Kursavslut: Skissteknik & CAD-modellering

 
 
4 dagar med modellbygge har sprungit förbi. Jag har slipat, sprayspacklat, spraymålat och sammanställt en presentation. Jag har suitit mycket ute i solen under väntetiderna då jag annars har varit i skolan från 9-16/18. Förrutom igår då jag var kvar till 21, så jag var i skolan 12 timmar.
 
Så imorse när jag gick upp extra tidigt för att sammanställa allt, var jag trött. Sen skrev jag en reflektion på 3 sidor före lunch. Så nu är jag trött efter veckan. Jag hade tänkt att gymma också men examninationsarbetet var prio 1. Men nu är kursen Skissteknik och CAD-modellering klar i alla fall! 
 
 
// Elaine
 
 

Outfits Mars 2017

 
 
Här är fyra outfits från Mars!
 
 

Mars 2017


 
Ja då var Mars slut. Nu när sommartiden kommit kan tiden gärna sakta ner lite för de tre första månaderna på2017 har gått väldigt fort!
 
I Mars har jag:
  • Kommit igång med träningen ordentligt på gymmet med Madde. Tränat så mycket jag kunnat hela månaden.
  • Varit på spinnig & Bodypumppass.
  • Haft middagsbesök utav lillebror.
  • Handlat lite på bokrean och läst en bok (som inte varit kurslitteratur) för första gången på jättelänge.
  • Haft levande blommor i lägenheten.
  • Kört massa bil - för första gången helt själv i bilen.
  • Åkt och shoppat  träningskläder med mamma.
  • Sett på Mello och varit helt okej med vinnaren.
  • Lärt mig att jobba i CAD.
  • Fikat med vänner på stan.
  • Gjort examinationsuppgift - en kapsylöppnare.
  • Firat mormors 90-årsdag!
  • Ätit brunch med mamma och Carina.
  • Haft besök av pappa också.
  • Fått tillbaka energin efter tidsomställning och vårtecken/vårväder.
// Elaine
 

Hunkemöller - Shoppingbag

 
 
Hunkemöller - 99 kr (ord. 319 kr)
 
Den här transparanta shopping/strandväskan köpte jag på mellandagsrean i julas. Den blev lite av ett impulsköp när jag hade en buss att passa. Men när jag såg den kändes det bara som en väska som jag länge har letat efter. Jag älskar ju svart och guld tillsamans! Sen var ju priset toppen - 99 kr!
 
// Elaine
 
 
 
 

Pliserat från Zara

 
Zara - 279 r (ord. 559 kr)'
 
Skimmrande och pliserade kjolar har jag sett många av den senaste tiden. Jag gillar att en lite längre damiga modellen kombineras med modernt.
 
// Elaine

Jane & Molly - Jeggins

 
Svarta -Jane Jeggins - Cubus - Kampanj  209 kr (ord.  299 kr) 
Jenas med hög midje - Molly- Gina Tricot 299 kr
 
Är det bara mina byxor som nöts sönder väldig fort? Så eftersom mina fina jeans, som jag köpte i höstas, börjar gå sönder och de svarta jag har är mer än trasiga, har jag köpt två par nya jeggins. Men jag är fortfarande lite velig om jag skulle ha bytt ett par mot ett par kakifärgade som matchar en vårjacka. Men dessa färger är ju faktiskt mer användbara...
 
Hur som helst älskar jag hur höga de från Gina är i midjan. De var ett tips från Madde som jag tipsar vidare om - Molly heter de.Nackdelen är väl bara att de inte har fickor.
 
// Elaine

Gyllende skor

Image 3 of SHINY SNEAKERS from Zara
Image 4 of SHINY SNEAKERS from Zara
 
Zara - 200 kr (ord.399 kr)
 
Image 3 of SATEEN PLATFORM SNEAKERS from ZaraImage 4 of SATEEN PLATFORM SNEAKERS from Zara
 
Zara - 250 kr (ord.499 kr)
 
Vad sugen jag blir på ett par nya guldiga gymnastikskor till vardags när jag ser dessa!
 
