Sista Mars 2016

 
Idag har jag verkligen försökt komma tillbaka till designarbetet så jag tvingade mig själv att köpa lite material. Sen trodde jag att jag skulle få jobba hela kvällen men slapp så istället har jag försökt att rensa lite lådor och gjort lite andra måsten. Jag kände verkligen att jag behövde en sådan dag och gärna en till... Sen är jag ju faktiskt fortfarande förkyld.
 
// Elaine
 

Outfit 23/3-16

 
Topp - VILA / Byxor - Truly Mine / Örhängen - Glitter 
 
Här är min outfit från sista kvällen i Berlin.
 
// Elaine

30/3-16 Egen sallad & Mysdag

 
Igår var jag över till Niclas och gosade med lammen (massa bilder kommer!). Sen gjorde vi egen sallad till lunch. Mamma kom på en idé med nudlar som jag gjorde åt oss - mig, Niclas och Åsa medan Mellvin låg och tittade på oss. Niclas fick också en present från Berlin - en gitarr såklart, fast det är en magnet. Sen kikade på vi på King of Queens. Så jag hade en sån där dag som jag längtat efter ett tag- Det har ju varit så mycket jobb i skolan, Berlinresa, påsk och jobb.
 
// Elaine
 

Det blommar i skymningen

 
Nu ska jag äntligen visa min målning som jag ställde ut på utställningen i påskhelgen. Titeln är som rubriken - "Det blommar i skymningen".
 
// Elaine

Tre snapshots på lammen

 
Här är tre snapshots från igår. Ni förstår säkert att jag bara vill hoppa in till dem. Han på översta bilden är nämligen ett flasklamm och skriker bä direkt när man kommer in så jag hoppas att han är kelig för det är jag. Haha
 
// Elaine
 

Stockholm Quality Outlet

 
Skorna var ju bara för fräcka!
 
Idag var Niclas och jag till Stockholm Quality Outlet. Men vi blev besvikna på att det inte fanns så mycket som vi trodde och det mesta ändå var ganska dyrt. Fast vad hade vi tänkt oss? Jag hittade ett litet läppglans i alla fall. Sen på vägen hem blev vi så otroligt trötta båda två fast att vi inte hade gått runt så mycket... Jag hade i och försig svårt att prata för att jag hade ont i halsen så jag var väl lite hängig. 
 
// Elaine

21/3-16: Berlin dag 1 -Brandenburger Tor, Förintelsemonument & Berlin muren

 
 
 
I måndags (första dagen i Berlin) lyfte planet till Berlin ca 10.15 med tio minuters försening. Så ungefär klockan 12 var jag på tysk mark. Sen vid 14 checkade jag in på hotellet och vi 15.00 samlades vi alla (jag åkte med min konstklass, om jag inte har nämnt det tidigare)  för att åka till Brandenburger Thor och förintelsemounumentet som är gjort av arkitekten Peter Eisenman. Vi gick där en stund och kände av stämingen (fler bilder kommer) och sen åkte vi vidare till Berlin muren. Det var en grå dag och tunga ämnen från Tysklands historia men viktigt att se.
 
Efter detta och flygningen var jag riktigt trött så jag somnade tidigt på hotellrummet.
 
// Elaine
 

Snabbt möte med nya lammen

 
Nej första bilden är inte i scensatt... haha
 
Igår fick jag träffa några nya lamm för första gången. De var så himla små och ett flasklamm var riktigt keligt. Senare i veckan ska jag försöka ta bättre bilder.
 
// Elaine

Annan dag påsk 2016

 
 
Idag har jag varit och plockat ned utställnningen som vi hade i helgen tillsammans med några från klassen och Niclas. Niclas hann precis se utställningen och min målning innan allt plockades ner. Sen så var det ju jättesoligt (och ganska varmt va?) idag så det blev en fin roadtrip. Sen åkte vi hem till Niclas en sväng så jag fick se de nya lammen. Mer bilder kommer imorgon.
 
// Elaine

Outfit 26/3-16

 
Topp - Zara / Cardigan - Vero Moda / Örhängen - Topshop / Halsband - Gina Tricot / Kjol - Lindex / Stövlar - Dinsko
 
Här är min outfit från i fredags och lördags. Guld och fjädrar i örhängen för att det var påsk såklart.
 
// Elaine
 

Blå små blommor till öronen

 
Här är ett par nya örhängen som jag fått utav Niclas. Jag älskar att de inte har någon plopp ibak och späns fast mycket bättre på detta sätt. Sen älskar jag att han köpte de på ebay för 6 kr. Det är verkligen tanken som räknas inte summan. Han får inte ens köpa något dyrt till mig.
 
// Elaine
 

27/3-16 Påskdagen 2016

 
Vid morfars grav igår.
 
Idag har jag jobbat 11-21. Men jag verkar ha dragit på mig en förkylning så jag har varit lite hängig hela dagen. Sist jag var förktld var i September och sedan dess har jag varit igång mycket med jobb, skola och resa så nu känns det som att jag har börjat slappna av efter Berlin.
 
