det är ett tips till andra som vill ha sånna byxor. De här ser gråa ut men glimmar till i silver ibland. Superfint! Halvarea-priset dessutom så man får dem för 99 kr då de kostat 399 kr. Skynda fynda säger jag, även om det kanske låter lite klyschigt.
 
// Elaine 

Vackert och sagolikt

 
Då har jag försökt gjort en hemmuppgift (som jag inte känner mig nöjd med och kanske borde göra om eller i alla fall fortsätta med imorgon) och varit ut och fått lite frisk luft. Jag blir verkligen förtrollad av vädret. När hela skogen är full av snö och man bara står tyst och tittar är allt så vackert. Jag förstår inte dem som inte tycker om vintern och bara ska åka till sandstranden hela tiden. Inte ens de här bilden visar hur vackert det är att stå där i verkligheten. Det är så sagolikt fint. Tänk dem som inte får uppleva vintern.
 
Förresten så var det såklart inte meningen att bilderna i förra inlägget skulle bli så olika stora och små. Dock kan jag inte ändra det när jag bloggat fran appen. Tycker inte alls om det.
 
// Elaine 

Hästsvans och rosett

Igår knöt jag en rosett utav ett sidenband runt min toffs. Det blev en ganska söt look utav det. Jag får väldigt runda kinder och former i ansiktet i profil också. Är ovan att se mig själv så. Eller ja det är väl alla? Hur som helst tyckte jag att det var fint med naglarna till den mintgrönafärgen på rosetten. Matchade det också med en rosettring.

Ring - guldfynd / Tröja - h&m / nagellack - Gina Tricot / Örghängen - Kicks


Lördag 19 Januari 2013

 
Så kallt det är ute idag - 20 minus ungefär! Dock är det så himmla vackert med solen som lyser på de ginstrande, snötäckta träden. Älskar det! Dock vet jag inte om det blir någon promenad idag...Får se. Jag har i alla fall stigit upp och ätit russinlimpa til frukost. Det är en av mina favoriter till frukost. Så gott!
 
Nu ska jag försöka komma igång med dagen. Jag har lite småpyssel, en naturkunskapsläxa och skissning att göra. Det jag inte hinner idag får jag göra imorgon.
 
Vad ska ni göra denna fina lördag?
 
// Elaine 

Fredag 18 januari

Hej! Jag sitter och väntar på mat just nu. Dagen har varit lång skolmässigt jämfört med andra dagar. Idag hade jag alla tre teoretiska ämnen som jag läser - företagsekonomi, religion och naturkunskap. Konstigt nog har vi inte haft naturkunskapen tidigare. Vi skulle dessutom ha gått till halv fem men fick sluta en timme tidigare.

Imorse var vädret jättefint. Superkallt och sol. Precis som en vinterdag ska vara! Dock har jag faktiskt börjat längta lite till våren...


Nobody knows

 
 
Jag har verkligen börjat tyckt om Darin på sista tiden. Speciellt sen vi tränade till den här låten i höstas. Jag märkte att jag fick så mycket energi av den och den är fin på samma gång. Darin har verkligen vuxit i mina ögon (även om jag inte tyckte illa om honom förrut). T.ex blev låten " Astologen" så fin när han gjorde den i så mycket bättre.
 
Så här har vi lite fredagsmusik. Dock måste man klicka vidare sig till Youtube för att lyssna. 
 
I’m lost in the streets in the city of pain
I learned how to cry, how to go insane
Your love, because of your love

The gypsy woman in the corner knows my name
But still she couldn’t tell when you’re back again
Your love, because of your love

Nobody knows
Nobody knows
Nobody knows
Nobody knows

Can you feel my heart
I can feel your speed
Faster every second
Dancing to the beat
What’s love, nobody knows

Trapped in the fire used to see in your eyes
Swallowing my pride struggling to stay alive
Your love, because of your love

I'm looking like power cause I know how to hide
The scars and the hours I pretend to be fine
Your love, because of your love

Nobody knows
Nobody knows
Nobody knows
Nobody knows

Can you feel my heart
I can feel your speed
Faster every second
Dancing to the beat
What’s love, tell me what’s love

(Nobody knows)

Can you feel my heart
I can feel your speed (Nobody knows)
Faster every second
Dancing to the beat (Nobody knows)
What’s love, nobody knows

What is love
Do we know, do we know
What is love
Do we know, do we know

(Nobody knows)

Can you feel my heart
I can feel your speed
Faster every second
Dancing to the beat
What’s love, tell me what’s love

(Nobody knows)

Can you feel my heart
I can feel your speed (Nobody knows)
Faster every second
Dancing to the beat (Nobody knows)
What’s love, nobody knows
 
// Elaine 

Follow me


 
Den som vill får jättegärna följa mig på instagram! MademoiselleElaine heter jag där, precis som här på bloggen. Klicka här för att komma dit :) Även den som inte har instagram på mobilen kan kika in där. Jag följer också folk tillbaka som ni ser (har fler som jag följer än som följer mig) för jag gillar inspirerande bilder. Gärna mycket kläder!
 
