Ritat och läst

 
Så nu har jag fått lite gjort av det som behövdes göras i alla fall. Jag läste lite företags ekonomi i alla fall men fast att vi fick hjälp av vår lärare i måndags så förstår jag ändå inte riktigt när jag läser själv. Jag fattar i det stora hela i för sig men på vissa ställen blir det för tydligt eller invecklat på något sätt.
 
Sen satt jag mig och ritade de två bilderna över och efter det tog jag ett bubbelbad. Dock har jag fortfarande ett större ansikte kvar att rita sen.Hur som helst blev jag ganska nöjd med de här, men de har typ inga ansikten bara...
 
// Elaine 
 

Vinst

 
Igår när jag kom hem låg detta på min säng. Jag hade vunnit det i ett lotteri från kyrkan som min granne köpt några lotter till mig i.  Så jag hade gått och vunnit näst högsta vinsten. Det där påslakansetet kan nog komma till användning när man flyttar hemifrån, om inte någon annan gång tidigare! :)
 
// Elaine
 
 

Materialbiblioteket

 
 
Efter mässan igår var vi till materialbiblioteket som ligger i samma hus, alltså i Älvsjö. De var till oss i skolan en gång men eftersom vi var där nu passade vi på att gå dit och titta närmare på allt.
 
De har massa olika material och dit kommer designers och arsitekter för att hitta ett material som passar till det som det ska göra. Vi fick känna på alla material opch även ta kort, så det gjorde jag som ni ser fast att bilderna inte blev av bästa kvalité. Fråga mig dock inte vad allt var för det läste jag inte. Det roliga var mest att känna på allt för vissa saker såg ut att vara tunga men var t.ex lätta istället. Jag vill nästan säga att vi var som dagisbarn på allt. Vi skulle röra varje grej bara för att liksom. haha
 
// Elaine 

Sista November

Det blåser och yr ännu mer utanför fönstret nu. Otroligt!
 
Gud vad det snöar ute! Har vintern verklgien kommit nu? Jag önskar bara så att det ligger kvar hela december nu.. gärna januari och kanske februari också. Jag älskar snö (när det inte skapar trafikolyckor) och det är ingen jul utan snö! Hur kan det vara det?!
 
I alla fall så har jag vaknat upp till det här vädret och ätit frukost med lillebror i lugn och ro. Jag är nämligen ledig idag eftersom några i klassen har praktik och vi har därför inga lektioner. Jag har dock ingen praktik men jag tänkte kanske fixa det till våren. Fast ni ska inte tro att jag bara ska lata mig idag för det ska jag inte. Jag har faktiskt  3-4 saker att göra men om de inte blir gjort idag ska det i alla fall bli gjort i helgen hoppas jag. Ett tal till nationella provet i svenska ska t.ex skrivas, det ska pluggas företagsekonomi, två teckningar ska ritas och sen har vi projektet. Dock kan jag inte göra så mycket med det idag, kanske bara planera lite.
 
Sen borde det städas på rummet också...
 
// Elaine 

Saco-mässan

Efter ett träningspass och en dusch på det har jag tagit mig hem i snövädret. Det har snöat jättemycket idag så nu tycker jag att det kan ligga kvar till jul och nyår!

Annars så har jag varit på Saco-mässan (studenmässa) i Älvsjö idag. Jag lyssnade på tre seminarier ( studera utomblands, studera design utomlandes och läraryrket. Men jag blev jättestressad eftersom det var så surrigt och mycket folk så jag blev inte klokare utav det. Visst pratade jag lite med en tjej från en designskola i Paris men jag uppfattade inte mycket då hon pratade engelska och det var svårt stt lyssna pågrund av ljudet. Men jag träffade Niclas (och Markus) i alla fall så gick med honom lite när jag hade tappat bort de andra. Innan vi åkte hem sen blev det en snabb sväng till materialbiblioteket. Men nu är jag hemma och det är dags för ett spännade avsnitt av Revenge! :)

Bilden är tagen ifrån google så den är inte min.


Gnistrande och vit outfit

 
 
Tröja - H&M / Jeans - Lee (JC) / Ring - Guldfynd by Kenza / Örhängen - Kicks /
 
Igår invigde jag min vita tröja med paljettkrage. Än så lände är jag verkligen glad att jag köpte det för den känns verkligen som ett Elaine-plagg. Jag känner mig både varm i den sammtidigt som jag känenr mig lagom fin. Men jag hoppas att jag inte råkar få en stor fläck på den eller råka välja den en dag som det är soppa eller köttfärssås i skolan och spilla på den. Det är ju det negativa med vitt - svårt att få rent kanske.
 
Vad tycker ni om min tröja?
 
// Elaine
 
 

Instagram och bloggen

 
Ibland är jag inte så duktig på att uppdatera bloggen. jag tänkte att jag skulle bli bättre på den och hela bloggen i sig nästa år.T.ex ska jag försöka göra en ny design (eller lätta upp den jag har lite) och kanske köpa en ny kamera så jag får bättre bilder. Annars så gör jag ändå så gott jag kan.
 
På instagram finns jag också. Dock kan jag inte säga att jag uppdaterar mer där heller eftersom jag inte har internet på mobilen. Ja jag lever väl lite ovanligt för att vara tonåring men det känns skönt att inte kunna kolla fb och allt hela tiden faktiskt. Det går ju ändå att ringa och skicka sms.
 
På instagram heter jag som här - MademoiselleElaine. Följ mig gärna! :)
 
// Elaine

Fruktsallad och Tv

Nu har jag gjort fruktsallad bestående av honungsmelon, mango och mandarin till lillebror och mig. Han har redan ätit upp sitt och jag har inte börjat. Haha. Det känns som att det är bra med lite vitaminer nu i förkylnings tider och allt. Sara är tyvärr sjuk :( Så hon måste krya på sig!

Men nu så, ska se på Trinny och Susanna också. Tycker det är lite småkul :)


Första snön

 
Ja då har den första snön för i år (om man inte räknar med i våras då) fallit. Det som kom inatt eller morse var ju ingenting men nu kan man kalla det snö. Dock känns det jobbigt när det bara är blötsnö och det är läskigt om det skulle frysa på. Sen är jag en sån där som tänker på bussolyckan som hände på vägen här för några år sedan när det är så här blötaktigt...
 
I alla fall så har det varit en fullspäckad dag med svenska, lite threehotel-jobb och luciaövning. Inte jag sjunga så vi får se hur det går. Kanske får ta hjälp av Niclas ändå fast att jag inte tycker om att sjunga för honom. Förrut sjöng jag inte en ton för honom. Nu är jag väl lite bättre på det men jag skämms ändå. Men jag var ju en hejare på att sjunga när jag var liten. Kanske ganska falsk men duktig var jag.
 
Nu har jag precis varit med mamma och hjälpt henne handla och en dusch väntar! 
 
// Elaine 

Modevisning

 
På Attitude Stockholm såg jag modevisningen som först visade klädet från Ida Stjöstedt, Mayla och Maria Fors. Under tiden sjöng också Jennifer Åkerman (Malin Åkermans syster) och Andreas Wiik. Jag såg verkligen fram emot att se Ida Sjöstedts visning eftersom hon är min favorit av alla designers. Jag såg henne innsan showen också och hade hon inte sett ut att ha så bråttom hade jag velat prata med henne. Om hon nu skulle velat prata med lilla mig. Haha. Hur som helst var visningen jättefin och som ni ser fick jag lite på bild med min (dåliga) kamera.
 
