Sista september

Niclas och min kladdkaka som vi hade till fika 
 
Idag har jag varit hos Niclas hela dagen. Jag kom dit igårkväll och somnade nästan i deras soffa framför tv:n tillsammans med han, hans familj och morbror. haha. Eller det var jag och hans morbror som typ sov - alltså gästerna. Sen idag såg Niclas och jag på filmen " Speed 2" med Sandra Bullock och sen efter det bakade vi kladdkaka. Efter det blev det en promenad i den vackra höstsolen som ni ser. Innan jag åkte sen fick jag också en god köttgryta till middag. 
 
Nu är det x-factor framför tv:n med lite godis.Härlig söndag!
 
// Elaine 

Tim Gunn

 
I fredags såg jag det sista avsnittet av Project Runway (säsong 9 var det va?) då Tim visade och berättade om hur hur det var bakom kameran och så. Det roligaste som man inte hade förväntat sig att alla i topp 6 fick visa en kollektion på fashion week. Även om de tre finalisterna bara visades i tv. Jag måste säga att de som inte var i finalen nästan hade snyggast kolelktioner men de kanske hade haft längre tid på sig att göra det när de hade åkt ut?
 
I alla fall så måste jag än en gång säga att jag tycker att Tim Gunn är så härlig! Han betyder verkligen jättemycket för alla designers och sen är det så sött att han är en sådan ärlig, känslig och glad gubbe. Tänk om man någon gång fick ha honom som sin mentor! Jag använder till och med hans fras " Make it work" då och då. Men ja jag verkar komma bra överrens med gubbar (haha) då min franska lärare Leif var min favorit i grundskolan. Men ja de har så mycket kunskap. Leif om franska och Tim om mode. Sen så var jag alltid morfars jänta när jag var liten - som han sa. 
 
Över är i alla fall en intervju med Tim Gunn. Men jag tycker att han ska tycka om Frankrike ändå, hållå?! haha
 
// Elaine

Rebecca Stella för Nelly

 
Love Rebecca Stella
 
 
Gud vad fin Rebecca Simonsssons kollektion för Nelly är! Jag Älskar glitterklänningen som också finns i blått och grönt, spetsklänningen, de lårhöga stövlarna som också finns i koboltblått samt de underbart snygga örhängena! Ge mig allt!
 
 
 
// Elaine 

Lördag 29 September

Den här dagen gick fort! Jag har i alla fall hunnit med lite skissning. Kanske hinner jag mer imorgon. Men inte blev det mer gjort än igår i alla fall x) haha. Men nu ska jag i varje fall inte plugga för nu är det lördagskväll! :)

Förresten får den som vill gärna följa mig på instagram - mademoiselleElaine heter jag förstås! ;)


Shoppingutflykt

Dagens skörd - en topp, ett par vantar och 5 godispåsar (+ en till x) haha)
 
Jag kom för ca en timme hem från en lite shoppingutflykt ute på landet ( Thuns för de som vet)  tillsammans med mamma, farmor och min faster. Det var proppfullt med folk då de reade ut förra årets vinterkläder och eftersom det var lönehelg. Det fanns knappt en shoppingvagn och knappt en parkering. Sen kollade jag efter ett par låga boots/kängor. Det fanns vissa men de kändes inte helt rätt och jag vet inte om jag ska köpa beiga eller svarta så det fick vara. Däremot fyndade jag två reasaker - en topp och ett par vantar. Plus massa godis - godisgris som jag är på helgen :P
 
Ni ser fynden här över. Bättre bild på toppen kommer däremot senare. Vantarna var ett riktigt impulsköp men jag tyckte att de var coola (däremot skulle de inte passa till en pälsjacka och sen är det här såklart fuskpäls) och de kostade "bara" 29 kr när de hade kostat 149 där men 179 (!) i en vanlig affär. Så det var inte så mycket att vela över ändå!
 
// Elaine 

En historia

Jag var in på www.designadinblogg.se igår för att kanske gör om min blogg design lite. Men då stötte jag på ett inlägg
om att ägaren till sidan ( som också är habs blogg) hade fått akut blodcancer. Läs den här historien:

God morgon förresten!


Lat

Idag blev en lat dag. Fy för det. Jag fick lite pluggat före lunch men sen när jag skulle sy efter lunch funkade inte symaskinen.. Så jag tappade tålamodet - som man väl inte ska.

Jag får väl se om jag får lite mer gjort imorgon. Nu är det i alla fall fredagsmys med Fångarna på fortet och Crunch nachos med sour cream and onion. Jag älskar Chrunch nachos!


Militärgrönt och svart

 
Skjorta - Gina Tricot / Kjol - Gina Tricot / Skor - Dinsko / Ring - Guldfynd by Kenza / Hårklämma - ICA 
 
Här är gårdagens outfit. Tyvärr blev bilderna lite mörka. Om man bara kunde ha en persnolig fotograf och tid att ta snygga bilder. Tyvärr blir det lite haffsigt på morgonen. Men man ser i alla fall. 
 
// Elaine 
 
 

Lanvin and Nina Ricci

 
Lanvin and Nina
 
 

 

Sweater -690 SEK - mexx.eu / Goldsign skinny leg jeans -1 820 SEK - farfetch.com /Lanvin suede boots -6 620 SEK - mytheresa.com /H M zipper bag -320 SEK - hm.com/ Armannd -Carolina bucci -47 350 SEK - avenue32.com /Örhängen - Miss Selfridge feather jewelry -87 SEK - missselfridge.com/ Parfym - Nina ricci perfume
460 SEK - harveynichols.com
 
Här är en snygg vardagsoutfit. Jag skulleg äga allting. Sen har jag alltid tyckt att den där Nina Riccis parfymflaskan varit söt. 
 
// Elaine

Peppande musik

 
När jag var och tränade i måndags och det var slut och ett Innebandylag skulle börja värma upp spelade de där här låten. Jag blev så peppad av den då att jag hade kunnat tränat en till timme hur trött jag än var av det faktiskt tuffa medelpasset jag nyss hade genomgått. Haha. Med andra ord är det här verkligen ett tips på träningslåt ( om man gillar att tränar till samma musik som mig). Vill man bara piggas upp lite denna fredag så kan man lyssna på den också.  Det är vad jag gör nu.
 
Jag har förresten ont på baksidan av armen från i tisdags. Jag tog kanske i för mycket på skivstången och sen inte stretchade tillräckligt. Eller så gjorde jag fel. I alla fall så gör det ont att lyfta armen.. Men nu ska det försökas sys  ( I tyg alltså,  inte i armen. haha) ! 
 
// Elaine 

28 September - ledig

Hej!

Jag var uppe med tuppen (något sådär i alla fall - klockan 8.15) fast jag är ledig idag. Men jag tog det lungt, åt honungsmelon till frukost ( åt den på ett lite roligt sätt som ni ser här under) och letade lite dekorationsmaterial på nätet som jag kan behöva till mitt projekt samt planerade dagen lite. Förhoppningsvis hinner jag med att testa min symaskin ( förra gången jag skulle göra det började den backa hela tiden..), rita en människokropp eller ansikte och plugga företagsekonomi.

Med andra ord har jag fullt upp. Tiden bara försvinner. Som t.ex vad hände med den här veckan? Känns inte som att jag har haft tid att sätta mig ner, har bara tränat, försökt arbeta mm. Ändå så har jag inga prov, läxor eller knappt teoretiska lektioner?! xD


Rött hår

Nu har jag kommit hem från ett skönt träningspass ( har dock lyckats sträcka triceps eller liknande...) och snart ska det ses på CSI miami. Sen behöver jag inte gå och lägga mig som vanligt för imorgon är man ledig! :)

Dagens skratt för Lovisa, Amanda och mig fick vi när vi en kille stannar oss påväg till matsalen med att säga "hålla, ni tre tjejer. Hade inte ni rött hår förrut?" . Eller något i den stilen var det i alla fall. Frågan är om han drev med oss men han har sagt så förr en gång men då trodde vi inte att han pratade med oss. haha. Ja roligt var det i alla fall för jag har inte haft rött hår vad jag vet ( eller när jag var brunett blev mitt hår rött i solen men jag tror inte det var det han syftade på va? ;)

Kanske skulle man passa i rött hår? Mamma har ju det.. Fast vi har inte samma hudnyans direkt. Men skulle jag har rött skulle jag vilja ha det så här. Riktigt snyggt!