// Elaine 

Dagens outfit - 17 Januari

Halsband - Gina Tricot / Ring (rosett) - Guldfynd / Ring - (hjärta) - fått från någonstans, minns inte / Jeans - H&M / Tröja - Ellos /
 
Jag invigde mitt nya halsband idag. Det är verkligen ett "Elaine-halsband" så jag är glad att jag lyckades hitta det. Till ett så bra pris dessutom (20 kr).
 
Nu har jag varit och tränat. Det var lika härligt som vanligt! Så strax ska jag ta en dusch och sen vila inför morgondagen. 
 
//Elaine

17 Januari 2013

Ja då var man hemma från ännu en skoladag då. Det är otroligt vad fort dagarna går! Jag börjar känna mig stressad över massa saker som ska göras nu. Det tar alltid längre tid än man tror med saker och ting... Som t.ex kanske jag ska fixa praktik plats, jag ska prata med syven och fortsätta med mitt projekt.

Nu har jag i alla fall ätit grönsakssoppa och ska avsluta med lite våfflor på det. Sen bär det av till träningen. Får se om det är ett nytt baspass som man får testa på!

Jag idag, tydligare och bättre bilder kommer sen.


Drömmen om en Toypudel

 
Jag har verkligen gått och kärat ner mig i hundrasen Toypudel. Eller "teacuppoodle" som tydligen ska vara en ännu mindra ras. Jag tror att dessa hundar förrutom de tre bruna är teacuppudlar (rätta mig gärna om jag har fel). Det har till och med gått så långt att jag vet att jag skulle vilja ha en. Jag vet att det är mycket jobb men tänk som mysigt vi skulle ha han/hon och jag. Vi skulle bli så bra vänner!
 
Det är tur att jag får hälsa på en storpudel och en mellanpudel ibland i alla fall. Jag pratar om Niclas (min pojkväns) fina hundar. Tycker om dem så mycket och det är just därför jag fått upp ögonen för toypudlar! 
 
// Elaine 

Torsdagsmorgon

Jag har suttit i mer en timme nu och försökt vattenstämpla bilder. Jag tänkte visa mitt Treehotel här på bloggen sen. Nästa gång ska jag göra samma sak med min lägenhet så att jag kan göra ett inlägg med det också.

Nu ska Amanda,Ninni och jag strax gå och äta. Till frukost åt jag lite melon, yoghurt, macka och te. Melonen var kvar sen igårkväll när jag åt det och lite mango framför tv:n. Älskar frukt!


16 Januari 2013 - Simmat

Jag älskar verkligen färgen på poolvattnet, så klart och härligt! (OBS! Bilden är inte min)
 
Efter en och en halv timmes religionskunskap i skolan idag gick jag och simmade. Jag kämpade på tills jag hade nått 1000 meter trots några kallsupar jag tog eftersom folk simmade om mig. Det är det kluriga det där, om jag ska simma i den snabba banan eller banan för motionssim? När jag simmar i motionssim (den långsammare) så måste jag alltid simma om folk. Men när jag simmar i den snabba blir jag oftast omsimmad hur fort jag än simmar. Efter hade jag sen i hårinpackning i håret och satt i bastun i alla fall. Härligt! 
 
Vad har ni gjort idag? Någon mer som har tränat? :)
 
Nu ska jag se på Masterchef och sen Trinny och Susannah stylar om Sverige!
 
// Elaine 

A touch of lime

 
Touch of green
 
 

Lipsy short cocktail prom dress, 945 SEK / Wild Pair leather pumps, 785 SEK / MICHAEL Michael Kors michael kors tote bag, 2 280 SEK / 1928 hematite bracelet, 59 SEK / Lanvin faux pearl necklace, 6 610 SEK / Jack Vartanian , 34 095 SEK
 
Jag älskar färgklickar! Dock matchar jag gärna med ett till plagg i samma färg men ibland kan det vara svårt och då tycker jag att det är snyggt med en neutral outfit och en kanske som här lysande väska. Jag älskar verkligen den där gröna färgen så väskan skulle jag gärna ha då den också är av märket Michael Kors. Plus för kedjorna på remen!
 
Vad tycker ni om den här gröna färgen? För skrikig?
 
// Elaine 

Hemmagjord elgitarr på gång

Niclas bild
 
Min pojkvän verkar inte ha mycket tid till mig nu (haha). Istället har han tillbringat kvällarna med att slipa på sitt projektarbete. Han bygger nämligen en elgitarr. Jag blir riktigt imponerad (men också stressad själv över mitt projekt) när jag ser den här bilden och hans skiss. Det ska bli så roligt att se resultatet! Han har startat en blogg för att dokumentera allt. Den heter Gitarrverkstad.blogspot.se och där hittar ni också skissen. In och titta om ni vill!
 
Spännande eller hur?
 
// Elaine

Outfit - 15 Januari 2013

 
Tröja, Jeans, Armnand - H&M / Örhängen - Cubus / Nagellack - Gina Tricot / Ringar - Fått av farmor och faster.
 
Dagens outfit har gått i vitt, petrol och guld. Jag hittade de där två armringarna i lådan. Jag har inte andvänt dem tidigare för att de är lite väl stora. Men på det där sättet satt de ju perfekt och det piffade upp lite. 
 
