Sista Oktober 2015 - Allhelgona & Jobb

 
Idag har jag jobbat från 8-18. Sista timmen var tung. Det blir så när det går mot mörkare tider. Hur som helst hade jag tänkt att ta en promenad till kyrkogården med pappa och Robin efter men de hade redan gått när jag kom hem. Så jag delar Niclas bild och tänker därför istället på Morfar, Farfar och Kjell som min familj har tänt ett ljus för idag. Jag saknar dem. 
 
Eftersom jag har jobbat idag missade jag också födelsedagsfika för Robin med farmor och faster. Men de hade sparat en bit blåbärspaj till mig som jag har avnjutit nu på kvällen. Annars passar jag på att njuta av sista kvällen hemma innan skolan börjar igen.
 
// Elaine

Oktober 2015

 
 
Jaha då var Oktober slut och jag känner av att vintern är påväg. Hur som helst:
I oktober har jag...
 
  • Haft en block i Screentryck i skolan.
  • Målat fötter och händer på krokin.
  • Varit till mormor och ätit janssons frestelse.
  • Haft en solig höstdag med Niclas och hundarna.
  • Tagit några höstpromenader. Både med mig själv, Niclas och Alexandra.
  • Jobbat några helgdagar.
  • Börjat med ett nytt tillval - skrivarverkstad och bokcirkel.
  • Börjat göra porträtt på skulpturen.
  • Lyssnat på poesikväll på skolan.
  • Varit på slottfest på skolan.
  • Stannat en helg och haft pizzakväll med Alexandra, Ann-Kristin och Linda.
  • Tagit en lunch/fika på stan.
  • Haft en jobbig korsvecka med massa föreläsningar.
  • Haft höstlov.
  • Bokat resa till Berlin.
  • Hälsat på Niclas och hundarna.
  • Träffat Maria på stan.
  • Klippt mig.
  • Firat lillebrors födelsedag hos mormor.
  • Hälsat på farmor.
  • Gymmat med Frida.
 
// Elaine

I'm in love with a monster

 
 
Den här låten släpptes ju för ett tag sedan men den passar väl som bäst nu när det är Halloween?
 
Förövrigt vill jag säga att jag tycker faktiskt att det är fel att Halloween firas samtidigt som Allhelgona i år. Det känns lite respektlöst. 
 
// Elaine

30/10-15 Gym, Farmor & Vila

 
Imorse var jag och tränade med Frida och hennes syster på gymmet. Jag cycklade i 20 minuter, körde olika styrkeövningar och sprang på crosstrainern i 10 min. Lagom svettig efter det stannade jag sen och hälsade på farmor en kort stund.  Lite senare tog jag bussen hem för att äta lunch. Sedan dess har jag funderat på packning, mobilt bredband, planering, säkerhetskopiering av bilder och . ja sånt där inte så viktiga saker men som jag måste få lite tid till också.
 
Så det blev äntligen en eftermiddag och kväll när jag kunde mysa ner mig i sängen med datorn och sen äta middag med familjen. Det händer inte för ofta nu och jag har längtat efter det ett bra tag. Jag hade kunnat fått jobba hela dagen men jag kände att jag var alldeles för trött förra veckan och alldeles för stressad den här veckan (trots att jag har lov) så jag behövde tacka nej. Men jag måste ju erkänna att jag hade dåligt samvete... Jag är ju bara en sådan person.
 
Nu blir det lite fredagsmys!
 
// Elaine
 

Bokat resa till Berlin!

Bildkälla: www.columbusresor.se
 
Efter många om och men har jag nu bokat en resa till Berlin i vinter/vår. Hoteller bokade jag i fredags men flyget bokade jag inte förrens i tisdags (Peppar peppar för att allt har blivit rätt bara..). Jag ska åka dit med min konstklass och titta på massa konst. Jag hoppas också att jag hinner med några sevärdigheter och kanske liiite shopping också..
 
Hur som helst är det spännande med Berlin. Jag har aldrig tänkt att jag ska åka dit så det kanske är tack vare min nya skola som jag inte missar något nu?
 
// Elaine
 

Ljuslyktor från IKEA

 
 
 
99 kr / 199 kr / 199 kr - IKEA  - Bildkälla: IKEA
 
Jag blev väldigt förtjust i dessa ljuslyktor från IKEA igår. Den rosa fanns även i rött. Även om jag gillar färg så hade jag älskat om alla hade funnits i svart eller guld/silver/koppar. 
 
Jag hade nog ställt in ett elljus eller varför inte ha en blomma/växt i dem?
 
