Sista November 2015

 
Idag var Niclas med mig och åt frukost. Vilket var kul och lite nostalgiskt för honom. Sen hade jag ljuskroki med Stina på förmiddagen. Det handlade alltså om ljus, mörker och skuggor. Först tecknade vi med tush.Då lyckades jag hälla ut all tush på mina teckninga och golvet. Så jag fick skura istället för att förstå grejen riktigt. Så det var inte bästa krokin.
 
//Elaine

Outfits November 2015

 
Som alltid så har det inte blivit lika mycket outfits i November som tidigare men jag har fått ihop några för November i alla fall. Favoriterna är de två första.
 
// Elaine
 

November 2015


 
 Ja då var November också slut och redan återstår det bara en månad på året...Hur som helst, i November har jag gjort detta: 
 • Haft måleri och kroki med Stina Wollter (jätteroliga lektioner!
 • Firat Min och Niclas 5-årsdag med middag och bio.
 • Haft det sista av skrivtillvalet.
 • Blivit klar med porträttet på skulpturen. 
 • Påbörjat ett block i måleri.
 • Jobbat mycket helg.
 • Klätt ut mig till Geisha och gått på sen "Halloweenfest" på skolan.
 • Shoppat.
 • Adventsfikat
// Elaine

29/11-15 Adventsfika

 
Idag har jag och Niclas varit och shoppat lite på förmiddagen. Sen ätit lunch och adventsfikat hemma. Efter det åkte vi ut till mig.
 
// Elaine

Upplysande

 
Dessa söta blommor var dessa fortfarande kvar på trädet i början av månaden när alla andra löv hade fallit av träden. Det har fascinerat mig. Jag tänkte försöka ta bättre bilder med min kamera men nu är det tyvärr försent... Oavsett om det är snö eller inte så verkar vintern vara här...
 
Är det någon som vet vad de heter? Växer på träd.
 
// Elaine
 

28/11-15 1:a advent

 
Ja då var första advent här. Jag har fått en ny fin adventsstjärna i fönstret hemma. Hemma på skolan finns dock ingen sådan känsla i mitt rum. Haha. Men det gör inte mig så mycket.
 
Nu ska jag ha en ledig och mysig söndag. Det känns extra härligt när man jobbade 11-21 igår.
 
// Elaine

Geometrisk paprika

 
Jag gjorde ju en paprika på skulpturen i början av terminen. Men nu har jag också gjort en ickeorganisk. Den ska snart brännas så jag fotade den av samma själ som jag fotade porträttet - ifall den exploderar i ugnen. Men klarar den sig kommer det naturligtvis en bild inom kort.
 
// Elaine

27/11-15 Måleri och glögg

 
 
Igår hade jag sista blocket i måleri och målade därmed det sista på mitt porträtt som jag började på i onsdagds/torsdags.Det var musik/teaterföreställning vid lunch också och senare på eftermiddagen blev det glöggfika. 
 
Sen, mellan bytena på vägen hem köpte jag ett nytt block på färghandeln och åkte sen hem med mamma. Efter det blev det middag hemma med de andra och Niclas. 
 
// Elaine

Outfit 21/11-15 Vinrött, Svart & Beige

 
 
Topp, Cardigan & Örhängen - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Boots - Deichmann
 
En outfit från helgen.
 
// Elaine

Black friday - "Only Elaine"

ONLY jacka
Only - Stylepit
 
Hur söt är inte den här jackan?! Den är så min stil och det roliga är att jag blev glad direkt när jag såg den, klickade på den och såg att den hette Elaine. Dessutom kostade den bara 250 kr (istället för 579 kr!) på Stylepits "Black friday-rea". Det var ju bara meningen tänkte jag. Men nej, den fanns inte i min storlek. Men den är ett stort tips idag till någon som blev lika förtjust som jag.
 
Den är ju perfekt att ha i vår. Då kan man ta dig igenom vintern.
 
// Elaine

26/11-15 Måleri & Pizza

 
 
Idag har jag börjat måla på ett självporträtt. Före det avslutade jag kollaget som jag påbörjade igår. Förrutom det har jag ätit pizza till middag och nu sitter jag som vanligt i skolhuset och surfar med Alexandra.
 