// Elaine
 
// Elaine

Outfits i Berlin

 
 
Här har vi mina outfits från Berlin. Inte lika fancy som storbloggare men det får duga. Så detta plus min blåa jacka som ni ser på den tredje (taskiga) bilden och rosa gympadojor. 
 
// Elaine

Hella

 
 
Jag httade ett jättegott vatten i Tyskland. Speciellt det med hallonsmak. Det var ej kolsyrat men så smakrikt så det föll verkligen mig i smaken!
 
// Elaine
 
 

Påskafton 2016

 
Denna påskafton och spenderats hos mormor. Det var jättelänge sedan jag såg henne - och farmor för den delen (känns det som i alla fall). Men det blev påskmat med henne, precis som hemma igår och kladdkaka. Nu väntar TV-mys, uppladdning av bilderna från Berlin och lite påskgodis.
 
// Elaine
 

Tankar om Bryssel

 
Gå till min instagram här för att se en kort filmsnutt; 
https://www.instagram.com/p/BDT660yOKTg/?taken-by=mademoiselleelaine
(Köpiera in i adressfältet)
 
Jag måste bara säga några ord om det som hände i Bryssel i tisdags. Jag fick veta om bombningarna mitt på dagen när jag satt och åt lunch i Berlin. Helt plötsligt blev man helt stäld. Man vill ju vara glad när man är ute och reser men det är svårt att inte börja tänka. Jag var ju själv på en flygplats (även om det inte var samma) dagen innan och skulle ju flyga hem igen i torsdags och sen befann jag ju sig i en storstad och åkte tunnelbana varje dag. 
 
Sen när jag åkte till Brandenburger Tor i onsdagkväll (själv - vilket kändes lite småläskigt) spelade en man en sorglig visa på fiol på torget, det var ganska tyst och jag vill minnas att jag såg några tända ljus på marken (men jag kan ha inbillat mig). Så det var en otroligt vacker stund att står där.
 
Så ja jag kände otroligt mycket där med alla drabbade på flygplatsen och i tunnelbanan och framförallt världen.
 
// Elaine
 
 
 
 

Glad påsk!

 
Är det påsk så får man ha fjädrar och gult på sig! 
 
Ha en bra och solig påskafton! 
 
/ Elaine

25/3-16 - Långfredagen & Vernissage

 
Idag var det vernissage utav min klass konstutställninge. Så jag åkte dit till 2och tittade på de andras grejer och "vaktade" och sen kom mamma och pappa två timmar senare. Det var verkligen kul att se då jag inte hade sett många andras saker tidigare.
 
Sem blev det påskmiddag när vi kom hem och en del prat om utställning och Berlin. Vilken vecka det har varit. Berlin i fyra dagar och vernissage direkt efter att jag har kommit hem - och en är veckan inte slut...
 
// Elaine
 

Varför flyttar ni inte ihop?

 
En sak som jag tror att en del kanske kan undrar över är varför Niclas och jag inte bor ihop?  Jag vet att vissa har trott det. Vi har ju trots allt varit tillsammans i snart 5,5 år så det är inte så konstigt i så fall. Visst funderar jag på den frågan själv ibland. Men så här är det ju: Vi är båda två esteter, vi vill båda plugga vidare och för mig är det jättteviktigt just nu att jag får göra det som jag länge har velat.Dvs. plugga på design/konstskolor, resa och fokusera på mig själv. Niclas är en del av mitt liv och skulle det passa för båda att vi bodde ihop och framförallt hittade ett boende i dagens samhälle så skulle vi kunna ta chansen. Men om jag inte får göra det jag vill nu och inte Niclas heller så tror jag inte att någon av oss blir lycklig på sikt. För jag vet själv att jag kommer att ångra mig om 10 år om jag inte följer mitt hjärta och hjärna för den delen också. Sen kan man ju försöka kombinera Niclas och designen/plugget. Så visst vill jag flytta hemifrån på riktigt och med Niclas någon gång. Självklart. Bara för att vi inte bor ihop just nu betyder ju inte att det inte blir så. Det får framtiden visa.
 
Men för tilfället tar vi en sak i taget och tar oss tid till att ses. Jag bor på skolan i veckorna (precis som Niclas gjorde när han gick här för två år sedan) för att jag kände att det var något som jag behövde göra själv. Man hittar sig sjäv och växer otroligt mycket på det. Därför tror jag att det är bra att man får ha sitt eget lilla kryp in någon gång . Sen har vi fått jobba för att få det att fungera under den här tiden jag har varit "borta". Man får hitta tid helt enkelt.
 
Så jag tycker inte att man ska hindra varande från att göra det som de vill, utan peppa och lyfta varandra i ett förhållande. Ja vi ses bara max en gång i veckan, i bland varannan men det är en kort tid (som snart är slut) men vad gör det egentligen? Det är också mysigt att sakna varandra (till en viss grad dock) och telefonen finns ju alltid. Niclas lyssnar på mig nästan varje vardagskväll och han är en sådan otrolig stöttepelare och klok person.
 
// Elaine

Berlin-Stockholm

Berlin flygplats och Berlin från ovan.
 