// Elaine 

15 Januari 2013

Hej! Idag har varit en seg dag enligt mig. Vi gjorde bara en kreativitetsövning i skolan, såg på en dokumentär om Vivienne Westwood och sen visade jag min klänning som jag testsytt (projekt) för min mentor.

Jag hade tänkt att träna ikväll men då jag inte känner mig så pigg på att ge mig ut i snöfallet igen och Sara och jag kom överrens om det så hoppar vi den ikväll. Jag har dessutom träniningsverk lite här och var ifrån igår. Det känns riktigt härligt!


Smyckesfynd

20 kr (ord.79 kr) respektive 25 kr (ord.99 kr) - Gina Tricot
 
De här fina smyckena fyndade jag på Gina Tricots rea i förra veckan. Jag handlar sällan oäkta smycken till ordninariepris men nu när det var hela 75 % kunde jag inte låta bli. Även om jag har hjärthalsband så kunde jag inte släppa det här. Det sista var det och det hängde där för sig själv. Örhängena tror jag matchar lagom bra till min Kenza-ring med vingar.
 
Någon mer som gillar Gina Tricots smycken?
 
// Elaine 

Prinsessklänningar

Firstdress.com, kostnad mellan ca 500 - 1500 kr
 
Jag är ju på jakt efter en studentklänning och därför satt jag förrut och googlade lite. Då hittade jag de här otroliga klänningarna. Många var dessutom på rea för annars hade det varit lite för dyra. Men grejen är att jag vet inte om jag vill ha en väldigt enkel klänning ( den kan uju bli skitig också) eller en med lite glamour.
 
Det är ju försig ingen bal jag ska gå på. Hade jag dock varit så lyckligt lottade hade jag utan tvekan valt en en av dessa. Det är svårt att välja en favorit men det måste nog bli den andra, beiga, uppifrån samt den vita med svar längst ner. Den gröna är också väldigt söt!
 
Vilken är er favorit?
 
// Elaine 

Träning x2, dipp & Project Runway

Hej! Vilken träningsdag det här blev! Först blev det innebandy på idrotten. Jag var ganska slut efter det. Sen kom jag för ett tag sedan hem från ett medelpass. Jag var helt slut efter det! Efttersom det är ett nytt år var det ett nytt, supertoligt pass med massa bra musik. Jag ser fram emot måndagskvällar i år igen alltså!

Nu sitter jag framför en ny säsong av Project Runway och äter grönsaker med dipp (jag får dock vara försiktig så jag inte får magkatarr som förra året igen när jag åt en paprika varje kväll x). Det är så härligt att Project Runway är tillbaka. Det är redan tionde säsongen!


Härligt lila

 
Mamma hittade ett par fina träningskor och tröja här om dagen. De hade den här härliga lila färgen som tröjorna här över. Dem provade jag på mellandagsrean förrut. Dock så var sporttröjan för dyr för mig och den andra toppen lät jag hänga kvar (för jag har så mycket linnen och toppar) trots att den var riktigt fin. Men det jag vill säga med den här inlägget är att jag älskar den här lila färgen. Hoppas att jag hittar något annat i den färgen till våren!
 
Vad tycker ni om den här lila färgen?
 
// Elaine

Träning träning!

 
 
Ikväll är det dags för första vanliga träningen för i vår. Det ska bli roligt! Men jag ska börja träna lite tidigare ändå för att jag har idrott på schemat den här eftermiddagen. Även där tror jag att det kommer bli roligt. Jag hoppas faktiskt på innebandy. Fotboll som jag testade i fyran var inte alls någonting för mig, inte lagsporter över huvudtaget. Men spelar man bandy eller leker någon rolig lek på idrotten, inte så seriöst, så tycker jag att det är kul.
 
Här över ser ni en översikt på min sammling av träningsklädet. Ett par långa löpartights från Gina Tricot har fått kommit in i sammlingen tillsammans med lite färgklickar från SOC (Satdium) som förövrigt mycket annat också kommer ifrån. Den svarta träningstoppen är dock från H&M (mycket bra!), löparskorna från Nike och gåskorna (easytone) från Reebook. Vindjackan har faktiskt inte kommit till använding än konstigt nog.
 
// Elaine 

Knutmasso 2013

Trött, det är vad jag är. Jag ska i alla fall ha estetisk verksamhet nu (bild) och skriva en text om en konstnär som jag försökt målat som eller i alla fall inspirerats av.

Igår var jag hos Niclas. Vi såg faktisk på Star Wars ( hans favorit) eftersom jag hade lovat det förrut sen vi såg på Twilight förrut. Jag har trots allt klart mig i två år. Haha. Sen var på kvällen och kollade på något som här omkring kallas Knutmasso. Hittade lite bilder från tidningen UNT.


Black

 
En cool svart klänning med en öppen rygg och pärlor (eller nitar?). Dock har jag helt glömt på vilken sida jag hittade den och vad den kostade. Men jag tycker om pärlorna. Men även om ryggen är cool så måste jag säga att det känns väldigt opraktiskt med en hel öppning sådär. Men ja som sagt, coolt är det ju.
 
