Sista Januari 2017 - Skissteknik

 
 
Idag har jag haft den fjärde och sista lektionen i skissteknik. Det har varit toppar och dalar och även om jag förstår principen så är det fortfarande svårt. Jag som trodde att konstskola skulle förbereda mig för detta men grunderna i koki och skissning är helt annorlunda. Men någongång (ska det) och hoppas  jag att mina hjärna och muskelminne fattar grejen. För just nu blir jag så trött utav att koncentrera mig på detta hela dagar. Idag var jag som vanligt helt slut efter 6 timmars skissande. Sen ska vi ju ses inte heller glömma att jag var lika förvirrad när vi hade arkitektur i gymnasiet för 5/6 år sedan.
 
Övet är några grejer (med filter på fotona) som jag har gjort den senaste veckan och slutet på månaden.
 
// Elaine

Vinterskor från ECCO

 
 
Crispin ( Ecco) - 999 kr (ord. 18000 kr)
 
Dessa skor köpte jag i lördags. De vinterskor som mamma hittade på vinden i höstas har jag gått ner och sönder något galet (jag ska köpa riktiga ilägg men har köpt tillfälliga just nu) så ett par nya bekväma vinterskor var ett måste och därför passade jag på nu på rea. Men trots att dessa var 800 kr nedsatta och både snygga och bekväma blev det endel velande innan jag slog till så nu hoppas jag att de hänger med några år!
 
// Elaine

Januari 2017

 
Då är äntligen Januari över. Den här månaden har varit tung. Jag hann med att fira Josefins födelsedag innan jag åkte tillbaka till mig i början av månaden och året. Sen var det tentaplugg som gällde (parallelt med projektarbete) i två veckor där jag drev på mig själv så mycket att jag blev helt slut. Dessutom mår mormor sämre och sämre. Så den här månaden och början på året har kännts mörk.
 • Firat in det nya året med Niclas, Frida, Markus och James.
 • Firat Josefins födelsedag hos Frida och Tobias.
 • Tentatpluggat mekanik och hållfasthet tills jag gråtit i två veckor. 
 • Avslutat galgprojektet.
 • Varit hem och hälsat på mormor, farmor och familjen. 
 • Fått Godkänt på tentan och fått koppla av lite.
 • Bowlat med Frida, hennes syster och kompisar.
 • Shoppat skor med Niclas.
 • Påbörjat en ny kurs i skissteknik och CAD-modellering.
 • Sett filmen "La la land" på bio.
Så mot slutet av månaden och den sista helgen kom solen fram efter allt regn i alla fall.
 
// Elaine

30/1-17 Promenad för att börja veckan

 
 
Imorse började jag och Niclas veckan med en morgonpromenad i ett soligt (och lite vårigt) väder. Sen efter lunch åkte Niclas hem och jag gick till skolan och skissade. Några fler dyckte upp och jag fastnade i perspektivyrsel och missade därför en föreläsning av internationella arkitekten Jason Pomeroy - så här i efterhand känns det surt för jag hade verkligen tänkt att gå.
 
// Elaine
 

LA LA LAND

 
 
 
Jag tänkte göra en liten recension av musikalen La la land som vi såg på bio igår:
 
För första gången var det jag som ville se en musikal och det var för att jag hade hört att den skulle vara en riktigt feelgoodfilml. Det var den till en början men sen efter mitten och mot slutet vände det och jag förstår att det kan vara därför den fått en del Oscars, men det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Så jag tycker den var fin men hade hoppats på ännu mer gläde. Men det är väl inte det som alla gånger gör en bra film?
 
Men musiken var fin (det är ändå bra betyg från en som inte älskar musikaler) och jag gillade att det handlade om drömmare. Jag är ju en och därför gillade jag även den lugna låten "The fools who dream" (Den andra trailern). 
 
"This is for the ones who dream . As foolish as the may seem". - Den här är för dårarna som drömmer - hur tokiga de än verkar.
 
// Elaine
 

Grattis Josefin och Ian!

 
I brist på bilder på dem tillsammans får några gamla bilder på Josefinpryda detta inlägg och jag är tyvärr med på ett hörn istället för Ian. 
 
Mina och Niclas fina kompisar gick och gifte sig igår. Så ett stort grattis till dem! Fina Josefin och Ian. De kom på min utställning på folkis förra året och de är så  fina människor. De är så fina tillsammans också. Jag önskar dem all lycka i världen!
 
// Elaine

29/1-17 Spontanbio

 
Idag har jag och Niclas på bio. Vi såg filmen Lal la land. 
Sen har vi ätit korvstroganoff till middag (Niclas specialitet) och i fredags gjorde vi köttfärssås i massor som vi ätit i helgen men ändå har jag matlådor - smart för studentplånboken.
 
// Elaine

Svarta Toffsar & Diamanter

 
Lindex - 46 kr (ord. 129 kr)
 
De här örängena vill jag ha på en Great Gatsby/20-tals-inspirerad fest.
 
// Elaine
 

27/1-17 Lördag i köpcentrum

 
Idag har Niclas och jag återupptagit min jakt på ett par nya och bra vinterskor. Så vi var till ett köpcenter på eftermiddagen och hittade 3 par skjortor (på rea) till Niclas samt ett par skor till honom på Deichmann. Jag hittade också ett par skor efter många om och men. 
 