// Elaine

Thanksgiving

 
 
Idag är det Thanksgivining i USA och även om vi inte firar det här i Sverige så tycker jag att det låter som en mysig högtid. I bland vore det faktiskt bra att tänka tillbaka på vad man är tacksam över. Jag kan t.ex vara väldigt dålig på det och erkänner att jag kan vara lite för negativ ibland inför min familj... Så här kommer en liten lista på saker som jag är tacksam över:
 
Jag är tacksam över:
 • Min familj som orkar med mig, stöttar mig och att de tar hand om varandra.
 • Niclas som också stöttar mig när saker känns tungt.
 • Att jag har fått träffat så fina vänner den här hösten. 
 • Att jag fått guldbiljetten till att plugga konst ett år och chansen att utvecklas.
 • Att jag har ett extrajobb, även om det är tufft att orka med ibland.
 • Att jag mår så bra som jag gör. 
// Elaine

Maxfacor och H&M

 
 
 
Jag tänkte köpa Max Factors Star Wars-mascara i helgen men då den som sagt inte fanns i vattenfast valde jag istället en annan. Jag testade dock denna igår morse och den kändes inte helt rätt.. Kanske är det en vanesak? Sen slängde jag med mig den vanliga eyelinern från H&M också. 
 
// Elaine

25/11-15 Kollage och Tacos

Spgel spegel på stafliet där...
 
Idag har jag börjat gjort ett litet kollage. Veckans upgift i måleriblocket är nämligen att göra ett självporträtt. Så vi började med denna övning. Först målade vi papper till kollagen, sen skissade vi upp porträttet och sen började jag klistra. Jag har dock mycket kvar att hinna med imorgonförmiddag trots att jag stannade en timme extra...
 
Sen var det en av de bästa middagarna - Tacos! 
 
// Elaine

Starwarsskor

 
 
thinkgeek.com - 322 dollar - 2779 kr
 
Jag ramlade över de här coola skorna på en amerikans sida. Det är ju inget som jag skulle köpa för 2779 kr men jag måste säga att de ganskacoola!
 
// Elaine

Est-ce que tu me suis?


24/11-15 Egen ateljé

 
 
Idag har vi haft egen ateljé. Jag pysslade ihop det här över och efter det var jag helt yr i huvudet. Men jag känner att jag hade kunnat åstakommit mer dock.
 
// Elaine

Porträtt i skulptur

 
 
 
Ni kanske minns att jag skrev att jag gjorde ett porträtt på skulpturen för ett tag sedan? Här har vi det och nu får jag lova att vara klar med det trots att jag inte är helt nöjd. Men det är order av min lärare. Man ser i alla fall vem det är (en kille i min klass som heter Eric( och jag har slitit som bara den att jag känner mig ganska trött på den. Den ska bara brännas sen men i fall att den skulle explodera i ugnen fotograferade jag den nu. Men överlever den kommer det bättre bilder senare när det är klart.
 
// Elaine

23/11-15 Iskall måndag

En av de få jag gillade från dagens kroki.
 
Idag har det varit riktigt kallt. Trots strumpbyxor under byxorna och vinterjacka har jag frusit inne t.o.m. Sen på krokin gick det inte någe vidare och samma visa på filmskapandet på eftermiddagen. Jag var den ends där i min grupp då de andra var sjuka.
 
För att sen låta ännu mer negativ var middagen inte heller någe vidare och efter middagen var det lite jazzkonsert.
 
// Elaine

Outfit 17/11-15 Silvermönstrat

 
                                                                                
Topp - Cubus / Cardigan - Only / Byxor - Vero Moda / Örhängen & Halsband - Gina Tricot / Ring - Glitter
 
Här är min outfit från i onsdags.
 
// Elaine

Rachel Platten - Stand By You

 
Det här är låten som lyser upp i höst/vintermörkret just nu!
 
Den passar perfekt en måndagmorgon som denna.
 
// Elaine

22/11-15 Jobbsöndag

 
Idag har jag jobbat 8-18. Därför ville jag bl.a inte jobba igår. Men idag gick det bra. Så nu har jag haft en kort stund hemma.
 
Jag lurade föresten på mamma ett läppstiften från Star Warskollektionen. Jag vågade inte köpa mascaran men tyckte att läppstiftet skulle passa mamma. Det är hennes färg 
 
// Elaine

Johnny Bulls

 
Johnny Bulls - 1299 kr
 
Dessa skor från Johnny Bull skulle jag inte säga nej till. De finns att köpa på Modegallerian.se.
 