Som sammet eller velour

 
Dagens outfit har gått i sammet/velourliknande material och en pertrolfärgad nyans. Det kändes sådär lagom mysigt imorse när det var minusgrader ute. Sen matchade jag med mitt haslband och lite andra smycken. 
 
Topp - Kappahl / Jeans - Lee (JC) / Halsband - gammalt från en marknad / Ring - Mammas gamla / Örhängen - Guldfynd /
 
// Elaine 
 

Torsdag 27 September

Hej! Det har inte blivit mycket bloggat idag. Har känpat med både lägenhet och skivonslag i skolan idag. Jag tycker att jag borde komma längre än jag kommer men det gör jag inte..

Sen så var det i alla fall ett möte med politikerna i skolan som jag också gick på. Efter det hann jag precis med bussem hem och nu efter en välbehövlig middag ska jag snart bege mig ut i regnet (fast det har nog slutat regna nu) för att träna.


Perfekt!

 
Beaten black and blue
 
 
Blus - Schenside.com 255 kr / Byxor - Riversisland.com 320 kr / Skor - Topshop.com 850 kr / clutch - Elie Saab - boutique1.com 5600 kr / Örhängen - Oasisstore.com - 170 kr / eyeliner - elux.ca 150 kr /

 

Jag älskar kombinationen av svart och blått, nitarna på skorna, de snygga örhängen, den coola clutchen, höjden på byxorna och materialet på blusen! Ja det kan alltså inte bli bättre enligt mig!  
Sen trodde jag faktiskt att örhängena var dyrare så hade de gått att få tag i dem hade jag nästan köpt dem fast att jag egentligen inte borde...haha
 
// Elaine 

Onsdag 26 September

Idag har jag bara haft en svenskalektion men jag är ändå inte hemkommen förren nu. Efter lunch mötte jag nämligen upp mamma på stan och så gick vi till en tygaffär och kollade på mönster lite mer noggrant än förra gången samt frågade om lite hjälp. Jag hittade ett mönster som jag nog kan använda men det blev inget köp idag. Ska skissa lite mer först.

Nu har jag duschat och ska jag bara ha en lugn kväll tillsammans med Niclas. Efter den långa gårdagen och en regnig dag behöver jag det.

Imorse - rosett på både axel och finger. Tröjan är från VILA, ringen Guldfynd och örhängena från Niclas.


En dag i Stockholm

 
Igår var jag som sagt till Stockholm med klassen. Vi besökte först moderna muséet och såg utställningen "Picasso vs Duchamp". Sen efter det gick Sara, Lovisa, Ninni och jag till Espresso house och åt lunch. Jag valde en varm macka med grillad kyckling och mozzarella. Den var riktigt god! Efter det var hela klassen till något som heter Hallwylska palatset vilket var en lägenhet från slutet av 1800/ början 1900-talet. Sen tillbringades timmarna innan hemfärd med att vi sprang på stan ( det blev Zara, Topshop och Mango - de affärer som inte finns hemma). Gud vad jag ville ha allt inne på Zara. Hade det varit lite billigare hade jag säkerligen kommit hem med något plagg...haha
 
Sen tänkte jag säga att Hallwylska ( väldigt kosntigt namn!) palatset var det bästa museum som jag varit på! Lägenheten var precis som som den var 1950 när ägarinnan dog. Hon hade bestämt redan när hon och hennes man flyttade dit att deras hem skulle bli ett museum och det fanns dokumenterat vad allt var och vilken plats det hade. Dessutom var det en riktigt lyxig lägenhet! Deras bil fanns också att se och innegården som ni ser på bilderna var fantastisk!
 
Däremot var utställningen med Picasso och Duschamp (den sistnämda var en fransk konstnär som jag faktiskt inte hade hört talats om tidigare) lite tråkig. Det fanns bara några få av Picassos roliga tavlor och sen så blir jag lätt yr i huvudet på konstmuseum då ljuset är så starkt och många saker är så konstiga. haha
 
// Elaine 
 
 
 

Fullspäckad dag

 
Jag är helt slut! Har tillbringat hela dagen från kl halv tio till fyra i huvudstaden och nu har jag varit och tränat skivstång också. Behöver jag säga att jag är helt slut i ben och fötter?! haha. Hur som helst har det varit en rolig dag då vi besökte två musem. Mer bilder och info kommer imorgon för nu ska jag bara se på Hollywoodfruar och sen sova!
 
// Elaine 

Om Project Runway-finalen

Finalen av Project Runway var ju förra veckan  ( Dock är inte säsongen slut än för det visas ett bonusavsnitt om säsongen ikväll) tvoch jag måste säga att jag var lite besviken på alla visningar och så också vinnaren. Vem det  (vinnaren) var står under den designerns klänning så vill någon inte veta det ( den kanske ska se reprisen eller något) så får den strunta i att läsa det här eller för noga under bilderna. Här är i alla fall mina favoriter från varje designers visning och något om vad jag tyckte om kläderna:
 
 
 
Victor 
 Han var min favorit innan finalen drog igång tack var de mönstrade plaggen som klänningen här över. Dock höll jag med juryn om att de transparantaplaggen var lite för mycket och smaklöst. 
 
 
Kimberly
Om man ser på helheten tycker jag att visningen var träkig. Däremot var den här klänning fint skuren. Men varför har hon den där fulan väskan till? Den tog bort fokus på klänningen. Annars så gillade jag att hon i alla fall vågade ha färg!
 
 
 
Anya 
När den här klänningen öppnade visningen tänkte jag att det skulle bli fint men resterna av kläderna var som juryn sa enformiga, och enligt mig fula- Dock så vann hon ändå trots att juryn gav ganska mycket kritik. Visst hon var duktig tidigare i säsongen men vinna men den där kollektionen tycker jag inte var rättvist mot de andra som hade kämpat längre då hon bara hade sytt i fyra månader. Men jag gillade Anya annars ibland.
 
 
Joshua
Joshas kollektion var inte min favorit men jag gillade att han vågade använda färg och roliga material, som klänningen över och en annan med neon och plast som var mina favoriter. Även om jag inte gillar honom tidigare i programmet så växte han på de sista avsnitten och borde nästan ha vunnit. Han kom två istället.
 
                                           Vad säger ni om kläderna, kollektionerna och vinnaren?
 
// Elaine 
 

Svart, lila & silver

 
Tröja - H&M / Kjol - Gina Tricot / Skor - Dinsko / Ring - Guldfynd by Kenza / Halsband - Thomas Sabo /
 
I går hade jag min nya lila stickade tröja ifrån h&m på mig men jag invigde den redan igår. Dock är jag besviken på den för den har redan (!) blivit lite noppig.. så typiskt för jag gillar den verkligen annars så jag ville ha den ett bra tag...Annars hade ni som jag ser kjol fast att det var så kallt. Men jag tyckte faktiskt inte att det var så farligt när jag klev  utanför dörren. Dock var det en aning kallt sen erkänner jag. Men min mysiga tröja vagde upp för det!
 
Halsbandet är från Thomas Sabo och det fick jag av mamma och pappa i konfrimationspresent. Dock tappade jag berlockerna en vinter på väg till skolan. Jag letade som bara den i snön efter det men något måste ha tagit upp det för jag såg det aldrig mer igen. Så istället fick jag köpa nya. 
 
// Elaine 
 
 

Vindruvor och Top model

Jag sitter och äter vindruvor efter ett riktigt tungt träningspass! Det kändes så bra och riktigt mysigt är det med vindruvor och tv efter. Det är finalen av Top model som jag sitter bänkad framför!


Måndag 24 September

Jag i min lila nya tröja imorse!
 
Imorse var jag såååå trött. Jag orkade ta mig upp men på vägen till skolan kände jag att jag ville hem och sova igen. Sen när jag kom till skolan blev det ännu värre då jag hade kunnat slockna ( det är väldigt sällan jag är så trött). Det kan delvis ha varit för att jag inte visste vad jag skulle göra på nya uppgiften, som var paper art. Jag, Ninni och Amanda kom tillslut fram till att vi ska jobba tillsammans i alla fall.
 
