31/5-16 Sista Maj - Körkortsteori

 
Idag har jag suttit ute i solen och pluggat körkortsteori hela dagen. Jag varvade med lite bloggande och surfande också såklart. Träna hade jag också tänkt att göra men det kändes för varmt.. Eller, det är bara en bortförklaring. Haha. Sen var pappa och jag ut och övningskörde nu på kvällen i alla fall. 
 
// Elaine
 

Outfits Maj 2016

 
Konstigt nog fick jag inte ihop mer är fyra outfits den här månaden. Märkligt. Det var ju så bra väder. Kjol blev det för det mesta i alla fall och favoriten är den första outfiten - den som jag hade på avslutningsfesten.
 
// Elaine
 

Maj 2016

 
 
Jaha då var Maj redan slut...Det fick rasande fort men det var nog utan tvekna den mest händelserika månaden den här året - så här långt i alla fall. I början av måndaden gick jag fortfarande på Wik och nu är jag hemma igen. Vilken som sagt blev en chock för både kroppen och hjärnan.
 
Hur som helst har jag sammanfattat månaden i några punkter som vanligt.
Så i Maj har jag:
 • Jobbat med mitt egna projekt i skolan och jobbade ända in i det sista.
 • Tagit många springturer och promenader i kvällssolen.
 • Njutit av det somriga vädret.
 • Ätit lunch ute för första gången i år.
 • Haft besök utav Amanda på Wik.
 • Hälsat på fåren i hagen som knappt kom ihåg mig.
 • Sett på Eurovision för fulla muggar och laddat så mycket att jag blev besviken på vinnaren.
 • Alexandra, Amanda och jag gick till Roparberget i värmen och hade picknick.
 • Bakat och hängt inför Wikdagen och vårutställningen.
 • Äntligen fått träffa Ann-Kristin igen - om det så bara var för en vecka.
 • Haft utställningen tillsist och fick då besök utav Josefine och Ian. Mamma, pappa, faster, lillebror, Niclas + delar av hans släkt.
 • Haft interna Wikdagar på skolan.
 • SLUTAT på konstlinjen...
 • Varit på avslutningsmiddag.
 • Flyttat hem igen och lämnat mitt fina rum.
 • Varit tillbaka till Wik och hämtat mer grejer.
 • Jobbat med arbetsorover den senaste veckan.
 • Jobbat helg igen efter ett jag kommit hem.
 • Haft min första körlektion för det här året
// Elaine

30/5-16 Kvällspromenad i solen

 
 
Idag har jag som sagt haft körlektion men sen på eftermiddagen satt jag mig ute i solen och pluggade på det som jag fick i läxa och läste lite mer teori. Sen kom Niclas och tog en kvällspromenad med mig. Den avslutades sen med en glass och lite presentshopping.
 
// Elaine

Körlektion, Magont och Smörgåstårta som belöning

 
Igår jobbade jag 11-21 så det blev två 11-21 pass i rad. Dock fick jag ont i magen vid 18 och det blev bara värre och värre så sista timmen var jättejobbig. Det var inte ens lätt att gå och göra de sista jobbsysslorna utan att jagbara ville lägga mig ner på golvet, men det gick ju inte. Jag misstänker att det var magkatarr (eller något i den stilen) för det gick över när jag kom hem och tog en tablett emot det. Men jag somnade ändå med vetekudden på magen. 
 
Sen inatt och imorse mådde jag bra vilket var tur för jag hade en körlektion på förmiddagen - Min första för i år och på ett nytt ställe. Jag var nog lite nerevös för det och det var mycket saker som stressade mig förra veckan trots att jag kom hem från Wik. Det var snarare en chock att gå från att bå själv till att flytta hem igen och ta tag i allt här hemma. I fredags var jag t.o.m ett riktigt vrak och känden mig ledsen. 
 
Så efter allt detta - arbetsprover, chock, stress, två jobbpass med mycket att göra och körlektion kändes det som en belöning att få sätta mig på balkongen i solen och äta smörgåstårta som mamma hade varit snäll och tagit med sig hem från mormor igår.
 
Så himla gott! Jag får dock tänka på maten och stressen nu så inte "magkatarren"kommer tillbaka...

3 Sommarklänningar från Bonprix

 
Här är tre somriga klänningar från Bonprix som jag gillar. Det är väldigt mycket mönster och färg men det sticker ut från de svarta klänningarna som man hittar i alla andra butiker. På sommaren vill jag inte gå klädd i bara svart. Alla kostar bara ca 300 kr dessutom. 
 
// Elaine
 

1 år på konstlinjen i bilder

Augusti - Presentation och workshops.
 
September - Vi fick prova på allt.
 
Okotber - Fötter, Händer, Screentryck & det svåraste - Porträtt.
 
 
November  - Grisaille, porträttmåleri och kroki med Stina.
 
Decmber - Grafikblock, skreentryck på egen hand och Luciautställning.
 
 
Januari  - Måleriblock med tema parafraster och klippkroki.
 
Februari - Skulptur med modell, korki i mönsterskog med Stina, grafik och gjutning.
 
Mars - Konstresa till Berlin, Utställning i påsk och upplagor till grafikboken.
 
April - Mer kroki och ståltrådskroki.
 
Maj - Eget projekt och slututställning.
 
Det var mitt år på konstlinjen i bilder från i slutet av Augusti 2015 till Maj 2016. Tiden går fort när man har roligt!
 
// Elaine

Morsdag 2016

 
Igår jobbade jag 11-21 och idag blir det också jobb. Så det blir inge morsdagsfirande för min del. Men hon fick en liten söt bukett igår. Annars firar vi det inte så stort i familjen. Men lite vill man ju visa mamma att man uppskattar henne. 
 