// Elaine

21/11-15 Kylig vilolördag

 
 
Idag har jag haft en solig, kall och lugn vilodag. Jag kände att jag behövde det fast att jobbet hörde av sig två gånger. Men jag måste tänka på hälsan också (i och med att jag jobbade förra helgen). Så jag var och tränade core på förmiddagen (så härligt att få sträcka på sig!). 
 
Sen var jag och hälsade på farmor med pappa på eftermiddagen och nu har jag ätit middag men familjen och har en riktig slappkväll.
 
// Elaine

20/11-15 Sen fredagskväll

 
Solnedgång från bussfönstret.
 
Igår hade jag måleri igen. Sen när jag slutade tog jag bussen till stan och mötte upp Niclas. Vi skulle se om det gick att lämna in min dator på lagning (skärmen är ju trasig) men det gick inte. Så det blir nog att köpa en ny...
 
Sen vid 8 var vi hemma hos Niclas och värmde varsin fryspizza. Sen såg vi på film med hans mamma och hundarna. 
 
// Elaine

Star Wars Sweater

 
H&M - 249 kr
 
 

Jumpapåsar

 
99 kr/st - JFR.se
 
Om dessa jumpapåsar hade funnits när jag var mindre hade jag varit mer öppen för dem. Jag minns att jag inte var så förtjust i dem men när jag tittar på dessa är det i alla fall bortglömt. Min absoluta favorit är den i mitten överst.
 
// Elaine
 

19/11-15 Måleri, god mat & städning

 
Idag har jag fortsatt med teckingen från igår och börjat måla med oljefärg. Inte så kul denna vecka enligt mig. Dessutom är ju allt så mörkt och regnigt. På förmiddagen snöade det dock, men det övergick ju såklart i regn... Det bästa med denna dag var helt klart maten. Till middag var det en jättegod lax med hollandais till och nu på kvällen var det kycklinggryta med curry. Annars innehåller två av mina favoriträtter det.
 
Efter middagen var jag och städade i allrummet på internatet och nu har jag lite att göra på datorn.
 
// Elaine

Outfit 18/11-15 Ljusblått & Blommor

 
Tröja - Cubus / Byxor - Ellos / Örhängen - NewLook / Ring - Glitter
 
Outfit från igår.
 
// Elaine

Taylor Swifts nya

 

18/11-15

 
Idag har jag haft måleri på schemat men det blev teckning istället. Jag ritade om samma pose flera gånger så jag kände mig ganska less på den tillslut. Sen var jag en stund i skulpturen men fick order av Anna (lärdaren min) att jag fick ge mig, Så nu är jag nästan klar med skulpturen.
 
// Elaine

Favoritmärken

 
Favoriter
 
 
Dolce Gabbana blue skater skirt, 24 615 SEK / Oscar de la Renta see-through shoes, 10 060 SEK / Christian Louboutin chain strap purse, 14 815 SEK / Victoria s Secret stripe bag, 140 SEK / Ted Baker wing tote, 2 515 SEK / Marc Jacobs eau de toilette perfume, 690 SEK
 
 

Här är mina favoritmärken när det kommer till kläder och accessoarer! 
 
Kläder: 
Balmian
Ida Sjöstedt 
Elie Saab
Oscar de la Renta
Dolce Gabbana
 
Accessoarer:
Ted Baker
Christian Louboutin
Marc Jacobs 
Victoria Secret 
 
// Elaine
 
 
 

Starwars smink

 
 
 
 
Kicks - 129 kr / 149 kr - Max Factor
 
Niclas tjejkompis sa till honom nyligen, när denna här lilla kollektion från Max Factor släpptes: "Äntligen smink som du förstår Niclas!" Haha. Jag tyckte att det var jättekul.
 
// Elaine

17/11-15 Sista skrivtillvalet

 
 
Idag har jag haft det sista tillvalet, vilket känns skönt. Det är dock inte lika stor lättnad som när teatertillvalet var slut. Men jag känner bara att jag vill lägga tiden på annat här och det räcker med pressen av att göra något av det här året istället för att slänga ihop massa texter på kort tid. Jag beundrar mina vänner på skrivarlinjen som orkar med det.
 
Sen hade jag bokcirkel för sista gången. Vi diskuterade "Dorian Grays porträtt" som jag nu läst ut. Den var minsann en liten annorlunda läsupplevelse.
 