//Elaine

Lindex & H&M

 
Jag brukar inte lägga upp bilder på köp så som underkläder. Det känns lite konstigt fast det är ju nästan samma sak som badkläder.. Här är i alla fall två köp som jag gjorde här i veckan på rean. De första är från Lindex och av Sarar favoritmärke - Ella m. De andra är från H&M. De första var ju i alla fall så fina att jag bara var tvugen att visa en lite bild.
 
Förövrigt så blev den här veckan lite av en shoppingvecka märkte jag. Nästa ska dock bli en träningsvecka! Jag ska träna tre gånger gratis på Friskis, en gång i skolan och sen en gång själv! 
 
// Elaine 

Söndag 13 Januari 2012

Så då var det söndag igen då och imorgon är det återigen dags för skola. Men först ska jag träffa min fin Niclas.

Eftersom jag målade naglarna igår är de blåa idag. Dock måste jag erkänna att det är lite svårt stt hitta något i garderoben som matchar. Den fick bli en enkel brun tröja den här gången.


Blåa naglar

Från Gina Tricot.
 
Jag målade naglarna så här på kvällskvisten, en lördagskväll. Valde att testa det nya blåa/bensinfärgade nagellacket. Före åt pappa, Robin och jag en god middag och nu ska jag bänka mig framför tv:n med popcorn. Är det lördag så är det. 
 
// Elaine 

Punchpraliner

De senaste veckorna har jag verkligen börjat tyckt om Punchpraliner. Förrut tyckte jag väl att de var okej men sen jag smakade en nu kan jag inte sluta äta upp alla i ett nästan. De smälter ju så fint i munnen typ.


Nudellunch

 
Jag gjorde nudlar med grillad kyckling i till lunch denna lördag. Jag hade verkligen varit jättesugen på det ett tag nu. Sen före det var jag ner till affärn för att hitta en bok som jag kan göra en kalender av. Jag har kollat efter en fickkalender hela veckan men tycker många är tråkiga och dyra för att vara så tråkiga. Jag htitade dock några sidor där man kunde designa en egen men då blev det på tog för dyrt för mig. Så jag funderar som sagt på att göra en, dock hittade jag inget block idag.
 
Jag hade också tänkt att åka och lyssna på när Niclas (min pojkväns) band spelade idag (förmodligen precis nu) men jag hade ingen riktig ork för det. Hoppas inte Niclas tog illa upp för jag försöker åka när han spelar någonstans. Han är bäst, den bästa på gitarr som jag vet!
 
// Elaine

Mörklila

Hej! Idag är det lördag. Dock vet jag inte vad jag ska göra, om jag ska vara hemma och pyssla med en sak. Vi får se. Igår hade jag i varje fall min stickade, lila tröja och ett halsband. Jag visade aldrig det igår.

Tröja - H&M / Örhängen & Halsband - fått av mamma (det är en sånt som man fick på bb när man föddes förr i tiden men det här är inte mammas utan det har inge namn)


Fredag 11 Januari 2013

Hej! Besviken tjej här. Jag och Isabelle skulle träna Zumba ikväll. Eller ja trodde vi ja. Jag tog bussen och hade ställt in mig mentalt på ett jätteroligt pass men ja då har vi tagit fel på tiden och passet är nästan slut. Så nu blev min kväll helt förstörd känns det som.

Men jag har i alla fall åstakommit lite annat idag. Jag började dagen med en megafrukost tillsammans med mamma. Sen hade jag en lektion i företagseknomi i skolan och efter det var jag till mormor och morfar för lite fika.

Morgonens nyttiga frukost och kvällens tröstgodis.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2013/pic_50f061a39606ee0268abb024.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2013/pic_50f061a39606ee0268abb024.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2013/pic_50f0638d9606ee02d2101f7f.jpg" class="image">


New York - vy

 
Den här kjolen blev jag väldigt förtjust i inne på Gina Tricot här om dagen. Den hade kostat 250 kr men var sänkt till endast 50 kr och hängde där så fint. Jag har alltid tyckt att det varit coolt med tryck på kjolar men konstigt nog aldrig funderat på att köpa någon. Det har ju varit inne ganska länge. Även om jag tror att jag har sett den här många gånger. Men köpte någon gjorde jag inte den här gången heller för jag tyckte inte att den satt så bra på mig. Tror inte att mönstrade kjolar lämpar sig så bra för mig överhuvudtaget tyvärr... Men otroligt fin var den och det var svårt att lämna kvar den!
 
Jag tror att den kunde ha varit ganska snygg i vår till en vit blus, vita kilklackar och silvermsycken. Eller?
 
// Elaine 

Petrol och hästsvans

 
Hårklämma - Rusta / Tröja - Kappahl / Halsband - Present från farmor och farfar
 
Igår hade jag mitt hår uppsatt i en hästsvans och sen min favorithårklämma på det. Den är verkligen så min stil, billig var den dessutom! Till det där hade jag också mina petrolfärgade "velour"-tröja. Så mysig men man kan ändå bli kall i den i och med att ryggen är lite djup. Kring halsen hade jag sen ett halsband som jag fått av farmor och farfar för länge sen. Jag tyckte det passade med en snöflinga då det snöade ganska mycket igårimorse.
 