Sen var vi till IKEA och träffade på Niclas moster med familj och tog en snabb fika med dem. Efter det blev det mathandling. Med andra ord blev det en sen middag.
 
// Elaine
 
 

Små färgglada örhängen

 
Glitter - 15 kr/st (ord. 49 kr/st)
 
Ett örhängensköp från Glitters (70%) rea.
 
// Elaine
 

26 & 27/1-17 Skissteknik & Städning

Gårdagens solnedgång.
 
Igår hade jag ingen lektion men var i skolan en stund och övade skissa lite perspektiv ändå. Sen blev det lite städat och tvättat. 
 
Idag har vi lektion men med eget skissande på förmiddagen då vår lärare blev försenad. 
 
// Elaine

Baslinnen

 
Cubus 
Svart - 49 kr (ord. 149 kr) 
Beige - 29 kr (ord.69 kr)
 
Jag hittade två baslinnen på Cubus rea. Den svarta har fina spetsdetaljer.
 
// Elaine

25/1-16 Lång dag & Gym

 
Idag har jag haft skissteknik och perspektivlära hela dagen. Vid 4 var jag som i måndags, helt borta i huvudet. De andra i klassen skulle på AW och jag hade planerat att följa med men när man tampades med blåst, halka och mörker orkade jag inte ta mig genom halva stan för det.
 
Så istället lyckades jag och Camilla ta oss iväg och gymma - vilket gjorde mig riktigt stolt över mig själv. Det får bli AW nästa gång. 
 
// Elaine 

Bordeaux/lila textilier: Överkast, Fäll & Matta

 
Överkast - Hemtex 599 kr (ord 1000 kr) / Fuskfäll - Rusta 50 kr (ord 99 kr) / Matta - Rusta 69 kr
 
På mellandagsrean hittade jag ett fantastiskt överkast på Hemtex (jag hade hållt ögonen öppna hela hösten). Först råkade jag köpa ett som var lite för litet för 399 kr men lyckades sen byta till mig ett för en dubbelsäng för ytterligare 200 kr.  
 
Överkastet var i nästan samma färg som en matta från Rusta, som jag redan hade.  Men jag hittade en konstfäll för halva priset på rusta efter nyår också och den passar ännu bättre i färgen. Bilder på allt i sitt samanhang utlovas senare.
 
// Elaine

Overall med djurmotiv

 
Den här lilla barnoverallen har jag gått förbi på naturkompaniet två gånger nu och blir lika glad varje gång jag ser den. Jag förstår inte att ingen köper den? Jag älskar djurmönstret och att den är på halva priset. Dock kostar den ändå 900 kr så det kanske är därför?
 
// Elaine 

24/1-16 Skojakt

 
 
 
Idag har jag varit på skojakt. Målet var ett par bekväma och varma vinterskor då mina börjar gå sönder. Sen hittade jag självklart på några roliga skor också - fast det inte var målet. Dessutom har jag trampat snett i mina nuvarande skor så jag köpte ilägg att lägga i mina nuvarande eller i ett par eventuella nya.
 
Hur som helst blev det en hel del promenerat idag då var jag på språng från halv 12- 15. Det fick bli en mjukstart på träningen.
 
// Elaine

Lycka - Efter regn kommer solsken

 
 
Lättnaden och känslan man får när det hårda arbete man lagt ner lönar sig. Mekanik och hållfasthetstentan som jag aldrig trodde att jag skulle klara i början av kursen/i höstas gick bättre än förväntat. Jag nådde precis till VG och det bevisar att även om man inte har en matte och teknikgärna går det att plugga sig till allt - bara man vill.
 
Jag grät efter denna tenta (jag är lite dramatisk), förra måndagen. Efter regn kommer solsken. 
 
// Elaine

23/1-17 Ny kurs - Skissteknik

 
Idag har vi börjat en ny kurs. Skissteknik och CAD-modellering heter den. Det ska bli kul! Men den började intensivt med skissövningar hela dagen. Alla blev helt slut av rita streck, cirklar och kvadrater. Även om det är helt annorlunda från kroki till en början så jobbar gärna lika mycket.
 
Sista övningen för dagen i att rita med fel hand och grepp, i 15 sekunder, var sen väldigt roligt. Åter igen påminde det mig om det jag gjorde på wik (konstskolan) förra året.
 
// Elaine

Outfit 22/1-17

 
Blus - Cubus / Smycken - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Cardigan - Only
 
Här är min outfit från i fredags - min andra fotade i år. Jag invigde ny blus och nya smycken.
 
// Elaine

22/1-17 Hälsat på alla hemma

 
 
Den här helgen har jag varit hem till familjen och Niclas. Samt hälsat på farmor igår och mormor idag. Mormor mådde inte alls något bra och det var jobbigt och se - som förra gången också. Jag satt brevid henne hela tiden och det är alltid jobbigt att gå och säga hejdå. Men jag har skola imorgon.
 
Igår blev det två promenader. En med pappa på förmiddagen och en med Niclas, Åsa och hundarna innan solnedgången. Sen var det middag hemma. Mamma hade gjort en av mina favoriträtter. 
 
// Elaine 

Younger

 
 
Jag har hittat en ny bra serie med Hilary Duff i. Jag har sett att hon har promotat denna serie förut men aldrig tänkt på att se den. Men nu när Madde i klassen påminde mig var jag ju tvungen att se den. Den är en typisk tjejserie med en 40-åring som bestämmer sig fför att ljuga om sin ålder (att hon är 26) för att få ett jobb.
 
