Årets 10 favoritlåtar

 
 
 
Här är årets 10 favoritlåtar + Britney Spears konsert.
Det är så mitt musikår 2018 har sett ut. Det som sticker ut är att jag har börjat lyssnat på Ghost och älskade all musik från "A star is born" med Lady Gaga och Bradley Cooper.
 
// Elaine

Årresumé 2018 September - December

September 2018 
 
I September packade jag ihop sommarkläderna och gjorde mig redo för hösten och skolstart igen men sommarvädret höll i sig. Dock fick jag en chock av att börja plugga igen och hela månaden var tung pågrund av kickstart med ett stort projekt. Detta innebar ett studiebesök till Gnarp, precis som i September 2017. Annars hade jag föreläsingar och workshop i Human Lean, immatterialrätt och designformanalys.På fritiden umgicks jag med Camilla och Pontus på matmarknad och som sällskap till vallokalen på valdagen. Sen fick jag några korta besök av mamma, pappa och Niclas. Jag åkte också till Stockholm och träffade Amanda över lite Sushi.
 
Oktober 2018
 
I Oktober förberedde jag för hösten med att ton håret med Josefin och storstäda lägenheten. En helg kom familjen och tog en höstpromenad, fikade, hade picknick i parken och käkade på Pinchos. Niclas kom också över och lagade goda middagar mitt i veckan när jag hade mycket i skolan. Tillslut var det dags för presentation av et stort porjekt. I slutet av månaden firade vi sen Robins födelsedag, Camilla och jag Halloween och sen hälsade jag på hundarna och tog en höstpromenad i skogen.
 
November 2018 
 
I November firade Niclas och jag 8 år tilllsammans och besökte därför Pinchos för sista gången för i år.Sen var vi också på bio två gånger och såg Johhny English med Robin och årets bästa film enligt mig - A star is born. Efter en shoppingtur med mamma och hennes kompis Carina tog jag det sen lugnt resten av månaden med soliga höstpromenader och en lugn helg med Niclas. I skolan började jag en ny kurs med att göra en fältstudie på en reklam och kommunikationsbyrå.
 
December 2018 
 
 
 
I December har jag inte gjort så mycket. Jag har mest suttit inne och skrivit på portfolioanalyser och gjort dataarbete medans jag har väntat på jul. Sen precis innan jul startade vi upp monterarbetet i skolan inför möbelmässan så det är igång. Sen åkte jag hem och firade jul med släkten och Niclas släkt. Jag passade även på att träffa Amanda och mellandagsshoppa lite. Det blev även en shoppingutflykt med Niclas mamma, bror, hans flickvän och Niclas. 
 
Det var mitt 2018!
 
// Elaine 

December 2018

 
 
Sista månaden på 2018 känns det mest som att jag har suttit inne i mörkret och pluggat framför datorn. Men jag har också gjort det här:
  • Varit på bockinvigning.
  • Pluggat mycket hemifrån med portfolioanalys och lportfolioarbete.
  • Julpyntat och julstädat.
  • Börjat med monterarbete inför möbelmässan.
  • Haft uppesittarkväll hos mamma och pappa.
  • Firat jul hemma och hos Niclas föräldrar.
  • Mellandagsshoppat med Amanda, Niclas, Niclas mamma och bror.
  • Träffat Markus efter hans höst i New York.
  • Hälsat på min faster i hennes nya lägenhet.
// Elaine
 

Outfit 26/12-18 Vinrött, Randigt & Guld

 
 
Jacka - Bohoo
Byxor & Blus - Gina Tricot
Diadem - Glitter 
Smycken - Gina Tricot 
Boots - Deichmann
 
Outfit från annan dag Jul och även igår.
 
// Elaine

27-30/12-18 Mellandagarna 2018

 
Under mellandagarna har jag som sagt reafyndat lite tillsammans med Amanda och Niclas. Men sen igår träffade jag och Niclas Markus. Vi fick höra om hur hans höst i New York hade varit. Vi hade önskat att vi hade kunna hälsa på honom men vi hittade ingen tid eller kapital för den delen heller. Sen idag hälsade jag på min faster och fick se hennes nya lägenhet som hon flyttade in i somras men jag inte heller hade tid att hälsa på förrens nu. 
 