Sen på materialkunskapen piggnade jag till då vi målade med något som kallas tadelakt. Det är som en färg man blandar till av färgpigment, kalk och något mer. Nästa vecka ska jag på med ett nytt lager färg. Då blir det blått och idag blev det beiget. För er som vill veta mer är tadelack något som marokanerna har använt sig av länge.
 
Sen efter lunchen sen knåpade jag lite på mitt skivomslag och nu, efter en god middag, är det snart dags för träning! 
 
// Elaine 
 

Agility

Som ni ser har jag ingen bild från dagen så det blev den här bilden från i sommras istället tyvärr..
 
Imorse gick jag upp tidigit idag. Duschade och åt sen varma mackor till frukost med mamma. Sen åkte jag till Niclas och sen vidare på Agility med han och hans brorsa. Det var han släkting ( pappas kusin) som tävlade med sin lilla pudel. Hon, pudeln, var väldigt lik Mellvin. Bara lite mindre och grå istället för beige. Men så de och Niclas föräldrar var redan där. Det var lite kallt och blåsigt men det var ändå en mysig utflykt. Niclas pappas släkting Malin och hunden Isabelle vann förresten också två (tror jag det var) priser. Kul :)
 
Efter det åkte vi hem och åt lunch hos Niclas och sen blev det också fika tillsammans med Niclas familj, Malin och Niclas pappas morbror. En stund efter det lämnade jag Niclas och åkte hem så nu tittar jag på xFactor. Sen ska det sovas!
 
//Elaine

Outfit - Agnes releasfest



Kappa - Laredoute / Klänning - Gina Tricot / Halsband - Bikbok / Skor - Bikbok
 
Nu har der redan gått mer än två veckor ( snart nästan 3) sedan jag och Niclas var på Agnes releasfest. Tänk så fort tiden går!
 
Här är i alla fall bättre bilder på hur jag såg ut när jag och Niclas drog iväg till Stockholm för releasfesten. Vi kom dit med god margingal och innan satt vi vid vattnet på en bänk och kollade utöver stockholm och de stora båtarna då festen hölls på fotografiskamuséet vid stadsgårdshamnen.
 
// Elaine

Godis och Charlies Änglar

Ja den här dagen blev lite seg. Jag gjorde i alla fall en ansiktsmask innan maten och sen åt vi en god middag som mamma hade gjort.

Nu ska jag äta godis och kollar på Charlies änglar 2 och sen sova. Är trött eftersom jag somnade så sent igår och imorgon ska jag dessutom upp ganska tidigt. Så Bonne nuit!

Favoritgodiset för den här månaden:


9 höstväskor

 




wanted fall bags
 
Från vänster högst upp till höger längst ner:
H&M 320 kr / Mango 395 kr / Zara 525 kr
Mango 395 kr / Zara 590 kr /piperline.gap.com 985 kr
Jimmy choo - cruisefashion.co.uk 9 280 kr /  Badgley Mischka - forzieri.com  3245 kr / Michael Kors -Pinterest.com (stod inget pris)
 
Usch den här dagen började helt fel på något sätt. Jag kom aldrig till skott med något och vart irriterad på allt. Men jag tvingade mig själv att göra svenskan så nu är den gjord. Men det var lite kenpigt med den för mig. Sen åt jag en mango till mellanmål och nu funderar jag på att fräsha upp mig med ett bad...
 
Över ser ni förresten lite fina väskor! De flesta på de två översta raderna är som ni ser ganska låttåtkomliga då de är från mango, Zara eller h&m. Priset är inte heller så dyrt. Däremot är de tre under inget jag skulle köpa även om jag gärna skulle ta emot dem gratis om vi säger så. Men fyfan för priset på den lila - 9000 kr! Budgetalternativen är faktiskt snyggare än designmärkerna enligt mig!
 
// Elaine 
 
 
 

Ninni 18 år!

 
Idag fyller Ninni 18 år! Måste bara passa på att säga det, hoppas hennes födelsedag bli toppen!
 
Jag har vaknat nu. Det var jättekonstigt inatt för jag var verkligen så trött hela eftermiddagen och kvällen igår men jag ville inte sova då för då kan jag inte sova sen...Men ja det kunde jag ändå inte inte sova. Jag var helt pigg! Jag trodde inte jag skulle få en blund men tillslut somnade jag ändå. 
 
Nu idag ska jag skriva rent svenskan och försöka rita lite, kanske läsa lite i syboken. Så ser min lördag ut!
 
//Elaine
 
 

Från Bryssel

 
Roligt att se min kompis Markus ( ja jag kallar honom kompis nu när han håller på att bli känd ;) haha nej jag bara skojar) prata politik med en euparlamentariker i Bryssel, som han förövrigt har varit med. Jag får höra med honom sen hur allt var kanske.
 
Får se när han själv sitter där i bryssel om tio år och arbetar, Niclas är i Irland och spelar musik, Frida och Linnea arbetar som froskare, ingenjörer eller något (eller Frida kanske är i Tyskland) och Isabelle är stylist i New York. Ja framtiden återstår att se!
 
// Elaine 

Trött som bara den...

Bild från förra veckan
 
Jag är helt slut, verkligen helt slut. När jag kom hem redan vid halv 2 var det som att luften gick ur mig, är så trött att jag knappt orkar hålla ögonlocken uppe. Men jag fick i alla fall svenskan slarvskriven (skrev alltså ner den slarvit på pappret. När jag skriver gäller det bara att få ut allt jag har i huvudet så fort så möjligt. haha), renskriva får jag göra imorgon!
 
 
Annars så hade jag bara en lektion i dag (företagsekonomi) efter det åt jag hamburgare och pommes i skolan (dressingen var gudomlig! haha) och sen efter det åkte Amanda, Lovisa och jag upp på stan för det skulle vara fashion weekend. Dock så verkade det inte alls som det så det blev inte mycket där. Lovisa övergav också Amanda och mig direkt när vi kom fram :p haha
 
// Elaine

Golden fall

Dreamoutfit fall
 
 
Kappa - Schenside.com (540 kr) / Stövlar - Zappos.com (1570) / Väska - piperline.gap.com (985 kr) / Mössa - Sonia Rykiel, nordstroms.com (1015 kr) / halsduk -allsaints.com (625 kr) Handskar - Net-a-porter.com (1575 kr) / Solglasögon - riversisland.com (140 kr) /
 
När jag hittade det här skorna på Polyvore.com (där jag gjort kollaget) föll jag pladask. Jag vill nämligen ha ett par beiga stövlar. Däremot vill jag att de ska vara varmfodrade. Så hade de varit det, mer lättåtkomliga och därmed alltså billigare hade jag nog slagit till. Då hade jag tagit fram min svarta jacka också. Som ni er gillar jag kombinationen av svart och beiget. Lyxigt hade det också varit med de där DYRA läderhandskarna i guld!
 
Den här looken är ju väldigt klassisk och söt. Jag vill nästan beskriva min stil så för jag gillar kappor, stövlar, klassiska och väskor. 
 
// Elaine 
 

Outfit torsdag 20 September

 
 
Spetsblus - JC / Kjol - Gina Tricot / Skor - dinsko / Armband - fått / Ring (vingar) - Guldfynd by Kenza / Svart ring - Yves Rocher ( fått av Niclas mamma) / Solglasögon - Jysk (!) /
 
Såhär såg jag ut igår. Brun och svart tillsammans med silversmycken. Det är inte min vanliga kombination men jag gillar det! Jag har blivit rysligt för kjol fast det blir alltid en aning "för fint för skolan" när jag har det. Men det som hänger i garderoben ska ju användas!
 
// Elaine 
 

Bestämt studentmössa

 
Så nu har jag varit och tränat igen efter mer än em veckas uppehåll. Det kändes riktigt skönt! Sen före det bestämde jag mig äntligen för en studentmössa. Jag har ju velat hit och dit över vilken jag ska välja men nu får det vara slut med det för imorgon går der inte att ändra den och lika bra det. Haha Mössan ser nu ju för övrigt här över (tyvärr dålig bild). Stenen är lila för att det är estet-linjens färg. Jag är ju ingen vanlig estet, men etstet är jag i alla fall!
 
 
Nu blir det zappning mellan CSI Miami och Hela Sverige bakar!
 
