Sista November 2016 Lärorik formlektion

 
Idag har jag haft en dags lektion i Form som gav mycket mer än jag trodde den skulle göra. När jag gick hem kl 5 var jag först förrvirrad men insåg sen efter lite handledning från min lärare Ebba att jag lärt mig så otroligt mycket under de där timmarna. Det är precis därför jag är där så det var ju skönt att komma till den insikten efter förrvirringen (som också Ebba sa var bra - där fick jag svar på en fråga som jag haft i många år!). 
 
Men hur som helst är det mycket som borde göras just nu men som vanvligt den här årstiden har jag inte lika mycket energi som jag brukar ha. Men jag duschade, tvättade och gjorde en kycklingsallad till middag när jag kom hem i alla fall.
 
// Elaine

Oitfits November 2016

 
 
Mina outfits för November.
 
 

November 2016

 
Det var den mest snöiga november (Det började redan den första) som jag kan minnas detta år i alla fall.
 
Jag är alltid glad när November är slut eftersom det är en mörk månad och det här året har det inte varit något undantag. Förrutom mörkret känns det som att jag har varit förkyld hela tiden. Första veckan var jag riktigt hängig och även om jag är nästan bra nu (peppar peppar)  hostar jag fortfarande. Sen har månaden varit ganska enformig men några saker har jag i alla fall gjort och det är detta:
  •  Firat Niclas och min 6-årsdag med bio.
  •  Repeterat matte och börjat med mekanik.
  • Haft lektioner i färgteori, perspektiv och lera utöver all mekanik och matte.
  • Hälsat på mormor efter att inte ha sett henne på 1,5 månad.
  • Firat första advent med stadsfest tilsammans med mamma och Robin.
 
// Elaine

29/11-16 Mekaniklabb & Cykeltur

 
 
Idag har jag haft en labb på förmiddagen i mekanik.  Sen tog jag en cykletur för att få lite luft och dagsljus när jag för ovanlighetens skull slutade tidigare än 4. Sen gjorde jag krovstrofanoff till middag. Jag har aldrig hållt på att laga mycket mat men ärligt talat blev det för kryddat. Haha. Men det gick att äta i alla fall och det såg gott ut.
 
// Elaine

Årets parfymflaskor

 
Dream bottles
 
 
Juicy Couture / Victor & Rolf / Victor & Rolf / YSL / Victoria Secret / Kate Spade / Victoria Secret
 
Ni förstår inte hur glad jag blir utav att bara titta på dessa flaskor! Jag kan köpa en parfym om bara flaskan är snygg! De högst upp tilltalar mig alldra mest. Glittrigt kan alldrig bli för mycket enligt mig i denna kategori. 
 
// Elaine

Julpynt på stan

 
Det var så fint med allt julpynt på stan i söndags så jag kunde inte låta bli att fotografera - även om såklart inte blev så där lika fint på bild som i verkligheten.
 
Dock försvann ju mycket julpynt och julkänsla nu när bocken brann ner...
 
// Elaine
 

28/11-16 Måndag med huvudvärk

 
 
Kapsylöppnare i min design. 
 
Imorse vaknade jag till den tråkiga nyheten att bocken hade brunnit ned redan inatt, några timmar efter invigning... Dessutom vaknade jag med ont i huvudet så det var verkligen en tung måndag för huvudvärken satt i ända till 3, när lektion var slut. Så det var inte lätt att hänga med i många mekanikuträkningar.
 
MEN jag var duktig och gick till biblioteket med Camilla och Kajsa för att räkna lite mer! Så nu har jag precis ätit en välbehövlig middag, duschat och tänker ta kväll. 
 
// Elaine

Outfit 27/11.16

 
Tröja - H&M / Jeans - Kappahl / Örhängen - Glitter 
 
Min casual outfit från igår.
 
 

Höstens färg

 
Petrol/turkos/grön har verkligen varit höstens färg för mig. Jag har inrett med den bla. Gardiner, påslakan och glas.  Sen har ju tröjan över varit höstens favorittröja. 
 