//Elaine 

Glittrande petrol

 
 
 
20
                                                             H M cutout dress- 100 SEK - hm.com
        Klänning på modell - H m -235 SEK - hm.com
                        Skor - Yves Saint Laurent leather shoes - 7 685 SEK - net-a-porter.com
                       Örhängen - Etro clip earrings - 2 540 SEK - net-a-porter.com 
                 Ring - Ruby jewelry -430 SEK - theiconic.com.au
                       Eyeliner - Kevyn Aucoin waterproof eyeliner -215 SEK - bergdorfgoodman.com
                       Mascara - Max factor - 77 SEK - amazon.com
 
Direkt när jag såg klänningen på modellen för ett tag sedan blev jag alldeles till mig och när jag sen såg den i lördags i verkligheten blev jag ännu mer såld. Älskar de glänsande, gröna paljtterna! Dock passade den inte så bra på mig så jag behöver inte tänka mer på den. Men jag tycker ändå att den är riktigt fin och jag skulle mstcha den eller den liknande i bara paljetter som ovan. De där YSL- skorna är ju som gjorde för klänningen! Dock skiljer ju prisklasserna lite.
 
//Elaine
 
 

Tisdag 27 November 2012


Imorse hade jag god tid på mig att äta frukost så jag skivade upp lite honungsmelon och åt i lugn och ro. Frukostbilden ser ni här under i brist på andra bilder.

Annars har vi pratat om mobbning idag på arbetsmiljö och säkerheten. Efter det byggde jag sen på mitt pepparkakshus som nu verkligen är ett hus och inte bara kapabitar.

Förrutom det kan jag säga att dagarna känns ganska tunga nu.


Bilder från Attitude 2

 
Här är ännu mer bilder från mässan. Egentligen hade jag skippat de bilder på mig om det inte hade varit för att jag inte var själv på dem. Så ja som ni ser besökte jag Fokis monter. Men bredvid henne såg jag inte alls bra ut. Hon var så himla liten så "lilla" jag blev jättestor på bilden och sen ser man ju blek ut. Men söt är hon allt, så rar som log mot alla och som ni ser gjorde sig lite rolig på bilder.
 
Sen ser ni att jag också såg Andreas Wiik och känner ni igen han på näst nedersta bilden? ;) haha. Det är Isabelle Adrians assistent från TV. Han vinkade dit mig och frågade om jag ville ta en bild så det kändes lite som att han ville ha uppmärksamhet. I alla fall så pratade vi lite. Kul att få öva lite engelska, det kändes faktiskt ganska naturligt. Men det var ju mest att härma honom och säga "Yeah" "Love it". haha. Han visade mig också  massa fina plagg från Isabelles kollektion och sen fick jag höra att Isabelle hade åkt hem till deras barn redan tillsammans med Steve. Lite småkul sådär. 
 
Kenza och Angelica Blick såg jag inte däremot..hade varit kul att prata med dem...
 
// Elaine 
 
 

Outfit 26/11

 
 
Tröja - Joy / Jeans - Lee (JC) /Linne - New Yroker / Klocka och earcuff -  Ur&Penn / Örhängen - Guldfynd /
 
Dagens outfit har varit ganska enkel. Jag hade dock lite smycken för att matcha tröjan. Bland annat min (säger man min eller mitt?)  earcuff. Jag köpte den för ett år sedan men har varit dålig på att använda den. Men det kansk blir ämdring på det nu. 
 
// Elaine 

Måndag 26 November

 
Hemma igen rån en halvdan men skrattig dag. Började den med att måla, fortsatte med att rita fönster på mitt pepparkakshus, tog lunch fortsatte vidare med att rita en bild och stannade tillsist kvar och jobbade företagsekonomi med Amanda. Vi fick bra hjälp från vår lärare. 
 
Nu ska jag iväg och träna och efter det ska det ses Project Runway. Det börjar ju närma sig final nu. Jag såg förresten Robert G från programmet på mässan igår. Funderade på att säga att jag gillade vissa av hans klänningar men blev inte så.
 
Men ja träning var det! Det ska bli så skönt efter att inte ha tränat på en vecka!
 
// Elaine 

Militär

299 kr Cubus 
 
Den här skjortan från Cubus blev jag lite förtjust i när Robin och jag var in till stan för att kolla julklappar. De hade 30 % under helgen men jag bestämde mig för att hålla i pengarna till mässan igår. Men jag gillar fortfarande den här. Jag älskar ju skjortor! Jag vet egentligen inte varför..Hur som helst håller jag tummarna för att den finns kvar till mellandagsrean. Snälla snälla. 
 
// Elaine 
 

3 Favoritmontrar

 
 
 
På mässan igår fanns det många fina montrar. Men jag kan ändå välja ut tre som föll mig mest i smaken. Förrutom Henrey Kole med Jeffrey Campbell-skorna då och en fransk sida som jag såklart föll för, för att den var fransk ;) haha
 
I den första (första bilden) - www.Starof.se hittade man fina smycken. Jag köpte även en ring därifrån som jag nämnde igår. Ska ta och visa den senare i veckan.
 
I den andra (andra bilden) - Chicelle såldes det MASSA fina kläder och smycken. Den svarta klänningen som jag nämnde fanns där. De hade verklgien en snygg logga och namn också. Hemsidan är dock fortfarande under konstruktion.
 
I den andra  (den tredje)- www.Yfs.nu hittade man massa plagg med nitar. Sen fanns det Jeffrey Campbell-lookalikes. Ett par som liknande mina bruna och bara kostade 300 kr och var det sista paret som de sålde någonsin. Det var ju min storlek så det var lite svårt att lämna dem..
 
Där var lite reklam för dem! ;) haha
 
// Elaine 
 
 

Bilder från Attitude

 
 
Här är en bildbomb fråm mässan idag! Men det är inte alla bilder, tre gånger så många till kommer sen. Jag märker verkligen av hur dålig min kamera är. Jag måste köpa en ny på melandagsrean. Det är så synd att se att bilderna blev blurriga sen när man kommit hem.
 
Som ni ser fanns det smycken, gratis tidningar och Jeffrey Campbell-skor från Henrey Kole. Storlekarna var lite konstiga på mig och det fanns inte bruna eller svarta och tur var nog det för annars hade jag köpt ett par. Känslan av att hålla i en Jeffrey Campbell säger jag bara! Annars fanns det lite fina kläder att köpa också, jag fick hejda mig för jag såg en jättefin svart klänning. Men det var lite och det gick inte att prova. Sen så har jag ju svarta klänningar. Men riktigt fin var den!
 
Annars så fanns det också praliner, fiskspa, en vägg att rita på, lite möbler och massa montrar med ansiktsbehandlingar, manikyr och hårprodukter (Inte gratis dock). Fiskspat hade vi velat prova på med det kändes lite dyrt faktiskt men det hade varit kul att testa som sagt.
 
// Elaine 
 
 

Dagens skörd

Jag känner mig helt slut efter den här dagen. Godisgris som jag är sitter jag och äter kolor som jag plockade på mig på mässan. Ni ser också resten av dagens gratisskör här under. Tre tidningar är ju ändå ett värde av 120 kr typ så jag tycker att det är ganska så bra faktiskt. Jag köpte också en ansiktsmask som doftade annanas för 10 kr med "2 in 1" så egentligen två masker alltså.

Sen fick jag också testa en aloevera dryck. Först tyckte jag att den var mysko med fruktköttet men sen var den mysig med det och både vit och oreange var god (vindruvsmak och gojibär).


Attitude Stockholm

 
Idag har jag besökt Attitude Stockholm, modemässan i Kista, tillsammans med mamma. Jag velade fram och tillbaka hela veckan om jag skulle åka eller inte men det blev av ändå. Dock missade vi bussen imorse (på grund av att jag hade läst fel i tidtabellen) så det började sisådär men dagen blev bra. Vi sprang runt och fick gratisprover, godis, såg på modevisningar och pratade med lite offentliga personer. Sen träffade jag på Ninni också. Jag ska berätta mer om allt bättre sen :)
 
Vi fick en jättestor påse som ni ser här över. Det enda den innehöll var ett litet balsamprov (det balsamet som jag har ibland) men jag fyllde den med min jacka, tre modetidningar, gratis aloevera dryck och lite annat smått. Jag köpte även en superfin ring!
 
