27-30/9-18 Slutet på September

 
 
Skolveckan har slutat så här:
I torsdags hade jag föreläsning designgformanalys - väldigt intressant. Sen i fredags var jag i skolan och skissade sen åkte jag hem till mamma och pappa men stannade hos farmor på vägen med pappa. Det var ett tag sen sist. Sen åt pappa och jag hamburgare till middag och sen gick jag till Niclas och kollade på modern family.
 
Veckan i sin helhet, helgen och månaden här slutat så här:
Igår gjorde mamma o jag en shoppingutflykt. Jag körde för att "fira" prövotidens slut. Sen var Josefin och Ian över till Niclas på kvällen med morotskaka. Josefin var dessutom snäll och färgade mitt hår så nu är det lite höstigare. 
 
Sen somnade jag på Niclas soffa och idag har jag haft riktig söndagsångest. Jag vill inte ha måndag och ny månad just nu. 
 
// Elaine

September 2018

 
 
Då är vi framme vid sista september...
 
September har varit en tuffare månad än vanligt. Mest på skolfronten men jag har redan skrivit ett inlägg om det. Men det var också en chock att vänja sig vid att bo själv igen. Så just nu vill jag bara spola fram till Maj, när exjobbet förhoppningsvis är gjort och jag och Niclas förhoppningsvis kan flytta ihop.
 
Men på ytan har jag har gjort en massa saker. Bl.a detta:
  • Packat ihop sommaren, sommarkläderna och gjort mig redo för att flytta tillbaka till skolan.
  • Fått en chock av att börja sommaren och haft en riktigt tung första månad.
  • Kicksatartat termininen med ett proejkt och delpresentation.
  • Varit på studiebesök i Gnarp i år igen.
  • Varit och röstat med Camilla och Pontus.
  • Haft besök av pappa och blivit bjuden på räksmörgås till lunch.
  • Blivit överaskad och fått besök av Niclas i en tung period.
  • Försökt njuta av varma septemberdagar/senommardagar men det har inte gått så bra.
  • Varit på internationell matmarknad på stan med Camilla.
  • Varit hem och träffat Robin, mamma, pappa och Niclas.
  • Åkt till Stockholm och träffat Amanda.
  • Haft workshop i Human Lean.
  • Haft föreläsning i immaterailrätt.
  • Varit på nyöppning av Dollarstore med Camilla.
  • Haft föreläsningar i Human Lean, Immaterialrätt och designformanalys.
  • Hälsat på farmor.
  • Träffat Josefin och Ian igen.
  • Gjort en shoppingutflykt med mamma.
  • Färgat håret med Josefin.
// Elaine

Marc Jacobs & Ray-Ban

 
 

Här är mina nya glasögon!
 
Det tog ett tag att få dessa klara då de behövde de guldiga till Danmark för specialglas (mina ögon sitter tydligen tätt ihop. Så efter att ha provat ut dessa hade jag två veckor på mig att fundera på saken, sen gjorde jag en synundersökning och tre veckor senare (för två veckor sedan) var de klara för avhämtning. Men jag hade inte tid för att hämta ut dem förrens förra helgen så jag har inte ritkigt vant mig vid dem än.
 
Jag valde två par eftersom det var halva priset på både glas och bågar. Piloterna, Ray- Ban valde jag för att jag ville testa något nytt men samtidigt ha något enkelt och lätt för de dagar man har större smycken. De svarta var istället en uppgradering av mina gamla bruna (som jag fortfarande kommer använda vid dataanväning och läsning) men lite djärvare eftersom de var svarta och också med de snygga gulddetaljerna. Dessutom har jag funderat på ett par svarta så det kändes som läge nu att våga. Sen älskar jag ju Marc Jacobs.
 
Ni som såg min topp 10 från utprovningen i slutet av Juli. Tyckte ni jag valde rätt? Jag ska säga att jag hade otroligt svårt att välja för det fanns så mycket fint. 
 