 Stockholm från ovan.
 
I'am home! Planet gick vid 8 igårkväll så jag var i Berlin hela dagen tills kl.5 innan jag och några till begav mig till flygplatsen. Jag var riktigt trött på planet men intr kunde jag sova (som alltid och) när jag hade en fönsterplats och den fantastiska utsikten här över fast att ingen satt bredvid mig, ingen turbulens, start och landning gick fint och att jag knappt fick någon lock. Det var den bästa flygresan jag har gjort utav 8!
 
Sen kom jag inte i säng förrens halv 2 och jag känner mig jättetrött nu.
 
// Elaine

Huvudsmycke från Indien

 
Pappa överraskade rejält med denna gnistrande present från Indien. Massa bling och precis en färkombo i min smak. Det är ett huvudsmycke med örhängen till. Verkligen superfint och indiskt!
 
// ElainePr
 
 

Nike Air Max Blossom

747105747105
Nike Air Max 1 Print Women's Shoe
 
Jag följer upp på gårdagens inlägg om de blommiga sportkläderna från Adidas fast jag byter märke till Nike: Och då handlar det självklart om deras populära air max. Sen jag såg dessa blommiga kreationer kan jag inte annat än drömma om dessa par. Jag ÄLSKAR alla tre.
 
// Elaine

Mockakjol

 
 
Lindex - 149 kr (ord. 299 kr)
 
 Jag fick för mig att jag också ville ha en brun "mockakjol" för ett tag sedan. Sen trodde jag att jag hittade en på Kappahls rea för 75 kr och blev överlycklig men den lyckan över gick till besvikels då den inte alls var rätt storlek och modell så jag fick glömma den idéen. Men så hittade jag den på Lindexs rea nu istället - när jag minst anade det.
 
Dessutom hade jag 20 % rabatt på reapriset så jag betalde 120 kr.
 
// Elaine

Adias: Flowerprint

 
800 kr / 700 kr /300 kr
300 kr / 350 kr / 350 kr
adidas.se
 
Jag är inte den som köper så mycket märkesgrejer. Det händer men det är mer en undantag än en vana. Sen är jag inte den som faller för sportmärken om jag gillar ett märke. Men nu har det hänt. När adiads möter blommor vill jag bara ha detta!
 
// Elaine

Sommarklänningar från VILA

 
VILA- 549 kr / 549 kr / 450 kr /549 kr /549 kr / 359 kr
 
Här har vi 6 st sommarklänningar fårn VILA som ser så drömmiga ut. Speciellt de översta. De vore ju perfekta till midsommar... eller en SOLIG dag i sommar i alla fall.
 
// Elaine
 

Typisk norsk

 
Sen jag ramlade över den här norska låten av en slump har jag gått runt och haft den i bakhuvudet och känner mig norsk.
 
// Elaine

Memobottle

 
Memobottle.com $ 22-25 dollar
 
Den här idéen med ett smal vattenflaska istället för en klumpig rund är riktigt bra. 
 
// Elaine
 
 

Mot Berlin!

 
Nu drar jag och mitt snygga bagage till Tyskland!
 
// Elaine
 

20/3-16 Söndagsfika hos Josefine

 
 Idag blev jag bjuden till Josefin och Ian på söndagslunch och fika. Jag fick revbensspjäll till lunch och hemmagjorda minimunkar och te till fika. Supertrevligt och supergott! 
 
Så det var skönt att släppa resfebern lite och tänka på annat för en stund. Sen blev det lax till middag och nu lite söndagsmiddag men det blir nog svårt att slappna av...
 
// Elaine

Packat och klart i leopard!

 
 
Passfodral - Accent (Don Donna) / Resväska - Epic / Neccesär - Victoria Secret / Ryggsäck - Bikbok
 
Nu hoppas jag att jag har packat med allt. Jag går verkligen all in på temat "Leopard & Guld". Haha. Jag älskar ju att matcha!
 
// Elaine

15 kr/filmen

 
Jag gjorde två filmklipp i veckan på hemmakväll. 15 kr/st är ju nästan för bra. "Hot pursuit" är en actionkomedi som jag hoppas är så rolig som jag tror. "Non-stop" vet jag är bra sen innan men kunde inte låta bli. Alexandra och jag ska ta och se den en kväll.
 
// Elaine
 

19/3-16 Lördagskväll hemma

 
 
Ikväll har vi ätit en god middag allihopa. Mamma, Pappa, Robin och jag. Det börjar bli sällsynt. Det var ju också extra kul att pappa hade kommit hem från Indien. Han hade med sig fina souvernirer. Annars har jag packat lite och njutit av att jag har haft en ledig dag.
 
Sen har mamma och jag sett på "Smartare än en femteklassare" och nu tänkte jag titta på någon serie eller liknande själv.
 
Sen har en atrikel om vår konstutställning som vi ska ha snart kommit ut i en tidning. Mitt namn stod överst i listan bland medverkande. Lite kul!
 