// Elaine 

Pastellbomb

 
Allstå jag får verkligen inte gå in på h&m för varje gång jag gör det ser jag någon snyggt. Ofta är det också på rea och jag är ju en riktigt rea-människa..haha. Hur som helst föll jag för den här härligt färgade tröjan när den hängde på reastången för halva priset (50 % på 300 kr). Men tack och lov (måste jag säga för plånnbokens skull) så satt den inte så bra på mig. Jag hade önskat att dne hade varit lite annorlunda men till andra kan jag rekomendera den. Älskar pastellfärgerna och tycker det är ett kap då det ju passar superbra till våren! 
 
150 kr på H&M alltså!
 
// Elaine

Paris i oljefärg

 
Jag kan inte få nog av att titta på de alla de vackra tavlor (visade de förra veckan) som Leonid Afremov har har målat. Värre blev det också när jag hittade alla de här vecka målningarna som ska vara Paris.Jag tycker att jag har rätt att säga att jag om någon skulle ha rätt till att äga men det är svårt att välja vilken. Alla är ju så fina!
 
Han fångar verkligen Paris liv och hjärta i de här målningarna!
 
// Elaine 
 

24 November 2012

Dagens outfit liknande en från veckan men man får jobba med det man har! T-shirt - Från Paris / Kjol - Gina Tricot / Örhängen kicks /
 
Idag har juag varit i stan med lillebror. Vi kollade efter idéer på julklappar till släkten. Jag brukar annars göra julklapparna men i år har jag ingen tid och det känns som att jag gjort allt också...Så det blir en liten personlig klapp till var och en. Annars har de ju försig varit personliga förrut också. När jag kom hem fick jag i alla fall god baconlindad kyckling med klyftpotatis till middag. Nu ska jag ta och sätta mig framför tv:n en stund med lite godis och sen sova ganska tdigt :)
 
Jag fick träffa på Niclas en snabbis inne på ICA idag också. Jag har inte sett honom sen i måndags men jag får vänta några dagar till ändå, förrutom de där tre minuterna då. haha
 
// Elaine 

Retro


 
 
Old
Jones Jones cap sleeve dress - 695 SEK - topshop.com
Jeffrey Campbell platform high heels
1 445 SEK - jades24.com
3 175 SEK - orlakiely.com
Mango cuff jewelry
190 SEK - mango.com
Kevyn aucoin
225 SEK - bergdorfgoodman.com
Gucci perfume
685 SEK - harrods.com
 
Är det bara jag som tycker att det här känns väldigt 50-tal för visst är klänningen i det stuket? Hur som helst älskar jag det! Vill ha klänningen och skorna har jag alltid velat haft! Sen tycker jag att guldsmycken gör sig så bra till brunt.
                                     
                                                                            //Elaine

Vacker

 
Den här fina tavlan har Leonid Afremov målat. Den skiljer sig från hans andra tavlor men jag tycker att den här är så fin. Det har ändå kvar färgerna i sig som känns som hans signalement. 
 
Hur som helst är det lördag idag och jag har börjat den med att äta frukost med mamma och Robin. Annars är vädret trist så vi får se vad jag hittar på idag.
 
//Elaine

23/11 - Nationellt prov och simning

Idag har varit en lång och effektiv dag. Jag började skriva nationella provet i svenska kl 9. Fyra timmar senare var jag klar. Men tiden gick rysligt fort så det kändes som jag hade skrivit i två timmar bara.

Efter det simmade Sara och jag. 1000 meter blev det och sen både ångbastu och vanlig bastu på det. Vi båda var helt slut efter eftersom vi inte fick någon lunch i skolan förrutom en liten macka. Därför levde jag på det under dagen, en banan, dricka och 1 och en halv proteinbar. Behöver jag säga att det var gott att komma hem och få en riktigt middag bestående av köttfärssås och spagetti?! xD

Pappret med texten är inte min uppsats såklart utan en gammal text som jag käste igenom igår.


I min smak

 
Här har vi två klänningar från instagram som är helt i min smak. Deras gemensamma nämnare är markerad midja och färg- något som jag älskar. Sen får det gärna vara lite blommigt också som på den ena klänning och en av mina favoritklänningar i garderoben. 
 
Älska färg, blommigt och sött!
 
// Elaine

Svart och beiget

 
Kavaj - H&M / Topp - vet inte / Kjol - Gina Tricot / Strumpbyxor - Vet inte / Smycken - Guldfynd / Skor - Deichman /
 
Nu har jag läst igenom inför svenska lite och tänker inte göra det mer. Förhoppningsvis löser det sig imorgon eftersom man får välja på olika uppgifter. Jag har bara haft en dröm tidigare i veckan då jag inte kunde komma på vad jag skulle skriva efter en lång tid men sen senare ser jag att jag har skrivit några väldigt simpla meningar som inte är någon text.. Usch jag hatar när jag inte är förberedd. På ett matteprov en gång var jag förberedd men jag fick en blackout vilket utrbrött i panik så jag började kallsvettas typ. Inte kul.
 
Här är som ni ser i alla fall dagens outfit som har gått i svart och grå -beiget. Det kändes som att det var ett tag sedan jag hade kavaj så det fick bli det.
 

Nu blir det Revenge! 

(På tv alltså och jag har ignen aning vad jag råkade trycka på för knapp för att få texten lila)
 
// Elaine 

Måndag 22 November 2012

Jag tycker att den här bilden var så söt!
 
Jag bloggade när jag kom hem ifrån bloggappen men fast att jag skrev i den här bloggen hamnade inlägget i den gamla... I alla fall så ska lägenheten förhoppningsvis bli klar nästa gång nu. Det tar längre tid än man tror när man ska montera allt, man hittar fel och det blir inte rätt i utskrifterna. Men sen i alla så såg vi klart på dokumentären om Vidal Sassoon. Den var ganska bra faktiskt. 
 
Sen var det ju torsdag idag vilket innebär träning men jag kände mig inte på topp för det idag som jag brukar (Har lite skuldkänslor) göra så istället får jag förbereda mig (det sista jag gör) för nationella provet imorgon. Så då har jag 5 timmar på mig att skriva en text.
 
Förresten så har jag anmält mig till Lucia i skolan idag också så nästa vecka blir det väl övning inför det. Jag kan ju inte sjunga men det blir ju inge sol i alla fall och jag vill inte vara Lucia tror jag..
 
// Elaine 

Om jag hade pengar...

 
Om jag hade massa pengar som ville och fick spenderas + ett extra stort rum och större garderob skulle jag köpa alla dessa fyra par skor från La redoutes rea. Jag kikade på alla modellerna i sommras med köpte ett annat par. Men nu när jag ser dessa på rea vill jag fylla på min skosammling ännu mer. Jag älskar ju trä och kilklackar. Sedan skulle det ju vara fint med ett par knaliga skor. Bruna, svarta och beiga har jag ju faktiskt redan.. Men mycket vill ha mer. Skor är definitvit min svagaste last. Fast kanske på delad plats med blusar, följt av parfymer på tredje..
 
De med fransar kostade 500 kr i sommras och nu 260 kr. De andra kostade hela 1200 kr i men nu kostar de 350 kr (!). 
 
// Elaine 
 

Blåsig och regnig dag

Idag är en riktigt ruggig och regnig dag. Jag kämpade mig genom blåst och duggregn till skolan så nu känner jag mig igenom blåst. Men jag fick i alla fall sällskap på bussen av Markus och sen så läste jag lite i svenskahäftet.

Men nu ska jag skriva ut boken av mkn lägenhet! :)


Brons & svart

 
T-shirt - Från Paris / Armand - gammal kedja / Jeans - lee (JC) / Örhängen - Guldfynd 
 
Dagens outfit har gått i brons och svart - en snygg kombination tycker jag!
Jag gillar det snygga trycket på t-shirten som förövrigt är köpt vid Notre-dame i Paris. Kanske var de pengarna inte till så bra andamål nu när man läst om barnarbete tidigar i år... Men fin är den i alla fall och ett kärt minne från fina Paris!
 