// Elaine
 

Outfit 28/9-18 Lila, svart & silver

 
 
Tröja - Gina Tricot 
Jacka - Gina Tricot 
Kjol - Gina Tricot 
Öhängen - Forever 21
Boots - Vagabond 
 
Nästan hela den här outfiten är från Gina Tricot. Jag har den idag så här - med kjol och i onsdags med byxor
 
// Elaine

2 år med Körkort!

 
Idag är det två år sedan jag hade den mest nervösa dagen (Men sen lyckligaste dagen i mitt liv och körde upp (för andra gången). Så idag försvinner min prövotid. Men jag har märkt att jag har blivit så mycket bättre på att köra bil sen dess och speciellt den här sommaren. Men jag kommer också att bli bättre de närmsta åren. Jag ser fram emot att köpa min första bil om något år. 
 
// Elaine 

Outfit 25/9-18 Rosarglittrigt & Insekter

 
Tröja - H&M 
Kjol - Gina Tricot 
Örhängen, Skosmycken & Solglasögon - Glitter 
Skor - Fabs
Glasögon - Marc Jacobs
 
Outfiten från i tisdags. 
 
// Elaine

26/9-18 Föreläsning immaterialätt

För övrigt har vädret varit skiftande idag...
 
Trots att regnet öst ner har jag set fram emot den här dagen med föreläsning i immaterialrätt med Patentverket. Både för att jag vill få mer kunskap inom det men också för att jag längtat efter mer föreläsningar för att kunna släppa praktiken för ett tag. Jag jobbar gärna så - först teori - sen praktik. 
 
Men på tal om praktik har jag sen försökt att skissa och jobba på grupparbetet/projektet så jag stannade tre immar efter föreläsningen. Trots att jag var så slut efter föreläsningen. Det var så omfattande.
 
// Elaine 

Ljusblå pliserad klänning

 
 
VILA - 149 kr (ord. 499 kr)
 
Den här klänningen köpte jag i våras/början av sommaren. Jag tänkte ha den på prästvigningen men det var på tok för varmt. Men vid midsommar passade den istället bra. Men jag ser fram emot  att få använda den igen vid något högtdligt i vår så jag kan ha den tillsammans med mina rsa pumps och gråa kappjacka. 
 
// Elaine
 
 

25/9-18 Workshop - Lean

Dagens match - block och tröja i rosa glitter.
Idag har jag haft föreläsning och workshop i Lean. Mycket intressant! Sen efter skolan gjorde jag och Camilla en liten tur till Dollarstores nyöppning. Men resten av stan var där så vi ångrade oss snabbt när vi kom dit.
 
// Elaine  

24/9-18 Promenad i solnedgången

 
Den här måndagen har varit helt okej men jag försöker komma igång med träningen. Så jag tog en promenad med Camilla innan solen gick ner. Samma sak gjorde vi i fredags. Det är tur att jag har henne nu. Jag är tacksam över det. 
 
// Elaine 

Förra veckans sinnesstämning

 
Exakt såhär kände jag förra veckan. Det kommer garanterat komma tillbaka igen. Flera gånger inom det närmsta månaderna. 
 
// Elaine 

Outfit 22/9-18 Ljusgult & Svart

 
Jacka - Gina Tricot 
Örhängen - Gina Tricot
Blus - H&M 
Byxr - Vero Moda 
Solglasögon - New Look 
 
Outfiten från i lörags.
 
// Elaine

22/9-18 Sushi i Stockholm

 
Jag kände att jag behövde komma ifrån allt så igår åkte jag till Stockholm och träffade Amanda. Över lite sushi (som jag har längtat efter det) fick jag höra lite om hennes utbildning. Sen gick vi på stan resten av tiden men jag handlade ingenting. Det har blivit så de senaste gångerna jag varit i Stockholm. Men det var skönt att rensa tankarna lite.
 
