28-31/5-18 Tuffa sista dagar i skolan

 
 
 
De senaste dagarna har varit tuffa. Förra veckan började vi slutprojektet och vi hade endast en vecka på oss vilket har lett till riktig stress och press. I måndags hade jag huvudvärk som antagligen berodde på värmen och vätskebrist. Jag var tvungen att sova (förrutom att dricka vatten såklart) bort det och därför har det inte blivit några promenader om kvällarna som hoppats. Igår var jag i skolan från 9-22.30 och iförmiddags var det presentation. Så nu känner jag mig riktigt trött men har massa disk, städning och tvätt att ta itu med. 
 
Men det är i alla fall slut på skolprojekt för ett tag och det ska firas lite ikväll. 
 
// Elaine

Outfit 29/5-18 Citronmönstrat

 
 
Tunika - Cubus / Halsband - Lindex / Örhängen - Click-six / Solglasögon - Dollarstore / Sandaler - Skopunkten 
 
Här är min outfit från de senaste dagarna. När det är varmt vill jag ha något luftigt och fläktande på mig.
 
// Elaine
 

Jeansshorts

 
 
Zizzi - 199 kr (ord. 249 kr)
 
För ett tag sedan köpte jag de här shortsen. Jag har inte hittat ett par bra shorts på ett tag så jag har vikt upp långbyxor till chapribyxor istället. Därför passade jag på när jag hittade dessa för bara 199 kr. Lagom långa är de också. Jag hoppas all värme inte är över så att dessa blir använda sen i sommar också.
 
// Elaine
 
 
 

26 & 27/5 Laddningshelg i parken

 
I helgen har jag försökt ladda inför en intensiv och tung vecka. Därför har jag bara varit själv ute i parken. Jag har drömt om att sitta där och läsa hela vintern så jag passade på att göra det nu. På al om det här jag så mycket böcker som jag vill läsa sen när jag är ledig. 
 
Sen har jag tvättat och småstäder en massa så att jag bara kan fokusera på skolan den här veckan. Samt tagit kvällspromenader med stavarna. Så nu hoppas jag att jag har hittat den sista orken. 
 
// 

Lila örhängen

 
Gina Tricot - 29 kr (ord. 69 kr)
 
Dessa örhängen köpte jag på mellandagsrean i vintras men har glömt bort att visa. Men det är också nu, till min lila blus, som jag har börjat använda dem.
 
// Elaine
 
 

 
 
 
 

Outfit 23/5-18 Ljusblått & Vitt

 

Skjorta - Lindex / Jeans - Gina Tricot / Sandaletter - Skopunkten / Örhängen - Glitter

I onsdags var jag ljusbå med vita detaljer.
 
// Elaine
 

25/5-18 Treornas Vernissage - ett år kvar

 
Idag har det varit vernissage för treornas exjobb. Det var troligt fina arbeten må jag säga. Jag blev faktiskt mer inspirerad inför mitt exjobb om ett år. Tidigare i vår har varit rädd men det ska nog bli bra. Det jobbiga är bara vägen dit i höst. Men det tar vi då. Det är bara konstigt att tänka att jag nu bara har en vecka kvar i skolan. Sen i höst börjar jag alltså sista (kanske föralltid) och tredje året på högskolan. 
 
Efter vernissagen idag åt jag middag med Camilla och hennes kille Pontus på Subway. Annars har jag haft svårt att koppla av denna fredagkväll. Det är nog det att den kommande veckan kommer att gå fasligt fort. 
 
// Elaine 

Matchar syrénerna

 
Jag älskar när träden blommar (även om syrénerna kom för fort i år) och samma älskar jag dessa vårfärger.
 
// Elaine
 

22-25/5-18 Soliga dagar & Terminens sista skolprojektet

 
 
Den här veckan har jag påbörjat projektarbete i den här kursen (Design för alla) - vilket är det sista som jag gör både i kursen och för terminen. Jag märker verkligen av att det är slutspurten pågrund av min sega hjärna. Samtdigt som att det är konstigt att förstå att det bara är en vecka kvar av tvåan.Idag är det dessutom dags för vernissage av treornas exjobb. Tiden går för fort!
 
Förrutom grupparbete med Madde, Camilla och Donjeta på dagarna har jag tagit promenader på kvällarna. I tisdags var det våruset med härlig atmösfär så då tittade jag och Camilla på det istället. 
 