// Elaine
 
 

27/11-16 Första advent - Julbocken 50 år

 
Första advent och julkänslor (så mycket som jag kan få ungefär, haha). Imorse låg det lite snö på marken (som jag hade hoppats) och solen sken. Dock gick solen bort och ersattes utav riktiga stormbyar men jag fick besök av mamma och Robin. Så vi promenrade ändå ner på stan och kollade i lite butiker. Sen var det 50 års kalas för bocken så vi var och kikade på den. Jag har inte sett den tidigare och ville se den innan den eventuellt brinner upp.
 
Sen så fyllde den ju 50 år så det var ett riktigt kalas med uppträdande. Lisa Ajax och Kristin Caspersen var konfrencier. Dock var det väldigt kallt pågrund av blåste så vi stannade inte så länge, vilket gjorde att vi missade fyrverkerierna. Efter åt vi middag på MAX och efter det hjälpte de mig att veckohandla. 
 
// Elaine
 

Spice girls - GEM

 
 
 
 Jag tyckte mig höra att denna låt från 3 femtedelar av gamla Spice girls, nu GEM har läckt. Jag tror inte låten kommer bli en så stor hit men jag kommer lyssna på den framöver. Spice girls är ju nostalgi från när jag var 5/6 år. Jag minns att jag fick en film om dem och skiva av pappa 1999. Sen tycker jag (inte så konstigt nog) om refrängen.
 
// Elaine

Promenad innan solnedgången

 
2 bilder innan solen gick ner igår.
 
// Elaine

26/11-16 Mekanikplugg en lördag i November

 
 
Den här lördagen höll på att bara bli en kolla-på-serier-dag men jag lyckades ta mig i kragen och  pluggade lite mekanik.  Det gick så där men jag har i alla fall försökt. Sen blev det en kort promenad innan solen gick ner för att få lite luft och D-vitamin. 
 
// Elaine

25/11-16 Om gårdagen

 
 
Vad fort dagarna går nu när det blir mörkt redan kl 3! Det känns som att jag inte hinner någonting! Hur som helst hade jag en formlektion igår där vi jobbade med lera för första gången. Alltså inte likadan godslera som jag jobbade med på konstlinjen på Wik utan modelllera. Sen blev det att min grupp slutade tidigt men jag försökte som vanligt sitta kvar en liten stund men eftersom att jag inte hade ätit någon lunch gick jag hem och åt vid halv 3 (inte bra).
 
Lite snö kom det också igår imorse men det har tyvärr gått bort för länge sedan... Det hade varit fint till första advent på söndag.
 
// Elaine

Tassels

 
 
20 kr/st - Ur&Penn
 
Här är några smycken som jag köpte för nästan tre månader sedan men inte publicerat än. Båda paren kommer från Ur&Penn. Jag vet precis vad jag ska ha tofsörhängena till.
 
// Elaine
 

24/11-16 Kroki & Cykeltur i solen

 
Idag hade jag inte lektion förrens13 efter att ha sovit en timme längre än jag brukar tog jag en cykeltur i morgonsolen till affären. Sen åt jag lunch, stäade lite och sen var det dags för krokilektion. Den var slut kl 4 och jag blev som vanligt väldigt trött utav den. Men jag lyckades ändå stanna kvar och plugga mekanik i en timme. 
 
Igår hade jag en form lektion där vi skissade schackpjäser en hel del och imorgon fortsätter vi med det.
 
// Elaine

Upplyst lägenhet - Mer bilder

 
Bord IKEA Ingatorp 995 kr
Stolar - IKEA  Stefan 179 kr/st 
Taklampa -IKEA Jacobsbyn 199 kr 
Gardiner - Jotex 
 
 
Bordstabletter - JYSK 
Ljuslykta - ÖoB 20 kr
Fönsterlampa - IKEA Knubbig 99 kr
Kruka - IKEA 15 kr 
Växter - IKEA (Plast) Fejka 79 kr 
Eiffeltorn - Six, i Berlin
 
Diskställ - IKEA 179 kr
Ungsvanar - Paris, Butik i Monmatre
Förvaringsboxar - Rusta 
 
Spegel -Rusta 
Påslakan - Jotex 
Golvlampa - IKEA KVART 179 kr
Filt - Chilli 199 kr
Pall - Hemmagjord
 
 
Genomskinlig sminkförvaring - JYSK 
Ljuslykta - ÖB 20 Kr
Guldig förvaringsbox - Rusta ca 49 kr
Smyckeshängare - TGR
 