// Elaine
 

29/10-15 Födelsedagsmiddag

 
Idag har jag firat lillebrors fördelsedag hos mormor med middag och efterrätt på kvällen. Före det var mamma och jag till IKEA och rusta och handlade lite behövligheter inför vintern.
 
// Elaine

Outfit 27/10-15

 
 
Skjorta - Selected femme / Byxor - Vero Moda / Topp - H&M / Örhängen - Topshop / Halsband - Ur&Penn / Bälte - Gina Tricot / Stövlar - Dinsko
 
Här är min outfit från i tisdags. Vilket fynd den här skjortan var för ett år sedan när jag fick den för 50 kr på rea istället för ca 499/599 kr till ordinariepris!
 
// Elaine

Lillebrors födelsedag

 
Idag fyller (inte längre så lilla) lillebror 19 år! Ja tiden går...
 
// Elaine

28/10-15 Jobb och omplanering

Jag igår.
 
Såklart slapp jag inte undan det här lovet med att jobba inte... Fast att jag inte hade någon lust och kände mig stressad jobbade jag från 8.30-17.30 idag.
 
Så Niclas får jag ta och träffa nu istället. Vi ska se på Hollywoodfruarna och Sveriges värsta kändisbilförare. Men först blir det fiskpinnar.
 
// Elaine
 

Pysselbok

 
 
Jag sprang över den här lilla pysselboken i pocketformat. Jag kände hur Elaine för 10 år sedan hade blivit överlycklig av att ha hittat denna. Så därför kunde jag inte låta bli att köpa den även om jag kände att den egentligen kanske var menad för en annan liten tjej som drömde om att bli modedde.. Men den får bli min lilla pysselbok eller så hittar jag någon att ge den till.
 
// Elaine

Söt saga om ett kid

 
 
Denna saga är bara för fin. Den handlar om ett litet kid som blir lämnat av sin mamma för att det inte kan gå ordentligt. Istället får den bo hos en man och hans djur. 
 
// Elaine

27/10-15 Lunch med Maria

 
 
Idag har jag vandrat lite på stan. Jag är ju aldrig där annars nu för tiden känns det som. Hur som helst mötte jag sen upp Maria, som jag lärde känna på franskakursen för två år sedan, för en lunch. Det blev en surdegstoast på Waynes med min favoritdryck därifrån - vattenmelonslemonad. Efter det skulle hon på en föreläsning och jag promenerade vidare en till stund på stan och for sedan hem.
 
Sen nu på kvällen var det dags för klippning. Så nu sitter jag hos frissan och vänar på min tur.
 
// Elaine

Outfit 26/10-15 Jeans & Skinn & Guld

 
 
Skjorta - H&M / Byxor - Vero Moda / Örhängen - Click-six / Skor - Skopunkten / Jacka - Dorothy Perkins
 
Här är min outfit från igår. Jag gillar skarpt kombinationen av denim och "skinn".
 
// Elaine
 

Adam Levine's New Girlfriend

 
 
Vad söt den här lilla flickan är!
 
// Elaine

26/10-15 Tandläkaren, Promenad & Medelpass

 
 
Idag har jag varit till tandläkaren. Eftersom jag inte hade blivit kallad på 2,5 år bestämde jag mig för att boka en tid själv. Hur som helst så fanns det nästan inget att klaga på så jag kunde pusta ut. Efter hämtade Niclas mig och så åkte vi hem till honom och tog en promenad med hundarna och åt sedan middag med hans mamma. 
 
Sen kände jag bara för att sova men hade lovat mig själv att gå och träna ett medelpass. Jag har ju inte gjort det alls i höst så jag var ju bara tvungen. När jag var där var jag stolt över mig själv och jag kom ihåg hur mycket jag verkligen saknar de där passen. Det är inte lika lätt att träna för mig nu när jag inte bor hemma. 
 
// Elaine

Gold & Tassels

 
 
29 kr (ord. 99 kr) - Gina Tricot 
 
Som jag har sagt tidigidare passar jag på att handla smycken på Gina Tricots rea. De har alltid fina smycken och sänker priserna fort.
 
// Elaine

25/10-15 - Jobbsöndag & Mondagmorgon

 
 
Igår var det dags att jobba igen. Så jag jobbade från 8-18 och sen myste jag ner mig och jag och la mig tidigt. Jag fick ju sovmorgon på grund av vintertiden men jag kände konstigt nog ändå för att lägga mig tidigt. Så idag vaknade jag ganska tidigt. Lite konstigt var det dock att vakna hemma. Det betyder att jag har blivit van fort med att bo på internat, äta frukost med mina nya vänner men ändå bo själv. Men det är väl bra det?
 
