Hejdå 2012 och Hej 2013!

 
 
 
 
 
 

September - December 2012

September 
 
I september var jag ute på promenad med Niclas någon gång. Sen van jag häpet nog två platser på Agnes releasfest av Veritas så vi var dit på Fotografiska i Stockholm. Någon vecka senare var jag tillbaks i Stockholm med klassen och besökte konstutställning på moderna samt Hallwylska palatset (jättehäftigt). Tillsist satte jag igång med mitt syprojekt också.
 
 
Oktober
 
 
I Oktober tog jag såklart en och annan promenad i höstvädret, jag testade sy ett örngott, Lovisa överraskade med bullar i skolan när Sara fyllde år och sen var hon med och tränade med oss en gång.Niclas kom hem med Victoria secret -parfym från London till mig (jag betalade honom). Robin fyllde år, Ellinor och jag träffades och åt kinamat. Efter det var det jobbigt nog dags för begravning. Sen slutade jag månaden med att redovisa mitt skivomslag.
 
November
 
 
I november firade Niclas och jag 2 år tillsammans precis när han hade kommit hem från Finland. Det firades med middag som Niclas lagade. Jag var till kyrkan på minnesgudstjänt också. Sara, Ninni och jag var på Breaking dawn del 2, vi hade branddag i skolan och sen var mamma och jag på Attitude-mässan i Kista. Sedan var jag för fjärde gången den här hösten (5:e om man räknar på hela året) till Stockholm igen och gick på Saco-mässan och efter det gick vi till Materialbiblioteket.Tillsist avslutade jag månaden med en spelkväll hos Linnea.
 

December 
 
 
I December kom snön och det var jag riktigt glad för. Sen var jag åter igen till Stockholm (femte och sista gången för i år). Den här gången var några av oss i klassen till Nyckelviksskolan och Beckmans. Amanda och jag var två av de få som följde med. Innan vi åkte hem såg vi julskyltningen hos NK. Sen kände jag att jag var på banan med ritandet igen, jag fick jag jullov och julafton firades med släkten, på mellandagsrean var Niclas och jag in och mellandagsshoppade. Sen i lördags var det spelkväll hos Niclas. 
 
Och jag resten får framtiden visa...
// Elaine

Sista December 2012

Bilden är från förra årets nyårasafton. Den firade jag med mat hos Linnea tillsammans med Issa. 
 
Ja idag är sista dagen på år 2012. Tycker att det är lite sorgligt varje år...
 
Men jag ser dock fram emot en nystart. Främst för bloggens skull. Även om jag ärligt talat har väldogt svårt  för att lämmna min nuvarande design bakom mig så ska jag ta och testa att byta till en som Lovisa gjort till mig. Sen så ska jag ordna upp bland kategorierna och ta bättre bilder. Det behövs en nystart.
 
Annars så har 2012 varit ett dåligt år jämmfört med 2011 känndes det i alla fall som tills jag gjorde årsresumén av sommaren. Sommaren kändes regnig, därav blev det inte lika många mysiga utflykter med Niclas familjs båt men jag var med om mycket ändå. Sen har jag varit med om ett dödsfall i släkten vilket inte var kul, inte tiden före det heller. Jag åkte också på magsjuka vilket är något som jag har fobi för. I skolan har der sen varit oroligt inför flytten som betstämdes i höst.
 
Men det finns positiva saker också och det är att jag har utvecklats mer i skolan och därmed blivit säkrare i programmen även om jag har en lång väg kvar att gå. Dessutom var det en rolig sommar tillsist och det var otroligt häftigt att få gå på Agnes releasfest! 
 
// Elaine 

Maj - Augusti 2012

Maj 
 
 
I maj var jag och provade på ansiktsbehandling, Niclas och jag firade 1, 5  år tillsammans, hejade på Loreen i finalen av Eurovisionsong contest tillsammans med gänget, var till konstfack tillsammans med skolan, var till Ellinor och hade myskvällm firade morsdag, var på promenad med Niclas, hans mamma och hundarna och var på på yttligare en promenad en varm sommardag i skogen tillsammans med Issa och sen igen med Niclas. 


Juni
 
 
I juni slutade jag 2:an och hade mina sista lektioner i både franska steg 3 och engelska B. På franskan firades det med macarons. Jag var med och firade Niclas 18-årsdag (gav honom en t-shirt), jag började sommarjobba i en matbutik och sålde glass, firade midsommar tillsammans med släkten genom att lyssna på Niclas, kvällen firades sen med Isabelle, Frida, Klas, Makrus och Niclas. Jag fikade och shoppade en dag tillsammans med Ellinor och en annan var jag på Rix fm - festival  med Isabelle och hennes syster.
 

Juli
 
I juli hade jag en liten shoppingrunda för mig själv, träffade på en liten igelkottunge, badade med Linnea och Issa, träffade Saras söta kattungar, var på allsångskväll med mamma, pappa och Niclas. Sen spelade jag minigolf och åt glass med min pappa och faster, sommarjobbade mer i affären och började sen på ett nytt jobb, hade spelkväll hos Markus, badade (innan vi fick vet att vattnet kunde vara gifitigt där), gick promenader med Niclas och hundarna, bakade citronmuffins och tillsist åkte jag båt med mamma och pappa.
 

Augusti
 

 
I augusti fyllde jag 18 år vilket firades med tårta. Utöver det blev det fler dagar med gänget. Först lite firande av mig igen med bad tillsammans med Markus, Isabelle och Niclas. Sen ännu en spelkväll hos Markus, en dag med picknic vid havet och glass på det. Sen åkte vi på en ltien båttur tillsammans. Andra dagar var jag på eldfest och lyssnade på Timoteij med mamma och pappa, spelade minigolf med lillebor och morbror, lyssnade på Niclas på torgfest och hängde i hängmattan en dag hos Niclas.
 
Phu..Det var en fullspäckad sommar det!
 
// Elaine 

Nyårsglitter

 
Jag målade naglarna igår i ett naglellack som jag köpte i veckan på mellandagsrean. Har länge funderat på ett glittrigt så nu slog jag till när det dessutom innehöll två till nagellack i förpackingen. Dock var det väldigt svårt att få det på bild. Tycker att naglarna ser glittrigare och finare ut i verkligheten.
 
Mina ögon är förmodligen helt fyrkantiga just nu för jag har spenderat största delev av eftermiddagen framför dattorn. jag har som sagt satt ihop resuméinlägg men nu håller jag på att omkategorisera allt. Jag har även lagt till någon ny kategori. Vissa kategorier har jag också tagit bort men inläggen har jag då flyttat till en anna kategori. Jag ska förklara mer tydligt när jag är klar. Om ett tag slutar jag väl för dagen och förflyttar mig till tv:n istället.haha
 
// Elaine 

Outfits 2012

Här kommer ett väääldigt långt inlägg med mina outfits från det här året sammanfattande. Det tog jättelång tid att sätta ihop och under tiden kom jag underfund med att jag verkligen måste ta bättre bilder nästa år. Men det är svårt då man inte har den bästa kameran, det är svårt att hitta en bra bakgrund, man inte har en fotograf och det är mörkt ute så det behövs ljus i rummet. Men härr är i alla fall mina klädval för 2012.
 
