Mitt 2016 - Höjdpunkterna

 
 
 
2016 har absolut varit det bästa året på länge. Jag har utevecklats och varit med om så mycket och det är jag så tacksam för!
 
 • Jag har bott på tre ställen.
 • Jag har varit på klassresa till Berlin där jag också klarade mig helt själv fast jag inte kunde språket.
 • Jag har har lärt känna Alexandra och Ann-Kristin och också tyvärr varit tvungen att  säga hejdå till dem Cassandra, Josephine och Saba med flera från min konstklas och mitt rum på Wik.
 • Jag har utvecklats så mycket inom kroki och haft fantastiska lektioner med Stina Wolltert och alla andra fantastiska lärare där.
 • Jag har haft två konstutställningar en i påskas tillsammans med klassen och en på underbara Wikdagen med en liten egen utställning - min första (och kanske enda) utställningen.
 • Jag hade otrolig fin avslutningsmiddag på Wik som jag aldrig kommer glömma.
 • JAG TOG KÖRKORT! Jag kämpade hela sommaren med körlketioner och körkortsteori efter flera års press från mig själv och årets stora nyårslöfte.
 • Jag jobbade helger i våras och sommarjobbade i somras.
 • Jag fyllde 22 år i somras.
 • Jag kom in på en högskoleutbildning.
 • I Augusti flyttade jag till en ny stad och jag kände mig direkt hemma i nya lägenheten och på utildningen.
Det jobbigste med året har dock varit att mormor blev dålig i somras och sen dess har jag försökt hälsa på henne ännu mer än förr. Att veta att hon mår dåligt - vilket gjort att det varit jobbigt för alla har för mig varit jobbigt att se/vara med om. Sen har det varit tråkigt att jag inte har tränat bra detta år heller men det ska det bli ändring på.
 
Nu i början av veckan och 2017 kommer några roligare årsresuméer av 2016.
 
// Elaine
 

December 2016

 
Sista dagen på detta år är inne... och..
Denna sista månad på detta år har jag:
 • Haft sista krokin för i år.
 • Varit inne i en pluggbubbla med massa Meikanik och hållfastighetslära i kursen.
 • Pluggat i biblioteket.
 • Gjort en schackpjäs i lera under en formövning.
 • Varit hem och klippt mig en helg.
 • Varit på "After work" med några i klassen.
 • Haft julmys med klassen och julklappsbyte.
 • Niclas kom och hämtade hem mig till familjen över jul.
 • Haft uppesittarkväll med julklappsspel, bingo och julmat hos Niclas och hans föräldrar.
 • Firat jul hos mormor.
 • Träffat farmor och faster på juldagen.
 • Kört lite bil för att inte glömma det.
 • Mellandagsshoppat med Amanda, Niclas och Frida.
 • Försökt att pugga över jul men det gick inte bra.
// Elaine

Outfits December 2016

 
5 Outfits + den kommande nyårsoutfiten är det jag har från denna månad. Det blev mycket glitter för att det är bäst att passa på när det är jul!
 
Min favorit är första och andra outfiten från Julafton och dagen innan.
 
// Elaine
 
 

Från mellandagsrean 2016

 
Sett på melandagsrean. Jag dras som vanligt till glitter/glans, blomönstrat och roliga saker.  Rudolfmössan hade jag nästan kunnat köot bara för att den är rolig egentligen och hundhalsbandet ville jag köpa till min framtida hund..Haha 
 
// Elaine

Åerets julklappsfynd

 
Jag är riktigt nöjd över denna julklapp som jag hittade till Niclas i år. Jag erkänner att jag inte betalade fullt pris för allt. Men halsduken sprang jag på av en slump. Men den var riktigt fint och blått är hans färg så jag passade på. Star Warsmuggen som det står "The force is strong with this one" på, tänkte jag att han behövde när han ska till skolan på morgonen så han slipper lägga pengar på kaffe där 
 
T-shirten med Breaking Bad-tryck var de bästa fyndet (också hittat av en slump) och Robin fick också en sådan eftersom även han älskar Breaking Bad, fast att vi inte ger julklappar till varandra. 
 
// Elaine
 

28/12-16 Promenad och expressshopping

 
Idag har jag försökt att plugga lite och efter det tog jag och Niclas en promenad. Sen följde Niclas med mig en snabbis till stan och bytte en grej som jag köpte igår och efter det åkte vi hem och åt middag och tittade på film. 
 