// Elaine 

Resfeber, reseguide & ordbok

 
Lördag. På förmiddagen var jag iväg till ett klädvaruhus med mamma och Robin. Det var dock jättemycket folk där så att man nästan blev klastrofobisk. Men jag köpte strumpor och strumpbyxor i alla fall. Sen åkte vi hem och åt hemmagjord plocksallad utav lite rester som faktisk blev supergod. Sen kom pappa hem från Indien, där han har varit och jobbat i 1,5 vecka. Jag har ju dock inte märkt av det så mycket då jag bara varit hemma två kvällar sen dess, annars har jag ju varit hemma hos mig själv, på skolan. 
 
Men ja, pappa är hemkommen från Indien men istället börjar det närma sig för min resa till Berlin. Jag har haft resfeber ett tag nu och därför impulsköpte jag på mig en reseguid och en engelsk ordbok på akademibokhandeln igår. Det är så svårt att veta om det blir använt. Men jag trivs inte med att ha just allt på mobilen när jag reser och sen följde det med en karta i den vilket jag kände kan komma till användning i alla fall. Dock vet jag inte med den engelska ordboken. Jag kan ju engelska men TÄNK OM det det dyker upp ett konstigt ord som jag bara måste veta vad det är och jag inte har någon ordbok....Men det kändes mer användbart än att köpa en tysk då jag knappt kan ett ord på tyska (jag fokuserar ju på franskan liksom. Haha. Eller gjorde jag fel där?). En engelsk kan ju komma till användning fler gånger också och dessutom fanns det några användbara tyska fraser i resegudien. 
 
Ja ni märker nog själva att jag lider av resfeber med tanke på hur långt det senaste stycket blev. Men ni ser ju också att båda böckerna passande nog vara på rea. 100 kr för båda, 50 kr st eftersom det var 30 % extra på rean. 
 
// Elaine

Jonesic

 
Lite lördagsmusik.
 
//Elaine
 

18/3-16 Måleri och skissning

 
Idag har jag målat gipsskulptur igen. Inatt drömmde jag om det också. Har det gått för långt då? haha. Sen har jag packat för att åka hem, blivit hämtade av lillebror och stannat till och handlat lite på hemvägen. Sen har jag ätit en sen fredagsmiddag med mamma och Robin.
 
// Elaine

Randig peplum

 
H&M - 99 kr (ord. 299 kr)
 
 Här är ett nytt köp från förra fredagen. Dessutom hade jag 20 % extra rabatt så jag betalade 80 kr.
 
// Elaine

Frankrikes bidrag i ESC 2016

 
 
Jag fick avslöjat för mig på en sida för en fransk radiokanal som jag lyssnar på att detta är bidraget som kommer tävla för Frankrike i Globen (ESC 2016) i maj. 
 
Jag hejar ju oftast på Frankrike eftersom jag är en sucker för språket men den här gången tror jag verkligen på låten i tävlingen. Ja jag tror faktiskt att det kan gå bättre för Frankrike än det brukar göra, men det beror förstås på de andra låtarna. Sen gör de bra i att han sjunger på både franska och engelska. Då förstår omvärlden som inte kanske inte förstår franska.
 
"J' ai cherché" betyder "Jag har sökt/letat".
 
// Elaine

17/3-16 Säsongsavslutning av PLL

Påväg till frukosten imorse.
 
Idag har jag åter igen målat på mina gipsskulpturer men jag börjar snart bli knäpp. Inget känns nämligen rätt, hur jag än gör...  
 
Niclas kom och hälsade på ikväll i alla fall. Vi såg King of Queens såklart. Sen såg Amanda och jag på säsongensavslutningen av PLL (vi viste inte att det var det) och blev så himla rädda. Jag skrek... Så vi får se hur det går att sova...
 
// Elaine

Outfit 15/3-16

 
Blus - Lager 157 / Cardigan - Only / Armband - H&M / Örhängen & Halsband - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Stövlar - Dinsko 
 
Här är min outfit från i tisdags. 
 
// Elaine

Anteckningsbok

 
Den här söta anteckningsboken tyckte en snäll person att jag skulle ha. Det passar ju minst sagt mig.
 
// Elaine
 

Lilla Baby växer

 
  Hon har minsann vuxit mycket sedan sist jag såg henne.
 
// Elaine

16/3-16 Vårpromenad efter skolan

 
Idag har jag målat på mina gipsgjutningar hela dagen. Jag har börjat övertänka och ångrar mig hela tiden trots att jag har försökt att skissa före. Men därför lämnade jag det när vi slutade vid 4 för att istället ta en promenad i vårsolen. Det var hur härligt som helst att promenera raskt vid vattnet, skogen och lyssna på peppande musik i ena örat och fågelkvitter i andra. Jag vill bara promenera hela dagarna nu men också tillbringa all tid i ateljén. 
 
Men sen efter middagen har jag suttit framför datorn och fixat med massa måsten. 
 
// Elaine

Lilla lamm

 
 
Dessa bilder tog jag på Baby i lördags. Mer bilder kommer. Men jag har en nyhet att berätta och det är att det nu finns två små söta lamm till som väntar på att få träffa mig. De kom igår kväll.
 