 
Badlakar & Handukar - Hemtex 
Duschdraperi - Rusta 
Förvaringshylla sugproppar - JYSK & Ö&B
Tvättkorg - Ö&B
 
 
 

Kollage: Fjärilsdetaljer

Butterflies
 

Sophia Webster slip-on shoes, 3 220 SEK / Sophia Webster pointed toe flat, 1 935 SEK / Sophia Webster leather shoes, 5 935 SEK / Sophia Webster black leather boots, 7 730 SEK / Framed wall art, 735 SEK / Visionnaire grey area rug, 101 125 SEK
 
Butterfly Ted baker
 
 
Ted Baker Butterfly Collective travel bag, 2 445 SEK / Ted Baker tote handbag, 2 365 SEK / Ted Baker crossbody handbag, 1 090 SEK / Ted Baker white purse, 325 SEK
 
Åh vad jag älskar fjärilsmönster!!  Ted Baker lyckas alltid med snygga print men att använda fjärilarna som 3D-effekter som Sophia Webster är ju så häftigt enligt mig.
 
// Elaine

Outfit 22/11-16 Tuffare boots & Gammelrosa

 
 
Tröja - Kappahl / Hlasband - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda /
 
Eftersom att mina vinterskor var snegådda och ett läckte fick jag dessa skor som låg på vinden hemma i förr förra helgen. De är väldigt rejäla och stabila - vilket jag behövde. De ger mig en tuffare look och jag gillar dem mer och mer. Det hade jag inte trott för några år sedan.
 
 
// Elaine
 
 

22/11-16 Mer mekanik & fysik

 
 
 
Inatt sov jag dåligt. Det verkar som att jag har slem kvar i lungorna sen jag var förkyld och det vill verkligen upp nu så jag hostade nästan hela natten. När jag väl hade blivit bättre var det morgon så förmiddagens föreläsning från 9-12 var jag  inte säker att jag var vaken under. Dessutom är det vi gör nu (Mekanik, krafter, fysik) så överväldigande - mycket på en gång.
 
Det är som sagt mycket matte och beräkninga  och det känns som jag läser en introduktionskurs till ingengörsprogrammet eftersom att jag aldrig har räknat så invecklad matte och fysik. Sen vet att jag måste lägga mycket tid på det, som  i klass med franskan för 2/3 år sedan. Därför blir det en extra tung decmber. Men jag ska ta mig igenom det!
 
Hur som helst gick jag tillbaka efter lunch och påbörjade ett 122 sidor långt kompendium. Men jag han dock inte så långt innan kvällshungern satt in konstig nog.
 
// Elaine
 
 

Smaragdgrön långklänning

 
 
Lindex  - 139 kr (ord. 399 kr)
 
Den här klänningen fyndade jag på Lindex rea i somras för bara 139 kr. Tanken var att jag skulle ha den på någon gasque/sittning men rätt tillfälle har tyvärr inte dikt upp än, trots att den var struken och klar tills jag började. 
 
Jag älskar färgen. Som förövrigt inte riktigt gör sig rättvisa på bilderna. Den är mer smaragdgrön i verkligheten.
 
// Elaine
 
 
 

Petrol, Svart & Senapsgult från Bikbok

 
Bikbok
249 kr / 99 kr (ord.149 kr) / 249 kr
299 kr / 299 kr / 199 kr
 

Dessa färger tycker jag är riktigt fina att bära den här tiden på året. Dessutom älskar jag snygga kjolar med fina blusar eller jackor till. Dessa är inget untantag. De är mina favoriter från Bikbok just nu.
 
// Elaine
 

21/11-16 Mekanikföreläsning hela dagen

 
 
Imorse var det svårt att komma upp men Niclas sparkade upp mig så jag kom i alla fall iväg till skolan.Haha Sen var det mekanikföreläsning hela dagen. Med undantag för lunch då Niclas åkte hem och att jag fick tillbaka matteduggan som jag gjorde förra veckan. Jag hade som jag hade hoppats bara ett fel så det var skönt att veta att mitt repeterande hela veckan innan var till stor hjälp. Lite hjälp på vägen fick jag av Pappa, Linnea och Frida. Så nu gäller det att hänga med i mekaniken och jag ser redan sambanden mellan mekanik och matte. Men efter idag är jag helt körd i huvudet så jag fortsätter imorgon. 
 