Det var de sista dagarna på 2018 det!
 
// Elaine

Byxdressar

 
 
Gina Tricot - 149 kr/st (ord. 499 kr/st) 
 
Här är två byxdressar som jag fyndade tidigare i höstas. Den randiga har jag använt men inte den guldiga. Det kanske blir den till nyår. Randigt var ju dessutom mönstret för den här hösten och speciellt tillsammans med kedjor.
 
// Elaine

Målarbok från Köpenhamn

 
 
Den här målarboken köpte jag på Designmuseum i Köpenhamn i somras. Franskt mode att färglägga och gulddetaljer. Kan det bli mer jag? Pennan är en kulspetspenna från HAY. Jag har en liknande som är favorit i pennskriner. Tycker om att de är helgildiga, nätta och superlätta att skriva med. 
 
// Elaine

Åtets bästa köp - Franscardigans

 
 
 
 
Mango - 199 kr/st (ord. 399 kr/st)
 
Här är årets bästa fynd i klädväg! Den svarta hittade jag på stan i Malmö (de andra färgerna fanns inte i min storlek. Men sen hittade jag de färgerna på Emporia och kunde inte välja mellan brun eller beige. Onödigt jag vet men jag blev verkligen kär i modellen och kände att de kommer vara favoriter i garderioben länge. Min garderob behöver mer carigans och basfärger. 
 
// Elaine

Onödiga & Nödvändiga saker

 
Här har vi lite nödvändiga - men också onödiga saker som jag köpt det här året. Nästa år behöver jag inte köpa några krämer, smink, servetter och annat för det bli mycket onösigt i det långa loppet - när man ser det så här. Jag ska dessutom återbuka saker mer än jag redan gör. Det är ett av nyårslöftena! Så kan vi alla börja göra mer medvetna val nästa år? 
 
// Elaine
 

Årsresumé 2018 Maj - Augusti

Maj 2018 
 
Sommaren började i Maj det här året så jag och Camilla var ute och tog många promenader i det fina vädret som innebar en del stopp på utegymet.Jag njöt också av vädret med tacokväll på Robins balkong, grillade hos Niclas föräldrar och hade picnick med Niclas med utsikt över hela stan. Dock innebar detta en solbränna (gillar det inte - har respekt för solen!) och värmeslag i min lägenhet och därav en del törstsläackare på Pinchos och Waynes.
 
I skolan läste jag sista kursen för tvååan och terminen - Design för alla. Detta innebar att vi testade på både blindgång och rullstolstest på stan, besök på hjälpmedelsmässa och flaskprojekt. Treorna hade också vernissage av exjobbet och förrutom att titta på det tittade jag också på Meghan Markle och Harrys bröllop samt Eurovision i Lissabon slaviskt. Sen hälsade jag på fåren i hagen, mormor en gång (önskar att det hade varit fler gånger) och tillsist fick jag besök av min faster.
 
Juni 2018
 
I Juni började ledigheten från skolan. Då kunde jag äntligen hälsa på mormor och då hon var mycket svag innebar det många besök de första två veckorna. Den 13:de Juni somnade sen mormor in (vilket jag inte riktigt har förstått än). Jag var där och samtidigt som det var otroligt tufft är jag glad att jag var det. 
 
Annars var det mycket festligheter i Juni. Niclas fyllde 24 år på nationaldagen i vanlig ordning, Niclas kompis Ellen prästvigdes i Domkyrkan. Midsommar hos både Ian, Josefin, mamma o pappa och Niclas familj. Sen provjobbade jag en dag på nya sommarjobbet innan jag tog några intensia veckor av semester där jag besökt Niclas bror i Malmö och i samma veva upptäckte staden och gjorde en tripp till Köpenhamn. Sen bytte vi tåget mot bilen och gjorde en roadtrip till Falun, Bollnäs och Söderhamn. I Skärså åt vi ljuvlig lax, stek i Högbo bruk och tapas på Pinchos i Malmö.
 