// Elaine

Outfit 25 & 26/12 -16 Vinrött & Mocka

 
 
 
Blus - Gina Tricot / Kjol - Lindex / Skor - Scorett / Armband - Snö of Sweden / Tröja - Vero Moda 
 
Hår är juloutfit nr 3 -  från i söndags och måndags - Juldagen och annan dagen. 
 
// Elaine

Star Wars figurer

 
Niclas har sett nya Star Wars 2 gånger inom loppet av två veckor nu (en gång gratis). Frågar ni mig är det galet! Haha. Men han har ändå fått mig att se alla filmer en gång (Nr 2 av de nya är min favorit).
 
Dessutom har han fått mig att le när jag hittar på figurerna i butiker - Precis som dessa nyckelringar från H&M. Förvrigt är min favoritkaraktär/figur BB8, även R2D2. 
 
Gårdagens nyhet om att Carrie Fisher (Lea) dött var oerhört tråkig. För fans som Niclas är det ju inte en rolig nyhet. Precis som det aldrig är en bra grej med döttsfall.
 
// Elaine

27/12-16 Mellandagshopping med Amanda

 
Idag har jag träffat Amanda. Vi gick på mellandagsrean och satte oss ner och fikade - vilket blev min middag. Vi båda tog en grillad bagel. Jag valde lax till och blev otroligt mätt.
 
Förövrigt skulle min farbror som dog i Cancer för några år sedan ha fyllt 60 år idag... 
 
Sen såg jag också att Carrie Fisher (Leia i Star Wars) dog idag. 
 
// Elaine

Små välbehövliga julklappar 2016

 
Här är några av de små julklappar som jag fick i år. Doftljuset (som jag luktat på förrut) och en vitlökspress, desertgafflar och andra välbehövliga saker till min etta fick jag av Nicas föräldrar. Klockan vann jag i julklappsspelet, plus massa andra nödvändiga saker - som tummstock, superlim och rostad lök. Haha.
 
Bluetoothhögtalaren fick jag av Niclas. Den ska fylla min etta med mysig och peppande musik! 
 
// Elaine
 

26/12-16 Annandag jul

 
Igår var jag och hälsade på mormor. Jag fick sitta bredvid och lugna henne från oro hela eftermiddagen. Efter det var jag,som på julafton, trött. Sedan blev det besök hos morfar på kyrkogården. 
 
Sen på kvällen hade Niclas ordnat myskväll så vi såg på Miss secret agent. 
 
// Elaine

Outfit 24/12-16 - Julafton

 
 
Tröja - H&M /Skor  - Bibok / Kjol & Smycken - Gina Tricot / 
 
Här är årets julaftonsoutfit. Ingorera mina suddiga händer. Haha
 
// Elaine
 

Mellandagsrea på Ellos

 
Duschdraperi - 149 kr (ord. 299 kr) / Påslakan - 124 kr (ord. 249 kr) / Lampa -  419 kr (ord. 599 kr) / Vattenkokare -  299 kr (399 kr) / Kudde -49 kr (ord.99 kr) / Påslakan - 129 kr (ord. 249 kr )
 
Jag kommer kika mer på inredning nu i mellandagsrean än tidigare. Dessa saker från Ellos var riktigt fina. Naturmotiv och koppar. Dessutom tycker jag att det går riktigt bra ihop.
 
// Elaine
 

Juldagen 2016

 
Idag tog pappa och jag en tur till farmor med bilen. Jag körde för att "öva" och hålla det uppe. Det var första gången som jag körde när det var halt på vägen. Dock "gick vi om" farmor och faster som var påväg hem till oss istället. Så vi åkte efter hem och fikades hos oss istället. 
 
Jag läste om folk som redan tar bort julpyntet... Har man haft det sedan November förstår jag att man är trött på det men det är just därför som jag själv vägrar julpynta 1-2 månader innan jul. Men är det inte konstigt att ta bort det när det fortfarade är juldagar? Jag måste vara väldigt traditionell i den frågan jag. Hemma kom julpyntet upp i fredags så det vore jättekonstigt för mig att ta bort det nu.
 