Det vore kul om någon kunde kommentera en favorit :)
 
 
Jag gillar de med min kabelstickade tröja, blommiga klänning och svarta klänning mest. Lite bättre kvalité har jag fått det senaste halvåret ändå va? Men bättre ska det bli nästa år!
 
// Elaine 

Skotips!

 
Ett tips till den som är akut ute efter ett par snygga skor inför nyår är att gå till Eurosko. Här om dagen hittade jag massa snygga skor där rea. Jag minns inte priset men jag tror att priset nu låg på mellan 300 och 500 kr. Glittrigt och svart var det och både träklack och guldklack. Jag som faller för glitter och träklackar hade valt dessa ovan!
 
// Elaine 
 
 

Spelkväll hos Niclas

 
Igår var det spelkväll hos Niclas tillsammans med Issa, hennes pojkvän Marcus, Linnea, hennes pojkvän Johan, Markus, Niclas och jag. Vi spelade ett spel, poker och ett annat spel/lek. Mer hanns inte med förrens klockan var dags för hemgång och då fick vi skjuts av Marcus och Issa.
 
Nu ska jag fortsätta sätta ihop inlägg till årsresumén, städa lite på rummet och planera projekt mm denna näst sista dag på året!
 
// Elaine

29 December 2012

Det blev lite stressigt nu. Har suttit i evigheter med det där resuméinlägget och ett annat. Sen skulle jag måla naglarna mitt i allt. Men nu är naglarna i alla fall målade och jag ska iväg på spelkväll :)


Januari - April 2012

Januari 
 
 
I Januari i år tog jag en (kanske fler) vackra promenader i solnedgången, hälsade på Niclas och även hans katt Pricken, mellandagsshoppade med Niclas och var till stan med Issa och Nea. Men framför allt var det då som jag började träna. Jag köpte tränignskläder, träningskort och blev så fast att jag har fortsatte träna hela året och ska fortsätta nästa år.


Februari 
 
 
I Februari var vi till Bjursås och åkte skidor med skolan (helst skulle jag vilja klippa bort mig från bilden med oss alla), som paus åt vi gulashsoppa. Sedan hälsade jag på en väldigt livfull katt, firade alla hjärtans dag med att baka chokladmuffins med hallonfrosting. Sen var Niclas och jag på bio, jag gick på intruduktionskurs med pappa och Lovisa till körkortet och tillsist hade Issa, Nea och jag mellokväll med milkshake (eller smoothie).
 
 

 
Mars
 
 
I mars träffade jag Ellinor på stan och tog en fika, fortsatte med träningen tillsammans med Sara, började övningsköra lite smått (var livrädd), jag läste fortfarande franska och fick träffa Markus utbyteskompis Ezvin från Bretange, Frankrike. Sen firade jag både mormor och morbrors födelsedagar och sen råkade jag nog handla lite för mycket.
 
 

 
April
 
 
I April hände det mycket saker. Vi i gänget hade vårmiddag, Niclas och hans band hade konsert, Issa och jag åkte till stan och pappa kom hem med choklad från Tyskland lagom till påsk. Sen fotade jag mamma på henens jobb och köpte mina fina skor från Scorett. I slutet på månaden var jag och Niclas på majbrasa och före kom Niclas och Markus och tog med mig på en promenad. Det var riktigt varmt som ni ser ( näst sista bilden).
 
Fortsättningen på året kommer imorgon!
 
// Elaine 

Glassar

 
Jagtrodde min blogg hade fått fnatt (heter det så?) ett tag. Bakgrunden var en av julaftonsbilderna och en annan bild hade hoppat upp och lagt sig mellan de två första inläggen och över menyn... Men tydligen var det bara jag som såg det och nu är allt som vanligt igen helt mysitiskt...
 
Idag ska jag försöka få ihop lite inlägg med bilder från veckans mellandagsshopping samt årsresuméen. Ja jag gör som storbloggarna fast jag har inte lika mycket händelser att minnas då. 
 
Förresten, de där vitchoklad-glassarna är bara för goda. Dock är de väldigt söta så man kan lätt må illa av för många. Jag har i alla fall några och mumsar på då och då nu. Så oemotståndliga!
 
// Elaine 

28 December 2012

Idag har jag åter igen varit i stan. Dock inte med Niclas utan med pappa och det blev inte lika mycket mellandagsshoppat. Vi bara till några affärer i jakt på lite saker. Sen lämnade vi också av lite saker hos min faster.

Nu ska jag äta och sen ska jag träffa Niclas. Vi ska se på Lady och Lufsen. Lagom nostalgiskt med tecknat och Disney. Dock tror jag inte att jag har sett hela den filmen förrut. I så fall var det bra länge sen x)


(Nästintill) perfektion

Yaki Ravid 
 
När jag ser sånna här fantastiskt fina klänningar i en också otroligt vacker bild blir jag så såld. Det är så här jag vill ha det. Jag vill kunna skapa och designa sådana  vackra skapelser och sedan binda ihop hela kollektionen i precis så här vackra bilder. 
 
Dock blir jag lite arg på att jag aldrig skulle komma i en sån där liten och lång klänning. Önskar att alla kläder kunde sys i olika modeller så det kunda passa alla. I alla fall sånna här verk. Bara för att man har höfter och lite mer kropp kan man alltså glömma det. Ja om man nu ens skulle ha råd med något sånt här någon gång i livet... 
 
// Elaine 

4 dagar kvar på året

Vilken fin och solig fredag det är idag! Tänk att det också bara är fyra dagar kvar på det här året! Jag ska försöka göra en årsresumé senare :)


27 December 2012

Hade min fabror levt så hade det varit hans födelsedag idag. Eller ja det är ju fortfarande det. Livet kan vara så hemskt. Hemskt. Hemskt...


Träning och mellandagsshopping

Ikväll har jag varit och kört ett härligt träningspass på en och en halv timme tillsammans med Sara. Nu måste jag ju ha tappat något kilo som jag har lagt på mig över helgen ;) Sen var det bara för härligt att få träna igen efter två veckors uppehåll.

Före det, under dagen, var jag och shoppade med Niclas (stackarn). Jag hade tänkt att åka med Frida och Pimpim men det blev lite krångligt tyvärr. Men jag gjorde i alla fall några fynd. Lite ångest får jag dock när jag tänker på att jag har för köp som jag vill göra och en sak som jag ville ha men knte köpte. Om bara pengarna kunde räcka till...