//Elaine
 

Orangea kristaller

 
 
De här örhängena köpte jag på Ålens en gång i sommras. Det var den gången när jag köpte den svarta kjolen och klänningen på Gina. Då sprang jag också på en stor smyckesrea  (70 %) som jag inte kunde låta bli att titta på även om jag visst att det skulle sluta "illa".
 
Så jag kom därifrån med de här, ett par långa silvirga och ett armband till mamma i födeledagspresent.
Jag visst att de skulle bli svårmatchade men jag betalade bara ca 20 eller 30 kronor för det så de fick följa med hem till smyckeslådan ändå.
 
// Elaine
 

Bra morgon

Hej!

Jag började min morgon jättebra med supergod frukost bestående av yoghurt och bärmusli, te, multivitaminjuice och mitt favoritbröd.

Sen har jag fått hjälp med att hitta mitt sketch up - dokument så just nu är jag överlycklig!! Men det är något fel på något konto då det säger att jag har mer saker än jag har. Därför hoppas jag att det inte blir några problem med sparningen igen. Jag vill bara få klart det här nu...

Min goda frukost har ni här:


Le blog de Betty



Älskar skorna på bilderna!
 
Ja då har jag äntligen skrivit det där franska som legat och malt i huvudet ett tag. Känns riktigt bra! Hoppas bara att franskan är någorlunda okej bara..
 
Sen har jag länge tänkt att tipsa (för den nu mode och franskaintresserade som mig) om en fransk blogg som jag hittat. Det är riktigt mysigt att den är på franska. Bloggerskan heter Betty och bloggen Le blog de Betty (Bloggen av Betty). Som ni ser har jag klistrat in inspirerande bilder från bloggen här över!
 
Nu blir det mango och repris av Project Accessoary.Trodde det var ett skämt bokstavligt talat första gången jag såg det men nu har det blivit lite småkul ändå. Men jämfört med Project Runway är det ingenting! haha
 
// Elaine

Skisseftermiddag

Den här boken har jag fått lånat av Niclas mamma Åsa. Det är riktigt bra så här långt (har läst 6 sidor). Lagom för en som jag som itne har sytt mer än det som jag gjorde i syslöjden för 2-3 år sedan.

Idag har jag varit i skolan en kort stund och haft svenska. Efter det och lunchen åkte jag ner på stan för inspiration. Det har att göra med mitt projekt där jag ska försök sy en klänning eller två klädesplagg (eller fler). Vi får se hur det går men nu känns det inte som att det finns någon återvändo så det får bära eller brist. Jag hoppas att det bär!
 
Hur som helst stannade jag inte i tygaffären länge utan åkte hem och skissade lite. Vilket gick riktigt bra! Dock funderar jag på att gå till tygaffären igen sen för lite tips och mer noggrann granskning av mönstret snart igen. Jag hade ändå inte riktigt den orken idag. Men som sagt har jag fått lite gjort hemma och i skolan. Sen tänkte jag också fortsätta vara lite flitig nu genom att antingen börja skriva en text om Alice i underlandet till svenskan eller skicka iväg ett franskt mail. Vad ska jag välja?
 
// Elaine
 

Backpacker

I am a Backpacker
 
 
 
Från högst upp till vänster:
190 kr Charlotterusse.com / 320 kr Asos.com / 455 Asos.com / 320 kr Asos.com / aliexpress.com / 175 kr Charlotterusse.com / 660 kr Juicycouture.com /510 sek Asos.com /
255 kr maurices.com / 625 kr Asos.com / 1290 kr Amazon.com / 460 kr Victoriasecret.com /
 
 Jag har aldrig varit en ryggsäckstjej men jag har ständigt fått höra att det inte är bra att jag går runt och släpar på unga väskor på axlarna. Ja jag håller med men jag ändå inte kunnat släppt mina handväskor. Men nu har jag blivit sugen på en ryggsäck. Min favorit av de här över är de två svarta och de två blommiga. Speciellt den svarta med nitar och den rosa och svartblommiga. Men bäst skulle en brun passa mig men då ser jag gärna att den är pyntad med guldspännen! såklart! haha ;D
 
// Elaine

Final!

 
Tittar på finalen av Project Runway!
 
Jag hejar på Viktor (tror jag i alla fall) som visar sin kollektion nu efter pausen. Heja heja! Synd att programmet ska gå så fort. Hinner knappt blinka så har en lektion (haha KOLLEKTION , menade jag såklart! )visats x)
 
// Elaine

18 September

Idag har jag varit lila både till kläderna, örhängena och ögonen.
 
Usch vad jag är slut i huvudet!
 
Jag började dagen med att skissa på en sko tillsammans med Amanda. Skon skulle däremot inte vara bevkäm, snygg, varm på vintern t.ex och hållbar, utan precis tvärtom. Alltså en ohållbar, obekväm, ful och icke värmande sko. Det slutade i en genomskynlig plastsko med spikklackar, pappsula och tejp istället för snörning! haha  Egentligen skulle vi ha haft kroki på den lektionen så vi åkte till skolan tidigare än vanligt för det men så blev det alltså inte.
 
Men det över var bara förmiddagen. För efter lunch stannade jag, Lovisa och Amanda och jobbade lite med designen till varderas treehotel. Dock så försvann mitt fast att jag sparade det så nästa gång är det bara att börja om..usch! Tur att det jag till största del hade gjort var en grovskiss. Sen efter det drog Lovisa och Amanda och jobbade vidare med vårt svenskaarbete.
 
Men nu kommer vi till det som mest beror på att jag är slut i huvudet. Nämligen att jag suttit och planerat mitt projekt sedan jag kom hem (från kl halv 4). Jag är mer snurrig än vanligt men jag har ändå fått lite ordning. Tror jag. Nej usch jag vet inte där heller.
 
// Elaine

Fikasöndag



I söndags var jag och Niclas iväg på en lite kort promenad. Dock var det mer soligt på förmiddagen och innan vi gick så jag hade egentligen kunnat skippat solglasögonen. Hur som helst gick vi och handlade gott fika efter. jag var så sugen på ett vanilhjärta så jag köpte det och som ni ser valde Niclas ett wienerbröd. Så sen gick vi hem, fikade och kollade på roliga klipp på youtube.
 
Mysig och höstig söndag var det!
 
// Elaine

Smaragdgrön

Smaragd
 
 
Klänning - H&M // Skor (barney's.com) och väska - Christian Louboutin // Örhängen - Kohls.com //
 
Igår hade en ny H&M-katalog hamnat i brevlådan igen. Jag vvågade nästan inte öppna den men när jag ändå gjorde det trillade jag såklart dit. Ännu en massa snygga saker! Dumma H&M!
 
En av de fina sakerna jag såg (som jag också såg på hemsidan en dag) var klänningen över. Jag tycker den har en härlig färg och den skulle vara snygg till ett par SKYhöga klackar. Eller vad säger ni?
 
// Elaine
 
 

Fruktsallad!



Kollar på Top model och äter fruktsallad!
 
Jag måste ju få i mit vitaminer så jag blir frisk någon gång. Har varit förkyld i en vecka nu. Men jag känner mig frisk nu.. tills jag får en hostattack...Sen kändes det inte bra att skippa träningen som sagt. Men jag väntar hellre till torsdag så kanske det försvinner helt än att kanske "reta upp" det.
 
// Elaine
 

Måndag 17 September

Mellvin på enn promenad för några veckor sen
 
Igår var Niclas här så då hade jag ingen tid till att blogga och idag har jag varit i skolan mellan tio och tre så jag har inte hunnit med något bloggande förrens nu.
 
I alla fall så har jag spenderat tiden framför datorn ändå med pysslande av skivomslag och ett litet roligt "hus" i Sketh Up. Sen kom rektorn också förbí för att höra på våra åsikter angående kurser som vi kanske inte får ha (fast vi blivit lovade det). Men ja ikväll blir det lite småpyssel av saker som ska göras och tv-tittande. Jag hade tänkt att träna men eftersom jag fortfarande får hostattacker efter att jag har bara har gått så avstår jag det idag. Men på torsdag då ska jag banne mig träna!!
 