// Elaine

Outfit 23/12-16

 
 
 
Blus, Kjol, Halsband & Örhängen - Gina Tricot / Armband - SNÖ / Jacka & Skor - Bikbok
 
Detta hade jag på mig  fredags.
 
// Elaine

24/12 Julafton 2016

 
Jaha då var det julafton igen då. Denna har för min del spenderats hos mormor och sen en film på kvällen med mamma, pappa och Robin.
 
// Elaine

23/12-16 Uppesittarkväll hos Niclas

 
Igår var jag bjuden på uppesittarkväll (jag var när på en miljon) och minijulafton hos Niclas och hans föräldrar. Vi tjuvstartade med julmat och spelade sen julklappspel.

God Jul!

 
Önskar jag och Mellvin som väntade in julafton igår på uppesittarkvällen.
 
// Elaine

22/12-16 Hemma över jul

 
 
 
Då är den sista närvarande tiden, och första terminen på högskolan gjord. I tisdags hade jag lektion på förmiddagen och sen på eftermiddagen satt jag kvar och pluggade en stund. Sen fick jag träffa Niclas efter 2 veckor och han handlade med middag till oss. Sen i går åkte vi hem och stannade och julhandlade lite på vägen. När jag sen kom hem hade mamma gjort räkmackor till middag.
 
Jag hade egentligen planerat att åka hem idag men när det inte blev så hade jag därför istället tänkt att plugga massa hemma idag men istället städade jag, somnade på eftermiddagen  (det är son m att  jag blir jetlagd av att komma hem) och sen tog jag en promenad med Linnea.
 
// Elaine

3 Nyårsklänningar

New Year
 
 
 
Matthew Williamson beige dress, 13 625 SEK / Body con dress, 3 220 SEK / Notte by Marchesa floral dress, 235 SEK
 
Än Guld och glitter är det bästa på nyrår enligt mig!
 
// Elaine

Fifth Harmony - all i want for Christmas

 
 
Det här är min favoritjullåt och denna version är inte sämre än alla andra.
 
Nu är det snart bara 2 dagar kvar till jul!
 
// Elaine

Jul & Nyårsskal

 
 
Det här skalet beställde jag från Ebay i höstas tillsammans med några andra skal.
 
Det känns verkligen som att det är gjort för den här tiden på året eller någon annan festlighet.
 
// Elaine

Attack i Berlin

 
Samma kväll som terrorattackerna i Berlin i våras. Folk som tänder massa ljus vid Brandenburger Thor och en man som spelar en dyster stämma på fiol.
 
Jag såg precis att det var en misstänkt terrorattack i Berlin igårkväll. Vad jag läste om den verkar den likna den i Nice i somras. Jag minns när jag var i Berlin i våras och jag fick meddelandet om terrordåden i Bryssel samma dag. Fast jag var i ett annat land blev jag rädd och det kändes som att det inte var oväntat skulle ske i Berlin bara några dagar senare. Mycket var det rädslan över att flyga hem några dagar senare eller att åka tunnelbana själv  - som jag ändå gjorde.  Hur som helst hände det inte mig något och Berlin något då. Men nu har det hänt igen.
 
// Elaine

19/12-16 Julklappsinslagning

 
Idag hade jag en föreläsning i hållfasthetslära morgonen från 9-11 som jag var på.
 
Sen stannade jag kvar 2 timmar i skolan innan det blev lunch. Efter lunch tog jag sen tag i att städning och nu på kvällen har jag slagit in några julklappar med lite julmusik i bakgrunden för stämningens skull.
 
// Elaine

Christmas Mix - Love me like you

 
 
 Jag behöver lite julkänsla. Den här julremixen ger så där lagom mycket känsla.
 
// Elaine

18/12-16 Fjärde advent

Ett sött julklappskit från Ciaté som jag hittade på Åhlebs här om dagen får bli dagens bild då jag inte har någon annan.
 
 Den här helgen har jag pysslat och donat för mig själv. I fredags pluggade jag i biblioteket och sen har jag försökt plugga mer hållfasthetslära både igår och idag. Sen har jag tvättat också. Mer än så har inte den här helgen varit. Jag hade tänkt slå in julklappar men hittade ingen tejp. Så det får bli imorgon.
 
// Elaine

Vinterskor från skopunkten

 
Skopunkten 499 kr
 
Dessa skor från dinsko blev jag förtjust i för ett tag sedan. Dock hade de varit mest perfekta i beige till mig.
 