Annars har jag mest hängt vid datorn ikväll, förkylningen hänger kvar lite men det som är tyngst just nu är mörkret och att jag saknar inspiration. Jag orkar och vill inte göra någonting idag. Kanske har det att göra med terrordådet som ororar mig
 
// Elaine

Egendesignad tygkasse

 
Här är tygkassen som jag gjorde på Screentrycket för flera veckor sedan nu. Jag hade tänkt att ta en bild tidigare men fann ingen tid till att fota och därför blev det bortglömt tyvärr.
 
// Elaine
 

Madison Bear

 

16/11-15 Fågel & Grodperspektiv

 
 
Dagens grodperspektiv från krokin och en bild från hur det såg ut när vi arbetade, lånad från Stinas instagram: https://www.instagram.com/stinawollter/
 
Idag är jag riktigt trött. Jag jobbade ju i lördags, men också igår så det blev inte mycket till helg. Igår slutade jag dessutom kl.21 så det var bara hem och lägga sig efter det och sen ta bussen till skolan tidigt imorse. Jag är ju inte van med det nu så när jag kom till skolan var jag både trött och extremt hungrig. 
 
Men jag har tagit mig igenom kroki med grod och fågelperspektiv med Stina idag i alla fall och sen lite filmskapande. Dock var alla extremt trötta där på eftermiddagen. 
 
// Elaine

Fabulous

 
 
Lager 157 - 99 kr
 
Den här fina blusen köpte jag på Lager157 för bara 99 kr. Jag var där för att köpa en billig t-shirt/linne men kunde inte låta bli denna. Som förövrigt också fanns i många andra fina blommiga mönster.
 
// Elaine 

Sans rancune


Outfit 11/11-15

 
Skjorta - H&M / Byxor - Vero Moda / Halsband - Gina Tricot / Sövlar - Dinsko
 
Här är min outfit från i onsdags. Det är meningen att halsbandet ska vara innanför skjortan.
 
// Elaine
 

14/11-15 #Pray for Paris

 
Idag har jag jobbat från 8-18, sen äitit en god middag hemma och pratat med föräldrarna mina.  Jag ser ju inte dem så ofta nu....
 
Hur som helst, imorse vaknade jag till nyheten av vad som hänt i Paris. Även jag som inte är i Paris/Frankrike känner mig rädd och det hela är ju bara för hemskt. Mitt Paris. Vart är världen påväg?
 
// Elaine
 
 
 

Rosa & Grönt smink

 
För två veckor sedan låg lite smink och väntade på mig när jag kom hem. Det var min faster som hade rensat sminklådan. Det fanns mycket fint som ni ser! Mycket ögonskugga! 
 
Tack faster!
 
// Elaine

Grisaille

 
Här är min Grisaille som jag gjorde klart igår. Vi hade en modell hela tiden (två dagar).
 
// Elaine

13/11-15 Fredagsmys med Stina

 
Idag har jag gjort klart gråskalan som jag började med igår. Stina styrde upo ett mysigt eftermiddsgsfika mellan målandet. Hon hittade dock inga ljushållare så hon gjorde egna från stilebenförrådet; såklart - Det är ju Stina Wollter som jag pratar om! Haha. Det har varit jättehärligt och lärorikt att ha haft henne som lärare nästa hela veckan. Så nu är vi polare ;) Haha
 
Hur som helst har jag tagit mig hem i regnet och ska nu hem till familjen, äta middag och kika på TV med Niclas.
 
// Elaine

Outfit 7/11-15 Blommigt, Svart & Guld

 
 
Topp - Lager157 / Örhängen - Glitter / Kjol - Gina Tricot / Stövlar - Dinsko / Armband - H&M /
 
I lördags invigde jag en ny blus och mina nyfyndade rosörhängen.
 
// Elaine

Fredag den 13:de

 
Fredag den 13:de och jag är lagom förkyld, har en blåsa i munnen, är stressad att hinna klart med veckans målning och är trött av bl.a vädret.
 
Sen är jag ju lite vidskeplig så jag är lite rädd att jag kommer göra något fel med målningen eller att det blir storm ikväll så jag inte kommer hem.. Men annars är jag positiv! Haha *peppar peppar.. 
 
// Elaine

12/11-15 Måleri, Skulptur & Berättarteater

Bild från igår. Idag har det inte varit lika ljust...
 
