Som en bakelse och en piga

Jag trodde ju att jag itne kunde lägga upp bilder här på bloggen från datorn tidigare i veckan. men jag hade ju bara råkat trycka på en sak. Men därför så han jag aldrig lägga upp min "outfitbild" från i tisdags (översta bilden). Jag hade ju fått håret plattat kvällen innan och sen hade jag en blus som min mamma haft en gång i tiden. Blusen är väldigt speciell och den får en att känna sig som en liten bakelse x) haha. Men jag gillar det! :) Jag hade också den idag hos Niclas och vi kom på att jag såg ut som en liten piga som arbetade på landet. inte sant? ;) haha

Den är bak och fram på första bilden men annars hade jag inte kunnat knäppa den själv x) haha Tycker att det funkar åt båda hållen faktiskt.


..alltd ska något öga bli rött på kort....x)

Här har vi mig - "Pigan Lina"  eller "lilla Ida" i Emil i Lönnebergax)

Niclas är fotografen :)

Fast finn ett "fel" på sista bilden som avslöjar att kortet är taget på 2000-talet ;) Inte för att man inte fattar det ändå da :P haha


// Elaine


Höstdag hos Niclas

Nu har jag löst det lilla problemet med bilduppladdningen som jag hade. Eller ja det var Niclas som löste det och det var jag som råkat trycka på något x) haha

MEN idag har jag i alla fall varit ledig och vädret var minst lika bra (tror bättre) än igår!! Det kändes som sommarväder ute. Jag var hos Niclas så tvingade honom att gå ut lite så vi bara satt där och tittade på hur fint allt var med de färgade träden, korna i hagen, hans katt Pircken, en rödhake som flög förbi och lugnet i luften :) Efter gick vi ut med Zingo och Mellvin (som jag saknat mycket - Niclas har jag såklart saknat massor hela veckan <3 <3). Sen igår såg vi filmen Gladiator som jag hade fått för mig att jag skulle se efter ett kort arbete med antikens rom. Den var okej med jag tyckte Troja, som ju är samma typ av film, var bättre.

Men ja, idag har det helt enkelt varit en väldigt lugn dag och det kändes som att det behövdes. Sen trivs jag verklgien hos Niclas <3 När jag kom hem sprang jag lite och efter det blev det middag.




Och sen blev de en gooood frukost/lunch!!


Ja det var min underbara, lediga och höstiga fredag :)


// Elaine

Solig & varm dag

Vilken härlig dag det var idag! :) det kändes verkligen som att det var påväg att bli sommar igen när vi var ute och fotade på fotolektionen. Riktigt fint väder alltså!

Sen lärde jag mig också lite snabbt om hur bländare ut slutartid funkar på en systemkamera. Dock är det lite krångligt men lär man sig det där så är ju foto riktigt kul! :) kanske man skulle bli fotograf? ;) haha

Bilden är inte alls tagen från någon bra vinkel x) men ja det där var jag idag...


Kollage

Hej! Jag har haft franska provet nu och det gick hyffsat bra. Känner mig inte orolig över det :)

Sen har jag ätit en god lunch och nu ska jag göra ett kollage.


Franskaplugg!

Nu är det något fel så jag kan inte lägga upp bilder från datorn här på bloggen. Därför kan jag inte visa mina kläder igår ( hade tänkt att göra då men det funkade inte då heller). Jag hoppas att det löser sig för gillar mer att blogga från datorn...

Idag har jag alla fall haft arkitektur. Har börjat fundera lite mer på mitt franska café men mer har hann jag inte. Sen hade jag GK och kom äntligen igång med Ipadskalet. Men fick göra det lättare än jag tänkt från början för att hinna och ens klara det själv x) Sen när jag är klar ska jag visa det! :)

Nu pluggar jag franska. Har prov imorgon! :s


Påfåglar

Hittade de här snygga örhängena på kappahls hemsida. Visst är de häftiga?


Lockigt vs platt

Ja! Nu kan jag äntligen blogga från Ipaden tack vare en ny app från blogg.se . Dock kommer det ju bidra till att min dator kommer bli mer och mer orörd x) men aja nu kan jag ju också lägg upp bilder från Ipaden så det är bra :)

I alla fall så fick jag sluta skolan väldigt tidigt idag. Jag hade bara en kort föreläsning och lunch. Men jag har faktiskt jobbat för fullt hela eftermiddgen med franskaplugg och engelska. Nu återstår bara läsningen.

Jag var ju hos frissan igår och fick mitt hår pattat ( jag plattar det aldrig själv annars). Så här såg jag i alla fall ut före:


Hårfärg hit och dit

Igår var jag och klippte mig igen. Fick håret toppat och plattat. Min frisör tyckte också att jag ska färga håret snart. Jag har ju redan köpt färg så jag tror också att jag ska göra det. Därför kommer jag snart bli brunett igen som förra året. Egentligen kan jag ibland tycka att min nyuvarande hårfärg är fin. Ibland är den ganska mörk faktiskt och ibland ljus. Men ja jag vill ha lite mer liv. Hittade några gamla bilder från i vintras av en slump. Se så rött mitt hår var i solljuset då! :O


Lite konstigt bild med solen i ansiktet men håret ser man bra-

// Elaine

Orientering

Hej!

Idag har jag knappt gjort någonting fakitskt...Fast jag hade orientering i två timmar vilket var ganska jobbigt fast man gick i snabb fart. Tur att jag inte sprang med Lovisa för det hade jag inte klarat x) haha. Hon är liksom för duktigt hon och Ninni! ;) Men jag, Sara och Amanda lyckades i alla fall ta några kontroller och sen blev vi beordrade att gå tillbaka och hämta en kontroll på nästa samma plats där vi hade varit när vi trodde och sa att vi var klara. Det där lät lite konstigt va? haha Men vi har i alla fall gått mycket och det känner jag av i benen.