// Elaine 

20/9 -18 Tyngsta dagarna hitills


 
Jag tänkte göra en liten uppdatering: 
 
Bloggen har stått tom i tre dagar nu och det är för att jag haft det tufft i det det verkliga livet. Vi hade presentation utav det pågående projektet med ett företag igår så innan dess var pressen hög. Jag bryter ihop och blir paralyserad vid sådana situationer. Därför gick det såpass långt att jag funderade på att hoppa av när jag stod där och slipade i verkstaden utan någon riktig mat i magen på hela dagen. Det är inte bra. Jag måste tänka på den mentala  (även psykiska) hälsan. Så är det och jag märkte en stor förändring på mitt mående i somras (har aldrig mått så bra en sommar) och när jag kom tillbaka till skolan (på grund av fler faktorer). Med stressen faller allt - städning, matrutiner och annat för mig. Det blir att kämpa sig igenom det här sista året. För just nu längtar jag efter att få sluta vara student och det är tråkigt att det ska vara så. Så låt er inte luras av ytan. Jag tror vi alla måste komma ihåg det och vad som är viktigt.
 
Tack vare Niclas blev jag i alla fall lite piggare när han kom och överraskade mig med en kram i tisdagskväll som var precis vad jag behövde för att orka med gårdagens presentation. Nu måste jag bara ladda batterierna snabbt. 
 
P.s Korvstroganoffen som Niclas lagade till middag igår var dessutom den godaste jag ätit sedan grundskolan. 
 
Så ser livet ut just nu.
 
// Elaine  

14-16/9-18 Kort helg hemma

 
Jag har haft en väldigt kort helg hemma efter en tung vecka. I fredags kom jag hem lagom till grillmiddag med mamma, pappa, Robin och Niclas. Pågrund av grillförbudet i somras blev det ju inte mycket grillat och därför var det extra gott. Sen blev det kaffe och Macarons till efterrätt. I lördags var Rbin och jag sen och klippte oss på morgonen (roligt att ta sällskap) och sen hade jag lite plugg att göra hos Niclas på eftermiddagen innan det ble lasagne till middag. Efterrätten på det blev istället en promenad i solnedgången.
 
Sen i förmiddags tog jag och Robin sällskap hem. Jag hämtade dessutom ut mina nya glasögon (bilder kommer) och åt MAX till lunch. När jag sen kom hem (kl.15) begav jag mig till skolan för att jobba grupparbet. Jag gick inte därifrån förrens 7. Egentligen har jag mer att göra men jag är helt enkelt för trött. Tråkigt att helgen försvann extra fort den här veckan!
 
// Elaine
 
 
 

Helgens godis - Macarons

 
Helgens godis har varit dessa Macarons. Jag skrev ju att jag inte köpt/skulle köpa några i år. Men jag ångrade mig i fredags och köpte med mig 8 st (i fyra olika smaker) hem när jag passerade matmarknaden. Dock blev det inte franska pratat med fransoserna utan endast engelska. 
 
// Elaine 

Höstmode i butikerna 2018

 
Jag har spanat lite på höstmode i butikerna den senaste tiden.Speciellt älskar jag skorna och väskorna med insekter på. 
 
// Elaine 

Outfit 14/9-18 Jeans & Jeansjacka

 
Jeansjacka - H&M
Jeansleggins - Gina Tricot 
Blus - Bikbok 
Slglasögon - H&M
 
Dagens och helgens outfit.
 
// Elaine
 

10-13/9-18 Promenader & Internationell Matmarknad

 
Den här veckan började bra. Jag kände att jag hade fått in skolrutinerna. Men sen kom en svacka i onsdags och om blev värre igår. För att finna lugnet har jag tagit kvällspromenader med Camilla. Igår var det dessutom matmarkmad på stan så jag hängde det där på kvällen och åt därför middag med henne och Pontus. Det är tur att jag har dem när jag inte träffar Niclas eller familjen i vardagen. 
 