// Elaine

Outfit 19/5-18 Rött, Blått, Spets & Volanger

 
Blus & Kjol - Lindex / Sandaler - Skopunkten / Halsband - Lokal butik
 
Här är min outfit från i lördags.
 
// Elaine
 

Ghost - Dance Macabre

 
Niclas har fått över mig på hans musiksida en aning. Jag gillar ju Brad Paisley (och endel Country) men rockbandet Ghosts nya "Dance Macabre" är den låt som jag spelar om och om igen just nu. Men det är också så mycket rock som jag kommer bli - inte tuffare. Dessutom har jag tidigare tyckt om "He is" också. Men det stannar nog där. Sen vill jag påpeka att jag inte är så stort fan av sångarens sminkning men jag antar att det kommer med i paketet. 
 
// Elaine

Outfit 21/5-18 Syrenlila & Pärlor

 
 
Här är min outfit från i söndags och måndags.
 
// Elaine
 
 
 
 
 
 
 

21/5-18 Varm och trött

 
Igår förmiddag mådde jag inte helt hundra. Antagligen har jag druckit för lite. På natten har jag dessutom svettats (det är så kvavt i min lägenhet) och därför haft svårt att sova så därför var jag också otroligt trött igår. Men jag hade en liten presentation om förra veckans upg, att göra med Camilla.
 
Sen på eftermiddagen mådde jag bättre och då fick vi kursens projektarbete. Pågrund av det var vi ner på stan och gjorde research. I samma veva passade jag på att äta och dricka något. Sen dröjde jag och Camilla kvar där, promenerade hem (som dit) och sen var vi dessutom duktiga och tog en kvällspromenad med stop på utegymmet. 
 
// Elaine 

20/5-18 Picknick med utsikt

 
Igår gjorde jag och Niclas en picknick med utsikt över hela stan på samma gång. Får, hästar, höns och kaniner fick vi också se på köpet. Sen åkte vi och köpte vi ett par gångstavar till mig som sen invigdes med en kvällspromenad. 
 
// Elaine 

19/5-18 Pinchos med Niclas

 
 
Igår väll var Niclas och jag på Pinchos och åt middag. Jag fokuserade på drinkarna som är så himla god där medan Niclas fokuserade på maten. HAJA Sen satt vi i parken tills solen nästan gick ner. 
 
// Elaine 

Prins Harry & Meghan Markle

 
Förrutom en morgonpromenad (med träningsinslag) med Niclas har jag sett bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle. Jag brukar inte följa kungliga bröllop så slaviskt men idag gjorde jag det och det var så fint. Så kul med sol och allt var så himla fint! Jag hade verkligen velat varit där i England, istället för i min varma lilla lägenhet i Sverige.
 
// Elaine
 

Outfit 18/5-18 Helblått

 
Blus -  / Jeans - Gina Tricot / Örhängen - Glitter / Sandaler - Duffy / 
 
 
Gårdagens outfit
 
// Elaine

18/5-18 Dag i rullstol

 
Idag har jag testat hur det är att sitta i rullstol. Det var en övning inför vårt nästa projekt (tillsammans med blindgången förra veckan). Eftersom vi var ner på stan åt jag och Camilla Subway ute i det gröna. 
 
Igår hade vi en ytterligare viktigt och intressant dag då den handlade om gruppdynamik. Så vi gjorde personlighetstest bl.a.
 
// Elaine 

16/5-18 Entreprenörsdagen

 
Trocadero Zero är den bästa nyheten i år. Har drömt om den länge!
 
Idag har jag hållt mig inne och jobbat (eftersom jag brände mig igår). Jag och Camilla behövde ändå skriva ihop en rapport så vi gjorde det framför datorn, samt lunchade med Madde och Donna. Sen på eftermiddagen var jag iväg på en föreläsning av Hannah Widell på Drivhuset - Entreprenörsdag. 
 
Sen nu på kvällen tog jag en cykeltur till affären och hem. Jag njöt av vädret påvägen. De här dagarna alltså!
 
// Elaine 

Outfit 15/5-18 Grått & Silver

 
Solglasögon - New Loook / Halsband - Gina Tricot & Guldfynd / Ring - Guldfynd / Klänning - H&M
 
Gårdagens outfit.
 