// Elaine
 
 

Form: Schackpjäs

 
Schackpjäs gjord delvis i lera i förra veckan. 
 
 

Outfit 15/12-16 Julfest

 
 
Smycken - Ginat Tricot / Tröja - H&M / Jeans - Kappahl 
 
Här är min outfit från igår.
 
// Elaine
 
 

Improviserad julklapp

 
Igårkväll hade vi som sagt julmys med klassen. Vi alla hade med en varsin julklapp och jag blev nöjd med min improviserade inslagning. Inehållet var inte det roligaste (choklad och ett sudd) så jag kände det behövdes. Observera mönstret i bandet som är från Åhlens.
 
// Elaine
 
 
 

15/11-16 Julmys med klassen

 
Ikväll har vi haft julmys med klassen. Det har inneburit knyt, musikquiz; julmusuk och julklappsbyte. Tomten dykte till och med upp. På musikquizet kom jag och Camilla 3:a  (Utav 8 lag) - frågesport är min typ av sport det! 
 
// Elaine
 

Musik 2016

 
 
 
Här är de låtar som jag har lyssnat mest på det här året. Den som gjort mig mest glad är den första som jag sjöng och målade till på kvällarna i Tengbom (konsthuset)  på Wik. På andra plats kommer Elektrisk medMarcus och Martinus, dels för att de är så söta och härliga. Även om jag gillar de franska låtarna så har de inte varit ett lika starkt år för fransk musik (enligt mig i alla fall), som tidigare år. Men Maitre Grims "Tu vas me manquer" (andra) är de starkaste och himla fin.
 
// Elaine

Tuffa julgranskulor

 
Igår hittade jag på dessa coola julgranskulor på Åhlens. De passar ju perfekt till den som inte vill ha för mycket tomtar och söta saker på julen. Dessutom hade de jättefina presentboxar i glitter och annat juligt!
 
// Elaine
 

14/12-16 Copic-markers

 
Idag fick jag ett paket till skolan med nödvändiga måsten för en designstudent. Copic-markers är väldigt roligt att jobba med men också väääldigt dyrt. Men jag har länge velat haft egna så det var med skräckblandad förtjusning som jag öppnade paketet.
 
På eftermiddagen var jag ner på stan och gjorde lite research. Efter passade jag på att handla en sista vända innan jul.
 
Idag är det farfars födelsedag - han skulle ha fyllt 84 år...
 
// Elaine

Dragkedja på magen

 
 
125 kr (ord. 499 kr)
 
Här är en tröja som jag köpte på rea i somras (det här är det sista köpet som jag gjorde i somras och inte publicerat än). Det är en väldigt varm täningströja/jacka som jag tänker ha inne och mysa i nästa gång det blir riktigt kallt ute.
 
Jag gillar det grafiska med den och dragkedjan på magen vilket är en rolig detalj (praktisk också). Sen kändes  den ju verkligen som ett fynd då jag fivk den för halva reapriset - 125 kr istället för 499!
 
// Elaine

Take away-mugg

 
 
H&M - 99 kr
 
Jag sprang på den här muggen i förra veckan och hade jag inte haft en take away-mugg hade jag lätt köpt denna. Jag älskar skiftande färger!
 
// Elaine
 
 

13/12-16 Lucia

 
 
Förra årets Lucia firades tidigt på morgonen med luciatåg i ett slott. Mer stämmning än så kan det ju inte bli. Så att årets lucia blev mycket sämre är ju inte konstigt. Jag har inge julpynt hos mig (det är ingen idé eftersom jag firar jul hemma) och jag har haft hållfasthetslära hela dagen...
 
 Sen var det ju snö men mitt på dagen blev det varmt och började regna.. Men jag försökte piffa till dagen med lite glitter i håret och ett fejkljus i alla fall. 
 
// Elaine

Amazing clothes

 
Dessa plagg/skor är så jag och så passande till nyår. klänningarna kommer från dmretro.se och skorna från Nelly. Klänningarna från Dmretro är dock ganska dyra och jag har hört att man kan hitta samma kläder billigare på ebay. Hur som helst har de stylat och fotograferat dem fint - jag är såld.
 