Min frukost idag var också som förr - kvarg. I skolan äter jag havregrynsgröt och en macka varje morgon. Men nu blev det som sagt nötchokladkvarg med banan och hallon. 
 
// Elaine

Putsgrejs

 
 
 
Jag får verkligen inte mina glasögon ordentligt rena utan putsspray - och det har jag bara hemma hemma. Men så hade mamma varit snäll och köpt en flaska och putsduk till mig på smarteyes. Så här är lite reklam för dem. Men det var faktiskt bra. 
 
// Elaine

Illusion eller verklighet?

 
Svtplay.se
 
Jag hittade på ett nytt program på SVTplay som var riktigt bra. "Illusion eller verklighethet" det och det handlar som man kanske kan ana om illusioner och att vår hjärna uppfattar mer än vi förstår.
 
// Elaine
 

24/10-15 Träning & Lasagne

 
Idag har jag haft en ledig dag hemma med mamma, pappa och Robin. På förmiddagen var jag dock och tränade Core själv men sen på eftermiddagen tog mamma och jag en promenad. Kvällens middag blev mammas lasagne. 
 
Annars har jag bara betalat räkningar och fixat med lite annat behövligt.
 
// Elaine
 

Rea från Scorett

 
Jag hittade massa fina glittriga träklackar (min typ av favoritsko) på Scorett igår. De var på rea för 700 kr istället för 899 kr. Eftersom jag inte kan köpa dessa är mitt tips till någon annan att haffa dessa till jul och nyår! 
 
// Elaine

Dorian Grays Porträtt

 
I bokcirkeln (som är mitt nya tillval på tisdagar) har vi börjat läsa denna bok. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om den. Är man efter då? Haha
 
// Elaine

23/10-15 Konsthistoria

 
Idag har jag haft föreläsning i konsthistoria hela dagen. Sist jag hade det tror jag faktiskt var första året i gymnasiet  och sedan blev det lite av det på franskan förra året. 
 
Sen har det äntligen varit sol igen och fredag så jag har varit på bra humör. Efter 2 veckor i skolan är jag nu hemma igen och ska äta middag med mamma. Sen ska jag spendera kvällen framför  tv:n med Niclas.
 
// Elaine
 

Outfit 17/10-15 - Oui, Black & Silver

 
 
Tröja - Tally Weijl / Byxor - Vero Moda / Örhängen - Glitter / Jacka - Dorothy Perkins / Ring - Guldfynd
 
Här är min outfit från i lördags. Tröjan köpte jag i Paris förra året.
 
// Elaine

Love Myself

 

22/10-15 Kroki & Paprika

 
 
Idag har jag haft en vanlig konstdag igen. Den började dock med en ny uppgift - att göra en animerad film i grupp. Efter de senaste tre dagarna som innehöll filmskapande är jag ganska less på det. Det är liksom inte min grej. Speciellt inte när det inte är så fritt. Men jag glömmer det nu för den här veckan.
 
På eftermiddagen hade vi sen kroki utan lärare. Det var skönt att vara lite friare. Även om jag gillar att få råd från lärarna såklart. Det är därför jag är här. Efter detta och innan middagen gick jag sen till skulpturen och fortsatte med min paprika.
 
Nu blir det snart konser här på skolan. 
 
// Elaine

Nya hemmet

 
Bilder på mitt nya hem har efterfrågats. Kul! Jag var osäker på om det var något att visa eftersom jag bor på internat. Så det är bara ett rum med hall och badrum. Som ett litet hotellrum med andra ord. Förrutom bilderna kan jag säga så här:
 
Jag har en säng mitt i rummet. Från början stod den längs en vägg men det ändrade jag på. Sen har jag ett skrivbord med en anslagstavla. Sedan har jag också en hylla med lite behövligheter. I hallen har jag garderober och i badrummet har jag bytt draperi. Jag har fått pynta till det med lite av det som jag hade hemma.
 
Sedan har jag en ek utanför fönstret och fin utsikt med morgonsol.
 
Så ja här har jag bott i två månader. 7 till är det planerat att det ska bli.
 
// Elaine
 

Avslutad fransk roman

 
 
Jag trodde nog aldrig riktigt att jag skulle kunna läsa hela denna bok när jag fick den en gång för ca 2 år sedan. Men jo, se där, den dagen kom i måndags. Så jag känner mig faktiskt ganska så stolt över mig själv. Det är den sjätte bok på franska som jag har läst.  Det är dock den enda som jag har läst frivilligt. 
 