Juli 2018
 
Efter sommarens semester månaden innan var det dags för sommarjobb i Juli men före det var mormors begravning. Jag jobbade i värmebölja så de dagar som jag var ledig passade jag på att bada. Amanda och jag gjorde en heldagsutflykt till stranden men annars morgonsimmade jag med mamma och Niclas bortsett från en badtur med Niclas och Markus. På den övriga frititden gick jag på bio två gånger (Mamma Mia 2 och Ocean's 8), lyssnade på Niclas spela och såg honom arbeta som ljudtekniker, såg Greace på utomhusbio, åt glass vid havet innan årets enda (?) regnoväder, grillade pizza hos Josefin och Ian, firade mamma och Pappas 60-årsdagar, spelade minogolf med lillebror och åter igen -  åt på Pinchos. Det blir inte lika mycket Pinchos nästa år!
 
Augusti 2018
 
I Augusti jobbade jag större delen av månaden och sen avslutade jag arbetsperioden med en middag på Pinchos (än en gång!) med några nyfunna kompisar från jobbet  Men även här fyllde jag kalendern med roliga saker som Britney Spears konsert (häftigt), kräftskiva, 2 födelsedagsmiddagar och en födelsedagstårta pågrund av en 24:de födelsedag.
 
Dessutom letade nya glasgon med mamma och hälsade på farmor och en del av hennes finska släkt, Niclas familj bjäd mig också på Jill Johnsson på Furuvik och en ångbåtsutflykt till saltkråkan. Sen avslutade jag Augusti och sommaren med en resa till Prag tillsammans med Niclas, Josefin och Ian. Det var verkligen årets och sommarens höjpunkt trots den bästa sommmaren någonsin!
 
Fortsättning följer...
 
//Elaine
 

Paljetter i färg

 
Nelly - 779 kr / Bikbok 299 kr (ord. 599 kr) / Bikbok 199 kr (ord. 399 kr)
Carin Wester (Åhlens)  199 kr (ord. 399 kr)
 
Här har vi mina bästa tips till nyår. Kärlek vid första ögonkastet. Men nu har jag så mycket kläder så jag tänker i vanlig ordning ta något som jag har i garderoben. För man måste inte köpa nytt till nyår. 
 
// Elaine
 
 

27-28/12-18 Mellandsshopping

 
Mellandagarna har börjat med mellandagsshopping. Igår var jag på shoppingäventyr med Niclas, hans mamma, bror och flickvän. Det blev mer shoppat än jag hade tänkt men det var ändå behövligt. 
 
Sen idag var jag och Niclas till stan och gjorde några ärenden samt kollade lite möbler för skojs skull. Sen mötte jag upp Amanda för lite lunch/fika och mellandagsshopping. Men det blev inga kläder utan bara smink från Normal och tofflor. Till lunch/fika blev det en toast. Sen körde jag oss hem i Niclas bil. Ovant i dimma och mörker.
 
// Elaine

Årsresumé 2018 Januari - April

Januari 2018
 
2018 började jag med att hälsa på Josefin för lite måleri och för att fira hennes födelsedag. Sen var jag tillbaka i skolan men började det med studieresa till Arkdes och Nordiska museet i Stockholm. Jag läste vid det tillfället e kurs i designhistoria så jag hade därfr också en föreläsning med Sara Kristoffersson och Karin Ehrinberger (Konstfack).men också en hemtena som krävde mycket läsande. Sen började en praktisk kurs med tvåltillverkning,och andra små roliga uppgifter. Sen på frititden var jag på knutmasso, umgicks med Camilla och träffade Josefin och Ian, 
 