// Elaine 

12/12-16 Måndag & Minus 10 grader

 
 
Idag har det varit kallt  och soligt utanför fönstret. Det var frost på fönstret när jag gick upp och under dagen. Det resulterade i en konstnärlig bild här över. Annars hade jag föreläsning i hållfasthetslära på förmiddagen denna måndag  som vanligt. Men sen efter lunch jobbade jag med ett grupparbete/projektarbete och efter det satt jag ytterligare 2,5 timmar i skolan med plugg på hållfasthetslära igen.
 
// Elaine

Guldig dataväska

 
 
http://www.ebay.com/itm/13-14-15-Notebook-Computer-Sleeve-Carrying-Bag-Laptop-Tote-Case-Handle-Pouch-/122163130068?var=422389820812&hash=item1c717d6ed4:m:mmk8QIhju9eXD32GX4JUYtQ
 
Efter flera års letande och ett halvt år intensivt letande har jag äntligen hittat en dataväska. Jag blev så less på att bara hitta svarta för ca 600 kr i den storlek som jag behövde. Så jag fick bege mig ut på ebay och där hittade jag ju en passande gudig. En mindre gul guldig hade ju varit det mest ultimata till mina övriga guldiga accessoarer men jag är andå väldigt nöjd hittils för den var väldigt fin.
 
Sen kostade den bara 216 kr (!). Men jag hade kunnat betala 200 kr till för att arbetarna skulle ha haft bättre villkor dock. 
 
// Elaine
 
 

Jultröjor 2016

 
 
 Only 199 kr / VILA - 319 kr (ord. 399 kr)   VILA 319 KR (ord.399 kr)  / Vero Moda 249 kr /
Vero moda 129 kr /  VILA 319 kr (ord. 399 kr) / Vero Moda 199 kr / Noisy May 279 kr /ord.349 kr) 
 
Jag gillar jultröjor som har det där lilla extra som glitter eller ett roligt tryck. Dock finns det ju inte så många tillfällen att bära dem annars. Jag fyndade en med en paljettrosett liknande de med rosetter över på nellandagsrean förra året och den tänker jag själv använda i år igen. Men förra året hade jag den på nyår.
 
// Eiaine
 

11/12-16 Tredje advent

 
Sen igår har det kommit en hel del  snö (snälla snö stanna kvar till jul). Pappa kom besök vid lunch/fika idag i alla fall och sen gick jag till skolan och pluggade med nästan samma skara som igår. Jag var där från 2-5, nästan lika lång tid som igår. 
 
Nu på kvällen har jag försökt haft lite julmys men pågrund av allt plugg och att jag inte har hunnit med allt som jag har velat i helgen känns det bara tråkigt att det är måndag imorgon.
 
Idag har det i alla fall varit morfars födelsedag. Han skulle ha fyllt 92 år.
 
// Elaine
 

Gina Dirawi - Hurt you so bad

 
Gina Dirawi släppte en ny låt här om dagen och jag tyckte att den var lite mysig att lyssna på när man pysslar/städar/pluggar.

10/12 Nobeldagen 2016

 
Jag har sett fram emot att inte behöva vara i skolan vid 9 nu ihelgen men då ska man ju såklart ändå vakna den vanliga tiden som går upp. Så imorse vaknade jag tidigt och såg snön falla utan för  fönstret samtidigt som jag försökte tvinga fram julkänsla med lite julmusik som sen övergick i vanlig när jag fick nog. Haha. Menjag tog mig iväg till skolan vid 1. Tre andra från min klass dock också upp så vi pluggade riktigt bra tillsammans ändå till kl 5. Dock känner jag att jag aldrig kan plugga för mycket men det är ju ändå lördagkväll.
 
// Elaine

Jul & Nyårsblng

 
Finns på Zalando
Topshop 199 kr / Sweet deluxe 249 kr / Sweet deluxe 399 kr
Sweet deluxe 249 kr / Sweet deluxe 249 kr  / Topshop 149 kr
 
Till jul och nyår är det för mig en självklarhet att ta tillfälle i akt och bära mina blingiga smycken!
 
// Eaine
 
 
 

9/12-16 Nytt projekt & After Work

 
Imorse var jag i skolan en timme tidigare än vanligt för att göra klart min lerfigur från igår. Men sen fick jag veta att den inte behövde vara klar förrens på onsdag..
 