Sen hade jag också franska och tänker fortsätta med det nu genom att plugga till ett prov. Jag behöver också läsa i engelskaboken. Så ja jag ska nog lyckas fördriva tiden x)

Den här bilden är inte från idag och den här inget med inlägget att göra. Men jag hade ingen anna bild helt enkelt. De kopplingar som jag kan hitta mellan idag och bilden är att mitt hår har varit utsläppt idag och när bilden togs var det måndag (för 2 veckor sedan) precis som idag x) Här går veckorna undan!



// Elaine  

Höstskodilemma

Jag behöver ett par nya höstskor innan mina boots spricker och sen ett par varma och lite höskaftade vinterstövlar tills det lbir lite kyligt. Men jag tänkte ta höstkängorana i första hand. Jag har kollat runt på de sidor som jag kan komma på på internet och sprungit in i några affärer. Jag vill liksom se allt som finns och sen välja ut de som jag gillar bäst. Men i år är det faktiskt väldigt svårt att välja för det finns så många fina kängor.  Skopunkten har några fina par och så även ellos, bonprix och la redoute men jag har nu kommit fram till att det nog står mellan två par från dinsko. De är ganska olika i modellen och jag har jättesvårt att bestämma mig :S

Det är de här två jag pratar om:






Annars var de här skorna från skopunkten också snygga:



Vilka ska man välja?

// Elaine

Min första macaron!

Jag har länge gått och funderat på hur macarons smakar och varit lite arg på mig själv för att jag inte smakade några när jag var i Paris. Hur kunde jag missa det?! I alla fall så fick jag äta min första macaron igår. Mamma köpte med sig sånna hem och de där stora muffinsen i inlägget under - som sedan blev vårt fika ute i solen igår. Det roliga var ocks att jag drömde om att jag fyllde år och fick gå och plocka massa macarons i olika smaker natten till igår. Jag sa inget om det till mamma så därför var det lite kul att mamma köpte sånna..Är jag synsk eller? x) haha

Men jag var ju hur som helst lite rädd för att bli besviken sekunderna innan att jag smakade den. Men jag blev faktiskt inte besviken till min lättnad. Det var väldigt sött men gott :) Det är väl i stort sätt bara socker också?
Jag åt hallon så den är i alla fall att rekomendera (smakade laktris också). Carina sa att de som är gjorda i frankrike är mycket godare så kommer jag dit igen snart (som jag så gärna vill) ska jag allt smaka några macarons där! :)





// Elaine

Lördagsmys och kompisdag

Hej!

Då var den här helgen också snart förbi då ..:/  Jag har i alla fall hunnit med ganska mycket. Igår gick jag ju som sagt på en promenad i det fina vädret. Efter det kom Niclas och mammas kompis Carina hit. Så vi hade en rolig lördagskväll med fika, pastagratäng, ukelelespelande, Mamma mia på tv:n och prat :) Carina har nämnligen en lukelele som vi bad henne ta med sig för att låta Niclas spela och titta på den. Så stolt man är som har en så duktig pojkvän som kan det där med att spela en gitarr! Även Carina kan lite om hon kommer igång och får följa instruktioner tror jag. Däremot kan inte mamma och jag ett skvatt x) haha

Fikat bestod bland annat av stora maffiga äppelmuffins!!!


Annars så har jag försökt att få lite skolsaker avklarade. Läste i engelskaboken men än har jag inte hunnit med så mycket mer. Sen vill jag måla om naglarna också som jag inte han igår... Isabelle och Linnea kom förbi sen när Niclas och Carina åkt hem. Vi gick lite och hade en liten "fotodag" som vi kallar det. Visar kanske lite bilder sen. Det kommer vara kul att ha dem att se tillbaks på om några år. Just det, vi såg Islandshästar också!


 Isabelle och Linnea!

// Elaine

Mysigt väder

Sådan underbar dag det är!! Solen skiner som bara den och det gör mig så glad. När det är sånna här soliga dagar på hösten, då solen skiner på träden som skiftar i färgranna färger och den är ren luft somblir jag pigg och glad :) Så fast att det nu känns satt sommaren är över så är jag inte ledsen för det.

Jag kunde såklart inte låta bli att ta en promenad så då tog jag två fina kort. Färgerna på träden har ju inte riktigt kommit än men ändå känns det höstigt.



// Elaine


Hurtig fredag

Äntligen är det helg igen! :)

Jag tycker faktiskt att jag varit ganska duktigt den här fredagen :) Jag gick upp tidigare än jag brukar och simmade med mamma före skolan. Det var faktiskt duktigt av mig, och såklart mysigt :)
Jag åt frukost med mackor hemmifrån efter det. Sen hade jag svenska, historia och engelska innan lunch och sen engelska igen innan jag fick gå hem. Fick en uppgift att skriva ett CV på engelska (syftet är att lära sig om informal och formal engelska). Sen på svenskan fick vi en skrivuppgift inom språksociologi.

Till middag gjorde mamma räkmackor till oss som jag tycker är jätegott(speceillt de första tuggorna). Mammas räckmackor är också så mycket bättre än de på båtarna. De är inte lika smakrika de som fnns där - och dyra x)



Sen efter att jag har läst 3 eller 4 kapitel i min bok så blir det tv med chips och dipp! :)


// Elaine


Nytt från Agnes!

Jag har blivit väldigt förtjust i Agnes nya singel - Dont go breaking my heart. Spelar den om och om igen!
Men sen är ju också Agens min favorit av de artister i Sverige, speciellt kvinnliga. Hon och jag har lite samma stil. Eller ja, jag älskar alltid de kläder hon har på sig och jag har läst att hon älskar skor- samma gör jag! haha
Men ja jag gillar Agnes jag. Hon är otrolig och hennes låtar är så 
 fina <3



Vad tycker ni?





Hon är alltid så fin, Agnes.

// Elaine


Betong

Jag sitter och försöker läsa några kapitel i Stolthet och fördom (på engelska) men det tar väääldigt lång tid x) Har inte hunnit läsa tidigare idag för dagen var ganska full. Förutom att vi åt muffins tyckte jag att jag fick lite gjort i alla fall :) Hade franska, engelska, bild och foto. På franskan och engelskan gjorde jag inte så mycket men sen på bildlektionen tog jag ur min andra ljusstake i betong från min form och skrev ut en bild till ett collage som jag ska göra. Jag ritade också av den och sen på fotolektionen skrev jag ut min "fotoarbete" om Ninni. Jag hade tagit tre bilder på henne som jag redigerat och sent monterat på ett A3 med text till. Ninni gjorde samma sak om mig. gillade speciellt hennes lilla text:

" Elaine kliver upp varje morgon i hopp om att leva ett drömliv i Paris, ständigt omringad av kläder smycken och skor. Idag läser hon design på gymnasiet.