// Elaine 

Träningsoutfit & Zumba

Tröja och byxor - Stadium, SOC - 99 (ord.199) respektive (ord.249)149 kr
 
Igårkväll var jag och dansade Zumba. Jättekul och jätteskönt att få röra på sig igen. Dessutom hade jag  Isabelle, Amanada och hennes mamma med mig. De 40 kr som det kostade gick också till barncancerfonden. Bra kombination att skänka pengar och träna i ett tycker jag!
 
Jag invigde också min nya sporttröja. Jag tycker om den jättemycket. Speciellt det röda på rygg och axlarna. Hoppas att den kommer vara med ett bra tag!
 
// Elaine

10 Januari 2013

Idag blev det inte mycket skoljobb gjort i skolan. Dock satt jag och lyssnade på en som gick ut min linje för några år sedan. Han bodde nu i Melbourn sen ett år och studerade textildesign där. Det var riktigt roligt att höra om livet utomland, kängurur i Australien och hur det var att studera design efter gymnasiet. Något som jag dels funderar på.

Efter var jag sen ner på stan och köpte löpartightsen som jag provade igår. Jag bestämde mig för att välja de här från Gina istället för att vela hela tiden. Efter mötte jag upp mamma och pappa för yttligare sportshopping till dem på XXL. Nu vankas det fisk till middag och sen ikväll ska jag se det nya svenska svaret på Afv på tv. Upp till bevis!


Löpartights - 249 kr, Gina Tricot


Fint mönster

Gina Tricots rea
 
Jag måste tipsa om den här blusen och klänningen som jag såg på Gina Tricot igår. Mönstret är väldigt häftigt då det liknar fjädrar och färgen (som är brun och inte grön som den ser ut att vara på sista bilden) är också riktigt fin. Sen kanske det är värt att nämna att den var transparant, luftig, ärmar som kan hissas upp och en fick på den.
 
Dock har ju jag nog med blusar så jag fick passa mig själv så att jag inte köpte den. Men jag blev förvånad att det såg ut som att någon knappt hade köpt en enda blus innan det blev rea. Jag minns inte priset men tror att det var ca 150 kr på rean men är osäker. Riktigt fin!
 
// Elaine

Dagens klädval - 9 Januari

 
Tröja - Ellos / Jeans - Cubus / Örhängen - Danmark, present från pojkvännen
 
Dagens klädval gick i beiget och svart. De fina örhängena som min fina Niclas köpte i Danmark fick vara de enda accessoarerna. Plus mina glasögon som jag har varenda skoldag då. Förvrigt är det hår årets första outfitbild om man inte räknar med nyårsoutfiten.
 
Jag önskar förresten att jag kunde ladda upp ena bilden större och fixa bättre outftibilder men det är inte lätt att hitta en fotograf och ett bra ljus så där på morgonkvisten. Hur hinner alla med och framförallt hur får de någon att ställa upp som fotograf varenda gång? Har man stativ kanske?
 
// Elaine 

9 Januari - Skolstart

 
Skolan startade idag igen för min del, så nu siktar vi mot studenten om lite mer än fyra månader då! Dock blev en mjukstart med bara en och en halv timmes religion, även om det ämnet kanske verkade lite väl djupt... Efter åt jag lunch med de andra och åkte sen upp på stan för att hitta ett par långa träningstights. Dock åkte jag hem utan resultat då jag inte hittade ett par som jag kollat på förrut och dessutom fick jag svårt att bestämma mig. Det får helt enkelt bli en annan dag. Det kanske är så många som bestämt sig för att träna och köpa nya gymkläder nu? haha Men nu ska jag istället iväg på Zumba!
 
Någon mer som börjat skolan idag?
 
// Elaine 

Paris

 
Paris
 
 
 
Tröja - Miss Selfridge.com, 445 kr / Jeans (True religion) - flanellfashion.com 2 050 kr / Boots - Madison Harding suede cowboy boots, 1 205 kr / Pumps - Brian Atwood fashion.1stdibs.com / Väska - Harrods.com 475 kr / Nagellack - Gina tricot, 46 kr / Örhängen - Dolcegabbana, Pinterest.com /
 
Den här tröjan skulle gärna få hänga i min garderob. Vardagsenkel men ändå med det där lilla extra som dessutom känns så jag. Jag har ju själv tryckt ett liknande tryck på en t-shirt. Jag skulle matcha den med ett par botts och en väska till vardags men vill man ha det mer snyggt och festligt kan man bara byta till pumps.
 
// Elaine 
 

Paris 2009

1- Bild från första våningen i eiffeltornet, 2 - Bakom Sacré coeur, 3 - Bild uppifrån andra våningen av en öppen dubbeldäckare på Champs-Élysées, 4 - Moulin rouge - Röda kvarn, 5 - Utsikt från Triumfbågen. 
 