// Elaine

Outfit 25/3-17 Aprikos Denim & Roséguld

 
 
Blus - Cubus / Jeans - Kappahl / Jacka - Freequent / Ring - Cubus / Boots - Dinsko / Örhängen & Väska - Bikbok 
 
Detta gick inte ihop sig så bra som jag hade trott. Jag hade tänkt att ha denna topp och jeans med ros+eguld men jag hade inte tänkt på att väskan var svart. Jag skulle skippat den  
 
// Elaine

Bara fruktsocker - Tips!

 
Jag har (Tack vare Madde) hittat fruktgodis att äta när man är sötsugen. De är vekligen goda och det bästa är att man är nöjd med bara några så en påse räcker längre än det ser ut.
 
// Elaine
 

27/3-17 Slipning i solen & Handling

 
Oj så varmt det har varit idag! Vårkänslorna och energin var verkligen på topp! Imorse började jag dagen i verkstaden med slipning. Men efter en stund flyttade jag ut i solen med Camilla och Alice - ljuvligt var det! 
 
Efter lunch kom sen pappa, som hade vägarna förbi, på besök. Så hann hjälpte mig att handla på ICA och Biltema. Jag har defensivt börjat handla på Biltema mer än förrut. Haha 
 
Sen blev det mer slipning och tillsist en pytte pytte kort promenad innan solen gick ner. 
 
// Elaine

Accessoarer i Pastell

 
Pastels: Pink & Purple
 

Versace gold shoes, 5 205 SEK / Dolce Gabbana leather purse, 20 255 SEK / Handbags tote, 4 370 SEK / Valentino mini handbag, 15 055 SEK / Versace sunglasses, 795 SEK / Versace aviator sunglasses, 795 SEK / Versace fragrance, 3 275 SEK
 
 
Pastels: Mintblue
 
Peep toe shoes, 140 SEK / Mint green shoes, 93 SEK / Sophie Hulme mini tote bag, 4 910 SEK / Fendi genuine leather handbag, 9 700 SEK / Christian Dior blue jewelry, 4 855 SEK / ZeroUV mirrored glasses, 165 SEK / Victoria Beckham blue glasses, 3 970 SEK / Floats mirrored glasses, 175 SEK / Polar sunglasses, 445 SEK
 
Kan det bli mer vårigt än pasteller, färg, lättare skor och solglasögon? Både bått och lila är mina favoritfärger. 
 
// Elaine

3 Bomberjackor på rea

Bomberjacka i satin SvartBomberjacka i satin Svart
Bomberjacka i mesh MetallicBomberjacka i mesh Metallic
 
Grön - H&M 200 kr (ord.499 kr)
Beige Satin - Lindex 200 kr (ord. 399 kr)
Svart mesh - Lindex 250 kr (ord.499 kr)
 
Den här helgen har jag haft ögon för bomberjackor. Den gröna tänkte jag köpa pågrund av den härligt gröna färgen men den var verkligen oversized. T.om storlek 36 såg bylsig ut. Så jag måste i alla fall tänka mer på det. Men sen såg jag den beiga i satin som jag kikat på förrut från Lindex, samt den svarta i skimmrande mesh. Jga såg en liknande även på H&M.
 
// Elaine
 

26/3-17 Vårtecken & Sommartid

 
Idag hade jag nästan glömt att det blivit sommartid men nu när solen inte gått ner än känner jag verkligen av det. Sen har jag sett massa vårblommor till vårtecken. Välkommen våren och sommartid! Varmt var det också och jättevarma vindar.
 
Hur som helst var jag ner en sväng på stan (idag igen) mitt på dagen i alla fall och sen cyklade jag till gymmet. Det var jag och 4 till där typ - skönt. 
 
// Elaine
 

TIll sommarens fester

 
499 kr / 299 kr / 299 kr / 449 kr
 
Bonprix har en jättefin festkollektion för sommarens tillställningar. Jag hade gärna gått på sommarbröllop i de turkosa långklänningarna. Jag älskar både blommönster och ombre.
 