Nyårsklänningar

 
Glamour
 

Baby doll dress, 670 kr / Strappy heels, 500 kr/ Svarta Christian Louboutin platform pumps, 6 645 kr / Väska - brahmin.com , 1 505 kr / Clutch - Christian Louboutin mini handbag, 5 975 kr / Blommörhängen Tarina Tarantino swarovski crystal jewelry, 115 kr /Svarta ploppar - Kate Spade jewelry, 255 kr / Svart ing - River Island black jewelry, 11 kr / Guldring Gold jewelry, 6 730 kr  / Nagellack - Nail lacquer, 16 kr
 
Nu är det ju inte lång tid tills det ett nytt år! Gud så fort tiden ska gå! Jag brukar inte gå på nyårsfester (än i alla fall) så jag köper ingen ny klänning. Men lite gillar jag däremot att klä upp mig såklart. 
 
Här över har vi en underbar paljettklänning i två olika nyanser. Jag hade valt den guldiga och sedan matchat den med vinrött och svart! 
 
// Elaine

Doftgalningen

Åh jag är så himla sugen på att beställa lite victoria secret- produkter. Har länge funderat på två dofter men nu har jg sett två till som verkar helt underbara. Men grejen är bara att det är knepigt att hitta på svenska sidor som säljer alla varianter som jag vill ha och billigast. Jag tänkte köpa bodymist men den det är ju ingen riktigt parfym så då kanske man vill ha bodylotion i samma doft...

Hade inte Victoria Secret tagit så mycket i tull hade jag beställt massa därifrån. Såg fina bilinis och skor på deras rea. Eller det är nog nästan tur att jag inte kan göra det för det hade blivit väldigt dyrt och garderoben hade blivit ännu mer full. Haha

De här dofterna står det imellan i alla fall. För en doftgalning som mig är det här riktigt svårt. Skulle velat fått gå och lukta på dofterna i en riktigt butik... Vilka två eller tre dofter tycker ni jag ska välja?


Årets julklappar

 
Idag har jag verkligen inte gjort någonting förrutom läst bloggar och dessutom börjat och läst ut Tyra Sjöstedts bok " Från blogg till Business". Den var en av de julklappar som jag fick. Annars fi k jag ett presentkort på kicks, en bok som heter " Modebibeln", ett paraply av min lillebror, choklad, träningskort, pengar ett presentkort på spotify och tillsidt en till bok som jag ska visa sen.
 
//Elaine

Julaftonsoutfit

'
 
Linne - Kappahl (mammas) / kjol - Gina Tricot / Örhängen - H&M /
 
På julafton såg jag ut så här i kjol och mammas paljettlinne instoppat. Man kan nästan tro att drn är en klänningen va? Sen hade jag en tomteluva på mig också en stund.
 
//Elaine
 

Annandag jul

Åh vad jag är less på julmat nu. Fast ändå äter jag eftersom vissa saker är gott. T.ex jolbröd med julskinka och mammas jansson. Jag har ätit det till lunch nu. Men ja det ser ju inte så gott ut egentligen...

I alla fall så är det här ännu en latsag precis som gårdagen. Jag gör ingenting men förmodligen har jag massa saker att göra egentligen..


Lyxig choklad

Jag sitter och mummsar på dyr choklad och chattar med Lovisa. Niclas har tyvärr åkt hem men vi kommer hinna ses mer och det var kul att höra från Lovisa. Hon hade en överraskning. Jag kanske berättar mer om det sen...

I alla fall så fick jag överraskande nog chokladasken med Triumfbågen på i julklapp av Niclas. Jag som berättade om den i lördags för honom, inte hade jag en aning om att han hade köpt den då inte. Det lönar sig tydligen att blogga om saker ibland ;)


Julafton 2012

 
Idag ha det varit/är det bara en lugn dag. Niclas är här och vi har bytt julklappar. Sen ska vi se på film. Igår var det däremot lite mer fart. Släkten kom till oss och fikad, åt julmat, kollade på Kalle Anka och hans vänner såklart, samt öppnade julklappar. Jag ska visa allt jag fick sen och julklapparna som jag och Robin gav till de andra. 
 
//Elaie

Shoppinsugen skogalning

Jag är riktigt sugen på att shoppa nu på mellandagsrean. Speciellt skor även om jag inte är i direkt behov av några. Men jag har sett några fina på Gina Tricots och Style by tyras rea. Sen hade bikbok ett par boots för halva priset. Men i alla fall så ser ni skorna från gina och Style by tyra här.


Blue velvet

 
Blue velvet
 
 

Ted Baker dress, 3 110 SEK / Dorothy Perkins blue handbag, 360 SEK / Chain jewelry, 690 SEK / Stila , 115 SEK / Lip makeup, 32 SEK
 

Det här hade passat bra att ha på sig idag på självaste julafton men det passar nästan bättr på nyårsafton. Jag minns att jag hade en klänning i samma material när jag var liten en jul. Mormor hade sytt den.
 
Halsbandet är förövrigt riktigt cool!
 
//Elaine
 

God jul!

Tänkt bara säga GOD JUL så här på självaste julafton! Ingen annan ville vara tomte så jag antar att det blir jag som får vara det. Haha


23 December 2012

Idag har jag slagit in de sista julklapparna och städat som det var tänkt. Jag blev dock riktigt trött efter det men efter lite tjuvstart med janssons (mammas jansson är bäst av julmaten) frestelse, ägg, julbröd och skinka piggnade jag till.

Nu kollar jag på Ensam hemma för att få lite mer julkänslor och äter lite julgodis. Jag brukar annars ofta börja kolla på alla julfilmer försent, när julen nästan är över x)


H&M's mellandagarea

H&M har ju tjuvstartat mellandagsrean och även om jag inte tänker handla något (tror jag i alla fall inte) så hade de här sakerna varit de som jag hade köpt.

Jag har blivit svag för thighta kjolar på sistonde och gröna färger. Petrol har jag alltid gillat och jag gillar jackan eftersom den har just den färgen, ungefär i alla fall. Annars så har jag lite svårt för den pluffsiga och lackiga modellen.


Julmusik

 
 
Fast att det har varit snö hela december och det är julafton om imorgon så har jag inte jättemycket julkännslor.. Det kanske beror på att jag inte har lyssnat på så myckt julmusik..  I alla fall så är den här låten ev av mina favoriter på julen tillsammans med Last christmas.  Julen är här är också bra.
 
Sen har jag ju några franska favoriter men som ja dock inte kan hitta på youtube längre..
 
//Elaine

4:e advent

Godmorgon! Idag är det den fjärde advent och imorgon är det julafton. Jag har ett väldigt stökigt rum att städa och julpynta idag. Plus de sista julklapparna ska slås in och en julgran som jag har erbjudit mig att klä.

Igår var jag hos Niclas hela dagen. Vi åt fryst pizza till middag framför greveholm, såg på ett Päron till farsa semestrar i Europa, såg på film från när Niclas var liten. Sen fick jag också två julklappar från Zingo och Mellvin i år igen. Den här gången innehöll de tre små parfymer och ett par mysiga strumpor :) Jag tjuvstartade också med att öppna en av de jag fick av Niclas.