Februari 2018
 
Februari började med en riktigt stor snöstorm och en dunderförkylning i samma veva. Jag har nog aldrig varit så förkyld som då, jag blödde så mycket näsblod och det gör jag aldrig. Niclas var i alla fall snäll och kom och tog hand om mig, tack vare det "orkade" jag med skolan. Väl tillbaka i skolan bjöd min lärare på mat med insekter i (smakade dock inget) som intro till en uppgift.. Jag lev också frisk nog till möbelmässan tack och lov för den ville jag verkligen inte missa.När jag orkade åkte dessutom jag och Camilla till en utsik/skidbacka för att få lite sportlovskänsla och det var så fint med snön. Sen såg jag på melodifestivalen, köpte en ny mobil och var på bokrea med Camilla. Jag besökte också mormor när jag var frisk nog men hon var knappt vid medvetande vilket var jobbigt att se.
 
Mars 2018 
 
I Mars tog jag promenader i vinterlandskapet med Camilla, såg på mello och dekorerade jeans på fritiden. I skolan hade vi  graffiti och maracasprojekt men behövde hjälp av pappa och Niclas så jag åkte hem till dem en helg. En annan hälsade jag på Robin (och fick hemmagjorda hamburgare till middag) och även mormor som fyllde 91 år för jag kunde inte vara med på födelsedagen (vilket jag ångrar idag för hon bara sov är jag var där och idag finns hon inte här med). En annan helg släpade jag med Niclas på bomässa och gjorde våfflor på våffeldagen. 
 
Sen kom påsken då jag hälsade på både farmor och mormor men eftersom jag hade börjat en ny kurs i miljöpsykologi hade jag en hel del att läsa över påsk. Men det var väldigt intressant och precis som designhistorakursen i januari älskade jag den kursen. Sen i slutet av månaden föddes också de fem första lammen för året!
 
April 2018
 
 Påsken fortsatte i April så då firade jag påsk hemma, hälsade jag även på Niclas familj och hann träffa Amanda för en fika på stan. Sen hälsade jag på lammen så mycket som jag kunde under ledigheten och jag hade också en arbetsintervju. I skolan läste jag ergonomi och skrev hemtenta i Miljöpsykologi. Jag tog mer promenenader med Camilla (ett tag var det 18-20 grader), skypade med Ann-Krisitin och Alexandra) och firade sista April hos Josefin och Ian. Morbror kom också förbi och bjöd på mat och kollade på min lägenhet. 
 
Fotsättning följer...

Flaskmodell

 
 
Jag tänkte dra igång med lite årsresuméer nu före årsskiftet. Därför vill jag också publicera dessa bilder på min flaskmodell som jag gjorde för ett halvår sedan. Jag fotade om den nu när vi jobbade med portfolioarbetet och kände därför att jag ville visa upp den på nytt.
 
// Elaine

Outfit 25/12-18 Grönt & Guld


 
 
Blus - Nelly 
Kjol - Gina Tricot
Ring - Eblad 
Halsband - Gina Tricot
Örhängen - Ur&Penn
Boots - Deichmann
 
Här är juldagens och dahens outit. 
 
// Elaine

Randigt matchande sett

 
 
Byxor - Gina Tricot 75 kr (ord. 299 kr)
Jacka - Bohoo 200 kr (ord. 380 kr)
 
Vilken tur hade jag som lyckades hitta detta matchande sett? Byxorna fyndade jag nämligen på Gina Tricots rea i oktober. Jag såg jag sen på Bohoo. Jga tyckte att det var samma färg enligt bilden men det var ju ändå en gissning. Men så kom den från England och visade sig vara eakt samma färg och samma tjocklek på ränderna.. Materialet skiljer sig dock.
 
Man ser ut som en riktig polkagris i det och jag älskar det!
 
// Elaine
 
 

26/12-18 Annandag jul 2018

 
Annandagen har tillbringats hos Niclas föräldrar som igår. Men idag kom hans släkt och åt gröt och fika. Sen blev det frågespel med Niclas föräldrar, Modern Family med Niclas och Svensson Svensson med familjen (jag tröttnar aldrig).
 