Eftersom jag tänkte börja leva upp till mitt bloggnamn lite bättre så kom jag på att jag ju kunde visa lite egna bilder ifrån när jag var i Paris 2009.Vi hade inte direkt tur med vädret då det nästan regnade varenda dag men desto mindre kö till eiffeltornet var det istället tack vare det. Jag är så himla glad att jag fick åka dit men jag hoppas verkligen inte att det var den första och sista gången. Paris är en sådan vacker stad! Det kände jag på mig flera år innan jag kom dit.
 
// Elaine 

Tisdag 8 Januari 2013

Bild tagen i söndags 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt tillsammans med Niclas. Vi tog en kort promenad och gick till en butik för att kolla på almenackor. Jag vet dock inte riktigt vad jag får ha för modell än. Utöver det har vi bara kollat på tv. En väldigt lugn dag alltså. Mer har jag inte att berätta.
 
Vad har ni gjort idag? Någon som har börjat skolan?
 
//Elaine

1 Glitter & 2 färg

 
Jag fyndade ett pack med tre nagellack på Gina under mellandagsrean. Det glittriga hade jag på nyår men till våren tänkte jag testa de andra två. Det gröna skulle nog bli snyggt till något svart och det blå kanske till något vitt och guldigt? Jag fick dem all för 25 kr, ordninariepris 50 kr för 3.
 
// Elaine 

Morgontrött

För att det inte ska bli en chock att gå upp tidigt nu igen försökte jag gå och lägga mig tidigt igår och gå upp tididigt idag. Men även om jag kämpade mig upp till halv 9 (jag kunde inte bättre) så var jag riktigt trött ändå. Hur ska det här gå?

Men klockan är i alla fall halv 11 och jag har ätit frukost, duschat och väntat på posten (som tack och lov var snäll och tog med ett paket). Nu ska jag bara fortsätta vänta på Niclas.

På tal om Niclas och att sova. Bilden tog jag när han somnade efter frukosten i söndags. Är han inte söt?!


Masterchef och ananas

 
Idag har jag inte gjort mycket förrutom att diska, skickat iväg något mail och fått svar på lite frågor Jag det känns faktiskt bra att skolan börjar så man får något att göra om dagarna igen. Nu sitter jag framför Master chef och äter ananas. jag började skära upp en mango men den var konstigt nog helt omogen.
 
Vad har ni gjort idag?

Mönstrat och klippt

 
Jag rammlade av en slump in på shoppingsidan - Tartcollections.com och hittade den här häftiga topparna. Speciellt gillar jag den översta då mönstret var häftigt, ryggen cool och praktiskt trots den öppna ryggen. Jag kom på att jag skulle vilja ha en sån här rolig vardagstopp i sommar matchad med ett par jeansshorts och sandaler. Dock svämmar ju min garerob över så det blir väl inget mer än en tanke. Men vardagsfint är det!
 
 
Vad tycker ni om mönstrade toppar och ser ni någon favorit?
 
// Elaine 

Träningstoppar

 
På mellandagsrean storshoppade jag på Stadium. Jag var egentligen mest ute efter ett par långa löpartights men då det inte fanns på rea gick jag loss bland topparna istället. Jag behövde också en topp och tröja, fast två tröjor var väl kanske överdrivet. Men jag kunde inte bestämma mig för en och jag fick allt för 300 kr (värt 600 kr) så då tyckte jag att det var värt det. Det är så mycket roligare att träna om man har roliga och varierande kläder!
 
Påtal om träning så längtar jag verkligen tills träningen kommer igång igen! 
 
// Elaine
 
 

Söndag 6 Januari 2013

Min fina Prins <3
 
Igårkväll kom Niclas hit till och åt middag med mamma och mig. Det blev fläskfilé i sås och klyftpotatis till huvudrätt. Sen blev det glass som efterrätt. Jag åt den där hallon och laktrisglassen från SIA som jag älskar. Jag kan vekrligen inte få nog av glass och godis i den smakkombinationen. Resten av kvällen tittade vi på film och idag var vi ut och gick en sväng i det friska vädret. Före det, det vill säga efter frukost var det någon som somnade igen (läs Niclas). Jag skulle så gärna vilja visa en bild på hur det sött det såg ut men jag tror det är bäst att jag struntar i det. haha
 
Till middag nu på kvällen testade vi ngot nytt - inbakad kassler i smördeg och ris. Jag som har lite svårt för deg tyckte det var ok, de andra tyckte att det var väldigt (förvånandsvärt) gott. Någon som har smakat det?
 
// Elaine 

Från hundarna

 
Här är en bättre bild på de tre små parfymerna som jag fick av Niclas hundar i julklapp. Eller ja det är antagligen mer hans mamma Åsa som ligger bakom det men jag gillar att det står från Zingo och Mellvin på paketen. Dock är det inte så duktiga på att ge dem till mig, de fattar inte det. Haha. Men i alla fall så uppskattade jag julklapparna mycket. De passar bra in i min lilla samling!
 