Pepparkakshus

 
Det här pepparkalshuset har varit mitt arbetsprojekt i några veckor. Dock är det inte riktigt pepparkaka utan kapaskiva som är målad och sen deckorerad med foglimm. Men det kan man nästan inte tro va?
 
Det är jag som har byggt huset men mina lärare hjälpte mig att deckorera med limmet då jag kände mig alldeles för svag i handen för det. Sen fick det i alla fall stå ute i snön (vadden) tillsammans med alla andras hus i två dagar.
 
Ja så då har jag byggt mig första pepparkakshus! Typ... haha
 
// Elaine 

Red jewelry

 
Red jewlery
 
Red jewlery by elaine-hagg featuring a red ring

Sequin shirt / Mango short mini skirt, 650 SEK / Christian Louboutin shoes, 7 010 SEK / Red ring, 68 SEK / Kate Spade , 380 SEK / Bulgari perfume, 455 SEK
 
Här är en ganska musig julaftonsoutfit enligt mig. Tröjan kännd mysig och julig och de röda accessoarerna ger sen den alldeles rätta julkänslan.
 
// Elaine 
 

Slagit in Niclas julklapp

Idag ska jag får träffa Niclas. Det är tre veckor sen jag såg honom sist nu och det måste vara rekord. Vi brukar ju inte ses så ofta men en gång i veckan brukar det annars vara i alla fall. Hur som helst ska han få min julklapp idag. Jag slog precis in den :)

Idag har jag på mig en plommonlila, stickad tröja från Ellos!


Julklappspyssel

Idag var jag och Robin och köpte de sista julklapparna och efter det började jag att slå in den. I brist på kartonger står det dock lite still med det nu men några har jag fått inslagna i alla fall :)

Fast trots det har jag inte så mycket till julkänslor faktiskt :(


Svart och rosa

 
Topp - åhlens / Kjol - Gina Tricot / Örhängen - Kicks
 
Igår tog jag på mig en glittrig tröja eftersom det var sista dagen i skolan det här året. Lite får man fira liksom även fast inte gårdagen kändes så bra. Dock har toppen blivit lite noppig och tappat lite glitter. Sen ser det ut som att jag har läppstift men det är faktiskt bara lypsyl. 
 
// Elaine 

21 December 2012

Ja det verkar ju inte som att jorden har gått under inatt i alla fall.. Dock tycker jag att det ser lite grått och trist ut ute idag.

Hur som helst har jag börjat min första jullovsdag med att äta frukost bestående av macka och oboy framför julkalendern. Lite nostalgiskt känns det!


Inte min dag

VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG!
 
Ja det är inte min dag idag!
 
För det första har jag febrilt försökt få mitt Treehotel och lägenhet utskrivna i flera veckor. Eller det har kännts som det i alla fall. Det skulle ju bli gjort idag men ja det höll nästan inte på att bli så då maskinen på tryckavdelningen inte fungerade som den skulle. Så jag fick utskrivet bara en sak av två och dessutom på ett gul-vitt papper. 
 
För det andra så försökte jag sedan binda ihop de utskrifter som jag fått ut till två böcker men den ena gick det inge bra med så jag tog en paus och gick på lunch. När jag kom tillbaka var mina böcker borta (förmodligen för att min lärare hade tagit de och låst in dem på sitt rum). Jag som så gärna ville ha det utskrivet och med mig hem till jul.
 
Så jag begav mig ner till en anna sal för att skriva ut allt som vanligt eftersom jag inte kan skriva ut på min dator sen hela terminen (ännu en sak som gör mig frustrerad). När jag sen har fått ut det tar dock min lärare det framför näsan på mig eftersom det ska dukas upp till fika på bordet. Jag blev stum av någon annledning eftersom det var så komiskt. 
 
Sen när vi fikar ska jag precis ta en bulle från burken som stått framför mig ett tag (funderade först) men då är det någon som vill ha och den flyttas precis i den stunden jag ska böja mig fram. 
 
Tillsist såg jag nu ikväll att en sida hade 15 % rabatt på Victoria Secret - produkter för dagen. Jag som precis hade bestämt mig för att beställa två från just den sidan. Så ja jag tänkte att nu hade turen vänt, nu kan jag beställa och få rabatt! Men icke, då var de dofterna jag ville ha såklart slutsålda.
 
Med det vill jag säga attjag är riktigt less på den här dagen. Det är såklart inget stt klaga över men ja jag har velat haft mina saker utskrivna ett bra tag och alla datoroproblem händer alltid mig. Sen så blev jag ju besviken över prov och betyg tidigare i veckan. Men ja, nu är det lov i alla fall och julafton om 4 dagar i alla fall. Ja om inte jorden går under imorgon då...
 
 
 
Jag känner mig precis som Kalle Anka - jag får all otur medans det bara flyter på för alla andra. Känns det som i alla fall.
 
// Elaine 

Jullov!

Ja då har man fått Jullov då! Ska fira det med att se en julig filmikväll och sen få sova ut imorgon. Inte för att jag haft så mycket jobbiga dagar men det är alltid skönt med lov!

Nu ska det ses på julkalender och sen ätas middag.


Spetsdröm

 
Den här Klänningen säger jag bara! Så härligt med spets längs hela armarna och sen att kjoldelen är vid. Taylor Swift ser dessutom så himla söt ut i den. Men jag skulle gärna bära den jag med. Jag fattar inte att jag inte är någon känd bloggare eller kändis så jag också fick gå runt i fina klänningar då och då. Jag känner mig som gjord för det!
 
Bilden är från Primarks facebooksida
 
// Elaine 
 

Chokladasken för mig

 
Här har vi en chokladask för mig minsann! Jag gick runt och drömde om Lindt (sen jag fick provsmaka en sån på Coop igår), ischoklad och nougathjärtan men när jag fick syn på den här blev jag ännu mer sugen på choklad. Den både glänser och har ett av världens finaste motiv på framsidan. Kan det bli bättre?! Ja man kanske kunde sänka priset en aning.. men ja fint är ju fin ;) haha
 
// Elaine 

Outfit 19 December

 
Tröja - mammas gamla / Jeans - H&M / Ring - kommer inte ihåg / Örhängen - lånat från mamma 
 
Här har det öppnats chokladkalender, skrapats bingolottsjulkalender och setts på julkalendern. Men nu är det dags för ett avsnitt av Trinny och Susannah stylar om Australien. Även fast att det är mest äldra kvinnor som de stylar om så tycker jag att det är kul och se hur hela de blir förändrade hela dem. Sen är Trinny och Susannah själva riktigt härliga!
 
Men nu till mitt klädval för dagen som har varit lite "retro". Tröjan och örhängena (fast de syns inge bra, blommor är det i alla fall) är mammas gamla.Eller ja örhängena kan jag nog ha lånat.. Jag gillar den lilla detaljen vid v-rigningen på tröjan i alla fall.
 