// Elaine

Ljus

 
Det blir riktigt mysfaktor med denna lykta i min lägenhet. Ljuset är dock inte riktigt men väldigt trovärdigt. Båda har jag fått från Åsa, Niclas mamma.
 
// Elaine

Bländande nyckelringar

 
99 kr/St Gina Tricot
 
De här glänsande nyckelringarna får mig att dras mig till dem varje gång jag sätter mig fot på Gina Tricot. Fascinationen för nyckelringar från när jag var yngre har verkligen kommit tillbaka. Men nu vill jag hänga alla på väskorna. 
 
// Elaine

20/11-16 Biffstroganoff

 
Igår kom Niclas hit så igårkväll var vi och handlade och gjorde sen lax till middag och såg på serier. Sen idag tog vi en kort promenad och sen körde jag en tur med Niclas bil. Det var andra gången jag körde just den och det kändes bättre än förra gången. Sen blev det biffstroganoff till middag. En riktig söndagsmiddag.
 
// Elaine

Chokers från Gina Tricot

 
Gina Tricot - 89 - 119 kr
 
Nu kan jag inte låta bli att hitta jättemycket snygga chokers. Speciellt dessa från Gina.
 
// Elaine
 
 

Opublicerade bilder på en fjäril

 
Igår ska jag erkänna var en dag när jag inte gick utanför lägenheten. Jag försökte plugga (det gick dock inte så bra då läraren inte hade publicerat ett övningshäfte) och pyssla. Så jag städde lite och försökte få bloggen på ordentliga fötter igen. Därav hittade jag de här bilderna som jag tog i somras på en fjäril som flög in i mit rum hemma. 
 
Idag hoppas jag på lite mer ordning men samtidigt är jag fortfarande konstigt förkyld. Jag känner inte av det så myckt på dagen men på natten är jag täppt och kan inte andas någe bra. Så jag vilar upp mig till nästa vecka som är fullstäckad. 
 
// Elaine
 

Min lägenhet

 
 
 
Jag vet inte varför jag inte har publicerat dessa bilder på min lägenhet förrens nu?!  Det var mycket piffande i början med både inflyttning och skolan men nu har jag ju faktiskt bott här i tre månader. 
 
Hur som helst tog jag dessa bilder precis när jag hade flyttat in i slutet på Augusti och då var inte allt klart. Nu har det tillkommit lite grejer men jag vill ändå publicera detta så man kan följa förändringen. Så fler bilder kommer. 
 
Jag är i alla fall otroligt nöjd med min lägenhet, den är liten (21 kvadrat) men mysig och ny. Byggd 2015.
 
// Elaine

17/11 -16 Möte med krokin igen

En del av dagens skisser.
 
Idag har jag haft kroki så jag fick försöka komma ihåg det som jag lärde mig från Wik. Det känns nu som att kroki en gång i veckan var bra övning. Så idag var det ganska kul. Inte som på Stinas lektioner men ändå.
 
Igår blev det inget bloggande men jag hade hur som helst en kort redovisning i material och tillverknning på förmiddagen och sen tog jag en promenad till affären med Alice som också skulle handla.
 
// Elaine

Arbetsprover 2016 : Strandkit

 
Dessa arbetsrover var en del av det som jag sökte till Beckmans med i Maj. Även fast jag valde en annan skola och endast blev reserv med dessa skäms jag inte utan jag känner snarare att jag vill visa mitt arbete för övriga också. Dock har jag inte hunnit publicera det förrens nu.
 
Hur som helst har vi  här  ett strandkitt med strandväska, solskärm och solglasögon till Glitter. Uppgiften hette "Familj". Man fick tolka det fritt och välsa ett valfritt företag att "jobba med". Jag är ganska så nöjd med väskan men har kommit på att den även skulle vara en påse att ge bort presenter i.
 
// Elaine
 

15/11-16 Mattedugga & Mekanik

 
 
Idag har hjärnan jobbat. På morgonen hade vi en snabb repetition på matten och sen en dugga som kunde ge 10 % till sluttentan som kommer senare i kursen. Då kände jag mig ganska skärpt i alla fall men det var efter lunch som jag hade svårt att koncentrera mig på introdukttionen till Mekaniken. Men det var ganska logiskt så jag får ta och repetera det imorgon eller på torsdag/fredag.
 