// Elaine
 
 

Gårdagens lunch

 
Det här var min lunch igår. Det är mammas påhitt som jag börjat äta ganska ofta. Jag får akta mig så jag inte ledsnar. Hur som helst är det nudlar (Soba), kräftstjärtar, salladsost och tomater.
 
// Elaine
 
 

27/5-16 Skickat iväg arbetsproverna & Fredagskväll

 
Vi provade de här nya chipsen som jag vill minnas fanns för några år sedan, eller är det bara jag? 
 
Igår förmiddag färdigställde jag det sista med arbetsproverna, skickade iväg dem och efter det åt jag en god välförtjänt lunch. Sen när jag var igång (som jag måste vara för att det ska hända något) städade jag lite och rensade i smink och smyckeslådorna. Det har varit en enda röra sen jag kom hem. 
 
Sen kom Niclas över på kvällen och åt hamburgare med mamma, Robin och mig. Efter det tog vi en sväng med bilen och hamnade på en mingel/shoppingkväll. Sen väl hemma igen såg vi på filmen "Jack Ryan" - eller jag såg och Niclas sov. Haha. Men den var bra enligt mig. Lite seg i starten men bra mot slutet.
 
// Elaine

Erik bor nu i skogen

 
I söndags när jag var tillbaka och hämtade mina konstverk bestämde jag mig att lämna kvar Erik och en modellstudie. Jag har ärligt talat knappt någon plats för de andra (tråkigt men sant) så Erik fick helt enkelt flytta ut i skogen. Men det känns tryggt. Han hör hemma där bland insekterna och naturen som riktiga Erik gillar. Haha. Jag får hälsa på honom ibland och se om han får stå kvar i fred. 
 
// Elaine
 
 
 

Mon coeur a trop aimé

 
 
Efter Eurovision har jag fått upp ögonen för Zoe från Österrike. Denna låt liknar "Loin d'ici" som hon tävlade med i tävlingen och Abbas "The winner takes it all" tycker jag. Är det någon mer som hör det?
 
// Elaine

26/5-16 Landat efter folkis & Arbetsprover

 
 
Jag har varit inne i årets arbetsprover de senaste dagarna. Jag lovade mig själv att vara ute i bättre tid än förra året och lite bättre ligger jag till (2/3 timmar. Haha) än förra året. Men det är ändå konstigt när jag började i mitten av Februari när de släpptes. Hur kan det bli så? Hur som helst så har jag velat mycket över om jag skulle skicka in dem och faktiskt göra klart det som jag hade börjat på men jag gjorde det jag kunde utan att stessa för mycket.
 
Annars har jag vilat bort det onda i min hals (hoppas jag...peppar peppar), sett på King of Queens med Niclas och Toppmärklarna. Lite latdagar får jag erkänna men snart drar allt igång igen. Chock och vilodagarna är strax över.
 
// Elaine

Outfit 22/5-16

 
Topp - Zara / Skjorta - Gina Tricot / Byxor - Lindex / Örhängen - Ur&Penn / Armband - H&M / Ballerina - Skopunkten
 
Här är min outfit från i söndags. 
 
// Elaine

Loka likes to much - Reccension

 
Nu har jag smakat alla nya lokasmakerna och jag kan konstatera att alla smakade för konstgjort för min smak. Mango Panacotta som jag smakade först smakade pencelin. Hallon Frozenyghurt hade också den eftersmaken men var lite godare och därför min favorit. Chokladboll smakade jag av Niclas och den tyckte jag var mest lika orginalet (även om han inte gillade den). Den luktade i alla fall verkligen chokladboll. Men chokladboll är överlag ingen favorit hos mig i vanliga fall.
 
Har ni smakat någon? Vad tyckte ni?
 
// Elaine
 

Ett år på Wiks folkhögskola i bilder (ht 2015- vt 2016)

 
Slutet av Augusti 2015 - Nyanländ till mitt rum och första gången jag tittade ut genom fönstret.
 
September - Första promenaden till Äppellunden och skördefest.
 
Oktober - Slottsfesten där jag fick gå i löngångar och bli dubbad till riddare av Wik.
 
November - Haloweenfest och det började gå mot vinter. Vid sidan av firade även Niclas och jag 5 år vid den här tiden.
 
December - Trots värme några minus i början av månaden och julfika på slottet.
 
Januari - Äntligen kom snön till Wik.
 
Februari - Alla hjärtans dag spenderades ute i snölandskapet och Alexandra och jag tog farväl av Ann-Kristin som åkte tillbaka till Tyskland.
 
Mars - Konstresa till Berlin och sen hem till vår utställning.
 
April - Våren kom till Wik.
 
 
 
Maj - Ett sista brygghäng och redan avslutning och avslutningsmiddag.
 
Här har jag samanfattat ett år på wik i bilder. Det gick otroligt fort. Jag försökte njuta men vill ändå uppmana framtida elver att ta vara och njuta av allt! Det kommer inte igen.
 
// Elaine

Vad jag lärde mig på folkis

Kubbmatch från mitt fönster före avslutningsfesten.
 
Jag är inte alls samma person idag som innan jag började på wik/folkhögskola. Jag lärde mig mycket om konst men mest om mig själv.Jag är verkligen glad över att jag jag gjorde det fast att jag i tre år varit skeptisk till att läsa konst, flytta dit och gå på folkis över huvudtaget. Men när jag blev antagen var det bara något som sa mig att jag skulle genomföra det, hur många "mardrömmar" jag än drömde om det och hur svårt det än kändes. Men jag är sååå glad idag att jag lyssnade på den där känslan förra sommaren och hoppade på tåget.
 
Jag lärde mig mycket om mig själv, vad jag är för person men också om att vi alla är olika. Men det finns vissa saker som jag har stört mig på genom året. Så jag gjorde en lista med fyra lite tråkigare punkter. Men låt inte detta skrämma er. Jag känner bara att jag inte kan mörklägga det. Jag vill vara ärlig.
 