// Elaine 
 
 

19 December - Julhandlat

 
Idag var jag en snabb sväng i skolan och fick reda på resultatet från nationella provet i svenska. Jag blev riktigt besviken kan jag säga. Däremot ska jag ha klarat ekomomiprovet trots min miss där jag glömde två uppgifter. 
 
Men sen efter att ha ätit julbord till lunch (dock var vi inte så exalterade över det) så köpte jag julklappar. Så nu är lite mer än hälften inhandlade. Det blev också två sminkprodukter till mig själv då jag tog slut på min BB-cream imorse och Lindex hade kampanjpris på min mascara i några dagar, till så jag passade på.
 
// Elaine 

Blomring

 
Den här ringen köpte jag på Attitude-mässan. Den är från märket Starof som ni ser. När jag såg den på en hylla i montern trodde jag att den var hyffsat dyr men när vi började prata med en och det visade sig att den då , till mässpris i alla fall, kostade 99 kr blev jag ännu mer köpsugen. Jag tycker att det är så det ska vara, att om man verkligen tycker om något inann man har sett priset så tycker man verkligen om det.
 
Det känns som att ringen verkligen passar mig då jag älskar större smycken, blommor och diamanter. Som ni ser på bilderna är hela mitten täckt av diamanter. Såå jag!
 
// Elaine
 
 

18 December 2012

Idag har jag blivit klar med mitt treehotel. Dock fick jag det inte utskrivet men det ska ske på torsdag är det sagt. Pessimist som jag ibland råkar vara tror inte på det förrens det är utskrivet. Många saker kan komma upp, har varit med om det förrut. Jag vill verkligen få det utskrivet och klart innan jul för annars får jag ingen ro.

I alla fall så har jag också varit och klippt mig nu. Det blev ju inte av igår pågrund av tidsmissuppfattning men eftersom min frissa fick en avbokning kunde jag komma redan ikväll. Så nu är mitt hår fint och fixat. Däremot hade jag toffs i skolan idag som ni ser. Sen hade jag mina mörkajeans till min beiga tröja.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_50d0c7da9606ee0bae0e86d4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_50d0c7dce087c31e24d58ad4.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_50d0c7e29606ee0bf885e25b.jpg" class="image">


Golden

 
Golden black
 
 
Miss Selfridge peplum shirt - 280 SEK - missselfridge.com
Wallis body con skirt - 175 SEK - wallisfashion.com 
Steve madden heels - 705 SEK - zappos.com
Rebecca Minkoff genuine leather handbag -3 315 SEK - rebeccaminkoff.com
Stone jewelry - 39 SEK - debenhams.com
Vintage style jewelry -5 895 SEK - shopbop.com
Shu uemura - 190 SEK - shuuemura-usa.com
 
Den bär outfiten tycker jag skulle vara en toppen nyårsoutfit! Lagom glamourös för min del. Så ja jag skulle gärna äga den där toppen som jag förövrigt gillar mönstret på, och sen skon och ringen. Jag känner ofta för mig att klä mig så där klassiskt. 
 
//Elaine

Söt bildbomb

Jag fick de här söta bilderna i ett mail från mamma igår. Jag är speciellt svag för den med hamstern, grisen och hubdvalparna!


Inspirerad målning

Idag blev jag klar med den här målningen. Grejen var att jag skulle härma konstnären Leonid Afremovs (han som målat de färgranna bilderna jag lagt upp förrut) målarteknik men jag lyckades inte helt. Han skrapade färgen medan jag duttade. De klara färgerna i hans målningar tycker jag dock att jag har fångat upp. Sen gjorde jag mitt bästa med speglingen på trappan.

Den mindra bilden är en del utav en av hans målningar som jag ritat av.


17 December 2012

Idag har jag varit i skolan och skrivit företagsekonomiprov. Det gick dock inte alls bra då jag vet att jag har fel (förmodligen i alla fall) på en uppgift och sen missade jag två. Fråga mig inte hur jag kunde glömma att vända på pappret så jag kunde göra det. Tror att det hade att göra med att alla andra hade gått när jag var klar med första sidan och då tänkte att jag måste ha gjort alla.. Men så nu oroar jag mig för det och hoppas att det i alla fall räcker för G...

Så ja den här dagen kändes inte jättebra. Sen skulle jag klippa mig men så blev det inte. Men nu i alla fall ska jag se på Julkalendern!


Mjau

 
Gud så sööööt!  ❤
 
 
 

Ringar

Hittade de här fina ringarna fråb lite olika märken (bland annat pilgrim) när jag kikade runt lite på nätet. Jag är knye så van med att använda ringar men vissa ringar tycker jag är jättefina. Det ska gärna vara lite diamanter ;)

Så jultomten här har du en liten önskelista ;) haha. Bara det att ringarna kostade några hundra...


Stressigt

Jag känner mig lite stressad över ett prov som är imorgon och jag har inte haft ork till att plugga här i dagarna. Men nu hör jag mitt bästa fast blir galen på att jag inte förstår..

Sen så är jag stressad över julklapparna. Jag har suttit och spikat allt nu i alla fall. Men jag hoppas att en beställning hinner komma fram innan jul... Det blev lite tight det här året.

Ett kollage på Niclas och mig som jag gjorde igår. Lite skrytigt men ibland får jag sånna där ryck när jag saknar honom. Speciellt när vi inte har träffats på två veckor nu (och det kommer bli tre) och sen för att det är var tråkigt stt vara sjuk. Men ja det är inget att klaga över egentligen.


2 prinsessklänningar

Just nu är jag trött men jag måste plugga och dessutom är jag stressad över julklappar. Det är bara lite mer än en vecka till julafton och jag har bara köpt en julklapp x)

De här klänningarna från Sofia Moore som jag rammlade över via en blogg, känns så jag. Jag älskar långklänningar. Önskar att jag fick vara en prinsessa och klä mig så där tillsammans med en tiara i håret då och då.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2749722/images/2012/pic_50ccc2ed9606ee591528dfe1.jpg" class="image">


Vinter ❤

Jag älskar vintern! Även om jag tycker att det är jobbiga tider så älskar jag snö. Jag laddade ner en app för ett tag sedan så jag gjorde det här collaget med vinterbilder till instagram.


Fin och sorglig

Jag såg precis en fin och sorglig film på tv. Charlie St.Cloud hette den för den som missade den och Zac Efron hade huvudrollen. Här visade han verkligen på skådeseplarinsats. Att jag inte sett den tidigare...

Vääääldigt fin måste jag säga!


Pärlor och broderi

 
Den här outfiten är så  fin och inspirerande!  Jag tror inte att jag behöver säga mer utan käbde bara att jag ville göra det. Bilden är också från instablondes instagram.
 
//Elaine
 
 

14 December 2012

Ja luciadagen igår sov jag bort då jag är sjuk. Torsdagsnatten var inte så rolig kan jag säga. Nu mår jag bättre men än har jag inte ätit något än så då känner jag av magkatarren istället. Ja så nu känns livet ganska deprimerande men jag är glad att jag har en sån fin mamma som bryr sig om mig!