 Men jag köpte tyvärr inga Macarons eller Fudge i år för att jag brukar inte hinna äta det. Fast det är ju sällan man snubblar över Macarons...
 
// Elaine 

Outfit 4/9-18 Beige & Grönt

 
Blus - VILA 200 kr
Kjol -   50 kr
Cardigan - Mango 200
Sandaler -Skopunteken 150 kr
Örhängen - Gina Tricot 40 kr
 
Outfit från förra tisdagen.
 
// Elaine
 

Höstens resväskor från Epic

 
Epic - Från 2000 - 2400 Kr
 
Jag älskar att märket Epic tänker utanför boxen! Dessa är i reflexmaterial och i verkligheten ger det ett shimmer. Därför suktar jag efter en fast att jag redan har en väska från Epic. Kanske är det där jag ska söka jobb sen? Företaget är ju svenskt och startat i Gteborg. Heja!
 
// Elaine

Outfit 9/9-18 Solgult & Skinnjacka

'
 
Klänning - Indiska 149 kr (ord. 599 kr)
Jacka - Gina Tricot (gåva från Josefin)
Solglasögon - Lindex 50 kr (ord. 79kr)
Örhängen - Dollarstore 29 kr
 
Igår passade jag på att använda den här klänningen för sista gånger för i år eftersom att det var så varmt. Därför var ju skinnjacka till lite för varmt men det gjorde det i alla fall lite höstigare.
 
// Elaine
 
 
 
 
 
 
 
 

Outfit 3/9-19 Bleknande sommarfärger

 
Blus - H&M
Kjol - Cassels
Sandlaetter - Skopunkten
Solglasögon - Nelly 
Örhängen - Pieces

Förra måndagens outfit har vi här! Det är en av de sista somriga outfitsen.
 
// Elaine
 

9/9-19 Solig valdag

 
Idag har jag varit och röstat! Det kändes bra att göra det och speciellt efter att ha läst på mer i år än förra gången. Dock var jag inte säker då det stod mellan tre partier.
 
Jag tog sällskap med Camilla och Pontus till vallokalen. Sen tog jag en promenad till affären och sen hem igenom parken eftersom att vädret var som sommar igen. Jag tog pauser då och då genom att äta en macka från subway till lunch här och där. Hade det inte varit för getingarna hade jag nog dock aldig kommit hem till städningen.
 
Sen nu på kvällen har jag bara njutit av tillvaron - äntligen sol och ledig söndag. Men jag satt faktiskt ute i parken och pluggade lite efter middagen, innan solen gick ner.
 
// Elaine

Lägenheten i Prag

 
I Prag bodde vi på en Residence mitt i gamla stan (ändå hörde vi inte ett ljud utifrån). Josefin och Ian hade en lite större lägenhet och morgonsol (sista bilden) så vi åt frukost med dem. Men vår lägenhet låg precis bredvid och vi älskade den. Främst för AC:n (när det var 30 grader ute) men också för rymden. Niclas älskade att det var högt i tak och jag älskade planlösningen och dubbeldörrarna. Sen sov jag så bra i den sängen fast att de kändes för hård till en början. 
 
Nej att flytta till något i den här stilen om ett år hade varit en dröm. Men det är ju precis vad det bara är. Men drömma kan man(läs:jag)!
 
Som ni kanske förstår kostade detta för 4 nätter inte så mycket och det funka såklart. Det var billigt att vara Prag.
 
// Elaine 

8/9-18 Räkmacka & Sushi

 
Idag har jag försökt pyssla, städa och tvätta lite. Pappa kom på besök vid lunch så jag fick lite hjälp att handla i samma veva som vi köpte lunch. Jag har varit så himla sugen på räkor, lax och sushi. ett tag nu. Därför blev det räkmacka till lunch och sen lite sushi till middag. 
 
// Elaine
 
 

7/9 -18 Tung start i trean

 
 
Gårdagens energidryck.
 