Hur som helst gick det bra att läsa denna då jag alltid har intresserat mig för böcker från förintelsens tid, precis som denna. För att sammanfatta den kort handar den kort om razzian i Paris 1942 som kallas "Vel D'Hiv". En liten flicka och hennes familj blir bortförda till Auschwitz. Detta berättas parallelt med att en journalist gör research om razzian inför ett repotage och ramlar över den lilla flickans historia. 
 
Hittills är det den bästa franska roman som jag har läst! Den finns på svenska och  heter då "Saras nyckel". På franska heter  den "Hon hette Sara".
 
// Elaine

Slut som artist

 
 
Jag har haft tre tuffa dagar på veckan. Jag kan inte riktigt förklara varför men stämningen har varit tung på hela skolan så det är inte bara jag som har kännts så. För mig är det nog en kombination över att jag behöver lov, att jag börjar känna att vintern är på väg och att det har varit föreläsningar med tunga ämnen i tre dagar nu. Alla föreläsningar var bra enligt mig. Dagens hölls av Brian Palmer som är antroprologen från New York och Harvard. Han pratade om civilkurage och sen gjorde vi några övningar med honom. 
 
Men det har bara variit för mycket med tre stora, tunga ämnen inom temat motstånd. När man sedan ska producera filmer varje dag i grupper (som man inte är van vid) på så kort tid som en timme har det bara sugit musten ur mig. Så jag känner mig slut som artist med anda ord. Jag orkar inte rikigt skapa och göra någonting. 
 
 
// Elaine

18/10-15 Tvättning, Städning & Höstmys

 
Bilder från promenaden
 
I söndags hade jag en sån där vuxen, ledig söndag. Jag både tvättade och städade nämnligen rummet. Så första delen av dagen gick fort. Sen när jag hade tvättat klart kom Niclas hit. Så då tog vi en promenad, åt middag, pratade igen en massa och såg sedan på film. 
 
// Elaine

Lucy Spraggan

 
 
Här är en ny låt som jag hörde och tyckte var bra. Den är så där lagom att lyssna på nu på hösten. På en promenad eller på kvällen. 
 
// Elaine

Slottsfesten

 
 
I fredags var det fest på slottet. Först fick vi lyssna på musik/"uppträdande" som handlade om slottets historia. Efter det fick vi gå en rundvandring i fängelsehålorna och i slottet. I en bäcksvart, trång lönngång blev det lite läskigt. Jag hade gått där förr så jag gick först i mörkret eftersom att jag visste att jag skulle kunna komma ut. Men när jag plötsligt inte visste var jag skulle gå och hörde någon andas precis bredvid mig blev det lite jobbigare, även om jag visst att det var en skådespelare. Men det sägs ändå att slottet är hemsökt...
 
Hur som helst var det äntligen middag efter vandringen. Maten fick vi, men sen fanns det också en bar. Efter maten spelade sedan musikeleverna hela kvällen. 
 
// Elaine
 
 

Outfit 18/10-15 Skinnjacka & fluffigt

 Jacka - Dorothy Perkins / Halsduk & Vantar - Åhlens / Byxor - Vero Moda /Tröja - Mammas gamla / Örhängen - Guldfynd
 
Här är min enkla, men mysiga outfit från i söndags.
 
// Elaine

19/10-15 Föreläsning med Stina Wollter

Bildkälla:apollo.fl-net.se
 
Idag har jag haft korsdag med resten av skolan. Den började med en föreläsning av Stina Wollter. Vilket jag blev jätteglad över då jag bara haft henne som lärare en gång. Sen har jag ju följt henne på instagram sedan hon blev instagramdrottning och började synas mycket på TV. Så det var verkligen jättekul att höra henne berätta mer om hennes liv, konstnärsskap, "Malou efter 10" och när hon medverkade i "Debatt". Vet ni inte vad jag menar får ni googla det. 
 
Efter föreläsningen med Stina skulle vi i mindre grupper göra kortfilmer knutna till det som Stina hade pratat om. Så det blev en rolig förmiddag. Sedan på eftermiddagen var jag jättetrött. Men jag hjälpte också Alexandra att flytta före middagen. 
 
// Elaine

Outfit 16/10-15 - Slottsfesten

 
 
Topp - VILA / Kjol (klänning) - New Look / Örhängen - Glitter / Armband & Ring - Gina Tricot / Ballerina - Skopunkten
 
Så här såg jag ut på slottsfesten i fredags. Jag fick ta vad jag hade. Jag hade dock inte tänkt att ha toppen över klänningen men så blev det. Var det en dum idé?
 