Annars så är det idag som farfar skulle ha fyllt 80 år om han hade levt <3

I onsdags hade jag min vita tröja med örhängena som jag fick av Niclas som han köpte i Danmark och sen min ring från Guldfynd.


3 julklänningar

 
Christmas
 
 
Högra klänningen - AX Paris chiffon dress, 190 kr / Mellersta klänningen -  look.co.uk, ( vet inte pris) / Vänstra klänningen - Lipsy cotton dress, 485 kr / Kilklackar - Jane Norman ankle strap heels, 375 kr / Diamantpumps - Sparkly heels, 300 kr / Röda skor - Christian Louboutin, justluxe.com / ASOS quilted handbag, 330 kr / Örhängen - Miss Selfridge black earrings, 60 kr
 
Det är ju inte riktigt jul än men nu tycker jag att man har rätt att böja fundera på julklänningar i alla fall om man så vill. Jag brukar inte klä upp mig så mycket. I alla fall inte så jag köper något nytt. Men Jag skulle inte tacka nej till någon av dessa klänningar och lite blingiga accessoarer!
 
// Elaine 

12-12-12

Jag klarade talet idag, jag fick till och med börja. Dock gick det bättre än jag hade trott så misstänksam som jag är funderar jag på om jag glömde något...

Nu har jag varit och tränat i alla fall med Sara. Det blev ett skivstångspass som jag aldrig har kört förrut. Tungt var det verkligen för mig. Jag är helt slut nu.

Imorse i min vita tröja med paljettkrage:


Brother for sale

 
Den här bilden tycker jag var lite rolig!
 
När jag var liten tog jag hand om min lillebror så mycket jag kunde. Han var så himla söt och jag var så stolt över stt vara hans storasyster! Men det var studen då han bråkade med mamma och mig så han nästan var till salu. Men bara nästan ;) Tur var nog det också eftersom han lätt hade kunnat blivit köpt då han såg precis lika gullig ut som ungen på bilden. Därför relaterar jag lite till den här bilden. Men jag hoppas inte att jag såg sådär sur ut! Haha
 
//Elaine 

Nationella tal

 
Nu är det snart dags för tal i nationella i svenska. Jag hoppas det går okej för jag blev lite nerövs igår när jag övade inför Niclas på skype. Kom på att det är ju ännu fler som ska göra det nu.. Sen hann jag inte träna igår så mycket som jag hade hoppats.. Men ja det får gå som det går nu.
 
Sen hade jag också tänkt att träna skivstång igår men eftersom jag kom hem så sent och kände att jag behövde öva på talet så blev det ingen träning. Får se om det blir det idag dock. 
 
//Elaine

Beckmans och Nyckelviks

 
Idag har varit en lång dag. Gick upp tidigt och åkte till Stockholm tillsammans med Amanda, fem andra i min klass och tre lärare. Vi var på studiebesök på Nyckelviksskolan, Lidingö och sen tog vi tunnelbanan till Beckmans på Östermalm. Nyckelviks var fint men det känns inte tillräckligt lockande för mig. Just då när vi kom dit efter en lång resväg kände jag mig inte alls peppad på något. På Beckmans däremot piggnade jag till. Jag har ju alltid drömt om det förrut och nu gör jag faktiskt det igen. Frågan är bara form eller kläder och ja sen måste man ju vara en av de 14 som kommer in av de 70 sökande... haha. Livet är inte lätt må jag säga!
 
Sen gick vi förbi NK:s julskyltning innan vi skulle hem. Den var  jättemysig! Sen var det troligt fint uppe på Stureplan med juldekorationerna också så jag var tvungen att ta lite bilder på det och NK:s skyltfönster som ni ser här över!
 
// Elaine 
 
 

Vin rouge

 
Vine
 

Tröja -  maxstudio.com , 590 kr
Byxor - mytheresa.com , 2 245 kr
Platform heels, (vänstra) 570 kr
Giuseppe Zanotti (högra) platform pumps, 3 040 kr
Clutch - Warehouse snakeskin clutch, 280 kr
Ann Taylor pearl necklace, 570 kr
Betty Jackson. Black pearl jewelry, 105 kr
Väska - sammydress.com ( Vet ej pris)
 
Älskar kombinationen av vinrött med beige och guld men också mer kopparfägade toner. Tjusigt säger jag!
 
// Elaine 
 
 
 

Annorlunda sneakers

 
 
Sånna här coola skor fanns att köpa på Attitude-mässan i Kista. Eller de med pistoler såg jag inte... Men då jag gillar roliga, glittrande grejer och klackskor känns de översta sneakersen som något för mig? Även om jag tycker de är lite överdrivna kanske,  i alla fall de med pistolen... Men jag måste hissa det ändå eftersom det var en rolig idé!
 
Dock har jag glömt bort vad hemsidan som de kommer ifrån hette...:(
 
//Elaine

10 December 2012

Här sitter en otroligt trött och stressad tjej som snart ska försöka få sig lite sömn. Jag har en fullspäckad dag framför mig imorgon och den här dagen har också varit lång. Jag har målat,limmat, lärt mig mer om färg och haft företagsekonomi.

Nu har jag varit och tränat det sista medelpasset för i år men eftersom jag har varit förkyld gick det lite segt... Aja. Idag har jag haft tröja, jeans och kavaj som ni ser.


Vackra vinter

 
Det här är varför jag älskar snö och vinter, det blir så himla vackrt! Förstår faktiskt inte hur man kan få julkänslor utomlands där det inte är snö.. jul innebär snö. I alla fall för mig! Bilderna tog jag igår.
 
Idag har jag massa som ska göras, jag skå måla, dekorera mitt pepparkakshus (kanske öva lucia), ha GK och företagseonomi. Sen måste jag verkligen öva på svenskan men jag vill gärna hinna med träning också!
 
// Elaine 

3 nya skönhetsprylar

 
Jag tänkte köpa Garniers BB-cream på Rusta idag- Förrut fyndade jag den där för typ 69/79 kr. Men nu fanns den inte så lite sur blev jag då jag hade kunnat sparat pengar. På h&m och liknande kostar den över 100 kr.  Men istället köpte jag badsalt och peeling i två goda dofter. Jag kunde inte bestämma mig för en så tog olika på dem. Kanske inte så bra doftmässigt egentligen att blanda ifall man använder de sammtidigt men men...
 
Sen blev det ett torrshampoo också. Jag har tänkt att testa det ett tag så nu får vi se om det är något för mig!
 
// Elaine 

2:a advent

 
Idag har det varit fika och middag hos mormor och morfar eftersom morfar fyller år på tisdag. Sen före var vi i lite affärer. Nu ska jag ta och se ikapp julkalendern från igår och fredags samt se dagens avsnitt. Det skulle också behövas skrivas stödord till talet men jag känner mig så trött...Jag renskrev faktiskt PM:et där så det är i alla fall gjort. Men sen ska det ju övas också..
 