// Elaine

Outfit från båtutflykten


Jacka - Haléns / Blus - Gina Tricot / Shorts - Veromoda / Väska .- VILA / Skor - Bikbok / Örhängen - Åhlens / Solglasögon - Jysk /
 
När vi var och åkte båt så var jag klädd såhär. Att ha shorts, klackskor och en blus har blivit väldigt ja. Eller det har det alltid varit men det känns som jag verkligen klätt mig så i sommar. Nu börjar det ju bli för kallt för shorts och strumpbyxor men kjol har jag tänkt att jag ska ha lite mer innan det verkligen blir höst. Men då blir det inte kort kort kjol. haha. Villa man vara fin får man lida pin.
 
// Elaine

Fina höst



Några bilder från förr hösten. Bilderna på mig är tagna av lillebror och den mittertsa bilden har jag tagit.
 
Även fast sommaren är slut så är jag verkligen glad att det det är höst. Början på hösten, när löven börjar färgas på träden och luften blir så klar trivs jag verkligen ute och idag är det som igår en sån där härlig höstdag. Korten över summerar också en fin höstdag. De är tagna i början av oktober efter att jag hade varit på 90-årskalas. Därför sprang jag runt i klänning ute. Men ja varmt minns jag att det var då.
 
Nu idag ska jag ta vara på den fina dagen. Hitillts har jag ätit frukost med pappa och hjälpt till att tvätta lite. Men nu blir det dammsugning av rummet, dusch och sen lunch!
 
// Elaine

Sorgligt

 
Igår så dog min fabror. I Cancer. Därför känns allt väldigt konstigt nu. Hela den här helgen kommer vara det. Men vi vet i alla fall att han inte har det svårt längre. Förhoppningsvis är han också med farfar. Så idag har jag varit hos min farmor, tillsammans med min faster, pappa, mamma och lillebror.
 
// Elaine

Det där med gummistövlar

Igår när det regnade så insåg jag hur bekvämt det skulle vara att äga ett par gummistövlar. Mamma har ju tjatat på mig om det förrut och jag har kollat om jag hittar några. Några har jag hittat men vissa är ju så dyra och jag vill inte att de ska vara för klumpiga ( vilket ju är väldigt vanligt med gummistövlar)  men jag vill inte heller att de ska vara för små så de blir hala. Ett lågskafftat alternativ låter ju smidigt men jag känner att jag isåfall vill ha ett par höga. Gärna svarta som inte ser ut som gummitövlar riktigt.
 
Nyligen så hittade jag dessa från Wildflower. De skulle egentligen vara perfekta då det inte var alltför dyra och stämmer in på mina krav. Men jag vet inte hur det var med storlkekarna.. Men ja något i den här stilen eller ett par vanliga svarta är det som jag letar efter!
 
 
Men det har skulle jag faktiskt vilja ha!
 
Vad säger ni om dessa?
 
// Elaine
 
 

Lovisa 18 år!

 
Idag är det Lovisas födelsedag. Hurra hurra!! :) 
 
Ja idag fyller en av mina bästa kompisar år ( ja tror det eller ej men jag kallar dig det Lovisa ;). Hoppas att hon får mycket smörgåstårta och en fin dag!
 
// Elaine

14 September 2012

 
Idag är en lite konstig dag då en tråkig sak har hänt. Sen har den här dagen i allmänhet varit deppig med massa regn och blåst. Det var jobbigt att gå i regnet till skolan (ilandsproblem), jag hade inte behövt tvätta håret imorse t.ex. Men det var en kort dag ändå med bara två lektioner och nu är det helg.
 
Över ser ni dagens klädsel - Toppen är från New Yorker, Cardigan från Vilva och armbandet har jag fått när jag var mindre. Det kan ha varit i födelseddagspresent...
 
// Elaine
 

Markus blogg

Min kompis Markus (Niclas bästa vän och wingman) vann förrut ett stipendium på sin skola som handlade om att få åka till Bryssel och EU. Han lär väl alltså bli polare med politikerna där nere med andra ord. Jag hade sällskap med honom påvägen hem idag då han berättade om att han hade skapat en blogg att berätta om resan i. Så jag måste ju bara länka honom om någon känner att de vill se vad som händer där nere. Det låter ju lite spännande måste jag erkänna fast att mitt favoritämne inte är samhällskunskap! Han åker nästa vecka men jag hörde att han redan nu börjat skriva några inlägg. Så in och läs HÄR.
 
 
 
//Elaine

Vart jag än går

 
Jag är inte så förtjust i svensk musik (förrutom agnes och timoteij då) eller film. I alla fall inte när det sjungs på svenska. Men den här låten har jag blivit väldigt förtjust i. Den har liksom bra takt och känns lycklig och härlig. Sen är mellanspelet och introt på gitarr fint (är svag för gitarrintron och "mellanspel" eller vad det kallas. Jag har då inte lärt mig så mycket musikaliskt fast jag har en väldigt musikalisk pojkvän). Men ja, det är Niclas som fått mig att lyssna efter gitarrer tror jag x) haha
 
Vad tycker ni om den här låten? Känns som att det har blivit den nya låten som alla tycker om och spelas på radion hela tiden.
 
// Elaine

Outfit 13 September 2012

 
 
Blus - Veromoda // Kjol - Gina Tricot // Klocka - Ur&penn // Örhängen - Kicks //
 
Det har blivit mycket kjolanvändning den här veckan. Tycker att det förändrar mina blusar lite och det känns klassiskt. Sen tänkte jag passa på att använda strumpbyxor nu när det var sol i alla fall. Dock kanske jag har svarta nästa gång...vi får se. Hur som helst tycker jag stt kjolen var ett bra fynd då jag fick den för 99 kr när den hade kostat 199.
 
// Elaine

Kvällspromenad och beslutsångest



Usch jag sitter och funderar på vilken studentmössa som jag ska ta, den syraste eller den billigaste. Jag ändrar mig verkligen hela tiden och efter 50 minuters letande på nätet med för och nackdelar för de två jag funderar på så är jag helt slut i huvudet. Jag måste försöka tänkta på något annat nu för det här dumma valet gör en verkligen galen....
 
Annars så har jag haft två lektioner i skolan idag, sock fick jag inte mycket gjort på någon av dem. Sen efter maten var mamma och jag ut och tog en promenad i kvällsolen, därav bilderna som ni ser här över.
 
Nu ska jag äta apelsin, dricka te och se på tv så jag är frisk och kan träna nästa vecka!
 
// Elaine

2x Stickat


199 kr/st H&M
 
I tisdags så hämtade jag ut mitt paket från h&m som innehöll de här två tröjorna som jag provade förrut i butik. Men den ena var slut i min storlek då så ja det fick ju bli en beställning istället. Det dumma var ju att det kostade lite extra pågrund av frakten tillskillnnad från att köpa i butik men sammtidigt så visste jag ju exakt vilken storlek jag skulle ha.
 
Den lila gör sig inte riktigt rättvis på bild men man ser att den har svarta stänk i sig ändå. Den beiga är som ni ser ljust beige men den ser nästan vit ut och det gillar jag för jag ville ha en vit men en kritvit känns lite jobbigt att ha...
 
Hur som helst sitter de perfekt, är riktigt nöjd!
 
// Elaine

Torsdag 13 September

Igår var jag och klippte mig så idag är mitt hår platttat. Fräsht känns det också!

Nu ska jag ha 3D-design. Får se om vi kan hitta min lägenhet som försvann i och med databytet. Annars så får jag försöka arbeta med GK:n eller designen... Sen efter lunch så har jag GK så kanske blir det designen (treehotel) ändå så det inte blir kaka på kaka...


Plommonlila


Här har vi mitt klädval för dagen - plommonlila och svart!
 
Topp/blus - H&M // Kjol - Gina Tricot // Ballerina - Skopunkten // Bälte - mammas gammla // Smycken - Guldfynd //
 
Jag älskar den här toppen när det gäller volangerna och färgen. Dock har det blivit ett hål på den nertill så att ha den till den här kjolen var ju ganska bra. Dock blev det inte lika bra i bak men men. Man kan ju inte få allt! haha
 
Nu ska jag iväg och klippa mig!
 
// Elaine
 

Alice i underlandet

Jag är redan hemma efter en kort dag i skolan. Jag och Amanda åkte dit lite tidigare för att jobba och det fick vi också gjort. Efter det åt jag lunch med de andra och medans de stannade kvar för engelska åkte jag hem. Sen dess har jag läst tidningar och nu håller jag på att läsa en barnbok - nämligen Alice i underlandet. Den har att göra med vårt arbete. Får lite nostalgikänslor från när jag var liten och läste den.