// Elaine

Outfit 24/12-18 Julaftonsoutfit 2018

 
Tröja - H&M
Kjol - Lindex 
Örängen - Ur&Penn 
Boots - Deicmann
Horn - Lindex 
 
Julaftonsoutfiten
 
// Elaine

25/12-18 Juldagen 2018

 
Igår var jag och Niclas över till hans föräldrar på lite julfirande. Niclas bror och hans flickvän hade kommit från Malmö. Så vi åt julmiddag och spelade julklappsspelet. 
 
// Elaine

Outfit 23/12-18 Julrött & Guld

 
 
Tröja - Gina Tricot 
Kjol - Lindex 
Örhängen - Ur&Penn
Ringar - Edblad & Dollastroe
Boots - Dechmann
 
Här en juloitfit från uppesittarkvällen i söndags.
 
// Elaine
 

Julaccessoarer - Sammet, Glitter & Marmor

 
Skal - Richmond & Finch
Plånnbok - Haylies 
Glasögonfodral - Gina Trixot 
 
Årets juldetalljer!

Uppesittarkväll & Julafton 2018

 
 
På uppesittarkvällen i söndags var jag och Niclas hos mamma och pappa. Vi provsmakade på Jansson och spelade sen Bingolotto (i vanlig ordning tills vi ledsnade halvvägs.
 
Sen igår var jag som sagt ut i det fina vädret på förmiddagen och sen på eftermiddagen kom släkten och fikade till Kalle. Sen blev det såklart julmat.
 
// Elaine

Solig, kylig & vit julafton!

 
 
God jul!
 
En sån här vit, kall och solig julafton har jag inte upplevt på länge. Jag kunde självklart inte hålla mig inne på förmiddagen så jag var ut och fotade lite för att föreviga dagen.

De fem bästa jullåtarna

 
 
Här är mina fem julfavoriter!
 
God jul!

Gwen & Blake - You make it feel like christmas

 
 
Det här är deffentivt årets jullåt och video!
Blake och Gwem är så fina och bra tillsammans. Jag ska få Niclas att spela den här om och om igen idag, så här dagen före doppardagen.
 
// Elaine
 

Grönt med gult mönster

 
 
Nelly - 239 kr (ord. 299 kr)
 
Här har vi årets julblus.
 
// Elaine

Den vintertid nu kommer

 
 
Den här låten av Miss- Li är en ny favorit nu i jul och vinter. Så fin!
Detsamma vill jag säga om den här versionen av Hellelujah.
 
// Elaine

17-21/18 Sista veckan innan jul

 
 Bilder från förra veckan och veckans portfolioarbete.
 
Sista veckan i skolan i jul är äntligen avkarad! Men jag har lite kvar att göra men jag har lovat Camilla att ta tag i det direkt efter nyår så det blir bara pluggat över jul om jag har tråkigt. Haha.
 
Den här veckan har vi avslutat portfolioarbetet och påbörjat monterarbete inför möbelmässan i Februari. Jag har också varit i verkstan  och slipat in i det sista på vår möbel. Sen har jag spenderat den här fredagskvällen med att städa samtidigt som jag har lyssnat på julmusik.
 
Men nu tar jag lite ledighet och hoppas att jag slipper bli sjuk när jag slappnar av. Jag tycker att jag har kännt förkylningssytom hela hösten och likaså den här veckan så vi får väl se. Jag behöver i alla fall komma ifrån skolan efter några intensiva veckor där. Niclas har jag inte träffat på fem veckor, familjen på 4 veckor och släkten och Niclas familj var det ännu längre sen jag såg.
 
// Elaine

Vinrött & Guld

 
 
Diadem - 69 kr (ord. 149 kr)
Örhängen - 50 kr (ord. 149 kr)
 
Det här diademet och örhängena fyndade jag i höstas. Guldiga blommor i kombination med sammet är en favorit hos mig. Speciellt på vintern och inte minst till jul passar denna vinrdöda färg.
 
// Elaine
 
 

Edblad

 
 
Edblad - 49 kr / 69 kr (ord. 349 kr/st)
 
Att fynda edblad till 300 kr rabatt gör man inte varje dag.
 