Men kl 8 vill jag i alla fall se The mentalist som slutade väldigt spännande förra veckan. jag brukar inte se det annars men nu kanske jag är fast. 
 
Hoppas alla har haft en fin andra advent!
 
// Elaine

4x Ida Sjöstedt

 
Jag såg att Nelly hade klänningar från Ida Sjöstedt och eftersom jag älskar hennes kläder var jag förtjust i de här. De tre sista är samma modell. De två översta är mina favoriter och även fast jag är tveksam till om det skulle passa på mig och jag inte har något tillfälle att ha dem på så får någon gärna skänka mig en eller 1400 kr som de är värda!
 
Tänk att äga en Ida sjöstedt, vilken dröm! Jag tror att hon är min störtsa förebild inom designbraschen. Som henne vill jag bli!
 
// Elaine 

Så mycket bättre

 
 Så då har jag bestämt mig över hur mitt tal ska se ut och skrivt ett PM till det. Nu ska det PM:et bara renskrivas, stödord skrivas och sen ska det övas!
 
Annars ser jag på så mycket bättre med mamma. Det är Darins dag och jag måste säga att jag faktiskt tycker att han är bra.Min åsikt har pendlat upp och ner men just nu ligger han på topp för mig. Sen tycker jag att covern på "En apa som liknar dig" som han gjorde var riktigt bra!
 
Men snart är det dags för komedin "Borta bra hemma värst"! Julkalendern har jag också inte hunnit med att se igår och idag så det får väl kanske bli tre avsnitt imorgon då. 
 
// Elaine 

Hundar och katter

 
Före jag träffade Niclas tyckte jag om djur men jag var inte så van att ha dem omkring mig. Nu kan jag inte säga att jag är mer van och så. Men jag kan verkligen säga att jag är en hundmänniska. Jag är speciellt svag för små hundar men Zingo (Niclas storpudel) är ett undantag. Både han och Mellvin är så fina!
 
Sen har jag också blivit mer föst vid katter sen mammas kompis Carina skaffade katt och jag fick hälsa på Sara och hennes katter och kattungar. Så det jag vill säga är att jag  fallit för bilderna över från 9gag och instagram. Hunden som ska bada t.ex är ju bara för söt!
 
// Elaine 
 
 

8 December 2012

 
Igår blev det inte mycket bloggat. Man skulle kunna tro att jag istället pluggade hela dagen men så var faktiskt inte fallet. Jag var bara lat hela dagen igenom. Jag skulle ta en promenad eftersom det var så fint väder (bilden) men efter lunch gick solen bort... 
 
Idag har jag fått lite mer gjort än igår. Har städat lite, pluggat lite företagsekonomi och varit och handlat. Dock har jag inte gjort svenskan än. Den som var det viktigaste! Jag får försöka göra det senare. Jag har i alla fall en kladd på det så det är inte helt från grunden som ska göras. 
 
// Elaine 

Omstylad

Den här bilden hittade jag på aftonbladet för ett tag sedan. Jag kommer tyvärr inte ihåg fotografens namn. Men den är tillsammans med andra bilder med i en kalender inför nästa år där det stylat om kändisar till kända historiska människor tror jag. Intäkterna går sedan till välgörenhet. Känner någon igen vad jag pratar om?

I alla fall så tyckte jag om fen här bilden bäst på sångerskan Moa Lignell från idol. Det ser inte ut som henne men jag tycker att hon passar så bra så med håret sådär.


Isabelle 18 år!

Då är jag vaken och utvilad! Var så himla trött igårkväll och nu har jag sovit i 10 timmar. Jag ska försöka göra en god frukost nu för idag behöver jag inte åka till skolan. Men istället ska jag försöka skriva klart mitt svenskatal, plugga företagsekonomi och sen behövs rummet fortfarande städas...Jag måste nog ta itag med det idag eller imorgon!

Förresten är så är det Isabelles födelsedag idag så GRATTIS till henne! Nu är vi alla 18 år. Hon fick en liten present i förskott av mig i måndags inehållande örhängen. Bra att hon faktiskt inte hade så mycket svarta ploppar men ändå gillade dem!

Förresten, tycker ni inte att Issa ser lite ut som bloggaren Angelicka Blick på bilden? Jag tror det bara var jag som tyckte det förrut...x)


Candy chrush

Jag har fått ett nytt spelberoend (Tackvare Sara). Jag satt och spelade det igårkväll lite under ovädet. Det heter i alla fall Candychrush och är är ett sånt där klurarspel. Man ska få karameller i rad.

Dock måste man ha liv för stt spela, vilket räcker för typ 1-3 omgångar och sen måste man vänta upp till en kvart- en halvtimme för nya liv och ska man köpa liv då är det såklart riktiga pengar som gäller. Aldrig i livet säger ja! Men de är riktigt smarta för man blir verkligen beroend av det men tvingas sluta spela x) Sen kosade extra grejer upp emot några hundra kronor (!). Farlig app det där!


5 December - Efter stormen

Äntligen är jag hemma igen! Igår blev det ju värsta snöovädret när jag var i skolan. Alla bussar ställdes in så det var lite kaossartat. Jag och mamma kunde inte komma hem då så vi sov hos min snälla morbror inatt. Sen när det var bättre imorse åkte jag till skolan. Dock gjorde jag inte så mycket.

Sen igår var det överhuvud onödigt att jag åkte till skolan eftersom att jag bara hade luciaövning (som inte ens blev av) och sen så var det inte det lättaste att komma iväg pga av snön och en frusen dörr. Ja det låter ju idiotiskt att jag ens åkte till skola men jag trodde faktiskt att den värsta stormen var igår morse och det är svårt att förklara allt så här. Men gud så fel jag hade om stormen!

Men nu är jag som sagt hemma och skönt känns det!


Julia Roberts

 
I lördags satt jag mig som sagt ner och ritade den sista ansiktsbilden till en uppgift i skolan.  Det blev Julia Roberts och jag år nöjd med resultatet. Vet faktiskt inte hur jag kunde få det att faktiskt se ut som henne..
 
//Elaine Hägg

Massa snö och förkyld

Gud så det snöar idag! Eftersom min första lektion är svenska men det är tal i halvklass och jag har nästa vecka så tog jag lite sovmorgon. Jag har vaknat hela natten och låtit som en skata så därför gjorde jag lite te till frukost.

Nu ska jag försöka fortsätta skriva på mitt tal (som är fruktansvärt svårt att få ihop).


Arkitektkontor

Idag har jag varit och besökt ett arkitektkonor tillsammans med delar av klassen. Vi fick linjal och penna med oss hem. Hur som helst var det ett intressant besök. Vi pratade med en inredningsarkitekt och sen fick vi se oss runt. Det var en väldigt lugn och fräsch miljö och det satt både landskapsarkitekter och andra arkitekter där.