Men nu snart tror jag att jag ska gå ut i solen och äta lite mellanmål. Kanske ska jag koka lite te med ingefära också så jag blir av med den här förkylningen!



Skolkortsoutfit


 
Jeans - Lee (JC) // T-shirt - New Yorker // Skor - Scorett // Klocka - Ur&penn // Örhängen - Kicks // Skärp - New Yorker //
 
Här är dagens skolkortsoutfit Eftersom det var det sista så slog jag på "stort" och tog mina klackar ( men jag var ändå så kort så jag fick sitta på bilden..haha). Men det där skärpet skippade jag och försäkerhetskull hade jag en annan tröja med mig för jag ville inte spilla på den. Känns som att det hade varit just den dagen som jag hade gjort det annars... För hade inte det varit typiskt?! haha
 
// Elaine
 

Kurerar mig

 
Nu sitter jag framför tv:n och kurerar mig med apelsin och mango! Jag ser på reprisen av Top model British Invasion som jag spelade in i går. Jag gissar på att det är Laura som vinner sen nästa vecka men jag hoppas på Sophie.
 
Sen efter blir det Svenska Hollywoodfruar. Project Runway spelar jag in tills imorgon eller på torsdag för jag känner att jag behöver vara så pigg som jag kan vara imorgon då Amanda och jag ska sätta igång med ett arbete som vi inte hunnit igång med än. Annars så tänker jag tillägga att de där hollywoodfruarna är ju för roliga! haha. Gunilla skulle jag tycka vara ännu läskigare i verkligenhen...haha
 
// Elaine

11 September - Skolfotografering

 
 
Idag var det dags för sista skolfotot. Men sen blir det väl ett kort vid studenten också...Som jag förresten kom på att jag inte vill ta än. Då måste jag liksom skiljas från fyra av mina närmaste kompisar, bestämma vad jag ska göra sen och lämna min fina skola. Som förresten med stor sannolikhet ska stängas ner nästa höst. Jag har ju gått ut då men jag tänker på de som går i ettan eller tvåan och lärare. Nej hoppas inte det blir så! Det är så synd på fin skola och fina lokaler!
 
Sen före skolfotot lämnade jag in en projektplan, hade design i 3 timmar då jag skissade upp en planlösning på min design  till projektet om att göra ett "hus" till Tree hotel. På vägen hem fick jag också sällskap av Niclas och hans kompisar. Det enda jobbiga den här 11 september ( usch ja för det som hände för 11 år sedan) är att jag har gått och varit täppt. Ja jag har alltså dragit på mig en förkylning...Men jag överlever nog den!
  
// Elaine

Beigea sneakers med platå

 
Innan jag såg de här skorna på en välkänd blogg visste jag inte vad jag tyckte om sneakers med platå men när jag såg de här viiste jag att jag i alla fall gillade ett par. Just dessa var snygga med klackk och eftersom de inte är så spetsiga tycker jag inte att det ser tillgjort ut istället ser det bara otroligt bra ut enlgit mig. Jag skulle mer än gärna tacka ja till de men nu råkar de ju kosta över tusenlappen och efter att ha beställt en studenmössa och redan har skor egentligen känner jag mig itne så sugen på att lägga ut en tusenlapp till. Men drömma det får man väl?
 
Vad tycker ni om dem och andra sneakers med kilklack?
 
De här finns förresten hos webbshoppen spartoo.se och är från märket Forina.
 
 // Elaine

10 September 2012


Kjol - Gina Tricot / Topp - New Yorker / Cardigan - Haléns / Klocka Ur&penn / Örhängen kicks /
Idag har jag haft kjol och det är inte ofta som  jag har det direkt men jag tyckte att det var varmt imorse. Sen tänkte jag också passa på att använda kjolen när jag har köpt den. Det var ju liksom det som var meningen. haha
 
Sen så har jag bara haft två lektioner idag så efter lunch åkte jag hem. Då satt jag mig och försökte rita en människa. Först gick det inte alls bra (precis som på lektionen idag) men efter lite träning så fick jag fram något hyffsat så nu är det bara två kroppar och tre ansikten kvar att göra innan jul!
 
// Elaine

Båttur





Som jag nämnt lite smabbt tidigigare var vi i "gänget" utom Frida, iväg på en lite båtutflykt i sommras ( säger man redan "i sommras" förresten? ). Det var en jätterolig dag som bjöd på skolsken och massa godsaker. Först började vi med att äta en varsin räkmacka (utom Niclas). Jag blev däremot väldigt besviken på den då den inte var god och majonäsen fick mig att må illa så resten av dagen fick jag sedan höra hur fånig jag var som blev besviken på en räkmacka. Tydligen så kan man inte bli det enligt de andra.. haha
 
 
Efter det blev det lite parfymprovning och fika mm. Jag hade verkligen sett framemot den där rulltårtans, som förresten också fick mig att må illa. haha Men god var den i alla fall!. Sen var det ju det att jag också blev besviken på fisken som jag också trodde var så god som gjorde att jag kallades för "gnällmaja" i princip hela dagen. Haha
 
När jag kom hem fick jag i alla fall kräftor!
 
// Elaine
 

Video från festen

 
Här är en video från Agnes releasfest som någon som var där har lagt upp. Det var ungefär precis så här som jag såg det. Dock hade jag några huvuden ivägen fast att jag hade klackskor..haha. I alla fall så är jag fortfarande helt överförtjust i låte " All I want is you". Den blir bara bättre och bättre för varje gång!
 
Det här inlägget är tidsinställt men nu sitter jag fömdoligen i skolan och försöker rita människor ( som är fruktansvärt svårt!) och efter det ska jag ha materialkunskap. Den lektionen är jobbig för den är lång och det är alltid kallt i klassrummet sen har vi inte börjat med något än heller. Fast idag skulle jag tro att vi börjar prata lite mer eller göra något mer med färger.
 
Ha en bra måndag alla!
 
// Elaine

Lite panik...

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Den där sykursen som min projektplan byggde på var fullbokad. Gissa om jag fick panik! Jag ville verkligen gå den så nu är jag förrvirrad angående det igen... Usch. Sen så blev det tyvörr ingen promand. Men jag har i alla fall skrivit ett utkast till ett franskt mail, skrivit utkast till projektplan ändå, fått helt klart för mig hur mitt album ska se ut så nu ska det bara göras i illustrator och det börjar jag med imorgon.
 
Nu ska jag försöka att baraslappna av. Därför ska jag sätta mig framför tv:n med en skål popcorn.
 
 
Den här rogivande bilden och Agnes musik gör en i alla fall lite lugnare.
 
// Elaine

I min svarta klänning


Klänning - Gina Tricot
 
Den här klänningen hade jag i onsdags på Agnes releasferst. Det är verkligen min nya favoritklänning! Eller den och den klänningen som jag hade när jag fyllde år + min vita med guldpaljetter (som dock nog är för liten nu) är mina tre favoriter i garderoben! 
 
Så nu måste jag bli bjuden på lite mer fester! ;) haha
 

9 September - Mycket att göra & min namnsdag


Visst är han gullig min pojkvän? ;) Dock ser jag lite besvärad ut på bilderna x) haha
 
Vilken härlig dag! Solen skiner som bara den utanför fönstret så jag ska definitivt gå ut idag! Sen har jag ganska mycket saker som jag har tänkt göra idag. T.ex skissa på mitt album boka en sykurs och skriva en projektplan inför projektet och prova kläder till skolfotot på tisdag. Hinner jag har jag dessutom massa andra saker att göra. T.ex som att städa, skriva ett mail, läsa en bok och skissa tre kroppar och männiksor. Ja med andra ord har jag fullt upp. Skulle tagit tag i saker redan vid halv 9 när jag vaknade... haha Men först ska jag äta en god lunch med rester från igår!
 
Bilden över är förrsten tagen av Isabelle när vi var på en liten båtutflykt i sommras. Jag ska försöka lägga upp bilder från det i veckan!
 
Sen har jag namnsdag idag! ;) Det är också mammas ( eller det är hennes före det är min) och min fasters!
 