Men så här är det att gå på folkis:
 
 • Att bo på internat och dela pentry men många personer kan skapa en del tjafs gällande städning. På något sätt hamnar disken odiskad i diskhon trots att man har haft möte om det hur många gånger som helst. Jag ska erkänna att jag inte är så bra på att städa hemma men bland nya människor förstår jag inte hur man kan göra något sådant.
 • Folk kommer inte komma i tid till skolan eller bry sig särskilt mycket om närvaron och tyvärr som kommer man lätt undan med det - något som aldrig skulle fungera på ett jobb. Detta gjorde mig som alltid var i tid (vilket enligt mig är självklart när man bor där) frustrerad.
 • En lärare säger si, en annan såger så. Hur som helst är de otroligt duktiga på det som de gör. 
 • Relationer kan förändras väldigt snabbt eftersom man lever ganske inpå varandra. Det blir väldigt intensivt då man lever som en familj - på gott och ont.
 
 
När jag tidigare pratat med folk som gått på folkhögskola sa de att det var den bästa tiden i deras liv och jag kan instämma med dem nu. Alla borde gå ett år på folkis. Man förstår bara vad jag menar när man har gjort det. Sen lär man sig så mycket och får en sådan fin gemenskap. 
 
Jag hoppades att jag skulle få mer klarhet om jag vill satsa på konst/designbranshen och det kan jag säga att jag har fått. Annars hade jag varit lika glad för att jag hade fått varit med om det för ett år i alla fall. Sen var det kul och bra för mig att få flytta hemifrån för ett år (även om jag var hem och jobbade på helgerna). Men att jag bodde där gjorde ändå att jag kunde koncentrera mig på konsten och jobba över när jag ville det vilket gav mig mycket.
 
// Elaine
 
 

Äppelträd i blom

 
 Är detta inte vackert så säg.
 
// Elaine
 

Mina nyfunna vänner

 
 
Här är fyra fina bilder. Den första på hela klassen framför slottet. Sen har vi några av oss på bilden längst ner, också utanför slottet.
 
Sen, andra bilden, kan vi verkligen kalla min lilla familj  på Wik. Det är jag, Ann-Kristin och Alexandra. Det här året hade inte varit lika utan dem - trots att vi inte gått i smma klass. Jag kommer sakna att inte äta frukost med dem på morgnarna och prata om dagen på middagarna.
 
Sen har vi Jag och konstvännerna - Josephine, Saba och Helle på tredje bilden. Dock har jag ingen bild med Cassandra tyvärr.
 
Hur som helst så försöker jag vara positiv över avslutet och ser dem som nyfunna vänner istället för att tro att vi aldrig mer kommer ses igen. Alexandra och Ann-Kristin bor ju dock en bit bort. Speciellt Ann-Kristin - i Tyskland.
 
Hur som helst saknar jag dem redan!
 
// Elaine

23/-16 Måndag men ingen skola

Bildrbrist på bilder från denna lata dag men har datorn full med dessa från projektet.
 
Vad det har kännts konstigt att inte vara i skolan denna måndag. Istället var jag tillbaka hemma när jag vaknade. Konstigt.
 
Dock måste jag vara i chock över det för att jag hade ingen energi alls till att varken städa eller jobba med arbetsprover (som jag hade tänkt) och istället somnade jag ute i solen. Eller så håller jag på att bli sjuk för att jag har haft lite ont i halsen i några dagar nu. Hur som helst fick jag lite städat på kvällen i alla fall. Men inte mycket.
 
// Elaine

Outfit 18/5-16 - Avslutningsmiddagen

 
Topp - Zara / Kjol - Gina Tricot / Sandaler - La redoute / Örhängen - Glitter / Ring - Gina Tricot / Jacka - Freequent
 
Här är min outfit från avslutningsmiddagen i onsdags. Jag hade funderat på att ha klänning men det fåt bli till midsommar istället.
 
// Elaine
 

22/5-16 Tillbaka och hämtat grejer

 
Jag fick inte med alla mina grejer hem i fredags så igår var jag och Niclas tillbaka till Wik och hämtade det sista. Det vill säga all min konst. Sen köpte vi med oss sallad så vi satte oss nere vid vattnet och åt det till lunch. Det hade dessutom dykt upp kor i hagen som ni ser. Så visst var det lite tråkigt att lämna stället ännu en gång men jag vet att det inte var sista gången. 
 
Sen åkte vi vidare hem till Niclas och tog en seg promenad med hundarna och sen badade vi badtunna. Det var första gången för i år för min del.
 
// Elaine
 
 

Avslutningsmiddagen (18/5-16)

 
 
Här är en bildbomb från avslutningsfesten i onsdags. Det var så himla fint och det var en sådan härlig middag. Maten var inte så mycket att hurra för men förminglet ute i solen var mysig och hela atmosfären. Lärarna sjöng för alla oss elever och nämde allas namn. Folk höll tal, rim och Stina sjöng för oss. Sen var det kul att få sitta ner och prata om året med varandra och lärarna. Efter middagen var det sen en riktig fest i stenhuset (byggt på 1700-talet) med musik.
 
Jag hoppas att jag aldrig glömmer denna kväll. Detta var nog den bästa avslutningsmiddagen som jag har varit på. Eller jag kanske ljuger? Den i nian var ju ganska rolig. Men ingen var nog på ett bättre ställe än denna - med mälaren som utsikt och slottet bredvid. 
 
// Elaine
 

Den godaste salladen

  
Fredagens middag gick lätt ner. Delvis för att jag var superhungrig och trött efter att ha städat som en tok i 3,5 h men också för att den var supergod. Så jag måste slå ett slag för Citysallad. Jag älskar deras gröna sallader med glasnudlar! 
 