// Elaine
 
 

25/3-17 Brunch på stan

 
Idag har jag hängt på stan med mamma och hennes vän Carina. De kom hit på morgonen och kikade på min lägenhet och efter det tog vi en promenad ner på stan och kikade i butiker.
 
Sen blev jag bjuden på en lyxig (speciellt för en student) brunch.  Mycket mat fanns det och mycket folk. Jag åt dock inte upp hela våfflan men blev sugen för att det var våffeldagen så det var gott med några tuggor. Men jag hade föredragit vaniljvisp och färska bär till.
 
// Elaine

Torkade rosor

 
Vissna med sparade rosor fick bli ett bordarrangemang.
 
//Elaine
 

Blått & Mönstrat Tyg

 
 
Jag hittade ett otroligt vackert tyg, engligt mig, på Olssons tyger här om dagen. Det var en stuvbit som jag bara fick en impuls av att jag skulle ha och försöka göra något av. Om det inte blir något spciellt får delar av den bli en sjal eller duk.
 
// Elaine
 

24/3-17 Härlig Fredag & Vår

 
Idag har jag varit i skolan från 9-12 och pysslat lite. Sen blev det lunch med Madde hos mig så hon fick se hur jag bor. Efter det cykade jag i solen, med massa vårkänslor, till gymmet en timme. 
 
Nu ska jag njuta av att det är fredag och helg!
 
// Elaine

Outfit 22/3 - 17 Kalasoutfit

 

Halsband - Primark / Örhängen & Armband - Glitter / Nyckelring och väska - Don Donna, accent / Tröja & Kjol - Gina Tricot / Boots - Dinsko
 
Här är min kalasoutfit från i onsdags när mormor fyllde år. Mormor gillar blått, likså gör jag - så det blev blå outfit.
 
 Mycket glitter från  Glitter och Primark. Samt kläder från Gina Tricot och handväska från Don Donna. Kul att matcha tröja med en puff till nyckelring i samma färg.
 
// Elaine
 

22 & 23/3 -17 Mormor 90 år!

 
 
Igår var det kalas för mormor fyllde hela 90 år! Jag var i skolan på morgon och gjorde klart min CAD-modell innan jag åkte till mormor på eftermiddagen. Där blev det både smörgåsttårta och Gustav Adolfstårta - mormors favorit. Jag gillar den jag med, den blir roligare än prinsesstårta med märängen i. Sen ser ni ju på bilderna att mormor nu kan bada i blommor.
 
Sen idag tog jag mig hem till mig och fick på köpet en morgonpromenad med mamma. Jag var sen i skolan till mitt på dagen men då blev det en spontansväng till Biltema med Madde och Fredrik för material och färgköp. Det blev även ett stop på Max för lunch till dem och sen ett snabbt kvällsstop på stan med Madde. Så jag har varit på språng hela dagen.
 
//Elaine
 

Fjärilsservetter

 
15 kr/st
 
Dessa servetter passade ju ypperligt till mina gardiner! Det var en slump över att jag hittade dessa för några veckor sedan när mamma och jag var och shoppade. Mamma köpte samma i brunt. Ganska typiskt oss.
 
// Elaine
 
 
 
 

Vårblusar från Bonprix

 
 
Bonrpix - 299 kr / 289 kr / 249 kr /  199 kr
 
Jag har hört att volanger, rosa, plisering och trumpetarmar är extra inne i vår/sommar. Dessa fyra blusar passar alla in på det. Jag är inte en person som följer trender utan har det jag tycker om - men allt detta gillar jag ändå. Jag älsar femenint!
 
// Elaine
 
 

21/3-17 Snöby & CAD

 
Idag har jag jobbat i CAD igen (examinationsupg). Så tiden 9-16 sprang förbi framför datorn. På tal om att springa var jag på gymmet själv igår och tränade crosstrainer och cykling i en halvtimme. 
 
Sen var snön tillbaka när jag vaknade. Jag är inte förvånad men jag hade hoppats på vår nu. Fast ärligt talat är det ju så här t.o.m i april. Folk verkar bara glömma det varje år. Men vid 4 hade solen kommit fram och all snö smälkt bort.
 