// Elaine

Mellandagsshoppingen 2016

 
Sovmask - Bikbok 25 kr (ord. 50 kr) / Foundation - Maybeline Åhlens / Underkläder - Gina Tricot /  Nyckelring - Gina Tricot 50 kr (ord. 99 kr)
 
Det här var den shopping som jag gjorde på mellandagsrean före nyår. Mycket färg som piggar upp den här tiden på året.
 
Jag har länge tänkt att jag ska ha en sovmask för att jag inte har några rullgaridner. Det är bra på ett sätt men när det blir sommartid blir det kanske jobbigt annars. Den här fyndade jag på Bikbok för 25 kr.  
 
Sen hittade jag en foundation på rea som jag bestämde mig för att prova och jag har faktiskt inte hittat några fel med än förrutom att den inte doftar så gott. Sen passar jag altid på att köpa underkläder när det är billigt och det där nagellacket är ett av mina favoriter från H&M.
 
// Elaine

20/1-17 Bowlingkväll

 
Igårkväll var jag och bowlade med min kompis Frida (en av två) och hennes syster med pojkvän och kompisar. Jag kom tvåa men fick i alla fall en strike. Vilket kändes bra för att inte ha bowlat på 5-10 år. 
 
 Sen blev det även en liten måltid (bruchetta). Då man är student får man nöja sig med en förrätt som varmrätt. Haha. Trevligt var det i alla fall men sen skulle jag hem kände jag.
 
// Elaine
 
 

Designprojekt: Galge

 
 
 
 
Designprojektet som jag har hållt på med den senaste tiden var ett gruppprojekt i att designen galge till ett företag och dess tyngsta plagg. Vi valde Naturkompaniet. När vi var klara igår hängde vi upp alla galgar på en stång och då såg det bra snyggt ut som ni ser. Dock är inte alla galgar med på bilden. Jag har hur som helst designat en grön för Naturkompaniet tillsammans med min gruppkamrat.
 
// Elaine
 

Blair waldorf & Nostalgi

 
 
I December började jag se om Gossip Girl. Jag vet inte varför jag slutade titta så jag missade slutet och om jag ens hade sett något av den sjätte och sista säsongen (Men jag visste ändå vem Gossip Girl var pågrund av spoilers tråkigt nog) . Men vad jag inte visste var att den sista sjätte säsongen bara hade tio avsnitt så jag tror att jag bara missade de 5 sista avsnitten typ. 
 
Men det var värt att se om serien delvis pågrund av kläderna - speciellt Blair Waldorfs stil. I varje avsnitt ser hon fantastisk ut. Sen får vi ju inte glömma de scener som utspelar sig i Paris och självklart New York. Hur som helst såg jag klart på det för någon vecka sedan men Gossip Girl kommer alltid vara en klassiker.
 
// Elaine

19/1-17 Kursavslutning - Frihetskänsla

Soluppgången imorse illustrerade ganska bra känslan från idag.
 
Äntligen är jag klar med den här kursen som fått mig (säkert också i kombiation med årstiden) irriterad pågrund av dålig planering information och svårighetsgrad  fått mig helt utmattad. Kursen började redan i slutet av Oktober/November och jag har varit så fångad i en hopplös pluggbubbla som gjort att jag inte kunnat tänka på annat. Men nu har jag tagit mig ur den och jag hoppas bara att jag klarade tentan i måndags. 
 
Idag var det i alla fall dags för projektredovisning. Så efter mekaniktentan i fredags så jag redan var helt utmattad, kunde jag ändå inte slappna av utan var tvungen att göra en galgmodell och presentation. Så igår var jag och nästan alla andra i skolan till 8 - från 9. Det hade varit mysigt om vi hade förtstått vad som förväntades av oss. Men redovisningarna imorse gick bra och vi alla fick fram riktigt bra saker och alla kände en lättnad när redovisningarna var klara. 
 
Jag kunde äntligen gå hem och styra upp lite saker hemma som fått blivit lidanandes de senaste dagarna. Men resten av kvällen ska jag bara vila på riktigt för jag har haft huvudvärk hela eftermiddagen. 
 
// Elaine

Skorea på Skopunkten

 
Två skor från skoppunktens rea som jag gärna skulle vilja ha. Guldklacken är väl riktigt jag? 
 
// Elaine 

16/1-17 Utmattad efter tenta

 
 
Hej! Jag överlevde tentan imorse. Ibörjan kändes det okej men efter 2 timmar och under den sista timmen (när det var bara jag kvar)fick jag en blackout och jag blev mer och mer stressad. Det kändes också som att hade pluggat för mycket och krånglade till det för mig själv. Sen efter släppte alla spänningar från förra veckan tillsammans med både lättnad, oror och besvikelse.
 