// Elaine

Jobblördag

En bild från min födelsedag
 
Efter 8 timmars jobB och uppstigning kl 7 har jag precis ätit en jättegod middag. Men det var väldigt mycket vitlök i den så nu luktar man det. Haha. Men om man ska se det från den positiva sidan kanske den dödar eventuella förkylningsbasiller! Jag hade inte planerat att jobba idag men fick frågan om det igårkväll. Det kändes bra idag. Allt flöt på och nu var det skönt att komma hem och sätta sig :)
 
Som som belöning köpte jag med mig lite lösgodis hem också. Alltså det är så gott! Just nu är jag galen i rollo-kolor och skummbanander speciellt. I sommras var det colaflaskor och pastellfiskar. Sen gillar jag alltid skummdöskallat och salta godisar med laltris och hallonsmak. Så om ni ska bjuda mig på godis går hallon och latris alltid hem. Sen är choklad och kola aldrig fel det heller men helst utan nötter och inte så mörk ;)
 
//Elaine

Mer bilder på Agnes



Jag verkar ha ftt lite Agnes-feber efter festen. Hon sjunger så bra, gör så bra musik, har så bra stil och är så trevlig och jordnära! Lyssna bara själva på den här intervjun med henne hos p4 i torsdags : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5259678
 
Sen är bilderna över från releasfesten och tagna av Universal Music Sweden. Tänkte visa dem eftersom de bilderna är mycket bättre än de från min kamera. Även om Niclas har tagit dem och gjort det bästa av våra platser och min kamera. Han är min personliga fotograf ;) Men ja det vore fint med en ny kamera...
 
// Elaine

Två beiga ting


Cardigan - 150  (ord.250 kr)  Stickad - 150 kr ( ord 300 kr, fick den för halva priset)
 
Jag ebslutade mig tillstist för att behålla de två tröjorna från Ellos. Fört tänkte jag ju skicka tillbaka den stickade men när jag provade den igen tyckte jag att den satt bättre. Dock är den ltie stor i armen men det löser sig om man viker upp den en elle två gånger. Cardiganen är ltie rolig som ni ser för längst upp är det spets med paljetter och pärlor. Jag trodde egentligen att det bara skulle vara spets men om man inte har ¨så mycket smycken till den så blir den söt.
 
// Elaine
 
 

Outfit 7 september


Jeans - Jc (Lee) / Blus - Veromoda / Bälte - Coop /
Dagens outfit har bestått av mina jeans från Lee ( jag invigde dem i tisdags) och sen min gula och gröna blus . Samt ett gammalt bälte som jag tror är köpt på coop konstigt nog en gång i tiden... Här går jag emot mamma och Carina lite som inte tycker att blusen passar till jeans :P haha
 
Nu blir det fredagsmys med Niclas! :)
 
// Elaine
 

Provat studentmössa

 
En hel lektionstid gick åt till att prova mössor idag. Först var det ju storlken man skulle bestämma och sen efter det skulle det bestämmas vilken av alla mössor man skulle ha och hur man skulle styla den. Det var med lite osäkerhet som jag valde storlkek och alla detaljer men jag tror att det ska bli bra. Jag kanske ändrar lite dock sen. Hur som heslt så blev det en dyr mössa. Men fast att jag tog den dyraste modellen så var det dyraste ändå dock brodyren. Gud vad dyrt det är att ta studenten alltså! Jag tyckte inte heller  att den var så smickrande på mig och speciellt i de svarta pårovmössorna såg man ut som en taxichaufför som ni ser. Men man tar ju ändå studenten om lite mindre än ett år så det får man väl offra! ;) haha
 
Sen efter lunch drog jag till biblioteket med Lovisa och lånade några böcker till Amandas och mitt svenska arbete och efter det satt jag mig på bussen hem med Markus och ja nu är det fredagskväll och snart dags för hemmagjord pizza!
 
// Elaine
 
 

Superbra!

Jag och Niclas köpte båda Agnes skiva på releasfesten (120 kr kostade den där). Dock var det efter att vi hade pratat med den så vi kunde inte få den signera. Men sen så hade vi ju ingen penna ändå.. Men det kanske är lite för "oproffessionellt" på en fest sådär ändå? haha
 
Hur som helst så är hela skivan otroligt bra enligt mig! Jag lyssnade på den om och om igen igårkväll och jag gissar på att det blir mer på vägen hem. Min favorit har ni här under. Så här har ni lite fredagsmusik!
 
// Elaine
 

Agnes releasfest



Fina Agnes Uppträder ( synd att ma inte har så bra kamera bara..)
 

Jag (och bloggarna Beata och Cimon Ludberg i bakgrunden bakom mig ;) haha.
 
Niclas och Agnes i bakgrunden
 

Jag på vägen hem

 

På svarta mattan ( bild från universal music sweden)
 

Jag och Agnes. Gilalr inte att jag är så bland i ansiktet och så men jag måste ju visa den här bilden!
 
Niclas och Agnes
 
Ja igår var man "mitt i gräddfilen" som Niclas uttryckte sig. Vi kände oss lite utanför bland allt skivbolagsfolk och kända bloggare. Men ännu mer häftigare var det att få gå på Agnes releasfest. Som ni ser var några bloggare där men jag måste ha missat Marie Sernerholt och Lars Wallin (designer). Men det stora var såklar ändå AGNES! Som ni ser så lyckades vi haffa henne för två kort och då pratade vi lite med henne också. Jag berättade att jag alltid lyssnat på hennes musik och hade vunnit "biljetten" dit. Hon var så himla trevlig och det gjorde verkligen hela kvällen att hon pratade med mig! :)
 
Sen när vi kom var det bara att säga mitt namn och tänk att jag stod minsann med där. Jag hade ju tvivlat på att det var sant. Sen skjutsades vi vidare till till svarta mattan (ni ser kortet över) och vidare in.Riktigt lyxigt kändes det!
 
// Elaine
 
 

Outfit 6 September


Cardigan - VILA /  Linne - New Yorker / Shorts - Veromoda / Skor - Skonpunkten / Halsband - Guldfynd / Örhängen - Kicks /
 
Idag var det nog verkligen sista dagen för shorts. Dock har jag såklart strumpbyxor men ja kallt var det. Tror att många trodde jag gick runt ännu mer barbent än jag var. Med andra ord kanske de trodde att jag var lite smått galen. Men lite galen var jag ändå kanske? Men det ä'r ju inte november i alla fall..haha
 
Nu har jag äntligen landat efter gårdagen ett tag så om ett tag kommer det upp lite bilder från igårkväll :)
Sen ska jag se på lite repriser och sen ska jag gå och lägga mig tidigt. Gissar på att jag kommer somna direkt när jag lägger huvudet på kudden. Sen imorgon är det dags för mössprovning!
 
Sen så fyllde Linnea år igår så grattis (igen) i efterskott till henne!
 
// Elaine

Torsdag 6 september

Agnes releasfest igår var topp och det var häftigt att vara där! :) Jag ska berätta mer om det kväll eller imorgon för nu har jag 3D-design men jag måste jobba med GK:n (albumomslaget) för att min lägenhet är som sagt borta frå dator n... :s.

Men jag orkar inte tänka mer på det nu utan ser allt från den ljusa sidan. Som att jag har två eller en idée till skivomslaet, solen skiner och jag var som sagt på fest igår! ;) Så ja jag är lite trött men det orkar jag inte heller bry mig om :p

Här är en del av hur jag såg ut igår:


Helt sjukt!

Efter lunch idag fick jag syn på ett helt galet mail i inkorgen. I det stod det nämligen att jag och en till person var välkomna på Agnes Carlsson releassläpp av nya skivan imorgon! Hur sjukt är inte de?!  Jag trodde aldrig att jag skulle vinna när jag skickade mailet för att vara med i utlottningen. När jag läste den första meningen blev jag alldeles till mig. Jag hoppade och skrek på Lovisa bland skåpen i skolan. Allt kändes och känns fortfarande så himla galet och jag tror inte på att det är sant förrens jag är där.. det är verkligen jätteoverkligt!
 
Så om det inte är någon som luras med mig nu så ska jag gå på releasfest med Niclas imorgon bland bloggare och se fina Agnes sjunga. Eftersom hon är en av mina favoritartister är det verkligen en dröm! Niclas trodde att jag drev med honom när jag berättade det och det trodde jag som sagt nästan själv.
 