// Elaine

Vinrött och höstigt

 
Vinered
 

Michael Kors watch, 1 460 SEK / FOSSIL leather watch, 950 SEK / Lola rose jewellery, 635 SEK / Croft Barrow brooch, 115 SEK / Matthew Williamson red sunglasses, 2 430 SEK / Black Rivet plaid blanket scarf, 410 SEK / Vintage hat, 340 SEK / Oversized sunglasses, 235 SEK / Plaid shawl, 105 SEK / John Lewis glove, 280 SEK / Nars cosmetic, 265 SEK / Urban decay eyeshadow / Skincare, 380 SEK
 
Vinrött är så härligt höstigt!
 
// Elaine

Påfyllning bland sminket

Transparant puder / Ögonbrynskitt - Elf / Foundation - Lumene
 
Lite shopping från igår. Det blev bara påfyllning av det vanliga sminket. Jag tycker denna foundation funkar bra för den som, precis som jag, lätt blir glansig. Denna innehåller ingen olja. Men jag är sugen på att prova Elf's foundation också. Jag är hittills nöjd med både det transparanta pudret, ögonbrynskittet och rouge/solpuder från dem.
 
// Elaine
 

17/10-15 Lunch/fika

 
Igår var jag i stan och träffade Frida och Isabelle. Vi tog en lunch/fika och sen gick vi lite på stan. Jag hade sett fram emot att fynda något på reorna här och var men hittade ingenting förrutom smink som stod på shoppinglistan.
 
Sen åkte jag hem till mig och tog en promenad med Alexandra innan solen gick ner. Man måste ta vara på höstdagarna!
 
// Elaine

17/10-15 Pizzakväll

 
 
Ikväll, efter att jag hade kommit hem från stan, hade jag, Alexandra, Linda och Ann-Kristin Pizzakväll i allrummet på elevhemmet. Medans vi åt och efter spelade vi Trival Pursuit och efter det såg de andra på en Tim Burton-film och jag hade lite att göra på datorn.
 
Man blir som en liten familj när man bor på folkhögskola.
 
// Elaine

Outfit 14/10-15 Vitt, Svart & Brunt

 
Tröja - H&M / Byxor - Vero Moda / Jacka - Dorothy Perkins / Halsband & Armband - Gina Tricot / Boots - Buffalo
 
Här är min outfit från i onsdags. Jag håller fast i vinterjackan än (Ska dock snart byta) och har tjockare tjöjor under.
 
// Elaine
 

16/10-15

 
Igårkväll var det slottsfest. Före det var det en vanlig skoldag med skulptur för mig. Dock hade jag svårt att fokusera då det skulle bokas klassresa och slottsfesten var nära. Hur som helst berättar jag mer om denna kväll snart.
 
// Elaine

Christian Louboutin

 
CL
 
 

Christian Louboutin mini crossbody purse, 23 445 SEK / Vintage clip earrings, 1 125 SEK
 
Vad jag älskar denna väska från Christian Louboutin!
 
// Elaine

Fredag morgon 16/10-15

 
God morgon.
 
Jag har drömt om porträttet som jag håller på med i skulptur hela natten. Så jag känner mig jagad utav det.
 
Morgonen har varit kall men jag har duschat och ätit frukost i alla fall. Nu är det bara att ta tag i det där porträtt igen fast att jag känner mig ganska less på det...
 
// Elaine

15/10-15 Skulptur och uppläsning

 
 
Idag har jag haft skulptur hela dagen, samma var det igår. Men idag stannade jag lite längre tillskillnad ifrån igår då jag skulle städa på elevhemmet. Hur som helst var det svårt att orka jobba både igår och idag. Det vi gör nu är så svårt.
 
Ikväll ska jag försöka rita lite men vi får se hur mycket det blir för skrivarna på skolan läser upp saker i kafeterian. Sen är det Open Mike.
 
// Elaine

Höst med Ombre

 
Det här är vad jag älskar med hösten. Det är alltid vackert när de förändras men här blev det så där extra snyggt när de inte förändras i samma takt och skapar en ombre-effekt. 
 
// Elaine

Hula Hoop

 

Outfit 9/10-15

 
 
Blus - Primark / Byxor - Vero Moda / Jacka - Dorothy Perkins / Örhängen - Cubus 
 
Outfit från i fredags förra veckan.
 
// Elaine
 

Sagogrind

 
Bildkälla: Printrest.Com
 
Stina Volter var nyligen i New York och sedan jag hade henne som krokilärare följer jag henne flitigt på instagram. Med andra ord har jag följt lite av hennes resa till andra sidan atlanten och när hon la upp en bild på den här grinden från "Broolyn Museum of Art" blev jag glad. Den är tydligen från 1900 och så himla fin och saglogik. Det här är min typ av konst!
 