// Elaine

Outfit 19/12-18 Grönt & Guld

 
 
Tröja - Kappahl 
Örhängen - Ur&Penn
Jeans - Gina Tricot 
Boots - Din sko
 
Gårdagens outfit. Den här tröja tycker jag är så julig!
 
// Elaine

Grön marmor

 
 
¨Trådlösladdare - Ideal of Sweden 249 kr (ord. 499 kr)
Skal - Richomond & Finsch 139 kr (ord. 199 kr)
Magnetisk ring - 99 kr (prd. 199 kr)
 
Grön marmor är min grej just nu.Tidigare har jag inte riktigt fallit för marmortrenden men när jag såg de här gröna varianterna i kombination med guld föll jag dit. Dessutom är det otroligt smidigt att ha en trådlösladdare. Sen är det ju ännu bättre att den kan ligga framme var som helst (exempelvis på bordet) som helst för att den är så fin. 
 
Ideal of sweden är ju dock lite dyrare. Laddaren och skal jag har köpt tidigare har jag alltid handlat på rea till halva priset men annars har jag, som ni ser, nu upptäckt Richmond & Finsch som hade billigare skal /ej magnetiska). Dessutiom hade de 30 % studentrabatt.
 
// Elaine

Ryggsäck - Gate

 
 
Ryggsäck - Gate ca 200 kr
Cardigan - VILA ca 200 kr (ord. 499 kr)
 
Här är två saker som jag köpte i slutet av sommaren. En ryggsäck från en tjeckisk kedja i Prag (Gate) för att jag aldrig har den perfekta (inte snkiga ryggsäcken) att ha med på resor. Den här är perfket. Den har det lilla extra med passar ändå till allt. Det samma gäller tröjan den funkar året om och är neutral och fin men också mysig. Jag har för ltie sådant.
 
// Elaine

17/12-18 Snö och en vecka till jul

 
 
Äntligen är snön här! Hoppas bara att den stannar till jul nu för det behövs för att jag ska ha någon julkänsla. Men det är ju lätt för mig att skriva, som har suttit inne och tittat ut hela dagen. Jag har nämligen skrivit en reflektion av förra veckans arbete idag och imorgon är det feedback. Annars har jag massa att göra den här veckan så jag ska försöka ta några sista tag innan några dagars vila över jul.
 
// Elaine

15-16/12-18 Vilohelg

Bild från förra veckans portfolioarbete.
 
I helgen har jag småstädat och tvättat. Jag var också tvungen att gå och handla så det blev två promenader. Det snöade lite på förmiddagen igår men ännu mer igårkväll och inatt så nu har vintern och snön kommit - tur att jag hann handla och har mat inför veckan alltså. Men annars har jag mest latat mig framför "Onve Upon a Time" på Netflix. Jag var så himla trött efter förra veckan, hösten ovh hela året. 
 
// Elaine

Silverkanna

 
Den här såskannan tyckte jag var så himla cool. Jag har en matchande termos också. Jag ska ha dem som dekoration i mitt framtida/nästa kök. 
 
// Elaine

Röda accessoarer

 
Mössa - Haylies 10 kr (ord. 69 kr)
Glasögonforal - Gina Tricot 10 kr (ord.79 kr)
Läppstift - Isadora 59 kr (ord.129 kr)
Väska - 59 kr (ord. 149 kr)
 
Jag har införskaffat mig lite röda accessoarer under hösten. Röda läppar och accessoarer gillar jag verkligen på hösten och  julen. Mössan och glasögofodralet var verkliga fynd - koastade endast 10 kr.
 
// Elaine
 

10-14/12 -18 Sena pluggnätter

 
Fredag/pluggmat och en god drickkvarg.
 
Den här veckan har jag haft fullt upp med att göra en portfllio. Jag har jobbat till halv 1 två kvällar och till 10 igår. Jag och Camilla tog i alla fall sällskap igårikväll i skolan. 
 