// Elaine
 

Kvällssol, fågelkvitter & en katt

 
Igårkväll hade jag egentligen bara velat suttit ute och myst till solen gick ner. När jag gick till middagen möttes jag av de två bilderna över och massa fågelkvitter. Kan man bli annat än glad? Sen efter middagen träffade jag på katten som bor här på området och sen när jag gick från skolan/ateljén när det var mörkt såg jag två harar skutta bort från mig. Det är minst sagt en idyll jag lever i.
 
Jag ska ta vara på det innan det är slut.
 
// Elaine
 

15/3-16 Teater - Det som skiljer oss åt.

 
 
Idag (på min morbrors födelsedag) har jag penslat in mina gipsgjutningar som jag gjorde på skulpturblocket för några veckor sedan, med schellack. Josephine behövde också göra det så vi ställde oss ute och började pensla. Sen var det tidig lunch för hela skolan skulle iväg och se premiären av en teaterföreställning av teaterelverna på en teater inne i stan. De var jättebra och det var verkligen sevärt! 
  
Sen nu på kvällen var jag sugen på att ta en promenad i kvällssolen men jag gick till atéljen och har spenderat kvällen här.
 
// Elaine
 
 

Shakira - Try everything

 
Har inte Shakira en för härlig röst? Jag har tänkte det förr och tänker det igen. Sen måste jag förresten se denna film - Zootropolis. Det är den enda anirmerade film som jag har velat sätt på väldigt länge.
 
// Elaine

14/3-16 Starten på fria blocket

 
Idag har vi börjat ett fritt block. Så nu för jag göra vad jag vill om dagarna fram till slutet. Det får en dock att tänka på att mitt folkis och konstliv här snart är slut...
 
Hur som helst har jag försökt sammanfatta och gjort upp en plan över vad jag ska göra den närmsta tiden. Sen har min tavla skickats iväg till hängning inför utställningenen om två veckor.
 
Sen har jag och Alexandra tittat på det sista avsnittet utav "Gift vid första ögonkastet" ikväll.
 
// Elaine
 

13/3-16 - Lat söndag

 
 En söndagstrött hund (som mig) och en bild från promenaden igår. 
 
Igår hade jag en riktig slapp söndag som jag hade längtat efter sen en månad tillbaka. Jag fick sova ut någorlunda (trots att Niclas vaknade 7/8 och slog på datorn då ?!). Sen mitt på dagen åkte vi ut till mig och fixade med min tavla, lagade middag, städade köket med Amanda och såg på King of Queens. Sen vid 9 somnade jag framför tv:n...
 
// Elaine

Fynd från stan

 
Jag älskar ju att leta fynd och fredags hittade jag dessa. Dock fick de inte följa med hem men jag tänkte tipsa om dem. 
 
Den blå toppen med otroligt vacker spets upptill hade jag köpt om den hade funnits kvar i min storlek. Det man ser på bilden är baksidan. Framsidan var ännu vavkrare. 99 kr (ord. 299 kr) - H&M. 
 
Den blommiga blusen är så min stil! 399 kr på H&M Trend. 
 
På Lindex hittade jag tillsist fina mjukisbyxor i marint och guld för 125 kr (ord.299 kr) och 99 kr (ord. 250 kr).
 
// Elaine 

12/3-16 Jobb och vårkänslor

 
Idag har jag jobbat från 7 till klockan 2. Fjärde helgen på rad men imorgon tänker jag vara ledig. Sen efter jobbet i alla fall tog jag en promenad med mamma och Robin. Efter det hämtade Niclas mig så gick vi en promenad med hundarna och åt middag med hans föräldrar.
 
Sen blir det mellomys! 
 
// Elaine

Epic Travelgear

 
 
 
Är man ute efter en rolig men snygg resväska tycker jag definitivt att man ska kolla in dessa från Epic, samma märke som jag köpte min. Den lila är från samma kollektion som min och jag var i början mer intresserad av den än min leoparfärgade som jag köpte. Även om jag älskar lila så ser det ut som att den skimmrar fast att det är ormmönstret. 
 
Sen såg jag att de nyligen har släppt en ny kollektion med blommönster. Kan det bli sötare och vårigare?! Jag bara älskar det! Jag vet dock inte om jag hade valt en blå eller rosa. Dock ser det ut som att vissa storlekar redan är slutsålda...
 
Tillsist: Den översta kommer i April så om någon blir köpsugen tror jag att det är bäst att hålla ögonen öppna.
 
// Elaine
 

Mellofinal ikväll!

Mina topp 3.
 
Ikväll är det ju final av melodifestivalen och jag ska givetvis titta. Desom jag röstar på är SaRaha - "Kizunguzungu" och Oscar Zia. Panetoz gillar jag också. Fast de enda som jag inte vill ska vinna är Frans och Samir & Viktor. Dock tror jag att Frans kommer vinna och Samir och Viktor verkar ju folk gilla.... Sen tror jag också att det kommer gå bra för Molly och Wiktoria.
 
Vi får se hur det går.
 