Konstnären heter Emile Robert från La France. Såklart. 
 
// Elaine

13/10-15 Skrivarverkstad & Bokcirkel

 
Idag har jag haft tillval. På morgonen var det skrivarverkstad och på eftermiddagen bokcirkel. Så jag har gjort några skrivövningar idag. Sen hade jag mentorsmöte med min mentor och några andra elever. Vi pratade om hur vi trivs mm. Sen åt jag middag med Alexandra, Ann-Kristin (Från Tyskland) och Linda. 
 
Nu hänger vi som vanligt i skolhuset och pluggar/surfar. Jag borde teckna men har ingen ork...
 
// Elaine
 

Mysigt från Åhlens

 
 
Åhlens: Vantar - 75 kr (ord. 149 kr) / Halsduk -99 kr (ord. 199 kr)
 
Förra söndagen köpte jag dessa vantar och halsduk för att kunna hålla mig så varm som möjligt i min skinnjacka just nu. Men jag ska snart byta till vinterjackan.
 
// Elaine
 
 
 

Höst vid vattnet & Kastanjer

 
Här är några fina bilder som jag tog på lunchen igår. Solen värmde även om det var kallt och friskt i luften. Sjön låg spegelblank och löven var fortfarande kvar på träden.
 
Sen hittade jag också på några kastanjer. Det gav mig nostalgikänslor från när vi plockade kastanjer på fritids. Jag fick ihop en stor påse som jag förvarande i min gamla leksaksspis. Efter ett tag började det lukta skumt i rummet och mamma hittade kastanjerna i spisen, mögliga. 
 
// Elaine
 

12/10-15 - Jobbhelg, Teckning & Kroki

 
Studie med endast kol och sudd.
 
Hallå där!
 
Helgen var en jobbhelg, däräv mitt kanske dåliga uppdaterande? I lördags morse fick jag lite tid med familjen innan jobbet började 11 och sen slutade 21. Sen började söndagens jobb kl 8 och när det slutadevid 18 bar det av hem för att snabbt slänga i mig mat, hämta mina grejer och sen gå till bussen. Mamma följde i alla fall med så jag fick sällskap. Sen vid 21 var jag äntligen på rummet. Så det var en ganska intenstiv helg men jag fick träffa ett gäng härliga kollegor i alla fall.
 
Men jag var allt trött imorse, likså hela dagen. Jag hade teckning på morgonen då vi jobbade med ljus i mörker som ändå gick hyffsat. Men sen på eftermiddagen när vi hade kroki hade all energi försvunnit ur mig. Så jag gärspade mig igenom lektionen. Egentligen förstår man inte hur krävande konst är men jag kan tala om att det kan vara riktigt omtummlande. I alla fall för mig.
 
Kvällen spenderas i alla fall i skolhuset med ett gäng andra surfandes/arbetandes tjejer. Sen blir det som vanligt "Cathfish" med Alexandra - Måndags standard!
 
// Elaine

Blåa rosor

 
Cubus - 199 kr
 
Mamma köpte denna men ångrade sig så jag köpte den av henne. Jag tyckte att den var för fin för att hon skulle lämna tillbaka den och jag tycker mig behöva fler långärmade tröjor.
 
// Elaine
 

Burberry & Versace

 
28/9-15
 
 

Burberry lamb leather jacket, 36 330 SEK / Mother denim skinny jeans, 2 695 SEK / Salvatore Ferragamo high heel booties, 6 600 SEK / Versace cocktail purse, 20 175 SEK / Black onyx jewelry, 28 335 SEK / Kurt Geiger lined leather glove, 640 SEK / Lancôme lipstick, 260 SEK / NARS Cosmetics nail polish, 170 SEK

Höst 5:e Oktober 2015

 
Bilder från i måndags.
 
// Elaine
 
 
 

Si j'etais son soleil

 
 
Söndagsmusik!

Outfit 6/10-15 Rött, Svart & Guld

 
 
 
Blus - Gina Tricot / Halsband - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Skor - Skopunkten / Örhängen - Ur&Penn
 
Här är min outfit från i tisdags. Jag älskar både den här blusen och halsbandet från Gina.
 
// Elaine

9/10-15 Höst, skulptur och fredagsmys

 
 
Igår var det porträttskulptur för hela slanten. Sen direkt efter skolan åkte jag hem. Hemma mötte jag upp  Niclas och åt köttfärssås och spagetti till middag med en del av familjen och tog ikapp lite med vad som har hänt i veckan. 
 
Sen kikade Niclas och jag på hollywoodfruarna på Play och somnade sen redan vid tio. Skulptur tar på krafterna. 
 