// Elaine
 

Berlin för 1 år sedan

 
 
 
Idag är det ett år sedan jag åkte till Berlin med min konstklass från Wiks folkhögskola. Jag är verkligen glad att jag gjorde den resan även om jag aldrig kännt någon riktig dragning till Berlin. Men det var en fin stad och sorglig, men intressant och viktigt att se.
 
Förrutom massa konstmuseum ateljébesök och uställningar besökte vi historiska plaster som Berlinmuren, Förintelsemonumentet, Brandern Burger Tor och Checkpoint Charlie. Jag själv var och såg Tv:tornet vid Alexander Platz samt Brandenburger tor på kvällen men tunnelbanan. Där kände jag mig modig i och med att jag inte kan tyska.
 
Hur som helst försöker jag leva vidare på denna resa även detta år nu när jag är student på riktigt. Men jag som älsar att resa har svårt att låta bli i tre år...
 
// Elaine

Mönstrad blus från Cubus

 
Cubus - 60 kr (ord. 199 kr) 
 
Här är en ny blus från Cubus som jag fyndade för ett tag sedan. Jag tyckte dock att det var finare att ha den bakoch fram så så har jag burit den.
 
// Elaine

16-19/3 - 17 Helgen

 
Jag hade planerat att vara i skolan och skissa hela helgen först men det blev omvända planer. Men sen bestämde jag mig för att göra allt i fredags och åka hem men jag hann såklart inte allt. Så igårkväll när jag kom hem fick jag sitta i tre timmar och skissa med massa musik för att inte somna
 
I Torsdags fick jag examinationsprojektet som jag då har skissat på i helgen. Sen var jag och Madde till gymmet på förmiddagen. På eftermiddagen blev det sen skissning. 
 
I Fredags gick jag till skolan tidigt för att bli klar med skisserna. Men jag blev som sagt inte det men åkte hem hem ändå. Det var mycket velande om jag skulle göra det före dock. Påvägen hem hälsade jag på farmor och sen blev det tacos hemma.
 
I Lördags skissade jag på förmiddagen tog sen bilen till Niclas. Där blev det grillat för första gången i år till middag, promenad med hundarna och Tv-kväll.
 
Sen igår/söndags vaknade jag hos Niclas men åkte hem fort för att hinna göra att stopp hemma innan jag träffade Frida för fika innan jag åkte vidare hem.
 
// Elaine
 
 

19/3-17 Söndagsfika med Frida

 
Här har vi bilder från dagens fikastund med Frida. Jag hade fått för mig att jag gillade cheescake (antagligen för att det ser så gott ut i vänner när de äter det) så jag tog en halloncheescake. Så jag åt inte upp allt men jag vande mig mer och mer. Dock kommer jag alltid på varje gång jag går på fik varför jag inte gör det så ofta och det är att jag varken dricker kaffe och sen blir äcklad av allt sött efter. Men frukten på tallriken kompenserar lite för det sistnämnda. 
 
 
Annars var det riktigt vårväder idag och hade inte Frida frusit hade vi satt oss på en uteservering. Sen blev det en kort promenad på stan. Mer om uppdatering om min helg kommer imorgon!
 
// Elaine 

Mobilfodral. Vårfärger

 
 
Nu när våren är på intåg har jag ett nytt mobilfödral som jag köpte från Ebay i höstas. Jag älskar pasteller på våren!
 
// Elaine
 
 
 

Träningströja - Från Svart till Rosa

 
 
Dollarstore 99 kr
 
Jag köpte ytterligare en ny träningströja från Dollarstore (!) för ett tag sedan. Det fanns matchande byxor (så snyggt) fast ej kvar i min storlek. Det hade varit så snyggt men det fungerar också med mina svarta byxor från Soc med rosa detaljer och mina lila skor.
 
 
 
// Elaine
 
 

CAD & Rendering

 
De senaste dagarnas frivilliga rendering och byggning i CAD har resulterat i detta. Det är fortfarande mycket som jag har att lär mig men nu börjar jag förstå principen och tycka att det är kul. Det är ju trots allt detta som jag velat lära mig sen jag börade läsa design. 
 