Idag har jag fortsatt måla Grisaille med Stina men stilebenet har blivet utbytt mot en riktig modell. Dock hann jag inte så långt idag pågrund utav att det var berättarteater på eftermiddagen. Sen stannade jag kvar i konsthuset och finslipade det sista på porträttet i skulptur. Efter en stund var jag tvungen att gå och äta middag men gick direkt tillbaka till skulpturen igen. 
 
Nu behöver jag dock vila för att orka med mer måleri imorgon.
 
// Elaine
 
// Elaine

Geisha

 
 
I fredags när det var sen halloweenfest bestämde jag mig för att klä ut mig till Geisha med min Kimono från Victoria Secret och en långklänning under. Sen lånade jag lite ansiktsfärg av Alexandra och satte upp håret i en bulle med pennor i som ätpinnar. Man får jobba med det man har och improvisera!
 
// Elaine

Rött

 
 
 Dessa bilder på "det sista av utav hösten" blev bättre än de förra som jag publicerade i inlägget med det namnet i helgen.
 
// Elaine
 
 
 

11/11-15 Måleriblock & Grisaille

 
Idag har jag börjat en tre veckors långt block i måleri med att måla "Grisaille" med Stina." Grisaille"betyder "gråskala" på franska så jag har inte andvänt mycket färg som ni ser. Hur som helst tog det hela dagen och jag stannade faktiskt några minuter extra.
 
Sen efter middagen var åkte jag med skrivarna in till stan för att lyssna på när de läste sina texter på ett café.
 
// Elaine

Sindy - Je m'en fou

 
Här är en ny fransk sångerska som jag hittat på när jag har lyssnat på fransk radio. 
 
// Elaine

Outfit 4/11-15 Guld, Svart & Beige

 
 
Jacka -Freequent / Boots -Deischmann / Byxor - Vero Moda / Tröja - Gina Tricot / Halsband - Gina Tricot / Armband - H&M 
 
Här har vi en outfit från förra veckan.
 
// Elaine

10/11-15 - Solig tisdag

 
Dagens väder.
 
Idag har jag haft tillval och därmed skrivit två texter och läst en novell. Sen gick jag till skulpturen, där jag känner mig mer hemma, och gröpte ur min paprika. Efter det var det middag och nu sitter jag vid datorn igen. Hade ddt inte varit för att jag har ont i halsen hade jag försökt att träna lite.
 
// Elaine

7/11-15 - 5-årsdejt

 
 
I lördagskväll firade Niclas och jag vår årsdag i efterskott med middag och bio.
 
Bio är enligt traditionerna men det är väldigt sällan som vi går ut och äter lite finare. Så det blev en varsin ryggbiff och sen såg vi filmen"The Intern". Jag hittade på Frozen fanta så jag provade det. Jag kan konstatera att det smakade som fryst fanta. Haha. Angående filmen ger jag den godkänt men den saknade någonting...
 
// Elaine

Smink och välbehövligt

 
Linne - Lager 157 - 40 kr / Strumpor - Lager 157 - 59 kr / Primer - Kicks - 127 kr  (ord-159 kr) / Sminkbortagning - H&M 39 kr (ord. 59 kr)
 
Detta inhandlades förra helgen. Strumpor behövs alltid, linnet ska jag använda till en designgrej. Sminkbortagningen och primern var jag båda i behov av så jag passade på att köpa det nu när jag kunde få det rabatterat. Jag tyckte annars att primern var för dyr men nu kan jag prova den.
 
// Elaine

9/11-15 Medvind i seglen

 
Idag har jag börjat brainstorma kring den animeradefilmen som jag ska göra i grupp. Sen efter lunch hade jag kroki med Stina Wollter igen. Förra gången jobbade vi med volym men denna gång var det dags för plan. Jag gillar Stinas sätt att teckna på och det passar mig mycket bättre än att rita så mycket konturer och ja det verkar vara mitt sätt också. För fick nämligen (ska försöka att inte skryta nu och få för mycket hybris) mer beröm än jag någonsin fått. Jag fick även konstruktivkritik såklart men nu börjar jag också tycka att kroki är roligt. Haha. Några citat som jag fick höra av Stina var: "Du tecknar verkligen med kärlek" och "Han ser ut som en grekisk gud". Så det gjorde min dag. 
 