På sin fritid bloggar hon om sitt vardagsliv frankrikedrömmarna och design. När studierna inte tar upp allt för mycket energi sätter hon sig gärna ner och är kreativ med penna och papper"

Här är min andra ljusstake både tillsammans med den första och själv. Jag hade egentligen tänkt göra en likadan som den första men tyckte inte riktigt att tiden räckte till. De har ju i alla fall samma modell vid foten x)




// Elaine

Saras mint & chokladmuffins

Hej!

Idag var som sagt Ninnis födelsedag och det firade vi med att med att äta Saras muffins som hon så duktigt och snällt ställde sig och bakade igårkväll. Hon hade egentligen lovat oss dumlemuffins men det blev istället choklad muffins med after eight i. Fyndigt att komma på det ;) Det smakade faktiskt också mint så han hade lyckats bra som alltid, hon kan baka hon! :)

Så ja vi satt och åt den här muffinsen och jag började fåna mig lite med kameran på Ipaden. Sen när jag väl hade börjat skratta skrattade jag åt allt en liten stund x) haha





Jag gillar faktiskt när jag blir lite skrattig x) haha
Men skrattar gör jag bäst när jag själv vill och känner för det x) haha

// Elaine

Ninni 17 år!

Idag fyller Ninni år så idag är det minsann hennes dag!! :D

Grattis Ninni! 17 år :)




Ninni är en tjej som är väääldigt duktig i skolan och hennes änglahår och motorcykel är jag avundsjuk på! x)


Jag skrev inte så mycket när Lovisa fyllde år (vilket var för exakt en vecka sen). Men lilla Lovisa är så sjukt duktig på att illustrera och träna mm. När inte min lillebror är min coach så är hond et! :) haha


// Elaine


Hösttröja

Det här är annledningen till att man inte ska släppa iväg mig på stan...




Alltså har jag köpt ännu en sak och den här gången är det Lovisa och Isabelles fel :P Nejdå jag skoja bara, mest är det mitt eget i alla fall x) Jag skulle i alla fall hälsa på Isabelle på hennes praktik idag när jag lyckades få syn på den här! Tack och lov för att jag inte riktigt stängt plånnboken för varma tröjor. Dock hade jag gärna velat hittat den nästa månad. Men tror att den blir fin och lagom varm i höst i alla fall och sen älskar jag färgen! :)

Det var nog snarare Isabelle ch Lovisas fötjänst för jag behövde ju faktiskt en varm tröja. Det var bara liiiite jobbigt att den kostade 299 kr nu när jag redan handlat massa den här månaden x)


Nu saknas bara en riktig varm, stiackad trlja till vintern och skor. Sen är det nog bra! x) haha

// Elaine

Min mysiga tröja

Både igår och idag hade jag på mig min nya trlja som jag fyndade på indiska för ett tag sen. Jag älskar färgen, enkelheten, modellen och tyget. Det är så len och jag vill bara krya in i den. Men den är ändå precis sådär lagom varm. Är riktigt glad att man dessutom fick den till halva reapriset! - ca 60 kr :)



Hade den guldiga fjärilen på bilden i håret idag också.

// Elaine


Bland Caféidéer och Ipadskal

Hej!

Idag har jag itne gjort speciellt mycket. Jag typ redovisade Lovisas och min analys av caféer inför halva klassen på arkitkekturen och sen fick vi den nya uppgiften - att inreda ett café. Jag hade en idée förut om att blanda modernt med lite barockinspirerade möbler. Men det skulle bli för trångt på den lilla yta vi fick (alla har alltså samma lokal). Men sen kom jag på att jag ju kan göra att café som är inpirerat av Frankrike med en känsla som får en att känna att man åkt dit under fikastunden. Konstigt att det inte var det första som jag kom på - så galen i Frankrike som jag är!  x) haha Men lite känns det som att jag redan har gjort så mycket med Frankrike men de andra tycker att jag ska köra på det så vi får se hur det blir :) Men det här ska alltså ritas på papper och vi har ongen riktigt lokal att inreda.

Ska försöka visa bilder sen när jag börjat arbeta lite med mer det :)

Annars idag så har jag blivit ännu mer snurrig av min design till Ipadskalet. Jga har verkligen tagit mig vatten över huvudet och snart ska det var klart + en gammal uppgift som jag har ganska mycket kvar på också. Så än en gång sitter jag framför datorn och är stressad och avundsjuk på kompisarna som gör allt så bra...haha. Ändå har jag l'rt mig sen ettan. Men Lovisas illustration av Gunde Svan måste man bara se, så häftig!!!! 
Men jag får lite hjälp av min lärare med vill ju såklart klara det själv och gör jag det blir jag jättestolt över migsjälv.

Men nu måste jag verklgien försöka läsa i boken Pride and Prejudice. Det är ritktig svår så det är svårt att förstå allt. Men jag måste läsa för jag har bara lite mer än 2 veckor kvar på mig :S

Det här är min svåra idée till Ipadskalet


// Elaine

5 saker från H&M

Jag gillar inte när det kommer en ny H&M-katalg i brevlådan. Jag hittar alltid något då ju! x) Nu har jag bestämt mig för att vara väldigt sparsam. Det enda som jag verkligen behöver är några stickade, varma tröjor och vinter och höst skor.  Som tur var, var det enda som jag hittade i H&M den här gången mest tröjor. Klänningen tycker jag också var söt, så även örhängena (fast tror de blir för tunga i öronen). Men faktiskt kanske någon av tröjorna skulle passa? Den där glänsande var väl cool? Men kanske inte så varm?