Sen är jag rädd för att jag börjar bli förkyld igen då det känns som att jag börjar få ont i halsen. Eller så är det en slutfas på den jag hade. Men annars är det mormor som har smittat mig med sin, men det var det i så fall värt. Det roliga var bara att jag sa till henne att hon inte skulle komma att smitta mig - utan att ta i trä. Haha.
 
// Elaine

Chockers & Matchande örhängen

 
25 Kr/ St (ord. 99 kr/per halsband & Örhängen - 79 kr)
 
Eftersom att jag hade chokers när jag var liten (sent 90-tal, tidigt 2000) har jag gillat denna trend som kommit tillbaka. Men jag har inte känt för att köpa någon förrens jag sprang på dessa två på Gina Tricot. Jag gillar de med glitter, spets och sammet.  
 
Dock var den beiga för liten (?!) för min hals men jag läste det genom att förlänga den. Annars så har jag redan en idé om att ha de vita med glitter vid jul och nyår eftersom de är så vintiga och festliga.
 
// Elaine
 
 

Hejdå fina snö

 
 
Här är några mobilbilder som jag tog förra veckan. Speciellt i lördags var det gnistrande vackert så det är tråkigt att snön börjar försvinna nu. Det är så onödigt. Jag hade velat att den låg kvar till jul.
 
// Elaine

14/11-16 Mattedag

 
Idag har jag varit riktigt måndagstrött. På förmiddagen hade vi mattegenomgång. Jag vet inte hur mycket jag uppfattade av den. Hur som helst blev jag lite piggare efter lunch så jag gick tillbaka till skolan och försökte räkna på egen hand. 
 
// Elaine

Helgens shopping

 
Stiftpennor 40 kr, Anteckningsblock 15 kr & Hörlurar 40 kr - TGR 
Smink - Elf, Eleven
 
Jag passade på att handla lite nytt smink i lördags så att jag slapp beställa från nätet. Det transparanta pudret från elf är en favorit och likså deras foundation. Dock har jag inte testat denna men valde att göra det nu då den jag brukar använda var slut. 
 
Sen fyllde jag på pennförrådet det blir aldrig fullt när man läser design eller konst) med några stilrena pennor. Sen kunde jag inte låta bli det fina glittriga annteckningsblocket heller. Tillsist köpte jag ett par lika hörlurar som jag redan har men som har gått sönder eftersom att de är så snygga och billiga.
 
// Elaine
 
 

Ny energi med Julian Perretta

 
 
Igår kom jag på (som många gånger förr) att jag är dålig på att lyssna på musik. Jag glömmer liksom bort det men varje gång jag gör det får jag så mycket mer engergi. Därför kom jag på att det är det som jag måste göra nu i vinter. Lyssna på musik som gör mig glad.
 
Så igår ramlade jag över den här låten från början av året (jag är alltid sen med att upptäcka låtar). Den var så fin att den gjorde mig peppad och videon är väldigt fin den med. Så jag börjar en ny vecka med denna.
 
// Elaine

12 & 13/11-16 Nedstämd helg

 
 
Den här helgen har varit tung. Mycket har det att göra med att jag alltid blir lite nedstämd den här månaden och tiden på året. Sen att jag bor själv en bit bort från alla och sen att det är matte och hållfastighetslära fram till jul nu (inte mitt starkaste ämne men jag vet att jag måste gå igenom det) och jag försökte plugga både igår och idag utan framsteg.
 
Dessutom var jag hem igår och tittade på nya glasögonbågar till Robin med honom och mamma. Sen var vi till mormor och hälsade på. Ingenting var jobbigt eller tråkigt i sig och jag har faktiskt haft dåligt samvete att jag inte hälsat på mormor på ca 1,5 månad.  Men jag hade glömt hur jobbigt jag tycker att det är att se folk bli äldre och sämre. Jag känner mig hjälplös samtidigt som jag vet att jag inte kan göra mer än jag gör och ingen annan heller. Man blir bara trött på samhället och hur allt ska vara. Men mormor blev glad av att se mig och jag blev glad över att se henne och hon mig.
 