Sen så köpte jag ju på mig två till tröjor med Paris tryck där..haha. Ja varning för Paris-galen tjej, men det visste väl många redan?
 
 
// Elaine 
 

Dagen efter "Årets tråkigaste dag"

 
Nu känns dagarna lite kortare och mörkare. Tänk när det var sommar för några månader sedan. Som när jag tog bilden över vid havet i början på Augusti och hade så kul. Nu har jag också kul men jag börjar längta efter snö så allt lyses upp lite och till att det blir jul. Dock måste det vara något fel på mig för jag är inte sugen på lussekatter som de andra. Men istället är jag sugen på något salt.
 
Sen Jag hörde att det var årets tråkigaste dag igår på grund av mörkret och att folk är som fattigast nu. Men så var de för mig i alla fall. Jag var ju på bio! 
 
Hur som helst har jag varit i skolan idag och kämpat yttligare lite till med min design till Treehotel och gått igenom lite inför nationella provet i svenska på fredag. Jag tänkte sätta mig och läsa in på mig texthäftet lite mer nu men sen får det gå som det går.
 
// Elaine 

Klädval 20 November

Topp - VILA / Väst - H&M / Jeans - Lee (JC) / Skor - Deichman / Klocka och örhängen - Ur&penn / Ring - fått av min faster /
 
Gårdagens klädval såg ut så här. Min peplumtopp matchat med massa jeans. Dock kunde jag inte bestämma mig för hur jag skulle ha västen först men det blev sen igenknäppt. Men det är i sånna här kläder jag trivs pch som är jag. Jag gillar alltså lite matchigt blandat med sött. Sen har jag gärna några smycken. Dock är jag inte så bra på att använda ringar..Fast jag tycker om det såklart!
 
// Elaine 

Bio - Breaking dawn del 2

 
Jag kom för ett tag sedan hem. Jag var såklart i skolan på dagen. Sen efter det var Sara, Ninni och jag på bio. Breaking dawn del 2 var filmen vi såg och GUD så bra den var! Jag är ingen jättestor Twilight-fantast och tycker att den första filmen innan allt börjar bli lite krånligt är bäst. Men den här tog nog priset ändå. Jag trodde inte att jag skulle tycka det men vi alla tre var i chock efter! Nu ska jag inte avslöja mer men jag kan säga att de som funderar på att se den ska se den. Sen så var det lite sorgligt ändå när den var slut. Att allt liksom är slut nu...
 
Sen fick jag ju biopopcorn! Jag har gått och tjatat om det i veckor nu och jag vet inte hur många gånger jag har sagt det under dagen. Haha. Före det blev det också en varm macka till middag på Espressohouse.
 
Däremot har jag blivit lurad på två biobiljetter som jag fick med en tidningsprenumeration. När jag skulle betala med en säger han i kassan att den redan är använd i Malmö i våras.Jag fattade inte alls vad han pratade om. Jag har ju inte ens varit i Malmö.. Även om jag inte givit några pengar för det känner jag mig lurad. Ska maila om det...
 
// Elaine 
 

Nov. 19, 2012

Jag har precis kommit hem från Niclas. Ja idag igen. Haha. Annars så har min dag som sagt bestått av målande, pepparkakshusbyggande (typ) och GK. På den lektionen såg vi halva av en dokumentär om frisörer Vidal Sassoon. Det namnet satt på hjärnan ett tag efter men nu när jag skulle skriva det hade kag glömt det. Konstigt att jag inte heller har hört om han förrut x)

I hårväg har inte mitt hår sett ut mycket för världen idag men här är i alla fall en liten del av dagens outfit. Både västen och tröjan är från h&m.


Kreativa 24 timmar

De senaste 24 timmarna har jag haft fullt upp. Igår fick jag nämligen en klännings provsydd till mitt projekt med hjälp av Niclas mamma. Det var jätteskönt att få det gjort och jag lärde mig mycket. Vi satt i ca 5 - 6 timmar med det så jag hann inte umgås så mycket med Niclas men det kändes bra stt få träffa honom igen.

Nu har jag börjat den här dagen med att fortsätta måla på min del av ett kontsverk. Jag valde som sagt en av de fina, färggranna tavlorna som jag la upp förra veckan. Hur som helst gick det både bra och lite sämre men jag får fortsätta nästa vecka så får vi se hur det blir.

Nu ska jag bygga pepparkakshus i kapaskiva!


Colourful vintage

 
Vintage
 
Vintage looking dress -380 SEK - choies.com
Giuseppe Zanotti strappy high heels- 5 010 SEK - bergdorfgoodman.com
Black quilted handbag- 25 725 SEK - my-wardrobe.com
Kenneth Jay Lane resin ring -225 SEK - theoutnet.com 
Dorothy Perkins gold bangle bracelet - 115 SEK - dorothyperkins.com
Vincent long - 145 SEK - nordstrom.com 
Nars cosmetic - 120 SEK - barneys.com
 
Jag har kommit på det här året att det är den här klänningsmodellen som jag gillar mest ungefär. Sen får det gärna var lite möstrat och färggrannt som på klänningen över. Sen gillar jag klassiskt varta detaljer. Men det känns som att man kanske får passa sig så det nte blir så tantigt .. När går egentligen gränsen för tantigt och för klassikst?
 
// Elaine

Plommonlila och vitt

 
Det här påslakanet hittade jag i Ellos reakatalog som kom tidigare i veckan. Jag blev förtjust på direkten eftersom mönstret skulle passat så bra in i mitt rum och så också båda färgerna. Dock var det i satin (vilket man fick höra kunde bli varmt och svettigt) så jag velade med att köpa det och jag hades dessutom vela haft två vilket hade blivit 400 kr. Därför beställde jag inget inget även om jag verkligen tyckte om det. Fast jag började ångra mig ändå sen fast när jag kollade på nätet i onsdag så var det lila, det som jag helst ville ha mest, slut. Så där löste sig det. Lite sorgligt känns det dock...
 
Sen så tycker jag att plommonlila och vitt gör sig jättebra tillsammans. Till mina vita väggar och möbler hade det som sagt blivit coolt, speciellt med matchande gardiner också och guldiga detaljer (eller silvriga) här och där. Det är min stil det!
 
Ja förresten, det är ju lite så jag har på bloggen, desigen alltså. haha
 
                                                                        // Elaine 

Lördag 17 November

Idag är jag inte på så bra humör känner jag. Den här veckan har på något sätt varit jobbig och idag har jag lite saker som jag måste göra. Så det är bäst jag tar mig i kragen och börjar med lite saker nu.

Förresten tycker jag att den här bilden är så rolig och söt!


Chips och dipp

Jag har fredgsmys för mig själv framför x-factor. Niclas är med kompisar så jag får vara själv. Men jag har precis tagit fram chips och dipp (vitlöksdipp) i alla fall Jag har varit såå sugen på det de senaste veckorna så det ska bli gott. Chips är ju min svagaste sida också. Haha

Annars så har jag haft företagsekonomi idag om ekonomiska begrepp. Sen efter (den goda) lunchen stannade Lovisa och Amanda och jag kvar en stund framför datorn med arbeten och googlande på framtida studier. Usch orkar inte tänka på det för jag vet inte. Men det är läge att börja tänka på det nu... Sen när jag kom hem läste jag lite svenska i alla fall och nu är det som sagt vila!


Perfekta!

Jag har börjat sukta efter ett par Jeffrey Campbell skor igen för de är skulle vara så fint att ha ett par. Dock så är det lite väl dyrt... Men om jag skulle köpa ett par skulle det vara några som både går till brunt och svart. Har sett ett par beiga på Zalando men då är de k mocka.. Vet inte om det är sp smart eftersom alla mina andra skor är i det x) haha jag måste vara "mocka-fantasten".