Så nu är jag helt slut. Mörkret gör det inte bättre. Jag har dessutom haft ont i huvudet och kännt den där stressen från och till. Någon ordentlig mat (förrutom soppa, skinkmacka o nudlar) har jag inte ätit förren igårkväll (bilden). Men därför är det otroligt skömt med helg.
 
Hur som helst skulle både morfar och farfar ha fyllt år i veckan (tisdagd och igår, fredags). Så jag har tänkt lite extra på dem. Min farbror fyllde år den 27 dec dessutom så förrut var det flest födeldedagar i december. 
 
// Elaine

Örhängen Topshop & Bohoo

 
 
Stora - Topsshop
Hjärtan - Bohoo
 
Här har vi två par örhängen fån två britiska märken. De stora är verkligen ett par statmentörhängen.
 
// Elaine

Outfit 13/12-18 Luciaglitter & Grönt

 
Blus - H&M
Kjol - Gina Tricot 
Hårband & Örhängen - Glitter 
Halsband - Gina Tricot 
Boots - Ellos 
 
På Lucia får man ha på sig glitter. Eftersom det annars är vardagsmat för mig (speciellt nu i juletider) valde jag att ha det överallt - både i håret, öronen, i blusen och på kjolen.
 
// Elaine

Glittermask

 
 
H&M 15 kr (ord. 79 kr)
 
I samma veva som jag fyndade badhanddukarna på H&M gjorde jag också det här superfyndet. Det var halva reapriset (alltså 75 %) på Halloweensaker. En sån här glittermask har jag alltid velat ha. Nu ska jag bara få gå på maskeradbal. Någon som arrangerar på nyår?
 
// Elaine

Outfit 11-12/12-18 Brunt glitter

 
Byxor - Cubus 
Tröja - H&M 
Örhängen - Gina Tricot 
 
Gårdagens och tisdagens outfit har vi här.
 
// Elaine
 

Timberlands i konjak

 
 
Timberlands - 300 kr (ord. 1100 kr)
Väst - C&A 300 kr
 
De här vinterskorna köpte jag på rea i våras till 70 % rabatt. Jag köpte ett par svarta innan som jag visade då men pågrund av priset och hur bekväma de var köpte jag också dessa. Dock hoppas jag på lite snö (lagom mycket) till jul för då gör de sig bäst.
 
// Elaine

Lila handdukar

 
Home Home 
Handdukar - 30 kr/st (ord. 79 kr/st)
Badhanddukar -90 kr (ord. 179 kr/st)
 
De nya lila handdukarna i mitt badrum har jag sprungit på hela hösten. Här har vi historien:
 
Först hittade jag handukarna på rea på H&M Home i September. Sen i Stockholm ledade jag efter badlakanen när jag var med Amanda. Men etersom jag inte hittade några köpte jag istället två hellila som mathchade bra på Hemtex istället.Men tror ni inte att jag springer på 2 st av en slump på rea två månader senare (i November), bara för det?! så då var jag ju tvungen att köpa dem också.
 
Men det slutar inte där - två veckor senare springer jag på ytterligare två (och jag hade ju vid det laget inte lika många av varje) så jag köpte dem med som reservhanddukar. Så nu kan jag tala om att jag har många fina handdukar och den som håller utkik kan göra fynd. Jag betalade dessutom 480 kr istället för ca 1040 kr.
 
// Elaine

2:a advent 2018 Julpyntat

 
Den här helgen har jag inte gjort ett dugg förutom att tagit igen med serier och varit och handlat mat.(ink julmust och julskinka). Det enda julpynt jag har, har kommit upp också den här veckan (egentligen förra helgen). Jag gillar lila, guldigt och grönt juplynt för de färgerna har jag redan i min lägenhet. Rött föredrar jag på kläder istället under julen. 
 
Jag väntar bara in julen nu. Jag har inte träffat Niclas på tre veckoroch familjens besök förra helgen var ganska hastigt. 
 
// Elaine

Outfit 6/12-18 Marinblått & Guld

 
 
Blus & Cardigan - VILA 
Choker & Jeans- Gina Tricot 
Ring - Edblad 
Boots - Deichmann
 
Outfit från de två senaste dagarna. 
 