// Elaine 

Modebilbeln

 
I julklapp utav min morbror fick jag den här boken. Den stod på önskelistan då jag tänkte att det kanske kunde vara kul att läsa om det svenska modets historia när man nu snart ska försöka sig på att sy en klänning (Tyg behöver bara köpas först). Rodi Henitz som var mentor i svenska Project runway nämndes också i beskrivningen om boken. Jag får se när det blir tid till att läsa av. Den mesta tiden har jag väl nu men jag är ingen bokmal. Ibland kan jag få en sån där period när jag läser mycket däremot. Men den varar ofta inte länge tyvärr. Men det känns som en rolig bok att ha.
 
// Elaine 
 

Det där med studentklänning

 
Nu på lovet har jag suttit och kikat runt lite på studentklänningar. Först tyckte jag inte att de fanns något fint än men det handlar nog egentligen om att jag bara är lite kräsen. Fast jag vet inte riktigt vad jag vill och vill se vad som kommer in i vår. Men jag är inne på att den ska vara ganska enkel, utställd och ha axelremar eller liknande.
 
De här från Victoria secret tycker jag känns som den modell som jag letar efter men det kanske gärna får vara något lite kul på den också. Jag har sett en annan fin modell som jag dras till hela tiden men ja jag vet inte. Jag vill inte säga för mycket än heller. Men ja något i den här stilen. Förövrigt så hittade jag de här på Victoria Secret's rea. Det var svårt att låta bli att tyrcka på beställ men tullen skulle bli så dyr och tänk om den/dem inte passar sen...
 
Någon som har köpt studentklänning redan nu?
 
// Elaine 

5 Januari 2012

 
Alltså jag blir så lat när jag har lov. Jag försöker gå upp tidiigt men även om jag gör det så börjar aldrig dagen på riktigt förrens efter 1. Idag är ännu en sån dag för mig. Jag borde äta lunch, ta en dusch och städa upp på rummet nu. Sen så har jag ltie andra småsaker att göra. 
 
Bilden över har inget med inlägget att göra. Jag tycker bara att det var en fin bild att ta när jag drack lite alkoholfri champagne på nyårsdagen. Den var faktiskt riktigt god.
 
Vad ska ni göra idag?
 
// Elaine 

Ny design!

Ja ni har kommit rätt även om det kanske ser lite annorlunda ut än vad det gjort de senaste åren. Det är Lovisa som har gjort den här desigen. Den känns väldigt fräsch och vårig!

Sen har jag som nämnt ändrat om lite bland kategorierna. Där alla outfit-inlägg hamnar heter nu "outfit och stil". När jag shoppat något hamnar det däremot i kategorin "Shopping avec moi". Sen tänkte jag också försöka leva upp till mitt franska namn lite mer och posta fler inlägg om la France. Vad tror ni om det och vad tycker ni om designen?


Julklappar 2012

 
Jag tänkte att jag skulle visa lite vad jag och Robin gav i julklapp till släkten. Förrut har jag ju alltid gjort julklappar men förra året (känns konstigt att säga så) hade jag inte tid eller inspiration. Därför köpte vi dessa saker. Jag hade önskat att bilderna var bättre men jag tog dem i alla hast innan jag skulle slå in dem.
 
Det är engelsk handkräm, dushtvål, roliga kaffesmaker, te och "tefat", ihopvikbara vattenflaskor, choklad och allmenacka. På tal om allmenacka, så jag har ingen till mig själv än.. Måste fixas!
 
// Elaine 
 

Första fredagen 2013

 
 
Jag bestämde mig för att rycka upp mig efter frukosten så jag tog en promenad. Dels för att jag inte varit utanför dörren på några dagar, ville få lite motion och dessutom testa lillebrors kamera som jag fått låna. Det är ju en så solig och fin fredag idag trots mitt (ursäkta) smutsiga hår. Det känns som man borde spendera hela dagen ute egentligen.
 
// Elaine 
 

3 Januari 2013

Idag kom Isabelle och Linnea hit en stund. Jag bjöd på mammas lussebullar och resten av tiden satt vi bara och pratade. Det är inte ofta vi ses nu när alla går i skolan på olika håll. Men lite saker ska vi nog hinna med i år med.

Annars så har jag fått ett par gummistövlar som jag beställde från mabiutquecherie. Men till min fasa var de för smala högst upp. Jag blev riktigt besviken för har kollat på dem hela hösten och chansade på att beställa dem när det var rea. Jag klarar inte att packa ihop och skicka tillbaka dem. Det får någon annan göra.


2012's 5 bästa köp

 
Jag gar lite svårt att lämna 2012 bakom mig utan att göra massa resumér märker jag. Jag kom till exempel på att jag ville göra den här resumén, en resumé av de fem bästa köp som jag gjorde 2012.
 
1 Först ser ni mina jeans från lee som jag fyndade på rean för 500 kr i sommras.
2 Sen Victoria Secret parfymen som Niclas köpte i London. Jag älskar den!
3 Mina snygga skor från Scorett
4 Min beiga tröja som jag först faktiskt tänkte skicka tillbaka. Är så glad att jag inte gjorde det!
5 Mina impulsköpta blommiga klänning. Hade lite ångest när jag hade köpt den men trivs verkligen så bra i den!
 