// Elaine 

21:a Maj 2016 Från skola till Jobb

 
 
Från skola till jobb. För idag jobbade jag från 8-14. Det såg ut som att jag skulle få jobba till 4 ett tag men i slutändan blev det inte så. Istället har jag försökt packat upp lite och ätit Tacopaj med mamma och Robin. Sen har jag bara haft en ledig lördaghemma. Det var längesen sist. Känns det i alla fall som.
 
// Elaine

Blommigt halsband

 
 
Glitter 33 kr (ord.129 kr)
 
Det här halsbandet hittade jag på Glitters rea för ett tag sedan. Det passar ju mig som alltid ska rita blommor i alla fall.
 
// Elaine

20/5-16 Avslutning & Sista dagen på Wik

 
Sista dagen på Wik och konstlinjen var idag kommen. Jag kan inte förstå hur fort tiden har gått och imorse var det svårt att förstå att det var sista morgonen i mitt rum där. Det "firades" i alla fall med en superfin tårta, roser och utdelnming av intyg i vår ateljé på moronen. Sen var det avslutning i slottet med sång och prat. Vi sjöng "Den blomstertid nu kommer" så det var en riktig skolavslutning precis som i grundskolan. Dessutom tog den vanliga folkhögskolan studenten så den firade den där före oss vilket gav ännu mer avslutningskänsla.
 
Efter avslutningen i slottet var det dags för den sista lunchen, som vi åt ute i solen några av oss. Sen gick Josephine, Louise, Saba och jag ner till bryggan en sista gång. Efter det tog jag avsked av dem, Cassandra och Alexandra. Sen var det bara det supertråkiga kvar - att städa rummet. Men efter 3,5 svettiga timmar senare blev min besiktning godkänd och jag fick lämna mitt rum för gott. Så nu sitter jag här hemma. Jag har ätit en sallad och börja förstå att jag aldrig kommer tillbaka till mitt kära rum och att jag inte kommer äta frukost med Alexandra och träffa Cassandra, Josephine och alla andra konstare på måndag. Snopet. Var det bara en dröm eller hände verkligen Wik September 2015 - 20:e Maj 2016?
 
// Elaine
 

Mera utställningar

 
Josephine Ekdahl - Ekdahlarts på Instagram
 
Eriks utställning med ett halvfärdigt porträtt av mig.
 
Kajsa
 
 
Cassandra Jansson https://www.instagram.com/cassandrajansson/
 
Satomi Kikama https://www.instagram.com/satomichk/
 
Saba - Gipsskulptur 
 
 
 Här har vi en bildbomb från Wikdagen med bilder på de allmänna utställningarna och några personers individuella utställningar. Mina vänner Cassandra, Josephine och Satomi. Syns det på Satomis konst att hon är från Tokyo? Jag älskar i alla fall hennes målningar inspirerade utav Tokyos körsbärsträd! 
 
// Elaine
 

Fire in the rain

 
 
Jag har inte bestämt mig vad jag tycker om Måns nya låt än. Men jag tror att jag gillar den. Den får i alla fall bli dagens låt.
 
// Elaine

19/5-16 Näst sista dagen & Städning

Några av de sista bilderna som jag tagit medan jag bodde här. Maj och grönska.
 
Idag har jag städat. Städat och städat. Från 9 - 20. Först i skolhuset, sedan i vårat konsthus, sen i den gemensamma tvättstugan med Amanda, Evelin, Viktoria och Atorina. Efter middagen (som förresten hade lovats med Pizza men inte blev det denna sista middag...) var det bara att ta tag i mitt rum. Så nu är jag less och trött. Dagen har också inneburit en del irritation pågrund av att det till en början inte var många i skolan och hjälpte till. Tråkigt att man inte kan få vara glad och ha kul näst sista dagen men förhoppingingsvis blir det bättre imorgon och gårkvällen var ju inte så dålig i alla fall.
 
Jag ska förövrigt berätta mer om den sen när jag har tid. All min tid just nu går som sagt åt till att städa. Men Alexandra och jag tänkte umgås en sista kväll här nu. Sista kvällen. Kan ni förstå? Det kan inte jag.
 
// Elaine

Min utställning - Le jardin du temps

 
 
 
Nu är denna utställning nedplockad men före det fotograferade jag såklart allt. "Dokumentera, "Dokumentera" säger vår lärare Anna ofta så det var vad jag gjorde (även om jag är ganska bra på det redan.Haha)
 
Temat för dagen var rörelse så jag valde att inspireras av tiden. Men tiden stressar mig ofta så då ville jag göra något roligt, glatt och lite fridfullt. Därför blev det hela en typ av "trädgård" som jag kallar "Jardin du temps" - Tidens trädgård.
 
Ja mer tänker jag inte säga. Bilderna får tala för sig själva.
 
Men så det är detta projekt som jag jobbat med sedan Berlinresan i Mars. Jag hoppas man förstår hur mycket jag har lagt ner i detta och det var lite vemodigt att plocka ner det.
 
// Elaine
 

18/5-16 Avslutningsfest och hejdå

 
Igår var det en glad men sorglig avslutningsmiddag och fest.  Vi sa ett (kanske) sista hejdå till Ann-Kristin och vaknade upp till ett tomt rum..Det känns tomt. Minst sagt. 
 
Dock gick vi tidigt men Alexandra och jag fick ändå ställa oss och städa klockan 11 på kvällen.
 
// Elaine

18/5-16 Plockat ner utställningarna

 
 
Idag har vi haft mer redovisningar, plockat ner utställningarna och börjat städa.Men nu ska jag försöka glömma allt vad städa och packa heter för det är dags för avslutningsfest! 
 