// Elaine

2 moi

Nu har jag klarat av den där jobbiga dagen. Det jag menar med "jobbig" är att en blir jobbig för jag har nästan inga lektioner och har inte så mycket att göra. Man bara sitter mest helt enkelt x) Jag hade formgivning men fick inte heller så mycket gjort där. Jag ska ju designa en lampa och jag har ritat den. Jag satte sen idag igång med att bygga den men fastnade då jag märkte att jag behövde tänka om lite. Så just nu känns det lite tung fast att jag älskar uppgiften och design. Men det är sådana "motgångar" som man får ta ibland. Man får tänka om och det är nog bra att jag får lära mig det (och att tänka överhuvudtaget inom designområdet)! :)

En helt annan sak: Jag har glasögon i skolan nästan varenda dag. Har ju haft det i snart 4 år. Men jag har blivit duktigare och duktigare på att använda dem. Jag trivs faktiskt bra i dem ibland men vill också vila (kanske inte rätt ord..?) ögonen. Så, så här såg jag ut idag med glasögon och utan.

Det finns två utseenden av mig alltså! ;)



Det är faktiskt kul att kunna variera :)

// Elaine

Jobbig dag framför mig

Hej!

Igår fick jag äntligen träffa min pojkvän Niclas igen efter att inte ha sett honom på mer än en vecka. Det var så kul att se honom igen! :)

Annars så hade jag bara franska, historia och svenska igår. Nu ska jag göra klart historian och sen har jag en jobbig dag som är jobbig för att den inte så är så jobbig framför mig. Låter inte det jobbigt? x) haha



// Elaine

Kenzas ring är min!

Förra veckan blev den här ringen ( som är deisgnad av bloggaren Kenza) min!! :)
Har haft presentkort från när jag konfirnerades kvar (2 år sedan) och jag har länge gått och tittat på den här ringen. Den är enkel men ändå speciellt. Tyvärr har det inte funnits hemma i min storlek någonstans :( Ibland sa det att de skulle få hem nya och ibland att de inte skulle få de. Så jag hade gett upp hoppet lite. Men sen nu så fanns den äntligen och då var jag ganska snabb med att köpa den!






// Elaine


Höstklänning



Tycker att den här klänningen från Bikbok är jättesöt! Gillar de enkla men söta formerna och sen älskar jag den plommonaktiga lila färgen. Skulle jag på en fin fest skulle jag gärna köpa den (om jag fick för mamma vsg :P haha)
för 299 kr.

Kanske matcha med en ring till?


Någon mer än jag som gillar klänningen? :)

// Elaine

Min hårfärg

I skolan här om dagen satt jag och tittade på gamla bilder som jag hade tagit i ettan. Jag kunde då konstatera att mitt hår har skiftat lite i färg under det året. Nu är det nästan tillbaka till sin vanliga färg fast kanske en aning mörkare. Sen har det också blivit solblekt under sommaren. Nästan alla tycker att jag ska vara blond men jag känner att jag vill vara brunett igen. Därför ska jag färga det om ett tag igen. Den här gången funderar jag dock på att få lite mer liv i det genom att bleka slingor före. 

september 2010


December 2010


Tror det här var i våras (2011)


nu, september 2011


Gissar på att de flesta tycker att håret ser bäst ut som det är nu? eller?
Jag tycker inte att det är något fel på den färgen. Men nu till hösten och vinter vill jag nog ha lite mer kontrast. Jag vi får se hur det blir.

// Elaine

Söndagsfika med bästa Ellinor!

Hej igen!

Idag har varit och fikat på stan med Ellinor :) Det var ett bra tag sedan som jag träffade henne nu och behövde verkligen se henne :) Så nu könner jag mig glad efter massa prat med henne, fanta och en blåbärsmuffin. Det var ganska kyligt ute så det var extra mysigt att sitta inne å¨ett café. Fast jag tyckte att det blev ganska varmt efter ett tag x) haha



Fina ellinor och jag


Jag hade mina boots igen. Dock väntar jag bara på att de ska gå sönder för de hller på att spricka i sulan:( Men jag hoppas de håller tills jag hinner köpa ett par nya. Sen hade jag skinnjackan till. Såhär såg det ut, fast jag hade min glittriga paris-t-shirt istället för den leopardömstrade tröjan.



// Elaine


Call my name

Jag gillar Tove Styrkes nya låt "Call my name". Den är ritkigt mysigt! :)
Hade varit kul om hon hade spelat den förra lördagen när Niclas och jag var och lyssnade på henne. Men den tillhörde ju inte sommarturnén förstås. Hur som helst gillar jag den. Den blir en söndagslåt :)



Vad tycker ni?

// Elaine

The gameplan

Hej!

Igår var det en hemmadag. Efter springturen (som jag tycker jag är duktig att jag gör) åt vi middag. Efter det målade jag lite och sen satt jag vid tv:n. Filmen The gameplan visades på tv så jag satt och tittade på den. Den lilla flickan i den var väldigt söt och rolig :)

Nu är det åter söndag igen då...att helgen alltid ska gå så fort...:O Det bästa med att det är måndag imorgon är att jag får träffa Niclas igen. Har varit väldigt tjatig med hur mycket jag saknar honom på sistonde x) Förlåt alla som fått höra det x)



// Elaine

Söt mapp!

Mitt humör var inte på topp idag (trots det fina vädret :(?!)  så att jag fick en mapp av mamma piggade upp mig! :D

Det måste väl bli min nya mapp till franskan?
Fick en mapp av mamma!


Visst är den fin?! :)

// Elaine


Fransk skimmrande manikyr

Hej!

Idag var en ritkigt solig och fin dag!! :) Dock blev den inte riktigt som jag planerat. Min kompis kunde inte komma som vi hade sagt. Det var ingen fara med det förutom att det var lite synd. Men jag hade också tänkt att jobba lite men hade knappt någon ork. Jag gick istället ut och gick lite, sprang en runda och målade naglarna. Här under ser ni dem. Gjorde en variant av fransk manikyr med det nya nagellacket från H&M. Enkelt men också glamoröst! :)


Har målat naglarna idag
Inga bra bilder men :/

Elaine


Träningskläder!