// Elaine
 
 
 
 
 
 
 

Rasmussen - Higher Ground - Acoustic

 
 
Jag gillade verkligen Danmarks bidrag i Eurovsion i år. Både låtmässigt, sångmässigt och framförandet. Men den här akustiska versionen var extra fin. Lyssna på budskapet.
 
Niclas och jag kommer spela och sjunga till den här i bilen i sommar.
 
// Elaine

15/5-18 Mässa & Paj i solen

 
Imorse var jag på hjälpmedelsmässa med skolan. Det blev dessutom en timmes promenad dit och hem. Sen efter lunch satt jag och Camilla oss ute för att plugga idag igen. Men det blev mest glassätande och sen även middag (lax och spenatpaj) där. Sen fortsatte vidare till utegymmet. 
 
Men till min förskräckelse har jag lyckats blivit solbränd under dagen - trots solkräm. Inte bra! Hur kunde jag missa den fläcken???
 
// Elaine 

Outfit 12/5-18 Blommig maxiklänning

 
Klänning - Andra hand från Josefin / Jacka - Dorothy Perkins / Solglasögon - Glitter / Örhängen - Lindex / Sandaler - Primark 
 
Här är min outfit som jag hade hela helgen som va. Klänningen har jag fått av snälla Josefin.
 
// Elaine
 
 
 

14/5-18 Ute hela måndagen

 
Idag har jag varit ute nästan hela dagan. Jag åt lunch ute i solen och sen satt jag och Camilla på en filt i parken hela eftermiddagen, mellan 1 och halv 6. Vi pluggade lite research inför en mässa med pauser fyllda med pepsi och morötter. Sen tog jag också en kvällspromenad ink några benövrningar på utegymmet. Så denna måndag har varit riktigt solig och bra.
 
// Elaine
 

Shoppingtur med Robin & mamma

 
I lördags var Robin, mamma o jag på shoppingutflykt. I härlig sol gjorde vi en tur på förmiddagen (som alla andra dessvärre). Jag hade massa små behövliga saker på listan som strumpbyxor och strumpor. Men det blev lite annat också. Som vanligt hittade jag mycket fint. Mest blusar och jackor. Dock stod jag emot och köpte jag inget av det på bilderna över. Förutom den sista då.
 
// Elaine 

12-13/5-18 Sommarhelg

 
Den här helgen har jag varit hem laddat inför de tre sista skolveckorna. En riktig sommarhelg har det också varit. I fredags njöt jag ordentligt av vädret hos Niclas föräldrar. Sen Igår gjorde jag en shoppingutflykt med mamma och Robin. På kvällen blev det lasagne till middag med dem, en promenad och sen Eurovision. 
 
Idag har jag bara varit trött och samlat på mig de sista krafterna. På kvällen blev det Pizza till middag med mamma, pappa och Niclas och sen en kvällspromenad med den sistnämnda åter igen. 
 
// Elaine 

Rosa körsbärsblommor

 
Så vackert! Vill stanna tiden!
 
// Elaine 

12/518 Bästa Eurovision på länge

 
 
Fy vad spännande Eurovision var igårkväll. Från inkräktare på scen till röstning. 
 
Jag är så glad att mina favoriter, Israel och Cypern kom i topp. Cypern har ju aldrig vunnit och deras framträdande var toppen så lite synd för dem att de inte nådde hela vägen. Men Netta var en värdig vinnare! Danmark var dessutom Sveriges favorit och kom högt upp. Aldrig har nog folket röstat precis så - som jag önskat. Tack Europa. Det behövs inga jurygrupper. 
 
// Elaine 

ESC 2018 - Final ikväll!

 Här är min topp 5 inför Eurovision ikväll:
 
 
Heja heja Cypeprn, Danmark, Israel, Finland och Frankrike!! Jag skulle bli så glad om någon av dem vann!
 
Cypern har dessutom verkligen vuxit för mig under veckan pågrund av deras grymma show. 
 
Topp 6-10:
Nederländerna
Australien 
Litauen 
Moldavien 
 
Så tråkigt att Azerbajan åkte ut i veckan - likaså Schweiz.
 
 
Dessa tror jag kommer i top 11/har chans att vinna ikväll.
 
Estland 
Bulgarien
Cypern
Isreal
Frakrike
Albanien
Spanien
Tjeckien
Litauen
Ukraina
 
Sverige
 
Jag tror det bli precis att Benjamin kommer i top 10. Min röst lägger jag som sagt på Cypern, Isreal, Danmark, Frankrike och Finland!
 