Sen så finns det ju massa glittriga fina hos Nelly men jag känner att om man ska lägga ut nästan 2000 kr ska de vara användbara ofta! Kanske ska man köpa fejk?

Men hur som helst hittade jag två par på en sida som t.o.m var på slutrea. De bruna och svarta skulle ju fungera tillbåde brunt och svart och i och med mönstret har de det där lilla extra. Men ja nu är det ju så att sidan såklart skulle vara från Chicago... Typsikt!


Leopard

Blus (Tunika) - Haléns / Jeans - Lee (JC) / Halsnad - Guldfynd (Tror jag) / Ring - mammas gammla / Örhängen - Guldfynd/
 
Gårdgaens outfit gick i leopard. Dock blev det inte så bra som jag trodde av att stoppa in min strandtunika sådär men mysigt är det i alla fall för den är som en värmande filt fast att den är transparant. Annars så hade jag som ni ser vita och silvriga smycken till.
 
Nu är det dags för företagsekonomi! 
 
//Elaine

Mixpass och ett avsnitt Revenge


Har varit och svettats jättemycket på ett roligt mixpass nu. Som sagt var det core bland annat. Roligt var det bokstavligt talat då en av ledare klädde ut sig i början av passet och började det med skrattet till Michel Jackssons "Thriller" eftersom det var repris på ett spökpass från halloween. Vilken rolig stämmning det blev! :)

Så nu känner jag mig riktigt tränad efter tre pass den här veckan (två tuffare än vanligt) och nu är det dags avkoppling framför superspännande Revenge med en god frukt. Gissa vilken! ;)


Torsdag 15 Oktober

Älskar när träden blir alldeles svarta och solen håller på att gå ner.
 
Vad fort dagarna ska gå! Jag hinner knappt med. Man inte hinner bara komma till skolan så ska man gå hem och när man kommer hem är det mörkt och strax dags för träning. I alla fall så har jag nästan blivit klar med min lägenhet idag. Så om max tre lektioner borde det vara klart och då ska jag visa det här. 
 
Utöver det åt vi Chilli con carne i skolan och efter det diskuterade vi loggotyper på Gk:n. Sen åkte jag hem och på vägen fick jag de här fina bilderna på solnedgången. Men nu är det dags för god lax till middag och sen blir det mixpass med Core bl.a! :)
 
// Elaine 
 

Studs

 
Studs
 
Bra top -215 SEK - owntherunway.com
Kjol -Wallis black bodycon skirt - 175 SEK - wallisfashion.com
Pumps - Chinese Laundry gold platform heels - 600 SEK - heels.com
Clutch - Warehouse studded clutch -280 SEK - warehouse.co.uk
Halsband -  Wallis hammered jewelry -140 SEK - wallisfashion.com
Läppstift -Lip stick -255 SEK - theiconic.com.au
Ögonskugga - Bobbi brown cosmetic 145 SEK - saksfifthavenue.com
Även om jag inte är jättemycket för nitar så kan jag inte låta bli att tycka om alltihop tillsammans! Skulle faktiskt vilja ha ett sånt där halsband.
 
//Elaine
 

Onsdag 14 November

Idag har jag haft svenska och vi pratade då om vad ett bra tal ska innehålla. Jag ska ju skriva den skriftliga delen i Svenska B nästa fredag och den 12:e december ska jag hålla mitt tal. Men först måste det skrivas.

Sen stannade jag kvar i skolan och försökte montera mitt treehotel i inDesign. Jag kom en bit och kom igång så bra att jag knappt ville åka hem! Haha .

Jag tänker inte visa mitt treehotel än så istället blir det en två bilder på mig från idag. En lite roligare pose än vanligt dock.. Tycker ögongen blir coola när man gör så där!
Haha


Pappersklänning

 
Den här klännngen har Ninni, Amanda och jag gjort på bilden i skolan, eller rättare sagt - estetisk verksamhet som det kallas. Uppgiften kallades paperart , alltså ska man göra konst av papper i 3D. Så denhär klämningen är alltså gjord i papper.  
 
Den ska vidare till en annan skola ( dit min skola ska flytta) för öppet hus sen! :)
 
Vad tycker ni om den? 
 
//Elaine 

Utmattad

Kom för en stund sedan hem från ett (vad jag i alla fall tyckte) tyngre skivstångspass äb vanligt och ändå var det inga intervaller. Jag var svettig redan efter uppvärmingnen haha. Så jag kommer nog ha träningsverk imorgon. Om inte blir jag förvånad...

Annars så tyckte jag att passet var roligt. Det var musik i min smak och lite annorlunda rörelser än vanligt. Men nu vill jag bara sova för jag känner mig som katten på bilden. Helt utlisteb vill säga. Haha. Jag hittade den på 9gag för ett tag sedan med någon rolig text till.Tisdag 13 November

Ja då var man hemma efter ännu en skoldag. Dock fick jag inte mycket gjort. Jag hade bara ett kort utvecklingsamtal, en timmes arbetsmiljö och säkerhet samt design. Det tog mig flera timmar att hitta en bra bild till mitt treehotel och placera in det där med hjälp av photoshop. Men är ju inte mästare där direkt.. Haha

Nu ska jag äntligen få lite middag snart och sen är det träningen idag igen (troligtvis i alla fall).

Dagens accessoar har varit ett halsband som jag gjorde på träslöjden i grundskolan och till det hade jag en turkos tunika som ni ser en del av. Det blir ingen mer outfitbild eftersom mina batterin är på laddning.


Äkta konst

 
Det här kallar jag konst och jag skulle mer än gärna ha detta på väggen i min framtida lägenhet (Men det kostar antagligen skjortan)! Jag är annars inte mycket för konst men det är sådant liv i de här målningarna tack vare färgen och målartekniken.
 
Jag berättade ju om en ny uppgift som jag började med på estetiska verksamheten igår. Den innebar att man välja en tavla och fånga upp konstnärens målartecknik och skapa en annan tavla med den tekniken. Samt välja ut en dataljdel ur tavlan och måla det. Jag föll inte för någon av de målningar som vår lärare valt ut men när jag såg den här på nätet talade den verkligen till mig. Dock kan det bli svårt att måla men det blir nog också kul för jag känner mig verkligen intresserad nu. 
 
Jag valde förresten den översta målningen av dess och ja konstnären bakom verken heter Leonid Afremov. Googla det så hittar ni fler tavlor om ni b lev lika förtrollad av dem som mig.
 
// Elaine 
 
 
 
 

Dream dress


 
Den här klänningen vill jag inte annat än bära!Den skulle vara perfekt till en fin nyårsfest eller nästan ännu bättre tills tudentskiva eller bal. Tyvärr så har vi ingen studentbal..:buhu :( 
Men ja oroligt fin var den, tappade nästan hakan när jag såg den!
 
Jag hittade den hos nätbutiken Narabella.se. 
 
// Elaine

Vacker bild

Jag hann hem från träningen ganska. Snabbt så jag missade inte så mycket av Project Runway. Synd att jag missade förra avsnitten bara... I alla fall så var det skönt att träna som vanligt men nu känner jag hur det börjar flimma lite för ögonen. Kanske beror det på att kag sitter ganska nära tv:n? Borde nog egentligen försöka sova..

Den här bilden är så himla vacker, tror den är tagen i Norge
// Elaine


Måndag 12 November

Idag var Lovisa tillbaka från körkortsintensiv kurs som hon gått och Amanda från Gran Carnaria så det blev lite prat om vad de har missat och såklart hur de hade haft det!

Annars så har jag börjat med en ny uppgift in kursen som heter estetisk verksamhet och börjat rita mallar till ett pepparkakshus ( läs hus i kapaskiva som ska se ut som pepparkakshus). Sen lyssnade jag på redovisning av några fina skivomslag på GK och fick en liten föreläsning av varumärke och loggotyper efter det.