// Elaine
 

11/3-16 Sista krokin

 
 
Här ser ni min och Cassandras (EC) och min och Josephins (EJ) kroki + istet.
 
Ja då var det fredag igen då men jag ska gå och sova tidigt eftersom jag ska jobba tidigt imorgon. Men jag har haft en lugn kväll med mamma, Robin och ätit pizza med dem. Sen hade jag kroki imorse. Det var här med den sista krokilektionen (lite sorgligt må jag säga) och därför skojade vår lärare Tommy till det lite med att ge oss uppgiften att teckna två på en kroki och sen byta kompis. Jag trodde det skulle bli jobbigt men det blev faktiskt bra och roligt då man lärde sig mycket utav Det/varandra då man har fuktiga klasskamrater.
 Det var nästan så att det gick bättre. Haha
 
Sen blev det en god lunch och efter det fixade jag det sista som jag kunde på min målning till utställningen. Sen tog jag samma buss som Josefin till stan. promenerade lite där, köpte en iste för att jag var så törstig och tog sen samma buss som lillebror hem.
 
// Elaine

Outfit 9/3-16

 
Blus - Primark / Tröja - Josefsson / Smycken - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Stövlar - Dinsko
 
Min outfit från i onsdags.
 
// Elaine

Fodral för headset

 
Clas ohlson -  29 kr
 
Jag gjorde ett impulsköp när jag var på Clas Ohlsson förra fredagen. Kanske ses jag som en tok som gick på argumentet att jag behövde detta fodral till headsetet men jag tror faktiskt inte det. Jag har en tendens att tappa bort och förstöra saker i väskan så jag vill tro att det var en bra investering och dessutom fanns det en spegel i vilket alltid är bra att ha
 
// Elaine

10/3-16 Utvärdering, Träning & God middag

Solen bröt igenom dimman imorse.
 
Idag har vi haft storstädning och utvärdering av konstkursen. För nu är vi nämligen klara med kursen, även om det återstår två månader.
 
Sen efter skolan tränade (äntligen) Alexandra och jag och efter det blev det middag som belöning. Det blev en supergod paj med basilikacrème och fetaost. 
 
Sen gick jag tillbaka till skolan och målade lite men nu har jag lagt av för idag. 
 
// Elaine

Grafik: Flower Power Explosion

 
Äntligen kunde jag pusta ut i förrgår. 23 upplagor, 3 extra, fast att de andra 20 inte är perfekta. Men jag har gjort det i alla fall. Jag har först ristat i en träskiva med kniv och sen färgat in skivan med en vals och sedan tryckt i en stor och tung gammal press. Istället för att bara gå till datorn och kopiera liksom. Handgjort med mycket kämperi och svett - det är grafik.
 
Varför är det förresten så många ex? Jo det ska bli en bok var till oss alla i klassen men ett tryck var. Boken ska sättas ihop om några veckor så när den är klar visar jag den.
 
// Elaine
 

Gårdagens & Dagens

 
 
Marint, guld, solsken och fågelkvitter
 
Så här såg jag ut igår och även idag. Sen blir jag så glad utav solstrålarna. Idag hoppas vi på en bra dag!
 
// Elaine 

9/3-16 Sista dagen grafik

Det här är den enda smygtitt som ni får innan utställningen i påsk...
 
Idag har jag målat, klippt, skruvat och räknat grafiktryck. Jag trodde att jag hade räknat fel igår och  i måndags så att jag med andra ord inte alls blev klar igår och skulle få trycka mer idag, denna sista grafikdag... Men jag hade  turligt nog räknat rätt så jag kunde fortsätta måla på eftermiddagen istället.
 
Sen efter middagen gick jag tillbaka och målade och sen blev det PLL med Alexandra och te som belöning. 
 
// Elaine

Flowerskirt

 
 
Gina Tricot 79 kr (ord.149 kr)
 
Jag älskar både mönstret och materialet på denna kjol! Den fyndades av en slump i Januari någon gång och sedan dess har jag hunnit inviga den en gång som ni kanske har sett.
 
// Elaine
 
 

Transparant och blommigt

 
Asos 
 
Åh jag vill ha denna regnjacka! Tänk så fin den skulle vara på sommaren... Dock tror jag att den kostade ca 400 kr på rean.
 
// Elaine

8/3-16 Tryckt massa

 
 
Idag har jag tryckt som bara den i grafiken. Så bra att jag var klar efter lunch och kunde börja måla tidigare på min målning innan middagen. Sen efter den följde Alexandra med till vårat konsthus och så fortsatte jag att måla och hon skissade samtidigt som vi lyssnade på lite låtar från Mellodifestivalen.
 
Ja så idag känns det som att jag har fått en hel del gjort. Tryckt ca 15 grafiktryck och målat. Imorgon fortsätter målandet. Det är då näst sista dagen att bli klar på för min del.
 
// Elaine
 

Lilla Baby

 
Möt Baby! 
 
Eftersom att jag inte har hunnit få några mer bilder på nykomlingen hos Niclas tänkte jag använda mig av lite bilder som Niclas tog förrut. Sen fick jag också några filmer där hon har börjat lära sig skutta. 
 