// Elaine

Topshop

 
 
Topshop - 5.5 pund/75 kr (ord 10 pund/ 136 kr)
 
Dessa örhängen fyndade jag på Topshop i London. Jag har faktiskt aldrig tidigare handlat något på Topshop i Stockholm ens. Men i London kände jag att det var dags och då såklart på rea. Vem kunde tro något annat? Haha
 
// Elaine

8/10-15 Inte på humör

Utanför konsthuset igår. 
 
Idag har jag inte varit på topp. Vissa saker tynger mig och jag är så lättiritterad just nu...  Morgonen började egentligen bra. Det gick bättre att skulptera på min paprika och sen gjorde vi syftningsövningar. Men efter lunch när vi skulle börja med porträtt (i skulptur) kände jag inte längre någon inspiration och kände mig irriterad och sur. Det kan ha att göra med att jag vill ha ut så mycket av det här året...
 
Hur som helst var det skönt när skulpturen var över och jag istället kunde fortsätta rita händer. Så nu har jag ritat 24 utav 35 händer...
 
Just nu vilar jag mig med att lyssna på lite musik för att bli glad.
 
// Elaine
 
 

Trollslända av Chiné-Collé

Grafik: Torrnål på plast och Chiné-Collé.
 
Den här trollsländan var det sista som jag gjorde på grafiken förr förra veckan. Jag provade på en teknik som heter Chiné-Collé. Före ristade jag in mönstret med en torrnål på plast. Det är lite knepigt eftersom man bara får ett försök på sig att "rita upp" bilden.
 
// Elaine
 

Ek

 
Dessa bilder tog jag för några veckor sedan. Jag antar att dessa snart är påväg att falla ner nu.
 
// Elaine
 

7/10-15 Mat & Träning

 
Idag har jag börjat med ett långt block i skulptur. Sen var jag och Alexandra och tränade nu på kvällen. Jag "sprang" på crosstrainern och boxades lite. Sen har jag ritat lite mer händer och surfat lite.
 
Dessutom var det hamburgare till middag idag (igår var det pizza) och imorse var det smothie till frukost så ni ser att jag fick i mig en riktig brakfrukost imorse.
 
Sen har vi en bild från när Alexandra och jag kollade på Catfish igårkväll.
 
// Elaine

Outfit 5/10-15

 
 
Skjorta - Gina Tricot / Byxor - Vero Moda / Jacka - H&M / Skor - Skopunkten / Örhängen -  Glitter
 
Här är min outfit från i måndags.
 
// Elaine

Mellvin i min tröja

 
Är inte Mellvin söt när han var invirad i min tröja? Haha
 
// Elaine
 

6/10-15 Nytt tillval & Handkroki

 
 
Idag har jag börjat med ett nytt tillval. Jag hade hoppats på mer screentryck för det enda som jag har var de tre dagarna förra veckan. Men jag fick Skrivarverkstad och Bokcirkel. Så idag har jag gjort några skrivövningar och läst en novel. Så det blir en lugn dag i alla fall på tisdag framöver. 
 
Sen har jag ritat händer större delen av kvällen. Detta känns faktiskt roligare än förra veckan när vi skulle rita fötter. Kanske lärde jag mig endel utav fötterna? 
 
Hur som helst, nu ska kvällen avslutas (typ) med ett avsnitt utav Catfish med Alexandra.
 
// Elane

Mer från London...

 
 
Tänk att det redan är 2 månader sedan jag kom hem från några fantastiska dagar i London! Här är bilderna som inte blev som jag hade tänkt mig... De flesta är de jag som blundar på men som ni ser har jag också fått en vän på en som kollar in argt i kameran. 
 
// Elaine

Guldig och quiltad

 
Gina Tricot - 199 kr
 
Här har vi en snygg väska som liknar den som jag köpte på Forever 21 i London.
 
// Elaine
 

5/10-15 Ramverkstad & Kroki

 
Denna måndag började riktigt segt. Vi hade ramverkstad så jag  fick stå och titta på hur man gjorde en ram i ca 3 timmar. Det var inte det att det inte var kul utan att det tog på krafterna att stå och lyssna så länge. Så jag var riktigt trött sen när det var lunch. Efter lunchen var det sen dags för kroki. Vilket var ännu mer utröttande efter förmiddagen, även om det var roligt idag. 
 
Sen tog jag en kort promenad i höstsolen innan middagen (trots mina värkande fötter) och nu ska jag lyssna på musik och rita händer. Det var fötter förra veckan och den här veckan är det 35 händer som ska ritas...
 