Nu ska det ätas lite och sen är det dags för träningen igen. Det känns behövligt efter helgen. Haha. Så här har jag sett ut idag också: Blus från H&M.


Illumination de Noël

 
 
Jag kom på att jag borde bli lite bättre på att leva upp till mitt svåra bloggnamn nu när det är så svårt. Jag förstår att mademoiselle är riktigt jobbigt att stava (Jag själv hade problem med det förrut och det finns ingen riktigt logik själva order - som betyder fröken på franska) och förmodligen gör det att det är svårt att hitta min blogg. Det var alltså inte så smart att döpa min blogg till det kanske...
 
Men hur som helst syftar jag på att jag borde bli bättre på att skriva om franska nu när jag ska envisas med att heta MademoiselleElaine. Eller?
 
Därför täntke jag nu tipsa om att den som kan och vill borde åka till paris nu mellan 21 november och 10 januari för att då lyses hela paradgatan Champs-Elysée upp. Alla träd längs gatan ska pyntas med ljusslingor eller liknande. Dessutom ska skådeseplerskan och modelllen Diane Kruger tända allt under invigningen i år och ljuset kommer skifta i olika färger beroende på tidpunkt på kvällen. I alla fall om jag har förstått en fransk text rätt..
 
Det vore mysigt att befinna sig där då!
Bilderna över är tagna från Facebooksidan Paris och är tagna förra året.
 
// Elaine 

Fullproppad

Gud så fullproppad jag känner mig! Eftersom det var farsdag åkte vi till morfar och åt en supergod, men oj så mäktig, smörgåstårta och sen tårta på det. Så nu känner man sig helt slut fast att det här var mellan kl 12 och halv 4. .. Ja jag åt för sig lite middag när jag kom hem för att få i mig vanlig mat.

Nu saknar jag istället Niclas (ja fast att jag såg han för 7 och en halv timme sen) och jag känner för att sova.. xD Haha


Guldmönstrat

Bikbok, Topp - 299 kr, Kjol - 499 kr 
 
Den här toppen var den som jag letade efter när det var 50 & på Bikbok. Dock så fanns den inte och inte heller kjolen som jag hittade efter förra helgen då jag hade gjort ett litet enkelt kollage av Bikboks fina kläder. Men här alltså en helhetsbild på mina två favoriter. De skulle vara riktigt fina tillsammans som ni ser ( Dock blev kvalitén på kjolen här inge bra här på bild). Men ja när jag ser sånt här - guldigt och fint mönstrat smällter jag. Högst upp på önselistan över det man inte kan ha och få står nu detta och ett par Jeffrey Campbell skor.
 
// Elaine 

Farsdag

 
Idag är det ju farsdag och då måste jag ju bara visa upp de fina blommorna som pappa fick av oss här om dagen och naturligtvis passa på att säga man har den bästa pappan i hela världen!
 
Sen kom till Niclas hit igårkväll direkt efter sin körträning ( alltså "kör" som i sjunga). Han fick tacos här då i alla fall och nu ha vi ätit en god frukost :)
 
// Elaine 

Klippt

 
Ja idag har jag ritat av och klippt ut symönstret. Dock tog det ganska tid, jag satt på vardagsrummet i ca 1 och en halv timme. Sen så ser det inte ut som att det passar ihop så bra baksidan och framsidan.. Men ja jag vet inte. Det löser sig och jag ska testa att sy ihop det på test en dag sen. Jag satt mig också in lite i hur set ska sys i alla fall. Dock kan jag ju inte sytermer men ja det borde gå. 
 
Modet ska hållas på topp nu!
 
Men reprisen av Project Runway missade jag också..:( Har de slutat att visa det på Play nu?
 
// Elaine 

Snölik

Att fotografera vit på vit kanske inte var det bästa men ni ser blänket i paljetterna i alla fall och ljuset blev ändå ganska så bra. 
 
Igår var jag in på H&M innan jag åkte hem och köpte den här söta tröjan. Det var egentligen den svarta (som jag provade förrut) som jag var ute efter då jag hade sett en som köpt den här i vit (på en blogg med hjälp av Sara) för halva priset så jag tänkte kolla om det gällde den svarta också. Det gjorde det dock inte konstigt nog fast det var samma pris annars och allt...
 
Men när jag hade sett den här och provat den kunde jag inte lämna den. 299 kr kostade den till ordinare pris men eftersom det var 50 % på vissa utvalda stickade plagg fick jag den för 149 kr.Jag tänkte att om den svarta också sjunker i pris sen får jag köpa den också sen;) haha.  Detsamma gäller skjortan från Gina men den köper jag nog säkerligen inte till fullpris. 
 
// Elaine 

Lördag 10 November

Jag en morgon här i veckan i min bruna jacka och halsduk. Dock har jackan fått fläckar som inte går bort...:(
 
Här var man typ uppe med tuppen. Har ätit frukost och tagit det lungt ett bra tag så nu känns det som att jag borde städa upp lte på rummet och sen börja med dagens planer som är att rita upp ett symönster. Vi får se hur det går. Sen ska jag också visa ett nytt köp senare idag. 
 
Jag hade också tänkt att se det senaste Project Runway-avsnittet som jag missade i måndags men det finns inte på play som vanligt..:( 
 
//Elaine
 

Brandskyddsutbildning

 
Idag har varit en lägnre fredag än vanligt. Jag bröjade den som vanligt med företagsekonomi och sen tacobuffé till lunch. Efter det hade vi brandskyddsutbildning.
 
Jag fick lära mig massa nya teoretiska saker som jag inte hart tänk på. Men jag har också alltid haft respekt för eld. Alltså har jag alltid varit lite rädd för det. Därför vågade jag inte testa att släcka eld på en docka med brandfilt och med en brandsläckare i ett kar. Det med brandsläckaren ångrade jag eftersom jag det hade varit bra att veta hur men jag såg hur de andra gjorde i alla fall. Men vi fick också gå igenom ett rökfyllt (ofarligt) rum två och två vilket jag ändå gjorde, men det var jättesvårt att se.Sen fick vi även se hur stor explosionen kan bli av att en sprayburk brinner samt se vad som hände om man häller vatten på brinnande olja. Det var verkligen stora smällar det!
 
Tänk på att släcka ljusen, stänga av spisar, aldrig använda bensin som tändvätska, aldrig prata i telefon på en bensinmack. När det väl brinner kom ihåg att stänga dörren till rummet där det brinner och inte andras in brandrök. Däremed ska man hålla sig kvar i en lägenhet på tredje vångingen om det brinner i trapphuset och står vid fönstren.
 
Se så jag lärt mig. Så det var en lärorik dag!
 
// Elaine 
 

Sommarblus på nytt vis

 
Jag trodde inte jag skulle använda kjol något mer för i år efter att ha fått de här tjocka och varma tightsen av hade jag dem, kjol och mina varma stövlar igår. Så inte behövde jag frysa inte när jag dessutom hade en tröja över blusen. Jag måste ju kunna använda lite blusar och linnen som jag har fast att det är kallt om dagarna (även inne) så då är det ju perfekt med cardigans!
 
Blus - VILA / Cardigan - Haléns / Kjol - Gina Tricot / Stövlar - Din sko / Klocka - Ur&penn / Ring med pärlor - gjort själv / Ring 2 - Kommer inte ihåg var den är ifrån / Ring 3 - Fått av mormor.
 
// Elaine 

8 November 2012

Den här söta julkalendern kom mamma hem med till mig idag. Men än är det 22 dagar kvar tills den får öppnas.
 
Phu äntligen får jag slå mig ner på riktigt. Jag gjorde det när jag kom hem men det kändes som att jag inte fick vila länge förrens jag skulle iväg och träna. Men nu sitter jag här nytränad och duschad. Trots att llte känns lite stressig nu så känns det bra. Sen ska det snart ses på Rvenge för min del och imorgon är det ju fredag också!
 