Jag fick dessutom jättemycket inspiration när jag såg programmet SuperskaparnaTV4Play. Det görs massa fina saker och jag vill inte annat än pyssla massa själv och skapa med händerna. Så det är ett tips till er pysselsugna och som älskar Poject Runway precis som jag.
 
// Elaine
 

14&15/3-17 Bodypump & Vårväder

 
Idag har vårvädret varit tillbaka. Så jag har tagit en solig promenad på eftermiddagen. Före det satt jag i skolan framför datorn i 4 timmar och byggde, samt renderade. Samma gjorde jag igår och sen på kvällen var jag på ett bodypumppass. Tungt var det!
 
Sen i söndags cyklade jag så svetten rann i 25 minuter. Jag påminner mig om att det är jobbigast nu och kommer vara lättare om några veckor.
 
// Elaine

Choker blommor

 
 
Ur&Penn -39 kr (ord.59 kr)
 
Den här chokern är så jag.
 
// Elaine

Outfit 11/3-17 Guld & Dragkedjor

 
 
Tröja - Lindex / Byxor - Vero Moda / Skor - Vagabond / Halsband - Gina Tricot / Örhängen - Ur&Penn
 
I helgen invigde jag tröja från Lindex (köpt på rea i somras) och dragkedjeörhängen från Ur&Penn.
 
Jag hade tänkt att jag skulle använda denna tröja, som är ganska tjock, när det var kallare men nu kan jag använda den med en tunnare jacka istället.
 
// Elaine
 

Skimmrande blus

 
Gina Tricot 139 kr (ord.199 kr) 
 
Jag hittade en skimrande plisserad blus på Gina i helgen men avstod från att köpa den. 
 
// Elaine

13/3-17 Ostrukturerad period

 
Just nu är jag konstig period. Jag är glad över att jag kommit igång med träningen och att våren är påväg. Men samtidigt är det tungt också. I skolan har vi den senaste tiden fått mycket övningsuppgifter och jobbat självständigt - något som jag tycker är mycket svårt. Därför har det käns som att jag inte kunnat åka hem men uppgifterna har inte dykt upp när jag hoppats och det har förstört min planering (jag är ju en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna). Det är jobbigt att inte kunan få hjälp när man behöver det och trots denna frihet känner jag mig instängd. Jag flyttade till skolan, till en ny stad för att kunna få hjälp och fokusera - inte för att läsa på distans.
 
Jag ni hör säkert min irriterade underton. Det beror också mycket på att jag saknar alla där hemma. Jag hade planerat att åka hem i helgen men ville inte bli smittad av deras förkylningar pågrund av att jag kommit igång med träningen men jag kan inte bestämma om det var värt det. Samtidigt är jag så trött på mig själv som bara velar och är lat samtidigt som jag är stressad. Går det ihop sig?
 
Det är inte bara Niclas och familjen jag saknar utan mormor och farmor och jag har hela tiden dåligt samvete för att jag inte hälsar på dem ännu oftare än jag gör. Ibland har jag tråkigt och ibland vet jag inte hur jag ska räcka till. Går det ihop sig?
 
 
// En frustrerad Elaine

Frankrike ESC 217 - Alma

 
 
Efter helgens melodifestivalfinal har jag börjat längta efter Eurovsion Song Contest. Vanligtvis brukar jag vänta med att lyssna på låtarna tills lite närmare men nu har jag tjuvstartat med Frankrikes låt för i år.
 
Jag gillar den såklart! Det är franskan som gör det. Men den här även ett intressant sound. Dessutom älskar jag de vackra bilderna från Paris. Så jag längtar dit!
 
// Elaine

Dani & Stina

Söndagens gäst Dani och Stina. Foto: Johanna Fellenius / SR.
 