Även om jag är osäker på Arkitektinriktningen eftersom jag är dålig på matte så blev jag ändå lite inspirerad.


Fokiwa

 
Här är bilder från Fokis visning av sitt märke Fokiwa på Attitude Stockholm förra helgen. Det är de sista bilderna därifrån. Hennes show var väldigt glad, rolig och annorlunda. Modellerna dansade och det spelade glad (asiatisk såklart) musik. Jag gillade det eftersom det det känndes verkligt. Dock blev jag besviken på kläderna och det var ju själva grejen med allt. Men militärkappan gillade jag.
 
Vad säger ni utifrån bilderna?
 
//Elaine

Umbrella

 
 
 
Nu behöver man ju verkligen inget paraply när det inte regnar längre (peppar peppar) men jag fick för mig att visa de här coola paraplyerna som fanns på Attitude Stockholm och är av märket Pasotti. Jag gillar det blåa mest, tyckte det var snyggt att ha en blomma på insidan. Vilken gillar ni?
 
//Elaine
 

Final Project runway Sverige

Nu ska jag se på finalen av Project Runway Sverige. Det står mellab Chrlotte, Naim och Sebstian. Jag tycker alla är bra på sitt sätt men min favorit av det som de visade av kollektionerna förra veckan var Sebastian. Men Charlotte har annars varit en favorit genom säsongen.

Charlotte, Sebastian o Naim. Vem hejar ni på?


3 December 2012

Vad jag är frusen! Mina händer är kalla och mina fötter är iskalla. På samma gång har jag lite ont i halsen och börjar känna mig förkyld. Halsen kände jad redan av igår och framför allt i morse. Så det blif ingen träning för mig ikväll. Är inte alls sugen på att gå ut i kylan igen. Ca 15 - 20 grader tror jag det har varit idag. Frös om tårna fast jag hade fodrade stövlar...Men jag gillar ju snö och det här vädret är klart bättre än regn! Bara det stannar till jul!

Annars så målade jag hela förmiddagen. Både konstverk och pepparkakshus (i kapaskiva). Sen fick jag en ny uppgift på gk:n och efter hade jag en halvtimmes företagsekonomi.

Imorse såg jag gladare ut trots den onda halsen:


3 ansikten, 3 kroppar

3 ansikten och 3 kroppar ritade av mig.
 
Min första lektion idag var estetisk verksamhet och då började jag måla på en målning. Före det lämnade jag också in de här bilderna som är en läxa som vi har haft. Dock utan deadline så jag har dragit lite på att rita eftersom jag vill känna inspiration till det, inte att jag måste rita. Men faktiskt så blev det ganska bra när jag tvingade mig själv. Jag behövde bra komma igång och jag tror faktiskt att jag blivit bättre på att rita efter det här. Som man säger - övning ger färdighet! (tror jag i alla fall)
 
//Elaine
 

Björk

 
 
 
Åhlens 79 kr
 
Inne på Åhlens förra helgen såg jag dessa söta ljuslyktor som ska se ut som björk (tror också att det var riktigt näver utanpå). Hur som helst får de mig att tänka på Amanda eftersom hon gjorde en lampa på formgivnignen förrut inlindad i näver. Härligt skogsmysigt!
 
// Elaine 
 

Nalligt och mysigt

Vantar - Only / Jacka - H&M / Jeans - Cubus / Stövlar - Dinsko  
 
Igår när jag var ut invingde jag mina pälsvantar (fejk - gjorda av akryll och polyster) och idag hade jag de tillsammans med en annan jacka när jag var på julmarknad. De var  faktiskt riktigt mysiga, lagom varma eftersom det bara är päls på ena sidan. Man ser ju lite nallebjörnig ut men det är ju lite sött va? Tänka att jag fick dem för 30 kr när de hade kostat 180 kr - kap!
 
// Elaine 
 

1:a advent

Idag har jag varit till Ica och på julmarknad med mamma i kylan. Det var verkligen kallt men mysigt var det att få använda tjocka vinterjackan igen. Eftfer det gick vi hem och fikade med pepparkakor och glögg.

Sen har jag skrapat en bingolottjulkalender också som jag har fått av farmor men jag vann inget där. Får hoppas på en annan dag för det skulle vara fint att vinna lite studiepengar har jag kommit på. Däremot har jag inte öppnat min chokladkalender än och sett julkalendern för idag. Igår såg jag den hos Niclas och åt en nybakad lussekatt.


Advent förra året

 
 
 
Idag är det första advent men tänk att jag minns förra årets första advent så bra ändå. Då var jag på ett läger i Undersvik tillsammans med Lovisa och hennes kompisar, Elsa, Patricia och Hanna. Det hette En riktigt advent och kvällen före advent anordnades en middag och bal. Jag skulle gärna vilja använda den där klänningen igen för jag kände mig fin i den, fast jag vet inte om jag håller med nu.. Men fin är den och bara hänger i garderoben!
 
Men i alla fall så ser ni Lovisa och mig dansa på näst sista bilden. Sen så kom det lite snö på morgonen den första advent men hemma var det knappt något. Det kan jämföras med hur det ser ut utanför fönstret det här året! :)
 
// Elaine 

Hej mitt vinterland

 
Idag har jag fått yttligare en teckning ritad så nu behöver jag bara lämna in det och sen itne tänka mer på det. Något svenska tal har det inte blivit skrivet dock, förrutom en inledning som jag skrev igår men jag får försöka göra det imorgon eller en eftermiddag/kväll i veckan.
 
Sen han jag med att gå ut en liten kort vända idag också. Det var så himla fint med all snö och det har verkligen kommit mycket här. Ni ser bara exemplet på bänken i mitten. Allt blir så mycket ljusare ute när det är snö och det gör mig glad! :)
 
// Elaine 

Tips på nyårsklänning

H&M 299 kr
 
Här är den här härliga paljettklänningen från h&m. Den bara lyser så jag vill inte ta ögonen ifrån den! Som sagt och som ni ser här över provade jag den. Även om jag älskade den så ska jag ju inte ha några mer klänningar och dessutom satt den lite pluffsigt på mig. Dock funderar jag på om det kanske var för att storleken var för stor... I alla fall så är den ett tips på nyårsklänning!
 
// Elaine 
 

1:a December 2012

 
Igårkväll var det spelkväll hos Linnea med Linnea, Frida, hennes pojkvän Klas, deras kompis Karro, Isabelle, hennes pojkvän Marcus, vår Markus och Niclas. Det blev några runda med mitt spel, en halvrunda alias och sen två rundor av en lek där man ska gissa vem man är.  Till det blev det knyt med chips godis, och bakat.
 
Nu idag ska jag försöka få klart det som jag inte hann med igår men jag skulle också vilja ta en promenad i snön när solen är framme. Dock har jag ingen att gå med. Jag missade julkalendern i morse också (Ja klart jag ska se den fast att jag är 18 år, tradition ju) men jag får väl se den ikväll eller på Play.
 
// Elaine 

RSS 2.0