Hur som helst känns det bättre nu.
 
// Elaine

Fjärilskudde

 
Dollarstore 80 kr 
 
När jag var på Dollarstore för några veckor sedan var jag bara tvungen att köpa den här kudden för att den passade till mina gardiner och påslakan så bra. Färgen skiljer sig lite men den passar ändå.
 
När jag såg kuddden och skrek "Den där måste jag ha" trodde Niclas att jag syftade på kudden bredvid som det stod  "We only regret the things we didnt buy" på. haha
 
// Elaine
 

Star wars

Väckarklocka Star WarsVäckarklocka Star Wars
 
 
Den här väckarklockan som BB8 är så söt. Sen tycker jag också att alla plagg med Star Wars på (som T-shirten med R2D2 från H&M) är så coola. Men mest finns det bara på pojkavdelningarna - lite tråkigt. 
 
// Elaine

10 & 11/11 -16 Två likadana dagar i November

 
Gårdagens handledning blev inställd så jag sov en tmme längre än jag jag brukar och tog sen en promenad i vinterandskapet. Efter lunch gick jag ändå till skolan och satt mig och räknade matte, samt jobbade lite på perspektiv. 
 
Idag var jag i skolan till 9 för att jobba med en gruppuppgift. Vid 12 var vi klara så då blev det lunch. Sen blev det matte på eftermiddagen idag med. Fredag är det också men det har jag inte alls fått känsla av. Ja idag är en dålig dag. Sen måste jag fortsätta räkna matte i helgen.
 
// Elaine

Första snön i November

 
Här är några vinterbilder som jag fotograferade igår.  Dock kom inte all snö igår som det  verkar ha gjort i övriga delar av landet. Utan det har snöat ungefär varje dag sen ibörjan av förra veckan.
 
Det var länge sedan man såg så här mycket snö i November. Jag var inställd på regn coh blåst under den här månaden. Men nu tycker jag att det här kan stanna året ut så vi slipper slask och halka.
 
// Elaine
 
// Elaine
 
 

Kvarg med melonsmak

 
 
 
Yttrerligare en ny smak på kvarg från Lindahls. Den smakade sommar tillsammans med fryst mango.
 
// Elaine
 

Outfit 5/11-16 Jeans & Beige

 
 
Tröja - Noisy May / Halsband/Choker - Gina Tricot / Jeans - Kappahl / Boots - Deischmann 
 
Här är min outfit från helgen som var. Jag invigde en nya tröja som jag köpte i somras och ett nytt halsband. 
 
// Elaine
 
 

9/11-16 Presentation av friggebod

Min friggebod med tillhörande lifestyleboard och imageboard. 
 
Imorse vaknade jag till det surrealistiska skräckbeskedet att Donald Trump hade blivit USA:s nye president. Så energin som jag behövde för att vara i skolan en timme tidigare försvann.
 
Men sen började dagen med presentation utav friggebodar i helklass. Så till lunch höll vi på med det och efter lunch repeterade jag matte samt ritade perspektiv. Kl 5 gick jag sen hem och gjorde middag. Nu ska jag se på något kul. Det behöver jag efter 12 timmar i skolan igår och en trött hjärna efter matten.
 
// Elaine

8/11-16 Massa snö och matte

 
Jag måste ju domementera detta. Det snöar varje dag här och igår kändes det lite stormigt.
 
Idag har jag varit i skolan i 12 timmar så jag tänkte sova nu för imorgon ska jag vara där tidigt igen. Hur som helst var det matte från 9-15 idag och efter det knåpade jag med lufestyleboards och moodboards. Så tiden fötsvann och jag var helt vimsig och hungrig efter det.
 
Det här verkar bli en sån där vecka då jag måste jobba över varje dag. Livet på högskolan har börjat på riktigt.
 
// Elaine

Mina handdukar & Badlakan

 
 
Hemtex / Stora - 129 kr (ord. 260 kr/st) Små - 49 kr (ord. 99kr?)
 
Jag har konstigt nog inte visat mina handdukaroch badlakan än. Fast att jag köpte dem på rea i somras innan jag hade flyttat. Jag har inte heller visat upp min lägenhet - vilket jag har tänkt göra länge så de bilderna ska defenitivt komma upp snart.
 