// Elaine

Nya Ahlgrens bilar

 
 
Har ni sett dessa nya Ahlgrens bilar? Jag kunde inte låta bli att prova och kom fram till att jag nig gillar dessa mer än originalet - i alla fall de gula och orangea. Det lila smakade lite mer konstlat.
 
// Elaine

Fångad på bild

 Fotad 14/5-16
 
Jag har haft mycket fåglar omkring mig här men ändå inte lyckats få någon på bild - förrens en vecka innan jag flyttar.
 
// Elaine

17/5-16 Körkonsert & Konstvandring

 
Josephin dansade på bryggan under lunchen.
 
Den här dagen började mycket bättre än gårdagen. Jag kände mig piggare och solen kom fram igen. Vi lyssnade på musikernas körkonsert i slottet och efter det blev det fikarester från i lördags och sen började en konstvandring då vi konstare fick visa runt de andra på skolan. Dock var det många som var bort vilket kändes lite trist. Det är ju ändå sista veckan.
 
Sen trodde jag att vi skulle kunna sluta lite tidigiare så att jag kunde städa på rummet men så blev det inte. Istället fick jag börja packa nu på kvällen och putsa fönstren. Sen försöker jag hinna med att umgås det sista med Ann-Kristin och Alexandra innan det är försent mitt i all städning. Vi har sett på film och serier på kvällarna. Ikväll blir det sista Catfishavsnittet...
 
// Elaine

16/5-16 Så himla trött

 
 
 
Idag har jag nästan varit ännu mer trött än igår. Nästan inte närvarande för 5 öre. Sen så har det varit så ruggigt och kallt så jag har frusit hela dagen. Men det var 3 teateruppvisningar, från i lördags, på förmiddagen och sen efter lunch hade skrivarnauppläsningar. Efter det gick jag och la mig på mitt rum. Det gäller att njuta av det för om några dagar är det inte mitt längre...
 
Sen efter middagen blev det Gotham med Ann-Kristin och Alexandra.
 
// Elaine
 

Outfit 14/5-16 Wikdagen

 
 Blus - Peppercon / Kjol - Gina Tricot / Örhängen - Cubus / Ring - Guldfynd / Boots - Ellos / Jacka - Dorothy Perkins
 
Här är min outfit från i lördags. Jag hade hoppats att bildkvalitén var lite bättre och att jag inte hade fått puder över kjolen som jag behövde tvätta bort bara...Men så är det när man inte är en modebloggerska som måste leva på perfekta bilder i bloggen. 
 
// Elaine
 
 

Kläder & Show ESC 2016

Jag lyssnar ju inte bara på musiken i Eurovison utan jag kollar också in kläderna och showerna. Så här har jag sammanfattat mina Topp 5 för i år:
 
Bäst klädda:
 
Australien
Metro.co.uk
 
Azerbaijan 
Foto http://www.cbc.ca/
 
Belgien Foto: BBC
 
Österrike
 
Norge 
 Foto: Blogg.svt.se
 
Bäst scenshow 
Ryssland 
http://www.seattlepi.com
 
Australien 
 
Litauen
 
Belgien 
http://www.telegraph.co.uk/
 
Bulgarien
www.cnn.com
 
Island 
www.eurovisionary.com
 

15/5-16 Seg och blåsig söndag

 
Idag har varit en riktig seg dag. Jag somnade sent igår och vaknade hela natten så jag har varit trött hela dagen. Jag hade velat ta mig ut men det blåste så mycket. Sen hade jag också velat jobbat med arbetsprover och städat men det gick liksom inte. Det var som om alla luft gick ur mig efter stressen i veckan och dagen igår. Men vi får helt enkelt hoppats att jag har velat vila upo mig inför sista veckan som kommer. 
 
Hur som helst åt jag middag med Ann-Kristin och nu avslutad kvällen med filmmys tillsammans med henne och Alexandra.
 
// Elaine
 

14/5-16 Wikdagen 2016

 
Igår var en dag som jag hade sett fram emot länge. Men den var intensiv. Jag jobbade ju i skolan till halv 10 på fredagen och sen gick jag upp 7 igår och fortsatte. Så mellan 9 och 11, innan utställningen började stressade jag som bara den för att få allt klart. Sen vid 11 var det redan massa folk här. Josefin och Ian kom bland annat då vilket jag tyckte var jättekul. Det betydde mycket att de ville åka dit för min skull! Så jag visade dem omkring och efter det lunchade jag med Ann-Kristin. Sen hade jag ett pass i vår konstshop, visade mamma, pappa, Robin och min faster runt, fikade med dem. Sen hade jag själv ett pass i fiket och efter det fick jag visa Niclas, Åsa och några från deras släkt omkring. Så det blev mycket spring fram och tillbaka. 
 
Sen åkte alla hem men Niclas stannade hos mig. Middagen fick jag dock äta i matsalen utan Niclas men med Louise och Josephine. Men sen blev det som sagt Eurovsion med Niclas.
 
Mer bilder på all konst och min utställning såklart kommer inom de närmsta dagarna.
 
// Elaine
 
 
 

Tankar om Eurovision 2016

 
Igår var det full rulle hela dagen med utställning, pass i fiket och att prata med folk och visa dem runt. Så mot kvällen var jag trött men jag orkade ändå se Eurovision. Dock tog jag ( som eurovisionfan) lite väl hårt på slutet. Jag hörde till dem som verkligen inte gillade vinnarlåten och som precis som tidigare år tycker att det inte ska blandas in politik i en mysiktävling. Ja jag förstår verkligen inte. Jag trodde verkligen att Australien skulle vinna så jag höll tummarna för den och Ryssland. Inte av politiska själv. Sen så var ju faktiskt Ryssland tittarnas favorit. Varför ska dessa jurygrupper vara med för? Då är det ju ingen idé att rösta...
 