Bildkälla: Sverigesradio.se
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/859204?programid=4604
 
Följ den ovanstående länken och hitta en radiointevrju mellan Stina Wollter och Dani Kouyaté. Båda två har jag haft som lärare på folkis förra året. Dani är teaterlärare men hans lektioner handlade om att våga vara fri och inte tänka så mycket. Det var jättesvårt för mig och de är de jobbigaste (få) lektioner som jag varit på - även om det var nyttigt. Men han är en väldigt intressant person. Han har ett lugn och förstånd som han lyckades förmedla. Synd var det kanske att jag inte pratade franska med honom men jag var för feg för det. 
 
Hur som helst är det mysigt att lyssna på dem så här en måndag. Dani pratar mest engelska, precis som på hans lektioner. De är givande att lyssna på hans livshistoria från Afrika, via Frankrike till Sverige.
 
// Elaine

Vårigt & Lekfullt i Sophia Webster

 
Sophia Webster
 

Sophia Webster strappy sandals, 2 180 SEK / Sophia Webster evening handbag, 4 810 SEK / Sophia Webster leather handbag, 6 205 SEK / Sophia Webster leather handbag, 6 365 SEK / Sophia Webster leather handbag, 5 860 SEK / Sophia Webster leather handbag, 3 560 SEK
 
Jag älskr fjärils och blomdetaljerna!
 
 

11/3-17 Fika med Amanda

 
Igår blev det en fika på Waynes med Amanda. Vi hamnar alltid där och det blir ofta samma sak som vi äter. Amanda tog en Bagel och jag en surdegsmacka med deras lemonad med mynta i. 
 
// Elaine
 

Vädret & träningsveckan

Från detta i måndags
 
Till detta igår
 
De här veckan har varit ganska tråkig. Jag har haft hemuppgifter hela veckan - förrutom en lektion igår förmiddags. Jag gillar inte hemuppgifter istället för lektioner/föreläsningar. Men jag satt ändå i skolan i tisdags och onsdags med Helena som sällskap och hjälp. Sen har det blivit lite tränat med Madde också tack och lov. I torsdagsförmiddag (gick dit i "snöstorm"). Sen igår kl 9 och idag vid 11. Det känns bra 👍💪
 
// Elaine
 

Bäst i Let's dance var Stina!

 
Jag måste bara "höja ett glas" för Stina! Hon gjorde första dansen, Tangon,  i Let's dance med sådan innlevelse och bravur igår. Hon förtjänade alla poäng!
 
Egentlgen är jag inte förvånad, som hon dansade runt på krokilektionerna. Jag känner mig priviligerad som har fått lära från henne.  Men det vet ni redan.
 
// Elaine

Dolce & Gabbana: Fruktigt & Glammigt

 
Dolce Gabbana Fruit
 

Dolce Gabbana copper jewelry, 19 270 SEK / Dolce&Gabbana crystal earrings, 11 680 SEK / Dolce&Gabbana clip on earrings, 6 055 SEK / Dolce&Gabbana crystal earrings, 11 225 SEK / Dolce&Gabbana cateye sunglasses, 16 135 SEK / Dolce Gabbana bow headband, 15 565 SEK

Ring, Klocka, Mobil & Spelkonsol

 
Den här veckan har jag gjort en ring som hemuppgift och förra veckan gjorde jag mobilen och klockan (inte helt klar) på lektionerna.  Den guldiga lumpen ska bli en spelkonsol om jag också påbörjade förra veckan.
 
// Elaine

Outfit 9/3-17 Svart stickat & Denim

 
Tröja & Halsband  - Gina Tricot / Jeans - Kappahl / Skor - Vagabond 
 
Dagens outfit.
 
// Elaine
 
 

Mello: Inför finalen

 
 
 Vad ja älskar Bröderna Norbergs parodier! De är det bästa med mello nuförtiden.Deras bästa parodier var ehlt klar Jon Henriks (Skidor), Nanos (Norska) och Loreens (Städdag) och Robin Bengtssons (Gick jag för långt?).
 
I finalen gillar jag de flesta. Men min absoluta favoritlåt har varit Ace Wilders som jag fortfarande gillar. Men jag gillar Wiktorias lika mycket. Kanske mer om man ska se på helheten?
 