Jag har länge fått höra att jag har höga krav på mig själv och varit medveten om det i flera år. Därför har jag försökt tänka på det hela tiden - har jag trott i alla fall. Men ska jag vara helt ärlig så känns det som att kraven växer för varje år och jag låter det stjälpa mig själv istället för tvärtom. Jag måste lida av prestationsångest och jag har de senaste två veckorna känt att jag hållt på att tagit ihjäl mig själv av stress. Fast  jag sopar den känslan under mattan hela tiden och säger till mig själv att " Det inte är synd om mig" och jag belönar aldrig mig själv med vila i HUVUDET. Men detta är inte alls någon ursäkt för att det är synd om mig själv men det är något jag måste komma ihåg. Ingen annan jag känner stressar upp sig så mycket som mig. Jag vill så mycket men jag måste komma ihåg att andas.
 
Därför har jag under order av Niclas och mamma vilat hela kvällen. Jag var helt utmattad och tom efter tentan men var ändå tvungen att tag i sluttampen av projektet i eftermiddag och resten av veckan - vilket tanken på det nästan fick mig att börja gråta. Men det blev bättre och vi har kommit igång bra med vår modell.
 
// Elaine

Skimmrande sammetsett

 
Jag gillar detta sametsett från Lindex starkt. Dock passade jag inte alls i båda delarna men byxorna är jag lite kär i. De skulle vara sä mysiga att mysa i hemma.
 
// Elaine

15/1-17 Plugghelg

Vatten och morötter var mitt pluggsnacks igår. 
 
Den här helgen har jag försökt samla mig in för tentan. Men nu är det som det är så det är ingen idé att stressa och plugga mer nu ikväll. Det går som det går imorgon. Men igår var jag duktigare än idag och var i skolan redan från 10. Sen fick jag sällskap av Camilla på kvällen. 
 
Sen har jag tagit promenader varje dag. För ärligt talat har jag behövt samla mig och få höra några kloka ord från coola Niclas som inte oroar sig i onödan. Haha. 
 
// Elaine 

Drömörhängen

 
Förstår ni hur svårt det är för mig att inte köpa dessa?? Jag drömmer om dem varje gång jag går förbi Ur&penn
 
// Elaine

Gult & Grönt från Lindex

 
Just nu har Lindex 3 för 2 på rean och jag har hittat massa fint som jag har provat. Ibland tycker jag om att prova det som jag annars inte skulle köpa. Som dessa färgglada plagg från Holly & White t.ex. De kändes väldigt preppy och Blair Waldorf. Jag tycker att det är en jättefin stil men bara byxorna i Manchester med gulddragkedjor satt någorlunda bra.
 
Men till dem som vill ha färgglatt kan jag tipsa om detta märke! Jag tycker att en gnutta färg på kläderna livar upp tillvaron. Jag minns att jag för flera år sedan letade som en galning efter en stickad tröja i den där gröna färgen (det var något som jag hade fått för mig bara). Nu hittade jag den men det var tyvärr för sent.
 
// Elaine

Fredag den 13/1-17 Stress & hemlängtan

 
Jag saknar den här krabaten och alla andra hemma. Jag kom på att det är en "festival" där jag bor i kväll, precis som varje år men i år måste jag vara hos mig och plugga.
 
Det är för övrigt fredag den 13:de idag. Jag har inte haft någon otur (peppar peppar) än men dagen gick för snabbt! Jag var till it-service imorse samt försökte jobba med designprojektet. Sen efter lunch hade vi labb i hållfasthet. Sen var jag åter igen stressad så jag behövde ta en promenad och nu är fredagkvällen redan här. Men i helgen blir det tentaplugg för hela slanten så jag kommer försvinna in i den bubblan och tänker därför somna tidigt ikväll.
 
 
// Elaine

Promarkers

 
Jag längtar till en vecka, efter att den här nuvarande kursen är slut! I nästa kurs ska jag bl.a använda dessa vilket jag ser fram emot. Jag har riktiga copic-markers också men detta budgetalternativ (29kr/st Clas Ohlssons) fick duga för dessa färger.
 
// Elaine

För min spända nacke

 
På mellandagsrean fyndade jag denna nackmassage för 49 kr istället för 149 kr. Jag är verkligen stel och spänd i mina axlar ofta - speciellt nu när jag tentapluggat. Men jag antar att det inte går att räkna ut min spänning i nacken på samma sätt som spänningen i hållfasthet? Haha. Nu var jag väl rolig va? Jag har fortfarande humorn kvar trots all stress i alla fall! 😉
 
Träning kan också vara något men allt utöver promenader tar jag upp när nästa vecka är över!
 
// Elaine

11/1-17 Massa spänningar

 
Idag har jag haft en lång dag med massa mellanredovisningar (både lyssnat och pratat). Jag har varit så nervös över det och tentan nu i några dagar så imorse var jag där en timme tidigare så jag var ganska nervös. Sen byggdes det upp mer och mer då förväntningarna var högre än någon hade trott och dessutom fick jag inte redovisa förrens efter lunch. Vilket gjorde att när jag väl hade gjort det på eftermiddagen och spänningarna hade släppt var jag helt slut av utmattning. Dessutom var jag själv då min gruppkamrat var på semester, vilket jag vetat sen början av projektet, men som gjorde att allt kändes svårare.
 
Hur som helst är det skönt att det är över men all kritik måste gås igenom och ett beslut måste tas så jag var tvungen att gå tillbaka till skolan och jobba efter middagen. Kul nog fick jag sällskap av min klasskompis Camilla. 
 
Men som ni förstår är mitt stressande inte över för nu börjar det verkligen närma sig mekaniktentan och slutredovisningen nästa vecka. Gah! Jag har verkligen svårt att hantera saker parallellt. 
 