Bitter? Nej jag är inte bitter! Haha
 
Hur som helst har all luft gått ur mig idag efter en intensiv vecka. Minst sagt. Sen sörjer jag att det snart är slut. 
 
// Elaine

Esc 2016 Final ikväll

Australien
 
 
 
Frankrike
 
Belgien
 
Cypern 
 
Armenien 
 
Ukraina 
 
Bulgarien 
 
Spanien
 
Lettland
 
Igår delade jag med mig av mina topp tio inför finalen i Eurovision ikväll. Men här har vi istället  tio låtar som jag tror kan komma i toppen. Sen tror jag även att Sverige kan komma i topp 10... Dock tyckter jag personligen inte att vi platsar där.
 
// Elaine

Floral Print Linen Skater Dress

Floral Print Linen Skater Dress
 
Jag klickades förbi denna klänning från Ax Paris på Nelly och kände bara att jag måste tipsa om den. Den kostar bara 199 kr nu (istället för 549 kr)!
 
// Elaine

13/5-16 Fredag den 13:de & Utställning imorgon

 
Phu. Då var jag klar för idag sen en timme tillbaka. Jag har hängt till utställningen imorgon hela dagen. Det är knappt så att jag hann äta middag - jag slängde i mig den. Efter middagen fick jag i alla fall lite hjälp av Alexandra och Ann-Kristin så nu är jag nästan helt klart. Det återstår lite grejer imorgonförmiddag så jag vet inte om jag kan sova lungt fast  jag är ju faktiskt helt slut så det kanske går..
 
Ja det var den fredagskvällen. Haha
 
// Elaine

ESC 2016 Min topp 10

 
Efter båda semifinalerna i eurovsionsong contest har hälften av mina tidigare favoriter gått vidare. 
 
Det blev dock en annan sak att se dem live på scen och efter det är Ryssland och Azerbaijan starka favoriter från första semifinalen. Från andra kunde jag inte låta bli att medge att Australien, Belgien och Bulgarien var bra. Mycket tack vare framförandena! Maltas låt sjönk dock för mig då, samma sak gällde Finland. Så här är min topp 10 nu ( i inbördes ordning): 
 
Österrike
 
Frankrike 
 
Ryssland
 
Azebaijan
 
Kroatien
 
Australien
 
Bulgarien 
 
Belgien
 
Litauen
 
Lettland
 
Vilka är era favoriter imorgon? 
 
// Elaine
 

Ann-Kristin är tillbaka!

 
Igårkväll såg jag eurovision med samma gäng skrivare som i tisdags. Sen var jag och Alexandra och mötte  Ann-Kristin vid bussen. Jag ville inte tro på att hon skulle komma tillbaka förrens jag såg det. Så det är lite overkligt att hon är tillbaka nu... Men superkul!!
 
// Elaine

12/5-16 2 Dagar till utställningen

 
Idag har jag börjat med min utställning. Jag har valt plats efter många om och men över vädret. Sen har jag målat lite vägg, burit saker fram och tillbaka och haft en tax på besök.
 
Dessutom kom Niclas med paket som jag hade beställt och behövde till på lördag. Men han var tvungen att åka direkt så det blev bara ett hej. 
 
Nu ska jag jobba med lite arbetsprover och sen händer roliga saker - Eurovision bland annat.
 
// Elaine
 

Mulberry Cicily

 
Jag såg att Elsa Billgren hade hittat den här otroligt söta väskan (i grönt) på Second hand och var överlycklig då att hon hade velat köpa den när den såldes 2013. Jag missade den här väskan 2013 men nu när hon visade upp den föll även jag pladask. Om jag skulle sukta efter en riktigt märkesväska som jag verkligen tycker är fin så är det denna. 
 
// Elaine
 
 
 
 

11/5-16 Hängning av allmänna utställningen

 
 
Idag har vi hängt klart den allmäna utställningen tills på lördag. Stina var en av lärarna som var med och hjälpte till så hon hängde några av mina målningar. Hon ringde och fråga om hon hade min välsignelse på att att beskära en tavla. Det behövde hon ju inte göra tänkte jag men det var snällt att hon frågade i alla fall. Haha. Annars har det dock tagit på krafterna även idag att hänga.
 
Sen hade jag tvätttid i alla fall så jag tvättade, gick till middagen, gick tillbaka till tvättstugan, tog en promenad med Alexandra och letade stenar i skogen (Haha som om vi var 5 år) och gick gick sen för att hämta tvätten. Efter det blev det lite vila men nu är det dags för husmöte. Ni ska inte tro att jag latar mig de här sista veckorna!
 
// Elaine 

Bling is my thing

 
Dessa örhängen fyndade jag för ett tag sedan på Glitters rea. Jag minns tyvärr inte priset. Dock är det clips vilket gör lite ont efter ett tag. Men istället kan ju nästan alla ha dem.
 
 // Elaine

Grönska

 
 
 Jag skulle fota ett som var träd fullt med dessa vita blommor i torsdags. Men i måndags var nästan alla blommor borta så det fick duga med några närbilder på de som var kvar. 
 
Annars är det som ni ser mycket som är i blom just nu.
 
// Elaine

10/5-16 Bakat & Städat

 
 
Idag har vi städat inför utställningen. Jag var helt slut efter, delvis pågrund av värmen. Sen, efter lite middag med Alexandra har jag bakat morotskaka i nästan tre timmar med några i klassen. Men nu blir det eurovisionsong contest semifinal 1 med ett annat gäng. 
 
// Elaine

Det kom ett nytt lamm...

 
Det kom plötsligt ett nytt lamm så i fredags försökte jag hälsa på det men mamman (Arma) ville inte det så hon försökte stånga på oss trots att vi inte gick in till dem. Haha.
 