Här har vi mina nya spring och idrottskläder som jag köpte i onsdags. Känner att jag har blivit riktigt hurtig nu. Känner för att springa lite ibland. Det började ju när jag köpte mina nya spring och gå skor och då fick jag ett välkomserbjudande av stadium som var en funktionströja på köpet när jag handlade för 300 kr. Jag passade då på att köpa byxor eftersom mina förra långbyxor sprack på en idrottslektion x) haha. Men de kostade 250 kr och var tvungen att komma upp i 300 så då köpte jag en jackan också. Den var dock stor så funderade på att ta ett linne istället....Men jag tror det blit bra såhär.

Dock tror jag inte att jag kommer ha så mycket idrott i år...Typiskt!x)

Valde rosa tröja för att matcha skorna ;)




// Elaine

Jag brinner för franskan!

Äntligen är det fredag igen!! :)

Sitter och jobbar (jag vet att det är fredag men fick lite fart x) och sjunger med till en fransk låt. Det är låten "Toutes les nuits" i några inlägg under. Kan nte sluta sjunga! x) haha Äntligen förstår man lite av en låt utan att man behöver översätta den. Jag förstår inte allt för de sjunger väldigt fort och jag behöer lyssna några gånger så jag kanske översätta hela sen. Men för mig betyder det att franskapluggandet lönar sig. När jag fick MVG nu till sommaren blev jag jättestolt över mig själv:) Men jag har lite press på mig själv nu x) Har som läxa att repetera klockan som jag lärde mig i 6:an. Det vill jag inte ha fel på sen x) haha

Il est quelle heure?
Re: Il est sept heure et sept.
=
Vad är klockan?
Klockan är 7 minuter över 7.


Jag brinner för franskan och Paris!
 

Lovisa, här ser du en liten del av mitt rum! ;)

// Elaine

Onsdagens

I onsdags så fungerade ju inte internet så jag kunde inte visa mina kläder för dagen. Därför gör jag det nu istället. Kanske är det itne så kul?x) Det känns lite som en del av mig i alla fall för jag gillar att välja ut kläder varenda morgon och sen välja smycken till det. Jag känner mig helt klart mycket piggare då än om jag bara hade tagit det första jag hittade.

Så här är alltså jag i onsdags, den 14 september 2011

Mina ögon blir sådär av blixten x)



// Elaine


Äntligen CSI Miami!

Har försökt att jobba lite nu på kvällen och ska fortsätta imorgon i skolan och kanske hemma på lördag. Nu känner jag mig frysen och tycker faktiskt att jag fötjänar att få vila. Därför ska jag nu äntligen få se på CSI miami och äta vindruvor :) CSI miami är så himla spännande tycker jag x)



Vissa förstår nog inte varför jag tycker det tror jag men så är det! x) haha
Eller håller någon med mig?

// Elaine


Min ljusstake i betong

Nu fungerar internet så att jag kan skriva lite mer här och ta igen för igår.

 Jag har som sagt gjort klart min ljustake idag. Uppgiften på var att gjuta något i betong och jag lyckades inte vara mer kreativ än att gjuta en ljustacke. Hade tänkt att gjuta en till likadan men den här var så klurig att göra när man skulle ta bort formen så jag gjorde en annan lättare variant också( som jag egentligen hade tänkt från början). Den här "råkade" bara bli såhär när jag pusslade lite med olika delar. Min första idée var att gjuta nederdelen av en PET-flaska och en annan med den bollliknadnde överdelen. Men jag kom på att jag kunde sötta ihop dem så det bildade en söt flaska. Så därifrån har jag fått den här formen. Sen nu idag gjorde jag ringarna av pärlor som ska ligga runt ljuset som man ser på blden. Jag gjorde två så man kan ha att byta imellan.





// Elaine


Lovisa 17!

Idag fyller faktiskt lilla Lovisa (som jag råkar kalla henne ibland) år!! Så idag ska alla säga grattis till Lovisa och hon ska få våfflor till middag! haha
Bilden är tagen igår och redigerad i min fina Ipad!

// Elaine

I skolan

Hej!

Det är något fel med internet på min dator hemma hemma så jag kunde inte blogga igårkväll. Jag som hade så mycket att visa efter en dag på stan med shopping och fika. Jag hade som arkitektuppgit att besöka två caféer för att kolla på planslösning och tema. Vår nya uppgift är nämligen att designa ett eget café :) Sen var jag också i skolan och pysslade med mitt Ipadskal i illustrator och jag kom på att jag tagit mig mycket vatten över huvudet med min design. Men jag ska klara det för jag kommer bli riktigt nöjd med reslutatet om jag fixa det!! Jag sitter förresten nu och klurar på det och gör klart min fotouppgift. Har fotat Ninni och nu redigerat bilderna.

Jag har också gjort klart min ljusstake i betong idag (och gjutit en ny). Ska visa den sen :)- Sem får vi inte glömma att jag också haft språk - både franska och engelska. Men nu ska jag återgå till det här och förhoppningsvis kan jag visa det jag köpte igår sen :)

Jag ser ganska hemsk ut idag så jag väljer en bild som jag tog den andra dagen i skolan efter sommarlovet x)


// Elaine

Fransk radio

Jag laddade ner en app till Ipaden där man kan lyssna på radiokanaler över hela världen. Ett perfekt sätt för mig att hitta ny fransk musik ju! :D Jag satt mig och testade om det funkade och vissa radiokanaler funkade riktigt bra. Jag hittade en som hette "100 pour cent France" (hundra procent Franskt/Frankrike. De här låtarna har jag hunnit lyssna på hitills och mer hinner jag inte med för idag. Men här har vi några, någon kanske lite smått fånig men ack så mysigt franska! ;)


Au soleil - I solen


Toutes les nuits je pense à toi - På alla nätter tänker jag på dig


Emmène-Moi ( Den här var då inte helt fransk men.haha )

Bonne nuit!

// Elaine

Tisdagar är konstiga

Hej!!