// Elaine
 
 

Ett halvår kvar i lägenheten

 
Då var det bara ett halvår kvar i lägenheten. Men så jag kommer sakna det när det är över.! Det är ju dessutom nu som jag har fått i ordning det som jag vill ha det med handdukar, och överkast (som jag har köpt med tiden). Så ja nu ska jag njuta i mitt lilla mysiga krypp in! 
 
// Elaine

Adventsstjärna

 
ICA 20 kr
 
Den här adventsstjärnan köpte jag på ICA i helgen för 20 kr (På rea). Jag misstänker att den inte gått så bra att själva eftersom den har många vassa kanter. Man får vara försiktig med den. Som designer skulle jag säga att det kanske inte var en så bra iidé men som konstnär och estetiker tyckte jag att den var fin med sin enkelhet. 
 
// Elaine

Outfit 1-2/12

 
 
Tröja - H&M
Jacka - Josefin (Gina Tricot )
Byxor - Vero Moda 
Örhängen - Monki
Boots - Vagabond 
 
Nu börjar mörkret göra sig påmind på bild - speciellt när det inte finns någon snö. Därför kan jag inte göra något åt bildkvalitén just nu men jag vill ändå dela med mig av helgens gröna och svarta outfit.
 
// Elaine

Musik för plugg

 
 
 
Igår satt jag inne hela dagen (likaså i lördags, torsdags och lördags) och skrev på en portfolioanalys som vi sen gick igenom/redovisade lite av idag i skolan. Sen följde jag med Camilla spontant på en liten julshoppingrunda på kvällen (köpte en kudde till ett kuddfordragl, plastblommor, tvål och diskborstar på IKEA och rusta). 
 
Men vad jag skulle säga var att jag inte brukar gilla att sitta hemma och plugga men nu när mörkret och regnrusket tagit över har jag inte haft något emot det. Dessutom har jag hittat vilken musik jag ska lyssna på när jag pluggar. Jag behöver näligen lite pepp i form av musik men inte så fokus tas från plugget. Därför tycker jag om dessa låtar som texten inte är så tydlig i eller på ett språk som jag förstår. Där funkar ju samiska och 80-tal tydligen ganska bra. I 80-tal liksom synteen över texten tycker jag för annars blir det att jag skriver fel saker eller fokuserar för mycket på texten. Vad jag menar är att det är musiken jag vill ha när jag pluggar. 
 
Förörvirgt är Jon Henriks musik så vacker! Såg att han skulle vara med melodifestivalen nästa år. Jag hejar redan på honom. Det är dags att han får representera Sverige!
 
// Elaine

Outfits November 2018

 
 Inspirationen flödade i November - vilket är väldigt ovanligt för månaden.
 
Den personliga favoriten är den senapsgula men jag gillar faktiskt alla skarpt.
 
// Elaine

2/12-18 Första advent & Invigning av bocken

 
 
Idag har jag varit på bockinvigning med familjen. De kom hit på dagen och åt max till lunch, hjälpte mig att storhandla och sen tog vi en promenad till bocken. Calle Moreaus underhöll och Clara Henry var konfrencier. Fint! Dock var det antagligen min sista bockinvigning. 
 
Efter invigningen gick vi hem och åt middag hos mig. Sen hade jag första adventsmys för mig själv (förrutom hela dagen då).
 
// Elaine

Outfit 30/11-18 Konjaksfärgat & Paljetter

 
Tröja - Caramelle 
Byxor - Vero Moda 
Örhängen - Dollarstore
Väst - C&A
Stövlar - Timberland 
 
Fredagens och Novemembers sista outfit såg ut så här.
 
// Elaine

Zebrahanddukar

 
 
H&M Outlet 40 kr (ord. 79 kr)
 
De här två gästhandukarna köpte jag i somras på H&M Outlet i Malmö. Men sen glömdes de tyvärr bort men jag vet att de kommer komma till användning någon gång. H&M har verkligen fina och roliga handdukar. 
 
// Elaine

RSS 2.0