Annars så har jag suttit framför datorn i skolan idag och fått ihop bilderna på lägenheten. Det ska ju bli en bok och nu fattas bara text och sen ska det skrivas ut. Men det är inte "bara" med det, det kan behövas skivas ut i många omgångar har jag lärt mig ...haha 
 
// Elaine 

Mix av brunt & guld

 
Mix of tan
 
Ted Baker pleated dress -3 755 SEK - psyche.co.uk 
Jeffrey Campbell platform shoes (de vänstra) - 1 130 SEK - solestruck.com
Jeffrey campbell booties (de högra) -1 065 SEK - solestruck.com 
Väska Crossbody satchel -200 SEK - boohoo.com 
Ring Amrita singh jewelry -335 SEK - amritasingh.com 
Gold ring -42 680 SEK - colette.fr
Bvlgari -635 SEK - beauty.com
 
Älskar älskar älskar den här outfitsen (olika väskor och ringar på sidorna) och den här gången menar jag verkligen det! Den skiftande bruna färgen är så mysigt och tillsammans med guld får den en härligt lyster. Sen om jag skulle ha ett par Jeffrey Campbell skulle de vara någon av dessa. Är dock lite extra förtjust de vänstra! Sedam säger jag bara...KLÄNNINGEN! ❤
 
//Elaine

7 November

 
Mellvin en dag i oktober. Bilden är tagen av Niclas.
 
För lite snabb info om vad jag har gjort idag så har jag haft en lektion! Det var svenska. Då diskuterade vi värderingar inför nationella provet i Svenska B, Sara, Ninni och jag. Sen åt vi lunch och när jag kom hem försökte jag börja titta på symönstret men det gick segare än jag trott. Får komma igen en annan dag!
 
Nu har jag i alla fall varit och hälsat på Niclas familj och hundarna hela kvällen. Fick se klipp från finland och Niclas som showade till och sjöng karaoke. Duktig var han och hans komis/kompisar som sjöng.
 
God natt säger jag nu! 
 
// Elaine

Yttterklädd

Jacka - H&M / Jeans - Lee (JC) / Skor - Deichman/
 
Jag förstår då itne varför ljuset ska bli olika på avrje bild man tar, men här är i alla fall min nuvarande ytteroutfit. Alltså det är så jag ser ut när jag är utomhus nu tillsammans med en halsduk och vantar. Det behövs nu känns det som. Idag blåste det jättekallt. Annars var det jättefint med sol imorse.
 
Jackan är förresten en jacka som jag har fått av pappas kompis dotter som heter Sabina, men det var länge sen nu. Jag fick i alla fall för mig att börja använda den för ett tag sedan för lite variation och den passade ju bra. Jag trivs bra i den!
 
Sen kan man också ta av ärmarna så det blir en vänst. Fiffigt!
 
// Elaine 

Fin skjorta

 
 
Den här skjortan är jag riktigt förtjust i!
 
Det är bara det att den kostar 299 kr och jag vet inte om min plånbok klarar det just nu innan jul och så. Dessutom har jag ju några andra saker som jag vill ha. Bland annat den svarta tröjan från h&m som jag provade måndags och visade tidigare idag och en vinrödpeplumtopp med lite ärmar. Sen skulle jag också behöva någon cardigan eller stickad tröja att ha över blusar och t-shirts...
 
Vi får se. Någon annan än mig som tyckte att den var fin? Vet att mamma gjorde det. Ibland har hon och jag ha bra lika smak. Lite har jag väl fått från henne ...;)
 
// Elaine 
 

Färg

 
Tröja - NewYorker / Topp - NewYorker / Jeans - JC (Lee) /Klocka - Ur&Penn /
 
Idag har jag varit färgrann. Kände att jag behövde lite enrgi när det är så grått. Flrrug vag de färgglada träden massa färg och liv men nu innan snön (om det blir någon i år och allt inte kommer i vår, vill säga) kommer. Kanske var toppen lite för sommrig man varför kan man egentligen inte ha blommigt på vintern? Sen ska ju kläderna användas!
 
// Elaine 
 

Tisdag 6 November

Dagens bild!
 
Den här dagen har gått fort. Första lektionen var det bara information på och den andra och sista på tre timmar gjorde jag om en del av mitt treehotel (eftersom det hade blivit förstört på något sätt..). Så nu ligger jag på samma nivå som för typ en månad sen... haha. Det är otroligt egentligen. Men snart så ska jag nog få ihop en bok av det som ska skickas upp till Harads och Treehotel för utställning där (förhoppningsvis i alla fall)! :)
 
Nu ska jag skissa lite på pepparkakshus ( ännu en sak vi gör på designlektionen) och sen efter det ska jag träna skivstång. Just nu känner jag inte för det men det känns skönt sen efter. Dock hade det fått vara lite mer fart i passet också men man kan ju inte få allt.
 
// Elaine 

3 Tips från H&M

 
Igår var jag in på h&m och provade då de här tre plaggen, som förövrigt är tre tips. Den vinröda tröjan såg jag här om dagen och jackan provade jag mest för kul. Jag slapp ens få någon panik över att jag inte kunde köpa den (pga att jag har för mycket jackor redan) eftersom den inte satt bra på mig och det bara fanns små storlekar. Men för någon mindre än mig är det ett tips då det var halva priset.
 
Den vinröda tröjan blev jag dock besviken på. För den var lite stickig. Men den svarta tröjan däremot var jättefin och är nu en av mina få vill-ha-saker för tillfället. Älskar paljetterna vid kragen. Den fanns också i grått, med rosaskimmrande paljetter och ljusrosa.
 
// Elaine 

Tränat och ätit mango

Jag har varit och tränat och måste som vanligt säga att det känns otroligt bra. Nu kollar jag på tv och har ätit mango. Dock var den inte så mjukt och söt som vanligt... :(

Den här bilden är i alla fall söt!


Måndag 5 Oktober

 
Idag har jag hunnit med två lektioner i skolan, lunch efter det med Ninni och sen sprungit en vända på stan (Ja igen). Den här gången var tygäfferen öppen så nu har jag äntligen köpt ett klänningsmönster och tyg. Dock kom jag på att jag glömde tråd när jag precis gick ut. Klantigt ...haha.
 
Sen köpte jag också puder och ny ansiktsrengöring. Tänkte testa Neutrogena nu. Är inte det bra blir det en ny serie än den jag har nu från Nivea ( Det är bara svårt att veta vad man har för sorts hy..) och är inte det bra ska jag testa (det jag har hört ska vara superdyrt) Dermalogica.
 
Men ja trots att man kom hem ca 400 kr fattigare så finns det vissa saker kvar på stan som man behöver och vill ha. Det är så himla typisikt!
 
// Elaine

Söt, vit blus från London

 
Sammtidigt som jag fick den svarta klänningen  från London av Niclas fick jag också den här söta blusen. Jag har alltid velat haft en vit blus med guldknappar och volanger så jag blev jätteglad. Dock så var det inte lika kul när jag skulle prova den och den var för liten..:( Den går att ha uppknäppt men det är ändå riktigt sorgligt för jag tyckte verkligen om den. Varför ska London ligga så långt borta? Man kan ju inte byta på samma sätt.
 
Hur som helst blev jag jätteglad för själv gesten! <3 <3
 
Det var bra att jag kunde ha den svarta klänningen idag eftersom de var i samma storlek. Det tackar jag ödet för och Niclas och hans tjejkompisar ;) haha
 
// Elaine 

Minnesstund

 
Jag var iväg till kyrkan en stund med mamma och pappa för minnesgudtjänst. Det är ju allhelgonahelgen och min farbror dog ju i år. Sen kändes det liksom bra att gå dit till kyrkogården. Sen träffade jag också Niclas och Markus där så jag satt med dem.
 
Nu äter jag min favoritchoklad ( Marabou sensation yoghurt raspberry) och ska se på Tv. Sen är det dags för en skolvecka igen. Bara att ladda, även om den här veckan nog inte blir så jobbig.
 