// Elaine

3/10-15 Hundvakt & Höstmys

 
 
I lördags hade jag en riktigt härlig ledig höstlördag. Jag började den med ett Corepass kl.10 på morgonen. Sen vid 2 mötte jag upp Niclas för att handla middag och sen vara hundvakt hos honom. Så vi var på promenad i solskenet med dem, solade medans jag ritade Niclas fötter, åt middag, badade batunna och tog igen några tv-serier. 
 
// Elaine

Un monde meilleur

 
 
Vi börjar måndagen med mina nya franska favoritlåt för tillfället. På svenska heter den "En bättre värld". Jag har spelat den hela helgen.
 
// Elaine
 

4/10 -15 Janssons frestelse hos mormor

 
 
Idag har hag varit till stan för att småhandla lite med mamma och hälsa på mormor. Det var ett bra tag sedan jag var och hälsade på henne så det var på tiden. Mamma hade gjort janssonsfrestelse som vi tog med oss. Så det kändes lite som jul/påsk tyckte jag. 
 
Sen skjutsade mamma ut mig till skolan. Hon åkte för ett tag sedan så nu sitter jag och surfar/ritar fötter i skolhuset.
 
// Elaine

Roligare strumpor

 
20 kr / 20 kr /40 kr (ord.60 kr) - Monki
 
Hur häftiga är inte dessa strumpor?!
 
// Elaine
 

Rund & Beige

 
 
Primark -75 kr (ord. 120 kr)
 
Den här väskan har jag faktiskt inte visat än..Jag har använt den en hel del. Hur som helst köpte jag den på Primark i London för bara 75 kr på rea. Ja ni förstår ju att jag inte kunde låt bli...
 
// Elaine

Black Suede, Denim & Gold

 
Black Suede, Denim & Gold
 

Jean Paul Gaultier top, 1 630 SEK / T By Alexander Wang biker jacket, 11 205 SEK / AG Adriano Goldschmied mini skirt, 6 340 SEK / Breckelle's high heel boots, 380 SEK / Black backpack, 395 SEK / Isabel Marant bracelet, 5 495 SEK / Diamond jewelry

2/10-15 Screentryck & Blåst

Är hösten redan här?  Som det har blåst idag!
 
Idag har haft den sista utav tre dagar med Screentryck. Trots några misslyckade försök gick det bra när det väl gällde att få ett bra tryck på en tygkasse. Jag lovar att visa resultatet inom kort. 
 
Annars har jag tagit mig hem och fått potatisgratäng och pulled pork till middag med familjen. Nu spenderas jag fedagskvällen framför Idol.
 
// Elaine

Outfits September 2015

 
Här mina outfits från September. Jag trodde att det skulle bli svårt med det när jag flyttade men det löste sig ganska bra. Värre blir det dock i Novermber/December men det tar vi då.
 
Favoriterna är hur som helst 4,5,6 & 7. Att köpa de där byxorna och matcha med min skinnjacka var med andra ord ett bra val.
 
// Elaine
 
 

Gräs

 
Det är så fint med allt grönt.
 
// Elaine
 

1:a Oktober 2015 - Screentryck & Fotkroki

 
Idag har jag haft screentryck och efter alla förberedelser igår kunde jag börja trycka idag. Så jag provtryckte några saker idag och sen var jag med på lite fotkroki. Men jag ska försöka rita lite mer snart också. Annars blir det en lugn kväll.
 
// Elaine

Höstaccessoarer

 
Autumn accessoaries

The Future Heirlooms Boutique pink hat, 385 SEK / The Future Heirlooms Boutique turban hat, 320 SEK / The Future Heirlooms Boutique floral hat, 385 SEK / Bench mitten glove, 88 SEK / Wet Seal scarve, 68 SEK / John Lewis glove, 280 SEK / Jocelyn glove, 590 SEK / Patrizia Pepe scarve, 1 925 SEK / Humble Chic lightweight scarve, 320 SEK / Ted Baker accessory, 370 SEK
 
Här har vi några mysiga höstaccessoarer som gör hösten sådär mysig. Är det inte riktigt coolt med turbanerna?
 
// Elaine

Lagade glasögon

 
Jag måste göra lite reklam för synoptik och berömma dem för bra service:
 
För ett tag sedan såg jag ju att mina glasögon här över från Pilgrim hade tappat 3 diamanter (en var de stora) bara efter mindre än ett års användande. Men så fick jag höra att jag kunde få nya bågar utbytta helt gratis så till min stora glädje går de att använda igen och förra fredagen var jag och hämtade ut dem.
 
Tack synoptik!
 
// Elaine
 

RSS 2.0