Sen var gotlandslammen ute och betade. Jag lyckades få en bild på den nyfiknaste men sen sprang de alla så långt från oss som de kunde komma. 
 
// Elaine

ESC 2016 - Tippat

 
 
 
Ikväll börjar eurovision och jag tippar på att Frankrike, Australien eller Ryssland kommer vinna allt på lördag. Sen har jag en känsla av att det kan gå bra för Norge och Sverige. Fast jag vill inte att Sverige vinner... Men vinner Frankrike kommer jag ångra att jag inte var där.
 
Vilka tror ni vinner?  
 
// Elaine 

9/5-16 Näst sista måndagen

 
Idag har det varit sista dagen att jobba med projektet i skolan så jag har småfixat och är nästan klar i stort sätt. Så nu ska det bara städas och hängas (peppar peppar) inför utställningen.  Annars känns det som att alla är stressade just nu och allt känns för mig lite förvirrat. Istället för att springa runt som en galning idag satt jag istället och stirrade rakt fram till en början...  Eller så berodde det på värmen?
 
// Elaine

Outfit 5/5-16

 
Kjol - Lindex / Blus - Vero Moda / Halsband & Ring - Gina Tricot / Örhängen - Ur&Penn / Sandaler - Laredoute
 
Här är min outfit från i torsdags. Det var varmt då men jag hade faktiskt strumpbyxor.
 
// Elaine
 
 
 

Bikbok: Kjolar

 
Jeanskjol - 299 kr / Mockakjol - 349 kr / Blå kjol 349 kr / Fjärilskjol - 399 kr.
 
Bikbok har verkligen alla sorts kjolar man kan tänka sig - typ. Jag älskar dessa utsvängda (även om jag bär mer pennkjolar) varianter i bland annat mockaimmitation. De funkar ju lika bra till sommaren som sen till hösten med stumpbyxor.
 
// Elaine
 

8/5-16 Ärenden & Picknick på roparberget

23 grader varmt. I luften, inte i vattnet alltså.
 
Vilken helg och vilken söndag! Igår jobbade jag från 11-21. Det var mycket att göra och pågrund av värmen var jag redan trött vid 5 så imorse hade jag velat sova länge. Men jag hade massa ärenden att göra inför slutet av projektet nu i veckan så Niclas och jag åkte till stan vid halv 11. Vi besökte bl.a IKEA och vid halv 4 släppte han av mig på skolan.
 
Sen gick jag Alexandra och Amanda på upptäcksfärd till roparberget (jag har tänkt gå dit hela året hät) och hade picknick. Det var fin utsikt utöver vattnet men så varmt så när vi var tillbaka var jag helt slut men Alexandra och jag gick ändå ner till bryggan och doppade fötterna i det iskalla vattnet.
 
// Elaine
 
 

Konstig blomma

 
Sånna här konstiga blommor har vi på gården utan för skolan. De blommar nu och jag kan inte låta bli att betrakta dem.. Är det någon som vet vad det är för blomma?
 
Uppdate: Kejsarkrona heter den. Tack Carina!
 
// Elaine

ESC 2016 - Mina Topp 10

 
 
 Efter att ha hört alla bidrag till årets eurovision nästa vecka kan jag meddela att de här är min topp 10. Jag är inte helt säker på ordningen men Frankrike och Österrike är favoriterna. Jag hejar ju oftast på Frankrike men i år tror jag verkligen att de har en chans att vinna. Jag har redan lyssnat på den ett flertal gånger. Österrike tror jag inte alls kommer hem men jag som älskar franska och den typen av musik gillar den i alla fall.
 
// Elaine

Kväll hos fåren i hagen

 
Igår fick jag hoppa in och jobba fast att jag hade dagen planerad med andra måsten. Så jag jobbade från 9-16 och åt sedan grillat hos Niclas. Sen blev det ett besök hos fåren i ladan och fåren ute i hagen. Björn (flasklammet) var inte längre samma lamm. Han sa inte bää och sprang ifrån oss... Men Blackie och Bleka kom fram i alla fall. Sen fick jag ju träffa Adams lamm som var lika sociala och söta som han.
 
// Elaine
 

Rosa träd

 
Åh jag lyckades hitta några rosa träd jag också - så jag tog glatt fram kameran likt en turist i kungsträdgården och här har vi resultatet. Haha
 
// Elaine
 

Bikbok: Sommar 2016

 
Fjärilsklänning 399 kr / Vit spetsklänning - 399 kr / Färgstark klänning 249 kr / Topp - 249 kr / 
Byxor - 399 kr / Blus 249 kr / Roablommig klänning 349 kr / Mockakjol - 299 kr
 
Här är ytterligare lite sommarkläder (förrutom långklänningarna som jag bloggade om igår) från Bikbok. Kjolen och blusen över hade varit snyggt tillsammans och med klackar i guld.  Den färgstarka klänningen är perfekt om man ska på festival eller 70-talsparty. Men allra mest gillar jag fjärilsklänningen som hade varit jättefin till studenten eller konfirmation.
 
// Elaine
 
 

5/5-16 Amanda på besök

 
 
Idag har jag haft finbesök. För att efter städning och jobb med arbetsprover i skolan kom Amanda med bussen. Vi har pratat om att hon skulle komma och hälsa på sedan september och sen har jag inte ens hört om hennes Australienresa i höstas så det var på tiden att vi fick till något. Superväder var det ju också så jag visade runt henne på området och sen fikade vi på en bänk i skogen vid vattnet. Sedan åkte vi hem och hann med en glass mellan bussarna.
 
Sen när jag väl kom hem mötte jag upp pappa och Robin för en promenad som blev 40 min lång.
 