Nu är jag helt slut men och har ångest för trots att jag är så slut har jag knappt fått något gjort idag. Skulle skriva en sak om den romerska antiken men fastnade med att bara läsa om det så fick inte ner något på papper alls..:(
Sen så hade jag en estetisk lektion, där jag designar en lampa. Jag gillar verkligen uppgiften men det är lite svårt att få ihop det så att det ska hålla. Men nu fick jag som jag ville kolla på lite material och tror att jag har fått ett hum om hur jag ska göra :) Ni vet, lampan ska lysa på riktigt också även om formgivningen är viktigast!
Jag hoppas i alla fall at reultatet blir bra och då ska jag visa den sen :)

Mina kläder idag var faktiskt shorts (med nylonstrumpbyxor under) och blus. Jag tänkte inte på att det faktiskt var kallt förren min lärare frågade om jag inte frös. haha. Man kan ju tro att jag är en varm människa av mig. Men annars fryser jag alltid om händer och fötter faktiskt x) Men min annledning till att jag hade shorts var för att jag ville "använda slut" på dem nu. Snart blir det nästan bara jeans i fortsättningen! haha

Kommer ni ihåg min "bildblogg" www.ElleElaine.tumblr.com - där jag skriver väldigt kort om dagarna? Förklaring på bilderna där kommer oftast här.
Tisdag 13/9&#160;2011

// Elaine

Pysselgöra från Lovisa

Vilken vän man har!! Lovisa hade städat sina lådor och packade ihop en hel påse med scrapbookingsaker och gav till mig idag. Den var verkligen full med massa fina saker! Blommor, band, klistersaker, glitterlim och mönstrade saker + massa mer. Kommer vara roligt att välja och vraka bland alla dessa saker nästa gång som jag drar igång med pysslandet. Hoppas gärna att jag får åka till Paris igen så jag kan göra ett nytt album av allt det där ;) haha

Men jag tackar i alla fall Lovisa jättemycket och känner att jag måste betala tillbaka (det här är inte första gången jag får av henne). Jag hade aldrig klarat av det hon gjorde (att ge bort så mycket alltså)..x) Därför har jag lovat att bjuda henne på fika snart som tack! ;)





// Elaine

Blått eller?!

Idag var jag ganska blå! haha
Hade mina nya blåa jeans (som jag insett att jag hade kunnat köpa en mindre stolek av... ). Hade lyckats pricka in färgen perfekt för det var typ exakt samma färg som på mina "converse" (fejk). Sen passade min blommiga blus med blå inslag också perfekt till! :) Dock skrattade de andra åt mig för att jag hade matchat det så (eller för) bra:P haha Det här var exakt samma kläder som jag hade på mig i lördags på Tove Styrkes konsert med Niclas, och sen på stan.
 


Blått eller? x)

// Elaine

Gardinpynt

Förrut köpte ju jag några hårnypor på H&M som såg ut som fjärilar. Jag satt dem i gardinen så länge för att det såg lite sött ut och för att skona dem från att bli mosade i smyckeslådan. I alla fall kom jag på att det hade varit riktigt snyggt att ha fler fjärilar i gardinen för de passar nästan bättre där än i håret. Så i förra veckan köpte jag två till - svarta. De ska speciellt få sita i gardnerna för de markerar bättre än vita och dessutom har jag andra svarta detaljer i mitt rum. Så har här vi alltså dem mitt nya gardinpynt!

29 kr/st på H&M



// Elaine


Maraca

Idag har jag varit lite med lillebror.  Vi gick på en promenad, jag hade mina easytone. Kände att jag hade tränat benen när jag kom hem och då rockade jag också rockring + gjorde lite andra övningar för magen, som situps. Efter det sen så städade jag mitt rum. Fick lite fart när jag hittade den här nya låten av Mohombi - Maraca:

Det blir min nya träningslåt! Gillar alltid fart :)



// Elaine

11 September

Som de flesta tänker jag skriver några ord om denna hemska dag för 10 år sedan - när de kapade planen flög in i world trade center och pentagon. Ninni och jag har redan sammanfattat händelsen då vi skulle göra det i en historiauppgift och se vilka historiska perspektiv som händelsen passar in i. Vi kom fram till att på social nivå så drabbade det många många männsikor såklart, 3000 dog, andra skadades och många förlorade annhöriga. Sen kostade det USA mycket pengar att rensa upp efter det här på social nivå men framförallt ökade de militära utgifterna med 80 % från 2001 tills nu. (källa dn.se)

Jag var bara 7 år när det hände men jag vill tycka att jag minns den dagen ganska bra i alla fall. Men jag kan inte fatta att det har gått 10 år sen dess! :O

Tänk vad mycket som har hänt på 10 år i histiorien bara. Hur kommer jag orka med att höra om allt i framtiden?


Gud vad hemskt att ha ha varit på de kapade planen, i skyskraporna eller bara New York eller USA.

// Elaine

Tove Styrke

Hej!

Igårkväll åkte jag och Niclas (som alla) in till fullproppade stan. Vi hade köpt biljetter till Tove Styrke för 30 kr och fast att konserten bara var i 47 min så var det värt pengarna. Det var egentligen jag som ville gå fast att det inte riktigt är min musiksmak,  men jag ville liksom göra något. Jag trodde inte att Nicas skulle tycka om det så mycket men det gjorde han (kom på att det kanske var en dum idé att ta med honom för att titta på en tjej ... haha). Det enda som var synd var att man hörde musiken bättre äm hennes röst :( Men vi kände i oss i alla fall nöjda när vi gick därifrån. Hon hade som under idoltiden riktig energi och egen stil!

Sen träffade vi lite kompisar på stan men vi gick också mycket själv, köpte godisremar till mig och mat åt Niclas. Lite jobbigt med allt folk bara x) Hade egentligen vetlat köpt en sockervadd också men hade förmodligen mått illa efter det x)



Älskar sura jordgubbsremar!!