Hur som helst fick vi ett projektarbete som pågår över jul. Efter lunch blev det sen iväg för att göra lite resarch och sen gjorde jag några andra i klassen sällskap på "After work" en stund. 
 
// Elaine

Tillbakablick - Jul på Wik

 
Är detta redan ett år sedan?! Det känns som igår jag tillbringade tiden före jul på Wik och det var så mysigt. På dagarna hade jag grfik, screentryckte för mig själv och föberedde konstutställning. Sen på kvällarna såg Ann-Kristin, Alexandra och jag på Mysteriet på Greveholm för att visa Ann-Krstin (Från Tyskland) vad det var. Jag kikad eockså lite på årets julkalender och blev förtjust i lilla Cleo. Julfika blev det också för att fira Alexandra och Ann-Kristins födelsedagar. Sen på Alexandras födelsedag fick Alexandra och jag för oss att basta och blev så sugna på julmust till. Haha
 
Sen blev det julfika på slottet och sen även lucia där. I samma veva som lucia hade vi konstare vår utställning och före det var det julbord för hela skolan. Åh vad jag saknar livet på folkis med mina Wik-vänner!

8/12-16 Lång dag med modellering

 
Idag blev en lång dag i skolan. På morgonen började jag göra ett skelett till min schackpjäs i modellverkstaden utn cibatol och trä. Sen på eftermiddagen började jag täcka den med lera. men delvis pågrund av min svåra design skulle det bli en utmaning .  Jag började ett men satt ända till kl 7 - och den är fortfarande inte gelt klar. Det verkar som att jag glömt det mesta från skulpturen på Wik...
 
Jag kände mig ganska uppgiven och trött när jag gick därifrån så en matlåda som jag fick med hemiffån i helgen piggade verkligen upp. Det är gögg i såsen och jag som annars inte är så förtjust i glögg annars gillar denna mycket!
 
// Elaine

Randig långklänning

 
 
H&M - 200 kr (ord. 399 kr)
 

 
Den här klänningen kunde jag inte låta bli att köpa i slutet på sommarrean (precis som den gröna som jag visade för ett tag sedan) då jag kände mig väldigt fin i den. Dessutom var den lagom lång och skulle passa perfekt till framtida gasquer.  Dock har det ju inte blivit någon gasqe än men jag har mer än två år kvar och annars vore den också fin å någon riktig festlighet i sommar också. 
 
Här om dagen när jag såg på en ny favoritserie hade dessutom en i serien på sig samma klänning och då kände jag mig ännu mer nöjd över köpet och var som ni ser tvungen att printscreena det som bevis. På de bilderna ser man verkligen att den är gjord för att hänga på en människa och inte en galje.
 
// Elaine

Gigi Hadids Glittersräkt

 Her wardrobe really knocked it out of the park: '
 
Den här snygga overalen som modellen Gigi Hadid hade på sig på AMAs för ett tag sedan har jag inte kunnat säppa från minnet. Speciellt inte den här månaden då jag älskar glitter mer än någonsin!
 
// Elaine
 
 

7/12-16 - 3Dskisser av shackpjäser

 
Idag har jag haft Form och i grupper försökt fått ihop sammanhängande schackpjäser. Sen stannade jag kvar i skolan till 5 och pluggade mekanik - vilket gick bättre än igår. 
 
Imorgon ska det konstrueras!
 
// Elaine

Glitter i håret

 Gemma Styles Sparks Glitter Hair Trend | Look: Add tiny gold stars to your hair for a night out.: Weirdest 2015 Beauty Trends: Glitter Hair Roots #glitter #hair: pretty glitter in pretty hair: The only time I've liked glitter roots: These gorgeous glitter hair looks are guaranteed to make you shine bright like a diamond:
 
Bilder från Printrest.com
 
Varför har man inte glitter i håret varje dag den här månaden? Det skulle pigga upp så bra! Dock är det ju en annan femma att man ska hinna fixa till det och tvätta bort. Men annars är det ju att ta "glitter i håret" på lucia steget längre.
 
 På nyårsafton skulle det också vara en rolig grej!
 