 
// Elaine
 

11/5-18 Grillat och fåren i hagen

 
Idag har jag och Niclas varit över till hans föräldrar en stund. Vi satt på altanen och njöt av solen och grillade sen lite till middag. Efter det besökte vi fåren som nu har flyttar ut i hagen. 

Outfit 9/5-18 Aprikos, Svart & Koppar

 
 
Kjol & Jacka - Gina Trciot / Knytblus - Cubus / Örhängen - Guldfynd / Solglasögon - H&M / Skor - River Island 
 
Gårdagens outfit bl.a kopparskor.
 
// Elaine
 
 
 

Eurovsion ikväll - Danmark & Nederländerna

 
 
I kvälles seminfinal av Eurovsion hejar jag på Danmark, Nederländerna och Australien. Dock är jag rädd för att bara Australien kommer ta sig till finalen. Det känns i så fall extra tråkigt efter att Azerbajian inte gick vidare i tisdags. Norge gillar jag för att det är Alexander Ryback. Hans låt är inte så stark. Men han kan nog lyckas ta sig till finalen. Det hoppas jag i alla fall.
 
Eftersom jag inte gillar Sveriges låt är den inte en av mina favoriter men det är ju ändå Sverige. Men jag tror att han kommer att ta sig till final lätt så jag behöver hålla mina tummar på annat håll som sagt.
 
 
// Elaine

9/5-18 Flaskredovisning & Kvällspromenad

 
Idag hade jag redovisning av de senaste dagarnas flaskprojekt i kursen " Design för alla". Jag var uppe 5 och i skolan 7 men redovisade inte förrens kvart i 4. Så efter att ha suttit inne och lyssnat på alla andra hela dagen var jag slut vid det laget. Men Camillla, jag och hennes pojkvän firade det med att köpa glass och äntligen få sätta oss ute i solen. Sen tog jag även en kvällspromenad efter middagen. Vädret är för fint, jag mår dåligt av att sitta inne!
 
// Elaine

Körsbärsträd

 
När jag såg detta körsbärsträd igår undrade jag om jag har i Nangijala eller i en dröm
 
// Elaine 

8/5-18 Mörkervandring

 
I förmiddags gick jag och halva klassen mörkervandring på stan. Vi fick alltså gå med ögonbindel och blindkäpp vilket var riktigt svårt. Man kan ju tänka sig men det är en helt annan sak när man provar det och inte får öppna ögonen. Vi var ledare åt varandra för att inte bli påkörda - något som alla blinda dessvärre inte har. Det var verkligen en upplevelse som alla borde testa. 
 
Efter mörkervandringen köpte Camilla och jag lunch och satt oss och åt vid ån. Men sen på eftermiddagen har jag jobbat med en lermodell. Jag kom precis hem, efter 5,5 timme men nu ska jag se Eurovsion!
 
// Elaine
 

Helgens vill ha

 
Jag har sett mycket som jag vill ha i helgen. Speciellt en topp som jag har blivit så tagen av att jag inte ens vågat fotograferat. 
 
Hur roliga var dessutom inte sittdynorna (längst ner)?!
 
// Elaine 

7/5-18 Utegymmat

 
 
Igårkväll fick jag känna på riktig träning igen vilket är/var så efterlängtat. Camilla och jag tog en promenad till utegymmet och var ute i två timmar.Jag ska försöka göra det nu tills jag slutar så att jag är igång i sommar. Hur som helst var det skönt att få på sig träningskläderna igen. 
 
Sen på dagen hade vi workhsop med nedatt hand och synfunktion (väldigt viktigt och intressant). Vi lunchade också på Espressohouse med varsin bagel och satt ute i soliga parken i två timmar på eftermiddagen.
 
// Elaine

Flugörhängen

 
Glitter - 55 kr (ord 79 kr)
 
Jag älskar dessa flugörhängen (finns även som bara ploppar). Jag känner att det är insekter som smycken (enbart) som gäller för mig nu ivår och sommar.
 
// Elaine
 
 
 
 
 

Eurovisonvecka!

 
Eurovisionveckan är igång! Som sagt älskar jag den här veckan och den började med en öppningscermoni på blå mattan i går i Lissabon. Det är så roligt att de har det. Jag hann dock inte se klart allt igår så jag ska se klart det ikväll (och Inför Eurovison i SVT). Sen imorgonkväll är det första semifinalen!
 