Sen lyckades jag också lösa dataproblemet med att med Niclas hjälp på telefon koppla in min dator till en annan skärm och därmed kan jag nu fortsätta ladda upp bilder här. En trasig skärm stället till enormt mycket... Jag höll på att bli galen på den igårkväll... Så nu vill jag tacka gudarna för att jag har fått lite medvind idag! haha
 
Sen två roliga saker - Jag träffade på en granne här på området ikväll och krokimodellen för dagen var en som jag känner igen från grundskolan. Världen är liten ibland. 
 
// Elaine

Pärlor, Blommor & Diamanter

 
Glitter - 27 kr (ord. 179 kr)
 
Visst är det här halsbandet vackert och ganska mycket min stil? Men är det någon som finner ett fel?  
Svar: Det fattas en diamant i mittersta blomman. Det var nämligen så att jag såg det precis innan jag skulle köpa det. Då var det 70 % rea på 179 kr vilket innebar att det kostade 44.50. Men så lyckades jag pruta ner det (väldigt vanligt), så tjejen i kassan gav mig 15 % mer i rabatt. Men andra ord landade det bara på 27 kr och nu hoppas jag bara att jag hittar en passande diamant att limma i hålet.
 
// Elaine
 
 

Tu verras

 
Min favoritlåt från i somras var "Senorita". Nu är Amine här med ytterligare en ny låt som jag också gillar skarpt! Det är gitarren, franskan och upptempot som gör det.
 
// Elaine

8/11-15 Ledig helg

 
 
Oj det verkar som att jag har glömt bort bloggen lite den här helgen. Det beror delvis på att halva min dataskärm har blivit trasig (så jag måste nog lämna in den på lagning eller köpa en ny...). Men det beror också att jag har haft fullt upp tills nu. Men lagom fullt upp. Jag har inte jobbat i alla fall. Haha
 
Men jag kan börja med idag, söndag: Det har tvättats från 10-14 med Niclas, försökt laga datron och sen har jag tagit en promenad med Alexandra innan solen gick ner. Sen ätit soppa till middag med Alexandra och Amanda och nu har jag hamnat i skolhuset.
 
// Elaine

Det sista av hösten

 
Här ser ni det sista som är kvar av hösten här. Annara är det mest grått och trist enligt mig... Jag älskar hösten när de ändrar färg men sen blur blir allt så livöst och mörkt. Jag skrev en dikt om det i veckan.
 
Jag känner hur jag har ställt in mig på att gå i ide över vintern nu. Dock så har jag det inte så bra tyvärr...
 
// Elaine

Sen halloweenfest

 
Igårkväll var det sen halloweenfest/födelsedagsfest på skolan. Så jag, Alexandra, Linda och Ann-Kristin bestämde oss för att gå dit en stund. Så jag klädde ut mig till geisha och de andra till räv, zombie och Jokern.
 
Sen satt jag och Alexandra (och en stund Linda) oss för att kolla på tv istället. 
 
// Elaine

6/11-15 Modellmodellering

 
Idag har jag haft koki på skulpturen hela dagen.  Jag var riktigt opeppad till det och tyckte bara att det var onödigt att hålla på med eftersom det inte skulle gå någe bra. Ja det var en sån dag idag...
 
Men efter lunch började min hjärna på något sätt förstå det och jag fick fram något i alla fall. Hur som helst känns det som att jag lärde mig någonting i alla fall. Så nu är jag trött.
 
// Elaine

Outfit 1/11-15

 
Tröja - VILA / Kjol - Gina Tricot / Boots - Ellos / Örhängen - Cubus /  Jacka - Dorothy Perkins
 
 Här är min outfit från i söndags. Jag älskar kragen på tröjan. 
 
// Elaine
 

Filt, kuddfodral, strumpor & hårgrejer

 
Lite shopping från förra veckan. En till filt inhandlades på rusta för 99 kr. Samma ett par sockor för 29 kr. Så nu slipper jag frysa. Sen köpte jag kyddfodral på IKEA som snart ska användas och tillsist en hårdonut för 20 kr på Glitters rea.
 
// Elaine

5/11-15 Urgröpning och träning

 
Idag har mitt porträtt (i skulptur) "opererats". Det vill säga att jag har skurit av huvudet och gröpt ur det. Så det börjat bli klart nu. Precis som jag hade anat blev jag alltså inte klar idag som det var tänkt. På eftermiddagen var det också körkonsert på slottet som vi var och lyssnade på imellan allt "opererande". 
 