Sen ser ni ju att det verkar vara en nyfiken krabat med tanke på de två sista bilderna då hon tittar in till gotlandsfåren.
 
// Elaine

7/3-16 Ramsverkstad

 
Igårkväll var jag för upptagen och trött för att skriva något här. På dagen hade jag grafik och hann med att trycka ca 5-7 bilder utav 20. Det var som ett styrkepass (tro det eller ej). Så efter det var jag, Josephin och Cassandra helt slut. Men sen efter middagen gick jag tillbaka till skolan och spände upp min målning på en ram med hjälp av Alexandra. Det tog längre tid än vid trodde men kvart över 7 gav vi oss.
 
Igår såg vi förresten tre råddjur när vi gick från middagen och sen imorse såg jag en ekorre utanför fönstret. 
 
Sen var det ju första dagen igår utan Ann-Kristin. Det känns bra konstigt att hon inte är i samma land längre...
 
// Elaine

Outfit 2/3-16

 
 
Blus - H&M / Byxor - VILA / Stövlar - Dinsko / Örhängen -Glitter / Halsband - Bikbok
 
Här är min outfit från i onsdags förra veckan. Jag invigde nya "folkisblusen" som jag kallar den.
 
// Elaine

Je parle francais

 
Ellos 89 kr (ord. 149 kr)
 
Denna topp skulle passa mig. Inte för att jag kan flytande franska men det vore en rolig grej. Det står alltså "jag pratar franska" på den.
 
// Elaine 

6/3-16 Tredje jobbhelgen

 
Då har jag jobbat en till helg då - tredje helgen i rad. Det kändes idag så så blir det gärna inte igen (jag livar att jag ska försöka tänia på att vila).Allt gick segt och jag var supertrött. Jag vet inte om jag sov så mycket inatt heller och sen slutade jag ju vid 9 igår. Men under dagen igår var jag i alla fall ovanligt pigg. 
 
Sen fick jag skjuts ikväll utav min supersnälla lillebror. Jag propsade på att ta bussen in i det sista för att han skulle slippa men sen insåg jag att det var lite mycket att släpa på då jag hade köpt ramdelar i fredags som jag behövde nu i veckan. 
 
// Elaine

Påslakan: Pudel

Ellos - 149 kr (ord.299kr)
 
Detta supersöta påslakan vore inte så opassande till mig...
 
// Elaine
 

Roberto Bellarosa

 
Här är en nyhittad franska låt som jag gillar. Sångaren tävlade i ESC för 1-2 år sedan med låten "Love Kills" för Belgien.
 
// Elaine

Inför andra chansen ikväll

 
Ikväll är det ju andra chansen i Mello. Så här ser duellerna ut och så här hoppas jag att det går:
 
Duell 1: Molly Petersson Hammar "Hunger" VS Panetoz "Håll om mig hårt.
 
 
Jag hoppas på Panetoz. Molly är en bra artist och låten är okej. Men Panetoz låt får mig att vilja studsa lite - som det ska vara.
 
Duell 2: ”Rik” med Albin & Mattias  VS ”Put Your Love on Me” med Boris René.
 
 
Jag hoppas på Boris René för att jag har svårt för rappen i Albim och Mattias låt.
 
Duell 3:  ”I Will Wait” med Isa VS Bidrag  ”Kizunguzungu” med SaRaha.
 
SaRaha
Isa.
 
Jag hoppas på SaRaha för att jag älskade den. Men Isas framträdande tyckte jag verkligen var fint. Det är en av de få balader som jag gillar. Så jag blir glad även om Isa går vinner duellen.
 
Duell 4: Bidrag nr 1 – ”Rollercoster” med Dolly Style VS Bidrag nr 2  – ”Bada nakna” med Samir & Viktor
 Dolly Style
 
Jag hoppas på Dolly Style för att deras låt ger mig energi och för att de är för söta. Hade jag varit 8 år hade de varit mitt nya favoritband. Samir och Viktor + deras låtar är jag ganska så trött på vid det här laget. Speciellt denna.
 
Vilka hoppas ni går till finalen?
 
// Elaine

Vinrött & Grönt från Ellos

 
Skinnjacka - 699 kr (ord. 999 kr) / Grön jacka - 250 kr (ord. 499 kr)
 
Här har vi vå jackor på Ellos rea som jag lätt skulle kunna ha. Jag älskar modellen och gulddetaljerna på den gröna och den vinröda färgen på de andra.  Varför inte vinrött till våren liksom? 
 
// Elaine
 

4/3-16 Avsked

 
Idag har varit sista målerilektionen med Stina och så har vi tagit farväl av Ann-Kristin. Hon borde vara i luften nu vid denna tidpunkt...Så det har varit en liten sorglig fredag. Men efter skolan var jag och hälsade på Amanda och köpte virke till en ram som jag ska bygga ihop nästa vecka. 
 
Sen när jag kom hem åt jag hamburgare med lillebror. Så det blev lite häng med honom denna fredagskväll (Det var ett tag sedan jag pratade med honom) och nu blir det lite fredagsmys. 
 