// Elaine

Eiffeltornstavla

 
En liten present som jag fick efter jul. Den är mitt första julpynt. Men tänder man den inte så fungerar den lika bra så här års, eller tänd för den delen. 
 
Jag kan aldrig få för mycket eiffeltorn jag!
 
// Elaine

Från provhytten

 
 Under min tur på stan förra veckan hittade jag många mysiga tröjor. Allt är från Lindex förrutom den svarta tröjan (från Gina) och den söta orangea från H&M.
 
// Elaine

Snygg reflex!

 Designtorget - 69 kr 
Design: Katarina Sjöblom 
 
En av mina kompisar vid namn Frida tipsade mig om dessa relextoffsar från Designtorget. Så perfekta att hänga på väskan. Det är vad jag kallar design. Både praktiskt och snyggt.
 
Finns i fler färger!
 
// Elaine
 

9/1-17 Första riktiga dagen i skolan

 
Imorse var det verkligen svårt att gå upp eftersom att det var måndag och första "riktiga skoldagen" för det här året. Jag fick lite handledning vid 9 och jobbade med projektetarbetet till lunch. Sen efter lunch blev det mer mekanik och hålkfastetslära (för att ta igen det jag inte gjorde igår) till 5. Efter det fanns det ingen ork kvar min hjärna.
 
// Elainr

8/1-17 Plugghelg, Skype &Tentaångest

 
Den här helgen har det faktiskt varit lite ensamt att vara själv. Ofta har jag inga problem med det. Men det kan bero på att det har gått så segt med plugget idag. Igår gick det bättre då jag satt i skolan från 11-16 och kom igång bra. Dock kände jag mig instängd så idag prioriterade jag en promenad för att komma ut lite men istället försvann pluggorken och tålamodet.
 
Jag börjat få tentaångest. Jag har ingen ork just nu för att orka med en intensiv pluggvecka. Jag vet inte om jag också är hängig vilket jag absolut inte har tid för nu. Både mamma, pappa och Robin var förkyld vid jul. Då slapp jag undan men nu kanske det är min tur? Jag hoppas inte det för det vore typiskt...
 
Nu hopoas jag på att ett skypesamtal med Alexandra och Ann-Kristin kan pigga upp mig i alla fall! 
 
//  Elaine

Oktober - December 2016

 
 
Oktober 2016 började med att fira mitt körkort med tårta hos Niclas och en fin middag hemma hos familjen. Sen var det också 95-årskalas för min granne.och "extramormor". Hösten började smyga sig på och Niclas började komma och hälsa på/bo hos mig ibland, mer och mer.. Så jag fortsatte jag tvinga ut Niclas på massa höstpromenader och shoppingturer i regnet. Jag åkte även hem ibland för att kör lite bil. Sen hade jag eximation utav första kursen "Designprocessens grunder" som efter två stressade dagar gick bra. Nästa kurs började sen med verkstadsarbete där vi gjorde pennställ, t-lnjaler och modellbilar.  I sluet av månaden var det halloweenfest på skolan så jag improviserade mig till en älva och sen fyllde Robin 20 år vilket firades med att familjen, Carina och Niclas, gick ut och åt en vrakmiddag.
 
 
 
 
November 2016 började med att jag blev dunderförkyld och hängig vilket höll i sig hela måndaden.Snön vräkte ner jättemycket redan första dagen på November, samtidigt som mörkret började komma allt fortare. Dessutom började vi med matte och meknaik i kursen vilket gjorde allt ännu lite svårare än förrut. Så allt detta gjorde mig riktigt nedstämnd under hela månaden. Men Niclas och jag firade vår 6-årsdag med bio för att pigga upp det hela lite fast det var allhelgona. Sen började med kroki i skolan som blev ett kärt återseende (från ivårs på Wik). Men sen försvann snön lagom till advent och invigning av en julbock. 
 
 
Decmber 2016 och sista delen innehöll en klippning, skissande och prototypande av en Schackpjäs i skolan parallelt som mekanik och hållfastläran rullade vid sidan om. i 2,5 vecka, precis innan jul, var jag helt inne i plugget för att sen kunna ta lite julledigt. Därför satt jag en del i biblioteket för att kunna fokusera. Men jag lärde också käna de i klassen lite bättre genom en "After work" en fredag och julmys med julklappsbyte i mitten av månaden.Sön, kom och gick och lagom till jul fick vi ett projektarbete. Men när jag väl kom hem föll jag lätt tillbaka  in i gamla vanor så det blev inte mycket pugg under julen. Jag firade jul hos Niclas dagen före och hos mormor på julafton. Sen träffade jag även faster och farmor och passade på att köra lite bil när jag kunde. I mellandagarna blev det en del strosande på stan och "catching up", både med Amanda och Frida. Niclas såg jag en bra del också. Sen firades nyårsafton på Markus jobb tillsammans med honom, Niclas och Frida efter en nyårsmiddag hos Niclas.
 
// Elaine

Outfit 2/1-17 Årets första outfit


 
Tröja - Trulymine / Jeans - Kappahl / Örhängen -Lindex 
 
Årets första outfit bars redan den här veckan, i måndags , på Josefins födelsedagsfirande.
 
// Elaine

Min konst 2016

 
 
Här är min bästa konst (och lite design) från 2016.
Uställning (skulptur),krokier, gjutning, måleri och självporträtt.
 