Efter middagen var jag och Alexandra sen och tränade i ca 50 min. Nu sitter jag i skolhuset och tänkte titta på nya säsongen av "Allt för Sverige".
 
// Elaine

Dubbelörhängen

 
 
Rosor - 12 Kr (ord. 49 kr) / Pärlörhängen - 20 Kr (ord. 79 kr)
 
Båda dessa örhängen fyndade jag på Glitters rea förra veckan. Det var 70 % så jag fick båda för 32 kr (!) istället för 128 kr. De vita har jag tidigare titta på och ett par pärslörhängen kommer alltid till användning hos mig. Sedan tyckte jag att rosorna bara var för söta.
 
// Elaine

"Sociala medier är inte på riktigt"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21694099.ab
 
Iförrgår uppmärksammades ett youtube-klipp där en Essena O'Neil med 700 000 följare på instagram meddelar att hon ska sluta med sociala medier och säger: "Största delen av min tonårstid har gått åt till att vara beroende av sociala medier", "Sociala medier är inte på riktigt", 
"Jag är tjejen som hade allt och jag vill berätta att ”ha allt” på sociala medier betyder ingenting i det verkliga livet. Allt jag gjorde var arrangerat och tillfixat för att få fler likes. Allt jag gjorde, gjorde jag för att få visningar, likes och följare ".
 
Vad jag vill säga om det här är att jag tycker att det är bra att någon vågar sätta stopp för det här för det skapar en sådan otrolig stress. Det är bra att någon vill erkänna att den inte har det där perfekta livet som den ser ut att ha. Jag själv blir påverkad av mångas perfekta liv på instagram och Facebook. Men jag förstår också att jag kanske själv bidrar till den hetsen. Jag menar inte att har det och att jag tror att någon ser upp till mig men jag är rädd för att jag ibland kanske romantiserar mitt liv. Menjag hoppas inte att min blogg framställs så, därför försöker jag skriva när jag mår dåligt. Förstår ni vad jag menar eller skriver jag emot mig själv?
 
Hur som helst är det sjukt hur beroende av sociala medier och uppmärksamhet vi har blivit. Varför måste vi tävla om likes och visa upp det perfekta livet? Här i min blogg vill jag visa upp delar av mitt liv - min kärlek för design, kläder och franska men också mitt liv, med mina mål och mina utmaningar de jobbiga dagarna och de bästa dagarna. Sen eftersom jag älskar att ta bilder och blogga kanske mitt liv ser mer romantiserat ut än om jag inte hade gillat det. Hur som helst så tycker jag att alla ska ha i åtanke (ink mig själv) att ingens liv är perfekt.
 
// Elaine

4/11-15 Sista veckan på skulpturblocket

 
 
Idag har jag haft skulptur hela dagen. Det är sista veckan i blocket och imorgon är sista tiden för att göra klart porträttet. Jag vet dock inte om jag blir klar imorgon men jag tycker att jag har jobbat på bra idag och hoppas att det går bra imorgon. 
 
Annars blir jag otroligt trött om kvällarna nu när det blir mörkt så fort...
 
// Elaine

Outfits Oktober 2015

 
Här är mina outfits från Oktober. Favoriterna är de två sista.
 
// Elaine

Nagellack

 
 
25 Kr - Rusta
 
Den här färgen på nagellack är min favorit. Jag tycker att den funkar till både guld och silver och är lagom neutral men har ändå det där skimnret.
 
Detta hittade jag på Rusta.
 
// Elaine

3/11-15 Kvällsföreläsning

 
Nu är jag riktigt trött! Jag har varit igång i mer än tolv timmar. Först hade jag skrivarverkstad (hade noll inspiration) och efter det hade jag bokcirkel. Efter det var dagen slut men jag gick till skulpturen och filade på min paprika innan middagen. 
 
Sen efter middagen (kl18.00) hade vi en föreläsning i konsthistoria (om renässansen) tills nu. Så nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna och längtar efter sängen min.
 
// Elaine
 

5 år tillsammans

 
Nästan en bild för varje år och bilden från dagis som jag älskar.
 
Idag har Niclas och jag varit tillsammas i 5 år. Idag skrattat jag bara åt mina inlägg från när vi hade varit tillsammans i en månad och i ett, två år. Men på samma sätt kanske jag skrattar åt detta om några år? Hur som helst är vi inte alls samma människor nu som för 5år sedan. Vi båda har vuxit så mycket.
 