// Elaine

Fliplops med blommor

 
 
Primark - 3 Euro 
 
Dessa skor köpte jag på Primark i Berlin för ynka 3 euro (ca 30 kr). Jag har faktiskt inga lätta badaktiga fliflops så det var en av de få saker som behöver till sommaren. Sen fanns det många fina att välja på med silver och guld men jag valde dessa med blommor på som även fanns (eller liknande i alla fall) i en mer skoaktig modell som jag hade sett tidigare och ville ha. 
 
// Elaine

Sommarens långklänning från Bikbok

 
 Bikbok - 399 kr 
 
Varje år har Bikbok en lång somrig klänning som jag vill ha. Detta år är det denna modell och jag är lite extra svag för de mönstrade. De vore ju perfekta till midsommar!
 
P.s 1 - Det fanns även ett med störra blommmönster som jag tyckte var lite 70- tal. I rosa var det fint men inte i blått enligt mig. 
 
P.s 2 - Förresten såg jag att det var en kampanj på Bikboks hemsida just nu så klänningarna kostar bara 299 kr för tillfället.
 
// Elaine

4/6-16 Lunch ute för första gången i år

 
Den här dagen har i stort sätt sett lika ut som igår och i måndags. Med untantag Cassandra kom förbi skolan en sväng, att vi (Josepin, Louise, Saba, Helle och Atorina) satt ute och åt på lunchen för första gången i år. Annars svettades jag trots att jag hade långklänning och skinnjacka, svart dock så det kanske inte var så konstigt. Men även inne. Jag stannade i alla fall i ateljén/skolan till halv 7. Efter det tog jag en sprintur och sen värmde jag lite middag. 
 
Annars var dagen bättre än gårdagen ( än gårkvällen i alla fall). Jag känner att jag har fått ganska mycket gjort. Dessa tre dagar har faktiskt varit ganska effektiva för mig och för att inte glömma soliga! Jag är riktigt lycklig över livet just nu. Jag måste påminna mig om det mitt i all stress.
 
// Elaine

Kvällspromenaden igår

 
Blder från kvällspromenaden igår.
 
// Elaine
 

Mango Vårrea

 
Mango - Blus 149 kr (ord.299 kr) Halsband 99 - 179 kr (ord. 199 kr - 279 kr) / Väska - 249 kr (ord. 499 kr)
 
 
 
 

3/5-16 - 5,5 - årsdag

 Syns det att vi njuter av sol, grönska & 18 grader? 
 
Den här dagen har sett ganska lika ut som igår. Massa jobb i skolan och försök till att njuta te i solen på samma gång. Sen blev det en kvällspromenad också.
 
Dock har jag känt mig ganska tung ikväll pågrund av alla måsten i mitt huvud. Jag tänker liksom på allt samma gång vilket blir för mycket som Niclas alltid säger till mig och han har ju rätt. Jag vill liksom njuta av sista tiden här, vårvädret, träna, fixa körkortet, göra klart projektet, göra bra arbetsprover och planera jobb på samma gång. Jag förstår varför jag är stressad...
 
Nu tar jag bara kväll och hoppas på att allt känns bättre imorgon. Förresten har Niclas och jag miniårsdag idag. 5.5 år. Sen är det också Fridas födelsedag.
 
// Elaine

Termomugg

 
 
Primark Home - 4.5 Euro
 
Jag vet inte riktigt varför jag köpte den här muggen på Primark i Berlin... Men det var nog för hur den såg ut. Jag kände att ska jag liksom ha en så ska det vara en blänkande, oavsett om jag inte dricker kaffe eller te i dagsläget. haha-
 
// Elaine
 
 

En katt bland blommorna

 
Titta vad jag hittade bland blommorna igårkväll.
 
// Elaine
 

2:a Maj 2016 Glädjerus, sol & grönska

 
Se så grönt det är! 
 
Vilket glädjerus jag kände idag mitt i lite stress. Jag vaknade utvilad och solen strålade in genom fönstret. Sedan fortsatte solen att lysa på en molnfri himmel hela dagen. Jag vill ju bara vara ute då men pågrund av projektet var jag tyvärr tvungen att sitta inne och jobba. Men jag hade sällskap av Louise och Martina och sen efter middagen, efter att jag hade jobbat lite till tog jag en springtur/promenad på en halvtimme. Jag har nog aldrig tyckt att det har varit så härligt! Haha. Men det är verkligen magiskt här nu.
 
Nu, efter en dusch, är jag inne på rummet och har åter igen dåligt samvete över att jag inte är ute men jag måste fortsätta jobba och sen tänkte jag se senaste avsnittet av "Inför Eurovision".
 
// Elaine

Sista April & Första Maj 2016

 
Då har det varit sista april och första maj. Medans många andra har festat och/eller vilat har jag dock jobbat hela helgen - så det blev inget valborgsfirande för min del. Jag slutade nämligen 21 i lördags och jobbade 8-18 igår men sen blev det också stressigt och förvirrat angående en ansökan så jag somnade stressade i lördags. Som om inte hela lördagen var stressig på jobbet med väldigt mycket folk.
 
Igårkväll åkte jag i alla fall ut till skolan så jag vaknade här imorse i alla fall. Jag försöker njuta av att sova där nu, i lugnet, innan det är slut...
 
// Elaine

Outfits April 2016

 
Här är mina outfits från April. Tillskillnad från tidigare blev det bara 5. Men det är bättre än inget. Favoriten är nr 1.
 
// Elaine
 

Smygtitt...

 
Här är den enda smygtitt på vad jag håller på med till slututställningen och Wikdagen (den 14 Maj). Stina verkade tycka om det (så här långt) i torsdags. Det gör mig glad då det inte riktigt är vad hon brukar göra. Men det går ju inte att konkurera med henne ändå så! Haha
 
// Elaine
 
 

RSS 2.0