// Elaine

6/1 Trettondagen 2017

 
Idag har jag kommit igång med pluggandet. Det var därför jag åkte tillbaka så tidigt - för att inte få panik nästa vecka över den kommande tentan. Men det blev mest pratat med Madde i skolan - men vi gjorde ett gott försök och något gav det alltid.
 
Någon trettondagsmiddag med familjen (som förra året) blev det alltså inte detta år. Men vad jag hört åt de korv och stuvade makaroner så det kändes okej att sitta för mig själv ändå. Haha 
 
// Elaine

Juli - September 2016

 
 
I Juli 2016 jobbade jag på som allra mest. Jag hade ju jobbat varannan helg under hela våren men nu var det jobb nästan varje dag (som vanligt i Juni) men de dagar när jag inte jobbade tog jag fortfarande några körlektioner och körde med pappa (i åskoväder bl.a). På kvällarna gjorde Niclas och jag goda middagar och badade badtunna. Det blev en tur till havet också men det blev inget bad där eller i en sjö alls det här året. Pappa och Mamma fyllde som vanligt år men det firades bara med goda middagar efter att jag hade slutat jobba. Men det blev nåfon shoppingdag med mamma där det bästa fyndet för det här året gjordes. Några dagar var Niclas och jag även hundvakt och en kväll grillade vi med Niclas vänner. En annan kväll blev det kvällsfika hos Amanda. 
 
 
I Augusti 2016 låg mormor på sjukhus sedan någon vecka i slutet på Juli. Jag fyllde 22 år så min födelsedag spenderades hos mormor på sjukhuset och sen med middag på stan med Niclas. Sen var jag dtill mormor många gånger så sen i slutet av Juli hade jag en oro kring mormor. Efter att ha blivit antagen till högskolan i mitten på Juli fick jag också en studentlägenhet. Men jag försökte att ha lite semester med familjen innan jag skulle flytta och börja skolan igen så vi gjorde en båtutflykt och roadtrip.Jag fick också in en fika hos med några från Wik för att höra var alla skulle ta vägen.
 
Sen hade jag mitt födelsedagskalas med en hemmagjord tårta och presenter till flytten. Mitt i allt detta blev det också en del morgonsimmat med mamma och väldigt mycket intensivt körkortsplugg. Jag klarade körkortsteorin men kuggade uppkörningen vilket gjorde mig riktigt nedstämnd. En dag på Mall of Scandinavia för första gången med Robin och Niclas och massa flyttshopping på IKEA fick bli en liten tröst. Sen den 22 Augusti flytttade jag till en ny stad och ny högskola. Så det blev mycket pysslande i nya lägenheten innan skolan började. Både Niclas och Robin hjälpte mig samtidigt som jag njöt utav sommarväder och utforskade min nya stad.
 
 
 
September 2016 efter att ha blivit välkommnad till mina nya högskola var det matmarknad på stan med Amanda. Jag var helt överklycklig av att få handla riktiga macarons av riktigta fransoser och att sommarvärmen höll i sig till mitten av månaden. Jag tog massa promenader och cykelturet¨till affären. Tvåorna hade fixat en liten rolig och pysslig inspark till oss som förvandlades till en modevisning på kvällen. Första kursen på högskolan gick bättre än förväntat och jag trivdes bra i mitt nya hem. Jag skissade varje dag, jobbade på grubbarbete och var på födelsedagmiddag med några i klassen en kväll.
 
Men jag var också hem och hälsade på alla, mormor, famljen, Niclas och Josefin och Ian. Samt KÖRDE UPP en andra gång och den här gången klarade jag det! Tyngden och nedstämndheten som hade hängt över mig sen en månad tillbaka blev äntligen till en lättnad men jag kunde inte riktigt ta in det, delvis pågrund av att jag var mitt uppe i grupparbetet i skolan som krävde mig närvaro.
 
Fortsätting följer..
 
// Elaine
 

5/1-17 Vinterpromenad till stan

 
Idag var det strålande sol och molnfri himmel så jag begav mig ut på vinterpromenad till stan. På vägen träffade jag på några änder. Jag läste att det var 14 minusgrader innan jag gick ut men när jag väl kom ut kändes det som nästan 20. Så fast att jag rörde mig i solen hade jag tagit på mig för lite kläder vilket resulterade i att mina ben frös ordentligt.
 
Jag gick på stan och kikade ett bra tag (tog mig tid att prova och fundera när jag var själv) så jag var hemma lagom till att det blev mörkt. Det blev 3.5 timme utan att sitta ner vilket kändes när jag kom hem och fick hoppa in i duschen och värma mig. Nu har jag krypit ner under en filt också eftersom det är väldigt kallt i min lägenhet. Det är tur att jag har massa filtar, täcken och morgonrock! 
 
// Elaine

Favoritoutfits 2016

 
 
Här är mina favoritsoutfits från förra året.
 
// Elaine

3,4/1-17 Hos mig - Årets första plugg

Jag hittade billig mango när jag handlade igår - som jag har längtat efter det!
 
Jag är tillbaka hos mig! Så nu äntligen hoppas jag att jag kommer igång med pluggande igen efter nästan 2 veckors uppehåll. Jag mjukstartade faktiskt idag med att jobba med designprojektet med min gruppkamrat och sen nu på kvällen har jag räknat lite fysik/matte.
 