// Elaine

Have2have

 
 
Have2have - 498 kr
 

Början på November 2015

 
 
Då är jag tillbaka på skolan och har börjat andra halvlek innan jul med att göra en enkel animerad film i "Stopmotion" och sen haft kroki med Stina Volter efter lunch. Jag gillar verkligen hur hon ger en kritik! Sen var denna lektion lika härlig som förra gången jag hade henne, om inte ännu härligare...
 
Dock började orken och koncentrationsförmågan sina efter kl. 15. Dagens uppgift handlade hur som helst om att släppa konturerna och jobba med volymer. 
 
Jag kom förresten till skolan igårkväll. Före det besökte Niclas och jag några butiker. Vi hade tänkt fira en grej men jag var inte på humör alls igår. Jag kände mig riktigt deppig tyvärr. Men så är livet ibland har jag lärt mig på mina 21 år. Visst låter jag gammal och vis? 
 
// Elaine

Outfit 29/10-15 Grått, Svart & Blommor

 
Tröja - Cubus / Kjol - Gina Tricot / Örhängen - Cubus / Jacka - Dorothy Perkins / Boots - Ellos
 
Här är min outfit från i torsdags. Det är bäst att använda kjolen och skinnjackan innan det är alldelses för kallt för det.
 
// Elaine

Balmain för H&M

 
 
 
Trots att jag älskar design är jag inte den här som äger alla märkesväskor och skriker rakt ut när jag ser något från ett stort märke. Men ett av de märken som jag skulle shoppa mycket utav om jag var rik, dvs något som jag verkligen gillar är Balmain. Jag vill påstå att det är lite min stil.
 
Hur som helst är H&M's samarbete i år med Balmain och jag hittar så mycket som jag gillar! Egentligen borde man kankse egentligen passa på att handla nu när man faktiskt kan komma över något från detta märke. Men jag är ju ändå en student nu.... Men hur som helst tycker jag att H&M har gjort ett bra jobb med allt för jag älskar också designen på kollektionens del av hemsidan.
 
Här ser ni alla fall mina favoriter ur kollektionen:
Bilder: H&M.se
Alla plagg kostar över 1000-lappen.
 
Kollektionen släpps på torsdag, den 5:e November!
 
Någon som funderar på att köpa något?
 
// Elaine

Skriver av mig

En sak som gör mig arg just nu är stressen och pressen av att göra någonting av sitt liv. En del kommer från mig själv men mycket blir jag också stressad av omvärlden. Kan jag inte bara få njuta av mitt liv nu? Att få vara ung, plugga på konstskola, resa och samla på mig massa minnen?  Det var något som jag drömde om för 10 år sedan.
 
Fokus ligger alltid på att komma någon vart i livet att det känns som att alla glömmer bort att bara vara och glömma den här ålderskrisen som finns. Ja, jag är bara 21 år och jag har redan en ålderskris och får hela tiden signaler från samhället att jag antingen borde skaffa en utbildning som ger mig jobb så fort som möjligt (även om det inte gör mig lycklig) eller så ska jag redan börja skaffa barn. Att bara leva och göra det jag tycker är kul verkar vara underskattat?
 
Jag har aldrig fattat det där med att växa upp så fort. Jag ville njuta av att vara barn så länge som möjligt och nu vill jag njuta av att vara ung vuxen och känna mig fri. Varför är det egentligen så bråttom? Kan jag inte få mogna? Jag har förhoppningsvis 45 år på mig att jobba och leva. Jag har inte ens levt hälften utav det. Allt har sin tid och jag vill inte känna att jag stressade igenom de här åren om några år och glömde bort att leva.
 
Ja ni märker att jag känner mig otroligt stressad just nu av någon anledning. Snälla omvärlden, sluta stressa mig! För jag känner mig så enormt stressad. Jag har alltid tagit allt när jag redo för det och jag kommer fortsätta att göra det.
 
// Elaine

Chopchop

 
I torsdags provade jag Chopchop för första gången. Mamma och jag köpte en varsin lunch. Det var gott men alldeles för mycket mat så vi fick ta hem hälten var. Så mitt åt jag till lunch ---. Jag valde som ni ser nudlar med thaibiff. 
 
Dock tycker jag att det var lite tråkigt att det var papperstallrikar och pappmuggar. Visst att det är en "asiatisk" snabbmatskedja men lite roligare hade det väl kunnat vara?
 
// Elaine
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0