Den enda som inte talar till mig är Nano eller Lisa Ajax. Men som vinnare skulle jag vilja se Jon Henrk då jag älskar joken och tycker Europa borde få höra det. Men jag tror att det är Nano, Evert Taube eller Mariette som tar hem det.
 
Min topp 10 av alla 28 låtar:
 
1 As I lay down - Wiktoria 
2 Wild Child - Ace Wilder
3 Gravity - Jasmin Kara 
4 I can't go on - Robin Bengtsson
5 En värld full av strider - Jon Henrik Fjällgren & Aninia 
6 När ingen ser - Axel Shylström
7 A millions years - Mariette
8 Crucified - Bella och Filippa
9 Running with lions - Alice
10 One more night - Dinah Nah
 
 
 
 

Matchande halsduk & mössa

 
Det är ju inte vår riktigt än - det bevisar snön som kom igår. Men jag hade inte väntat mig något annat heller, om dock var det riktigt kallt om öronen. Därför var det okej att jag köpte en mössa på rea i förra veckan.
 
Från ICA MAXI för 39 kr (ord.79). Den passade så himla bra till min svarta tubhalsduk från Åhlens. Så nu har jag också ett matchande par till nästa vinter att bara plocka fram.
 
// Elaine
 
 

Jordgubbsfrukost

 
När våren börjar närma sig blir jag alltid sugen på färska bär. Så bär jag hittade jordgubbar för 15 kr i helgen passade jag på. De livar upp yoghurten och frukosten.
 
Annars vill jag också få i mig vitaminer. Både mamma och Niclas är förkylda (Niclas hade feber igår). Mamma har jag ju inte träffat men jag hoppas inte Niclas smittade mig i helgen. Även Madde var förkyld i helgen. Jag skulle inte ha tid att bli sjuk - jag vill träna...
 
// Elaine

Bokrea 2017

 
 
På årets bokrea gjorde jag två fynd. Först en bok med ljudeffekterna i Star Wars till Niclas. Vid första annblick kan det se ut som en barnbok men den var verkligen en tjock bok för en nörd (Inom både Star Wars och ljud)  som Niclas. Haha. Så han fick den.
 
Själv fick jag av mig själv en deckare utav en franska författare. Synd bara att den var översatt till svenska. Jag skulle behöva öva på franskan - men överlag behöver jag läsa mer så det var bra ändå. 
 
// Elaine
 
 

Henri Bendel

 
 
Henri Bendel
Henri Bendel backpack, 3 590 SEK / Henri Bendel purse pouch, 3 860 SEK / Henri Bendel backpack, 3 860 SEK / Henri Bendel brooch, 525 SEK / Henri Bendel vintage jewelry, 705 SEK / Henri Bendel accessory, 525 SEK
 
Jag har aldrig varit jätteförtjust i randigt men till den här knasiga kombinationen med blommor tycker jag det blir så knasigt att det blir intressant.
 
Detta känns som vår!
 
// Elaine
 
 
 
 
 

 

Träningset från Röhnish

 
 
Milo Tee - 250 kr (ord. 499 kr) / Milo tights 399 kr (ord. 699 kr)
 
Jag köpte ett träningsset förra helgen som en pepp till mig själv. Jag har länge velat ha matchande delar och dessa passar även var för sig till mina andra träningskläder. Det är så det ska vara - det gör det ännu roligare att gå till träningen. Jag behöver det nu när jag precis har börjat komma igång igen - hur kul det än är.
 
// Elaine
 

Helgens oköpta fynd

 
Stickade tröjor med hål på axlarna - Rea 100/75 kr H&M
Träningstopp och byxor i fint mönster - Rea Stadium 
Quiltad vårjacka - Rea 175 kr (ord.349 kr) ICA Maxi
Rosa hjärtgalgar och glittrig partykeps från Dolmarstore
 
Dessa saker har lockat till köp den här helgen men jag har lyckats stått emot. Men vill man ha stickade tröjor med hål på axlarna ska man gå till H&M och vill man ha matchande träningskläder på rea ska man gå till Stadium.
 