// Elaine 

2-års middag

 
Jag kom för en stund sedan hem från Niclas för jag blev bjuden på middag av honom igårkväll, hemma hos honom, eftersom det var vår årsdag. Han gjorde en supergod fläskfilé i ädelostsås med potatisgratäng. Det roliga var att han höll på att glömma ha i ädelosten i såsen bara ;) haha. Sen till efterrätt blev det maränger och glass framför tv:n. Sen fick jag också en liten överraskning från resan till Finland i from av laktris från Laktrisfabriken, alltså äkta laktris i en liten söt förpacking. Så snällt av  honom, jag lovade att bjuda honom tillbaka på bio som kompensation för allt som jag har fått den senaste tiden :)
 
Sen vid elva-tiden blixtrade det till utanför fönstret och efter kom åskan. Det kändes jättemärkligt och läskigt för jag har aldrig varit med om att det åskat i November. Himlen lystes upp så himla mycket eftersom det var mörkt. Tur att jag var hos Niclas men det blev ändå inge mer åska än det. Märkligt som sagt...
 
// Elaine 
 
 

Den blicken!

 
Gud så himla söt säger jag bara! Vilka ögon.. man smälter ju!
 
Visst är det en apa?x)
uppdate: Nej det heter tydligen Tröglorier... ser man på!
 
//Elaine
 

Fest hos BIKBOK

 
Jag och mamma var in till stan en snabb sväng. Grejen var att vi skulle köpa mönster och "prov"tyg till mitt projekt? Men det sprack då affären var stängd. Typiskt att det inte hade kunnat stått på hemsidan...
 
Så istället fick det bli en runda i affärer. Jag gillade en skjorta från Gina och den guldiga toppen från Bikbok (längst ner på bilden) men den var tyvärr lite tight för mig..Jag har ju redan en sån där topp så jag behöver inte gråta. Men det var väldigt fin... Annars så såg jag inte allt från bikbok här över i butiken men på nätet blev jag kär i massa saker som ni ser. Den svarta och guldiga toppen skulle t.ex vara fin till min svarta kjol.
 
Någon som har någon favorit?
 
//Elaine

2 år

 
Idag är det är det den 3 november och det inneär att det är Niclas och mina årsdag. Hela två år har gått sen vi blev tillsammans. Tänk var tiden går fort! 
 
Bilden högst upp är tagen på min födelsedag förra året (jag har lagt upp den förrut) och den andra är tagen i år på min födelsedag. Har vi förändrats något? Dock har vi nog båda ändrats lite sen min födelsedag t.o.m. Niclas hår har t.ex växt lite. haha Men vi ser skrämmande lika ut på första bilden tycker jag... haha
 
I alla fall så ska jag få träffa honom ikväll efter att ha varit ifrån honom i en och en halv vecka. Det är inget att gråta över men det känns bra i alla fall.
 
// Elaine 

Snygga boots

Nu har jag varit splittrad hela dagen. Jag har i alla fall fått anonnsen gjord men projektet är fortfarande snurrigt eftersom jag har sån beslutsångest. Hur som helst tänker jag slå mig ner framför tv.n nu. Jag skulle behöva ta ett varm och mysigt bad också. 
 
Förresten så hittade jag de här skorna på BIkbok. Det är ungefär den här bruna färgen som jag vill ha på skor och ett par boots i den där klackhöjden skulle vara bra då jag har slängt mina andra som gick sönder. Men som ni ser är inte de här direkt billiga...De finns i svart också!
 
// Elaine 

Arbetar och arbetar

 
Det går segt med annonsen, ändå har jag jobbat med den sen kl 11 ... Men eftersom jag inte har något indesign eller illustrator på min dator är det svårt att få allt snyggt..
 
Teckningen här över ritade jag här om dagen som en del av min bilduppgift i skolan ( som är att rita tre ansikten och tre kroppar). Jag lyckas alltid göra en äldre verison av mina modeller eller så får de extra stora ögon. Ändå kollar jag verkligen på alla ansiktsdrag noga. 
 
Hur som helst kanske man kan se vem det är på bilden? Men det är inte riktigt likt henne. Det känns som att jag mer fångade hennes drag mer om tio år än nu.. x) Eller någonting är fel i alla fall. Hoppas hon inte tar illa vid sig.. haha
 
// Elaine
 

Easy blue dress

 
Easy blue dress
 
 

H m dress - 75 SEK - hm.com

H m jacket -320 SEK - hm.com

Party shoes -385 SEK - nelly.com

Anya Hindmarch box clutch- 4 680 SEK - matchesfashion.com

Stila glitter eyeliner -145 SEK - stilacosmetics.com

China Glaze sparkly nail polish -105 SEK - nelly.com

 

Vid det här laget är jag insnöad på klänningar från H&M så den här härliga blåa får bli min andra att göra ett kollage av. Den påminner mycket om min svarta klänning som jag hade på Agnes releasfest. För den finns också i svart. Men jag gillar den här blåa färgen och som ni nog har märkt (då i och med den svarta klänningen också) tighta klänningar och kjolar. 

 

Sen har jag alltid älskat glitter och ett par yttlligare partyskor med träklack fast i glitter nu till vintern skulle jag mer än gärna ta emot!

 

// Elaine 


Fredag 2:a November

Idag känns det som att det måste bli en lugn dag eftersom jag känner mig stressad så jag har lite magkatarrkänslor. Men ändå har jag massor som måste fixas. Annonsen måste verkligen göras idag och lite mer.

Men en bra sak är i alla fall att nu på morgonen har Niclas kommit till svensk mark igen efter en vecka i Finland med klassen ❤

Den här bilden är från musikalen som de spelade upp och bilden är tagen av hans lärare Jens.


Less

Jag åkte till stan idag för att få lite saker uträttade men så blev det inte. Jag slösade bara på tiden och gjorde samma sak som jag har gjort förrut. Nu skulle jag köpa ett mönster till mitt syprojekt men inte blev det så som sagt. Sen blev det inga ansiktsprodukter köpta för hittade dem inte. Verkar som de nästan slutat tillverka det.. Så ja jag gick på stan i 3 timmar och kom inte hem med något och blev bara mer less på allt.

Så just nu är jag alltså en trött tjej. Jag är trött i huvudet men också less på det mesta. Less på att vara ledig och less på att aldrig komma någon vart med det jag gör... Jag ska försöka ta mig iväg och träna snart i alla fall så jag blir gladare.. Sen får de här bilden pigga upp mig. Söt!


Black and colour

Black and colour
 
H M zipper dress - 160 SEK - hm.com
Yves Saint Laurent black patent leather heels -4 555 SEK - ysl.com
Gathering Eye studded handbag275 SEK - generalpants.com.au
Eye makeup -240 SEK - holtrenfrew.com
Bvlgari perfume -625 SEK - escentual.com
Essie nail polish - 53 SEK - nordstrom.com
 
När jag var in och kikade på H&M (samma gång som jag hittade alla fina kläder som jag la upp igår ) blev jag förstjust i den här klänningen. Jag älskar mönstret och det trasaparanta tyllen över. Sen är jag svag för klänningar som markerar midjan och har en vippig kjol. Även om det kanske inte passar mig bäst.
 
I alla fall skulle jag matcha den som ovan. Det vill säga med ett par lätta svarta skor, en svart väska, och ett grönt nagellack!
 
// Elaine 

1:a November

Jag vaknade ganska tidigt imorse. Sen åt jag frukost med lillebror. Nu ska jag ta och fortsätta rita på teckningen från igår och sen äta lunch.

Jag var förresten och klippte mig (ja igen) igår. Nu var mitt hår riktigt fint så det var inte alls mycket som behövdes klippas till skillnad från förra gången då det hade blivit slitet av solen ganska mycket. Sen har jag ju inte färgat det på ett tag heller nu.


RSS 2.0