Här är favortlåten från Tove. Gillar även "million pieces"

// Elaine

Sen måndagsoutfit

I måndags fungerade ju inte mitt internet så då kunde jag inte lägga upp de bilder på kläderna jag hade den dagen, som jag hade tänkt. I alla fall så tog jag en lång tröja med skärp i midjan som jacka (den tröjan har förresten varit i Paris, tror jag ;)). Men det visade sig vara för varm fast att jag trodde det var lagom att ha nu innan det blir höst på riktigt x) Jag tänkte i alla fall lägga upp bilderna när jag ändå tog dem. Så så här matchade jag dem (om jag nu ska försöka låta som en modebloggare x) haha)



// Elaine


Sprintur i solen

Hej!!

Äntligen en solig lördag efter en vecka med regniga vardagar! :) Egentligen har jag inget emot hösten som kommer men regn utanför fönstret är lite tung att se under långa skoldagar. Däremot är soliga höstdagar med vackra färger på träden jättemysigt! Lite regn behövs ju också ibland. Den här inställningen måste jag ha ärvt av mamma som älskar hösten x) haha

I alla fall så tyckte jag att jag har suttit still för mycket nu så jag sprang ut på en springtur i skogen före lunch. Sen gjorde jag lite situps och andra övningar. Det kändes bra. Även fast jag kunde ha mycket,mycket bättre kondis. Men någonstans måste man börja och jag gillar att göra saker i min egen takt :)

Nu ska jag bara städa och sen kommer min pojkvän på middag :)




// Elaine

Namnsdag

Snart är det äntligen helg igen. Tänk vad man går och väntar efter helgen och sen vips är den borta och så börjar man om igen x) I alla fall är det fredagarna som är jobbigast nu och det är på två sätt. Jag ha håla i ca två timmar och väntar då på en lektion som är en timme lång.

I alla fall så har jag faktiskt namndag, tillsammans med mina mamma och faster. Jag heter Anita som mamma och min faster heter Annette :) "Elaine" har de tyvärr tagit bort i allmenackan. Det förstår jag inte :(


se vilken  "fjong" eller lock rättare sagt som jag har i håret ? x)

Ha en bra helg!

// Elaine

Fick armband och ring :)

När jag var hos Niclas i tisdags så fick jag itne bara våfflor utan ett armband och ring av hans mamma :) Hon hade fått ett paket med lite sminkprodukter som hon hade beställt och jag gissar att hon fick armbandet och ringen på köpet för hon tyckte inte att det var hennes stil riktigt och att jag kunde få det. Jag tyckte att det var chict så jag tog emot det efter att ha försökrat mig om att hon var helt säker på at hon inte skulle ha det :)

Jag hade det på mig i onsdags också :)


// Elaine


Såld på hus

Förra veckan blev jag lite såld på tvprogramet "Såld på hus" ! ;O haha
Har någon sett det? Det går i alla fall på tv4+ och om några minuter ska jag se kvällens avsnitt och efter det är det CSI miami tillsammans med en skål vindruvor :)

Såld på hus
I såld på hus så visar de olika bostäder i olika länder som mäklare får gissa hur mycket de såldes för och sen så visar de tre bostäder för en familj som letar efter just en bostad i landet där det är, Eftersom jag alltid har gillat inredning tycker jag att det är jättehäftigt att se hur fint allt är och det är ju även roligt att se lite planlösningar. Sen får vi inte glömma utsikt mot medelhavet och bergsvyar i Italien t.ex som man får se. Det är verkligen jättevackert överallt!!  Jag drömmer såklart om Frankrike men jag tycker också att Italien och Malta är riktigt fint. När de var på Malta så tycker jag att alla lägenheter som de visade var magiska!

Nu kunde jag tyvärr itne hitta några bilder från programet men hittade några andra på nätet:

Tänk att ha en sån här utsikt över havet
...eller en sån här utsikt över bergen i Italien


Oj vad jag är såld!!!
De tre länder som jag bara måste till någon gång i livet är Frankrike (såklart, många gåner om! ;)), Italien och Malta. Det är jag helt säker på. Men New Yrok vill man ju också gärna se..kanske Quebec (kanada) och Norge också...haha

Nej nu ska jag fortsätta drömma mig bort vid Tv:n.

// Elaine


Seg och regnig dag

Hej!!

Idag har varit en tung dag och det tror jag berodde mycket på vädret. Började dagen med franska, sen engelska, lunch och efter det en lektion utan den vanliga läraren och material. Så då satt vi i typ 2 timmar och laddade ner saker till Ipaden. Fick ont i huvudet tillslut men då var det yttligare en timme att vänta på någon riktigt lektion. Me fotolektionen som vi hade sist gick förvänadsvärt fort ändå. Det känns faktiskt bättre att komma hem trött om dagarna när man åstakommit något än när man inte har det - som jag inte har gjort idag. För jag blir lika trött ändå x)

Jag gillar inte den här typen av fotosätt och jag vet att kvalitén inte alls är bra. Men som sagt ibland hinenr jag inte ta några andra bilder. Oftast vill jag inte ha med mitt huvud och blixt på bilden i alla fall men idag blir det så.


// Elaine

Brunskimmrigt

Igår var jag på stan och träffade på min kompis Isabelle som har praktik på en affär där. Sen så hittade jag det här snygga nagellacket på H&M. Det känns precis som min färg (kanske har jag snott min mammas färger lite, som går i brunt och koppar? haha). Gillar brunt och guld så det här en en bra blandning även om den inte riktigt skimmrar i guld riktigt. Tänkte testa det snart :)


// Elaine


Petrol

Idag hade jag på mig en petrolfärgade blus som jag fyndade på ett klädvaruhus en bit ifrån mig, men den är egentlligen från Vila. Det var ett bra tag sedan men då fick jag den i alla fall för 99 kr och det roliga var att jag hade sett den tidigare :)

 vet att sånna här bilder som är tagna i spegeln med blixt inte är så snygga x) Men ibland hinner man inte med annat..haha



// Elaine


ElleElaine

Hej!!

Här har det stått stilla nu...:/ Kan inte riktigt hjälpa det för min internet ville inte fungera i måndags så då han jag inte blogga och sen igår var jag hos Niclas hela kvällen. Visst kan man blogga där men vill inte lägga ner tid på du ju. Kan inte sno hans dator...haha. I alla fall så fick jag våfflor till middag där :) Hann åka dit tidigt eftersom en lektion var inställd.