Men vi börjar med  handdukarna.  Det är från hemtex och eftersom det inte fanns matchande  handdukar till fick det bli turkosa. Bilder på dem upphängda i mitt badrum kommer i samband med lägenhetsbilderna.
 
// Elaine
 
 

Dark Red Vintage Gem Choker

Dark Red Vintage Gem Choker | New Look
New Look 5.99 Pund 
 
Den här chokerna var verkligen speciell. Så kunglig! 
 
// Elaine

7/11-16 Repetition på gymnasiematten

 
Hej!
 
Jag har haft två ganska lika dagar igår och idag. Igår lyckades jag och Niclas ta oss till skolan för att jobba lite och sedan åkte vi och handlade lite. Idag hade jag lektion från 9-12 i mattematik. Så vi repeterade det mesta som jag räknade första året i gymnasiet. Alltså för typ 6 år sedan (!) Snacka om segt till en början men jag hände med i alla fall. Imorgon tror jag dock att det blir mycket svårare så morgon dagen blir jobbigare.Haha *pessimisst
 
Hur som helst gick jag sen hem och åt lunch med Niclas och efter det åkte vi och handlade en miniräknare som jag behövde nu och efter det åkte Niclas hem. Jag var tvungen att gå tillbaka till skolan och jobba på ett arbete så jag satt där och slet mitt hår i tre timmar.  Haha
 
// Elaine

Guldblommor

 
Glitter - 18 kr (ord. 59 kr)
 
Kör från Glitter för någon vecka sedan. 
 
// Elaine
 
 

5/11-16 - 6-årsdagsfirande med bio

 
 
Igår kom Niclas hit så vi begav oss ut i snön (det snöar lite hela tiden här) för att fira vår 6-årsdag. Det blev att vi delade på en kladdkaka och sen gick och såg Jack Reacher 2 på bio.  Vi hade tur nog biopresentkort så vi klarade oss ganska bra som studenter. 
 
Min förkylning är defenitivt bättre men jag har ändå hostat hela morgonen.
 
// Elaine
 

Allhellgona

Den här fina bilden tog jag för några veckor sedan och jag tyckte att den passade bra idag.
 
Idag är det ju allhelgona.  Jag valde dock att inte ka hem eftersom att jag fortfarande är lite sjuk och jag vill inte riskera att de gamla får den här förkylningen som jag har haft. Dessutom kan jag inte tända ljus på gravarna så jag hoppas att de andra tänder ifrån mg till morfar, farfar och min farbror. Att skriva att man saknar dem är väl underförstått?
 
// Elaine
 

4/11-16 Föreläsning med mycket av allt

 
Igår orkade jag till skolan. Jag var ganska mycket piggare innan men efter 3 timmars föreläsning efter lunch och 1,5 efter såg alla att jag var trött. Att föreläsningen handlade om material och tillverkningsprocesser gjorde det inte lättare. Jag gillar ju material men det blev lite för mycket teoretiskt. 
 
// Elaine 

Outfits: Oktober 2016

 
 
Här är mina outfits från Okotber. Jag försökte matcha höstens färger (eller färger som passar hösten) för att hålla mig glad och det lyckades jag ganska bra med. Min favorit är helt klart sista outfiten för at jag gillar den tröjan så mycket.
 
// Elaine
 

Soppvecka

 
 
Det här har varit en riktig Sopp och tevecka. Jag har fått receptet på hur man får det bästa teet utav en snäll kursare som funkar utmärkt och sen har jag provat några nya soppor. En fryst med skaldjur från Finud var ingen hitt men dessa två soppor fick tummen upp. 
 
// Elaine

3/11-16 Första snön & Sjukdag

 
 
Idag har varit en riktigt sjukdag. Efter gårdagen och en natt med hosta och kallsvettningar bestämde jag mig för att vila hela morgonen eftersom vi ändå bara hade eget arbete idag. Jag hade dock hoppats på att kunna jobba lite på eftermiddagen och lite blev det gjort men inte så mycket som jag hade hoppats.
 