// Elaine
 

Porträttkroki

 
 Här är några porträtt från krokin igåt är vi tecknade av alla i klassen.
 
// Elaine

Alorvera Melon

 
Jag provade en ny aloeveradryck förra helgen med smak av melon. Den får tummen upp!
 
// Elaine

3/2-16 Grått & några avslut

 
Idag har vi haft kroki med Stina för sista gången. Modellen var dock sjuk så istället ritade vi av varandra. Vilket var kul och mycket uppskattat. 
 
Sen har jag sett på Gotham med Alexandra och Ann-Kristin. För sista gången antar jag. Det var också sista gången vi åt frukost, lunch och middag ihop. Ann-Kristin överraskade oss med lite fika ikväll i alla fall. Precis som Alexandra och jag gjorde igår.  Roligt och mysigt! 
 
// Elaine

Gotlandsfår & Allena

 
Gosiga Allena och några nykomlingar.
 
// Elaine

Promenad med hundarna

 
I torsdags, förra veckan, var vi på promenad med hundarna. Solen sken som den har gjort de flesta dagarna nu. Jag gillar det och börjar få vårkänslor. 
 
//Elaine
 

2/3-16 Överrasknings fika

 
Dagen har sett ut som igår. Massa ristande på grafiken (tills att det började sticka i mina händer) men lite sämre väder än igår. Fast ikväll fick jag också lite gjort på min målning. Jag var nämligen där en timme efter middagen och kände mig duktig. Efter det såg jag och Alexandra sett på senaste avsnittet av PLL och sen överraskade vi Ann-Kristin med lite fika. Nu är det verkligen nära tills hon åker hem och lämnar oss.
 
 
// Elaine

Epic Special Edition

 
999 kr (ord.1299 kr) - Väskan (Epic travelgear.com 139 Euro, st M)
 
Tjuvkiken på något leopardmönstrat för några veckor sedan var denna resväska som jag köpte för ca en månad sedan. Jag har länge letat efter den perfekta resväskan då jag känner att jag vill ha en egen som jag kan ha när jag reser men också om jag flytar iväg ännu längre och pluggar. Sen har jag också kikat på den här på nätet men när jag gick in i en väskaffär och det var 20 % på Epics väskor slog jag till och jag är bra nöjd över det, även om den inte är invigd ännu (peppar peppar). 
 
Det jag älskar med den är att den har fyra hjul (så mycket smidigare att dra med än med två), guldragkedja, en snygg design som "skriker Elaine" och går att töja ut och göra lite lite större om det skulle behövas. Den kommer att passa så bra med min guldiga adresstag, passfodral och leopardneccesär. Det ända som jag är lite osäker på är om jag tog rätt storlek. Den större var 200/300 dyrare men kändes klumpig att lyfta på där i butiken så jag är ganska säker på att denna storlek (M - tror jag det är) räcker gott och väl. Hur som helst så får jag får väl se när jag börjar packa i den.
 
// Elaine

Melodifestivalen 2016 - Deltävling 4

 
Bildkälla:SVTPLAY.se
 
Jag har ju kommenterat varje deltävling i melodifestivalen så här långt så varför inte fortsätta? Jag såg ju inte det live i lördags men när jag fick höra om det blev jag chockad över att Linda Bengtzing kom sist och Frans först. Ja ni kanske förstår att Frans inte är någon favorit. Låten var tråkig och amatörmässig om jag får säga mitt. Mollys framförande var bättre men jag gillade inte refrängen på låten.
 
Så ja tyckte jag att Linda var bättre då? Jag må ju säga att jag skulle vilja ändra texten i den men hon står mig närmare om hjärtat än de andra låtarna. Fast jag gillade Panetoz också. Den blev man glad av.
 
// Hejdå från idag, hårda Elaine

1:a Mars 2016

 
Idag har jag haft grafik. Ristat hela dagen men när jag var klar inte kännt mig nöjd och funderar att börja på en ny imorgon... Sen försökte jag stanna och måla som igår men jag hann inte ett dugg och kände mig låst. Hur ska det här gå? Det bästa med dagen var i alla fall solen, en kort promenad på rasten i den med Josephin och sen lite franskaprat i verkstaden. Vi har kommit på att vi kan försöka prata franska med varandra, Josephin och jag, medans vi jobbar.
 
// Elaine

Outfits Februari 2015

 
Här är mina 5 outfits från Februari. Min personliga favorit är nog den sista.
 
// Elaine

Känner mig Internationell

 
 
Vad jag har varit med om mycket språkrelaterade grejer de senaste 36 timmarna. I söndagskväll när jag åkte till skolan var det två som pratade bra brittisk engelska på bussen och sen i en affär pratade de före mig franska. Det kändes riktigt bra när man förstod vad de pratade om (känner mig som en spion). 
 
Sen på bussen till skolan var det någon som pratade ett annat språk, vilket vet jag dock inte. Men sen var också Ann-Kristins kompis från Tyskland här igår så då pratade vi alla engelska på frukosten. Vilket man kände sig riktigt ringrostig på. 

RSS 2.0