Men sen så har jag startat en till blogg!! Den bloggen kommer inte vara lika som den här. Utan där kommer jag mest lägga upp bilder från Ipaden lite ibland. Så där kommer det mest vara bilder och lite korta uppdateringar om dagarna. Men det blir alltså inte på samma sätt som här. I alla fall så tänkte jag försöka lägga upp en bild för varje dag och se hur jag förändras under en tid ;) haha

Så man får som sagt gärna kika in där också :) Där är mitt bloggnamn "Elle Elaine" - Hon Elaine (nästan som mademoiselleElaine fast man tar bort "mademoi").  Bloggen finns hos tumblr.com och här är länken: www.ElleElaine.tumblr.com

Men glöm inte bort den här bloggen för det! :O Bra för att det har stått still här i två dagar betyder inte att det kommer fortsätta med det :)

Startade bloggen igår och då fick det bli dagens bild.

// Elaine

Varför ska alla hata?

Är jag knäpp som tycker Rebecka Blacks nya låt är bra med tanke på hur hatad hon och hennes förra låt är? Ni vet "Friday" som hennes föräldrar betalade för att hon skulle få spela in - alltsåm det betalade för hennes dröm. Jag förstår inte ritkigt hatet mot henne. Jag tycker i för sig inte att låten "friday" var bra och lite fel känns det väl att låta sina föräldrar betala för att hon skulle få spela in den. Men förstå hur ledsen hon måste ha varit när hela världen hatade henne? Hon var/är en 13-årig tjej  (tror jag) som har en dröm som alla andra. Förmodligen har hon drömt om det ända sen hon var liten. Just därför tycker jag att hon ska få mycket beröm för att hon vågar ställa sig upp mot världen och prova igen med en ny låt. Hon gör en stor revanch tycker jag. Låten är mysig (säger jag som gillar den där fåniga musiken i alla kompis"gång" som jag tillhör). Men musik ska göra en glad. Att hon får stå där gör henne glad. Så jag gillar helt enkelt den här låten. Hon är ju söt också, visst jag har hört bättre låtar. Men kan någon berätta vad det riktiga FELET i den och med henne är?



// Elaine

Kreativt sydda påsar

Idag bara är jag...

Jag har tagit igenom mig lite franska frågor och hade tänkt försöka skissa upp Ipadskalet. Men annars bara är det en sån här konstig söndag.

I alla fall så kom jag på att jag har glömt att visa en sak. När jag var hos min pappas kusin så visar hon några påsar som hon hade sytt. De var inte gjorda av vad som helst utan av kaffeförpackingar!! Jag tycte att det här var riktigt kreativt och fotade såklart dem. Det var riktigt stabila också. Tror att hon hade fått tipset av en annan i släkten som även gjort en eller två av dem som hon visade. Det jag vill säga är i alla fall att gillade idéen skarpt.

Men jag råkade faktiskt få syn på en liten liten väska gjord av kaffeförpackingar när jag sprang till bussen en dag. Så någon mer har tydligen kommit på idéen men jag tycker att min släkt gjorde det bäst. Jag tror att det är där jag har fått min känsla för att göra saker ifrån bland annat. Jag önskar bara att mitt självfortroende höll i sig lite mer ibland...för viljan att skapa något har jag. Ibland låser jag bara mig själv för att jag vill lyckas så mycket...:(

Men vad tycker ni?! Är detta inte kreativt så vet jag inte vad som är det!





// Elaine

Grattis Nea!

Idag är det min kompis Linneas födelsedag så grattis till henne!! :D


// Elaine

3/9 - månadsdag

Hej!

Vilken fin septemberdag det var nu när man vaknade! :) Åt frukost och sen satt jag på balkongen i solen. Mysigt att det ska vara så fint väder idag, för det är nämligen Niclas och min månadsdag <3 <3 Hur många gånger har jag inte skivit det nu här på bloggen? Någon som kan gissa?

Här har vi den finaste killen som riddare när han spelade teater i maj.



Tionde gången är det i alla fall och jag är så glad att jag får skriva det :) <3 <3

10 månader idag den 3dje september 2011

// Elaine


Kräftmiddag

Hej igen! :)

Äntligen är det helg igen!:) började den med att äta kräftor till middag och lite annat tilltugg. Gott fast kladdigt är det. Man känner ju sig inte så snäll heller man ser de stackars döda kräftorna :( Men jag har faktiskt velat ha kräftor ett tag nu så nu är det gjort :)



Ingen snygg bild egentligen...x) haha

Ha en bra helg nu! :)
// Elaine

Pride and prejudice

Hej! Har en lång fredag precis som förra veckan. Hade först svenska och sen tittade vi på filmen "stolthet och fördom" - "Pride and prejudice" på engelskan. Ni vet den som är skriven av Jane Austen och i den nya verisionen spelas huvudrollen av Keira Knighetly. Vi håller på och läser den också. Vår uppgift är alltså att se och läsa en klassiker.

Nu har jag håla men efter det ska jag se slutet av filmen och sen är det äntligen fredagkväll! x)



Den är mysig! Har sett lite av den förrut men inte hela som jag gjorde nu, eller jag har som sagt ca 20 min kvar att se av den. Keira är också väldigt bra :)

Uppdate: Filmen hade ett bra slut som man hoppats på och också anat. Tycker att den är riktigt sedvärd! :)

// Elaine

Blåa jeans

Jag var som sagt på stan igår. Annledningen till att jag gick där var att jag behövde ett par till jeans. Jag vet att jag nyss visade ett par nya jeans. Men förrutom dem har jag knappt några som jag kan ha, har gett bort, vuxit ur och nött ut många. Så jag behöve ett par till att byta till. Dock betalar jag inte vilket pris som helst.

Det blev i alla fall de här knallblåa från Gina Tricot. Jag brukar dock gå sönder dem ganska fort men jag har upptäckt att det är de som är bekvämast och passar mina ben bäst. I alla fall så tog jag en annan modell än den vanliga "Silivia" så det blev de som heter "Serena" för 299 kr. Det var mjuka väldigt mjuka!



// Elaine

RSS 2.0