Den här första veckan i skolan har som sagt varit en tung omställning och jag har kännt mig likgiltig hela veckan. Vi har blivit insparkade snabbt i ett nytt projekt sedan dag 1. Men jag och Camilla har försökt att inte låta stressen ta över redan nu (för det kommer bli tillräckligt av det sen) genom att ta pauser vilka bara innefattat andning, ventilatiion och som igår lite motion när vi tog en kvällspromenad. Jag skulle nog dessutom behöva börja med mindfullness också. 
 
Samtidigt har jag också klurat på det där med valet. Förra gången, dvs första gången jag röstade (när jag var 20 år) var jag inte tillräckligt insatt. Men i år har jag försökt tänka efter men jag har fortfarande inte bestämt mig. Jag har bara blivit mer kluven av att se alla dessa partiledardebater på TV. Senast igårkväll såg jag den på TV -,men jag hade gärna sett den live.
 
// Elaine
 

Outfit 5/9-18 Grönt som träden


 
Blus - H&M 99 kr (ord 299 kr)
Kjol- Gina Tricot 79 kr (ord 299 kr)
Örhängen Monki 50 kr (ord 149 kr)
Boots- Ellos 
Solglasögon - Prag 100 kr 
 
Gårdagens outfit.
 
// Elaine

Uncharted- "Nate's theme", cover m. nyckelharpa

 
 
Jag är så stolt över Niclas som med denna cover vann en tävling för FZ.se!
 
Jag "visste" ju att han skulle vinna för han är så himla duktig. Han spelade liksom ihop själva musiken under en eftermiddag medans jag inte gjorde något vettigt. Sen är det så kul att han börjat med nyckelharpspelandet mer i år för det är verkligen ett fint instrument som behöver uppmärksammas. Allt blev verkligen så vackert!
 
Dessutom är det så kul med alla fina kommentarer som han har fått . Jag hoppas och tror att det kan få honom att fortsätta med nyckelharpa och att publicera det han gör mer. 
 
Länk till fz.se:
https://www.fz.se/nyhet/277692-fzs-ps4-pro-tavling-avgjord

4/9-18 Studiebesök i Gnarp

 
I strålande solsken åkte jag studieresa till Gnarp idag där vi gjorde studiebesök på två fabriker - Yxfabriken i Gränfors Bruk (Säljs på Naturkompaniet) (därav yxkastningen på bilden längst ner) och Svedbro Smide. Detta ingår i ett projekt med ett annat företag men är ändå väldigt relevant så det var kul att se. Dessutom var det roligt att vi också besökte Gnarp för precis ett år sedan (då fabriker precis bredvid) men i år var vädret bättre så det var kul att få komma upp dit och få andas lite frisk luft på köpet.
 
P.s Huvudvärken gjorde sig tyvärr lite påmind idag igen men det var bättre än igår i alla fall så jag börjar nog komma in i allt igen.
 
// Elaine 

Outfit -18 Blått, Vitt & Svart

 
 
 
Blus - Lindex 
Byxor - Vero Moda
Örhängen - H&M 
Skor - New Balance 
 
Här är min outfit från i helgen och förra tisdagen.
 
// Elaine

3/9-18 Tillbaka i skolan - Huvudvärk

 
Då är jag tillbaka på högskolan och vilken huvudvärk jag har haft hela dagen  i och med det. Snacka om chock (omställningar alltså)! Jag kände för att ge upp där ett tag för pressen och stressen kommer att bli så stor det här sista året. Men om en vecka har jag förhoppningsvis kommit in i det igen. Jag måste njuta istället för året kommer att gå så fort  (på gott och ont). 
 
För att njuta av det fina vädret (Tack 23 grader och sol!) satt Camilla och jag oss ute i parken och tog ikapp efter sommaren samt gjorde lite research inför det nya projektet. Sen mötte vi upp Pontus och åkte och köpte skolgrejer samt åt middag på Subway.
 
Jag måste verkligen mjukstart nu för mitt eget bästa!
 