// Elaine

6/12-16 Genomgång av mekaniklabb

 
Just nu känner jag mig begravd i plugg. Det är ju inget nytt när man är student men nu känner jag verkligen att jag får ta ett djupt andetag för att inte stressa upp mig. Dagarna går för fort och så känns det ju pågrund av mörkret. Jag kommer inte ens ihåg min chokladkalender och att inte är långt till jul. Haha
 
Hur som helst hade jag en genomgång av förra veckans mekaniklabb imorse så jag kom igång bra med studierna för efter det gick jag till biblioteket. Jag satt vid ett glasfönster så jag fick lite solljus på mig pch sen sällskap av en kursare. Sen efter lunch kände jag att jag även behövde friskluft så jag tog en snabb cykeltur till affären inann jag slängde mig in i mer plugg - skissning och perspektiv den gången. 
 
// Elaine

5/12-16 Mekanik blir hållfasthetslära

 
Det känns som att jag pluggat mekanik i 12 timmar och bortser man från lunch och middag stämmer det ganska bra. Men känner jag mig klokare för det? Nej inte just nu i alla fall.  Hur som helst gick dagens föreläsning över till hållfasthetslära så nu blir allt ännu svårare. 
 
Till middag blev det en kräftsallad med risnudlar i alla fall. Risnudlar är väldigt smidigt måste jag säga - det passar en student.
 
// Elaine

Lång & Blå Cardigan

 
Only - 149 kr (ord 339 kr)
 
Ett köp som gjordes för ca en månad sen.
 
På grund av den mörkblå färgen och dessa mörka tider var den dock väldigt svår att fotgrafera.
 
// Elaine

4/12 -16 Andra advent

 
Igårkväll var jag hos Niclas och åt middag samt råkade se på Harry Potter 2. Sen tog vi också igen de sista avsnitten av Svenska Hollywoodfruar.
 
Idag var jag med mamma och hälsade på mormor (åt lunch och fikade) innan jag åkte till mig. Så efter en 2 timmars lång resa, varav en halvtimme till fots, har jag nu tagit en dusch, bäddat rent i sängen och slängt i tvätt i tvättmaskinen. Så nu blir det middag.
 
// Elaine 

2,3/12-16 Klippning & Besök hos farmor

Före klippningen
 
Efter  -Fräschare toppar 
 
Igår åkte jag hem på eftermiddagen. Jag stannade hos farmor på vägen och fick sällskap av pappa sista vägen hem. Sen blev det en tidig kväll för imorse skulle jag klippa mig på förmiddagen. Sist jag klippte mig före det var för mer än tre månader sedan - så länge har jag nog aldrig väntat innan. 
 
Hur som helst träffade jag på Josefin en snabbis efter det vilket verkligen var kul för jag har saknat henne mycket i höst! Likså mina andra vänner för den delen. 
 
// Elaine
 

Transparant läppstift

www.parisberlin.se 
 
 Alltså detta läppstift! Det verkar vara rysligt populärt (och limited edition) och jag är lika exalterad!
Det innehåller guldkorn och en blomma samtidig som det är genomskinligt men ändrar färg efter läpparna. Det låter för coolt för att vara sant och dessutom är de ju himla fina att titta på!
 
Jag har aldrig övervägt att köpa ett läppstift för denna summa (299 kr men nu med 20 % rabatt) förrutom nu. Men jag tror min studentekonomi får säga ifrån. Haha
 
// Elaine 

Outfit 1/11-16

 
Skjorta - Gina Tricot / Jeans - Kappahl 
 
Gårdagens outfit. Jag hittade på en gammal skjorta från Gina i garderoben.
 
 

1:a December 2016

 
Efter lunch idag satt jag i biblioteket en stund och plluggade. Jag hade tänkt sitta mer där och det ska jag verkligen försöka börja göra nu för jag får så bra studiero där! 
 
 
// Elaine

Sista krokin för i år

 
 
På förmiddagen idag hade jag den sista krokin för i år (tror jag) i alla fall. Jag hade ju faktiskt kroki en gång i veckan i våras men sen dröjde det ett tag. De här tre gångerna nu på hösten har också varit roliga men jag har saknat Wik. 
 
Hade jag haft lite mer tid på den översta krokin hade den nog blivi väldigt bra.
 
// Elaine

Adventskalender med troll

 
Äntligen får jag börja på denna chokladkalender!  Trots att man "flyttat hemifrån" blir man inte för gammal för en chokladkalender - det är min favoritgrej med julen. Tack mamma! 
 
// Elaine

RSS 2.0