 
Sen märkte jag att jag har massa fler köp som jag skulle vilja ha med här. Te.x min vita tröja med paljettkrage som jag fick för halva priset hos h&m, min jeansjacka, min militärgröna skjorta, den pastellgröna blusen som jag fyndade hos H&M för 50 kr (!), min svarta tighta klänning och inte minst min svarta pennkjol som verkligen blev använd i höstas och nu med! 
 
Ja jag tycker 2012 var ett bra shoppingår faktiskt. Det enda köp som verkligen inte var bra var den blåmönstrade skjortan från Wero moda som gick sönder efter en gång..
 
Vilka är era bästa köp?

Spakväll

 
Ikväll har jag haft en liten spakväll. Jag tog ett varmt med det här badsaltet i och använde sen bodyskrubben. Båda luktar otroligt gott! Badsaltet som har en doft av passionsfrukt doftar som man kan ana lite tropiskt men det finns ändå något sött där. Samma gäller den andra som har en lite mer blommig doft. Sen testade jag också en ansiktsmask/skrubb som doftade annanas på nyårsafton. Det var "2 i 1". Det tycker jag om! Jag köpte den i alla fall för 10 kr av ett företag på Attitude-mässan och det andra kostade ca 20-30 kr st på Rusta. 
 
Nu har jag också ätit appelsin. Det är typ första frukten på två veckor. Jag måste verkligen försöka komma tillbaka till träning och fruktätande igen nu.
 
// Elaine 

Nyårsoutfit 2012-2013

 
Klänning - Primark, London / Bälte - Paris, fått av Carina / Örhängen - Ur&penn / Hårklämma - H&M /Nagellack - Gina Tricot 
 
Jag valde att ha klänningen som Niclas köpte i London till mig på mig igår, dagen till ära. Det kändes lite väl uppklätt men den ska ju användas och det är ju roligast att använda den när man träffar Niclas och sen kunde jag visa hans familj också. Sen är det ju bara nyår en gång om året.
 
Hur som helst så älskar jag den och jag är så himla glad att den passar! Dock bytte jag ut det guldiga bältet mot ett annat bälte som jag har fått av Carina. Hon köpte det i Paris för länge sen om jag minns rätt. Var det i Bon marché? (Galeries Lafayette var det). Tycker att det är snyggt och speciellt snyggt var det till klänningen. Så det var minst sagt en "internationell" outfit. Jag funderade också på att ta örhängena som Niclas köpte i Danmark men det blev ett par andra istället och en nypa i håret.Naglarna, de var glittriga.
 

Planer

 
Jag brukar inte köra på det där med nyårslöften men eftersom jag är en planeringsperson gillar jag ändå att skriva ner allt som sika göras istället för att ha allt i huvudet. Då blir jag lite knasig. Därför täntke jag lista allt som jag planerar eller tror kommer hända i år. Vi får se i slutet på året hur allt blev men detta kommer bloggen delvis handla om:
 
  •  Jag ska ta studenten i Juni och där med inhandla studentklänning och skor innan. Sen blir det väl en och en anna studentskiva. 
  • Jag ska fortsätta med träningen och träna 3-4 gånger i veckan i vår.
  • Jag kanske ska praktisera någonstans en dag i veckan, i några veckor.
  • Jag ska förhoppningsvis sy en fin klänning.
  • Jag ska fylla 19 år.
  • Jag ska höja kvalitén på bloggen.
  • Jag ska antingen fortsätta plugga eller jobba i höst..
 
Resten återstår att se!
 
Hur ser era planer för 2013 ut?
 
// Elaine
 

Dom kallas oss artister

 
Jag tänkte slå mig ner framför tv:n nu. För i kvällens avsnitt av "Dom kallar oss artister" är det Agnes som man får följa med i musikstudion. Jag har alltid tyckt om Agnes och hennes musik och hennes och min stil känns lite lika. Sen jag fick gå på hennes releaafest i September har jag verkligen börjat lyssna på henne igen. En av de lugna låtarna på skivan är den här och jag tycker att den är rysligt fin om man lyssnar på texten! Samma sak säger jag om låten " Watching it burn"- otroligt fin låt!
 
Så den som är som mig och gillar Agnes borde slå på 2:an nu 21.15!
 
// Elaine

Nyårsafton 2012

 
Den första bilden har jag lånat ifrån Niclas mamma Åsas facebook, hoppas det var okej. Den andra är från middagen hemma.
 
Ja då var 2012 förbi och 2013 här då. Igår åt jag två nyårsmåltider. Först en middag hemma med familjen bestående av skagenröramacka till förrätt (vad jag älskar det!) och entre-cote till varmrätt. Sen åkte jag till Niclas, där jag fick nästa middag serverad bestående av baconlindat kött och sen en god terrät med karamelliserade äpplen i. Det var inte planerat från min sida men det gick i och var väldigt gott! Efter skålades sen tolvlaget in med lite champagne och min kväll avlutadess sen med ett sällskapsspel. 
 
 
Idag har jag varit riktigt slut fast att jag inte var uppe jättesent (halv 3) och det inte var något festande. Men jag var iväg en stund till farmor och fikade med mamma och pappa idag i alla fall. 
 
Hur var erat nyår?
 
// Elaine 

RSS 2.0