// Elaine 

Sommaren 2018

 
Den här sommaren har varit den bästa på länge! Trots mormors bortgång (som jag fortfarande inte riktigt kan ta in, nästan tre månader senare) har jag mått så himla bra tillskillnad från tidigare somrar. Mycket har det varit för att jag har haft så himla roligt på sommarjobbet och det var en frihetskänsla att ta bilen dit varje morgon och därför har jag också blivit bättre på att köra. 
 
Sen har jag rest otroligt mycket (mer än jag trott) Jag hade bara planerat en resa utomlands men det blev två. Men jag har sammanfattat lite specifik fakta här under:
 
Sommarlistan 2018:
 
Serier jag har sett:Modern Family och Once Upon a time 
Filmer jag sett: Mamma Mia 2, Ocen's 8
Lärt mig: Dricka mycket vatten (älskade vattent på jobbet)
Blivit mer van vid - Att köra bil
Städer jag har besökt: Prag, Köpenhamn, Malmö, Falun, Söderhamn
Konserter jag varit på: Jill Johnsson och Britney Spears 
Evenemang: Britney Spears & Prästvigning
Bästa utfykt: Skärgårdresa på ångbåt till saltkråkan
Det har jag ätt för mycket av: S-märken äpple skum
Enligt traditionen har jag: Morgonsimmat med mamma och nu också Niclas.
Det borde jag inte ha gjort: Shoppat så mycket som jag har gjort
Hade jag öskat att jag hade gjort mer: Promenerat och tränat. Badat i havet.
Sommarens färger: Grundfärgerna - Speciellt gult och grönt.
Sommarens konstverk: Min hemmagjorda födelsedagstårta.
 
 
// Elaine
 

Flaska

 
 
Den här uppgiften gjorde jag i Maj, i kursen Design för alla. 
 
// Elaine

Väska med broderi

 
 
New Yorker - 120 kr (299 tjeckiska kronor)  ord. 169 kr (399 tjeckiska kronor)
 
Ett köp från Prag. Ganska onödigt men fint.
 
// Elaine
 
 
 
 

Höstlistan 2018

 
Bilder tagna är precis ett år sedan.
 
Jag tycker verkligen inte om att lämna sommaren bakom mig. Men jag måste försöka tänka mer positivt så därför har jag gjort en lista med saker som jag ser fram emot att göra i höst. Det handlar om att se massa filmer och serier och fina höstkläder som jag vill mysa i och små förändringar som jag vill göra. 
 
Saker jag ser fram emot:
Att få mina nya glasögon
 
Saker jag vill göra:
Att tona håret
Läsa böcker
Teckna
 
Serier jag vill se i höst:
Younger
Once Upon a time
Charmed
Riverdale
Dynasty
Insatiable
Dokumentärer - bl.a Lady Gagas
 
 
Färger jag vill ha på mig i höst:
Senapsgult 
Vinröttoch rött
Kakigrönt
Lila 
 
// Elaine

1:a September 2018 - Städ & Chock

Bild från Prag.
Jag är i chocktillstånd över att sommaren är över och skolan börjar nästa vecka. Var tog tiden och sommaren vägen? Jag har städat och packat idag (som igår) och typ börjat förstå. Men att jag ska vara själv igen är konstigt just nu. Därför har jag ätit en sista middag med Niclas på ett tag idag. Igår åt jag med mamma och pappa. 
 
Imorgon blir det ytterligare en städdag och hela nästa vecka kommer det pysslat. Dessutom tar det nog en vecka innan jag kommer in i rutinerna igen. 
 
// Elaine

Outfits Augusti 2018

 
 
 Här är mina outfits från Augusti. Men jag vill inte lägga undan sommarkläderna än...
 
// Elaine
 
 

Musik: Sommarens Topp 5

 
 
 
De här fem låtarna summerar sommaren 2018! Den sista låten får summera hela Britney konsert.
 
// Elaine

RSS 2.0