Men som sagt, än vågar jag inte riktigt tro på det än, det är för bra för att vara sant..
 
 
// Elaine

Teambuildingdag

 
Det är en väldigt glad tjej som sitter här, dock lite trött. Dagen har varit lång eftersom vi hade teambulding dag för 1:or, 2:or och 3:or som vår klass ordnade. Det här innebär att jag var i skolan från 9 till 4 och med linser i var jag väldigt trött i ögonen samt att det i allmänhet var mycket stå och bara vara, även fast man gjorde lite nytta. Vi hade som amazingrace på skolan där de fick leta leta ledtrådar. På stationen där jag stod skulle man ta sig igenom tre laserbanor.
 
Varför jag är glad får ni veta sen ;) Nu ska det planeras, kollas på Hollywoodfruar och Project Runway!
 
// Elaine
 

Sköhetspresent från killen



Jag har ju inte visat min födelsedagspresent från Niclas!
 
Här har ni den i alla fall och det var lite av ett skönhetspaket. Först en handkräm i en otroligt fin flaska, en ansiktsmask och en handduk med en kanpp som fungerar som en turban. Dessutom skulle den torka håret snabbt! Dock har jag inte hunnit testa den än ( jag skulle ha gjort det i lördags ju!) men ansiktsmasken har jag testa och den var riktigt mysig. Luktade gott och kändes behaglig på huden. Den ska jag köpa sen igen!
 
Ja hur hade han då kunnat fixa ihop allt kille som han är? ;)Haha. Hörde att han hade fått hjälp av sin syssling som är några år yngre. Ett litet tack till henne för att jag fick upp ögonen för dem där ansiktsmasken och sen har ju Niclas betalat och faktiskt velat köpa de där sakerna så ett väldigt stort tack till min kille igen <3
 
Förresten så var det vår dag igår, närmare bestämt 1 år och tio månader.
// Elaine

Så rätt sagt

 
KVällen igår gick fort så jag han inte blogga något. I allal fall så ritade jag ansikten på bilden, pratade lite om trä och färg på materialkunskapen och funderade lite mer på albumomslaget på GK:n. Sen satt jag mig ute i solen när jag kom hem, skissade och åt honungsmelon. Efter det var det dags för träning och när jag kom hem var jag alldeles slut så jag satt bara framför Top model och CSI.
 
Förresten,  låten över vet jag är lite töntig men jag tycker den ger så mycket positiv energi. Jag har berättat om den förr men här har ni den nu. Förrut tränade vi till den en gång och då kände jag verkligen hur jag håller med Sean Banan om att vi svenskar är pessimistiska över vädret och jag erkänner att jag inte gillar när det regnar. Men man får försöka göra vad man kan av den svenska sommaren. Fast  ja nu är den ju typ slut men man kan ändå göra vad man kan av den här månaden?
 
 
//Elaine
 
 

Smyckesdocka



Den här smyckesdockan är inget nytt men jag kom på att jag måste visa den för den är så klassisk och fin. Jag fick den i födelsedagspresent eller julklapp utav min faster för något/några år sedan och sen dess har den varit överfylld med smycken. Men för några veckor sen när jag gjorde om lite på rummet rensade jag lite på den och efter det ser den ut såhär. Kvar hänger nu några av mina favoritsmycken prydligt upphängda..
 
Två av smyckena är t.ex från Niclas :)
Förresten, hur många eiffeltorn ser ni sammanlagt på bilderna? ;) haha
 
// Elaine

Måndag igen

Örhängena från Isabelle
Klocka ur&penn
Armand från en tidning
T-shirt från New Yorker



I min t-shirt

Idag har jag som sagt varit med Niclas. Han kom hit och sen efter det åkte vi till honom. Där blev jag bjuden på middag, pratade med hans mamma om projektet. Sen efter det gick vi ut med hundarna och innan jag åkte hem såg vi ett avsnitt av The big bang theory.

Idag har jag haft på mig den här t-shirten som jag har tryckt själv. Jag gjorde ju det som en uppgift på textildesignen förrut.


VERSACE

 


Här om dagen laddade jag ner en app som hette F network där man kan se modevisnagar från olika modehus och jag blev helt betagen av Versace's.Klänningarna föll mig i smacken då de både var klassiska men ändå hade roliga mönster. Sen var musiken väldigt rolig på något sätt. Jag hade den t.o.m i huvudet i natt och sen vaknade jag upp och undrade vad sjutton det var för låt! haha. Sen var stylingen på modellena klassisk. Men ja det är det här som jag kallar couture och design!
 
Videoklippet med visningen ser ni här under och de utvalda klänningarna över är mina personliga favoriter!
 
 
Dock tycker jag att klänningarna gjorde sig bättre på visningen än bara på bild..
 
Vad säger ni?
 
// Elaine

Rosa x2

 
 



Om man gillar rosa och glitter kan jag tipsa om de här tröjorna hos Lindex. Den ljusrosa som jag själv provade gör sig tyävrr inte rättvis på bild men var jättefin. Den andra ser dock ltie rolig ut men jag tror att den ser jätefin ut på. Just den är riktigt mycket jag för några år sedan. Då hade jag inte på mig något som inte glittrade eller glänste! haha. Jag tycker fortfarande att det är fint men jag tror att jag har tonat ner det lite va?
 
Dessutom måste jag säga att Lindex provrum när  några av de finaste. De finns gott om plats, fina textilier och mycket krokar, samt en pall.
 
Den första tröjan kostar 399 kr och den ljusrosa 199 kr eller 249 kr, minns inte riktigt.
 
// Elaine

Söndag 2 September

 

Bilder från i onsdagskväll när Niclas och jag tog en promenad i kvällsolen.
 
Hallå jag solen kl 7 imorse men nu är den borta igen! Jag som ville ha en solig dag för idag ska jag träffa Niclas och jag gillar att dra med honom ut på små promenader. Men idag blir väl en innedag igen då och det innebär att jag verkligen måste städa på mitt rum x) haha
 
Sen ska jag bestämma mig om vad som jag ska behålla från beställningen igår. Jag ändrade mig faktiskt lite med tröjan så får se om jag behåller det mesta ändå...
 
// Elaine
 

Lördagskväll


Hemmaspa

Några av mina produkter som jag använder, från längst upp till höger : Bodylotion - I love / Duschtvål - I love / Ansiktsmaske som rensar porerna - H&M / Bodyscrub - LDB, finns hos Åhlens och Ica / Hårinpacking - Crush (köpt hos min frisör) /
 
Jag kände att jag verkligen behövde fräsha upp mig och eftersom det bara regnade så tog jag och gjorde en riktigt skönhetsbehandling. Först satt jag i bastun med inpacking i håret och efter jag hade duschat smörjde jag in mig med min bodylotion från" I love". Efter det hade jag en ansiktsmask med hallon i ansiktet. 
 
Mamma var också med så det blev en dag med mamma idag. Först med tvättning och sen med "skönhetsbehandling".Känner mig så fräsh i hår och ansikte efter det där. Håret är riktigt lent och fint!
 
// Elaine
 

1 September - Tvättat, beställt och provat kläder

Ännu en trist och tråkig dag.. Regnet bara öser ner utanför fönstret. Jag har i alla fall hjälpt mamma att tvätta lite på fömiddagen. Tänkte att det var dags att börja sätta sig in i det nu. Haha. Sen fick jag hem ett paket som jag beställde från Ellos också. Dock var tröjan i det en besvikelse (beige kabel/flätstickad). Dessutom luktade den jättekonstigt... Men en svart bh var jättebra så den ska behållas. Men sen vet jag inte med en beige cardigan. Den är fin  för det är spets på den men vid spetsen är de också paljetter och därför är jag lite fundersam på hur andvänd den blir...
 
Men ja shopaholic som man är så hade jag ändå tänkt att beställa de två tröjorna här under från H&M också. De var de som jag inte kunde sluta tänka på här om dagen för de satt så perfekt. Men sen så var den ena ju slut i min storlek på stan så ja det får blir en beställning till.  
 

Tyckte båda att den lila och den vita var superfina så det blir alltså två lika tröjor i olika färger. Sen var den gröna färgen också fin men någon måtta för det vara! :P haha
 
// Elaine

RSS 2.0