// Elaine
 
 
 
 
 
 
 

6/5-18 Besök hos mormor

 
Idag har jag hälsat på mormor igen. Hon var trött som vanligt - om inte tröttare. Mamma, Robin och jag fikade lite där och sen begav jag mig hemåt. Men före det åt vi sallad till lunch på Robins balkong. 
 
Detta har verkligen varit en solig och bra helg vilket jag tror var bra för mig. Hoppas att kreativiteten och orken är på topp imorgon och i veckan. Nu blir det eurovisionuppladning (Eurovisions youtubekakal och SVT) hela kvällen inför bästa, Eurovisionveckan, på året. 
 
// Elaine 

Blått strasshalsband

 
 
Det här fina halsbandet fick jag av Josefin. Fint va?
 
// Elaine
 
 

5/5-18 Faster på besök i stan

 
Igår kom min faster på besök. Jag visade henne stan, parken och min lägnhet.  Sen blev jag bjuden på lunch och glass och efter lite kik i affärer följde jag men henne en bit hem för att sen hälsa på Robin. Så vi åt tacos och sätt på balkongen i kvällssolen.
 
// Elaine 

ESC 2018 Top 10

 Nästa vecka är det dags för Eurovision och om en vecka finalen.  Jag har lyssnat flitigt det senaste två månader och hittat mina favoriter.
 
 Min topp 10 + de 5 som jag också gillar:
 
 
 
Plats 11-15
Litauen
Norge
Malta
Polen
Tyskland
 
 
Dessa TROR jag kommer i topp 10:
Israel
Bulgarien
Estland 
Frankrike
Tyskland 
Vitryssland 
Ukraina
Belgien
Italien
Spanien
 
Slutsatsen är att jag hoppas och vill tro att Israel kan ta hem det i år!
 
// Elaine

4/5-18 Kickstartat ny kurs

 
 
Den här veckan har varit kort men tung. Vi kickstartade verkligen igång en ny kurs i onsdags vilket är en omställning när man går från en teroretisk till paraktiskkurs. Så min hjärna har inte hunnit ställa om. Därför har jag inspirationen och orken varit som bortblåst. Men kursen är viktig och intressant i alla fall. Den heter "Design för alla" och i onsdags kom två testpersoner med nedsatt handfuktion på besök. Vi får inte glömma bort att alla inte är "normala". 
 
För att vara i skolan så lite som mödligt har jag och Camilla tagit promenader två dagar. Nästa vecka ska jag komma igång med träningen mer då hostan efter förkylningen, förhoppningsvis är borta.
 
// Elaine

Outfit 2/5-18 Dimgrönt, Silver & Svart

 
Blus - H&M / Jeans, Halsband & Skinnjacka - Gina Tricot / Örhängen - Clair's / Boots - Vagabond
 
Outfit från i onsdags. 
 
// Elaine
 
 

Ljusblå T-shirt med volanger

 
 
H&M - 50 kr (ord. 150 kr)
 
Den här T-shirten invigde jag förra helgen. Jag älskar färgen och volangerna. Den kommer att bäras mer i vår/sommar.
 
// Elaine
 
 
 

Skosmycken - Glitter

 
 
Glitter - 49 kr/2pack
 
 
Det här är något som jag hade kunnat kommit på! Att vara designer på glitter är verkligen något som skulle passa mig för jag älskar den butiken!
 
Denna idée är genialisk enligt mig!
 
// Elaine

Outfit 1/5-18 Ceriesrosa & Vita pärlor

 
 
 
Tröja & Öhängen - Gina Tricot / Jeans - Lindex / Solglasögon - H&M
 
Här är outfiten från sista april och även gårdagen.
 
// Elaine
 

Megan Trainor - No excuses

 Jag börjar Maj första skoldag med lite härlig musik från Megan Trainor!
 

Outfits April 2018

 
I April har verkligen vädret tillåtit många våroutfits så jag har fått ihop en hel del. Den (Sol)klara favorit är den första. Sen kommer den kakigröna med gula inslag.
 
//Elaine
 

Sista april 2018

 
Igår var en riktig god sista April hos Josefin och Ian. Vi var där redan till lunch så vi hann med både det, en promenad, fika och majbrasa. Både lunch och middag grillades men på rund av kylan fick vi sitta inne.
 
// Elaine 

RSS 2.0