Men jag var verkligen hängig imorse. Det känns som att jag aldrig varit så här hängig när jag varit förkyld men det är väl för att jag bor själv nu. Det finns ingen som kan ta hand om mig, utan jag får klara mig själv. På Wik, förra året var jag för sig också sjuk men då var det närmare hem till familjen och Niclas. Samt att jag hade Alexandra och Ann-Kristin nära om det var något.
 
Sen har jag fotat den första snön ifrån mitt fönster. Det snöade även imorse ochpå dagen. I normalt fall hade jag tyckte att det varit mysigt men den här veckan är som sagt den värsta på hela hösten och jag har en tendens att bli "lite deprimerad" när November och vintertiden kommer.
 
// Elaine

Outfit 1/11-16

 
Tröja - Lager 157 / Jeans - Kappahl / Örhängen - Glitter / Skor - Dinsko
 
Min outfit från i tisdags och i söndags.
 
// Elaine
 

6 år tillsammans

 
 
Idag har Niclas och jag hållt ihop i 6 år.  Det är ganska länge när man tänker efter. Inte som 20/30 år men dubbelt så långt som 3 år.  Hur som helst spenderar vi våran årsdag förkylda, på olika håll, några mil ifrån varandra. 
 
Det är fortfarande roligt när man ser tillbaka på kortet över som är taget på dagis, när vi var ca 5 år, för 17 år sedan.
 
// Elaine

2/11-16 Superhängig

 
 
Jag gjorde ett kollage idag utifrån temat "Musikal".
 
Idag har jag mått sämre. Jag ville gå hem och lägga mig direkt när skolan började så jag funderade att gå hem på lunchen. Men envis som jag är gick jag tillbaka till skolan och gick inte därifrån förrens efter 4 så efter det var jag helt slut. Nej jag har verkligen varit tung i huvude och hängig idag. Jag skulle nog ha varit hemma hela dagen men jag har alltid haft svårt för att ta mig tid att vara sjuk när jag är det för jag hatar känslan av att jag missar något viktigt. 
 
Hur som helst blev det soppa när jag kom hem men jag frös ändå efter det, en varm dush och en tjok luddig tröja, filt och gosiga strumpor. Jag orkade till slut med att diska i alla fall oh hur myket jag än tyker att jag skulle behöva skissa nu tänkter jag bara vila. Jag har ändå varit duktig idag.
 
// Elaine som försöker övertyga sig själv om att hon ska vila när hon är sjuk.
 
 
 

Från modell och metallverkstan

 
Nu har jag äntligen fått på färg på bilen som jag gjorde i modellverkstaden förr förra veckan och pennstället som jag gjorde i metallverkstaden ännu en vecka tidigare. Bilen är designad av mig till det skaninaviska märket Playsam (själv klart och tyvärr inte på riktigt).  Deras andra proukter är väldigt enkla och därför är denna det också.
 
http://playsam.com/
 
// Elaine

Små rosa och eleganta

 
Dollarstore 20 kr
 
 Här är ett par örhängen som jag köpte för två veckor sedan på Dollarstore. Små klassiska örhängen funkar ju alltid.
 
// Elaine

1:a November 2016 Ruggigt & Ritteknik

 
November visar direkt sitt rätta jag. För idag har det varit ruggigt. Spöregn och sen blir det ju dessutom mörkare än timme tidigare vilket är en viktig faktor. Sen kan det ju också ha att göra med att jag är förkyld och har haft ritteknik hela dagen som till en början var krångligt. Jag ritade i alla fall upp ett handtag.
 
Så nu blir det att krypa ihop med soppa och te idag med. Jag funderar på om jag ska börja se på Gossip girl igen (slutade nästan vid sista säsongen) eller om det blir någon annan serie.
 
// Elaine

Outfit 29/10-16

 
 
Tröja - Reeplay, JC / Jeans - Kappahl / Örhängen - H&M / Boots - Vagabond / Jacka - Dorothy Perkins
 
 I lördags invigde jag min nya tröja från Reeplay som jag fyndade på rea för 300 kr istället för 1300 kr i somras. Den är verkligen ett favoritköp och det kändes som att den passade riktigt bra nu på hösten.
 
// Elaine

Levande i grönt och rosa

 
 
Min första levane blomma i min lägenhet. Vill ha vårfort (eller snö i alla fall)  när jag ser den.
 
// Elaine
 
 
 

RSS 2.0