Annars så skjutsade Niclas mig igår samt hjälpte mig att handla och laga lax till middag. Sen åkte han hem mitt på dagen idag (i snöstorm typ) för att börja med en hemtenta. Så nu biter vi ihop i lite mer än två veckor båda två på varsitt håll med redovisning, tentaplugg och tentor.
 
Men det var skönt att Niclas var här igårkväll i alla fall för igår när jag hade somnat hörde vi två kraftiga smällar utifrån och jag gillar ju inte alls sådant. Det lät som raketer i plåtsoptunnor/container. 
 
// Elaine

April - Juni 2016

 
 
I April 201 6 började folkisåret lida mot sitt slut. Samtidigt som jag försökte tillbringa så mycket tid som möjligt på Wik innan slutet var jag ju tvungen att hälsa på lammen hos Niclas. Att mata flasklammet björn med nappflaska var roligast för han var så busig och hungrig - han försökte alltid äta på en. Men på Wik hade jag ståltrådskroki, kollektionsgenomgång och jag jobbade på som en galning inför vårutställningen (och även lite med arbetsprover - även om den mesta energin gick till vårutställningen). Annars var det många fina vårdagar så jag tog massa promenader/sprinturer i skogen och njöt av tillvaron. Alexandra var i prag med skrivaklassen en vecka men sen när hon kom tillbaka åkte vi in till stan och åt sushi - efter det var jag fast i sushiträsket.
 
 
I Maj 2016 fortsatte jag att av ett otroligt fint vårväder på wik. Det var varmt så vissa dagar kunde jag gå barbentt, stå ute och måla och sitta ute och äta på lunche!. Amanda kom och hade picknick med mig en dag och en annan dag gick jag, Alexandra och Amanda från Wik till Roparberget och hade picknick med massa jordgubbar. Mitt i allt kom det ett nytt oväntat lamm hos Niclas men jag tillbringade nästan all tid på Wik. För det var dags för Wikdagen och för vår del innebar det en ällmän utställning och min första lilla egna uställning. Det var så roligt och Josefin och Ian, + min familj och Niclas var snälla som kom och beskådade allt. Sen var det dags för avslutningsmiddag och någon dag senare avslutning i slottet. Detta var verkligen höjdpunkten på hela folkisåret, det tråkiga var bara att året var slut... Men att Ann-Kristin kom tillbaka från Tyskland efter 2 månader, till Wikdagen var det bästa. Hur som helst var Maj verkligen den finaste och underbaraste månaden på detta år. Jag ser tillbaka på den med så mycket värme.
 
 
 
I Juni 2106, direkt efter Wik var slut och jag hade varit tvungen att flytta hem igen, höll jag på med arbetsprover till Beckmans. Efter det började kampen om körkortet med en massa timmar ute i solen på balkongen med körkortsplugg och sen började jag med att ta körlektioner intensivt innan sommarjobbendet skulle dra igång. Jag bockade av både 11 lektioner, risketta och rsik tvåa. Men mitt i all körkortstress var jag bjuden på Niclas kusins studentfirande och sen fyllde Niclas 22 år på nationaldagen som vanligt. Sen blev det en parmiddag hos Josefin och Ian, en lunch på stan med Amanda, samt en kväll efter jobbet hos Markus - för att ta ikapp allt efter folkisåret. Farmor fyllde sen hela 80 år vilket innebar kalas. Sedan blev det en shoppingdag i Stockholm med Linnea och inläming av arbetsproverna. Tillsist blev det midsommar, en regnigt och kallt sådan, som spenderades med Markus och Nicas i badtunnan.
 
Fortsättning följer...
 
 // Elaine
 

Outfit Nyårsafton 2016/2017

 
 
Känning - Lindex / Halsband - My Way / Bälte - Kappahl / Örhängen - Glitter / Ring - Gina Tricot / Tröja - Only Väska - Esprit 
 
Här är min nyårsoutfit. Det var knappt något dagsljus under dagen så jag var tvungen att fotogtafera i gult ljus - som jag ogillar skarpt. Det blir alltid så på nyårsafton vilket är så typiskt. Hur som blev det grönt tillsammans med svart och guld. Samt more is more men jag inbillar mig att det är okej på nyår.
 
// Elaine

Bästa shoppingfynden 2016

 
 
Här köpen från 2016 är jag supernöjd med. Men ska jag plocka ut några få absoluta favoriter får de bli de bästa fynden får det bli:
 
 • Den grönmönstrade tröjan från Reeplay som jag bara betalade 300 kr för istället för 1300kr. 
 • Jeansen som var perfekt i längd och jag betlade 250 kr - halva priset.
 • Den randiga långklänningen som också var alldeles perfekt på längden och drömmig på.
 • Bootsen längst ner från Vagabond som jag betalade 500 kr istället för 1200 kr.
 • Min dator som jag fick en 1000-lapp billigare.
 • Resväskan som jag alltid hade drömt om och kostade 1000 kr istället för 1300 kr.
 • Dataväskan från Ebay för 216 kr!
 • Halsbandet från Bikbok som jag betlad 30 kr istället för 130 kr för.
Samt plånnboken och passfodralet från accent. som jag betalade 300 kr för totalt istället för det dubbla.
 
// Elaine

2/1-17 Josefin 23 år!