// Elaine
 
 
 

5/3-17 Lugn helg

 
Den här helgen har jag umgåtts med Niclas. I fredags eftermiddag hade jag lektion och sen fick jag sällskap tiöl middag av honom. Igår var vi och handlade samt åt lunch på IKEA och så på Mello. dag blev det film och promenad. Det såg vårigt ut när solen var framme men det var väldigt kallt. 
 
// Elaine

Vintageinspirerad skjorta

 
Förra helgen gjorde jag ett shoppingfynd till Robin. Jag älskar nämligen att kika på reaställningarna på killavdelningen också.
 
Den här Vintageinspirerade skjortan från Jack & Jones. Den hade kostat 599 kr men nu endast 199 kr. Jag älskar slitningen som ger lite cowboykäsla.
 
// Elaine
 

Linschips - Nya favoriter

 
 
Jag är superförtjust och imponerad av dessa nya linschips. De är bättre än vanliga men smakar lika gott. Men till det bättre blir man fortare nöjd/"mätt" utav dessa och ändå är påsen mindre.
 
Förr fanns det några andra chips från Estrella gjorda på fullkorn (hette typ "Grain delight") som jag älskade men så togs de bort.. Som allt annat jag gillar. Men dessa känns lite liknande.
 
// Elaine
 

Turkos sten

 
Choker med blå sten (Egentligen månadsten för December - men det struntar jag i). Kostade 25 kr på mellandagsrean istället för 99 kr. 
 
// Elaine

Levande blommor hos mig

 
 
Den senaste tiden har det varit levande blommor i min lägenhet och jag tyckte det var så fint att jag ville dokumentera. Jag är ju inte van att sköta blommor men idag har rosorna stått i två veckor! Orkidéen fick jag förra veckan. Jag har alltid tyckt att orkidéer är fina.
 
// Elaine
 

Fluffa in våren

 
Fluff
 
 

Pols Potten green area rug, 1 805 SEK / Faux fur throw blanket, 250 SEK / Plush throw blanket, 270 SEK / Feather throw pillow, 360 SEK / Feather throw pillow, 360 SEK / PBteen beige chair, 3 600 SEK / Ivory dining chair / Fabric chair
 
 
... i både pasteller som färgglatt!
 
// Elaine

2/3-17 Eftermiddag med lillebror

 
Idag hade jag genomgång på eftermiddagen och sen vid lunch kom lillebror på besök. Så vi tog en promenad ned på stan och bokrean. Jag var sugen på "Franska för nybörjare" men det hade kanske (och förhoppningsvis) varit lite för låg nivå...
 
Seb handlade jag lite mat och sen blev det MAX till middag för att fira hans nya jobb.
 
// Elaine
 

1:a Mars 2017 Spinning

 
Idag har jag varit på spinning för första gången! Kul men jobbigt. Speciellt när man inte har tränat på så lång tid som jag. Det var dessutom första grupppasset på lika lång tid. Jag är tacksam för att jag får hänga på Madde för annars hade jag inte gett lika mycket. 
 
Sen på förmiddagen hade vi lektion/genomgång i CAD och efter det stannade jag och Camilla och jobbade vidare.
 
// Elaine

Valentino Denim

 
Valention Denim
 

Valentino handbag, 19 915 SEK / Valentino hand bag, 24 125 SEK / Valentino denim backpack, 20 195 SEK / Valentino hand bag, 24 355 SEK / Valentino crossbody purse, 16 305 SEK / Valentino satchel handbag, 20 340 SEK
 
Nu när det äntligen är Mars och då tycker jag att det är okej att plocka fram vårfärgerna. Ljusblå denim är något jag förknippar väldigt mycket med det och jag älskar det i kombination med fjärilar. Fast dessa väskor känns som något jag hade när jag var 8, 2002. Men det är det som är det charmiga. Allt kommer ju igen.
 
Favoriten är den högst upp till vänster.
 
// Elaine

Outfits Februari 2017

 
 
 Här är fyra outfits från Februari. Mycket Basicplagg med utstickande smycken. 
 
// Elaine

RSS 2.0