 
Idag fyllde Josefin 23 år så året började med att jag hade turen att få träffa henne och Frida innan jag slutar "julledigheten" och åker tillbaka hem till mig.  Våra killar var också med och Josefin bjöd på en riktigt fin hemmagjord tårta. Jag fick också smaka på violdricka från Frankrike! 
 
Sen blev det lite sällskapspel och hejande på Frida och Tobias söta hundar - Siri och Morgon.
 
// Elaine
 

Nyårsnaglar

 
H&M - 50 kr
 
Mina nyårsnaglar ( typ andra gången jag målade naglarna förra året) var gröna med en tvist - som min klänning men uppskruvat. Det är en av mina favoritfärger på naglarna.
 
// Elaine

Januari - Mars 2016

 
Januari 2016 Första månaden på året innebar till en böjan ingen snö men nyårsfirande och trettondagsmiddag hemma. Men sen kom snön när jag åkte tillbaka till Wik. Det jag minns ungefär så här ett år senare är att jag hade måleriblock. Så jag målade hela dagarna med en vacker utsikt över ett vinterlandskap och när de andra hade gått hem satt jag på min favoritlåt ( "Sax" med "Fleur East") och stod och målade och dansade på samma gång - då kände jag mig lycklig. Lycklig över att jag fick lära mig att måla bättre och vara på en fin plats med fina männsikor. Sen vid och efter middagarna umgicks jag med Alexandra och Ann-Kristin. En kväll var vi in till stan och käkade, shoppade och såg sen på nya hungergames (sista filmen) på bio. När vi kom tilbaka till Wik fanns det inge vattenpå grund av en stor vattenläcka. 
 
 
 
 
Februari 2016 Andra månaden på Wik detta år fortsatte med snö (efter ett litet uppehåll). Men i Tengbom (skolan) hade vi börjat med skulptur igen och inriktat oss på att lära oss gjutning.Sen blev det mer kroki - bl.a Stinas "Modellen i mönsterskogen". På kvällarna var det mysiga kvällsföreställningar och en gång försvann strömmen så det blev SVART PÅ HELA OMRÅDET ute i skogen, snacka om en skrämmande upplevelse. Andra spännand upplevelser var när Alexandra (och iband Amanda) satt i skolhuset och såg på Prettyl Little liars på kvällarna. Sen var det Wikfestival och massa gamla elver kom på fest. Några kvällar var jag tvungen att säga hejdå till Ann-Krsitin som skulle hem till Tyskland. Därför hade vi en avslutningsmiddag på Tacobar. Sen kom "Sportlovet"och jag besökte Stinas utställning samt lunchade med Ellinor i stan en dag. Tillsist dök det upp ett litet (och tidigt) lamm hos Niclas i slutet på månaden som tröst för avskedet av Ann-Krsitin.
 
 
 
 
Mars 2016 Den största händelsen för våren och Mars var att jag åkte på konstresa till Berlin med klassen. Där besäkte vi Berlinmuren.Förintelsemonumentet och massa konstmuseum. Shopping och lite sightseeing gjorde jag på egen hand. Sen kom jag hem lagom till påsk och till klassens konstutställning så dagen efter bar det av raka vägen till den. Före vi åkte höll jag på med tavlan till uställningen och hade grafik. Jag tryckte ca 20 tryck för hand (som att kopiera men gå den låga vägen istället för till kopiatorn. Haha).Dagen före att jag skulle till Berlin hade jag sådan resfeber så jag fick komma över på lunch och fika hos Josefin och Ian för att lugna nerverna. Haha
 
Fortsättning föjer...
 
 // Elaine

Nyårsdagen 2017 - Förhoppningar

 
 Den här första dagen på året har varit som den oftast (förrutom vissa år som jag jobbat) brukar vara -  riktigt latdag. Jag vaknade vid 11, åt frukost kl 12 och sen pizza med familjen till middag vid 5. Men snart kickar vardag och nyårslöften innan hoppas jag. Det blev en promenad med pappa på eftermiddagen i alla fall.
 
Mina förhoppningar för det här året är först och främst att klara en tenta om två veckor (jag ångrar att jag inte pluggat idag) och sen att komma igång med träningen igen efter 1,5 års uppehåll...Men sen hoppas jag också att resten av första året på högskolan blir bra och att jag får ett jobb i sommar.
 
Händelser som jag ser extra fram emot är Wikdagen och säsongsavslutningen av PLL! 
 
 
Det har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna, men i torsdags mellandagsshoppade jag med Frida och i fredags umgicks jag med Niclas.
 
// Elaine

Nyårsafton 2016/2017

 
Igårkväll var jag bjuden på nyårsmiddag hos Niclas och hans föräldrar samt några bekanta/släkt till dem. Så vi fick en jättegod trerättersmiddag och sen efter det åkte vi in till stan.
 
Vi var bjudna på fest vid Markus jobb och fick ett trevlig stund med rundtur i gamla lokaler bl.a. Frida och några andra bekanta dök också upp på eftersläppet liksom vi. Vi var också bjudna på sittningen men vale att göra som vi gjorde. Sen vid tolvslaget stod nästan alla ute och skålade med fyrverkerierna på himmelen.
Det var den mest  festligaste nyårsafton! 
 
// Elaine 

Gott nytt år - 11 timmar senare!

 

RSS 2.0